ERMENİ DİASPORASI ÖNCE 26 ŞUBAT HOCALI KATLİAMLARI NIN HESABINI VERMELİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERMENİ DİASPORASI ÖNCE 26 ŞUBAT HOCALI KATLİAMLARI NIN HESABINI VERMELİ"

Transkript

1 ERMENİ DİASPORASI ÖNCE 26 ŞUBAT HOCALI KATLİAMLARI NIN HESABINI VERMELİ Hocalı'da Ermenilerin katliam yaptıkları bölgeyi gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet gördüklerini şöyle anlatıyor: Pek çok savaş gördüm, hikâyesini dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmadı." Hulusi ŞENEL 24 Nisan ayı yaklaşıyor. Bilindiği üzere Nisan ın 24 ü Ermeni Diasporasının kaşındığı gündür. Kendilerinin geçmişte Anadolu da ve dün diyeceğimiz tarihte Azerbaycan Hocalı da işledikleri cinayetleri, katliamları gözardı ederek Türkleri soykırım yapmakla suçlamaktalar. Ermeni Diasporası bu suçlama ile 3-T denilen TANIMA, TAZMİNAT ve TOPRAK talebini yineliyerek sözde soykırım yalannını temcit pilavı gibi Türkiye nin önüne koymakta. 100 yıldır süren bu soykırım iddialarını yalnız Türk bilimadamları ve tarihçiler değil, Amerikalı, İngiliz ve Rus meslektaşlarıda yalanlıyor ama Diaspora üyeleri bu yalanla geçimlerini sağladıkları için yalanlarından vaz geçmiyorlar. Ermenistan ve bazı Türk-Türkiye düşmanı güçler tarafından desteklenerek güçlü bir lobi oluşturan Ermeni Diasporası, ne yazık ki Türkiye nin yetersiz politikası nedeniyle susturulamıyor ve Diaspora meydanı boş bulunca bir takım ülkelerde soykırım yalanını gerçekmiş gibi kabul ettirebiliyor. Türk kökenli Alman Yeşiller Partisi eş başkanı Cem Özdemir ve diğerleri ile sözde yazar Orhan Pamuk Diasporaya destek vermekteler. Alman Parlamentosundaki Türk kökenliler Türklerin Ermenilere, Asurilere-Süryanilere, Yezidilere ve Pontus Rumlarına soykırım yaptıklarını iddia etmekteler. PEKİ ERMENİ LOBİLERİ TÜRKİYE DEN NE İSTİYOR? Resurection (Tekrar canlanmak): Ermeni militanlar, 1973 te ASALA terörünü başlattı ve Amerika dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde pek çok Türk diplomatı şehit etti. Militanlar bu kampanya ile, Ermeni milliyetçiliğini tekrar canlandırma yı amaçladılar. Recognition (Tanınma): Dünyanın Ermeni soykırımı iddiasını bir gerçek olarak tanımasını sağlamak. Restitution (Tazminat): Maddî-manevî kayıpları için Türkiye ye özür diletmek ve tazminat ödetmek. Repatriation- toprak: Doğu Anadolu üzerinde toprak talepleri.

2 Amerika da, Yahudi lobisinden sonraki ikinci en büyük lobi Ermenilere ait olduğu biliniyor. Ama Ermeniler Amerikan yönetimine ve Birleşmiş Milletler Teşkilatına soykırım yalanını kabul ettiremedi. Birleşmiş Milletler, 1915 olaylarının soykırım olarak adlandırılması için hukuki karar gerekiyor açıklamasında bulunurken bu defa Avrupa Parlamentosu soykırım iddialarını parlamentodan geçirdi. Avrupa Birliği ise trajedi olarak kabul ediyor. ERMENİLERİN HOCALI KATLİAMLARI UNUTULMAMALI 26 Şubat tarihi, Azerbaycanlı kardeşlerimiz için acı bir gündür. O tarihte Ermeniler Hocalı da Azeri kardeşlerimize yaptıkları insanlık dışı cinayetler/katliamlar unutulamaz. Türkleri soykırım yapmakla suçlayanlarda biraz Tanrı-Allah korkusu, biraz ahlâk, biraz vicdan, birazda insan sevgisi olsa başkalarını soykırım-katliam yapmakla suçlarken kendi geçmişlerinede bakarak konuşmalılar. Amerika kıtasında Kızılderililere, Afrika kıtasında zencilere, Cezayirlilere, Avustralya kıtasında Aborojinlere, Avrupa da Yahudilere, Azerbaycan da Azerilere katliam yapanlar gerçeklere dayanmayan bilgilerle biz Türkleri soykırım yapmakla suçlayamazlar. Ermeniler 100 yıl önce Türkleri soykırım yapmakla suçlarlarken, dün diyeceğimiz tarihte yani 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan-Hocalı da katlettikleri insanları, işledikleri cinayetleri nasıl görmemezlikten, bilmemezlikten geliyorlar şaşılacak bir şey.. Ve bu Ermeni katiller 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbeycan'ın Karabağ bölgesinde, çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere binlerce sivili acımasızca öldürdüler-katlettiler daha doğrusu soykırım yaptılar. Bilindiği üzere vahşet 25 Şubat ı 26 Şubat'a bağlayan gece yarısı güçlü silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Sovyetlerin desteği ile Hocalı'ya saldırmasıyla başladı. Ermeniler işgal ettikleri Hocalı'da öyle vahşi katliamlar yaptılar ki, hamile kadının karnını yarak bebeğini çıkarıp kadının kucağına attılar. Yaşlı, kadın, çocuk demeden insanların canlı canlı kafa derilerini yüzdüler, Hızar makinelerinde kol ve bacaklarını kestiler.. Görenlerin anlatılarına göre, katliam sırasında ellerini bir ağaca arkadan bağladıkları hamile bir kadının önüne geçen iki Ermeni, yazı tura atarak bu kadına nasıl işkence yaparak öldüreceklerini kararlaştırırlar. Doğum yapmasına çok az bir zaman kalan kadına Ermenilerden biri tüfeğindeki kasatura ile hamile kadının karnını yarıp çocuğu çıkartır. Öbür Ermeni de kasaturasını kadının göğsüne saplar.bir başka yerde ise bu vahşi katiller kestikleri iki Azeri kadının başlarını kale direği, bir çocuğun kestikleri başını kesip beze sararak top yaparak futbol oynarlar. Vahşet sonrası Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet gördüklerini bakın nasıl anlatıyor: " Pek çok savaş gördüm, hikâyesini dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmadı.."

3 Bu katliamların emrini veren ise o tarihte askeri birliklerin başında komutan olan bugünkü Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan dır. Koçaryan yaptığı cinayetler, katliamlar sonunda 20 Mart 1996'da Ermenistana Başbakanı, 30 Mart 1998 yılında da Devlet Başkanı olur. BAKIN ERMENİ DOKTOR YAPTIĞI İŞKENCEDEN NASIL ZEVK ALIYORMUŞ! Katliamların içinde yer alan Dr. Zori Balayan Ruhumuzun Canlanması adlı kitabında o dönemde Azerbaycan Türklerine karşı işlenmiş olan soykırım suçundan övünçle şöyle bahsediyor: Biz arkadaşımız Haçatur'la ele geçirdiğimiz bir eve girerken askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğunun bağırış çağırışları çok duyulmasın diye, Haçatur çocuğun annesinin kesilmiş memesini çocuğun ağzına soktu. Daha sonra bu 13 yaşındaki çocuğun başından, sinesinden ve karnından derisini soydum. Saate baktım, Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından öldü. İlk mesleğim hekimlik olduğuna göre, Türk çocuğuna yaptığım bu işkencelerden dolayı kendimi rahatsız hissetmedim. Haçatur daha sonra ölmüş Türk çocuğunun cesedini parça parça doğradı ve köpeklere attı. Akşam aynı şeyi üç Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir Ermeni vatansever olarak görevimi yerine getirdim. Ertesi gün biz kiliseye giderek 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü kirden temizlenmesi için dua ettik. Ancak biz Hocalı'yı ve vatanımızın bir parçasını işgal eden 30 bin kişilik pislikten temizlemeyi başardık. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, kulakları, burunları ve kafaları ile vücutlarının çeşitli uzuvlarının kesildiği görülmüştür. ERMENİ VAHŞETLERİNİ BİRDE K. KARABEKİR PAŞA DAN DİNLEYELİM Ermenilerin Anadoluda isyanları sırasında ne kadar cani ve gaddar olduklarını birde Kazım Karabekir Paşa dan öğrenelim. Kazım Karabekir Paşa Erzincan ve Erzurum da gördüğü Ermenilerin insanlık dışı vahşet ve gaddarlığı anlatıyor; 14 Şubat'ta Erzincan'ı aldık. Ermeniler pek az karşı koydular. Güzel yapılar ve kışlalar yakılmıştı. Bazılarını içini insanlarla doldurup yakmışlardı. İçi cesetlerle dolu kuyular çoktu. Müfrezem 22 Şubat'ta Mamahatun'u (Tercan) işgal etti. Burada sağ kalan kimse bulunamadı. Ermeniler bütün ahalisini öldürüp büyük çukura doldurmuşlardı. Her taraf yanıyordu. Aşkale ve Yeniköy'de de aynı manzara vardı. 20 Şubat'ta Bayburt'a geldik. Buradaki cenazeler insanın aklını oynatacak kadar çoktu. Bütün çocuklar süngülenmiş, yaşlılar ve kadınlar samanlıklara doldurulup yakılmış, gençler baltalarla parçalanmıştı. Çivilere asılmış ciğer ve kalpler görülüyordu.

4 Bunları görünce, Erzurum'daki kardeşlerimizin imdadına koştuk Mart'ta Ilıca ve Erzurum'u aldık. Erzurum'da öyle acıklı manzaralar gördük ki insanı, insanlıktan iğrendiriyordu. Halk gözyaşı ile şuraya buraya koşuyor, kimi babasını, oğlunu süngülenmiş veya yakılmış buluyordu. Birçok sokaklarda hiç hayat görülmüyordu. Yerlerde çocuk, kadın, yaşlı kanlar içinde yatıyorlardı. İstasyon sanki bir mezarlık, ölülerini dışarıya fırlatmıştı BATI BASININDA HOCALI KATLİAMLARI - Krua l'eveneman Dergisi (Paris), 25 Şubat 1992 tarihi: Ermeniler Hocalı'ya saldırmıştır. Bütün dünya vahşice öldürülmüş cesetlere şahit oldu. Azeriler binlerin öldüğünden bahsediyor. - Sunday Times Gazetesi (Londra) 1 Mart 1992 tarihli: Ermeni askerleri binlerce aileyi yok etmiştir. - Financial Times Gazetesi (Londra) 9 Mart 1992 tarihli: Ermeniler Ağdam'a doğru giden orduyu kurşun yağmuruna tutmuştur. Azeriler 1200 kadar ceset saymış. Lübnanlı kameraman, ülkesinin zengin Ermeni Taşnak lobisinin Karabağ'a silah ve asker gönderdiğini onaylamıştır. - Times Gazetesi (Londra) 4 Mart 1992 tarihli: Birçok insan çirkin hale getirilmiş, masum kızın sadece kafası kalmış. - İzvestiya Gazetesi (Moskova) 4 Mart 1992 tarihli: Kamera kulakları kesilmiş çocukları gösterdi. Bir kadının yüzünün yarısı kesilmişti. Erkeklerin kafa derisi soyulmuştu. - Le Monde Gazetesi (Paris) 14 Mart 1992 tarihli: Ağdam'da bulunan basın mensupları, Hocalı'da öldürülmüş kadın ve çocuklar arasında kafa derisi soyulmuş, tırnakları çıkarılmış üç kişi görmüşler. Bu, Azerilerin propagandası değil bir gerçektir. - İzvestiya Gazetesi (Moskova) 13 Mart 1992 tarihli: Binbaşı Leonid Kravets: ''Ben kendim tepede yüze yakın ceset gördüm. Bir erkek çocuğunun kafası yoktu. Her tarafta işkenceyle öldürülmüş bayan, çocuk ve yaşlılar vardı.'' - Valer Actuel Dergisi (Paris) 14 Mart 1992 tarihli: Bu 'özerk bölgede' Ermeni silahlı birlikleri yakın doğuda üretilmiş yeni teknolojiye, ayrıca helikoptere sahiptiler. ASALA'nın Suriye ve Lübnan'da askeri kamp ve silah depoları vardır. Ermeniler yüzden fazla Müslüman köyüne saldırı düzenlemiş ve Karabağ'daki Azerbaycanlıları öldürmüşler. - R. Patrik, İngiliz Muhabir (olay yerinde bulunmuş): ''Hocalı'daki vahşiliklere dünya kamuoyunda hiçbir şekilde hak kazandırılamaz!!!'' - Golos Ukraini-V Stacko: Savaşın yüzü olmuyor. Yalnız çokça maske, kanlı gözyaşları, ölüm,

5 bedbahtlık, yıkımlar. Hocalı'da bebekleri ne için katlettiler, ya anneleri? Allah insanı cezalandırmak isteyince onun aklını alıyor. - Nie Gazetesi: (Bulgaristan) Violetta Parvanova: ''Hocalı insanlığın faciasıdır.'' - 3 Mart 1992'de BBC durumu şöyle aksettirmiş; '' Canlı yayın muhabirimiz 100 den fazla Azeri erkek, kadın ve bebek dahil olmak üzere çocuk cesetleri gördüğünü ve bunların başlarına yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünü rapor ediyor.'' - 16 Mart 1992 tarihli Newsweek'te Pascal Privat ve Steve Le Vine; ' 'Geçtiğimiz hafta Azerbaycan yine bir morgun mahzeni gibiydi; bir caminin arkasına geçici olarak kurulmuş morga sürüklenerek getirilmiş düzinelerce ceset ve yas tutan mülteciler... Bunlar 25 ve 26 Şubat tarihinde Ermeni kuvvetleri tarafından istila edilen Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı köyünün Azeri sakinleriydi. Cesetlerin çoğu kaçmaya çalışırken yakın mesafeden vurulmuştu, bazılarının yüzleri paramparça idi, bazılarının kafa derileri yüzülmüştü '' - Human Rights Watch: Hocalı katliamını Karabağ'ın işgalinden bu yana cereyan eden en kapsamlı sivil kırımı olarak nitelendirilmiştir. - Amerikalı gazeteci Thomas Goltz: '' Fotoğrafçı arkadaşım öyle etkilenmişti ki fotoğraf çekebilmesi için kendisini objelerin üzerine doğru itmem gerekiyordu. Cesetler, mezarlar, evet hepsi mide gerektiriyordu. Ama olanları anlatmak, dünyaya duyurmak gerekliydi. Hayatta kalanları bularak hemen orada neler dediklerini kaydettik. Bazı cesetleri tanımaya çalıştım ama yüzlerinden vurulanlar, tanınmayacak halde olanlar vardı. Bazılarının kafa derileri yüzülmüştü.'' - Hocalı katliamına tanık olan ve daha sonra Beyrut'a yerleşen Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan,'For the Sake of Cross' (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında Vahşeti şöyle anlatıyor:...gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı'nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hala yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar ULUSLARARASI TEPKİLER Bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu katliama BM, AB gibi uluslararası kuruluşlar gereken özeni göstermemişlerdir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi genel olarak 1993 yılı Nisan-Kasım aylarında 822, 853, 874, 884 sayılı kararları kabul etmiştir. Bu kararlarla Azerbaycan topraklarının Ermeniler tarafından işgal edildiği belirtilmiştir. İşgalin sona erdirilmesi için bugüne kadar bir çaba gösterilememiştir.

6 Bu katliamların emrini veren ise o tarihte askeri birliklerin başında komutan olan bugünkü Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan dır. Yaptığı cinayetler, katliamlar sonunda da 20 Mart 1996'da Ermenistan Başbakanlığına, 30 Mart 1998 yılında da Cumhur Başkanlığına seçiliyor. VE SANAT VE SPOR TARİHİMİZDE ERMENİ ASILLI SANATÇILAR Türk tiyatrosu deyince akla ilk gelen isimler hiç kuşkusuz Naşid Özcan ve çocukları Adile Naşit ile Selim Naşit Ermeni olan aile, Türk sanatına katkı sunmuş yüzlerce isimden sadece üçü. Eski filmlerin Horoz Nuri lakaplı sevimli ismi Vahi Öz, Yeşilçam ın ünlü yüzlerinden Nubar Terziyan, Sami Hazinses, Turgut Özatay, Toto Karaca ve Kenan Pars adıyla tanıdığımız Kırkor Cezveciyan Ermeni oyuncular arasında en tanınanları Ermenilerin Türk sanatına katkıları sadece tiyatro sahneleri ya da beyaz perde ile sınırlı değil. Birçok şarkıya hayat veren ünlü besteci Onno Tunç, Garo Mafyan, Cem Karaca, Karin Karakaşlı, Rober Hatemo, Hayko Cepkin, Arto, Asu Maralman, Mine Koşan Türk müzik dünyasının Ermeni ünlüleri. En popüler Ermenilerden biri de manken Vahe Kılıçarslan. Aynı zamanda yazar Levon Panos Dabağyan, dergici Agop Ayvaz ve dünyaca ünlü foto muhabiri fotoğrafçı Ara Güler de Ermeni sanatçılar arasında bir çırpıda sayılabilecek isimler arasında. Osmanlı dan Türkiye ye uzanan fotoğrafçılığımızın kurucuları Kevork ve Viçen yani bilinen adlarıyla Abdullah Biraderler de Ermeniydi. Türk resim tarihinde onlarca eser bırakan Manas Ailesi, Batı tarzında ilk Osmanlı tiyatrosunun kurucusu Agop Vartovyan yani Güllü Agop; ilk opera topluluğunu kuran, ilk Türk opereti Arif in Hilesi ni besteleyen, Doğu nun Verdi si denen, Dikran Çuhacıyan da Türk sanatına iz bırakan Ermeni sanatçılardan. Spor dünyasında Ermeniler Kendi paralarıyla 1912 Stockholm Olimpiyatlarına giden ve Türk bayrağını uluslararası turnuvada ilk dalgalandıran sporcular da Ermeni Vahram Papazyan ve Mıgırdiç Mıgıryan dı. Bunun dışında Türk sporuna katkı sunan Ermeni sporcular ise Harutyan Artan, Zareh Kalpakcıyan, Hagop Yavruyan, Varujan Köseoğlu, Vahriç Melkonyan, Sarkis Güllap ve boksta ilk İstiklal Marşı mızı çaldıran Demir yumruk lakaplı boksör Garbis Zakaryan Türk spor dünyasına katkı sunan Ermeniler arasında sayılabilir. Zakaryan, aynı zamanda Cemal Kamacı gibi ilk Balkan Şampiyonumuzu da yetiştirmiş bir sporcu. e-posta: hulusisenel@yahoo.com NOT- YAZIYA AİT 3 FOTO Aşağıda

7 Hocalı katliamında Şehit olanlar için yapılan Anıt Ermeni canilerinin katlettikleri Azeriler. İçlerinde çocuklar, kadınlar ve yaşlılar var. Hocalı katliamının ogünkü lideri bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı

8 [status draft] [nogallery] [geotag on] [publicize off twitter facebook] [category istihbarat] [tags ERMENİ SORUNU DOSYASI, ERMENİ DİASPORASI, 26 ŞUBAT, HOCALI KATLİAMLARI]

1. 25 Şubat 1992: 336. Motorize Alayı, Hocalı yı üç taraftan kuşatıyor

1. 25 Şubat 1992: 336. Motorize Alayı, Hocalı yı üç taraftan kuşatıyor 1. 25 Şubat 1992: 336. Motorize Alayı, Hocalı yı üç taraftan kuşatıyor SSCB nin dağılma aşamasının hızla sürdüğü o dönemde, ordunun çoğu Ermeni askerlerden oluşuyordu. Ermenilerin dışında, Rus askerler

Detaylı

Azerbaycan ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür Mustafa Kemal ATATÜRK

Azerbaycan ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür Mustafa Kemal ATATÜRK Azerbaycan ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür Mustafa Kemal ATATÜRK Hocalı Soykırımı sadece Azerbaycan tarihinin değil, insanlık tarihinin en kanlı hadiseleriniden biridir. Bu olay aslında Ermenilerin

Detaylı

Sovyetlerin Kafkaslarda yıllar süren hükümdarlığı sırasında Ermenistan, Moskova hükümetinin de yardımıyla sahip olduğu toprakları stratejik ve

Sovyetlerin Kafkaslarda yıllar süren hükümdarlığı sırasında Ermenistan, Moskova hükümetinin de yardımıyla sahip olduğu toprakları stratejik ve Evveliyat Sovyetlerin Kafkaslarda yıllar süren hükümdarlığı sırasında Ermenistan, Moskova hükümetinin de yardımıyla sahip olduğu toprakları stratejik ve sistematik olarak Azerbaycan a doğru genişletmiş

Detaylı

Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı

Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı öldürdü 7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğünde, askerlik hizmetini yaparak

Detaylı

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da Fetullahçı Terör Örgütü ile çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. 16 ülkede

Detaylı

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği

İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği İstihbarat raporu açıklandı : İşte Kandil gerçeği Gençleri böyle sömürüyorlar. PKK lı kadın teröristlerin ifadelerinden yola çıkılarak hazırlanan istihbarat raporunda örgütün kadınlara yönelik baskı, tehdit

Detaylı

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz Rusya da bu ay gerçekleşecek seçimlere Putin de giriyor. Kazanması durumunda ülkeyi 4. kez yönetme hakkına sahip olacak. Bu da

Detaylı

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu 2016 yılında 126 ülkenin ordusu değerlendirilmiş ve dünyanın en güçlü orduları sıralaması yapılmıştır. Ülkenin sahip olduğu silahlı gücün yanında nüfusu, savaşabilecek ve askerlik çağına gelen insan sayısı,

Detaylı

Ermeniler Erzurum, Erzincan, Bitlis, Muş, Hınıs ve Pülümer'deki mühimmat depo ve ambarlarına ateşe verip kaçıyorlardı.

Ermeniler Erzurum, Erzincan, Bitlis, Muş, Hınıs ve Pülümer'deki mühimmat depo ve ambarlarına ateşe verip kaçıyorlardı. "...Ermeniler, artık doğu illerimizi tamamen terkederek Kars'a doğru kaçıyorlardı, çünkü Erzurum ve Bitlis üzerinden harekata geçen askeri kıtalarımız karları yararak ilerliyorlardı. Ermeniler Erzurum,

Detaylı

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Araştırmacı, yazar Mete Yarar 15 Temmuz kanlı darbe girişimini farklı açıdan okurlara sunuyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ndan 2004 yılında kendi

Detaylı

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler ABD de Türk toplumu, Pensilvanya eyaletinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kampının önünde gösteri düzenledi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC)

Detaylı

Kafkasya. Hocalı Soykırımı. 19 yıl önce bugün, Azerbaycan bir morgun mahzeni gibiydi Dr. Ali ASKER

Kafkasya. Hocalı Soykırımı. 19 yıl önce bugün, Azerbaycan bir morgun mahzeni gibiydi Dr. Ali ASKER Kafkasya Hocalı Soykırımı 26.02.2011-19 yıl önce bugün, Azerbaycan bir morgun mahzeni gibiydi. Hocalı, tarih boyu birkaç defa Ermenilerin tecavüzüne maruz kalmıştır. Sadece 20. yüzyılın başlarında1905,

Detaylı

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI 49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI Armstrong'un 49 yıl önce Ay'a ayak basmasıyla başlayan devletler arası uzay rekabeti, özel sektöre de yayılıyor. Amerikalı astronot

Detaylı

BLOG ADRESİ :

BLOG ADRESİ : BLOG ADRESİ : http://ozel-buro.tumblr.com ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBUNA AİT TUMBLR BLOGUNDA HALEN İŞLENEN VE İLERİDE İŞLENECEK OLAN KONULAR AŞAĞIDA GAYET AÇIK VE BİR ŞEKİLDE YER ALMAKTADIR. MAKALE VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Şener in yeni baskısı yapılan kitabı bu alana ilgi duyan okurlar için iyi bir seçim. Posta Gazetesi yazarı Gazeteci Nedim Şener in Ergenekon Belgelerinde

Detaylı

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni

ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni ABD'nin bireysel silahlanmayı kontrol edememesinin 5 nedeni Las Vegas'ta 58 kişinin öldüğü silahlı saldırı sonrası, ABD'de bireysel silahlanmanın kontrolünün artırılması çağrıları yeniden alevlendi. Ancak

Detaylı

Doğu Akdeniz de, Türk Kıta Sahanlığı Ve Münhasır Ekonomik Bölgesi Derhal İlan Edilmelidir!

Doğu Akdeniz de, Türk Kıta Sahanlığı Ve Münhasır Ekonomik Bölgesi Derhal İlan Edilmelidir! Doğu Akdeniz de, Türk Kıta Sahanlığı Ve Münhasır Ekonomik Bölgesi Derhal İlan Edilmelidir! Yazan Ümit Yalım Türkiye, Kıta Sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) gibi deniz yetki alanlarını belirleme

Detaylı

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı Yahudileri sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) açıldı. 500. Yıl Vakfı, Kadıköy Belediyesi ve Haydarpaşa-Kadıköy

Detaylı

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da...

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Hikâye bu ya; "Suriye cumhurbaşkanı Hafız El Esad bir gün İsrail başbakanı Simon Peres ile karşılaşmış. Peres,

Detaylı

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in

Detaylı

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım, Bu iktidar önce Ege de, Yunanistan a geçen 17 adanın hesabını versin dedi. Cumhurbaşkanı

Detaylı

Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti

Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti Leyla Tavflano lu Çok sıklıkla Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan a gittiğim için olsa gerek beni bu oturuma konuşmacı koydular. Oraların koşullarını

Detaylı

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!..

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Yunanistan, Ege'de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal etti. Baktı, Türkiye'den ses seda çıkaran yok!.. Bu adaların hepsini ağır bir şekilde

Detaylı

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!...

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!... AKP idaresi Askeri Liseleri kapattı. Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz ın himayelerinde inşa edilen Yunan liselerinden birisi bu yıl Aydın Hurşit Adası nda açıldı. ANA AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ

Detaylı

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine, ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları

Detaylı

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER İşte ihanet yıllığı Hava Harp Okulu nun 2006 yıllığı 15 Temmuz gecesi bomba yağdıran pilotlarla dolu. 16 hain yüzbaşı eğitimlerini Akın Öztürk ün komutan olduğu Çiğli 2. Ana Jet Üssü nde tamamladı. SABAH,

Detaylı

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü?

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 1965'te Suriye'de idam edilen ünlü casus Eli Cohen'in kol

Detaylı

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı!

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! Çevremiz binalarla çevrili, ancak içinde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Sıradan yapılar bir yana, içinde bilmediğimiz bazı gizli ve gizemli

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü

Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü İllüminati örgütü, kimilerine göre var, kimilerine göre yok... Varlığına inananların iddia ettiği en önemli şey ise örgütün

Detaylı

VİDEO LİNK :

VİDEO LİNK : VECİHİ HÜRKUŞ BELGESELİ VİDEO LİNK : https://www.youtube.com/watch?v=dv38mz0h170 İlk sivil ve askeri uçağı yapan ilk özel havayolu şirketini kuran ve ilk Rus uçağını düşüren Vecihi Hürkuş'un hayat hikayesi.(listelist.com)

Detaylı

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi 5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi ABD, 50 yıldır Irak ı parçalayıp kukla bir Kürt devleti kurmanın altyapısını yapıyor. Son olarak 1996 da 5 bin peşmerge ve PKK lı, Guam Adası nda gayrinizami savaş,

Detaylı

BÜLTEN İSTANBUL AZİZ BABUŞCU. FİLİSTİN MESELESİ 2 5 te B İ L G İ NOTU. Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi

BÜLTEN İSTANBUL AZİZ BABUŞCU. FİLİSTİN MESELESİ 2 5 te B İ L G İ NOTU. Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi 2 de Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya geldi AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları nda AK Öğretmenler ile öğrenciler yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 8 de YIL: 2012 SAYI

Detaylı

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Mehmet Çalışkan'ın haberine göre yüzyılın casusu İlyas Bazna hakkında bugüne kadar 3 film çekildi. Bazna'yı önce Vedad Karaokçu, daha sonra James Mason canlandırdı.

Detaylı

DEAŞ ın en küçük esirleri

DEAŞ ın en küçük esirleri DEAŞ ın en küçük esirleri Suriye deki iç savaşla birlikte Türkiye den de çok sayıda kişi yanlarına küçük çocuklarını alarak DEAŞ terör örgütüne katıldı. Çocukları kendilerinden koparılan anne-babalar şimdi

Detaylı

Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-kahtani : Bana kafasını getirin

Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-kahtani : Bana kafasını getirin Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el-kahtani : Bana kafasını getirin Veliaht Prens Selman ın en yakınındaki isimlerden Abdullah el-kahtani, gazeteci Cemal Kaşıkçı nın katledildiği anlara Skype

Detaylı

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "(TCG Anadolu) Şu an sahada

Detaylı

Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ

Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 219 Rus ordusu saflarõnda Türkler e karşõ çarpõşan Hõnçak Komitesi

Detaylı

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi, katledilişinin 28. yılında Çetin Emeç'i Aydınlık'a anlattı: Çetin Emeç, Erol Simavi ve ben suikast listesindeydik. Çetin,

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN

Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN EĞİTİM GEÇMİŞİ 1. Hukuk Lisansı (2000) Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Kamu Hukuku Yüksek Lisansı (2006) Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sosyal

Detaylı

Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi

Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi Atatürk'ün Kurduğu Söylenen İleri Görüşlülük Örneği Gizli Havacılık Birimi ve Dünyaya Kafa Tutan ANKA Projesi Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğüne dair bildiğimiz şeyler kadar bilmediğimiz bazı

Detaylı

Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi

Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi Zihin Kontrolü, Çalınan Bebekler, Gizli Dosyalar! Gerçekliği Kanıtlanmış Birbirinden Ürkütücü 10 Komplo Teorisi Uzaylılardı, zihin kontrolüydü derken dünyanın iyice çivisi çıktı. Bu içeriğimizde, bugüne

Detaylı

TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış

TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış 1999 yılında Gülen'i eğitim kitabı yapan MİT, 2004 MGK'da Gülen sunumu yapmış TBMM Komisyonu'na gelen belgelere göre, Alevi öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 kontenjan ayrılmış TBMM 15 Temmuz Darbe

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Orangutan insansı bir türdür

Orangutan insansı bir türdür Kendi adıma tatlı hele de çikolata sevmeyen biri olarak Nutella ve benzeri ürünlere karşı duyulan tutkuyu anlayabilmem mümkün değil. Ancak eğer seviyor bile olsaydım ve Nutella dünyanın en lezzetli çikolatası

Detaylı

22. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI

22. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI 22. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT 2014 22. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI 1 Hazırlayan: H. Zehra Kavak Yayına Hazırlayan: İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani

Detaylı

25. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI 1

25. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI 1 25. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLIAMI ŞUBAT 2017 25. YIL DÖNÜMÜNDE HOCALI KATLİAMI 1 Hazırlayan: H. Zehra Kavak Yayına Hazırlayan: İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani

Detaylı

Ahmet TAKAN : "İşimiz burada" dediler... Türk toprağında İzmir'in işgalini sahnelediler..

Ahmet TAKAN : İşimiz burada dediler... Türk toprağında İzmir'in işgalini sahnelediler.. Ahmet TAKAN : "İşimiz burada" dediler... Türk toprağında İzmir'in işgalini sahnelediler.. LİNK : http://www.yenicaggazetesi.com.tr/isimiz-burada-dediler-turk-topraginda-izmirinisgali-44475yy.htm ahttakan@gmail.com

Detaylı

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı...

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, Hermana isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Ankara Yahudilerinin anlatılmamış hikayesi ortaya çıktı Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Yapımcı

Detaylı

Hikayeye başlıyoruz...

Hikayeye başlıyoruz... Gouzenko olayı Ottowa büyükelçiliğinde çalışan bir şifre uzmanı düşünün, Sovyetler Birliği nin gizli bilgilerini batıya kaçırarak, Soğuk Savaş'ın resmen başlamasına neden olmuş biri; Igor Sergeyevich Gouzenko

Detaylı

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Yunan İstihbaratına çalışan ve kendisini Pontusçu olarak niteleyen Theodoros Pavlidis in Samsun bağlantıları akıllarda şüphe uyandırırken Samsun da Pontusçu faaliyetleri

Detaylı

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları'

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı mizanseni sahneleyerek ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümetine

Detaylı

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde İhtiyar casus RC-135 iz peşinde Gövdesi, Boeing in 1950 lerde tasarladığı ilk yolcu uçağı 707 Askeri ilk görevi ise havadan yakıt ikmali... Ama taşıdığı teknolojiler kimsede yok. ABD hala 707 nin casus

Detaylı

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi 1990 yılında Latin Amerika'nın ada ülkesinde bir grup Müslüman ülkedeki yönetimi ele geçirmek için silahlı darbe girişiminde bulunmuştu.

Detaylı

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Rafael Sadi Tel Aviv'den yazdı... İsrail ile Kürtler arasındaki ilişkiler yeni değil. Ortadoğu nun bugünkü durumuyla da ilintili değildir.

Detaylı

Değerli Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri

Değerli Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Tarihi boyunca bağımsızlığını koruyabilmiş ve Afrika Kıtası'nın Avrupa devletlerince sömürge yapılamamış tek ülkesi olan Etiyopya (Habeşistan) dünya tarihinin en eski medeniyetlerinden biri olarak biliniyor.

Detaylı

- Dr. Hatem Cabbarlı

- Dr. Hatem Cabbarlı www.1news.com.tr - Dr. Hatem Cabbarlı 26-27 Ağustos 2011 de Bakü de Kempinski Hotel Badamdar da 40 ülkeden 250 Azerbaycanlı gencin katıldığı 9. Yurtdışında Eğitim Gören ve Mezun Olmuş Azerbaycanlı Gençlerin

Detaylı

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 Fransa nın PARİS ten sonra gördüğüm ikinci kenti. Akdeniz kıyısında. 4 gün kaldık. REMEE Projesinin davetlisi idik. Büyük bir kent Marsiya. Tarihi sorgulayan

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ABD Donanmasının kuruluşu ile Osmanlı nın ilgisi ne? CEMAL TUNÇDEMİR

ABD Donanmasının kuruluşu ile Osmanlı nın ilgisi ne? CEMAL TUNÇDEMİR ABD Donanmasının kuruluşu ile Osmanlı nın ilgisi ne? CEMAL TUNÇDEMİR ABD Donanmasının (US Navy), kuruluşunun 241 nci yıl dönümü dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dennis Malone Carter ın

Detaylı

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış Obama yönetimi geçtiğimiz yıl Demokrat Parti sunucularına yapılan siber saldırıdan sorumlu tuttuğu Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı

Detaylı

Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan

Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan Tarihte Değeri Bilinmemiş 15 Çok Önemli İnsan KAYNAK : http://www.tarihiolaylar.com/galeriler/tarihte-degeri-bilinmemis-15-cok-onemli-insan-742 Bu listedeki insanları muhtemelen daha önce duymadınız. Yine

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz?

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. Peki İlluminati ya da ona benzer örgütlerin tarihçesini

Detaylı

Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz

Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz Casusların Tehlikeli Dünyasında Kullanılan 21 Çok Gizli Cihaz Casuslar hakkında bildiklerimiz çoğunlukla sinemadan. Ancak BuzzFeed'de karşımıza çıkan bu aletler gerçek casus dünyasının filmlerden pek de

Detaylı

TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU?

TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU? TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU? 17 Mayıs 2018 de Güney Kıbrıs ın Limassol limanında demirde bulunan bir Açık Deniz Yardım gemisi uzun bir süre boyunca GPS sinyalini kaybetti.

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU

III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU BİLDİRİ ÇAĞRI METNİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU 26-27 ŞUBAT 2019 / GİRESUN DAVET Karabağ Sorunu, Soğuk Savaş

Detaylı

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer!

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! İnsanların, Dünya üzerinde her yere girme imkanları bulunmuyor çünkü bazı yasaklar ve gizlilikler var. Bu 12 yere de girilmesi kesinlikle yasak. Dünyanın, tamamıyla

Detaylı

Soykırımın Tanıkları ve Eşyaları Hikâyelerini Anlatıyor... Tek Suçları Azerbaycan Türkü Olmaktı

Soykırımın Tanıkları ve Eşyaları Hikâyelerini Anlatıyor... Tek Suçları Azerbaycan Türkü Olmaktı Soykırımın Tanıkları ve Eşyaları Hikâyelerini Anlatıyor... Tek Suçları Azerbaycan Türkü Olmaktı TÜRKSAM Yayınları: 01 İÇİNDEKİLER Gazete Başlıkları... 5 Nesilden Nesile Yaşanan Dram: Ermenilerin Azerbaycan

Detaylı

"medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar" vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu

medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu - Aman ormancı, yaman ormancı Bıraktın bizde derin bir acı - Dua ile bisiklet gider mi?... - Özbek Paşa'dan AKP falı... Ve - Bush'tan "beni kimse sevmiyor" sendromu RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender

Detaylı

Hypatia öldürülmeseydi ve İskenderiye okulu kapanmasaydı insanlık bugünkü uygarlık düzeyine yüzlerce yıl önce kavuşur muydu?

Hypatia öldürülmeseydi ve İskenderiye okulu kapanmasaydı insanlık bugünkü uygarlık düzeyine yüzlerce yıl önce kavuşur muydu? ZAMANIN ÇOK ÖTESİNDE BİR KADIN : HYPATİA Hypatia öldürülmeseydi ve İskenderiye okulu kapanmasaydı insanlık bugünkü uygarlık düzeyine yüzlerce yıl önce kavuşur muydu? İskenderiye, Makedon kralı Büyük İskender

Detaylı

Saray Soytarılığından Atatürk'ün Sofrasına Kurtuluş Savaşı Kahramanı Ali Şamil

Saray Soytarılığından Atatürk'ün Sofrasına Kurtuluş Savaşı Kahramanı Ali Şamil Saray Soytarılığından Atatürk'ün Sofrasına Kurtuluş Savaşı Kahramanı Ali Şamil "Cumhuriyet bilakis kimsesizlerin kimsesidir "M.Kemal Atatürk Ali Şamil, Osmanlı da saray soytarılığından nasıl Cumhuriyet

Detaylı

Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö

Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö ncelikle Adana da bulunan 1. Fransız Tümeni karargâhında görevli Yüzbaşı Denis Leroy un, 7 Şubat 1920

Detaylı

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!..

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Ege de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden, Lozan ı kevgire çevirerek gayriaskeri statüde olan adaları silah ve cephane

Detaylı

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika sınırını geçmeye çalışırken yakalanan Honduraslı Jose, önce Texas, sonra da New Jersey eyaletlerinde toplam 17 ay gözaltında

Detaylı

SAYIN TAKİPÇİLERİMİZ,

SAYIN TAKİPÇİLERİMİZ, SAYIN TAKİPÇİLERİMİZ, Araştırma grubumuza destek amacıyla 2000-2015 seneleri arasındaki konuları içeren bir ARŞİV DVD si çıkardık. Bu ARŞİV ve VİDEO DVD lerini aldığınız takdirde daha önce takip edemediğiniz

Detaylı

Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Dergisi Cilt: IX, Sayı:2, Elazığ,

Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Dergisi Cilt: IX, Sayı:2, Elazığ, Fırat Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Dergisi Cilt: IX, Sayı:2, Elazığ, 2013 73 ERMENİSTAN IN ETNİK TEMİZLİK, SOYKIRIM VE İŞGALCİLİK POLİTİKASININ SONUÇLARI The Results of Ethnic Cleaning, Genocide

Detaylı

Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması

Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması Perinçek'in KDHC'deki tarihi konuşması Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret eden ilk Türk siyasi lider olan Perinçek, onurlarına verilen yemek sırasında bir konuşma gerçekleştirdi. ABD'nin savaş

Detaylı

CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI...

CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI... CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI... Gazeteci Can Ataklı darbe gecesini aydınlatmaya kararlı. Ataklı yine flaş değerlendirmelerde bulundu. Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı'

Detaylı

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) 90'ıncı kuruluş yıl dönümüne özel oluşturulan ve Türk istihbarat tarihinin değişik dönemlerine ait bazı doküman ve istihbari

Detaylı

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri YPG nin İnsan Hakları İhlalleri İdris KARDAŞ EPAM Koordinatörü 15 Şubat 2017 Suriye de iç savaşın başladığı ilk günden bu yana önceleri Esad rejimi ile birlikte daha sonraları da ABD nin desteğini arkasına

Detaylı

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan!

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Suriye'deki cihatçı gruplara Bulgaristan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye üzerinden silahların nasıl gönderildiğine

Detaylı

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz IŞİD'le mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD'li komutanı Korgeneral Paul E. Funk, ABD birliklerinin

Detaylı

1915 OLAYLARINI ANLAMAK: TÜRKLER VE ERMENİLER. Mustafa Serdar PALABIYIK

1915 OLAYLARINI ANLAMAK: TÜRKLER VE ERMENİLER. Mustafa Serdar PALABIYIK 1915 OLAYLARINI ANLAMAK: TÜRKLER VE ERMENİLER Mustafa Serdar PALABIYIK Yayın No : 3179 Araştırma Dizisi : 12 1. Baskı - Şubat 2015 ISBN: 978-605 - 333-207 - 7 Mustafa Serdar Palabıyık 1915 Olaylarını Anlamak:

Detaylı

Yazılı Basında Çocuk Haberleri Üzerine Bir Analiz

Yazılı Basında Çocuk Haberleri Üzerine Bir Analiz Yazılı Basında Çocuk Haberleri Üzerine Bir Analiz Aslı TUNÇ Çocuk haberlerinin sunumu ve çerçevelenmesi bağlamında 31 adet ulusal gazete üzerinden üç günlük içerik analizi yapılmıştır. 16 Nisan, 20 Nisan

Detaylı

Ahmet TAKAN.

Ahmet TAKAN. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com İktidarın yaptırdığı, kamuoyundan itina ile gizlenen referandum anketlerinde en can sıkıcı verilerden biri de dış politika başlığı. Tedirginlik katsayısını artıran "hayır"

Detaylı

Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları

Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları Kıbrıs açıklarında keşfedilen doğal gaz rezervleri, adada yıllardır süregelen çatışmaya barışçıl bir çözüm getirmesi umut edilirken, tam tersi gerilimi tırmandırmıştır.

Detaylı

K A N A Y A N Y A R A K A R A B A Ğ

K A N A Y A N Y A R A K A R A B A Ğ KANAYAN YARA KARABAĞ Astana Yayınları KANAYAN YARA KARABAĞ Derleyen: Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN Bu eserin bütün hakları saklıdır. Yayınevinden izin alınmadan kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz,

Detaylı

EN ESKİ İNANÇLARDAN BİRİ OLAN ZERDÜŞTLÜK VE ZERDÜŞT HAKKINDA 9 BİLGİ

EN ESKİ İNANÇLARDAN BİRİ OLAN ZERDÜŞTLÜK VE ZERDÜŞT HAKKINDA 9 BİLGİ EN ESKİ İNANÇLARDAN BİRİ OLAN ZERDÜŞTLÜK VE ZERDÜŞT HAKKINDA 9 BİLGİ Kültürü sanatı ve gelenekleriyle çok köklü bir geçmişi olan İran Zerdüşt ve onun öğretisi Zerdüştlük e de ev sahipliği yapmıştır. Zerdüşt

Detaylı

Bugünkü Durum Pazar, 28 Haziran :57 -

Bugünkü Durum Pazar, 28 Haziran :57 - Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılmasından sonra, 23 Eylül 1991'de bağımsızlığını ilan eden Ermenistan Cumhuriyeti, Türkiye'ye yönelik "sözde soykırım" iddialarını bir devlet politikası haline

Detaylı

İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma!

İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma! İşte Osmanlı'nın çökmesine neden olan anlaşma! Türkiye ile Almanya arasında 2 Ağustos 1914 te imzalanan İttifak Anlaşması nın mevcudiyeti bilinirdi ama orijinal metni ile Alman İmparatoru Wilhelm in onay

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor.

CIA klonu. CIA ajanları, BAE istihbarat görevlilerine modern casusluk taktiklerini öğreterek burayı üs olarak kullanıyor. CIA klonu Blackwater ın paralı katillerine ev sahipliği yapan BAE, eski CIA ajanlarıyla Körfez de bir 'casusluk imparatorluğu' kuruyor. BAE istihbaratçıları, Abu Dabi deki bir yerleşkede birebir CIA eğitimlerinden

Detaylı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu GÜNÜN MANŞETLERİ 23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:52 Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu FETÖ darbe girişimi olaylarında darbecilerin hedefinde UIC Yönetim

Detaylı

Azerbaycan Milletvekili Afşin de

Azerbaycan Milletvekili Afşin de Azerbaycan Milletvekili Afşin de Afşin Belediyesinin ev sahipliğinde, Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen konferansta açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kültürel

Detaylı