ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ"

Transkript

1 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

2 Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz.

3 NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz kuruma Erasmus Bölüm Koordinatörünüz (Departmental Coordinator) tarafından seçildiğinizi ifade eden resmi bir (nomination) gönderilmelidir. Aksi takdirde başvuru formuna erişmeniz mümkün olmayabilir.

4 BAŞVURU SÜRECİ 1- Application Form / Accommodation Form 2- İngilizce Transkript 3- Öğrenci Bilgi Formu 4- Learning Agreement 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize İşlemleri 7- Banka İşlemleri 8- Sigorta İşlemleri 9- OLS 10-Sözleşme

5 Müdürlüğümüze teslim edilecek 4 temel belge: Elden teslim edilecek belgeler: 1. Öğrenci Bilgi Formu 2. İngilizce Transkript 3. Application Form (Gidilecek Kuruma Ait) Yönetim Kurulu Kararı ile gelecek olan belgeler: 4. 1 adet Orijinal Learning Agreement

6 TÜM ÖĞRENCİLERİN 16 HAZİRAN 2017 TARİHİNE KADAR DIŞ İLİŞKİLER VE AB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURARAK DOSYA AÇTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. BU TARİHE KADAR HERHANGİ BİR BELGE İLE BAŞVURU YAPMAYAN ÖĞRENCİLER ERASMUS HAKKINDAN FERAGAT ETMİŞ KABUL EDİLECEKTİR.

7 Erasmus öğrencisi olarak seçildiğiniz halde farklı nedenlerden dolayı yurtdışına gitmeme kararı aldıysanız, 16 Haziran 2017 tarihine kadar Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne bilgi veriniz ve bölüm koordinatörünüze feragat dilekçesi vererek kurul kararı ile Müdürlüğümüze iletilmesini sağlayınız. Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen gerçekleştirilmeyen her faaliyet için -10 puan azaltma uygulanır.

8 Üniversitemizin Erasmus ID Kodu: TR IZMIR02

9 Gideceğiniz üniversitenin Erasmus+ kabul prosedürü için gerekli belgeleri, son başvuru tarihini ve akademik takvimini gideceğiniz üniversitenin web sayfasından araştırınız ve öğreniniz. ( yolu ile de öğrenebilirsiniz.)

10 1-BAŞVURU İŞLEMLERİ (APPLICATION FORM)

11 Gideceğiniz üniversitenin başvuru formunu (application form) ve eğer isteniyorsa diğer belgeleri (dil belgesi, konaklama, transkript, özgeçmiş, motivasyon mektubu, vesikalık fotoğraf gibi) elektronik ortamda eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunuzun bir kopyasını Müdürlüğümüze teslim ediniz. Başvuru formunuzda Müdürlüğümüzce imzalanması gereken bir bölüm olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Online application bölümü var ise başvuru yaptıktan sonra mutlaka çıktısını alarak Müdürlüğümüze teslim ediniz.

12 Gideceğiniz üniversitenin web sitesinde genellikle "Accommodation Form" bulunmaktadır. Eğer gideceğiniz üniversitenin web sitesinde böyle bir bilgiye ulaşamadıysanız, karşı üniversite yetkililerine göndererek bu konuda yardım isteyiniz. Gideceğiniz üniversite size konaklama imkanı sağlamıyor olsa bile, gideceğiniz kentteki konaklama imkanları hakkında sizi bilgilendirecektir. Kalacağınız yeri bulma sorumluluğu size aittir!!!

13 Belgelerinizin takip edilmesi ve gideceğiniz üniversitenin öngördüğü tarihler içerisinde karşıya ulaştırılması sizin sorumluluğunuzdadır. Gideceğiniz üniversiteye göndereceğiniz belgelerde son başvuru tarihlerine çok dikkat etmelisiniz.

14 Başvuru belgelerinde Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü tarafından imzalanması ve/veya mühürlenmesi gereken kısımların tamamlanması yaklaşık 1 hafta sürebilmektedir. Dolayısıyla en az 1 hafta önceden Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü ne başvurmanız gerekmektedir.

15 Müdürlüğümüzün görüşme saatleri ve dur.

16 2-TRANSKRIPT Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ndan alacağınız 1 adet «İngilizce Transkript» belgesini Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğü ne teslim ediniz.

17 3- ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

18 Öğrenci Bilgi Formunda istenen kişisel bilgiler dışındaki istenen Bölüm ve Ülke Kod bilgileri gibi veriler için Müdürlüğümüzün internet sitesindeki ( Kodlar Tablosuna başvurmanız yeterli olacaktır. İletişim bilgilerinizi (Adres, adresi, cep telefonu numarası, ev telefonu numarası) tam olarak vermeniz zorunludur. El yazısı ile ve eksik doldurulan formlar kabul edilmeyecektir. Öğrenci Bilgi Formunu dijital ortamda eksiksiz doldurup elden Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğüne teslim ediniz.

19

20

21 Öğrenim Kademesi: *Lisans: F *Yüksek Lisans: S *Doktora: T

22 4- LEARNING AGREEMENT (ÖĞRENİM ANLAŞMASI BELGESİ)

23 Gideceğiniz üniversitenin kurs kataloğunu (course catalogue) inceleyerek yurt dışında alacağınız dersleri ve bu derslerin bölümünüzde almanız gereken hangi derslere karşılık geldiğini Koordinatörünüzle birlikte belirleyerek Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) belgesini hazırlayınız. Belge mutlaka elektronik ortamda hazırlanmalı ve Bölüm/Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Müdürlüğümüze gönderilmelidir.

24 !!!LEARNING AGREEMENT BELGESİ ERASMUSUN EN ÖNEMLİ BELGESİDİR!!!

25

26 Sending Institution Receiving Institution Gönderen Kurum (Ege University) Gideceğiniz Üniversite Departmental Coordinator Academic Coordinator *Institutional Coordinator Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Süheyda ATALAY Kurum Koordinatörü * Başvuru Belgenizde «Institutional Coordinator» ifadesi var ise Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

27 Belgede yer alan Sending Institution Departmental Coordinator kısmı bölüm koordinatörünüz tarafından imzalanacaktır. Sending Institution Academic Coordinator bölümü Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü tarafından imzalatılacaktır. İmzaları ve mühürleri tamamlandıktan sonra Learning Agreement belgenizi Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğünden alabilirsiniz.

28 Yurt dışında bir dönemde en az ECTS kredisi alınmalıdır. Bu derslere Ege Üniversitesinde karşılık gelen derslerin ECTS kredilerinin toplamı ise en az 22 ECTS olmalıdır. İki kurum arasındaki kredi farkı bir dönem için maksimum 5 ECTS olmalıdır. Yurt dışında 2 dönem bulunacak öğrencilerimiz ise toplamda en az ECTS kredisi almalıdır. Bu derslere Ege Üniversitesinde karşılık gelen derslerin ECTS kredilerinin toplamı ise en az 44 ECTS olmalıdır. İki kurum arasındaki kredi farkı toplamda maksimum 10 ECTS olmalıdır.

29 Erasmus öğrencisi olarak yurtdışına çıkmadan önce Learning Agreement belgenizin gideceğiniz üniversite tarafından imzalı ve mühürlü olarak onaylanarak Müdürlüğümüze geri dönmüş olması gerekmektedir. Onaylı Learning Agreement belgesi olmayan öğrencilerle Erasmus sözleşmesi imzalanmayacaktır.

30 *Tüm başvuru belgelerinin eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra gidilecek üniversiteye posta ya da taranarak yolu ile öğrenci tarafından iletilmesi gerekmektedir.

31 LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZ: Tez aşamasında yurt dışına Erasmus öğrencisi olarak gidecek olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Learning Agreement belgelerine tez konularını yazacaklardır. Tez Önerilerinin kabul edildiğine dair enstitü kararının bir kopyasını Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Yurt dışına çıkmadan önce bağlı bulundukları enstitüyü yurt dışına çıkacaklarına ilişkin dilekçe ile bilgilendirmeleri ve izinli sayıldıklarını gösteren kurul kararının Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir. Tez çalışması yapacak olan doktora öğrencilerinin, ilgili Enstitülerden Doktora Yeterliliklerini geçtiklerine dair belgenin bir kopyasını Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

32 Ege Üniversitesinde kadrolu olan lisansüstü öğrenciler Resmi Görevlendirme Belgesi alarak Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmelidir.

33 5- PASAPORT İŞLEMİ

34 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı Kanunun 4. maddesine göre, eğitim görmekte olup 25 yaşını doldurmayan öğrencilerden pasaport harcı alınmamaktadır. 25 yaşın altındaki öğrencilerin işlemlerini öğrenci belgesi ile Emniyet Müdürlüğüne başvurarak yapmaları gerekmektedir. 25 yaşını tamamlamış, pasaport harcı muafiyet belgesine ihtiyacı olan öğrencilerin taleplerini Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğüne mutlaka bildirmeleri gerekmektedir. Bu yazı, İzmir ili dışında geçerli değildir!!!

35 Yeşil pasaportu olan öğrencilerin de vize almaları zorunludur. Görev pasaportu (Gri pasaport) ile ilgili olarak ise Personel Daire Başkanlığı na danışılmalıdır.

36 6- KABUL MEKTUBU (ACCEPTANCE LETTER) VE VİZE İŞLEMLERİ

37 Gideceğiniz üniversiteye başvuru formunuzu gönderdikten sonra kabul yazınızı (accceptance letter) beklemeniz gerekmektedir. Kabul mektubunuzda sömestr tarihi tam olarak belirtilmelidir. (örn: ). Kabul tarihleri tam olarak belirtilmemiş belgeler konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir! Bu belge başvuru formunda verdiğiniz adrese gelecektir. Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğüne gelen belgeler ise öğrencilere bildirilecektir.

38 Kabul mektubu (Acceptance Letter) göndermesi için gideceğiniz üniversiteye zaman tanıyın, acele etmeyin!!! Ancak vize işlemlerinin uzun bir süreç olduğunu ve kabul belgesi olmadan vize işlemlerine başlayamayacağınızı nazik bir şekilde hatırlatabilirsiniz.

39 Kabul mektubu gelince Vize yazınızın hazırlanabilmesi için kabul mektubunuzun bir kopyasını Müdürlüğümüze teslim ederken hangi şehirden (İzmir, İstanbul, Ankara) vize başvurusu yapacağınızı belirtmeniz gerekmektedir. Bu yazı, sizin Erasmus öğrencisi olduğunuzu ve alacağınız toplam hibeyi gösteren bir belgedir. Gideceğiniz ülke konsolosluğundan vize için gerekli belgeleri öğreniniz. Vize alma sorumluluğu size aittir. Vize işlemlerinin uzun zaman aldığını göz önünde bulundurarak işlemlere zamanında başlayınız.

40 7- BANKA İŞLEMLERİ

41 Hibe sözleşmeniz gereği, gideceğiniz ülkelere göre sizlere ödenecek olan hibenin hesaplarınıza aktarılabilmesi için Halkbankası Bornova Şubesi nden Euro hesabı açtırmanız gerekmektedir. Başka bir şubeden açılan hesap kabul edilmemektedir. Sözleşmeden önce, banka Euro hesap cüzdan fotokopinizi Dış İlişkiler ve AB Şube Müdürlüğü ne mutlaka getirmelisiniz. Hesap mutlaka sizin adınıza olmak zorundadır. Hesap numarası bırakmayan öğrencilerin hibeleri aktarılamayacaktır.

42 8- SİGORTA İŞLEMLERİ

43 Öğrenim Hareketliliği Faaliyetine katılan tüm öğrencilerin zorunlu olan Genel Sağlık Sigortası yaptırmaları ve bir kopyasını Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir. Zorunlu olan sigortayı yaptırmayan öğrencilerimizle hibe sözleşmesi imzalanmayacaktır. Yabancı ülkelerin ve üniversitelerin sağlık sigortası ile ilgili uygulamaları farklılıklar göstermektedir. Gideceğiniz üniversite sizden ayrıca bir sigorta yaptırmanızı isteyebilir.

44 Almanya ya gidecek SGK kapsamında sağlık güvencesi olan öğrenciler Türk-Alman Sosyal Güvenlik Sözleşmesi nden faydalanarak güvencelerini AT-11 belgesi sayesinde yurt dışında da devam ettirebilirler. Bu konuda, Sosyal Güvenlik Kurumuna danışınız ve bizden konuyla ilgili yazı isteyiniz. Söz konusu yazı için ofisimize sömestr tarihlerini gösteren kabul mektubunuzun bir kopyasını iletmeniz gerekmektedir.

45

46 Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden yararlanan tüm öğrenciler için Avrupa Komisyonu tarafından Almanca, Fransızca, Hollandaca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Çekçe, Danca, Yunanca, Lehçe, Portekizce, İsveççe, Bulgarca, Fince, Hırvatça, Macarca, Romence ve Slovakça dillerinde Online Dil Desteği sunulmaktadır. Faaliyetinize başlamadan önce ve faaliyetinizi tamamladıktan sonra ayrı ayrı olmak üzere Online Dil Desteği sistemi üzerinden öğrenim faaliyetinin gerçekleştirildiği dilden sınav olmanız zorunludur. Sınavlar öğrencilerin seçilmiş olma durumunu etkilememektedir. Sınavı almayan öğrencilerle hibe sözleşmesi imzalanmayacaktır. Dil sınavına girdikten sonra sınav sonuçlarınıza göre Online Dil Desteği sistemi üzerinden yurtdışında bulunduğunuz süre boyunca online dil kursuna katılacaksınız. Sınava gireceğiniz dil ile alınan kurs dili aynı olmalıdır. Zorunlu OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almayan öğrencilere %5 kesinti uygulanır.

47 10- HİBE SÖZLEŞMESİ

48 Vizenizi aldıktan ve OLS sınavını tamamladıktan sonra yurtdışına çıkış yapmanızdan en fazla 2 hafta önce şahsen Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne gelerek hibe sözleşmenizi imzalayınız. Sözleşme yapmaya gelmeden önce sizden sorumlu Erasmus Uzmanından mutlaka telefon ile randevu alınız! Size hibenizin aktarılabilmesi için bu sözleşmeyi şahsen imzalamanız gerekmektedir. Hibe Sözleşmesi mutlaka vizenizi aldıktan sonra imzalanacaktır.

49 Öğrenim hareketliliğine katılan öğrencilere ödemeleri iki taksitte yapılır. İlk ödeme olarak öğrencinin gitmesi "öngörülen" süreye göre hesap edilen toplam hibenin %80'i ödenir. Bu ödeme, tahmini süreye göre yapılan bir avans ödemesidir. İkinci taksit (%20) öğrenim dönemi sonunda, kesin gerçekleşme süresi «katılım belgesi (statement)» ve başarı durumu dikkate alınarak yapılır.

50 Her durumda, öğrenciye en fazla gerçekleştirdiği faaliyet süresi kadar hibe verilir. Öğrencinin öngörülen hibelendirme süresinden daha kısa süre ile faaliyet gerçekleştirmesi halinde, kesin faaliyet süresi için hesaplanandan daha fazla ilk ödeme yapılmışsa fazla miktarın öğrenciden iadesi istenir.

51 Öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programının ECTS kredisinin üçte birinden başarılı olamayan öğrencinin kalan ödemesinin kısmen veya tamamen yapılmaması veya yapılmış bulunan ödemesinin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır.

52 Erasmus öğrencileri için haberleşme ve duyuru amacı ile açtığımız facebook grubuna üye olunuz. EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ALMANYA GRUBU

53 Katkı payı ödemekle yükümlü olan öğrencilerimizin öğrencilik haklarının devam etmesi için Ege Üniversitesindeki katkı paylarını yurt dışında oldukları süre içinde ödemeleri gerekmektedir. Internet üzerinden ders seçmeden boş kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

54 Erasmus öğrencisi olarak seçildiğiniz halde farklı nedenlerden dolayı yurtdışına gitmeme kararı aldıysanız, 16 Haziran 2017 tarihine kadar Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürlüğüne bilgi veriniz ve bölüm koordinatörünüze feragat dilekçesi vererek kurul kararı ile Müdürlüğümüze iletilmesini sağlayınız. Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen gerçekleştirilmeyen her faaliyet için -10 puan azaltma uygulanır.

55 Ofisimize teslim edilecek 4 temel belge: Elden teslim edilecek belgeler: 1. Öğrenci Bilgi Formu 2. İngilizce Transkript 3. Application Form Yönetim Kurulu Kararı ile gelecek olan belgeler: 4. 1 adet Orijinal Learning Agreement SON BAŞVURU TARİHİ: 16 HAZİRAN 2017

56 * JUSTUS-LIEBIG GIESSEN UNIVERSITY * RWTH AACHEN * POTSDAM UNIVERSITY * UNIVERSITAT DUISBURG ESSEN * RHEINMAIN UNIVERSITY * FACHSCHULE KOLN (University of Cologne) * RHEINISCHE FRIEDRICH WILHELMS UNIVERSITAT BONN * HILDESHEIM UNIVERSITY * MÜNSTER UNIVERSITY * PADERBORN UNIVERSITY * HEINRICH-HEINE UNIVERSITY OF DUSSELDORF * UNIVERSITAT ZU KOLN * UNIVERSITAT PASAU *ÇEK CUMHURİYETİ Dr. Ayşe DURĞAN DBEYS Tel: ayse.durgan.dbeys@ege.edu.tr

57 * BREMEN UNIVERSITAET * TU CLAUSTHAL * NIEDERRHEIN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES * RUHR-UNIVERSITAET BOCHUM * HAMBURG UNIVERSITY * BIELEFELD UNIVERSITY * JOHANNES GUTENBERG UNI. MAINZ * EUROPA UNIVERSITAT VIADRINA FRANKFURT * FACHHOCHSCHULE WORMS * HUMBOLDT UNIVERSITY * HEIDELBERG UNIVERSITY * HOCHSCHULE ALBSTADT- SIGMARINGEN * HS FÜR TECHNİK, WIRTSCHAFT UND KULTUR LEIPZIG * TU DARMSTADT *BULGARİSTAN *ROMANYA Çağrı LİMAN Tel: cagrilimanege@gmail.com

58 * BERGISCHE UNIVERSITAET WUPPERTAL * FRIEDRICH-ALEXANDER UNIVERSITAT ERLANGEN * HOCHSCHULE FUR WIRTSCHAFT UND RECHT BERLIN * HOCHSCHULE DÜSSELDORF * KATOLISCHE UNIVERSITAT EICHSTATT-INGOLSTADT * MARBURG UNIVERSITAET * MARTIN-LUTHER-UNIVERSITAET HALLE * MUNICH UNIVERSITY OF APLLIED SCIENCES * OTTO FRIEDRICH UNIVERSITAT BAMBERG * UNIVERSITAT GREIFSWALD * UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES JENA * UNIVERSITAT REGENSBURG * UNIVERSITAT SIEGEN * UNIVERSITAT WÜRZBURG * TECHNISCHE UNIVERSITAET DORTMUND * THM GIESSEN *İTALYA Meryem ACAN Tel: meryem.acan@ege.edu.tr

59 * BELÇİKA, LETONYA, LİTVANYA, MACARİSTAN, NORVEÇ, SLOVAKYA Özlem Korkmaz Tel: *AVUSTURYA, SLOVENYA, FRANSA, FİNLANDİYA, ESTONYA, İNGİLTERE, DANİMARKA, İSVEÇ, HOLLANDA Dr. Nezahat Bayraktar Tel: * POLONYA, YUNANİSTAN Zeynep Dicle Tel: * İSPANYA, PORTEKİZ Esra Aydemir Tel: esra.aydemir@ege.edu.tr

60 TEŞEKKÜR EDERİZ. DIŞ İLİŞKİLER VE AB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı

1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize

1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize 1- Application Form / Accommodation 2- Transkript (İngilizce) 3- Learning Agreement 4- Öğrenci Bilgi Formu 5- Pasaport 6- Kabul Belgesi ve Vize İşlemleri 7- Banka İşlemleri 8-Sigorta İşlemleri 9- OLS 10-

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı kesinleşmediğinden seçim sonucunda ilan edilen öğrenciler ADAY ÖĞRENCİ olarak ilan edilmiştir. Seçim sonuçları,

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI Erasmus Programı, Avrupalı Yükseköğretim Kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ!

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ! Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ! ERASMUS YOL HARİTASI Tunceli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İletişim Bilgileri Uluslararası İlişkiler Koordinatörü:

Detaylı

ERASMUS YOL HARİTASI

ERASMUS YOL HARİTASI ERASMUS YOL HARİTASI SÜRECİN BAŞLAMASI SDÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü öğrencinin Erasmus+ aday öğrencisi olduğuna dair gerekli bilgilendirmeyi misafir olacağı üniversiteye e-posta ile bildirir. Karşı

Detaylı

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018

ERASMUS+ Programı. Giden Öğrenci Hareketliliği. Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 ERASMUS+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği Uzm. Nurgül BÜYÜKKALAY Erasmus+ & Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü 19 Nisan 2018 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvuru

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi nde öğrenim gören lisans,

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade

Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade Bugünün Gündemi 1. Erasmus Öğrenim Hareketliliği 2. Erasmus Staj Hareketliliği 3. Diğer Değişim Programları Neden Değişim?

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU 2017-2018 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj faaliyeti,

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAREKETLİLİĞİ İÇİN BAŞVURU İLANI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi nde öğrenim gören lisans,

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2013-2014 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ GİDİLECEK ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARININ GÖNDERİLMESİ KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER VİZE PASAPORT

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2017-2018 Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi 30.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS+ Programı Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. GİTMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER.. 3-4 2. BELGELER.. 5-6 2.1. Staj yapacağınız kuruma gitmeden önce tamamlamanız / yanınıza

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015 2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27-29 Nisan 2015 AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TC ULUSAL AJANS http://ec.europa.eu/ http://www.abgs.gov.tr/ http://www.ua.gov.tr/ İletişim

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2016-2017 Erzincan Üniversitesi Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu Başvuru Tarihi ve Yeri; 20 Şubat 2017 10 Mart 2017 Uluslararası İlişkiler Ofisi (üst yazı ile) 1) Ders

Detaylı

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü-

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- 2017/2018 Okt. Banu ES YILMAZ (Kurum Koordinatörü) Okt. Banu AKDOĞAN Öğr. Gör. Ayça

Detaylı

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü ERASMUS+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER GİTMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Not: Bu bilgilendirme formunda ismi geçen tüm belgeleri Erasmus Birimizin web sitesinde faydalı dökümanlar başlığı altında bulabilirsiniz. İLK ADIM Erasmus Birimi

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 Evrak Tarih ve Sayısı : 07/11/2016-E.31908 *BENFU1MH* T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 KALİTE SİSTEM BELGESİ Sayı : 85858666-310.01.01.1- Konu

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017 2017 2018 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ekim 2017 İletişim ve Sorular Bilgi HESABINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ? SİS sayfanıza gelen duyurular ile e- posta kutunuz aynı şey değildir. Kişisel email

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU 2016 2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2016 2017 Akademik Yılında programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus Personel Hareketliliği Tanıtım Kitapçığı Erasmus Staff Mobility Erasmus Personel Hareketliliği - Teaching Mobility / Ders Verme Hareketliliği - Staff Training Mobility/

Detaylı

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz.

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz. 4 ADIMDA ERASMUS 1.Adım - Işık AB Ofisine Başvuru Başvuru tarihleri içinde AB Ofisine başvurunuzu yapın. Yerleştirme sonuçlarını kontrol edin. Yerleştiğiniz okula nominasyonunuz yapıldı, yani aday olarak

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2012-2013 Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2 Erasmus öğrencilerinin sorumlulukları Gidecekleri üniversitenin son başvuru

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi

ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi ERASMUS + PROGRAMI PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ 2017 2018 Bilgilendirme Sunumu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ofisi PROGRAMI YÜRÜTEN KURULUŞ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GENÇLİK

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Kimler Başvurabilir? Faaliyete katılacak öğrencilerin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe)[1] bir yükseköğretim programına kayıtlı,

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni ERASMUS+ 2017-2018 Avrupa ve gençlik 2007-2013 olan Hayatboyu ve Gençlik 2014-2021 uygulanacak olan yeni için Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education-ECHE) ve kurumunun Erasmus yapmak

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 14.12.2018 AVRUPA KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı TÜRKİYE ULUSAL

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus+ Personel Hareketliliği faaliyetine başvurmak isteyen akademik

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 OCAK 2017 SON BAŞVURU TARİHİ 25 ŞUBAT 2017 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik Faaliyetleri

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı

2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı 2015-2016 Erasmus + Programı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği İlanı 2015-2016 Akademik yılı Güz dönemi için Erasmus Programı kapsamında öğrenci öğrenim hareketliliği yapılacaktır. Değişim öğrencileri

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ Prof. Dr. AyĢen Wolff Erasmus Kurum Koordinatörü ArĢ. Gör. ÇağdaĢ Dedeoğlu ArĢ. Gör. Ülkü Bildirici ArĢ. Gör. Serdar Yılmaz Uzman Özde Nalan Köseoğlu ERASMUS+ Programı? Avrupa

Detaylı

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler,

ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI. Sevgili İYTE li Öğrenciler, 2017-2018 ERASMUS (+) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DÖNEMİ BAŞVURULARI Sevgili İYTE li Öğrenciler, Programın ülkemizdeki yürütücüsü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) dır. Duyurumuzda

Detaylı

2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU 2014-2015 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU Değerli Öğretim Elemanlarımız ve İdari Personelimiz, Cumhuriyet Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ERASMUS+ Kurum Koordinatörlüğü 2014-2015 akademik yılında

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus+ Programı Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018 ERASMUS+ KA103 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 03.01.2019 SON BAŞVURU TARİHİ 29 OCAK 2019 Üniversitemiz, ERASMUS+ Hareketlilik

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU 2017 / 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA ve 2018 YAZ DÖNEMİ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi 2017-2018 ve 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Dönem Değerli Akademik Personelimiz; 2007-2014 yılları arasında

Detaylı

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R.

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. 2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci OLS (Online Linguistic

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014-2015 Erasmus+ Personel Hareketliliği Duyurusu 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Personel Hareketliliğinden yararlanmak isteyen personelimiz

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Öğrenim Hareketliliği Nedir? Öğrenim Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016 2017 Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 12.10.2016 Gündem... - Erasmus+ Stajı nedir?

Detaylı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı 2018-2019 Dönemi 2018-1-TR01-KA103-049958 Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı ilan tarihi: 01-02-2018 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları aşağıdaki başvuru takvimine göre alınacaktır: 19

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR?

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Yükseköğretim Koordinatörlüğü 22 Mayıs 2017 KAYSERİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye Ulusal Ajansının kimliği Erasmus+ Nedir?

Detaylı

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hakkında ve süresince; SIKÇA SORULAN SORULAR, BELGE VE İŞLEM ADIMLARI, GENEL SÜREÇ, ONLINE SİSTEM konularıyla ilgili detaylı bilgi. MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI 2019-2020 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÇAĞRISI 2019-2020 Akademik Yılı, güz ve/ya da bahar döneminde öğrenim hareketliliği gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için başvuru çağrısıdır. Öğrenciler,

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 27 ŞUBAT 2015 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 18 ŞUBAT MART 2019 2019-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Bu başvuru ilanı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği aday seçimini için hazırlanmıştır. Adaylar bu programlardan

Detaylı