TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu."

Transkript

1 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu

2 1.LİSANS PROGRAMI İLE İLGİLİ KİŞİLER Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Osman ELDOĞAN Bölüm Başkan Yardımcıları: Doç. Dr. Durmuş KARAYEL, Yrd. Doç. Dr. Faruk YALÇIN Bölüm Sekreteri: Zeynep ÇELİK Staj Komisyonu: Yrd. Doç. Dr. Barış BORU Arş. Gör. Kasım SERBEST Arş. Gör. Kenan ERİN İşyeri Eğitimi ve Uygulaması Komisyonu : Prof. Dr. Adnan DERDİYOK Yrd. Doç. Dr. Barış BORU Arş. Gör. Nurdoğan CEYLAN Erasmus, Farabi, Mevlana Komisyonu : Yrd. Doç. Dr. Faruk YALÇIN Yrd. Doç. Dr. Barış BORU Arş. Gör. Tufan KOÇ İntibak Komisyonu: Doç. Dr. Durmuş KARAYEL Yrd. Doç. Dr. Faruk YALÇIN Arş. Gör. Nurdoğan CEYLAN Danışmanlıklar : Mekatronik Mühendisliği Bilimsel Hazırlık ve 1.Sınıflar: Arş. Gör. Kenan ERİN / Yrd. Doç. Dr. Faruk YALÇIN Mekatronik Mühendisliği 2.Sınıf: Arş. Gör. Yusuf HAMİDA EL NASER/ Doç. Dr. Durmuş KARAYEL Mekatronik Mühendisliği 3.Sınıf: Arş. Gör. Nurdoğan CEYLAN / Yrd. Doç. Dr. Barış BORU Mekatronik Mühendisliği 4.Sınıf: Arş. Gör. Kasım SERBEST /Prof. Dr. Osman ELDOĞAN Mekatronik Mühendisliği V. Sınıf ve Üzeri: Arş. Gör. Kasım SERBEST/ Arş. Gör. Nurdoğan CEYLAN Yabancı uyruklu Öğrencilerimizin Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Faruk YALÇIN

3 2.BÖLÜM TANITIMI Sakarya Üniversitesi Mekatonik Mühendisliği Bölümü yılında kurulmasından Bahar yarıyılına kadar Teknoloji Fakültesi T2 Binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir Bahar yarıyılından itibaren ise yeni yapılan T4 binasına geçmiştir ve Elektrik Elektronik Mühendisliği ile aynı binayı (Şekil1) paylaşmaktadır. Bina 2 katlı olup 1. ve 2. katta derslikler ve bilgisayar laboratuvarları, hızlı prototipleme laboratuvarı, öğretim elemanı odaları ve toplantı salonları bulunmaktadır. Zemin katta ise Robotik ve Kontrol Laboratuvarı, Elektrik Makinaları Laboratuvarı, Otomasyon Laboratuvarı ve Temel Elektrik ve Elektronik Devreler Laboratuvarları bulunmaktadır. Şekil 1. T4 Binasından görüntüler Şekil 1. T4 binasında bulunan sınıflardan bir görünüm Şekil 1. Derslikler koridoru ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü 3. BÖLÜM DUYURULARI Lisans programı ile ilgili duyurular bölüm web sitesinden ( ve bölüm duyuru panosundan takip edilebilir.

4 4. PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI VE ÇIKTILARI Program Eğitim Amaçları Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği programı mezunlarının; Mekatronik alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, sayısal ve akademik düşünme gücüne sahip, bilimsel üretim gücüne sahip, ileri düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip, bilişim araç ve gereçlerini etkin ve verimli kullanabilen, öğrenmeyi öğrenmiş ve yaşam boyu öğrenme düşüncesini benimseyen, sorumluluk almaktan kaçınmayan, uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürmeye katkıda bulunan ve etik davranış bilinciyle hareket eden mühendisler olmaları beklenir. Program Çıktıları Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği programı öğrencilerinin aşağıda belirtilen kazanımlarla mezun olmaları beklenir 1- Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularındaki teorik ve pratik bilgiyi karmaşık mühendislik problemlerine uygulayabilme becerisi. 2- Endüstride karşılaşılan karmaşık mühendislik problemleri saptama, formüle etme, çözme ve uygulama becerisi. 3- Karmaşık bir sistemi, bileşeni, cihazı, ürünü veya süreci; ekonomi, çevre, etik, sağlık, güvenlik, üretilebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi gerçekçi kısıtlar altında istenen gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama, modelleme ve uygulama becerisi. 4- Karmaşık mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknikleri, araçları, bilişim teknolojilerini ve en az bir bilgisayar yazılımını seçme ve etkin kullanabilme becerisi. 5- Uygulamada karşılaşılan karmaşık mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama ve deney yapma, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. 6- Disiplin içi ve Disiplinler arası takım çalışması ve bireysel çalışma yapabilme ve sorumluluk alma becerisi. 7- Yazılı, sözlü ve grafiksel iletişim kurabilme; tasarım, üretim ve test süreçlerini raporlayabilme; etkin sunum yapabilme, üretim sürecini yönetmek için etkin ve anlaşılır talimat verme/alma becerisi; alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisi. 8- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme, kendini sürekli yenileme ve hareketlilik yapabilme becerisi. 9- Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi. 10- Girişimcilik, yenilikçilik ve iş hayatındaki uygulama konularında farkındalık; işyerinde proje yönetimi, risk yönetimi, değişiklik ve uygulama yönetimi bilgisi. 11- Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel, toplumsal, çalışanların sağlığı, ekonomik, çevre, enerji ve iş güvenliği boyutlarındaki etkilerinin bilinci; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalık.

5 5.EĞİTİM PROGRAMI

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Yukarıda listelenen derslerin yanı sıra ders çakışması durumunda fakültemizin diğer bölümlerindeki teknik seçmeli derslerde kabul edilmektedir. Teknik seçmeli dersler açılmış olmaları şartıyla istenilen yıl ve dönemde alınabilir. Teknik seçmeli derslerde kontenjan olabilir. Bu kontenjan dersin sorumlusu tarafından belirlenir. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında her dönem (7 ve 8. Yarıyıl hariç) en az bir derste seminer

16 olarak bir etkinlik koyulacaktır. Etkinlik yıl içi notuna en az %5 oranında katkı sağlayacaktır. Etkinlik 1. Yarıyılda Programlama, 2. Yarıyılda Bilgisayar Destekli Tasarım, 3. Yarıyılda Isı Tekniği, 4. Yarıyılda Akışkanlar Mekaniği, 5.yarıyılda Elektrik Makinaları ve 6.yarıyılda PLC dersine konulacaktır. 6. ORYANTASYON PROGRAMI Bölümümüzü kazanan öğrencilerimiz birinci sınıfın ilk döneminde bir haftalık yoğunlaştırılmış bir oryantasyon programına tabi tutulur. Bu sayede Mekatronik Mühendisliği ile ilgili temel bilgileri, yönetmelikleri, 4 yıl boyunca karşına çıkabilecek problemleri, staj ve diğer derslerin nasıl uygulandığını öğrenir. Oryantasyon programı dönem başlamadan önce hem bölüm web sitesinden yayınlanır hem de bölüm duyuru panosuna asılarak öğrencilerimiz program saatleri ve içerikleri hakkında bilgilendirilir. 7. MEZUNİYET KOŞULLARI Öğrencilerin 8 yarıyıllık ders planında belirtilen tüm dersleri başarması ve en az 2.00 ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin 240 AKTS lik iş yükünü tamamlamış olmaları gerekmektedir. Öğrenciler staj yönetmeliğinde belirtilmiş olan 72 gün yaz stajını tamamlamak zorundadırlar. Alması gereken dersleri tamamladığı halde, öğrencilerin program değişikliğinden kaynaklanan kredi eksikleri seçmeli derslerle (teknik ve teknik olmayan) tamamlanabilir. 6 adet teknik seçmeli ve 3 adet üniversite ortak seçmeli dersi alınmalıdır. Öğrencilerin özellikle bölüm dışından almak durumunda kaldıkları derslerin AKTS kredilerine dikkat etmeleri gerekmektedir. İşyeri Eğitiminin Amacı: 8. İŞYERİ EĞİTİMİ VE UYGULAMASI Öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek, İşyerlerindeki organizasyon yapısını tanıtmak ve iş disiplini kazandırmak, Almış oldukları teorik ve uygulamalı mühendislik bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırmak, İşyeri Eğitimi yaptıkları kurumlarda takım ruhu içerisinde hareket ederek birlikte iş yapabilme alışkanlığı kazandırmak, Sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri takip edebilme imkânı sunmaktır. İşyeri Eğitiminin Program Çıktıları: Üniversite Sanayi işbirliği ile Uygulama becerisine sahip mühendisler yetiştirmek, Üniversitenin ve sanayinin imkânlarını karşılıklı paylaşmak ve böylece bir sinerji etkisi oluşturmak hedeflenmektedir.

17 Modelin İş Dünyasına Yararları: İhtiyaç duyulan uygulama becerisine sahip mühendisler yetiştirilecektir. Programlar iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecektir. İş dünyası ile akademik personelin kaynaşması sağlanacaktır. İşletmeler kendilerine uyum sağlayabilecek öğrencileri tespit edecektir. İşletmeler, çalışanların işe başlangıç eğitim yükünden kurtulacaktır. İşe başlayan elemanların daha kısa sürede adaptasyonu sağlanacaktır. Ek bir maliyete katlanılmadan işgücü elde edilecektir. İşletmelerin Ar Ge teşviklerinden yararlanması sağlanacaktır.

18 Modelin İşleyişi: Dönem içinde akademik takvim süresince 16 hafta olarak uygulanacaktır. Öğrencinin işyerine %80 oranında devamı zorunludur. Tam zamanlı olacaktır. İşyeri Eğitimine işletmelerde devam edecek öğrencilerin sigorta primleri SGK hükümlerine göre Sakarya Üniversitesi tarafından ödenecektir. (Sigorta, kaza ve meslek hastalıklarını kapsamaktadır) İşyeri eğitiminin uygun bir şekilde yapılabilmesi maksadıyla öğrencilerin takip ve denetimi; üniversiteden bir denetçi öğretim elemanı, işletmelerden bir işyeri eğitimi oorumlusu tarafından yapılacaktır. Başarı notu sorumlu öğretim elemanı (%50) ve İşyeri Eğitimi Sorumlusu (%50) tarafından ortak olarak belirlenecektir. İşyeri Eğitimini yapan öğrenciler yeterli/yetersiz (YT/YZ) olarak değerlendirilecek olup, başarılı olmak için 100 üzerinden en az 65 almaları gereklidir.

19 Daha detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. 9. KAYITLAR VE EKLE-SİL İLE İLGİLİ KURALLAR Ders kayıt işlemlerinden öğrenci kendisi sorumludur. Her öğrenci için 1. sınıfın başında bir akademik danışman atanacak ve öğrencinin mezuniyetine kadar bu danışman zorunlu haller dışında değişmeyecektir. Öğrenci danışmanlığı üniversitemiz senatosunun ilgili kararına göre yürütülür. Öğrencilerimizin lisans programı ile ilgili tüm işlemlerini (kayıt, ekle-sil) danışmanları ile yapacaklardır. Öğrencilerimiz program ile ilgili tüm sorularını ilgili danışmanlara yöneltmeleri gerekmektedir.

20 Öğrencinin bizzat kendisi tarafından Obis (Öğrenci Bilgi Sistemi) kullanılarak öğrencinin üzerine alacağı dersler sisteme kaydedilir. Obis ile ders eklenebilir, silinebilir. Bu işlemlerde Sakarya Üniversitesi, Ön lisans ve Lisans Yönetmeliği esas alınır. Ders kayıt işlemlerini tamamladığını bildiren öğrencilerin aldığı derslerin uygunluğunun danışmanı tarafından denetlenmesi ve onay verilmesi gerekmektedir. Kayıt onay işleminin sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi ve olası mağduriyetlerin yaşanmaması için öğrencilerin danışmanlarını kayıt ve ekle-sil dönemlerinde yüz yüze görmeleri önerilmektedir. Sistem üzerinden ders kaydını herhangi bir sebepten dolayı yapamayanlar akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders seçme işleminin tamamlayabilirler. Herhangi bir ders çakışması durumunda, çakışan ders bölüm dahilinde alınamazsa öncelikle Teknoloji Fakültesindeki diğer bölümler olmak üzere başka bölümlerden ders seçilebilir. 40 AKTS veya 30 AKTS + 2 derse kayıt yapılabilir. (Seçilen derslerin en yüksek AKTS değerine sahip olan 2 dersin dışında kalan derslerin AKTS toplamı 30 a eşit veya düşük ise kayıt işlemi kabul edilir.) ÇAP öğrencileri ile 3.00 ve üzeri ortalamaya sahip olan öğrenciler 45 AKTS veya 30 AKTS+3 derse kayıt yapılabilir. Alt yarıyıldan ilk defa alınacak veya devamsızlıktan kalınan (DZ) derslere öğrenciler öncelikle yazılmak zorundadır. (Başarı notu FF veya GR olan dersler öncelikle alınmak zorunda değildir.) Öğrenci almış olduğu zorunlu bir dersten; dönemin dördüncü haftası sonunda, danışman onayı ile çekilebilir. Kayıt olunan seçimlik ders açılmış ise çıkılamaz. Öğrenciler; kotası dolmuş seçimlik derse yazılma talep edemezler. Kayıt olunabilecek seçmeli derslerin listesi danışmanlardan temin edilebilir. Dikey, Yatay veya YGS ile geçiş yapan öğrenciler kayıt esnasında yanlarında mutlaka intibak formlarını bulunduracaklardır. AKTS eksiği olan öğrenciler mutlaka fazladan seçmeli ders almalıdır. AKTS fazlası olan öğrenciler ise dönem başında teknik seçmeli derslerden Sorumlu Değil (SD) işlemi yapabilirler. İşyeri Eğitimi ve İşyeri Uygulaması dersleri birlikte seçilmek zorundadır. 10. ARA SINAV VE FİNAL TARİHLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER Üniversitemiz tüm bölümlerinde final sınavları akademik takvimde belirtilen zamanlarda gerçekleştirilir. Bölüm dışı derslerin ara sınav tarihleri ilgili bölümler tarafından belirlenir.

21 Bölüm derslerinin ara sınav ve final tarihleri bölüm başkanlığı tarafından belirlenir. Sınav tarihlerinin diğer bölümlerden alınan derslerin sınavı ile çakışması olasıdır. Bu konuda sorumluluk öğrenciye aittir. Hafta içi saat 17:00 dan sonra ve hafta sonu sınav yapılabilir. 11. LİSANS VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Sakarya Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine adresinden ulaşabilirsiniz. 12. MAZERET SINAVLARI Geçerli bir mazeretten dolayı vize sınavına giremeyen öğrencilere durumlarının onaylanması durumunda sınav hakkı verilir. (Bölüm tarafından verilen dersler) Vize sınavına giremeyen öğrencilerin durumlarını en geç üç gün içerisinde yüz yüze görüşerek, e-posta veya telefonla ilgili dersin sorumlusuna bildirmeleri ve mazeret ile ilgili raporlarını ulaştırmaları gerekmektedir. Ara sınav mazereti ile ilgili yönetim kurulu kararı gerekmemektedir. (Diğer bölümlerden alınan dersler) Vize sınavına giremeyen öğrencilerin en geç üç gün içerisinde raporlarıyla birlikte bölüme dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Dilekçenin öğrencinin danışmanı tarafından mutlaka onaylanmış olması gerekmektedir. Bölümün uygun görmesi durumunda öğrencinin dilekçesi ve ilgili belgeler Dekanlığa gönderilir. Fakülte Yönetim Kurulu nun isteği uygun bulması durumunda öğrenciye sınav hakkı verilir. Final sınavlarının mazereti bulunmamaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı final sınavına giremeyen öğrenci bütünleme sınavına girmektedir. 13.YAZ STAJI Staj ile ilgili tüm yükümlülüklerinin (işyerinin bulunması, stajın tamamlanması, staj raporun hazırlanması ve bölüm tarafından onaylanması) tamamlanması öğrencilerin sorumluluğundadır. Bölümümüzde 12 gün yaz stajı ve 60 gün yaz stajı olmak üzere 72 gün staj yapma zorunluluğu vardır. Stajlar ancak yaz tatilinde yapılabilir. Yaz okulu sırasında ders alırken staj yapılamaz.

22 12 günlük yaz stajı 1. Sınıfın sonunda yapılmaktadır. M.T.O.K kontenjanından gelen öğrenciler kendi bulacakları işletmede stajını yapacaklardır. Diğer kontenjandan gelen öğrenciler bu stajı üniversite laboratuvarlarında yapacaklardır. Staj yapılacak Firma/Birim konusunda staj komisyonu onayı gereklidir ve staj komisyonunun onaylamadığı Firma/Birimlerde yapılan stajlar geçersiz sayılır. Daha detaylı bilgi için Teknoloji Fakültesi Staj Yönetmeliğine ve Mekatronik Mühendisliği Staj Yönergesine linkinden ulaşabilirsiniz. 14. ERASMUS PROGRAMI Bu program ile öğrenciler aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem olabilir) ile başka bir Avrupa ülkesinde öğrenci olabilmektedir. Öğretim elemanları ise aynı koşullar altında 1-6 hafta aralığında ders vermek üzere yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelere gidebilmektedirler. Değişim programında anlaşma yapılan üniversite ve programlar ile son beş yıla ait öğrenci değişim sayıları ve Tablo 1 de verilmiştir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği programından faydalanmak isteyen öğrencilerin öncelikle web arayüzü ( ) vasıtasıyla online başvuru yapması gerekmektedir. Erasmus programı ile alakalı ayrıntılı bilgilere adresinden ulaşılmaktadır. Başvuru sonrasında genel not ortalaması önlisans ve lisans 2,20/4,00 ve üzeri, yüksek lisans ve doktora 2,50/4,00 ve üzeri olanlar başvuru esnasında tercih ettikleri dilden (İngilizce veya Almanca) sınava gireceklerdir. Dil sınavından B1 (Common European Framework of Reference for Languages / CEFR - Avrupa Ortak Dil Çerçevesi)* ve üzeri not alanlar sınav notunun 50% si ve genel not ortalamasının 50% si alınarak hesaplanacak notları ile sıralamaya tabi tutulacaklardır. a) Öğrenim Hareketliliği için; SAÜ bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) bir yüksek öğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması (Hazırlık Sınıfı Karma ve Uzaktan Eğitim olan öğrenciler hariç), Daha önce Erasmusa seçilmiş ancak hakkını kullanmamış olanlar, Erasmus öğrenim ve/veya staj(1)* programından farklı bir eğitim seviyesinde hibeli olarak yararlanmış olanlar, (Örnek: lisans programında Erasmus yapmış şuan yüksek lisans eğitimde olan öğrenci vb.) Erasmus Değişim Programının gerçekleşeceği dönemde mezun durumunda olmayanlar,

23 Erasmus öğrenim programından aynı eğitim seviyesinde daha önce toplamda12 ay faydalanmış olup, hibesiz olarak faydalanmak isteyenler. b) Staj Faaliyeti için; SAÜ bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) bir yüksek öğretim programına kayıtlı öğrenci olması (Hazırlık Sınıfı hariç), Daha önce Erasmus a seçilmiş ancak hakkını kullanmamış olanlar, Erasmus öğrenim ve/veya staj(1)* programından farklı bir eğitim seviyesinde hibeli olarak yararlanmış olanlar, (Örnek: lisans programında Erasmus yapmış şuan yüksek lisans eğitimde olan öğrenci vb.) Staj faaliyetine katılacak öğrencilerimiz 01 Haziran 2014 tarihi itibari ile mezun durumunda olmayanlar, Erasmus öğrenim programından aynı eğitim seviyesinde daha önce toplamda 12 ay faydalanmış olup hibesiz olarak faydalanmak isteyenler. Tablo 1. Erasmus kapsamında yapılan anlaşmalar Ülke Üniversite Bölüm Anlaşma Yılı Sayı Macaristan Obuda Unıversıty Budapest Mekatronik Mühendisliği Letonya Liepaja University Mekatronik Mühendisliği Almanya Universität Rostock Mekatronik Mühendisliği Almanya Hochschle Aalen Mekatronik Mühendisliği MEVLANA PROGRAMI Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır. Mevlana programı ile ayrıntılı bilgiye adresinden ulaşılmaktadır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de

24 öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler. Bölümümüzde şu ana kadar herhangi bir öğrenci değişimi yapılmamıştır. Fakat akademik yılı için öğrencilerimizden 1 tanesi Malezya Pahang Üniversitesi ne gitmeye hak kazanmıştır. Tablo 2 de Üniversitemizin yapmış olduğu anlaşmalar gözükmektedir. Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir: Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması, Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması, Değerlendirme, Dil Puanının %50 si ve Not Ortalamasının %50 si olarak hesaplanmaktadır. Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar. Tablo 2. Mevlana kapsamında yapılan anlaşmalar Anlaşma Yapılan Ülke Anlaşma Yapılan Üniversite Adı Eğitim Dili Kırgızistan Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi Türkçe İngilizce Kırgızistan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Türkçe İngilizce Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi İngilizce Makedonya Tetova Üniversitesi Arnavutça Makedonya Goce Delcev Üniversitesi Makedonca Malezya Pahang Üniversitesi İngilizce Malezya Putra Malezya Üniversitesi İngilizce Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi College Selangor İngilizce Arapça Rusya Nosovmagnıtogorsk State Technıcal University İngilizce Rusya Kabardey Balkan Üniv. İngilizce Ürdün Zarqa Unıversity Arapça Sırbistan Niş Üniversitesi İngilizce

25 16. FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programıdır. Bu program, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Bölümümüze şu ana kadar 2 öğrenci kabul edilmiştir fakat diğer üniversitelere giden öğrencimiz henüz yoktur. Ayrıca akademik yılı için 1 öğrenci program kapsamında Pamukkale Üniversitesi nden bölümümüze kabul edilmiş, 2 bölüm öğrencimiz ise Yıldız Teknik Üniversitesi nden kabul almıştır. Tablo 3 te Üniversitemizin yapmış olduğu anlaşmalar gözükmektedir. Farabi programı ile alakalı ayrıntılı bilgilere adresinden ulaşılmaktadır. Tablo 3. Farabi kapsamında yapılan anlaşmalar Gönderen Üniversite Kabul Eden Üniversite Bölüm Öğrenci Sayısı Değişim Süresi (Dönem) Sakarya Üniversitesi Bozok Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Cumhuriyet Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Erciyes Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Karabük Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Niğde Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi Mekatronik Müh. 2 2 Sakarya Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Müh ÇİFT ANADAL PROGRAMI Sakarya Üniversitesi nde yürütülen lisans diploma programları arasında ilgili bölümlerin ve fakülte kurullarının önerisi üzerine senatonun onayı ile çift anadal programı açılabilir. İsteyen ve gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz bu programa başvurabilirler. Daha detaylı bilgiye linkinden ulaşabilirsiniz.

26

27

28 18. YATAY GEÇİŞ Üniversitemizin yönetmeliklerine uygun olarak bölümümüze yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranan nitelikler, gerekli belgeler ve koşullara linkinden ulaşabilirsiniz. 19. DİKEY GEÇİŞ Dikey geçiş yapan öğrencilere Mekatronik Mühendisliği programına daha çabuk uyum sağlamaları için temel mühendislik bilgisi kazandırılması amacıyla örnek intibak programı uygulanır. Bu program Tablo 4 te gösterilmiştir. Tablo 4. Dikey Geçiş Öğrencilerinin 1, 2, 3 ve 4. yy larda aldığı örnek dersler Güz Dönemi Bahar Dönemi 1. YARIYIL 3. YARIYIL 2. YARIYIL 4. YARIYIL Programlama Diferansiyel Denklemler Elektrik Devreler Akışkanlar Mekaniği Elektronik Devreler Isı Tekniği Statik ve Mukavemet Dinamik İşaretler ve Sistemler Mekatronik Sistem Elem. Sayısal Analiz Sayısal Devreler 20. YANDAL PROGRAMI İlgili bölümlerde lisans eğitimine devam eden öğrenciler Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Otomasyon Yandal programına kayıt yapabilirler. Mevcut başvuru şartları ve kriterleri için linkinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Mekatronik Mühendisliği Otomasyon Yandal programına kayıt yaptıracak öğrencilerin Tablo 5 de belirtilen dersleri almaları gerekmektedir. Tablo 5. Mekatronik Mühendisliği Otomasyon Yandal Programı Alınacak Dersler No YY KOD ADI KREDİ (T+U) AKTS 1 1 TKN 123 PROGRAMLAMA MEK 205 ELEKTRONİK DEVRELER MEK 212 MEKATRONİK SİSTEM ELEMANLARI MEK 301 ELEKTRİK MAKİNALARI MEK 303 MİKROİŞLEMCİLER MEK 302 DENETİM SİSTEMLERİ MEK 306 PROGRAMLANABİLİR MANTIK DENETLEYİCİ TOPLAM 33

29 21. ATÖLYE VE LABOTATUVARLARIMIZ Otomasyon Laboratuvarı

30 Kontrol ve Robotik Laboratuvarı Hızlı Prototipleme Araştırma Laboratuvarı

31 Bilgisayar Laboratuvarları Elektrik-Elektronik Laboratuvarı Elektrik Makinaları Laboratuvarı Mikroişlemciler Laboratuvarı

32 21. ATÖLYE VE BİLGİSAYAR LABORATUVARI KULLANIMI Bölümümüz laboratuvarlarını öğrencilerin kullanımına açılmıştır. Bu bilgisayarlarda temel Makina/Otomotiv mühendisliği yazılımları da yüklü bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarı kartlı girişe sahip olup, üç adet kapalı devre kamera sistemi ile izlenmektedir. Bilgisayar laboratuvarının kullanım kuralları aşağıda verilmiştir: Laboratuvara yiyecek ve içecek getirmeyiniz. Kullanılan bilgisayarda bir arıza varsa, klavye ya da mouse yoksa hemen bölüm laboratuvar sorumlusuna haber veriniz. Bilgisayarların kasalarını kesinlikle açmayınız. Bilgisayarlardaki virüs ve koruma programları kesinlikle devre dışı bırakmayınız. İnternet üzerinden işlenecek tüm bilişim suçlarının yasal sorumluluğu öğrenciye aittir. Bilgisayar laboratuvarı ve atölyeleri temiz ve düzenli tutunuz. Kurallara uymayan öğrencilerin laboratuvar ve atölye giriş hakları bölüm başkanlığı tarafından ellerinden alınabilir. Laboratuvar ve atölyeleri kullanabileceğiniz zaman dilimleri laboratuvar panolarına asılmaktadır. Atölyelerde kullandığınız malzeme ve ekipmanları düzgün bir şekilde bırakınız. 22. SINAV KURALLARI Hangi derslikte sınava gireceğinizi ve hangi sırada oturacağınızı dersi veren öğretim elemanı belirleyecektir. Sınav kağıtları kapalı olarak dağıtılır (yani sınav kağıdı ters yüz edilerek) ve herkes aynı anda sınava başlar. Sınavın ilk 30 dakikasında kağıdınızı verip çıkmanıza izin verilmez. Sınava ilk 30 dakikadan sonra gelenler sınava alınmaz. Sınavlarda öğretim elemanının izin verdiklerinin dışında hiçbir şey masa üzerinde olamaz. Müsvette kağıt kullanılmasına izin verilmez. Cep telefonları kapalı halde tutulmalı ve masa üzerinde olmamalı. Cep telefonları çanta veya ceplere koyulmalı. Açıkta bir cep telefonu görülürse kopya olarak değerlendirilir. Öğrenciler sınav kağıtlarını gözetmene verip sınıftan çıktıktan sonra cep telefonlarını açabilirler. Yoklama kağıdına imzanızı atarken kimliklerinizi gözetmene göstermek zorundasınız. Sınav sırasında öğrencilerin birbirleriyle hesap makinesi, silgi, vb alışverişlerine izin verilmez. Gözetmenler sınav sorularıyla ilgili olarak sizlere yanıt vermez; bu tür sorular dersi veren öğretim elemanına sorulmalıdır. Sınav süresince tuvalet kullanımına izin verilmez. Sınavın son 15 dakikasında öğrencilerin kağıtlarını vermelerine ve derslikten çıkmalarına izin verilmez. Sınavın sonunda kağıtlar toplanırken öğrenciler ayağa kalkmamalıdırlar.

33 23. AKADEMİK ETİK Sakarya Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin akademik etik kurallarına uygun hareket etmeleri beklenir. Bu kapsamda bölümümüz öğrencileri: Sınav kurallarına uyarlar ve gözetmenleri yanıltıcı davranışlarda bulunmazlar, Sınavlarda birbirlerinden ve izin verilmeyen kaynaklardan kopya çekmezler, Ödev, proje, laboratuvar raporu v.b. faaliyetlerde ilgili kurallara uyarlar, Grup çalışması olmayan ödev ve proje raporlarında arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunabilirler fakat teslim ettikleri iş sadece kendilerine ait olur, Daha önceleri yapılmış ödev, proje ve laboratuvar raporlarının tamamını veya bir kısmını kendileri yapmış gibi teslim etmezler, Raporlarda kaynak göstermeden basılı veya internet kaynağı kullanmazlar. Kes-yapıştır yolu ile raporlarının tamamını veya bir kısmını oluşturmazlar. Kaynak verme kurallarını bilirler ve uygularlar, Grup çalışmalarında eşit yük alırlar, grup arkadaşlarının dezavantajına olabilecek hiçbir davranışta bulunmazlar. Yoklama kağıtlarında birbirlerinin yerine imza atmazlar veya attırmazlar. Kendi çıkarı için başkalarını haksızlığa uğratacak davranışlarda bulunmazlar. Kaynak Verme Kuralları Bir rapor veya tez içerisinde hazırlayan kişiye ait olmayan her türlü bilgi, fikir, tablo, grafik, şekil için kaynak gösterilmesi gerekmektedir. Kaynak gösterimi için farklı formatlar kullanılabilir. En sık kullanılan yöntem ise rapor veya tez içerisinde değinilen belgelerin birden başlayarak köşeli parantez içinde numaralandırılmasıdır. Dergi Makalesi [1] Ning, X., and Lovell, M. R., 2002, On the Sliding Friction Characteristics of Unidirectional Continuous FRP Composites, ASME J. Tribol., 124(1), pp Kitap [2] Jones, J., 2000, Contact Mechanics, Cambridge University Press, Cambridge, UK, Chap. 6. Konferans Makalesi [3] Lee, Y., Korpela, S. A., and Horne, R. N., 1982, Structure of Multi-Cellular Natural Convection in a Tall Vertical Annulus, Proc. 7th International Heat Transfer Conference, U.Grigul et al., eds., Hemisphere, Washington, DC, 2, pp Tez [4] Tung, C. Y., 1982, Evaporative Heat Transfer in the Contact Line of a Mixture, Ph.D.thesis, Rensselaer Polytechnic Institute, Troy, NY.

34 Teknik Rapor [8] Kwon, O. K., and Pletcher, R. H., 1981, Prediction of the Incompressible Flow Over A Rearward-Facing Step, Technical Report No. HTL-26, CFD-4, Iowa State Univ., Ames, IA. Web Sitesi [9] Internal Combustion Engine, retrieved from on March 2nd, Kaynak listesinde verilmiş olan tüm kaynaklara metin içerisinde mutlaka değinilmiş olması gerekmektedir. Kaynak kullanılması ilgili kaynaktan kelimesi kelimesine kes-yapıştır yapmak değildir. İlgili kaynaktaki düşünceyi, fikri ve bilgiyi metin yazarının kendi cümleleri ile yeniden ifade etmesidir. Çok sık olmasa da bir kaynaktan bir tanımı veya cümleyi kelimesi kelimesine alma ihtiyacı doğabilir. Bu durumda alınan kısım tırnak içine alınmalı (... ) ve sonunda ilgili referans verilmelidir. 24. FORMLAR Staj ile ilgili tüm başvuru formlarına linkinden ulaşabilirsiniz. İşyeri eğitimi ve işyeri uygulaması ile ilgili tüm başvuru formları ve dokümanlara linkinden ulaşabilirsiniz. Tez hazırlama rehberi ve örnek bir tez şablonuna linkinden ulaşabilirsiniz. linki üzerinden aşağıdaki formlara ulaşabilirsiniz. o Mazeretli derse yazılma formu, o Önceki öğrenimlerin kazanımı kapsamında sınava girmek için başvuru formu, o Sorumlu değil işlemi için başvuru formu o Zorunlu dersten çekilme formu

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu. www.mkm.sakarya.edu.tr

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu. www.mkm.sakarya.edu.tr TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu www.mkm.sakarya.edu.tr 1.LİSANS PROGRAMI İLE İLGİLİ KİŞİLER Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Osman ELDOĞAN Bölüm Başkan Yardımcıları: Doç. Dr.

Detaylı

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ile; Nitelikli Elemanlar yetiştirmek, Üniversite imkanlarını paylaşmak, Sanayinin imkanlarını

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği. Lisans Programı Kılavuzu

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği. Lisans Programı Kılavuzu TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu www.mkm.sakarya.edu.tr 2017 İÇİNDEKİLER 1. AKADEMİK KADRO... 4 2. LİSANS PROGRAMI İLE İLGİLİ KİŞİLER... 5 2.1. Komisyonlarda yer alan

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE 400 7 0+2+0 0 1 Ön KoĢul Dersleri AFE 132, İki CEXXX Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) İşyeri Eğitimi nin amacı Teknoloji Fakültesi Öğrencileri

Detaylı

Staj II (EE 499) Ders Detayları

Staj II (EE 499) Ders Detayları Staj II (EE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Staj II EE 499 Bahar 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik İngilizce II BIL122 2. 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri BIL121 Teknik İngilizce I Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Kalite Yönetim Sistemleri AVM429 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Türk Dili II TD 102 2. 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları

Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Proje Yönetimi AVM424 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Bahar Yarıyılı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Bahar Yarıyılı T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI 2011-12 Bahar Yarıyılı Dersin adı: AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Dersin Kodu: İNŞ 206 Şube Kodu: 01 4 AKTS Kredisi 2. yıl 4. yarıyıl

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hukuku BIL411 7 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları

Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstriyel Ekonomi IE 415 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ (03.12.2015 tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları

Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Yönetim Bilgi Sistemleri AVM426 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik İngilizce II EEE112 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HARRAN ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği. Lisans Programı Kılavuzu

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ. Mekatronik Mühendisliği. Lisans Programı Kılavuzu SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Mekatronik Mühendisliği Lisans Programı Kılavuzu http://www.mkm.subu.edu.tr/ 2018-2019 İÇİNDEKİLER 1. AKADEMİK KADRO... 4 2. LİSANS PROGRAMI

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN PLANLANMASI PROSEDÜRÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN PLANLANMASI PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ eğitim öğretim hizmetlerinin belirlenmesi ve planlanmasıdır. 2. KAPSAM Bu prosedür,

Detaylı

Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları

Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makina Teorisi MECE 303 Güz 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i MECE 204 Dinamik Dersin

Detaylı

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapay Zeka MECE 441 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü:21.03.2018 tarih ve 2018-6 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Endüstri Mühendisliği Tasarımı I IE 401 Güz 2 2 0 3 11 Ön Koşul

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, 23.03.2016 tarih

Detaylı

Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları

Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örgütsel Davranış MGMT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir.

Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Üniversite Senatosunun 263 Sayılı Toplantısında görüşülerek kabul edilmiştir. Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bütün programlarda okutulan

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilgisayar Grafiklerine Giriş BIL443 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli /

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Kapsam Madde 2- Dayanak Madde 3-

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Kapsam Madde 2- Dayanak Madde 3- Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Bu staj yönergesinin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

Beton Yapıların Dayanıklılığı CE

Beton Yapıların Dayanıklılığı CE DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Beton Yapıların Dayanıklılığı CE 422 7-8 3+0+0 3 5 Ön KoĢul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Kısıtlı Seçmeli Dersin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İşletmeye Giriş I MGMT 111 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ Senato: 25 Ocak 2011 / 287-2-A Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi Teknoloji

Detaylı

Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları

Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikrodalga Devre Tasarımı EE 434 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 310

Detaylı

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri AVM301 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma BIL221 3 4+0 4 4 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM 428 8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Önerilen Seçmeli Dersler Enerji İletim Sistemleri/ Elektrik Enerjisi Üretimi/Elektrik

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8-9 ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM). SINIF. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 4 5 Fen Fakültesi Matematik 4++ 7 - Fen

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / 371-3-A Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR İNŞAAT CE İngilizce. Lisans. Kısıtlı Seçmeli. Yard. Doç. Dr. Özgür Köylüoğlu DERS BİLGİLERİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR İNŞAAT CE İngilizce. Lisans. Kısıtlı Seçmeli. Yard. Doç. Dr. Özgür Köylüoğlu DERS BİLGİLERİ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS SÜRDÜRÜLEBİLİR İNŞAAT CE 496 8 3+0+0 3 5 Ön KoĢul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Kısıtlı Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I/II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü müfredatında yer alan Makine

Detaylı

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ

Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı. Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü Yaptığı Staj Dalı Fotoğraf STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı Adresi Telefon Numarası Staj Başlama Tarihi Staj Bitiş Tarihi Staj Süresi (gün)

Detaylı

Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları

Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektronik Devreler II EE 313 Güz 3 0 2 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i EE 212 Dersin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında normal ve ikinci öğretimlerde anadal önlisans/lisans

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

2) Lineer olmayan denklem çözümlerini bilir 1,2,4 1

2) Lineer olmayan denklem çözümlerini bilir 1,2,4 1 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Numerik Analiz BIL222 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Mühendislik Mekaniği CE Yrd. Doç. Dr. Özden Saygılı

Mühendislik Mekaniği CE Yrd. Doç. Dr. Özden Saygılı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Mühendislik Mekaniği CE 233 3 3+2+0 4 6 Ön KoĢul Dersleri PHYS101 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Algoritmalar ve Programlama Lab. II BIL104 2. 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze

Detaylı

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik Mühendisliğine Giriş EE 234 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilgisayarlı Kontrol Sistemleri BIL

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilgisayarlı Kontrol Sistemleri BIL DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilgisayarlı Kontrol Sistemleri BIL311 5 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

Devre Analizi I (EE 209) Ders Detayları

Devre Analizi I (EE 209) Ders Detayları Devre Analizi I (EE 209) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Devre Analizi I EE 209 Güz 3 2 2 4 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i MATH 157 Dersin Dili Dersin

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş EE 102 Bahar

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar. HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarda anadal lisans Diploma

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ Senato tarihi:30/11/2011 Toplantı no:2011/21 T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları

Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Karar Destek Sistemleri IE 444 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları

Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Havacılık İngilizcesi AVM305 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları

Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Operasyon Yönetimi AVM401 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ ( tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ (13.10.2016 tarih ve 472 sayı ve 02 Nolu Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları

Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması AVM303 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Ders Adı Termodinamik ve Isı Aktarımı Ders Kodu MECE 310 Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları

Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Havayolu Yönetimi AVM202 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları

Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Karar Analizi IE 418 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı