MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ"

Transkript

1 MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ Ahmet Mehmet En Büyük Yetenek

2 BÖLÜM I: YETENEK ve İLGİ SIRALAMA GRAFİĞİ BÖLÜM II: YETENEK ve İLGİ SIRALAMA TABLOSU YETENEK ALANLARI YETENEK İLGİ Sözde-Dil 5.Sıra 4.Sıra Mantıksal-Matematik 1.Sıra 1.Sıra Görsel-Uzamsal 5.Sıra 5.Sıra İşitsel-Müzikal 5.Sıra 5.Sıra Sosyal-İletişim 2.Sıra 2.Sıra Kişisel-Özedönük 2.Sıra 5.Sıra Bedensel-Kinestetik 2.Sıra 1.Sıra Doğa 4.Sıra 4.Sıra

3 BÖLÜM III: RAPORLAMA SÖZSEL ve DİLSEL YETENEK YETENEK ALANLARI Sesleri ayırdetme, kelime anlamlarını bilme ve zengin kelime hazinesine sahip olma, dinleme ve anlama, dilbilgisi kurallarına uygun cümle kurma, bir konuyu yeterince açıklama, öğrendiklerini hafızasında tutma ve hatırlama, mizah kullanma, konuşarak kendini ifade etme, arkadaşlarını ikna etme, sözel olarak iletişime geçme ve sürdürme, kitaplara ve kitap çalışmalarına ilgi gösterme gibi becerilerden oluşan Sözel/Dil Yeteneğinin 5. SIRADA olduğu görünmektedir. Sözel ve dilsel yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Kitap okuma * Yaşadıklarını anlatma * Sosyal ortamlarda sohbet etme * Türkçe dersini takip etme gibi faaliyetlere duyulan ilginin 4. SIRADA olduğu görünüyor * Dilbilim * Edebiyat * Gazetecilik * Yazarlık * Hukuk gibi alanlarla ilgili BEŞİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Sözel ve dilsel yeteneklere bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Söylenen bir kelimenin aynısını ya da farklısını bulma oyunları oynayın. * Fırsat buldukça, hoşlandığı bir hikayeyi okuyun. * Çocuğun kendisinin fıkra, masal, hikaye vb. anlatmasını isteyin ve dinleyin. * Yarım bırakılmış öykü, masal vb. tamamlamasını isteyin. * Kelime oyunları oynayın. * Yaşına uygun çeşitli konularda düşüncesini sorun. * Yeni ve ilginç kelimeler bulun ve birlikte ne anlama geldiğini araştırın. Konuşmalarda da bu sözcüğü kullanın. * Okulda, sınıfa sunum yapabileceği türden görevler alması için teşvik edin. * Çocuğun yaşına uygun bir dergiye abone olun ve düzenli olarak takip etmesini sağlayın. * Dile dayalı espriler yapın, ilişkilerinizde sık sık mizahı kullanın.

4 MANTIKSAL ve MATEMATİKSEL YETENEK Kavramlar arası ilişkileri farketme, sayıları tanıma, sayılar arasındaki büyük-küçük ilişkileri kurma, olaylar arasında ilişki kurma, varlıkları/olayları/verileri sınıflama, ilişkilendirme, örüntü tamamlama, eşleştirme, grafik okuma, yaşına uygun aritmetik hesaplamaları hızlı ve doğru yapma, yaşına uygun akıldan/zihinden hesaplama yapma, problem çözme, karar verme gibi becerilerden oluşan Mantıksal/ Matematiksel Yeteneğinin 1. SIRADA olduğu görünmektedir. Mantıksal ve matematiksel yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Sayı oyunları * Satranç, monopoly, sudoku, dama vb. strateji oyunları * Matematiksel bulmaca, etkinlik ve oyunları * Matematik dersini takip etme gibi faaliyetlere duyulan ilginin 1. SIRADA olduğu görünüyor. * Matematik * İstatistik * Fen Bilimleri * Mühendislik * Tıp * Genetik * Bilgisayar * Ekonomi * İşletme * Muhasebe gibi alanlarla ilgili BİRİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Matematik ve mantık yeteneklerine bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Çeşitli konular hakkında tartışmalar yapın. * İki nesneyi, varlığı, aracı vb. karşılaştırmasını; aradaki benzerlik ve farklılıkları bulmasını isteyin. * Yaşına uygun projeler hazırlatın. * Çeşitli konularda problemler ortaya atın ve bu problemin nasıl çözülebileceği ile ilgili düşünmesini isteyin. * Çocuk etkinlik kitaplarındaki sınıflama, sıralama, eşleştirme, ilişkilendirme, örüntü tamamlama, grafik okuma gibi çalışmaları yaptırın. * Akıldan hesaplamalar yapmasını sağlayın. * Çeşitli konularda tahmin oyunları oynayın. * Satranç, dama vb. türden oyunları öğretin ve oynaması için teşvik edin. * Strateji oyunlarını ve mantık bulmacalarını öğrenerek oynaması için teşvik edin.

5 GÖRSEL ve UZAMSAL YETENEK Hayal kurma, gördüğü olay, kişi, obje, nesne, şekil vb. zihinde canlandırma, yer ve yön bulma, nesnelerin uzaydaki ilişkileri (yakın-uzak, iç-dış, yukarıda-aşağıda vb.) görme, görsel objeler arasındaki benzerlik ve farklılıkları farketme, görsel materyalleri ayrıntılı açıklama, nesnelerin yerini hatırlayıp bulma, gördüklerini kolay hatırlama, yaratıcı ürünler tasarlama gibi becerilerden oluşan Görsel/Uzamsal Yeteneğinin 5. SIRADA olduğu görünmektedir. Görsel ve uzamsal yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Görsel sanat etkinliklerine katılma * Resim, heykel vb. etkinliklere katılma * Resim sergilerine katılma * Televizyon izleme * Sinema, tiyatro vb. görsel etkinliklere katılma * Resim, fotoğraf, tasarım vb. kurslara katılma * Resim dersine katılma gibi faaliyetlere duyulan ilginin 5. SIRADA olduğu görünüyor. * Görsel Sanatlar * Mimarlık * Ürün Tasarımı * Grafik Tasarım * Dekoratörlük * Sinema ve Televizyon * Sinema ve Tiyatro Oyunculuğu gibi alanlarla ilgili BEŞİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Görsel ve uzamsal yeteneklere bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Boya, kil, renkli ve keçeli kalem vb. estetik araçlar kullanarak duygu ve düşüncelerini estetik yolla ifade edeceği ortamlar yaratın. * Zaman zaman hayali ya da yaratıcı düşünceyi içeren konularda resim yapmasını sağlayın. * Belirli bir resme bir süre baktıktan sonra gözlerini kapatmasını isteyin ve resimle ilgili sorular sorun. * Zaman zaman çeşitli resim, tablo vb. bakarak gördüklerini anlatmasını isteyin. * Nesnelerin mekandaki konumları (yukarı-aşağı, iç-dış, yakın-uzak vb.) ile ilgili etkinlikler yaptırın. * Gizlenmiş resimleri tanıma çalışmaları yaptırın. * Gözlerini kapatmasını isteyin ve masal, hikaye vb. anlatın. Anlatılanla ilgili sorular sorun.

6 MANTIKSAL ve MATEMATİKSEL YETENEK Duyduklarına karşı duyarlı olma, hayvan, araç, doğa vb. seslerini tanıma, ritm algısı, şarkıları öğrenme ve hatırlama, şarkıların melodisi, ses tonu ve ritm kalıbına uygun eşlik etme, verilen ya da dinlediği bir ritm kalıbını tekrarlama, müziğe ve ritme uygun dans etme, dinleyerek kolay öğrenme, dinlediklerini kolay hatırlama gibi becerilerden oluşan İşitsel-Müzikal Yeteneğinin 5. SIRADA olduğu görünmektedir. İşitsel ve müzikal yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Şarkı söyleme * Müzik aleti çalma * Dans etme * Müzik dinleyerek çalışma * Müzikle ilgili faaliyetlere katılma * Bir şarkı duyduğunda eşlik etme * Müzik dersine girme gibi faaliyetlere duyulan ilginin 5. SIRADA olduğu görünüyor. * Bestecilik ve Söz Yazarlığı * Müzik Kompozitörlüğü * Solistlik/Koristlik * Enstrüman Çalma gibi alanlarla ilgili BEŞİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Müzik yeteneklerine bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Farklı türde kaliteli müzikler dinlemesini sağlayın. * Sözlü müziklerin yanında enstrümantal müzikler dinlemesini sağlayın. * Şarkı söylemesini teşvik edin. * Dinlediği bir şarkıya eşlik etmesini teşvik edin. * Bir enstrüman çalması için teşvik edin. * Doğa seslerini (deniz dalgası, şelale, rüzgar, fırtına, hayvan sesleri vb.) içeren kasetler dinletin ve ne sesi olduğunu tahmin ettirin. * Müzik konserlerine birlikte gidin.

7 GÖRSEL ve UZAMSAL YETENEK Sözlü ve sözsüz iletişim kurma, karşısındaki kişileri dinleme ve anlama, arkadaşlarının sorunlarına karşı duyarlı olma, bir grupta uyum ve işbirliği içinde çalışma, arkadaşlarını etkileme, yeni ortamlara girme, iletişim başlatma ve sürdürme, kendini ifade etme gibi becerilerden oluşan Sosyal-İletişim Yeteneğinin 2. SIRADA olduğu görünmektedir. Sosyal ve iletişim yeteneğine bağlı faaliyetlerden; * Yeni insanlar tanıma * Çevresindeki insanların yaşadıklarına karşı duyarlı olma * Arkadaş gruplarıyla paylaşımlarda bulunma * Arkadaşlarının yaşadığı sorunlara ilgi gösterme * Ders çalışırken arkadaşlarıyla birlikte olma * Eğlenceli sosyal ortamlara katılma * Bayram, tören, kutlama vb. faaliyetlere katılma * Kulüp, dernek vb. organizasyonlara üye olup aktif olarak çalışma gibi faaliyetlere duyulan ilginin 2. SIRADA olduğu görünüyor. * Yönetim * Danışmanlık * Psikolojik Hizmetler * Eğitim * Turizm * Siyaset * Satış ve Pazarlama * İnsan Kaynakları gibi alanlarla ilgili BİRİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Sosyal yeteneklere bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Çeşitli projelerde arkadaşlarıyla birlikte ortak çalışmalar yapmasını teşvik edin. * Çevresindeki insanları dikkatle dinlemesi konusunda yönlendirin. * Çeşitli, jest ve mimik ifadelerinden oluşan resimleri göstererek, Ne hissediyor olabilir? diye sorular sorun. * Aynaya bakmasını sağlayarak çeşitli jest-mimikler yaparak eğlenceli ortamlar yaratın. * Arkadaş ziyaretlerine götürün ya da arkadaşlarını evde misafir edin. * Okul gösterilerine katılmasını teşvik edin. * Günlük hayatta arkadaşlarıyla yaşadığı olaylar üzerinde paylaşımlarda bulunun. * Arkadaşlarıyla ortak faaliyetlere katılmasını sağlayın.

8 KİŞİSEL/ÖZEDÖNÜK YETENEK Belirli bir konuya odaklanabilme, kendini tanıma, karar verme, kendi duygu ve düşüncelerinin farkında olma, olumsuz duygularını yönetebilme, hatalarının farkında olma, hatalarını tekrarlamamaya çalışma, bağımsız hareket etme, kendi davranışlarının nedenini açıklayabilme, yapılan faaliyetlerle ilgili güçlü motivasyona sahip olma, kimseden destek istemeden bireysel olarak çalışabilme gibi becerilerden oluşan Kişisel-Özedönük Yeteneğinin 2. SIRADA olduğu görünmektedir. Kişisel ve özedönük yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Kendi başına ders çalışma ya da sorumluluklarını yerine getirme * Kendi başına eğlenceli faaliyetler (bilgisayar, tv, kitap okuma vb.) yapma * Kendine özgü ilgi alanları (kitap okuma, müzik dinleme, spor yapma vb.) geliştirme * Kendine has hobiler (bitki yetiştirme, koleksiyon yapma, fotoğraf çekme vb.) geliştirme gibi faaliyetlere duyulan ilginin 5. SIRADA olduğu görünüyor. * Kişisel Gelişim * Psikoterapi * Liderlik * İş Geliştirme ve Yatırımcılık * Felsefe gibi alanlarla ilgili ÜÇÜNCÜ DERECEDE PLANLAMA yapılabilir. Bu yetenek alanıyla ilgili zaman içinde farkındalık kazandırılabilir. Kişisel yeteneklere bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Çocuğun, kendi duygu, düşünce ve davranışları hakkında zaman zaman konuşmalar yapılmalıdır. * Kendisiyle ve yaşadıklarıyla ilgili konuşmasını teşvik edin. * Bireysel çalışmalar yapmasını destekleyin. * Çiçek yetiştirme, kuş besleme, balık besleme gibi hobiler geliştirmesini destekleyin. * Kendi odasında yalnız oynamak istediğinde engel olmayın. * Çeşitli konularda kişisel fikirler ileri sürdüğünde dinleyin. * Kendi yapmak istediği çalışmalar ile ilgili yaşına uygun düzeyde plan yapma ve hedefler oluşturmasını destekleyin. * Çeşitli konularda Sen ne düşünüyorsun?, Bu konudaki kararın nedir? gibi sorular sorun.

9 BEDENSEL ve KİNESTETİK YETENEK Birden fazla hareketi koordine etme, öğrenilmiş bir bedensel hareketi (bisiklete binme, dans etme gibi) yapma, bedeninde olup bitenlerin (mide ağrıması, baş ağrısı gibi) farkına varma, rol yapma, drama yapma, jest ve mimiklerini etkili kullanma, el-göz koordinasyonu (kalem tutma, makasla kağıt kesme, nesneleri parçalayıp bütünleştirme, bloklarla kule yapma gib) gerektiren faaliyetleri yapma gibi becerilerden oluşan Bedensel-Kinestetik Yeteneğinin 2. SIRADA olduğu görünmektedir. Bedensel ve kinestetik yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Harekete dayalı faaliyetler * Kendini beden diliyle ifade etme * Sportif karşılaşmaları izleme * Enstrüman çalma, resim yapma, yap-boz oynama vb. el becerisi gerektiren çalışmalar * Belirli bir spor dalıyla uğraşma * Arkadaşlarıyla oyunlarda fiziksel mücadeleye girme * Pantomim, taklit yapma, rol yapma * Dans, drama, tiyatro vb. etkinliklere katılma gibi faaliyetlere duyduğu ilgi 1. SIRADA görünüyor. Bedensel ve kinestetik yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Harekete dayalı faaliyetler * Kendini beden diliyle ifade etme * Sportif karşılaşmaları izleme * Enstrüman çalma, resim yapma, yap-boz oynama vb. el becerisi gerektiren çalışmalar * Belirli bir spor dalıyla uğraşma * Arkadaşlarıyla oyunlarda fiziksel mücadeleye girme * Pantomim, taklit yapma, rol yapma * Dans, drama, tiyatro vb. etkinliklere katılma gibi faaliyetlere duyduğu ilgi 1. SIRADA görünüyor. Bedensel ve kinestetik yeteneğe bağlı faaliyetlerden; * Harekete dayalı faaliyetler * Kendini beden diliyle ifade etme * Sportif karşılaşmaları izleme * Enstrüman çalma, resim yapma, yap-boz oynama vb. el becerisi gerektiren çalışmalar * Belirli bir spor dalıyla uğraşma * Arkadaşlarıyla oyunlarda fiziksel mücadeleye girme * Pantomim, taklit yapma, rol yapma * Dans, drama, tiyatro vb. etkinliklere katılma gibi faaliyetlere duyduğu ilgi 1. SIRADA görünüyor.

10 DOĞA YETENEĞİ Doğacı yeteneklere dayalı becerilerden, doğadaki varlıklar hakkında düşünme, doğada olup bitenleri anlamaya çalışma, çevre kirliliği, erozyon, deprem vb. gibi olayların nedenlerini açıklayabilme, doğadaki varlıkları sınıflandırma, bir bitki yetiştirme, hayvanın sorumluluğunu alma isteği duyma, hayvanat bahçesi, müzeler ile ilgili gezilerden heyecan duyma, belirli bir doğa olayı ya da varlığı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olma gibi becerilerden oluşan Doğa Yeteneğinin 4. SIRADA olduğu görünmektedir. Doğa yeteneğine bağlı faaliyetlerden; * Bitki ve/veya hayvanlara karşı duyarlı olma * Açık havada ve doğa ile iç içe yapılan etkinliklere katılma * Bahçe işlerine katılma * Doğa ve çevre ile ilgili dergi, gazete, belgesel v. izleme * Doğa yürüyüşleri, izcilik, kamp yapma * Doğadaki malzemelerle (yaprak, taş, böcek vb.) koleksiyon yapma * Doğa manzaralarıyla ilgili fotoğraf çekme * Hayvanat bahçesi, sera, doğa müzeleri vb. gezme gibi faaliyetlere duyduğu ilgi 4. SIRADA görünüyor. * Zooloji * Botanik * Jeoloji * Arkeoloji * Meteoroloji gibi alanlarla ilgili BEŞİNCİ DERECEDE planlama yapılabilir. Doğa yeteneklerine bağlı becerileri geliştirmek amacıyla yapılabilecek etkinliklerden bazıları şunlardır: * Çocukla birlikte arada sırada doğa yürüyüşleri yapın. * Televizyonda belgeselleri izleyerek, üzerinde konuşmalar yapın. * Hayvanlar, bitkiler ve doğayla ilgili çeşitli sorular sorarak görüşlerini alın. * Bir hayvan (kuş, balık, kaplumbağa vb.), çiçek vb. yetiştirmesine izin verin. * Bir büyüteç alın ve zaman zaman toprağı, çiçeği, yaprağı incelemesini sağlayın. * Hayvan ve bitki isimlerini öğrenmesini teşvik edin. * Açık hava etkinliklerine katılmasını sağlayın. * Seyahatlere fırsat buldukça götürün. * Zaman içinde doğa ve gezi ile ilgili bir dergiye abone olun. * Fotoğraf makinası alarak doğaya ilişkin fotoğraflar çekmesini ve kişisel sergiler açmasını teşvik edin.

11 BÖLÜM IV. SONUÇ ve ÖZET OLASI ETKİNLİK ve ALANLAR Sözel/Dilsel Yetenekler Beşinci Sıra Dilbilim, edebiyat, gazetecilik, yazarlık, hukuk Mantıksal/Matematiksel Yetenekler Birinci Sıra Matematik, istatistik, fen bilimleri, mühendislik, tıp, genetik, bilgisayar, ekonomi, işletme, muhasebe Görsel/Uzamsal Yetenekler Beşinci Sıra Görsel sanatlar, mimarlık, ürün tasarımı, grafik tasarım, dekoratörlük, sinema ve televizyon, sinema ve tiyatro oyunculuğu İşitsel/Müzikal Yetenekler Beşinci Sıra Bestecilik ve söz yazarlığı, müzik kompozitörlüğü, solistlik/ koristlik, enstrüman çalma Sosyal İlişki Yetenekleri Birinci Sıra Yönetim, danışmanlık, psikolojik hizmetler, eğitim, turizm, siyaset, satış ve pazarlama, insan kaynakları Kişisel/Özedönük Yetenekler Üçüncü Sıra Yetenekleri Tanıtılmalıdır Kişisel gelişim, psikoterapi, liderlik, iş geliştirme ve yatırımcılık, felsefe Bedensel/Kinestetik Yetenekler Birinci Sıra Spor, dans, sahne sanatları (tiyatro) Doğa Yetenekleri Beşinci Sıra Zooloji, botanik, çevre bilimleri, jeoloji, arkeoloji, meteoroloji

MIT ANAOKULU KOD xxxxxx YETENEK SIRALAMA TESTİ. xxxxxx. "Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır."

MIT ANAOKULU KOD xxxxxx YETENEK SIRALAMA TESTİ. xxxxxx. Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır. MIT ANAOKULU KOD xxxxxx YETENEK SIRALAMA TESTİ xxxxxx "Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxx DOĞUM TARİHİ xxxxxx CİNSİYET xxxxxx OKULUN ADI xxxxxx SINIF

Detaylı

MIT LİSE (PLUS) KOD xxxxxxx. "Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır."

MIT LİSE (PLUS) KOD xxxxxxx. Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır. 1 MIT LİSE (PLUS) KOD 233974 xxxxxxx "Her çocuğun ilgi ve yönelimlerine göre eğitim alma hakkı vardır." 2 KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx DOĞUM TARİHİ xxxxxxx CİNSİYET E OKUL xxxxxxx SINIF 10/B İL xxxxxxx İLÇE

Detaylı

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları On5yirmi5.com Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları Çocuğunuzdaki cevheri bu yaz tatilinde keşfedin! Yaz tatilinde anne babalara eşsiz bir fırsat! İster çocuk ister ergenlik döneminde olsun

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

ÇOKLU ZEKA KURAMI. Dr. Halise Kader ZENGİN

ÇOKLU ZEKA KURAMI. Dr. Halise Kader ZENGİN ÇOKLU ZEKA KURAMI Dr. Halise Kader ZENGİN ZEKA NEDIR? Gardner zekayı: 1. Bir veya birden fazla kültürde değer bulan bir ürün ortaya koyabilme kapasitesi, 2. Gerçek hayatta karşılaştığı problemlere etkili

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN

ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN Prof.Gardner ın çoklu zeka teorisine bakıldığında zekayı yeniden tanımladığı görülmektedir. Gardner a göre zeka, değişen dünyada yaşamak

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI

2017 MAYIS / 1. HAFTA PAZARTESİ CUMA SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI TRAFİK HAFTASI 2017 MAYIS / 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 ''Kaybolanı Bul'' Trafik kuralları nelerdir? Öğreniyorum ardından trafik tabelalarının ne anlama geldiği

Detaylı

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Howard Gardner "Çoklu Zeka Kuramı" nı ortaya atmadan önce insanların zeki olup olmadığı matematik, geometri ve mantık sorulardan oluşan IQ testleri ile ölçülmekteydi. Fakat

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Taşıtlar(kara taşıtları) *Taşıtlar(deniz taşıtları)

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Özel YÜCE Okulları İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Farklılaştırılmış Öğretim IB Temel Değerler 21.YY Eğitimi PYP deneyimi sizden farklı biri El eşleri Öğretmenlik deneyimi size yakın biri Öğretmenlik

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÇOKLU ZEKA Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

Çoklu Zeka ve Teknolojiler. Fulya ED TECH

Çoklu Zeka ve Teknolojiler. Fulya ED TECH Çoklu Zeka ve Teknolojiler Sözel- Dilsel Mantıksal- Matematiksel Görsel- Uzamsal Bedensel- Kinestetik Müziksel- Ritmik Kişisel- İçsel Kişilerarası- Sosyal Doğa Varoluşçu Sözel- Dilsel Mantıksal- Matematiksel

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü

BÜLTEN. Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ. T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü ARALIK Lise Ayın Konusu ALAN SEÇİMİ ALAN VE DALA GEÇĠġ: MADDE 31: ORTA ÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ:

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

Eğitim Dizisi. Hazırlayanlar: Dr. Seçil Yücelyiğit - Bil. Uzm. Sibel Güler

Eğitim Dizisi. Hazırlayanlar: Dr. Seçil Yücelyiğit - Bil. Uzm. Sibel Güler Oyun gemisi Eğitim Dizisi Her cilt 24 cm x 30 cm - 110 gr. 1. hamur Bu eğitim dizisinde okul öncesi dönem çocuklarının hem bilişsel gelişimlerini, hem de sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen zengin

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER

ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum Becerileri 3

Detaylı

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme.

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Drama Yetenekleri Nelerdir? Sabit fikirler yerine yaratıcı fikirler üretebilme. Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Tek başına karar verebilme. Bilgiyi her yerde kullanabilme. Ezbercilik

Detaylı

Anne Baba Rehberi Rehberlik

Anne Baba Rehberi Rehberlik Anne Baba Rehberi FMV Özel Erenköy Işık Anaokulu Anne Baba Rehberi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Bülten No: 9 Mayıs 2013 Hazırlayanlar Gaye ELMAS BAŞAR Diğdem KAPLAN Editör Emir BORU Yıllarca

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2012-2013 KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ SPOR ANNELER GÜNÜ TRAFİK HAFTASI SÜT-DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI İLKBAHAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Spor nedir? Çeşitli spor dallarını

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Çocukların üstün zekâlı ve üstün yetenekli olduklarını anlayabilmek için bazı davranış ve hareketlerine dikkat etmek gerekiyor. Çocukların yaptığı hareket

Detaylı

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 26 OCAK-2 ŞUBAT İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ FLORYA YERLEŞKESİ YARIYIL PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAMIN AMACI: Öğrencilerin yeni çalışma alanlarını ve güncel bilgileri keşfederek, düşünme

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN Amaç 1.Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme. 4.Sözel yönergelere uygun olarak yürüme. 5.Sözel yönergelere uygun olarak koşma. 8.Belli bir

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

Toplumsal Uyum Becerileri Beden Eğitimi, Spor ve Bağımsız Hareket Becerileri. Okuma Becerileri (1) 2 2

Toplumsal Uyum Becerileri Beden Eğitimi, Spor ve Bağımsız Hareket Becerileri. Okuma Becerileri (1) 2 2 GÖRME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SINIFLAR DERSLER İLKOKUL ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 6 6 5 5 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL

ARAÇ: Sınıf kitaplığındaki masal kitapları. YÖNTEM-TEKNİKLER: Drama, Benzetim EYLÜL AYLIK FAALİYET RAPORU Rapor No:1 EYLÜL Serbest Etkinlikler Dersi Kapsamında Yapılan Çalışmalar: 1- MASAL SESLENDİRME: Seviyeye uygun seçilen masallardaki kahramanlar seslendirilmeye çalışıldı. Burada anlatılan

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ZORUNLU DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SINIFLAR İLKOKUL ORTAOKUL DERSLER 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 6 6 5 5 Matematik 5 5 5 5 5 5

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 3,4 (3-15 Ekim 2016) 2 saat UZUN HECE - KISA HECE EYLÜL- EKİM 1,2, (19-30 Eylül 2016) 2 saat İSTİKLAL MARŞI MIZA SAYGI A.6. İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinler. A.6. Kazanımı ile İlgili Açıklamalar:

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Yapboz köşesi Uzay köşesi Yerli Malı köşesi Zaman araçları köşesi Evcilik köşesi Kitap köşesi Blok köşesi Trafik

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ KİTAP İSİMLERİ VE TEMEL ALANLAR Eğitim Bilimleri İlahiyat Spor Bilimleri Fen Bilimleri Mimarlık Planlama ve Tasarım Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Filoloji Mühendislik Güzel Sanatlar Sosyal, Beşeri ve İdari

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Mesleğiniz; yaşam biçiminizi toplum içindeki yerinizi arkadaş çevrenizi gelir seviyenizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ

2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ SU YEŞİL GÜNÜ DÜNYA SU GÜNÜ ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ YAŞLILARA SAYGI HAFTASI KÜTÜPHANELER HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Suyun

Detaylı

Zekâya Geleneksel Bakış Açısı

Zekâya Geleneksel Bakış Açısı Howard Gardner zekâyı bir problemi çözme ya da farklı kültürel ortamlarda bir ürüne şekil verme yeteneği olarak tanımlamıştır. Yani zekâ spor, müzik, doğa, resim vb. birçok alanda performans ortaya koymak

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Devlet Konservatuvarı Keman Normal 16 0 16 - Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Normal 10 0 10 - Devlet Konservatuvarı Viyola Normal 5 1 4 20,00 Devlet Konservatuvarı

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA PARTİ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Okulumuz 06.09.2017, Çarşamba günü

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs Kitap Kulübü Yaz Üyeliği nden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 5648449 ISBN NUMARASI: 5648449! ISBN NUMARASI:

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ UZAY GERİ DÖNÜŞÜM YENİ YIL TUTUM VE YATIRIM HAFTASI İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI Tutumlu olmak nedir? Nasıl tutumlu olabiliriz? Elektrik,su

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Ali Fuad Başgil Hukuk Diş Hekimliği Almanca Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Biyoloji Fen Bilgisi Fransızca İlköğretim Matematik İngilizce

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı