nasil nasil nasil YAZ KAMPI icin,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "nasil nasil nasil YAZ KAMPI icin,"

Transkript

1 Degerli Bagiscilarimiz, Degerli Gonul ve Emek Veren Dostlarimiz, ILKYAR bir taraftan gelecek senenin planini yapmaya calisiyor... Eylulde okullar acilinca Diyadin Patnos Dogubayazit Karayazi Karacoban yoresindeki okullara erisebilmeyi ongoruyoruz... Ama daha once Haziran arasinda 200un uzerinde misafirmiz olacak 8 gunlugune ulkemizin her bir kosesinden gelecekler ogretmenleriyle beraber nu yaptigimiz yaz kampi icin destegimiz cok sinirli, bu nedenle katkilariniz cok kiymete gececektir... Ekte ilk yar'larimiza nasil yardim edebileceginizi kisaca yazmaya calistik... Ne oluyor, nasil sonuc veriyor? Okumadiysaniz lutfen okuyun: Ekteki dosyayi tam kapayip gonderiyorduk ki, 2 mektup geldi, son sayfada birer cumlesini kesip koyduk, nasil bir etki yarattigini gostermek icin... Bu yollara dusmemizi saglayan destekleriniz icin de sizlere tesekkur ediyor saygilarimizi sunuyoruz... ILKYAR Guzel cocuklarimizin gelecegine guzellikler katmak icin belki bir kitap, belki de bir kitaplik icin, Hayat Bayram Olsa kitapligi icin, YAZ KAMPI icin, Vural Altin kitapligi icin belki de daha fazlasi icin: (lutfen bagisinizin aciklama kismina isminizi yazin, ozel bir bagissa hangi amacla yaptiginizi da lutfen belirtin) Is Bankasi ODTU Subesi (4229) TL - TR Euro Hesabı: TR Dolar Hesabı: TR Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz; hele ki uzaklardaki, YIBO lardaki cocuklarimiz, kardeslerimiz site: e-posta: ilkyar.yonetim@gmail.com Vural Beyimiz> Kas Gucuyle Devri Alem Erden>

2 C A N IMIZ CANANIMIZ İLK GÖZ AĞRILARIMIZ İLK YAR LARIMIZA N A S IL DESTEK OLABİLİRSİNİZ?* *İLKYAR ı bilenlere özet güncel rakamlar K i t a p l ı k v e ç o c u k l a r a k i t a p $ Bir çocuk desteği Yaz Kampı 400$ Bir çocuk desteği 23 Nisan 240$ Bir Köy okuluna Kitap 350$ Gidilen bir okulun tüm gideri 5.000$ Üniversiteli 1 öğrenci desteği yıllık 1.080$ Liseli1 öğrenci desteği yıllık 720$ İLKYAR olarak özellikle köy kökenli çocukla rımızın gelişimine destek olmaya çalışıyoruz. Bunun başlıca iki nedeni var. Birincisi bu çocuklar teknolojinin henüz erozyona uğratmadığı insani değerlere sahipler. Onların sevgisi, saygısı, dürüstlüğü, gülümsemesi eşsiz; bu güzellikleri korurken onları eğitimle taçlandırırsak çevrelerine, ülkemize, insanlığa daha güzel katkıları olabilecektir. İkincisi de bizler, şanslı bireyler olarak bir yerlere ulaştık, ama imkanları olmayanlara karşı borcumuz var diye düşünüyoruz. Eşitsizliğin her türlüsünde sıkıntılar başgösterir, ama en yürek yakıcı olan çocuklar arasındaki eşitsizlik değil mi? Elimizden geldiğince eşitsizliği azaltabilme doğrultusunda çaba göstermek İLKYAR ın çalışma alanı. Bütün bunları yaparken de ilkemiz; kendi beynimizde oluşan fikir kümelerini (veya kuşatılmışlıklarımızı) evrensel sayarak; yaşam tarzımızın, algılarımızın, görüşlerimizin propagandasını yapmamak; sadece ve sadece güzel çocuklarımıza borçlu olduğumuz noktasından hareketle onların içlerindeki kapasiteyi keşfetmelerine yardımcı olmak diyebiliriz. Yardımlarınızın miktarı önemli ancak daha önemli olan bu güzel çabanın arkasında olduğumuzu hissettiren sürekli bağışlarınız. Örneğin çocuklara ayda bir kitap bağışlamak için 5TL, yılda bir köy okulu kitaplığı için 50TL, yılda bir okula anı kitaplığı ve her çocuğa bir kitap için aylık 300TL bağış miktarı; rakamları olarak belirlendi. İLKYAR ın akar gelirlerinin olmaması ve büyük desteklere de sahip olmaması sizlerin katkılarınızı daha da önemli kılmaktadır. Destekler etkinlik çeşitlerine göre aşağıda sunulmaktadır.

3 A. OKULLARA GİDİLEREK YAPILAN ETKİNLİKLER A.1. ÇOCUKLARA KİTAPLAR Düzenlenen projelerde gidilen her yatılı okulla / veya gündüzlü okula yaklaşık civarında kitap hediye ediliyor ve bir anı kütüphanesi kuruluyor. Kütüphanede bulunan her kitabın ön sayfasına kütüphane kimin anısına kurulmuşsa o kişinin isminin yazılı olduğu mühür basılıyor. Kütüphaneye bir de o kişinin adına hazırlanmış çerçeve asılıyor. Bunların yanısıra içinde bağış yapanın da hitabının bulunduğu ve anısı hazırlanan kişinin özgeçmişinin de yer aldığı bir dosya hazırlanıyor. Ayrıca bu kapsamda gidilen her okulda her çocuğa bir TÜBİTAK popüler dizi kitabı hediye ediliyor. Hem anı kütüphanesindeki kitaplar seçilirken, hem de hediyeler verilirken çocukların yaşlarına, seviyelerine uygun olmasına özen gösteriliyor. Bu kitaplar da anı kütüphanesindeki kitaplar gibi bağış yapılanın adına mühürleniyor. Günün 24 saatini ve hafta sonlarını yatılı okulda geçiren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma, okumayı sevdirme amaç ediniliyor. Elbette gündüzlü okullardaki çocukların da okumaları son derece önemli. Hediye edilen kitaplar ders kitabı veya yardımcı kaynak kitaplar değil. Hikaye, şiir kitaplarının yanısıra bilim ve teknik içerikli kitaplar da kütüphanede yer alıyor. Kitapları seçen ekip çocuklardan, öğretmenlerden, yazarlardan ve anne-babalardan oluşuyor. Kitapları seçerken içlerinde politik herhangi bir görüşün olmamasına son derece özen gösteriliyor. Bu konuda okullardan da destek olmaları ricasında bulunuluyor. Bu satın alınan kitaplara ek olarak İLKYAR olarak imkanlarımız ölçüsünde ek kitaplar, TÜBİTAK dergileri, zeka oyunları dergileriyle çocuklar için götürülen kitapların zenginleşmesine gayret ediyoruz. Çocukların kullanımına sunulan kütüphane kitapları (%50 indirimli veya daha fazla) ve çocukların yastıklarının altına koyacakları birer TÜBİTAK kitabının (%35 indirimli) maliyeti yaklaşık 1500 a (2000$) mal oluyor.

4 2013 Mayıs sonu itibarıyla 444 kütüphane kurduk. 200binin üzerinde çocuğa birer TÜBİTAK kitabı hediye ettik. Bağış sahiplerimizin hepsine güzel çocuklarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. A.2. BAŞARILI ÇOCUKLARA ÖDÜLLER Yine her okulda başarılı öğrencilere ödüller veriliyor. Etkinlikler sonrası sınıf birincilerine, ikincilerine, ve üçüncülerine, okul erkek ve kız birincilerine özel hediyeler, kırtasiye malzemeleri, kitaplardan oluşan ödüller dağıtılıyor. Her okulda etkinliğe misafir olarak katılan okulların erkek ve kız birincilerine, ortalama 20 çocuğa, çanta dolusu kırtasiye kitap malzemelerinin toplam maliyeti 1000$ ı buluyor. A.3. OYUNCAK ODASI Oyuncak odaları genellikle oyuncakların konulabileceği ve öğrencilerin kolaylıkla oynayabileceği fiziksel bir mekan ayırabilen okullarda kuruluyor. Yatılı okullarda 1-4 arası öğrencilerin barınmasına bağlı olarak, ayrıca gidilen yerin imkanlardan uzak olmasına bakılarak okula başlayan çocuklarımız için kurulan oyuncak odaları, yaşları daha büyük ama oyun oynamamış çocuklarımızın kullanımına da sunulabiliyor. Oyuncaklar alınırken oyuncakların sağlam, kaliteli, kullanışlı, eğitici-öğretici olmasına dikkat ediliyor. Bir oyuncak odasının kurulması yaklaşık 500$ a mal oluyor. Bağış yapılan kişinin adına oyuncak odasında bir anı çerçevesi bırakılıyor A.4. AKIL OYUNLARI STRATEJİ OYUNLARI Orta okullardaki çocuklar için çeşitli kelime oyunları, matematik oyunları, tangramlar, seviyelerine uygun yapbozlar, denge oyunları, strateji oyunları, satranç götürülmektedir. Çocukların çeşitli zamanlarda oynarken kelime haznelerini geliştirmeleri, eğlenirken strateji nedir öğrenmeleri mümkün oluyor. Akıl oyunları yaklaşık 350$ a mal oluyor.

5 A.5. BAHÇE OYUNLARI Çocuklar için her okula beşer basket, voleybol, futbol, hentbol topları; minyatür kaleler, on atlama ipi, çekme halatı, yirmi çivi, on topaç, on frizbi, on hulohop, beş uçurtma, raketler, çeşitli bahçe oyunları yaklaşık 550$ a mal oluyor. TOPLAM PROJE GİDERİ BİR OKUL İÇİN Yukarıdaki masraflar son zamanlarda ilköğretimden ilk ve orta okula bölünmesi gibi değişiklikler nedeniyle ortalama değerleri içermektedir. Bu masrafların dışında bir projenin gerçekleşmesi için ulaşım giderleri, 46 kişilik bir ekibin yol masrafları, sarf malzemeleri için ek harcamaları gerektirmektedir. Bir yatılı okulun tüm proje giderinin toplam maliyeti yaklaşık 5000$ dır. Böylece tüm proje isminize gerçekleştirilecektir Anı destekleri bağışçıları adresinde yıllara göre listelenmiştir. B. ÜNİVERSİTEDE YAPILAN ETKİNLİKLER B.1. ANADOLUDAN BİR DEMET ÇİÇEK Nisan tarihleri arasında 1998 den beri Anadolu dan Bir Demet Çiçek etkinliklerimizde Ankara da çocuklarımızı öğretmenleriyle beraber ağırlıyoruz. Onların güzel bir bayram geçirmesini sağlamak amacıyla zengin bir program uygulanıyor. Misafirlerimizin sayısı 100 civarında. Çocukların bir spor müsabakasına geliyor gibi giyinerek uçakla geliyorlar. Bir çocuk bir çiçek 240$. B.2. MATEMATİK FEN BİLİŞİM ROBOT BİLİMCE ÖĞRETMEN YAZ KAMPI 2000 yılından beri gerçekleştirdiğimiz 8 günlük kampta öğrenciler üniversite labaratuvarlarında deneyler yapıyorlar, çok çeşitli etkinliklerle kendilerinin de bir araştırıcı buluşçu olabileceklerini keşfediyorlar. Bunun için sabırla çalışmak gerektiğini, güzel beyinlerini hergün güzel bilgilerle zenginleştirmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Öğretmenlerimiz de eğitim fakültesi öğretim üyelerince kendileri için hazırlanmış seminerlere katılıyorlar. Bir misafirimizin gideri 400$.

6 C. POSTA İLE YAPILANLAR C.1. KÖY OKULLARINA KİTAP İLKYAR ın 1977 den beri gerçekleştirdiği çocukların seviyelerine uygun kitapların gönderildiği, onların çok uzaklarda da olsa, gidemesek de kendilerini unutmayan sevenlerin olduğunu hatırlatan ve yılda genellikle bir kez gerçekleştirilen çalışmada yaklaşık kitap gönderilmektedir. Bir okul için 350$ gerek. C.2. ÖZEL GÜNLER Ayaklarında hala kara lastik olan çocukların ayağını ısıtacak bir bot çorap, eldiven, atkı, bere, şekerleme, dergi ve kart gönderiliyor bayramlarda ve diğer özel günlerde. Bir çocuk için 30$ gerek. D. ÖĞRENCİ DESTEK FONU Gittiğimiz okullardan ihtiyacı olan başarılı sınırlı sayıda çocuğumuz için imkanlarımız dahilinde, lise ve üniversite eğitimleri boyuncaliselilere ve üniversitelilere ayda 60, 90$ gibi mütevazi katkılar sağlanıyor. E. İLKYAR İDARİ ve ÇEŞİTLİ GİDERLERE DESTEK Hiç bir profesyonel çalışanı bulunmayan İLKYAR tüm bağışlarınızın çocuklara dönmesi için merkez binanın ve diğer çeşitli giderleri yöneticiler zorluklarla karşılayabilmektedir. Yıllık $ bir gider söz konusudur. Yukarıdaki yardımlardan birini seçerseniz lütfen bizimle temasa geçin. İLKYAR ODTÜ PTT Pk.15 Ankara İLKYAR Vakfının Banka Hesapları TL : İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) iban:tr Aynı banka: Euro Hesabı: TR Dolar Hesabı: TR

7 Sıcak temaslarla Edirne den Ardahan a, Yüksekova dan Bababurnuna, Yayladağı ndan Dikmen e, Uludere den Alaplı ya ülkemizin herbir köşesindeki güzel çocuklara erişiyoruz senedir süren Yardımlarımız ise Türkiyenin her köşesindeki 2 bini aştıktan sonra sayısını takip edemediğimiz kadar çok- köy okullarına erişmekte Farklı Bir Yardım şekli, hastasına çiçek götürmek yerine İLKYAR ın güzel çocuklarının resimli çerçevesini götürerek bağış da yapanlar oldu... Yardım Eden Kitaplık Oyuncak Odası Kuran Projenin Tüm Giderini Karşılayan Gruplar: Ailesi, eşi, annesi babası, dedesi, ninesi, çocukları adına, eşine doğum günü hediyesi olarak Mezun oldukları yılın anısına mezun grupları (Endüstri Müh. 2008, 9, 10, 11, 12, 13 mezunları) Beraber mezun olunan, ama kaybedilen arkadaşları anısına (Mersin Fen Lisesi Mezunları) Okullar Adına (ODTÜ Koleji, N. Dame De Sion Lisesi, Bilkent Okulları, Alev Okulları...) Şirketi adına (SEMPA, Sacmi, Spac..) Fakültenin Kuruluş Yılı anısına (ODTÜ Eğitim Fakültesi 20. Kuruluş Yılı) Gerçekleştirilen Kongre Katılımcıları adına (6. Omurga Cerrahisi Kongresi,...) Belli gruplar (Mülkiyeliler Birliği, CİSCO Kursiyerleri, HSBC Bilgi İşlem Çalışanları) Hayat Bayram Olsun Kitapları (Bilkent İDV 4. Sınıf öğrencileri) Doktoru Anısına (ameliyat parası almayan Emre Acaroğlu için) 4 Ailenin Ortak Bağışı olarak Okyanusta Kürek Çekerek Dünya Rekoru Kıran Erden Eruç un bağışı ( Sosyal sorumluluk projesi adına Berlin de maraton koşan Boni Salis ÇOKİK Çocuklar İçin Koşan Maratoncuların Bağışı Umut Köprüleri Proje Grubu (BOHP) Türkiye ye Köprü Grubu (BTF) Bilim Adamları Anısına: Mustafa İnan - Feza Gürsey Ordal Demokan Kitaplığı İLKYAR ın gerçekleştirdikleri yardım iletmenin çok ötesindedir. Desteklerinize güzel çocuklarımız ilk yar larımız adına çok teşekkür eder saygılarımızı sunarız. ilkyar.yonetim@gmail.com İLKYAR ODTÜ PTT Pk.15 ANKARA 06800

İ L K Y A R L A R I M I Z İ Ç İ N

İ L K Y A R L A R I M I Z İ Ç İ N S e v d iğiniz kitaplarda y a ş a s ın... İLK YAR LARIMIZ İÇİN* *İLKYAR ı bilenlere özet güncel rakamlar -201407 K i t a p l ı k v e ç o c u k l a r a k i t a p 2 0 0 0 $ Bir çocuk desteği Yaz Kampı 400$

Detaylı

Bu farkındalığı ortaya çıkaran tüm İlkyar gönüllülerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Bu farkındalığı ortaya çıkaran tüm İlkyar gönüllülerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bazi arkadaslarimiz ILKYAR'in bayram da cocuklar icin bir plani var mi diye sordular.. Bayram da okullar acik olmayacak ama Eylul de epey bir cocuga ulasacagiz... Okullarin acilmasindan once Ardahan'in

Detaylı

Sevdiğiniz kitaplarda yaşasın...

Sevdiğiniz kitaplarda yaşasın... Sevdiğiniz kitaplarda yaşasın... İLK YAR LARIMIZ İÇİN* *İLKYAR ı bilenlere özet güncel rakamlar -201710 Kitaplık ve çocuklara kitap 2000$ Bir çocuk desteği Yaz Kampı 400$ Bir çocuk desteği 23 Nisan 240$

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf Değerli Dostlarımız, ilkyar faaliyet raporları 7 Martta İstanbul da 21 Martta Ankara da sunuldu. Ekte kısa bir özet raporu bilanço ve gelir gider tablolarını bilgilerinize sunuyoruz... Bütün bağışlarınızın

Detaylı

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz...

Cocuklari icin cirpinan ogretmenleri gordukce hem cok seviniyoruz, hem de onlara yonelik daha fazla birseyler yapabilme derdine dusuyoruz... Kemal Ogretmen fotograflari karne gunu gecince hemen paylasmaliyiz heyecani yasadik, tipki 1 onceki hafta sevgili Selda Ogretmenimizden gelen fotograf ve mektuplari aldigimiz geceki heyecana benzer...

Detaylı

İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ

İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ İ L K Y A R 2017 F A A L İ Y E T L E R İ Etkinliklerimizle Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çorum, Erzurum, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa,

Detaylı

Ailelerin ve cocuklarin bireysel olarak destekler aldigi, merkezdeki okullarin da durumunun nispeten iyi oldugu belirtildi,

Ailelerin ve cocuklarin bireysel olarak destekler aldigi, merkezdeki okullarin da durumunun nispeten iyi oldugu belirtildi, Degerli ILKYAR Dostlari, Sevgili Osman'in bizi gecmise goturen guzel gunleri hatirlamamamizi saglayan izlenimini paylasiyoruz... Ozel Gunler Projesi cercevesinde SOMA icin desteklerinizi bekliyoruz...

Detaylı

Boylesine bir emek hic bir maddi karsilikla elde edilemez... ILKYAR gonulluleri boylesine essiz birliktelikler yasiyorlar ilkyar lari ile...

Boylesine bir emek hic bir maddi karsilikla elde edilemez... ILKYAR gonulluleri boylesine essiz birliktelikler yasiyorlar ilkyar lari ile... Ilkyar da yar kim, ilk'i kim gonul kim, gonullu kim ayirt etmek cok zor birbirinin icine gecmis sevgi yumaklari; ama su var ki, bu sevgi ilmeklerini kiymetli kilan emek... Boylesine bir emek hic bir maddi

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam...

ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... ilk yar'larımızın sevgili dostları, Eylül projesinin günlüklerinin ardından sevgili Mehmet'in projeyi özetleyen izlenimini sunuyoruz bu akşam... insan zaman zaman kendisi tek taraflı birşeyler öğretiyor

Detaylı

Çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) ; IBAN:TR

Çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. İş Bankası ODTÜ Şubesi (4229) ; IBAN:TR Degerli ILKYAR Dostlari, Gundem disi bazi guzellikleri dikkatinize sunarken umarim hicbir arkadasin duygularini/aktardiklarini hafife aldigimiz sonucuna ulasmazsiniz ve bizi mazur gorursunuz... (dosyanin

Detaylı

iyi geceler ilk yar'larımızın değerli dostları,

iyi geceler ilk yar'larımızın değerli dostları, iyi geceler ilk yarlarımızın değerli dostları, Kendisi de bir YBO mezunu olan sevgili Kezbanın notlarını paylaşıyoruz... Kezban "yatılı çocukların anne babadan uzakta sevgiye aç" olduklarını belirten görüşe

Detaylı

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor...

Onceki izlenimdeki sevgi titresimleri sevgili Ugurcan'in izleniminde devam ediyor... 23 Nisan gecti hala kendimizi toparlayamadik; bir sure daha ruyalarimizi susleyecekler... Ama her zaman onlarin en guzel basarilarla buraya gelmelerini heyecanla bekleyecegiz... Onceki izlenimdeki sevgi

Detaylı

İ L K Y A R F A A L İ Y E T L E R İ

İ L K Y A R F A A L İ Y E T L E R İ İ L K Y A R 2 0 1 8 F A A L İ Y E T L E R İ 2018 yılında Adana, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Düzce, Erzurum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Niğde, Osmaniye, Şırnak, Zonguldak

Detaylı

Mehmet'e, mezun arkadaşlarımızın hepsine emekleri için çok teşekkür ediyoruz, çocuklardan ve ilkyar'dan kopmamalarını diliyoruz...

Mehmet'e, mezun arkadaşlarımızın hepsine emekleri için çok teşekkür ediyoruz, çocuklardan ve ilkyar'dan kopmamalarını diliyoruz... Değerli Dostlarımız, Bu akşam Mersin'den katılan, ve uzun süreden beri ilkyar'a çok önemli katkıları olan sevgili Mehmet'in, hem 23Nisan kampı, hem de ilkyar'a mezun olurken bakışını iletiyoruz... Kendi

Detaylı

İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet -

İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet - İLKYAR 2009 Faaliyet Raporu Özet - Mart başında İstanbul da, gecen hafta da Ankara'da yıllık toplantılarımızı yaptık... Bu akşam da toplantıya katılamayanlara 2009 Faaliyet Raporumuzun kısaca başlıklarını

Detaylı

Beyşehir in güzel çocukları şimdilerde neler yapıyorlar acaba?

Beyşehir in güzel çocukları şimdilerde neler yapıyorlar acaba? sevgili ilk yar'larımızın değerli dostları, bu akşam eski ilk yar'imiz, şimdi de gönüllümüz olan sevgili Esra'nın mektubunu paylaşıyoruz. Esra geçen haftalardaki "Sevgili Esra Abla" diye başlayan mektuptaki

Detaylı

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları,

iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları, iyi geceler güzel ilk yar'larımızın değerli dostları, ilkyar okullarda çocuklara alışılmadık bilinmeyen birşeyle yaklaşmıyor... Kendi kapasitesini küçümsememeyi, kitap okumayı, bilimi, matematiği sevmeyi

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

iyi günler sevgili ilk yar'larımızın değerli dostları, Bugün geçmişlere gideceğiz, çünkü yakınlarda kulaklarını çok çınlatmıştık... Ne kadar güzel bir örnek çalışmaydı öğretmenlerimizin sevgili Ahmet Hocamızın

Detaylı

ilk yar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz...

ilk yar desteklerinizle daha fazla güzel çocuğumuza ulaşıyor, çok teşekkür ediyor, selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... Bu akşam kişisel bir sorgulama geliyor "neredeyim, ne yapıyorum?" sevgili Seda'dan... Bir türkü ile başlıyor... (türküyü dinleyerek okumalısınız) Türkü taaa Ardahan'dan çınlayıp uzaya yayılmış; sevgili

Detaylı

Yaz Kampı Butcesine Destek icin,

Yaz Kampı Butcesine Destek icin, Iyi Gunler, Yaz kampinda bu sene Bogazici grubu biraz boynu bukuk kaldi. Herhangi bir sekilde ogrencilerin gidecegi mekanlarda en ufak bir gerilim olmasin diyerek 20 ogrencinin ogretmenleriyle Bogazicindeki

Detaylı

İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları,

İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, İyi akşamlar ilk yar'larımızın sevgili dostları, başlık doğru, çünkü Trakya projelerinde bulunmamıştı sevgili Özde Nur... Özde Nur da ilkyar a uzun süredir emek veren gönüllülerimizden... İlkyar ı ileriye

Detaylı

23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen

23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen 23 Nisanin ardindan gecen gunler ve yeni etkinliklere ragmen Guzel ilkyar larimizi unutamiyoruz, gonullulerimizden sevgili Suleyman en buyuk hayalini paylasiyor... Tum destekleyen bagiscilarimiza cok tesekkur

Detaylı

Tabii YDS nin katkilarina da cok tesekkur etmemiz gerek... Eger daha fazla birseyler yapiyorsak bu da YURTICI Kargo sayesindedir...

Tabii YDS nin katkilarina da cok tesekkur etmemiz gerek... Eger daha fazla birseyler yapiyorsak bu da YURTICI Kargo sayesindedir... Gecen gun tum malzemeler tamamlandi ancak gonullulerin hepsinin sinavlari baslayacak bu nedenle askida kalacak botlar diye dusunmustum... Geceleyin tamam diye bir mesaj gelince sasirdim ve sevindim, botlar

Detaylı

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni

Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Sevgili Medine Abla - O Artik Bir YIBO Öğretmeni Bu akşam gönüllümüz sevgili Medine Hakkâri de YIBO da gönderdiğiniz kitapları almış telefonla selam ve sevgilerini yolladı tüm ILKYAR gönüllülerine ve bağışçılarına...

Detaylı

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan.

Büyük Kahraman. Bekleyiş en uzun, en zor en katlanılmaz bekleyiş hangisidir? Bir annenin bekleyişi, bir evladın hikâyesidir en zor olan. Sevgili ILKYAR Dostlari [ILKYAR-L: 1500] Yani 1500. yazimizi yolluyoruz, Yillardir bizi izlediniz, guzel masum ilk yar'larimiza yonelik cabalarimiza tanik oldunuz... Hafta da iki kez yollamaya calistik,

Detaylı

Desteklerinizle... Sevgilerimiz selamlarımız ve saygılarımızla... İLKYAR

Desteklerinizle... Sevgilerimiz selamlarımız ve saygılarımızla... İLKYAR Sevgili İLKYAR'larımızın Değerli Dostları, Acıyı yaşamayınca, insanlara yaklaşmayınca, onlara dokunmayınca hep başka yargılar hakim oluyor beynimize... Dün gönüllümüz, 2003'den beri ilk yar'imiz sevgili

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

Yaz okulunun son 2 haftasina girerken tempo daha da artiyor hep Ardahan, Kars, Agri, Van ve Erzurum'daki guzel ilk yar larimiz aklimizda...

Yaz okulunun son 2 haftasina girerken tempo daha da artiyor hep Ardahan, Kars, Agri, Van ve Erzurum'daki guzel ilk yar larimiz aklimizda... Bu aksam Yaz Kampi koordinatorumuz sevgili Mehmet'in izlenimini paylasiyoruz... Mehmetin daha onceki yazdiklari gibi cok guzel yazilmis bir izlenim, ama bir cumlesi var ki... Yani bunlar gercekten mi,

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları

ilk yar'larımızın sevgili dostları ilk yar'larımızın sevgili dostları Bu akşam da Mersin üniversitesinden sevgili İbrahim'in izlenimini paylaşıyoruz... Daha önce Mersin ekibinin her projemize gelişi ile verdiği eşsiz katkıya değinmiştik...

Detaylı

Ceren'e, Istanbul grubuna, Erden'e, Oznur'a ve siz destek veren gonul veren herkese cok tesekkur ediyor saygilarimizi yolluyoruz...

Ceren'e, Istanbul grubuna, Erden'e, Oznur'a ve siz destek veren gonul veren herkese cok tesekkur ediyor saygilarimizi yolluyoruz... Iyi Geceler, dun geceden, sevgili Ceren e gelen mektuplardan devam ediyoruz, dun "sen de bizi sevdin mi?" diyen minik, mektubun devaminda ogretmenim selam soyluyor sizi opuyor, "sen de bizi optun mu?"

Detaylı

Her guzel sey gibi 4 gunun de sonuna geldik... Kir ciceklerimizin gittigi her yerde bayram bir baska hissedildi...

Her guzel sey gibi 4 gunun de sonuna geldik... Kir ciceklerimizin gittigi her yerde bayram bir baska hissedildi... Her guzel sey gibi 4 gunun de sonuna geldik... Kir ciceklerimizin gittigi her yerde bayram bir baska hissedildi... Desteklerinizle bu etkinligi gerceklestirebilmek bizim icin buyuk bir ayricalikti... Sevgili

Detaylı

ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz...

ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz... ilk yar'larimizin sevgili dostlari, yaz gelirken ilk yar'larimiza yonelik hazirladigimiz iki guzel proje ile sevgilerinizi yolluyoruz... En az 7 bin cocuga... Bogazicindeki arkadaslarimiz gunlerdir ugrasiyorlar,

Detaylı

Bu konuda çocuklara ulaşmamızı sağlayan desteğinize sizlere çok teşekkür borçluyuz...

Bu konuda çocuklara ulaşmamızı sağlayan desteğinize sizlere çok teşekkür borçluyuz... iyi geceler ilk yar'larımızın dostları, bu gece sevgili Naciye'nin izlenimini paylaşıyoruz... Naciye'nin yazısı sanki önceki yazıları başka açılardan tamamlıyor... Buradan kendimizi sorguluyor, burada

Detaylı

Desteklerinizle daha fazla ilk yar a ulaşmak dileğiyle teşekkür ediyor selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... İLKYAR

Desteklerinizle daha fazla ilk yar a ulaşmak dileğiyle teşekkür ediyor selam sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz... İLKYAR ilk yar'larımızın değerli dostları, Bazen farkediyorsunuz, alel acele yetiştirilen mesajlar, bazen yazım hatalarıyla gönderiliyor, bazen de tesadüflerle... Tıpkı bugünkü gibi... Bugün 3 kişi 3 haber diye

Detaylı

ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini...

ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini... İNSAN NİÇİN YAŞAR? ilkyar in yarattığı sevinç hiç dile gelmese de, çocukların gülümsemeleri yansıtır memnuniyetlerini... Sonraları mektuplarda çeşit çeşit kelimelerle sevgileri çiçeklenir, keşke deyişleri,

Detaylı

Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi...

Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi... Degerli ILK YAR'larimizin Degerli Dostlari, Hepimizin yuregini yakan Soma faciasindan sonra cesitli teklifler ve sorular geldi... ILKYAR olarak Soma'daki guzel cocuklar icin cesitli dusuncelerimiz var.

Detaylı

RENKLERİN TONUNA KAYGILANIRKEN

RENKLERİN TONUNA KAYGILANIRKEN ilk yar'larımızın sevgili dostları, Bugünkü izlenimi özellikle dikkatli okumanızı ve çevrenizdeki arkadaşlarınıza iletmenizi diliyoruz... Sevgili Makbule'nin ilk projesiydi... Sevgili Makbule'nin duyguları,

Detaylı

Desteklerinizle, daha fazla ilk yar'imize ulasmak amacimiz...

Desteklerinizle, daha fazla ilk yar'imize ulasmak amacimiz... Sevgili ILKYAR Dostlari, ILKYAR su siralar koy okullarina kitap kampanyasini surduruyor 50 koy okulu secilecek... 100'un uzerinde guzel okuma kitaplari belde okullarimizdaki ilk yar'larimizla kucaklasacak...

Detaylı

Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde. nasılda heyecanlanmıştık.

Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde. nasılda heyecanlanmıştık. NE ÇABUK GEÇMİŞ ZAMAN Tam da 16 yıl olmuş o şefkatli güler yüzlü abla ve abilerimizden ayrılalı. Nasıl da mutlu olmuştuk geldiklerinde Mavi otobüsten indiklerinde bize koşuşları nasılda heyecanlanmıştık.

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Iyi Geceler, Emrah'in ilk projesi Samsun Carsamba Guloren ve Ordu Ikizce Yogunoluk YIBOlarda idi... Emrah da kendisi bir YIBO mezunu...

Iyi Geceler, Emrah'in ilk projesi Samsun Carsamba Guloren ve Ordu Ikizce Yogunoluk YIBOlarda idi... Emrah da kendisi bir YIBO mezunu... Iyi Geceler, Bayramlar nedeniyle ILKYAR mesajinin posta kutunuzda ek biriken mesajlardan biri olmasin istedik, yoksa izlenimlerimiz coktan hazirdi, sevgili Emrah haziran da yollamis... Emrah'in ilk projesi

Detaylı

Kas Gucuyle Devri Alem Erden> Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz;

Kas Gucuyle Devri Alem Erden>  Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz; Bu gece uzun eylul projesiyle YIBO projelerine dahil olan Bogazici Universitesinden sevgili Ozan'in izlenimini paylasiyoruz... ILKYAR etkinlikler pesinden kosarken boylesine farkli bakis acilarindan etkileyici

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf Yeni Yılın ilk izlenimi aynı zamanda 1598 numaralı izlenim sevgili gönüllümüz ve şu anda ilk yar'ın yöneticilerinden sevgili Tülin'in kaleminden... Geçmişte müthiş emekle destekledi, projelerimizin çoğuna

Detaylı

Bize bir gorev dusuyor, Senay'in anisina en azindan birer "Hayat Bayram Olsa"

Bize bir gorev dusuyor, Senay'in anisina en azindan birer Hayat Bayram Olsa ILKYAR Projesine katilanlar yurekten yasar, ama izlenimleri okuyanlar da defalarca karsilasmislardir, o kadar cok izlenimin bir parcasi olmustur ki... Defalarca "gidip kendisine tesekkur edelim, biz sizin

Detaylı

İLKYAR İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT Pk.15 ANKARA

İLKYAR İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT Pk.15 ANKARA İLKYAR İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT Pk.15 ANKARA 06800 http://www.ilkyar.org.tr ilkyar.yonetim@gmail.com İLKYAR ODTÜ PTT Pk.15 ANKARA 06800 www.ilkyar.org.tr ilkyar.yonetim@gmail.com 2 Bilgi

Detaylı

2016 YILININ KONUŞMASI 14:30 B. SIDDIK YARMAN KÜRESEL YAŞAMDA GİRİŞİMCİLİK ve YARATICILIĞIN TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE İZDÜŞÜMÜ

2016 YILININ KONUŞMASI 14:30 B. SIDDIK YARMAN KÜRESEL YAŞAMDA GİRİŞİMCİLİK ve YARATICILIĞIN TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNE İZDÜŞÜMÜ iyi akşamlar ilk yar'larımızın değerli dostları, yoğun bir dönem içerisinde olduğumuz için, geçtiğimiz haftalarda listeye (ilkyar-l) mesaj yolluyamadık... Bu akşam sevgili Merve nin özlem dolu izlenimini

Detaylı

Toplum vebilim Merkezi 2015FaaliyetRaporu

Toplum vebilim Merkezi 2015FaaliyetRaporu Toplum vebilim Merkezi 2015FaaliyetRaporu 2015 Raporu Toplum ve Bilim Merkezi (TBM) Merkezin etkinlikleri; Bilim ve Teknoloji Koleksiyonu Sergi Alanı, Topluma Erişim ve Toplumsal Politikalar başlıkları

Detaylı

Tanitim yapildi ama hep dusundugum iyiliksever parasini surekli egitime ve cocuklara harcamis bir insan olarak kalmis aklimda...

Tanitim yapildi ama hep dusundugum iyiliksever parasini surekli egitime ve cocuklara harcamis bir insan olarak kalmis aklimda... Degerli Dostlarimiz, Yillar onceydi, sanirim bir ogretmenler gunuydu, ODTU Egitim Fakultesi KKM'deki gunlerine konusmaci olarak davet etmisti... Benimle beraber baska bir kisi daha vardi konusmaci olan,

Detaylı

Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015

Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015 Koç Topluluğu Spor Kulübü Yaz Programları 2015 BURSA: Uludağ Yaz Kampı İSTANBUL: Bağlarbaşı Yaz Okulu Beykoz Summer City Camp Koç Topluluğu şirketlerinin katılımı ile kurulan, çalışanların yanı sıra çalışan

Detaylı

Kas Gucuyle Devri Alem Erden>

Kas Gucuyle Devri Alem Erden> K O N S E R I M I Z E B E K L I Y O R U Z... ODTU ILKYAR ogrenci toplulugu THBT ve Robot Toplulugunun destekleriyle yatili okuyan köy çocukları yararına Cengiz Ozkan dinletisi düzenlenmistir Tarih: 10

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM Bodrum un sevilen öğretmeni, sporcu Demet Tezgider sevenlerinin ellerinde, gözyaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. Demet Yorgancı Tezgider, dün sabah saatlerinde İzmir

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

hele gonullulerimizin baska araclara sagladigi destekler de belki de Karayollarinin tesekkurunu gerektirir yolun acik olmasini sagladiklari icin...

hele gonullulerimizin baska araclara sagladigi destekler de belki de Karayollarinin tesekkurunu gerektirir yolun acik olmasini sagladiklari icin... Uzun projelerden sonra destekleyenlere bu guzel projelere vesile olduklari icin cok tesekkur ediyoruz... Unuttugumuz varsa ki cok muhtemeldir, ornegin soforlerimizin fedakarligi elbette unutulur degil,

Detaylı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Osman Topaç Bilim ve Toplum Programları Md. V. 07 Haziran 2011, Ankara Bilim ve Toplum Faaliyetlerinin Amaçları Bireylere düşünme, gözlemleme, sorgulama, araştırma, veri

Detaylı

Degerli ilk yar'larimizin Sevgili Dostlari,

Degerli ilk yar'larimizin Sevgili Dostlari, Degerli ilk yar'larimizin Sevgili Dostlari, Yolculuklarimizin en guzel yani kuskusuz birbirinden guzel ilk yar'larimizla karsilasmak, onlarin karsiliksiz sevgisine layik olabilmek... En aci tarafi da sevgili

Detaylı

Saygilarimizla, Kas Gucuyle Devri Alem Erden>

Saygilarimizla, Kas Gucuyle Devri Alem Erden> Bir onceki yazimizda "Yarali Kalblere Merhem" olan sevgili Yakup'tan bir izlenim gelince Yakup'u biraz daha yakindan tanimaniz icin "Kanatsiz Melekler"i paylasmak istedik... Biz de kendisini o kadar ozluyoruz

Detaylı

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : Tel :

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web :  Tel : İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : http://tokatsbl.meb.k12.tr/ Tel : 0356 2280770 Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Cumhuriyet Üniversitesi Genç Akademi Kulübü Başkanı Çağrı Aktaş Kulüp sayesinde tanınan, bilinen bir insan oldum. Üniversite öğrencileri kulüplere üye olarak kulüplerden faydalansınlar SORU-Bize kısaca

Detaylı

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr?

ENSAR VAKFI EĞİTİM PLATFORMU (EVEP) SEMİNER ATÖLYESİ ITESTPLUS EĞİTİM PLATFORMU - IT+# !!!!!!!!!!! TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG - YGS-LYS NEDİR?GS-LYS Nedİr? TEOG & YGS- LYS Dedikleri Bu seminerimizle TEOG & YGS- LYS sisteminde yapılan son değişiklikleri sizlere aktarıyoruz. Örneğin, A) Sınava toplam kaç başvurunun olduğu,

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Osman TOPAÇ Bilim ve Toplum Programları Md. V. osman.topac@tubitak.gov.tr 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi Bilim ve Toplum Faaliyetlerinin Amaçları Bireylere düşünme, gözlemleme,

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

İ LKYAR: İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT PK 15 ANKARA 06531. www.ilkyar.org.tr ilkyar@ilkyar.org.tr

İ LKYAR: İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT PK 15 ANKARA 06531. www.ilkyar.org.tr ilkyar@ilkyar.org.tr İ LKYAR: İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı ODTÜ PTT PK 15 ANKARA 06531 www.ilkyar.org.tr ilkyar@ilkyar.org.tr Bilgi toplumları çağında iyi eğitilmiş insan, evrensel değerlere bağlı, her türden bilgiyi,

Detaylı

Güzellerden Güzellemeler...

Güzellerden Güzellemeler... Güzellerden Güzellemeler... Geçen hafta Tosya Y!BO ö"rencilerinin yaptıklarını anlatmı#tım, bu hafta da kolejlerde okuyan çocuklardan bir iki örnek verece"im Alev Okullarına gitmi#tim ilk dönem, Alev Okulları

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz; hele ki uzaklardaki, YIBOlardaki cocuklarimiz, kardeslerimiz

Cocuklarimiz, ilk goz agrilarimiz, ilk yarimiz; hele ki uzaklardaki, YIBOlardaki cocuklarimiz, kardeslerimiz Bu aksam Subat projemizden bir izlenim geliyor, sevgili Vildan'in izlenimi... Vildan yillardir ILKYAR gonullusu eminim ileride de ILKYAR'i sirtlayacaktir... Projeye gidenler bu kadar guzel insanla beraber

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü

T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü T.C. MELİKGAZİ KAYMAKAMLIĞI Şeker Lisesi Müdürlüğü EĞİTİM HİZMETLERİ BRİFİNGİ 2012 2013 MELİKGAZİ 1 İdare odası Öğretmenl er odası Sınıflar Laboratuv Rehberlik Servisi Depo BT sınıfı Çok amaçlı Salon Arşiv

Detaylı

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday EYLÜL 1 2 Okul Öncesi ve İlköğretim 1. Sınıflar için Okul Açılışı 3 4 5 6 7 8 9 Okulların Açılışı Okulun Açılış Töreni 10 11 12 13 14 15 16 Yakar Top (1-2-3-4.Sınıflar) Yakar Top (1-2-3-4.Sınıflar) Yakar

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLK OKUL - ORTA OKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLK OKUL - ORTA OKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLK OKUL - ORTA OKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ AY HAF GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K S

Detaylı

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ŞANLIURFA 2015 2016 www.sfl.meb.k12.tr I.BÖLÜM a)okulun ADI : ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ b)adresi : ATATÜRK ORMANI YOLU KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

Saygilarimizla... ILKYAR (*) Biletler MyBilet'ten, ODTU-KKM gisesinden ODTU Kampus ici standlardan..

Saygilarimizla... ILKYAR (*) Biletler MyBilet'ten, ODTU-KKM gisesinden ODTU Kampus ici standlardan.. 16 sene once TRTnin cocuk senliklerinde yurt disindan cocuklari davet etmesini tamamlayici bir calisma olarak basladik 23 nisanlarda koy cocuklarini davet etmeye... Bu bir proje bunun bir adi olsun dediler

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz? Nerelerde çalıştınız bugüne kadar? İSTANBUL TOKAT PAZARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI CENGİZ ÇEVİK DERNEK OLARAK DAĞITTIĞIMIZ KİŞİSEL GELİŞİM DERGİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZDE İNANILMAZ GELİŞMELERE SEBEP OLMUŞ 2014 YILINDA 10.000 KİŞİSEL GELİŞİM

Detaylı

AFİŞLERİMİZ OKUYAN OKUL, OKUYAN ÇOCUK

AFİŞLERİMİZ OKUYAN OKUL, OKUYAN ÇOCUK OKUYAN OKUL, OKUYAN ÇOCUK AFİŞLERİMİZ AMACIMIZ Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı da küçük yaşlarda kazandırarak beceri haline getirmek. Özellikle 7-10 yaş dönemi okunan hikayeler, masallar çocukların

Detaylı

ilk yar'larımızın sevgili dostları,

ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilk yar'larımızın sevgili dostları, Ekte son proje dönüşü resimlere bakınca insan bir zamanlar sevgili Osman'ın Ardahan'da dediği gibi -ne arıyorum ben buradane arıyoruz biz buralarda, bizim yerimiz hep

Detaylı

İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları,

İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları, İyi Akşamlar ilk yar'larımızın ilk sevdiklerimizin değerli dostları, Bu akşam dumanı üstünde bir izlenim ulaştırıyoruz size, sevgili gönüllümüz Sümeyye yazmış... Güzel çocuklara güzel bir gülümseme armağan

Detaylı

RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI RİZE FENER LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Bölüm :.... Sayfa 3 a) Okul Kimlik Bilgisi :..... Sayfa 3 2. Bölüm :.... Sayfa 4 a) Okulun Tarihçesi:..... Sayfa 4 b) Genel

Detaylı

ÖZEL UĞUR ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET TAKVİMİ FAALİYETİN ADI FAALİYETİN TANIMI SORUMLU BÖLÜM

ÖZEL UĞUR ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET TAKVİMİ FAALİYETİN ADI FAALİYETİN TANIMI SORUMLU BÖLÜM ÖZEL UĞUR ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET TAKVİMİ FAALİYETİN ADI FAALİYETİN TANIMI SORUMLU BÖLÜM EYLÜL 3.HAFTA 4.HAFTA Senebaşı okul açılış töreni Tüm okul Anadil Bölümü

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 18 ARALIK 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 18 ARALIK 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 18 ARALIK 2015 2016 yaklaşırken yeni yıl coşkulu öğrencilerimizle eğlenceli bir balo ile kutlamak istedik. 28 Aralık Pazartesi günü sabah okulumuzda derslerimiz yapılacaktır. Saat

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.BÖLÜM Okulun; Adı :Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Adresi :Sundura Mahallesi Lise Caddesi Hopa Telefon ve Faks Numaraları:

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 ŞUBAT 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR EĞITİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BILKENT İLKOKULU

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 ŞUBAT 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR EĞITİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BILKENT İLKOKULU HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 ŞUBAT 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR 2018-2019 EĞITİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BILKENT İLKOKULU ÖĞRENCİ ALIMI BİLGİLENDİRMESİ, Detayli bilgi için lütfen TIKLAYINIZ. SORGULAMA ÜNİTESİ

Detaylı

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ 'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ T E M M U Z 2 0 1 8 T U R G E D ÇOCUKLUĞUNUZU DÜŞÜNÜN... Arkadaşlarınızla oyun oynamak için sokağa çıkmak istediğiniz her an dev engelleri aşmak zorunda kaldığınızı, oyun

Detaylı

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler,

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler, İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi Sevgili Öğrenciler, Bu anket MLARG: risk grubundaki gençler için cep telefonu üzerinden İngilizce öğrenme (Proje Numarası: 2009-TR1-LEO05-08674) adında bir Avrupa Birliği

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı