İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer."

Transkript

1 Kayseri Hakkında Genel Bilgiler İç Anadolu Bölgesi nde büyük bir bölümü, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde de küçük bölümleri olan Kayseri, kuzeyinde Yozgat ve Sivas, doğusunda Sivas ve Kahramanmaraş, güney ve güneydoğusunda Adana, güneybatısında Niğde, batısında da Nevşehir illeri ile çevrilidir. Kayseri ticari faaliyetleri ile ünlü bir şehirdir tarih boyunca bu özelliği ile Anadolu nun önemli bir ticaret merkezi olmuştur. İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer. Nüfusun yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeler; Kocasinan ve Melikgazi merkez ilçeleridir. Nüfus: Nüfus Yoğunluğu: kişi / km2 Yüz Ölçümü: km2 Bölge: İç Anadolu Bölgesi Telefon Alan Kodu: 0352 Valilik Web Sitesi: Kayseri de Ulaşım Kayseri iline ulaşım hem havayolu, hem kara yolu hem de demir yolu ile sağlanabilmektedir, şehir içi ulaşımı için belediye otobüsleri ve raylı sistem bulunmaktadır. Havayolu ile ulaşımda Kayseri Eriklet Havaalanından, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ya direkt uçuşlar vardır. Karayolu ile ulaşımda ise; Kayseri ilinin karayolları açısından önemli bir kavşak noktası olmasından dolayı Türkiye nin birçok iline otobüs seferleri bulunmaktadır. Demiryolu ile ulaşım da ise Ankara ili üzerinden aktarma yaparak birçok ile ulaşım sağlanmaktadır. Kayseri ilinde şehir içi ulaşım arasında raylı sistem, halk ve belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır. Şehir içi ulaşımında raylı sistem, belediye ve halk otobüslerinde geçerli olan akıllı kart kullanılmaktadır. Bu kart ile 1 saat içinde raylı sistemden, otobüse; otobüsten raylı sisteme aktarma yaptığınızda 2. yolculuk için ücret alınmamaktadır. Kayseri Raylı Taşıma Sistemi kısa adıyla KAYSERAY kentin batısındaki organize sanayi durağı ile kentin doğusundaki doğu terminali arasındaki güzergâhta çalışmaktadır, uzunluğu 17,5 km dir. Şehir merkezinin dışında kalan yerlere ulaşımda en sık kullanılan araç ilçe otobüs seferleridir. Öğrenciler, engelliler ve engelli refakatçileri için indirimli toplu taşıma kartları bulunmaktadır.

2 Güncel belediye otobüs güzergâh ve saat bilgilerini Kayseri Büyükşehir Belediyesi nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Kayseri de Boş Vakitleri Değerlendirme Parklar ve Mesire Alanları Türkiye de çoğu insan boş vakitlerini değerlendirmek, doğa ile iç içe olup keyifli vakit geçirmek için park ve mesire alanlarını tercih eder. Yürüyüşler yapıp sakin bir vakit geçirmek için uygun olan bu alanlar aynı zamanda çocuklu ailelerin de çocuklarının rahatça oyun oynayabileceği için sıkça ziyaret ettikleri yerlerdir. Kayseri Kent Orman Barbekülü kamelyaları, yürüyüş yolları, spor sahaları, sosyal tesisleri, otoparkları ve restoranı ile sıcak yaz günlerinde Kayserililerin rağbet ettiği önemli mekân biridir. Beştepeler Mehmet Çalık Kültür Parkı Açık hava tiyatrosu, gölet, hayvanat bahçesi, kaykay pisti ve gözetleme kulesi, yürüyüş yolları, koşu parkı ve kamelyaların bulunduğu Beştepeler Mehmet Çalık Kültür Parkını hafta içi ve hafta sonu pek çok kişi ziyaret etmektedir. Kadir Has Kültür Parkı İçerisinde ziyaretçilerin hayranlıkla seyrettiği dev estetik şelale, 100 adet barbekülü kamelya, 2 çocuk oyun alanı ve 2 basketbol sahasının yer aldığı Kadir Has Kültür Parkı çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Mimar Sinan Parkı Dünyanın ilk tıp merkezi olan Gevher Nesibe Tıp Müzesini içinde barındıran ve Osmanlı dönemi baş mimarlarından Mimar Sinan dan adını alan Mimar Sinan Parkı m² alana sahip içinde 1000 kişilik oditoryum, büyük gezinti havuzu, trafik eğitim alanı, basketbol sahası ile şehrin merkezinde oluşturulmuş dinlenme alanlarındandır. İnönü Parkları Eski çevre yol üzerinde m² alan üzerinde 3 kısımdan oluşan görsel havuzlar, şelaleler, oyun alanları, yürüyüş ve koşu pistleri, basketbol, futbol sahaları, spor aletleri ile yoğun ilgi gösterilen dinlenme alanlarındandır. Gültepe Parkı Fitness aletleri, çocuk oyun grupları, basketbol sahaları ailecek kullanabilecek alanlar arasındadır. Erciyes Dağı Zirvesi devamlı karla örtülü ve İç Anadolu nun en yüksek dağı olan Erciyes Dağı ve eteklerinde manzarası ve tabiî güzelliği fevkalâde olan mesire yerleri vardır. Ayrıca dağ, kayak sporlarına müsaittir.

3 Müzeler ve Tarihi Eserler Bir şehri tanımak ve kültürünü anlamak için o şehrin tarihini öğrenmek gereklidir, Kayseri ili Eski Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerden oluşan zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Kadir Has Kent Müzesi Dijital bir müze ve bilgi merkezi olan Kent ve Mimar Sinan Müzesi, özelliği bakımından dünyada sınırlı sayıdadır, Türkiye de ise ilk olarak Kayseri de kurulmuştur. Kent ve Mimar Sinan hakkında bilgi veren bu müze haftanın 7 günü ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Türkçe veya İngilizce seçenekleri bulunmaktadır. Kayseri Kalesi Beşinci asırda Bizans İmparatoru Justinianus yaptırmıştır. Birçok harpte zarar gören kale Birinci Alâeddin Keykubad zamanında tamir edilmiştir. Daha sonra Karamanoğlu ve Osmanlılar devrinde tamir edilerek kullanılmıştır. İç ve dış kaleden meydana gelmiş ise de bugün dış kale çok harap vaziyettedir. İç kale dörtgen plânlı 195 burçludur. Doğuda güneyde ve kuzeyde olmak üzere üç kapısı vardır. Kurşunlu Cami 1585 te yapılmıştır. Osmanlı devrine aittir. Asıl ismi Hacı Ahmed Paşa Camidir. Mimar Sinan ın eserleri arasında yer almaktadır. Kubbesi kurşundan olduğu için bu isim verilmiştir. Cami külliyesinde kervansaray aşhane paşa odaları, medrese odaları ve şadırvan vardır. Halk Eğitim Merkezleri Boş vakitlerini değerlendirirken yeni beceriler edinmeyi sevenler için Halk Eğitim Merkezleri çeşitli kurslara katılma imkânı sunmaktadır. Bu merkezlerde İngilizce, Türkçe öğrenebilir, müzik ve el becerisi kurslarına katılabilirsiniz. Kayseri de Önemli Kurum ve Kuruluşlar Bulunduğunuz ildeki önemli kurum ve kuruluşların adres ve telefonlarını bilmek size ihtiyacınız olduğunda kısa sürede oraya ulaşmanızı sağlayacaktır. Türkiye de yaşan kişiler yaşadığı ildeki Valilik, Belediye, hastane gibi kurum ve kuruluşların yerlerini bilirler, bu kurumlara sıkça gittikleri için adres tarif ederken önemli kurum ve kuruluşlara göre yol tarif edilmesi genelde sık kullanılan bir yöntemdir. Bu bölümde ilinizdeki önemli kurum ve kuruluşların adresleri ve telefon numaraları ve verdiği hizmetlerle ilgili kısa bilgiler bulacaksınız. Kayseri Valiliği Valilik, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidir. Bu işlerin gerçekleştirilmesi için gereken bütün tedbirleri almaya yetkilidir, İlin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur. Adres: Serçeönü Mah. Sivas Bulvarı No:1 Kocasinan/ Kayseri

4 Telefon: (0 352) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir belediyeleri büyük yerleşim yerlerinde oluşturulan özel yönetim biçimleridir. Belediye hizmetleri hem büyükşehir, hem de ilçe belediyesi eliyle yürütülür. Belediyelerin hizmetleri arasında imar, su, kanalizasyon, altyapı, zabıta hizmetleri, park-bahçe düzenlemeleri, evlendirme hizmetleri, şehir içi ulaşım hizmetleri yer almaktadır. Adres: Serçeönü Mah. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No: Kocasinan / KAYSERİ Telefon: (0352) Melikgazi Belediyesi Melikgazi ilçesindeki belediye hizmetlerinden sorumludur. Adres: Seyitgazi Mah.Nuhnaci Yazgan Cad. Melikgazi / KAYSERİ Telefon: (0352) Kocasinan Belediyesi Kocasinan ilçesindeki belediye hizmetlerinden sorumludur. Adres: Gevher Nesibe Mah. Tekin Sk. No : 10 Kocasinan / KAYSERİ Telefon: (0352) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan ve aylık gelire olmayan kişilere nakdi ya da ayni yardım hizmeti sunun valilik veya kaymakamlıklara bağlı kuruluşlardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına dilekçeler kısmında bulunan örnek dilekçeyi doldurarak yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Kuruluş Telefon Adres Kayseri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kocasinan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (0352) (332) (0352) Valilik Binası Zemin Kat No:13-14 KAYSERİ Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Kocasinan/ KAYSERİ Kılıçaslan Mahallesi Kızılırmak Caddesi No:2 Melikgazi / KAYSERİ Kayseri Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube İlinizdeki Yabancılar Şube, yabancıların Türkiye de geçirdikleri süre boyunca işlemlerinden sorunlu devlet teşkilatıdır. Adres: Sanayi Mah. Kocasinan Bulvarı No: 20-20/A Kocasinan/KAYSERİ Telefon: (0352)

5 Adliyeler Kayseri Adliye Sarayı Telefon: Adres: Plevne Mah. Erkilet Yolu Sümer Üst Geçit Yanı Gayret Sok. Hastaneler Hastane Telefon Adres Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Özel Melikgazi Vakfı Hastanesi (0352) (0352) (0352) Sanayi Mah. Atatürk Bulvarı Hastane Cad. No: Kocasinan/KAYSERİ Talas Yolu 5. Km KAYSERİ Alparslan Mah. Gökçe Fidan Sokak No:6 (Bahçelievler Camii Arkası) KAYSERİ

Yalova Hakkında Genel Bilgiler

Yalova Hakkında Genel Bilgiler Yalova Hakkında Genel Bilgiler Yalova; Türkiye nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi nin güneydoğu kesiminde Armutlu Yarımadası nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları nın kuzey eteklerinde yer almaktadır.

Detaylı

Giresun Ortalama Sıcaklık ( C) Ocak: 7.3 Temmuz: 22.9 Şubat: 7.1 Ağustos: 23.1 Mart: 8.2 Eylül: 20.0 Nisan: 11.4 Ekim: 16.

Giresun Ortalama Sıcaklık ( C) Ocak: 7.3 Temmuz: 22.9 Şubat: 7.1 Ağustos: 23.1 Mart: 8.2 Eylül: 20.0 Nisan: 11.4 Ekim: 16. GİRESUN İLİNE YÖNELİK FAYDALI BİLGİLER r Toplam Nüfus: 523.819 Şehir Nüfusu: 283.316 Kır Nüfusu:240.503 Yüz Ölçümü: 6.934 km² Bölge: Karadeniz Bölgesi Telefon Kodu: 0 454 Plaka Kodu: 28 Valilik Web Sitesi:

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BİRİM İLETİŞİM LİSTESİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BİRİM İLETİŞİM LİSTESİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BİRİM İLETİŞİM LİSTESİ 10.8.2017 Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu Adres Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu Aydın-Denizli Karayolu üzeri Atça

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI

MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI 1 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANI :Üçgen Mahallesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Hizmet Binası yanı 99 sokak üzeri. :99 sokak üzerinden hareketle,

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ Buski Tenis Kortları Acemler, BUSKİ Tesisleri İçi, - Osmangazi / BURSA 0 224 251 05 55 Dobruca Tenis Kortları BUSKİ Dobruca Sosyal Tesisleri, Osmangazi - BURSA 0 224

Detaylı

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak)

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak) MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMEN EVİ ÖNÜ VE ÇEVRESİ FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK DÜZENLEMESİNE YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMENEVİ

Detaylı

www.byminsaat.com.tr rüya sehir

www.byminsaat.com.tr rüya sehir www.byminsaat.com.tr rüya sehir RÜYA ŞEHİR KAPILARINI AÇIYOR Hayalinizdeki konforlu, huzurlu ve eğlenceli yaşam standartını RÜYA ŞEHİR de bulacaksınız. Her yaş grubundan çocuğun güven içinde oynayacağı

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

asr-ı Konforlu ınaş8 bir yasam...

asr-ı Konforlu ınaş8 bir yasam... Konforlu bir yasam... 8 K Serisinin Harikası... EN SON NE ZAMAN... Evinize giderken heyecan duydunuz? Kınaş ta lüks ve konfor anlamına gelen K serisinin son üyesi çok yakında; Pervane bölgesinde 4+1 195

Detaylı

Kahramanmaraş Otelleri

Kahramanmaraş Otelleri Çok ucuz bilet fiyatları ile Antalya Kahramanmaraş uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti bulmak için en doğru adrestesiniz. Antalya dan Kahramanmaraş a pek çok uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi

Detaylı

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar 24 otobüs saatleri ve hat haritası 24 Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar Web Sitesi Modunda Görüntüle 24 otobüs hattı (Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar) arası 2 güzergah içeriyor. Hafta içi günlerde

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

SWOT ANALİZİ GRUP-1: ESKİŞEHİR İN EĞİTİM ŞEHRİ OLMASI

SWOT ANALİZİ GRUP-1: ESKİŞEHİR İN EĞİTİM ŞEHRİ OLMASI SWOT ANALİZİ GRUP-1: ESKİŞEHİR İN EĞİTİM ŞEHRİ OLMASI Kuvvetli Yönler: 1.) Eskişehir in iki adet üniversiteye sahip olması (eğitimin kuvvetli olması çevreye dinamizm getirir) 2.) Genç nüfusun fazla olması

Detaylı

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100. ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler

Detaylı

www.vivatrendankara.com www.vivatrendankara.com Aile olmanın huzurunu göklerde yaşayın Yenimahalle Pamuklar vadisi üzerinde 4934 m 2 arsa alanı üzerinde 4250 m 2 yeşil alana sahip Viva Trend Ankara sosyal

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1203 ADA 13 PARSEL ve 1204 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ.

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ. ALAŞEHİR (MANİSA) YENİMAHALLE, 703 ADA, 1 PARSEL'E AİT NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

MAHALLE SOKAK / CADDE ÇALIŞMA KONUSU

MAHALLE SOKAK / CADDE ÇALIŞMA KONUSU ANKARA CADDESİ İLE TERME CADDESİ ASFALT YAMA ÇALIŞMASI 28.02.2013 BAHÇELİEVLER MAHALLESİ 24 ARALIK CADDESİ ASFALT YAMA ÇALIŞMASI 28.02.2013 KINDAM MAHALLESİ ÖKSE GÖLÜ ÇEVRESİ KALDIRIM ÇALIŞMASI 28.02.2013

Detaylı

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak)

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak) MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMEN EVİ ÖNÜ VE ÇEVRESİ FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK DÜZENLEMESİNE YÖNELİK 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMENEVİ

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1201 ADA ve 1202 ADA 10 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

Detaylı

SUNGURLU. Sungurlu OSB

SUNGURLU. Sungurlu OSB SUNGURLU OSB 2 SUNGURLU Sungurlu, Karadeniz Bölgesini Ankara ya ve Güney-Batı illerine bağlayan Ankara-Samsun-Trabzon anayolu üzerinde konumlanmıştır. Doğu Anadolu illerinin ana bağlantı yolu olan Ankara-Sivas-Erzurum

Detaylı

KARABÜK İLİNE YÖNELİK BİLGİLER

KARABÜK İLİNE YÖNELİK BİLGİLER KARABÜK İLİNE YÖNELİK BİLGİLER Toplam 225.102 Nüfus Şehir 157.756 Nüfusu Kır Nüfusu 67.346 Yüz Ölçümü 4.103 km² Telefon 0 370 Kodu Plaka Kodu 78 Valilik Web www.karabuk.gov.tr Sitesi Karabük Ortalama Sıcaklık

Detaylı

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ilimizde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahı belirlendi.

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ilimizde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahı belirlendi. Valilikten Duyuru Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ilimizde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahı belirlendi. Yapılan yazılı açıklama şöyle; Temel hak ve özgürlüklerden

Detaylı

Sunuş. Kayseri Kültür Yolu Gezi Rehberi

Sunuş. Kayseri Kültür Yolu Gezi Rehberi Sunuş Gevher Nesibe tıp kompleksi 1204-1206 yıllarında, inşa edilmiş olup, Anadolu da ilk defa modern anlamda tıp eğitiminin tatbiki olarak yapıldığı bir sağlık kurumuydu. Medresede, tıbbiyede devrin en

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

444 3 567 www.kasriistanbul.com

444 3 567 www.kasriistanbul.com ,,,, Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu... Napoleon Bonaparte asr-ı lstanbul Sıcak bir yuva gibisi yok... asr-ı lstanbul asr-ı lstanbul Hayatınızda yeni bir sayfa açmanın tam zamanı...

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER KONUT BİRLİK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve

Detaylı

N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ

N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ K A Y S E R İ B Ü Y Ü K Ş E H İ R B E L E D İ Y E S İ N A Z I M İ M A R P L A N I D E Ğ İ Ş İ K L İ Ğ İ A Ç I K L A M A R A P O R U A) PLANLAMA ALANININ TANIMI Planlama alanı; Kayseri ili, Kocasinan ilçesi,

Detaylı

Top Tarihi Karar No Konusu : : :

Top Tarihi Karar No Konusu : : : 64 Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının, Erciyesevler Mahallesi, 30 Ağustos Bulvarı ile Bozantı Caddesi kesişimindeki refüjde imar planı değişikliği yapılması talebi. Meclis gündeminin

Detaylı

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu.

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu. Faaliyet ve Proje Bilgileri 6.995.86 kişi Belediye otobüslerimizi kullanarak seyahat etmiştir. Ortalama bir günde 9 hatta 44 adet Belediye otobüsleriyle Bursalı hemşerilerimize değişik güzergahlarda toplu

Detaylı

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım . İdari Durum İlçemizde belediye teşkilatı 1884 yılında kurulmuştur. İlçeye bağlı 16 mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. Mezra ve oba mevcut değildir. İklim ve Bitki Örtüsü İnönü Marmara, Ege ve İç Anadolu

Detaylı

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ, BURHANİYE İLÇESİ, KOCACAMİ MAHALLESİ, 123ADA,6-37 PARSELLERE AİT 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

Top Tarihi Karar No Konusu : : : Bünyan Belediye Meclisinin tarih, 5 sayılı kararının incelenmesi talebi.

Top Tarihi Karar No Konusu : : : Bünyan Belediye Meclisinin tarih, 5 sayılı kararının incelenmesi talebi. 36 Bünyan Belediye Meclisinin 07.01.2019 tarih, 5 sayılı kararının incelenmesi talebi. Meclis gündeminin 1. maddesinde bulunan, Bünyan Belediye Meclisinin 07.01.2019 tarih, 5 sayılı kararının incelenmesi

Detaylı

Aksu - Döşemealtı -Kepez -Muratpaşa -Konyaaltı -Serik İlçeleri 2040 Yılı 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Raporu

Aksu - Döşemealtı -Kepez -Muratpaşa -Konyaaltı -Serik İlçeleri 2040 Yılı 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Raporu 1 İÇİNDEKİLER 1 PLANLAMANIN KONUSU VE AMACI... 2 2 YÖNTEM... 2 3 PLAN KARARLARI... 2 3.1 AKSU İLÇESİ... 2 3.2. DÖŞEMEALTI İLÇESİ... 4 3.2. KONYAALTI İLÇESİ... 9 3.3. MURATPAŞA İLÇESİ... 10 3.2 SERİK İLÇESİ...

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ 1264 ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 7 sayfa PLANLAMA ALANININ TANIMI

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012

Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012 Şehir Güzelleştirme ve Turizm Araştırması Raporu Kasım 2012 AMAÇ & KAPSAM ERA Research & Consultancy tarafından gerçekleştirilen araştırmanın ana amacı, Türkiye de yaşanılan şehirlere ilişkin şehir güzelleştirme

Detaylı

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ÖLÇEK:1/1000 Pafta No: K19-d-02-a-3a / K19-d-02-a-4b PİM PLANLAMA BÜROSU Yılmaz Şevket KOCATUĞ / Şehir Plancısı Yarhasanlar

Detaylı

Duraklar ve servis saatleri

Duraklar ve servis saatleri Duraklar ve servis saatleri KOCAELİ DURAK- "Acıbadem Kocaeli Hastanesi'nde Gebze- Karamürsel- Gölcük-Adapazarı- Yuvam Akarca Yahya Kaptan'dan ücretsiz servis hizmetimiz bulunmaktadır." Yuvam Akarca - Hastane:

Detaylı

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012

İHALE TARİHİ : 05.07.2012 İŞE BAŞLAMA : 31.08.2012 1/2 İŞİN ADI : Spil Dağı Milli Parkı Alt Yapı Yapım İşi İDARE : Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü YÜKLENİCİ : As İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İHALE BEDELİ : 11.890.000,00

Detaylı

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ÖLÇEK:1/1000 Pafta No: K19-d-01-b-3b / K19-d-02-a-4a PİM PLANLAMA BÜROSU Yılmaz Şevket KOCATUĞ / Şehir Plancısı Yarhasanlar

Detaylı

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ]

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Çok ucuz fiyatlarla Artvin Elazığ uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz. Artvin den Elazığ a en az iki uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi aktarma dahilinde

Detaylı

26/17 otobüs saatleri ve hat haritası. Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri

26/17 otobüs saatleri ve hat haritası. Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri 26/17 otobüs saatleri ve hat haritası 26/17 Üniversite-2.Bulvar- Araştırma Hastanesi- Belediye Evleri Web Sitesi Modunda Görüntüle 26/17 otobüs hattı (Üniversite-2.Bulvar-Araştırma Hastanesi-Belediye Evleri)

Detaylı

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ŞUBAT 2016 A) PLANLAMA ALANI KONUMU Planlama alanı; Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi, Üçkuyu Mahallesinde;

Detaylı

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü KARAR TARİHİ : 31.10.2013 KARAR NO : 03 İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Çevresel Gürültünün

Detaylı

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ Planlama Alanının Tanımlanması Manisa İli 13.810 km² yüz ölçümüne sahip olup, 2015 itibarıyla

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

MEMNUNE BAHÇIVAN PLANLAMA BÜROSU

MEMNUNE BAHÇIVAN PLANLAMA BÜROSU 1.PLAN ÖNERİSİNİN KONUSU Manisa İli, Gördes İlçesi, Adnan Menderes (Kurtuluş) Mahallesi, mevcut-onaylı imar planlarında Açık Pazar Alanı olarak planlanmış alan ve çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı

Detaylı

GÜMÜŞHANE İLİNE YÖNELİK FAYDALI BİLGİLER. Sosyal Durum ve İmkanlar

GÜMÜŞHANE İLİNE YÖNELİK FAYDALI BİLGİLER. Sosyal Durum ve İmkanlar GÜMÜŞHANE İLİNE YÖNELİK FAYDALI BİLGİLER Toplam Nüfus: 186.953 Şehir Nüfusu: 77.570 Kır Nüfusu:109.383 Yüz Ölçümü: 6.575 km² Bölge: Karadeniz Bölgesi Telefon Kodu: 0 456 Plaka Kodu: 29 Valilik Web Sitesi:

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB OSMANCIK OSB 2 OSMANCIK Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini batıya bağlayan ana yol üzerinde bulunan Osmancık, Çorum il merkezine 56 km, Samsun limanına 168 km, Ankara ya 268 km uzaklıkta olduğundan

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 03-10-2016-08-10-2016 Şehirler : Cenova, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 15-05-2017-20-05-2017 Şehirler : Bologna, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

MECLĐS BAŞKANLIĞINA TRAFĐK KOMĐSYON RAPORU

MECLĐS BAŞKANLIĞINA TRAFĐK KOMĐSYON RAPORU (2012/64) : Belediye Meclisinin 01/10/2012 tarih ve 358 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen; Đl Emniyet Müdürlüğünün 31/08/2012-623 ve 13/09/2012 tarih ve 667 sayılı yazıları ile; Çakırköyü

Detaylı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı SURUÇ İLÇEMİZ Suruç Meydanı Şanlıurfa merkez ilçesine 43 km uzaklıkta olan ilçenin 2011 nüfus sayımına göre toplam nüfusu 100.912 kişidir. İlçe batısında Birecik, doğusunda Akçakale, kuzeyinde Bozova İlçesi,

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30 T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI Son Başvuru: 02/03/2015, 17:30 Kentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının oluşturulması

Detaylı

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Harikulade bir tabii oluşum olan Milli Park, eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması ve Afrika ile Avrupa arasındaki

Detaylı

ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, 13322 ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU EKİM.2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ

Detaylı

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bahçelievler de Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL (213.520 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2018

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu.

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu. T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİ GÖKKÖY MAHALLESİ 218 ADA 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12,

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 369 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 369 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 07.09.2018 TARİH VE 369 SAYILI KARARI Gündemin 19. Maddesi Karar No. 369 Özü: Cami kullanımlı 12067 ada 11 parselde kullanım kararı değiştirilmeden yapı yaklaşma mesafelerinin

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. 64. TOPLANTI GÜNDEMİ İLİ : ERZURUM TARİH : 3031/01/2014 Sıra No Karar No İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel Mülkiyeti Alanı ve Derecesi Nereden Geldiği

Detaylı

Top Tarihi Karar No Konusu : : :

Top Tarihi Karar No Konusu : : : 302 Kocasinan İlçesi, Şeker Mahallesinde, 4677 ada, 1 parsel, 4678 ada, 1 parsel, 4685 ada, 1 parsel, 4687 ada, 1 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alan ve civarında yapılmış olan 1/5000 ölçekli nazım

Detaylı

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER ATATÜRK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler

Detaylı

GÜNEY REKLAM KENT DUVARLARI KATALOĞU

GÜNEY REKLAM KENT DUVARLARI KATALOĞU GÜNEY REKLM KENT DUVRLRI KTLOĞU 1 2 Referanslarımız Carrefour Önü Reklam Duvarları (Real M1 ve Carrefour Yolu - Vatan Computer Karşısı - Medline Hastane Yolu Kuzey dana Bağlantısı - Öğretmenler Bulvarı)

Detaylı

GÜNEY REKLAM A J A N S KENT DUVARLARI KATALOĞU

GÜNEY REKLAM A J A N S KENT DUVARLARI KATALOĞU GÜNEY REKLM J N S KENT DUVRLRI KTLOĞU 1 2 Referanslarımız Yeni Müze (Optimum VM, Merkez Park ve D400 karayolu Seyhan Oteli ve Yeni Müze karşısındadır) En : 12 m. Boy : 15 m. det : 1 Konum : Yeni Müze (Optimum

Detaylı

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. 58.01.0.02 ÇİMENYENİCE KÖYÜ, KÖROĞLU TEPELERİ, I39-a4 MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI İL SİVAS İLÇE HAFİK MAH.-KÖY VE MEVKİİ Çimenyenice Köyü GENEL

Detaylı

Meclisin tasviplerine arz olunur. 06/04/2010

Meclisin tasviplerine arz olunur. 06/04/2010 BELEDĐYE TRAFĐK KOMĐSYON RAPORLARI Tarihi Sayısı Karar Özeti 06/04/2010 2010/32 (2010/32: Belediye Meclisinin 01/04/2010 tarih ve 181sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen; Đl Özel Đdaresi

Detaylı

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız...

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız... İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985 İller Bankası Genel Müdürlüğü İçme Suyu İnşaatı Ereğli/Konya-1985 Türkiye Elektrik Kurumu TEÜİAŞ Çevre Aydınlatma Çevre İhata

Detaylı

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk.

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. 1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. Günümüze geldiğimizde, binlerce konut teslimi gerçekleştiren

Detaylı

Şehir KART Çözümleri

Şehir KART Çözümleri Şehir KART Çözümleri ŞEHİR KART HİZMETLERİ Amaç; Belediyenin Hizmet Alanı içerisindeki tahsilat ve ödeme noktalarına, Perakende hizmetlerinin alındığı Alışveriş yerlerine, ŞEHİR KART larını kullanan kentlilere

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-2018 MEB / YLSY YABANCI DİL KURSU TANITIMI sahibi olabilirler. Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, MEB YLSY Projesi kapsamında lisansüstü

Detaylı

GÜNEY REKLAM A J A N S KENT DUVARLARI KATALOĞU

GÜNEY REKLAM A J A N S KENT DUVARLARI KATALOĞU GÜNEY REKLM J N S KENT DUVRLRI KTLOĞU 1 2 Referanslarımız Yeni Müze (Optimum VM, Merkez Park ve D400 karayolu Seyhan Oteli ve Yeni Müze karşısındadır) En : 12 m. Boy : 15 m. det : 1 Konum : Yeni Müze (Optimum

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, KIZILKEÇİLİ MAHALLESİ, ADA 310, PARSEL 2 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU AĞUSTOS 2016 Balıkesir İli,

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Şekil 1. Planlama Alanının Konumu

Şekil 1. Planlama Alanının Konumu ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, BAŞKÖY MEVKİİ, HURDACILAR SİTESİ KAVŞAK, YOL DÜZENLEMESİ VE DİĞER DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI

Detaylı

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı Konya'nın 90 km kuzeybatısında yer alan ve 349 km2 yüzölçüme sahip olan Ilgın, günümüzden 3500 yıl önce şimdiki iskan yerinin 25 km kuzeydoğusunda Hititler tarafından "Yalburt"

Detaylı

Eskişehir Gezisi Temmuz 2017

Eskişehir Gezisi Temmuz 2017 Eskişehir Gezisi 28-30 Temmuz 2017 Söğüt Ertuğrul Gazi, Eskişehir ve Frig Vadisi Turu İsa dan önce bin yılında Porsuk Nehri kıyılarında Frigyalılar tarafından kurulan Eskişehir, Türkiye nin en önemli yol

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

ERKOÇ BASIN ORDUSU İLE YATIRIMLARI GEZDİ

ERKOÇ BASIN ORDUSU İLE YATIRIMLARI GEZDİ ERKOÇ BASIN ORDUSU İLE YATIRIMLARI GEZDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç iki yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri anlatmak adına Kahramanmaraş ta görev yapan basın mensupları

Detaylı

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU A. PLANLAMA TANIMI Planlama alanı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik

Detaylı

-------------------- PLAN AÇIKLAMA RAPORU (ŞUBAT 2015) Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

-------------------- PLAN AÇIKLAMA RAPORU (ŞUBAT 2015) Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI İZMİR İLİ, ÇİĞLİ İLÇESİ, BALATÇIK MAHALLESİ, KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ NDE (27j Pafta, 22477 Ada, 1 Parselin Kuzey-Doğusunda) CAMİ ALANI BELİRLENMESİNE YÖNELİK UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ --------------------

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.1255 06.04.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 http://www.abaciotel.com YEME-İÇME http://www.222park.com http://www.birsenkebap.com.tr/ http://www.birsenkebap.com.tr/

Detaylı

TARİHİNDE SAATLERİ ARASINDA AÇIK TUTULACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ KOORDİNATLAR/KONUM BİLGİSİ

TARİHİNDE SAATLERİ ARASINDA AÇIK TUTULACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ KOORDİNATLAR/KONUM BİLGİSİ ADAYLARIN DİKKATİNE Kayıp veya değiştirme nedeniyle T.C. Kimlik Kartı almak için Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde

Detaylı

Belediyemizin 2017 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi talebi. Top Tarihi Karar No Konusu : : :

Belediyemizin 2017 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi talebi. Top Tarihi Karar No Konusu : : : 230 Belediyemizin 2017 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi talebi. Meclis gündeminin 1. maddesinde bulunan, Belediyemizin 2017 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabının

Detaylı

Şekil 1. Planlama Alanının Konumu

Şekil 1. Planlama Alanının Konumu ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, BAŞKÖY MEVKİİ, HURDACILAR SİTESİ KAVŞAK, YOL DÜZENLEMESİ VE DİĞER DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI

Detaylı