KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website."

Transkript

1 KATALOG 2017

2 35 YILDIR TAVUKCULUK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEYİZ ÜLKEMİZİN PEK ÇOK YERİNE SATIŞLAR BİZİM TARAFIMIZDAN YAPILMAKTADIR. BURSA GÖKÇE KÖY'DEKİ KULUÇKAHANEMİZDE ÖRDEK,HİNDİ,ETLİK VE YUMURTALIK CİVCİV ÜRETİMİ YAPILMAKTADIR. BURSA'DA KENDİ TESİSLERİMİZDE ATAKS VE LOHMAN CİVCİV ÜRETİMİ YAPMAKTAYIZ. AYRICA KENDİ TESİSLERİMİZDE BÜYÜTÜLÜP YARKA HALİNDE SATIŞ HİZMETİDE SUNULUR. MÜŞTERİNİN TALEBİ ÜZERİNE GÜNLÜK CİVCİV DE VERİLİR. ÜRÜNLERİMİZ AŞI KARNELİDİR. SATIŞ SONRASI HİZMET VE DESTEK DEVAM ETMEKTEDİR. ARZU EDEN MÜŞTERİLERİMİZ TESİSLERİMİZİ ZİYARET EDEREK ÜRÜNLERİNİ KENDİLERİDE TESLİM ALABİLİRLER. SATTIĞIMIZ HER ÜRÜNÜN ARKASINDA OLUP HER TÜRLÜ TEKNİK DESTEĞİ VERMEKTEYİZ.

3 YUMURTA İÇİN UYGUN TAVUK IRKLARI

4 LOHMAN BROWN LOHMAN BROWN tüm dünyada kullanılan en verimli ve en ticari kırmızı yumurta ırkların başında gelmektedir. Salma ve kümes tavukçulukta tüm dünyada en çok kullanılan başlıca ırktır. Ortalama olarak 2 buçuk 3 yıl yumurta vermektedir. LOHMAN BROWN ırkı endüstriyel bir ırk olduğundan, ilk günden yumurtaya giriş zamanına kadar teknik ve bilinçli yetiştirilmesi çok önemlidir. Yumurta üretimi yapan birçok firmada LOHMAN BROWN ırkını tercih etmektedir. Ortalama haftalık arasında ilk kılavuz yumurtasını vermektedir. Yılda ortalama olara adet yumurta yapmaktadır. Yumurta ağırlığı ortalama gramdır. Yumurta renkleri kahve ve tonları rengindedir. Yem tüketimi günlük ortalama gramdır. Ağırlığı ortalama 17. Haftada gram, 80. Haftada 2,100 gramdır.

5 ATAK-S ATAK-S ırkı ANKARA TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (TAE) tarafından geliştirilen yüksek verimli yumurta ırkı olup salma ve kümes tavukçuluk için ideal ırklardan biridir. ATAK-S tavuğu TAE nin 10 yıl süren çalışmalarının sonucu üretilen Türkiye nin ilk yerli yumurtacı tavuk ırkıdır. Ortalama olarak 2 buçuk 3 yıl yumurta vermektedir. Salma ve kümes tavukçuluk için doğada dirençli olması nedeniyle tercih edilen ırkların başında gelmektedir. ATAK-S özellikle son yıllarda doğal yumurta üretiminde vazgeçilmez bir ırk olmuştur. Ortalama haftalık arasında ilk kılavuz yumurtasını vermektedir. Yılda ortalama adet yumurta yapmaktadır. Yumurta ağırlığı ortalama gramdır. Yumurta renkleri sarı bej tonlarındadır. Yem tüketimi günlük ortalama gramdır. Ağırlığı ortalama 17. Haftada 1,350 gram, 80. Haftada 2,200 gramdır.

6 LİGORİN LİGORİN ler Dünya üzerinde beyaz yumurtacı olarak en çok bilinen ve kullanılan yumurta tavuğu ırkıdır. Yumurta ırkları arasında en fazla verim alabileceğimiz ırktır. Diğer yumurta tavuklarına göre ağırlıkları daha az olup, daha az yem tüketirler. Bu nedenden dolayı çok tercih edilmektedir. Ortama haftalık arasında ilk kılavuz yumurtasını vermektedir. Yılda ortalama adet yumurta yapmaktadır. Yumurta ağırlığı ortalama gramdır. Yumurta renkleri beyaz bej tonlarındadır. Yem tüketimi günlük ortalama gramdır. Ağırlığı ortalama 20. Haftada 1410 gramdır, 80. Haftada 1880 gramdır.

7 PLYMOUTH PLEYMUT ırkı salma tavukçuluğa en uygun ırktır. Zorlu hava koşullarında ve bakımsız kümeslerde yumurta vermeye dayanıklıdır. Bu ırkın ev artıkları ve geniş alanlarda meraklı bir şekilde gezinerek yem bulmaları onları diğer birçok cinsten daha özel hale getirilmiştir. Barınma sıkıntısı bulunmayan PLEYMUT lar bakımsız kümeslerde dahi hastalıklara karşı dayanıklıdırlar. Yem tüketimi fazla olduğu için kümes tavukçuluğunda pek tercih edilmez. Ortalama haftalık arasında ilk kılavuz yumurtasını vermektedir. Yılda ortalama adet yumurta yapmaktadır. Yumurta ağırlığı ortalama gramdır. Yumurta renkleri açık kahve ve krem rengindedir. Yem tüketimi günlük ortalama gramdır. Ağırlığı ortalama 18. Haftada 1,800 gram, 80. Haftada 2,600 gramdır.

8 LOHMAN BROWN CİVCİV LOHMAN BROWN tüm dünyada kullanılan en verimli ticari kahve renk yumurta tavuğudur. Ortalama haftalık arası yumurtaya girer. Lohman Brown ırkı yılda ortalama arası yumurta verimi vardır. LOHMAN BROWN civciv 1.kan civcivlerdir. %100 dişi olarak ilk gün MAREK aşıları yapılıp, sevk edilmektedir.

9 ATAK-S CİVCİV ATAK-S civciv Türkiye nin yumurtalık tavuk ırkıdır. Ortalama Haftasında yumurtaya girmektedir. Bu salma tavukçulukta 19 ila 21 hafta olarak değişebilmektedir. Genel anlam da doğal yumurta üretimi, salma tavukçuluk ve organik yumurta üretimi için ülkemizde kullanılmaktadır. ATAK-S civciv bir bahçe civcivi ve aktif yapıya sahip olduğu için salma tavukçulukta verimli sonuçlar elde edilmektedir. ATAK-S civciv 1.ci kan civcivlerdir. %100 dişi olarak ilk gün MAREK aşıları yapılıp, sevk edilmektedir.

10 PLYMOUTH (ÇİLLİ) CİVCİV PLEYMUT ( ÇİLLİ ) civciv 1.kan civcivlerdir. Dişi ve erkek karışıktır. Ayrıca sadece dişi olarak da satışı yapılır. İlk gün MAREK aşıları yapılıp, sevk edilmektedir.

11 KÖY CİVCİVİ KÖY civcivi karışık renklidir. Dişi ve erkek karışıktır. İlk gün MAREK aşıları yapılıp, sevk edilmektedir.

12 SASO ETLİK CİVCİV SASO ETLİK CİVCİV i dişi ve erkek karışıktır. İlk gün MAREK aşıları yapılıp, sevk edilmektedir. SASO doğal et tavukçuluğu ve organik tavuk üretimi için ideal bir ırktır.

13 ETLİK TAVUK RED BROİLER ırklarının soyları 1930 lara dayanmaktadır. Bu ırk oldukça hızlı gelişimleriyle bilinmektedir. Bu nedenle üreticiler için tercih sebebi olmaktadır. Et tavukçuluğu için verimli bir ırktır. Özellikle doğal et tavukçuluğu ve organik tavuk üretiminde kullanılmaktadır. RED BROİLER ırkı doğal ve organik et tavukçuluğunda ortalama gün arasında kesimi yapılır ve bu sürede 2,5kg ila 3,5 canlı kg ağırlığına ulaşır. Firmamızda da üretimi yapılan RED BROİLER ırkı 45 gün ile 60 gün arasında satışa sunulmaktadır günlük satışı yapılan RED BROİLER ortalama gr arası gelmektedir. RED BROİLER etlik tavuğu, bol et ve az kemik üreten bir tavuk cinsi olarak bilinmektedir. Her yaştan insanın tüketebileceği bir protein kaynağı olarak soframıza gelmektedir. Ancak çok hızlı büyüdükleri ve yem içeriklerinden dolayı bazı kesimler tarafından bu ırk çok sağlıklı olarak görülmemektedir. Beslenmeleri ya da bulundukları ortam nedeniyle çok kolay hastalanabildikleri için bu türün sağlığa uygun ortamda yetiştirilmesinin önemli olduğu bilinmektedir.

14 ETLİK HİNDİ BEYAZ ETLİK HİNDİ kanada menşelidir.1995 den bu yana ülkemizde üretilmeye başlamıştır. Çok hızlı büyüyen ve yediği yemi çok verimli bir şekilde ete dönüştüren bir ırktır. Az hareket eder ve kaliteli yemlerle beslenirse 1 yıl içerisin de erkekleri kg a kadar çıkabilir. Dişiler ise kg canlı ağırlığa kadar ulaşır. Et kalitesi, but etleriyle kuzu eti kıvamın da, göğüs eti olarak da piliç eti kalitesindedir. Doymamış yağ asitleri oranı düşük, protein miktarı yüksek, kolesterol yok denecek kadar az olan bir ete sahiptir. Erkeklerin yaşama gücü dişilere göre azdır. 22 haftaya kadar ortalama %8 10 ölüm normal sayılır. Ayrıca yüksek ağırlıklara ulaştıklarından ayak problemleri çok görülür. İtinalı bakım ve besleme isterler. Bunun yanında gramlık civcivden 150 gün gibi kısa zamanda 20 kg a kadar çıkmalarından dolayı tercih edilen ve aranan bir ırktır. Tam mera besiciliğine uygun değildir. Mera da beslenecekse dişiler tercih edilmeli veya yem takviyesi kesilmemelidir. YEM TÜKETİMİ 20 KG CANLI AĞIRLIĞINDA ERKEK KG ( 22 HAFTALIK İKEN ) 10 KG CANLI AĞIRLIĞINDA DİŞİ KG ( 16 HAFTALIK İKEN )

15 SİYAH HİNDİ SİYAH HİNDİ ( Amerikan Bronz Hindi ) kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika dır. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerinde yetiştirilen Gine tavuğuna olan benzerliği yüzünden almıştır. Siyah Hindi yurdumuzda daha çok mera besiciliği yapan işletmelerce kullanılmaktadır. Gelişimi Etlik Beyaz Hindiye göre daha yavaştır. Ayrıca canlı ağırlık olarak da daha azdır. Tavsiye edilen yetiştirme şekli şudur; minimum 45 günlük olana kadar kaliteli yemlerle kapalı alanlarda beslenip kademeli olarak meraya salınmasıdır. Mera yeterli olmadığı durumlarda ilave yemleme yapılmalıdır. 2.aydan sonra karma hindi yemlerine mısır, buğday karıştırılarak ucuz yem elde edilebilir. Siyah Hindi yetiştiriciliğine mart ayı başı gibi başlanarak 45 günlük olduğunda ilkbaharda zengin meralardan faydalanılarak bütün yaz boyu otlatma ile ekonomik büyütme sağlanır. Siyah Hindi genelde kış ayların da ve özellikle yılbaşında yoğun tüketilir. Kasım Aralık aylarında iyi bir büyütme ile ERKEKLER : KG CANLI AĞIRLIK DİŞİLER : 7 8 KG CANLI AĞIRLIK Hastalıklara ve çevre şartlarına Etlik Beyaz Hindiden daha dayanıklıdır.

16 ORVİA ST-5 ÖRDEK ORVİA ST5 Fransa menşeili Türkiye nin yeni ırkı etlik sınıfı ördek. Dünyanın en çok tüketilen ördek ırkıdır. En büyük özelliği hızlı büyümesidir. 40 günde kesime gelir. 50 günde 3,50 kg ulaşır. Eti Pekin Ördeğinden daha lezzetlidir.

17 PEKİN ÖRDEĞİ PEKİN ÖRDEĞİ ülkemizde 80 li yıllarda Çin den getirilmiştir. Dış ortama oldukça dayanıklı bir ırktır. Palaz olarak alacağınız ördekler aç kalmadıkları sürece kolay kolay telef olmazlar. Yıllık yumurta verimleri adet arasındadır. İlkbaharda alacağınız palazlar kısa sürede büyür eylül ekim başlarında erkekleri 2,5 3 kg canlı ağırlına, dişileri de 2 2,5 kg canlı ağırlığına ulaşırlar. Temiz suyu olan dere ve gölet kenarlarında yetişen ördeklerin eti lezzetli olur. Dar alanda ve az su olan yerlerde beslendiği zaman hem çevreyi çok kirletirler hem de et lezzeti iyi olmaz. Hobi amaçlı yetiştirme daha çok tercih edilir adetlik sürüler kolay yetiştirilir. Pekin Ördeği nin basit yapılı barınaklarda ve kümeslerde yetiştiriciliği yapılır. Son yıllarda ülkemizde Pekin Ördeği yetiştiriciliği yaygınlaşmıştır. Etinden, tüyünden, yumurtasından ve gübresinden faydalanılmaktadır.

KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website.

KATALOG Küplüpınar Mah. İstanbul Caddesi No:15 Osmangazi/BURSA Tel Website. KATALOG 2018 35 YILDIR TAVUKCULUK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEYİZ ÜLKEMİZİN PEK ÇOK YERİNE SATIŞLAR BİZİM TARAFIMIZDAN YAPILMAKTADIR. BURSA GÖKÇE KÖY'DEKİ KULUÇKAHANEMİZDE ÖRDEK,HİNDİ,ETLİK VE YUMURTALIK

Detaylı

Ürünlerimiz MEHMET EMİN TAVUKÇUL UK KÜMES HAYVANLARI İŞLETMECİLİĞİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A. Ş

Ürünlerimiz MEHMET EMİN TAVUKÇUL UK KÜMES HAYVANLARI İŞLETMECİLİĞİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A. Ş M E H M E T E M İ N T A V U K Ç U L U K K Ü M E S H A Y V A N L A R I İ Ş L E T M E C İ L İ Ğ İ G I D A S A N A Y İ V E T İ C A R E T A. Ş Ürünlerimiz YARKA TAVUK HİNDİ ÖRDEK SATIŞI MEHMET EMİN TAVUKÇUL

Detaylı

Tavuk yetiştiriciliği

Tavuk yetiştiriciliği Tavuk yetiştiriciliği Günümüzde tavukçuluk tüm dünyada yüksek verimli hibrit tavuklarla yapılmaktadır. Bir çok ülkede insanların tükettiği hayvansal proteinin yaklaşık 1/3-1/4 ü tavuk ve tavuk ürünlerinden

Detaylı

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU Resim 1: Bakanlığımızca Geliştirilen Yerli Hibritlerimiz (ATAK S). 1. Kanatlı sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve istihdam Bakanlığımız, 1930 lu yıllarda

Detaylı

Kanatlı Hayvan Hastalıkları

Kanatlı Hayvan Hastalıkları Kanatlı Hayvan Hastalıkları Kanatlı sektörü ile ilgili genel bilgiler 1930 Merkez Tavukçuluk Enstitüsü 1952 Saf ırkların ilk kez ithal edilmesi 1963 Damızlık (Parent stock) ithali 1970 Yatırımlarda artma

Detaylı

AB. SÜRECİNDE HİNDİ SEKTÖRÜNDE BAŞARININ YOL HARİTASI

AB. SÜRECİNDE HİNDİ SEKTÖRÜNDE BAŞARININ YOL HARİTASI AB. SÜRECİNDE HİNDİ SEKTÖRÜNDE BAŞARININ YOL HARİTASI Zir.Müh. M. Şerafettin ERBAYRAM Bolu Kalite Yem Sanayi Bolca Hindi Genel Koordinatörü Bolu, 03.HAZİRAN.2005, Koru Otel BEYAZ HİNDİ ÜRETİMİNİN BAŞLANGICI

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Yavaş Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği 1 YUMURTA TAVUKÇULUĞU Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra klavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Hızlı Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR YENİ IRKIN YUMURTALARINDA AMAÇ, EKONOMİK, SAĞLIKLI VE FAYDALI OLMALI Bodrumlu bir girişimci Dünyanın en çok yumurtlayan tavuk cinsini üretmek istediğini

Detaylı

Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede

Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede BESİLİK BÜYÜKBAŞ SIMMENTAL (SİMENTAL) Simental sığır ırkının anavatanı İsviçre dir. Simental hem süt ve hemde etçi olmalarından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Dünyada bir çok ülkede yetiştirilmektedir.

Detaylı

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU TÜRKİYE DE ÜRETİM VE TÜKETİM Sağlıklı beslenme konusunda her geçen gün daha da duyarlı davranmaya başlayan tüketiciler kırmızı ete alternatif olarak, daha az yağlı ve daha ucuz

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (20-25 Temmuz 2013 Madagaskar Ziyareti) Serdar KAMANLI Ankara-2013 1 Sunu Akışı Madagaskar Madagaskarda yaptığımız

Detaylı

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hindilerin tavuklara göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, yılbaşında tüketimi, etinin sucuk salam gibi ürünlerde dana

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI

MANİSA TİCARET BORSASI MANİSA TİCARET BORSASI KANATLI SEKTÖR RAPORU 2015 EĞİTİM ARAŞTIRMA BİRİMİ TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nca Geliştirilen Yerli Hibritler (ATAK

Detaylı

TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF

TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. TEMEL ZOOTEKNİ KISA ÖZET KOLAY AÖF Kolayaöf.com

Detaylı

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU DÜNYA ÜRETİMİ VE TİCARETİ Dünyada 0207 Gümrük Tarife Pozisyonlu (GTP) kanatlı eti ve ürünleri üretiminde başı çeken ülkeler sırasıyla ABD (17,5 milyon ton), Çin Halk Cumhuriyeti

Detaylı

KEKLİK YETİŞTİRİCİLİĞİ

KEKLİK YETİŞTİRİCİLİĞİ KEKLİK YETİŞTİRİCİLİĞİ Resim 1:Doğada keklik 1.Genel bilgiler ve özellikleri Eti ve yumurtası için beslenen kekliklerin eti çok lezzetli ve yağ oranı düşüktür. ABD, Fransa, İspanya, Macaristan, Slovakya

Detaylı

KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG

KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG KOYUNCULUK GAP TEYAP İHG KOYUN IRKLARI Koyunları verimlerine göre 3 grupta toplayabiliriz. Etçi ırklar, Sütçü ırklar, Yapağıcı ırklar, Bir işletmede yetiştirilecek koyun ırkı seçilirken şu hususları dikkate

Detaylı

Bingöl İlinde Hindi Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Sorunları

Bingöl İlinde Hindi Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Sorunları Bingöl İlinde Hindi Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Sorunları Özet Hakan İNCİ 1, M.Reşit TAYSI 2, Helda Ebru SEVİNÇ 1 1 Bingöl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Bingöl, TÜRKİYE ² Bingöl

Detaylı

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR YENİ IRKIN YUMURTALARINDA AMAÇ, EKONOMİK, SAĞLIKLI VE FAYDALI OLMALI Bodrumlu bir girişimci Dünyanın en çok yumurtlayan tavuk cinsini üretmek istediğini

Detaylı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı İÇERİĞİ Kanatlı hayvancılık sektörü genetik calışmalar, yem teknolojisi ve beslenme rejimlerindeki bilimsel ilerlemelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada artan kaliteli

Detaylı

Yerli ve Dış Kaynaklı Kahverengi Yumurtacı Hibritlerin Verim Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması *

Yerli ve Dış Kaynaklı Kahverengi Yumurtacı Hibritlerin Verim Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması * TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 2006, 12 (2) 182-187 ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Yerli ve Dış Kaynaklı Kahverengi Yumurtacı Hibritlerin Verim Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması * Ahmet N. FATHEL

Detaylı

Ürün Raporu. Kümes Hayvancılığı T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL EKONOMİ VE POLİTİKA GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ

Ürün Raporu. Kümes Hayvancılığı T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL EKONOMİ VE POLİTİKA GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ Ürün Raporu Kümes Hayvancılığı 2014 T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIMSAL EKONOMİ VE POLİTİKA GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ TARIMSAL EKONOMİ VE POLİTİKA GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ Ürün Raporu KÜMES HAYVANCILIĞI

Detaylı

YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ

YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ Yulafın Kökeni Yulafın vatanını Decandolle Doğu Avrupa ve Tataristan; Hausknecht ise orta Avrupa olduğunu iddia etmektedir. Meşhur tasnifçi Kornicke ise Güney Avrupa ve Doğu Asya

Detaylı

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım Ebeveyn Sürüsü 2. Basım W-36 KAHVERENGİ Performance Performans Standartları Standards Manual Kitapçığı Performans Özeti Dişilerde Yaşama Gücü, 1. 18. Haftalar % 94 Dişilerde Yaşama Gücü, 19. 75. Haftalar

Detaylı

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama)

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) -Ders Notu- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Adana ADANA-2008 ÖNSÖZ Hayvan beslemenin

Detaylı

TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ

TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ 1. GİRİŞ Beyaz et insan beslenmesinde besin değeri açısından tartışılmaz bir öneme ve yere sahiptir. Tavuk eti; uluslararası terminolojide Kanatlı Eti kavramı içinde değerlendirilmektedir.

Detaylı

SERBERT OTLATMALI (FREE RANGE) SİSTEMDE YUMURTA TAVUKÇULUĞU

SERBERT OTLATMALI (FREE RANGE) SİSTEMDE YUMURTA TAVUKÇULUĞU SERBERT OTLATMALI (FREE RANGE) SİSTEMDE YUMURTA TAVUKÇULUĞU Erol BİNTAŞ Ziraat Yük. Müh. Bahattin KOÇER Ziraat Müh. Gökhan EGE Veteriner Hekim Toplumda son yıllarda daha doğal ve sağlıklı besinler tüketme

Detaylı

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER

Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünlerini Ekonomik Değeri Nasıl Artırılabilir Yrd. Doç. Dr. Zeki GÜRLER Manda Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Manda sütü Afyon kaymağı Lüle kaymağı Manda yoğurdu Dondurma Manda tereyağı Manda peyniri

Detaylı

ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI

ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI 2.3.2. ZOOTEKNİ ANABİLİM DALI : Yumurtlama Öncesi Tüy Dökümünün Yumurtacı Tavukların Performansına Etkisi : TUAM -Veteriner Fakültesi Birimi : Metin PETEK*, Faruk BALCI, Hasan BAŞPINAR Yayınlandığı Yer

Detaylı

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR YENİ IRKIN YUMURTALARINDA AMAÇ, EKONOMİK, SAĞLIKLI VE FAYDALI OLMALI Bodrumlu bir girişimci Dünyanın en çok yumurtlayan tavuk cinsini üretmek istediğini

Detaylı

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği 2014 2015 KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ 1 Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ Kaz eti ;yüksek besleyici değeri yanında düşük yağ ve kolesterol içeriği bakımından sağlıklı bir et türü olup, çeşitli

Detaylı

Kanatlı. Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi

Kanatlı. Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi KONU etkisi İLGİ Tamponlanmış organik asit kombinasyonunun broyler performansına Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık

Detaylı

KOYUNLARIN BESLENMESİ

KOYUNLARIN BESLENMESİ KOYUNLARIN BESLENMESİ Dr. Ahmet Hamdi AKTAŞ Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, KONYA Buğday ile koyun gerisi oyun Mera ile koyun gerisi oyun Biz de koyunlarımızı böyle kaliteli meralarda

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

Gaziantep. kalite ve güven SEKTÖR ZİYARETLERİ GÜNEŞLİ A.Ş.

Gaziantep. kalite ve güven SEKTÖR ZİYARETLERİ GÜNEŞLİ A.Ş. kalite ve güven Kayseri, Malatya Gaziantep & Güneşli A.Ş. sponsorluğunda geçtiğimiz ay başladığımız kanatlı damızlık üreticileri ziyaretlerimizde bu ay yine üç farklı ildeki üreticileri ziyaret ettik;

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 1. Dünya hayvan üretimi 2. Kanatlı eti üretimi 3. Yumurta üretimi 4. Kanatlı üretiminin geleceği 5. Dünya yem üretimi 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN

Detaylı

Ruminant. Koyun Beslemede Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Noktalar

Ruminant. Koyun Beslemede Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Noktalar Koyun Beslemede Dikkat Edilmesi Gereken Kritik Noktalar KONU İLGİ Koyunların beslenmesi TERCÜME VE DERLEME Koyun beslemesinde dikkat edilmesi gereken kritik noktalar Teknik Ürün Müdürü Kazım Bilgeçli KAYNAKÇA

Detaylı

KOYUN VE KEÇİLERİN BESLENMESİ

KOYUN VE KEÇİLERİN BESLENMESİ ALİBEY YEM HAYVAN BESLEME YAYINLARI KOYUN VE KEÇİLERİN BESLENMESİ Yrd. Doç. Dr. Çağdaş KARA Zir. Müh. Selahattin YİĞİT İ İLE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK FAKÜLTESİ İŞBİRLİĞ EKTAŞ TARIM ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİ

Detaylı

Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri

Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri Profoks Cihazından Üretilen Gazın Yumurtacı ve Etçi Tavuk İşletmelerinde Kullanılmasının Etkileri Uygulama 1. İşlerler Yumurta Üretim Tesisi, Burdur-Antalya karayolu 5.km Burdur. İşletmenin Özelliği: Yarı

Detaylı

Tel: Genel Müdürlük Bandırma/ BALIKESİR

Tel: Genel Müdürlük Bandırma/ BALIKESİR ERPA-C.O. TURKEY is CHİCKEN WORKING SYSTEM ATAK-S Köy Tavuğu İle İlgili Batı Karadeniz Bölge Prjesi Öncelikli hedefimiz Atak-S Köy Tavuğu ve Salma Tavuk Yetiştiriciliğini Karadeniz bölgemize kazandırmaktır.

Detaylı

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER KAFES YUMURTA TAVUĞU RASYONU Ca % P % Ver. Mik.% HP Yem Mad. HP % ME kcal/kg % ME kcal/kg Ca % P % Mısır 8 3400 0,05 0,3 52,00 4,16 1768,00 0,026 0,156 Arpa 11 2650 0,07

Detaylı

Proje Adı: Farklı Kompozisyona Sahip Meralarda Serbest Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Performans ve Kalite Parametrelerinin Ölçülmesi

Proje Adı: Farklı Kompozisyona Sahip Meralarda Serbest Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Performans ve Kalite Parametrelerinin Ölçülmesi Proje Adı: Farklı Kompozisyona Sahip Meralarda Serbest Yetiştirilen Yumurta Tavuklarının Performans ve Kalite Parametrelerinin Ölçülmesi Proje No: NKUBAP.00.24.AR.12.07 Farklı Kompozisyona Sahip Meralarda

Detaylı

LAKTASYON VE SÜT VERİMİ

LAKTASYON VE SÜT VERİMİ LAKTASYON VE SÜT VERİMİ Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Tanım Laktasyon, buzağılama ile başlayan ve kuruya çıkma ile sona eren süt verme dönemidir.

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI TAVUKÇULUK ARAÞTIRMA ENSTÝTÜSÜ MÜDÜRLÜÐÜ www.arastirma.tarim.gov.tr/tavukculuk ankara.tavukculuk@gthb.gov.tr TAVUKÇULUK ARAÞTIRMA ENSTÝTÜSÜ MÜDÜRLÜÐÜ TÝCARÝ KAHVERENGÝ

Detaylı

GİRİŞ I. PROJE ÖZETİ Projenin Genel Tanımı Giriş Projenin Amacı Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi...

GİRİŞ I. PROJE ÖZETİ Projenin Genel Tanımı Giriş Projenin Amacı Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi... İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 I. PROJE ÖZETİ... 2 1. Projenin Genel Tanımı... 3 2. Giriş... 3 3. Projenin Amacı... 3 4. Projenin Kalkınma Planı ile İlişkisi... 4 II. PROJENİN AYRINTILI TANIMI... 5 1. Proje Uygulama

Detaylı

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU TÜRKİYE DE ÜRETİM VE TÜKETİM Sağlıklı beslenme konusunda her geçen gün daha da duyarlı davranmaya başlayan tüketiciler kırmızı ete alternatif olarak, daha az yağlı ve daha ucuz

Detaylı

CA ve kalitesine göre 2-6 kg kaba yem 10 aylık yaşta meme bezi gelişimini tamamlar;

CA ve kalitesine göre 2-6 kg kaba yem 10 aylık yaşta meme bezi gelişimini tamamlar; Düve Dişi dana yağlandırılmamalı CA ve kalitesine göre 2-6 kg kaba yem 10 aylık yaşta meme bezi gelişimini tamamlar; 14 aylıkyaşta yaşta (360-400 kg) tohumlama Düve Yağlandırmamak için kaba yem kalitesine

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 39

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 39 ÖZET: Birçok protein kaynağının kanatlılarda kullanımı için işleme gereksinim duyulmaktadır. Ancak bu işlem çiftlik şartlarında mümkün olmayabilir. Bu durumda çiftlikler tahıl üretimi yapmalı ve daha sonra

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

Akın Pala, akin@comu.edu.tr. http://akin.houseofpala.com

Akın Pala, akin@comu.edu.tr. http://akin.houseofpala.com Akın Pala, akin@comu.edu.tr http://akin.houseofpala.com 1 Küçükbaş Hayvan Yetiştirme 2 3 Kaç tür koyun var, verimlerine göre Etçi ırklar, Sütçü ırklar, Yapağıcı ırklar 4 Kaç tür koyun var, anatomi Yurdumuzda

Detaylı

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI

KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI KONYA-EREĞLİ TİCARET BORSASI 2015 TÜRKİYE DE VE İLÇEMİZDE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ SORUNLARI TÜRKİYE DE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ Ülkemiz coğrafi özellikleri bakımından her türlü hayvansal ürün üretimi için uygun

Detaylı

Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları

Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları Giriş Balık, insanoğlunun varoluşundan itibaren değerli bir besin kaynağı olmuştur. Günümüzde ise kaliteli ve yüksek oranda vitamin, mineral ve protein yapısının

Detaylı

YUMURTA TAVUKÇULUĞU VERİLERİ

YUMURTA TAVUKÇULUĞU VERİLERİ YUMURTA TAVUKÇULUĞU VERİLERİ Sayın İlgili Türk Yumurta sektörü çok sayıda modern üretim tesisi, bilgi birikimi ve örgütlü yapısı ile gelişimini hızla sürdürmektedir. Bu gelişimin devam etmesi için, sektörde

Detaylı

Prof. Dr. Zafer ULUTAŞ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Prof. Dr. Zafer ULUTAŞ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Prof. Dr. Zafer ULUTAŞ Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beslenme için gerekli Protein İhtiyacı Sağlıklı beslenme için günlük tüketilmesi gereken protein miktarının kişi başı 110g arasında olması arzu edilir.

Detaylı

DÜNDEN BUGÜNE KULA...

DÜNDEN BUGÜNE KULA... DÜNDEN BUGÜNE KULA... Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Cumhuriyet in ilk yıllarında yaşanan kalkınma hamlesine kadar uzanan geçmişi ve ticari hayatıyla Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türk ekonomisine

Detaylı

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 )

2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) 2011/1 sayılı Tarım Genelgesi Karşılaştırma (25.04.2014 ) Eski: DİR Kapsamında İthalatına İzin Verilmeyecek Eşyalar Yeni: Dahilde İşleme İzin Belgesi ile İlgili İthalat Listesine İlişkin Hükümler (Değ.:

Detaylı

Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü

Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü Türkiye de ve Dünya da Kanatlı Sektörü Ülkemizde beyaz et sektörü, özellikle 80 li yıllarda başlanan yatırımlar neticesinde çok önemli bir mesafe almıştır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye, kanatlı hayvan

Detaylı

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Memeli hayvanlardan elde edilen süt, bileşimi türden türe farklılık gösteren ve yavrunun ihtiyaç duyduğu bütün besin unsurlarını içeren

Detaylı

Ruminant. Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim

Ruminant. Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim KONU İLGİ Düvelerin beslenmesi Sütten kesimden tohumlamaya kadar olan dönemde besleme ve yönetimsel pratikler TERCÜME VE DERLEME

Detaylı

Büyük baş hayvancılık

Büyük baş hayvancılık Büyük baş hayvancılık hayvancılık faaliyetleri özellikle dağlık bir araziye sahip kırsal kesimlerde ön plana geçerek, birinci derecede etkili ekonomik Yakın yıllara kadar bir tarım ülkesi olarak kabul

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Edirne İlinde Yem Bitkileri Ekilişi Kaba Yem Üretiminin İhtiyacı Karşılama Oranı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Edirne İlinde Yem Bitkileri Ekilişi Kaba Yem Üretiminin İhtiyacı Karşılama Oranı Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Edirne İlinde Yem Bitkileri Ekilişi Kaba Yem Üretiminin İhtiyacı Karşılama Oranı EDİRNE YATIRIM DESTEK OFİSİ EDİRNE İLİNDE YEM BİTKİLERİ EKİLİŞİ, MERALARIN DURUMU

Detaylı

SİVAS İLİNDE TAVUKÇULUĞUN DURUMU

SİVAS İLİNDE TAVUKÇULUĞUN DURUMU SİVAS İLİNDE TAVUKÇULUĞUN DURUMU Hasan Eleroğlu 1 Arda Yıldırım 1 Turan Toker 2 Özet: Bu çalışma ile Sivas ilindeki tavukçuluğun durumu ve Türkiye genelindeki yeri incelenmiştir. Sivas ili yumurta tavukçuluğu

Detaylı

SEKTÖR ZİYARETLERİ GÜNEŞLİ A.Ş.

SEKTÖR ZİYARETLERİ GÜNEŞLİ A.Ş. Tavukçuluk sektöründe kilit bölge; Marmara Güneşli Aşı Sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz Kanatlı Damızlık İŞLETMELERİ Ziyaretleri köşemizde bu ay, Türkiye deki toplam kanatlı eti üretiminin % 35-40 ında

Detaylı

Abalım bir markasıdır

Abalım bir markasıdır KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Abalım bir markasıdır İyi kalite, yüksek verim Ülkemizin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş., 1969 yılında ülkemizin ilk özel

Detaylı

Murat Kalafat Ziraat Müh. Türkiye de Hindi Sektörünün Dünü, Bugünü, Yarını

Murat Kalafat Ziraat Müh. Türkiye de Hindi Sektörünün Dünü, Bugünü, Yarını Murat Kalafat Ziraat Müh. Türkiye de Hindi Sektörünün Dünü, Bugünü, Yarını Türkiye deki Hindi Yetiştiriciliğinin Yakın Tarihçesi Ülkedeki hindi yetiştiriciliği 1950 lerden de eskilere dayansa da bu üretim

Detaylı

ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI

ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI ZOOTEKNİ (VETERİNER) ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI I. YARIYIL D. KODU DERİN ADI Z/ Teo. Uyg. Top. Kredi VZD 101 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 9 VZD 102 Tez Hazırlık Çalışması Z 0 1 1 0 1 eçmeli Dersler(eçmeli

Detaylı

DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ. Prof.Dr. Selahattin Kumlu. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya. Jump to first page

DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ. Prof.Dr. Selahattin Kumlu. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya. Jump to first page DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Dişi Sığır Büyütmede Hedefler Yaş CA (kg) Gcaa (g) 0 (Doğumda) 38 2 aylık 70

Detaylı

B Ü L T E N BANDIRMA TİCARET BORSASI İLK TARİH : SON TARİH : HUBUBATLAR BUĞDAYLAR HUBUBAT MAMÜLLERİ BUĞDAY UNLARI

B Ü L T E N BANDIRMA TİCARET BORSASI İLK TARİH : SON TARİH : HUBUBATLAR BUĞDAYLAR HUBUBAT MAMÜLLERİ BUĞDAY UNLARI İLK TARİH : 09..03 SON TARİH : 3..03 GÖREN MADDELERİN HUBUBATLAR BUĞDAYLAR BEYAZ YEMLİK BUĞDAY (60) 0,570 0,580 0,57.00 KG 6.3,000 H.M.S === MİKTAR VE BEDEL TOPLAMI ===.00 6.3,000 PİRİNÇLER ÇELTİK,350,350,350

Detaylı

F. Takım: Coleoptera

F. Takım: Coleoptera F. Takım: Coleoptera 1. Familya: Dermestidae a)anthrenus museorum L. (Çekmece böceği) b)trogoderma granarium Everst. (Khapra böceği) a)anthrenus museorum L. (Çekmece böceği) Erginleri 3 mm. kadar olan

Detaylı

creafix.net 0332 235 85 95

creafix.net 0332 235 85 95 www.kosgeb.gov.tr Basım Tarihi : 0.0.0 Basım Yeri: Adım Ofset creafix.net 0 SIĞIR SÜT YEMLERİ BUZAĞI YEMLERİ SIĞIR BESİ YEMLERİ KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Dairy cattle feed Calf feed Beef cattle feed Sheep feed

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ

TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE DE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ Prof. Dr. Salahattin KUMLU DGRV-Türkiye Temsilciliği Eğitim Ekibi Merzifon, 2012 Türkiye de sığır varlığı ve süt verimi Eylül 2012 2 Sığır varlığı ve süt verimi İnek sayısı

Detaylı

Tavuk Yetiştirme Tekniği

Tavuk Yetiştirme Tekniği Tavuk Yetiştirme Tekniği Etlik Piliç Yetiştiriciliği Kasaplık piliç; 6-8 hafta besiye dayalı olan en kısa süreli tavuk yetiştiriciliğidir. Derin yataklı yer tipi kümeslerde yapılır. Kafes yetiştirmesinde

Detaylı

Kırmızı Tavuk Biti (Dermanyssus gallinea, Tavuk Akarı)

Kırmızı Tavuk Biti (Dermanyssus gallinea, Tavuk Akarı) Kırmızı Tavuk Biti (Dermanyssus gallinea, Tavuk Akarı) - İnfeksiyöz Hastalıkların Bulaşma ve Yayılmasında Potansiyel Tehlike - Kırmızı tavuk biti ( Dermanyssus gallinae ) evcil kümes hayvanlarında özellikle

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta verimi Kabuk kalitesi Civciv kalitesi Döllülük Çıkım oranı Karaciğer sağlığı Bağırsak sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/04/2012. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 30/04/2012. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/04/202-30/04/202 T.C. Sayfa: - 6 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.55 0.5500 92,560.00 KG 50,908.00 8 ARPA YEMLİK 0.44 0.44 0.4354 8,480.00 KG 3,692.00 4 ARPA YEMLİK ı: 54,600.00 22 ARPA

Detaylı

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com Broyler Performans ve Besin Değerleri broyler cobb-vantress.com Giriş Bu kitapçık, Cobb500 broylerleri için saha ve karkas hedeflerini ve bunlara ulaşmayı sağlayacak önerileri kapsamaktadır. Kitapçıkta

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/10/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/10/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ÇAVDAR ÇAVDAR - 31//2014 T.C. Sayfa: 1-8 ÇAVDAR UNU TTS 27.85 31.14 29.3596 72.00 AD 2,113.89 536 ÇAVDAR ı: 2,113.89 536 ÇAVDAR ı 2,113.89 536 ÇELTİK ÇELTİK ÇELTİK MTS 1.23 1.95 1.7075 7,906,6.43

Detaylı

ZZT424-Kanatlı Hayvan Besleme Ders Notları Prof.Dr.Necmettin Ceylan Ankara Üniversitesi-Ziraat Fakültesi-Zootekni Bölümü

ZZT424-Kanatlı Hayvan Besleme Ders Notları Prof.Dr.Necmettin Ceylan Ankara Üniversitesi-Ziraat Fakültesi-Zootekni Bölümü 2017-2018 ZZT424-Kanatlı Hayvan Besleme Ders Notları Prof.Dr.Necmettin Ceylan Ankara Üniversitesi-Ziraat Fakültesi-Zootekni Bölümü ENERJİ Kanatlılarda Besin Maddesi İhtiyaçları ve Rasyon İçeriğinin Hesaplanması

Detaylı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/05/ /05/2013. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. BAFRA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 01/05/ /05/2013. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.65 0.65 0.6500 2,190.00 KG 1,423.50 2 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5800 16,100.00 KG 9,338.00 3 ARPA YEMLİK ı: 10,761.50 5 ARPA ı 10,761.50 5 UNU

Detaylı

KOP BÖLGESİNİN ET ÜRETİM POTANSİYELİ

KOP BÖLGESİNİN ET ÜRETİM POTANSİYELİ KOP BÖLGESİNİN ET ÜRETİM POTANSİYELİ Kübra ÜNAL Mustafa KARAKAYA ÖZET Ülkemizde tarım sektörü, nüfusumuzun büyük bir bölümüne geçim kaynağı olması, gıda sanayine hammadde sağlaması nedeniyle önemli bir

Detaylı

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ.

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. KÜMES HAYVANLARI BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 / Faks: +90 232 464 71 21

Detaylı

TAVUK VE PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ

TAVUK VE PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ KÜRESEL KRİZ VE TARIM SEKTÖRÜ TAVUK VE PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ P. Ezgi KORKMAZ İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürlüğü Ocak 2015 İZMİR TİCARET BORSASI Sayfa 0 TAVUK VE PİLİÇ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA DEVEKUŞU YETİŞTİRİCİLİĞİ

TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA DEVEKUŞU YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA DEVEKUŞU YETİŞTİRİCİLİĞİ Dünya da genelde hayvansal üretim ticari işletmeler tarafından yapılmaktadır. Dünyadaki hayvansal gıda eksikliliğini gidermek, daha ekonomik ürün elde etmek

Detaylı

ANKARA KEÇİSİ. Yayılma Alanı : Ankara ili başta olmak üzere, İç Anadolu bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin bazı illeri

ANKARA KEÇİSİ. Yayılma Alanı : Ankara ili başta olmak üzere, İç Anadolu bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin bazı illeri ANKARA KEÇİSİ Yayılma Alanı : Ankara ili başta olmak üzere, İç Anadolu bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin bazı illeri Verim Yönü : Tiftik ve et Genel Tanımı : Vücut küçük yapılı, ince ve

Detaylı

SAĞLIM İNEKLERİN BESLENMESİ

SAĞLIM İNEKLERİN BESLENMESİ SAĞLIM İNEKLERİN BESLENMESİ Birlikle el ele, hayvancılıkta daha ileriye... Mehmet Ak Ziraat Mühendisi Sorumlu Müdür 048 9 4 www.burdurdsyb.org www.facebook.com/burdurdsyb Konuya başlamadan önce, yazıda

Detaylı

T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 4,906.

T.C. BAFRA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 4,906. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK TTS 0.60 0.61 0.602 8,081.00 KG 4,906.40 2 ARPA YEMLİK ı: 4,906.40 2 ARPA ı 4,906.40 2 ÇAVDAR ÇAVDAR ÇAVDAR UNU TTS 25.93 35.30 30.0928 18.00 AD 541.6

Detaylı

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM

NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI SAKSI KATALOĞU KASIM 2018 @nadir.bitkiler.fidanligi 2018 NADİR BİTKİLER FİDANLIĞI Fatih Koçak - Nadir Bitkiler Fidanlığı Şubat-Mart 2018 sezonunda açılmıştır. Fidanlık, Amerika,

Detaylı

Sertifikasyon Müracaat Formu

Sertifikasyon Müracaat Formu Uluslararası Sertifikasyon ve Teknik Denetim Müracaat no: Başvuruyu yapan kişi Üretici/ Üretici Örgütü /Müteşebbis tanımı: Seçenek Bireysel ( ) Üretici Grubu ( )* Üretici Üretici Örgütü Müteşebbis Adı

Detaylı

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ. Resim1: Kaz sürüsü.

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ. Resim1: Kaz sürüsü. KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ Resim1: Kaz sürüsü. 1. Giriş Hayvansal kaynaklı protein tüketiminin arttırılması ucuz üretim ile mümkündür. Kanatlı etleri ise bu bakımdan ucuza mal edilebilen hayvansal bir protein

Detaylı

Ticari Yumurtacılar 3. Basım

Ticari Yumurtacılar 3. Basım Ticari Yumurtacılar 3. Basım W-36 Performans Standartları Kitapçığı Genel Yetiştirme Önerileri Hy-Line hatlarının genetik potansiyeli ancak, doğru yetiştirme koşulları sağlandığında ortaya çıkabilir. Hy-Line

Detaylı

Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da

Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da Gri kurt tüm evcil köpeklerin atası ve en yakın akrabasıdır. Üremenin devam ettiği yıllar boyunca farklı görünümlü yüzlerce kurt üremiş olsa da köpeklerin beslenme ihtiyaçlarının aynı kalmış olması bir

Detaylı

Ticari Yumurtacılar 2. Basım

Ticari Yumurtacılar 2. Basım Ticari Yumurtacılar 2. Basım W-36 KAHVERENGİ Performance Performans Standartları Standards Manual Kitapçığı Genel Yetiştirme Önerileri Hy-Line hatlarının genetik potansiyeli ancak, doğru yetiştirme koşulları

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı