Gıda Güvenliği Sorunları Takip Rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gıda Güvenliği Sorunları Takip Rehberi"

Transkript

1 Gıda Güvenliği Sorunları Takip Rehberi Gıda Güvenliği sorunlarının yakından izlenip takip edilebilmesine imkan veren bir süreç geliştirdik. Bu süreç restoran müdürlerinin tüm Gıda Güvenliği sorunlarının hızlı ve efektif bir şekilde çözümlendiğinden emin olmaları için gerekli adımları atmalarını sağlayacaktır. Sürece dahil olan adımlar aşağıdaki gibidir: 1. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları Takip Bildirimi 2. Çözüm Planını Gönderme 3. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları 2. Takip Bildirimi 4. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları Çözüm Bildirimi 5. Çözüm Planını Reddetme 6. Bildirimi: Aksiyon Gerekli Gıda Güvenliği Sorunları Çözüm Reddetme Bildirimi 1. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları Takip Bildirimi Bir FSCC ziyareti sonrası, Restoran Müdürü ve Bölge Koçu (ve önceden belirlenmiş herhangi bir restoran lideri), ziyarette belirlenmiş olan tüm Gıda Güvenliği sorunlarının çözülmesini isteyen bir alır. Restoranın bu sorunları belirli bir zaman aralığı içinde çözmesi gerekmektedir. Bu zaman diliminin genişliği FSCC den çıkan sonuca bağlıdır ve aşağıda ana hatlarıyla verilmiştir: Düşük Performans: 72 saat içinde Standart: 30 gün içinde Bu örnekte sonuç Düşük Performans çıktı ve restoran aşağıdaki i aldı: Değerli Restoran Ekibi, Lütfen ekteki Yum-Test Location için 20 Şubat 2014 tarihinde yapılan en güncel Gıda Güvenliği Uyum Kontrolü (FSCC) raporunun kopyasını inceleyiniz. Gıda Güvenliği organizasyonumuz için olağanüstü önem taşımaktadır. Belirlenmiş tüm Gıda Güvenliği sorunlarının hızlıca çözümlendiğinden emin olmak için, karşılaştığınız zorlukları daha iyi anlamamıza ve size daha iyi hizmet etmemize olanak sağlayacak bir takip süreci oluşturduk. En güncel Gıda Güvenliği Uyum Kontrolü (FSCC) de mevcut olan herhangi bir Gıda Güvenliği sorununun hızlıca çözülmesi için katılımınız gerekmektedir. FSCC sonucunuz Düşük Performans olduğundan dolayı bu Gıda Güvenliği sorunları 72 saat içinde çözüme ulaştırılması gerekmektedir. Çözüm sürecini takip etmemiz bu durumdaki proaktif pozisyonumuzu belgelememize olanak sağlamaktadır. Sorunların çözüldüğünden emin olduğunuzda, linke tıklayın, istenen tüm bilgileri tamamlayın, ve her Gıda Güvenliği sorununu çözdüğünüzü onaylayın. Link ve şifreniz aşağıdaki gibidir: Çözüm planını göndermek için tıklayın Şifre: 1oQPG21M2

2 2. Çözüm Planını Gönderme Restoran Müdürü ve Bölge Koçu, deki linke tıklamak zorundadır (yukarıdaki örneğe bakınız). Bu işlem kullanıcıyı Gıda Güvenliği sorunlarının çözümlerini belgeleyebileceği aşağıdaki websitesine götürecektir. Yandaki ekranda, verilen her bir boşluğa sırasıyla adınız, soyadınız, pozisyonunuz ve en alta da şifrenizi giriniz. Şifrenizi bildiriminde bulacaksınız (yukarıdaki örneğe bakınız). Login (giriş) tuşuna bastıktan sonra bir sonraki ekrana geçeceksiniz: Bir Çözüm Planı göndermek için kalem simgesine tıklayınız. Bu ekran, sapmayla ilgili tüm bilgileri içerir; Kategori, Sorun, SMB (Standardın Tutturulamama Nedeni), Notlar ve PL (Pick List) maddeleri. Bu, sizin sorunu tamamen anlamanıza yardımcı olacaktır. Sorunu çözebilmek için, hangi aksiyonların alındığını ve bu sorunun tekrar etmemesi için hangi sistemlerin mevcut olduğunu belirtmeye hazır olmanız gerekmektedir. Hazır olduğunuz takdirde, çözüm planınızı oluşturmak için kalem tuşuna tıklayın (yukarıda gösteriliyor).

3 Sorun Kategori Sorun Açıklaması Alınan Aksiyonlar Mevcut Sistemler Çözüm Sahibi Çözümü tamamlamak için Alınan Aksiyonları, Mevcut Sistemleri ve Çözüm Sahibini ait oldukları kutucuklara yazın (bu bilgiler gereklidir). Cevaplarınızı tamamladığınızda Submit (Gönder) butonuna basmanız yeterli olacaktır. Eğer tam olarak bitirmediyseniz, o ana kadar yaptığınız işi kaydedip başka bir zaman tamamlamanıza olanak tanıyan Save & Close (Kaydet & Kapat) fonksiyonunu kullanabilirsiniz (sorunun durumu Pending (bekleniyor) olarak kalacaktır). Ayrıca Save as WIP (Work in progress = devam eden iş) (WIP Olarak Kaydet) özelliğini de kullanabilirsiniz. Bu seçeneği, sorunu düzeltmeye başlayıp henüz tamamlamadığınız durumlarda kullanabilirsiniz (sorunun durumu WIP olarak değişecek). Buna ek olarak, gerekli gördüğünüz halde, rapora fotoğraflar da dahil olmak üzere herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz. Sadece Choose File (Dosya Seç) simgesine tıklayın, yüklemek istediğiniz dosyayı seçin, Description (Açıklama) kısmına detayları ekleyin ve Upload File (Dosyayı Yükle) simgesine tıklayın.

4 3. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları 2. Takip Bildirimi Eğer 72 saatten sonra (veya Standart skorlu bir FSCC sonucunda Gıda Güvenliği sorunu bulunduysa 30 gün) Gıda Güvenliği sorunu Çözülmediyse; hızlı bir şekilde aksiyon alınmasını hatırlatan bu bildirim, ilk i alan aynı kişilere gönderilecektir. Değerli Restoran Ekibi, Bu , FSCC de belirlenmiş olan Gıda Güvenliği Sorun(lar)u nun takip edilmesi gerektiğini belirten 2. bildirimdir. Tanımlanmış olan sorunların çoğunu çözmüş olmuş olabileceğinize rağmen, en az bir madde çözülmemiş gözükmektedir. Sorunların çözüldüğünden emin olduğunuzda, linke tıklayın, istenen tüm bilgileri tamamlayın, ve her Gıda Güvenliği sorununu çözdüğünüzü onaylayın. Link ve şifreniz aşağıdaki gibidir: Çözüm planını göndermek için tıklayın Şifre: 1oQPG21M2 4. Bildirimi: Gıda Güvenliği Sorunları Çözüm Bildirimi Çözüm Planı tamamlandığında, Bölge Koçu na (ve önceden belirtilmiş diğer restoran liderleri) Gıda Güvenliği sorunun çözüldüğüne dair bir bildirim gelecektir. Örnek aşağıda gösterilmiştir. Eğer Bölge Koçu veya başka bir restoran lideri Alınan Aksiyonlar (Actions Taken) ve/veya Mevcut Sistemler (Systems in Place) den memnun kalmamışsa, kendisinin bu Gıda Güvenliği sorun çözümünü reddetme hakkı vardır. Detaylar için aşağıya bakınız. Bu restoran aşağıdaki Gıda Güvenliği Sorunları için bir Çözüm Planı oluşturmuştur. Sorun #: : Haşere Aktivitesi mevcut değildir. SMB: (Kritik) Bulgular: - Kemirgenler: Herhangi bir canlı veya ölü kemirgen (tuzaklardakiler hariç); ürün veya ambalajların kemirilmesi, 25 ten fazla dışkı, üreme/yuvalamaya dair kanıtlar - Sinekler: 9 dan fazla sinek; tesisin herhangi bir yerinde kurtçuklar - Hamamböcekleri: tesisin herhangi bir yerinde canlı bir hamamböceği - Böcekler: Yemekte bulunan herhangi bir böcek veya haşere (ör. karıncalar, bitler, güveler vb.) (Kapatma Kararı) Yorum: Mutfakta canlı bir hamamböceği görüldü. Alınan Aksiyonlar: Mevcut Sistemler: koçluk yapıldı. Hamamböceği anında öldürüldü ve restorandan uzaklaştırıldı. Takım üyelerine haşereleri gördükleri anda öldürüp tesis dışında atmaları konusunda

5 İnceleme Yorumları: Bu bilgileri websitesinde gözden geçirmek istiyorsanız lütfen aşağıdaki link ve talimatlara göre siteye giriş yapınız: Şifre: 1oQPG21M2 5. Çözüm Planını Reddetme Restoran liderinin çözüm planını yetersiz bulması durumunda bu planı reddedebilir. Bu kişinin sadece yukarıdaki de verilmiş olan linke tıklaması yeterlidir. Yandaki ekranda, verilen her bir boşluğa sırasıyla adınız, soyadınız, pozisyonunuz ve en alta da şifrenizi giriniz. Şifrenizi bildiriminde bulacaksınız (yukarıdaki örneğe bakınız). Login (giriş) tuşuna bastıktan sonra bir sonraki ekrana geçeceksiniz: Çözüm planını reddetmek için yandaki kalem simgesine tıklayın. Restoran lideri sadece Submitted (Gönderildi) durumundaki çözüm planlarını reddedebilir. Gönderildi Not: Liderlerin kendi restoranlarındaki sorunları çözme yetkisi vardır. Bu işlem bu ekrandan Submit Cure (Çözüm Planını Gönderme) başlığında anlatıldığı şekilde gerçekleştirilebilir.

6 İnceleme Notları Kalem butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki ekranı göreceksiniz. Review Notes (İnceleme Notları) kutucuğu, lidere çözüm planını reddetme sebeplerini aktarmasına olanak sağlar. Lider, Reject (Reddet) butonuna tıklayarak işlemini tamamlar.

7 6. Bildirimi: Aksiyon Gerekli Gıda Güvenliği Sorunları Çözüm Reddetme Bildirimi Çözüm Planının reddedilmesi durumunda, aşağıdaki bildirim i Restoran Müdürü ne ve Bölge Koçu na gönderilecektir: Liderlik takımınız hazırlanmış olan Gıda Güveliği Çözüm Planı nın geliştirilmesi gerektiğine karar vermiştir. Çözüm hakkında yapılan yorumlar aşağıdadır. Lütfen websitesine tekrar giriş yapın ve Gıda Güvenliği Sorunu çözümünü yeniden planlayın. Liderlik takımınız yeni Çözüm Planı aksiyonları hakkında bilgilendirilecektir. Sorun #: : Haşere Aktivitesi mevcut değildir. SMB: (Kritik) Bulgular: - Kemirgenler: Herhangi bir canlı veya ölü kemirgen (tuzaklardakiler hariç); ürün veya ambalajların kemirilmesi, 25 ten fazla dışkı, üreme/yuvalamaya dair kanıtlar - Sinekler: 9 dan fazla sinek; tesisin herhangi bir yerinde kurtçuklar - Hamamböcekleri: tesisin herhangi bir yerinde canlı bir hamamböceği - Böcekler: Yemekte bulunan herhangi bir böcek veya haşere (ör. karıncalar, bitler, güveler vb.) (Kapatma Kararı) Yorum: Mutfakta canlı bir hamamböceği görüldü. Alınan Aksiyonlar: Hamamböceği anında öldürüldü ve restorandan uzaklaştırıldı. ACME firmasından haşere kontrolü uzmanı geldi Mevcut Sistemler: yapıldı. Takım üyelerine haşereleri gördükleri anda öldürüp tesis dışında atmaları konusunda koçluk Tüm vardiya müdürlerine bu olayın bir daha yaşanmaması için doğru bir haşere yürüşünün nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitim verdim. İnceleme Yorumları: Restoranın derhal profesyonel bir haşere denetiminden geçmesi gerekmektedir. Çözüm planlarını tekrar göndermek için aşağıdaki linke tıklayın: Şifre: 1oQPG21M2 Liderin linke tıklayıp Çözüm Planını Gönderme başlığında anlatılan adımları (birkaç eklemeyle birlikte) takip etmesi gerekmektedir. Ek adımlar sonraki sayfada gösterilmiştir.

8 Geçmişi Değiştir Bu ekran şu anda restoran lideri tarafından girilmiş olan İnceleme Notları nı (Review Notes) göstermektedir. Bu yorumlar liderin Çözüm Planını neden reddettiğine dair açıklamadır. Bu ekranda Geçmişi Değiştir (Change History) butonuna tıklayarak Çözüm Planı geçmişini görebilirsiniz. Lider yeni Alınan Aksiyonlar ı (Actions Taken) ve Mevcut Sistemler i (Systems in Place) tekrardan girip Çözümü Göndermesi gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

için kayıt kılavuzu

için kayıt kılavuzu www.miag.com için kayıt kılavuzu Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 İçerik 1. Önemli bilgi s. 3 2. www.miag.com sayfasına kayıt s. 4-5 3. Elektronik ödeme bildirimleri için e-mail adresinin

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Profilinizi Nasıl Güncellersiniz?

Profilinizi Nasıl Güncellersiniz? SteelOrbis Çelik Firma Rehberi Profilinizi Nasıl Güncellersiniz? BİRKAÇ DAKİKADA YEPYENİ TİCARİ ORTAKLIKLAR EDİNİN! Bu kısa kılavuz SteelOrbis üye ve abonelerine şirket profillerini tamamlamalarına yardımcı

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ 1. Yeni madde talebinde nasıl bulunulur? 2. Talep edilmiş maddeler nasıl listelenir/düzenlenir/silinir? 3. Editörün atamış olduğu madde nasıl kabul/ret

Detaylı

Medipol Üniversitesi Çevrimiçi Başvuru Kılavuzu (Öğrenci)

Medipol Üniversitesi Çevrimiçi Başvuru Kılavuzu (Öğrenci) Medipol Üniversitesi Çevrimiçi Başvuru Kılavuzu (Öğrenci) 1. Lisansüstü programlara başvuru yapabilmek için öncelikle sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Başvuru işlemlerine başlamak için buraya tıklayınız.(mebis

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

UWC Başvuru Formu Doldurma Kılavuzu

UWC Başvuru Formu Doldurma Kılavuzu Oturum Açma UWC Başvuru Formu Doldurma Kılavuzu www.uwc.fluidreview.com sitesine giriniz. Need An Account kısmındaki Üye ol tuşuna basarak üye olma işlemlerini tamamlayınız. E-mail adresinize gelen onay

Detaylı

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu ÖĞRENCİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Bilgi Sistemine (SIS) giriş yaptıktan sonra ana sayfada sol menüden sırası ile Formlar > Burs Başvurusu linkine tıklayınız. Açılan

Detaylı

Design Machin e Erişim Rehberi

Design Machin e Erişim Rehberi Design Machin e Erişim Rehberi Coca-Cola Çalışanları İçin Talimatlar Coca-Cola Network une bağlıyken: www.coca-coladesignmachine.com adresine gidin. Hesabınız otomatik olarak oluşturulacak ve kişisel Design

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU SPARK Bilgi İşlem Sistemleri A.Ş. Tarih:2011-02-04 Sayfa:1 T. C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI DENİZ ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU Sürüm: V-2011/1

Detaylı

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI Bu faaliyete sadece YTÜ deki akademik programlara tam zamanlı kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. İlgili programın Yabancı Dil Hazırlık

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT VE İŞ ARAMA KULLANIM KILAVUZU www.iskur.gov.tr SİSTEM ÜYELİĞİ www.iskur.gov.tr adresini seçiniz. 2 Üyelik sözleşmesini onaylayınız. Ekranda yer

Detaylı

Goodada Satıcı Kullanım Kılavuzu

Goodada Satıcı Kullanım Kılavuzu Goodada Satıcı Kullanım Kılavuzu 1. Bölüm: Satıcı Kayıt İşlemleri. 2. Bölüm: Goodada Oturum Açma. 3. Bölüm: Goodada üzerinde Satıcı Kontrol Panelini Kullanma. 4. Bölüm: Goodada ya ürün ekleme, düzenleme

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ Bu sunum; yeni sitemizde siz müşterilerimizin siparişlerini nasıl yönetebileceğinizi anlatmak üzere hazırlanmıştır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ Bu doküman Mersin Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi nin tanımını, amaçlarını ve kullanım talimatlarını içerir. Bu dokümanda geçen APBS Akademik Personel

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 8 Ekim 26 Ekim 2012 Dikey Geçiş kesin kayıt internet başvurusu (online başvuru)

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Adım 1: Davetiyeyi alarak Sign in butonuna tıklamak

Adım 1: Davetiyeyi alarak Sign in butonuna tıklamak Adım : Davetiyeyi alarak Sign in butonuna tıklamak microsoft@e-mail.microsoft.com adresinden gelen emaildeki URL i tıklayın ya da browser ın içerisine linki kopayalayın. Bu email MS Club Tool unda şirketinizdeki

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 2010 1 İÇİNDEKİLER: 1 AMIR TIPINDEKI KULLANICILARIN E-İMZA İLE EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERI... 3 1.1 AMIR KULLANICISI SAYFASI:... 3 1.2 AMIR SAYFASI İMZALAMA

Detaylı

3. Verilerinizi Giriniz/Enter Your Data

3. Verilerinizi Giriniz/Enter Your Data 1. Kayıt Olunuz /Register İlk defa giriş yapıyorsanız 1/6 giriş kısmından mail ve şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladığınıza dair maili alabilmek ve daha sonraki aşamalarda da

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar

Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimi, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya shdenetim.saglik.gov.tr internet sitemizdeki

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi destek.ufuk.edu.tr Destek Sistemi Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğünden destek almak için başvurmanız gereken tek adres. Üniversitemizde Bilgi İşlem Müdürlüğü nün görevleri

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU REV 05. Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU

E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU REV 05. Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU 15.03.2017 REV 05 Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... 3 Bölüm 1: E-Learning Sistemine Giriş... 4 Bölüm 2: Ders Görüntüleme ve İzleme... 6 Bölüm 3: Ders Sonu

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 İçindekiler Tablosu Webokul a Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Webokul da Neler Bulunmaktadır? 5 Nasıl Eğitim / Seminer / Sınav Satın Alırım? 8 Satın Aldığım

Detaylı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- freedcamp.com internet üzerinde online olarak proje yönetimini sağlayan bir sistemdir. Kullanıcılara değişik yetkilerin verilebildiği, görevler atanabildiği, dosya paylaşımının ve tartışma ortamlarının

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

(OKS)

(OKS) Otomatik BES Şube ile firmanıza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, firmanız ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Otomatik

Detaylı

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar

Detaylı

Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Bel fıtığı değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük.

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük. Ticket sistemine geçiş sürecimiz sonrasında müşterilerimizin geriye dönük takipleri daha kolaylaşmış ve aynı zamanda gönderilen mailin hangi aşamada olduğunu görmeniz konusunda sizlere büyük fayda sağlayacağına

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama CCMS Kanalıyla CPE Raporlama Gündem PCB tarafından belirlenen CPE Koşulları Olay Bazlı E-postalar (EBE ler) CCMS Erişimini Sağlamak CPE raporlama formunu sunmak Sık Sorulan Sorular (FAQ lar) CPE Koşulları

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

ERCİYES TEKNOPARK ESAS BAŞVURU REHBERİ

ERCİYES TEKNOPARK ESAS BAŞVURU REHBERİ ERCİYES TEKNOPARK ESAS BAŞVURU REHBERİ Adım 1. Giriş Tarayıcınızdan basvuru.erciyesteknopark.com adresine gidiniz. Size özel olarak verilen kullanıcı adınızı giriniz. Size özel şifrenizi giriniz. Giriş

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU

EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF Ö.D.E.M. KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.1-2012 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli öğretim üyesi, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği

Detaylı

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU MTA Dergisi için hazırlanan online makale gönderme sistemine ulaşmak için MTA Dergisi Ana Sayfasındaki (http://dergi.mta.gov.tr/) Giriş İçin Tıklayınız düğmesine tıklayınız.

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI YTÜ de örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (lisans/ yüksek lisans/ doktora) herhangi bir programa kayıtlı, tam zamanlı öğrenciler

Detaylı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı OnSync Web Toplantı, Sanal Sınıf, Web ve Video Toplantı Servisi Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı 1 Öncelikle Etgi Grup u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. OnSync sistemine giriş yapmadan önce toplu

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı