Pazarlama Satrancında Şah: İçerik

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pazarlama Satrancında Şah: İçerik"

Transkript

1

2 Pazarlama Satrancında Şah: İçerik

3 Marka iletişiminde geleneksel yöntemlerin yaygın kullanımı günümüzde pazarlama açısından markalar için önemli bir sorun oluşturmaktadır. Potansiyel müşterilerin geleneksel yöntemlere aşina olması markaların sunduğu tanıtım yöntemlerine karşı müşteri tarafında bir duyarsızlık oluşturmaktadır. Bunun en somut örneği şablon banner reklamlarına karşı gelişen banner körlüğü fenomenidir. İnternet kullanıcıları web-sitelerini gezerken banner lar için ayrılmış alanları es geçer ve burada yapılan tanıtımla herhangi bir etkileşime geçmez. Bu nedenle geleneksel şablon banner lar yerine dikkat çekici, kendi içerisinde bir içerik değeri taşıyan banner lar artık öne çıkmak isteyen markalar tarafından tercih edilmektedir. Banner örneği dijital alışkanlıkların yaygınlaştığı bir dünyada genele yansıyan bir durumu ortaya koymaktadır. Kullanıcılar artık özgün ve ilgi çekici bir içeriği olmayan tüm marka iletişimlerine karşı kapalıdır. Bu nedenle 2010 yılından başlayarak İçerik Pazarlaması (Content Marketing), dijital ve geleneksel pazarlamada kendi başına ayrı bir disiplin konumuna gelmiştir. İçerik pazarlamasının önemini ortaya koyan motto ise pazarlama dünyasında yaygın olarak söylenegelen Content Is King cümlesidir. İçerik günümüzde pazarlamayı başarıya ulaştıracak olan Kral dır. Bu kitapta Türkiye özelinde müşteri alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak globaldeki içerik pazarlaması biçim ve örneklerini, başlangıç adımlarını ele alacağız. Özgün bir disiplin olan içerik pazarlamasının karmaşık yollarını haritalandıracak bu çalışmayla, bünyesinde faaliyet gösterdiğiniz ya da sahibi olduğunuz firma-markanın içerik pazarlamasını şekillendirirken doğru güzergahta ilerleyeceksiniz. Herkesin konuştuğu ama kimsenin görmediği hayalet; İçerik 101 e hoş geldiniz.

4 İçerik Stratejisi

5 Yola Tersten Başlamak: İçerik Pazarlaması Nasıl Başarısız Olur? En iyi dövüşler dövüşmediklerimizdir. Mr. Han, Karate Kid İçerik pazarlamasında başarıya ulaşmak temel itibariyle karate filmlerindeki kahramanların hikayelerine benzemektedir. Her müsabaka sonrasında hatalarından ders çıkartarak kendi dövüş tekniğini geliştiren kahraman kısa sürede efsanevi bir karaktere dönüşür. Bu nedenle gerçek bir karateci asla yenildiği müsabakadan kaybetmiş olarak ayrılmaz. Her yenilgisinde yeni bir ders kazanır. İçerik pazarlamasını inşa ederken bu ders çıkartma meselesi özel bir öneme sahiptir. Her yıl sayısız markanın ve girişimin yenildiği iş dünyasında kaybetmemek için yenilenlerin neden yenildiğini anlamak önemlidir. Günümüzde içerik pazarlamasının başarısız olmasının en yaygın nedeni doğru bir stratejinin kurulmamasıdır. Strateji ve planlama; hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da istikrarlı ve emin bir ilerleyişe sahip olmak için gereklidir. Karateci çocuğun eğitimini köklü bir müfredata dayandıran Sensey gibi siz de markanızın içeriğini doğru şekilde kurgulanmış bir stratejiye dayandırmalısınız.

6 Strateji doğru biçimde kurgulanmaz ve kısa vadeli çözümlerle ilerleme yolu tercih edilirse kısa sürede içerik pazarlamanız çıktığı her müsabakada yenilgiye mahkum, enerjisini boşa tüketen bir karateciye dönüşecektir. İçerik pazarlaması doğru bir strateji oluşturulmadığı, kısa vadeli düşünüldüğü ve istikrarlı olmadığı müddetçe kaybedecektir. Bu nedenle hem bir strateji oluşturulmalı hem de bu strateji gerekli ilgililiğe (relevancy), istikrara ve optimizasyona sahip olmalıdır. Bu sayede markanızın ihtiyaç duyduğu Sensey i elde edebilirsiniz. İçerik Kalitesini Önemsememek İçerik pazarlamasının öncelikli dayanağı, kaliteli içerik sunarak pazarda dikkat çekici bir konuma sahip olmaktır. Bu nedenle kalitesi olmayan içerik, içerik pazarlaması kapsamında yer almaz. İçerik pazarlamasının alamet-i farikası olan kalite kesinlikle içerik stratejisinde yer almalıdır. Günümüzde özellikle dijital platformlarda markaların kendilerine ait kanalları ve sayfaları bulunmakta. Ancak bu sayfalardan pek çoğu kendisinden beklenen etkiyi yaratmakta yetersiz kalmaktadır. Bunun nedeni içerik stratejisi kapsamında kalitenin üzerine düşülmemesidir. Kaliteli içeriğe yatırım yapmadıkça içerik stratejisi başarısız olacaktır. Stratejinin Uygulanmasına Esneklik Göstermek İçerik pazarlamasında yapılan bir diğer hata da çizilen stratejide günlük koşullar gereği esneklikler göstermektir. Burada günün koşullarına uygun manevralar yapmamak anlamı çıkartılmamalıdır.

7 Stratejinin uygulanması aşamasında takvimde yapılacak değişiklikler, içerik biçimi ve mecraları konusunda stratejiden bağımsız aksiyonların neticesi çoğunlukla beklenenden daha verimsiz, hatta bazı durumlarda zararlı bir şekilde neticelenebilir. Bu nedenle stratejiye sadakat başarı için çok önemli bir şarttır. Hazırlanan İçeriğin Optimize Edilmemesi Takviminizi hazırladınız, kaliteli bir ekiple içeriği üretiyorsunuz ancak yaydığınız mecralardan beklenen geri dönüşü alamıyor musunuz? Bu noktada elinizdeki içeriğin yeterince optimize edilmediği sorusu aklınıza gelmelidir. Optimizasyon konusunda yapılan yaygın hatalardan birisi hazırlanan içeriğin alakasız bir mecradan sunulmasıdır. Örneğin; hazırladığınız video içeriği Facebook tan yayına sokmak mantıklı bir tercih iken bunu mailing çalışmasında kullanmak verimsiz bir seçenek olacaktır. Aynı biçimde yazılı içeriğin de farklı mecralara özgün biçimde optimize edilmesi gerekebilir. Bu tip uyumsuz ve hatalı optimizasyonun en somut örneği, Twitter da 140 karakterden ibaret alanı göz önünde bulundurmadan yazılı içeriği parça parça Twitter dan yaymaktır.

8 İçerik Stratejisi Neleri Kapsar? Hedef Belirleme Herhangi bir alanda strateji kurgulanırken doğal olarak bir hedef belirlenmesi gerekir. Futbolda galibiyet için yapılan taktik düzenlemeler, içerik pazarlamasında da başarı için yapılır. Farklı mecralardan yürütülen içerik çalışmaları ölçümlenebildiği ve bir hedefe götürdüğü ölçüde kıymetlidir. Ölçümlenemeyen ve herhangi bir hedefe götürmeyen her çalışma, gereksiz efor ve enerji kaybına yol açacaktır. Hedef belirlerken spesifik olmak gerekir. Muğlak ve genelgeçer hedefler çalışma ve işleyiş aşamasında güvensizlik oluşturabileceği gibi herhangi bir katkı da sunmaz. Bu nedenle hedefiniz başarı ise başarının tanımını yapmanız ve biçimini belirlemeniz gerekmektedir. Bu noktada devreye beklentiler ve biçimler girer. İçerik pazarlamasında sizin beklentileriniz ve istediğiniz başarının biçimi nedir? İnternet üzerinden satışlarınızı artırmak mı, pazardaki potansiyel müşterilerinize adınızı duyurmak mı, yoksa hali hazırdaki müşterilerinizle iletişiminizi sağlamlaştırmak mı? Bu sorunun cevabını verdiğiniz zaman hedefinizin biçimi de belirlenmiş olur. Hiç aradığın şeyi bulduğunda, bulduğun şeyin aradığın şey olup olmadığına dönüp baktın mı? Kaybedenler Kulübü, 2011

9 Hedef belirleme bu noktada sona ermez; rakamlar konuşmaya başlar. Hedeflerinizi sayısal temellere oturtarak bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atmaya da başlayabilirsiniz. Biçimi belirlediğiniz için artık içeriğin ne türde kurgulanacağını da ortaya koyabilirsiniz. Rakamlar ise başarının karşılığı olan somut hedefler olacaktır. Kaç kişiye ulaşmak istiyorsunuz, hazırladığınız içerikle etkileşime geçen kaç kişi bekliyorsunuz, bu iletişimlerin ne kadarının satışa dönüşmesini istiyorsunuz? İşte bu rakamları belirledikten sonra gerekli adımları sıralamak ve gerçekleştirmek de mümkün olacaktır. İçerik stratejisi oluşturma kapsamında önceliğiniz hedefleri belirlemek üzerine olmalıdır. Ligde kendisine herhangi bir hedef belirlememiş her takım başarısız olacaktır. Çünkü başarının tanımı yapılmadığı müddetçe onu elde etmek de imkansızdır. Siz de markanızın potansiyelini değerlendirin ve markanızı başarılı kılın. Başlangıçta imkansız gibi görünen üst sıralara ilerlemek zaman içerisinde bir merdiveni tırmanmak kadar kolaylaşacaktır. Hedef Kitleyi ve Alışkanlıklarını Tanımak Hedefinizi belirlediniz. Peki, bu hedefi gerçek kılacak kitlenizi tanıyor musunuz? Hedef kitleyi (prospect) lead e, lead leri de müşterilere dönüştürmek için öncelikle hedef kitleyi tanımak gerekli. İçeriği sunacağınız mecradan erişebileceğiniz ve erişmek istediğiniz insanlar kimler? Bu soruların cevabını vermek için bazı temel yöntemlerden yararlanabilirsiniz. İçerik pazarlamasında hitap ettiğiniz insanların diğer hangi içerikleri takip ettiğini belirlemek mantıklı bir yöntem olacaktır. Hitap ettiğiniz kitle hangi dizileri izler, hangi siteleri ziyaret eder, internette oyun oynamayı seviyorsa ne tür oyunları sever?

10 Bunun gibi sorular size hazırlayacağınız içeriğin biçimini ve özelliklerini belirlemenizde yardımcı olacaktır. Başarılı içerik kullanıcısının günlük yaşamda ilgisini çeken, onun için hazırlanmış olan içeriktir. Bu nedenle içerik stratejisini kurarken kesinlikle hedef kitlenizle ilgili (relevant) bir içerik planlamasına sahip olmalısınız. Bu sayede hem kullanıcı ile aranızda içerik üzerinden bir bağ kurmanız mümkün olur hem de içerik hazırlama aşamasında neyi ortaya koyacağınızı hali hazırda belirlemiş olursunuz. Temel bir örnekle şekillendirmek gerekirse; eğer erkekler için üretilmiş bir tıraş losyonu markasının içerik stratejisini şekillendiriyorsanız, hedef kitlenizin beğenilerine uygun bir içerik belirlemelisiniz. Bunun için futbol, basketbol ve tenis gibi sporlarla uyumlu ve ilgili bir içerik biçimi düşünebilirsiniz. En basit örneğiyle; sunduğunuz içerikleri bu sporların takvimleriyle uyumlu ve konu itibariyle alakalı bir zemine oturtmayı düşünebilirsiniz. Büyük markaların mevcut uygulamalarında da bu tip pratikleri gözlemleyebilirsiniz. Erkek kullanıcıları hedefleyen pek çok marka, ürünleri sporla birebir ilgili olmasa da sundukları içerikleri spor üzerinden şekillendirmektedir. Bu sayede hem kullanıcılarının alışkın olduğu bir zeminden iletişim kurarlar hem de hedef kitlenin ilgisini çekebilecek bir içerik sunarlar. Bu sayede içerik için çok önemli bir kural olan ilgililik (relevancy) yakalanmış olur. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek güç olduğu için, sunduğunuz içeriğin o alışkanlıklara uygun olması çok daha makul bir seçenek. Bu nedenle hedef kitleyi kesinlikle tanımalı ve kitlenizin alışkanlıklarını göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede hedef kitle ile iletişiminizi çok kolay ve sağlıklı bir biçimde kurabilirsiniz.

11 Takvim Oluşturmak İçerik stratejinizi inşa ederken atmanız gereken adımlardan biri de editoryal takvim oluşturmaktır. Bu adımın görece çetrefilsiz oluşu, genellikle fazla önemsenmemesine ve üstünkörü gerçekleştirilmesine sebep olur. Ancak editoryal takvim başarılı bir içerik stratejisi oluşturmaya ve böylece olağanüstü içerikler yaratmaya giden yoldaki mihenk taşlarından biridir. Üslubunuzu, tınınızı ve bakış açınızı belirlemiş de olsanız, bir editoryal takvim oluşturmanız hayati önem taşır. Bu takvim kimin, neyi, ne zaman yazacağını düzenli ve basit bir dille açıklamalıdır. Bu sayede belirlediğiniz temel içerik stratejisi ilkelerini başarılı bir şekilde icra edebilirsiniz. Editoryal Takvim Kullanarak Başarılı Bir Kurumsal Blog Oluşturmak Başarılı bir kurumsal içerik stratejisi, dijital ve geleneksel tüm mecraları kapsamalıdır ve her bir mecra için alt kısımlara sahip olmalıdır. Editoryal takvim oluşturmak kurumsal içerik stratejinizin en önemli adımlarından biri olacağından, alt takvimlerden de yararlanabilirsiniz. Şirket web siteniz, blog unuz ve sosyal medya hesaplarınız için ayrı ayrı editoryal takvimler oluşturmak ve bir ana editoryal takvim ile tüm koordinasyonu sağlamak gibi detaylı bir yöntem izleyebileceğiniz gibi, daha küçük operasyonlar için tek bir editoryal takvim üzerinden tüm detayları da belirleyebilirsiniz. Bu yazıda anlatılan konu, yalnızca kurumsal blog için hazırlanan bir editoryal takvimi ele almaktadır. Pazarlama en nihayetinde ürünün kendi kendisini sattıracak kadar müşteriyi iyi tanımaktır. Peter Drucker, İşletme Bilimci - İş Stratejisti

12 Fazla Kilolardan Kurtulmak veya İçerik Coşkusunu Sürdürmek Editoryal takvimin içerik stratejinizdeki önemini anlamak için bir spor salonu üyeliğini ele alabiliriz. Her yılın sonunda, bir sonraki yıl daha fazla egzersiz yapmak ve fazla kilolarımızdan kurtulmak için planlar yaparız. Ocak ayında spor salonuna üye olmak, yeni bir başlangıç yapmanın haklı gururunu taşımamızı sağlar. Böylece sonunda fazla kilolarımızdan kurtulabileceğimizi düşünürüz. Ancak bu haklı gurur, yerini zamanla ertelemelere ve düzensizliğe bırakır. Mart ayı geldiğinde işlerimiz yoğunlaşır ve spor yapmaya zaman ayıramamaya başlarız. O kadar para veriyorum, salona gidip yararlanmalıyım. diye düşünüyor olsak da bir süre sonra uzun aralar vermeye başlarız. Yorucu bir iş gününün sonunda gidip ağırlık kaldırmaktansa, evde dinlenmek daha cazip gelmeye başlar. Mayıs veya Haziran ayı geldiğinde ise, artık koşu bandını görmek istemeyiz ve muhtemelen üyeliğimizi önce dondurup sonra tamamen iptal ederiz. Böylece fazla kilolarımızdan kurtulmaya ve fit olmaya dair yaptığımız güzel planlar ve spor salonu maceramız başarısızlıkla sonuçlanmış olur. Bu hikaye, iş dünyasının beyaz yakalı çalışanlarının neredeyse her yıl tekrar ettiği bir ritüel halini almıştır. İşin sırrı takviminizdekileri önceliklendirmek değil; önceliklerinizi takvimleştirmekdir. Stephen Covey

13 Bloglar İçin Editoryal Takvimin Önemi Şeffaf ve düzenli bir takvime bağlanmamış bloglarda da tıpkı sönüp giden spor salonu maceraları gibi zamanla azalarak biten şevk ve coşku duyguları vardır. Sürdürülebilirlik, başarılı bir blog yaratma savaşının en zorlu cephesidir. Olağanüstü içerikler kendi kendilerine oluşmazlar. Zamanınızı düzenlemenin en başarılı yolu, haftalık bir takvim belirlemek ve her güne farklı bir parçayı atamaktır. Örneğin; Pazartesi günleri açıklamalı liste post ları, Salı günleri teknik konular, Çarşamba günleri fotoğraflar gibi bir düzenleme yapmak hem okuyucu kitlenizin ilgisini artıracaktır hem de içerik oluştururken sıkılmanızı ve tekdüzeleşmenizi engelleyecektir. Bir editoryal takvim oluşturmak, istikrarı engelleyen iki problemi ortadan kaldırmanızı sağlar. Bunlardan ilki fikir tutulması yani neyle ilgili yazacağınıza karar verememektir. Detaylı bir takvim konu başlıklarınızı da içereceğinden, size yalnızca konuya odaklanmak kalır. Takvim sayesinde üstesinden gelebileceğiniz diğer olası zorluk ise, tıpkı spor salonu örneğinde olduğu gibi bahaneler dir. Her gün kimin hangi içeriği üretmesi gerektiğini şeffaf biçimde belirlemek, ekibinizin olağanüstü içerikler üretme ihtimalini ciddi ölçüde artıracaktır. Programınıza tam anlamıyla bağlı kalmak ve haftanın her bir gününe farklı içerik çeşitleri atamak, okuyucu kitlenizi genişletmenize de yardımcı olacaktır. Yaratıcılığınızın en iyi örneklerini, sözgelimi her Pazartesi 09:00 da okuyucu kitlenizle paylaşmak, onlara sunduğunuz içeriğe bir doz da heyecan ekleyecektir.

14 Mecra ve Platformları Belirlemek Oluşturduğunuz kurumsal içeriğiniz, yeni inşa edilmiş ve eşyaları döşenmiş bir ev gibidir. Ancak bu evin içerisinde insanların oturmak istemeleri, ancak iyi bir tanıtımla mümkündür. Bir evi insanlara tanıtırken, farklı ortamlarda farklı yöntemler kullanacağınız gibi, içeriğiniz için de farklı medyalarda faklı üslup ve gereksinimler olacaktır. Yapmanız gereken şey, bir ev tasarlarken bir mimarın farklı yaşam tarzlarını düşünmesi gibi, içeriğinizi hazırlarken farklı hedef kitleleri göz önünde bulundurmaktır. Tumblr, Twitter ve Facebook, içeriğinizin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak ve farklı grupların ilgilerini çekmek için harika alanlardır. Ancak aynı içerik hiçbir zaman farklı mecralarda aynen paylaşılmamalıdır. Bunun yerine, içeriğinizin küçük parçaları ilgili mecraya uygun olarak seçilmeli ve minik özelleştirmelerle uyarlanmalıdır. Kısacası, farklı sosyal medya mecralarında içeriğiniz tamamen aynı biçimde yer almamalı, bu alanlarda yapacağınız paylaşımlar, okuyucuların asıl içeriğinizi okumak için gelmelerini sağlamalıdır. İçeriğin kalitesi ise, geri döndüklerinde paylaşımda bulunmalarını sağlayacaktır. Farklı sosyal medya mecralarında paylaşım yaparken her bir platformun kendine has güçlü yönlerinden yararlanmalı ve güçsüz yönlerinden kaçınmalısınız. Örneğin, Tumblr da bir blog postu paylaşırken, en dikkat çekici cümleyi kullanmalı ve asıl post a tam link vermelisiniz. Twitter da aynı postun ilk cümlesini yayınlamalı, ancak karakter sınırlamasından dolayı linki kısaltılmış olarak kullanmalısınız. Linkedln veya Facebook paylaşımlarında ise sistemin kendi paylaşım araçlarını kullanmalı, ancak bir cümle halinde kendi yorumunuzu eklemelisiniz. Böylelikle, aynı içeriği bir anda dört farklı hedef kitleye sunmuş olursunuz.

15 Yaptığınız işi kafanızda belirginleştirip insanlara anlatacak bir içerik haline getirmek için yazmaya, fotoğraf çekmeye veya çizim yapmaya başlamadan önce, yayınlamayı nerede yapacağınıza ve içeriğinizin nerelere yayılmasını istediğinize karar vermelisiniz. Kendinize Hedef kitleniz nerede vakit geçiriyor? Aynı içeriği nasıl farklı alanlar veya gruplar için özelleştirebilirsiniz? Farklı medyalarda bu içeriğin hangi kısımları en çok ilgi çeker? gibi soruları sormalı ve bunların cevaplarını netleştirmelisiniz. Mecra, Mesajın Kendisidir. Marshall Mc Luhan Arama Motorları Gözünden İçerik İçeriğinizi farklı platformlarda paylaşmak, arama motorlarının gözündeki değerinizi de yükseltecektir. Arama motorları için sizin sıralamanızı yükseltecek en önemli olay, içeriğinizin insanlar tarafından paylaşılması ve böylece doğal yollardan linkler oluşmasıdır. Sosyal medyada oluşan linkler, arama motorları için size referans olan otoriteler gibidir. İçeriğinizi oluştururken, sosyal medya kullanıcılarının paylaşmak isteyecekleri bir üslup kullanmalısınız. Böylece zaman içerisinde Google ve diğer arama motorlarının değerlendirmelerinde otomatik olarak yükselebilirsiniz. Yani, içeriğinizi paylaşan kullanıcılar bir anlamda sizin için çalışmış olurlar.

16 Ölçümlemeyi Planlamak Daha önce verdiğimiz fazla kilolarınızı vermek için spor salonuna gitme örneğini düşünün. Birkaç ay boyunca spor salonuna devam etmek, alışkanlık edinmenizi sağlayarak düzeninizi sağlamlaştıracaktır. Böyle bir durumda tartıldığınızda yeni kilonuzdan çok memnun olabilirsiniz. Ancak spora başlarken tartılmadıysanız, bu kadar zaman boyunca düzenli bir şekilde çalışmanın size ne kattığını ve nelerin değiştiğini net bir şekilde görme şansınız olmayacaktır. Aynı mantık kurumsal içerik paylaştığınız tüm mecralar için de geçerlidir. Çalışmaya başlamadan önce gerekli ölçümleme araçlarının kurulması, uzun vadeli bir kurumsal içerik stratejisini mümkün kılmak ve zaman içerisinde ustalaşmak için çok önemlidir. Eğer hiçbir izleyici takip aracı kurmazsanız, ürettiğiniz içeriği paylaştıktan sonra neler olduğunu ve kurumsal kimliğinizin dipsiz web denizinde nerelere yayıldığını görme şansınız olmayacaktır. Bu da, içerik stratejiniz hakkında açıklama yapacağınız paydaşlarınıza öyle zannediyoruz ki veya tahminimizce diye başlayan cümleler kurmanıza sebep olacaktır.

17 İçeriğinizi Takip Etmek İçin Kullanabileceğiniz Araçlar Tüm dünyada başarı ile kullanılan ve içerik stratejinizi sürekli güncel tutmak için kullanmanızı tavsiye edebileceğimiz araçlar şunlardır: Google Analytics: On milyonu aşkın web sitesi için kullanılan, Fortune 500 şirketlerinin %45 i tarafından tercih edilen ve toplamda %82 lik pazar payına sahip olan bir platformdur. İçerik takibi konusunda endüstri standardı olduğu söylenebilir. Zengin özellikleri, ücretsiz oluşu ve görece kolay kullanımı özellikle içerik izleme konusunda yeni olanlar arasında popüler olmasını sağlamaktadır. Newsbeat: Ücretli bir izleme aracıdır. Ancak ücretsiz deneme sürümü de mevcuttur. Kurumsal içeriğiniz hakkında anlık analitik bilgiler sunar. Addthis: Sitenize veya blog unuza çok pratik bir tuş çubuğu ekler. Bu çubuk üzerindeki tuşlarla kullanıcılar içeriğinizi kolaylıkla paylaşabilirler. Ancak Addthis in asıl özelliği, bu çubuk üzerinden gerçekleştirilen paylaşımların kolaylıkla takip edilebilmesidir. Addthis aynı zamanda ücretsiz olarak sunulduğundan, izleyici haricinde yalnızca paylaşım çubuğu için bile kullanılmaktadır. Ölçümlenebilir her şey kontrol de edilebilir. William Edwards Deming

18 Analitik, yani içerik izleme sistemlerini daha yakından tanıyıp ustalaştıkça yeni araçlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Sosyal Erişim araçları denen Crowdbooster ve benzeri servisler içeriğinizin Web e nasıl bir giriş yaptığını ölçerler. Veya içeriğinizin tüm sosyal medya platformlarındaki hareketlerini izlemek için tek bir araç olan Postling i de deneyebilirsiniz. İnternette bunların dışında da birçok izleyici araç bulunur. Tek bir araçtan yararlanmak yerine her izleyicinin güçlü yönlerini kullanabilirsiniz. İzleyici Kullanmanın Kurumsal İçerik Stratejinize Etkisi İzleyici araçları kullanmak, içeriğinizin kimler tarafından hangi zamanlarda ve nasıl koşullarda görüntülendiğini işe yarar istatistiki bilgiler halinde görmenizi sağlar. Böylece hitap ettiğiniz kitlenin ne şekilde etkilendiğini ve beklenmedik nerelere ulaşabildiğinizi göz önünde bulundurarak kurumsal içerik stratejinizi sürekli güncel tutabilirsiniz. Ayrıca yeni bir ürün veya hizmet sunmadan önce içeriği paylaşmak ve takip etmek, alacağınız tepkileri önceden tahmin edebilmenizi sağlar.

19 İşe Koyulmak: Strateji Nasıl Uygulamaya Geçirilmeli?

20 Yeterli Kaynak Ayırmak İyi bir içerik stratejisi oluşturmak için, dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de yeterince kaynak ayırdığınıza emin olmaktır. Büyüleyici bir içerik oluşturmak için gereken motivasyona, başlangıç noktasında herkes sahiptir. Bu bakımdan içerik stratejisi fit olma çabalarımıza benzetilebilir. Hepimiz forma girmek, formda kalmak isteriz ve bunun için Pazartesi günü spora başlıyorum gibi planlar yaparız. Ancak günlük koşuşturmacaların içerisinde her gün bir saatinizi egzersize ayırmadıkça ve bunu bir alışkanlık haline getirmedikçe bu planlar başarısız olmaya mahkumdur. İçerik için de aynı şeyler söylenebilir. Planlama ve Görevlendirme, Odaklanmayı Sağlar Araştırmalara göre içerik pazarlamasının önündeki en büyük engeller, %42 lik dilimle insan kaynağı eksikliği ve %35 lik dilimle bütçe eksikliğidir. Ayrıca, mevcut şirketlerin %54 lük diliminde içerik pazarlaması için belirlenmiş bir çalışan bulunmamaktadır. Kendinizin ve ekibinizin yaratıcılıklarını ve yeteneklerini maksimum düzeyde kullanabilmek için, içerik üretimini haftanın yedi gününe yaymalısınız. Yapacağınız plan ayrıca kimin hangi proje üzerinde çalışacağını da belirlemelidir. Önceden belirlenmiş detaylı bir plan üzerinden çalışarak üretilen içerikler, her ne kadar ilk bakışta kısıtlayıcı gibi gözüküyor olsalar da içerik kalitenizin istikrarını sağlarlar.

21 Yaratıcılık çerçeve içine alındığında bir kısmı boşta kalıyor gibi görünebilir. Ancak iyi bir içerik stratejisi ve ayrıntılı bir planlama, bu yaratıcılığı huni modeliyle yönlendirecek, ilgisiz içerikler yerine daha iyi odaklanmış, vurucu içerikler üretmenizi sağlayacaktır. İçerik Stratejisinde Planlamanın Etkileri: Huni Modeli Kurumunuzun çeşitli dijital ve geleneksel ortamlarda sunacağı içeriklerin oluşturulmasında strateji belirlemek ve spesifik bir planlama-görevlendirme çalışması yapmak, yüzeysel bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde, herkesin yaratıcı katkılarda bulunmasını engelliyor ve konuları sınırlandırarak oluşturulan içeriği azaltıyor gibi görülebilir. Ancak bu durumu bir nevi huni gibi düşünebilirsiniz. Başarılı bir kurumsal içerik birikimi oldukça dar bir ağzı olan bir şişe olarak ele alınabilir. Çünkü müşteri tabanınıza ve potansiyel müşterilere gerçek anlamda hitap edecek, onları etkileşim kurmaya yönlendirecek ve bu sırada kurumsal imajınızı kuvvetlendirecek içerikler oldukça nadirdir. Plansız ve uzmanlaşma imkanı bulunmayan açık bir sistemle içerik üretmek, katkıda bulunanların şişeyi ıskalamalarına neden olur. Bunun yerine içerik üretiminden sorumlu kişileri belirlemek ve ekibin her bir üyesini spesifik konulara atamak, farklı kişilerdeki yaratıcı yetenekleri yönlendirecektir. Ayrıca bu ekibe bir zaman çizelgesi sunmak hem yaratıcılığı tetikleyecek hem de içerik paylaşımınıza istikrar getirerek düzenli bir okuyucu kitlesi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Dolayısıyla detaylı bir planlama ve görevlendirme, tıpkı bir huni gibi içerik akışını yavaşlatsa da kayıpları önleyerek tüm katkıların doğru hedefe yani kaliteli içeriğe akmasını sağlayacaktır.

22 Farklı Enstrümanların Kullanımı ve Segmentasyon: Şirket Blogları Araştırmalar tüketicilerin %70 lik diliminin bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için reklamlar yerine blog post larını tercih ettiklerini göstermektedir. Bu oran yönetici pozisyonundaki kişiler arasında %80 e ulaşmaktadır. İyi bir içerik stratejisi, farklı dijital ve geleneksel ortamların farklı üslup ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı, kümülatif bir etki yaratmak için tüm bu enstrümanların en güçlü yönlerinden yararlanmalıdır. Örneğin şirket blogları, günümüzde başarılı bir kurumsal içerik stratejisi için en önemli enstrümanlar arasındadır. Kurumsal sosyal medya operasyonlarındaki müşterilerle yakın temasa dayalı iletişimin veya web sitelerindeki resmi üslubun aksine, bloglar sayesinde spesifik ve detaylı bir içerik müşteri tabanına sunulabilir. İyi bir kurumsal blog, okuyuculara katma değeri yüksek ve ilgili içerik sunarak müşteri tabanında yer almayan okuyucuların da ilgisini çekecektir. Dolayısıyla bloglar, kurumsal içerik stratejinizin uzman ayağını oluştururlar. Birçok şirkette blog işleri bir stajyere, yani ne ile ilgili yazması gerektiğini üstünkörü bilen ve okuyuculara bir şeyler katmak için değil, kendisinden isteneni yerine getirmek için yazan bir amatöre devredilir. Bunun en önemli sebebi de diğer çalışanların kendilerince daha önemli gördükleri işlere yoğunlaşmak istemeleridir. Okullar açıldığından beri güncellenmeyen ve seri halde yayınlanmış birkaç anlamsız post içeren bu bloglara mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu tip bloglara dikkat ederseniz, hiç yorum ve paylaşım almamış olduklarını da görebilirsiniz.

23 Ancak başarılı işletmelerdeki mantık bunun tam tersi yönündedir. İçerik üretimi için ayrılmış tam zamanlı ve tecrübeli bir ekiple veya profesyonel bağımsız yazar ve editörlerle çalışan şirketler, hedefi 12 den vurabilirler. P&G, Yemeksepeti, Turkcell gibi başarılı firmaların içerik stratejilerine baktığımızda şirketi ve yapılan işi iyi tanıyan insanların elinden çıkan içeriklerin, editoryal süreçler hakkında daha fazla bilgi sahibi olan profesyonel editörlerin elinde şekillendiğini görüyoruz. Bu tip şirketler başarılı bir içerik stratejisi takip ederek kısa vadede şirket blogu veya sosyal medya hesapları gibi alanlara ekstra kaynak ayırsalar da, uzun vadede profesyonel imajlarını kuvvetlendirerek ve müşteri tabanları ile daha yoğun bir etkileşim kurarak karlılıklarını arttırıyorlar. İçerik Stratejisinde Yeterli Kaynak Ayrımı, Yatırım Gibidir Bir kurumun karlılığını arttırmak için yapılacak tüm çalışmalar gibi içerik üretimi de belli bir strateji doğrultusunda yapıldığında etkinliği önemli ölçüde artacaktır. Bu bağlamda, içerik üretimini şirketinize yeni bir makina alarak üretimi hızlandırmaktan farklı düşünmemeniz gerekir. Bir projeyi gerçekleştirmek için gereken zamanı ayırmadığınız durumlarda işin kalitesi düşecektir. İyi bir planlama ve zamaninsan kaynağının belirlenmesi eksik olduğunda, sürenin sonuna doğru işin acele ile tamamlanması en yaygın durumdur. Kalite, yatırım gerektirir. Kaliteye yatırım yapmadığınızda ise, her konuda olduğu gibi içerik üretiminde de ancak ortaya koyduğunuzun karşılığını alabilirsiniz.

24 Fark Yaratmak İçerik stratejinizde temel amaçlardan biri, farklı enstrümanları kullanarak oluşturacağınız kurumsal orkestranın gürültünün içerisinden sıyrılıp çekici bir müzik haline gelmesidir. Bu müziğin sevilmesi ise, iyi bir tını yakalamanıza bağlıdır. Güçlü bir kurumsal içerik tınısı oluşturmak için yararlanacağınız en önemli iki husus ise, üslubunuz ve bakış açınız olacaktır. İçeriklerinin tınısını unutulmaz bir marka şarkısına dönüştürecek şekilde özelleştirme konusunda usta olan şirketlerin nadirliği, bu adımın önemini daha da artırmaktadır. Senfoni çalmak için müzisyen değil orkestra olmak gerekir Navjot Singh Sidhu, Hint Parlamenter Kurumsal İçerik, Markanızı Akıllardan Çıkmayan Şarkılar Gibi Güçlendirebilir Orkestrasyon konusuna iyi bir örnek olarak, Garanti Bankası nın online hizmetleri gösterilebilir. Ülkemizde internet bankacılığının korku duyulan bir medya olduğu yıllardan itibaren Garanti başarılı çözümler sunarak kullanıcıların gözünde teknolojiyi en güncel şekilde takip eden banka imajını oluşturdu.

25 Akıllı telefon ve tabletlere ilk uygulamaları sunan ve Cep Bank gibi sıra dışı çözümleri kullanıcılara ulaştıran banka, internet bankacılığından para kazanılamaz düşüncesini ortadan kaldırmayı başardı. Bir banka hesabı dahi olmayan kişilere cep telefonu numarası üzerinden para gönderebilme imkanı, ülkemizin gerçekleriyle çok iyi bağdaştığından geniş kitlelere ulaştı. İyi bir kurumsal orkestrasyon, tek bir şarkı ile kalıcı bir tını yakalayamaz. Dolayısıyla Garanti nin de yalnızca Cep Bank ile kalıcı bir başarı elde edebilmesi mümkün değildi. Temassız ödeme sistemlerini ülkemize uyarlayarak cep telefonu üzerine yapıştırılan bir etiket halinde kredi kartı sunan Garanti, akıllı telefon kullanıcıları arasında popülerliğini iyice kuvvetlendirdi. Bu noktada, iyi bir orkestrasyonun farklı enstrümanların güçlü yönlerinden yararlanması gerektiğini tekrar hatırlatabiliriz. Marka, yıllardır sürdürdüğü bonus kafa parodisini teknoloji odaklı banka imajı ile bir araya getirdi. Böylece, rakiplerinin gürültüsünün içerisinden bir tekno-müzik tınısı ile sıyrıldı ve tıpkı akılda kalıcı bir şarkı gibi internet ve cep telefonu bankacılığı dendiğinde akıllara gelen ilk marka konumuna yükseldi. Kurumsal İçerik Stratejinizi Belirlerken Orkestra Şefi Gibi Düşünün İyi bir kurumsal içerik stratejisi, şirketinizi rakiplerin önüne geçirecek unutulmaz eserler üretecektir. Her gün yeni içerikler oluştururken, binlerce şarkı arasından radyoda duyulunca seslerin açıldığı bir konuma gelmek için fark yaratmaya odaklanmalısınız.

26 İçeriğin Hayatı, Hayatın İçeriği: Strateji

27 Önce işinizi planlarsınız sonra planınızı işlersiniz Margaret Thatcher Stratejiyi hazırlamak ve uygulamak. Aslında bütün bir çalışma süresince devam ettireceğiniz uzun soluklu bir maratondur. Çünkü her strateji ne kadar mükemmel olursa olsun, en nihayetinde çağın değişikliklerine göre düzenlenmesi gereken statik programlardır. Karete Kid, spor salonları ve senfoni orkestraları.. Hayatın tam içinden çıkartılacak bu dersler ve benzetmeler, aslında içerik stratejisini doğru bir biçimde kurmaya yetecek zenginlikte. Benzer bir şekilde içerik pazarlaması da gücünü yaşamdan almaktadır. Her şey bir yana bırakıldığında en başarılı içeriğin hayatın içerisinden kullanıcıya ulaşan içerik olduğu anlaşılmakta. Bu nedenle içerik pazarlamasının her alanında gizli silahınızın hayat olduğunu unutmayın. İnsanlar hayatlarından bir parça buldukları her şeyle özdeşleşirler. İçerik pazarlamasını satrancınızda şah kılan kuvvet de, bu hayat damarından gelmektedir. Doğru oynayın, hayatta kalın! İçerik 101 in diğer sayısında görüşmek üzere!

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ

KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ DİJİTAL YAYINCILIK MOBİL KONSEPT GELİŞTİRME E-TİCARET ÇÖZÜMLERİ SOSYAL MEDYA İÇERİK ÇÖZÜMLERİ KURUMSAL İÇERİK ÇÖZÜMLERİ Kurumunuzu veya markalarınızdan birini tanıtmak, farkınızı

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

seozeo data-driven SEO agency

seozeo data-driven SEO agency M e r h a b a SEO da performans gösteren içerikler üretmek Mehmet Aktuğ SEOzone Meetups #2 30 Haziran 2015 seozeo data-driven SEO agency Ben Kimim? Mehmet Aktuğ Operasyon Yöneticisi, SEOZEO Doğru bilinen

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir

ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir ONE Bilgi Sistemleri A.Ş., 18 yılı aşan tecrübesiyle muhtemel sorunlardan uzak durmanıza, taleplerinize çözüm olmaya birebir Kurucu ikinci ortak da Siemens dünyasında çalışmaya başlıyor. Lorem ipsum sit

Detaylı

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN Emarsys CRM Ads Pazarlama stratejinize veri destekli, akıllı reklamlarla güç katın Kendi kişi verilerinizi kullanarak

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

EVREN AKADEMİ. Araştırma

EVREN AKADEMİ. Araştırma EVREN AKADEMİ Araştırma EĞİTİM KATEGORİLERİ Ana Kategoriler Excel - Veri Analizi Eğitimleri Project Proje Yönetimi Web Eğitimleri Ofis Eğitimleri Alt Kategoriler Microsoft Project İşte Office Microsoft

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 1 M.İ.Y. ORTAYA ÇIKIŞ NEDENLERİ Kitlesel pazarlamanın gittikçe pahalı bir müşteri kazanma yolu olması Pazar payının değil müşteri payının önemli hale gelmesi Müşteri memnuniyeti

Detaylı

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul Kutalmış Damar Emre Uzuncakara 07 Haziran 2012 - İstanbul Unica ve Netezza Hızlı analitik, etkili pazarlama Unica ve Netezza İşbirliği 2010 yılında Unica ve Netezza IBM e katıldı İlk Unica Netezza işbirliği

Detaylı

NELER SAĞLIYORUZ? SEKTÖR ANALİZİ SİTE ANALİZLERİ TAM ESNEKLİK TAM DESTEK

NELER SAĞLIYORUZ? SEKTÖR ANALİZİ SİTE ANALİZLERİ TAM ESNEKLİK TAM DESTEK webtures.com NELER SAĞLIYORUZ? SEKTÖR ANALİZİ Çalışmaya başlamadan önce sektör ve rakip analizler ile sitenizin sektörde ki konumunu nokta atışı test ederek, tüm eksiklere göre çalışma planlamasını gerçekleştiriyoruz.

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK Günümüzün bilgi ve iletişim çağında, ulusal ve uluslar arası rekabet ortamında rakipler arasında ön plana çıkmak, farkındalık yaratmak, hedef kitlelerle

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Çalışanlar sosyal medyayı nasıl kullanmalı? Sosyal medya, artık hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışanlar için oldukça dikkatli kullanılması gereken bir mecra haline geldi. Bir anlık öfkeyle

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB BİNALAR. BİNALARIN İÇİNDEKİ MEKANLAR. MEKANLARIN İÇİNDEKİ MARKALAR. MARKALARIN İÇİNDEKİ KİMLİKLER. KİMLİKLERİN İÇİNDEKİ HİZMETLER. TAB

Detaylı

Çağrı Merkezi Bileşenleri. Strateji Süreç İnsan Kaynağı Teknoloji

Çağrı Merkezi Bileşenleri. Strateji Süreç İnsan Kaynağı Teknoloji Çağrı Merkezi Bileşenleri Strateji Süreç İnsan Kaynağı Teknoloji Strateji Müşteri segmentasyonu Temas kanalları Kâr merkezi-gider merkezi Operasyon süresi Hedefler Araçlar Lokasyon seçimi Ağ/web çağrı

Detaylı

Web siteleri için en önemli

Web siteleri için en önemli WEB TASARIM Web siteleri için en önemli konuların başında, özgün ve kullanıcıya hitap eden tasarım ile modern yazılımın uyumu gelir. İDA Consulting olarak yaptığımız web projelerinde, istekleriniz ve yönlendirmelerimizle

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? E-KİTAP KAZANÇLARI Www.EkitapKazanclari.coM By Alia RİOR Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com Sorumluluk Sınırları ve Garanti Feragatnamesi ÖNEMLİ:

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım Adım Adım Kılavuzu 1. Adım Teknik hataların giderilmesi 2. Adım Server, IP ve Google Kayıt optimizasyonu 3. Adım İçerik Pazarlama ve itibar yönetimi 4. Adım Sosyal Medya Planlama 5. Adım Performans Değerlendirme

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yrd. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com 2 3 4 5 6 7

Detaylı

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SEOPSİ Sosyal medya hesaplarının, doğru ve etkin kullanımı Sosyal medya, son zamanlarda öne çıkan bir araç olarak önümüzde durmaktadır. Peki, kurumsal anlamda sosyal medyanın

Detaylı

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA 1 Giriş Bu bölümümde günümüzde en çok kullanılan Web araçları tanıtılacak ve anlatılacaktır.bunların eğitimde, özellikle uzaktan eğitimde nasıl kullanıldığından

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015 SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET Ekim, 2015 SOSYAL DÜNYAYA GENEL BAKIŞ Günden güne sosyal medya, bireylerin günlük rutininin bir parçası haline gelmekte ve bu bütünleşme yalnızca boş vakitleri değerlendirmek

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2017-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Online Bilgi Platformu

Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Online Bilgi Platformu Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Online Bilgi Platformu Hakkımızda Tasarım Akademi, tasarıma dair temel bilgileri bulabileceğiniz online bir bilgi platformudur. Tasarım tarihine geçeceğini düşündüğümüz

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri BLOG BLOG 1 2 3 4 5 6 Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri Blog Nedir? Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

MediaKit. www.defaultmagazine.com

MediaKit. www.defaultmagazine.com MediaKit www.defaultmagazine.com .Sayılar #01 #02 #03 #04 #05 #06 #07 #09 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 .istatistikler Dünyada 62 ülkeden takip edilen.default magazine her ay ortalama 125.000 kişi

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı