Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir! SPONSORLUK DOSYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir! SPONSORLUK DOSYASI"

Transkript

1 Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir! SPONSORLUK DOSYASI

2 01. Genişleyen Hikaye 02. Değişmeyen Yaklaşım 03. Manifesto 04. Uluslararası Platformlarda Global Wellness Day Türkiye GWD Kutlaması 06. Basın ve TV de GWD 07. İyi Yaşamı Desteklemek 08. Sponsorluk Modelleri

3 01 GENİŞLEYEN HİKAYE

4 ÖZEL BİR DOĞUM Dünyanın ilk ve tek Global Yaşam Günü olan Global Wellness Day, bu topraklarda 2012 yılında doğdu.

5 BÜTÜNLEŞİK İYİ YAŞAM Global Wellness Day, hiçbir kurum ve hiçbir kuruluşla bağlantısı olmayan, hiçbir ticari amaç gütmeyen, tüm dünyada yaşayan herkesin ortak hayali olan iyi yaşamı gerçeğe dönüştüren, her yıl Haziran ayının ikinci Cumartesi günü halka açık kutlanan, uluslararası bir gündür.

6 MOTTO Global Wellness Day in güçlü çağrısı kısa sürede sınırları aştı ve projeye evrensel bir kimlik kazandırdı: Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!

7 ULUSLARARASI BİNLERCE DESTEKÇİ Geride kalan yıllarda on binlerce kişi Global Wellness Day in çağrısına kulak vererek kendine daha iyi yaşama sözü verdi.

8 02 DEĞİŞMEYEN YAKLAŞIM

9 GİDEREK ARTAN ETKİ Global Wellness Day, her yeni yılda etkisini artırdı. Projeyi destekleyen bireylerin ve kurumların sayısı katlandı; etkinliğin çapı giderek büyüdü.

10 İLK GÜNKÜ FELSEFEYLE... Hepimiz daha sağlıklı olmak, bedensel ve ruhsal olarak iyi bir durumda yaşamak isteriz. Global Wellness Day gelişirken, bu günü özel ve benzersiz yapan felsefemiz de bu doğrultuda hiç değişmedi. Tüm bu değerlerimizi bir gün ile taçlandırırken, hepimiz için tek gerçek olan iyi yaşamak temel felsefemiz olarak kabul edildi.

11 ULUSLARARASI GERÇEK BİR SOSYAL PROJE 1- Global Wellness Day, herhangi ticari amaç gütmeyen sosyal bir platformdur. Global Wellness Day kapsamında düzenlenen etkinlik, ücretsiz ve halka açıktır. 2- Yaşamını daha iyi kılmak isteyen herkes Global Wellness Day e katılabilir.

12

13 03 MANİFESTO

14 7 ADIMLIK GWD MANİFESTOSU İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, aşağıdaki yedi basit adımı atmayı amaçlamaktadır. Kişi, bu adımların hepsini birden atamasa bile, önemli olan bunların en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatının bir parçası haline getirebilmesidir. 10 Haziran Bir saat yürüyüş yapın. 2- Daha fazla su için. 3- Plastik şişe kullanmayın. Tarihi Not Alın! 4- Doğal gıdalarla beslenin. 5- İyilik yapın. 6-Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin. 7- Saat 22:00 de uyuyun. Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!

15 UYGULAMA ŞEKLİ Global Wellness Day; sağlıklı beslenme, egzersiz ve fiziksel-ruhsal iyi yaşam öğretilerini konu alan panel, seminer ve workshop lardan oluşan bir iyi yaşam hareketidir.

16 04 ULUSLARARASI PLATFORMLARDA GLOBAL WELLNESS DAY

17 TV DÜNYASINDAN BÜYÜK DESTEK Kurulduğu günden bu yana Global Wellness Day tüm dünyada devlet başkanları da dahil olmak üzere hükümet temsilcileri, iş adamları, yazarlar, aktörler ve sporcuların desteğini aldı. Chris Hardwick - Walking Dead Jessie Tyler Ferguson & Ty Burrell - Modern Family Joe Morton - Scandal Jordan Peele - Key & Peele Josh Charles - The Good Wife Jay Pharoah - Saturday Night Live

18 GLOBAL SPA & WELLNESS SUMMIT MOROCCO 2014 GWD aynı yıl dünyanın en prestijli organizasyonlarından Global Spa & Wellness Zirvesi nin ana gündem maddelerinden biri olmayı başardı. Global Wellness Day Eylül 2014 tarihinde Fas, Marakeş te düzenlenen ve spa ve wellness dünyasının önde gelen 400 temsilcisinin iştirak ettigi 8. Global Spa & Wellness Zirvesi ne katıldı. 400 temsilcinin de tam desteğini alan GWD, bu özel günü 40 tan fazla ülkenin resmi etkinlik takvimlerine aldırmayı başardı.

19 GLOBAL WELLNESS SUMMIT MEXICO CITY 2015 Meksika da düzenlenen, 80 adet kitabı ile dünyanın en etkili 100 insanı içinde gösterilen Dr. Deepak Chopra ve en çok satan yazarlar listesinde olan ünlü konuşmacı Agapi Stassinopoulos un da aralarında bulundugu 460 üst düzey delegenin katıldıgı genel oturumda, GWD nin bir yıl içinde Dünya nın 7 kıtasında kutlanan bir gün haline gelişi, tüm delegelerin ayakta alkışladığı, çok çarpıcı bir sunumla anlatıldı.

20 HER ALANDAN DESTEK GELMEYE DEVAM ETTİ Deepak Chopra - Yazar Ving Rhames - Oyuncu Jonas Kjellberg - Skype Kurucu Ortağı Semiramis Sekban - Türk Kalp Vakfı Başkanı Venüs Williams - Tenisçi Richard Branson - Virgin Group Kurucusu

21 ULUSLARARASI RESMİ DESTEKLER GWD Tayland, Turizm Bakanlığı, Bangkok Büyükşehir Belediyesi ve Thai Spa Birliği nin destegini aldı. GWD Kıbrıs, Devlet Başkanı Nicos Anastasiades in desteğini aldı. Aynı zamanda, Kıbrıs Turizm Organizasyonu ve Limassol, Larnaca, Paphos, Agai Napa ve Nicosia Valiliklerinin destegini aldı. GWD Türkiye, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Türk Kalp Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi nin desteğini aldı. Ayrıca, Sapanca Belediyesi ve Sakarya İl Turizm Kültür Müdürlüğü nün desteğini aldı. Kanada da yer alan Langley şehrinin belediye başkanı Jack Froese, Global Wellness Day e desteğini verdi. Aruba Turizm Birliği, Aruba daki tüm spalarda GWD nin kutlanması için destek verdi.

22 Amerika daki Imperial Sahili Belediye Başkanı Serge Dedina, Global Wellness Day e destegini verdi. Amerika nın Piermont New York ve Kalifornia Catalina Adası belediye başkanları da GWD ye desteklerini verdiler. Hindistan Turizm Bakanlığı ve Maharashtra Sağlık Bakanlığı GWD ye desteklerini verdiler. GWD Nijerya, Fransa Başkonsolosu Laurent Polonceaux nun desteğini aldı. Kosta Rika nın başkenti San Jose nin Belediye Başkanı Johnny Araya ve Başkan Yardımcısı Paula Vargas Ramirez GWD ye desteklerini verdiler. Kosta Rika İyi Yaşam Turizm Derneği de GWD ye desteğini verdi. GWD İrlanda, İrlanda nın önde gelen politikacılarından Tony McLoughlin in liderliğinde İrlanda Sağlık Bakanlığı nın desteğini aldı. GWD Sırbistan, Sırbistan Ticaret Odası nın desteğini aldı. GWD Meksika, San Miguel de Allende hükümeti ve Belediye Başkanının desteğini aldı.

23 MONACO MONTENEGRO MACEDONIA GLOBAL WELLNESS DAY 7 KITADA 2016 yılında ise Global Wellness Day, dünya genelinde 90 ülkede den fazla noktada kutlandı. GREENLAND U.S.A. CANADA ICELAND NORTH IRELAND FINLAND NORWAY SWEDEN ESTONIA DENMARK LATVIA LITHUANIA RUSSIA IRELAND U.K. NETHERLANDS GERMANY BELGIUM FRANCE SWITZERLAND CZECH R. AUSTRIA POLAND CROTIA SLOVAKIA HUNGARY BELARUS UKRAINE MOLDOVO ROMANIA KAZAKHSTAN MONGOLIA KIRIBATI HAWAII French Polynesia SOUTH PACIFIC MEXICO U.S.A. BAHAMAS NASSAU CHILE BERMUDA TURKS AND CAICOS ISLAND BOLIVIA NORTH ATLANTIC DOMINICAN CUBA REPUBLIC JAMAICA PUERTO RICO BRITISH VIRGIN ISLAND ANTIGUA AND BARBUDA HAITI VIRGIN ISLANDS BELIZE GUADELOUPE St. KITTS AND NEVIS DOMINICA HONDURAS MARTINIQUE CARRIBBEAN St. VINCENT St. LUCIA ARUBA GUATEMALA NICARAGUA CURACAO GRENADA BARBADOS TRINIDAD AND TOBAGO EL SALVADOR COSTA RICA SURINAME GALAPAGOS ISLAND PANAMA ECUADOR COLOMBIA PERU VENEZUELA GUYANA BRAZIL PARAGUAY GUYANE (FRENCH GUIANA) CAPE VERDE CANARY ISLANDS MADERIA PORTUGAL WESTERN SAHARA SENEGAL MAURITANIA GAMBIA GUNINEA-BISSAU GUINEA SIERRA LEONE LIBERIA SPAIN MOROCCO IVORY COAST ALGERIA MALI BURKINA FASSO TOGO GHANA BENIN EQUATORIAL GUINEA SAO TOME AND PRINCIPE SLOVENIA ITALY NIGER NIGERIA BOSNA GREECE MALTA TUNISIA MEDITERRANEAN SEA CAMEROON LYBIA CONGO GABON ALBANIA CHAD ANGOLA SERBIA C.A.R. BULGARIA DEMOCRATIC REPUBLICK OF THE CONGO ZAMBIA NAMIBIA BOTSWANA BLACK SEA CYPRUS LEBANON ISRAEL EGYPT ZIMBABWE TURKEY SUDAN SOUTH SUDAN UGANDA SYRIA JORDAN TANZANIA KENYA RWANDA BURUNDI COMOROS MAYOTTE MALAWI MADAGASCAR MOCAMBIQUE SWAZILAND GEORGIA ARMENIA IRAQ ERITREA ETHIOPIA CASPIAN SEA AZERBAIJAN SAUDI ARABIA DJIBOUTI TURKMENISTAN IRAN KUWAIT BAHRAIN YEMEN QATAR U.A.E. SOMALIA OMAN SEYCHELLES MAURITIUS REUNION UZBEKISTAN AFGHANISTAN TAJIKISTAN KYRGYZSTAN PAKISTAN MALDIVES INDIAN OCEAN NEPAL INDIA SRI LANKA BHUTAN CHINA BANGLADESH MYANMAR (BURMA) THAILAND CAMBODIA LAOS VIETNAM BRUNEI MALAYSIA SINGAPORE MACAU SOUTH KOREA HONG KONG INDONESIA NORTH KOREA TAIWAN PHILIPPINES EAST TIMOR JAPAN PALAU GUAM AUSTRALIA NORTH PACIFIC NORTHERN MARIANA ISLAND PAPUA NEW GUNIEA MICRONESIA NAURU MARSHALL ISLAND SOLOMON ISLAND VANUATU NEW CALEDONIA TUVALU FIJI TONGA AMERICAN SAMOA ARGENTINA URUGUAY SOUTH ATLANTIC SOUTH AFRICA LESOTHO FRENCH SOUTHERN AND ANTARCTIC LANDS TASMANIA NEW ZEALAND FALKLAND ISLANDS HEARD ISLAND AND McDONALD ISLAND SOUTH GEORGIA AND THE SOUTH SANDWICH ISLAND ANTARTICA

24 SAYILARLA GLOBAL WELLNESS DAY Türkiye de: den fazla katılımcı 31 ulusal destekçi marka dolar değerinde haber değeri Dünyada: Günü kabul eden ve kutlayan 90 ülke den fazla noktada 85 Global Wellness Day elçisi $2,567,619 değerinde haber değeri

25 ISPA (ULUSLARARASI SPA DERNEĞİ) KONFERANSI 2016 GWD 2016 yılında ISPA (Uluslararası Spa Derneği) nin düzenlediği yarışmada İnsanseverlik Kategorisi nde birinci oldu.

26 GLOBAL WELLNESS SUMMIT TYROL 2016 Leading Woman in Wellness 2016 Türkiye nin dünyaya hediye ettiği tek gün olan Global Wellness Day in kurucusu Belgin Aksoy, 3.7 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşan wellness-spa sektörünün en prestijli ödülü Leading Woman in Wellness Wellness Sektörünün Öncü Kadını ödülüne layık görüldü. Tarihi bir başarı elde eden Aksoy bu ödülü, Global Wellness Day in dünyada 90 ülkede kutlanmasını sağladığı ve bu zorlu yolda kararlılıkla yürüyerek milyonların hayatlarını değiştirdiği için almaya hak kazandı.

27

28 BELGİN AKSOY UN KISA ÖZGEÇMİŞİ Belgin Aksoy 13 Ağustos 1975 de İstanbul da doğdu yılında Richmond Otelleri Satış ve Pazarlama Müdürü ve 2000 yılında da Richmond İstanbul Otel in Genel Müdürlüğü görevine getirildi de Aksoy Group Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başlayan Belgin Aksoy halen görevine devam etmektedir. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Belgin Aksoy, aynı zamanda, Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı dır. Aksoy, sağlık vakıflarını desteklemekte, sosyal wellness projelerine liderlik etmekte ve uluslararası spa wellness organizasyonlarına konuşmacı olarak katılmaktadır yılında yarattığı Global Wellness Day, bugün dünyada 100 ülkede 3000 den fazla noktada Haziran ayının ikinci Cumartesi günü bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir sloganı ile kutlanmaktadır.

29 TÜRKİYE GWD KUTLAMASI

30 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI

31 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI 2016 yılında Küçükçiftlik Park ta gerçekleştirilen GWD öncesi birçok noktada etkinliğin tanıtımı yapıldı. Capitol Alışveriş Merkezi

32 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI flyer dağıtıldı poster asıldı kişiye mailing yapıldı kişiye sosyal medya üzerinden ulaşıldı

33 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI

34 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI İnsanlar daha sağlıklı bir yaşama evet demeleri için cesaretlendirildi. Flyer Dağıtım

35 TÜRKİYE GWD 2016 HAZIRLIKLARI Şehrin her yanında GWD hakkında bilgilendirici çalışmalar yapıldı. Bakırköy Belediyesi

36 TÜRKİYE DE EN KİTLESEL KUTLAMA 2016 yılı Türkiye kutlaması ise Küçükçiftlik Parkı nda den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşti.

37

38 GWD SPONSORLARI

39 DÜNYA ÇAPINDA GWD Yİ DESTEKLEYEN ULUSLARARASI MARKALAR VE KİŞİLER

40 06 BASIN VE TV DE GWD

41

42

43 07 İYİ YAŞAMI DESTEKLEMEK

44 2017 HEDEFLERİ 10 Haziran 2017 Global Wellness Day kutlaması Dünya genelinde 5000 noktada destek 7 kıtada 150 GWD Elçisi 10 Milyon dolar haber değeri 500 milyon insanın hayatına dokunarak, yüzlerinde gülümseme bırakmak

45 KİLİT SORU: Global Wellness Day i desteklemeniz markanıza neler kazandıracak?

46 İLK KAZANIM: GÖRÜNÜRLÜK Global Wellness Day e sponsor olmak, çizgi üstü, çizgi altı ve sosyal medyada markanıza görünürlük sağlar.

47 TEMEL KAZANIM: KONUMLANDIRMA İçinde bulunduğumuz yüzyıl, wellness yüzyılı. Wellness, 3.7 trilyon USD lik değeriyle bugün, en çok büyüyen ve ilgi duyulan endüstri konumunda.yakın geleceğimizi tehdit eden mutsuz/sağlıksız yaşamın tam karşısına markanızı konumlandırmak, ileride gurur duyulacağınız işlere imza atmanızı ve hedef kitlenizle güçlü bağlar kurmanızı sağlar.

48 KİTLESEL KAZANIM: BİNLERCE KİŞİYE ULAŞIM Fiziksel ve ruhsal açıdan daha iyi yaşamaya önem veren ve bu yönde adım atmak isteyen, alım gücü yüksek, kanaat önderi konumunda binlerce tüketiciye ulaşma ve data toplama şansı yaratır.

49 SEKTÖREL KAZANIM: MARKA BİLİNİRLİĞİ 3.7 trilyon pazar değeri ile dünyanın yükselen yıldızı wellness sektöründe siz de geç kalmadan yerinizi alın.

50 08 SPONSORLUK MODELLERİ

51 ANA SPONSOR ( TL + KDV) KATILIM: - 6x6 (36 m2) marka stand alanı (Dört tarafı açık boş olarak 36 m2 stand çadırı ve elektrik bağlantısı) - Etkinlik alanında markanın kendi ürettirdiği 5x5 (25 m2) lounge alanı LOGO KULLANIMI: - Ana konuşmacı sahnedeyken marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi - Belediyelerin sağladığı açık hava reklam alanlarında marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi - Etkinlik öncesi bastırılacak tüm materyallerde (tanıtım flyerı, brosür, davetiye vb.) yer verilmesi - GWD web sitesinde logo ile birlikte marka web sitesine 1 yıl süresince link verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında sahnede marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında iyi yaşam ile ilgili sözler panosunda markanın logosuna yer verilmesi - Etkinlik alanındaki görsel materyallerde yer verilmesi - Etkinlik program kitapçığında marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi - Staff t-shirt lerine logo yerleştirilmesi - Devlet protokolüne gönderilecek etkinlik davet mektubunda ana sponsor olarak görünmesi - Basın bülteninde marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi DİĞER: - Tüm halka ilişkiler ve iletişim çalışmalarında sponsora ait marka ismi belirtilmesi - GWD ile ilgili gazete ve dergilerde verilecek ilanlarda marka adına ana sponsor olarak yer verilmesi - Etkinlik kitapçığında 1 tam sayfa ilan hakkı verilmesi - Sosyal medyada hazırlanacak çalışmalara içerik ortağı olarak dahil olması kişilik premium GWD datasına yapılacak e-postada marka logosuna ana sponsor olarak yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında 1 dk lık konuşma hakkı verilmesi - Richmond Nua da 1 yıl boyunca kullanılabilecek 6 gece tam pansiyon 1 suite konaklama verilmesi - Etkinlik program kitapçığında 250 kelimelik firma tanıtımına yer verilmesi - Etkinlik alanında GWD organizasyonun belirlediği yerlere koymak üzere markanın kendi ürettirdiği 6 adet damla bayrak - Etkinlik alanına girişte marka materyallerinin dağıtımı - Marka ve GWD logosunun yer aldığı büyük minderlerin marka tarafından yaptırılarak etkinlik alanında kullanılması - Etkinlik sonrası toplanan mail datasının paylasılması - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında Teşekkür Plaketi takdimi - Marka Genel Müdürü nün video mesajının GWD web-sayfasında ve sosyal medya platformlarında yayınlanması.

52 PLATINUM ( TL + KDV) KATILIM: - 5x5 (25 m2) marka stand alanı (4 tarafı açık boş olarak 25 m2 stand çadırı ve elektrik bağlantısı) LOGO KULLANIMI: - Belediyelerin sağladığı açık hava reklam alanlarında marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi bastırılacak tüm materyallerde (tanıtım flyerı, brosür, davetiye vb.) yer verilmesi - GWD web sitesinde logo ile birlikte marka web sitesine 6 ay süresince link verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında sahnede marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında iyi yaşam ile ilgili sözler panosunda markanın logosuna yer verilmesi - Etkinlik alanındaki görsel materyallerde yer verilmesi - Etkinlik program kitapçığında marka logosuna yer verilmesi - Staff t-shirt lerine logo yerleştirilmesi - Devlet protokolüne gönderilecek etkinlik davet mektubunda sponsor olarak görünmesi - Basın bülteninde marka logosuna yer verilmesi DİĞER: - GWD ile ilgili gazete ve dergilerde verilecek ilanlarda marka adına sponsor olarak yer verilmesi - Etkinlik kitapçığında yarım sayfa ilan hakkı verilmesi - Sosyal medyada hazırlanacak çalışmalara içerik ortağı olarak dahil olması kişilik premium GWD datasına yapılacak e-postada marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında 1 dk lık konuşma hakkı verilmesi - Richmond Nua da 1 yıl boyunca kullanılabilecek 3 gece tam pansiyon 1 suite konaklama verilmesi - Etkinlik program kitapçığında 150 kelimelik firma tanıtımına yer verilmesi - Etkinlik alanına girişte marka materyallerinin dağıtımı - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında Teşekkür Plakeri takdimi - Marka Genel Müdürü nün video mesajının GWD web-sayfasında ve sosyal medya platformlarında yayınlanması.

53 GOLD ( TL + KDV) KATILIM: - 4x4 (16 m2) marka stand alanı (4 tarafı açık boş olarak 16 m2 stand çadırı ve elektrik bağlantısı) LOGO KULLANIMI: - Belediyelerin sağladığı açık hava reklam alanlarında marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi bastırılacak tüm materyallerde (tanıtım flyerı, brosür, davetiye vb.) yer verilmesi - GWD web sitesinde logo ile birlikte marka web sitesine 3 ay süresince link verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında sahnede marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında iyi yaşam ile ilgili sözler panosunda markanın logosuna yer verilmesi - Etkinlik program kitapçığında marka logosuna yer verilmesi - Devlet protokolüne gönderilecek etkinlik davet mektubunda sponsor olarak görünmesi - Basın bülteninde marka logosuna yer verilmesi DİĞER: - GWD ile ilgili gazete ve dergilerde verilecek ilanlarda marka adına sponsor olarak yer verilmesi kişilik premium GWD datasına yapılacak e-postada marka logosuna yer verilmesi - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında 1 dk lık konuşma hakkı verilmesi - Richmond Nua da 1 yıl boyunca kullanılabilecek 3 gece yarım pansiyon 1 Deluxe oda konaklama verilmesi - Etkinlik program kitapçığında 100 kelimelik firma tanıtımına yer verilmesi - Markanın kendi standında marka meteryallerinin dagıtımı - Etkinlik öncesi yapılacak basın toplantısında Teşekkür Plaketi takdimi - Marka Genel Müdürü nün video mesajının GWD web-sayfasında ve sosyal medya platformlarında yayınlanması.

54 DİĞER SPONSORLUK SEÇENEKLERİ Yiyecek İçecek Stand

55 YİYECEK/İÇECEK KATILIMI ( TL + KDV) KATILIM: - 4x2,5 (10 m2) marka stand alanı (4 tarafı açık boş olarak 10 m2 stand çadırı ve elektrik bağlantısı) LOGO KULLANIMI: - GWD web sitesinde logo ile birlikte marka web sitesine 1 ay süresince link verilmesi - Etkinlik öncesi bastırılacak tanıtım flyerında yer verilmesi - Etkinlik program kitapçığında marka logosuna yer verilmesi DİĞER: - Markanın standında yiyecek /içecek satışı yapabilmesi kişilik premium GWD datasına yapılacak e-postada marka logosuna yer verilmesi - Markanın kendi standında marka materyallerinin dağıtımı - Marka Genel Müdürü nün video mesajının GWD web-sayfasında ve sosyal medya platformlarında yayınlanması

56 STAND KATILIMI ( TL + KDV) KATILIM: - 4x2,5 (10 m2) marka stand alanı (4 tarafı açık boş olarak 10 m2 stand çadırı ve elektrik bağlantısı) LOGO KULLANIMI: - GWD web sitesinde logo ile birlikte marka web sitesine 1 ay süresince link verilmesi - Etkinlik öncesi bastırılacak tanıtım flyerında yer verilmesi - Etkinlik program kitapçığında marka logosuna yer verilmesi DİĞER: kişilik premium GWD datasına yapılacak e-postada marka logosuna yer verilmesi - Markanın kendi standında marka materyallerinin dağıtımı - Marka Genel Müdürü nün video mesajının GWD web-sayfasında ve sosyal medya platformlarında yayınlanması

57 GWD İdari Merkezi Değirmen Yolu Cad. No:28 Asia Ofispark A Blok Kat: Ataşehir - İstanbul Hakan BALCAN info@globalwellnessday.org #globalwellnessday #isayyes #GWD2017

2013 YILI İTHALAT HARİTASI

2013 YILI İTHALAT HARİTASI 940429 YILI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 1.796 milyar dolarlık olan pazarın en büyük alıcısı Almanya ve ardından ABD ve Fransa dır. AB ülkeleri pazarın diğer alıcıları arasında önemli bir yer

Detaylı

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA DÜNYA İTHALATÇILARI 2013 Yılı verilerine göre dünya ithalat pazarının 13,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu dikkat çekerken ABD pazarının

Detaylı

Sizin için hazırladığımız fiyat teklifimiz

Sizin için hazırladığımız fiyat teklifimiz Sizin için hazırladığımız fiyat teklifimiz 0.00 global express Fiyatlarımız Euro ( ) cinsindendir. Global Express Document Export 0.25 20.54 21.11 27.17 22.62 25.67 26.69 32.35 34.30 0.50 22.29 22.60 29.86

Detaylı

ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİLER İÇİN AYLIK BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ MİKTARI

ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİLER İÇİN AYLIK BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ MİKTARI ABD United States 727 1.454 2.181 Afganistan Afghanistan 400 800 1.200 Almanya Germany 759 1.518 2.277 Antigua ve Barbuda Antigua and Barbuda 442 884 1.326 Arnavutluk Albania 400 800 1.200 Avustralya Australia

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme tları 2010 Yılı Uluslararası Demokrasi Göstergeleri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hazırlanan 2010 yılı İnsani Gelişme Raporu sonuçlarına göre; Cinsiyet

Detaylı

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Üyesi Ülkelerin Uluslararası Ticaret Hacimleri Üzerine Bir Çalışma Ahmet Ziyaeddin Bulum 1,*, Filiz Ersöz 1, Taner Ersöz 1 Karabük Üniversitesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Endüstri

Detaylı

MAYIS HAZİRAN. Belek - Antalya / TÜRKİYE

MAYIS HAZİRAN. Belek - Antalya / TÜRKİYE SPONSORLUK DOSYASI MAYIS HAZİRAN Belek - Antalya / TÜRKİYE Hakkında 3. International MICE & Wedding Forum 28 Mayıs - 01 Haziran 2018 tarihleri arasında Titanic Deluxe Golf Belek, Antalya'da gerçekleşecektir.

Detaylı

1/92. Ülkelere göre ihracat, 1996-2015 Exports by countries, 1996-2015

1/92. Ülkelere göre ihracat, 1996-2015 Exports by countries, 1996-2015 2015 Toplam 132 194 403 12 302 632 12 232 520 12 522 481 13 350 958 11 081 341 11 954 607 11 132 950 11 028 296 11 590 349 13 260 718 11 737 552 Total 1 Fransa 5 302 277 474 495 460 244 465 429 472 654

Detaylı

ÖĞRENİM TÜRÜ Ön lisans lisans

ÖĞRENİM TÜRÜ Ön lisans lisans Amerika Birleşik Devleti United States 572 1.144 1.716 Afganistan Afghanistan 330 660 990 Almanya Germany 595 1.190 1.785 Amerikan Samoası American Samoa 330 660 990 Andorra Andorra 330 660 990 Angora

Detaylı

1996-2015 Ülkelere göre ithalat 1996-2015 Imports by countries

1996-2015 Ülkelere göre ithalat 1996-2015 Imports by countries 1996-2015 Ülkelere göre ithalat 1996-2015 Imports by countries (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Yıl Ülke Kodu Ülke Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ülke

Detaylı

1/96. Ülkelere göre ithalat, Imports by countries, (Değer: Bin $ / Value: Thousand $)

1/96. Ülkelere göre ithalat, Imports by countries, (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) 2015 Toplam 189 219 304 16 645 714 16 941 062 18 726 258 18 373 668 17 868 763 18 200 097 18 212 015 15 967 033 15 403 392 16 907 342 15 973 959 Total 1 Fransa 7 032 027 487 387 513 933 606 709 1 014 881

Detaylı

Ülkelere göre ihracat Exports by countries

Ülkelere göre ihracat Exports by countries 1996-2015 Ülkelere göre ihracat 1996-2015Exports by countries (Değer: Bin $ / Value: Thousand $) Yıl Ülke kodu Ülke Toplam Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ülke

Detaylı

TABLO 21. YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN UYRUKLARINA GÖRE SAYILARI, 2014-2015 TABLE 21. NUMBER OF FOREIGN STUDENTS BY NATIONALITY, 2014-2015

TABLO 21. YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN UYRUKLARINA GÖRE SAYILARI, 2014-2015 TABLE 21. NUMBER OF FOREIGN STUDENTS BY NATIONALITY, 2014-2015 TABLE 21. NUMBER OF FOREIGN BY NATIONALITY, 2014-2015 ÖN / ÖN / TOPLAM TOTAL AFGANİSTAN AFGHANISTAN ALMANYA GERMANY ALMANYA HAYM. GERMANY AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ UNITED STATES OF AMERICA ANGOLA ANGOLA

Detaylı

NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi. Yaş Meyve ve Sebze Kümesi

NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi. Yaş Meyve ve Sebze Kümesi NARENCİYE Uluslararası Pazar Analizi Yaş Meyve ve Sebze Kümesi Haziran 2011 MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA İŞLETMELER AĞI NARENCİYE ULUSLARASI PAZAR ANALİZİ HAZİRAN 2011 1 İçindekiler 1. BÖLÜM:

Detaylı

Country Names - Turkish

Country Names - Turkish Country Names - Turkish English Afghanistan Åland Islands Albania Algeria American Samoa Andorra Angola Anguilla Antigua and Barbuda Argentina Armenia Aruba Ascension Island Australia Austria Azerbaijan

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları Yılı Uluslararası İnsani Gelişme Endeksi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 02/11/ tarihinde yayımlanan 2009 Yılı Uluslar arası İnsani Gelişme Raporu Sonuçları

Detaylı

Tarihi Not alın 9 Haziran 2018

Tarihi Not alın 9 Haziran 2018 Tarihi Not alın 9 Haziran 2018 Sponsorluk Dosyası 2018 01. Genişleyen Hikaye 02. Değişmeyen Yaklaşım 03. Manifesto 04. Uluslararası Platformlarda Global Wellness Day 05. 2017 GWD Kutlaması 06. Medyada

Detaylı

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretim Programı Gözde ÖZTÜRK Uzman Yardımcısı 2018 Dönemi KA107 Proje Bilgilendirme Toplantısı 28 Kasım 2017, Afyon TEMEL BİLGİLER Aynı proje, farklı

Detaylı

ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize

ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekmiyor Afrika Cumhuriyeti Vize gerekiyor

Detaylı

Status Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards

Status Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards Newyork Konvansiyonuna Taraf Olan Ülkeler ve Çekinceleri (İngilizce) - Türk Tahkim Sitesi - Turkish Arbit Status 1958 - Convention on the Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards This page

Detaylı

ÜLKELER. Ticaret Sicil Numarası A.B.D. U.S.A. Vergi Numarası. Ticaret Sicil Numarası. AFGANİSTAN Afghanistan. Vergi Numarası

ÜLKELER. Ticaret Sicil Numarası A.B.D. U.S.A. Vergi Numarası. Ticaret Sicil Numarası. AFGANİSTAN Afghanistan. Vergi Numarası A.B.D. U.S.A. AFGANİSTAN Afghanistan ALMANYA Germany AMERİKAN SAMOA American Samoa ANDORA Andorra ANGOLA Angola ANGUİLLA Anguilla ANTİGUA ve BARBUDA Antigua and Barbuda ARJANTİN Argentina ARNAVUTLUK Albania

Detaylı

Turizm ve Yoksullaştıran Büyüme

Turizm ve Yoksullaştıran Büyüme İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Cilt: 5, Sayı: 4, 2016 Sayfa: 922-932 Nisan Özel Turizm ve Yoksullaştıran Büyüme Öz H. Önder SARIDOĞAN Öğr. Gör., Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu

Detaylı

kayıtlar için, Şehir bilgisi Oracle tablolarındaki Registry City alanı ile kıyaslayanacak) ÜLKELER Ticaret Sicil Numarası A.B.D. U.S.A.

kayıtlar için, Şehir bilgisi Oracle tablolarındaki Registry City alanı ile kıyaslayanacak) ÜLKELER Ticaret Sicil Numarası A.B.D. U.S.A. * ZORUNLU ALANLAR SARI İLE BELİRTİLMİŞTİR. BU ALAN BOŞ GEÇİLEMEZ. SAĞ SÜTUNDAKİ A UYGUN VERİ YAZILMALIDIR. (ÖR: ALMANYA İÇİN TİCARET SİCİL NO) *BEYAZ ALANLAR ZORUNLU DEĞİLDİR. BELİRTİLMİŞSE A UYGUN VERİ

Detaylı

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI BURHANİYE TİCARET ODASI 04.07.21. TAVUK YUMURTASI (GALLUS DOMESTICUS) ÜRETİCİLERİNİN İHRACAT POTANSİYELLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ GTIP 04.07.21 Tavuk Yumurtası (Gallus Domesticus) DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

Detaylı

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 4.718.029.000$ büyüklüğü olan pazarın en büyük alıcısı Irak ve ardından Afganistandır. Son 5 yıllık verilere göre Pazar yılında az

Detaylı

PASSPORT VERİ TABANI

PASSPORT VERİ TABANI PASSPORT VERİ TABANI EUROMONITOR INTERNATIONAL KİMDİR? 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir kaynak Üyelik hizmetleri (Passport Veri tabanı), Raporlar ve Danışmanlık

Detaylı

TC. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü. Sayı: Eylül 2013 Konu:Telafi Edici Vergi hk.

TC. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü. Sayı: Eylül 2013 Konu:Telafi Edici Vergi hk. TC. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü Sayı:3142988105.01-30 Eylül 2013 Konu:Telafi Edici Vergi hk. 0000120007725 -TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ GENEL.SEK.-İSTANBUL -TÜM İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL

Detaylı

Paket Ücretlere kurulacak devre bedeli, müşteri adresinde kurulacak cihazlar ve numara başına sabit ücretler dahil değildir.

Paket Ücretlere kurulacak devre bedeli, müşteri adresinde kurulacak cihazlar ve numara başına sabit ücretler dahil değildir. 01/03/2015 3C1B Telekom Paket Dakika Tarifeleri, paketlere dahil olan ülkeler, ilgili arama kodları ve fiyatları aşağıda sunulmuştur. Tüm fiyatlara yasal oranlardaki %18 KDV ve %15 ÖİV dahildir. Paketler

Detaylı

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretim Programı Gözde ÖZTÜRK Uzman Yardımcısı 2018 Dönemi KA107 Proje Bilgilendirme Toplantısı 28 Kasım 2017, Afyon TEMEL BİLGİLER Aynı proje, farklı

Detaylı

1950-2300 Yılları Arası Uluslararası Doğuşta Yaşam Beklentisi

1950-2300 Yılları Arası Uluslararası Doğuşta Yaşam Beklentisi 1950-2300 Yılları Arası Uluslararası Doğuşta Yaşam Beklentisi Birleşmiş Milletler (UN) tarafından 04/12/2012 tarihinde güncellenmiş olan 2300 Yılında Dünya Nüfusu raporuna göre; 1950, 2000 yıllarında Çin

Detaylı

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü

PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ. Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü PASSPORT VERİTABANI AKADEMİK ARAŞTIRMA İÇİN ANA SAYFANIZ Mert Kaymakcı İş ve Müşteri Geliştirme Müdürü EUROMONITOR INTERNATIONAL 30 sektörde stratejik pazar anlayışı Bilinçli kararlarınız için güvenilir

Detaylı

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ KA107 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ Gözde ÖZTÜRK Uzman 2019 Teklif Çağrısı KA107 Bilgilendirme Toplantısı 24 Ekim 2018,

Detaylı

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL İbrahim SEMİZOĞLU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EKİM- 2013 MALATYA ÜLKEMİZDE ADLİ DNA ANALİZLERİ BAŞBAKANLIK Üniversiteler Adalet

Detaylı

İLGİLİ KİŞİLER. gümrük müşavirliği uluslararası taşımacılık dış ticaret

İLGİLİ KİŞİLER. gümrük müşavirliği uluslararası taşımacılık dış ticaret İLGİLİ KİŞİLER BİZ KİMİZ? 4PL,Gümrük Müşavirlik Hizmetleri, Taşıma ve Antrepo servisi veren Global lojistik firmasıyız. 20 yıldan fazla tecrübemizle müşterilerimize lojistik hizmetleri sunarak maliyeti

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük İndiriminden Faydalanan Ülkeler 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 Bölüm 1: TÜRKİYE NİN VİZE POLİTİKASI VE UYGULAMALARI... 3 1.1. Tarihi Süreç:... 3 1.2. Güncel Vize Düzenlemesi:... 5 1.3. Vize Zorunluluğu:... 5 1.4. Vize Muafiyet Programı:... 6

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Bülteni Ekidir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Adına Sahibi Selim Tulumtaş Yazı İşleri Müdürü Özgür

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

İlkokul kayıt oranı. 100 kiși bașına (2001) telefonu internet olanlar kullananlar

İlkokul kayıt oranı. 100 kiși bașına (2001) telefonu internet olanlar kullananlar TABLO 5. EĞİTİM Ülkeler ve Bölgeler Yetișkin okur yazarlık telefonu internet olanlar kullananlar İlkokul kayıt 1995-1999* 1995-2001 Afganistan 40 12 51 21 0-29 0 42x 15x 58 14 49-32x 11x Arnavutluk - -

Detaylı

Otonom Sistemler Üzerine Bir İnceleme

Otonom Sistemler Üzerine Bir İnceleme Otonom Sistemler Üzerine Bir İnceleme Bu çalışmada Internet üzerinde yönlendirme bilgisinin alışverişi için tanımlı Otonom Sistemler (Autonomous Systems) üzerine istatistiksel bilgiler verilmektedir. Internet

Detaylı

IVTV-03 7 607 003 542

IVTV-03 7 607 003 542 In Car Video IVTV-03 7 607 003 542 Kullanım ve montaj kılavuzu http://www.blaupunkt.com İçindekiler Güvenlik uyarıları... 3 Geri dönüşüm ve imha... 3 Kurma ve işletim ile ilgili bilgiler... 4 Alıcı bağlantısı...

Detaylı

Kaba doğum hızı (%) Kaba ölüm hızı (%)

Kaba doğum hızı (%) Kaba ölüm hızı (%) TABLO 5. 6. DEMOGRAFİK GÖSTERGELER Ülkeler Yıllık artıș 1970-90 1990- Kaba ölüm 1970 1970 1970 Afganistan 11437 4009 0.4 4.2 26 22 51 48 38 43 6.8 23 2.9 6.1 Arnavutluk 1069 278 2.2-0.4 8 5 33 18 67 74

Detaylı

17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI. 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR

17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI. 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR 17. ULUSLARARASI SERA,TARIM EKİPMANLARI ve TEKNOLOJİLERİ FUARI 17. INTERNATIONAL GREENHOUSE, AGRICULTURAL EQUIPMENT and TECHNOLOGIES FAIR SERA & SULAMA TEKNOLOJİLERİ GREENHOUSE & IRRIGATION TECHNOLOGIES

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

Günde 1 dolardan az kazanan nüfus % si Yıllık enflasyon. oranı (%)

Günde 1 dolardan az kazanan nüfus % si Yıllık enflasyon. oranı (%) TABLO 5. 7. DEMOGRAFİK EKONOMİK GÖSTERGELER Ülkeler ve Bölgeler 1990- (1992-*) Afganistan 250x 0.1x - - - - - - 402 - - - Arnavutluk 1380-4.5 31-4 2 4 269 6 1 1 Cezayir 1720 2.4 0.3 16 2 4 24 17 182 0

Detaylı

Medya Paylaşım Toplantıları 15

Medya Paylaşım Toplantıları 15 Medya Paylaşım Toplantıları 15 Gündemdeki Konular Reklam Yatırımları - Metodoloji - 2013 Reklam Yatırımları ve Analizler Gündemdeki Konular Reklamcılar Derneği 30. Yılı Reklamcılar Derneği kuruluşundan

Detaylı

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var VİZE TABLOSU Pasaport Vize Tablosu MAVİ YEŞİL GRİ KIRMIZI ÜLKE UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK MAHSUS DAMGALI A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA

Detaylı

Çocukların emzirilme durumuna göre dağılımı (1995-2002*) Ek besinlerle birlikte anne sütü alanlar

Çocukların emzirilme durumuna göre dağılımı (1995-2002*) Ek besinlerle birlikte anne sütü alanlar TABLO 5. 2. DEMOGRAFİK BESLENME GÖSTERGELER, kavrukluk ve bodurluğun etkisinde olan Ülkeler ve Bölgeler Afganistan - - - - 48-25 52 84t 2 Arnavutluk 3 6 24 6 14 4 11 32-62 Cezayir 7 13 38 22 6 1 3 18-69

Detaylı

TABLO 1. TEMEL GÖSTERGELER

TABLO 1. TEMEL GÖSTERGELER TABLO 1. TEMEL GÖSTERGELER Ülkeler ve Bölgeler 1960 1960 nüfus Afganistan 4 360 257 215 165 22930 1101 283 250x 43 36 36 - - Arnavutluk 98 151 30 112 26 3141 57 2 1380 74-98 - - Cezayir 74 280 49 164 39

Detaylı

Vize Rejim Tablosu YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT. Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün)

Vize Rejim Tablosu YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT. Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Rejim Tablosu ÜLKE ÇİPLİ (UMUMA MAHSUS) PASAPORT YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT GRİ (HİZMET) PASAPORT LACİVERT (DİPLOMATİK) PASAPORT A.B.D AFGANİSTAN ALMANYA ANDORRA ANGOLA ANTİGUA-BARBUDA ANTİLLER ARJANTİN

Detaylı

AÇIKHAVA REKLAMCILIĞINDA KALİTE. Wall Türkiye

AÇIKHAVA REKLAMCILIĞINDA KALİTE. Wall Türkiye AÇIKHAVA REKLAMCILIĞINDA KALİTE Wall Türkiye Türkiye de Wall Wall, 20 yılı aşkın süredir Türkiye Açıkhava Reklam Sektörü nde faaliyet gösteren ve bu alanda ülkemizin ilk global markasıdır. Gücünü 2010

Detaylı

GLOBAL LET M TELEFON KARTI TAR FES

GLOBAL LET M TELEFON KARTI TAR FES GLOBAL LET M TELEFON KARTI TAR FES * Tarife 9 Nisan 2007 tarihinden itibaren geþerlidir. * Fiyatlara KDV (%18) ve Í V (%15) dahildir. * Fiyatlar 1 dakikal k g r³ me ³cretleridir. * Tarife bilgi amaþl verilmi

Detaylı

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO)

ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO) ULUSLARARASI MARKA TESCİL İŞLEMLERİ (WIPO) MALİ PORTRE KOD ÜLKE COUNTRY İSVİÇRE FRANGI (CHF) ÖDENECEK ÜCRET SABİT ÜCRET AG ANTİLLER VE BARBADOS ANTIGUA & BARBDUDA AL ARNAVUTLUK ALBANIA AM ERMENİSTAN ARMENIA

Detaylı

Neden Hizmetler Sektörü İncelenmelidir? (1)

Neden Hizmetler Sektörü İncelenmelidir? (1) Neden Hizmetler Sektörü İncelenmelidir? (1) Hizmetler pek çok ülkede ekonomide hakim konumdadır, Hizmetlerin iyi anlaşılması rekabetçi avantajlar sunmaktadır, Ekonomde hizmet sektörünün önemi hızla büyüyor:

Detaylı

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ AFGANİSTAN ALDERNEY AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ AMERİKAN SAMOASI BÖLGESİ AMERİKAN VİRJİN ADALARI ANDORRA PRENSLİĞİ ANGOLA CUMHURİYETİ ANTİGUA VE BARBUDA ARJANTİN CUMHURİYETİ ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ 1 ARUBA

Detaylı

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Son güncelleme: 11.05.2015 Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Yurtdışına seyahat etmeden önce, gitmek istediğiniz ülkede, turist veya transit vize uygulaması olup olmadığını kontrol ediniz.

Detaylı

LOJĠSTĠK PERFORMANS VE ĠNSANĠ GELĠġME ENDEKSLERĠNĠN KARġILIKLI ETKĠLEġĠMĠ VE TÜRKĠYE ĠÇĠN ÖNERĠLER

LOJĠSTĠK PERFORMANS VE ĠNSANĠ GELĠġME ENDEKSLERĠNĠN KARġILIKLI ETKĠLEġĠMĠ VE TÜRKĠYE ĠÇĠN ÖNERĠLER LOJĠSTĠK PERFORMANS VE ĠNSANĠ GELĠġME ENDEKSLERĠNĠN KARġILIKLI ETKĠLEġĠMĠ VE TÜRKĠYE ĠÇĠN ÖNERĠLER Haluk R.CEZAYĠRLĠOĞLU Okan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İngilizce İşletme Doktora Programı

Detaylı

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Son güncelleme: 11.09.2017 Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Yurtdışına seyahat etmeden önce, gitmek istediğiniz ülkede, turist veya transit vize uygulaması olup olmadığını kontrol ediniz.

Detaylı

Bilgi için: Güloya SEVİNÇ Unvanı: Bilgisayar İşletmeni Tel No: 0(322) /2

Bilgi için: Güloya SEVİNÇ Unvanı: Bilgisayar İşletmeni Tel No: 0(322) /2 Tarih ve Sayı: 27/11/2017-E.162993 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BE6EBYB6T* Sayı : 79508372-304.01/ Konu : Türkiye Bursları ACELE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Kasım 2014 İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 1 Değerli Meslektaşlarım,

Detaylı

Uluslararası Kredi Hareketliliği Kapsamında Hareketlilik Gerçekleştirilebilecek Ülkeler:

Uluslararası Kredi Hareketliliği Kapsamında Hareketlilik Gerçekleştirilebilecek Ülkeler: Uluslararası Kredi Hareketliliği Kapsamında Hareketlilik Gerçekleştirilebilecek Ülkeler: Uluslararası Kredi Hareketliliği Faaliyeti kapsamında, ülkemizin de arasında bulunduğu program ülkeleri (28 AB üyesi

Detaylı

Borik Asit. H 3 BO 3 - Borik Asit. Ürün Kataloğu. CAS Numarası: 10043-35-3. Granül ve Toz. Paketleme: 25 kg, 50 kg, 1000 kg

Borik Asit. H 3 BO 3 - Borik Asit. Ürün Kataloğu. CAS Numarası: 10043-35-3. Granül ve Toz. Paketleme: 25 kg, 50 kg, 1000 kg 1. Ürün Kataloğu ETİ MADEN İŞLETMELERİ Borik Asit H 3 BO 3 - Borik Asit CAS Numarası: 10043-35-3 Granül ve Paketleme: 25 kg, 50 kg, 1000 kg (paletli veya paletsiz) Borik asit (borasis asit ya da ortoborik

Detaylı

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil 2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil Slayt 1 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Genel bakış ~41,000 çalışan $ 9,6 milyar Gelir (2015) Bulunduğu +100 ülke sayısı Üretim Tesisleri +100 Günde 1,5 milyon

Detaylı

AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır.

AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır. 1 AFRİKA ANALİZİ Türkiye nin un ihracatı 100 den fazla ülkeye yapılırken, bu ülkelerin 44 tanesi Afrika kıtasında bulunmaktadır. 2006 2010 dönemi Trademap istatistikleri dikkate alınarak yaptığımız pazar

Detaylı

İSTANBUL KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜLKE GRUBU - ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) OCAK - ARALIK 2016 % DEĞİŞİM ÜLKE GRUBU ÜLKE

İSTANBUL KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜLKE GRUBU - ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) OCAK - ARALIK 2016 % DEĞİŞİM ÜLKE GRUBU ÜLKE AVRUPA BİRLİĞİ ALMANYA 801.733.718,16 0,86 AVRUPA BİRLİĞİ İTALYA 506.785.704,17-11,65 AVRUPA BİRLİĞİ İNGİLTERE 461.434.917,43 10,64 AVRUPA BİRLİĞİ HOLLANDA 437.366.571,64 27,50 AVRUPA BİRLİĞİ YUNANİSTAN

Detaylı

EK 1. 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK 2

EK 1. 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK 2 EK 1 G.T.İ.P. Eşyanın Tanımı 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK 2 G.T.İ.P. Eşyanın Tanımı 2903.39.11.00.00 Bromometan

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Birimi HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Birimi HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 14/02/2017-E.23076 *BEKABPP2M* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Birimi Sayı : 48403959-203.99- Konu : Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ve Mevlana Değişim Programı

Detaylı

G L O BA L. Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 W EL L N E SS DAY. "Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!"

G L O BA L. Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 W EL L N E SS DAY. Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir! Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 "Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!" Kutlama Adımları 2019 01 ÖNCE TEŞEKKÜR Merhaba, Yeryüzünün her bir köşesine iyi yaşam bilinci taşımak için yola çıkan Global Wellness

Detaylı

HEDEF PAZAR ARAŞTIRMA RAPORU

HEDEF PAZAR ARAŞTIRMA RAPORU HEDEF PAZAR ARAŞTIRMA RAPORU - 2017 040610-Taze peynir (olgunlaştırılmamış veya preslenmemiş) (peyniraltısuyundan yapılmış peynirler dahil) ve pıhtılaştırılmış ürünler FATİH YILMAZ GENEL SEKRETER MALKARA

Detaylı

PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH

PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH PETROLEUM MARKET SECTOR REPORT PETROLEUM MARKET DEPARTMENT MARCH TABLES Table 1 2012 Mart Ayı Dağıtıcı ve İhrakiye Teslimi Lisansı Sahiplerinin Petrol İthalatı Table 2 2012 Mart Ayı Rafinerici Lisansı

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8463 8463: Metalleri veya sermetleri talaş kaldırmadan işlemeye mahsus diğer takım tezgâhları 8463.1: Çubuk, boru, profil, tel veya benzerlerini çekme makinaları 8463.2: Diş açma makinaları 8463.3: Tel

Detaylı

Yetișkinler arası prevalansın % 1 den fazla olduğu ülkelerde gebe kadınlar (15-24 yaș) arasındaki medyan HIV prevalansı. diğer

Yetișkinler arası prevalansın % 1 den fazla olduğu ülkelerde gebe kadınlar (15-24 yaș) arasındaki medyan HIV prevalansı. diğer TABLO 5. 4. DEMOGRAFİK HIV/ GÖSTERGELER Ülkeler Bölgeler ı HIV/ li tahmini ı arası prevalansın % 1 den fazla arasındaki medyan HIV prevalansı HIV/ önleme çalıșmaları 1996-2002* En son yüksek Afganistan

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLAN VE TAKVİMİ

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLAN VE TAKVİMİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLAN VE TAKVİMİ FAALİYET TARİH Mevlana Değişim İlanının Duyurulması 8 Şubat 22

Detaylı

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir.

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir. İSTATİSTİK TABLOLAR Dünyadaki ülkelerin ve bölgelerin, çocukların refahına özel ağırlık veren ekonomik ve sosyal istatistikleri. Veriler üzerine genel not Buradaki istatistik tablolarda sunulan verilere,

Detaylı

MERNİS KODU ADI AKTİF 9775 KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ Aktif 9776 RUSYA FED. / ALTAY CUMHURİYETİ Aktif 9777 RUSYA FED. / ADIGE CUMHURİYETİ Aktif

MERNİS KODU ADI AKTİF 9775 KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ Aktif 9776 RUSYA FED. / ALTAY CUMHURİYETİ Aktif 9777 RUSYA FED. / ADIGE CUMHURİYETİ Aktif MERNİS KODU ADI AKTİF 9775 KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ Aktif 9776 RUSYA FED. / ALTAY CUMHURİYETİ Aktif 9777 RUSYA FED. / ADIGE CUMHURİYETİ Aktif 9778 KONGO CUMHURİYETİ Aktif 9779 RUSYA FED. / BURYAT

Detaylı

SEGER A.Ş. SEGER DIS TIC. PAKMETAL LTD.STI.

SEGER A.Ş. SEGER DIS TIC. PAKMETAL LTD.STI. KURULUŞ : 1981 FAALİYET KONUSU : Elektrikli ve Havalı Korna Tasarımı, Üretimi ve Satışı SERMAYE YAPISI : % 100 Türk Sermayeli Şirket ÇALIŞAN SAYISI : 370 ( 220 Türk - 150 Çinli çalışan ) ÜRETİM KAPASİTESİ

Detaylı

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ İÇİNDEKİLER NEDEN BU STANDARDA İHTİYAÇ VAR? 3 YENİ STANDART KİMLER İÇİN GEÇERLİ? 3 YENİ STANDART, KİRACI OLARAK SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR? 4 ÖNEMLİ KAVRAMLARA

Detaylı

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları. Seyahat Rehberi. Son güncelleme: 11.05.2015. 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları. Seyahat Rehberi. Son güncelleme: 11.05.2015. 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage Son güncelleme: 11.05.2015 1. esky.com.tr 2. Guide_homepage Seyahat Rehberi Uçuşlar Uçak bileti Bagaj Check- in ve uçuşa hazırlık Gümrük ve vize bilgileri Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları

Detaylı

Ek 1. Uluslararas Saydaml k Örgütü Y l Yolsuzluk Alg lamalar Endeksi

Ek 1. Uluslararas Saydaml k Örgütü Y l Yolsuzluk Alg lamalar Endeksi Ek 1. Uluslararas Saydaml k Örgütü 1980-1985 Y l Yolsuzluk Alg lamalar Endeksi Ülke S ralamas Ülke Ad Endeks Derecesi 1 Yeni Zelanda 8.4 2 Kanada 8.4 3 Danimarka 8.4 4 Finlandiya 8.4 5 sveç 8.4 6 Norveç

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ Programı Koordinasyon Toplantısı AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

Detaylı

2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ Ocak Eylül 2015 Dönemi Ev Tekstili Genel İhracatı 2015 Ocak - Eylül Dönemi KG M² USD EURO TL TOPLAM EV TEKSTİLİ İHRACATI 227.814.574 274.117.940

Detaylı

24 Ocak 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 28892 TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA

24 Ocak 2014 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 28892 TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA 24 Ocak 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28892 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/1) Kapsam ve dayanak MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

TEBLİĞ OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/1)

TEBLİĞ OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/1) 24 Ocak 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28892 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/1) Kapsam ve dayanak MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI ŞNORKEL (62 m & 45 m) AERIAL LADDER (62 m & 45 m) ŞNORKEL (56 m) AERIAL LADDER (56 m) HİDROLİK MERDİVENLİ HYDRAULIC LADDER FIRE TRUCK HİDROLİK MERDİVENLİ HYDRAULIC LADDER FIRE TRUCK HİDROLİK MERDİVENLİ

Detaylı

Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İhracına İlişkin Tebliğ (İhracat:2014/1)

Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İhracına İlişkin Tebliğ (İhracat:2014/1) (Resmi Gazete Tarihi: 24.01.2014-Resmi Gazete Sayısı: 28892) Ekonomi Bakanlığından: OZON TABAKASINI İNCELTEN MADDELERİN İHRACINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2014/1) Kapsam ve dayanak MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017 Son güncelleme: 07.03.2017 Türkiye den Vize İstemeyen ler - Vizesiz ler Haritası 2017 Bu sayfada Türkiye'den vize istemeyen, vizesiz ülkelerin 2017 yılı itibariyle güncel listesini ve haritasını bulabilirsiniz.

Detaylı

HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI

HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI OCAK AĞUSTOS & AĞUSTOS 2014 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ İHRACAT KAYIT RAKAMLARI - AKİB - TÜRKİYE GENELİ - SEKTÖRÜN GENEL SEKRETERLİKLER BAZINDA DAĞILIMI HUBUBAT SEKTÖR ŞUBESİ HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR

Detaylı

AFRİKA BÜLTENİ. Ağustos - Eylül Kırklareli Üniversitesi. Afrika Araştırmaları Merkezi

AFRİKA BÜLTENİ. Ağustos - Eylül Kırklareli Üniversitesi. Afrika Araştırmaları Merkezi AFRİKA BÜLTENİ Ağustos - Eylül 2017 Afrika Araştırmaları Merkezi Kırklareli Üniversitesi 1 TİKA nın Gönüllü Elçileri Somali de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı nın (TİKA) koordinasyonunda

Detaylı

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir.

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir. İSTATİSTİK TABLOLAR Dünyadaki lerin ve bölgelerin, çocukların refahına özel ağırlık veren ekonomik ve sosyal istatistikleri. Veriler üzerine genel not Buradaki istatistik tablolarda sunulan verilere, tanımlar,

Detaylı

İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI

İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI İ S T A N B U L K Ü L T Ü R V E T U R İ Z M M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü İSTANBUL İSTATİSTİKLERİ (Ocak - Temmuz 2013) İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI TÜRKİYE İSTANBUL 2012 ye Göre 2012 2013 2012 2013 Değişim Oranı

Detaylı

İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI

İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI İ S T A N B U L K Ü L T Ü R V E T U R İ Z M M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü İSTANBUL VERİLERİ (Ocak-Mayıs 2008) İSTANBUL A GELEN YABANCI SAYILARI TÜRKİYE İSTANBUL 2007 2008 2007 2008 2007 ye Göre Değişim Oranı (Aylık)

Detaylı

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 21704200-TİM.OAİB.11.2018/20087-21519 Ankara, 08/08/2018 Konu: Güney Afrika Korunma Önlemi Soruşturması Sayın Üyemiz, SİRKÜLER ( D-2018)

Detaylı

Sayı: 2014-11 / 18 Temmuz 2014 EKONOMİ NOTLARI. Türkiye de Kapsayıcı Büyüme * Temel Taşkın

Sayı: 2014-11 / 18 Temmuz 2014 EKONOMİ NOTLARI. Türkiye de Kapsayıcı Büyüme * Temel Taşkın EKONOMİ NOTLARI Türkiye de Kapsayıcı Büyüme * Temel Taşkın Abstract: In this paper, we discover the inclusiveness of GDP growth in Turkey over the course of the last decade. In doing so, we use a recently

Detaylı

SUÇ GELĠRLERĠNĠN AKLANMASI VE TERÖRĠZMĠN FĠNANSMANI ĠLE MÜCADELEDE RĠSK YÖNETĠMĠ PROSEDÜRÜ

SUÇ GELĠRLERĠNĠN AKLANMASI VE TERÖRĠZMĠN FĠNANSMANI ĠLE MÜCADELEDE RĠSK YÖNETĠMĠ PROSEDÜRÜ TERÖRĠZMĠN FĠNANSMANI ĠLE MÜCADELEDE 1. AMAÇ Bu prosedürün temel amacı; Şirketin sunduğu sigortacılık hizmetinden suç gelirlerinin aklanması veya terörün finansmanı amacıyla yararlanılması ile ilgili olarak

Detaylı

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir.

İSTATİSTİK TABLOLAR. Veriler üzerine genel not. Sembollerin açıklanması 104 İSTATİSTİK TABLOLAR. kayıttan devamlılığa kayması anlamına gelmektedir. İSTATİSTİK TABLOLAR Dünyadaki ülkelerin ve bölgelerin, çocukların refahına özel ağırlık veren ekonomik ve sosyal istatistikleri. Veriler üzerine genel not Buradaki istatistik tablolarda sunulan verilere,

Detaylı

ERASMUS+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personeline yönelik Hareketlilik Projeleri (KA103 ve KA107)

ERASMUS+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personeline yönelik Hareketlilik Projeleri (KA103 ve KA107) ERASMUS+ Yükseköğretim Öğrenci ve Personeline yönelik Hareketlilik Projeleri (KA103 ve KA107) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı Bağımsız Dış Uzman Eğitimi Mart 2016, Ankara Nedir? Yükseköğretim öğrenci

Detaylı

EK-1. 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK-2

EK-1. 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK-2 EK-1 2903.76.10.00.00 Bromoklorodiflorometan 2903.76.20.00.00 Bromotriflorometan 2903.76.90.00.00 Dibromotetrafloroetanlar EK-2 2903.39.11.00.00 Bromometan (metil bromür) 2903.74.00.00.00 Klorodifloroetanlar

Detaylı

DİŞLİ BAĞLANTI ELEMANLARI THREADED FITTINGS

DİŞLİ BAĞLANTI ELEMANLARI THREADED FITTINGS DİŞLİ BAĞLANTI ELEMANLARI SEKTÖRÜNDE DÜNYA MARKASI WORLD S LEADING BRAND IN THE INDUSTRY 5 2.000 Üzerinde Ürün Çeşidi ÜLKEYE İHRACAT More than 2.000 products type in 5 countries 02 ALMANYA ARJANTİN ARNAVUTLUK

Detaylı