Terblend N Color Materyal numarası TBL311

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Terblend N Color Materyal numarası TBL311"

Transkript

1 Sayfa: 1 den (dan) 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Terblend N NM-21EF GY38595 Terblend N NM-21EF BG38596 Terblend N NM-21EF BG38597 Terblend N NM-21EF BG38628 Terblend N NM-21EF BN38623 Terblend N NM-21EF GY38452 Terblend N NM-21EF GY38598 Terblend N NM-21EF GY Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Genel kullanım: Polimer Kimya sanayi işlemleri için temel madde 1.3 Güvenlik bilgi formu tedarikçisinin bilgileri Şirket adı: Cadde/posta kutusu numarası: PLZ, Şehir: WWW: INEOS Styrolution Group GmbH Mainzer Landstraße Frankfurt Almanya Danışma bölümü: Infopoint, Telefon: +49 (0) infopoint.emea@styrolution.com 1.4 Acil durum telefon numarası Telefon: +44 (0) Madde veya karışımın sınıflandırılması BÖLÜM 2: Zararlılık tanımlanması EG Yönergesi 1272/2008 (CLP)'ye göre sınıflandırma İlave bilgiler 2.2 Etiket unsurları İşaretleme (CLP) Tehlike direktifleri: Güvenlik talimatları: Bu karışım tehlikesiz olarak sınıflandırılmıştır. Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir.

2 Sayfa: 2 den (dan) Diğer zararlar Toz: Cildi, gözleri veya solunumu tahriş edebilir. Toz oluşumunda (İnce toz): Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir. Erimiş ürün ağır yanıklara neden olabilir. Yutulduktan sonra mide ve barsak bölgesinde gastrointestinal rahatsızlıklar ve sancılar meydana gelir. PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları: Bu madde REACH yönergesi, ek XIII PBT/vPvB kriterlerine uygun değildir. 3.1 Maddeler: kullanılabilir değil 3.2 Karışımlar Kimyasal tanımlama: Tehlikeli içerik maddeleri: BÖLÜM 3: Bileşim/İçindekiler Hakkında Bilgi Polimer karışım: CAS No : % Poliamit (PA 6 ) CAS No : % Stirol-akrilnitril-butadien Kopolimer CAS No : 0-5 % Stirol-akrilnitril-Maleik anhidrit Kopolimer CAS No : < 5 % Titanyum dioksit CAS No : 0 - < 2 % Karbon Içerik Tarif İçerik Sınıflandırma AB numarası CAS AB numarası CAS AB numarası CAS AB numarası CAS Bis(2,2,6,6- Tetrametil-4- piperidil) sebakat < 1 % Göz hasarı 1; H318. Akut su tehlikesi 1; H400. Kronik su tehlikesi 2; H411. Etil akrilat < 0,5 % Tutuşabilir sıvılar 2; H225. Akut toksi. 4; H302. Akut toksi. 4; H312. Akut toksi. 4; H332. Cildi tahriş edici 2; H315. Göz tahrişi 2; H319. Cild. duyarlıl. 1; H317. STOT SE 3; H335. tert.- Dodecylmercaptan Disodyum peroksodisülfat H ve EUH açıklamalarının tam metni için: bkz. bölüm 16. İlave bilgiler: < 0,2 % Akut su tehlikesi 1; H400. Kronik su tehlikesi 1; H410. < 0,2 % Oksid. katı mad. 3; H272. Akut toksi. 4; H302. Cildi tahriş edici 2; H315. Göz tahrişi 2; H319. Sol. yol. duyarlıl. 1; H334. Cild. duyarlıl. 1; H317. STOT SE 3; H335. Maddeler bir polimerde saklanmakta olup biyolojik olarak mevcut değildir. 4.1 İlk yardım önlemlerinin açıklaması İnhalasyondan sonra: Deri teması sonrası: BÖLÜM 4: İlk Yardım Önlemleri Temiz hava sağlayın. Kazazedeyi dinlenme pozisyonuna alıp sıcak tutun. Doktora gidin Erimiş ürün ağır yanıklara neden olabilir. Tıbbi yardım almadan, ürünü ciltten temizlemeyin. Erimiş ürün ile temas sonrası ilgili deri kısmını derhal suyla soğutun. Doktora danışın.

3 Sayfa: 3 den (dan) 9 Göz temasından sonra: Yuttuktan sonra: Gözler ile temas halinde derhal göz kapaklarını açık tutarak 10 ila 15 dakika akan suyun altında yıkayınız. Kontakt lens, varsa ve çıkarması kolaysa, çıkarın. Sürekli çalkalayın. Kaşınma halinde göz doktoruna başvurun. Ağzınızı suyla çalkalayın. Yaklaşık 1 ila 2 bardak su için. Bilinci kapalı bir kişiyi asla herhangi birşey ağızdan vermeyiniz. Doktora gidin 4.2 Akut ve sonradan görülen önemli belirtiler ve etkiler Toz: Cildi, gözleri veya solunumu tahriş edebilir. 4.3 Tıbbi müdahale ve özel tedavi gereği için ilk işaretler Semptomatik tedavi. Dekontaminasyon, vital fonksiyonlar 5.1 Yangın söndürücüler BÖLÜM 5: Yangınla mücadele önlemleri Uygun söndürme maddeleri:: Su sisi, köpük, kuru söndürücü toz, karbondioksit. Emniyet açısından uygunsuz söndürme ajanları: Yüksek güçlü su püskürtme jeti 5.2 Madde veya karışımdan kaynaklanan özel zararlar Yangında oluşabilecekler: Duman, hidrosiyanik asit, hidrokarbonlar, karbonmonoksit ve karbondioksit (CO2). Toz oluşumunda (İnce toz): Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir. 5.3 Yangın söndürme ekipleri için tavsiyeler Yangınla mücadelede özel koruyucu ekipmanlar: Çevre havasından bağımsız solunum koruma cihazı ve kimyasal maddelere karşı koruma giysisi giyin. Ek bilgiler: Yangın söndürme suyunun yerüstü veya yeraltı sularına geçmesini engelleyin. Yangın kalıntıları ve kirlenmiş söndürme suyu yerel mercilerin belirledikleri kurallara göre uzaklaştırılmalıdır. BÖLÜM 6: Kaza sonucu yayılmaya karşı önlemler 6.1 Kişisel önlemler, koruyucu donanım ve acil durum prosedürleri 6.2 Çevresel önlemler Yeterli havalandırma sağlayın. Kişisel koruyucu ekipman kullanın. Tozlarını solumayın. Toprağa, sulara veya kanalizasyona geçmesini engelleyin. 6.3 Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve materyaller Ek bilgiler: 6.4 Diğer bölümlere atıflar Toz oluşumunu engelleyin. Tüm tutuşma kaynaklarını uzaklaştırın. Mekanik olarak toplayın. Kapalı kaplarda toplayın ve atık giderilmesine götürün. Ürün sızıntısı/dökülmesinde ileri kayma tehlikesi bulunmaktadır. Bkz. tamamlayıcı bölüm 8 ve 13.

4 Sayfa: 4 den (dan) Güvenli elleçleme için önlemler BÖLÜM 7: Elleçleme ve Depolama Güvenli kullanım için bilgiler: Depo ve iş yeri için iyi havalandırma ve hava çıkışı sağlayın. Tozlarını solumayın. Toz oluşumunda: Aspirasyon gereklidir. Erimiş ürün: Madde temasını engelle. Yangından ve patlamadan korunmaya yönelik bilgiler: Statik elektrik boşalımlarına karşı önlem alın. Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun. Topraklama tertibatlarını kullanın. Patlamaya karşı korumalı cihazlar ve kıvılcım oluşturmayan aletler kullanınız. Açık alevlerden kaçının. Toz oluşumunda (İnce toz): Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir. 7.2 Uyuşmazlıkları da içeren güvenli depolama için koşullar Depolar ve konteynerler için şartlar: İyi havalandırılmış bir alanda depolayanız. Kabı sıkıca kapalı tutun. Isı/güneş ışığından koruyun. Nemden koruyun. Diğer bilgiler: 7.3 Belirli son kullanımlar Ürün sızıntısı/dökülmesinde ileri kayma tehlikesi bulunmaktadır. Bilgi bulunmamaktadır. BÖLÜM 8: Maruz Kalma Kontrolleri/Kişisel Korunma 8.1 Kontrol parametreleri Ek bilgiler: Ürün, (stirol, etilbenzen, akrilnitril, Poliamit, Maleik anhidrit ve butadien) ısıl işlem sırasında olası ayrışma ürünleriyle birlikte oluşmuş olabilen çok düşük miktarlarda artık monomerler ve işlem kimyasalları içerir. Bu safsızlıkların cinsi ve miktarı işlem koşullarına (sıcaklık vb.) bağlı olduğundan herhangi bir koruma veya güvenlik önleminin yeterli olup olmadığına karar vermek kullanıcının sorumluluğudur. 8.2 Maruziyetin sınırlanması ve denetlenmesi Kişisel koruyucu ekipman İş yerinde iyi bir havalandırma sağlayın. Normalde polimerle çalışılırken ilave kontrollere gerek olmamaktadır. Termal ekstrüzyon: İş yeri maruziyet sınırının aşılmamasını sağlamak için yerel egzoz havalandırması olmasını sağlayın. Bakım etkinlikleri sırasında solunum koruması kullanılması gerekebilir. İş yerindeki maruziyetinin sınırlanması ve denetlenmesi Solunum koruması: MMS değerleri aşıldığında solunum koruma cihazı kullanılmalıdır. A-P2 tipi filtre cihazı (=organik bileşiklerin buharına karşı) kullanın (EN 14387)

5 Sayfa: 5 den (dan) 9 El koruması: Göz koruması: Vücut koruması: EN 374'e göre koruyucu eldiven. Kumaştan yapılmış koruyucu eldivenler veya deri. İmalatçının koruyucu eldivenler hakkında vermiş olduğu geçirgenlik ve aşınma süreleri ile ilgili bilgilere dikkat edilmelidir. Eritirken: EN 407 ye uygun dayanıklı, ısıya karşı koruyucu eldivenler Eldiven materyali: Deri İmalatçının koruyucu eldivenler hakkında vermiş olduğu geçirgenlik ve aşınma süreleri ile ilgili bilgilere dikkat edilmelidir. EN 166'ya göre sıkı kapanan koruyucu gözlük. Uygun koruyucu giysi giyin. Çizme veya Emniyet ayakkabısı giyin. Koruma ve hijyen tedbirleri: Erimiş ürün: Cilt ile temasından sakının. Tozları ve buharları solumayın. Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun. Ara vermelerden önce ve iş bitişinde eller yıkanmalı. Toz oluşumunda: Zemine yayılma nedeniyle kayma tehlikesi. Çevre maruziyetinin sıırlanması ve denetlenmesi Toprağa, sulara veya kanalizasyona geçmesini engelleyin. BÖLÜM 9: Fiziksel ve Kimyasal Özellikler 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında bilgi Görünüş: Koku: Koku eşiği: ph-değeri: Form: katı, granülat Renk: boyamaya göre farklı zayıf, karakteristik kullanılabilir değil Erime noktası / donma noktası: > 100 C (DIN EN ISO 306) Kaynama noktası/kaynama bölgesi: belirlenemez (Ayrışma) Alevlenme noktası/bölgesi: Buharlaşma hızı: Tutuşabilirlik: Patlama sınırları: Kolay alevlenebilir. Buhar basıncı: kullanılabilir değil Buhar yoğunluğu: Yoğunluk: 20 C de: yaklaşık 1,05-1,40 g/cm³ (DIN 53479) Suda çözünürlük: Distribüsyon katsayısı n-oktanol/su: çözünmez kullanılabilir değil Kendi kendine yanma ısısı: kendi kendine yanıcı değildir Ayrışma ısısı: > 275 C Vizkosite, dinamik: Patlayıcı özellikler: Yangını teşvik edici özellikler: 9.2 Diğer bilgiler anlamsız Ürün patlayıcı değildir. Toz oluşumunda (İnce toz): Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir. Yangını destekleyici değil Döküm yoğunluğu: 20 C de: yaklaşık 650 kg/m³ (DIN 53466)

6 Sayfa: 6 den (dan) 9 Ilave bilgiler: Rölatif buhar yoğunluğu (hava=1): kullanılabilir değil 10.1 Tepkime BÖLÜM 10: Kararlılık ve Tepkime Kurallara uygun kullanım ve depolama sırasında tehlikeli reaksiyonlar oluşmaz Kimyasal kararlılık 10.3 Zararlı tepkime olasılığı Belirtilen depolama koşullarında kararlı. Toz oluşumunda (İnce toz): Dağıtıldığı takdirde patlayıcı olabilen toz-hava karışımı meydana getirebilir Kaçınılması gereken şartlar Tutuşma ve ısı kaynaklarından uzak tutun. Toz oluşumunu engelleyin Kaçınılması gereken maddeler Kuvvetli oksidasyon maddeleri 10.6 Zararlı bozunma ürünleri Çok aşırı ısıtıldığında, malzeme tehlikeli ayrışma ürünleri serbest bırakabilir.: Hidrosiyanik asit, monomerler, hidrokarbonlar, gazlar/buharlar, düşük molekül ağırlığına sahip siklik oligomerler, karbonmonoksit ve karbondioksit. Termik ayrışma: > 275 C 11.1 Toksik etkiler hakkında bilgi Akut toksisite: Toksikolojik etkiler: BÖLÜM 11: Toksikolojik Bilgiler LD50 Sıçan, oral: > 5000 mg/kg Akut toksisite (oral): Mevcut öğeleri kriterlere verilere edemez geçerli doğrudur. Akut toksisite (dermal): Eksik veri. Akut toksisite (inhalatif): Eksik veri. Deri korozyonu/tahrişi: Eksik veri. Gözde hasar/tahriş: Eksik veri. Solunum yollarının hassaslaştırılması: Eksik veri. Beklenmemektedir Cildin hassaslaştırılması: Eksik veri. Beklenmemektedir Germ hücreleri mutajenitesi/genotoksisite: Eksik veri. Beklenmemektedir Kanserojenite: Eksik veri. Beklenmemektedir Reprodüksiyon toksisitesi: Eksik veri. Beklenmemektedir Anne sütüne veya anne sütüyle etkileri: Eksik veri. Spesifik hedef organ toksisitesi (bir kerelik maruziyet): Eksik veri. Spesifik hedef organ toksisitesi (tekrarlayıcı maruziyet): Eksik veri. Aspirasyon tehlikesi: Eksik veri.

7 Sayfa: 7 den (dan) 9 Diğer bilgiler: Semptomlar Uzun yıllara dayanan tecrübelerimize göre doğru kullanım durumunda olumsuz etkileri bilinmiyor. Toz: Cildi, gözleri veya solunumu tahriş edebilir. Erimiş ürün ağır yanıklara neden olabilir. Termik işlem, İşleme: Gözleri, solunum sistemini ve cildi tahriş edicidir. Yutma halinde: Yutulduktan sonra mide ve barsak bölgesinde gastrointestinal rahatsızlıklar ve sancılar meydana gelir Toksisite Aquatik toksisite: BÖLÜM 12: Ekolojik bilgiler Ile ilgili veri Bis(2,2,6,6-Tetrametil-4-piperidil) sebakat: Sucul ortamda uzun süre kalıcı, çok toksik etki. Yosun toksisitesi: EC50 Pseudokirchneriella subcapitata (yeşil alan): 0,705 mg/l/72h (OECD 201) Defne toksisitesi: EC50 Daphnia magan (büyük su piresi): 8,58 mg/l/48h (OECD 202) NOEC Daphnia magan (büyük su piresi): 0,23 mg/l/21d (OECD 211) Balık toksisitesi: LC50 Lepomis macrochirus (mavi solungaç): 4,4 mg/l/96h (OECD 203) Bakteri toksisitesi: IC50 aktif çamur: >100 mg/l/3 h (OECD 209) Ile ilgili veri Titanyum-/kalay-/çinko oksit: Sucul ortamda uzun süre kalıcı, zararlı etki. Yosun toksisitesi: EC50 Desmodesmus subspicatus (yeşil alan): mg/l/72h (OECD 201) Defne toksisitesi: EC50 Daphnia magan (büyük su piresi): > 100 mg/l (OECD 202) Balık toksisitesi: LC50 Zebra danio (Brachydanio rerio): > 100 mg/l/96h (OECD 203) Bir eluat test edildi Eliminasyon bilgileri Diğer bilgiler: Biyolojik yıkım: Ürün biyolojik olarak kolay yıkılabilir değildir. Ürün büyük olasılıkla çevrede bozulmuyor. Arıtma tesislerindeki davranış: Arıtma tesislerinde mekanik olarak ayrılabilir Biyoakümülasyon potansiyelini Biyolojik birikmenin olmasını önlemek için plastikler denize veya başka sulara atılmamalıdır. Distribüsyon katsayısı n-oktanol/su: kullanılabilir değil 12.4 Toprakta hareketlilik

8 Sayfa: 8 den (dan) PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları Bu madde REACH yönergesi, ek XIII PBT/vPvB kriterlerine uygun değildir Başka zararlı etkiler Genel bilgiler: Yeraltı suyuna, sulara veya kanalizasyona sızmasına izin vermeyin Atık işleme yöntemleri Ürün BÖLÜM 13: Bertaraf Etme Bilgileri Atık anahtar numarası: = Plastiklerin, Sentetik Kauçuk ve Yapay Elyafların İmalat, Formülasyon, Tedarik ve Kullanımından (İFTK) Kaynaklanan Atıklar MFSU = imalat, preparasyon, satış ve kullanım Tavsiye: Yerel resmi makamların talimatları doğrultusunda uygun tasviye ya da imha tesislerine teslim edilmelidir. Ambalaj Tavsiye: Resmi talimatlara uygun atık giderilmesi. Kontamine olmayan ve tamamen boşaltılmış ambalajlar geri kazanım işlemine alınabilir UN numarası ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: BÖLÜM 14: Taşımacılık Bilgileri 14.2 Uygun UN taşımacılık adı ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: Kısıtlı değil 14.3 Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: 14.4 Ambalaj grubu ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: 14.5 Çevresel zararlar Deniz kirletici: hayır 14.6 Kullanıcı için özel önlemler Transport talimatları açısından tehlikeli madde değildir MARPOL ek II ve IBC koduna göre dökme taşımacılık

9 Sayfa: 9 den (dan) 9 BÖLÜM 15: Mevzuat Bilgileri 15.1 Madde veya karışıma özgü güvenlik, sağlık ve çevre mevzuatı Ulusal talimatlar - Türkiye 15.2 Madde güvenlik değerlendirilmesi Bu madde için madde güvenlik değerlendirilmesi gerekmemektedir. Daha fazla bilgi BÖLÜM 16: Diğer Bilgiler Paragraf 2 ve 3'deki H cümleleri metini: H225 = Çok alevlenir sıvı ve buhar. H272 = Yangını güçlendirebilir; oksitleyici. H302 = Yutulması halinde zararlıdır. H312 = Cilt ile teması halinde zararlıdır. H315 = Cilt tahrişine yol açar. H317 = Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. H318 = Ciddi göz hasarına yol açar. H319 = Ciddi göz tahrişine yol açar. H332 = Solunması halinde zararlıdır. H334 = Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir. H335 = Solunum yolu tahrişine yol açabilir. H400 = Sucul ortamda çok toksiktir. H410 = Sucul ortamda uzun süre kalıcı, çok toksik etki. H411 = Sucul ortamda uzun süre kalıcı, toksik etki. son değişikliklerin nedeni: 3 bölümünde değişiklik: İçindekiler hakkında bilgiler İlk versiyonun tarihi: Veri formu oluşturan bölüm Temas edilecek kişi: 1 bölümüne bakınız: Danışma bölümü Kısaltma ve akronimler için bkz ECAH: Bilgi talepleri ve madde güvenlik belirlemeleri için Rehber, Bölüm R.20 (Kavram ve Kısaltma rehberi). Bu veri formundaki bilgiler büyük bir itina ile hazırlanmış olup elde edildikleri zamanın bilgi düzeyini yansıtmaktadırlar. Ancak belli özelliklere uyulmasını yasal açıdan sağlamamaktadırlar.

Terblend N Natural Materyal numarası TBL001

Terblend N Natural Materyal numarası TBL001 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Terblend N NM-11 NR07400 Terblend

Detaylı

Terblend N Grey Materyal numarası TBL117

Terblend N Grey Materyal numarası TBL117 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Terblend N NG-02EF GY38563 1.2

Detaylı

Terblend N Color Materyal numarası TBL316

Terblend N Color Materyal numarası TBL316 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Terblend N NG-02EF GY38564 Terblend

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR202

Luran S Color Materyal numarası LUR202 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 767KE BN36950 Luran

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR211

Luran S Color Materyal numarası LUR211 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 767KE BN37330 1.2 Madde

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR112

Luran S Color Materyal numarası LUR112 Sayfa: 1 den (dan) 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G UV Q177 GN37109T

Detaylı

Novodur HH White Materyal numarası TER006

Novodur HH White Materyal numarası TER006 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Novodur HH-106 Q458 WT10242

Detaylı

Luran S AMS Black Materyal numarası LUR016

Luran S AMS Black Materyal numarası LUR016 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S KR2858G3 BK56626 Luran

Detaylı

Luran S AMS Color Materyal numarası LUR041

Luran S AMS Color Materyal numarası LUR041 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 778 T GY36632 1.2 Madde

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR425

Luran S Color Materyal numarası LUR425 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G GY65073 1.2 Madde

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR411

Luran S Color Materyal numarası LUR411 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G GY65046 1.2 Madde

Detaylı

Luran SAN Granulate Natural Materyal numarası LUR003

Luran SAN Granulate Natural Materyal numarası LUR003 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran 358N Luran 368R Luran

Detaylı

Luran S KR2863C Q463 Materyal numarası LUR052

Luran S KR2863C Q463 Materyal numarası LUR052 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: GY37039 UV BG36909 BK37144 BG37316

Detaylı

Terblend N Color Materyal numarası TBL316

Terblend N Color Materyal numarası TBL316 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Terblend N NG-02EF GY38564 Terblend

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR147

Luran S Color Materyal numarası LUR147 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 797SE UV WT31981 1.2

Detaylı

NAS Resin - Natural Grades Materyal numarası NAS001

NAS Resin - Natural Grades Materyal numarası NAS001 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: NAS 21 NAS 30 NAS 36 NAS 90

Detaylı

Luran S Color Materyal numarası LUR025

Luran S Color Materyal numarası LUR025 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G BG25014 Luran S

Detaylı

Novodur HH Color Materyal numarası TER008

Novodur HH Color Materyal numarası TER008 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Novodur HH-102 BN35959 Novodur

Detaylı

Luran SC Natural Materyal numarası LUR033

Luran SC Natural Materyal numarası LUR033 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S KR 2867C WU NR 1.2 Madde

Detaylı

Luran SC Color Materyal numarası LUR024

Luran SC Color Materyal numarası LUR024 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S KR2863C GY36781 Luran

Detaylı

Luran S White Materyal numarası LUR001

Luran S White Materyal numarası LUR001 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G Q169 WT28346 Luran

Detaylı

Luran S AMS, Color Materyal numarası LUR109

Luran S AMS, Color Materyal numarası LUR109 Sayfa: 1 den (dan) 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 778T Q42 GY31838 Luran

Detaylı

Luran S AMS Black Materyal numarası LUR007

Luran S AMS Black Materyal numarası LUR007 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 778T BK25991 Luran S

Detaylı

Luran S White Materyal numarası LUR301

Luran S White Materyal numarası LUR301 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 757G Q42 WT34532 Luran

Detaylı

ZYLAR Resin - Natural Grades Materyal numarası ZYL001

ZYLAR Resin - Natural Grades Materyal numarası ZYL001 Sayfa: 1 den (dan) 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: ZYLAR 245 ZYLAR 550 ZYLAR 650

Detaylı

Styrolution PS HIPS Materyal numarası PS0002

Styrolution PS HIPS Materyal numarası PS0002 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Styrolution PS 416N Styrolution

Detaylı

Novodur ABS Granulat Materyal numarası ABS005

Novodur ABS Granulat Materyal numarası ABS005 Sayfa: 1 den (dan) 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Novodur C112 Novodur E309 Novodur

Detaylı

Novodur ABS Granulat (alpha-methylstyrol-san-modifiziert)

Novodur ABS Granulat (alpha-methylstyrol-san-modifiziert) Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Novodur Ultra 4000PG Novodur

Detaylı

1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Sayfa No: 1 / 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Essential Glue Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: 40915000 40916000

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Yönetmelik (EC) No. 1907/2006 (REACH) ve Yönetmelik (AB) No. 453/2010 göre

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Yönetmelik (EC) No. 1907/2006 (REACH) ve Yönetmelik (AB) No. 453/2010 göre BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Genel kullanım:

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Luran S Color Ürün numarası LUR212

Luran S Color Ürün numarası LUR212 Sayfa: 1 den (dan) 8 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Bu emniyet veri formunun ilgili olduğu ürünler: Luran S 767KE BN30468 Luran

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: Glycopyrronium Bromide BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Glycopyrronium Bromide Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Cetyl palmitate 15 Materyal numarası EPY Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Cetyl palmitate 15 Materyal numarası EPY Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 5 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH Cadde/posta

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz. Sadece araştırma ve analiz alanından uzmanlar için. Şirket/tedaikçi

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

Madde/Karışım adı: Temizleme tabletleri için Carbonizer and Cooler Form No:

Madde/Karışım adı: Temizleme tabletleri için Carbonizer and Cooler Form No: Sayfa No: 1 / 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: Temizleme tabletleri için 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği INDICATOR PAPER PH 2.0-4.5 MSDS CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde : Ürünün

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 791442; 505534; 505532 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Revize edildiği tarih: 08.04.2015 Ürün kodu: 66 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Taşlama malzemesi Sadece endüstriyel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Salmeterol Ürün kodu : 201600811 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 210-CLP Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi VITAPAN, VITA PHYSIODENS ; VITA MFT, VITA LINGOFORM 1.2. Madde

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Sayfa No: 1 / 10 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: GROHE Fresh Tabs 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 279-CLP Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği CAS No.: 65997-18-4 EC No.: 266-047-6 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 177-CLP Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sodium Methyl Parahydroxybenzoate Materyal numarası MM

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sodium Methyl Parahydroxybenzoate Materyal numarası MM 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1. Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Prilocaine Ürün kodu : 201600752 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Metformin Ürün kodu : 201600570 Eşanlamlar

Detaylı

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH)

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sayfa 1/6 Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı İlave bilgiler: E-Mail (kompetan kişi): wagner@karldeutsch.de

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.03.2016 29.03.2016 Versiyon

Detaylı

Madde/Karışım adı: Buhar jeneratörü kireçten arindirma maddesi & Sensia Arena Form No:

Madde/Karışım adı: Buhar jeneratörü kireçten arindirma maddesi & Sensia Arena Form No: Sayfa No: 1 / 9 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi: REACH kayıt numarası.: Buhar jeneratörü kireçten 01-2119457026-42-XXXX Bu emniyet

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.03.2016 25.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 280-CLP Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 950049; 950098; 950153; 1005077;

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.03.2016 23.03.2016 Versiyon

Detaylı

P Complesal Iron. Telefon: +49 (0) Telefaks: +49 (0) Tel.: +49 (0)

P Complesal Iron. Telefon: +49 (0) Telefaks: +49 (0) Tel.: +49 (0) Veriliş tarihi: 20.07.2015 Sayfa 1 / 6 BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcılar mal no. (üretici/tedarikçi) Madde veya karışım tanımlaması Ürün kodu: REACH kayıt numarası.

Detaylı

Xenum - X2 10W40 hybrid synthetic motor oil

Xenum - X2 10W40 hybrid synthetic motor oil BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1: Madde/Karışım kimliği Ticari ürün ismi/tanımı kimyasal adı Ürün tipi Karışım Ürün Kodu 1174001-1075005 - 1075060-1075208 1.2 - Madde veya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 277-CLP Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 164-CLP Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği CAS No.: EC No.: 66402-68-4 266-340-9 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı