Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm"

Transkript

1 15 Aralık 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından Mart ayı ortalarına kadar %12.53 yükseliş gösteren altın fiyatları, Mart ayından beri içerisinde olduğu düşen trendde seyrine devam etmekte. 17 Mart ta sene başından beri var olan jeopolitik riskler sebebi ile tırmanışta olan altın fiyatları 1392 seviyesi ile 2014 yılının en yüksek seviyesini gördü ve ardından düşen trende başladı. 7 Kasım da ise 1132 dolar seviyesi ile senenin en düşük seviyesini test etti ancak beklentilerin altında gelen ABD verilerinin ardından tepki alımlarıyla karşılaşmıştı. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Dolar Endeksi ndeki geri çekilme ve borsalarda görülen çıkışın güvenli liman arayışını arttırmasının ardından ikinci haftalık kazancını kaydetti. Altın fiyatlarını uzun vadede aşağı yönlü baskılayan faktörler geçerliliğini koruyor. FED den beklenen sıkılaştırıcı adımlar, doların güçlenmesi, düşük küresel büyüme beklentileri ve petrol fiyatlarındaki düşüşün altın talebini azaltıcı etkisi. Daha önceden altın fiyatlarının önümüzdeki sene 1000 dolar civarı olacağını tahmin eden Societe Generale e göre altında ayı piyasası görünümü devam ediyor. Altın fiyatları 1,225 1,240 dolar bandında kalıcı olmadığı sürece düşen trend devam etmekte. Goldman Sachs e göre ise FED in faiz artırımı söylemleri ile güçlenmesi beklenen dolar sebebiyle külçe altın sene sonunda 1050 dolar civarında işlem görüyor olacak. Enflasyon riski için hedging amaçlı kullanılan altının fiyatlarını aşağı yönlü baskılayabilecek bir faktör düşük petrol fiyatları iken, üretim kesintisi kararı alınmayan OPEC toplantısının ardından son beş yılın en düşük seviyelerini test eden petrol fiyatları ve aşağı yönlü baskının devamı düşen trend içerisinde olan altın fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor. Küresel büyüme beklentilerindeki düşüklük de genel anlamda emtia fiyatlarını aşağı yönlü baskılayan bir diğer faktör. Ancak altının kısa vadede, Japonya, Çin ve Euro Bölgesi kaynaklı büyüme riskleri ve küresel büyüme beklentilerinin düşüklüğü emtia piyasasını genel anlamda baskı altına alıyor olsa da, güvenli liman özelliği sebebiyle kısa vadede diğer emtialardan ayrışması söz konusu olabilir. Ayrıca Hindistan ve Çin kaynaklı talebin artışı ve altın ithalatını düzenlemeye yönelik adımlar ile altın ticaret hacminde artış görülebilir. Çin Shanghai daki serbest ticaret bölgesine bazı uluslararası kuruluşları davet ederek hem global piyasada altın ticareti konusunda yerini güçlendirmeye çalışıyor. Altın haftayı 1191 dolar fiyatından açtı ve hafta içerisinde en yüksek 1238 dolar en düşük ise 1187 dolar seviyesini test ederek ve % 2.52kazanç kaydederek 1221 dolar seviyesinden kapattı.

2 Arz Talep Dengeleri Altın da 2. çeyrekte global çapta görülen %16 lık talep düşüşünden sonra Dünya Altın Konseyi nin 3. çeyrek raporuna göre altın talebi üçüncü çeyrekte bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre %2 düşüş gösterirken, arz ise %7 artış gösterdi. Mücevher talebi de %4 düşüş ile ton olarak gerçekleşti. Altın talebi 2009 son çeyreğinden beri en düşük seviyede kaydedildi. Hindistan Merkez Bankası nın sürpriz bir şekilde altın ithalatına getirdiği yeni düzenlemelerin ardından Dünya Altın Konseyi Hindistan ın altın trade ini yönetmek ve ülke genelinde altın fiyatını sabitlemek amacıyla bir platform oluşturması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Altın Hindistan ın ithalat listesinde ikinci büyük kalemi oluşturuyor. Geçen sene Hindistan cari açıkta genişlemeyi engellemek amacıyla ithal altına 10% vergi uygulanmıştı, ayrıca alıcılar kargo ücretlerinin 20% ini karşılamak zorunda idi. Ardından Dünya Altın Konseyi verilerine göre talepte 2014 ün ilk yarısında 34% (394.4 tona) düşüş görülmesine rağmen; kaçakçılık sorunu baş gösterince yurt dışından külçe altın satın alınmasına izin verilmişti. Hindistan ın altın ithalatı vergi uygulamasının ardından sert düşüş göstermiş ardından tekrar artışa geçmişti. Ancak vergi uygulaması dahi Hindistan da altın talebini azaltamamıştı. Altın ithalatı 2014 Nisan-Kasım döneminde 719 ton olarak kaydedilirken, 2013 teki toplam 640 ton olan seviyenin de üzerinde idi. Hindistan Altın Konseyine göre de ithalat sınırlamalarındansa altın talebini kontrol altında tutmanın yöntemi ülke içinde var olan stokları değerlendirmek. Çoğunluğu ithal olan külçe satışlarındaki artış cari açık konusunda endişeleri arttırıyordu. Hindistan Merkez Bankası sürpriz bir şekilde önceki hafta altın ithalatçılarına satın aldıkları altının %20 sini mücevher satıcılarına tekrar ihraç edilmesi için satma zorunluluğunu kaldırdı. Önümüzdeki sene Hindistan ın altın talebinde azalma görülmesi bekleniyor. Dünya Altın Konseyine göre Hindistan da altın talebi 2013 te kaydedilen milyondan milyon civarına inecek. Hindistan Altın ve Mücevher Birliği son düzenlemeler ile yerel talep normal kabul ettikleri milyon ton civarına ineceğini düşünüyor. Grafik 1: Hindistan Altın İthalatı Grafik 2: Hindistan Cari Açık Kaynak: Bloomberg Kaynak: Bloomberg

3 Hindistan Merkez Bankası likidite rezervi olarak altın bulundurmuyor. Altın ithalatını azaltmak ve cari açığı kontrol altına tutmak isteyen Hindistan ın Merkez Bankasına yeni bir uygulama ile rezervde altın bulundurmayı yasallaştırması ile ülkedeki altın fazlasını değerlendirebileceği yönünde görüşler de mevcut. Hindistan daki düzenlemelerin ardından 2013 senesinde toplam küresel altın talebinin %28 ini oluşturan Çin de ise Hindistan ın ardından benzer uygulamalar yapılabileceği ve altın ithalatındaki sınırlamaların kaldırılabileceği yönünde spekülasyonlar oluştu. Hindistan Altın Rezervleri: Çin Altın Rezervleri: Kaynak: Bloomberg Kaynak: Bloomberg Altın fiyatlarında görülen volatilitenin en önemli sebeplerinden biri hiç kuşkusuz FED başta olmak üzere Merkez Bankaları para politikalarına dair gelişmeler ile Dolar Endeksinde görülen hareketlilik. FED in varlık alım programını bitirmesinin ardından altında dolardaki değerlenme ve dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketler sonucunda güvenli liman arayışı azalmış ve altında aşağı yönlü hareket pekişmişti. Ancak Çin, Avrupa ve Japonya Merkez Bankalarının likiditeyi arttıracağı beklentileri altını güvenli liman olarak ön plana çıkarırken, geçtiğimiz hafta borsalardan 100 milyarlık çıkışa sebep olan geri çekilmelerin altını güvenli liman olarak öne çıkışına şahit olduk. ABD de veriler ekonomik toparlanmanın güçlü olduğuna işaret etse de, bir çok FED üyesi FOMC tutanaklarında da belirtildiği gibi küresel büyüme düşüklüğünün ABD ekonomisini de etkileyebileceği yönünde görüş bildirmişti. Dünya genelinde Merkez Bankları politikaları arasındaki ayrışma öte yandan ABD deki toparlanmayı daha da öne çıkarıyor. FED varlık alım programını bitirip ekonomik verilerdeki toparlanmaya bağlı olarak faiz artırımının zamanının belli olacağını söylerken, Japonya, Çin ve Avrupa Bölgesi nde gevşeme adımlarının ardından piyasada ABD ekonomisindeki toparlanmaya güven pekişmiş oldu.

4 Geçtiğimiz hafta altın fiyatlarının seyrini inceleyecek olursak, hafta başında Dolar Endeksi ndeki geri çekilmeyle paralel olarak altının da yukarı yönlü hareket içerisinde olduğunu gördük. Haftanın sonlarına doğru hem Dolar Endeksi nin hem de altın fiyatlarının yataya aldığını gördük. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta küresel çapta borsalarda yaşanan geri çekilmenin ardından güvenli liman arayışının artması sebebiyle son altı haftanın en yüksek seviyelerine yükseldi ve USD 1,238 seviyesi ile haftanın en yüksek seviyesini gördü. Salı günü Dolar da görülen kar satışlarının ardından Dolar Endeksi nde aşağı yönlü hareket güçlendi ve altında yukarı yönlü baskının hızlandığını gördük. Ardından hafif düşüş gösteren altın fiyatları Perşembe günü ABD den gelen Perakende Satışlar verisinin olumlu kaydedilmesi ile yeniden yukarı yönlü hareket gerçekleştirdi. Grafik 1: Altın Fiyatları: Geçtiğimiz hafta ABD, Çin, Japonya ve Euro Bölgesi gibi global ekonominin önemli oyuncularının ekonomik takvimlerine bakacak olursak, hafta başında Japonya dan Büyüme verisi ve Çin den Ticaret Dengesi verisi; Almanya dan Sanayi Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri, Çarşamba günü Çin den TÜFE, Japonya dan Çekirdek Mekanizma Siparişleri ve Almanya dan TÜFE, Perşembe günü ise ABD de haftalık istihdam piyasası verileri ve Perakende Satışlar, Cuma günü ise Çin de Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar verileri, Japonya da Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı, Euro Bölgesi nde Sanayi Üretimi ve ABD de ÜFE verileri açıklandı.

5 Resesyondaki Japonya üçüncü çeyrekte yıllık bazda 1.9%, çeyreklik bazda ise 0.5% daraldı. Ekim ayında Çekirdek Makine Siparişleri %0.1 lik düşüş beklentisinin altında %4.9 luk bir düşüş gösterdi ve yine olumsuz bir veri olarak kaydedildi. Japonya da Sanayi Üretimi beklentiler üzerinde gelirken, Kapasite Kullanım Oranı düşüş gösterdi. Çin de ihracat %7.9 luk beklentinin altında %4.7 olarak gerçekleşti, ithalat ise %3.5 lik artış beklentisinin altında %6.7 gerileme kaydetti. Çin de TÜFE de ise gerileme görüldü ve TÜFE aylık bazda %0.1 lik beklentinin altında %-0.2, yıllık bazda ise %1.6 lık beklentinin altında %1.4 olarak gerçekleşti. Çin de Sanayi Üretimi Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği forumu sırasında kirliliği engellemek amacıyla kapatılan fabrikalar sebebiyle Kasım ayında beklentiler altında artış gösterdi. Perakende Satışlar ise beklentiler üzerinde idi. Almanya da Sanayi Üretimi beklentiler dahilinde gerçekleşirken, ihracat beklentiler üzerinde ithalat ise beklentilerin altında gelerek Ticaret Dengesine olumlu yansıdı. Almanya da TÜFE ise beklentiler dahilinde gerçekleşti. Euro Bölgesi nde ise Sanayi Üretimi Ekim ayında yıllıklandırılmış bazda %0.2 lik beklentinin üzerinde %0.7 olarak gerçekleşti ve olumlu bir veri idi. ABD de ise Başvuruları 294 bin olarak kaydedildi, Perakende Satışlar ise aylık bazda %0.4 lük beklentinin üzerinde %0.7 olarak, Çekirdek Perakende Satışlar ise %0.1 lik beklentinin üzerinde %0.5 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki hafta altın fiyatlarını etkileyebilecek en önemli gündem maddesi Çarşamba günü sonuçlanacak olan FOMC toplantısı. ABD para politikasına dair söylemler altında volatiliteyi dolar endeksiyle bağlantılı olarak arttıracaktır. Önümüzdeki haftanın veri takvimine bakacak olursak; ABD de Kapasite Kullanım Oranı, Sanayi Üretimi, İmalat Üretimi, Yapı Ruhsatları, Konut Başlangıçları, TÜFE, Hizmetler PMI verileri açıklanacak. Euro Bölgesi nde PMI verileri, Alman ZEW Ekonomik Kanısı, TÜFE verileri ve Alman İfo İş Ortamı Güven Endeksi, Japonya da Ticaret Dengesi, ithalat ve ihracat verileri ile Çin de Konut Fiyatları verileri açıklanacak. Haftanın Ekonomik Takvimi: Tarih Veri Önem Seviyesi Beklenti Önceki ABD Kapasite Kullanım Oranı (Kas) Düşük 79,30% 78,80% ABD Endüstriyel Üretim (Aylık) (Kas) Orta 0.6% -0,1% ABD İmalat Üretimi (Aylık) (Kas) Düşük 0.5% 0.2% ABD Yapı İzinleri (Aylık) (Kas) Orta 5,90% ABD Yapı Ruhsatları (Kas) Yüksek 1,050M 1,092M ABD Konut Başlangıçları (Kas) Orta 1,030M 1,009M Alman İmalat PMI (Ara) Yüksek Euro Bölgesi Hizmetler PMI (Ara) Orta Alman ZEW Ekonomik Kanısı (Ara) Yüksek 1760,00% 1150,00% Euro Bölgesi İmalat PMI Orta Alman Servisleri PMI (Ara) Orta Japonya Ticaret Dengesi (Kas) Orta B -710B Japonya İthalat (Yıllık) (Kas) Düşük 2.8% 2.7% Japonya İhracat (Yıllık) (Kas) Orta 4.2% 9.6% Euro Bölgesi Çekirdek CPI (Yıllık) (Kas) Orta 0.7% Euro Bölgesi Çekirdek TÜFE (Aylık) (Kas) Düşük Euro Bölgesi CPI (Yıllık) (Kas) Yüksek 0.3% 0.3% Euro Bölgesi TÜFE (Aylık) (Kas) Orta ABD Çekirdek CPI (Yıllık) (Kas) Orta 1.7% 1.8% ABD Çekirdek CPI (Aylık) (Kas) Yüksek 0.1% 0.2% ABD CPI (Yıllık) (Kas) Düşük 1.6% 1.7% ABD CPI (Aylık) (Kas) -0.1% Alman Ifo İş Ortamı İndeksi (Ara) Yüksek Çin Konut Fiyatları (Yıllık) (Kas) Düşük -2.6% ABD Hizmetler PMI Orta 56,60% 56, ABD Philadelphia FED İmalat Listesi Yüksek 25,4 40,8

6 Sonuç Olarak; FED in varlık alım programının bitirilmesi ile altın fiyatlarında yıllık kazancın sıfırlandığı ve sonrasında ABD den gelen dönemsel veriler ile volatilite oluştuğu görüldü. Altın fiyatları Kasım ayında en yüksek 1207 ve en düşük 1132 seviyelerini test ederek %0.84 düşüş ile üçüncü aylık düşüşünü kaydetti. Geçtiğimiz hafta ise %2.52 kazanç kaydetti. Altını aşağı yönlü ve yukarı yönlü baskılayabilecek faktörler göz önünde bulundurulduğunda, düşük petrol fiyatları, ABD deki toparlanma ve küresel büyüme beklentilerindeki düşüklük aşağı yönlü baskıyı devam ettirirken, altının küresel çapta risklerin gözle görülür olduğu bir ekonomik ortamda güvenli liman olarak değerlenmesi beklenebilir. ABD deki toparlanmaya rağmen küresel büyüme beklentilerindeki düşüklük genel anlamda emtia piyasasını baskı altına alıyor. Öte yandan düşük seyre devam eden petrol fiyatları enflasyonu aşağı yönlü baskılayarak hedging amaçlı kullanılan altının çekiciliğini azaltıyor olabilir. Ancak fiziksel talepteki Çin ve Hindistan bazlı artış altını değerlenmeye itebilir. Hindistan ve Çin de dönemsel talep artışları görülse de genel anlamda fiziksel talebin seyri önceki senelere göre düşük görünüyor. Hindistan altın ithalatını zorlaştıran uygulamalarını beklenmedik bir şekilde revize ettikten sonra altın ticaretini düzenleyen bazı yeni uygulamalar hayata geçirebilir. Çin de de benzer uygulamalar söz konusu olabilir. Dolayısıyla fiziki talep artış görülmesi mümkün olabilir. Öte yandan düşük petrol fiyatları enflasyonda aşağı yönlü baskıyı arttırarak enflasyon için hedging amaçlı kullanılan altına olan talebi azaltmaya devam edebilir. Kısacası altının gidişatı için küresel büyüme beklentilerini, altın piyasası arz-talep dengelerini ve önemli ABD verilerini takip etmeye devam edeceğiz. Altında güvenli liman olma özelliği sebebiyle ve bazı ABD verilerinin olumsuz gelmesi durumunda kısa vadede yukarı yönlü hareket beklenebilir. Ancak orta ve uzun vadede FED in varlık alım programını sonlandırması ile faiz artırımı beklentileri sebebi ile Amerikan dolarının daha da değer kazanmasına ve Dolar Endeksi ndeki yukarı yönlü hareketle paralel olarak altın ayı piyasasında diyebiliriz. Bu hafta gerçekleşecek olan FOMC toplantısı altın fiyatları üzerinde etkili olacaktır.

7 Altın Piyasası Teknik Görünüm: Altın fiyatları USD 1208 seviyesi üzerinde kalındığı sürece yönü yukarısı diyebiliriz. Bu seviyenin üzerinde daha önceden test ettiği USD 1,235 seviyesi ve aşağı yönlü düşen kanalın üst bandını oluşturan USD 1,250 seviyesine doğru hareketler görülebilir. Bu seviyenin üzerinde ise Fibonacci seviyelerinden USD 1,265 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise USD 1,208 seviyesinin altında kalıcı olması durumunda ilk destek seviyesi daha önceden test edilen USD 1,183 seviyesi ve bu seviyenin de altında USD 1,1555 seviyesi destek oluşturacaktır. Grafik 1: Altın Teknik Analiz Kaynak: Matriks

8 Dolar Endeksi Teknik Görünüm: Dolar Endeksinde 21 günlük üssel hareketli ortalama seviyesi olan 88,200 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda Ağustos 2014 ten beri devam eden yukarı yönlü kanal hareketinin alt bandı olan seviyesi test edilebilir. Fiyatların bu seviyenin altında sarkması durumunda yükselen trendin sonlandığı ve 86,500 ile 85,500 seviyelerine doğru hareketler oluştuğu görülebilir. Yukarı yönlü hareketin devamında ise Fibonacci düzeltme seviyelerinin 89,200 seviyesi ve 90 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Grafik 2: Dolar Endeksi: Kaynak: Matriks

9 zorunlu olan Uyarı notu: Bu rapordaki veri ve grafikler güvenilirliğine inandığımız kaynaklardan derlenmiş olup, raporda yer alan yorumlar sadece ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. nin görüşlerini yansıtmaktadır. Bu bilgiler ışığında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan ATIG YATIRIM MEN- KUL DEĞERLER A.Ş. sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Barbaros Mah. Al Zambak Sok. No:2 Varyap Meridyan Sitesi A Blok Kat:16 Batı Ataşehir İstanbul/Türkiye

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm 12 Ocak 2014 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi Avrupa da Yunanistan krizi, FOMC toplantı tutanaklarının açıklanması ve ABD den gelen önemli istihdam

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) 16 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) ABD de beklentiler üzerinde ve olumlu kaydedilen Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından sert düşüş görülen altın fiyatları

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) 16 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) Dolar Endeksi ndeki ralli ve FED den faiz artırımı beklentisinin artması sebebiyle altında aşağı yönlü baskı geçtiğimiz hafta

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 20 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya güçlü başlayan Dolar haftanın ilk üç işlem gününde rekor kırarken hafta devamında olumsuz açıklanan veriler ile satış baskısıyla

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) 9 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) Dört haftalık düşüşün ardından ilk kazancı kaydeden altın fiyatlarında yukarı yönlü baskı kalıcı olmadı ve geçen hafta altın

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 29 ARALIK 2014 Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık ta yapılan FED toplantısının ardından yükselişe geçen Amerikan hisse senedi piyasası geçtiğimiz hafta FED Toplantı sonucunun etkilerini

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) 2 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) Geçtiğimiz hafta gerçekleşen FOMC toplantısı Dolar tarafında değerlenmeye ve Dolar Endeksi nde yukarı yönlü harekete sebep olarak

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da deflasyon, işsizlik ve en önemlisi bilanço genişleme kararları hakkında

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 13 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC Toplantı Tutanakları her ne kadar üyeler arasında faiz artırım zamanı konusunda anlaşmazlığı ortaya koysa da Dolar

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 24 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Son FOMC toplantısı tutanakları açıklandı ve FED den gelen açıklamalar pek de şaşırtıcı değildi. Faiz artırımına ilişkin kayda değer zaman

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 ŞUBAT 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta gerek olumsuz Amerikan verileri gerekse petrol piyasasındaki kayıpların göze çarpması FED toplantısının faiz artırımına

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 5 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm 19 Kasım 2014 Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm Çin deki %7.5 lik Büyüme hedefi ve Çin in bu hedefleri tutturabilme olasılığı bir süredir ihracat görünümündeki toparlanmaya rağmen sene başından beri

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm OPEC in piyasaların yön bulmasındaki etkisi hala sürüyor. Geçtiğimiz hafta OPEC ABD de arzın artması ve küresel tüketim beklentilerin azalmasını beklediklerini

Detaylı

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 15 Aralık 2014 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Shinzo Abe devam ediyor. Japonya nın iki kez üst üste resesyona girmesiyle Başbakan Shinzo Abe erken seçime gideceğini açıklamıştı. Açıklamasından seçime

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 Şubat 2015 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta ya baktığımızda; Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi 27-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen FOMC Toplantısıydı. Önceki toplantılardan

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 03 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Gecen hafta küresel piyasalar için önemli gelişmeler olurken Amerikan vadelileri son tüm zamanların en yükseğini test etti. 29

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan Endekslerinde görülen yükselişler küresel yavaşlamanın ve FED in Varlık Alım Programını bitirmesinin

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta piyasalar haftanın en önemli gündemi olan ve haftanın dördüncü işlem günü açıklanan OPEC kararı ile yön buldu. Petrol, Petrol İhraç Eden

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 23 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 27-28 Ocak ta gerçekleşen FOMC Toplantı tutanaklarını iki ana başlık altında toparlamak mümkün. Bunlardan birincisi asıl

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 27 Ekim 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; 6 Ekim e kadar piyasaların jeopolitik risklere alışması; bunun yanı sıra Çin ve Hindistan

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda 22 Aralık 2014 EURUSD HAFTALIK GÖRÜNÜM Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda petroldeki düşüşün Almanya daki enflasyonu negatife döndürebileceğini

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) 26 Ocak 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) Altın fiyatlarında sene başından beri küresel ekonomik riskler ve küresel büyüme görünümündeki bozukluğun güvenli liman arayışını

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 22 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya petrolde meydana gelen kayıplarla birlikte geri çekilmeyle başlayan Amerikan kontratları, Çarşamba günü yapılan

Detaylı

Bu Hafta Piyasalarda

Bu Hafta Piyasalarda 06 Nisan 2015 Bu Hafta Piyasalarda Geçtiğimiz hafta yurtiçinde beklenen 2014 büyüme rakamı %2,9 dördüncü çeyrek için ise %2,6 olarak açıklandı. Piyasa beklentisinin üzerinde gelen rakamlar Türkiye gibi

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 OCAK 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Haftanın ilk işlem gününde Amerikan piyasaları kapalıyken, vadeliler haftanın ikinci işlem gününü geri çekilme ile açtı. Beklentileri

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı

Teknik Bülten 13 Aralık 2016 Salı Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. Önceki

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Ekim tarihinde küresel büyümedeki yavaşlama endişesiyle birlikte son 6 ayın en düşük seviyesini test eden Amerikan Vadelileri

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; 6 Ekim e kadar neredeyse kazancı sıfırlayarak 11.71% lik düşüş kaydetmişti. Senenin başında Rusya

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 3 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; piyasaların jeopolitik risklere alışması, dünya genelindeki düşük altın talebi ve Amerikan

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini 19 Ocak 2015 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Geçtiğimiz hafta Japonya cephesine baktığımıza ve Japonya Başbakanı Japonya Başbakanı Shinzo Abe nin kabinesi Nisan ayında başlayacak yeni mali yıl için

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken İngiltere'de temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,6 oranında artış kaydetti. Beklenti yıllık bazda yüzde 0,5 oranında artış şeklinde idi. Almanya (ZEW) Ekonomik Güven

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Ekim 2014, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Ekim 2014, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 41 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ercan Ergüzel Ezgi Gülbaş Ali Can Duran 1 DenizBank

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015)

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) 9 Şubat 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları ikinci haftalık kazancı kaydetti. Yedi ay sonra ilk aylık kazanca ilerleyen fiyatlarla

Detaylı

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 17 Kasım 2014 Yurtiçinde Sanayi Üretimi rakamları takip edildi. USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Sanayi üretimi Eylül ayında arındırılmamış verilerle %4.1 artış gösterirken, takvim etkisinden arındırılmış

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk yarısını geride bırakırken piyasalardaki olumlu havanın sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz. Amerika kanadında Aralık ayında sürpriz bir iyileşme gözlenen tarım dışı istihdam

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Amerikan Vadelileri rekor tazeledi. Geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası bilançosunu genişleteceğini ve ihtiyaç duyulduğu

Detaylı

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak.

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 9 Ekim Pazartesi Türkiye Ağustos ayı Sanayi Üretimi Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. 11 Ekim Çarşamba Türkiye Ağustos ayı

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015) 19 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar BIST100 Endeksi- Günlük Haber akışı açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yurtiçinde en önemli gündem maddesi

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 17 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken Fed/Lacker: Haziran'da faiz artırımı ihtimali oldukça güçlü Türkiye de şubat'ta işsizlik %10,9 olarak gerçekleşti, beklenti %11,1 olması yönündeydi. JP Morgan Baş Ekonomisti Bruce Kasman

Detaylı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Fed Başkan Yardımcısı Fischer küresel görünüme yönelik endişesini dile getirerek Fed'in faiz adımının belirsiz olduğunu söyledi Avrupa borsaları Çin ve ABD'de kötü gelen verilerle Şubat

Detaylı

Teknik Bülten 12 Nisan 2017 Çarşamba

Teknik Bülten 12 Nisan 2017 Çarşamba Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl içerisinde 3-4 faiz artışında bulunmasının uygun olacağını tekrarladı. Williams, "Ekonominin aşırı ısındığına veya enflasyonun çok

Detaylı

Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm 13 Ekim 2014 Petrol Piyasası Temel/Teknik Görünüm Küresel çapta düşük büyüme beklentileri petrol talebinde düşüklüğü beraberinde getiriyorken üretimin ise hem OPEC ülkelerinde hem de Amerika da yüksek

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) 5 Ocak 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar Küresel ve yurtiçi piyasalar geçen haftaya Yunanistan gerginliği ile başladı. BIST100 Endeksi- Günlük Geçen Pazartesi

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx.

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx. Zaman Ülke Önem Olay Beklenti Önceki Zaman Ülke Önem Olay Beklenti Önceki Pazartesi 15:30 USD ** Yapı İzinleri (Aylık) (Eki) 2,8% 01:50 JPY ** GDP (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,5% -1,8% 15:30 USD *** Yapı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY EURUSD Piyasalarda gözler Fed toplantısında Geride bıraktığımız yılın son ayında faiz artırımına

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 17 Aralık Pazartesi Türkiye Sanayi Üretimi, Merkezi Yönetim Borç Stoku 18 Aralık Salı Konut Verileri 19 Aralık Çarşamba Fed Faiz Kararı, Powell ın basın toplantısı 20 Aralık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR?

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? 11 KASIM 2014 TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? Erdem Başçı 31 Ekim de yapmış olduğu Enflasyon Sunumu nda Avrupa nın zayıflaması ve küresel etkilerin (Jeopolitik riskler) dış talebi azalttığını

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma Güne Başlarken ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 2 haftada 40 yıldan fazla sürenin en düşük seviyesinde gerçekleşti. Çalışma Bakanlığı verilerine göre 8 Ekim'de biten haftada haftalık işsizlik maaşı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Teknik Bülten. 30 Eylül 2016 Cuma

Teknik Bülten. 30 Eylül 2016 Cuma Güne Başlarken Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz artırımı için aciliyet olmadığını söyledi. Kashkari, "Enflasyon yüksek değil. Enflasyon beklentileri çıpalanmış durumda" dedi. Atlanta Fed Başkanı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Aralık 2014 Pazartesi.

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Aralık 2014 Pazartesi. i Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Gün içinde açıklanan makro ve mikro ekonomik Dolar Yen Teknik Analiz verilerle

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD de ise ISM imalat dışı PMI verisi beklentilerin altında 57.6 olarak

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Yurtiçinde ise sadece TCMB Anketi aylık TÜFE beklentisi açıklanacak.

Yurtiçinde ise sadece TCMB Anketi aylık TÜFE beklentisi açıklanacak. Ekonomik Gündem Ekonomik takvimde bugün izlenecek en önemli datalar, Avrupa seansında Almanya ÜFE, Fransa TÜFE, Euro- Bölgesi Cari işlemler dengesi, ABD seansında ise haftalık işsizlik başvuruları, Philly

Detaylı

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya

Küresel piyasalardaki yukarı yönlü eğilim haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Özellikle ABD Borsaları rekorlarını zorlamaya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1167 1,2920 101,143 2,9501 1337,28 47,05 Yüksek 1,1203 1,2945 101,453 2,9609 1343,87 48,52 Düşük 1,1153 1,2865 100,868 2,9389 1335,77 46,84 Kapanış

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı Güne Başlarken Japonya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında büyüme kaydetti. GSYİH, ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak % 0.2 büyüyerek % 0.7 lik beklentinin gerisinde kaldı. İşletme

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) 2 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) Hafta başında Yunanistan meselesinde çözüme yaklaşıldığı yönünde haberlerin ardından altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı hakim

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 12 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 49 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 08 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Sanayi üretimi beklentilerden iyi TÜİK tarafından bugün açıklanan sanayi üretimi verileri beklentilerden iyi geldi. Ağustos ayı mevsim ve takvim etkisinden

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0992 1,5313 121,490 2,9119 1164,71 47,99 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1068 1,5382 121,511 2,9215 1169,71 48,29 Düşük

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı