MALİ TABLO ANALİZ VE İNCELEME RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MALİ TABLO ANALİZ VE İNCELEME RAPORU"

Transkript

1 SAYI : MA İSTANBUL MALİ TABLO ANALİZ VE İNCELEME RAPORU İNCELEMEYİ YAPANIN Adı Soyadı/Firma İsmi : MİKRO RİSK ANALİZ VE DANIŞMANLIK HİZ. BAYİNİN Ticaret Unvanı Kanuni Merkez Adresi : ************* GÜBRE ZIRAİ İLAÇ TARIM ÜRÜNLERİ NAK. SAN. TİC.LTD. ŞTİ. : KAYSERİ Kayıtlı Bulunduğu Vergi Dairesi : MİMARSİNAN Vergi Numarası : 699 *********** İNCELEME DÖNEMİ :

2 I-GENEL BİLGİLER: 1.1. Firma : ************* GÜBRE ZIRAİ İLAÇ TARIM ÜRÜN. NAK. SAN. TİC. LTD ŞTİ. Firma merkez adresi: Kocasinan KAYSERİ 1.2. İş Merkezi ve Şubeleri Hakkında Bilgi: 1.3. Sermaye % desine Sahip Ortak veya Ortaklar: 1.4. Muhasebeden Sorumlu Kişilere İlişkin Bilgiler: 1.5. Şirketin Yasal Defterlerinin Tasdikine İlişkin Bilgiler: 1.6. Şirketin Muhasebe ve Defter Kayıtlarına İlişkin Bilgiler: II- FİRMA TESPİTİ: Kurumun, şirket olarak hukuki statüsü inceleme yapıldığı tarih itibariyle, olumsuz (iflas ettiği, iflası ilan edildiği, tasfiye halinde olduğu, işleri mahkeme tarafından yürütüldüğü, konkordato ilan ettiği, işleri askıya alındığı) konuda bir tespit yapılmamıştır. III-HESAP İNCELEMELERİ: 2.1. Mal Alış ve Satışları Üzerinde Yapılan İncelemeler: Bayii kurumun mal ve hizmet alış ve satış işlemlerinde ilgili dönemlerde, hem bayi olduğu müesseseden hem de konusunun bütünlüğüne bağlı olarak diğer firmalardan alımı yapılarak satılan ürünlerin alış ve satış tutarları aşağıdaki tabloda bulunmaktadır. Ticari Mal Alışı Dönem Sonu T.M. Stok Ürün Net Satışlar (*) 2012 Yılı ,00 TL ,00 TL ,00 TL 2013 Yılı ,00 TL ,00 TL(**) ,00 TL dir. (*) Kurum un yaptığı satışlar kar marjı taşıdığı tabiidir. (**) İlişkili yıla ait Satılan Ticari Mal Maliyetine ait hesaplama teknik sıkıntı tespit edilmiştir.) Hesap kontrol dönemleri itibariyle yapılan incelemede, alım ve satıma dayalı işlemlerde bankalar ve finans kuruşları ile işlemler sonuçlandırıldığı görülmüştür. Faaliyetlerin finansman işlemi finans kuruluşları ile sonuçlandırılıp ortaklar ile bağlantılı fon çalışması bulunmamaktadır. Firmaya ait zorunlu olarak verilmesi gereken beyan ve işlemleri zamanında ve düzenli olarak verdiği ilişkili alım ve satım işlemleri yasal kayıtlara uygun olarak kaydedildiği incelenen belgelerden tespit edilmiştir.

3 2.2. Bilanço hesaplarınla ilgili incelemeler: Kurumun 2012 ve 2013 yılına ait Bilanço ve Gelir Tablosu karşılaştırmalı incelenerek aşağıdaki bölümlerde izahı yapılmıştır. Bilanço Aktif Kalemleri: Dönen Varlıklar: 2012 yılı itibariyle döner varlıklar kalemleri içerisinde bulunan TL kasa hareketleri her ne kadar giren ve çıkan TL değerleri yüksek görünse de bakiye itibariyle düşük seviyede olduğu görülmüştür. Diğer Alınan Çekler, Bankalar, Verilen Çekler ve Alıcılar hesapları yapısına bakıldığında, döner varlıklar kalemlerinin faaliyet konusunu teşkil eden ticari hareketlerin tamamına yakınının Banka ve Çek işlemleri ile yapıldığı anlaşılmıştır yılı itibariyle de aynı yolu izlediği ve döner varlıklar içinde hazır değerler ve ticari alacaklar hesaplarının çalışma yönteminin belirli bir düzen izlediği kanaati oluşmuştur. Yıllar itibari ile ticari alacaklar kalemi içersindeki yurt içi alıcılardan tahsilat şekli ve oranları yapılan işlemlere uygun olduğu, diğer bağlantılı hesapların çalışma düzeninin yapılan incelemesinde uygunluk görülmüştür ve 2013 yıllarındaki firmanın alıcılarına ait hareketlerinin incelemesi aşağıdaki gibidir. Alıcıların dönem içi hareketleri ve yılsonu bakiyeleri aşağıdadır. Yılı Borç Tutarı Alacak Tutarı Bakiye Yurt içi Alacak ,95 TL ,31 TL ,64 TL ,74 TL ,91 TL ,83 TL (*) (*) 2013 yılı sonu itibariyle verilen mizan bilgilerine istinaden yılsonu satış miktarı ile alıcılar hesabı arasında izah edilmesi gereken bir tutarsızlık gözlenmiştir. rastlanmamıştır yılı ve 2013 yıllarına ait bilançoların incelemesinde Şüpheli Alacaklarla ilgili bir tespite Döner varlıkların Stoklar kalemi 2012 ve 2013 yılları itibariyle incelendiğinde ticari mal giriş ve hareketleri genel görüntüde ve satışlarla yapılan incelemede uygunluk bağlantısı taşıdığı, Yukardaki 2.1 bölümünde incelemede tespit edilen izahı gereken normal konu haricinde, alışı yapılan ticari ürünler ile ticari ürün satışı arasındaki bağlantı uygun olduğu görülmüştür. Bilanço aktifinde döner varlıklar kalemi olan, Diğer Döner Varlıklar Kaleminin 2012 yılında KDV ile ilişkili devir tutarlarının olmayışının nedeni satış yüksekliğinden kaynaklanmış olma ihtimaline karşılık izaha muhtaçtır. Rapor içerisinde döner varlıklarla ilişkin analizler yapılarak tablolara aktarılmıştır. Duran Varlıklar: Duran Varlıklar kalemine ait olan alt hesapların şekli aşağıdaki tabloda listelenmiştir ve 2013 yıllarında Maddi duran Varlıklar Kalemleri, 2012 (TL) 2013 (TL) Arazi ve Arsalar 7.000, ,00 Binalar , ,05 Tesis Makine ve Cihazlar 248,29 248,29 Taşıtlar , ,79 Demirbaşlar , ,16 Birikmiş Amortismanlar(-) , ,05(*)

4 (*) Maddi duran varlıkların 2012 yılına göre 2013 yılı edinim miktarı artmış olmakla beraber amortisman ayırma miktarı karşılaştırıldığında izahı gereken bir tutar tespit edilmiştir. Bilanço Pasif Kalemler: (TL) Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar: , , Mali Borçlar , ,49 Ticari Borçlar , ,77 Diğer Borçlar , ,98 Alınan Avanslar , ,72 Ödenecek Vergi ve Yükümlülükler , ,17 Borç ve Gider Karşılıkları , ,57 Uzun Vadeli Yabancı kaynaklar, 0, ,69 Kısa vadeli yabancı kaynaklar ile ilgili inceleme neticesi firmanın ödeme dengelerinin banka kredileri ve firmanın banka kredi kartları ile kurulduğu görülmüştür yılı bu iki kalemin daha fazla kullanıldığı kanaatine varılmıştır. Uzun vadeli borç kaleminde bulunan değer 2013 yılında taksitli bir kullanım kredisidir. Yıllar itibariyle kredileri içeren analiz oranları rapor içerisinde bulunmaktadır. Kurumun 2012 ve 2013 yılı Öz Kaynak hareketleri, (TL) Özkaynak , , Ödenmiş Sermayesi , ,00 Kar Yedekleri 921,44 921,44 Geçmiş Yıl Karları 0, ,99 Dönem Net Karı , ,20 Firmanın 2012 ve 2013 yılı Birleştirilmiş Bilanço ve Gelir tablosu Ek tedir Finansal Analizler ve İlgili Açıklama ve Yorumları: Likidite Oranları, Cari Oran: 2012 yılı için 1, yılı için 1,2 Cari oran bir işletmenin net çalışma sermayesi hakkında bilgi verir. İşletmenin zaman içindeki finansal işlemleri daralma noktasına yaklaşmış olmasına rağmen oran olarak 2 den küçük 1 den büyük oluşu, nakde dönüşümde sınırlarda işlem yapıldığı gözlenmektedir. Bu oranın 2013 yılı için daha düşük çıkması firmanın nakde dönüş konusunda tedbir alması gerektiği kanaatine varılmıştır. Asit Test oranı: 2012 yılı için 0, yılı için 0,37 Asit test oranı Döner Varlıklardan Stokları düştükten sonra, Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklara bölünmesi suretiyle bulunduğundan normal oranı 1 olması gerekmektedir. Cari borçları karşılama durumunu gösteren bu oran 2012 yılı 1 e yakın gibi gözükse de, 2013 yılında geçmiş yıla göre yarı yarıya düşüş gösterip kaynakların daha az akışkan bir yapıya yönelmeye gittiği gözlenmiştir.

5 Aktif Yapıyla İlgili Oranlar, Stoklar/Aktif Toplamı: 2012 yılı için 0, yılı için 0,62 Yukarıdaki analiz oranlarından da anlaşılacağı üzere stokların aktif toplamı üzerindeki pay oranı stok birikimine veya stokta ürün tutmak gibi meylin olduğunu gösterebilir. Stokların nakde dönme hızı düşük olacağından nakit hızını düşürebilmektedir yılı nispeten düşük olmasına rağmen, 2013 yılı stokların bekleme süresinin arttığını yada fiyat politikası nedeni ile yüksek stok tutma eğilimi de gösterebilmektedir. Kısa Vad.Alacaklar/Aktif Topl.: 2012 yılı için 0, yılı için 0,35 Firmanın, kısa vadeli alacakların aktif toplamı içindeki oranının yüksek olması, tahsilatın bir zorlanma göstergesi olabileceği yada satışların tahsilata dönüşme zamanı dönem sonlarına rastlayan bir birikim de olabileceği düşünülebilir yılı itibariyle bu oran düşmesine rağmen net olarak bu oranın neden etkilenerek düşük çıktığı detay analiz yapılması gerektirmektedir. Mad.Dur.Varl./Özkaynaklar: 2012 yılı için 0, yılı için 0,30 Firmanın faaliyet konusu ticari olduğundan maddi duran varlıklara yatırım yapılması işletme sermayesindeki akıcılığı engeller bir özelliği bulunabilmektedir. Bu oranlara bakılarak 2012 yılında 0,17 öz kaynakların maddi duran varlıklara aktarılması normal bir yapı gibi gözükmekle beraber, 2013 yılı itibariyle bu oran 0,30 olması elde edilen karlılığın bu bağlamda duran varlık üzerine yönelik yatırıma konu olabileceği kanaati oluşturmuştur Verimlilik Oranları: Stok Devir Hızı: 2012 yılı stok devir hızı yılı için 6 Firmanın stok devir hızı test edilirken geçmiş dönem stok tutarı ile cari dönem stok tutarı ortalaması alınıp, satışların maliyetine bölündüğünde bu oran bulunur ve normali 6 olması gerekir yılı içinde bu oran yılı için oran ise 6 olup, normal seviyede olduğu gözlenmiştir. Alacak Devir Hızı: Firmanın alacak devir hızı, normal koşullara göre 7 olması gereken oran 2012 ve 2013 yılı içinde 6 çıkmış olup, normale çok yakın olup tahsilat yapma hızının düzenli seyrettiği görülmüştür. Alacakların Ortalama Tahsil Süresi: 2012 yılı için 61 gün 2013 yılı için 61 gün olup, istikrarlı bir yapıda olduğunu ve normal sürenin 60 olduğu düşünülürse bu yönde bir sıkıntının olmadığı gözlenmektedir. Öz Varlık Devir Hızı: 2012 yılı yılı 9 Firmanın yapmış bulunduğu ürün net satışlarının öz kaynaklara oranını gösterdiği analiz dir. Mevcut öz kaynaklara göre ne kadar net satış gerçekleştiğini gösteren verimlilik oranı firma için iki yılda da iyi seviyede görünmektedir. (Öz kaynakların yeterlilik durumu da önemli bir konudur.) Aktif Devir Hızı: Net satışların aktif toplamına oranını belirtir yılı için 2, yılı için 2,10 oranı bulunmaktadır. Normal olması gereken oran 1 olup firma 2,31 ve 2,10 gibi yüksek bir seviyede bulunmaktadır.

6 Mali Yapıyla İlgili Oranlar: Özvarlık/Pasif Toplamı: 2012 yılı 0, yılı 0,24 oranları hesaplanmış olup, genel kabul görmüş bilanço fonlama oranlarına göre borca yönelik kullanım göze çarpmakta bu oran sermayenin daha iyileştirilmesi yada karlılık oranlarının yıllar itibariyle öz kaynağın güçlenmesini ileriki yıllara aktarmaktadır. Kısa Vad.Borç./Pasif Top.: 2012 yılı için 0, yılı için 0,75 gözükmektedir. Firmanın, Bilançodaki sağlam denge oluşturma yani öz kaynaklar ile borçlar arasındaki altın kurala yaklaşması gerektiği, bu oranın kısa vadeli borç yapısından uzun vadeli borçlara yada öz kaynaklara yönelik çalışma yapması gerektiği, kısa vadeli borçlar ile alacaklardaki tahsilat sürelerinin iyileştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Toplam Borç./Pasif Top.: Bu oran 2012 için 0,70 ve 2013 yılı için 0,76 dır. Firma için yorumladığımız eksiye kayma burada gözükmektedir Karlılık Oranları: Özvarlık Karlılığı: Vergi Sonrası kar ın Öz Kaynaklara bölünmesiyle bulunan bu oran 2012 yılı için 0, yılı için 0,14 olmuştur. Firma öz kaynaklarına oranla karlılık içinde olduğu gözükmektedir. Normal kabul edilen oranı ise 1 dir. Faaliyet Karlılığı: Faaliyet karlılığının net satış tutarına oranı normalde 0,15 olması gerekirken iki yıl içinde 0,04 oranında olup, normal kabul edilecek oranın altında olduğu gözükmektedir. Bu analizde düşünülmesi gereken net satışlardan maliyet indirildikten sonra pazarlama satış ve dağıtım giderleri ile genel yönetim giderlerinin neden yüksek olabileceği incelemesinin yapılması gerektiğidir. Net Kar Marjı: Firmanın ilgili dönemdeki net karının net satışlara oranı normal kabul edilebilecek rakamsal değeri 0,05 dir yılı itibariyle 0, yılı itibariyle 0,016 oranı mevcut bulunmaktadır. Duruma bağlı olarak karlılık oranları belirli bir düşüklük göstermekte olup, net kar/aktif toplamında ise rakam normale yakın bulunmaktadır. 3- Bilanço, Gelir Tablosu, ve Analizle İlişkili Genel Tespitler 3.1. Bilanço Firmanın, Bilanço kalemleri olarak yapılan incelemesinin özeti olarak yorumlanabilen değerler şunlardır. Döner Varlıkların hazır değerler kalemi 2012 yılı için düşük sayılabileceği halde, 2013 yılı yılında eksi değere düşmüştür yılında verilen çekler hazır değerlerden düşülünce eksi tutar elde edilmiş bu durum müessesenin nakde dönmeye olan acil durumu göstermektedir. Ticari alacaklar kalemi iki yılda birbirine yakın tutarlar göstermekle beraber, yapılan ticari mal satışlarına göre bakiyeler yıllık olarak normal sayılabilir. Stoklar kalemi 2012 de normale yakın gibi gözükürken 2013 de yüksek stok seviyesi oluşmuş olup yüksek stok tutma nedenlerini analiz etmek gerekmektedir. Duran Varlıklar 2013 yılı itibariyle 2012 yılına göre yüksek bir oranda artış göstermiş olup, bu kalemlerin fonları kısa vadeli kaynaklardan karşılandı ise nakit dönüşü zayıflamış olacaktır. Aktif toplamı 2013 yılı 2012 yılına göre yüksek bir artış yaşamış bunun açıkça görünen nedeni stoklar kaleminin ve duran varlık kalemlerinin yükselmesine dayalı olduğu görülmüştür. Bilançonun Pasif Bölümünde, Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar 2012 yılına göre yapısal itibariyle yüksek görülmekle beraber, 2013 yılında bahis konusu kalemler çok daha fazla kullanılmıştır. Bu kalemlerin Banka kredileri 2012 göre %51 oranında artış göstermiş, Ticari borçlar ise 1 katından fazla artmıştır. Kısa vadeli borçlanmanın firma için tehlikeleri bulunduğuna dikkat çekilmesi kanatindeyiz. Bu sebeple rapor içinde ve analizlerde borçlanma kırılganlığının yüksek olduğu sonuçlardan bahsedilmiştir.

7 Öz kaynaklar, ödenmiş sermaye ile geçmiş yıl karları toplandığında borçlanma riskini önleyebilecek konumda olmadığı analizlerde de görülmüştür Gelir Tablosu Firmanın 2012 ve 2013 yılları Gelir Tablosu Net Satış tutarları itibariyle artarak giden rakamlara ulaşmış görülmüştür. Brüt karlılık oranı normal oran %10 karlılığa yaklaşmış bulunmakta beraber yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Faliyet karlılığı faaliyet giderlerinin sonucunda olması gereken oranın altlarında açığa çıkmaktadır. Gelir Tablosuna göre karlılık oranı düşük seviyelerdedir. (Analiz Sonuçları) 3.3. Analizler Likidite Oranları: Normalin altında oluşmuş oranlar olup, firmanın nakit oranını etkilemektedir. Aktif Yapı İle İlişkili Oranlar: Stokların yüksek görüldüğü, kısa vadeli alacakların aktife oranı yüksek görülmektedir. Duran varlıkların öz kaynaklara oranı yüksek görülmüştür. Verimlilik Oranları: Bu analiz grubu genel olarak normal gözükmektedir. gerekir. seviyededir. Borçlanma ile İlgili oranların yüksek olduğu ve kısa vadeli borçlanma riskine dikkat edilmesi Karlılık oranlarından net karın öz kaynaklara oranı normal olup, diğer karlılık oranları düşük 3.-SONUÇ: 3.1. Bu kısımda; Firmasının mali tablo incelemesinde ve analizinde, Tüm kalemler hakkında ve firmanın genel mali yapısı, genel kabul görmüş mali prensiplere göre faaliyetlerinin yapılan incelemeye göre varılan sonuçlar aşağıdaki gibidir. Firma faaliyetleri dahilinde yapılması gereken mali işlemlerini düzenli yaptığı, Beyanı gereken yükümlülüklerini yerine getirdiği görülmüştür. Firmanın beyana tabi belgeleri sınırlı inceleme neticesi analiz edildiğinde, ticari konusu dahilinde alınan ürünlerin satış oranı yüksek olmasına rağmen bu yapıya bağlı olan bilanço kalemlerindeki finansal verilerin riskli sınırlar içinde olduğunu, durumun düzeltilmesi yönünde çalışma yapılması gerektiği, kısa vadeli borçlanma dengesinin düzeltilmesi gerektiği, Firmanın, 2012 ve 2013 yılları için alım ve satım tutarlarına bakılarak başarılı bir satış yapısı bulunduğunu göstermektedir. Buna bağlı olarak diğer finansmana bağlı eksikliklerin giderilebileceği ve mali uyum sağlanabileceği alt yapısının firma bünyesinde mevcut bulunduğu kanaat ve sonucuna varılmıştır. MİKRO RİSK

8 E K L E R Analiz tablosu

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders:

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders: KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders: 14.11.2017 YARARLANILAN KAYNAKLAR - KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM) - MALİ TABLOLAR ANALİZİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM)

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI MUHASEBE Sınav Tarihi ve Saati : 3 Mart 2012-14:00 Sınav Süresi : 4 (dört) saat AÇIKLAMALAR : a) Sorular 6 (altı) sayfadır. b) Soru kağıtları,

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

2013/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAV SORULARI 1 ARALIK 2013 Pazar 13:30-15:00

2013/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAV SORULARI 1 ARALIK 2013 Pazar 13:30-15:00 2013/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAV SORULARI 1 ARALIK 2013 Pazar 13:30-15:00 Soru 1) (K) Sanayi ve Tic. A.Ş. ile (Y) sanayi ve Tic. A.Ş. aynı sektörde

Detaylı

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER

XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER XX. BÖLÜM: MONOGRAFİLER 20.01 Monografi-1 ABC Ticaret İşletmesi nin dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: Aktif ABC İşletmesi nin 01.01.2018 Tarihli Bilançosu Pasif 1. DÖNEN VARLIKLAR 178.000 A. Hazır

Detaylı

DİKEY ANALİZ RAPORU ANALİZ SONUCU. Ayrıntılı Bilanço Tablosu. Sayfa 1 / 8

DİKEY ANALİZ RAPORU ANALİZ SONUCU. Ayrıntılı Bilanço Tablosu. Sayfa 1 / 8 DİKEY ANALİZ RAPORU ANALİZ SONUCU Ayrıntılı Bilanço Tablosu 2011 Tüm Yıl 2012 Tüm Yıl Grup % Genel % I. DÖNEN VARLIKLAR 1.467.741,62 2.372.071,48 94,20 A. Hazır Değerler 52.807,83 40.472,41 1,71 1,61 1.

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ANADOLU KURUMLAR VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2008 Onay Zamanı : 25.04.2009-12:05:10 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 Ticaret Sicil No 216 6223978 Soyadı

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KÜÇÜKKÖY VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2010 Onay Zamanı : 25.04.2011-21:23:15 Vergi Kimlik Numarası 6410238712 info@olgunmetal.com Ticaret Sicil No

Detaylı

OSTİM ENDUSTRIYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş TARİHLİ AYRINTILI BİLANÇO

OSTİM ENDUSTRIYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş TARİHLİ AYRINTILI BİLANÇO IV FİNANSAL YAPIYA İLİŞKİN BİLGİLER 1. Bilânço AKTİF (VARLIKLAR) 31.12.2009 TARİHLİ AYRINTILI BİLANÇO Bağımsız Denetimden Geçmiştir 31.12.2008 31.12.2009 I-DÖNEN VARLIKLAR A-Hazır Değerler 2.492.916 1.041.045

Detaylı

10.1.Kar Zarar Tabloları

10.1.Kar Zarar Tabloları 10.1.Kar Zarar Tabloları Gelir ve giderler 2008 A- Brüt satışlar 563.752.599,33 573.579.296,04 654.817.545,31 1- Yurtiçi satışlar 522.960.763,29 533.708.451,93 604.193.703,98 2- Yurtdışı satışlar 40.791.836,04

Detaylı

10.1.Kar Zarar Tabloları

10.1.Kar Zarar Tabloları 10.1.Kar Zarar Tabloları Gelir ve giderler 2011 A- Brüt satışlar 854.455.559,29 823.017.968,57 875.905.247,46 1- Yurtiçi satışlar 756.018.408,89 718.585.063,60 805.602.932,74 2- Yurtdışı satışlar 98.437.150,40

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

KASA SATICILAR ALINAN ÇEKLER ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR BANKALAR DÖNEM KARI VERGİ VE DİĞER YASAL

KASA SATICILAR ALINAN ÇEKLER ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR BANKALAR DÖNEM KARI VERGİ VE DİĞER YASAL 2017 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORUSU 26 MART 2017 PAZAR 09:00-12:00 Kamyon parçası üreten KUZEY A.Ş. nin 31.12.2015 yılı kapanış bilançosu aşağıda verilmektedir.

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI ANALİZ RAPORU

KARŞILAŞTIRMALI ANALİZ RAPORU ANALİZ SONUCU Analiz adı: Analiz dönemi: Karşılaştırmalı 2011 Tüm Yıl & 2012 Tüm Yıl Oluşturulma Tarihi: 15.12.2012 09:55:17 Ayrıntılı Bilanço Tablosu Mutlak Yuzde Reel 2011 Tüm Yıl 2012 Tüm Yıl I. DÖNEN

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 EKİM 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 31 EKİM 1999 I.DÖNEN VARLIKLAR 5,236,848 A- HAZIR DEĞERLER 514,921 1- Kasa 5,081 2- Bankalar 479,676

Detaylı

TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2015 VE 2014 TARİHLERİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN BİLANÇOLAR (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SARIGAZİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2009 Onay Zamanı : 18.04.2010-17:52:44 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı

Detaylı

2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013

2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013 2013 / 2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 30 HAZİRAN 2013 SORULAR Kuzey Batı Ticaret İşletmesi'nin 31/11/2012 tarihli mizanı aşağıdaki gibidir: No Hesabın

Detaylı

Kullanılan muhasebe yöntemlerinin kısa bir. (5-10 yılı kapsayan mali tablo bilgileri, özellikle finansal planlama için) Varsa denetçilerin raporu.

Kullanılan muhasebe yöntemlerinin kısa bir. (5-10 yılı kapsayan mali tablo bilgileri, özellikle finansal planlama için) Varsa denetçilerin raporu. Finansal Analiz Finansal Analiz Doç.Dr. Oktay Taş 1 Finansal Analiz Bir işletmenin Faaliyetleri sonucu oluşan finansal tabloların incelenmesi değerlendirilmesi sürecidir. Đşletmenin faaliyet sonuçlarının,

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ERTUĞRULGAZİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 19.04.2014-12:13:22 Vergi Kimlik Numarası E-Posta Adresi 7850012115 bursalihavlu@bursalihavlu.com

Detaylı

2011 YILI MALİ ANALİZ TASLAK RAPORU Şubat 2012. Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı

2011 YILI MALİ ANALİZ TASLAK RAPORU Şubat 2012. Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı 211 YILI MALİ ANALİZ TASLAK RAPORU Şubat 212 Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı 1 DAKA 29 211 I KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU DAKA 29211 I KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU AKTİF (VARLIKLAR) 29 21 211 PASİF (KAYNAKLAR)

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

2014/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 02 Kasım 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR

2014/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 02 Kasım 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR 2014/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 02 Kasım 2014-Pazar 13:30-15:00 SORULAR SORU 1: ABC Sanayi ve ticaret A.Ş nin 31.12.2013 tarihli Bilançosu aşağıdaki

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TUR. VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1999 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 31 ARALIK 1999 31 ARALIK 1998 I.DÖNEN VARLIKLAR 6,152,538 2,433,801 A- HAZIR DEĞERLER 383,998 57,865

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 URAY VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2011 Onay Zamanı : 28.04.2012-09:21:21 Vergi Kimlik Numarası 0860460178 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

San Tekstil Tic. Ltd. Şti. Faaliyet Raporu 2012

San Tekstil Tic. Ltd. Şti. Faaliyet Raporu 2012 San Tekstil Tic. Ltd. Şti. Faaliyet Raporu 2012 İÇİDEKİLER Sayfa 1) Genel Bilgiler 4 1.a) Raporun ilgili olduğu hesap dönemi 4 1.b) Şirket bilgileri 4 1.c) Şirketin organizasyon, sermaye ve ortaklık yapıları

Detaylı

ISL303 FİNANSAL YÖNETİM I

ISL303 FİNANSAL YÖNETİM I 3. HAFTA ISL303 FİNANSAL YÖNETİM I Yrd. Doç. Dr. Muhammet Belen mbelen@karabuk.edu.tr BÖLÜM 3 Finansal Tabloların Analizi FİNANSAL TABLOLARIN ANALİZİ ORAN ANALİZİ KARŞILAŞTIRMALI TABLOLAR ANALİZİ DİKEY

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ENVANTER İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR 1.1.ENVANTER İŞLEMLERİ KAVRAMI... 2 1.2.ENVANTER KAVRAMI... 3 1.2.1.Envanter İşlemleri... 4 1.2.1.1.Muhasebe Dışı Envanter... 4 1.2.1.2.Muhasebe

Detaylı

2012/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE

2012/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 2012/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 2 Aralık 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR SORU 1: AHMETLER A.Ş., ticari mal alış satış faaliyeti ile iştigal etmektedir. İşletmenin

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ANADOLU KURUMLAR VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2007 Onay Zamanı : 10.04.2008-11:04:00 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

Tüm Sektörlerin Finansal Analizi

Tüm Sektörlerin Finansal Analizi 2013 Yılı Sektörel Bilançolar Tüm Sektörlerin Finansal Analizi 2013 Yılı Özeti Likidite Durağan İşletme Sermayesi İhtiyacı Artıyor Borçluluk Yükseliyor Finansman Giderleri Yükseliyor Net Kar Düşüyor Merkez

Detaylı

2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00)

2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) 2014/2 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORULARI 29 HAZİRAN 2014 PAZAR (09.00-12.00) SORU - 1 : PARS Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihli geçici mizanı, 2013 Aralık

Detaylı

2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00

2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE. 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00 2011/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 13 Mart 2011-Pazar 09:00-12:00 SORU: ABC Ticaret işletmesinin 31.12.2009 Tarihli Bilançosu ile 01.01.2010-31.12.2010 hesap döneminde

Detaylı

2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00

2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00 2009/ 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBE MALİ MÜŞLAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 15 Mart 2009- Pazar 09:00-12:00 Lale Ticaret Ltd. Şti. nin 01.01.2008 Tarihli açılış bilançosu aşağıda sunulduğu gibidir; Lale

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MESİR VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 24.04.2014-11:47:27 Vergi Kimlik Numarası 1900109232 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

15 MART /1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR

15 MART /1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR 15 MART 2009-2009/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ SINAVI SORULAR 1- Bir işletmenin 2007 ve 2008 yıllarına ilişkin bazı faaliyet bilgileri aşağıdaki gibidir. Bu

Detaylı

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders:

KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders: KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ders: 21.11.2017 YARARLANILAN KAYNAKLAR - KREDİ TALEPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM) - MALİ TABLOLAR ANALİZİ Dr. Öztin AKGÜÇ (ARAYIŞ BASIM)

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 TUZLA VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2011 Onay Zamanı : 24.04.2014-18:23:47 Vergi Kimlik Numarası 0080096849 Ticaret Sicil No Soyadı (Unvanı) ADMARİN

Detaylı

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL)

TUNA FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) AKTİF (VARLIKLAR) 31/12/2007 31/12/2007 AYRINTILI BİLANÇOSU(YTL) I- DÖNEN VARLIKLAR A- Hazır Değerler 403.030,45 725.183,53 1- Kasa 12.368,77 2.498,62 2- Alınan Çekler 0,00 0,00 3- Bankalar 390.661,68

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ERCİYES VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2015 Onay Zamanı : 23.04.2016-11:16:23 Vergi Kimlik Numarası 1660065575 berksoydoviz@hotmail.com Ticaret Sicil

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MESİR VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2014 Onay Zamanı : 28.04.2015-09:49:17 Vergi Kimlik Numarası 1900109232 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

YETERLİLİK Finansal Tablolar Analizi Soru01

YETERLİLİK Finansal Tablolar Analizi Soru01 01. ZTE işletmesine ait 4 yıllık mali durum ve 2017 yılı faaliyet sonuçlarını gösteren tablolar ekli listede sunulmaktadır. İşletmeye ait aşağıdaki verilmiş olan bilgileri hesaplayıp, yorumlayınız. (a)

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KAĞITHANE VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 29.04.2014-16:23:41 Vergi Kimlik Numarası 4620279443 Ticaret Sicil No 522224 İrtibat Tel

Detaylı

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir.

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir. FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2018 TARİHLİ MALİ TABLOLARI DİPNOTLARI 3. Nakit ve Nakit Benzerleri Nakit ve nakit benzerleri aşağıdaki gibidir : Kasa - - Banka mevduatı 3.226.486 1.978.659

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KOCAMUSTAFAPAŞA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 29.04.2013-10:08:52 Vergi Kimlik Numarası 8370536813 Ticaret Sicil No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ŞEHİTKERİM VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 16.04.2013-19:01:26 Vergi Kimlik Numarası 8250003458 Ticaret Sicil İrtibat Tel Soyadı (Unvanı)

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SEFERİHİSAR MAL MD MALMÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2016 Onay Zamanı : 28.04.2017-17:01:37 Düzeltme Nedeni : BİLANÇO AKTİFİNDE BİRİKMİŞ AMORTİSMAN VE TAŞITLAR DEĞERİ

Detaylı

SERVE KIRTASİYE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe

SERVE KIRTASİYE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO (Tutarlar aksi belirtilmedikçe 30 EYLÜL 2008 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO Denetimden Denetimden Notlar VARLIKLAR Dönen Varlıklar : 9.961.249 7.975.811 Nakit ve Nakit Benzerleri Not 6 162.759 1.919.536 Finansal Yatırımlar Not 7 - - Ticari

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 URAY VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2014 Onay Zamanı : 23.04.2015-20:03:42 Vergi Kimlik 0860460178 E-Posta Adresi askaro33@gmail.com Ticaret Sicil No

Detaylı

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI

2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI 2019/1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI SORU: X Ticaret İşletmesi nin muhasebe dönemine ilişkin işlemleri aşağıdaki gibidir; 1. İşletme, 230.000

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KOCAMUSTAFAPAŞA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2011 Onay Zamanı : 21.04.2012-16:08:04 Vergi Kimlik Numarası 6430208499 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı

Detaylı

AYRINTILI ORAN ANALİZİ RAPORU

AYRINTILI ORAN ANALİZİ RAPORU AYRINTILI ORAN ANALİZİ RAPORU Analiz Adı: Oran analizi Analiz Dönemi: 2012 Tüm Yıl Likidite Oranları Oluşturulma Tarihi: 25.03.2013 11:00:24 Oran Adi 2011 Tüm Yıl Sonuç 2012 Tüm Yıl Sonuç 2012 Sektör Yorum

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ERCİYES VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2014 Onay Zamanı : 23.04.2015-16:30:19 Vergi Kimlik Numarası 1660065575 berksoydoviz@hotmail.com Ticaret Sicil

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SULTANBEYLİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2016 Onay Zamanı : 20.04.2017-14:11:07 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı

Detaylı

ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu. Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10. ßsmart LTD.

ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu. Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10. ßsmart LTD. ABC A.Ş. Yıllık Performans Raporu Rapor Basım Tarihi 05-Ekim-2018 Cuma 08:50:10 ßsmart LTD. Şartlar ve Koşullar Bu rapor ABC A.Ş. adı ile anılan firma için FIRMS Basics ürünü için sistem tarafından otomatik

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEK UYGULAMA Bu örnek uygulamada Ocak ayı bir dönem olarak kabul edilmiştir. Ayrıca şirket kuruluşunda şirket maliyet hesapları için 7/A yöntemi (7/A ARAŞTIRMA, PAZARLAMA, YÖNETİM, FİNANSMAN GİDER YANSITMA

Detaylı

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar

2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 2017/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSA MUHASEBE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 30 Temmuz 2017 Pazar 01.02.2016 da kurulmuş olan, ŞİMAL Ofis Mobilyaları Ticaret Limited Şirketi nin

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ÜNYE VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2015 Onay Zamanı : - Vergi Kimlik Numarası 2120452168 halit_coskan@hotmail.com Ticaret Sicil 2530 İrtibat Tel 452

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SULTANBEYLİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 25.04.2014-12:53:31 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR

Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu. Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR Muhasebe Hesap Kodları, Muhasebe Hesap Kodu Tek Düzen Hesap Planı 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ (-) 108 DİĞRE HAZIR DEĞERLER

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI

FİNANSAL YÖNETİM TEST SORULARI SORU 1 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Dönen Varlıklar grubunda yer almaz? 110 Hisse Senetleri Hesabı 255 Demirbaşlar Hesabı 153 Ticari Mallar Hesabı SORU 2 ) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Geçici Hesaplar

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR İçindekiler Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR 1. Muhasebenin Tanımı... 3 2. Muhasebenin Temel Kavramları... 4 2.1. Sosyal Sorumluluk Kavramı:... 4 2. 2. Kişilik Kavramı... 5 2.3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı...

Detaylı

MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ

MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ 1 MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ Mali analiz, bir işletmenin mali durumunun ve mali yönden gelişmesinin yeterli olup olmadığını belirlemek için, mali tablo kalemlerindeki değişikliklerin, aralarındaki ilişkilerin,

Detaylı

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş. 2013 YILI FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI SERMAYE: 153.734.111 TL GROUPAMA SA. 153.734.111 TL YÖNETİM VE DENETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkan Üye Üye Dominique

Detaylı

Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem Raporlama Birimi TL TL

Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem Raporlama Birimi TL TL SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2013/Yıllık Bağımsız Denetimden Geçmiştir Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem 31.12.2013 31.12.2012

Detaylı

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 2018-1. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31/08/2018 Finansal Rapor Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para

Detaylı

ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA

ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA ORAN ANALİZİ 8. VE 9. HAFTA Genel Olarak Oran Analizi p Oran analizi tekniğinin amacı, finansal tablo kalemlerinin aralarındaki anlamlı ve yararlı ilişkilerden yola çıkarak bir işletmenin cari finansal

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 19 MAYIS VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2010 Onay Zamanı : 13.04.2011-13:08:53 Vergi Kimlik Numarası 1050027525 E-Posta Adresi sengul-oner@hotmail.com

Detaylı

AKTİF Güney Batı Ticaret İşletmesi 31/12/2011 Tarihli Bilançosu PASİF

AKTİF Güney Batı Ticaret İşletmesi 31/12/2011 Tarihli Bilançosu PASİF 2013/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 1 Aralık 2013-Pazar 09:00-12:00 SORULAR Güney Batı Ticaret İşletmesi nin 31/12/2011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MECİDİYEKÖY VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2010 Onay Zamanı : 15.04.2011-09:32:18 Vergi Kimlik Numarası 1880006507 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş YILI FAALİYET RAPORU GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDİNG A.Ş. 2015 YILI FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI SERMAYE: 900.953.369,00 TL GROUPAMA SA. 900.953.369,00 TL YÖNETİM KURULU Yönetim Kurulu Başkan Üye Dominique Jean Marie

Detaylı

2016/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 4 Aralık 2016-Pazar 13:30-15:00

2016/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 4 Aralık 2016-Pazar 13:30-15:00 2016/3.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 4 Aralık 2016-Pazar 13:30-15:00 SORULAR SORU 1) Enflasyonun olmadığı bir ortamda ABC İşletmesinin bilanço ve gelir

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 ERENKÖY VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 22.04.2013-18:49:50 Vergi Kimlik Numarası 7810285527 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı

Detaylı

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI

30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI 30 MART 2008-2008/1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORU VE CEVAPLARI Yazmacı Ticaret AŞ.nin 2007 yılı dönem başı bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF PASİF I) DÖNEN VARLIKLAR

Detaylı

23 KASIM 2008-2008/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR

23 KASIM 2008-2008/3. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR KASIM 008-008/. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULAR Bilgin Ticaret LTD. nin 007 yılı açılış bilançosu ve 007 yılı işlemleri aşağıdaki gibidir. (Rakamlarda yuvarlaklaştırma

Detaylı

DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI

DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018.1 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAV SORU VE CEVAPLARI AKTİFKUZEY Beyaz Eşya Ticareti Limited Şirketi 31.12.2017 YILI KAPANIŞ BİLANÇOSUPASİF DÖNEN VARLIKLAR KISA

Detaylı

TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI

TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI M. Vefa TOROSLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mayıs 2009 Tanım Nakit akış tablosu, bir faaliyet dönemi içerisinde işletmede ortaya çıkan nakit akımlarını; işletme faaliyetlerine,

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 DÖRTYOL VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 27.04.2013-11:45:54 0900259577 a.cin80@hotmail.com Ticaret Sicil No 3642 505 6727200 Soyadı

Detaylı

2018/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 11 Mart 2018-Pazar 13:30-15:00 SORULAR

2018/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 11 Mart 2018-Pazar 13:30-15:00 SORULAR 2018/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL TABLOLAR VE ANALİZİ 11 Mart 2018-Pazar 13:30-15:00 SORULAR XYZ İŞ LETMES İ BİLANÇOLARI 2014 2015 2016 2017 DÖNEN VARLIKLAR 110.000 165.000

Detaylı

10.1.Kar Zarar Tabloları

10.1.Kar Zarar Tabloları 10.1.Kar Zarar Tabloları Gelir ve giderler 2012 A- Brüt satışlar 823.017.968,57 875.905.247,46 805.263.661,69 1- Yurtiçi satışlar 718.585.063,60 805.602.932,74 679.219.636,06 2- Yurtdışı satışlar 104.432.904,97

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SULTANBEYLİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 19.04.2013-15:49:01 Vergi Kimlik Numarası 3850003845 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

ASYA MEYVE SUYU VE GIDA SAN. A.Ş 2011 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ASYA MEYVE SUYU VE GIDA SAN. A.Ş 2011 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I GİRİŞ ASYA MEYVE SUYU VE GIDA SAN. A.Ş 2011 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 - Raporun Dönemi : 01.01.2011 / 31.12.2011 2 - Ortaklığın Ünvanı : Asya Meyve Suyu ve Gıda Sanayi A.Ş. 3-2011 Faaliyet

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 SULTANBEYLİ VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2015 Onay Zamanı : 27.04.2016-12:01:06 Vergi Kimlik 3850003845 Ticaret Sicil No İrtibat Tel No Soyadı (Unvanı)

Detaylı

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

5 TEMMUZ /2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL TABLOLAR VE ANALĐZĐ SINAVI SORULAR

5 TEMMUZ /2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL TABLOLAR VE ANALĐZĐ SINAVI SORULAR 5 TEMMUZ 2009-2009/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL TABLOLAR VE ANALĐZĐ SINAVI SORULAR 1) Bir işletmenin aşırı çalışma sermayesine sahip olması sakıncalıdır. tümcesini yorumlayınız.

Detaylı

5 TEMMUZ 2009-2009/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL MUHASEBE SINAVI

5 TEMMUZ 2009-2009/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL MUHASEBE SINAVI 5 TEMMUZ 2009-2009/2. DÖNEM SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLĐK FĐNANSAL MUHASEBE SINAVI Adasal Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 1 Ocak 2008 Tarihli açılış bilançosu aşağıdaki gibidir: Adasal Tic. Ve San. AŞ 1

Detaylı

İSO Değerlendirmesi. Haziran 2017

İSO Değerlendirmesi. Haziran 2017 İSO 1. 500 2016 Değerlendirmesi Haziran 2017 Bilanço Analizi Bilanço Analizi - Milyon TL 2013 2014 % 2015 % 2016 % DÖNEN VARLIKLAR 235.171 243.799 4% 272.717 12% 335.011 23% DURAN VARLIKLAR 183.006 207.038

Detaylı

EGE TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK A.Ş FİNANSAL TABLOLAR RAPORU 28 / 02 / 2017

EGE TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK A.Ş FİNANSAL TABLOLAR RAPORU 28 / 02 / 2017 EGE TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK A.Ş. 2016 FİNANSAL TABLOLAR RAPORU 28 / 02 / 2017 A K T İ F (VARLIKLAR) DEĞİŞİM % I. DÖ NEN VARLIKLAR 3.148.278,61 2.820.515,50 (10,41) A. Hazır Değerler 1.319.867,39

Detaylı

2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR

2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR 2012/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 18 Mart 2012-Pazar 09:00-12:00 SORULAR SORU 1: Örnek Ticaret işletmesinin 31.12.2010 Tarihli Bilançosu, 2011 yılında gerçekleştirdiği

Detaylı

SODAŞ SODYUM SANAYİİ A.Ş. GELİR TABLOSU

SODAŞ SODYUM SANAYİİ A.Ş. GELİR TABLOSU GELİR TABLOSU 01.01.2018 01.01.2017 31.03.2018 31.03.2017 Değişim A- BRÜT SATIŞLAR 6.220.458,21 6.434.479,22-3,33% 600 -Yurtiçi Satışlar 6.217.110,05 6.407.405,61 601 -Yurtdışı Satışlar 0,00 0,00 602 -Diğer

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4.

XYZ ŞİRKETİ BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa 2. Alınan Çekler 3. Bankalar 4. XYZ ŞİRKETİ 31.12017 BİLANÇOSU (TL) A K T İ F (VARLIKLAR) 2016 2017 I. DÖNEN VARLIKLAR A. Hazır Değerler 1. Kasa Alınan Çekler 3. Bankalar Verilen Çek ve Ödeme Emirleri 5. Diğer Hazır Değerler B. Menkul

Detaylı