NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI"

Transkript

1 NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI

2 NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 1. OUTPLAY 2. MAÇ SAHASI 3. KALE 4. OYUNCU SAYISI 5. OYUNCU EKİPMANLARI 6. TOP 7. HAKEM 8. MAÇ SÜRESİ 9. MAÇ BAŞLANGICI VE YENİDEN BAŞLAMASI 10. MAÇ ESNASI VE DIŞINDA TOP TABELALAR İLE 11. MAÇ ESNASI VE DIŞINDA TOP TABELASIZ 12. FAUL VE KUSURLU HAREKETLER 13. DİSİPLİN CEZALARI 14. SERBEST VURUŞ 15. PENALTI VURUŞU 16. ALTIN GOL BİREBİR 17. TURNUVA FORMATI 18. SAĞLIK VE GÜVENLİK 19. TÜZÜK Neymar Jr s Five ın kendine özgü kuralları vardır. Aşağıdakiler Neymar Jr s Five turnuvası için uyarlanmış oyun kurallarıdır.

3 1. OUTPLAY 1.1. Takımlardan biri gol attığında diğer takım bir oyuncu kaybeder dakika sonunda sahada en çok oyuncusu (golü) olan takım kazanır. Eğer iki takım da aynı sayıda gol atarsa veya kimse gol atamazsa maç berabere biter. 2. MAÇ SAHASI 2.1. Maçlar, yan tabelalarla veya tabelasız; çimen, yapay çimen, beton, gibi mümkün olan her zeminde oynanabilir Saha dikdörtgen şekildedir ve çizgiler/tabelalar ile sınırları belirlenmiştir. Daha uzun olan iki sınır çizgisine taç çizgisi, kısa olanlarına kale çizgisi denir. Saha, yarı saha çizgisi ile ikiye bölünmüştür.

4 2.3. Taç çizgisinin uzunluğu kale çizgisinden fazladır. -> Uzunluk (taç çizgisi): minimum maksimum 35 metre 25 metre -> Genişlik (kale çizgisi): minimum 15 metre maksimum 21 metre 2.4. Kale sahası, kale direklerinin içerisinden ölçüldüğünde 2 metre çapında bir yarı daire olmalıdır Penaltı noktası yarı saha çizgisinin ortasında/merkezindedir Kaleler gol tabelalarının ortasına yerleştirilir. Kale ve tabela boyutları için lütfen 3. numaralı kuralı okuyunuz Skor tahtası, sahayla araya mesafe konularak taç çizgisinin ortası hizasına yerleştirilir Oyuncu ve yedek kulübesi, sahayla araya mesafe konularak taç çizgisinin ortası ve skor tahtasının karşı hizasına yerleştirilir. 3. KALE Kale özel ve farklı bir kale tabelası ile birleşmiş haldedir. *Versiyon 1.2 Revizyon gelebilir

5 3.1. Kale arkası 4 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğindedir Kale, 1.5 metre eninde ve 0.8 metre boyunda gol tabelasının ortasının alt kısmından kesilerek elde edilir. 4. OYUNCU SAYISI 4.1. Maç iki takım arasında oynanır. Her takım biri kaptan olmak üzere 5 oyuncudan oluşur Oyunculardan birinin hastalık, sakatlık ve benzeri nedenlerle oynayamaması halinde 5 oyuncudan az kişi ile de maç yapılabilir Her takım en fazla 7 oyuncu kaydettirebilir (5 asıl + 2 yedek) Cinsiyet sınırlamaları yoktur Tüm katılımcılar yaş aradında olmalıdır. 2 oyuncu 25 yaş üzeri olabilir. Turnuva günü 16 yaş altı katılımcıların, turnuvaya katılımına izin verilmez. Yaş sınırlamalarının ihlali tüm takımın turnuvadan ihraç edilmesine neden olacaktır. NEYMAR JR S FIVE 2017 ye katılmak için başvuru tarihleri: 1 Ocak Mayıs Kaleci yok (hiçbir oyuncu gol atılmasını elleriyle engelleyemez ve alanına giremez.) 4.7. Bir takım gol atıp diğeri bir oyuncu kaybettiğinde duruma outplayed denir. Sahayı önce en düşük forma numaralı oyuncu terk eder, maç ilerledikçe aynı sıra takip edilir. Outplayed (maçtan çıkarılan) oyuncular, rakip takımın kupaları sayılır ve skor tahtasının rakibe ait tarafında oturmalıdırlar. Skor çizgisinin parçası sayılırlar. Bir oyuncu outplayed olduktan sonra yedek olarak maça yeniden giremez Oyuna yedek oyuncu girişi olacaksa, yeni oyuncunun girmesi için önceki oyuncunun sahadan çıkması gerekir. Oyuncu değişimi için oyun dışı zaman (Time-Out) verilmez!

6 5. OYUNCU EKİPMANLARI 5.1. Tüm oyuncular, takım arkadaşlarıyla aynı renk 1-5 arası göğüslük takmalıdır Uygun ayakkabılar giyilmelidir Neymar Jr ın Beşli Turnuvası nda oyuncuların kendi POV kameralarını takmalarına izin verilmez ama Red Bull içerik (reklam, promosyon veya başka amaçlı) yaratmak için oyunculardan Red Bull un tedarik edeceği POV kamerası takmasını isteyebilir. Kamera taşıyan oyuncu bu bilgiyi diğerleriyle paylaşmamalıdır. 6. TOP 6.1. Tüm maçlar cm boyutlarında, dört numaralı futsal topuyla oynanır. 7. HAKEM 7.1. Her maç için bir hakem sahada bulunabilir Hakemin maçla ilgili kararları belirleyicidir, değiştirilmez. 8. MAÇ SÜRESİ 8.1. Bir maç en fazla 10 dakika sürer Süre hiç bir nedenle durdurulmamalıdır, Neymar Jr ın Beşli Turnuvası nda timeout a izin verilmez Maç yalnızca ciddi sakatlıklar/yaralanmalar halinde durdurulur.

7 9. MAÇ BAŞLANGICI VE YENİDEN BAŞLAMASI 9.1. Topun kimde olacağı para atışı ile belirlenir kick-off Kick-off maç başlangıcında ve her gol sonrası maçı yeniden başlatmak için kullanılır. Bir takım gol attıktan sonra kick-off diğer takıma geçer. Kick-off esnasında: Tüm oyuncular sahanın kendi takımlarına ait tarafında olmalıdır Kick-off yapan takımın rakip oyuncuları santra çizgisinde ve toptan en az 2 metre mesafede olmalıdır Top, santra çizgisinde sabit olmalıdır Hakem işaret verir Top vuruşu ve geriye hareketi sonrası maç başlar Kick-off u yapan oyuncu, topa başka bir oyuncu dokunmadan yeniden topla temas etmemelidir Yalnızca bir oyuncu kalması halinde, söz konusu oyuncunun kick-off sonrası top sürme ve şut çekme hakkı vardır Herhangi bir kural ihlali halinde kick-off yeniden yapılır Oyunun kurallarında yer almayan herhangi bir nedenle hakemin maçı geçici olarak durdurması halinde maçın yeniden başlaması için hava atışı yapılır. Hakem topu oyun durduğundaki noktada havaya atar, top yere değdiğinde maç yeniden başlar. 10. MAÇ ESNASI VE DIŞINDA TOP TABELALAR İLE Top, aşağıdaki durumlarda oyun dışıdır: Havadayken kale tabelalarını veya saha kenarı tabelalarını tümüyle geçmişse. Top kale alanında ise ve hiç bir oyuncu sahaya girmeden topu alandan çıkaramıyorsa.

8 Hakem maçı durdurduysa. Top kale tabelalarını geçerse, maç ya korner ya da aut atışı ile devam eder Korner Atışı: En son savunmadaki takımın oyuncularından birinden çıkan topun bütünü kalenin yanındaki tabelaları geçerse korner atışı yapılır Top, sahadan çıktığı en yakın korner köşesine yerleştirilmelidir Rakip oyuncular top oyuna girene kadar kornerden en az 2 metre uzaklıkta olmalıdır Atışı, ofanstaki takım oyuncularından biri yapmalıdır Top ikinci bir oyuncuya geçene kadar atışı yapan oyuncu topla yeniden temasa geçmemelidir Korner atışıyla atılan goller geçerli sayılır Bir takımda tek oyuncu kaldığında korner atışı sonrası top sürmesine izin verilir Korner atışı kurallarından herhangi birinin ihlali halinde korner atışı yeniden yapılır Kale Vuruşu: En son ofanstaki takım oyuncusundan çıkan topun saha kenarından çıkması halinde kale vuruşu yapılır Savunmadaki takım oyuncularından biri kale yanındaki herhangi bir noktadan atış yapar Atışı yapan oyuncu, top başka bir oyuncuya geçene kadar yeniden topla temasa geçmemelidir Takımlar kendi yarı sahalarında kalmalıdır Kale vuruşu ile atılan goller geçerli sayılır.

9 Bir takımda tek oyuncu kaldığında kale atışı sonrası top sürmesine izin verilir Kale atışı kurallarından herhangi birinin ihlali halinde kale atışı yeniden yapılır Kick-in: Top saha dışına çıkarken topa son temas etmiş oyuncunun rakiplerine kick-in atışı verilir Atış, topun sahayı terk ettiği noktadaki saha çizgisinin önünden yapılır Atış yapılırken rakip takım toptan en az 2 metre uzaklıkta olmalıdır Atışı yapan oyuncu, top başka bir oyuncuya geçene kadar yeniden topla temasa geçmemelidir Kick-in atışı ile atılan goller geçersizdir Bir takımda tek oyuncu kaldığında kale atışı sonrası top sürmesine izin verilir Bu durumda atılan goller geçerlidir Kick-in kurallarından herhangi birinin ihlali halinde kick-in yeniden yapılır Top kale sahasındaysa ve hiç bir oyuncu kale alanına girmeden topu çıkaramıyorsa maç yarı saha çizgisinden bırakılan bir topla devam eder. Topun kale tabelasından geri sektiği, hakemden döndüğü ve saha içinde kaldığı geri kalan tüm zamanlarda top oyunda sayılır.

10 11. MAÇ ESNASI VE DIŞINDA TOP TABELASIZ Top, aşağıdaki durumlarda oyun dışıdır: Yerde veya havada, kale veya taç çizgisini tümüyle geçmesi halinde. Top kale sahasındaysa ve hiç bir oyuncu kale alanına girmeden topu çıkaramıyorsa. Maç hakem tarafından durdurulmuşsa. Top kale çizgisini geçerse maç ya korner ya da kale atışı ile devam eder Korner Atışı: En son savunmadaki takımın oyuncularından birinden çıkan topun bütünü kale çizgisini geçerse korner atışı yapılır Top, saha çizgisini geçtiği en yakın korner köşesine yerleştirilmelidir Rakip oyuncular top oyuna girene kadar kornerden en az 2 metre uzaklıkta olmalıdır Atışı, ofanstaki takım oyuncularından biri yapmalıdır Top ikinci bir oyuncuya geçene kadar atışı yapan oyuncu topla yeniden temasa geçmemelidir Korner atışıyla atılan goller geçerli sayılır Bir takımda tek oyuncu kaldığında korner atışı sonrası top sürmesine izin verilir Korner atışı kurallarından herhangi birinin ihlali halinde korner atışı yeniden yapılır Kale Vuruşu: En son ofanstaki takım oyuncusundan çıkan topun kale çizgisinden geçmesi halinde kale vuruşu yapılır Savunmadaki takım oyuncularından biri kale çizgisindeki herhangi bir noktadan atış yapar Atışı yapan oyuncu, top başka bir oyuncuya geçene kadar yeniden topla temasa geçmemelidir.

11 Takımlar kendi yarı sahalarında kalmalıdır Kale vuruşu ile atılan goller geçerli sayılır Bir takımda tek oyuncu kaldığında kale atışı sonrası top sürmesine izin verilir Kale atışı kurallarından herhangi birinin ihlali halinde kale atışı yeniden yapılır Topun taç çizgisini geçmesi halinde maç kick-in ile devam eder Kick-in: Top saha dışına çıkarken topa son temas etmiş oyuncunun rakiplerine kick-in atışı verilir Atış, topun sahayı terk ettiği taç çizgisinden yapılır Atış yapılırken rakip takım toptan en az 2 metre uzaklıkta olmalıdır Atışı yapan oyuncu, top başka bir oyuncuya geçene kadar yeniden topla temasa geçmemelidir Kick-in atışı ile atılan goller geçersizdir Bir takımda tek oyuncu kaldığında kale atışı sonrası top sürmesine izin verilir Bu durumda atılan goller geçerlidir Kick-in kurallarından herhangi birinin ihlali halinde kick-in yeniden yapılır Top kale sahasındaysa ve hiç bir oyuncu kale alanına girmeden topu çıkaramıyorsa maç yarı saha çizgisinden bırakılan bir topla devam eder.

12 12. FAUL VE KUSURLU HAREKETLER Oyunculardan birinin aşağıdaki hareketlerden birini hakemin aşırı güç kullanımı, tedbirsiz ve tehlikeli saydığı şekilde yapması halinde karşı takıma frikik verilir: Rakibi tekmelemek veya tekmeleme girişiminde bulunmak Rakibe saldırmak Rakibe vurmak veya vurma girişiminde bulunmak Rakibi itmek Rakibe müdahale etmek Rakibe çelme takmak veya çelme girişiminde bulunmak Rakibi tutmak veya sarılmak Rakibe tükürmek Topa bilerek elle temas etmek Oyuncunun iki elinin de yan tabelalarda olması Golü elle engellemek veya kale alanına girmek yasaktır Savunma oyuncusu kale alanına bir şutu veya golü engellemek için girerse penaltı verilir Ofans oyuncusu alana göl atmak üzere girerse, savunmadaki takım alanın önünden frikik hakkı veya avantaj kazanır Her iki takım oyuncusu da kaleci alanına girerse maç yarı saha çizgisinden bıraklan top ile devam eder veya avantaj oynanır. 13. DİSİPLİN CEZALARI Sarı Kart Sarı kart gösterilen oyuncu, yedek veya yedek oyuncu uyarı almış sayılır.

13 Bir oyuncu aşağıdaki kural ihlalleri halinde uyarılır ve sarı kart görür: Kırmızı Kart Sportmenlik dışı hareket Sözlü ya da fiziksel itiraz Oyun kurallarının düzenli ihlali Maçın başlamasını engellemek Köşe vuruşu, serbest atış, taç gibi başlangıç vuruşlarında sporcuya gerekli mesafeyi tanımamak Topu kasten saha sınırları dışına göndermek Kırmızı kart gösterilen oyuncu, yedek veya yedek oyuncu oyundan çıkar. Oyuncu, yedek veya yedek oyuncu aşağıdaki kural ihlallerinden herhangi birinde bulunması halinde maçtan çıkarılır: Ciddi faullü oynamak Şiddet içeren hareketlerde bulunmak Başka bir oyuncuya veya kişiye tükürmek Rakip takımın golüne veya gol ihtimaline bilerek elle müdahale ederek engel olmak Kaleye doğru ilerleyen rakibin bariz gol atma fırsatını engellemek frikik veya penalty vuruşu ile cezalandırılabilir Saldırgan, hakaret içeren veya küfürlü konuşmalar ve hareketler içersine girmek Aynı maçta ikinci defa sarı kart görmek Kırmızı kart karşı takım için gol sayılır. Kart gören oyuncu sahayı terk etmek ve rakibin tarafındaki skor tahtasının olduğu yere oturmak zorundadır. Maç, kart nedeniyle oyuncusunu kaybeden takımın kick-off u ile başlar.

14 14. SERBEST VURUŞ (FRİKİK) Serbest vuruş, kusurlu hareketin gerçekleştiği noktadan yapılır Serbest vuruş yapılırken top sabit olmalı ve vuruşu yapan oyuncu, top başka bir oyuncuya geçene kadar topla yeniden temasa geçmemelidir Takımda yalnızca bir oyuncu kaldıysa serbest vuruş sonrası top sürmesine izin verilir Serbest vuruş rakibin kalesine girerse, gol sayılır Serbest vuruş oyuncusunun kendi kalesine girerse karşı takıma korner vuruşu verilir. Top, takımın kendi kalesine girmeden önce başka bir oyuncuya temas ederse gol sayılır Atış yapılırken tüm oyuncular toptan en az 2 metre uzaklıkta olmalıdır Topa vurulduktan ve top hareket ettikten sonra top oyunda sayılır Serbest vuruş kurallarının ihlali halinde vuruş tekrarlanır Hakemden işaret gelmeksizin serbest vuruş yapılabilir. Eğer maç arası daha uzunsa (sarı kart, kırmızı kart, ciddi sakatlanma veya maçın akışını engelleyecek herhangi bir durum) serbest vuruş hakemin sinyali sonrası atılır. 15. PENALTI ATIŞI Oyuncu penaltı atışını kalecisiz, santra çizgisinden yapar İki takımın tüm oyuncuları penaltı atışı esnasında atışı yapan oyuncunun arkasında olmalıdır. Top harekete geçtikten sonra maç devam eder Penaltı atışı yapılırken top sabit olmalı ve top başka bir oyuncu ile temas edene kadar atışı yapan oyuncu yeniden topa dokunmamalıdır Penaltı vuruşu kurallarının herhangi birinin ihlali halinde atış tekrarlanır.

15 16. ALTIN GOL BİREBİR Altın Gol Birebir yalnızca Knock Out aşamalarında geçerlidir. Her takımdan bir oyuncu, taraflardan biri gol atana dek oynar. Maç hakemin santra çizgisine topu bırakmasıyla başlar. Maçın başlaması için top yerden sekmelidir. Bir takım gol attığında maç biter Altın Gol Kaleye doğru ilerleyen rakibin bariz gol atma fırsatını tehlikeli hareketlerle engellemek penaltı vuruşu ile cezalandırılır. 17. TURNUVA FORMATI Neymar Jr ın Beşli Turnuvası 2017 de aşağıdaki format izlenecektir: 1) Grup Etabı 2) Eleme Etabı 3) Final Grup etabında kazanan takımlar 3 puan kazanır, kaybedenler puan almaz. 10 dakika sonunda sahadaki oyuncu sayısı eşitse her iki takım da 1 puan kazanır. Grup etabında Altın Gol Birebir veya penaltı atışı yapılmaz Grup etabının sonunda iki veya daha fazla takımın puanları aynıysa, gol sayısı fazla olan takım kazanır. Takımlar hala eşit durumdaysa iki takımın maç sonucu dikkate alınır. Sonuç hala eşitse Altın Gol Birebir kazananı belirler Eleme etabında sahada kalan oyuncular/skor 10 dakika sonunda eşitse Altın Gol Birebir bir sonraki etaba kimin geçeceğini belirler. 18. SAĞLIK VE GÜVENLİK Neymar Jr s Five turnuvalarında yer alan tüm kişilerin güvenliği ve sağlığı en önemli konudur. Tehlike teşkil edebilecek veya etme ihtimali olan herhangi bir durumun organizatörlerin dikkatine sunulması (hava koşulları, saha işgali, mücbir sebepler vb.) halinde tüm oyuncular ve görevlilerden alanı düzenli ve güvenli bir şekilde terk etmeleri istenecektir. Tehlikenin doğasına göre herkes güvenli bir yere geçecek ve tehlikeli durum geçene veya yetkililer tarafından organizatörleri, hakemleri, ilgili otoriteleri, alan güvenliği ve/veya polisi tatmin edecek şekilde çözümlenene dek turnuvaya devam edilmeyecektir.

16 19. TÜZÜK Tüm oyuncuların yukarıdaki kurallara uyması, profesyonel ve saygılı bir biçimde davranması beklenmektedir Ciddi kural ihlalleri tüm takımın turnuvadan diskalifiye olmasına neden olabilir.

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 Red Bull Neymar Jr s Five Turnuvasının, kendine özgü kuralları vardır. Bunlar, Red Bull Neymar JR

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

OYUN KURALLARI KICK-OFF

OYUN KURALLARI KICK-OFF OYUN KURALLARI KURALLAR SAHADA 5 ER KİŞİDEN 3 TAKIM YER ALIR. OYUN 5 ER KİŞİDEN OYNANIR, KALECİ YOKTUR. OYUN 5 DAKİKA SÜRER. İLK GOLÜ ATAN TAKIM KARŞI TAKIMDAN BİR KİŞİ EKSİLTME HAKKI KAZANIR. İLK GOLDEN

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım 2018 ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top 1.1. Müsabaka

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ

15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ TOKAT İLİ DERNEKLERİ 15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ 2 0 1 3 2 0 1 4 TOKAT İLİ DERNEKLERİ 15.GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Onay Tarihi:.../.../2013

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI KURAL 1 OYUN ALANI 2 3 4 Tüm Çizgiler 8 cm genişliğinde olmalıdır 5 KURAL 2 TOP Oyun başlangıcında 400-440 gr. Basıncı 0.4-0.6 atm. 2 m den bırakıldığında sıçrama yüksekliği

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL 2. Sağlık Bilimleri Fakültesi 3. Artvin MYO 4. Arhavi MYO 5. Borçka Acarlar MYO BASKETBOL TURNUVASI GRUPLAR 1 Borçka

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL (24 Mart 11 Nisan 2014) 1. Eğitim Fakültesi 2. Orman Fakültesi 3. Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU Sayfa1 2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU *TURNUVA 16 TAKIMDAN OLUŞACAKTIR. *TURNUVA 4 TEMMUZ 1 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEKTİR. *MÜSABAKALAR SALI ve PERŞEMBE GÜNLERİ

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2016 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir.

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. 1.MADDE Amaç ve Kapsam: Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. Bu yönergenin amacı; odaya kayıtlı meslek mensubu, stajyer ve oda bölgesi içinde Muhasebe ve Müşavirlik mesleği konusunda

Detaylı

Ekteki dokümanda, Plaj Futbolu Oyun Kurallarıyla ilgili kabul edilen başlıca değişikliklerin ve hakemler için rehber özetini bulacaksınız.

Ekteki dokümanda, Plaj Futbolu Oyun Kurallarıyla ilgili kabul edilen başlıca değişikliklerin ve hakemler için rehber özetini bulacaksınız. FIFA üyelerine Sirküler no. 1434 Rio De Janeiro, 4 Temmuz 2014 SG/jya Plaj Futbolu Oyun Kuralları Değişiklikleri 2014 Sevgili Bay veya Bayan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Alt Komitesi ve FIFA

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Nisan, 2009 Türkiye Futbol Federasyonu 1 Herkes için Futbol Disiplin Talimatı na ilişkin Açıklamalar HiFDT Madde 5. Sorumluluk Bir HiF turnuvasına katılan

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2017 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13 A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile karşılaştı. Maçtan 1-1 beraberlikle ayrılan Millilerimiz rakibine

Detaylı

Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010

Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010 Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010 1 Değişiklikler Ulusal federasyonun anlaşmasına bağlı olarak yürürlükteki kurallar ile ilgilendirilen ve uygulanan kurallar, kendi liglerindeki 16 yaş altı, bayan futbolcular

Detaylı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı FUTBOL TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTSAL BRANŞI B1 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTSAL BRANŞI B1 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU KURAL 1 FUTSAL BRANŞI B1 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 Oyun Alanı Boyutlar Arş. Gör. Mücahit FİŞNE Futbol Eğitim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

ASUT F I B E R G L A S S

ASUT F I B E R G L A S S 1 / 5 ASUT STREETBALL SAHA VE TAKIM BİLGİLERİ 1. Maçlar Nizami Tek Potalı Basketbol Sahasında Üçer kişilik takımlarla oynanır.takımlar ikişer yedek oyuncu bulundurabilir. 2. Takımlar maçtan 15 dakika önce

Detaylı

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR.BU NEDENLE KAZANMAYA VE KATILAN TAKIMLARI DERECELENDİRMEYE YÖNELİK TURNUVALAR,ŞAMPİYONALAR,ÖZEL VEYA RESMİ YARIŞMALAR DÜZENLENEMEZ.TÜMÜ ŞENLİK

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI A.Tüm kategorilerde ki (tekler, çiftler ve üçlüler) ortak kurallar 1. Oyun Kortu ve Oyun Alanı 1.1 Oyun kortunun boyutları: a) tekler için 8.2 x 12.8 m b) çiftler ve üçlüler

Detaylı

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez?

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez? 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Üst, A, B, C, Uzman Yardımcı Hakemler) 1- Bariz gol şansının engellenmesiyle ilgili olarak hakemler aşağıdaki hangi durumu göz önüne almamalıdır?

Detaylı

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION Plaj Hentbolu IHF Oyun Kuralları (1 Agustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar asağıdaki kurallarda verilmiştir. Plaj hentbolü ve turnuvalari

Detaylı

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Kural 1 Oyun Alanı Anahtar Kavramlar Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Alan Zemini Alan zemini, müsabaka talimatlarının izin verdiği

Detaylı

Futbol Oyun Kuralları

Futbol Oyun Kuralları Futbol Oyun Kuralları 1 2016-2017 2 FUTBOL Resmi Özel Olimpiyatlar Futbol Spor Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakaları için geçerlidir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı olarak bu

Detaylı

Fédération Internationale de Football Association

Fédération Internationale de Football Association Fédération Internationale de Football Association Futbol Oyun Kuralları 2015/2016 FUTBOL OYUN KURALLARI 2015/2016 Fédération Internationale de Football Association Başkan: Joseph S. Blatter Genel Sekreter:

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI 1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI FUTBOL TURNUVASI 2013 ANKARA 1 KATILAN ÜNİVERSİTELER Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fatih Üniversitesi

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011)

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır.

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( )

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( ) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır. Beton veya asfalt zeminden

Detaylı

2008/2009 Oyun Kuralları

2008/2009 Oyun Kuralları 2008/2009 Oyun Kuralları Temmuz 2008 Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından onaylanmıştır. Bu kitapçık, FIFA nın izni olmadan herhangi bir şekilde tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ ANTALYA OSB CUP 2017 2. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ A. TURNUVANIN AMACI Antalya OSB bölgesinde faaliyet gösteren şirketleri bir araya getirmek, kaynaştırmak ve çalışanlarının spor yaşantılarının

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 34335 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 Arş. Gör. Mücahit FİŞNE Futbol Eğitim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine bağlı Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, bölümlerdeki öğrenciler

Detaylı

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALECİ OYUNCU: : Her iki takımın rakip oyun alanı dip çizgisinde görevlendirdiği oyuncudur. Oyun başlarken her takımın bir (1) kaleci oyuncusu bulunur. Kaleci oyuncu

Detaylı

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Merkez Hakem Kurulu 2015-2016 FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı Lisans Numarası İli İmzası :. :. :. :. SINAV TİPİ (1) 10.06.2015 SINAV TALİMATI 1.Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

SINAV TİPİ (1) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (1) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (1) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

SINAV TİPİ (4) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (4) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (4) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

SINAV TİPİ (3) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (3) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (3) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

Futsal Oyun Kuralları (2008)

Futsal Oyun Kuralları (2008) Futsal Oyun Kuralları (2008) Futsal Oyun Kuralları nın bu son gözden geçirilmiş hali, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Kurulu (IFAB) ile 28 Eylül 1999 tarihinde yapılan toplantıda alınmış olan

Detaylı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez. 0 1 Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez. Yayınlayan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA-Strasse

Detaylı

FUTBOL YARIŞMA TALİMATI

FUTBOL YARIŞMA TALİMATI FUTBOL YARIŞMA TALİMATI Resmi Özel Olimpiyatlar Futbol Spor Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakaları için geçerlidir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı olarak bu kuralları http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Basketbolda Hızlı Hücum

Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda en az set hücumu kadar önemli olan bir hücum çeşidi de hızlı hücumlar yani fast breaklerdir.hızlı hücumlar sırasında rakibinizi eksik yakaladığınız için devamlı avantajlısınızdır.hızlı

Detaylı

FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI

FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, FKMD Futsal Turnuvasında oynanan tüm Futsal Müsabakalarının hazırlığı, oynanması ve tescili ile

Detaylı

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 4.3 FORMALAR - Takımın tüm oyuncuları için aynı hakim renk çoraplar. -

Detaylı

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ 1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ Kural Kitabında şu terimler kullanılacaktır Periyot Çeyrek Extra Periyot Uzatma Madde 4: Üniformalar Diğer Donanımlar Bir takımdaki

Detaylı

B.B BODRUMSPOR 1-3 DARDANELSPOR.A.Ş

B.B BODRUMSPOR 1-3 DARDANELSPOR.A.Ş B.B BODRUMSPOR 1-3 DARDANELSPOR.A.Ş HAKEMLER: Levent Aktan (xx), Özgün Karakoçlu (xx), Adem Şahin (xx) BODRUM BELEDİYESİ BODRUMSPOR: Metehan (xxx), Erkan (xx), Agah Oktay (xx), Enes (xx), Emrah Kaya (xx)

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

AÇIK ELEME KURALLARI

AÇIK ELEME KURALLARI AÇIK ELEME KURALLARI 1. YÜKSELME LİGİ AÇIK ELEMELERİNE GENEL BAKIŞ Yükselme Ligi açık elemeleri, 4 haftalık mücadele boyunca takımların her hafta puan topladığı ve en üst sıradaki üç takımın YL lig aşamasına

Detaylı

Kartal'ı tutana aşk olsun!

Kartal'ı tutana aşk olsun! On5yirmi5.com Kartal'ı tutana aşk olsun! Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Gaziantepspor'u Almeida'nın golleriyle devirerek 3'te 3 yapıyor ve haftayı lider kapatıyor.

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI OYUN ALANI 1. Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının

Detaylı

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ)

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIMIN ANALİZİ Takımın sahaya dağılımı Oyun sisteminin analizi Futbolcuların koşu yolları OYUN SİSTEMLERİ ÖRNEKLERİ 4:4:2 sistemi 4:3:3 sistemi 4:2:3:1 sistemi 4:3:2:1 3:5:2

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

FUTSAL VE PLAJ FUTBOLU KOMİTESİ

FUTSAL VE PLAJ FUTBOLU KOMİTESİ Futsal Oyun Kuralları 2008 Uluslararası Futbol Birliği Kurulu nun Alt Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu kitapçık, FIFA nın açık izini olmaksızın, hiçbir şekilde kısmi olarak ya da bütün halinde, yeniden

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI Kırşehir Belediyesi Geleneksel 1.Halı Saha Futbol Turnuvası Talimatnamesi 1. GENEL İŞLEYİŞ a) Turnuva katılım sayısına göre grup usulüne uygun

Detaylı

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı FKMD AKPORT LOJİSTİK Halı Saha Turnuvasında oynanan tüm Halı Saha Futbol Müsabakalarının

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Salon Futbolu

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Sutopu Deplasmanlı

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI

ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI MADDE 1 - AMAÇ ve KAPSAM 1.1. Bu yönetmelik ve disiplin talimatı; Meslek mensuplarının, kaynaşması, tanışması, sporun kitlelere yayılması, spora ilginin

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR])

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR]) DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], 7. 8. SINIFLAR [YILDIZLAR]) Aşağıdaki açıklamalarda adı geçen Geleneksel Oyun Lideri tanımlaması, Sorumlu Öğretmeni

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI Madde 1: Satrancın Doğası ve İlkeleri Satranç oyunu, kare şeklindeki, Satranç Tahtası üzerinde, iki rakip arasında taşların

Detaylı

2013 AÇIK ALAN HOKEY KURALLARI HAKEM EL KİTABI OCAK 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİDİR

2013 AÇIK ALAN HOKEY KURALLARI HAKEM EL KİTABI OCAK 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİDİR 2013 AÇIK ALAN HOKEY KURALLARI HAKEM EL KİTABI 1 OCAK 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİDİR İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...1 KISALTMALAR ve TERİMLER...2 SORUMLULUK VE YÜKÜMLÜLÜK:...2 SAHA VE EKİPMAN ÖLÇÜLERİ...3

Detaylı

İki kişi bir Top çalışmalar

İki kişi bir Top çalışmalar İki kişi bir Top çalışmalar 20 x 20 metre alan 2 Oyuncuya bir top 1. Oyuncular alan içinde hafif koşuyla dolaşmaya başlarlar. 2. Bu koşu sırasında yaklaşık 5 metre mesafedeki eşleri ile paslaşırlar. 3.

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

2015 Plaj Futbolu Oyun Kuralları

2015 Plaj Futbolu Oyun Kuralları 2015 Plaj Futbolu Oyun Kuralları Bütün hakları saklıdır. Bu kitapçık, FIFA nın yazılı izni olmaksızın kısmen de olsa hiçbir şekilde çoğaltılamaz veya tercüme edilemez. Yayıncı: Fédération Internationale

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı