KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ"

Transkript

1 KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

2 SUNUM PLANI İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1.Kırsal Kalkınma Yatırımları 2. Genç Çiftçi Projesi 3. Konya Ovası Projesi (KOP) 4. Damızlık Düve Yetş. Projesi 5. Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi.

3 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı : Desteklenmesi Programı : İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK YATIRIM PROJELERİ Yıllar Faydalanan Çiftçi Sayısı Destekleme Tutarı (TL) arası , , , ,09 Toplam ,36 Tamamlanan 249 Proje 10 Etapta tamamlanmıştır. 11. Etap için son başvuru tarihi olan 29 Aralık 2016 tarihine kadar 174 proje başvurusu yapılmıştır. Projelerin değerlendirilmesi devam tamamlandı. Merkez Değerlendirme Birimine Gönderildi.

4 =BAŞVURU= Bakanlık tarafından oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ya da tüzel kişilikler, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik ekonomik yatırım konularından; a) yeni tesislerin yapımı, b) mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilenmesi, c) kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, konularında aşağıdaki tabloda belirtilen konularda başvuru yapabilirler.

5 -Başvurular Tebliğin yayımı tarihinden sonra Tebliğde belirlenen süre içerisinde elektronik ağ üzerinden yapılır. -Proje bütçesi Katma Değer Vergisi ( KDV hariç) hazırlanır. Hibeye esas proje tutarının %50 sine hibe yoluyla destek verilir. - Diğer %50 si oranındaki tutar ile KDV yi, başvuru sahipleri kendileri karşılar.

6 1 ) Bitkisel Ürün Işlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlardan; - Tohum işleme, paketleme ve depolama: TL. -Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama hariç; diğer bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar: TL.

7 9. Etap Aksoy Tohum işleme tesisi Kulu İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

8 10. Etap Baharat işleme tesisi Meram Hatunsaray

9 7. Etap Havuç paketleme tesisi Altınekin Oğuzeli

10 2- Hayvansal Ürün Işlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlardan - Ham deri işlenmesi TL:

11 Hayvansal Ürün Işlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlardan - Ham deri işlenmesi

12 3-Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni sera yapımı: TL. 4- Çelik silo: TL. 5- Soğuk hava deposu : TL. 6- Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketl. ve depolanması TL.

13 10. Etap Çelik Silo - Altınekin İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

14 8. Etap - Soğukhava Deposu Ereğli İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

15 9. Etap Hayvansal orjinli gübre işleme ve paketleme - Meram - Hatunsaray

16 7- Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar kapsamında: Çiflik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri ile Bilişim sistemleri ve eğitimi TL TL. Süt Sağım Ünitesi ve Soğutma Tankı Yem Karma Marinası Padokların Yapımı, Altlıklar ve Kilit Sistemi Sulukla Yemlik Buzağı Kulübeleri Gübre Sıyırma Sistemi v.b.

17 Bireysel Sulama Sistemleri: Kimler Başvurabilir? Her Yıl Ocak Şubat Aylarında Tarım İl Müdürlüğüne Müracaat Edilir: 1. Gerçek ve tüzel kişiler 2. Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket (Kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabilecekleri yer alması şartıyla), * Gerçek kişiler ve şirketler kendilerine ait arazilerde veya en az 3 yıl ve üzeri süreyle kiralama yaparak başvuru yapabilirler. 3. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri (Ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yapmak suretiyle)

18 Bireysel Sulama Sistemleri: Başvuru Sahiplerinde Aranacak Özellikler 1. Yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir. 2. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar Tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilirler. 3. Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri hibeye esas mal alım tutarının % 50 si oranındaki katkı payını ve toplam tutara ait KDV nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar , 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince modern basınçlı sulama kredilendirme konularından yararlananlar kredilendirmeye konu olan aynı parsel için hibe başvurusu yapamazlar.

19 Bireysel Sulama Sistemleri: Başvuru Sahiplerinde Aranacak Özellikler 1. Yatırım konularından sadece birisi için başvuru yapabilir. 2. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar Tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilirler. 3. Başvuru teklilerinde, proje sahipleri hibeye esas mal alım tutarının % 50 si oranındaki katkı payını ve toplam tutara ait KDV nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar , 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince modern basınçlı sulama kredilendirme konularından yararlananlar kredilendirmeye konu olan aynı parsel için hibe başvurusu yapamazlar.

20 HİBE DESTEĞİ ORANI 1. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır. 2. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için TL ( TL hibe) ve tüzel kişiler için TL ( TL hibe) dir. %50 Yatırımcı %50 Hibe Desteği

21 Bireysel Sulama Sistemleri: İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ YIL DAMLAMA YAĞMURLAMA TAMBURLU LİNEER CENTER PİVOT GÜNEŞ ENERJİLİ HİBE MİKTARI (TL) , ,94 TOPLAM ,35

22 GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİ; İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi 2016 / 2018 yıllarında uygulanacaktır. Projenin amacı; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir. Proje ile kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere otuz bin TL ye kadar hibe ödenmesi yapılmaktadır Yılında kişi müracaat etmiştir. Bakanlığımızca İlimize de ,00TL bütçe ile 255 Çiftçi Projesinin destekleme yapılması planlanmıştır.

23 Proje kapsamında bu güne kadar; İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Genç Çiftçi Projesi Faydalanan Çiftçi Sayısı Dağıtılan Hayvan Sayısı Kıl Keçisi Koyunculuk Büyükbaş Hayvan Toplam Çiftçimizin hayvanları TİGEM tarafından temin edilmiştir.

24 Proje kapsamında bu güne kadar; İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Genç Çiftçi Projesi Faydalanan Çiftçi Sayısı Arıcılık 51 - Seracılık 9 - Mantar Üretimi 6 - Toplam çiftçiye projeleri karşılığı ,00 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

25 KONYA OVASI PROJESİ (KOP) İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. KOP ( Konya Ovası Projesi) Konya- Karaman- Aksaray- Niğde İllerini kapsamakta iken Nevşehir-Yozgat-Kırıkkale ve Kırşehir İllerinin eklenmesiyle 8 ilimizde uygulanmaktadır. Bu illerde mevcut damızlık sığır ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin tadilatlarının yapılması veya Yeni Ahır Ağıl inşaat yapımı ile damızlık koç ve teke alımları desteklenmektedir. Ahır ve ağıl yapımına % 50, Küçükbaş hayvancılıkta damızlık erkek materyal (Koç-Teke) alımına % 80 hibe desteklemesi yapılmaktadır.

26 DAMIZLIK ERKEK MARETYAL (KOÇ VE TEKE) HİBE DESTEKLEMESİ Projeden yıllarında İlimizde 1482 baş Merinos koçu, baş Akkaraman koçu ve 79 baş Kılkeçi tekesi olmak üzere toplam 667 üreticiye baş koç ve teke dağıtılmıştır baş Koç ve teke için %80 hibe tutarı ,00 TL ödeme yapılmıştır yılı içerisinde 45 yetiştiriciye 119 baş Merinos ırkı, 101 baş akkaraman ırkı olmak üzere toplam 220 baş koç TİGEM den temin edilmiş ve çiftçilere teslim edilmiştir. Ayrıca 2 çiftçiye 12 adet Akkaraman koç Halk elinde ıslah projesi kapsamındaki yetiştiricilerden temin edilen teslim edilmiştir. Toplam 47 çiftçi için 232 koç karşılığı ,00TL %80 hibe desteği yapılmıştır.

27 6.7.7.b. AHIR VE AĞIL YAPIMI HİBE DESTEKLEMESİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2014 yılında Ahır ve ağıl yapımı için müracaat eden 28 yatırımcının başvurusu kabul edilmiş olup, inşaat yapım işlemlerini bitiren 9 yatırımcıya ,78 TL hibe ödemeleri yapılmıştır. Kalan 19 yatırımcının kendi talepleri doğrultusunda projeleri iptal edilmiştir yılında Ahır ve ağıl yapımı için müracaatta bulunan 363 yatırımcıdan 249 yatırımcının başvurusu kabul edilmiştir yılı içerisinde 249 yatırımcıdan 65 yatırımcı inşaatlarını tamamlayarak bunlar için ,20 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Diğer 184 yatırımcıdan 39 yatırımcının ahır ve ağıl inşaatı devam etmekte olup kalan 145 yatırımcı kendi istekleriyle projeden vaz geçmişlerdir.

28 2016 yılında 163 müracaat değerlendirilerek Bakanlığımıza gönderilmiş olup, Bakanlığımızca 50 projenin programa alındığı bildirilmiş olup, Projeleri ile ilgili gerekli inşaat izin ve ruhsatlarını tamamlayarak belgelerini İl Müdürlüğümüze teslim eden 3 yatırımcının inşaat işlemleri başlatılmıştır. Diğerlerinin izin ve ruhsat işlemleri devam etmektedir.

29 DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ Bakanlığımızca 2016 yılında yürürlüğe konulan Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesi; Damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvan işletmelerinin kurulması, Ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düveleri yurt içinden karşılanması Et ve Süt veriminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve sermayenin ülke içinde kalmasını amaçlamaktadır. Proje 33 ilde yılları arasında uygulanacaktır. İlimizde 14 Kasım -16 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan 22 proje başvurusunda; 12 adet inşaat +Canlı Demirbaş+ Makine ekipman, 2 adet Canlı Demirbaş + Makine ekipman, 8 adet Canlı Demirbaş alımı için müracaatlar alınmıştır. İl proje değerlendirme birimi tarafından incelen projeler onaylanmak üzere Bakanlığımıza gönderilmiş ve DSYB projesi kabul edilmiştir

30 HAYVANCILIK YATIRIMLARINA İLİŞKİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN DİĞER DESTEKLEMELER Bakanlar Kurulu Kararı 11.Mart.2017 tarihinde yayınlanmıştır. Yatırım Konusu Hibe Oranı 1. Kaz Hindi Yetiştiriciliği %75 (Yeni İnşaat yapımı, alet ekipman alımı.) 2. Arıcılık %60 (Alet Ekipman ve Boş Kovan Alımı) 3. Koç-Teke ve Manda %50 (Yeni İnşaat yapımı, alet ekipman alımı.)

31 ARZ EDERİM Kerim MUZAÇ-2017

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının amacı Amaç: Doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler

Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler Dr. Hasan MARAL Ziraat Mühendisi İÇİNDEKİLER 1. KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN

Detaylı

2014 YILI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

2014 YILI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI 2014 YILI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI A. Yatırım konuları Program, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programı ile ilgili aşağıdaki ekonomik yatırım konularını kapsar: (a)

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLI DESTEKLEMELER

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2014 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Yatırımların Niteliği; ÖZET i) Kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilenmesine yönelik yatırım: Faal olsun

Detaylı

KIRSAL KALKINMADA YENĠLENEBĠR ENERJĠNĠN YERĠ. İzzet KAŞ Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kır.Kalk.Örg.Şube Müdürü

KIRSAL KALKINMADA YENĠLENEBĠR ENERJĠNĠN YERĠ. İzzet KAŞ Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kır.Kalk.Örg.Şube Müdürü KIRSAL KALKINMADA YENĠLENEBĠR ENERJĠNĠN YERĠ İzzet KAŞ Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kır.Kalk.Örg.Şube Müdürü GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIMIZ KIRSAL KALKINMA PLAN VE PROGRAMLARI

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

MADDE 8 (1) Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında;

MADDE 8 (1) Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; YATIRIM KONULARI MADDE 8 (1) Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; a) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, b) Tarımsal ürünlerin işlenmesi,

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Harun GÖK Ziraat Yüksek Mühendisi EKİM-2015 ANKARA YASAL DAYANAK Tarım Kanunu Ulusal

Detaylı

9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI BİLGİLENDİRME NOT LARI

9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI BİLGİLENDİRME NOT LARI 9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI BİLGİLENDİRME NOT LARI 1- Bu program kapsamında, aşağıda tanımlanan yatırım konu ve içeriklerde, belirtilen

Detaylı

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanlığı ANKARA / 25 AĞUSTOS 2014

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanlığı ANKARA / 25 AĞUSTOS 2014 HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanlığı ANKARA / 25 AĞUSTOS 2014 DAP GAP KOP VE DOKAP KALKINMA BÖLGELERİNDE HAYVANCILIK YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ AMAÇ Bölgesel gelişmişlik

Detaylı

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16) BİRİNCİ BÖLÜM

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16) BİRİNCİ BÖLÜM 5 Nisan 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29675 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16)

Detaylı

ANTALYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. İzzet KAŞ Kır.Kalk.Örg.Şube.Müdürü

ANTALYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. İzzet KAŞ Kır.Kalk.Örg.Şube.Müdürü ANTALYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İzzet KAŞ Kır.Kalk.Örg.Şube.Müdürü GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIMIZ KIRSAL KALKINMA PLAN VE PROGRAMLARI

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TKDK GENEL BİLGİ TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığı nın İlgili Kuruluşudur. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kırsal kalkınma IPARD fonlarını

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2013 KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI RECEP KIRBAŞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

31 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

31 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 31 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30024 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2017/10)

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TARIMSAL YATIRIM OLANAKLARI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TARIMSAL YATIRIM OLANAKLARI BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TARIMSAL YATIRIM OLANAKLARI BATMAN İLİ GENEL BİLGİLER NÜFUS BİLGİLERİ İl Nufusu (2015) :566.633 Nüfus dağılımı : %50.27 Erkek, %49,73 Kadın 580.000 Batman İli 2010-2015 Yılları

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU 1 TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TKDK; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın ilgili kuruluşu olarak, 2007 yılında 5648 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DÜZCE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16)

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16) Resmi Gazete Tarihi: 05.04.2016 Resmi Gazete Sayısı: 29675 KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/16) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÖZET KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

ÖZET KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ ÖZET KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

Ek- 1 BAŞVURULARIN İDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ

Ek- 1 BAŞVURULARIN İDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ Ek- 1 BAŞVURULARIN İDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ No KONTROL EDİLECEK BELGELER VAR/YOK UYGUN/UYGUN DEĞİL 1 Ortaklık varsa; İmzalı ortaklık bilgi formu 2 Başvuru sahibinin Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ ÖZET KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/59) i) Kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN GÜMÜŞHANE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Vali Çiçek Çiftçimin alın teri değerlidir

Vali Çiçek Çiftçimin alın teri değerlidir Vali Çiçek Çiftçimin alın teri değerlidir Muğla Valisi Amir Çiçek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2006-2016 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Ortaca İlçesinde

Detaylı

Teşvik. İhracat Teşvikleri HAYVANCILIK DESTEKLERİ ZİRAAT BANKASI TARIM VE HAYVANCILIK HİBE DESTEKLERİ. Uygulama Süresi:

Teşvik. İhracat Teşvikleri HAYVANCILIK DESTEKLERİ ZİRAAT BANKASI TARIM VE HAYVANCILIK HİBE DESTEKLERİ. Uygulama Süresi: Teşvik İhracat Teşvikleri HAYVANCILIK DESTEKLERİ ZİRAAT BANKASI TARIM VE HAYVANCILIK HİBE DESTEKLERİ Uygulama Süresi: 01.01.2011-31.12.2011 Önemli Not:Tasfiye olunacak alacaklar/vadesi geçen alacaklar,

Detaylı

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ

2003-2011 T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda sorunları

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN

DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AMASYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZİNCAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADANA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADANA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADANA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURDUR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

TEBLİĞ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018/12)

TEBLİĞ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2018/12) 24 Mart 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30370 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO:

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN AYDIN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Sayı Soru Proje Sahibinin 1 2 3 4 Kimler KOBİ tanımına girer? Benzeri hibe programlarına başvuru gerçekleştirmiş

Detaylı

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR ERZURUM ġubat- 2010 İLİMİZİN GENEL DURUMU ARAZĠ DAĞILIMI ALAN ARAZĠNĠN CĠNSĠ (hektar) % ĠĢlenebilen Tarım arazisi 460.252 18,2 Çayır-Mera

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ELAZIĞ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN İZMİR Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ Yayımlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ Yayımlandı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ Yayımlandı Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülmekte olan 2006-2010 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde hazırlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN DENİZLİ Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Doç.Dr.Tufan BAL 7.Bölüm Tarımsal Finansman ve Kredi Not: Bu sunuların hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.İ.Hakkı İnan ın Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Kitabından

Detaylı

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MENDERES TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Süs Bitkileri Ve Çiçekçilik)

Detaylı

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Daha önceki Kısmi Hibe Destek Programlarından yararlananlar, 2017 yılı Tarım ve Kırsal

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ERZURUM Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ Bakanlığımızın; 3/6/2011 tarihli ve 639 sayılı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 18/4/2006 tarihli

Detaylı

9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI ÖZET

9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI ÖZET 9. ETAP, KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI ( KKYDP ) REHBERİ, UYGULAMA ESASLARI ÖZET BİRİNCİ BÖLÜM A. Amaç Bu Tebliğin amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal

Detaylı

Ek-1 BAŞVURULARINİDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ

Ek-1 BAŞVURULARINİDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ Ek-1 BAŞVURULARINİDARİ UYGUNLUK KONTROL LİSTESİ No KONTROL EDİLECEK BELGELER VAR/YOK UYGUN/UYGUN DEĞİL 1 Ortaklık varsa; İmzalı ortaklık bilgi formu 2 Başvuru sahibinin Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

(I) UYGULAMA ESASLARI

(I) UYGULAMA ESASLARI (I) UYGULAMA ESASLARI 1 GİRİŞ... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 5 A. AMAÇ... 5 B. KAPSAM... 5 C. DAYANAK... 5 D. TANIMLAR... 5 İKİNCİ BÖLÜM... 6 A. KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI UYGULAMA BİRİMLERİ...

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ADIYAMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

2018 MART AYINDA RESMİ GAZETE DE YAYINLANAN MEVZUAT İCMALİ

2018 MART AYINDA RESMİ GAZETE DE YAYINLANAN MEVZUAT İCMALİ 2018 MART AYINDA RESMİ GAZETE DE YAYINLANAN MEVZUAT İCMALİ 3 Mart 2018 / Küçük Kapasiteli Kesimhanelerin Genel ve Özel Hijyen Kurallarına Dair Yönetmelik Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, küçük kapasiteli

Detaylı

2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri

2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri 2000 Sonrasında Tarım Kanunu ve Getirdikleri Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plan ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli politikaların tespit edilmesi ve

Detaylı

21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29864 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37)

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37) BİRİNCİ BÖLÜM

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37) BİRİNCİ BÖLÜM 21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29864 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37)

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29864

Resmî Gazete Sayı : 29864 Resmî Gazete Sayı : 29864 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU İl Müdürü İl Müdürü Yardımcısı (Teknik) İl Müdürü Yardımcısı (İdari) Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri

Detaylı

AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı IPARD Açıldı

AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı IPARD Açıldı Sayın DISTICARETTEYAKLASIMLAR UYELERI Dış Ticaret Yönetimi olarak var olan değişiklikleri size bildirmeye devam ediyoruz. DTY olarak ekibimizi yeniledik, Teşvik ve AB hibe projeleriniz için bizimle irtibata

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37) BİRİNCİ BÖLÜM

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37) BİRİNCİ BÖLÜM 21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29864 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37)

Detaylı

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Tedbiri TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR 101 SEKTÖRÜ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Et Üreten Tarımsal

Detaylı

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GİRESUN GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Kooperatif Kuruluş İşlemleri 2 Proje Etüdü 3 Yatırım Programı Teklifi 1- Dilekçe, 2- Kimlik Fotokopisi, 3-7 Kurucu Üyeye ait Nüfus Müdürlüğünce teyitli İkametgâh kaydı. 4- Muhtar ve İhtiyar heyeti izin

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dünyada En Hızlı Büyüyen Gıda Sektörü SU ÜRÜNLERİ Sektörüdür Su Ürünleri Sektöründe;

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020)

KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020) KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020) 5.11.2015 1 IPARD2 Programında Desteklenecek Tedbirler Konya İl Koordinatörlüğü IPARD2 Programında Desteklenecek Tedbirler/Alt- Tedbirler/Sektörler

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Ormancılık İhtisas Komisyonu Çalışmaları 07 Mayıs 2013 ESKİŞEHİR İklim değişikliği Biyoçeşitliliğin Korunması Biyoyakıt Odun Dışı Orman

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURSA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURSA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BURSA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

(I) UYGULAMA ESASLARI

(I) UYGULAMA ESASLARI (I) UYGULAMA ESASLARI 1 GİRİŞ... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 5 A. AMAÇ... 5 B. KAPSAM... 5 C. DAYANAK... 5 D. TANIMLAR... 5 İKİNCİ BÖLÜM... 6 A. KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI UYGULAMA BİRİMLERİ...

Detaylı

(I) UYGULAMA ESASLARI

(I) UYGULAMA ESASLARI (I) UYGULAMA ESASLARI 1 GİRİŞ... 4 BİRİNCİ BÖLÜM... 5 A. AMAÇ... 5 B. KAPSAM... 5 C. DAYANAK... 5 D. TANIMLAR... 5 İKİNCİ BÖLÜM... 6 A. KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI UYGULAMA BİRİMLERİ...

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BATMAN Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 21 Ekim 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29864 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/37)

Detaylı

KÜTAHYA İLİ TARIMSAL YATIRIM REHBERİ ŞUBAT 2013

KÜTAHYA İLİ TARIMSAL YATIRIM REHBERİ ŞUBAT 2013 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI TARIMSAL YATIRIMCI DANIŞMA OFİSİ KÜTAHYA İLİ TARIMSAL YATIRIM REHBERİ ŞUBAT 2013 İÇİNDEKİLER TARIMSAL YAPI... 3 GENEL BİLGİLER...

Detaylı

GENÇ ÇİFTÇİYE 30 BİN LİRA HİBE PROJESİ

GENÇ ÇİFTÇİYE 30 BİN LİRA HİBE PROJESİ GENÇ ÇİFTÇİYE 30 BİN LİRA HİBE PROJESİ Projeye kimler başvurabiliyor Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartlar a)türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b) Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18

Detaylı

1 Haziran 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28664 TEBLİĞ SEMAK

1 Haziran 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28664 TEBLİĞ SEMAK 1 Haziran 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28664 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA BİREYSEL SULAMA MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ

Detaylı

ARICILIK, İPEKBÖCEKÇİLİĞİ, KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/20)

ARICILIK, İPEKBÖCEKÇİLİĞİ, KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/20) Resmi Gazete Tarihi: 15.04.2017 Resmi Gazete Sayısı: 30039 ARICILIK, İPEKBÖCEKÇİLİĞİ, KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/20)

Detaylı