TURİZM PAZARI RUSYA. Yelda Karaca FUAR VE PAZAR DEĞERLENDİRMESİ AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURİZM PAZARI RUSYA. Yelda Karaca FUAR VE PAZAR DEĞERLENDİRMESİ AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ"

Transkript

1 TURİZM PAZARI RUSYA FUAR VE PAZAR DEĞERLENDİRMESİ AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ Yelda Karaca

2 İÇERİK RUSYA FEDERASYONU HAKKINDA EKONOMİ&NÜFUS PAZAR PROFİLİ RUSYA FEDERASYONU TURİZM VERİLERİ MITT MOSKOVA TURİZM FUARI SONUÇ

3 RUSYA FEDERASYONU Farklılıkların, çelişkilerin ve kendine özgülüklerin ülkesi. Rusya da yüz dilden fazla konuşan yaklaşık 120 etnik grup var. Tarihleri 1500 yıl öncesinde Slavların bu topraklara yerleşmesi ile başlıyor. Kiril alfabesinin kullanılmaya başlandığı yıl 864. Rusların kurduğu ilk büyük devlet Kiev Knezliği. 16. Yüzyılda Rusya Çarlığına dönüşüyor. Bu çarlık daha da güçlenerek 18. Yüzyılda Rusya İmparatorluğu na dönüşüyor. Bolşevik ihtilali 1917 de olduğu düşünülürse imparatorluk dönemi uzun bir süreç değil. Rusya Federasyonu dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkesi. Ancak toprakların % 70 bölümü boş. Boş araziler ise dağlık tepelik değil daha çok orman ve yeşil ovaların hakim olduğu bir coğrafya. Dünya ikliminin Rusya ormanlarının varlığına bağlı olduğu da söylenir Bolşevik devrimi ile komünist partinin yönettiği Rusya Fed yılında dağıldı. Serbest ekonomiye geçiş süreci oldukça sancılı oldu. Yoksulluk ve gelir dağılımındaki uçurum arttı. Putin iktidarı ile gelen daha sert önlemler ve reformlar paketi ile nispeten yoksulluk ve işsizlik azaldı. Son yıllarda Avrupa Birliği ne sonradan üye olan Doğu Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik zaafiyetler Rusya yanlılarının sayısında artış gösterdi ve Putin in popülaritesi bu ülkelerde arttı. Kasım ayında Bulgaristan da yapılan seçimlerde Rusya yanlısı Rumen Radev cumhurbaşkanı olarak seçildi. Özellikle bu ülkelerle olan ilişkilerin güçlenmesi, ekonomik anlamda ilişkilerin büyümesi Rusya nın ekonomik ve siyasi gücüne büyük fayda sağlaması bekleniyor. Rusya Federasyonu nun zengin ve özgün kültürel alt yapısı, dünya sanat tarihine pek çok eser kazandırmış Rus sanatçılarla dolu. Rusya, Leo Tolstoy ve Fyodor Dostoevsky, Pushkin gibi yazarlar, Pyotr Ilyich Çaykovski gibi besteciler ve Rudolf Nureyev de dahil olmak üzere dansçıları, tüm dünyada tanınan düşünürlerin ve sanatçıların vatanı olarak ta biliniyor.

4 RUSYA DA SİYASİ DURUM Rusya, başkanlık sistemi ile idare edilen, kendi anayasaları ile yasama yürütme organlarına sahip 21 cumhuriyet, 9 eyalet (Krai), 46 il (oblast), 2 federal statüye sahip şehir ( Moskpva ve St Petersburg). 1 özerk il( Avtonomnaya Oblast- Yahudi Özerk İli) ve 4 özerk bölgeden oluşan, 83 idari bilimli federasyon. Anayasa uyarınca, yürütme erkinin başı konumundaki devlet başkanı 6 yılda bir seçilmekte. İlk olarak 2000 yılında devlet başkanı koltuğuna oturan Vladimir Putin, 4 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen son seçimde % 63,6 lık oy oranı ile yeniden devlet başkanı seçildi. Yüksek devalüasyon ve petrol fiyatlarındaki düşüşle yaşanan krizin ardından, ABD nin seçimlere kitlendiği dönemde Putin Çin ile ilişkilerini güçlendirdi. Özellikle ABD ve AB ülkelerinin uyguladığı yaptırımlara karşı Çin ile stratejik ortaklık yapan Rusya, aldığı büyük güç ile yaptırımlardan büyük oranda etkilenmedi. Ayrıca yaptırımlar Rusya nın elinde bulundurduğu doğal gaz ve petrol ihracat kalemleri düşünüldüğünde kağıt üstü yaptırımlar olarak kaldı denilebilir. Kırım ilhakında milliyetçilik duygularından fazlası ile yararlanan Putin halkın geniş desteğini alarak hem iç hem de dış muhalefete karşı güçlü bir duruş sergiledi.

5 RUSYA FEDERASYONU EKONOMİ VE NÜFUS YAPISI Çin, ABD ve Rusya Fed. Dünyanın 3 büyük süper gücü stratejik hamlelerle dünya kaynaklarını domine etme yarışında. Sovyetler Birliği nin dağılmasının ardından liberal ekonomiye geçiş sürecinin sancılarını yaşayan Rusya Federasyonu nda, iktidara gelen Putin yönetimi önlemler ve reformlar paketleri uygulamaya koydu ve büyük oranda başarılı oldu yılında G8 ülkeleri arasındaki yerini aldı. Rus ekonomisi petrol, kömür, demir cevheri, altın ve alüminyum gibi geniş doğal kaynaklara dayanıyor. Mineral dolu Ural Dağları ve geniş petrol, gaz, kömür ve kereste rezervleri ülke ihracatının ana maddeleri. Ayrıca Rusya, dünyanın ormanlarının beşte birinden fazlasına sahip ve bu da onu dünyanın en büyük orman ülkesi ve kereste üreticisi haline getiriyor. Rusya'daki petrol endüstrisi dünyanın en büyüklerinden. Rusya'nın büyük rezerve sahip olduğu doğalgazın en büyük ihracatçısı. Sekizinci en büyük petrol rezervi olan, ikinci en büyük kömür rezervine sahip olan RF aynı zamanda en büyük petrol ihracatçısı. Bu nedenle petrol fiyatlarındaki iniş çıkışlar ekonomiyi büyük oranda etkiliyor. Rusya aynı zamanda mineral ve altın üreticisi ve ihracatçısı. Rusya, 2013 yılında 33 milyon karat, dünya üretiminin % 25'ini oluşturan en büyük elmas üreten ülke. Rusya savunma sanayii, milyon kişi istihdam ederek tüm imalat işlerinin % 20 sini oluşturuyor. Birleşik Devletler den sonra dünyanın ikinci en büyük konvansiyonel silah ihracatçısı. Türk ihracatçısına özellikle tarım ihracatına getirilen kısıtlamalar devam ediyor. RF de faaliyet gösteren yaklaşık 1300 Türk firmasının toplam yatırım tutarı 10,4 milyar dolar. Birleşmiş Milletler güncel tahminine göre Rusya Federasyonu nüfusu 143, 392,934. Dünya nüfusunun % 1.91 ini oluşturuyor ve dünyada nüfus büyüklüğü açısından 9. sırada. Nüfusun % 73,2 oranı kentlerde yaşıyor. Yaş ortalaması ise İşsizlik oranı nispeten düşük sayılabilir ve oranı % 5,6 160 farklı etnik gurubun var olduğu Rusya Federasyonu nda, en büyük etnik köken % 80 oranında Rus, diğer etnik gruplar ise Tatarlar ve Ukraynalılar en büyük azınlıkları oluşturuyor. Rusya da erkeklerin ortalama ömür süresi 64, kadınların ise 73. Rus erkeklerinin % 25 oranı 55 yaşına gelmeden yaşamını kaybediyor. Kadın nüfusunun oranı dünya ortalamasına göre daha yüksek. Ülkemizdeki Rus yatırımları da yaklaşık 10 Milyar Dolar.

6 PAZAR PROFİLİ Rusya Fed. dünya turizminde yerini geç alsa da, kısa zamanda önemli bir kaynak pazar durumuna geldi. En fazla turizm harcaması olan ülkeler arasında 6. Sırada. Uluslararası seyahatlerde zirve olan sene 2007 yılı oldu ve yurtdışı seyahat harcaması 25 milyar dolara çıktı. Bununla birlikte döneminde yaşanan global krizden en çok etkilenen ülkelerden birisi oldu ve 2009 % 18 düşerek yurtdışı seyahatleri 36,5 milyondan 29,9 milyona geriledi yılında Rusya Federal Güvenlik Görevlileri için getirilen yurtdışı yasağı ile tatil nedeni ile yurtdışına giden harcamaların ülke içinde kalması, siyasi ve güvenlik önlemli ilk kısıtlamalar başlamış oldu. Yurtdışı seyahatleri kısıtlamaları 2015 ve 2016 yıllarında yurtdışı seyahatlerde en büyük düşüşü yaşayarak % 31,1 oranda azalma yaşandı. Türkiye ve Mısır yasakları aynı zaman tatil harcamaları 54 milyarı bulan Rus seyahatlerinin kısmen içeriye dönmesine neden oldu. Rosstat tarafından açıklanan rakamlara göre Ruslar 2015 yılındaki seyahat sayıları % 20 oranında azalarak toplam seyahat sayısı 36, 8 milyon olarak gerçekleşti. Rusya için en popüler iki destinasyon olan Türkiye ve Mısır seyahatlerine getirilen kısıtlamalar bu düşüşte en büyük etkenlerden. Tahmini olarak 2015 ve 2016 yılında Rusya Federasyonu kısıtlamalarının Türkiye ye maliyeti 2015 yılında 3 milyar dolar, 2016 yılında 8,3 milyar dolar oldu. RUS TURİST PROFİLİ Rus turist profili 3 segmentte değerlendirilebilir; varlıklı turistler sıklıkla yurtdışı seyahati yapıyor, lüks tesislerde kalıyor ve serbest para harcıyor. Gittikçe büyüyen orta-üst sınıf ise daha maliyet bilinçli tercihler yapıyor, her iki sınıfın da ortak özelliği yüksek deniz-kumgüneş tatil tercihlerinin yanı sıra kültürel ve şehir turlarının da seyahat tercihlerinde yer alması. Daha düşük gelirli kesim çoğunlukla Moskova ve St Petersburg dışından, tatil tercihleri deniz-kum-güneş odaklı. Yaş ortalaması 38,3 Tatil süreleri 9-12 gün Talepkar Kredi kartı yerine cash kullanımı yaygın Kaliteli, yüksek değerli ürünler talepleri yüksek Farklı ve ilginç tatil arayışı yükseliyor Yabancı dil konusunda engelleri var Tatili farklı tip ürünlerle kombine etme eğilimleri fazla Geç rezervasyon yapıyor.

7 TÜRKİYE NİN YERİ Sovyetler Birliği nin dağılmasının ardından kapılarını dünyaya açan Rusya Federasyonu nda turizm hareketleri ve tatil alışkanlıkları, Türkiye özellikle Antalya destinasyonu ile büyüdü. Coğrafi yakınlık, iklim, ve Türk tur operatörlerinin etkin çalışmaları ile RF için Türkiye- Antalya ilk tercih edilen tatil noktası oldu. Ancak uçak krizinden de önce başlayan pazar daralması ve geçtiğimiz iki yıla yönelik makroekonomik göstergeler bu daralmanın başlıca nedenleri; Rus rublesi 2004 yılının başından beri Euro karşısında % 55 Dolar karşısında % 58 değer kaybetti. Rus ekonomisi yılında en kötü performansı göstererek 2014 yılına göre GSYIH de % 3,5 düşüş yaşadı. İşsizlik oranları artış gösteriyor, özel sektör ve kamudan yaygın işten çıkartmalar 2016 yılında artış gösterdi. Bu gelir kayıpları ile bakıldığında ortalama Rus vatandaşı kazandığından fazlasını harcıyor ve bankalara geri ödeme bekleyen meblağ da her yıl büyüyor. Bu ekonomik veriler ışığında; Daha az sayıda Rus yurtdışına çıkıyor. Avrupa daki destinasyonlara yaptıkları gezi sayısı 2015 yılında 2014 yılına göre % oranında azaldı. Son 20 yılın en büyük yurtdışı seyahat sayısı rakamlarındaki düşüşü yaşanıyor. İç seyahat oranlarında büyük yükselme yaşanıyor, hükümetinde bu yönde desteklediği iç turizm destinasyonları önceki yıllara göre büyük artışlar kaydetti yılı öngörüleri Seyahat sayılarındaki düşüşe rağmen yurtdışı seyahat harcamaları 2005 yılına göre 2015 yılında % 31 artış gösteren Rus kaynak pazarında bu durum; üst segmentte yer alan tatilcilerin seyahatlere daha fazla bütçeler ayırması ile açıklanabilir. Dünyada en fazla tatil harcaması yapan ülkeler sıralamasında 2015 yılında RF 6. sırada yer aldı. (Tourism intelligence) Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Oreshkin yaptığı açıklamada 2017 yılında her alanda büyüme ve gelişme beklediklerini açıkladı. IMF öngörüleri de bu doğrultuda. Türkiye ye kaldırılan kısıtlamaların ardından, özellikle Antalya destinasyonuna 4-5 milyon bandında Rus misafirin gelmesi bekleniyor.

8 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI Rusya Federasyonu nun başkenti Moskova da Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen fuar yoğun bir Türk katılımcı ile gerçekleşti metrekareyi aşan bir alanda, bölgeler, oteller ve birlikler yer aldı. Rusya Federasyonu nda gerçekleşen en büyük fuar MITT Moskova. 185 dolayında destinasyon ve ülke yer aldı ve 3000 den fazla katılımcının yer aldığı fuar Türkiye için büyük önem taşıyordu. Satış rakamları özellikle Avrupa Pazarı nda yaşanan sert rüzgarlarla yeni kayıplar yaşanacağına dair sinyaller alan turizmciler için moral verici oldu. Bu yıl 24. Kez düzenlenen fuarda ziyaretçi sayısı önceki yıllara göre daha az kalabalıktı. RF de internet, online booking sektörü her geçen yıl büyük artış gösteriyor ve fuarlara olan ilgi azalıyor. Rusya da ağırlıklı olarak Türkiye çalışan tur operatörleri Anex, Teztour, BiblioGlobus fuarın Rusya bölümü alanında yer aldı. Bu yıl Coral ve Pegas fuarda yer almadı. Anex Tour ve Coral gece düzenleyerek turizm profesyonelleri ile bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Hüseyin Yayman başkanlığında, TÜROFED ve AKTOB Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri; Sururi Çorabatır, Erkan Yağcı, Antalya Turizm İl Müdürür İbrahim Acar, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurçi fuar kapsamında sektör ve Rusya Federal Turizm Ajansı(ROSTOURISM) yetkilileri ile bir araya gelerek 2017 planlamaları yapıldı yılının telafi yılı olacağı yönünde güçlü satış rakamları alındı. Türk otelcileri ve tur operatörlerinin yoğun bir promosyon ve tanıtım çalışmalarında bulunduğu MITT Moskova fuarı 3 gün sürdü.

9 SONUÇ PAZARIN GELİŞMESİNDE ANAHTAR FAKTÖRLER; Türkiye nin son dönemlerde RF ile uluslararası ilişkilerde gösterdiği olumlu işbirlikleri havası satışlara da yansımakta. Bu havanın destekleneceği daha fazla Türkiye daha fazla Antalya için alternatif tanıtımlar özellikle sosyal medya kampanyaları ilgi görecektir. Rusya Federasyonu nda Türk dizileri ve oyuncularının geniş bir hayran kitlesi mevcut. Rusların ilgisini çekebilecek yeni dizi ve film çalışmalarının desteklenmesi bu pazarda etkili olacaktır. Üste segment müşteri profiline yönelik geniş yelpazedeki ürünlerin daha fazla ön plana çıkartılması ve bu yönde özel çalışmalar yapılması büyük fayda sağlayacaktır.

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme 14-16 Mart 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu nun başkenti Moskova'da 24.sü düzenlenen MITT'2017 Seyahat ve Turizm Fuarı'na 192 bölgeden 1800 kurum ve kuruluş

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

MOSKOVA / RUSYA TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

MOSKOVA / RUSYA TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU MOSKOVA / RUSYA TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU Moskova Turizm Fuarı Rusya'nın en büyük turizm fuarı MITT Moskova bu yıl 25. kez Moskova Expo Center da, 3 ayrı Pavyon ve 7 salonda yaklaşık 55.000

Detaylı

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Siyasi ve ekonomik ilişkiler açısından Türkiye nin en olumlu diyaloğa sahip bulunduğu ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, Türkiye ye gönderdiği turist

Detaylı

20th INTERNATIONAL RUSSIAN TRAVEL MARKET SONUÇ RAPORU

20th INTERNATIONAL RUSSIAN TRAVEL MARKET SONUÇ RAPORU 20th INTERNATIONAL RUSSIAN TRAVEL MARKET SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ 20th INTERNATIONAL RUSSIAN TRAVEL MARKET SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 16-19 Eylül tarihleri arasında

Detaylı

GSYH (2016)* KİŞİBAŞINA DÜŞEN GELİR (2015)* İŞSİZLİK ORANI

GSYH (2016)* KİŞİBAŞINA DÜŞEN GELİR (2015)* İŞSİZLİK ORANI Rusya nın başkenti Moskova da bu yıl 24 üncü kez gerçekleştirilen MITT - Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 14-16 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz nedeniyle

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Rusya Federasyonu na ihracat yapan 623 firma

Detaylı

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 30 Mart 1 Nisan tarihleri arasında Ukrayna nın başkenti Kiev de 22 inci kez gerçekleştirilen UITT

Detaylı

2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemiz halı ihracatı 2009 yılını % 7,2 oranında düşüşle kapanmış ve 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk ayında ise halı

Detaylı

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu Özet Sonuçlar *2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30.05 oranında düşüş gösterirken 2017 ilk 9 ayında yüzde 28 artış kaydedilmiştir. *Türkiye'ye en çok

Detaylı

TURİZM PAZARI ALMANYA

TURİZM PAZARI ALMANYA TURİZM PAZARI ALMANYA FUAR VE PAZAR DEĞERLENDİRMESİ AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ Yelda Karaca 20-03-2017 İÇERİK ALMANYA HAKKINDA EKONOMİ&NÜFUS PAZAR PROFİLİ ALMANYA TURİZM VERİLERİ

Detaylı

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 YILI DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılı Ocak-Mart döneminde, Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatı % 13,7 artışla 247,8 milyon dolara yükselmiştir. Aynı dönemde

Detaylı

MITT MOSKOVA 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

MITT MOSKOVA 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU MITT MOSKOVA 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB MITT MOSKOVA ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 19-22 Mart tarihleri arasında Rusya nın başkenti

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

8.ULUSLARARASI RESORT TURİZM KONGRESİ KASIM 2018 SONUÇ RAPORU. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği

8.ULUSLARARASI RESORT TURİZM KONGRESİ KASIM 2018 SONUÇ RAPORU. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği 8.ULUSLARARASI RESORT TURİZM KONGRESİ 28-29 KASIM 2018 SONUÇ RAPORU Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği İÇERİK ULUSLARARASI RESORT TURİZM KONGRESİ POLONYA PAZARI FORUMU 8.ULUSLARARASI RESORT

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK MART DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2009 yılında ülkemiz halı ihracatı % 7,2 oranında düşüşle 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk çeyreğinin sonunda

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

türkiye talep profili 2014

türkiye talep profili 2014 1 AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLERİ VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ türkiye talep profili 2014 ilk yarı Sonuçları (özet değerlendirme) 30 YIL 1984-2014 AKTOB ARAŞTIRMA /EROL KARABULUT GECELEMELER % 10, GELİR % 6 ARTTI

Detaylı

2 ARALIK 2007 TARİHİNDE YAPILAN RUSYA FEDERASYONU MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE İLİŞKİN AGİTPA GÖZLEM RAPORU

2 ARALIK 2007 TARİHİNDE YAPILAN RUSYA FEDERASYONU MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE İLİŞKİN AGİTPA GÖZLEM RAPORU 2 ARALIK 2007 TARİHİNDE YAPILAN RUSYA FEDERASYONU MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE İLİŞKİN AGİTPA GÖZLEM RAPORU HAZIRLAYAN: DR. ALAATTİN BÜYÜKKAYA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AVRUPA GÜVENLİK

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Azerbaycan Cumhuriyeti Nüfus : 9,780,780 Dil :Resmi dil Azerice dir. Rusca ve Ermenice

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Rusya Federasyonu Nüfus : 142,423,773 Dil :Resmi dil Rusca dir. Tatar ve çeçen dilleri de

Detaylı

TÜRSAB 2017 TAHRAN TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB 2017 TAHRAN TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB 2017 TAHRAN TURİZM FUAR RAPORU Tahran Uluslararası Turizm Fuarı (TİTE) 6 9 Şubat 2017 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Fuar Merkezi nde 10 uncu kez gerçekleştirildi. 2014 ve 2015 yıllarında

Detaylı

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 FUAR&PAZAR DEĞERLENDİRMESİ HAZIRLAYAN: AKTOB TANITIM BİRİMİ Kaynaklar; T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı UNWTO WTM WORLD TRAVEL MARKET YILIN İLK BÜYÜK TURİZM FUARI WTM, TÜM YILI

Detaylı

2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemiz halı ihracatı 2009 yılını % 7,2 oranında düşüşle kapanmış ve 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk iki ayının

Detaylı

Polonya ve Çek Cumhuriyeti nde Tahıl ve Un Pazarı

Polonya ve Çek Cumhuriyeti nde Tahıl ve Un Pazarı Polonya ve Çek Cumhuriyeti nde Tahıl ve Un Pazarı Polonya da 400-450 un değirmeni olduğu biliniyor. Bu değirmenlerin yıllık toplam kapasiteleri 6 milyon tonun üzerine. Günde 100 tonun üzerinde üretim gerçekleştirebilen

Detaylı

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TARIMDAKİ BÜYÜME İŞSİZLİĞİ GERİLETTİ Tarım sektörü son 10 yılın 8 inde büyüyerek yakaladığı istikrarı, 2015 yılında da sürdürürken yarattığı istihdamla toplam işsizlik

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB BIT MİLANO 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 13-15 Şubat tarihleri arasında İtalya nın Milano kentinde

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU

KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU KAYSERİ SANAYİ ODASI RUSYA ÜLKE RAPORU 05.11.2018 RUSYA- Ülke Raporu Resmi Adı : Rusya Federasyonu Kısa Şekli : Rusya Yönetim Biçimi : Federal Yarı Başkanlık Başkent : Moskova Nüfus : 142.257.519 (Temmuz,

Detaylı

2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 OCAK NİSAN DÖNEMİ HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılına iyi başlayan ülkemiz halı ihracatı, yılın ilk dört ayının sonunda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 23,1 oranında artarak

Detaylı

Yeni yıla yüzde 13 seviyesinde başlayan işsizlik. Borsa İstanbul da işlem gören 10

Yeni yıla yüzde 13 seviyesinde başlayan işsizlik. Borsa İstanbul da işlem gören 10 GEÇTİĞİMİZ AY TÜRKİYE İşsizlik oranı yüzde 12,6 oldu Yeni yıla yüzde 13 seviyesinde başlayan işsizlik oranı Şubat döneminde yüzde 12,6 olarak açıklandı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde

Detaylı

23. UKRAYNA ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI GENEL DEĞERLENDİRME

23. UKRAYNA ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI GENEL DEĞERLENDİRME 23. UKRAYNA ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI GENEL DEĞERLENDİRME 29-31 Mart 2017 tarihleri arasında Ukrayna nın başkenti Kiev de 23. kez düzenlenen -UITT- Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

TÜRSAB - BAYRAM TATİLİ VE TURİZM SEZONU RAPORU TÜRKLER YÜZDE 20 İNDİRİMLE BAYRAM YAPACAK

TÜRSAB - BAYRAM TATİLİ VE TURİZM SEZONU RAPORU TÜRKLER YÜZDE 20 İNDİRİMLE BAYRAM YAPACAK TÜRSAB - BAYRAM TATİLİ VE TURİZM SEZONU RAPORU TÜRKLER YÜZDE 20 İNDİRİMLE BAYRAM YAPACAK Rusya daki ekonomik kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Dış Ticaret Verileri Bülteni

Dış Ticaret Verileri Bülteni (Milyar $) 216 Haziran - 216 TÜİK dış ticaret verilerine göre ihracat 216 yılı Haziran ayında, 215 yılının aynı ayına göre %8,1 artarak 12 milyar 916 milyon dolar, ithalat %7 artarak 19 milyar 475 milyon

Detaylı

MB MMC BAKÜ. BAKÜ : Orxan İsmayilov. İSTANBUL: Orkide Bulut. İZMİR: Barış Bulut

MB MMC BAKÜ. BAKÜ : Orxan İsmayilov. İSTANBUL: Orkide Bulut. İZMİR: Barış Bulut MB MMC BAKÜ BAKÜ : +994 55 541 68 16 Orxan İsmayilov İSTANBUL: +90 544 971 06 77 Orkide Bulut İZMİR: +90 506 389 35 94 Barış Bulut www.fethiyetanitimgunleri.com info@fethiyetanitimgunleri.com Malumun İlanı

Detaylı

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye 15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye geçmiş olacağız. Turizmde Üçüncü Evre İmkan, Strateji

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Almanya ya ihracat yapan 1.073 firma bulunmaktadır. 31.12.2014 tarihi

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR TEMMUZ 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ Hazırlayan: Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik Görünümü IMF düzenli olarak hazırladığı Küresel Ekonomi Görünümü

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 31 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ

OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ OCAK 2019-BÜLTEN 12 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ 1 Bu Ay 1. Büyümede Duraksama... 2 2. İthalat Düşüyor... 2 3. Sanayi Üretiminde Duraklama... 3 4. İşsizlik Artıyor... 4

Detaylı

Türkiye ve pazara olası yansımaları

Türkiye ve pazara olası yansımaları Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Rusya da ekonomik ve sosyal durumun Türkiye ve pazara olası yansımaları Erol KARABULUT / AKTOB Ar-Ge Rusya da ekonomik ve sosyal durumun Türkiye ve pazara

Detaylı

VAKANTIEBEURS 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

VAKANTIEBEURS 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU VAKANTIEBEURS 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB UTRECHT VAKANTIEBEURS 2014 FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 14-19 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht

Detaylı

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%)

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%) 2016/17 Global İhracat-Büyüme Tahminleri Kaynak : EDC Export Credit Agency - ÜLKE ANALİZLERİ BÜYÜME ORANLARI ÜLKELERİN YILI BÜYÜME ORANLARI (%) Avrupa Bölgesi; 1,5 % Japonya; 0,50 % Kanada ; 1,30 % Amerika;

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak EKONOMİK GELİŞMELER Ocak - 2012 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU KISA BİLGİLER

RUSYA FEDERASYONU KISA BİLGİLER RUSYA FEDERASYONU KISA BİLGİLER Nüfus: 146,8 milyon (2018 - Rusya Federal İstatistik Kurumu / Rosstat) Yüzölçümü: 17.075.000 km2 Başkent: Moskova (Nüfusu 12.506.468 Rosstat verisi) Yaş Ortalaması: 39,8

Detaylı

İTKİB Genel Sekreterliği AR&GE ve Mevzuat Şubesi

İTKİB Genel Sekreterliği AR&GE ve Mevzuat Şubesi HALI SEKTÖRÜ 2014 EYLÜL AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ EKİİM 2014 1 2014 YILI EYLÜL AYINDA HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemizin halı ihracatı

Detaylı

POLONYA TURİZM PAZARI DEĞERLENDİRMESİ. Yelda Y. Karaca AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ

POLONYA TURİZM PAZARI DEĞERLENDİRMESİ. Yelda Y. Karaca AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ POLONYA TURİZM PAZARI DEĞERLENDİRMESİ AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ Yelda Y. Karaca 12-06-2017 İÇERİK POLONYA HAKKINDA EKONOMİ&NÜFUS PAZAR PROFİLİ TÜRKİYE NİN YERİ POLONYA DA SAHA

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Nisan 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Rusya Federasyonu. Altyapı

Rusya Federasyonu. Altyapı Rusya Federasyonu. Altyapı 3 Federal Şehir 1 Özel İl 4 Özerk Bölge İdarı Bölümler. 85 Adet Alan 17 125 407 metre kare (Dünyanın en büyük ülkesidir) Nüfüs 146 267 288 9 Bölge 46 İl 22 Cumhuriyet Devlet

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Arjantin Turizm Fuarı Güney Amerika nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı bu yıl 23. Kez Buenos Aires

Detaylı

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB FITUR 2015 TURİZM FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında İspanya nın başkenti

Detaylı

İKİNCİ DESTEK PAKETİ EKİM-KASIMDA BEKLENİYOR HEDEF KAYBI YÜZDE 10 DA TUTMAK TÜRSAB - TURİZM DESTEK PAKETİ RAPORU

İKİNCİ DESTEK PAKETİ EKİM-KASIMDA BEKLENİYOR HEDEF KAYBI YÜZDE 10 DA TUTMAK TÜRSAB - TURİZM DESTEK PAKETİ RAPORU İKİNCİ DESTEK PAKETİ EKİM-KASIMDA BEKLENİYOR HEDEF KAYBI YÜZDE 10 DA TUTMAK TÜRSAB - TURİZM DESTEK PAKETİ RAPORU 2014 yılında 36.8 milyon yabancıyı ağırlayan Türkiye, 2015 yılında başta Rusya olmak üzere

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

POLONYA DA TÜRKİYE İMAJI YENİLENMELİ

POLONYA DA TÜRKİYE İMAJI YENİLENMELİ POLONYA DA TÜRKİYE İMAJI YENİLENMELİ Hazırlayan: TÜRSAB Ar-Ge Departmanı, Türkiye, Polonya da yakın tarihlere kadar bir tatil destinasyonu olarak tanınmıyordu. Türkiye bu anlamda ucuz ya da orta kalitede

Detaylı

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI Avusturya da un üretimi sağlayan 180 civarında değirmen olduğu tahmin edilmektedir. Yüzde 80 kapasiteyle çalışan bu değirmenlerin ürettiği un miktarı 500 bin

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği. Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi.

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği. Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi. HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi Aralık 2017 Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi 1 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

FITUR 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FITUR 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FITUR 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB FITUR 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22-26 Ocak tarihleri arasında İspanya nın başkenti Madrid de 34

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık EKONOMİK GELİŞMELER Aralık - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR ARALIK 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

RUANDA ÜLKE RAPORU 15.10.2015

RUANDA ÜLKE RAPORU 15.10.2015 RUANDA ÜLKE RAPORU 15.10.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Ruanda ya ihracat yapan 1 firma bulunmaktadır. (AHENK KOZMETİK İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş) 30.06.2015 tarihi

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Kasım - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR KASIM 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül EKONOMİK GELİŞMELER Eylül - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR EYLÜL 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME EYLÜL Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), yılının. çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine göre %, oranında büyüdü.. çeyrek gelişim hızı ise, %, e yukarı yönlü revize edildi. Böylece Türkiye ekonomisi, yılın

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR EKİM 2013 İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)

Detaylı

2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi

2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi 2015 2017 Yılları Bütçesinin Makroekonomik Çerçevede Değerlendirilmesi Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Yüksek Lisansı Bütçe Uygulamaları ve Mali Mevzuat Dersi Kıvanç

Detaylı

2010 YILI HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDE GELĠġMELER VE SEKTÖRÜN 2023 YILI HEDEFLERĠ

2010 YILI HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDE GELĠġMELER VE SEKTÖRÜN 2023 YILI HEDEFLERĠ 2010 YILI HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDE GELĠġMELER VE SEKTÖRÜN 2023 YILI HEDEFLERĠ Hande UZUNOĞLU Türkiye sanayisinin lokomotifi olarak lanse edilen hazır giyim sektörü üretim ve istihdama katkısıyla önemli bir

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Aralık 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Sektör Haberleri 22 ARALIK 2017

Sektör Haberleri 22 ARALIK 2017 Sektör Haberleri 22 ARALIK 2017 İçindekiler Dünya bankası: Çin ekonomisinde büyüme yavaşlayacak. 3-4 AB Rusya ya Ekonomik Yaptırımları Uzattı. 4-5 Türkiye Konut Satışları Kasımda geriledi. 5-6-7 Çin Nihai

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 39 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %5 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi.

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi. HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Ağustos 2017 1 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 7 Ayında

Detaylı

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor.

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor. Turizmcilere yol gösteren 'Global Trendler Raporu 2013' yayımlandı 6.11.2013-16:03:02 WTM'de açıklanan "Global Trends Report 2013"de, bir yandan küresel ekonominin durumuna ve küresel turizme dair bir

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 28 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

BULGARİSTAN ÜLKE RAPORU 05.02.2015

BULGARİSTAN ÜLKE RAPORU 05.02.2015 BULGARİSTAN ÜLKE RAPORU 05.02.2015 BULGARİSTAN ÜLKE RAPORU 05.02.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Bulgaristan a ihracat yapan 585 firma bulunmaktadır. 31.12.2013

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2012 yılı ikinci çeyreğe ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi Haziran 2017 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 MAYIS İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı