ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ"

Transkript

1 - Yönetici - Kurum/Okul - Ücretli Öğretmen İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Online Ücretli Öğretmen Yönetim Sistemi

2 Sistemde ASP.NET C# programlama dili ve MySQL veritabanı kullanılmaktadır. Sistem Milli Eğitim Bakanlığının ilçelere sunduğu FTP alanında barındırılabilmektedir. Sistemin hiçbir yerinde güvenlik açığı oluşturabilecek hazır kod kullanılmamaktadır.

3 Sistem Ana Sayfası Yöneticinin belirleyeceği başvuru tarihlerine göre kendini şekillendirmektir. Başvuruların kabul edildiği dönemde sisteme ulaşıldığında «Yeni Başvuru» butonu aktif olmaktadır. Ücretli öğretmen adayları bu butonu kullanarak yeni başvuru yapabilmektedir.

4 Başvuru tarihi sistem yöneticisi tarafından gelecek bir tarih olarak seçildiğinde Ana Sayfa başvuru tarihlerinin kabul edileceği tarihleri duyuru mahiyetinde ziyaretçilere göstermektedir. Başvuru tarihleri gün, saat ve dakika olarak belirlenebilmektedir.

5 Başvuru tarihi sona erdiğinde sistem kendi kendine yeni başvuru kabul etmeyi sonlandırmaktadır. Ana Sayfa, başvuru yapan ücretli öğretmenlerin başvuru durumlarını sorgulayabilecekleri «Başvuru Sorgula» butonunu aktif etmektedir.

6 Ziyaretçiler «İletişim» sayfasını kullanarak gerekli alanları doldurmak koşuluyla istediği mesajı sistem yöneticilerine yazabilmektedir. «Yalnız yöneticiler görebilsin» kutucuğu işaretlendiğinde sistemde tanımlı Şef/Memur yetkisine sahip kullanıcılar yazılan mesajı görememektedir.

7 Başvuruların kabul edildiği dönemde «Yeni Başvuru» butonuna tıklanarak ulaşılacak ilk ekranda öğretmenin Kişisel ve İletişim Bilgileri istenmektedir. Girilen veriler sistem tarafından doğrulama algoritmalarından geçirilerek, eksik ya da boş veri ile bir sonraki ekrana geçilememekte, kullanıcı eksiklik konusunda uyarılmaktadır.

8 Başvuru Formunun ikinci ekranında öğretmenin Mezuniyet ve Eğitim Bilgileri alınmaktadır. Hazır veriler dışında veri girilmesi gerektiğinde ilgili alanın sağındaki «Listede yok» kutucuğu işaretlenir ve ilgili alan metin girilebilecek alana dönüştürülür. Zorunlu alanlar doldurulmadan önceki ya da sonraki alana geçiş yapılamamaktadır.

9 Başvuru Formu üçüncü ekranında öğretmenin Tercih, KPSS Puan Bilgisi ve Önceki Görev Bilgileri alınmaktadır. Bu alanda öğretmen hangi alanda görev almak istediğini belirlemektedir. KPSS10 ve KPSS121 puanları virgülden sonra 5 hane olacak şekilde alınmaktadır. Öğretmen, ayrıca belirtmek istediklerini Açıklamalar bölümüne yazabilmektedir.

10 Veri girişi tamamlandığında öğretmene girilen bilgilerin özeti gösterilmektedir. Önceki alanlara dönülerek düzeltme yapılabilmektedir. Öğretmen Başvuru Parolası girerek başvurusunu kaydedebilmektedir. (Başvuru Parolası öğretmenin sisteme giriş işlemlerinde gerekli olacaktır.) Başvuru kayıt edildikten sonra değişiklik yapılamamaktadır.

11 Başvurusunu kaydeden öğretmen başvuru formunu yazdırabileceği sayfaya yönlendirilmektedir. Öğretmen sisteme giriş yaparak istediği zaman Başvuru Formunu tekrar yazdırabilmektedir. Başvurunun geçerli olması için öğretmenin gerekli evraklarla ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurarak başvurusunu onaylatması gerekmektedir.

12 Öğretmen başvuru sırasında belirlemiş olduğu başvuru parolasını kullanarak sisteme giriş yaptığında başvurusunun onay durumunu görebilmektedir. Başvuru ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından onaylandığında başvuru alanına yapılan toplam başvuruyu ve toplam ihtiyacı görebilmektedir. Görevlendirme yapıldığında aynı sayfadan görev yeri bilgilerine ulaşabilmektedir.

13 Sağ üst köşede bulunan «Kullanıcı Giriş» tıklandığında üç farklı kullanıcı türü ile giriş yapılabilecek giriş sayfasına erişilmektedir. İlçeye bağlı bütün kurumlar sistem ilk kurulumunda kullanıcı olarak eklenmektedir. Daha sonra ilçe yöneticisi tarafından yeni kurum ekleme silme işlemi yapılabilmektedir.

14 «Şifremi Unuttum» kullanılarak kullanıcının eposta adresine sistem tarafından oluşturulan yeni parolanın iletilmesi sağlanabilmektedir. İlçeye bağlı kurumların eposta adresleri bakanlığın sağladığı adresleridir. Bu adresler sabit olup sistemin güvenliği açısından sonradan değiştirilmesine izin verilmemektedir.

15 Kullanıcı Giriş sayfası kullanılarak sisteme başarılı giriş yapıldığında giriş yapan kişinin yetkisine bağlı olarak menü satırı ve Ana Sayfa yeniden şekillenmektedir. Menü satırının en sağında giriş yapan kişi ya da kurumun adı görüntülenmektedir. Kullanıcı menü satırında adının yazılı olduğu alanın üzerine geldiğinde şifre değiştirebileceği ve sistemden çıkış yapabileceği alanlar belirmektedir.

16 Kullanıcı Giriş sayfasından Kurum/Okul girişi seçilerek sisteme başarılı giriş yapıldığında menü satırı kurum yetkisine göre şekillenmektedir. Kurum Ana Sayfasında varsa kurumun daha önce yaptığı talepler, hemen altında da bu taleplere ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan görevlendirmeler listelenmektedir.

17 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN Kurum, «Yeni Talep» linkine tıklayarak yeni öğretmen ihtiyacı talebinde bulunabilmektedir. Yeni talepte bulunmak başvuru tarihleri ile sınırlı değildir. Kurum, ihtiyaç duyduğu alanı, ders saatini ve açıklamaları belirleyerek talebini kaydedip, silebilmektedir. Kurum, kayıtlı taleplerini toplu olarak onaylayabilmektedir. Talep onaylanmadan geçerli olmamakta, onaylandıktan sonra değiştirilememektedir.

18 Kurum sisteme başarılı giriş yaparak menü satırındaki «Arşiv» linkine tıkladığında ilgili kurumda daha önce ücretli öğretmen olarak çalışmış öğretmenlerin kayıtlarına ulaşabilmektedir. Listenin üzerindeki kutucuğa bir iki harf yazarak öğretmen adına göre süzülebilmektedir. Arşiv bölümünden yıllar önceki kayıtlara dahi çok rahat şekilde ulaşılabilmektedir.

19 Kullanıcı Giriş sayfasından Yönetici girişi seçilerek sisteme başarılı giriş yapıldığında menü satırı yönetici yetkisine göre şekillenmektedir. Yönetici Ana Sayfada sistemin o anki durumunu özetleyen istatistiki veriler görünmektedir. Başlıklara tıklandığında veriler listelenmektedir Yeşil ikonlara tıklandığında ise ilgili veri MS Excel dosyası olarak bilgisayara indirilebilmektedir.

20 Yönetici yetkisine göre şekillenen menüde Görevlendirme, Başvurular, Kurumlar, Sistem ana başlıkları bulunmaktadır. Bu ana başlıkların altından ilgili alt başlıklara ulaşılabilmektedir.

21 «Görevlendirme» ana menüsü altındaki Görevlendir alt menüsünden ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır. Sayfadaki «Görev Alanı» kurum tarafından talep edilen alanları listelemektedir. Alan seçildiğinde alanı talep eden kurumlar ve öğretmenler ilgili alanlara doldurulmaktadır. Öğretmenler KPSS121, KPSS10 puanı yüksek olandan düşük olana doğru listelenmektedir.

22 «Başvurular» ana menüsü altındaki Onay Bekleyenler alt menüsünden ücretli öğretmenin başvurusu incelenerek onaylanabilmekte ya da sistemden silinebilmektedir. Daha önceden onay verilen başvurunun onay işlemi iptal edilebilmektedir. Görevlendirmesi yapılmış başvurunun silinebilmesi için önce görevlendirmenin sonlandırılması gerekmektedir.

23 «Kurumlar» ana menüsü altındaki Listele/Sil alt menüsünden ilçedeki bütün kurumlar listelenebilmektedir. Var olan kurumlar arasında süzme işlemi yapılabilmekte, gerektiğinde silinebilmekte veya yeni kurum eklenebilmektedir. Ayrıca Kurum Talepleri alt menüsünden kurumların yapmış olduğu talepler listelenebilmekte, gerekirse silinebilmektedir.

24 «Sistem» ana menüsü altındaki Ayarlar alt menüsünden başvuru tarihleri ayarlanabilmektedir. Belirlenen başvuru tarihlerine göre sistem otomatik olarak başvuruları başlatmakta ve bitirmektedir. Aynı menüden Yorumlar okunabilmekte ve sistem raporlarına ulaşılabilmektedir.

25 «Sistem» ana menüsü altındaki Öğretmenlik Alanları alt menüsünden kurumların ihtiyaç talebinde bulunabileceği zorunlu ve seçmeli dersler listelenebilmektedir. Aynı menü kullanılarak yeni zorunlu ya da seçmeli ders eklenebilmektedir. Var olan dersler arasında süzme işlemi yapılarak istenilen ders hızlıca sorgulanabilmekte veya silinebilmektedir.

26 «Sistem» ana menüsü altındaki Yetkili Kullanıcı Ekle alt menüsünden sisteme yeni yönetici eklenebilmektedir. Aynı menünün Listele/Sil alt menüsünden de var olan yöneticiler listelenebilmekte, en az oturum açmış yönetici kalacak şekilde diğer yöneticiler silinebilmektedir. Yeni eklenecek yöneticinin kullanıcı parolası eposta adresine gönderilebilmektedir.

27 «Sistem» ana menüsü altındaki Arşiv alt menüsünden ilçede yapılan bütün görevlendirme kayıtlarına ulaşılabilmektedir. Öğretmen adına göre süzme işlemi yapılarak istenen öğretmenin daha önce görev yaptığı yer, alan ve tarih bilgisine hızlıca ulaşılabilmektedir. Sistemin güvenliği nedeniyle arşiv kayıtları üzerinde silme ya da değiştirme işlemi yapılmasına izin verilmemektedir.

28 Şef/Memur yönetici yetkisi ile sisteme başarılı giriş yapıldığında menü satırı Şef/Memur yetkisine göre şekillenmektedir. Bu yetkideki personel sistemin genel ayarları dışında kalan Başvuru Onay, Talep Listeleme, Görevlendirme yapma ya da Sonlandırma, Yorum Okuma, Arşiv kayıtlarına ulaşma gibi yetkilere sahip olmaktadır.

29 Şef/Memur yönetici yetkisi ile sisteme başarılı giriş yapıldığında «Başvurular» menüsünden başvuruları listeleme onaylama işlemleri yapılabilmektedir. Şef/Memur yetkisi ile genel olarak sistemdeki verilere erişilebilmekte fakat Başvuru Tarihi değiştirme, Kurum Ekleme/Silme, Alan Ekleme/Silme vb. işlemler yapılamamaktadır.

30

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

Hizmet Alan İşyerleri İçin Sisteme Giriş Aşamaları:

Hizmet Alan İşyerleri İçin Sisteme Giriş Aşamaları: HİZMET ALAN İŞYERLERİNİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ Hizmet alan işyerleri modülü, Türkiye de faaliyet gösteren tüm işyerlerinin İSG hizmetlerini bildirmeleri için tasarlanmıştır. Modül üzerinde işyerleri ve İSG

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

MKK 2015 YILI İŞ SÜREKLİLİĞİ TEST PORTALI KULLANICI KILAVUZU

MKK 2015 YILI İŞ SÜREKLİLİĞİ TEST PORTALI KULLANICI KILAVUZU MKK 2015 YILI İŞ SÜREKLİLİĞİ TEST PORTALI KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. PORTAL KAYIT/YENİ HESAP OLUŞTURMA...3 2. PORTALA GİRİŞ...5 3 AKTİVİTELERE KAYIT...6 4. AKTİVİTE İŞLEMLERİ...7 5. AKTİVİTEYE İLİŞKİN

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamaları aşağıda belirtilmiştir:

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU 2013 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU Bilgi İşlem Birimi Ankara 2. Bölge Genel Sekreterliği 01.02.2013 İÇİNDEKİLER

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP

İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ İSG PROFESYONELLERİ (BİREYSEL) ve EĞİTİCİLERİN İSG-KATİP İSG profesyonelleri ve eğiticiler modülünde, İSGGM tarafından yetkilendirilmiş olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, diğer sağlık personeli

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ (TKYS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 Kasım 2012 KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemine Giriş Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminde Yer Alan Roller SGB Taşınır Kullanıcısı Taşınır

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Okulun MEB Kodu : Mebbis Kurum Kodu Okulun Yönetici Şifresi : Yönetici Şifresini okul müdürleri MEBBİS sistemi üzerinden kurum bilgi sayfasına girdiklerinde

Detaylı

OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ

OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ OSGB LERİN İSG-KATİP İŞLEMLERİ Ortak sağlık ve güvenlik birimleri (OSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yürütecekleri iş ve işlemleri, görevlendirdikleri sorumlu müdürlerinin kimlik bilgileri

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 22.12.2016 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ

ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ Online Kursiyer Kayıt Modülü; İSMEK kursiyerlerinin internet üzerinden kurslara ön kayıt yapmalarına olanak sağlayan modüldür. Bu modül ile ilçedeki kurs merkezleri, kurs merkezlerindeki

Detaylı

M.Ü. REKTÖRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SINGLE SIGN-ON KULLANIM TALİMATI

M.Ü. REKTÖRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SINGLE SIGN-ON KULLANIM TALİMATI YAYIN : SAYFA NO : 1/6 Kullanım şartı: Bu sistemden faydalanabilmek için @marmara.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adreslerinin BYS kullanıcılarına tanımlanmış olması gerekmektedir. 1- Kullanıcılar ilk

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU Eylül 2012 Ankara Sayfa No:1/8 1.TEKLİF MODÜLÜ Kurumun herhangi bir ihale sürecinde firmalardan elektronik ortamda teklif isteyebilmesi

Detaylı

Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü. Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM

Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü. Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM İçindekiler Giriş Kullanıcı Hiyerarşisi Modül Kullanıcısı Tanımlama Modül Teorik Akış Diyagramı Modülün Kullanıcılar Bazlı

Detaylı

HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI Bu çalışma Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan kursların genel olarak nasıl yapıldığı konusunda fikir vermek üzere hazırlanmıştır. Bölgesel olarak

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür.

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. İnternet tarayıcınızdan http://jfmobis.jfmo.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ NETWORKING ACADEMY OTOMASYONU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ NETWORKING ACADEMY OTOMASYONU FIRAT ÜNİVERSİTESİ NETWORKING ACADEMY OTOMASYONU Mustafa SALTAN Musa ÇIBUK Yrd.Doç.Dr Hasan H.BALIK Fırat Üni. Bilgisayar Müh. Bölümü Fırat Üni. Enformatik Bölümü msaltan@firat.edtu.tr mcibuk@firat.edtu.tr

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) Sistemin Genel Özellikleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) Sistemin Genel Özellikleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) 1 Sistem Tanıtımı Sistemin Genel Özellikleri Bu sistem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ilan/reklam bayanı, bilgi edinme başvurusu

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

MERKEZİ SINAV SİSTEMİ MODÜLÜ ÖĞRETMEN KILAVUZU

MERKEZİ SINAV SİSTEMİ MODÜLÜ ÖĞRETMEN KILAVUZU MERKEZİ SINAV SİSTEMİ MODÜLÜ ÖĞRETMEN KILAVUZU Bu kılavuz MSS Modülünün sağlıklı kullanımı için hazırlanmıştır. Merkezi Sistem Sınav Modülünü kullanmaya başlamadan önce okul/kurum yönetiminden kurum personelinin

Detaylı

Eğitimlerin alt konusu yazarken standart ve anlaşılabilir olması açısından lütfen kısaltma kullanmayanız. Eğitim adlarını açıkça yazınız.

Eğitimlerin alt konusu yazarken standart ve anlaşılabilir olması açısından lütfen kısaltma kullanmayanız. Eğitim adlarını açıkça yazınız. ÖNEMLİ UYARI! Yeni yılda sadece sonuç raporları girebileceği için (15 Haziranda sistem otomatik olarak kapanacaktır) eğitim plan formuna eğitim girişlerinin en geç her yılın 15 Aralık tarihine kadar sisteme

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI GİRİŞİ UYGULAMA KILAVUZU HAZİRAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ MUTEMETLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1-

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ 1 Bu belge Erzincan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yönetilen Uzaktan Eğitim derslerinin sistem üzerinden erişimine yönelik

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ)

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) Arkadaşlar, öncelikle sisteme giriş yapabilmek için, okulumuzun kodu ve DynEd okul yönetici şifresine ihtiyacımız var. DynEd okul yönetici şifresini bilmeyenler,

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ.

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. Đnternet tarayıcınızdan http://pemop.peyzajmimoda.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. Belge İşlemleri. Öğrenci Belge İşlemleri-Öğrenci. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. Belge İşlemleri. Öğrenci Belge İşlemleri-Öğrenci. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Belge İşlemleri Öğrenci Belge İşlemleri-Öğrenci YAZILIM GRUBU 2014 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU

AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU AKADEMİK PERSONEL CV HAZIRLAMA FORMU Akademik Bilgi Sistemine ilk girişte; Kullanıcı Adı : T.C kimlik no, Şifre : Kurum Sicil No, olarak giriş yapıp daha sonra Yönetici ekranından Kullanıcı Adı ve Şifrenizi

Detaylı

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU BU DOKÜMAN TAI AİLESİNE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. TUSAŞ, nın

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ 1. Ön Kayıt Sayfasına Girilmesi ve Üyelik Oluşturulması Öncelikle ön kayıt işleminin bilgisayar üzerinden yapılması

Detaylı