SİZE ÖZEL PRIVATE BANKING DÜNYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİZE ÖZEL PRIVATE BANKING DÜNYASI"

Transkript

1

2 SİZE ÖZEL PRIVATE BANKING DÜNYASI

3 HER KATEGORİDE TÜRKİYE NİN EN İYİ ÖZEL BANKACILIK KURULUŞU Overall Best Private Bank in Turkey 2006, 2008, 2010, 2011 ve 2012 y llar nda Euromoney den Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankas ödülünü alan Akbank Private Banking, son 3 ü arka arkaya olmak üzere, 7 y lda 5 defa ayn ödülü aldı. Ayrıca The Banker tarafından Türkiye nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu seçilen Akbank müşterilerine verdiği özel hizmetin başarısını da kanıtlamış oldu.

4 Best Private Banking Services Overall Best Private Banking Services Overall in Turkey Best Private Banking Services Overall Best Private Banking Services Overall in Turkey Özel Bankacılığın Altın Oranı Akbank Private Banking 5. kez Türkiye nin En İyi Özel Bankası seçildi. The Banker, Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu olarak Akbank Private Banking'i seçti. in Turkey 2006 Türkiye nin bir numaral özel bankac l k hizmeti. in Turkey 2008 Türkiye nin bir numaral özel bankac l k hizmeti. Türkiye nin bir numaral özel bankac l k hizmeti. Türkiye nin bir numaral özel bankac l k hizmeti. Best Private Banking Services Overall in Turkey Türkiye nin bir numaral özel bankac l k hizmeti.

5 PRIVATE BANKING'İN ARKASINDA AKBANK'IN GÜCÜ VAR Akbank; İMKB ye göre piyasa değeri* 15,8 milyar $ olan, Türkiye nin en değerli banka markasıdır. Türk bankacılık sektörünün en yüksek bireysel kredi ve finansal güç notlarından birine sahiptir yılında EMEA Finance e göre Türkiye nin en iyi bankası, The Banker a göre ise Türkiye nin en değerli banka markasıdır. Türkiye genelindeki 950 şubesinin yanı sıra, Almanya da (Akbank AG) ve Birleşik Arap Emirlikleri nde (Akbank Dubai Ltd.) iştirakleri ile Malta da bir şubesi vardır. Kalıcı ve yaygın fonlama tabanına sahiptir. Güçlü sermaye yapısına ve yüksek bir sermaye yeterlilik oranına sahiptir. Akbank ın vizyonu, üstün nitelikli insan kaynağının sürekli olarak fark yaratan sonuçlar elde ettiği, en beğenilen Türk şirketi olmaktır. *26 Eylül 2012 verisidir.

6 ada vapuru

7 BANKACILIK EN ÖZEL ŞEKLİYLE EN ÖZEL YERİNDE 1948'den bugüne, sermayesi ve finansal gücüyle Türkiye'nin en güçlü bankalar ndan biri olan Akbank, bankac l a de er katan yenilikler getirmeyi, yepyeni hizmetlere öncülük etmeyi sürdürüyor. Mart 2001'de kurulan Akbank Private Banking, güçlü Akbank gelene inin ve felsefesinin en belirgin örne i. Akbank Private Banking, standart bankac l k ürünlerinin yan s ra, tamamen kişiye özel alternatifler bekleyen yat r mc lar için geliştirilmiş bir hizmet. Akbank Private Banking'de uzman bir kadro, Ak Yat r m Menkul De erler, Ak Portföy Yönetimi ve yurtd ş ba lant lar n n katk lar yla, müşterilerinin ihtiyaç ve hedeflerine en uygun finansal çözümleri sunuyor. Hem hizmetlerini, hem de hizmet verdi i mekânlar tamamen kişiye özel k lan Akbank Private Banking, özel müşterilerini özel şubelerde a rl yor. Ve en önemlisi, Akbank Private Banking'de müşteriler, farkl ve kişiye özel yat r m önerileriyle buluşuyor!

8 PRIVATE BANKING'İN PEK ÇOK ÖZELLİĞİ VAR Özel müşterilerin, ihtiyaçlar gibi, hedefleri de s ra d ş d r. şte bu nedenle Akbank Private Banking, müşterisinin ihtiyaçlar na, risk profiline ve hedeflerine uygun, kişiye özel alternatifler üretir. Banka'n n uzman kadrosunda bulunan müşteri ilişkileri yöneticisi, müşterisiyle karş l kl güvene dayal bir ilişki ve diyalog kurarak onu yak ndan tan maya çal ş r, beklentilerini dinler ve hedeflerine ulaşmas n sa layacak finansal çözümleri yarat r. Her biri s n rl say da müşteriye hizmet veren müşteri ilişkileri yöneticileri, müşterilerinin yat r m stratejilerini, de işen verilere göre sürekli gözden geçirirler. Akbank Private Banking, kendine ait yat r m yönetimi grubu bulunan tek özel bankac l k hizmetini sunmaktad r. Müşteri temsilcileri, her biri alan nda uzman yat r m yönetimi uzmanlar ile temasa geçerek güncel piyasa ve ekonomik trendler hakk nda bilgi ve yat r m yönlendirmesi al r. Yat r m Grubu, gerekli durumlarda do rudan müşterilerle de temasa geçerek en do ru yat r m karar n n verilebilmesi amac yla bilgi deste i sa lar. Grubun çok önemli bir di er işlevi de, yat r m kararlar n n uygulanmas s ras nda piyasada mevcut en iyi fiyat n elde edilmesini sağlamasıdır. Kendine ait yat r m grubu bulunan tek özel bankac l k hizmeti

9 Akbank Private Banking'in ufku tüm dünyay kapsayacak kadar geniştir. Müşterilere özel yat r m stratejileri geliştirilirken, sadece Türkiye'deki de il, tüm dünyadaki yat r m olanaklar de erlendirmeye al n r. Müşteri ilişkileri yöneticileri, gün boyu, dünyan n her yerinden gelen piyasa verilerini de erlendirir. Bunun yan s ra finansal analizleri global bir perspektifte, politika ve ekonomideki de işimleri göz önünde bulundurarak yaparlar. Müşteri varl klar n tüm bu veriler ş nda, sürekli olarak optimize ederler. Tüm dünya piyasalar bir yat r m alan olabilir. Akbank Private Banking müşteri ilişkileri yöneticileri, kendi alanlar nda en deneyimli ve başar l kişilerden seçilirler. Hem e itimleri, hem de deneyimleri gere i, müşterilerinin en özel yat r m taleplerine cevap verebilecek donan ma sahiptirler. Akbank Private Banking'in düzenli e itim programlar yla bilgilerini daima güncel ve canl tutarlar. Özel çözümleri, ancak gerçek uzmanlar üretebilir. Akbank Private Banking ile çal şan müşteriler, hangi yat r m araçlar n ve stratejilerini seçmiş olurlarsa olsunlar, finansal durumlar hakk nda diledikleri zaman bilgi alabilir veya rapor talep edebilirler. Müşteriler, yat r m stratejileri hakk nda her an detayl bilgi alabilirler. Akbank Private Banking müşterileri, tamamen kişiye özel şubelerde a rlan r. Müşteriler hiçbir durumda bekletilmez. Son derece rahat ve modern şubelerde karş lan r, ihtiyaç duyduklar tüm teknolojik imkânlardan yararlan rlar. Müşteriler, kişiye özel şubelerde a rlan r.

10 evrensel birleşme

11 EN ÖNEMLİSİ, EN DOĞRU YATIRIM ÖNERİLERİ Akbank Private Banking; Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve Akbank Hazine Bölümü nün de desteğiyle müşterilerine, tüm yatırımlarını değerlendirebilecekleri genişlikte bir ürün yelpazesi sunar. Müşteriler, yatırım portföylerini oluştururken, repo, vadeli TL ve döviz mevduat hesapları ile hazine bonosu, devlet tahvili ve özel sektör bono/tahvilleri gibi sabit getirili ürünleri kullanabilirler. Arzu ederlerse, yerli/yabancı hisse senedi, yatırım fonu gibi değişken getirili ürünlere sahip olabilirler. Müşteriler, VOB da (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası) işlem yapıp, ayrıca tezgâh üstü piyasada türev ürünlerin alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirler. Akbank Private Banking, müşterilerine, yatırımlarını Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu piyasalarında değerlendirebilme fırsatını da sunar. Müşteriler yatırım işlemlerini, Akbank Private Banking şube ağı üzerinden gerçekleştirebildikleri gibi, işgünleri boyunca 24 saat işlem imkânı sunan Global İşlem Platformu üzerinden kendileri de yapabilirler.

12 AKBANK PRIVATE BANKING'İN MÜŞTERİLERİNE SUNDUĞU ÜRÜN VE HİZMETLER Nakit Yönetimi Ürünleri Vadeli TL / YP Mevduat Özel Kasa Mevduatı Altın Mevduatı Likit Fon Repo Bankacılık ve Sigorta Ürünleri Wings Private Kredi Kartı Sigorta Ürünleri Sanat Eserleri Sigortası Hayat ve Sağlık Sigortaları Avivasa Bireysel Emeklilik Planları Aklease Leasing İşlemleri Krediler Konut/İşyeri Kredileri Taşıt Kredisi İhtiyaç Kredisi Teminat Mektubu Hisse Senedi Alım Kredisi - KMK

13 yüz yüze

14 YATIRIM HİZMETLERİ Yatırım hizmetleri, yatırım kararlarını kendisi vermek isteyen; bununla birlikte, gerek piyasalar hakkında düzenli bilgi alabilmek, gerekse alım satım işlemlerini kolayca yapabilmek için profesyonel yatırım uzmanları ile düzenli ilişkiye ihtiyaç duyan müşterilerimiz için oluşturulmuş hizmetlerdir. Müşteri ile müşteri ilişkileri yöneticisinin, müşterinin kısa vadeli likidite ihtiyacına ve uzun vadeli getiri beklentisine uygun olarak belirledikleri yatırım stratejisi çerçevesinde, yatırım tutarı aşağıda belirtilen para ve sermaye piyasaları araçlarında değerlendirilir. Döviz ve parite işlemleri Akbank yatırım fonları Hazine ihraçları, Akbank ve özel sektör tahvil ve bono ihraçları Opsiyon, forward ve egzotik opsiyon işlemleri Hisse senetleri, varantlar, VOB işlemleri Global hisse senetleri ve ETF piyasaları Eurobond lar ve yabancı tahviller Parite ve Global Piyasalar İşlem Platformu Döviz/parite kaldıraçlı işlemler ve yurtdışı piyasalar Yurtdışı vadeli işlem piyasaları Mobil cihazlardan 24 saat işlem/erişim imkânı

15 Yatırım hizmetlerinin avantajları arasında, müşterinin, yatırımlarını kendi başına ulaşmakta güçlük çekebileceği yatırım araçlarında değerlendirebilmesi, farklı pazarlara ulaşabilmesi, yerli ve yabancı piyasalar hakkında zamanında ve doğru bilgi edinebilmesi, yeni yatırım alternatiflerinden anında haberdar olması sayılabilir. Ayrıca yatırımcı, Akbank Private Banking müşterileri için hazırlanan periyodik raporlardan, Ak Yatırım yayınlarından ve yurtdışındaki finans/yatırım kuruluşlarından gelen ayrıntılı piyasa analizlerinden yararlanabilir. Yatırım hizmetlerinin bir özelliği de, müşteriye, yatırımlarının yönetimine dilediği ölçüde katılma olanağı vermesidir. Bunun yanı sıra müşteri, portföy oluşturulduktan sonra portföyünün tüm detayları hakkında dilediği an bilgi sahibi olabilir, yatırım araçlarının türü ve zamanlaması konularında kendisi karar verebilir, ihtiyaçları doğrultusunda yatırım stratejisini her zaman değiştirebilir.

16 YATIRIMCI Yatırımın hedeflerle tutarlılığı Değişen beklenti, hedef ve ihtiyaca göre uygun revizyon Sürecin tekrarı MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİCİSİ Yatırımcıyı tanıma ve profil belirleme YATIRIM BÖLÜMÜ Yatırım hedefleri Likidite gereksinimi, nakit akışı Getiri beklentisi Risk profili Vade yapısı Yatırımın yeniden değerlendirilmesi ve düzenlenmesi Yatırım kararı ve uygulaması Getirinin takibi Nominal ve relatif performans ölçümü Limitlerin kontrolü Yatırımın takibi ve kontrolü Yatırım önerisi Ürün alternatifi Varlık dağılımı Vergi boyutu Yatırım işleminin gerçekleştirilmesi

17 PORTFÖY YÖNETİMİ Portföy yönetimi, yatırımcının değerlendirmek istediği tutarın, risk tercihleri, getiri beklentisi, ihtiyaç ve hedefleri doğrultusunda, yatırımcı adına profesyonel uzmanlar tarafından yurtiçi ve yurtdışı sermaye piyasası araçlarında değerlendirilmesidir. Portföy yönetimi, Ak Portföy tarafından yapılmaktadır. Portföy yönetiminin özellikleri şunlardır: Portföy yönetiminde vade açıktır. İstendiği takdirde portföye para eklenebilir veya portföyden para çekilebilir. Tüm portföy performansları, hem kendi kıstasları, hem de diğer yatırım araçları performansları ile karşılaştırılır. Portföy yönetimi hizmetinde yatırımcı, yatırımlarının yönetimini belli dönemler için tamamıyla uzmanlara bırakır ve portföy durumu bilgilerini dilediği zaman tüm detaylarıyla öğrenir. Yatırımcılarımız, kısa ve uzun dönemdeki beklentileri, likidite ihtiyaçları, kişisel hassasiyetleri ve risk tercihleri doğrultusunda kişiye özel portföyler oluşturabilirler.

18 VERGİ BİLGİLENDİRME HİZMETLERİ Akbank Private Banking, müşterilerine vergi konularında bilgilendirme hizmeti de vermektedir. Müşterilerin vergiyle ilgili soru ve sorunlarını, konunun uzmanlarına ileterek ve gerekirse müşteriyle vergi uzmanını yüz yüze görüştürerek çözümlemektedir.

19 SANAT VE GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI SANAT Akbank Private Banking, müşterilerine, Sotheby s aracılığı ile ekspertiz, koleksiyon ziyaretleri, hasar takdiri, koleksiyon danışmanlığı, müzayedelere katılım, müzayede dışında özel satış olanaklarını sağlar. Ayrıca Aksigorta aracılığı ile sanat eserleri sigortası hizmeti sunar. GAYRİMENKUL Gayrimenkul konusunda Turkey Sotheby s International Realty aracılığı ile Türkiye de gayrimenkul satın almak ve kiralamak isteyen yabancılarla, yurtdışında gayrimenkul sahibi olmak veya kiralamak isteyen Türklere, geniş ürün ve fiyat yelpazesiyle, kişiye özel seçkin ve kaliteli seçenekler sunar. Sotheby s International Realty sadece yerel değil, dünya genelinde lüks gayrimenkul alım satım işlemlerini de büyük bir gizlilik ve güven içinde gerçekleştirmeyi en önemli misyonu olarak görmektedir. Akbank Private Banking, Turkey Sotheby s International Realty ile müşterilerini buluşturmanın yanı sıra gayrimenkul alımlarında ihtiyaç duyulabilecek konut kredisi ve sigorta hizmetlerini de sunar.

20 ŞUBELER Genel Müdürlük: Akbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü Akbank Private Banking Bölümü Sabancı Center, Levent/İstanbul Telefon: (0212) Faks: (0212) E-posta: Batı İstanbul Şubesi: Bahçelievler Mah. Yanyol (d-100) Sok. No: 14-b Kat: 5 D: 506 Bahçelievler/İstanbul Telefon: (0212) Faks: (0212) E-posta: ozelbankacilikbatiistanbulsubesi@akbank.com Etiler Merkez Şubesi: Etiler Mah. Nispetiye Cad. No: Etiler/İstanbul Telefon: (0212) Faks: (0212) E-posta: ozelbankaciliketilersubesi@akbank.com Kozyatağı Şubesi: Bayar Cad. Şehit Mehmet Fatih Öngül Sok. No: 4 Kat: 2 Kozyata / stanbul Telefon: (0216) Faks: (0216) E-posta: ozelbankacilikkozyatagisubesi@akbank.com Nişantaş Şubesi: Abdi pekçi Cad. No: 19/1 Kat: Nişantaş / stanbul Telefon: (0212) Faks: (0212) E-posta: ozelbankaciliknisantasisubesi@akbank.com Suadiye Şubesi: Suadiye Park Al şveriş Merkezi Suadiye Plaj Yolu Sok. B Blok No:18 Kat: 1 Suadiye/ stanbul Telefon: (0216) Faks: (0216) E-posta: ozelbankaciliksuadiyesubesi@akbank.com Adana Şubesi: Kurtuluş Mah Sok. Pakyürek İş Merkezi No: 32 K: 3 D: 12 Seyhan/Adana Telefon: (0322) Faks: (0322) E-posta: ozelbankacilikadanasubesi@akbank.com Ankara Şubesi: Gaziosmanpaşa Mah. Arjantin Cad. No: 44 Çankaya/Ankara Telefon: (0312) Faks: (0312) E-posta: ozelbankacilikankarasubesi@akbank.com Bursa Şubesi: Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad. Üstün Sok. No: 9 Osmangazi/Bursa Telefon: (0224) Faks: (0224) E-posta: ozelbankacilikbursasubesi@akbank.com İzmir Şubesi: Vas f Ç nar Bul. Tarakçıoğlu Apt. No: 3 Kat: 1/ Alsancak/İzmir Telefon: (0232) Faks: (0232) E-posta: ozelbankacilikizmirsubesi@akbank.com

21

22

23

24

25 Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankac l k Kuruluşu... Overall Best Private Bank in Turkey 2006, 2008, 2010, 2011 ve 2012 y llar nda Euromoney den Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankas ödülünü alan Akbank Private Banking, son 3 ü arka arkaya olmak üzere, 7 y lda 5 defa ayn ödülü alarak ve The Banker tarafından Türkiye nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu seçilerek müşterilerine verdiği özel hizmetin başarısını kanıtlamış oldu.

26 Nakit Yönetimi Ürünleri Vadeli TL / YP Mevduat Özel Kasa Uygulaması Altın Mevduatı Likit Fon Repo Sabit Getirili Ürünler Devlet İç Borçlanma Senetleri Akbank Bono ve Tahvil İhraçları Özel Sektör Bono ve Tahvil İhraçları Akbank B Tipi Tahvil Bono Fonları Özel Bankacılık USD Eurobond Fonu Değişken Getirili Ürünler Akbank A Tipi Hisse Senedi Fonları Yabancı Menkul Kıymetler Fonu Emtia Fon Sepeti Fonu Altın Fonu Akbank Franklin Templeton Fonları FT B.R.I.C. Fonu Anapara Korumalı Fonlar Hisse Senetleri Varantlar Döviz / Parite İşlemleri

27 Türev Ürünler Forward İşlemleri Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve VOB Opsiyon Sözleşmeleri DCD Egzotik Opsiyonlar Swap Sözleşmeleri Mevduat Plus Piyasa Endeksli Mevduat Bankacılık ve Sigorta Ürünleri Wings Private Kredi Kartı Elementer Sigorta Ürünleri Sanat Eserleri Sigortası Hayat ve Sağlık Sigortaları Avivasa Bireysel Emeklilik Planları Aklease Leasing İşlemleri Krediler Konut/İşyeri Kredileri Taşıt Kredisi İhtiyaç Kredisi Teminat Mektubu Hisse Senedi Alım Kredisi - KMK Yurtdışı Piyasa İşlemleri Yabancı Hisse Senedi Yabancı ETF İşlemleri Eurobond lar ve Diğer Yabancı Tahviller Global Piyasalar İşlem Platformu Portföy Yönetimi Modelleri

28

29 NAKİT YÖNETİMİ ÜRÜNLERİ

30

31 Nakit Yönetimi Ürünleri Vadeli TL / YP Mevduat Sabit getirili ve risk seviyesi düşük bir üründür. TL ve tüm konvertibl yabancı para birimlerinden hesap açılabilir. Hesap vade içindeki faiz değişikliklerinden etkilenmez. Hesabın vadesinden önce kısmi çekim yapılabilir, kalan anapara, başlangıç tarihinden itibaren faiz almaya devam eder. Anaparadan kaybetme riski bulunmamaktadır. Piyasadaki faiz hareketlerinden etkilenmek istemeyen yatırımcılar için en uygun yatırım aracıdır. Stopaj %15 Risk 1

32 Özel Kasa Uygulaması Mevduatta yüksek faiz hedefleyen, ancak vade içerisinde oluşabilecek arbitraj fırsatlarından faiz kaybetmeden yararlanmak isteyen yatırımcılar için özel olarak tasarlanmıştır. TL ve tüm konvertibl yabancı para birimlerinden hesap açılabilir. Minimum hesap açma tutarı TL / USD / EUR dur. Yatırılan tüm tutar önceden belirlenen yüksek faizlerle haftalık vadelerde bağlanır. Faiz oranları her hafta başında güncellenir, böylece hesaplarda mevcut piyasa şartlarındaki faiz seviyeleri takip edilir. Bu ürün ile yatırımcılar daha likit kalarak piyasadaki fon, hisse senedi, VOB ve altın gibi yatırım ürünlerini diğer yatırımlarıyla birlikte değerlendirme fırsatı elde ederler. Stopaj %15 Risk 1 Altın Mevduatı Birikimlerini altın olarak değerlendirmek isteyen ve altın fiyatlarında yükselme öngören müşteriler için hazırlanmıştır. Altın hesabı TL, USD, EUR ve GBP döviz cinslerinde açılabilmektedir. Vadesiz hesap niteliğinde olup, fiyat; altının gram değerine bağlı olarak belirlenmektedir. Getirisi altının uluslararası piyasalardaki fiyat değişiminden etkilenmektedir. Bu ürün, saklama ve işçilik gibi maliyetleri ortadan kaldırırken, düşük tutarlarla altına yatırımı mümkün kılmaktadır. Stopaj- Beyan YOK Risk 3

33 Likit Fon Risk almadan yatırımlarının değerini korumayı hedefleyen ve bunu yaparken likit kalmak isteyen yatırımcılar için uygundur. Alım satımları aynı gün valörle yapılır. Anaparadan kaybetme riski bulunmamaktadır. Ürün, nakit yönetimi yapılırken piyasa koşullarına göre o/n getiri elde etmeyi amaçlamaktadır. Stopaj %10 Risk 1 Repo Repo, kısa vadeli bir menkul kıymetin belirli bir dönem sonunda ilk satıcısı tarafından geri alınma taahhüdü ile satılmasını öngören bir satış işlemidir. Faizi SGMK getirilerine göre daha düşüktür. Anaparadan kaybetme riski bulunmamaktadır. Vade dolmadan çekilmesi durumunda sadece anapara geri alınır. Likit kalmak isteyen müşterilerin kısa dönemli nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir üründür. Stopaj %15 Risk 1

34

35 SABİT GETİRİLİ ÜRÜNLERS

36

37 Sabit Getirili Ürünler AKBANK TAHVİL/BONOLARI İLE RİSKTEN KAÇINANLARA MEVDUAT ALTERNATİFİ GETİRİLER Devlet İç Borçlanma Senetleri Hazine tarafından ihraç edilen bono, tahvil ve gelir ortaklığı senetlerine yatırım imkânı sağlar. Bonolar iskontolu, tahviller ise değişken ya da sabit faiz kupon ödemelidir. Yatırım vadelerinde alternatifler 10 yıla kadar uzamaktadır. Bu ürünler faiz düşüşlerinde sermaye kazancı elde etme imkânı sunar; uzun vadeli tahvillerde sermaye kazancı daha yüksek olmaktadır. Vade sonuna kadar beklendiğinde anaparadan kaybetme riski yoktur. Genel olarak likit olup, ihracın özelliğine göre ikincil piyasada likiditesi değişmektedir. Bu ürünle orta seviyede risk ve yüksek likidite ile faiz piyasası ürünlerine eşdeğer getiri fırsatı sunulmaktadır. Stopaj %10 Risk 2

38 Akbank Bono ve Tahvil İhraçları 1 yıldan kısa iskontolu bono yada 2-3 yıllık değişken faizli tahvil olarak ihraç edilir. Kısa vadeliler yakın vadeli hazine bonolarını, uzun vadeliler ise genellikle gösterge tahvil faizini baz alırlar. T.C. Hazinesi tarafından ihraç edilen DİBS ler üzerine ek getiri imkânı sunmaları nedeniyle getirileri hazine kâğıtlarının üzerinde oluşmaktadır. İkincil piyasada Akbank ın piyasa yapıcılığı sağlaması dolayısıyla aktif olarak işlem görürler. Yatırımcılar bu ürün ile Akbank markasına yatırım yaparak düşük risk/yüksek getiri imkânından faydalanmakta, piyasa koşullarını en iyi yansıtan faiz seviyelerinden de yatırımlarını istenildiği an likide etme imkânına sahip olmaktadırlar. Stopaj %10 Risk 2 Özel Sektör Bono ve Tahvil İhraçları Ak Yatırım tarafından ihraç edilen özel sektör (finans ve reel sektör) borçlanma araçları da yatırımcılara uygun bir yatırım alternatifi sunmaktadır. Bu tahvillerde vade 2-3 yıl civarında olup, ağırlıklı olarak değişken faizli kupon ödemeli olarak ihraç edilirler. Değişken faizlilerde baz alınan faiz gösterge tahvil faizi olup, ödedikleri ilave faizler ile yatırımcılara yüksek getiri imkânı sunmaktadırlar. Akbank, ihraçların büyük bölümünde ikincil piyasada likidite sağlamak amacıyla piyasa yapıcılığı yapmakta ve çift yönlü kotasyon sağlamaktadır. Yatırımcılar, ihraççı kuruluş riskini almaktadır. Hazine kâğıtları üzerinde getiri hedefleyen müşterilerimize önerilmektedir. Stopaj %10 Risk 3

39 Akbank B Tipi Tahvil Bono Fonları Çeşitli vadelerde sabit getirili enstrümanlara yatırım yaparak enflasyonun üzerinde uzun vadeli getiri sağlamayı hedefler. İhbarlı fonların alım satımında fondan fona takas sistemi ile fonların hesaba geçiş süreleri kısalmaktadır. 3 farklı B Tipi Tahvil Bono Fonu bulunmaktadır. Uzun Vadeli Tahvil Bono Fonu Ağırlıklı olarak uzun vadeli tahvil ve bonolara yatırım yapıldığından, faizlerdeki gerileme sürecinden en çok yararlanacak olan tahvil ve bono fonudur. Fon portföyünde hisse senedi bulundurulmadığından, yatırımcı için risk, faiz piyasasındaki hareketlerle sınırlıdır. B Tipi Değişken Fon Yatırım portföylerinde bononun yanında az da olsa hisse senedi bulundurmak isteyen ve bu sayede daha yüksek bir potansiyel getiri hedefleyen yatırımcılar için ideal bir fondur. B Tipi Premium Tahvil Bono Fonu Birikimlerini kısa ve orta vadeli tahvil ve bonoda değerlendirmek isteyen yatırımcılar için uygun olup, fona ilk katılım için minimum alım tutarı 1 milyon paydır. Yatırımcılar, bu fonlar aracılığıyla, profesyonel fon yöneticileri tarafından yönetilen ve likiditesi yüksek sabit getirili bir yatırım aracına sahip olmaktadırlar. Stopaj %10 Risk 2

40 Özel Bankacılık USD Eurobond Fonu Bu fon ile, yatırımcıların T.C. Hazinesi nin ihraç ettiği Eurobond ların yüksek getirilerinden faydalanması ve döviz kurlarında TL aleyhine gelişebilecek olumsuzluklara karşı korunması hedeflenmektedir. Fonun stratejisi, belirlenecek vade aralığındaki Eurobond ların iç verimini fona yansıtmaktır. Eurobond fiyatları, hem ihraç eden ülkenin mali ve ekonomik performanslarından, hem de uluslararası finansal piyasalardaki gelişmelerden etkilenmektedir. Bu fon ile yatırımcılar, profesyonel fon yönetimi sayesinde döviz mevduatı üzerinde bir getiri hedefler. Stopaj %10 Risk 3

41

42

43 DEĞİŞKEN GETİRİLİ ÜRÜNLERD

44

45 Değişken Getirili Ürünler Akbank A Tipi Hisse Senedi Fonları A Tipi Hisse Senedi Fonu yla, hisse senedi piyasasındaki fırsatlardan yararlanarak uzun vadede tasarrufların büyümesi hedeflenir. Riski yüksek, buna karşı getiri potansiyeli de yüksek bir yatırım aracıdır. İhbarlı fonların alım satımında fondan fona takas sistemi ile fonların hesaba geçiş süreleri kısalmaktadır. 3 farklı A Tipi Hisse Senedi Fonu bulunmaktadır. A Tipi Hisse Senedi Fonu: Birikimlerini yüksek piyasa değeri ve getiri potansiyeline sahip büyük şirketlerin hisse senetlerinde değerlendirmek isteyen yatırımcıların tercih edebileceği bir fondur. A Tipi İMKB 30 Endeks Fonu: Bu fon sayesinde yatırımcılar hisse senedi piyasalarındaki fırsatlardan faydalanarak yüksek korelasyonla İMKB 30 endeksinin getirisine iştirak ederler. Premium Hisse Senedi Fonu: Birikimlerini yüksek piyasa değerine ve getiri potansiyeline sahip büyük şirketlerin hisse senetlerinde değerlendirmek isteyen yatırımcıların tercih edebileceği bir fon olup, fona ilk katılım için minimum tutar paydır. Bir yıldan uzun süre elde tutulduğunda elde edilen getiri vergiden muaftır. Yönetimin profesyoneller tarafından yapılması nedeniyle bireysel olarak hisse senedi yatırımı yapmaya göre avantajlı bir tercihtir. Stopaj %10 Risk 4 FRANKLIN TEMPLETON UZMANLIĞI AKBANK GÜVENCESİYLE BİRLEŞTİ!

46 Yabancı Menkul Kıymetler Fonu Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, birikimlerini global piyasalardaki yatırım enstrümanlarında değerlendirmek ve bu piyasalardaki gelişmeleri fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar için farklı bir yatırım alternatifi sunmaktadır. Fon, gelişmiş ülkelerin hisse senetlerine yatırım yapması sebebiyle global piyasalardaki gelişmelerden etkilenmekte ve TL nin diğer döviz cinsleri karşısındaki hareketini bire bir yansıtmaktadır. Yatırımcılar, global piyasalara tek bir enstrüman aracılığı ve profesyonel yönetim anlayışı ile ulaşma fırsatı yakalamış olur. Stopaj %10 Risk 4

47 Emtia Fon Sepeti Fonu Birikimlerini emtia piyasalarında değerlendirerek, bu piyasalardaki fiyat hareketlerinden yararlanmak isteyen yatırımcıların tercih edebileceği, Türkiye nin ilk açık uçlu emtia fonudur. Portföyünün en az %80 i ile dünya piyasalarında işlem gören 19 farklı emtia ile ilgili borsa yatırım fonlarına yatırım yapmayı hedefler. Fon, dünyaca kabul gören Dow Jones UBS Emtia Endeksi ni takip ederek yatırımcıların emtia piyasasındaki fiyat hareketlerinden yararlanması için ideal bir platformdur. Bu fonlar sayesinde yatırımcılar, çeşitli emtialardaki fırsatlardan bir arada faydalanmış olurlar. Stopaj %10 Risk 3 Altın Fonu Birikimlerini altın ile değerlendirmek isteyen yatırımcılar için ideal bir fondur. Fiziki altın yerine B Tipi Altın Fonu ile yatırım yapmanın güvenlik, düşük maliyet, likidite ve günlük takip avantajları bulunmaktadır. Fonun getirisi altının uluslararası piyasalardaki fiyat değişimlerine göre belirlenmektedir. Fon, Altın ın USD/Ons cinsi fiyatındaki hareketleri TL bazında yansıttığı için USD/TL kuru da fon fiyatını etkileyen bir başka faktördür. Bu fonlar sayesinde yatırımcılar, altın yatırımlarını kolay ve güvenli bir şekilde yapabilir, diledikleri an yatırımlarını likide etme imkânına sahip olurlar. Stopaj %10 Risk 3

48 Akbank Franklin Templeton Fonları Dünyanın en önemli fon yöneticisi kurumlarından Franklin Templeton Investments ın tecrübesinden, Akbank güvenilirliğiyle yararlanma fırsatı verir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için kolay ve masrafsız erişim sağlar. Farklı piyasalara yatırım yapan 4 ayrı FT Fonu bulunmaktadır. FT Amerika Fonu: Fon, ABD piyasalarına minimum %51 oranında yatırım yaparak getiri karşılaştırma ölçütü olan Russell 3000 Growth (Büyüme) Endeksi nin üzerinde getiri hedefler. FT Latin Amerika Fonu: Fon, Latin Amerika, G20, Singapur veya OECD ülkelerinde işlem gören şirketlere yatırım yapar. Getiri karşılaştırma ölçütü MSCI EM Latin Amerika Endeksi dir. FT Avrupa Fonu: Fon, Avrupa piyasalarına yatırım yaparak getiri karşılaştırma ölçütü olan MSCI Avrupa Endeksi nin üzerinde getiri hedefler. FT Asya Fonu: Fon, Asya, G20, Singapur veya OECD ülkelerinde işlem gören şirketlere yatırım yaparak getiri karşılaştırma ölçütü olan MSCI Asya Endeksi nin (Japonya Hariç) getirisini aşmayı hedefler. Küçük birikimlerle yurtdışı piyasalara düşük maliyetli yatırım yapma imkânı sağlar. Stopaj %10 Risk 4

49 FT B.R.I.C. Fonu Fon, ağırlıklı olarak BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) ülke borsalarında işlem gören şirketlere yatırım yapar. Fon, BRIC ülkelerinde işlem gören şirketlere yatırım yaptığından, hem hisse senedi fiyatlarındaki değişimlerden, hem de söz konusu ülkelerin döviz kurlarından etkilenmektedir. Yatırımcılar, yüksek büyüme potansiyeline sahip BRIC ülkelerinde işlem gören, dünyanın önemli şirketlerinin hisselerine yatırım yapma fırsatını elde ederler. Stopaj %10 Risk 4 Anapara Korumalı Fonlar Farklı dayanak varlık, endeks, emtia ve stratejilere dayalı alt fonlara yatırım yaparak yüksek getiri potansiyeli sunar. Portföyde bulunan ve fonun yatırım stratejisini oluşturan opsiyon aracılığı ile yatırımcılara iştirak oranına paralel getiri sağlar. Birikimlerini yatırım vadesi süresince fonda değerlendiren yatırımcılara anapara koruması sunar. Koruma amaçlı fonlarda alım "Halka Arz" yoluyla yapılır. Halka arz sonrasında yatırım dönemi boyunca fon almak mümkün olmayacaktır. Bu fon sayesinde yatırımcılar geleneksel yöntemlerle elde edemeyecekleri çeşitlilikte yatırım aracına anapara korumalı olarak erişebilirler. Stopaj %10 Risk 2

50 Hisse Senetleri İMKB Hisse Senetleri ile ilgili yatırım stratejileri anlık olarak paylaşılıp, yatırımcıların piyasa fırsatlarından faydalanması sağlanır. Şirketlerin dağıttığı kâr payından faydalanma imkânı bulunmaktadır ve diğer yatırım ürünlerinin getirisinden daha yüksek bir getiri potansiyeline sahiptir. Kredili Menkul Kıymet Hesabı açılan müşterilere, kredi kullanarak hisse senedi alım imkânı sunulur. Bu kredi aracılığıyla, Bankamızın krediye konu ettiği belirli şirket hisse senetleri teminata alınarak yeni hisse senedi alımı yapılabilir. Hisse senedi fiyatı düştüğünde anaparadan kaybetme riski bulunduğu için, risk seviyesi yüksek bir yatırım aracıdır. Hisse Senedi temettü gelirlerinde, dağıtım esnasında %15 stopaj kesilir. Gelir belirli bir tutarı aşarsa ayrıca yıllık beyana tabidir. Senedin alım satımından elde edilen kazançlar için %0 stopaj uygulanır; bu gelirler için yıllık beyanname verilmez. Risk algısı yüksek müşterilere, diğer yatırım enstrümanlarının çok üzerinde bir getiri potansiyeli sunar. Stopaj %0 Risk 4 Varantlar Varant, dayanak varlığın belirli bir vadede veya bu vade öncesinde, belirli bir fiyattan alım satım hakkını veren menkul kıymetleştirilmiş opsiyondur. Bir opsiyon olan varantlar, spot piyasalarda meydana gelebilecek fiyat değişimlerine karşı yatırımcıları koruma özelliğine sahiptir. Kaldıraç etkisi, varantların önemli avantajlarından biridir. Bu etki ile limitsiz kâr elde edilebilir. Zarar ise ödenen varant fiyatı ile sınırlıdır. Gelirler stopaja tabi olmakla birlikte, hisse senetlerine dayanak olan işlemlerde stopaj %0 olarak uygulanmaktadır. Yüksek getiri hedefleyen ve bu doğrultuda yüksek risk alabilen yatırımcılara önerilir. Stopaj %0 Risk 5

51 Döviz / Parite İşlemleri Yatırımcılara pariteler arasındaki yükseliş ve düşüşleri kazanca çevirebilmek için rekabetçi fiyatlarla işlem yapabilme fırsatı sunulmaktadır. Yalnızca bilinen değil, global piyasalarda işlem gören paritelerin tümü için rekabetçi fiyatlardan faydalanılabilmektedir. 1 mio USD ve üzeri USD/TRY ile 500 bin ve üzeri FX/FX işlemleri için order bırakılabilmektedir. Yatırımcılar, döviz ve parite işlemleri sayesinde piyasadaki anlık arbitraj imkânlarından faydalanabilirler. Stopaj- Beyan YOK Risk 2

52

53 TÜREV ÜRÜNLERT

54

55 Türev Ürünler EGZOTİK OPSİYONLARLA SİZE ÖZEL ÇÖZÜMLER Forward İşlemleri Tezgâh üstü piyasalarda işlem gören bu ürünle, farklı döviz ve para birimleri, ileri bir tarihte, bugünden belirlenen kur ve parite üzerinden alınıp satılır. Piyasalarda oluşan kur riski ve belirsizlikten korunmak veya bu belirsizlikten faydalanarak ileriye yönelik beklentilerine uygun pozisyon almak isteyen yatırımcılara önerilir. Forward işlemleri kaldıraç imkânı sunarak düşük tutarlı yatırımlara yüksek getiri potansiyeli sağlar. Forward işlemleri ile anapara değerlenmeye devam ederken, her türlü çapraz kur üzerinden ileri vadeli alım ve satımlar rekabetçi fiyatlarla gerçekleştirilmektedir. Stopaj %10 Risk 3

56 Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve VOB İleri bir tarihte, önceden belirlenen fiyat ve miktarda sermaye piyasası aracını, malı, kıymetli madeni, dövizi vb. alma veya satma yükümlülüğü getiren sözleşmedir. Taraflar vade sonunda standardize edilmiş bu şartlar çerçevesinde nakdi uzlaşma veya fiziki teslimat yoluyla yükümlülüklerini yerine getirirler. Vadeli İşlem Sözleşmeleri, İzmir de kurulu organize bir borsa olan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası nda (VOB) gerçekleştirilir. Vadeli İşlem Sözleşmesi nde taraflar birbirine karşı değil, Takas Kurumu na karşı sorumludur. Bu nedenle, taraflar açısından kredi riski yoktur. Endeks, döviz, faiz ve emtia olmak üzere 4 çeşit dayanak varlık bulunmasına rağmen, en çok kullanılanlar endeks ve döviz sözleşmeleridir. Çok düşük tutarlarda teminat yatırarak ilgili ürünün tüm getirisinin elde edilebilmesi nedeniyle, küçük yatırımlarla çok yüksek getiri elde etme imkânı sunar. Ancak piyasanın beklentinin aksi yönünde hareket etmesi halinde zarar olasılığı bulunduğu için, sadece yüksek risk alabilecek yatırımcılara önerilir. Gelirler stopaja tabi olmakla birlikte, endeks sözleşmelerinde stopaj %0 olarak uygulanmaktadır. Kaldıraç etkisinden yararlanarak yüksek getiri hedefleyen ve bu doğrultuda yüksek risk alabilen yatırımcılara önerilir. Stopaj %10 Risk 5

57 Opsiyon Sözleşmeleri Opsiyonlar, belli bir vadede, bir finansal ürünü belli bir fiyattan alma ya da satma hakkını, belli bir prim karşılığında opsiyonu alan kişiye veren ancak zorunlu tutmayan, alıcı tarafından talep edilmesi halinde ise opsiyonun satıcısını satmaya ya da satın almaya zorunlu tutan sözleşmelerdir. Opsiyonun en öne çıkan özelliği sağladığı yüksek kaldıraç imkânıdır. Prim kazancı elde etmek isteyen yatırımcılara opsiyon satımı önerilir. Riskten korunmak ve elindeki varlığın ileri vadedeki değerini sabitlemek isteyen yatırımcılara ise opsiyon alımı önerilir. Opsiyon sözleşmeleri hem organize hem tezgâh üstü piyasalarda işlem görür. Gelirler stopaja tabi olmakla birlikte, hisse senetlerine dayanak olan işlemlerde stopaj %0 olarak uygulanmaktadır. Opsiyonlar, yatırımcılara riskten korunma imkânı sundukları gibi, kaldıraç etkisi ile yüksek getiri ve çeşitli stratejilere yatırım yapma imkânı da sağlamaktadır. Stopaj %10 Risk 4 Döviz Opsiyonları Hisse Opsiyonları Altın Opsiyonları DCD DCD, temelde döviz opsiyon satışının mevduat şeklinde yapılandırılmış halidir. Yatırılan mevduatın başka bir para birimi cinsinden geri alınması riskine karşılık, mevduata göre daha yüksek getiri sağlayan bir üründür. DCD işleminde müşteri piyasa beklentileri doğrultusunda risk alarak bankaya, belirli bir döviz cinsini, belirli bir vadede, belirli bir fiyattan alma veya satma hakkını satmakta ve prim kazancı ile mevduat getirisini artırmayı hedeflemektedir. Vadede opsiyon gerçekleşirse, yatırılan anaparadan kaybetme riski bulunmaktadır. Bu üründe kaldıraç özelliği bulunmadığından, yatırımcılar sınırlı oranda risk alarak mevduatlarına piyasa faizlerinin üzerinde getiri elde etme imkânına sahip olmaktadırlar. Stopaj %10 Risk 3

58 Egzotik Opsiyonlar Geleneksel vanilya opsiyonların yanı sıra, döviz, parite, hisse senedi, bono, altın gibi yatırım araçları üzerine farklı opsiyonlar da yapılmaktadır. Döviz kurunun belli bir seviye üzerinde, altında veya belli bir bant içinde kalacağına veya bir hedef seviyeye değeceğine/değmeyeceğine dair pozisyon alınması amacıyla kullanılır. Bu opsiyonlara örnekler, One touch: Baz varlığın vade içerisinde bir hedef seviyeye değmesi üzerine yapılan opsiyonlar No touch: Baz varlığın vade içerisinde bir hedef seviyeye değmeyeceği üzerine yapılan opsiyonlar Double one touch: Baz varlığın vade içerisinde alt veya üst hedef seviyeye değeceği üzerine yapılan opsiyonlar Double no touch: Baz varlığın vade içerisinde hedef bant seviyeleri içerisinde kalacağı ve iki hedef seviyeye de değmeyeceği üzerine yapılan opsiyonlar Dayanak varlığın belli bir seviyeye ulaştığında knock in opsiyonlarda opsiyon devreye girerken, knock out opsiyonlarda opsiyon devre dışı kalır. Bu opsiyonlar vanilya opsiyonlar ile birleştirilerek piyasa beklentisine göre belli stratejilerle ürünler paketlenebilir. Böyle tasarlanmış ürünlere bazı örnekler: Wedding Cake: İşlem tarihinde, genişleyen 3 bant belirlenir. Baz varlığın vade sonunda bu bant seviyelerinden hangisinin içerisinde kaldığına bakılarak o bant seviyesine denk gelen getiri elde edilir. Bant genişledikçe getiri düşmektedir. Range Accrual: Vade boyunca baz varlığın belirlenen bant içerisinde kaldığı gün kadar getiri elde edilen opsiyon türüdür. Ayrıca altın mevduatı bulunan müşterilerin hesaplarındaki altın tutarının üzerine Altın opsiyonları satılması suretiyle müşteriye ek prim kazancı sağlanmaktadır. Bu ürün, piyasa koşullarına göre, ödenen primin çok üzerinde getiri elde etme imkânı sunar. Stopaj %10 Risk 5

59 Swap Sözleşmeleri Swap; iki tarafın belirli bir vadede bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir sözleşme olup, esas itibariyle forward işlemlerine benzer. En yaygın kullanılanlar, döviz Swap ları ile faize dayalı Swap Sözleşmeleridir. Faiz Swap ında biri sabit faizle, diğeri değişken faizle borçlanan iki taraf faiz ödemelerini birbirleriyle değiştirirler, ancak anapara hiçbir şekilde el değiştirmez. Cross Currency Swap, iki farklı para birimindeki kur riski belli bir süre bertaraf edilerek, faizi yüksek olan para biriminin faiz getirisinden yararlanma adına yapılan işlemdir. Böylece kur riski taşımadan, yüksek getiriye sahip diğer kur birimine geçilmektedir. Swap Sözleşmeleriyle, döviz kurları ve faiz oranlarındaki dalgalanmaların yarattığı risk en aza indirilmektedir. Stopaj %10 Risk 2

60 Mevduat Plus TL ve USD arasındaki faiz farkı ile oluşan Swapların ve diğer türev araçların getirisi kullanılarak, sadece TL cinsinden açılan ve piyasa şartlarına göre dönem dönem ortalama TL mevduat faizi üzerinde getiri sağlayan bir mevduat ürünüdür. Anaparadan kaybetme riski yoktur. Piyasa şartlarında risk almadan ortalama mevduat faizi üzerinde getiri imkânı sunar. Stopaj %10 Risk 2 Piyasa Endeksli Mevduat FX, Altın, Hisse vb. opsiyon işlemleri ile VOB Piyasasının kaldıraç özelliğini kullanarak, anapara riski almadan yüksek getiri imkânı sunan bir mevduat ürünüdür. Yatırılan tutarın bir bölümü anaparayı koruyacak şekilde mevduat olarak bağlanır, kalan bölümü ise kaldıraçlı opsiyon işlemlerinde yüksek getiri amacı ile değerlendirilir. Minimum hesap açılış tutarı USD dir. Yatırım vadesi 3 ay olarak belirlenmekle birlikte, aylık dönemlerde getiri ve anapara ile çıkış imkânı bulunmaktadır. Anapara korunarak ortalama mevduat faizi üzerinde getiri elde etme fırsatı sunar. Stopaj %10 Risk 2

61 YURTDIŞI PİYASA İŞLEMLERİY

62

63 Yurtdışı Piyasa İşlemleri Yabancı Hisse Senedi Yurtdışında S&P, Nasdaq, Dow gibi çeşitli yabancı borsalara kote hisse senedi işlemlerine, konusunda uzman profesyoneller ile aracılık edilir. Avustralya dan ABD ye kadar global bir perspektifte yabancı şirket hisselerine yatırım olanağı ve kâr payından faydalanma imkânı sağlar. Döviz bazlı diğer yatırım ürünlerinin getirisinden daha yüksek bir getiri fırsatı sunar. Global borsalar, piyasa ve ülke risklerine bağlı olarak düşüş trendine girdiğinde anaparadan kaybetme olasılığı bulunduğu için, risk seviyesi yüksek bir yatırım aracıdır. Yatırımcılar, bu ürün ile Akbank ayrıcalığı, güvencesi ve global hizmet ağını kullanarak uluslararası piyasalara yatırım imkânı elde etmektedirler. Beyan Risk 4 TÜM DÜNYA ELİNİZİN ALTINDA Yabancı ETF İşlemleri Yurtdışı Borsa Yatırım Fonları (ETF), yurtdışı borsalara kote yatırım fonu olup, yabancı hisse senedi gibi işlem görür. ETF ler baz aldıkları ürün performansını yatırım yapan yatırımcıya yansıtmayı amaçlayan yatırım fonlarıdır, vade sonları yoktur. Altın, petrol gibi emtialar ETF ler aracılığıyla kaldıraçlı olarak alınabilmekte veya açığa satılabilmektedir. Tek bir işlemle herhangi bir ülke borsası, sektörü, emtia endeksi veya yatırım temasının getirisi temin edilebilir. Bu ürün sayesinde küçük yatırımcılara portföy çeşitlendirmesi sağlanmakta, ürünlere tek tek yatırım yapmak yerine belirli bir piyasa, kıymetli maden veya şirketler topluluğuna yatırım yapabilme imkânı sunulmaktadır. Beyan Risk 4

64 Eurobondlar ve Diğer Yabancı Tahviller Yabancı para cinsinden uzun vadeli yatırımlarına DTH faizinden yüksek getiri elde etmek isteyen müşterilere önerilmektedir. Eurobond lar, T.C. Hazinesi nin dış borçlanmada kullandığı döviz cinsi borçlanma araçları olup, vadeleri 1 yıldan 30 yıla kadar değişmektedir. Genellikle USD, EUR cinsinden olup, kuponlu olarak işlem görmektedir. USD cinsi Eurobond lar 6 ayda bir, EUR cinsi Eurobond lar ise yılda bir kupon ödemelidir. USD cinsi Eurobond larda referans olarak Amerikan Hazine Bonoları, EUR cinsi Eurobond larda ise Alman Hazine Bonoları kullanılır. Uzun vadeli olmakla birlikte, ikincil piyasada likiditesi yüksektir. Uluslararası piyasalarda işlem gördüğü için, hem yurtiçi hem de yurtdışı ekonomik ve siyasal gelişmelerin yaratabileceği fiyat dalgalanmalarına açıktır. Bu yüzden anapara riski mevcuttur. Belirli seviyede risk alarak ortalama mevduat faizinin üzerinde getiri elde etme hedefinde olan müşteriler için uygundur. Beyan Risk 3

65 GLOBAL PİYASALAR İŞLEM PLATFORMUG

66

67 Global Piyasalar İşlem Platformu YENİ, HEM DE 5/24! Global Piyasalar İşlem Platformu Global Piyasalar İşlem Platformu; müşterilerimizin 5/24 işlem yapabileceği Forex (25 adet currency pair), Global Vadeli Piyasalar (Futures: Global Hisse Senedi Endeksleri, Sabit Getirili Kontratlar, ABD ve Avrupa da işlem gören tüm Emtia Ürünleri), CFD ler ve YP Hisse Senetleri gibi ürünlere tek bir platform üzerinden erişebilecekleri bir trading platformudur. Ürünün en önemli özelliği, global piyasalarda işlem gören yatırım araçlarına tek bir platformdan erişilmesidir. Tek bir platform üzerinden pek çok hesaba ulaşılabilmektedir. FOREX: Belli başlı döviz cinslerinde yüksek oranda kaldıraçlı işlem yapılmaktadır. CFD: CFD lerle birlikte gerek uzun gerekse kısa tarafta ve kaldıraçlı olarak global hisse ve endekslere yatırım yapılabilmektedir. FUTURES PİYASALARI: Bu platform üzerinden pek çok vadeli işlem borsasında işlem yapılabilmektedir. Hedging veya kâr amaçlı emtia işlemleri gerçekleştirilmektedir. YABANCI PARA HİSSE SENETLERİ: İşlem platformu üzerinden belli başlı piyasalarda işlem gören hisse senetlerine yatırım yapılabilmektedir.

68

69 PORTFÖY YÖNETİMİ MODELLERİP

70

71 Portföy Yönetimi Modelleri Portföy Yönetimi Portföy Yönetimi, Ak Portföy A.Ş. tarafından sunulan özel bir hizmet modelidir. Yatırımcının varlıkları; risk duyarlılığı, vade ve getiri beklentileri göz önünde bulundurularak tespit edilen yatırım stratejisi çerçevesinde, uzman portföy yöneticileri tarafından değerlendirilmektedir. Portföylerde minimum risk ile maksimum getiri hedeflenmektedir. Portföye giriş ve çıkış yatırımcının istediği an mümkündür, ancak en iyi performans için önerilen süre minimum 6 aydır. Yatırımcılar, varlıklarını ve portföy performansını online izleyebildiği gibi, bu bilgilere anlık olarak bağlı bulunduğu Akbank Private Banking Şubesi nden de ulaşabilir. Yatırımlarının profesyonel ekiplerce risk getiri tercihleri gözetilerek yönetilmesini tercih eden ve işlem bazında talimat verme imkânı bulunmayan müşteriler için önerilmektedir.

72

73 BANKACILIK VE SİGORTA ÜRÜNLERİB

74

75 Bankacılık ve Sigorta Ürünleri Wings Private Card Hem chip-para hem mil puan kazanımı Chip-paraların mil puana çevrimi Bankamızda TL ve üzeri varlığı bulunan müşteriler için daha yüksek oranda mil puan kazanımı Ek kartlarla daha fazla mil kazanımı Biriken mil puanların istenilen havayolunda kullanımı Mil puanların yetmediği durumda avans mil puan kullanımı Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları iç-dış hatlarda bir misafir ile Wings "primeclass" Lounge kullanımı İstanbul Atatürk Havalimanı nda Primevale hizmeti ile otopark ücretinde %55 indirim Acil Durum Hizmeti ile yurtiçi ve yurtdışında acil ihtiyaçlara hızlı çözümler

76 Elementer Sigorta Ürünleri Konut, DASK, İşyeri, Eşya, Taşıt, Tekne Sigortası Uygun fiyat Hızlı servis İhtiyaçlara en uygun çözümler Sanat Eseri Sigortası Müşterilerin ve galerilerin sahip oldukları koleksiyonlar, farklı teminatlandırma koşullarına göre sigortalanabilmektedir. Hesaplanan prim ve oluşturulan teminat içeriği ürün bazında değişmektedir. Söz konusu hizmet, konusunda uzman yurtdışı broker aracılığı ile sunulmaktadır.

77 Hayat ve Sağlık Sigortaları Uzun Süreli Hayat: Ana teminat vefat teminatıdır. Ek teminatlarla, çalışamama durumunda yaşam standartları korunur. Primler belirli miktara kadar gelir vergisi matrahından düşülebilmektedir. Yıllık Kredili Hayat: Kredi süresi boyunca karşılaşılabilecek olumsuz durumlarda kredinin ödenmesi garanti altına alınarak sigortalının yakınlarının kredi borç yükünü üstlenme zorunluluğu ortadan kalkar. Ana teminat, vefat ve kaza sonucu maluliyet teminatıdır. Primler belirli miktara kadar gelir vergisi matrahından düşülebilmektedir. Uzun Süreli Kredi Hayat Sigortası: 1 yıldan uzun süreli kredilerde yaşamsal risklere karşı güvence sağlayarak kredinin ödenmesi garanti altına alınır. Böylece, olumsuz bir durum oluşması halinde sigortalının yakınları kredi borcunu ödemek zorunda kalmaz. Primler belirli miktara kadar gelir vergisi matrahından düşülebilmektedir. VIP Hayat: Kritik hastalıklar için geniş kapsamlı bir teminat sunar. Seyahat Sağlık Sigortası: Yurtdışı seyahatlerinde acil hastalık/kaza sonucu oluşabilecek tıbbi yardım, hastane ve tedavi masrafları karşılanır. Tıbbi merkeze nakil ve tedavi bitiminde ikametgâha dönüş için nakil imkânı sağlar. Bireysel Sağlık Sigortası: Sağlık problemleri veya kazalarda ayakta ya da yatarak yapılacak tedavi giderleri, muayene, cerrahi müdahaleler için gereken harcamalar karşılanır.

78 Avivasa Bireysel Emeklilik Planları Bireylerin tasarruflarının şeffaf bir biçimde güvence altına alınması ve istekleri doğrultusunda birikimlerinin en uygun yöntemle yönlendirilmesini amaçlar. Emeklilik hakkı kazanıldığında tasarrufların; maaş, toplu para, hem maaş hem toplu para olarak geri ödenmesi mümkündür. Katılımcılar, istedikleri aylık katkı miktarını en az 10 yıl boyunca ödemek şartıyla 56 yaşını doldurduklarında emeklilik hakkını kazanır. Bu kriterler, sistemden emekli olarak ayrılmak ve vergi açısından maksimum faydanın sağlanması içindir. Sistemden, stopaj vergileri ödenmek suretiyle, istenildiği zaman ayrılabilinir. Katılımcıların BES hesaplarına ödedikleri katkı paylarının %25 ine karşılık gelen tutar, Devlet Katkısı olarak müşteri BES hesaplarına aktarılacaktır. Bu tutar yıllık brüt asgari ücretin %25 ini aşmayacaktır. Bireyler, emeklilik fonlarında değerlendirilen bakiye bilgilerini ve kazanç durumlarını anlık olarak Avivasa internet sitesinden görüntüleyebilir.

79 Aklease Leasing İşlemleri Leasing, sabit sermaye yatırımlarının finansmanında kullanılan kolay, esnek ve hızlı bir finansman yöntemidir. Ödeme planları standart olmayıp müşterinin nakit akışına uygun olarak esnetilebilmektedir. Gayrimenkul dahil %100 e varan finansman sağlar. Tüm satın alma ve ithalat, gümrük, sigorta vb. tüm operasyonel işlemlerin Aklease tarafından yapılması müşteri açısından büyük kolaylık sağlar. Ürün avantajları: Orta ve uzun vadeli bir finansman aracıdır. Döviz cinsi kısıtlaması yoktur. Kira süresi boyunca mülkiyet leasing şirketinde olduğu için teminatlandırma ihtiyacı düşüktür. Yatırımla ilgili KDV, müşteri tarafından taksitler halinde ödenir.

80

81 KREDİLERK

82

83 Krediler SİZE ÖZEL FAİZ ORANLARI Konut ve İşyeri Kredileri Konut Kredileri, ipotekli veya nakit karşılıklı olarak maksimum 10 yıl vadeye kadar kullandırılır. Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin maksimum %75 ine, yatırım amaçlı satın alınacak işyeri için ise ekspertiz değerinin %50 sine kadar kredi kullandırılabilmektedir. Nakit teminat yatırılarak, kullandırım oranını %100 e çekmek mümkündür. İpotekli konut kredilerinde KKDF ve BSMV istisnası uygulanır. Faiz ve aylık taksit tutarının kredi süresi boyunca değişmediği Sabit Faizli Konut Kredisi nin yanı sıra esnek ödeme imkânı sunan farklı Mortgage çeşitleri de bulunmaktadır. Yeni Evim Mortgage: Müşterinin mevcut gayrimenkulüne de ipotek konularak ekspertiz değerinin %100 üne kadar kredi kullanılabilmektedir. 1 yıl içinde müşterinin mevcut gayrimenkulünü satarak yüksek miktarda ara ödeme yapması prensibine dayalı olup, bu ara ödemeden erken ödeme komisyonu alınmaz.

84 Konut ve İşyeri Kredileri İndirimli Konut Kredisi: Müşterilere kredi faiz ödemelerinin bir kısmını önden yaparak aylık taksit tutarlarını düşürme imkânı sunar. Kredi kullandırımı esnasında ödenecek komisyon, kredi tutarının %1 ile %5 i arasında değişmektedir. Değişken Faizli Mortgage: Değişken ya da 2 yıl sabit, sonra değişken faizlidir. Piyasa faiz oranları düştükçe kredi faiz oranı da düşer, ancak faizler yükseldikçe kredi sözleşmesinde belirtilen üst limitte sabitlenir. Masrafsız Konut Kredisi: Sabit faizli olup, aylık ödemeler kredi vadesi boyunca standarttır. Dosya masrafı alınmamakta olup, kredinin tek maliyeti kredi faizidir. Borç Transferi Kredisi: Başka bir bankadan kullandığı konut kredisini transfer etmek isteyen müşteriler için tasarlanmıştır. Kredinin kullanılmış olduğu bankaya ödenecek erken kapama ücreti de kredi taksitlerine eklenebilir.

85 Konut ve İşyeri Kredileri Ara Ödemeli Mortgage: Dönemsel ek geliri olan ve bu ek gelirler ile kredi borcunu düşürerek faiz yükünü hafifletmek isteyen müşteriler için tasarlanmıştır. Dönem Ödemeli Mortgage: Sabit faizli olup, ödemeler aylık taksitler yerine 3, 4, 6 veya 12 ayda bir yapılır. Artan Ödemeli Mortgage: Kredi taksitleri, müşteri tarafından belirlenecek artış dönemlerinde, yine müşteri tarafından belirlenecek artış oranı ile oluşturulur. Sabit ödemeli mortgage a göre kredinin daha kısa sürede kapanma avantajı bulunmaktadır. Balon Ödemeli Mortgage: Kredi tutarının %30 una kadar olan kısmı vade sonunda topluca ödenir. Yapılan toplu ödeme nedeniyle aylık taksitler düşük tutarlı olup, müşteriye mevcut toplu parasını alternatif yatırım araçlarında değerlendirme imkânı sunar.

86 Taşıt Kredisi Maksimum vade 0 km araçlarda 60 ay, 2. el araçlarda 36 aydır. Kredi tutarı, 0 km araçlarda fatura fiyatı, 2. el araçlarda ise noter satış sözleşmesinde yer alan satış bedeli dikkate alınarak belirlenir. Çeşitli markalarla kapsamlı kampanyalar düzenlenerek uygun ve hızlı kredilendirme koşulları sunulmaktadır. İhtiyaç Kredisi İhtiyaç kredisinde maksimum vade 60 ay olup, müşterinin kredibilitesine göre teminatsız olarak kullandırılır. İpotekli ihtiyaç kredisi, konut veya ev geliştirme kapsamında değerlendirilemeyen, yüksek montanlı bireysel ihtiyaçların finansmanı için kullandırılır. Yüksek tutarlı ihtiyaçlar, gayrimenkul ipoteği karşılığında maksimum 60 ay vadeye kadar kredilendirilerek karşılanır. Konut ipoteği alınacaksa ekspertiz değerinin %75 i, işyeri ipoteği alınacaksa ekspertiz değerinin %50 sine kadar kredi kullandırılabilecektir. Nakit Karşılıklı ihtiyaç kredisi, müşterilerin portföylerindeki kıymetleri teminat vererek kullandıkları yüksek tutarlı kredilerdir. Maksimum vade 60 aydır.

87 Teminat Mektubu Teminat Mektupları; Geçici Teminat Mektupları, Kesin Teminat Mektupları, Avans Teminat Mektupları ve Serbest Teminat Mektupları şeklinde, süreli ya da süresiz olarak düzenlenebilir. Firmalar, Banka tarafından verilen garantiye dayanarak sermaye bağlamadan iş yapma ve maliyet avantajına sahip olur. Müşterilerin ihtiyaç duyduğu çeşit ve vadelerdeki teminat mektupları, Akbank Private Banking şubelerinde bulunan varlıkları teminata alınarak, kısa zamanda ve uygun komisyon oranları ile hazırlanır. Hisse Senedi Alım Kredisi (KMK) Müşterilerin hesaplarındaki nakit yatırım ürünleri teminat olarak alınarak KMK (Kredili Menkul Kıymet) hesabı açılır ve kredi kullanarak menkul kıymet alma imkânı sunulur. Bankamızın krediye konu ettiği belirli şirket hisse senetlerinden alım yapılabilir. Kredi kullandırımı takas borcunun oluştuğu gün yapılır. KMK hesabının açık bulunduğu gün sayısı kadar faiz işler, menkul kıymet satışı sonucu oluşacak nakit ile hesap otomatik olarak kapanır.

HER KATEGORİDE TÜRKİYE NİN EN İYİ ÖZEL BANKACILIK Overall Best Private Bank in Turkey 2006, 2008, 2010, 2011 ve 2012 y llar nda Euromoney den Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankas ödülünü alan Akbank

Detaylı

Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankac l k Kuruluşu... Overall Best Private Bank in Turkey

Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankac l k Kuruluşu... Overall Best Private Bank in Turkey Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankac l k Kuruluşu... Overall Best Private Bank in Turkey 2006, 2008, 2010, 2011 ve 2012 y llar nda Euromoney den Her Kategoride Türkiye nin En yi Özel Bankas ödülünü

Detaylı

Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz.

Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz. Yatırımcılara dünyayı vadediyoruz. Akbank T.A.Ş. B Tipi Franklin Templeton Şemsiye Fonu na Bağlı Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonları Akbank - Franklin Templeton işbirliği ile dünya çapında yatırım fırsatı:

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. B.R.I.C Ülkeleri Yabancı Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 23.01.2015 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 04/09/1997 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1)

YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1) YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. B TİPİ ŞEMSİYE FONUNA BAĞLI LİKİT ALT FONU (12. ALT FON) (YFBL1) FONUN TANIMI Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş.Şubat 2015 Fon, portföyünün tamamının vade yapısı en çok 180 gün

Detaylı

Yatırım Komitesi profesyonel yöneticilerden oluşan bir ekiple yapılandırılmıştır.

Yatırım Komitesi profesyonel yöneticilerden oluşan bir ekiple yapılandırılmıştır. Yatırım Felsefesi Fon yönetiminde felsefemiz, dürüst, güvenilir,şeffaf ve sürekli kendini geliştiren, yatırımcı mutluluğunu ve uzun vadeli kazancını herşeyden önde tutan bir anlayışla hizmet etmektir.

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dengeli Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25.12.2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 22.02.2005 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler

Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler Yurtiçi Piyasalar Değişken Getirili Ürünler Gedik Private Ayrıcalıklar Dünyası PB / 1 Hisse Senetleri Risk Derecesi 4 Getiri Derecesi 4 Vergi %0 Stopaj Global Fırsatları Takip Ederiz Global ekonomi ve

Detaylı

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji Varlık Yönetimi İçindekiler I. Şirket Profili IV. Yatırım Fonları II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? V Şirket Bonosu III. Varlık Gruplarımız VI. Varlık Yönetimi Strateji VII. Özel Varlık Danışmanlığı

Detaylı

Nakit Yönetim Ürünleri

Nakit Yönetim Ürünleri Nakit Yönetim Ürünleri Gedik Private Ayrıcalıklar Dünyası PB / 1 Nakit Ürünleri Risk Derecesi 1» Anapara kaybı yaşamazsınız.» Sabit getirili ve düşük risklidir.» Yatırımlarınıza değer katmanın en kolay

Detaylı

Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Ak Portföy Para Piyasası Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 05.04.2013 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ KATILIMCILARA DUYURU KURUCUSU OLDUĞUMUZ EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ Metlife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu, Metlife Emeklilik ve

Detaylı

Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER Ak Portföy BIST 30 Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 12.03.2001 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

Detaylı

GROUPAMA EMEKLİLİK FONLARI DAĞILIMI

GROUPAMA EMEKLİLİK FONLARI DAĞILIMI GROUPAMA EMEKLİLİK FONLARI DAĞILIMI Fon Kurucusu Ticaret Ünvanı : GROUPAMA EMEKLİLİK A.Ş. Portföy Yöneticisi Kuruluş Ticaret Ünvanı : AK PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Fon Kurulu Üyeleri : A.GÖKTÜRK IŞIKPINAR DAVİD

Detaylı

Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş.

Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fon Tanıtım Kılavuzu ERGO Emeklilik ve Hayat A.Ş. 1) ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU Enflasyonun aşındırıcı etkisinden korunarak birikimlere İMKB repo piyasası

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/04/1996 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Borçlanma Araçları Paylar

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Muhafazakar Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Muhafazakar Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Muhafazakar Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) Borçlanma Araçları

Detaylı

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 25 Şubat 2013 30 Haziran 2015 tarihi

Detaylı

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler PİYASA YAPICILIK Aralık 2015 Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler FİNANSİNVEST Piyasa Yapıcı rolüyle Finansinvest, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında, PAY Vadeli ve FBIST BYF

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi:27/08/2004 YATIRIM VE

Detaylı

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ Ergo Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları (EURO) Emeklilik Yatırım Fonu izahnamesinin

Detaylı

5) Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında alım satıma konu sözleşmelerde gün sonunda teminatların güncellenmesi

5) Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında alım satıma konu sözleşmelerde gün sonunda teminatların güncellenmesi 1) Aşağıdakilerden hangisi Devlet İç Borçlanma Senetlerinin ihraç yöntemleri arasında yer almaz? A) İhale yöntemi B) İhraç yöntemi C) Tap yöntemi D) Doğrudan satış yöntemi E) Halka arz yöntemi 2) Varlık

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 30/11/2010 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu Mayıs 2015 Hazine ve Türev Ürünler FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi; FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksinde

Detaylı

yarını bugün belirler 2014 1. Çeyrek

yarını bugün belirler 2014 1. Çeyrek yarını bugün belirler 2014 1. Çeyrek Ekonomik Görünüm Para politikalarına dair küresel belirsizliklerin sürmesi ile birlikte, gelişmekte olan ülkelere yönelik portföy akımlarındaki zayıflık 2013 yılında

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY ALTIN FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

GARANTİ PORTFÖY ALTIN FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı GARANTİ PORTFÖY ALTIN FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07.01.2005 29.06.2018

Detaylı

300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. SABANCI ÇALIŞANI GÜVENCE PLANI YATIRIM FONLARI TANITIM KILAVUZU - BİREYSEL

300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. SABANCI ÇALIŞANI GÜVENCE PLANI YATIRIM FONLARI TANITIM KILAVUZU - BİREYSEL 300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. SABANCI ÇALIŞANI GÜVENCE PLANI YATIRIM LARI TANITIM KILAVUZU - BİREYSEL AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 23.01.2015 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Birinci Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. Birinci Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BİRİNCİ DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU (Eski unvanıyla AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BİRİNCİ ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU ) 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25.12.2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU

KATILIMCILARA DUYURU KATILIMCILARA DUYURU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU, CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA

Detaylı

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 31.03.2010 tarihi itibariyle Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

GARANTİ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER GARANTİ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) PORTFÖYE BAKIŞ Halka

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 30/11/2010 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 02.06.2008 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI YÜKSELEN ÜLKELER ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 30/11/2010 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/11/2004

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu Hazine ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı İhraç Miktarı

Detaylı

PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİTEN HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU NUN 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİTEN HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 2 OCAK 2015 (*) tarihi itibariyle Murat İNCE Fon Toplam Değeri 50,888,120.73

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

GARANTİ PORTFÖY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı GARANTİ PORTFÖY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Tedavül Oranı (%) PORTFÖYE BAKIŞ Halka

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi : KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon Performans Sunum Raporu 13.05.2016

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. MUTLU BİRİKİM PLANI (PLAN 158) YATIRIM FONLARI TANITIM KILAVUZU

300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. MUTLU BİRİKİM PLANI (PLAN 158) YATIRIM FONLARI TANITIM KILAVUZU 300 yılı aşkın uzmanlığımızla bugün olduğu gibi yarın da yanınızdayız. MUTLU BİRİKİM PLANI (PLAN 158) YATIRIM LARI TANITIM KILAVUZU AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 15.08.2013 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25.12.2017 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU

KATILIMCILARA DUYURU KATILIMCILARA DUYURU Sermaye Piyasası Kurulu ndan alınan 18.09.2017 tarih ve 10596 sayılı izin ile Kurucusu olduğumuz Gelir Amaçlı Kamu Yatırım Fonu nun na, Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu nun Grup

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte, önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ EK/3 İZAHNAME TADİL METNİ AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ AXA HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KARMA DIŞ BORÇLANMA

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY BİRİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU TEB PORTFÖY BİRİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 27/10/1993

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 10.09.2015 Fon Toplam Değeri 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı OSMANLI PORTFÖY MİNERVA SERBEST FONUNA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 31.03.2015 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30.06.2017 tarihi itibarıyla Fon'un

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY YÖNETİMİ AŞ TARAFINDAN YÖNETİLEN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT AŞ GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2012 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere Ilişkin Rapor Finans Portföy Eurobond

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu. Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu. Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı İhraç Miktarı Vade İhraç Şekli Bono Bilgileri 500.000.000 TL nominal

Detaylı

Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri. Fon Toplam Değeri 527, Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri

Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri. Fon Toplam Değeri 527, Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 31.12.2008 tarihi itibariyle Murat İNCE Vahap Tolga KOTAN Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU Taaleri Portföy Yönetimi A.Ş. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu na Bağlı TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 01 Ocak 31 Aralık 2016 Dönemine Ait Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25.12.2017 YATIRIM VE YÖNETİME

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 22.01.1990 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon

KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon KT Portföy Yönetimi A.Ş. KT Portföy Küresel Kira Sertifikaları (Döviz) Serbest Fon 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle yatırım performans konusunda kamuya açıklanan bilgilere ilişkin rapor PORTFÖYE BAKIŞ

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY YÖNETİMİ AŞ TARAFINDAN YÖNETİLEN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT AŞ GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONUNA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER

Detaylı

OSMANLI PORTFÖY KISA VADEL

OSMANLI PORTFÖY KISA VADEL 01.01.30.12.2016 HESAP DÖNEMİNE AİT A. TANITICI BİLGİLER OSMANLI PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU Fon Toplam Değeri Tedavül Oranı (%) PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz

Detaylı

TACİRLER PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor

TACİRLER PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor TACİRLER PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor 28 Temmuz 2017 TACİRLER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN TACİRLER PORTFÖY SERBEST

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 10.09.2015 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Muhafazakâr Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGM) 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

Soyak Olimpiakent Sitesi Sakinleri için Bankacılık Teklifleri

Soyak Olimpiakent Sitesi Sakinleri için Bankacılık Teklifleri AKBANK hakkında Akbank 900 den fazla şubesi ve 15 binin üzerinde personeliyle yurt içinde güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahip olup; faaliyetlerini İstanbul daki genel müdürlüğü ve yurt genelindeki

Detaylı

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ***

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ*** Aşağıda yer alan tablo 6009 Sayılı Kanun ve söz konusu Kanun ile ilgili 2010/926 sayı ve 27.09.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67 kapsamındaki 1.10.2010 tarihinden

Detaylı

BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ

BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Adı - Tarih Neden Yatırım Finansman... Kurumsal yapımız ve güçlü sermayemiz Sahip olduğumuz güven ve imaj Sektördeki rekabetçi yapımız

Detaylı

AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON

AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON AK PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON 2 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-4 A TANITICI BİLGİLER 1-2 B PERFORMANS BİLGİSİ 3 C DİPNOTLAR 4 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 26.05.2017 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu

KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu KT Portföy Yönetimi A.. KT Portföy Birinci Kat!l!m Fonu KT Portföy Birinci Katılım Fonu Performans Sunum Raporu PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi : 10.02.2016 YATIRIM YÖNETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER Tarih 31.12.2016

Detaylı

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: (Eski Ünvanı:

Detaylı

QINVEST ELZ SERBEST (DÖVİZ) ÖZEL FON (Eski unvanıyla Qinvest Portföy Birinci Serbest Fon )

QINVEST ELZ SERBEST (DÖVİZ) ÖZEL FON (Eski unvanıyla Qinvest Portföy Birinci Serbest Fon ) 1 OCAK 30 HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Nitelikli Yatırımcıya Satış

Detaylı

Ak Portföy Gelişen Ülkeler Yabancı Hisse Senedi Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy Gelişen Ülkeler Yabancı Hisse Senedi Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER Ak Portföy Gelişen Ülkeler Yabancı Hisse Senedi Fonu'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 10.05.2011 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 02.08.2010 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB)

Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB) Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu (AGB) 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle performans sunuş raporu ve yatırım performansı konusunda kamuya açıklanan bilgilere

Detaylı

AZİMUT PYŞ KAR PAYI ÖDEYEN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

AZİMUT PYŞ KAR PAYI ÖDEYEN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2017 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi:

Detaylı

DENİZ PORTFÖY BİRİNCİ FON SEPETİ FONU

DENİZ PORTFÖY BİRİNCİ FON SEPETİ FONU DENİZ PORTFÖY BİRİNCİ FON SEPETİ FONU 1 OCAK 31 ARALIK 2017 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR E kfr Güney6ağımsızDenetimve

Detaylı

Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı Ak Portföy Serbest (Döviz) Fon'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 10.02.2017 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam

Detaylı

FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2012 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere ilişkin Rapor Finans Portföy Borçlanma

Detaylı

GARANTİ PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

GARANTİ PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER GARANTİ PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 30.06.1997 29.06.2018 tarihi itibarıyla Fon Toplam Değeri

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU- GRUP YILLIK RAPOR (AEK)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU- GRUP YILLIK RAPOR (AEK) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU- GRUP YILLIK RAPOR (AEK) Bu rapor AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011-31.12.2011

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 17.01.1992 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) TEB PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/03/2000 YATIRIM

Detaylı

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5

PERFORMANS SUNUŞUNA İLİŞKİN TANITICI BİLGİLER, PERFORMANS BİLGİSİ VE DİPNOTLAR 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1-5 A TANITICI BİLGİLER 1-3 B PERFORMANS BİLGİSİ 4 C DİPNOTLAR 5 A. TANITICI BİLGİLER Portföye Bakış Halka Arz Tarihi 10.09.2015 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yatırım Ve Yönetime

Detaylı

Ürün ve Hizmet Ücretleri

Ürün ve Hizmet Ücretleri Birim Birim Asgari Asgari Azami Azami Güncelleme İşlem Grubu işlem Adı Kalem Adı Masraf Tutar Oran Tutar Oran Tutar Oran Açıklama Tarihi Para Aktarma Havale TL Havaleler İsme (Kasadan) TL % 30 0,5 (%5)

Detaylı

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

ING EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri 56,925,032

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Yatırım Performansı Konusunda Sunulan Bilgilere İlişkin Özel Uygunluk Raporu 30 Eylül 2011Tarihinde Sona Eren Hesap

Detaylı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları

Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Piyasa Yapıcılık Uygulamaları Türev Ürünler İş Yatırım ın piyasa yapıcısı olarak faaliyet gösterdiği türev ürünler; BIST30 Endeks Opsiyonları

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE1)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE1) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE1) Bu rapor AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. Para Piyasası Likit-Kamu Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011-31.12.2011

Detaylı