1. Gün MCT DANIŞMANLIK MÜŞTERİ ÇAĞINDA PAZARLAMA ZİRVESİ KONFERANS NOTLARI ARALIK 2012 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-İSTANBUL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. Gün MCT DANIŞMANLIK MÜŞTERİ ÇAĞINDA PAZARLAMA ZİRVESİ KONFERANS NOTLARI 05-06 ARALIK 2012 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-İSTANBUL"

Transkript

1 1. Gün MCT DANIŞMANLIK MÜŞTERİ ÇAĞINDA PAZARLAMA ZİRVESİ KONFERANS NOTLARI ARALIK 2012 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-İSTANBUL Mike WALSH / Tomorrow Gelecekteki İşiniz ve Müşterileriniz Medya ve eğlence alanlarında binlerce profesyonel tarafından okunan İş Aksatan Gelecek Blog unun yayıncısı, dünyaca ünlü Fütürist Mike Walsh, markaları geleceğe hazırlama konusunda ipuçlarını paylaştı. Sosyal pazarlama, sosyal medyada marka yönetimi, yeni trendler, sosyal medyanın geleceği konularında yorum yapan Walsh, müşteri alışkanlıklarının nasıl değiştiğini ve teknolojinin yeni trendlerle nasıl birleştirilmesi gerektiğine değindi. Geleceğin tüketicilerini anlamak için özellikle çocukların alışkanlıklarını izlemenin ve onlardan ilham almanın önemine değinen Walsh, Çocuklarınızı anlamak için daha çok zaman harcayın den sonra doğan çocukların davranışlarını takip edin. O yıl Steve Jobs ilk iphone u tanıttı. Dolayısı ile o nesil ilk web tecrübelerini telefonlarında ya da tablet cihazlarda kullandılar. Klavye veya mouse kullanmadılar, ekrana dokundular, Kinect XBOX da ellerini salladılar. Geleceğin pazarlama trendlerini belirlerken, bu neslin çocukluk çağlarında maruz kaldığı yıkıcı teknolojinin, düşünme, davranış ve kararlarını nasıl şekillendireceğinde gizli dedi. Walsh, bu nesli anlamanın, diğer ülkere kıyasla genç nüfusun, akıllı telefon kullanımı ve sosyal medya adaptasyonunun çok daha yüksek olması nedeniyle Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Walsh, aslında gelişim ve değişim sürecinde sadece teknolojiye değil antropolojiye de bakmak lazım diyerek konuşmasını sürdürdü. Şu anda dünyaya gelen her çocuğun Facebook ile doğduğunu ve artık internet değil Facebook bilen bir nesil ile karşı karşıya olduğumuzu belirten Walsh, Pazarlamacılar olarak böyle bir ortamda Gelecekte ilgiyi nasıl kazanacağız, pazarda nelerin değiştiğini tam olarak anlayabiliyor muyuz? gibi konularda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bence değişimin başlangıcı veri noktaları; Twitter, Youtube, Video Store gibi kapalı çember pazarlamanın yapıldığı, Amazon gibi bütün davranışların analiz edildiği ortamlarda ve bireylerin bütün temas noktalarını takip ettikleri bir pazarlama stratejisi geliştiren markalar, gelecekte kendilerine önemli bir kaynak yaratacak dedi.

2 Pazarlamada başarının tüketici davranışı iyi çözümleyebilmekten geçtiğini söyleyen Walsh, Tüketici davranışını anlamada data takibi en etkili yoldur. Önemli olan var olan datayı iyi analiz edebilmektir. Bir market örneği vermek istiyorum, market Cuma akşamı yalnız erkeklerin mağaza geldiklerinde en çok DVD, hazır yemek ve şarap üçlemesini aldığını belirleyerek bu üç ürünü yan yana aynı stantta satmaya başladı. Bu tüketici davranışını iyi anlayarak doğru reaksyon vermeye çok iyi bir örnek dedi. Geleneksel yapıdan kurtulmanın ve değişime ayak uydurmanın bazı markalar için kolay olmadığını dile getiren Walsh, Markanızın kadere meydan okuması, iyi deneyim yaratması, bu alanlarda veri toplamak ve markanın bilgi birikiminin günümüz şartlarına uyarlanması için tek yapılması gereken BÜYÜK-YENİ ve HIZLI DÜŞÜNMEK diyerek çoşku yaratan Walsh GELECEK ŞİMDİ diyerek konuşmasını tamamladı.

3 Claire DIAZ-ORTIZ/Twitter Sosyal İnovasyon ve Kurumsal Hayırseverlik Ortiz sunumuna, sosyal inovasyon konulu konuşmasına, Daha az parayla daha iyi yaşamanın gerektiğini düşünen insanlarla karşı karşıyayız diyerek başladı. Aslında tüm hikaye bu sözün altında kurgulanıyor. Bu konuda neden hikaye anlatmak gerekiyor ve neden iyi hikaye iş yapıyor? sorularına yanıt bulabilirsek çevremizdeki değişime ayak uydurabiliriz diyen Ortiz Hikaye doğru anlatılmalı. Sosyal medya açık bir bilgi kaynağıdır. Kişi, marka ve şirkete doğru roller tanımlanırsa, hikaye ve etkisi uzun süre hafızalarda kalır, etkisi tüm mecralarda uygun dillerde anlatılabilir dedi. Tweet modelinin yaratıcısı olarak tanınan, Twitter Kurumsal Sosyal İnovasyon Yöneticisi Claire Diaz Ortiz, dünyadaki değişimin sosyal inovasyon yönünden hızla ilerlediğini ve eskiden bir kaç yıl içinde olabilen değişimlerin şu anda sınırları zorlayacak şekilde bir kaç ay içinde değişim sağladığının altını çizdi. Ortiz, sosyal medyanın önemini farklı hikayelerden örnekler vererek anlattı. Ortiz, sosyal medya kanallarını Twitter, Youtube ve Facebook/blog olarak 3 e ayırdı. Her bir sosyal medya kanalı ile ilgili hikayeler anlatan Ortiz, Twitter ile ilgili; Bir arakadaşım Mısır da yaşanan ayaklanmaları araştırmak için Mısır a gitti. Seyahati sırasında haksız bir tutuklanma olayı ile karşı karşıya kaldı. Polis arabasında kendi fotoğrafını çekip, tutuklandım diyerek Twitter da paylaştı. Twitter ın gücü ile bu haksız tutuklanma Amerikalı yetkililer tarafından duyuldu ve tutuklama kararının kaldırılması için gerekli süreç başlatıldı dedi. Facebook ile ilgili de bir örnek vererek, Kenyalı bir çocuktan bahseden Ortiz, Bahsettiğim kişi bir gün birlikte yemek yerken, kendi başına yarım tavuk yediğini sosyal medyada paylaşmak istediğini söyledi ve hemen vazgeçti. O na neden vazgeçtiğni sorduğumda; Kenya da benim arkadaşlarım açlık ile mücedele ediyorlar, bunu yiyemeyen çok fazla arkadaşım var dedi 19 yaşında bir gencin böyle bir hassasiyet göstermesi çok önemli diye konuştu. Her bir iletişim kanalının çıkış yapmış bir hikayesi ve bizim hikayemizi nasıl vurguladığına yönelik açılımları olduğuna değinen Ortiz, bu hızlı değişim ve hareketin artık durdurulmasının mümkün olmadığının altını çizerek sözlerini tamamladı.

4 Tanyer SÖNMEZER/MCT Danışmanlık Bırak Müşterin Anlatsın MCT Danışmanlık Yönetici Ortağı Tanyer Sönmezer, Hikayemizi bizim yerimize konuşanlar var, onların yüzü kapalı, maskeleri var. Hayatımızın neresindeler bilmiyoruz, sadece bir kişi konuşuyor, herkese etkisi oluyor ve deneyimi alıp götürüyorlar sözleri ile konuşmasına başladı. Markalar için inovasyonun önemine değinen MCT Danışmanlık Yönetici Ortağı Tanyer Sönmezer, küçük girişimlerin zamanı geldiğinde büyük kitleleri peşinden sürükleyebileceğini söyledi. Sönmezer daha çok konuşturan 6 faktörü tabulardan bahsetmek, olağan dışı olmak, eğlenceli bir yaklaşım sunmak, dikkat çekmek, sır ifşa etmek, sürpriz faktörü eklemek olarak sıralarken formülün eksi bir kısmını ise rezillik olarak tanımladı. Sönmezer, Tüm bunları yaparken markanızı rezil edecek söylemlerden ve eylemlerden kaçınmalısınız diye konuştu. Sönmezer 6 eksi bir kuralını şöyle detaylandırdı; 1.KURAL: TABU Markanız konuşur, başkalarını anlatır. Pepsi, Cola yı konuşturur. BurgerKing, Mc Donald s ı Mercedes BMW yi. Yıkılması zor özelliği olan markalar bir diğerini anlattırır. 2 KURAL: OLAĞAN DIŞI BİRŞEY KONUŞTURUR Red Talls da zenci pilot, Brave de oku kızıl saçlı kızın atması gibi, beklenenin dışında bir görüntü, eylem, söylem her daim konuşturur. 3 KURAL: OLAN Eğlence kültürü değere işlenmiştir. Düğünde öyle bir parça vardır ki o olmazsa olmaz, düğün sonlanmaz ve o parça hep konuşulur. 4 KURAL: DİKKAT ÇEKEN Gezegenlerden Satürn, halkasından dolayı her zaman ilk akla gelen gezegendir. Eğer dikkat çekici bir etkileşim yaratabiliyorsanız bu mutlaka fark edilir. 5 KURAL: SIR Arkasında ne olduğunun heyecanını canlı tutmak, sırrı yönetmek önemlidir. 6 KURAL : SÜRPRİZ OLAN İşinize drama katın. Duygulara hitap edici vurgular yapmak önemlidir. -1 KURAL: REZİLLİK Normal bir durumdan 23 kat daha fazla konuşulmak isteniyorsa, aklınızdan geçmeyen tuhaf birşey yaparsanız da konuşulursunuz.

5 Sönmezer Elinizdeki kağıtlara güvenmeyin, her bir müşteri sizin için yüzlerce Euro, Dolar değerinde, Facebook, Twitter mazi olsa da konuşmaya devam edilecek bir çok kanal mutlaka olacak. Kendi konuşan, kendi dinleyen yani kısaca kendi devri bitti. İnsanların isimleri muhtelif, onlar her yerdeler! Bunu hiç unutmayın! Şeklinde konuştu.

6 Bilal KAAFARANİ/Yıldız Holding Sürdürülebilir ve Karlı İnovasyonları Nasıl Yaratırsınız? B.Franklin-I.Edison gibi dünya buluşlarına sahip kişilerin aldıkları sonuçların hepsi aslında Merak- Keşif-Buluş-İnovasyon olarak değerlendirilebilir. Bugünkü dünyada bunlardan bahsetmemiz mümkün diyerek sözlerine başlayan Kaafarani; analitik düşünce, teknoloji ile aradaki bağ kurulduğunda takım çalışması sonucunda çok iyi sonuçlar alınabileceğinden bahsetti. Kaafarani, İnovasyon bir kafa yapısıdır. Her gün bununla yatarsın, bu bir kültürdür, bu yapı nasıl yaşadığına dair sorduğun meraklı sorularla gelişir. Ne istediğini bilmek doğru yardıma ulaştırır diye konuştu. Bir şeyin inovasyon olarak değerlendirilebilmesi için; Özgün müdür?, Katma değere sahip midir?, Ticari bir şekilde kullanabilir miyim? Şeklinde bir ölçüm yapılması gerektiğini söyleyen Kaafarani, Bunlardan birinin yanıtı hayır ise düşünmek lazım, evet ise yola devam edilebilir dedi. Keşif, mutlaka ticari faaliyete dönüştürülmelidir diyerek sözlerine devam eden Kaafarani, Tüketici+Teknoloji+İş kurma fikrinin altın anahtar olarak adlandırılması gerektiğini söyledi. Dünyada 7 farklı inovasyon olduğunu ve bunların 4 ünden bahsedildiğini dile getiren Kaafarani, Bunların hepsi ayrı liderlik özelliği gerektirir. Her biri farklı kültür ve farklı alanlarda karşımıza çıkar diye konuştu. İnovasyon yaratanların her zaman sağ beyin ön planda hareket edenler olduğuğu söyleyen Kaafarani, Toplumlar bazı zamanlarda onları dışarı itse de, inovasyon ancak bu kişiler tarafından yaratılmaktadır diye konuştu. Bir araya gelen anahtar markaların ve lojistik alt yapıyla herkese ulaşabilen markaların kişileri başarıya götürdüğüne değinen Kaafarani, Yıldız Holding in 250 marka ve 30 bin çalışanı olduğunu vurguladı. Kaafarani, İnovasyon, teknoloji ve rekabet gücü yaratacak ürün/hizmet seçimi yapan markalar uzun süre başarılı olabilir. Bu markalar herkes tarafından tercih edilerek ve hatırlananarak ön plana çıkar ve sürdürülebilir bir şekilde yoluna devam eder dedi.

7 Cornelius Koelblin/BMW Group Bir Otomobil Devrimi 2007 yılında BMW Yönetim Kurulu nun premium olma stratejisini değiştirmeye ve dinamik ve sürdürülebilir olma kararı aldığını söyleyen BMW Grup İletişim Stratejisti Cornelius Koelblin, bu doğrultuda; 200 kişilk proje ekibi ile birlikte ayrı bir binada 2 yıl boyunca bir çok fikir birleşerek ayrı bir marka yaratma fikri ortaya çıktı dedi. Ana marka altında alt markalar oluşturmaya başladıklarından bahseden Koelblin, Araba üretiminin sürdürülebilir olması yeterli değil, ürün döngüsündeki her bir elemanı değişime uygun tanımlamak gerekiyor. diye konuştu. BMW modellerini satışa sunmadan hikayelerini anlatmaya başladıklarından bahsederen Koelblin merak uyandırmanın ve yenilik vurgusu yapılmasının önemine değindi. BMWi serisini gerçek bir başarı hikayesi olarak konumlandıran Koelblin, Facebook ta 1 milyon müşteri sayısına ulaşmış ayrı bir ekip tarafından yönetilen sayfasında sayfa ziyaretçilerinin % 15 inin 35 yaş düzeyinde, % 17 sinin ise BMW hayranı olduklarını tespit ettiklerini belirtti. Özel soru ve forumlarla her yıl model ve yenilikleri geliştirmek üzere yol aldıklarını söyleyen Koelblin, yeni tasarımlarını video üzerinde katılımcılara göstererek sunumunu tamamladı.

8 E.Emre KANAAT&Umut KUTLU/Vodafone Pazarlamanın da Kolayı var: m-marketing Vodafone... Emre Kanaat, şu anda dünyada 2.1 milyar internet bağlantısı, 5.5 milyar mobil bağlantı olduğunu belirterek Mobil pazarlamanın şu anda iki bileşeni var. Bunlardan biri Markalama Değişkenleri, diğeri ise Marka İşbirlikleri dedi. Dünyanın bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Kanaat, Genelden özele bir geçiş var. Global dünya, hız çağı, ticarette eksen kayması başlattı, bu durumlar karşısında marka sahipleri, Müşteri beni neden seçsin? sorusuna gerek reklam gerek marka/ürün özellikleri, gerekse müşteriye yaşatılan deneyimle cevap aramaya başladı dedi. GfK nın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarından bahseden Kanaat, Araştırmaya göre yüzde 60 oranda cep telefonunu yatağımızın baş ucunda tutuyoruz, cep telefonunu bir ortamda unuttuğumuzu 68 dakika içinde fark ediyoruz, cüzdan mı cep telefonu mu? denildiğinde yüzde 30 luk kesim cüzdanımı cep telefonuna feda ederim diye yanıt veriyor, yüzde 20 nin ise nikah yüzüğünü cep telefonuna feda edeceğini belirttiği gözleniyor dedi. Facebook ve Twitter da kendimizle ilgili bilgiler vermekten hoşlandığımız, Facebook kullanımında dünyada 32 nci sırada, Twitter kullanımında ise 11 inci sırada yer aldığımız ve ortalama 10 saat sosyal medyaya bağlantılı hayat sürdürdüğümüz sonuçlarına değinen Kanaat, endüstriyel devrimden sonra 3 üncü dalganın mobil olacağı görüşünü dinleyicilerle paylaştı. E-ticarette 30 milyar ciro ile 2012 yılının kapanacağını tahmin ettiklerinden bahseden Kanaat, nüfusumuzun yüzde 5 inin online alışveriş yaptığını ve bu sayının 2-3 kat artacağı yönünde öngörülerin olduğunu vurguladı. Dijitalin hayatı kolaylaştırdığını söyleyen Umut Kutlu ise mobil hız, kalite, her zaman her yerde kesintisiz ulaşımın tüketiciyi etkilediğini ve alışkanlıkları değiştirdiğini belirtti. Bu durumun alışveriş alışkanlıklarının gelenekselden sosyalliğe geçmede en büyük adım olarak nitelendiren Kutlu, Şu anda 66 milyon abone bulunuyor. Bunların yüzde 40 ı internet aboneliğini etkin hale getirmiş, yüzde 60 ı interneti mobil cihazlar üzerinden kullanıyor. Bu 12 milyon kişi demektir ki bu sayının büyük çoğunluğunun yeni nesile ait olduğunu biliyoruz dedi. İki kişiden birinin akıllı cihaz

9 kullandığını vurgulayan konuşmacı, mobil internet kullanan bu kitlenin 25 yaşlarında, üniversite mezunu, ücretli çalışan, politik bir kesimin oluşturduğunu ve bu kitlenin zaman kazandırdığı, kullanım kolaylığı sunduğu özgür hissettirdiği ve keyif verdiği için mobil internet kullanımını tercih ettiğininin araştırma sonuçlarına yansıdığının altını çizdi. Konuşmacı bir diğer araştırma sonucundan da bahsederek, Araştırmaya katılanların yüzde 20 si çılgınlık seviyesinde sürekli mobil internet kullanıyor, temas sıklığı yaşıyor, yüzde 31 i ise ihtiyaç için mobil interneti sürekli takip ettiğini belirtiyor dedi. Psikologların neden bireyler için sosyal medyanın bu kadar popüler? Olduğunu sorusuna, geri kalma korkusunun neden olduğu şeklinde açıklama getirdiklerine değinen Kutlu, Merak duygusu ile ortak alanlar kullanılmaya başlanıyor, bazıları önce pasif izleyici konumunda, sonra aktife geçip buradan bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Bu platform markalar için o yüzden önemli diyerek sunumuna devam etti. Kupon, barkod, davetiye ulaştırmanın da maliyetsiz olduğu bu alanda mobil satış olarak yepyeni bir anlayış geliştiğinin altını çizen Kutlu, Yeni dönemde mobil internet kullanımını anlayan, dinleyen, rekabette bir adım öne mutlaka çıkacaktır dedi.

10 Dr.Okan ÖNCEL / Abdi İBRAHİM Her hikaye artı bir değer 100 yıllık bir markanın kilometre taşlarını oluşturan değerlerinden bahsetmek gerekli diyerek sözlerine başlayan Dr. Okan Öncel; cesaret, üretkenlik, hayal gücü, azim, inanç, yenilik, liderlik, tutku ve sorumluluk konularında Abdi İbrahim şirketine özel uygulama alanı bulmuş özellikleri tanımladı; CESARET: Her yolculuk cesaretle başlar. ÜRETKENLİK: Yaratılan katma değerin üretken olmasına yönelik yollar sürekli aranmalı HAYAL GÜCÜ: Yaşamın her anında iç ve dış etkenlere karşı olmasını istediğiniz birşey için içsel enerji mutlaka hissedilmeli. AZİM : İşin devamı ve gidişatı için hiç bir şeyden ödün vermeden yola devam edecek itici güç. İNANÇ : Yüksek hedeflere, başarıya inanmak, ekibi buna inandırmak çok önemli. YENİLİK: Farklı yaklaşım tarzı, değişim ve değişimin getireceği sınırlara azim ve hayalle bakmak, geleneksel yapıyı bozmadan sektörel uyumu yakalamak. LİDERLİK: Kuşaklar arası farklılıkları gözardı eden girişimci bir liderlik anlayışı geliştirmek. TUTKU: Kurum içinde her kademede kendi işine ve kuruma büyük bir tutkuyla bağlanmak. SORUMLULUK: Hem firma hem sektor içinde firma potanisyeline uygun örnek çalışma ve faaliyetlerde bulunmak, toplumsal faydayı düşünmek. Öncel, Her zaman hayal eden, hayal ettiğine ulaşan bir firma olmak, zorluk derecesi ne olursa olsun vazgeçmemek, kararlı ve azimli olmak 100 yıllık bir markanın ayakta durması ve gelecek planlarıyla da 10 yılı ortaya koyan, değişen tüketici yaklaşımına adapte olabilen bir marka için çok önemli dedi. Öncel, toplumdan aldığını yine topluma vererek sektörün öncüsü olma yönündeki gururlarından bahsederek sunumunu tamamladı.

11 Mehmet AKTAŞ / Yaşar Holding Pınar ın Gerçek Öyküsü-Türkiye nin Sağlık, Lezzet, Yenilik Pınar ı, Yaşam Pınar ı Olmak Yapılan araştırmalara göre bugün 60 milyon kişinin Pınar ürünü kullandığını belirten Mehmet Aktaş, gelişmiş ülkelerin markaları global oluyor ya da global olan ülkeler marka yaratıyor, global bir marka devlete kaynak yaratıyor ve ekonominin gelişmesine büyük katkı sağlıyor diyerek sunumuna devam etti. Marka olmak için 4 temel unsur gerektiğini belirten Aktaş, bu unsurları büyük bir fikir, inovasyon, tüketici hayatını kolaylaştıran, tüketici ile duygusal bağ kuran olarak sıraladı yılından bugüne 7 şirket ve 650 yi aşan ürün çeşidiyle bu unsurların peşinden bu günlere gelindiğini vurgulayan Aktaş, bölgesel marka olmanın, toplumsal değerlere sahip çıkmanın (çocuk tiyatrosu, basketbol) bir markanın yaşam ihtiyaç ve getirilerine (organik/light) uygun bir yol izlemesinin ne kadar doğru olduğunun altını çizdi. Aktaş, Türk insanın kendisine en yakın hissetiği marka olarak Pınar ı tanımlamasını, 10 süper marka arasında yer almasını, var olduğu her alanda ana markanın gücünün hissetirmesi ve insan sağlığına verdiği önem ile Pınar markasının bugün geldiği noktanın tüm Türk markalarına örnek olması yönünde gururlarını dile getirerek sunumunu tamamladı.

12 Fazıl ORAL / MCT Danışmanlık Başkalarının Hikayesinden Nasıl Para Kazanılır? Bir derecelik bir açı sizi farklı bir yere taşıyabilir sözleri ile sunumuna başlayan Oral, INIKSUK (belli bir yere varma ile ilgili) adlı yeni bir kavramı dinleyicileri ile tanıştırdı. Konuşmacı bu kavramı; neyi farklı yaparsanız, neyi farklı deneyimletirseniz konuşulur ve sizi arayıp bulurlar diye açıkladı ve konuşmasını örneklerle destekledi. Amerika yı baştan keşfetmeye gerek duymayan Chewydent in Vivident benzerliğinden ve Jibbitz, Crag ve Apple markalarının yaptığı gibi farklı yaklaşımla yayılma stratejisinin nasıl bireyleri etkisi altına aldığından bahsetti. Her bir markanın, yayılmasında belli bir stratejisi ve hikayesi olduğuna değinen ORAL; Taklit, Rekabet, Sistematik Bakış, Basitlik özelliklerinden yola çıkarak markaların kendi hikayelerini yazmada başarı elde edebilecek olduklarından bahsetti. Oral, Hikayeyi siz mi anlatacaksınız yoksa başkalarından mı dinleyeceksiniz? Önemli olan buna karar vermektir diyerek sözlerını tamamladı.

13 Ömür Kula ÇAPAN / Enpara.com Marka Hikayesi dediğin Hikaye değil Gerçek olmalı Hikaye seven bir ülkeyiz, gerçekler kurgudan daha çok akılda kalıyor. Enpara.com, bireysel banka uygulaması gerçek bir hikaye. Vakit harcatmayan, hızlı, basit ve iyi fiyatla satın alınacak bir hizmet/ürün. Enpara.com, yaratıcı bir ekip tarafından, araştırma sonuçlarından çıkmış ve beklentiler tarafından yapılandırılmış büyük bir firmanın güçlü bir grubunu temsil ediyor diyen Çapan, markanın, kendini işine adamış ve projeye inanan bir ekip tarafından yönetildiğinden bahsetti. Bankacılıkta kaybolmaktan korkan birileri tarafından bulunan bir hizmet anlayışı olarak tanımlandığı Enpara.com dan bahseden konuşmacı, fiziksel şube anlayışının olmadığı, şubeler arasında akla gelen her türlü maliyetin ortadan kalktığı, bankaya maliyeti olmadığı için müşteriye de maliyeti olmayan ve maliyet avantajının fiyat avantajına dönüştüğü ürün seti hakkında bilgiler vermeye başladı. Çapan, basit ve tutarlı olmasına odaklanıldığı için ellerindeki az mevcutu özsermayeye dönüştürmek için detaylara maksimum zaman ayırıldığından bahsetti. Çapan, Tanıtım videomuzda verdiğimiz sözleri ve vaatlerimizi sunuyoruz. Ekranda gördüğünüz şeyler basit. Dahası, anında danışmana ulaşabiliyorsunuz. Çünkü biz dijital bankacılık yapıyoruz, insansız değil. Sosyal medya da bir hizmet kanalı olarak kullanılıyor. Enpara.com marka değil, insan olarak görünüyor. Hem de ulaşılır, açık, dostça, yardımcı, esprili, samimi ve güleryüzlü bir insan. Bu sayede 30 bini aşkın müşterimiz var dedi. Neden bu markayı yarattınız? sorusuna verilecek en iyi cevabın, Fiziksel şube yapıları içinde kaybolmuş hedef kitlenin yeni ve hayallerindeki bankacılık anlayışına cevap vermektir diyen konuşmacı Zor olanı basit olarak yaratmak istedik diyerek sunumunu tamamladı.

14 Marc de SWANN ARONS/Effective Brands Küresel Marka Hikayeleri Marc de Swaan Arons Şirket içinde iletişim yönetimi nedir? Roller nelerdir? Başarıyı yönetme nasıl olur? Pazarlama içinde bunu nasıl yapmalıyız? Bu soruların cevaplarının içinde 3 temel zorluk vardır diyerek sunumuna başladı ve bu 3 unsuru şu şekilde tanımladı; 1-SOSYAL KONULAR: Zor bulunan şeyler, Neden bu markayı yarattınız? sorusuna verilecek en iyi cevapta gizlidir. Öğrenebilme, iletişim kurabilme, ölçmeyi bilme, yani kısaca pazarlama dünyasında kilit yetkinliklerin neler olduğu bilinmelidir. 2-AMAÇLI KONUMLANDIRMA: Farkındalık uyandıran ve pazarlamaya ilham veren şeylerin konumlandırılması ve bulunması bu noktada çok önemli görülmektedir. 3-KÜRESEL OLABİLMEK: Türkiye de küresel piyasa değil, yerel piyasalar var. Bilinmesi gereken, bunu nasıl bir matrix yapacak olduğumuzdur. Bu 3 temel zorluk için duygusal, anlamlı ve amaç güden konumlandırma yapılması halinde markaların, yaratıcı ajanslar aracılığıyla ön plana çıkmalarının ve kendi hikayelerini nesilden nesile aktarmalarının söz konusu olabileceğini belirten Arons, markaların dürüst ve gerçek zamanlı olması gerektiğini vurguladı. Tüm şirket çalışanlarının birer marka elçisi olduğunu vurgulayan Arons, Herşey gelir geçer. Bir şeyden ancak gurur duyarsanız ve bir hikayeniz varsa bu durum kalıcı ve yayılan bir hal alır dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti İnsanların gerekli şekilde yönlendirilmeye ihtiyacı var. Bu yönlendirme için kılavuzlar olması lazım, online kaynağınız varsa şu anda bütçesi olmayan ancak aile bütçesini yöneten kayıp nesile hitap edebilirsiniz

15 2. Gün MCT DANIŞMANLIK MÜŞTERİ ÇAĞINDA PAZARLAMA ZİRVESİ KONFERANS NOTLARI ARALIK 2012 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-İSTANBUL Michael BENSON/Interbrand Dünyanın en iyi markalarından marka değeri dersleri Benson 2. günün ilk oturumuna, ISS sertifika sahibi olan ve dünyanın en değerli 100 markası ile çalışan Interbrand in İstanbul da Ekim ayında en iyi küresel marka lansmanından bahsederek başladı. Markanın gücü, gelecekteki karını belirler. Gelecekte kazanılacak şeylere ise net değer üzerinden bakılır diyerek sözlerine devam eden konuşmacı, Şu an değeri olan şey mutlaka size geri dönüş sağlayacaktır ve öngörülerinizin gerçek olmasına ışık tutacaktır dedi. Bu yıl açıklanan İnterbrand sıralamasında ilk 10 a giren markaların bir çoğunun teknoloji şirketi olmasının dikkat çekici olarak yorumlandığından bahsetti. İlk 10 marka ve listede öne çıkan bazı markaları şöyle sıraladı: 1-CocaCola 2-APPLE 3-IBM 4-GOOGLE 5-MICROSOFT 6-GM 7-M 8-INTEL 9-SAMSUNG 10-TOYOTA 18-ORACLE 20- AMAZON 73-NISSAN Sıralamada düşen markaların ise BLACKBERRY, NOKIA, YAHOO olduğunu belirterek bu markalar hakkında bilgi verdi. Bu sıralamalar göz önünde bulundurulduğunda, marka değerinin nasıl yaratıldığı sorusu ile karşılaştıklarını söyleyen BENSON, tespitlerin 3 gruba toplandığını belirtti. 1-MARKA DEĞERİNİN ÖNEMİNİ ANLAYIN: Marka yaşayan bir varlıktır ve işletmenin en değerli niteliğidir. Size neler getireceğini anlayın. Marka, müşterilerle tüm temas noktalarında hayata geçer. Kimlik ve farklılık yaratmada öncüdür. Bu yüzden kilit rol her zaman markanın kendisindedir. Bireylerin seçiminin % 20 si genellikle markaya dayanmaktadır. % 80 ise moda ve lüks unsurlarıdır. Markanın getirdiği fark için ekstra para ödenmeye razı olunuyor. 2-SİZİ YÖNLENDİREN REKLAMLARIN PRENSİBİ OLMALI: Reklam, pazarlamanın yaşayan rolü ve iş stratejilerine yansımasıdır. Marka yalnızca iletişimden ibaret değildir. Marka insan-iletişim davranışının anlamını güçlendirmeye çalışır. Online/offline satışa bakılır. 3-MARKA DEĞERİ MARKA GÜCÜNÜ ARTTIRIR: İç ve dış faktörler içinde farkındalik/algı/özgünlük gerçekleştirildiği takdirde marka güç kazanır. Marka, talep ve ihtiyaçlara somut bir değer katmalıdır. Küresel markaların ön planda tuttuğu budur. Nike, McDonald s, Porsche, Walt Disney gibi şirketler, farklı ve önemli olanı bir araya getirmeyi başaran markalara en iyi örneklerdir diyen BENSON, bu örnek ve farklılıkları sundu. Marka tutarlılığı önemlidir. Sunulan şeylerin tutarlı ve ortama uyumlu olması esastır. Marka ve şirket sıkı sıkıya birbirine bağlı olmalıdır. Ürünlerin kalitesinin farklı kuşaklar tarafından beğenilmesi, markaların anlaşılır ve hissedilir olmasıyla doğru orantılıdır diyerek sözlerini sonlandırdı.

16 Andy REID/Genius BOX Daha iyi öyküler anlatabilmek Reid, Pazarlama Zirvesi nin tartışmasız en interaktif sunumuna başlarken, her gün yapılan rutin şeylerin dışında, kahramanın, kişinin kendisi olduğu sihirli şeyler yapmasını tavsiye etti. Bilgi güçtür ve bazen kuralları yıkıp içeride var olan bilgiyi dışarıya çıkarmak gerekir. Peki öykünüzü pazarlama amaçlarına uygun nasıl kullanabilirsiniz? Kültür değişimi için kitaplara ihtiyaç yoktur, bunu öyküleriniz halledebilir dedi. Ardından, etkili etkileşim kurmak için 5 kuraldan bahsederek sunumuna devam etti: 1-Kötü günler için paranızı tasarruf edin 2-Kahramanınızın değişik olarak yaptığı şeylerı belirleyin 3-Bugünün işini yarına bırakmayın 4-Fikrinizin etkisinin neler olduğu üzerinde durun 5-Fikri fırsat görüp, iletişimi olabildiğince güçlü tutun ve sürece bağlayın. Bu adımlar sonucunda, kişinin içindeki yaratıcılığı ortaya çıkartabileceğini ve bunu yapmak için beklenmemesi gerektiğini söyleyerek kendine ayrılmış süreyi tamamladı.

17 Luca BABINI/Kodezero Analog Beyinlere Dijital Düşünceler Bu dünyada doğup başka bir dünyada yaşayan bir moda tasarımcı olarak adlandırılan Babini, iyi bir hikayede iyi bir bakış açısı olması gerektiğini ve kötü bir hikayenin dinleyicisi olmayacağını söyleyerek sunumuna başladı. İnternet ile birlikte küçük işletmeler günümüzde büyük işletmelere dönüştü. Önümüzdeki görüntüler değişti, artık enerji ve değişim bir arada yaşanıyor. İnternet öncesi doğanlar ve internet zamanında doğanlar arasında ciddi farklılıklar oluşmaya başladı diyerek her markanın bu süreçte bir yolculuğa çıkmak zorunda kaldığından bahsetti. Bu yolculukta marka ile nihai tüketici arasındaki ilişkinin önemli olduğunu ve internet siteleri ile bu ilişkinin kurulmaya çalışıldığını belirten Babini, artık kuralların ortadan kalktığını belirtti. Oldukça farklı ve yeni işler yapıldığını ve bu hıza yetişmenin markalar için oldukça hareketli günler anlamına geldiğini söyleyen konuşmacı, Kodezero adlı internet sitesinden örnekler sunmaya başladı. Kodezero internet sitesinin; güzel köpeği olan güzel insanların birbirleriyle tanışma olanakları yaratarak, ürünlerine marka yaratmaya çalıştıklarından bahsetti. Online ortamda kurallar yok, isteyen istediği zamanda bu alanda bir buluşma yaşayabilir ve o buluşma sonucunda dijital dünyada sınır olmadan bir çok konuda paylaşım sağlayabilir. Elde ettiği manevi tatmin, görsel zenginliği sağlar ve insanların düşüncelerini kalıcı kılarak geliştirir diyerek video gösterileri ile dijital düşünceler konusunda sunumunu tamamladı.

18 Stefanos SITARAS/Film Yönetmeni, Yazar, Müzisyen Hikaye Anlatmak Hepimizi birbirimize bağlayan şeyin gelecek olan ölüm le karşılaşıldığında mazi nin önemsiz kalması olduğuna inanan genç yönetmen, anlatılan hikayenin evrensel olması, çok farklı kayıtlara alınarak dağılımının sağlanması ve etkileşim yaratılması gerekliliğini anlatarak ve bunları örnekleyerek sunumuna başladı. Kötü-iyi ayrımı, dijital imaj, etkileşim kavramlarından bahseden Sitaras, bu karşıtlıkların önüne geçmemiz gerektiğini ve iyi-kötüyü geride bırakıp, acı-zevk-ödül-ceza-umut-umutsuzluk-zayıflıkkıskançlığı evrensel olarak tanımlamamızı ve iç güdüsel olarak detaylandırmamızı söyleyerek sunumuna devam etti. Sağ beyinle düşünen bir kişi olduğunu vurgulayan konuşmacı, yaratıcı olmasının sebebini sağ beynini kullanmasına bağladı. Kendi tutkusunu bulduktan sonra bunu gelecekle ilişkilendirdiğinden bahseden Sitaras, geleceğin hepimize çok yakın olduğunu söyledi ve bu yönde örnekler gösterdi. Deneyimlediğimiz herşeyi kayıt edebileceğimizi hatırlatan Sitaras, iphone un güç anlamına geldiğini ve ek bir hafıza yarattığını, bunun sonucu olarak da, artık her anı görüntüleyen, film çekebilen bir kültürün parçası olduğumuzdan bahsetti. İnternet bize hikayeye katılma hakkı ve hikayeyi kontrol etme hakkını verdi diyen Sitaras, bundan sonra hikayeyi istenilen yönde yönetmeye kişinin kendi karar verebileceğini ve hikayeyi geriye dönüp başka türlü tamamlamanın da mümkün olduğunu belirtti. Artık izleyici değil, tanığız diyerek kışkırtıcı sunumunu tamamladı.

19 PARALEL OTURUMLAR Fulya DURMUŞ/GfK Türkiye Marka ve Tüketici Deneyimini Bütünleyen Yepyeni bir Yaklaşım Dijital iletinin geleceği adına çok önemli adımlar atıldığını söyleyerek sözlerine başlayan DURMUŞ, 2012 yılında cep telefonlarından internete bağlantı sayısında büyük artış sağlandığını belirterek, 2013 yılında da tablet PC bağlantılarında büyük artış olacağı sonuçları hakkında bilgi verdi. Son değerlendirmelerde bu artışın 2.5 kat olarak öngörüldüğünü belirten konuşmacı, dijital kanalların dokunduğu noktaların çeşitlendiğinden bahseden örnekler sundu. Tüketicinin dokunma kontrolünü elinde tuttuğu bir deneyimi ve duygusal bağlılığı istediğini belirten DURMUŞ, etrafımızdaki insanlar gibi markaların da anlam taşıdığını söyledi. DENEYİM, SOSYALLİK, DUYGUSAL ANLAM ın, yüksek fiyatın kabul kriterlerini oluşturduğundan bahsetti. Markalar deneyim yaşatırken, mutlak surette tüketicinin yanında olduğu duygusal mesajını vermesi gerektiğini söyleyen konuşmacı, ancak bu şekilde temel iletişim sağlanınca markaların pazar payını artırabileceğini söyledi. Deneyim noktalarının bilinçli sorgulanması gerekliliği üzerinde duran DURMUŞ, deneyim ve ilişkinin ölçümlenmesi ve detaylarından çıkan sonuçların tüketiciye doğru anlatılmasına yönelik GfK olarak İLİŞKİ SETİ oluşturduklarını anlattı. Bu ilişki setinde şunlara bakıldığını belirtti: 1-İlişkinin tanımlanma süresi 2-Bütün kategoriye bakıldığında, bu ilişkinin segmentleri dönüştürüldüğü zaman ilk ilişkinin yönünün belirlenmesi 3-Markaların her bir segment içindeki tanımına bakılması ve olumlu ya da olumsuz markaların tabi tutulduğu yönler Durmuş, sonrasında sosyal, entellektüel, duygusal, duyusal ve temas noktası (toch point) tespit edilerek, TALK-THİNK-FEEL-SENSE-ACT olmak üzere 5 boyuttaki derinliğin ölçümlenmesi ve tamamen hatırlananlara bakılarak örneklendirme yapıldığını belirtti.

20 Konuk:Yüce ZEREY (Coca-Cola) Konuk:Serhat YILDIRIM (Finansbank) Konuk: Tuna TİRYAKİOĞLU (C-Section) Moderatör:Fatoş KARAHASAN IAB Paneli IAB Türkiye, 2007 yılı Ekim inde 23 katılımcıyla kuruldu. Bugün itibarıyla sektörün tüm taraflarının temsil edildiği en kapsamlı meslek örgütü konumundadır. Amacı endüstrinin bir bütün olarak, sağlıklı biçimde gelişmesine destek vermektir. Hedefleri doğrultusunda eğitimden ölçümlemeye, endüstriyel standartların oluşturulmasından yarışmalara kadar pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Bu bilgileri paylaşarak sözlerine başlayan KARAHASAN, 116 yıllık Coca Cola nın dijital dünyaya nasıl uyum sağladığına yönelik ilk sorusunu ZEREY e yöneltti. ZEREY, dijital dünyada marka hikayelerinin, eski ağızdan ağıza yayılımından farklı olarak; marka değeri, strateji ve DNA sına bağlı olarak hızlı bir yayılım içinde olduğunu söyledi. Dinamik bir hikaye anlatımı için yaratıcı fikrin iç görülerine bakmak lazım diyen panelist, Türk halkı hangi yemeği, ne şekilde, nerede yediğini düşünerek, bu prensipte sunup, sahadan geri dönüş alınabileceğini belirtti yılından beri pazarlama dünyasının kullandığı bir terim olan içgörüden yola çıkarak, yaratıcı fikre ulaşmanın, heyecan vererek, sihirli dokunuş sağlamanın ne kadar önemli olduğunun bir çok markada görüldüğünden bahseden MODERATÖR, C-Section Reklam Yöneticisine; yaratıcı fikre nasıl ulaştığını sordu. Eskiden 1 ay çalışıp 1 yıl boyunca marka iletişimi sağlanıyordu, ancak şu an da yaratıcı olmak, ana hikayeyi tamamlayan, zenginleştiren birden cok fikir ve hikayeye ihtiyaç duyulduğundan bahseden TİRYAKİOĞLU, her yeni iletişim kanalı (Instagram,Twitter vb.) için yeni hikayeler çıkarmak istediklerini belirtip, bu zamanda, bir fikir bulup uzun süre yaşatmanın çok zor olduğunu söyledi. Coca Cola örneğine bakıldığında Her nesilde mutluluk teması üzerine bir fikir üretiliyor. Yani markanın özü kimseye bırakılmayıp DNA lar kullanılarak iletişim formu farklılaştırılmaya çalışılıyor ve böylelikle gündemde kalınıyor denildi.

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın.

Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Dijital yaratıcılık, özgün hizmet. Güzel, yenilikçi ve kişiye özel bakış ile günün ötesini yakalayın. Hakkımızda Cure, on iki yılı aşkın deneyimiyle sektörün öncü tasarımcıları tarafından 2015 Yılında

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

SayınBakanım, Sayın Valim, Sayın TK Başkanım, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanım, Sayın Rektörüm, DeğerliMeslektaşlarım Sayın Basın Mensupları, Ve Sevgili Konuklar, Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular.

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular. Euro-DMC Kimdir? Enerjisini başarılı olmanın verdiği hazdan ve eğlenerek çalışabilmesinden alan Euro/DMC ekibi, müşterilerine sağladığı esnek çözümler, keskin hedefler ve hedef kitleyi markayla bütünleştirebilme

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9-10 Nisan 2011. 134 ilçe. 35 il. 200 mahalle/ köy. 2366 görüşme

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9-10 Nisan 2011. 134 ilçe. 35 il. 200 mahalle/ köy. 2366 görüşme ARAŞTIRMANIN KAPSAMI Saha Tarihi: 9-10 Nisan 2011 35 il 134 ilçe 200 mahalle/ köy 2366 görüşme ARAġTIRMANIN KAPSAMI Türkiye nüfus 73,7 milyon 15-30 YaĢ nüfus 17,3 milyon Araştırma saha uygulama Araştırma

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ Kurumunuzu veya markalarınızdan birini tanıtmak, farkınızı

Detaylı

YARATICILIK ve. Club métier du 14/03/06 İNOVASYON

YARATICILIK ve. Club métier du 14/03/06 İNOVASYON YARATICILIK ve Club métier du 14/03/06 İNOVASYON 1 YARATICI DÜŞÜNME Hayal gücünü de kullanarak, yeni proseslerin, nesnelerin ortaya çıkmasını sağlamak, yeni ve farklı çözümler üretebilmektir. 2 YARATICI

Detaylı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Yayınlanan Eylül 2016 Konular Video Yemek tutkunları yeni tarifler keşfetmek, mutfak biliminin püf noktalarını öğrenmek, amatörler ve

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ

ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ Yemek Organizasyonları Ürün ve Menü Çekimi İç Mekan Çekimi Mimari & Yemek Özel Catering Hizmetleri Konsept Çekimler *Tüm

Detaylı

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir?

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? Yazar Peter Lewis Yayınlanan Ağustos 2016 Konular Hareketli Perakende Tüketim maddeleri İşaretçi teknolojisi, cihazları daha faydalı hale

Detaylı

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:)

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:) MERHABA M-GEN (emgen okunur) Türkiye nin Fütürist İş Tasarımları sunan ilk şirketi olarak 2006 da Fütürist Ufuk Tarhan tarafından kuruldu. Adımız M-GEN. Millennium Generation dan (Milenyum Nesli) türetilmiş

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

EVREN AKADEMİ. Araştırma

EVREN AKADEMİ. Araştırma EVREN AKADEMİ Araştırma EĞİTİM KATEGORİLERİ Ana Kategoriler Excel - Veri Analizi Eğitimleri Project Proje Yönetimi Web Eğitimleri Ofis Eğitimleri Alt Kategoriler Microsoft Project İşte Office Microsoft

Detaylı

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014 BİLİMKURGU: BAŞKA BİR VAROLUŞ MÜMKÜN Bilimkurgu bir bakışa göre Samosata lı Lukianos tan (M.S. 2. Yüzyıl) bu yana, başka bir bakışa göre ise 1926 yılında yayımcı Hugo Gernsbeack in scientifiction kelimesini

Detaylı

iki adımda bankacılık ve Facebook a para transferi dönemi başlıyor

iki adımda bankacılık ve Facebook a para transferi dönemi başlıyor ING Bank yeni İnternet Şubesi ile iki adımda bankacılık ve Facebook a para transferi dönemi başlıyor ING Bank, şimdi de dijital bankacılık ile eski köye yeni adet getiriyor. Yeni dönem bankacılık anlayışının

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

AJANSLAR ve MARKALAR için

AJANSLAR ve MARKALAR için AJANSLAR ve MARKALAR için Video içeriğin önemine inanan disiplinler üstü bir içerik atölyesidir. Hem Yara?cıların* Hem De Markaların YouTube Kanallarını, ROKETLiYORUZ! *YouTube daki kanal sahipleri RocketWorks,

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

Yeni Nesil Mobil Deneyimleri Şekillendiren Tüketici Davranışları

Yeni Nesil Mobil Deneyimleri Şekillendiren Tüketici Davranışları Yeni Nesil Mobil Deneyimleri Şekillendiren Tüketici Davranışları Yazar Jason Spero Yayınlanma tarihi: Mayıs 2017 Konular: Mobil, Deneyim ve Tasarım İnsanların beklediği ve pazarlamacıların sunabildiği

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır?

Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Video Reklamcılığında, Daha Uzun Videolar Daha Güçlü Videolar mıdır? Yayınlanan Aralık 2015 Konular Video Çekirdek kitlenizde kaç oyun meraklısı olduğunu biliyor musunuz? MediaVest te Grup Kıdemli Başkan

Detaylı

Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu. Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi

Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu. Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Neden Yazılım Sektörü? Yazılım Sektörü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir bileşeni olarak rekabet avantajı sağlama

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Ana Sponsor. Altın Sponsorlar. www.ayd.org.tr www.soysal.com.tr

Ana Sponsor. Altın Sponsorlar. www.ayd.org.tr www.soysal.com.tr Ana Sponsor Öğle Yemeği Sponsoru Güvenlik Sponsoru Altın Sponsorlar Sponsor Hulusi Belgü AYD Başkanı VIII. AVM Yatırımları Konferansı yla yeni bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. Alışveriş merkezleri, perakende

Detaylı

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30 Anahtar Kelimeler 100 - Kısa Açıklama 225 80 Açıklama 4000 4000 Yenilikler 4000 500 App App Store Google Play Store

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018

Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Türkiye de Kullanıcı Deneyimi 2018 Araştırma Raporu v.1 Eylül 2018 Bu raporun içeriği Curiocity tarafından SHERPA adına hazırlanmıştır. İzinsiz olarak alınamaz ve kullanılamaz. TÜRKİYE DE KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

SANAL GERÇEKLİK. Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle

SANAL GERÇEKLİK. Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle SANAL GERÇEKLİK Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle Sanal gerçeklik içeren bir gelecek reklamcılık, yaratıcılık ve hikaye anlatıcılığı için ne anlama geliyor? Sanal gerçekliğe olan

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir.

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. Hızla artan iletişim olanakları karşısında hedef kitleye en etkin şekilde ve doğru kanaldan ulaşmanın

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

FARMASÖTİK PAZARLAMANIN YENİ GÖZDESİ: DİJİTAL KANALLAR

FARMASÖTİK PAZARLAMANIN YENİ GÖZDESİ: DİJİTAL KANALLAR FARMASÖTİK PAZARLAMANIN YENİ GÖZDESİ: DİJİTAL KANALLAR Müge Gizem Bıçakçı Akalın Yeni Tanıtım Kanalları Müdürü PROJE YAPMADAN AKLIMIZDAN GEÇEBİLECEKLER Hekimler in hepsi internette. Hekimlerin akıllı cihazları

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda.

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda. LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda 9 MAYIS 2018 ANKARA MEB ŞURA SALONU ALMANAK 1 Anadolu Liderler Zirvesi Hakkında 2 Anadolu Liderler Zirvesi Genel Görünümü 3 Anadolu Liderler Zirvesi

Detaylı

Kariyer ve Profesyonel Ağlar

Kariyer ve Profesyonel Ağlar Kariyer ve Profesyonel Ağlar Kariyer Fransızca carrière kelimesinden gelmektedir. Bir yere çıkan, bir yere gelen anlamına gelmektedir. Bir meslekte çalışma ve zamanla elde edilen aşama, başarı ve uzmanlıktır.

Detaylı

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel Teknoloji Platformları, güncel Teknoloji konularının paylaşıldığı Etkinliği, BThaber Özel Dosyası ve Ek Yayını ile etkileşimli bir paylaşım platformudur. SONUÇ BİLDİRGESİ 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus

Detaylı

Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı

Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı Halkla İlişkiler, Danışmanlık, Yaratıcı Çözümler, Proje Geliştirme ve Satış Danışmanlığı BİZ KİMİZ? 20 yılı aşan halkla ilişkiler, medya, kurumsal iletişim, reklam, pazarlama ve satış sektöründeki deneyimlerini

Detaylı

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 www.webrazzi.com 2/16 Rapor Hakkında Bu araştırma Türkiyeʼde mobil internet kullanımı ve 3Gʼnin bilinirliğini ölçmek amacıyla Webrazzi okuyucuları

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı