CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI"

Transkript

1 CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI

2 Ana Restaurant Otellerimizde ana restaurantlarda açık büfe yemek hizmeti verilmektedir. İçecekler masalara servis edilir. Ana restaurantta; Sabah kahvaltı 07:00-10:00 Geç kahvaltı 10:00-11:00 Öğle yemeği 12:30-14:30 Akşam yemeği 18:30-21:00 Hizmetleri verilmektedir.

3 Snack Büfe Otellerimizde yaz sezonu süresince hizmet veren, genel olarak havuz başı ve sahil alanında bulunan snack büfe ve barlarımızda yiyecek servisi, misafirlerimize 12:00-16:00 arasında hizmet verilir. Yiyecek servisi self-servis olup, pişi, gözleme, pizza, makarna, köfte, salata ve meyve çeşitleri vb. menülerden oluşmaktadır. Otellere göre menülerde değişiklik olabilir. İçecek servisi servis personeli tarafından sağlanır dilerlerse misafirler kendileri alabilir. Bu alanlarda genellikle plastik ya da melamin malzeme kullanılır.

4 A la Carte Restaurantlar Otellerimizde, her misafirimizin bir (1) kez ücretsiz olarak a la carte hizmetinden yararlanma hakkı mevcuttur. Misafirler dilerlerse ücret ödeyerek birden fazla rezervasyon yaptırabilirler. Rezervasyon işlemi misafir ilişkileri tarafından yapılır, günlük olarak liste ve kişi sayıları alınarak gerekli masa ve servis hazırlıklarına başlanır. Her otelimizde farklı sayıda a la carte restaurant mevcuttur. Tüm otellerimizde bulunan restaurantlar; Türk a la carte Balık a la carte İtalyan a la carte Meksika a la carte

5 A la carte restaurantlar 19:00-21:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ağırlanacak misafir sayısı önceden belirlendiği için gerekli hazırlıklar yapılır ve gelen misafir karşılanarak masalarına kadar eşlik edilir. Yiyecek ve içecek siparişleri alınırken misafirlere konsept dışında yer alan ücretli şaraplarımız önerilir Yemek boyunca tüm hizmet servis personeli tarafından sunulur. Servis ve masa hazırlığı konusunda dünyada kabul görmüş farklı usuller mevcut (Mesleki genel kültür kategorisinden yiyecek ve içecek eğitimlerine bakabilirsiniz). Her tesisin ve yöneticinin servis usulleri farklılık gösterebilir.

6 SERVİS YÖNETİMİ

7 Misafir Karşılama Hostes yada a la carte sorumlusu misafirleri girişte karşılamak üzere hazır bekler, Gelen misafirlere tebessüm ile selamlama verildikten sonra oda numaraları veya isimleri sorulur, Misafirin verdiği bilgi rezervasyon listesinde kontrol edilerek rezervasyon kişi sayısı teyit edilir, Misafire ismi ile hitap ederek kendileri için hazırlanan masaya kadar takip etmeleri rica edilir, Misafir kendilerine rezerve edilen masaya yerleştirilir, güzel vakit geçirmeleri dilenerek yanlarından uzaklaşılır.

8 Sipariş almadan önce; Sipariş için yanlarına gitmeden önce misafirlere yerleşmeleri için vakit tanınır. Bu esnada sipariş fişine (captain order) Masa numarası Kuver sayısı Tarih yazılarak kişi sayısı kadar menü ile masaya yaklaşılır. Gülümseyerek, Başınız dik, kendinden emin adımlarla hareket etmeniz size profesyonel bir hava katacaktır. Görevli garson kendini tanıtır, misafirlere hizmeti kendisinin sunacağını belirtir. Yemek öncesi aperatif isteyip istemedikleri sorulur. Şarap menüsü isteyip istemedikleri sorulur.

9 Menü Takdimi; Menü önce bayan misafire verilir. Birden fazla bayan olması durumunda yaşça büyük olandan başlanır. Grup masalarında menü saat yönünde dağıtılır Menünün üst tarafından tutulur, Misafirin sağ el tarafına uzatılır, Misafirlere tavsiyede bulunulmasını isteyip istemedikleri sorulur, Misafirlerin rahatça karar verebilmeleri için yanlarından uzaklaşılır

10 Misafir Yönlendirme, Tavsiyede Bulunma Herkes menüyü aldığında, konukların konuşmalarını kesmeden special ürünleriniz varsa misafirlere önerilir. Pişme yöntemlerini ve içindeki maddeleri çekici kılacak şekilde anlatın, örneğin ; bu akşam çok güzel bir levreğimiz var. üzerini hafif yağlayarak yapıyoruz, biraz maydanoz biraz tuz ve biber serpiyoruz, sebzelerden oluşturulmuş yatak üzerine koyup, yanına seçeceğiniz patatesleri ilave ederek servis ediyoruz. Misafir tavsiye istemediğini söylediği yada hissettirdiği noktada kararlarını verebilmeleri için yalnız bırakılır.

11 Sipariş Alma; Sipariş vermeye hazır olduklarında yanlarına yaklaşarak ne arzu ettikleri sorulur ve alınan siparişler okunaklı ve bastırarak( alt nüshaya geçmesi için) sipariş fişine yazılır. Misafir yemek hakkında açıklama istiyorsa gerekli açıklamalar yapılır (nasıl pişirildiği, ne ile servis yapıldığı vs.) Misafire içecek siparişi sorulur. Verilen siparişe uygun içecek önerilerinde bulunulur. Misafirlere konsept harici ürün -özellikle şarap- satışının yapılabileceği en uygun yer a la carte dir. Siparişlerin doğru alındığından emin olmak için sesli olarak tekrar edilir. Başka arzuları olup olmadığı sorularak ve teşekkür ederek yanlarından ayrılınır. Sipariş fişinin bir nüshası mutfak personeline teslim edilir.

12 Sipariş yazarken; Grup masalarında captain order a kroki çizilerek siparişler alınabilir. Masadaki sandalyelere birer sayı vererek yazılır, 1 no lu sandalye belirgin bir özelliğe göre seçilir (duvar dibi, cam kenarı vs.), Diğer numaralar saat yönünde takip edilerek yazılır, Bayanların siparişinin yanına işaret konulur (B=bayan), Özel istekler (sossuz, az pişmiş, sebze vb.) ve siparişi alınan saat yazılır

13 Misafirin Siparişine Göre Takım İlave Etmek Gerekirse; Bir servis tabağı üstüne peçete konulur, Servis takımları üstüne yerleştirilir, İlk önce misafirin kullanacağı takım varsa o alınır, İki konuk arasında durarak önce ilk konuğun bıçaklarını doğru şekle getirin, sonra da ikinci konuğun çatallarını düzeltin Gerekli olanı sap kısımlarından yada boyun kısmından baş ve işaret parmağı arasından tutularak masaya yerleştirilir, Kuver kaldırmak gerekirse; Eğer kuver tabağı kullanılıyor ise bıçakları çatal köprüsü altına dik açılı gelecek şekilde konulur; Parmak izi ve hijyen açısından, profesyonel bir izlenim vermek için; o Düz bardakları tabanından ayakları bardakları da ters çevrilmiş olarak sağ el parmakları arasına takarak o Takımları saplarından ve peçete üzerine koyarak veya takım taşıma için kuver tabağı kullanarak kaldırılır.

14 Tepsi üzerine bir dole veya peçete konulur Kül tablasını ikiden fazla üst üste koymadan, ters olarak tepsiye yerleştirilir Konuk masasına yaklaşınca gerekirse müsaade istenir Temiz kül tablasını alınarak kirli kül tablası üzerine ters yerleştirilir Kirli kül tablası bu şekilde masadan kaldırılarak tepsiye bırakılır Temiz kül tablasını masaya bırakılırken masada başka bir ihtiyaç olup olmadığına göz atılır ve uzaklaşılır.

15 Ekmek Servisi; A la carte serviste ekmekler siparişten sonra getirilir. Restaurant konseptine uygun olarak seçilmiş ekmekler sepet içerişinde masaya getirilir. Ekmek baget ekmek ise 2 parmak kalınlığında kesilir, Roll ekmek servis edilecek ise Kişi başı bir tane + 1 fazla konulur

16 İçecek Servisi Yaparken, Misafirin isteği doğrultusunda yada içecek çeşidine uygun olarak içecek servisi önden yapılır. Barda hazırlanan içkilerin misafirin istediği standartta olup olmadığı (buzsuz, limonlu vb.)kontrol edilir, Tepsiye içeceklerle birlikte, kullanılıyorsa bardak altlığı, temiz kül tablası konulur, Eğer masa çevresinde durabileceğiniz boş bir yer varsa, içeceklerin servisi buradan yapılır, Servis yapılabilecek bir boşluk yok ise misafirin sağ arka tarafından, sağ ayak öne atılıp bedeni yan döndürerek sipariş servis edilir.

17 Servise yine önce bayanlardan (yaş sırasına göre) başlanır. Masada ev sahibi konumunda biri var ise ona en son servis yapılır. (şarap servisi için bknz. Şarap servis ve sunumu) Bazı a la carte restaurantlarımıza çocuk alınmaktadır. Yiyecek ve içecek servisi çocuk varsa ilk onlara yapılır sonra yukarıdaki sırayla devam eder. Ağız tarafına el değmemesi için bardak alt boğumdan tutularak masaya konulur, Kutu yada şişe içecekler masada misafirin önünde bardağa boşaltılarak servis edilir,

18 Yemekler Tabaklarda Servis Edilecekse; Antre ve ana yemek tabakları, mutfakta sunuma hazır hale getirildi ise servis personeli tarafından tepsi ya da elde taşınarak servisi yapılır. Yiyecekler mutfak tezgahından alınır, Elinizin baş parmağı tabağın kenarında diğer parmaklarınız tabağın altında kalacak şekilde tabak tutulur, Misafirin sağından sağ ayak biraz önde masaya yaklaşılır, Bayanlardan ve çocuklardan başlanarak servis yapılır, Tabak misafirin tam önüne ve masa kenarından bir parmak içeride olacak şekilde bırakılır, Garnitürler üst kısımda, yemek misafirin tam önüne gelecek şekilde bırakılır, İçeceklerin seviyesi, kül tablası v.b kontrol edilerek gerekliyse tazelenir, yenilenir. Masadan ayrılırken başka istekleri olup olmadığı sorulur afiyet olsun denilir.

19 Maşa ile Servis Yapılacaksa; Servis edilecek ürün (antre yada ana yemek ) servis tabağı içerisinde sunuma hazır halde masaya yaklaşılır, Taşıma tepsisi ya da servis tabağı hafif eğilerek misafire görsel sunumu yapılır, Sonra servis sırasına göre misafirlerin sağından yaklaşarak, sağ ayak önde vücudu hafif çevirerek tabaklara servise başlanır, Servis için uygun bir maşa kullanılır yada elinize bir çatal ve kaşık alarak servis edilecek ürün bir kaşığa alınır çatal ile yiyeceğin üzerine hafif baskı yapılarak sabitlenmesi sağlanır. Servis tabağı veya tepsisi misafirin tabağı ile aynı hizaya getirerek, dökülmelerin önüne geçilir. Ana yemek tabakta saat altı yönüne (misafirin tam önüne) yerleştirilir garnitürler tabağın kalan alanlarına sunuma uygun servis edilir.

20 Tatlı&Meyve Servisinde; Masadaki boşlar toplandıktan sonra misafirlerin verdiği sipariş doğrultusunda tatlı için uygun yeni servis açılır. Meyve ya da tatlı serpme (ortaya) servis edilecek ise, temiz tatlı tabakları usule uygun (Tabak misafirin tam önüne ve masa kenarından bir parmak içerde) şekilde bırakılır, Eğer misafir önden bir tatlı siparişi vermemiş ise tatlı önerisinde bulunulur ve ürünler tanıtılır, eğer talep ederlerse menü tekrar takdim edilir. Servis aynı sıralama ve usul ile yapılır (önce varsa çocuk, varsa yaşça büyük bayan sonrası saat yönünde, misafirin sağından sağ ayak önde gövde hafif dönük)

21 Masa Temizliği Gerekirse; Ana yemek sonrası ya da tatlı sonrası masadaki kırıntıları toparlamak gerekebilir. Böyle durumlarda; Üzerinde peçete örtülü bir kuver tabağı ile bir peçete veya kırıntı fırçası (süpürge) kullanarak yapılır, Peçete yada fırça sağ ele tabak sol ele alınır misafirden müsaade istenerek soluna geçilir, kırıntılar tabağa doğru süpürülür, Eğer iki misafir arasına girilmişse önce soldaki misafirin sağ tarafı sonra sağdaki misafirin sol tarafı temizlenir. Tüm konuklar bitinceye kadar konuk aralarında durup aynı işlem tekrarlanır Eğer ana yemek sonrası yapılıyorsa ve dert takımı önceden masada tabağın üst kısmına yerleştirilmişse, kırıntılar temizlenir ve desert takımı kaldırılan yemek takımının yerine çekilir.

22 Eğer yemek esnasında masaya süpürülerek temizlenemeyecek bir şey döküldü ise; İçecek gibi sıvı bir döküntü ise masa örtüsünün altına ve üstüne peçete konularak sıvının akmasının, dağılmasının önüne geçilir, Küçük bir leke varsa (yemek damlaması gibi), peçete ile üzeri kapatılarak misafirlerin rahatsız olmalarının üstlerine bulaşmasının önüne geçilir. Leke kapatılamayacak kadar büyük ise misafirler varsa boş bir masaya alınır. Yemek ve içecekleri buraya taşınır. Eğer boş masa yoksa kısa bir süreliğine misafirler kaldırılarak hızla masa üzerindekiler tepsi yada arabaya taşınır. Örtü değiştirilerek kuver açılır.

23 Boşların Toplanması; Her zaman ( antre-ana yemek-tatlı) boş tabak ve takımlar ancak tüm konuklar yemeklerini bitirdikten sonra toplanmalıdır. Tabakların masadaki herkesin bitirmesinden sonra toplanması bir gelenektir. Ayrıca eğer bitmiş bir tabağı, masadaki diğerleri bitirmeden alırsanız diğerleri kendilerinin yemeği bırakmaları gerektiğini düşünür. Eğer emin değilseniz konuğa yemeğini bitirip bitirmediğini sorulmalıdır. Misafir tabağındaki yemek bitmeden yemeği bırakabilir yada duraklayarak yemek yiyor olabilir. Sorarak yemekle alakalı bir sıkıntısı olup olmadığını da öğrenebiliriz. Boşların toplanma sırası servis ile aynı sıralamada ve yine sağ taraftan yaklaşarak yapılır.

24 Tabakların alınması, İlk Tabak baş parmak ve ilk iki parmakla tutulur, masanın kenarından 1.5 cm. dışarı çıkana kadar yavaşça çekilir, Kirli takımlar tabağın içinde saat 5 yönüne yerleştirilir, Baş parmakla bıçağı sapından bastırarak, dengeli ve düzgün bir şekilde sağ elle tabak kaldırılır ve sol ele geçirip baş parmak ve ilk iki parmak arasına yerleştirilir. Konuğun görmemesi için hafifçe dönerek, tabaktaki artıklar tabağın sol tarafına yavaş ve sessizce sıyırılır. Bıçak, yüzü sizden tarafa gelecek ve çatalla dik açı yapacak bir şekilde çatalın altına sıkıştırılır Bir sonraki konuğa yaklaşılıp sağ el ile tabağı alınır, sol ele geçirilir

25 İkinci tabak, sol elde, uçları yukarı kıvrılmış üçüncü ve dördüncü parmak uçları, baş parmak ve kol üzerinden oluşan üç nokta üzerine yerleştirilir İkinci bıçak, alt tabağa aynı yönde ilk bıçağın yanına konulur İkinci çatal kullanılarak ikinci tabaktaki artıklar ilk tabağa sıyrılır. Konuğun görmeyeceği şekilde hafif dönerek, yavaş ve sessizce yapılır Çatal, alt tabağa ilk çatal yanına, bıçakların üzerine, dik açılı olarak konulur. Diğer tabaklar da aynı şekilde toplanır, takımlar diğer takımların yanına paralel şekilde konulur. Taşıyabilecek kadar boş tabak toplanır ve boş tabaklar tepsiye dizilir. Yada boş arabasına taşınır.

26 MİSAFİRİN UĞURLANMASI Misafir masadan kalkarken sandalyesini çekilerek yardım edilir, Mevsime göre yanlarında palto, ceket, şal vb. var ise giymelerine yardım edilir. Güzel vakit geçirip geçirmedikleri memnuniyetleri üzerine nezaket cümleleri kurularak, iyi geceler veya tatiller dilenir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir. TÜRK SERVİS USULÜ 1-Türk servisinin özellikleri: Türk gelenek ve göreneklerini yansıtan servis usulüdür. Yemekler hazır porsiyonlar seklinde servis edilir. Tekerlekli geridonda servis yapılır. Alışıla

Detaylı

RESTAURANT HAZIRLIĞI

RESTAURANT HAZIRLIĞI MISE EN PLACE Yemek salonu servise açılmadan önce yapılan bütün hazırlıkları kapsar. Mise en place, bir outlette servis operasyonunun tam ve kusursuz bir şekilde yürümesi için yapılan, en önemli kontrol

Detaylı

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder.

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. Hangi servis yönteminin uygulanacağı; işletmenin yönetimine, personelin

Detaylı

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ MASA ÖRTÜSÜ : Genellikle keten veya keten-pamuklu karışımlardan hazırlanırlar ve masanın her kenarından 20 30 cm. sarkmalıdır. Bu duruma göre, masa örtüsünün

Detaylı

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi 2- Dikdörtgen tepsi YUVARLAK TEPSİ: Az miktarda olan malzemeler için kullanılır. Bir görevli rahatca hem taşıyıp hem servis yapabilir.

Detaylı

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ Kuver Açma Ekmek tabağı ve bazen servis tabağı, çatal, kaşık, bıçak takımları, özel yemek

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DARE BAŞKANLIĞI BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DARE BAŞKANLIĞI BESLENME HİZMETLERİ BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Sürecin Tanımı : Menü Planlama ve Malzemeleri Tedarik etme İş Akış Şeması Sürecin Amacı : Uşak Üniversitesi nde yemek hizmeti sunulması için gerekli olan menü içeriğinin oluşturulması, üretim ve hizmetler

Detaylı

Hizmet; Hizmeti alan kişinin, bu hizmeti veren ile beraberken (iyi yada kötü) ne hissettiğidir. Rekabetçi bir iş ortamında, benzer ürünlere, fiyat ve

Hizmet; Hizmeti alan kişinin, bu hizmeti veren ile beraberken (iyi yada kötü) ne hissettiğidir. Rekabetçi bir iş ortamında, benzer ürünlere, fiyat ve 1 Hizmet; Hizmeti alan kişinin, bu hizmeti veren ile beraberken (iyi yada kötü) ne hissettiğidir. Rekabetçi bir iş ortamında, benzer ürünlere, fiyat ve kaliteye sahip oteller arasında ayırt edici özellik

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

Serviste kullanılan evrak ve formlar CAPTAIN ORDER : Otellerimizde her şey dahil sistem ile hizmet verildiğinden sipariş alımında kullanılan Captain

Serviste kullanılan evrak ve formlar CAPTAIN ORDER : Otellerimizde her şey dahil sistem ile hizmet verildiğinden sipariş alımında kullanılan Captain Serviste kullanılan evrak ve formlar CAPTAIN ORDER : Otellerimizde her şey dahil sistem ile hizmet verildiğinden sipariş alımında kullanılan Captain order evrakları 2 nüshadan oluşmaktadır. Bazı tesislerimizde,

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Bitişik maşa. b. Ters maşa. c. Düz maşa. d. Kısa maşa. a. Ekmek servisi. b.

SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Bitişik maşa. b. Ters maşa. c. Düz maşa. d. Kısa maşa. a. Ekmek servisi. b. SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Bazı konuklar neden rezervasyonunu işletmeye gelerek yaparlar? a. İşletmeye yakın oldukları için. b. İşletmeyi merak ettikleri için. c. İletişim

Detaylı

OTEL GENEL BİLGİLERİ

OTEL GENEL BİLGİLERİ 2016 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ Otel Adı Adresi : Aurum Moon Holiday Resort : Yeşilkent pk. 09270 Didim/Aydın Grup Telefon : 444 7603 Grup Web Adresi

Detaylı

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ :

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : Her türlü alkollü ve alkolsüz içkilerin bulunduğu ve de bu karışımlardan elde edilen içkilerin sunulduğu bir (bölümdür) yerdir. Mini Bar Pool Bar Beach Bar Veranda

Detaylı

SENTIDO BELLAZURE da HER ŞEY DAHİL FIRSATI

SENTIDO BELLAZURE da HER ŞEY DAHİL FIRSATI 2016 SEZONU KONAKLAMA BEDELLERİ Rezervasyon işlemi öncesinde, 2016 sezonu genel kullanma şartları dosyasındaki açıklamaları da dikkatlice okumanızı önemle rica ederiz. Her şey Dahil Paketlerimiz SENTIDO

Detaylı

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme - Girişte _[zaman]_de _[kişi sayısı]_ için masa ayırtmak istiyorum. Rezervasyon yapma _[kişi sayısı]_ için bir masa lütfen. Masa sorma Kredi kartı kabul ediyor musunuz? Kredi kartıyla ödeyip ödeyemeyeceğini

Detaylı

AKYARLAR da YENİ FIRSAT SENTIDO BELLAZURE

AKYARLAR da YENİ FIRSAT SENTIDO BELLAZURE 2015 SEZONU KONAKLAMA BEDELLERİ Rezervasyon işlemi öncesinde, 2015 sezonu genel kullanma şartları dosyasındaki açıklamaları da dikkatlice okumanızı önemle rica ederiz. Her şey Dahil Paketlerimiz AKYARLAR

Detaylı

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme

Seyahat Dışarda yeme. Dışarda yeme - Girişte. Dışarda yeme - Yemek siparişi verme - Girişte _[zaman]_de _[kişi sayısı]_ için masa ayırtmak istiyorum. Rezervasyon yapma _[kişi sayısı]_ için bir masa lütfen. Masa sorma Kredi kartı kabul ediyor musunuz? Kredi kartıyla ödeyip ödeyemeyeceğini

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KUVER AÇMA 811ORK024 Ankara 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

YAZ KONSEPTİ. SP P02A Rev Yaz Konsepti_Türkçe

YAZ KONSEPTİ. SP P02A Rev Yaz Konsepti_Türkçe YAZ KONSEPTİ 2 0 1 9 DE LUXE HERŞEY DAHİL HİZMETLER / YAZ ODALAR Minibar (Su, Soda, Alkolsüz İçecekler ve Bira) Su ısıtıcı ve çay & kahve Seti Kasa Oda Servisi / 01:00-07:00 saatleri arası oda servisi

Detaylı

KIŞ KONSEPTİ. SP P02B Rev00 CLR_Kis Konsepti_2019_TR

KIŞ KONSEPTİ. SP P02B Rev00 CLR_Kis Konsepti_2019_TR KIŞ KONSEPTİ 2 0 1 8-2 0 1 9 LUXURY HERŞEY DAHİL HİZMETLER / KIŞ ODALAR Minibar (Su, Soda, Alkolsüz İçecekler ve Bira) Su ısıtıcı ve çay & kahve seti Kasa Oda Servisi 24 saat ücretli olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

2018 FACT SHEET 20 Nisan Ekim 2018

2018 FACT SHEET 20 Nisan Ekim 2018 2018 FACT SHEET 20 Nisan 2018 30 Ekim 2018 KONUM Muğla Dalaman Ölüdeniz Kuruluş Tarihi 1995 Renovasyon Tarihi 2014 Toplam Arazi 11652 m² Adres Belceğiz Mah. 226 Sk. No:10 48340 Ölüdeniz-Fethiye/Türkiye

Detaylı

2015-2016 KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ

2015-2016 KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ STANDART ODA SUPERIOR STANDART ODA DELUXE SUPERIOR JUNIOUR SUITE GRAND SUIT SPA SUIT STANDART ODA DUBLEKS SUITE 015-016 KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ GENEL BİLGİLER Şirket : Kaya Holding

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

FACT SHEET - KONSEPT

FACT SHEET - KONSEPT FACT SHEET - KONSEPT GENEL BİLGİLER Kategori :3* Toplam Alan :3.000 m2 Plaj Uzunluğu :30 m. Kapasite :86 ODA Kat Sayısı :5 kat Kredi Kartı :Visa - Mastercard Hizmet dönemi :6 AY Konsept :Herşey Dahil Adres

Detaylı

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ Tüm çalışanların dikkat etmesi gerekenler Siz yatırımcı olsaydınız satın aldığınız malzemelerin çalışanlarınız tarafından böyle kullanılmasını ister miydiniz?

Detaylı

YİYECEK SERVİSİ DERSİ MENÜ SİPARİŞİ ALMA 40/24

YİYECEK SERVİSİ DERSİ MENÜ SİPARİŞİ ALMA 40/24 YİYECEK SERVİSİ DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ REZERVASYON VE KONUK KABULÜ 40/24 MENÜ SİPARİŞİ ALMA 40/24 BARLARDA YİYECEK İÇECEK SİPARİŞİ ALMA 40/16 KONUK UĞURLAMA 40/16 KLASİK USULLERDE SERVİS 40/32 MODERN USULLERDE

Detaylı

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar,

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. Bu sebeple; Hizmet

Detaylı

YAZ KONSEPTİ. SP P03A Rev00 CLR_Yaz Konsepti_2019_TR

YAZ KONSEPTİ. SP P03A Rev00 CLR_Yaz Konsepti_2019_TR YAZ KONSEPTİ 2 0 1 9 LUXURY HERŞEY DAHİL HİZMETLER / YAZ ODALAR Minibar (Su, Soda, Alkolsüz İçecekler ve Bira) Su ısıtıcı ve çay & kahve seti Kasa Oda Servisi 24 saat ücretli olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel Sherwood Club Kemer Denize sıfır konumlanmış ve ormanların içinde bulunan Sherwood Club Kemer, doğası ile size cennetin kapıları açıyor, dilerseniz arkadaşlarınızla tesisin geniş voleybol, tenis sahalarında

Detaylı

MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK KONTROLÜ. SBARRO GİZLİ MÜŞTERİ ÇALIŞMASI GÖZLEM FORMU GfK11 /302609 2012

MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK KONTROLÜ. SBARRO GİZLİ MÜŞTERİ ÇALIŞMASI GÖZLEM FORMU GfK11 /302609 2012 4 ANKET NO: Sıracevizler Caddesi Çifte Cevizler Deresi Sok. Saruhan Plaza No: 6 Kat 5 Bomonti / Şişli / İSTANBUL Tel : (0-212) 368 07 00_2012 GİZLİ MÜŞTERİ ADI BÖLGE SÜPERVİZÖR MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK

Detaylı

Kalitesiyle, Farkıyla Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları

Kalitesiyle, Farkıyla Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları Kalitesiyle, Farkıyla Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları Türkiye nin dört bir yanında bulunan tesislerimiz ile termal tatil anlayışına yeni bir soluk getiren Hattuşa Vacation Thermal Club; şifalı

Detaylı

LARA FAMILY CLUB

LARA FAMILY CLUB Bölgenin önemli turistik ve tarihi yerleri arasında bulunmamız, hem şehir merkezine hem havaalanına sadece 15 dakika uzaklıkta olmamız bizi en iyi tatil yeri yapıyor. Mavi gökyüzü, benzersiz yeşillik ve

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Limak Lara De Luxe Otel Resort

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Limak Lara De Luxe Otel Resort Otel Bilgisi Limak Lara De Luxe Otel Resort Şehrin merkezine yakın ve denize sıfır şekilde konumlanmış olan Limak Lara De Luxe Hotel & Resort, bölgenin en özel tesislerinden biridir. Uzak Doğu konseptiyle

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Lara De Luxe Otel Resort

Otel Bilgisi. Limak Lara De Luxe Otel Resort Otel Bilgisi Limak Lara De Luxe Otel Resort Şehrin merkezine yakın ve denize sıfır şekilde konumlanmış olan Limak Lara De Luxe Hotel & Resort, bölgenin en özel tesislerinden biridir. Uzak Doğu konseptiyle

Detaylı

KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ

KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ STANDART ODA SUPERIOR STANDART ODA DELUXE SUPERIOR JUNIOUR SUITE GRAND SUIT SPA SUIT STANDART ODA DUBLEKS SUITE 016-017 KIŞ OTEL BİLGİLERİ & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ GENEL BİLGİLER Şirket : Kaya Holding

Detaylı

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT WORLD ORGANİZASYON www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT Açılır-kapanır sandalye 800 10 TL 15 gün öncesinden haber verildiği

Detaylı

Toplam oda Sayısı: 670 Toplam Yatak Sayısı: 2230

Toplam oda Sayısı: 670 Toplam Yatak Sayısı: 2230 2019 YAZ FACTSHEET Toplam oda Sayısı: 670 Toplam Yatak Sayısı: 2230 ODALAR KONUMU ALAN ÖZELLİKLER STANDART ODA Kara Manzaralı 26m2 470 adettir. (6 adet bedensel engelli konuklarımıza özel odalarımız mevcuttur)

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ

YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ. Dersin Modülleri Sosların Servisi Salataların Servisi Çorbaların Servisi Hamur İşlerinin Servisi Sebze Yemeklerinin Servisi Meyve ve Tatlıların Servisi Peynirlerin Servisi

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ A1 KATI SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL)

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

: Turgutreis Mah. Kadıkalesi Mevkii BODRUM / MUĞLA Telefon : Fax : :

: Turgutreis Mah. Kadıkalesi Mevkii BODRUM / MUĞLA Telefon : Fax : : 2019 YAZ Otel Adı : GRAND PARK BODRUM Adresi : Turgutreis Mah. Kadıkalesi Mevkii 48960 BODRUM / MUĞLA Telefon : 00 90 252 311 09 90 Fax : 00 90 252 382 82 91 Mail Adresi : info@corendonhotels.com.tr Web

Detaylı

KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI

KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI Kurallar: 1. TÜM BAŞVURULAR: www.kolinhotel.com web adresinden, KOLİN Hotel Halkla İlişkiler Müdürlüğünden,

Detaylı

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci)

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) OTEL MOTEL TATİL KÖYLERİ Tesisleriniz yeterince

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları 1. Görgü, Nezaket, Zarafet ve Protokolün Kavramsal İçeriği... 1 2. Yönetimde Protokol

Detaylı

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Servis Elemanı (Garson), yiyecek ve içecek

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel Otel Bilgisi Limak Arcadia Golf Resort Otel Etkileyici bir Akdeniz manzarasına karşı, plajın hemen yanında yer alan Limak Arcadia Golf Resort, etkileyici mimarisi ile palmiye ağaçları arasında görkemli

Detaylı

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4 SÜRÇ L KİTABI SK 08 03-03 17.11.2017 Rev 02 1/6 Sürecin Tanımı Yemek Servis Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Yemek İşletmeleri Şube Müdürü 08-03-03 Sürecin Amacı İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini

Detaylı

YİYECEK İÇECEK DEPARTMANI HESAP KAPATMA POS AÇMA TALİMATI

YİYECEK İÇECEK DEPARTMANI HESAP KAPATMA POS AÇMA TALİMATI F&B TL-61 1.SORUMLU Ön Büro Müdürü, F&B Müdürü Süpervisorlar, Ön Büro Şefleri.Servis,Ön Büro Personeli : Talimatın yürütülmesinden ve kontrolünden sorumludur, : Talimatın uygulanmasından sorumludur. 2.

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/5 1.POZİSYON ADI: Mutfak Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Baş Diyetisyen, Mutfak Sorumlu Diyetisyeni, Destek Hizmetleri Müdürü 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: İaşe Memuru, Aşçı, Garson,

Detaylı

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir.

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Servis Tabakları Düz tabak; 16-19-21-24-28-30 cm çapında, beyaz renkli, sert şeffaf porselenden

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KAHVALTI SERVİSİ 811ORK089 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

FACT SHEET SUMMER 2018

FACT SHEET SUMMER 2018 FACT SHEET SUMMER 2018 GENEL BAKIŞ Güneşin Gülümsediği Yer Kahya Resort Aqua & Spa, Alanya nın şirin beldesi Payallar da, 36.000 m² lik bir alan üzerinde kurulmuş olup, toplamda 447 oda ve 1200 yatak kapasitesine

Detaylı

Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept

Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept 2018 +++++ Ultimate Ultra Herşey Dahil Konsept 2018 Hotel Bilgileri İsim : Sea Shell Resort & Spa Sınıf : 5 ve 5 ( Çevreye duyarlı otel sertifikası ) Açılış : 01.06.2013

Detaylı

RAMADA RESORT LARA 01.04.2013. 0090 242 352 43 33 www.ramadaresortlara.com. sales@ramadaresortlara.com. reservation@ramadaresortlara.

RAMADA RESORT LARA 01.04.2013. 0090 242 352 43 33 www.ramadaresortlara.com. sales@ramadaresortlara.com. reservation@ramadaresortlara. Bölgenin önemli turistik ve tarihi yerleri arasında bulunmamız, hem şehir merkezine hem havaalanına sadece 5 dakika uzaklıkta olmamız bizi en iyi tatil yeri yapıyor. Mavi gökyüzü, benzersiz yeşillik ve

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA KONGRE MERKEZİ / İZMİR KAYA KONGRE MERKEZİ ZEMİN KAT SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL) YÜKSEKLİK m ZEMİN

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

Sepetlerin Doldurulması

Sepetlerin Doldurulması Sepetlerin Doldurulması Rafları yüklemeden önce tabak ve kapların üzerinde kalan yemek artıklarını temizleyip bardak ve kupalarda kalan sıvıları boşaltınız. Cihazı yükledikten sonra püskürtme kollarının

Detaylı

RAMADA RESORT LARA

RAMADA RESORT LARA Bölgenin önemli turistik ve tarihi yerleri arasında bulunmamız, hem şehir merkezine hem havaalanına sadece 5 dakika uzaklıkta olmamız bizi en iyi tatil yeri yapıyor. Mavi gökyüzü, benzersiz yeşillik ve

Detaylı

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ :. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Servis Elemanı, barlarda salonu servise

Detaylı

OTEL TANITIM BİLGİLERİ YAZ SEZONU 2017

OTEL TANITIM BİLGİLERİ YAZ SEZONU 2017 TESİS ADI ADRES OTEL TANITIM BİLGİLERİ YAZ SEZONU 2017 TELEFON FAX : +90 242 777 00 01 KATEGORİ : 5 * AÇILIŞ : HAZİRAN - 2011 PANSİYON TİPİ WEB E-MAIL : SEAMELIA BEACH RESORT HOTEL & SPA : EVREN MAHALLESİ

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ ,0 LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi Kuşadası (Türkiye) - 13:00 Cumartesi Samos (Yunanistan) 15:30 22:00 Pazar Milos (Yunanistan) 09:00

Detaylı

Modül konularıyla ilgili performans alma

Modül konularıyla ilgili performans alma -/0/0 EKİM 7-/0/0 0-/0/0 ŞAMPUAN, SAÇ BAKIM KREMİ, HAVLU TARAK, KURUTMA MAKİNESİ 0-07/0/0 MODÜL -YETERLİLİK KONTROL-GÖZLEM SÖZLÜ SINAVLAR - 0/09/ 0 0 0 EYLÜL 9-/09/0 DEMANSTRASYON, ANLATIM, SORU-CEVAP,

Detaylı

2013 ZĠYAFET MÖNÜLERĠ DÜĞÜN PAKETĠ

2013 ZĠYAFET MÖNÜLERĠ DÜĞÜN PAKETĠ 2013 ZĠYAFET MÖNÜLERĠ DÜĞÜN PAKETĠ ZÜMRÜT MÖNÜ (Ariş Kampanyalı) Zeytinyağlı Tabağı (5 çeşit) Ordövr Tabağı (9 çeşit) Serpme Meze Tabağı (9 çeşit) Ara Sıcak Sebzeli Börek Nicoise sı (Iceberg göbek, cherry

Detaylı

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE GENEL BİLGİ Oda Sayısı: 515 Yatak Kapasitesi: 1276 293 Standart Rooms (24 m 2 ) (6 oda Engelli Misafirler içindir) 79 Junior Suites (35 m 2 ) 24 Suites (42 m 2 ) 1 King Suite (170 m 2 ) 72 Gloria Family

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

2015 YAZ SEZONU OTEL GENEL BİLGİLERİ

2015 YAZ SEZONU OTEL GENEL BİLGİLERİ 2015 YAZ SEZONU 1 / 6 OTEL BİLGİ FORMU & HERŞEY DAHİL PLUS KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ Otel Adı : Aurum Spa Beach Resort Hotel Adresi : Fevzi Paşa Mah Kumluk Cad oteller Mevkii no 10 Akbük/Didim-Aydın

Detaylı

Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi TEMEL SERVİS TEKNİKLERİ Konuğun Sağından ve Solundan Yaklaşma Yan yana sohbet eden konuklar arasına

Detaylı

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : AŞÇI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon

Detaylı

: CARETTA RELAX OTEL

: CARETTA RELAX OTEL CARETTA RELA OTEL 2017 YAZ - OTEL TANITIM METNİ GENEL BİLGİLER Otel Adı : CARETTA RELA OTEL Kategori : 4 YILDIZLI OTEL Adres : Konaklı Mah. Nergiz Sok.No:1 07490 Alanya / ANTALYA Telefon : 00 90 242 565

Detaylı

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE

GLORIA GOLF RESORT GLORIA MICE GENEL BİLGİ Oda Sayısı: 515 Yatak Kapasitesi: 1276 293 Standart Rooms (24 m 2 ) (6 oda Engelli Misafirler içindir) 79 Junior Suites (35 m 2 ) 24 Suites (42 m 2 ) 1 King Suite (170 m 2 ) 72 Gloria Family

Detaylı

ORKA SUNLIFE RESORT & SPA 2013 Yaz Sezonu Otel Bilgileri

ORKA SUNLIFE RESORT & SPA 2013 Yaz Sezonu Otel Bilgileri ~ 1 ~ ORKA SUNLIFE RESORT & SPA 2013 Yaz Sezonu Otel Bilgileri İçindekiler Sayfa Otel Bilgileri 1 Odalar 2 Aktiviteler & Hizmetler 3 Ultra Herşey Dahil 4 Toplantı Salonları 5 OTEL BİLGİLERİ Açılış Tarihi

Detaylı

2017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ

2017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ 2017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU & ULTRA HERŞEY DAHİL KONSEPTİ OTEL GENEL BİLGİLERİ Otel adı Adresi : Aurum Signature : Bayraklıdede Mah. Kuşadası / Aydın Grup telefon : 444 7603 Grup web adresi Grup mail

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

İdeal ölçü ne olmalıdır? Paspas neden çok önemlidir? Paspas nasıl olmalıdır? 1. Dış Mekan - Kaba Temizlik. 2. Giriş Bölgesi - Orta Kademe Temizlik

İdeal ölçü ne olmalıdır? Paspas neden çok önemlidir? Paspas nasıl olmalıdır? 1. Dış Mekan - Kaba Temizlik. 2. Giriş Bölgesi - Orta Kademe Temizlik Paspas neden çok önemlidir? Yapılan araştırmalara göre bina içindeki bütün kirin %80 i ayakkabı tabanıyla içeri sokulur. Binaya her giren kişi içeriye ayakkabı tabanında 7 gram toz taşır. Bu toz ve kir

Detaylı

YAZ 2017 KAPASİTE VE ODA BİLGİLERİ. : . : ADRES. : Okurcalar, Alanya, Antalya TELEFON

YAZ 2017 KAPASİTE VE ODA BİLGİLERİ. :   . : ADRES. : Okurcalar, Alanya, Antalya TELEFON YAZ 2017 WEB SİTESİ : www.orangecounty.com.tr E-MAIL : info@orangecounty.com.tr ADRES : Okurcalar, 07410 Alanya, Antalya TELEFON : +90 242 527 51 52 (pbx) FAX : +90 242 527 41 45 KATEGORİ : 5 Yıldız Resort

Detaylı

FRANCHISE TANITIMI. Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti

FRANCHISE TANITIMI. Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti FRANCHISE TANITIMI Mangal keyfini masada yaşatan Kolay, karlı ve eğlenceli Benzersiz restoran konsepti İŞ FİKRİ Alman şef Paul Hammelehle Almanya dışında Doğu ülkelerinde de çalıştı Ocakbaşı keyfini tanıdı,

Detaylı

2016 OTEL BĠLGĠLERĠ & KONSEPTĠ

2016 OTEL BĠLGĠLERĠ & KONSEPTĠ GENEL BĠLGĠLER Otel sahibi 1 2016 OTEL BĠLGĠLERĠ & KONSEPTĠ Erzin İsos Termal Sağlık Turizmİnş. Gıda. Org. San.ve Tic. A.Ş. Sezon 12 ay Kategori Tatil Köyü Toplam kapalı alan 17 600 m2 Pansiyon durumu

Detaylı

2010 YAZ FACT SHEET. 01Haziran 01Kasım 2010 tarihleri arasında geçerlidir. Tesis Yapım Yılı : 1988 Tesis Yenilenme Yılı : 2010

2010 YAZ FACT SHEET. 01Haziran 01Kasım 2010 tarihleri arasında geçerlidir. Tesis Yapım Yılı : 1988 Tesis Yenilenme Yılı : 2010 2010 YAZ FACT SHEET 01Haziran 01Kasım 2010 tarihleri arasında geçerlidir. Tesis Yapım Yılı : 1988 Tesis Yenilenme Yılı : 2010 KONUM Dünyanın en büyük mandalin bahçelerinin bulunduğu Seferihisar -Özdere

Detaylı

SPA WI-FI Çocuk Dostu Otel Engelli Dostu Otel Balayı Oteli Denize Sıfır Konum. 8 adet açık yüzme havuzu, kapalı havuz ve çocuk havuzu bulunmaktadır.

SPA WI-FI Çocuk Dostu Otel Engelli Dostu Otel Balayı Oteli Denize Sıfır Konum. 8 adet açık yüzme havuzu, kapalı havuz ve çocuk havuzu bulunmaktadır. Otel Bilgisi Sherwood Breezes Resort Sherwood Breezes Resort; Lara Kundu mevkiinde denize sıfır konumda bulunmaktadır. Tesis, 499 odası ile misafirlerine konforlu hizmet sağlamaktadır. Tesis; ana restoran,

Detaylı

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI 1. Flambe yapmaya yetkili personel aģağıdakilerden hangisidir? a. Commis de suite b. Sommelier c. Demi chef d. Captain 2. AĢağıdakilerden

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BARMEN MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Barmen/Barmaid, barda ön hazırlıkları, içecek hazırlama ve servisi,

Detaylı

FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012

FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012 FUAR HİZMETLERİ KATALOĞU - 2012 HOSTES Servis Hostesi Fuar alanında standınıza gelen misafilerinize karşılama ve ikram servisinde bulunmanızda sizlere destek veren hostes ekiplerimizi oluşturmaktadır.

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

OTEL BİLGİLERİ & KONSEPTİ. Satış&Pazarlama Müdürü

OTEL BİLGİLERİ & KONSEPTİ. Satış&Pazarlama Müdürü GENEL BİLGİLER Otel sahibi 1 2016-17 OTEL BİLGİLERİ & KONSEPTİ Erzin İsos Termal Sağlık Turizm İnş. Gıda. Org. San.ve Tic. A.Ş. Sezon 12 ay Kategori Tatil Köyü Toplam kapalı alan 17 600 m2 Pansiyon durumu

Detaylı

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB GENEL BİLGİ Kategori Konsept Açılış Yılı : 2014 Yenilenme Yılı : 2014 JACARANDA BEACH LUXURY CLUB Fact Sheet / Yaz 2015 : 5 Yıldız : Ultra Herşey Dahil Oda Sayısı : 225 Kredi Kartı : Visa, Master Card

Detaylı

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN Otellerimizdeki bulaşıkların yıkama yükünü üstlenen konveyorlu ve flight-type bulaşık makineleri işletmeler için hayati önem

Detaylı

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

STANDART ODA. 32 LED TV-Ulusal ve Uluslararası TV kanalları

STANDART ODA. 32 LED TV-Ulusal ve Uluslararası TV kanalları LOKASYO N İstanbul un tekstil bölgesindeki otel; Kale Outlet Center ve Meydan Alışveriş Merkezi, Güngören tramvay istasyonuna yürüyüş mesafesinde olup, CNR Fuar Merkezi, Atatürk Havalimanı ve Tüyap Fuar

Detaylı