ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ YAPILARI DERSİ KONU: PLAJ YAPILARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ YAPILARI DERSİ KONU: PLAJ YAPILARI"

Transkript

1 ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ YAPILARI DERSİ KONU: PLAJ YAPILARI

2 PLAJ YAPILARI Plaj yapıları denilince akla,şemsiyeler,konaklama yapıları,şezlonglar,tabelalar,cankurtarma kuleleri, bar, cafe,restorant,kamelya,spor alanları, duş ve soyunma kabinleri,wc, büfeler,asma germe yapıları,iskele,sert zeminler, Çocuk havuzu(55 cm derinliğinde) çocuk oyun yeri,çocuk kulübü(04-12 yaş) gelir.

3 ŞEZLONGLAR Üzerine uzanılabilecek biçimde ayarlanan,döşeme yerine bez gerilen bir tür taşınabilir koltuktur.ortalama 1.90 mt boyunda,65-67cm genişliğinde,43-45 cm yüksekliğindedir. Teak,ırocco,kayın,çam,aliminyum,plastik,malzemeli şezlonglar mevcuttur.bunlarda aranılan özelikler,ısıya ve güneşe,yağmura dayanıklı, konforlu, açılabilir,eğilebilir estetik,kalıcı olmasıdır.şezlonglar kollu, kolsuz, koyu ve açık renkli,sırt pozisyonu ayarlanabilir yapıda olmalıdır.

4 Aliminyum Kollu Şezlong:İskelet kısmı aliminyumdur üst kısmıda plastik örgüdür.sırt kısmı pozisyonludur ve hava şartlarına karşı dayanıklıdır. Neosun şezlong güneşi en iyi açıda alabilecek şekilde gün içinde dönüyor.

5 Alman tasarım grubunda origami kağıt katlama ilkelerini kullanarak,hasır,açılabilir ve eğilebilen bir sandalye ve ayırma çizgileri boyunca katlanır şekildedir. Casablanca Şezlong:Dayanıklı el yapımı sentetik görüntüsü siyah renkli minderiyle uyumludur.isıya ve güneşe dayanıklı hem kalıcı hem de konforludur.

6 Teak Malzemeli Şezlong

7 Plastik örgü şezlong Plastik Malzemeli Şezlong

8

9 Tropical Şezlong: Tek ve çift kişilik olarak tasarlanan yuvarlak hatlı aliminyum gövdesinin sağlamlığı ve plastik örgüsüyle kullanım rahatlığı sağlar. Yaprak Kum Şezlong

10 Şezlong Minderleri:ahşap şezlong minderi,bambu minderi,desenli renkli, düz yastık minderler mevcuttur.

11 Elipse Model Şezlong: Koltuk kadar rahat kullanışlı,estetik güneşten korunabilir veya güneşlenilebilir.

12 ŞEMSİYELER Bir sapın üzerinde gerilmiş, açılıp kapanabilen, yağmur ve güneşten korunmak için kullanılan, su geçirmez kumaştan yapılmış eşyaya şemsiye denir. Genellikle plajlarda, bahçelerde kullanılan büyük güneşliktir.aynı noktadan çıkan eşit uzunluktaki sapçıkların ucunda bulunan şemsiyenin tarihi ilk olarak 3400 yıl önce Mezopotamya da, bir rütbenin, bir ayrıcalığın simgesi olarak kullanılmaya başlandı. Bu şemsiyeler Mezopotamyalıları yağmurdan değil, yakıcı güneşten korumak için kullanılıyordu.şemsiyeler yüzyıllar boyu hep güneşten korunmak için kullanıldı.

13 Hasır Şemsiyeler

14 Mega tipli şemsiyeler

15 Bambu tipli şemsiyeler

16

17 PLAJ SPOR ALANLARI Su sporlarının yapıldığı plajlarda, yüzme, dalgıçlık, plaj futbolu ve plaj voleybolu,tenis kortları,basketbol sahaları,çocuk eğlence alanları,yüzme havuzları gibi aktivite alanları bulunmaktadır.

18 Dünyada plaj voleybolu, 1920`li yıllarda California sahillerinde, sörfçülerin dalga beklerken yaptıkları bir spor olarak başlamış 1996 yılından beri, plaj voleybolu, bir olimpiyat sporu olmuştur.plaj voleybolu, klasik voleybola çok benziyor gibi görünse de ondan farkları vardır. En temel farklardan biri, plaj voleybolunun kum zeminde oynanması. Bir diğeriyse plaj voleybolunun iki, klasik voleybolun ise altı kişilik takımlar halinde oynanıyor olmasıdır.doğal ya da yapay kum sahada çıplak ayakla oynanır. Voleybolda bir takımda 6 kişi bulunurken plaj voleybolunda 2 kişilik takımlar karşılaşır. Her yarı sahanın boyu 8 metredir (voleybolda 9 metre). Kurallar ve düzende de farklılıklar vardır.

19 Saha Görüntüleri

20 Tenis Kortları :Tekler maçlarında kort 23,77 metre uzunluğunda ve 8.23 metre enindedir. Kortun eni çiftler maçlarında metreye çıkartılır. Kortun etrafındaki azdan kalan alan ise oyuncuların uçan toplarını alabilmesi içindir. Kortun eninden gerilmiş olan net sınır çizgisini iki eşit parçaya böler. Net desteğin 1.07 metre kısalığında ve merkezin 914 milimetre altındadır.

21 Kort tipleri :Üç ana türde kort vardır. Kortların yüzeyinde kullanılan malzemeye bağlı olarak her topun yüzeye sekmesindeki hızı farklıdır. Bu da iki kişilik oyunlarda oyunun seviyesini etkileyebilir. En bilinen üç kort türü:toprak, Çim, Sert korttur.

22 Sert ve çim kortlar daha "hızlı" yüzeylerdir. Bu hız yapıldıkları maddeye göre değişir. Bu yüzeylerin özelliği kısa sıçrayışlardır. Bu kortlarda sert servis atan ve vuruşları sert olan oyuncuların avantajı vardır.çim kortlarda topun sıçraması miktarı, çimin ne kadar sağlıklı ve sık biçildiğini gösterir.

23 Çocuk Eğlence Alanları

24 Su Sporları Alanı

25 KABİNLER Polyester Kabin Kullanım Alanları :Üretmiş olan kabin ve konteyner sistemleri yurtiçi ve yurtdışında bir çok alanda kullanılmaktadır. Kabin kullanılan alanlardan bazıları; satış üniteleri ve satış kabin, otopark gişelerinde kullanılan şehir mobilyaları ve polyester kabin sistemleri, güvenlik ve denetleme noktalarında kullanılmak üzere imal edilenler ve polyester kabin, ayrıca soyunma ve giyinme kabin, park, fuar ve plaj alanlarında kullanılmak üzere üretilen her amaca uygun nitelikte kabin,büfe kabin, WC kabin, duş kabin,, konut üniteleri,, depo kabin gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Kabin montajının yapılacağı zemine minimum 10 cm yüksekliğinde bir beton tabaka dökülür ve bu beton zemin üzerine kabin kolaylıkla kulaklarından civata ve somunlama ile montaj edilir. Standart olarak üretilen kabin renkleri kırık beyazdır. Ancak isteğe ve özel alanlara göre farklı renklerde kabin üretimi gerçekleştirilmektedir.

26 Polyester kabin örnekleri

27 PLAJ WC Diğer kabin gibi poliüretanlı sert köpük ve cam elyaf takviyeli (CPT) malzemeden imal edilen WC ve duş kabin ayrıca su ve atık su tesisatı bulunmaktadır. Bu tesisat kabin in alt kısmında içeriden yükseltilerek gizlenmiştir. Kabin mevcut aksesuarları içinde ayna, lavabo, alaturka ve alafranga WC, kağıtlık, sabunluk ve aspiratör bulunmaktadır. Kabin zemin kaplaması seramik olmakta, elektrik tesisatı standart üretimde olduğu gibi planlanarak üretilmektedir.

28 Duş Alma Alanları:Demir,ahşap,beton,taş,mermer,prefabrik cabin şeklinde olabilir.tekli,ikili,üçlü şekilde olabilir.

29

30

31 PLAJ KONAKLAMA YAPILARI Plaj konaklama yapıları ahşap Kabinlerden oluşur. Ölçüleri değişebilir.ort 2-4 kişilik yapılardır,20-25 m2lik alanlardır.

32

33

34

35 Brainerd, Minnesota Thailand

36 Beach Cabins,Greenhill, Weymouth

37 South Australian Canadian South Australian

38 PLAJ TABELALARI İnsanları yönlendirme amaçlı metal,ahşap Demir gibi malzemelerden oluşan alanı şekillerle gösteren insanların ilgisini çeken yapılardır. Jervis Bay, Booderee National Park Australia Mexico

39

40

41

42 İSKELELER Bütün deniz araçları kıyıdaki sığ sulara kadar gelemiyor olabilir, onların yanaşması ve insanların deniz araçlarına inip binmesinin kolaylaşması için yapılan, kıyıdan denize doğru uzanan yapılara iskele denir.

43 KUŞADASI

44 FLORY A

45 BALIKESİR İSKELESİ

46 FETHİYE

47 CANKURTARAN KULELERİ Yüzme suyu analiz sonuçları güncel bilgileri plaj panosunda sergilenmelidir. Bu bilgiler ayrıca plaja yoğun olarak girişlerin yapıldığı nokta, cankurtaran noktası, park alanı gibi yerlerde de sergilenebilir. Mavi Bayrak Programı ile ilgili bilgiler plaj panosunda sergilenmelidir Davranış kuralları plaj ziyaretçilerinin plajda yapacakları faaliyetler konusunda dikkat etmeleri gerekenleri içermelidir ve bu davranış kuralları panoda sergilenmelidir. Cankurtaranların kalabalık bir plajda rahatlıkla tanınabilecek şekilde uluslar arası tanınan kırmızı veya turuncu renkte kıyafet giymeleri önerilmektedir. Eğer ulusal düzeyde kullanılan bir sistem yok ise cankurtaran görev alanları şu şekilde ayrılması önerilmektedir:kırmızı= tehlike, kırmızı/sarı=cankurtaran görev alanı, siyah/beyaz=sadece sörf alanıdır.

48 Ahşap yada demir malzemesinden oluşabilir mt yüksekliğinde görevlinin görüş açısını kapatmayacak şekilde tasarlanmalıdır,rüzgara ve diğer hava şartlarına karşı dayanıklı olmalıdır,bayrakların sürekli olması gerekir.

49

50 CAFE Su kenarlarında yapılan sosyal,kültürel,eğlence amaçlı Yapılan mekanlardır.alkolün olmadığı, bira,likör gibi soğuk,sıcak,içeceklerin olduğu mekanlardır.yapı içersinde çok fazla depolama alanları yoktur.oturma alanları,servis,mutfak,servisler ve yönetim birimleri için yer mevcuttur.genelde fastfood,soğuk yiyecekler mevcuttur.plaja Uygun doğal olan ahşap malzeme tercih edilir.

51

52 Washington PLAJ CAFE

53

54

55

56 NEWYORK

57 PLAJ BARLARI Cafelerin gece kullanılan servislerin yapıldığı alanlardır,alkollü içecekler mevcuttur,eğlenme amaçlı yapılmış yapılardır.havuz kenarlarında çok sık rastlanır, cafeler kadar büyük değildir.

58

59

60

61

62 PLAJ YOLLARI Plaj yakınındaki yollarda yaya geçitlerinin bulunması gerekmektedir. Plaj gezinti yolları, plaja inen merdiven basamakları tam ve iyi bir durumda olmalıdır. Araba park yerlerinin zemini düzgün olmalıdır. Özürlüler için ayrılmış alanların belirgin bir şekilde işaret edilmesi ve bu alanlardan konaklama tesislerine girişlerin kolay olması gerekmektedir. Plaja park etmenin zorunlu olduğu durumlarda park güvenli, kontrollü ve açık bir şekilde belirtilmiş bir noktadan yapılmalıdır. Diğer trafik türleri (araba ve bisiklet gibi) için de gerekli tedbirler alınmalıdır. Uygun olan yerlerde bisiklet kullanımı teşvik edilmelidir. Yine uygun olan yerlerde, ihtiyaca göre araba ve bisiklet park yerleri oluşturulmalıdır.

63

64 ÇARDAKLAR

65

66 KAYNAKÇA:

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Gülşen NARİN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı www.mavibayrak.org.tr 1 SUNUM İÇERİĞİ İstatistiksel Veriler İlgili

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ HAZİRAN 2011 1 AÇIK TENİS KORTU AÇIK BASKETBOL SAHASI VE AÇIK VOLEYBOL SAHASI SAHA VE EKİPMAN ÖZELLİKLERİ Akrilik spor sahaları imalatı Tenis

Detaylı

Belek Golf Village Villa T

Belek Golf Village Villa T Belek Golf Village Villa T Özet Özel havuzlu villamız, aktiviteleri oldukça fazla olan yazlık villa sitesi içerisindedir.kiralık villamızda 8 kişi rahatlıkla konaklayabilir. Açıklama Villamız, Belek'de

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

Belek Golf Village Ö. Özet. Açıklama

Belek Golf Village Ö. Özet. Açıklama Belek Golf Village Ö Özet Özel havuzlu villamız,çok bakımlı ve aktiviteleri oldukça fazla olan bir site içerisindedir.8 kişilik kapasitesiyle,özellikle büyük aileler için idealdir. Açıklama Villamız, Belek'de

Detaylı

PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM

PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM 6. YEREL MAVĠ BAYRAK SORUMLULARI EĞĠTĠMĠ ÇEġME Doğan KARATAġ Ġzmir&Aydın Ġlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Mavi Bayrak Kriterleri Mavi Bayrak Ödülü ne aday plaj ve marinalar

Detaylı

Belek Golf Village G2

Belek Golf Village G2 Belek Golf Village G2 Özet Villamız,Belek'de çok bakımlı ve aktivite altenatifleri oldukça fazla olan bir site içerisindedir.8 kişilik kapasitesiyle,özellikle büyük aileler için idealdir. Açıklama Villamız,

Detaylı

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma ÇATI ELEMANLARI Dersi Dış mekan içinde yapılan ve daha çok dinlenme ihtiyacını karşılayan yapay çatı elemanları Pergola Kameriye Çardaklar Sığınma ve Korunma Işık ve Gölge Yoğunluğu Yağış durumu Çatı elemanlarının

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER Mustafa ERGİYDİREN TÜRÇEV Antalya Koord. Yrd. Çevre Müh. 5. Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi 6-7 Nisan 2017 / Aksu-ANTALYA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER Cankurtaran-İlkyardım

Detaylı

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır.

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır. Fırça Ucu Şekilleri YUVARLAK UÇLU Yuvarlak uçlu fırçalar detay çalışmaları için kullanılır. Fırça ucuna baskı uygulayarak kalın çizgiler elde edebilirsiniz. DÜZ KESİK Geniş yüzeylerin boyamasında kullanabileceğiniz

Detaylı

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel Sherwood Club Kemer Denize sıfır konumlanmış ve ormanların içinde bulunan Sherwood Club Kemer, doğası ile size cennetin kapıları açıyor, dilerseniz arkadaşlarınızla tesisin geniş voleybol, tenis sahalarında

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır.

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır. Fırça Ucu Şekilleri YUVARLAK UÇLU Yuvarlak uçlu fırçalar detay çalışmaları için kullanılır. Fırça ucuna baskı uygulayarak kalın çizgiler elde edebilirsiniz. DÜZ KESİK Geniş yüzeylerin boyamasında kullanabileceğiniz

Detaylı

BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A

BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A BLOK KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA MALZEMELERİ STANDART ÜRÜN ÖZELLİKLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A ÖNEMLİ UYARI:..! HER ÜRÜNÜN KENDİ ŞEKİL, ÖLÇÜ, TASARIM VE KALINLIKLARINA

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Can Güvenliği ve Hizmetler ile ilgili Mavi Bayrak Kriterleri 27. İhtiyaca cevap verebilecek sayıda cankurtaran

Detaylı

İÇİNDEKİLER BRANDA GÖLGELENDİRME VE ŞEMSİYE SİSTEMLERİ ÇADIR TENTE KÖRÜK SİSTEMLERİ DİĞER

İÇİNDEKİLER BRANDA GÖLGELENDİRME VE ŞEMSİYE SİSTEMLERİ ÇADIR TENTE KÖRÜK SİSTEMLERİ DİĞER ÖN KAPAK ÖN KAPAK İÇİ 1 İÇİNDEKİLER 4 BRANDA 10 GÖLGELENDİRME VE ŞEMSİYE SİSTEMLERİ 13 ÇADIR 17 TENTE 21 KÖRÜK SİSTEMLERİ 24 DİĞER 2 ÜRÜN VE HİZMETLER Geniş ve farklı alanlara hitap eden ürün yelpazesine

Detaylı

BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU

BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU BURHAN ERDAYI KAPALI SPOR SALONU Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı' na ait her türlü spor salonlarının eğitim ve spor amaçlı kullanılması talimatı, öğrencilere ve personele

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Spor sahaları için çok amaçlı zemin kaplaması www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GRIPPER Spor GRIPPER mevcut alanların spor sahalarına dönüştürülmesi veya eski spor sahalarının yenilenmesi için geliştirilmiş,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

TESIS BILGILERI VE KONSEPT Otel Adı

TESIS BILGILERI VE KONSEPT Otel Adı TESIS BILGILERI VE KONSEPT Otel Adı GRAND KAPTAN HOTEL Kategori 5 Yıldız (5*) Adres Tosmur Mevkii 07400 Alanya Telefon +90 242 514 01 01 Fax +90 242 514 00 92 Mail adresi sales@kaptanhotels.com Web adresi

Detaylı

Residence Marin. Özet. Açıklama. Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır...

Residence Marin. Özet. Açıklama. Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır... Residence Marin Özet Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır... Açıklama Bodrum'un en güzel ve nezih koylarından Ortakent bölgesinde, Denize sıfır konumu ve 7.000 m2 yeşil alanı ile

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü. Hazırlayan: Uğur Burhan Yıldırım

TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü. Hazırlayan: Uğur Burhan Yıldırım TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü Hazırlayan: Uğur Burhan Yıldırım Açıklama Mavi Bayrak 27. kriteri (İhtiyaca cevap verebilecek sayıda cankurtaran ve gerekli tüm malzemeler plajda bulundurulmalıdır.)

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR

MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR MERDİVENİ OLUŞTURAN ELEMANLAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi MERDİVENLER Bir yapıda birbirinden farklı iki seviye

Detaylı

Ya am Ba l yor... Selçuk GÜLER LE GO n aat Yönet m Kurulu Ba kan. Hakkımızda

Ya am Ba l yor... Selçuk GÜLER LE GO n aat Yönet m Kurulu Ba kan. Hakkımızda Ya am Ba l yor... Hakkımızda Le Go İnşaat olarak kaliteli projeler üretmek hedefindeyiz. Yatırımcılarımız tarafından takdir edilen çalışmalarımız bizim için en büyük başarı. Amacımız başladığımız projeyi

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÇOCUK EĞİTİM SANAT MERKEZİ VE PARKI PROJESİ İHTİYAÇ PROGRAMI Gaziantep te çocukların güvenli ve öğrenme süreçlerini destekleyici zengin uyarıcıların olduğu çevre koşulları ile yaşam deneyimlerini

Detaylı

EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1

EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1 EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1 1.1.1. Gardrop Tezgahı depolama rafı dahil takriben 6,00 metre genişliğinde lamine sunta, 5 BiRiM HER BiR 1,20 m. RAL 9006- MAT LAKE GRi, Kiralama Bedeli: 300 TL 1.1.4 Deri

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ Yapı Maliyetinin Belirlenmesi Ön Keşif (Burada amaç projeden dolayı firmamızın kazık yememesi ve verilen teklifin ne derece geçerli olduunun belirlenmesi).

Detaylı

DOĞAL MATERYALLER TAŞ

DOĞAL MATERYALLER TAŞ DOĞAL MATERYALLER TAŞ TS 1910/2513 Dış mekan bordür ve döşemelerinde ; homojen, sert, damarsız, çatlaksız, yoğun yapılı, hava etkilerine karşı ve dona dayanıklı. Ocak nemini kaybetmiş darbe etkisi ile

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama Sunshine Villa Ersoy Özet Side Evrenseki mevkiinde, denize 800m uzaklıkta bir yazlık site içerisinde bulunan, özel yüzme havuzlu,3+1 villamız 6 kişilik konaklama imkanı sunmaktadır. Açıklama Side Evrenseki

Detaylı

Yön ve İşaret Levhaları

Yön ve İşaret Levhaları BÖLÜM-18 Yön ve İşaret Levhaları 1. Tanım İşaret levhaları, kamusal alanlara yetkili kurumlarca yerleştirilmiş, geçici ya da kalıcı toplum hizmetine sunulmuş, görsel ya da işlevsel öğelerdir. Özellikle

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CANKURTARAN ÜNİTESİ STANDARTLARI ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Can Güvenliği ve Hizmetler ile ilgili Mavi Bayrak Kriterleri 27. İhtiyaca cevap verebilecek sayıda cankurtaran

Detaylı

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI Reflectra markalı reflektif trafik levhalarımız trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Reflectra

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR 1. Kırım, Sökme ve Temizlik Zemin katta duvarda yer alan ahşaplar sökülecek, projeye

Detaylı

Sunshine Villa Guzel. Özet. Açıklama

Sunshine Villa Guzel. Özet. Açıklama Sunshine Villa Guzel Özet Side Evrenseki'de,denize 800m uzaklıktaki bir yazlık sitede bulunan etrafı bitkilerle çevrili özel havuzlu,3+1 villamız, 6 kişilik konaklama imkanı sunmaktadır. Açıklama Side

Detaylı

Aquarius Club Villa 18

Aquarius Club Villa 18 Aquarius Club Villa 18 Özet Side,Çolakli'da denize 1 km mesafede bulunan villamız, bakımlı,yazlık villa sitesi içerisinde yer alır ve 3 yatak odasıyla 6 kişilik konaklama imkanı sunar. Açıklama Side,Çolakli'da

Detaylı

Teknik Şartname Standart Formu

Teknik Şartname Standart Formu İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 2 Teknik Şartname Standart Formu 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 15.001/2B Örnek Formatı in Adı: Makine ile her derinlikte yumuşak ve sert toprağın kazılması (gevşek ve bitkisel toprak, gevşek silt, kum, kil, siltli kil, kumlu kil, gevşek kil, killi kum

Detaylı

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1)

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1) OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER (Ek 1) 1 OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER Çağımızda eğitim ve

Detaylı

Panel tellerin 250x200 cm ebatlarında üretimi yapılmaktadır. Direkler 50/50/1,5 mm boyalı direktir.

Panel tellerin 250x200 cm ebatlarında üretimi yapılmaktadır. Direkler 50/50/1,5 mm boyalı direktir. Tel Çit Panel tellerin 250x200 cm ebatlarında üretimi yapılmaktadır. Direkler 50/50/1,5 mm boyalı direktir. Panel tel çit uygulamasında direklerin toprak zemin ve beton zemine montajı şekildeki gibidir.

Detaylı

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Flat Seaview 2 Özet Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Açıklama Balkonda güneş doğarken kahvaltı

Detaylı

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır REFLECTRA reflectra R e f l e k t i f T r a f i k L e v h a l a r ı 2 2018 www.asyatrafik.com.tr Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. ÜRÜN KATALOĞU 2018 REFLECTRA R e f l e k t i f T r a f i k L

Detaylı

w w w. m e k a n i k s i s t e m. c o m. t r

w w w. m e k a n i k s i s t e m. c o m. t r TÜLDİKEY PERDE En yeni üre mimiz olan tül dikey perde sistemleri, tek parça geniş ve yüksek olçüler için kullanıma uygun olan, iki kontrollü ve mekanizmalı olan bir perde türüdür. Pvc veya kumaş dikey

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

Doğru adres. Doğru zaman. Doğru işçilik

Doğru adres. Doğru zaman. Doğru işçilik Doğru adres Doğru zaman Doğru işçilik 2 3 S e d e f S e r i s i Sedef Serisinde kullanılan aksesuarlar birinci sınıf Eloksallı Alüminyum olup kullanılan tüm bağlantı vidaları 304 kalite paslanmaz çeliktir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

Sherwood Greenwood Resort

Sherwood Greenwood Resort GENEL Otel Adı: Sherwood Greenwood Resort Kategori: 4 * Hotel Adres: Cumhuriyet Mah.Ahu Ünal Aysal Cad.No:16 07994 Göynük / Kemer / Antalya Telefon: +90 (242) 815 21 25 Faks: +90 (242) 815 16 41 Web Sayfası

Detaylı

KENT MOBİLYALARI. Alt yapıya bağlı kent mobilyaları

KENT MOBİLYALARI. Alt yapıya bağlı kent mobilyaları PEYZAJ YAPILARI Türk Bahçesi Yapıları Kış bahçeleri Seralar Su yapıları Gazebo-Kameriye Üst Örtüler Kahvehaneler, Kırkahveleri Fuar ve Sergi Alanları Hayvanat Bahçeleri Tarımsal İşletmeler ve Çiftlik Yapıları

Detaylı

Konaklama Yiyecek & İçecek Aktiviteler Mini Club

Konaklama Yiyecek & İçecek Aktiviteler Mini Club Konaklama Yiyecek & İçecek Aktiviteler Mini Club GENEL BİLGİLER Adres : Göynük - Antalya - Türkiye Telefon : +90 242 815 17 50 (Pbx) Faks : +90 242 815 17 60 Web : www.majesty.com.tr E-Mail : info.lamerart@majesty.com.tr

Detaylı

Dış mekan oturma ve dinlenme olanakları teraslar, avlular, küçük oturma köşeleri, bir ağaç gölgesi ya da güneş ve yağmurdan korunmuş bir çatı

Dış mekan oturma ve dinlenme olanakları teraslar, avlular, küçük oturma köşeleri, bir ağaç gölgesi ya da güneş ve yağmurdan korunmuş bir çatı Dış mekan oturma ve dinlenme olanakları teraslar, avlular, küçük oturma köşeleri, bir ağaç gölgesi ya da güneş ve yağmurdan korunmuş bir çatı olabilir. Çünkü insanlar sığınma ve korunma isteği içindedirler.

Detaylı

LEB-İ DERYA BİR YAŞAM SİZİ BEKLİYOR... HAZIR MISINIZ?

LEB-İ DERYA BİR YAŞAM SİZİ BEKLİYOR... HAZIR MISINIZ? LEB-İ DERYA BİR YAŞAM SİZİ BEKLİYOR... HAZIR MISINIZ? 2+1 (122 m 2 ), 4+1 (253 m 2 ), 6+2 (375m 2 ) VE 8+2 (500 m 2 ) BAHÇELİ YA DA TERASLI, YATAY VİLLA KONSEPTLİ, YAZ KIŞ YAŞAMA UYGUN KEYİFLİ DAİRELER

Detaylı

SAHİL VE PLAJLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SAHİL VE PLAJLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SAHİL VE PLAJLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR AMAÇ Madde 1- Sahil şeritlerinin ve plajların, doğal ve kültürel özelliklerini korumak, bu yerlerden kamu yararına yararlanma imkan ve şartlarını

Detaylı

SİZİN KONFORUNUZ. Vizyon:

SİZİN KONFORUNUZ. Vizyon: SİZİN KONFORUNUZ Neo GARDEN üretim tesisimiz en yüksek kalitede kusursuz üretim ve müşteri memnuniyeti odaklı ilkelere bağlı olarak Antalya da kurulmuştur. Üretmiş olduğumuz ürünlerde uzun süreli kullanım,

Detaylı

BORDO Lıfe Park G Ü N E S L I

BORDO Lıfe Park G Ü N E S L I BORDO G Ü N E S L I Güneşli de yepye eni bir yaşam merkezi BORDO Sosyal tesisleriyle hayatınıza renk katacak yaşam alanları sizleri bekliyor Çağdaş mimarinin tüm olanaklarıyla Güneşli de özlem duyulan

Detaylı

Club Hotel Falcon SIRINYALI MAHALLESI, 1512 SOKAK, 3-07400 - LARA, Antalya City, Antalya

Club Hotel Falcon SIRINYALI MAHALLESI, 1512 SOKAK, 3-07400 - LARA, Antalya City, Antalya Club Hotel Falcon SIRINYALI MAHALLESI, 1512 SOKAK, 3-07400 - LARA, Antalya City, Antalya Antalya falezlerinde kurulu bu şehir oteli muhteşem Akdeniz ve Antalya körfezi manzarasına sahip. Merkezden 5 km

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üstyapı Projeler Müdürlüğü nün erişilebilirlik biriminde çalışmakta olan Mimar Faruk GÖNTÜRK, Sait KAYA ve Yavuz ALGÜL tarafından Üniversitemiz Engelli Birimi temsilcilerine

Detaylı

: CARETTA RELAX OTEL

: CARETTA RELAX OTEL CARETTA RELA OTEL 2017 YAZ - OTEL TANITIM METNİ GENEL BİLGİLER Otel Adı : CARETTA RELA OTEL Kategori : 4 YILDIZLI OTEL Adres : Konaklı Mah. Nergiz Sok.No:1 07490 Alanya / ANTALYA Telefon : 00 90 242 565

Detaylı

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi...

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... İZMİR Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... ÇEŞME Antik çağlardan günümüze uzanan eşsiz tarihi, sakin ve huzurlu yapısı,

Detaylı

FİRMA PROFİLİ. Metod Fabrika

FİRMA PROFİLİ. Metod Fabrika Metod Fabrika FİRMA PROFİLİ Firmamız 1995 yılında kurulduğunda, sürekli gelişmeyi hedeflerken, yıllardır sektörün içinde edinmiş olduğumuz tecrübe ve bilgi birikimlerimizi sizlerle paylaşmayı amaç edinmiştir.

Detaylı

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür Ürün Katoloğu 2014 Ekogrid Çim Koruma Sistemi Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi Ekoedge Plastik Bordür Aluminyum Sınırlayıcı ve Bordürler www.ekoplas.com Çevre Dostu Peyzaj ve

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Büyük ölçekli seracılık işletmelerinde yatırıma başlarken ilk aşamada minimum ekonomik büyüklüğün, yatırımın planlanmasında da hedeflenen büyüklüğün göz önünde bulundurulması gerekir.

Detaylı

Merve Sun Hotel SULEYMAN DEMIREL BUL. YALI MAH. KUMKOY, - 07600 - MANAVGAT, Side, Side

Merve Sun Hotel SULEYMAN DEMIREL BUL. YALI MAH. KUMKOY, - 07600 - MANAVGAT, Side, Side Merve Sun Hotel SULEYMAN DEMIREL BUL. YALI MAH. KUMKOY, - 07600 - MANAVGAT, Side, Side Uzun bir kumsaldan 500 m uzaklıkta Kumköy'de bulunan otel, tarihi Side kent merkezinden yaklaşık 4 km uzaklıkta. Bu

Detaylı

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE GENEL BİLGİ Oda Sayısı: 515 Yatak Kapasitesi: 1276 293 Standart Rooms (24 m 2 ) (6 oda Engelli Misafirler içindir) 79 Junior Suites (35 m 2 ) 24 Suites (42 m 2 ) 1 King Suite (170 m 2 ) 72 Gloria Family

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi

Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Kusadasi şehrinde bulunan bu tesis, hem iş hem de tatil seyahati için mükemmel bir yerdir. Otel, 1994 yılında

Detaylı

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası

Dünya Robot Olimpiyatı WRO 2017 Türkiye Turnuvası. WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası WRO Futbol Sahası 1. Resmi WRO Futbol oyun sahasının ölçüleri 1830 mm x 2430 mm dir. Yerel düzenleyiciler, 1143mm x 2362 mm ölçülerindeki Kurallı Kategori Masasını veya ikisi arasındaki

Detaylı

İçindekiler. * Yeni ürünler

İçindekiler. * Yeni ürünler İçindekiler 02 Koltuk Royal * 06 Koltuk Antares 10 Sandalye Antares 12 Sandalye Antro 14 Masa Antares 70x70 18 Masa Antares 80x80 22 Masa Antares 80x120 26 Masa Osaka 90x150 * 30 Sandalye Napoleon 32 Sandalye

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

29 Ağustos Eylül 2018

29 Ağustos Eylül 2018 TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER PLAJ VOLEYBOLU ŞAMPİYONASI 29 Ağustos 2018 01 Eylül 2018 ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİDİM ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ Altınkum / Didim / Aydın Yeri ANKARA ÜNİVERSİTESİ Tarihi Uluslararası

Detaylı

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU kdeniz deki süper ev Sürdürülebilir mimarinin güncel örneklerinden Ström Architects imzalı S 00 / 30 numaralı Superhouse, Akdeniz in özel bir koyunda yer alan ve kendi kendine yetebilen bir yaşam alanı.

Detaylı

OTEL GENEL BİLGİLERİ

OTEL GENEL BİLGİLERİ 2016 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ Otel Adı Adresi : Aurum Moon Holiday Resort : Yeşilkent pk. 09270 Didim/Aydın Grup Telefon : 444 7603 Grup Web Adresi

Detaylı

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 887/88/4851/ /../201. Aşağıda teknik özellikleri ölçü ve (Kalınlık,m2/kg.)ayrıntıları bulunan, Yoğun Yaya Trafiği Kullanım Onaylı Kilitli Anti statik, Anti

Detaylı

KALIP ÇÖKMESİ. İskele sistemleri; Cephe İskelesi Kalıp Altı İskelesi, Kolon ve Perde İskelesi,

KALIP ÇÖKMESİ. İskele sistemleri; Cephe İskelesi Kalıp Altı İskelesi, Kolon ve Perde İskelesi, KALIP ÇÖKMESİ Kalıp çökmeleri inşaatlarda sık yaşanan ve malesef büyük çoğunluğu işçi ölümleriyle sonuçlanan hasarlardan birisidir. Kalıp çökmeleri genellikle yanlış iskele kurulumları sebebiyle yaşanmaktadır.

Detaylı

Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi

Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Uzun Plaj üzerinde ideal bir konumda yer alan bu otel, pek çok mağaza, butik, kafe, bar, restoran ve gece kulübüne

Detaylı

KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI. hepsi sağlam hepsi hesaplı...

KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI. hepsi sağlam hepsi hesaplı... KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI Evinizde mutluluklara yer açın... 5 Raflı Kitaplık Fikirlerle Dolu Bir Dünyaya Hoş Geldiniz... Yükseklik : 175 cm Genişlik : 60 cm Derinlik

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 10.01.2017 14.01.2017 JUNIOSHOW Bursa 8.Bebe ve Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı Bebe ve Çocuk Hazır Giyim Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bursa

Detaylı

2015 YAZ TANITIM BİLGİLERİ

2015 YAZ TANITIM BİLGİLERİ GENEL Otel Adı: Sherwood Greenwood Resort Kategori: 4 * Hotel Adres: Cumhuriyet Mah.Ahu Ünal Aysal Cad.No:16 07994 Göynük / Kemer / Antalya Telefon: +90 (242) 815 21 25 Faks: +90 (242) 815 16 41 Web Sayfası

Detaylı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı TÜRK RİVİERASI ANTALYA Bergama Kralı II. Attalos akıncılara Gidin bana yeryüzünün cennetini bulun der. Akıncılar kralın bu emriyle

Detaylı

CARETTA BEACH OTEL 2017 YAZ - OTEL TANITIM METNİ GENEL BİLGİLER

CARETTA BEACH OTEL 2017 YAZ - OTEL TANITIM METNİ GENEL BİLGİLER CARETTA BEACH OTEL 2017 YAZ - OTEL TANITIM METNİ GENEL BİLGİLER Otel Adı : CARETTA BEACH OTEL Kategori : 4 YILDIZLI OTEL Adres : Konaklı Mah. Nergiz Sok.No:5 07490 Alanya / ANTALYA Telefon : 00 90 242

Detaylı

SENZA THE INN RESORT & SPA Tel: (242) 528 66 99 -- Fax: (242) 528 58 44 www.senzahotels.com Sayfa 1

SENZA THE INN RESORT & SPA Tel: (242) 528 66 99 -- Fax: (242) 528 58 44 www.senzahotels.com Sayfa 1 Senza The Inn Resort & Spa Hotel Hizmetleri Güzelliğin, ihtişamının, mavinin sonsuzluğuyla buluştuğu özgün mimarisiyle The Inn Resort Hotel, sizleri her anını keyifle geçireceğiniz muhteşem bir tatile

Detaylı

SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG. Koltuk serisi

SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG. Koltuk serisi SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG Koltuk serisi İŞLEVLER/ PARÇALAR 2 li kanepe ünitesi 3 lü kanepe ünitesi Uzanma koltuğu ünitesi Köşe ünitesi Kolçak Ayaklar Çıkartılabilen kılıf Kılıf seçeneği Yıkanabilen

Detaylı

OYAK PAZARLAMA HİZMET VE TURİZM A.Ş.

OYAK PAZARLAMA HİZMET VE TURİZM A.Ş. Otel Bilgisi Mukarnas Spa Resort İsmini bir bezeme deseni türünden alan ve mimarisine de bunu yansıtan Mukarnas Spa Resort, sizin için bir otelden daha fazlası... Mimarisini Selçuklu döneminden esinlenen,

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI .docx TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI İçerik -Yasal mevzuat -Yüzme alanlarının ve izleme noktalarının belirlenmesi -İzleme noktalarının güncellenmesi -Yüzme sezonu bilgisi -Numune

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

A SERİSİ 4 AL SERİSİ 6 ALC SERİSİ 8 ASB SERİSİ 10 AB SERİSİ 12 AD SERİSİ 14 AS SERİSİ 16 WALLWASHER 18 ÖZEL ÜRETİMLER

A SERİSİ 4 AL SERİSİ 6 ALC SERİSİ 8 ASB SERİSİ 10 AB SERİSİ 12 AD SERİSİ 14 AS SERİSİ 16 WALLWASHER 18 ÖZEL ÜRETİMLER İçindekiler A SERİSİ 4 AL SERİSİ 6 ALC SERİSİ 8 ASB SERİSİ 10 AB SERİSİ 12 AD SERİSİ 14 AS SERİSİ 16 WALLWASHER 18 ÖZEL ÜRETİMLER 20 A Serisi Zemin Aydınlatma Taşları Renk Seçenekleri Kırmızı Yeşil Mavi

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

markasıyla Markaya Özel Üretim hizmetini de duyurmuştur. ulaşacaktır.

markasıyla Markaya Özel Üretim hizmetini de duyurmuştur. ulaşacaktır. Indoor & Outdoor Indoor & Outdoor Tevalli, 1971 yılında Beyazıt ta yağmur şemsiyesi imalatı yapmak üzere kurulmuştur. Sektöründe lider kuruluş olan Siesta için yıllardır ürünlerine özel tekstil üretimi

Detaylı

Bina Bakım ve Temizlik Gereçleri

Bina Bakım ve Temizlik Gereçleri Bina Bakım ve Temizlik Gereçleri Versa Plus Sistem Temizlik Gereçleri Versa Plus Mop Aparatı Versa Plus özel mop sistemi (sap dahil) Çapraz bulaşmayı engelleyen, hijyenik bir temizleme sistemi Farklı alanlar

Detaylı

Yaşamınızda isteyeceğiniz tüm seçenekler bir arada!

Yaşamınızda isteyeceğiniz tüm seçenekler bir arada! Yenı nesil Yasam 4 Yürüyüş mesafesindeki, Alışveriş merkezi, Okulu, Spor tesisi, Hastanesi ve Ulaşım kolaylığı ile... Bağcılar Güneşli de Yeni nesil yaşam merkezi hayata geçiyor! Yaşamınızda isteyeceğiniz

Detaylı

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE BRT 1152 Plastik Alın Kapağı LDPE * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12127 1/2 30.0 9.0 12657 1/2 31.8 7.7 12128 3/4

Detaylı

KAPI SABİTLEME KİLİT SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLER

KAPI SABİTLEME KİLİT SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLER KAPI SABİTLEME KİLİT SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLER 1 6 3 5 4 7 3 Anahtarlı Kart Anahtarlı Butonlu 1)DUVAR U PARÇA:Ana gövdeyi duvara bağlayan u şeklinde parçadır. 3 mm kalınlığındadır. Ana gövdenin sağa ve

Detaylı

ARTUNSAFİR. yaşamın prestiji

ARTUNSAFİR. yaşamın prestiji ARTUNSAFİR yaşamın prestiji ARTUNSAFİR yaşamın prestiji Bu katalogda yer alan görseller, metinler ve planlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Artun İnşaat gerekli gördüğü hallerde değişiklik yapma hakkını

Detaylı

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Rev. 2 YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Cetvel PH-1 KISIM I : YAPI İÇİ ELEKTRİK PROJELERİ ( TL/ ) 0-199 200-399 400-599 600-799 800-999 1000-1199 1200-1399 1 Kültür ve Kongre Merkezleri

Detaylı

SĠDE CROWN SERENĠTY YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT

SĠDE CROWN SERENĠTY YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT SĠDE CROWN SERENĠTY 2018 YAZ SEZONU HER ġey DAHĠL KONSEPT Side Crown Serenity, Manavgat ın doğusuna 15 km, Antalya Havalimanına 55 km ve Antik kent Side merkezine 12 km uzaklıktadır. 18.000 m2 alana kurulmuş

Detaylı

İSTANBUL İLİNDEKİ SPOR KOMPLEKSLERİ

İSTANBUL İLİNDEKİ SPOR KOMPLEKSLERİ İSTANBUL İLİNDEKİ KOMPLEKSLERİ CEBECİ SEFAKÖY SİLİVRİKAPI ÇAKMAK HALDUN ALAGAŞ TEKERLEKLİ SANDALYEYE UYUMLULUK ARAŞTIRMASI Giriş Ve Dış Kapı Kapılar Rampa Tuvaletler Klozetler Lavabolar Tutunma Barı Aynalar

Detaylı

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü City Forever, Beylikdüzü Konut Sayısı: 171 Dükkan - Mağaza Sayısı: 15 Proje Özellikleri: City Forever da, yeşil alanlar, yüzme havuzu, sağlıklı yaşam ve spor merkezi, iki katlı kapalı otopark, çocuk oyun

Detaylı

SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI

SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI .. SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI Neden Stone D zayn Estetik görünümlüdür, Uzun ömürlü, Çok hızlı uygulanabilir, İç ve dış ortamlarda kullanılabilir, Doğa dostu bir zemin kaplama malzemesidir,

Detaylı