ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ PANELİ OĞUZHAN BULGURLUOĞLU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ PANELİ OĞUZHAN BULGURLUOĞLU"

Transkript

1 ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ PANELİ OĞUZHAN BULGURLUOĞLU

2 PERİYODİK MUAYENELERDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

3 HEDEF Hem asansör firmaları hem de muayene kuruluşlarının sorunlarını en aza indirmek, Eş güdümü sağlamak, Kullanıcıların emniyetli asansör kullanmalarını sağlamak.

4 AYSAD Tüm muayene firmalarında eş güdümü oluşturmak ve muayenelerin sorunsuz yapılmasını sağlamak, bazı yanlış yorumlanan maddeleri ortak akıl ile çözmek amacıyla AYSAD; Kontrol listelerinin hazırlanması ve revize edilmesinde tüm sektörün birikim ve deneyimlerini, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile paylaşarak katkı sağlar. Yılda 4 defa tüm asansör taahhüt işi yapan AYSAD üyelerinden muayenelerde yaşanan aksaklıklar listesini toplayarak konsolide eder ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile paylaşır.

5 ASTEK ALT ÇALIŞMA GRUBU 04/05.Mart.2017 tarihlerinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın daveti ile ASTEK alt çalışma grubu toplantısında kontrol listelerinin revizyonu ele alındı, alt bölümlerinin oluşturulması için çalışmalar yapıldı. Sektör temsilcileri, bakanlık yetkilileri ve muayene kuruluşlarının katıldığı bu toplantıda, bazı maddelerin yorum ve değerlendirmesi saatlerce sürdü.

6 KONTROL LİSTELERİ Kontrol listeleri için ana referansımız Asansör Yönetmeliği ve EN 81 Ailesi Standartları dır. Ayrıca bakanlık; ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24) ve ekleri; ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ; ASANSÖR TESCİL VE YILLIK FENNİ MUAYENELERİNİ TARİFLEMİŞTİR.

7 UYGUNSUZLUK TANIMI Muayene tarihi / takip muayenesi randevusunun geç alınması ve raporların geç verilmesi. *Özellikle tescil, iskan için gerekli. Muayene için mal sahibi zaman baskısı kuruyor.

8 YAPILACAKLAR MADDE 14 ( Tebliğ ) (1) Rapor, ek-3 te yer alan içeriğe uygun olacak şekilde tanzim edilir. (2) Rapor, periyodik kontrolü takip eden en geç üç işgünü içerisinde sorumlu teknik yönetici tarafından onaylanır. (3) Rapor, onaylandığı tarihten itibaren en geç üç işgünü içerisinde ilgili idareye, asansör monte edene veya onun yetkili servisine ve bina sorumlusuna iletilir. TAKİP KONTROLÜ MADDE 18 (1) Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan güvensiz asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren otuz gün sonra yapılır. (2) Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan kusurlu asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren altmış gün sonra yapılır. (3) Mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan hafif kusurlu asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren on iki ay sonra yapılır. (4) Kırmızı veya sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörde, bina sorumlusunun takip kontrolüne ilişkin talebine öncelik verilir. (5) Kırmızı veya sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörde yapılacak takip kontrolünde mümkün olduğunca söz konusu asansörün son periyodik kontrolünü gerçekleştiren muayene elemanının görevlendirilmesi sağlanır.

9 UYGUNSUZLUK TANIMI Kuyu dibi limitli veya benzer standarttan sapmalar durumunda kullanılan ve yurt içi /yurt dışı üreticilerin almış olduğu tip onayları, tasarım inceleme sertifikaları, birim doğrulamalar kabul görmüyor.

10 YAPILACAKLAR Onaylanmış kuruluşların verdikleri Sertifikalar, Tip Onay Belgeleri veya Tasarım İnceleme Sertifikaları kabul görmelidir. Muayene kuruluşları burada fonksiyon testlerini yapabilir, kontrolleri sağlayabilir. Ancak ilave risk analizi, ilave güvenlik önlemi talep edemez. Bir sorun, eksik tespit ettiğinde bakanlık ile görüşerek Onaylanmış Kuruluşa sorulabilir. Bu tip asansörler ciddi riskleri de barındırdığı için, muayene kuruluşlarının hassasiyeti de anlaşılmalıdır.

11 UYGUNSUZLUK TANIMI Asansör ray montajında ayarlanabilir kenet-konsol talep edilmesi EN81-1,2'ye göre yoruma açık bir konudur. TR'de birçok asansör özellikle K.Ağırlık raylarında kaynaklı imalatlar vardır. Ayarlama gerekirse kaynaklar da sökülüp ayarlama yapılabilir (firma tercihidir).

12 YAPILACAKLAR Standartta belirtilen mukavemet şartlarını sağladığı sürece kenet-konsollarda kaynaklı imalatla ilgili engel yoktur. Raylarda harekete izin veren tırnak kullanımı şarttır, orada kaynak kabul edilemez. İLGİLİ EN 81 STANDART MADDESİ TS EN 81-1: Asansörün güvenli çalışmasını sağlamak için kılavuz raylar, kılavuz ray bağlantıları ve tespit yerleri, bunları etkileyen yüklere ve kuvvetlere yeterince dayanım göstermelidir Kılavuz rayların konsollara ve binaya tespiti, binanın normal oturmasından veya betonun çekmesinden kaynaklanan etkileri ya kendiliğinden ya da basit bir ayarlama ile dengelemeye imkân vermelidir.

13 UYGUNSUZLUK TANIMI Yukarı yönde frenleme konusunda yorum farkları olabiliyor.

14 YAPILACAKLAR EN 81-1 İN İLGİLİ MADDESİ YUKARI YÖNDE HAREKET EDEN KABİNİN AŞIRI HIZLANMASINA KARŞI KORUMA TERTİBATI Yukarı yönde hareket eden kabinin aşırı hızlanmasına karşı, hız izleme ve hızı azaltma elemanlarından oluşan koruma tertibatı, kabinin kontrolsüz hareketlerini en az beyan hızının % 115 inde ve en fazla Madde te tanımlanan hızda belirlemeli ve kabini durdurmalı veya en azından kabin hızını karşı ağırlık tamponunun tasarımlandığı hız seviyesine kadar azaltmalıdır Yukarı yönde hareket eden kabinin aşırı hızlanmasına karşı koruma tertibatı: Kabinde veya Karşı ağırlıkta veya Halat sisteminde (askı veya dengeleme halatı) veya Tahrik kasnağında (örnek: doğrudan tahrik kasnağı üstünde veya kasnağın hemen yanında, aynı mil üzerinde) etkili olmalıdır.

15 UYGUNSUZLUK TANIMI Kuyu dibi merdivenlerinde standart ile alakası olmayan talepler olabiliyor.

16 YAPILACAKLAR TS EN 81-1; KUYU ALT BOŞLUĞU Başka bir giriş yoksa, yetkili kişilerin kuyu alt boşluğuna güvenlik içinde girişi için, durak kapısından kolayca erişilebilen sabit bir tertibat bulunmalıdır. Bu tertibat, asansörün hareketli parçalarının çalışma sahasına taşmamalıdır. Eğer sabit bir merdiven imkanı yoksa; Kullanılan hareketli merdiven için yerinden alındığında aşağıdaki şart yerine getirilmelidir.( EN şartı) Bu hareketli merdiven eğer kuyu dibinde yatık durumda saklanıyorsa, kuyu dibi emniyet alına girmemelidir. TS EN 81-20; Ek A da listelenen elektrikli güvenlik tertibatının çalışması sırasında, makinanın hareketi engellenmeli veya Madde te belirtildiği gibi derhal durmaya neden olmalıdır.

17 EK F - ZORUNLU HÜKÜMLER F.1 Kuyu boşluğuna erişim için kullanılan taşınabilir merdiven tipleri Kuyu boşluğuna erişim için aşağıda belirtilen taşınabilir merdiven tipleri, asansöru n kuyu boşluğuna erişim ve çıkış için kullanılabilir (bk. Şekil F.1). a) Kullanım ve muhafaza gibi her iki amaç için bir tek konumda yukarı dik duran sabitlenmiş bir merdiven (tip1) veya, b) Kullanım için bir konumu ve muhafaza için diğer konumu olan iki konumda yukarı dik duran sabitlenmiş geri çekilebilir (tip 2a) taşınabilir merdiven. Bu kullanım konumu, bir kişinin basamak u zerine ağırlığıyla bulunduğunda elde edilir veya, c) Muhafaza konumunda dik duran ve onun alt kısmının yatay kaymasıyla kullanma konumuna el ile getirilen geri çekilebilir taşınabilir merdiven (tip 2b) veya, d) Muhafaza konumunda dik duran ve eğimli konumlu kullanıma el ile getirilen taşınabilir merdiven (tip 3a) veya, e) Muhafaza konumunda dik duran ve eğimli konumlu kullanıma el ile getirilen kuyu boşluğu zemininde yatık vaziyette bulunan taşınabilir merdiven (tip 3b) veya, f) Kuyu boşluğunda muhafaza edilen ve bu durumda konumlandırılan ve durak kapısı eşiğinde asılmış katlanabilir (açılır kapanır) merdiven (tip 4). KUYU BOŞLUĞUNA ERİŞİM İÇİN TAŞINABİLİR MERDİVEN

18 EK F - ZORUNLU HÜKÜMLER F.2 Genel hu ku mler F.2.1 Bir asansör tesisi tasarımlanırken (bk. Madde F.1) kuyu boşluğu tipine göre seçilen taşınabilir merdiven, kuyudan söku lemeyecek şekilde olmamalı veya diğer amaçlar için kullanılmayacak şekilde kuyu boşluğunda kalıcı olarak muhafaza edilmelidir. F.2.2 Taşınabilir merdiven: a) 1500 N kuẗlesinde olan bir kişinin ağırlığına dayanabilmelidir, b) Alu minyum veya çelikten yapılmalıdır. Çelik durumunda, korozyona karşı koruma uygulanmalıdır. Ahşaptan yapılmış taşınabilir merdiven kullanılmamalıdır. F.2.3 Kullanım konumunda taşınabilir merdivenin uzunluğu, uygun el tutamakları, durak eşiği seviyesinden dikey olarak asgari 1,10 m yu kseklikte olmalıdır. F.3 Taşınabilir merdivenin dikmeleri ve basamakları F.3.1 Taşınabilir merdiven dikmeleri Taşınabilir merdiven dikmelerinin kesit alanı, aşağıdaki şekilde olmalıdır: a) Kolay ve gu venli tutuş kavraması için genişliği, 35 mm yi aşmamalı ve 100 mm derinlikte olmalıdır ve b) EN 131-2:2010+A1:2012, Madde 5 te belirtilen mekanik dayanım deneyleri yerine getirilmelidir. F.3.2 Taşınabilir merdiven basamakları Taşınabilir merdiven basamakları, aşağıdaki gerekleri yerine getirmelidir: a) Taşınabilir merdivenin basamaklarının net genişliği, asgari 280 mm olmalıdır, b) Basamak aralıkları, 250 mm ve 300 mm arasında eşit aralıklı olmalıdır,

19 EK F - ZORUNLU HÜKÜMLER c) Taşınabilir merdiven basamaklarının kesit alanı; asgari 25 mm ve azami 35 mm du z basamağa veyaçapa sahip dairesel veya çokgen (kare veya 4 kenardan fazla) olmalıdır, d) Basamak yu zey şartları, kayma önleyici, örneğin profil şekilli yu zey veya özel dayanımlı kayma kaplama olmalıdır. F.4 Sabitlenmeyen tip taşınabilir merdivenler için özel hu ku mler Hareketli ve katlanabilir taşınabilir merdivenler (tip 3 ve tip 4) için aşağıdakiler uygulanır: a) Taşınabilir merdivenin azami ağırlığı, durak eşiğinden bunun kolayca ve gu venli bulunması ve taşınmasına mu saade etmek için 15 kg ı aşmamalıdır. Not : Ulusal du zenlemeler, elle taşıma için 15 kg dan az azami ağırlığı gerektirebilir. b) Kullanım konumunda taşınabilir merdivenin gu venli kullanımı, durak eşiğine ve/veya kuyu boşluğunun altına ve/veya kuyu duvarına doğru gu venli taşınabilir merdiven tertibatı vasıtasıyla sağlanmalıdır, c) Bir kişi, taşınabilir merdivenin u st kısmında ayakta durduğunda veya bulunduğunda (durak eşiği seviyesi u stu nde) bu merdivenin u zerinden du şmesi, taşınabilir merdiven dikmelerinin en altında ki uygun bir tertibat vasıtasıyla önlenmiş olmalıdır, d) Geri çekilebilir (tip 2a) ve katlanabilir (tip 4) tip taşınabilir merdivenler; kullanım konumundan muhafaza konumuna kadar taşınabilir merdivenin yerine konulmasında, bu merdivenin geri çekilmesinde veya geri katlandığında el veya ayakların kesilme ve/veya ezilme riskini önleyecek teknik şartlara göre sabitlenmiş olmalıdır. F.5 Kuyu boşluğunda taşınabilir merdivenin konumu Kuyu boşluğunda taşınabilir merdivenin konumu, kullanım konumunda aşağıdakileri yerine getirecek şekilde olmalıdır: a) Dikey taşınabilir merdiven durumunda herhangi bir basamağın arkası ile kuyu boşluğunun duvarı arasında asgari 200 mm net mesafe bulunmalıdır, b) Durak girişi kenarı ile muhafaza konumundaki taşınabilir merdiven arasındaki mesafe, 800 mm den fazla olmamalıdır, c) Durak girişi kenarı ile çalışma konumundaki taşınabilir merdivenin basamak ortası arasındaki mesafe, kolayca ulaşılabilir olması için azami 600mm olmalıdır, d) Taşınabilir merdivenin birinci basamak yu ksekliği, durak eşiği gibi aynı seviyede mu mku n olduğu kadar yakın konumlandırılmış olmalıdır.

20 UYGUNSUZLUK TANIMI Denge zinciri alt makarası için kontak talep edilmektedir.

21 YAPILACAKLAR TSE 81-1-A3; ve MADDELERİ HALAT AĞIRLIĞINI HALATLARLA DENGELEME Halat ağırlığını dengelemek için halatlar kullanıldığında aşağıdaki kurallar uygulanır: a) Gergi makaraları kullanılmalıdır; b) Gergi makaralarının (halat ortasından ortasına ölçülen) çapı ile dengeleme halatlarının anma çapı arasındaki oran en az 30 olmalıdır; c) Gergi makaraları Madde 9.7 ye uygun koruma tertibatı ile donatılmalıdır; d) Gerginlik ağırlık kuvvetiyle sağlanmalıdır; e) Halatların en küçük gerginlikleri, Madde ye uygun bir elektrik güvenlik tertibatıyla denetlenmelidir Beyan hızı 3,5 m/s yi aşan asansörlerde, Madde de belirtilenlere ilâve olarak, gergi makarasının sıçramasını engelleyen bir tertibat kullanılmalıdır Farklı maddelerde istenen elektrik güvenlik tertibatından birinin devreye girmesi durumunda, Madde de belirtildiği gibi makinanın harekete geçmesi engellenmeli veya tahrik makinası hemen durmalıdır. Ek A da bu cihazlar liste halinde verilmiştir

22 UYGUNSUZLUK TANIMI Etiketlemelerdeki uygunsuz talepler.

23 YAPILACAKLAR TSE 81-1-A3 Madde 15: İkaz levhaları, işaretlemeler ve işletme talimatı konularını açıklamaktadır. Asansörün her bölgesinde, nerede ne talimat / etiket / uyarı levhası olması gerektiği burada açıklanmıştır. Yük asansörü olmadıkça beyan yükü asansörlerde dışarıdan görülmesi zorunlu değildir. Ayrıca kullanma talimatı da kabin içinde istenmektedir. Lütfen şık tasarladığımız asansörleri gereksiz levhalarla çirkin hale getirmeyelim.

24 UYGUNSUZLUK TANIMI Mavi etiket üzerindeki ifade. A TİPİ MUAYENE KURULUŞUNUN ADI VE ADRESİ A TİPİ MUAYENE KURULUŞUNUN LOGOSU.. YILI ASANSÖR PERİYODİK KONTROLÜ ASANSÖR KİMLİK NUMARASI : BU ASANSÖRÜN PERİYODİK KONTROLÜ. /. /. TARİHİNDE YAPILMIŞTIR. ASANSÖRÜN KULLANILMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR (HAFİF KUSURLU) DÜZELTME SÜRESİ : 12 AY / 48 AY BİR SONRAKİ PERİYODİK KONTROL TARİHİ. /. /. UYARI ASANSÖRDE TESPİT EDİLEN UYGUNSUZLUKLARIN BİR SONRAKİ PERİYODİK KONTROLE KADAR GİDERİLMESİ GEREKİR. MEVCUT ASANSÖRDE TESPİT EDİLEN UYGUNSUZLUKLARIN İLK KONTROL TARİHİNDEN İTİBAREN 48 AY İÇERİSİNDE GİDERİLMESİ GEREKİR.

25 UYGUNSUZLUK TANIMI Kat kapılarının üzerinde bulunması istenen üçgen anahtar kullanma talimatı. DİKKAT! *ANAHTARI BİLİNÇSİZ KULLANMAK TEHLİKELİ OLABİLİR. *KULLANIM SONRASI KAPININ KAPANIP KİLİTLENDİĞİNDEN EMİN OLUNUZ. Kat kapılarının üzerinde yapışık bir talimat olması zorunluluğu yoktur.

26 YAPILACAKLAR ACİL DURUM KİLİT AÇMA TERTİBATI Durak kapılarından her biri, Ek B de belirtilen kilit açma üçgenine uyacak bir anahtar yardımıyla dışarıdan açılabilmelidir. Bu tür bir anahtar ancak sorumlu bir kişiye verilmelidir. Anahtarla birlikte, kilidin açılmasından sonra tekrar kapama işleminin tam olarak yapılmamasından kaynaklanabilecek kazaları engellemek için alınması gereken başlıca önlemleri içeren yazılı bir talimat verilmelidir. Acil durumda bir kilit açılma işleminden sonra, durak kapısı kapanınca kilitleme tertibatı açık konumda kalmamalıdır. Durak kapılarının kabin kapısı tarafından tahrik edildiği durumlarda, kabin kilit açılma bölgesinin dışında iken her ne sebeple olursa olsun durak kapısı açıldığında, bir tertibat (ağırlık veya yay) durak kapısının otomatik olarak kapanmasını temin etmelidir.

27 UYGUNSUZLUK TANIMI Makine dairesiz asansörlerde asansör için tahsis edilmiş olan besleme panolarının bulundukları yerlerin makine dairesi olarak değerlendirilmesi. Makine dairesiz asansörlerde, acil durum ve deney panoları bulunmaktadır. Bu panolar standardın ilgili maddesine uygun olduğu sürece binanın yapmış olduğu besleme panolarının konumları muayene kapsamı dışındadır.

28 YAPILACAKLAR 13.4 ANA ANAHTARLAR (ŞALTERLER) Her bir asansör için, gerilim altındaki tüm iletkenlerde beslemeyi kesebilecek bir ana anahtar bulunmalıdır. Bu anahtar, asansör kullanımı ile ilgili normal şartlarda meydana gelebilecek en yüksek akımı kesebilecek kapasitede olmalıdır Bu anahtar aşağıdaki akım devrelerini kesmemelidir: a) Kabin aydınlatması veya varsa kabin havalandırması, b) Kabin üstünde bulunan priz, c) Makina ve makara mekânlarının aydınlatması, d) Makina, makara mekânlarında ve kuyu dibinde bulunan priz, e) Asansör kuyusu aydınlatması, f) Alarm tertibatı Bu anahtar; a) varsa, makina dairesine, b) makina dairesi yoksa, kumanda dolabının asansör kuyusunda bulunduğu durumlar hariç, kumanda dolabına veya c) kumanda dolabının asansör kuyusunda bulunduğu durumlarda, acil durum ve deney panosuna/panolarına yerleştirilmelidir (Madde 6.6). Acil durum panosu deney panosundan ayrı ise anahtar acil durum panosuna yerleştirilmelidir. Ana anahtara kumanda dolabından kolayca erişilemiyorsa, kumanda dolabında Madde deki kurala uygun bir ayırıcı anahtar bulunmalıdır.

29 UYGUNSUZLUK TANIMI Takip muayenelerinde yönetmeliğin kapsamı dışına çıkılıp, yeniden ilk kontrol muayenesi gibi muayene edilmesi. Takip kontrolü: Asansör periyodik kontrolünde belirlenen uygunsuzlukların giderilip giderilmediğine dair A tipi muayene kuruluşu tarafından yapılan gözetim faaliyetidir.

30 TEŞEKKÜRLER.

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 1.0- İŞİN KONUSU : Maltepe rezidans ta bulunan 7 adet 18362144/01, 18362144/02 18362144/03 18362144/04 18362144/05

Detaylı

İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ KARTAL 18106476/01 1355166 12/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Özel bakım binasında bulunan 3 adet 18361874/01, 18361874/02, 18361874/03 kimlik

Detaylı

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2 İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO / RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ T.C PENDİK BELEDİYESİ 104133434/01 KİE1.705.0.AS10516 31.05.2016 24 HAZİRAN 2015 tarih ve 29396 sayılı

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Yakacık Rezidans ta bulunan 5 adet 18106476/01, 18106476/02,18106476/03

Detaylı

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 233 YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Battal Murat Öztürk Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET Her geçen gün sayısı

Detaylı

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş...... 3 1.1. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.1.1. Kullanma Talimatı... 3 1.1.2. Bakım Talimatı...

Detaylı

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ Asansörler yüzlerce elemandan oluşmaktadır. Bu elemanların bazıları seri güvenlik elemanlarıdır;

Detaylı

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ İÇİNDEKİLER A- Genel Bilgiler ve Çalışma Prensipleri B- Hız Regülatörü Montajı C- Asansör Hizmete Alınmadan Önce Yapılan Muayene

Detaylı

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri

Asansörlerin Periyodik Kontrolleri Asansörlerin Periyodik Kontrolleri Aydın ARAT Makina Mühendisi aydin.arat@mmo.org.tr Asansör Sınıfları Sınıf I asansörleri : İnsan taşımak amacıyla tasarlanmış asansörlerdir. Sınıf II asansörleri : Esas

Detaylı

HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU

HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU İçindekiler i. Önemli Bilgiler... 2 ii. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 Kullanma Talimatı... 3 Bakım Talimatı... 3 1. Giriş... 4 2. Parça Tanımları...

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

EN VE EN81-50 STANDARTLARININ İMALATCI FİRMALARA VE MONTAJ FİRMALARINA GETİRDİĞİ YENİ GEREKSİNİMLER

EN VE EN81-50 STANDARTLARININ İMALATCI FİRMALARA VE MONTAJ FİRMALARINA GETİRDİĞİ YENİ GEREKSİNİMLER Asansör Sempozyumu 13-15 Ekim 2016 // İzmir 19 EN 81-20 VE EN81-50 STANDARTLARININ İMALATCI FİRMALARA VE MONTAJ FİRMALARINA GETİRDİĞİ YENİ GEREKSİNİMLER Barış Güzel RST Elektronik Asansör San. Tic. A.Ş.

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ. İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ. İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı HOŞGELDİNİZ HOŞ GELDİNİZ İlyas Menderes BÜYÜKLÜ Şube Müdürü Vekili T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ Sanayi Genel Müdürlüğü

Detaylı

Periyodik Kontrol. Bakım. Konfor. Güvenlik. Asansör Periyodik Kontrol Birimi. Teknik Muayene ile Güvende Kalın.

Periyodik Kontrol. Bakım. Konfor. Güvenlik. Asansör Periyodik Kontrol Birimi. Teknik Muayene ile Güvende Kalın. ASANSÖRÜNÜZ GÜVENLİ Mİ? Periyodik Kontrol Bakım Teknik Muayene İle Günde Kalın Günlik Konfor Asansör Periyodik Kontrol Birimi Teknik Muayene ile Günde Kalın. Başvuru Süreci 2 Sayın Bina Sorumlusu Asansör

Detaylı

PERİYODİK KONTROL PROSEDÜRÜ

PERİYODİK KONTROL PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ, KAPSAM VE SORUMLULAR 1.1 Amaç Bu prosedürün amacı; A ND tarafından gerçekleştirilen periyodik muayenelerin, muayene personeli tarafından ne şekilde programlandırılıp, nasıl gerçekleştirileceğini

Detaylı

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım Meslek ve Sektör Meslekler toplumun ihtiyacından doğar. Bu ihtiyaca cevap verecek kurumların oluşması zaman içinde sektörü oluşturur. İhtiyaç duyanlar ve bunu karşılayanlar bir ticaret içindedirler. Ticaretin

Detaylı

ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR

ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR ASANSÖR KAZALARINDA DENETİM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İZMİR - 2018 NEDEN ASANSÖR DENETİMLERİ ÖNEMLİ? GÜVENLİ BİR KENT, GÜVENLİ BİR YAŞAM İÇİN Asansör Kazaları 9 Aylık bebeğin feci ölümü İçerde öğrencilerin

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ENGELSİZ TASARIMLAR Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan İÇERİK 1) GİRİŞ 2) KALDIRIMLAR

Detaylı

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. ASANSÖR YAPTIRILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Planlama Aşamasında : - Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. - Asansör avan projesi tercihen

Detaylı

TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007

TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD Sayfa 1/21 ICS: 91.140.90 TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007 Bu ek, CEN tarafından kabul edilen EN 81-2: 1998/A2: 2004 eki esas alınarak TSE Mühendislik Hizmetleri İhtisas

Detaylı

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler Asansör Standartları Standart No/Kabul Tarihi TS EN 81-20:2014 (İngilizce Metin)-30.10.2014 Asansörlerin yapım ve kurulumu için güvenlik kuralları - İnsan ve eşyanın taşınması için asansörler - Bölüm 20:

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI BEYAN HIZI(m/sn) KAT VE DURAK SAYISI 10 0,5 0,63 1 1,6 2 2,5...

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI BEYAN HIZI(m/sn) KAT VE DURAK SAYISI 10 0,5 0,63 1 1,6 2 2,5... İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ MALTEPE 18362144/01 1355169 19/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI Elektrik işi ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar Elektrik BEKLENİR KESİN ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ EK - 2.9 RİSK ALTINDAKİLER

Detaylı

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - 1. GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları ASANSÖR STANDARTLARI EN Standartları ISO Standartları STANDARTLAR YAYIN TARİHİ TSE CEN/TS 81-76:2011 (İngilizce Metin) Asansörler Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için

Detaylı

ASANSÖR KONTROL MERKEZİ

ASANSÖR KONTROL MERKEZİ TANIM Belirli seviyelerde hizmet veren, esnek olmayan ve yatay düzlemle 15 den fazla bir açı oluşturan kılavuzlar boyunca hareket eden bir taşıyıcıya sahip olan ve 1) İnsanların, 2) İnsanların ve yüklerin,

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI

ASANSÖR STANDARTLARI ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

EN 81-41 VE TS ISO 9386-1 STANDARTLARINA GÖRE ENGELLİ ASANSÖRLERİNDE GÜVENLİK UYGULAMALARI

EN 81-41 VE TS ISO 9386-1 STANDARTLARINA GÖRE ENGELLİ ASANSÖRLERİNDE GÜVENLİK UYGULAMALARI Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 27 EN 81-41 VE TS ISO 9386-1 STANDARTLARINA GÖRE ENGELLİ ASANSÖRLERİNDE GÜVENLİK UYGULAMALARI Ercan Tirikon 1, Serdar Güvenç 2 1,2 Ake Asansör 1 etirikon@ake.com.tr,

Detaylı

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Bakım Çalışmaları Önce Güvenlik İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ne göre; İş Ekipmanları güvenli olmalıdır.

Detaylı

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek üzerindeki

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 8237 ISO 4190-1 Nisan 2004 ICS 91.140.90 ASANSÖRLER - YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ BOYUTLAR - BÖLÜM 1: SINIF I, SINIF II, SINIF III ve SINIF VI ASANSÖRLERİ Lift (US: Elavator)

Detaylı

Bina Sorumlularına 3S

Bina Sorumlularına 3S Asansörün tescil aşamasında periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? Asansör yaptırıcısı. Tescil aşamasında periyodik kontrol ücreti kim tarafından ödenir? Asansör yaptırıcısı. Peki asansör yaptırıcısı

Detaylı

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8.

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8. 1 TS EN 81-72 (İngilizce Metin) 2 TS EN ISO 25745-2 (İngilizce Metin) 3 TS EN ISO 25745-3 (İngilizce Metin) GÜNCEL ASANSÖR ve YÜR MER. / BANT STANDARTLARI - ARALIK 2015 bölüm 72:İtfayeci asansörleri Asansörler,

Detaylı

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir.

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya Geçitleri Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya kaldırımında, kavşak veya yolun yaya geçitlerine

Detaylı

BOYUT TABLOLARI TANIMLAR Kabin: Kuyu üst bo Sahanlık: Makina dairesi: Kuyu alt bo Asansör kuyusu: ASANSÖR SINIFLARI Sınıf I: Sınıf II: Not -

BOYUT TABLOLARI TANIMLAR Kabin: Kuyu üst bo Sahanlık: Makina dairesi: Kuyu alt bo Asansör kuyusu: ASANSÖR SINIFLARI Sınıf I: Sınıf II: Not - BOYUT TABLOLARI Boyut tabloları asansör kuyu ebatları hakkında genel bilgi vermek içindir. Daha farklı kuyu ölçülerine de ve daha farklı tiplerde de asansör yapılmaktadır. Ancak beyan yüküne göre minimum

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

BURSADA ASANSÖR DENETĠMĠ ASANSÖR DENETĠM PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR DENETĠMLERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME RAPORU

BURSADA ASANSÖR DENETĠMĠ ASANSÖR DENETĠM PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR DENETĠMLERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME RAPORU 23.02.2011 TMMOB makine mühendisleri odası bursa Ģubesi TMMOB elektrik mühendisleri odası bursa Ģubesi BURSADA ASANSÖR Ġ VE ASANSÖR PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR LERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME

Detaylı

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 181 ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Nafi Baran S&Q Mart Muayene ve Belgelendirme nbaran@sqmart.com ÖZET Bu çalışmada amaç, asansörlerde kullanılan

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO KOMPAKT, ESNEK VE ÇOK YÖNLÜ Gelişmiş uygulama kolaylığı ve hayatı kolaylaştırma fonksiyonları ile tasarlanmış yeni MUTO Manuel Kayar Kapı Sistemi Ekstra fonksiyonlar:

Detaylı

Meeting Point For More. Qualified Life... Daha İyi Bir Yaşam İçin Buluşma Noktası... Engelsiz Yaşam Üniteleri

Meeting Point For More. Qualified Life... Daha İyi Bir Yaşam İçin Buluşma Noktası... Engelsiz Yaşam Üniteleri Meeting Point For More Qualified Life... Daha İyi Bir Yaşam İçin Buluşma Noktası... S H E HYDRODENT GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN Tahrik Tipi : Motorlu Max. Kapasite : 125 kg Max Hız : 0,15 m/sn Kuyu Dibi :

Detaylı

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar 1 Ön yapımlı bileşenlerden oluşan cephe iskeleleri ve seyyar iskelelerde özel tedbirler: 30 Ön yapımlı bileşenlerden oluşan cephe iskelelerinin kurulumunda, taşıyıcı sisteme ait düşey ve yatay elemanların

Detaylı

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI Hareketli Cephe İskeleleri işçilerin 4,000 kg kadar yükle, ikili kurumda 30 metre genişlikteki bina cephesinde çalışabilmesi için dizayn edilmiş, iki ikiz motorun tahrik ettiği

Detaylı

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ASANSÖR AVAN PROJE VE ASANSÖR AVAN PROJE İLE İLGİLİ DİĞER PROJELERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Yapı Ruhsatı almak üzere hazırlanan mimari, yapı aplikasyon, statik, sıhhi tesisat, asansör, ısı yalıtım,

Detaylı

İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ

İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ S.Zafer GÜNEŞ - Barış AYDIN MMO-EMO İzmir Asansör Denetimleri Koordinatörlüğü EMO İzmir Şubesi Tel : 232.4893435 MMO İzmir Şubesi

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ

ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ Asansör Sempozyumu 13-15 Ekim 2016 // İzmir 39 ASANSÖR PERİYODİK KONTROL FAALİYETLERİ Ufuk Karahan Türk Standartları Enstitüsü - Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanlığı Endüstriyel Ekipmanlar Müdürlüğü ukarahan@tse.org.tr

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Ezme veya ezilme Makaslama Kesme veya koparma Dolanma veya takılma Kapma veya yakalama Daha geniş

Detaylı

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi

İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi İLGİLİ İDARELER ASANSÖR TESCİL REHBERi «Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği» 24 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29396 İlgili İdareler: Belediyeler, belediye sınırları dışında kalan alanlarda,

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ Elektrik Tesisatı cins ve hacmine göre ehliyetli elektrikçiler tarafından tesis edilerek bakım ve işletmesi sağlanmalıdır. Bu hususta Elektrik

Detaylı

ÇELİK TEL HALATLAR İÇİN SONLANDIRICILAR

ÇELİK TEL HALATLAR İÇİN SONLANDIRICILAR Asansör Sempozyumu 2012 // İzmir 143 ÇELİK TEL HALATLAR İÇİN SONLANDIRICILAR Ünsal SOLMAZOĞLU Szutest Teknik kontrol ve Belgelendirme Hizm. Tic. Ltd. Şti unsal@szutest.com.tr ÖZET Halat uçları sürtünme

Detaylı

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir.

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir. 93 ASANSÖRLERİN EN 81-1/2 A3 EK MADDEL ERİNE UYGUNLUK MUAYENELERİ VE GÜVENLİK ELEMANLARININ TİP TESTLERİ Melihh KÜÇÜKÇALIK Arkel Elektrikk Elektronikk Tic. Ltd. Şti. Ş melih.kucukcalik@arkel.com.tr 1.

Detaylı

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 1- Okul bahçe kapılarının önüne kara yolları şube şefliği ile irtibata geçilerek OKUL GEÇİDİ TABELASIkonulmalıdır. Okul önünde Okul Geçidi

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

Binalar için profesyonel çözümler. www.chapier.com.tr GİRİŞ KONTROLLERİ KİLİTLEME SİSTEMLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR PARK

Binalar için profesyonel çözümler. www.chapier.com.tr GİRİŞ KONTROLLERİ KİLİTLEME SİSTEMLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR PARK GİRİŞ KONTROLLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI KİLİTLEME SİSTEMLERİ OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR KAPILAR VE SAHANLIKLAR PARK BİNALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI Binalar için profesyonel çözümler Kapı Kapatıcılar Hakkında

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

Belediyelere 3S. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir? Belediye veya İl özel idaresidir.

Belediyelere 3S. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur? İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir? Belediye veya İl özel idaresidir. Asansörün periyodik kontrolünü yaptırmakla kim sorumludur İlgili idare. Peki ilgili idare kimdir Belediye veya İl özel idaresidir. İlgili idare asansörlerin periyodik kontrolünü kime yaptırır Bakanlık

Detaylı

3. ASANSÖR GÜVENLİK SİSTEMLERİ

3. ASANSÖR GÜVENLİK SİSTEMLERİ 3. ASANSÖR GÜVENLİK SİSTEMLERİ TSE 10922 EN 81-1 güvenliği sağlanacak kişileri şöyle tanımlar. a) Kullanıcılar, b) Servis ve bakım personeli, c) Asansör boşluğu, makina dairesi ve varsa makara dairesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Adresi : Plaza Yukarı Dudullu Mah. Tel : 0 216 469 46 66 Faks : 0 216 469 46 67 E-Posta : kys@szutest.com.tr Website : www.szutest.com.tr

Detaylı

Asansör İstanbul 2017 Asansör Montaj İşlerinde İSG Uygulamaları. Yusuf ARDIÇ / Omak Asansör Montaj Şefi 23 Mart 2017, İstanbul

Asansör İstanbul 2017 Asansör Montaj İşlerinde İSG Uygulamaları. Yusuf ARDIÇ / Omak Asansör Montaj Şefi 23 Mart 2017, İstanbul Asansör İstanbul 2017 Asansör Montaj İşlerinde İSG Uygulamaları Yusuf ARDIÇ / Omak Asansör Montaj Şefi 23 Mart 2017, İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği bir yaşam tarzıdır. 2 İSG Dokümantasyon Süreci : 1)

Detaylı

Alperen Fatih DURSUN İSG Uzman Yardımcısı İnşaat Mühendisi

Alperen Fatih DURSUN İSG Uzman Yardımcısı İnşaat Mühendisi T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Alperen Fatih DURSUN İSG Uzman Yardımcısı İnşaat Mühendisi Güvenli İskele Projesi 2014 T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

GİRİŞ. Bilim, Sanayi ve. uygun

GİRİŞ. Bilim, Sanayi ve. uygun Asansör Sempozyumu 2012 // İzmir 217 ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİM FAALİYETİİ SÜRECİNDE RİSK ANALİZİ ÇALIŞMASII Gül BOCUTOĞLUU DÖLEK T.C.. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği

Detaylı

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1 KULLANIM ALANLARI...3 1.2 ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER...3 1.2.1 BU KILAVUZUN KULLANIMI...3 1.2.2 ÜRETICI FIRMA...3 1.2.3 BU KILAVUZDA

Detaylı

Ri4Power ISV dağıtım panosu

Ri4Power ISV dağıtım panosu Ri4Power ISV dağıtım panosu Dikili tip dağıtım panosu Modüler pano sistemi TS 8, bkz. sayfa 75 Sistem panosu SE 8, bkz. sayfa 81 Montaj setleri, bkz. sayfa 298 Duvar tipi dağıtım panosu Temel kompakt kumanda

Detaylı

ASANSÖR YÖNETMELİĞİ (95/16/AT)

ASANSÖR YÖNETMELİĞİ (95/16/AT) ASANSÖR YÖNETMELİĞİ (95/16/AT) İSTANBUL 25 Mayıs 2012 1 TÜRKİYE DE ASANSÖRLE İLGİLİ MEVZUAT DURUMU Asansör ve Tesisatı Talimatname ve Umumi Fenni Şartnamesi (1946) (BİB) 12/05/1989 tarihli ve 20163 sayılı

Detaylı

/ 5 15.07.2015 15:55

/ 5 15.07.2015 15:55 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

Cengizhan KARPUZ 145148008

Cengizhan KARPUZ 145148008 Cengizhan KARPUZ 145148008 Yaşam Hattı Sistemleri Yüksekte Çalışma ; Merdiven ya da başka bir yükseltici ekipman yardımı dışında yapılamayan işler ; ayrıca yer seviyesinin altında veya üstünde kişinin

Detaylı

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A FABREDOOR Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A 1 İÇİNDEKİLER 1. Güvenlik Yönetmeliği.. 1 2. Kurulum Araçlarının Hazırlığı.... 2 3. Kat Kapısı Sisteminin Hassas Parçaları......

Detaylı

NEDEN KONTROL EDİLMELİDİR?

NEDEN KONTROL EDİLMELİDİR? ENDÜSTRİYEL RAF SİSTEMİ PERİYODİK KONTROLLERİ STANDARTLAR RAF TANIMI PRSES UZMAN DENETÇİ KONTROL VE BAKIM KAYITLARI AKIŞ DİYAGRAMI UYGUN YÜKLEME UYGUNSUZLUKLAR RAF KAZALARI Tuncay Töngel Makina Mühendisi

Detaylı

DÖKERLİFT ASANSÖR Kuşadası

DÖKERLİFT ASANSÖR Kuşadası 18 Kasım 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 27058 YÖNETMELİK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ. Ek ve genel çözümler. v2014/03tr

Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ. Ek ve genel çözümler. v2014/03tr Broşür Ek ve genel çözümler MERDİVEN KULELERİ MERDİVEN KULELERİ Ek ve genel çözümler v2014/03tr Merdiven Çözümleri Merdiven basamaklarının ağır yükleri güvenilir bir şekilde taşıması ve merdiveni kullananlara

Detaylı

Yeni Nesil Asansörler: GeN2. Ergün n Alkan Buga Otis Asansör r San. ve Tic. A.Ş. 09 Eylül l 2011, Ankara

Yeni Nesil Asansörler: GeN2. Ergün n Alkan Buga Otis Asansör r San. ve Tic. A.Ş. 09 Eylül l 2011, Ankara Yeni Nesil Asansörler: GeN2 Asansör r Meslek Alanı Çalıştayı Ergün n Alkan Buga Otis Asansör r San. ve Tic. A.Ş. 09 Eylül l 2011, Ankara GeN2 TM DEVRİMCİ BİR ASANSÖR SİSTEMİ Seyir Konforu, Verim & Çevre

Detaylı

İZMİR METROPOL İLÇELERİNDE YAPILAN ASANSÖR DENETİMLERİ VE GÜVENLİK SEVİYESİNDEKİ GELİŞMELERİN İNCELENMESİ. S. Zafer GÜNEŞ Barış AYDIN

İZMİR METROPOL İLÇELERİNDE YAPILAN ASANSÖR DENETİMLERİ VE GÜVENLİK SEVİYESİNDEKİ GELİŞMELERİN İNCELENMESİ. S. Zafer GÜNEŞ Barış AYDIN 735 İZMİR METROPOL İLÇELERİNDE YAPILAN ASANSÖR DENETİMLERİ VE GÜVENLİK SEVİYESİNDEKİ GELİŞMELERİN İNCELENMESİ S. Zafer GÜNEŞ Barış AYDIN Makina Mühendisi Elektrik Mühendisi zafer.gunes@mmo.org.tr baris.aydin@emo.org.tr

Detaylı

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ CANBus tabanlı kat, kabin ve grup haberleşme sistemi Kat bilgisini sayıcı, monostabil sayıcı, gray kod, kuyu

Detaylı

TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER

TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER Asansör Sempozyumu 2012 // İzmir 175 TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER Battal Murat ÖZTÜRK Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven San. Tic. A.Ş. bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET 01.01.2012

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1.0- İŞİN KONUSU : DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS da bulunan toplam 5 asansörün revizyondan geçirilerek kırmızı etiketten

Detaylı

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan Frekans Kontrolüü Engelli Asansör Şartnamesi 95/16/AT Asansör Yönetmeliği ile TSE 863 ve 8237 (Nisan 1995) Standartlarına uygun Yürüme Özürlü İnsan Asansörü İmal ve Montajı için aşağıdaki özellikler sağlanacaktır.

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mevzuatta Yüksekte Çalışma ve Cephe İskeleleri Sabit Yasin BOSTANCI İSG Uzman Yardımcısı Gaziantep, 2014 Sunum İçeriği

Detaylı

21.yıl. www.poltime.com.tr

21.yıl. www.poltime.com.tr 21.yıl www.poltime.com.tr FABRİKA Fevzi Çakmak Mahallesi Konsan Organize Sanayi Sitesi 10726. Sokak No:29 Karatay / KONYA / TÜRKİYE Tel: +90 332 346 09 02 Fax: +90 332 346 09 04 E-mail: info@poltime.com.tr

Detaylı

TELESKOPİK MERDİVEN KULLANMA KILAVUZU

TELESKOPİK MERDİVEN KULLANMA KILAVUZU TELESKOPİK MERDİVEN KULLANMA KILAVUZU Açık Kilitli 1 2 150 kg 3 KULLANIM KILAVUZU Genel Bilgiler Teleskopik merdiven kapalı halden (Resim, tümüyle açılabilir (Resim 2) yada ihtiyaca göre ara ölçülerde

Detaylı

KLEEMANN Çözümleri. Engineering

KLEEMANN Çözümleri. Engineering KLEEMANN Çözümleri Makine Dairesiz Çözümler (MRL) Düşük kuyu dibi / Son kat için çözümler Eşsiz Özel Çözümler / Sertifikalı ler Makine Daireli Çözümler (MR) Yürüyen Merdivenler & Yürüyen Bantlar Araç Park

Detaylı

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ

BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ BLB TİP MAKİNE GÜVENLİK ÇİTİ KULLANMA KILAVUZU VE MONTAJ TEKNİKLERİ 1 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN BİLGİSİ : 3 2. MONTAJ-SÖKME-TAŞIMA.. : 4 3. İŞLETİM VE KULLANIM. : 8 4. BAKIM. : 8 5. GÜVENLİK.. : 8 6. ÖNEMLİ

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24)

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24) ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLECEK A TİPİ MUAYENE KURULUŞLARINA DAİR TEBLİĞ (SGM: 2015/24) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; asansör yıllık kontrolünde faaliyet gösterecek olan A tipi

Detaylı

YENİ. RollMatic sarmal kepenk sistemi. Dar cepheli dükkanlar için pratik kapı tipi

YENİ. RollMatic sarmal kepenk sistemi. Dar cepheli dükkanlar için pratik kapı tipi YENİ RollMatic sarmal kepenk sistemi Dar cepheli dükkanlar için pratik kapı tipi Cezbeden teknik Birbiriyle tam uyumlu detaylar İki panel varyasonu ile sunulan kompakt kapı tipi Montaj yüksekliği veya

Detaylı

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI

DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI DÜŞEY SİRKÜLASYON ARAÇLARI Sirkülasyon, kelime anlamı olarak; insan akımı, deveran, gidip gelme hareketlerini ifade etmektedir. Düşey sirkülasyon ise insanların bir noktadan farklı bir kottaki noktaya

Detaylı

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri ASANSÖR SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri Asansör Kontakları Asansör Kabin Donanımları Asansör

Detaylı

2000 R PANORAMIK ASANSÖRLER IÇIN KAPILAR

2000 R PANORAMIK ASANSÖRLER IÇIN KAPILAR 2000 R PANORAMIK ASANSÖRLER IÇIN KAPILAR 2000 R Sematic Ürün Navigatörü UYGULAMALAR VARIŞ NOKTALARI ŞAHIS YÜK ÖZEL KULLANIMLAR KAPILAR KABİNLER KAPILAR KABİNLER KAPILAR KABİNLER EV ASANSÖRÜ ADAPTA VARIO

Detaylı

BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli. CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR

BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli. CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR TÜRKİYE BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR MELİH KORAY EFE MAKİNA MÜHENDİSİ 2006/42/AT MAKİNA EMNİYETİ YÖNETMELİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ

Detaylı

KALDIRMA GRUPLARININ TEST VE KONTROLLERİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN GENEL FAKTÖRLER:

KALDIRMA GRUPLARININ TEST VE KONTROLLERİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN GENEL FAKTÖRLER: KALDIRMA ARAÇLARINDA PERİYODİK KONTROLLER (FENNİ MUAYENE) Ülkemizde çalışma koşullarını belirleyen iş güvenliği yasalarının işlerliği henüz kurumsallaşamamıştır. 7/7583 karar sayılı 11 Ocak 1974 tarihli

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü Sayı : 45380111-100/ Konu : Sanayi İşleri (Genel) GÜNLÜ DAĞITIM YERLERİNE İlgi: 01/10/2015 tarihli ve 44-2963 sayılı yazı. İlgide kayıtlı

Detaylı

I. ÜRÜNÜN GENEL TANIM

I. ÜRÜNÜN GENEL TANIM İÇİNDEKİLER I. ÜRÜNÜN GENEL TANIMI II. MONTAJ TALİMATI III. MONTAJ SONRASI TESTLER A-STATİK TEST B-DİNAMİK TEST IV. SORUMLULUK, GARANTİ BAKIM KONTROL ONARIMI I. ÜRÜNÜN GENEL TANIM 1 ( Z-02 P.S.G. ) Kayma

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 5. GENEL TALİMATLAR 25 6. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa

Detaylı