BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş."

Transkript

1 BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Ke n t s e l D ö n ü ş ü m M ü t e a h h i t l i ğ i

2 K e n t s e l D ö n ü ş ü m M ü t e a h h i t i

3 K e n t s e l D ö n ü ş ü m Ülkemizin Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili 6306 sayılı kanun tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun yürülüğe girmesi ile amaç afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen, sanat ve sanat standartlarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerinin yeniden teşkil etmek üzere iyileştirmeye dair usus ve esaslar belirlenmiştir. Bu maksat ile hedef yaşanması muhtemel bir afet ( Deprem ) sonucunda bir daha can ve mal kaybı yaşanmamasının sağlanması ve kentlerin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesidir. Binalarınızın yeniden inşaa sürecinde Barman Teknik Bakanlık Lisanslı inşaat şirketi olarak geçmiş inşaat deneyim ve tecrübelerini kentsel dönüşüm müteahhitliğine aktararak binalarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesi için sektör içinde organize olarak yerini almıştır. ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ BU GÜZEL ÜLKENİN YAŞAM ALANLARINDA GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK ADINA KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ İÇİN BARMAN TEKNİK. İ ş l e r i n i z i A y r ı c a l ı k l ı Ç ö z ü m l e r i l e G e r ç e k l e ş t i r i y o r u z

4 kentsel dönüşüm 6306 sayılı kanun riskli yapı süreci 1) Vatandaşın Risk Tespiti Yaptırması 2) Risk Tespit Edilen Yapı 3) Maliklere Tebliğat Gönderimi 4) Riskli Yapı Tesbitine itiraz 8)Yıkım Sonrası Uygulama 7) Bakanlıkça Yıkım Kararı 6) Yıkım Süreci ve Kontrol 5) Riskli Yapının Yıktırılması 9) Nitelikli Çoğunluğun Sağlanması 10) Satış ve Tahsis İşlemleri 1-Vatandaşın Risk Tesbiti Yaptırması : Vatandaşlar yapılarını, bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine, veya bakanlıkça, lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlara tespit edttirebilirlerç Bu aşamada herhengi bir çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracatı ile bu tesbit yapılır. 2-Riskli Tespit Edilen Yapılar : Yapılan tespitler neticesinde RİSKLİ OLDUĞU TESPİT EDİLEN yapılar tesbiti yapan kurum ve kuruluş tarafından Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne bildirilir. Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri bu raporları inceler rapor tam ise ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. 3-Maliklere Tebligat Gönderimi : İlgili tapu müdürlüğünce tapu kütüğüne işlenen belirtmeler, riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki Müdürlüge dilekçe ile itirazda bulunabilirler. Aksi taktirde tebligat tarihinden 60 günden az olmamak üzere belirlenen süre içinde yıkımın yaptırılması gerektiği belirtilmek sureti ile hak sahiplerine tebligat tebliği edilir. 4- Riskli Yapı Tespitine İtiraz : İtirazları inceleyecek olan teknik heyet üniversitelerden bildirilen dört üye ile en az ikisi inşaat mühendisi olmak üzere, Bakanlık teşkilatında görev yapan üç üyenin iştiraki ile teşkil edilir. Riskli yapı tespitinin, itiraz üzerine değişmesi halinde, durum aynı şekilde ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. 5-Riskli Yapının Yıktırılması : Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapının yıktırılması istenir.

5 kentsel dönüşüm 6306 sayılı kanun riskli yapı süreci 1) Vatandaşın Risk Tespiti Yaptırması 2) Risk Tespit Edilen Yapı 3) Maliklere Tebliğat Gönderimi 4) Riskli Yapı Tesbitine itiraz 8)Yıkım Sonrası Uygulama 7) Bakanlıkça Yıkım Kararı 6) Yıkım Süreci ve Kontrol 5) Riskli Yapının Yıktırılması 9) Nitelikli Çoğunluğun Sağlanması 10) Satış ve Tahsis İşlemleri 6-Yıkım Süreci ve Kontrolü : Riskli yapının altmış günlük süre içinde maliklerince yıktırılıp yıktırılmadığı, müdürlükçe mahalinde kontrol edilir ve riskli yapı, malik tarafından yıktırılmamış ise, yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve otuz günden az olmak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur. Bu süre sonundada maliklerce riski yapı yıktırılmaz ise müdürlükçe yıkım işlemine başlanır. 7-Bakanlıkça Yıkım Kararı : Riskli yapının yine de yıktırılmadığı tespit durumlarda Bakanlıkça yazılı olarak İdareye bildirilir. Buna rağmen yıktırılmadığı tespit edilen yapılar, Bakanlıkça yıkılır veya yıktırılır. Bakanlık veya İdare tarafından yapılan yıktırmanın masrafları, ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. Tapu müdürlüğü, yıkılan binanın paydaşlarının müteselsil sorumlu olmalarını sağlamak üzere tapu kaydındaki arsa payları üzerine masraf tutarında müşterek ipotek belirtmesinde bulunarak Bakanlığa veya İdareye ve binanın aynî ve şahsî hak sahiplerine bilgi verir. 8- Yıkım Sonrası Uygulama : Yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinin üçte birinin istemi üzerine, noter vasıtası ile yapılacak tebligat ile kat malikleri kurulu toplantıya çağrılır. Bu toplantıda yürütülecek uygulamalar konusunda bütün maliklerce oybirliği ile anlaşma sağlanamaması halinde, öncelikle riskli yapının değeri, Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilir ve bu değer gözetilerek oybirliği ile anlaşmaya çalışılır, anlaşma sağlanamaması durumunda, yapılacak uygulamaya sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir. Bu karar tutanağa bağlanır ve toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır.

6 kentsel dönüşüm 6306 sayılı kanun riskli yapı süreci 1) Vatandaşın Risk Tespiti Yaptırması 2) Risk Tespit Edilen Yapı 3) Maliklere Tebliğat Gönderimi 4) Riskli Yapı Tesbitine itiraz 8)Yıkım Sonrası Uygulama 7) Bakanlıkça Yıkım Kararı 6) Yıkım Süreci ve Kontrol 5) Riskli Yapının Yıktırılması 9) Nitelikli Çoğunluğun Sağlanması 10) Satış ve Tahsis İşlemleri En az üçte iki çoğunluk ile alınan karar, karara katılmayanlara ve kat malikleri kurulu toplantısına iştirak etmeyenlere noter vasıtasıyla tebliğ edilir ve bu tebliğde, onbeş gün içinde bu kararın kabul edilmemesi halinde bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının, Bakanlıkça tesbit edilecek rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılacağı, bu suretle paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu payların, rayiç bedeli Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edileceği bildirilir. 9- Nitelikli Çoğunluğun Sağlanması : En az üçte iki çoğunluk ile alınacak kararlar ve anlaşma şartları Müdürlüğe bildirilir. Anlaşmaya katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları; Bakanlıkça tespit ettirilen arsa payı değeri üzerinden anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılır. Bu suretle paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu paylar, Bakanlığın talebi üzerine, tespit edilen rayiç bedeli de Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edilir ve yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere Bakanlığa tahsis edilmiş sayılır. 10- Satış Ve Tahsis Uygulamaları : Satış ve tahsis işlemleri sonlanınca uygulamaya geçilir. H e r P r o j e İ ç i n K e s i n S o n u ç

7 Yeni Bina Süreci 1) Riskli Bina Tesbiti başvurusu için gerekli evrak temini 2) Bakanlıkça onaylı kurum ve kuruluşlara başvuru 3) Bakanlıkça onaylı Kurum yada kuruluşun RİSKLİ YAPI RAPORUNU hazırlanması 6) Maliklerin 2/3 çoğunlukta ORTAK KARAR PROTOKOLÜNÜ imzalaması 5) RİSKLİ BİNA RAPORUNA göre Bakanlık TAPU ya RİSKLİ BİNA şerhini koyması 4) Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne RİSKLİ YAPI RAPORUNUN sunumu 7) ORTAK KARAR PROTOKOLÜNÜN Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne Sunulması 8) MÜTEAHHİTLİK Sözleşmesi Projelerin Hazırlanması ve Belediye Ruhsat Başvurusu 9) Bakanlıkça onaylı BANKALAR dan Kredi Başvurusu 12) Yapımı tamamlanan binaya Belediye den İSKAN alınması 11) Müteahhit İn Yeni Bina için İnşaat İmalat Sürecine Başlaması 10) Kira Yardımı için KENTSEL DÖNÜŞÜM Müdürlüğüne Başvuru B A R M A N T e k n i k t e i ş i m i z, i s t e d i ğ i n i z y a p ı y ı ç o k d a h a f a z l a s ı ile h a y a t a g e ç i r m e k t i r. İ n ş a a t a o l a n t u t k u m u z s ü r e ç l e r i m i z i n ö z ü n d e y e r a l ı r k e n s i z i n i h t i y a ç l a r ı n ı z b i z i m e s i n k a y n a ğ ı m ı z d ı r.

8 K e n t s e l D ö n ü ş ü m F a a l i y e t K a p s a m ı Türkiye de yaklaşık olarak 19 milyon konut bulunmaktadır. Bu konutlardan 1999 depreminden sonra yapılan 5 milyon konutun iyi durumda olduğu değerlendirildiğinde 14 milyon konutun afet riski yönünden incelenmesi gerekmektedir. Deprem tasarımı ve malzeme dayanımı yetersiz olan yapılar ve gözetildiğinde ülkemizdeki toplam yapı stogunun yaklaşık %40 nın yani yaklaşık 7milyon konutun yenilenmesi gerektiği tahmin edilmekredir. BARMAN TEKNİK KENTSEL DÖNÜŞÜM Sürecinde müteahhitlik firması olarak afet riski altındaki alanlarda bulunan binalarınız için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans a sahip kurumlar tarafından yapılabilen RİSKLİ YAPI TESPİTİ ile RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU sonrası yıkım kararı alınmış binalarınızın fen, sanat ve sanat standartlarına uygun sağlıklı ve güvenli bir şekilde yeniden yapılmasını taahüt etmek üzere kapsamını tanımlamıştır.

9 BARMAN TEKNİK KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMI Düşünülmüş, hesaplanmış adımlar ile her zaman gerçekleştirdiğimiz kesin sonuca ulaşma konusunda işverenlerimize rehberlik ediyoruz.

10 BARMAN TEKNİK KENTSEL DÖNÜŞÜM DE YENİDEN YAPILACAK BİNALAR İÇİN YAPIM SÜRECİ KAPSAMI Kontrol ve Hukuksal Uyumlaştırma Alınan Yıkım Tespit Raporunun uygunluğu ve konut sahiplerinin 6306 sayılı kanun içinde tanımlanan hukuksal süreçlerdeki hazırlıklarının kontrolü, uyumlaştırılması ve müteahhitlik firması olarak BARMAN TEKNİK ile inşaat taahhüt yada kat karşılığı inşaat sözleşmesi oluşturulması sağlanır. Dizayn Öncesi Evre Yönetimi Dizayn öncesi evre yönetimi, organizasyonel prosedürler kurar, bina ihtiyaç programının amaçlarını ve işin kapsamını hazırlar. Bu çalışmalar ışığında bağlı bulunan belediyenin mevcut imar planı ve plan notlarına göre projenin yeni kat ve cephe görünüşleri mimari avan proje olarak hazırlanır. Temel bütçe değerlerinin ve ana iş programının oluşturulması sağlanır. Bina Sahipleri beklentileri ile avan proje onaylanaması ve sözleşmeye ek hale getirilmesi sağlanır. Proje finansal kaynağın bina sahipleri tarafından karşılanması durumda Bakanlıkça onaylanmış finans kuruluşları yada bankalar a proje sunularak kredi yapılandırılması sağlanır. Bu evrede inşaat ana süreç planlamaları / bütçeleri yapılır. Bir yönetim planı hazırlanır ve teknik girdiler sağlanması yolu ile bina modellenir. En iyi mimarlar ve mühendisler belirlenir ve projelendirme mimari, statik mühendisliği, mekanik mühendisliği ve elektrik mühendisliği disiplinlerinde çözülür. Yıkım planlaması, bina boşaltma ve taşınma planları, hafriyat, kaba inşaat işleri, ince inşaat işleri, elektrik tesisat, mekanik tesisat, alt yapı ve çevre düzenleme işleri planlanır.

11 BARMAN TEKNİK KENTSEL DÖNÜŞÜM DE YENİDEN YAPILACAK BİNALAR İÇİN YAPIM SÜRECİ KAPSAMI Dizayn Yönetimi BARMAN TEKNİK Mimari, statik mühendislik, mekanik ve elektrik mühendisliği projeleri üzerinde superpose ve dizayn dökümantasyon ları oluşturur. Bu çalışmalar sonrasında inşaat fizibilitesi, insan ve malzeme kaynaklarının tedariği, satınalma ve inşaat süreçleri için planlamalar netleştirilir. Projelendirmenin tamamlanması ile bağlı bulunan Belediye ye İnşaat Ruhsatı için başvurulur. Dizayn Yönetimi çalışmaları farklı disiplinlerdeki uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından aşağıdaki nitelikleri taşıyıp taşımadıklarının kesinleştirilmesi ana hedefi doğrultusunda çalışılır.; Fen, sanat ve İnşaat Standart kabulleri Resmi kuruluşların onay ve izinlerinin tamamlanması Projelendirmede doğrulama ve tam koordinasyon Yeni bina Sözleşmesel gerekliliklerin yerine getirilmesi. Yüksek standartlarda malzemelerin kullanılmasının sağlanması İnşaat üretimin sağlanması K e n t s e l D ö n ü ş ü m Y e n i İ n ş a a t T e k n o l o j i l e r i v e M ü h e n d i s l i k Ç ö z ü m l e r i

12 BARMAN TEKNİK KENTSEL DÖNÜŞÜM DE YENİDEN YAPILACAK BİNALAR İÇİN YAPIM SÜRECİ KAPSAMI İnşaat Taahhüt İnşaat Taahhüt Yönetimi süreci planlama, dizayn ve inşaat süreçlerini birbirinden farklı olarak ele almak yerine bu süreçleri entegre iş kalemleri olarak ele alır. Bu bakış açısıyla son yönetim tekniklerini planlama, dizayn ve inşaat süreçlerine uygulayarak; işverenleri için maliyet, zaman ve kalite kalemlerinin sonuçlarını kesinleştir. Projenin başlangıç aşamasında, BARMAN TEKNİK kritik proje kararlarını koordine ve objektif bir plana formüle eder. Bu işvereni dizaynırı ve inşaat müdürünü içeren bir takımın oluşturulması yoluyla gerçekleşir. BARMAN TEKNİK dizayn ve inşaat süreçlerini monitör/kontrol ederken, istenen son ürüne kavuşmayı hedeflerken; bunları kararlaştırılmış bütçe ve zaman içinde gerçekleştirmeyi amaçlar. BARMAN TEKNİK dizayn süreci boyunca inşaat tecrübesi ile süreci monitor eder, kontrol eder, inşaat çalışmaları ile istenen hayal edilen sözleşme ile tanımlanmış son ürüne müşterisini kavuşturur. G ü v e n i r l i k, S o r u m l u l u k v e P e r f o r m a n s

13 İ ş G ü v e n l i ğ i v e İ ş ç i S a ğ l ı ğ ı P o l i t i k a s ı İş Güvenliği Planının en iyi şekilde çalışma alanlarındaki aktiviteler üzerinde koordine edilerek uygulanması ; - insana zarar vermeden, kazasız bir şekilde iş bitirilmesi, BARMAN Teknik İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği politikasıdır.

14 BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TiCARET A.Ş. ADNAN KAHVECİ MAH / SEMT YAVUZ SULTAN SELİM BLV. PERLAVİSTA A BLOK KAT : 9 No: 77 BEYLİKDÜZÜ/ İSTANBUL Tel : Fax : bilgi@barmanteknik.com

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sunu Başlıkları Riskli Yapıların Tespiti İtiraz ve Yıkım Süreci Anlaşma ve Yeniden Yapım Kanun ve İlgili Mevzuat 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN!

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN! ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN! RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ RİSKLİ YAPI TESPİT EDİLDİKTEN SONRA YAPILACAKLAR FİNANSAL DESTEKLER içindekiler BÖLÜM 1 RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ

Detaylı

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler 1. VATANDAŞIN RİSK TESPİTİ YAPTIRMASI Vatandaşlar yapılarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen lisanslandırılan

Detaylı

YENİ SORULAR VE CEVAPLAR. 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim?

YENİ SORULAR VE CEVAPLAR. 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim? YENİ SORULAR VE CEVAPLAR 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim? CEVAP: Bakanlık Lisanslı Kuruluşlarına tapu ve kimlik fotokopisi ile başvurup; bina için Deprem Risk Raporu alınarak Kentsel

Detaylı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI UYGULAMA İŞLEMLERİ Riskli alanlarda ve riskli yapılarda, Kanun kapsamında

Detaylı

Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor.

Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor. KENTSEL DÖNÜŞÜM SORU VE CEVAPLAR 1) Kentsel dönüşümün ilk adımı nedir? Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor. 2) Riskli binalar nasıl tespit edilecek?

Detaylı

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 2 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28695 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/12/2012 tarihli ve 28498 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Afet

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Rezerv Yapı Alanı ile Riskli Alanın Tespiti... 3 Rezerv

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi RİSKLİ YAPI TESPİTİ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Dairesi SUNU BAŞLIKLARI 1. YAPI STOĞUMUZA GENEL BAKIŞ 2. RİSKLİ YAPININ TARİFİ 3. RİSKLİ YAPININ TESPİT EDİLMESİ

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLM ESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAM A YÖNETM ELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

FİRMA TANITIMI KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ GÜVENLİ GELECEĞE DÖNÜŞÜM

FİRMA TANITIMI KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ GÜVENLİ GELECEĞE DÖNÜŞÜM FİRMA TANITIMI KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ GÜVENLİ GELECEĞE DÖNÜŞÜM DİPU İNŞAAT PROJE VE UYGULAMA LTD. ŞTİ. DİPU İnşaat Proje ve Uygulama Limited Şirke Haziran 2012 tarihinde Sayın İnşaat Mühendisi Özcan ÖZ

Detaylı

Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi. İstanbul 5.12.2013

Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi. İstanbul 5.12.2013 Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi 1 İstanbul 5.12.2013 Türkiye Bina Stoku ve Riskli Binalar Bina Sayısı 19 Milyon 1998 Öncesi Üretilen Yapılar 14 Milyon Riskli Bina Sayısı 7 Milyon Dönüşüm

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP www.kentseldonusum.gov.tr KANUNUN AMACI VE HEDEFİ 01 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDAKİ KANUN UN TEMEL AMACI NEDİR? Kanun, afet riski altındaki

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI Kentsel dönüşümün ilk adımı nedir? http://www.kentseldonusum.gov.tr/ İlk Adım Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor Riskli binalar

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Yönetmeliğin Yayınlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 15/12/2012 28498 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 02/07/2013 28695 AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2014 Hakkımızda Uluslararası konsorsiyumlarda inşaat şirketlerinin organizasyonları ile çalışma fırsatı bulan kurucular proje uygulama sahalarında

Detaylı

ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN

ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN İSTANBUL DA DEPREM RİSKİ İSTANBUL DA MEVCUT YAPI STOKUNUN; yaklaşık %50-60 ı kaçak yapıdır. % 40 ı ekonomik ömrünü tamamlamıştır. % 27si deprem

Detaylı

İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR?

İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR? İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR? 21 SORU 3: KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA KULLANILAN GENEL YÖNTEMLER

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA AKILLARA TAKILAN, EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULARIN YANITLARINI, SİZ DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BU KİTAPÇIKTA BİR ARAYA GETİRDİK.

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI İçindekiler Önsöz...7 Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI I. AFET RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ VE YIKIM SÜRECİ... 22 1. Kapsam:

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Amaç ve kapsam (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16.05.2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BAKANLIKTAN İZİNLİ RİSKLİ YAPI TESPİT KURULUŞU EPOKSİ MÜHENDİSLİK İnşaat Malzemeleri Ticaret L.T.D Ş.T.İ 1721 Sokak No:4/410 melek iş hanı Karşıyaka-İzmir Tel:0.232.3696983-fax:0.232.3692254 Cep:0.850.3802515..0.532.7321658

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI ÇALIŞMA RAPORU 2017 YILI ÇALIŞMALARI 1.Yapı Ruhsatı Verilmesi Ve Şehre Mimari Kimlik Kazandırılması 2.Zemin Etüt Çalışmaları, Riskli

Detaylı

HER YÖNÜYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM REHBERİNİZ! Dönüşüm başlıyor, ben nereden başlayacağım diyorsanız tüm sorularınızın cevabı Deniz de!

HER YÖNÜYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM REHBERİNİZ! Dönüşüm başlıyor, ben nereden başlayacağım diyorsanız tüm sorularınızın cevabı Deniz de! HER YÖNÜYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM REHBERİNİZ! Dönüşüm başlıyor, ben nereden başlayacağım diyorsanız tüm sorularınızın cevabı Deniz de! Ücretsiz Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Hizmeti İçin: 444 36 34 denizmortgage.com

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU İkincil Mevzuat Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği (13 Eylül 2012 tarihli 28410 sayılı Resmi Gazete) 6306 Sayılı Kanun

Detaylı

MADDE 6 (2) (Değişik:RG-25/7/ )Üniversiteler hariç olmak üzere, lisanslandırılan kurum ve kuruluşlarda riskli yapı

MADDE 6 (2) (Değişik:RG-25/7/ )Üniversiteler hariç olmak üzere, lisanslandırılan kurum ve kuruluşlarda riskli yapı 6306 sayılı Kanunu Uygulama Yönetmeliği Rezerv yapı alanının tespiti MADDE 4 (1) Rezerv yapı alanı; a) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını, b) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi HİZMET REHBERİ Sıra No İşlem Gerekli Evrak Listesi Süre 1-İmar durumu 2-Tapu 3-Kot-Kesit 1 Zemin Etüt Onayı 2 Tesisat Proje Onayı 4-İnşaat-istikamet rölevesi 5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI. İkinci Bölüm sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI. İkinci Bölüm sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İNCELEMENİN AMACI İkinci Bölüm 6306 sayılı KANUNDA ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMENİN ANA ÇİZGİLERİYLE AÇIKLANMASI I. 6306 sayılı KANUN UN AMACI VE VARLIK NEDENİ (RATIO LEGIS)...5 II. 6306

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE 6306 SAYILI YASA

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE 6306 SAYILI YASA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE 6306 SAYILI YASA Av. Samiye OSMANAĞAOĞLU* Kentsel yerleşme ; sanayi, ticaret, eğitim ve yönetim alanlarında çalışan insanların yaşadığı büyük yerleşim birimleridir. Kentsel Dönüşüm ise,

Detaylı

SUNU BAŞLIKLARI: 1.RİSKLİ YAPININ TARİFİ 2.RİSKLİ YAPI TESPİT MÜRACAATLARI 3.RİSKLİ YAPI TESPİTİ 4

SUNU BAŞLIKLARI: 1.RİSKLİ YAPININ TARİFİ 2.RİSKLİ YAPI TESPİT MÜRACAATLARI 3.RİSKLİ YAPI TESPİTİ 4 SUNU BAŞLIKLARI: 1.RİSKLİ YAPININ TARİFİ 2.RİSKLİ YAPI TESPİT MÜRACAATLARI 3.RİSKLİ YAPI TESPİTİ 4. RİSKLİ YAPI TESPİTİNİ YAPACAK KURUM VE KURULUŞLAR 5.İDARELERCE RİSKLİ YAPI TESPİTİNE YÖNELİK YAPILACAK

Detaylı

Tektaş Group. TEKTAŞ GROUP; Kentsel Dönüşüm, Proje, Danışmanlık, Teknik Müşavirlik hizmetleri vermektedir.

Tektaş Group. TEKTAŞ GROUP; Kentsel Dönüşüm, Proje, Danışmanlık, Teknik Müşavirlik hizmetleri vermektedir. Tektaş Group TEKTAŞ GROUP; Kentsel Dönüşüm, Proje, Danışmanlık, Teknik Müşavirlik hizmetleri vermektedir. TEKTAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM, KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU KAPSAMINDA TÜRKİYE GENELİNDE T.C. ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK

Detaylı

Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN. Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul)

Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN. Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul) Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul) Tanımlar Madde 2 - (1) Bu Kanunun uygulanmasında; a) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, b) İdare: Belediye ve mücavir alan

Detaylı

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28374 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1- Dilekçe 2- Harç makbuzu fotokopisi

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1- Dilekçe 2- Harç makbuzu fotokopisi 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BETON VE ZEMİN LABORATUARI BÜROSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

27 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

27 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK 27 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29870 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/12/2012 tarihli

Detaylı

İÇİNDEKİLER A. GİRİŞ 21 B. YASANIN AMACI 46 C. YASANIN UYGULANMASINDA TANIMLAR 48 D. TASARRUFA GEÇME /B Arazilerinin Belirlenmesi 21

İÇİNDEKİLER A. GİRİŞ 21 B. YASANIN AMACI 46 C. YASANIN UYGULANMASINDA TANIMLAR 48 D. TASARRUFA GEÇME /B Arazilerinin Belirlenmesi 21 15 İÇİNDEKİLER ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ÎLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN A.

Detaylı

YÖNETMELİK 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 27 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29870 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/12/2012 tarihli

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLAR KURULU KARARLARI

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLAR KURULU KARARLARI T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 2 Temmuz 2013 SALI Sayı : 28695 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ BAKANLAR KURULU KARARLARI Karar Sayısı : 2013/4964 İstanbul

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 AFET RİSKİALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

DEPREM DÖNÜŞÜM ve YAPI KONTROL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

DEPREM DÖNÜŞÜM ve YAPI KONTROL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün yürüttüğü faaliyetlerde, yetki, yöntem ve sorumlulukları tanımlamaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür, Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Detaylı

ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SKİALTINDAKİ ALANLARIN RECİ

ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SKİALTINDAKİ ALANLARIN RECİ ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFET RİSKR SKİALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESi HAKKINDA KANUN KAPSAMINDA RİSKLİ YAPI SÜRECS RECİ SUNU BAŞLIKLARI: 1.RİSKLİ YAPI TESPİTİNE İLİŞKİN

Detaylı

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR 1-KONU 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

1. BÖLÜM TÜRKİYE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM MEVZUATI

1. BÖLÜM TÜRKİYE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM MEVZUATI 1. BÖLÜM TÜRKİYE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM MEVZUATI 1- YÜRÜRLÜKTEKİ KANUN VE YÖNETMELİKLER Kentsel dönüşümün çözüm getirdiği problemli sahaların çeşitliliğinin kapsamlı olması nedeniyle bu doğrultuda dönüşüm

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 68 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26969 TOPLU YAPILARDA KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI TESİSİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ

/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ 10.12.2018/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ 7153 sayılı ÇEVRE KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ile muhtelif kanunlarda değişiklik

Detaylı

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB)

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN 1. KONU Ülkemizin olası bir deprem beklentisinin yaratacağı tahribat, inşaat sektörünün yapısı ve özellikle

Detaylı

NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM...

NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM... NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM... DEPREM Türkiye de Nüfusun % 72 si Havaalanlarının % 76 sı Enerji tesislerinin % 80 i 1. ve 2. derece deprem bölgesi içerisinde bulunuyor. *İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü 2009

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Usul ve Esaslar, 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 (1) Bu Usul ve Esaslar, 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. İmar barışının yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, imar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte İmar barışı yönetmeliğinin tam

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları YUNUSEMRE BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ) SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Metruk Yapıların Yıkılması İşi Yanan Yıkılan Bina Formu Düzenlemesi BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

YAPI. inşaatı ile. yeraltı ve yerüstü bunların ilave değişiklik. içine alan tamirlerini sabit ve hareketli tesislerdir YAPI. Kuruluş veya kişilerce

YAPI. inşaatı ile. yeraltı ve yerüstü bunların ilave değişiklik. içine alan tamirlerini sabit ve hareketli tesislerdir YAPI. Kuruluş veya kişilerce karada ve suda, daimi veya geçici resmi ve özel YAPI yeraltı ve yerüstü bunların ilave değişiklik inşaatı ile içine alan tamirlerini sabit ve hareketli tesislerdir 1 YAPI Kuruluş veya kişilerce kendilerine

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

Hak sahibi, başvuru ve doğrudan satış MADDE 6- (1)

Hak sahibi, başvuru ve doğrudan satış MADDE 6- (1) 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Değişiklikten

Detaylı

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır. Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekansal, toplumsal koşulları dikkate alan kapsamlı bir projelendirme süreci olarak tanımlanabilir. Kaçak yapılaşmanın

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU S I R A N O VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1 Proje incelemesi 2 Röleve projeleri 3 Tadilat projeleri

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 18/10/2011 28088 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 23/08/2013 28744 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görev, yetki ve

Detaylı

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler İnşaat Prosedürleri İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler Aşağıdaki inşaata başlarken,karar verme aşamasından iskan alınmasına kadar geçecek aşamalar ve yapı prosedürleri için, firmamız

Detaylı

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. No Hizmetin Adı 1 İmar Durumu Belgesi 2 Yazılı İmar Durumu Belgesi 3 İmar Plan Kopyası 4 5 6 Yer Seçim Belgesi

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ

RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ 1 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI) RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 6306 sayılı Kanun un Uygulanmasına Dair Soru ve Cevaplar RİSKLİ YAPI TESPİT SÜRECİ Yapılara risk tespiti yapt. Tespit yap. ve rapor haz. Rapor inc. ve onayı Tapuya bild.

Detaylı

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALANSAL UYGULAMALAR 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ İsmail TÜZGEN Şehir Plancısı 6306

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

a. Dilovası Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü ne; iskana esas SIĞINAK RAPORU düzenlenmesi hk.

a. Dilovası Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü ne; iskana esas SIĞINAK RAPORU düzenlenmesi hk. YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

Kapsam MADDE 4 Hatay İli, Antakya İlçesi, Emek ve Aksaray Mahalleleri sınırları içerisinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alanı kapsamaktadır.

Kapsam MADDE 4 Hatay İli, Antakya İlçesi, Emek ve Aksaray Mahalleleri sınırları içerisinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alanı kapsamaktadır. T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ OCAK-2018 TOPLANTI TARİHİ 03.01.2018 TOPLANTI NO 1 BİRLEŞİM 1 OTURUM 2 GÜNDEM MADDE NO 12 KARAR NO 12 ÖZÜ REVİZE EDİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMA YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ

Detaylı

İmar Barışı (İmar Affı)

İmar Barışı (İmar Affı) www.mevzuattakip.com.tr İmar Barışı (İmar Affı) 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 4- Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli nedir?

4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 4- Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli nedir? 4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Kanun kapsamı dışında kalan yapılar nelerdir? 2- Yapı denetim kuruluşlarının görevleri nelerdir? 3- Yapı denetim

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ İŞVERENİN İHALELİ KONUSU İŞLERDE VE ÖZEL BİNA İNŞAATI İŞYERLERİNE İLİŞKİN ASGARİ İŞÇİLİK BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K.MD. 85 İşverenin, işin emsaline, niteliğine, kapsam ve kapasitesine göre işin yürütümü

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı