DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Hasta daha önce muayene veya tedavi olduğu bir sağlık tesisinden sevkle, doğrudan veya daha önceden telefon ya

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Hasta daha önce muayene veya tedavi olduğu bir sağlık tesisinden sevkle, doğrudan veya daha önceden telefon ya"
  • Ata Oz
  • 8 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1 DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Hasta daha önce muayene veya tedavi olduğu bir sağlık tesisinden sevkle, doğrudan veya daha önceden telefon ya da internetle randevu alarak sağlık tesisine başvurur. Hasta başvurusunu poliklinik veya bu amaç için özel tasarlanmış alanlarda yaptırılır. Kayıt sırasında mutlaka hastanın resimli kimlik belgesi görülmeli ve TC kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileri nüfus cüzdanından kayıt altına alınmalıdır. Eğer varsa sosyal güvencesine ait bilgiler de eklenir. 2. Kaydı açılan hasta hekim seçme bankosuna yönlendirilir. Hastanın tüm dişleri ve taraf bilgilerinin içerisinde olduğu hangi tedavi tiplerinin yapılabileceğinin kaydedildiği bir dosya oluşturulur. 3. Hasta seçmiş olduğu veya sağlık tesisi idaresi tarafından oluşturulan prosedüre göre atanmış olan hekiminin tedavi ünitesine yönetici sekreter aracılığı ile götürülür. İlk muayenesinin gerçekleştirilmesi için bekleyeceği zaman diliminin hastaya bildirilmesi sağlanır. 4. Muayene zamanı gelen hasta hekime götürülür. 5. Hastanın muayene ve tedavisi esnasında oluşabilecek olumsuzluklardan etkilenmemesi için, kişisel koruyucu tedbirlerin alınmasına yardımcı olunur (hasta önlüğü, bardak vs.). 6. Hastanın muayenesi tamamlanarak, yapılacak tedavisi planlanır. Bu planda yer alan tedavi yöntemlerinin çeşitliliği ve tedavinin tahmini süresi hekim tarafından hastaya bildirilir. Hastanın yasal olarak ödemek zorunda bulunduğu ücretler var ise, miktarı ve sebebi hakkında bilgi verilmek üzere hekim hastayı ilgili birime yönlendirir. 7. Hekim teşhisi desteklemek amacıyla ilgili çene veya bölgeyi belirten radyolojik tetkik için elektronik ortamda veya elle form doldurarak radyolojik tetkik isteyebilir. 8. Diş hekiminin hastayı daha önce tedavi gördüğü sistemik rahatsızlığının diş tedavisi üzerine oluşturabileceği olumsuzlukların veya ağız içi muayenesi esnasında şüphelenilen sistemik hastalıkların detaylı değerlendirilmesi amacı ile tıp hekimiyle konsülte eder. 9. Muayene bulgusuna göre öncelik arz eden tedavisi yapılan hasta iyilik haliyle gönderilip, planlanan devam tedavisi için kontrole randevu ile çağırılır. 10. Hastaya devam tedavisinde, bir sonraki takip eden tedavi seansında uygulanacak olan tedavi işlemi hakkında bilgi verilip uyması gereken bilgiler ile gelmesi gereken gün ve saat dilimini belirten randevu kartı doldurulur. 11. Hekim tarafından randevusu verilmiş hasta, randevu günü ve saatinde hekim sekreteryasına gelir. 12. Hasta poliklinik sekreteryasına geldiğinde dosyası elektronik ortamda güncellenerek hekimin bekleme sırasına koyulur. Tahmini bekleme süresi hakkında bilgi verilir. Hastanın daha önceden açılmış olan dosyasında bilgi güncellemesi veya provizyon yenilenmesi gerekiyorsa bu aşamada yapılır.

2 13. Yapılan tedavilerde kontrolü gereken veya resmi makamlarca istenen tedavi sonlandırma radyolojik tetkikleri için; hasta, istenilen bölge, istenilen radyolojik tetkikin belirtildiği bir form ile radyolojiye gönderilir. 14. Diş eksikliği tedavisi gören hastanın çenesinin ölçüsü alınır ve bu ölçüler yönetici sekreter tarafından, hastanın adı soyadı, istenilen protetik tedavi detayları, hastanın varsa infeksiyon bilgileri, gönderilen birim ve hekim adını kapsayan bir form ile, ilgili diş protez laboratuvarına yollanır. 15. Diş eksikliği devam tedavisinde, diş protez laboratuvarında yapılan işlemlerin ağızda kontrolleri sağlandıktan sonra, bir sonraki işlemin yapılabilmesi için tekrar diş protez laboratuvarına form ile gönderilir. 16. Tedavisi sonlanan hasta, kontrol muayenesi için randevu verilerek iyilik haliyle gönderilir. 17. İleri diş hekimliği tedavisi ihtiyacı olan hastalar ise tedaviyi üstlenmiş hekim tarafından, genel poliklinik alanında, lokal anestezi ile ileri cerrahi girişimsel alanda veya genel ameliyathanede çalışan uzman/doktoralı diş hekimine hasta, hastalık geçmişi ve ön tanı ile gönderilir. 18. İleri diş hekimliği tedavisi için poliklinikten veya sevkle gelen hasta hekim sekreteryasına başvurur. 19. Genel poliklinik alanında çalışan uzman/doktoralı diş hekimine giden hastanın; a) Protez, tedavi, ortodonti, pedodonti branşlarında genel poliklinik alanında muayene olur ve randevusu verilir. b) Uygulanması gereken tedavi prosedürleri ve uygulanacak tedavi için gerekli bilgilendirme yapılır. c) Muayenesi yapılır ve hekim tarafından randevusu verilir. d) Randevu günü ve saatinde uzman/doktoralı diş hekimine gelir. Tedavisi devam gerektiren bir tedavi ise tekrar tedavi sonlandırılıncaya kadar randevular verilir. e) Tedavisi biten hasta iyilik haliyle gönderilir veya gerekiyorsa sevk eden hekime geri gönderilir. 20. Lokal anestezi ile ileri cerrahi girişimsel alanlarda çalışan uzman/doktoralı diş hekimine giden hasta; a) Klinik sekreteryasına gelerek ileri çene cerrahisi ve peridontal tedavi için hastalık geçmişi ve ön tanısı ile dosyası oluşturulmaya başlanır. Dosya için gerekli bilgi, belge bir tetkik eksikliği varsa tamamlanır. b) İlgili hekim tarafından muayenesi yapılarak randevusu verilir. Hastaya yapılacak olan cerrahi müdahale hakkında bilgi verilir. Tıbbi ilaç ve malzeme reçete edilip operasyon öncesi uyması gereken kurallar hakkında bilgi yazılı olarak verilir. c) Randevu gününde hekimine gelir. Hastaya onam formu imzalatılır. Onamlar sağlık işletmesince saklanır. Doğru taraf cerrahisi için gerekli işlem yapılır.

3 d) Tedavisi yapılan hastaya reçetesi ve kontrol randevusu verilerek bitim tedavisi radyolojik tetkikleri, başlangıç radyolojik tetkikleri, diğer tetkikler kullanılan tıbbi malzeme vs. kayıt altına alınarak dosya tamamlanır. Dosya sağlık tesis işletmesi idaresince saklanır. Hastaya operasyon sonrası uyması gereken hususlar hakkında bilgi verilir. e) Kontrol muayenesinde ilk radyolojik tetkikler ile yeni radyolojik tetkikler incelenerek hastaya bilgilendirme yapılır. f) Tedavisi biten hasta iyilik haliyle gönderilir veya gerekiyorsa sevk eden hekime geri gönderilir. 21. Genel anestezi ile ileri cerrahi girişimsel alanlarda çalışan uzman/doktoralı diş hekimine giden hasta; a) Tıp hekimiyle koordineli bir şekilde çalışılarak ameliyat hazırlıkları yapılır. Anesteziye bağlı tahlil ve tetkikler istenir. hazırlıkları tamamlanan hastanın daha önceden preoperatif viziti anesteziyoloji uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Gerekli hallerde diğer branş hekimlerine hasta konsültasyon amaçlı yönle dirilir. Hastaya diş tedavisi ve anestezi onam formu imzalatılır. Hastaya anestezi öncesi uyması gereken kurallarla ilgili bilgiler verilir. Ameliyat öncesi hastanın servis yatışı yapılarak yatacağı odaya gönderilir. Kat sekreterleri tarafından hastaya odası ile ilgili olarak bilgilendirme yapılır. Ameliyat sırasında giyeceği önlük hastaya ulaştırılır. Damar yolu açılır. Hastaya daha önceden belirlenen premedikasyon uygulanır. Hasta dosyası ile birlikte hasta yönlendirme ve refakat elemanı tarafından ameliyathaneye götürülür. b) Ameliyatın gerçekleştirilebilmesi için sedye ile ameliyathaneye getirilen hasta, hasta yönlendirme ve refakat elemanı eşliğinde sedye değişimi yapılarak hasta işlemin yapılacağı hasta odasına alınır. Ameliyat masasında hastaya yapılacak ameliyata uygun pozisyon verilir. Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı anestezi uygulamasını başlatır. Bu esnada cerrahi hemşiresi malzeme hazırlığını tamamlar. Gerekli sterilizasyon önlemleri alınır. Hazırlıklar tamamlanınca ameliyat başlatılır. İşlem bitince, ameliyat hemşiresi tarafından kullanılan tüm malzemeler diğer bir ameliyat başlayıncaya kadar gerekli olan tüm dezenfeksiyon ve sterilizasyon prensiplerine bağlı düzenlemeleri yapar. Anesteziyoloji uzmanı tarafından hasta uyandırılır ve derlenme odasına alınır. c) Ameliyat bitiminde hasta derlenme odasına alınır. Derlenme odası sağlık personeli, hastanın vital bulgularını takip eder ve kayıt altına alır. Hasta tam bilinç haline ulaşınca, derlenme hemşiresi tarafından servis hemşiresi aranarak hastanın servise çıkabileceği haber verilir. Hasta, uygun transfer aracı ile ameliyathane hasta çıkışında, ilgili servis hemşiresine dosyası ile beraber teslim eder. Hemşire, hasta yönlendirme ve refakat elemanı ile beraber hastayı servise götürür.

4 d) Yataklı servise dönen hasta yatağına alınır. Hekimin hasta tabelasına yazmış olduğu postoperatif ordera göre takip ve tedavi işlemlerine devam edilir. Ameliyat sonrası hastanın ameliyat yeri, direni, mayileri kontrol edilir ve kayıt altına alınır. e) Tedavisi biten hasta iyilik haliyle gönderilir veya gerekiyorsa sevk eden hekime geri gönderilir. 22. Sağlık tesisleri; hasta odaklı, katılımcılığa ve ekip anlayışına önem veren, kamu sağlık tesislerinde ayrıca stratejik yönetim ve performans yönetimine dayanan, hesap verme sorumluluğunu taşıyan yönetim anlayışı ile yönetilir. 23. Poliklinik hizmet sunumu kriterleri belirlenirken, hastanın kaliteli bir sağlık hizmetini, mümkün olan en iyi fiziksel ortamlarda ve en kısa sürede alması amaçlanmalı ve hasta memnuniyeti ön planda tutulmalıdır. 24. Sağlık hizmetlerine erişimin en üst seviyede sağlanması maksadıyla sağlık tesislerinde 24 saat kesintisiz olarak hizmet sunulur. 25. Dişhekimliği hizmet birimlerinde klinikteki çalışma düzenlerinin; her diş hekimine bir ünit düşecek şekilde, tüm branşlarda diş hekimliği hizmetlerinin yürütülebilmesi için gerekli muayene araçları, tıbbi cihaz ve malzemeleri ihtiva edecek şekilde düzenlenmelidir. 26. Hizmet, diş tedavisi amacıyla müracaat eden hastaların teşhis ve tedavi planlamasından başlayarak tüm tanı ve tedavi işlemlerinin aynı hekim tarafından yerine getirildiği muayenehane - entegre sistemine uygun olarak sunulmalıdır. 27. Poliklinik hizmetleri Diş Hekimi, Diş Hekimliği yardımcı personeli, hemşire gibi branşla ilgili diğer meslek mensupları tarafından birlikte yürütülen bir ekip çalışması olup, hastaya en iyi koşullarda, güvenilir araçlarla isabetli teşhisi koyarak, bakımının ve en kısa zamanda tedavisinin sağlanmasını gerçekleştirmeyi amaçlar. Bu ekibe kimlerin dâhil edileceği o klinikten sorumlu diş hekiminin teklifi, sağlık işletmesi idaresin tasvibiyle saptanır. 28. Engellilik türlerine göre teşhis ve tedaviyi kolaylaştırmak için klinikte; tekerlekli sandalye başlığı, erişkin ve çocuk için papoose Board/Pedi- Wrap, pamuklu vücut bandajları, vücut destekleyici köpük, yastık gibi özel tıbbi ve sair teçhizat bulundurulmalıdır. 29. Diş hekimi çalışma alanında, acil medikasyon ilaçlarının (adrenalin, atropin, antiaritmik, bikarbonat, kortikosteroid, antihistaminik vb.) gerektiğinde hızlı bir şekilde uygulanabilecek, herhangi bir karışıklık olma riskini de ortadan kaldıracak şekilde düzenli olarak muhafaza edilmesi gerekmektedir ünit ve üzerindeki hizmet birimlerinde, 0 18 yaş grubu çocuklara yönelik tedavi edici ve koruyucu dişhekimliği hizmetlerini vermek üzere Pedodonti Kliniği oluşturulur. 31. Poliklinik muayenelerinde gizlilik prensiplerine riayet esastır. Burada, halkın gelenek ve ahlak kurallarına saygı gösterilir. Çoklu çalışma ortamlarında hasta mahremiyetinin sağlanması için separasyonlar kullanılmalıdır.

5 32. Polikliniklerde hasta transferi, tetkike yönlendirme, çalışanlar arası koordinasyon, ilgili kliniklerle iletişimin kurulması, poliklinik alanlarının temizliği ve düzenlenmesi, gerekli kayıt iş ve işlemlerinin yaptırılması, sağlık tesisi tedarik yönetim sistemine uygun malzeme ve ilaç temini gibi poliklinikte ihtiyaç duyulan diğer hususlarda gerekli sorumluluğu alan ve yerine getiren yönetici sekreter görevlendirebilir. 33. Hastaların sağlık hizmetine kolay ulaşabilmesi için, yönlendirmenin sağlanabilmesi, ihtiyaç duyanların bilgilendirilmesi için birim oluşturulur. Bu personelin ayırt edilebilmesi için görsel ve işitsel önlemler alınmalıdır. 34. Ağız ve Diş sağlığı hizmeti verilen hizmet birimlerinde mevcut her Diş Hekiminin poliklinik hizmeti verebilmesine yönelik düzenleme yapılarak hastaların hekim seçmesine imkân sağlanır ve bunun için ayrı bir alan tasarlanır(hekim seçme bankosu). 35. Hekim seçme hakkının kullanılabilmesi için çalışan tıbbi personelin devamlı olarak çalışma bilgileri güncellenerek hekimlerin isimleri ve varsa uzmanlık/doktoralarının belirtildiği isimlikler çalıştıkları alanın kapısında bulunmalıdır. 36. Hastanın kuruluşa geldiği ilk noktada misyona uygun olarak hizmet saatleri ve hizmet alabileceği konularda bilgileri içeren donanım hastaların kolaylıkla görebileceği yerlerde olmalıdır 37. Bekleme sürecindeki hastaların rahat konforlu bir bekleme imkanın sağlanmalı ve bekleme sürecinde hastaların bilgilenmeleri için işitsel ve görsel çalışmalar yapılmalıdır. 38. Engelli veya ihtiyaç duyan hastaların sağlık tesisi içerisinde gerekli taşımanın yapılması için gerekli alt yapı ve insan iş gücünün planlanmasının yapılması gerekmektedir. 39. Poliklinik hastalarının veya ziyaretçilerin çocuklarının vakit geçirebilmeleri için, sağlık tesisi içerisinde çocuk oyun alanı tesis edilmelidir. 40. Emzikli hastaların veya refakatçilerin çocukları için poliklinik alanların mevcut mevzuata uygun emzirme odaları poliklinik alanlarında tahsis edilmelidir. 41. Mahkûm hastaların tedavilerine yönelik sağlık tesisinin türüne göre, çalışan ve hasta güvenlik tedbirleri alınarak, mevzuat uyarınca gerekli düzenleme yapılır. 42. Poliklinik alanına yakın yerde mevzuata uygun hasta hakları birimi bulunmalıdır. Hasta hakları birimine gerektiğinde personel tarafından yönlendirme alt yapı ve insan gücü planlaması yapılmalıdır. 43. İhbarı zorunlu hastalık teşhis edilmiş ise hekim tarafından poliklinik yönetici sekreterine bilgilendirilme yapılır. Poliklinik yönetici sekreteri tarafından istatistik ve raporlama birimine bildirim yapılır. Bildirim sürecinin yürütülmesi istatistik ve raporlama biriminin görevidir. 44. Poliklinikler, temiz ve düzenli olarak hastaya hizmet verecek şekilde düzenlenmelidir. Hasta geçişlerini zorlaştıracak malzeme ve kalabalığın önlenmesi için gerekli tedbirler

6 alınmalıdır. Kapsamlı temizlik hizmetleri bir program dâhilinde planlanmış olup, hizmeti aksatmayacak bir düzende olmalıdır. 45. Poliklinik alanlarının hasta ve çalışanlar açısından normal havalandırma ve iklimlendirme imkânı taşımalı ve poliklinikler doğal ışık kaynaklarından en fazla faydalanabilecek şekilde tasarlanmalıdır. 46. Polikliniğin ihtiyacı olan tıbbi malzeme ve ilaç istemleri ilgili hekim tarafından poliklinik yönetici sekreterine bildirilmelidir. Yönetici sekreter, talebin niteliğine ve sağlık tesisinin ihtiyaç yönetimi politikasına göre ilgili birime bildirir. İlgili birim tarafından önem sırası dikkati alınarak, mevcut stoklardan veya alım yoluyla gerekli malzeme elde edilerek ilgili ünitede kullanacak kişiye teslim edilir. 47. Poliklinik alanlarında teknik donanım, elektrik, sıhhi tesisatlarda meydana gelebilecek aksaklıklar teknik servise poliklinik yönetici sekreterince yapılmalıdır. 48. Kullanılan tıbbi malzemelerin verimli ve güvenilir bir hizmet sunumunda kullanılması için kalibrasyonlarının yapılması gerekmektedir. Kalibrasyon zaman ve takibi bir prosedüre bağlı olarak tasarlanmalıdır. 49. Polikliniklerde durumu acilleşen hastalar için sağlık tesisinin bir planı bulunmalıdır. Bu planda görevli olan kişiler ve görevleri belli olmalıdır. 50. Tıbbi ve tehlikeli atıkların toplanması ve bertaraf işlemi için mevzuata uygun bir plana sahip olunmalıdır. 51. Sağlık işletme idaresi, kuruluş içerisinde hasta bakım hizmetlerinin sürekliliğini ve sağlık çalışanları arasında koordinasyonu sağlamak için gerekli tedbirleri almalıdır. 52. Koordinasyonlu ve düzgün bir bakım süreci için personeller arasında bilgi akışının daim ve düzgün olması için mesai değişimlerinde veya personel değiştirmelerde gerekli düzenlemeler idare tarafından yapılmalıdır. 53. Hastaların uygun bir şekilde nakil veya taburcu edilmesi için, yapılan işlemlerin ağız planında detaylı olarak tariflendiği bir form eksiksiz olarak tamamlanmalı ve idarece de uygunluğunun tasdik edilmesi gerekmektedir. 54. Bakımın tam sonuçlanması için, hastaya ve uygunsa ailesine, anlaşılabilir takip önerileri yazılı veya sözlü olarak verilmelidir. 55. Kişinin tedavinin sonlanmasında veya sevk işleminde hastanın ilk muayene bulguları, kabul sebebi, uygulanan işlemler ve ilaçlar, sevk veya işlemi sonlandırıldığında durumunu belirten ve tedavi sonrasında kullanması gereken ilaç ve bakımı içeren bir bilgilendirme formu hekim tarafından onaylanmış olarak verilmelidir. 56. Çalışan personelin görev tanımı yapılmalı ve buna göre sorumlulukları belirlenmelidir. Bu belirlemeler yazılı olarak kişilerin görebileceği alanlarda bulunmalı ve personelin kendini tanıtan ve okunaklı, görünür bir belgeyi üzerinde bulundurması gerekmektedir.

7 57. Hastanenin kadro planlanması, klinik ve idari yöneticilerin iş birliği ile yapılmalı ve kadronun sayısı, türü ve nitelikleri belirlenmelidir. Minimum personel ile en efektif çalışma düzeninin oturtulması gerekmektedir. 58. Kadro planı sürekli gözden geçirilmeli aylık olarak Bakanlığın web tabanlı istatistik formlarında idarecilerce güncelleştirilmelidir. 59. Tüm elemanlar, bir kadroya atandığında, hastaneye ilişkin ve yapacağı işin sorumlulukları konusunda uyum eğitimi verilmelidir. 60. Tıbbi kadroların, kalite iyileştirme çabalarına, bireysel performans değerlendirmesine ve tüm tıbbi personelin performanslarının düzenli olarak yeniden değerlendirilmesine katılımının sağlandığı etkin yöntem sağlanarak, personelin otokontrolünün sağlandığı personelin iç mekanikler içerisinde birbirini denetlediği ve geliştirdiği bir değerlendirmeyi idareler oluşturmalıdır. Radyoloji Hizmet Sunumu: 61. Hekim tarafından radyolojik tetkik için gönderilen hasta radyoloji sekreteryasına başvurur. Dosyasını ve istem talebini vererek kaydını yaptırıp sıra alır. Radyasyon alanında bulunmasını engelleyecek bir fizyolojik durumunun olup olmadığı sorulur. 62. Çekimi yapılacak radyolojik tetkik için hasta cihaz başına radyoloji teknisyeni tarafından alınır. Radyolojik tetkik çekilirken hastanın boyun ve baş bölgesinde bulunan metal eşyaların çıkarılması sağlanır. 63. Radyolojik tetkik uygulamasında hasta ve çalışan güvenliği doğrultusunda kişisel koruyucu tedbirlerin alınması sağlanır (Kurşun önlük, kurşun boğazlık vs.). 64. Radyolojik tetkik uygulaması yapılan hasta tetkik sonucu için bekleme salonuna alınır. Radyolojik tetkikin uygun olduğu tespitinden sonra sonuç hekime ulaştırılır. 65. Bu hizmetler; ağız, diş ve dişeti hastalıkları ile ortodontik anomalilerin teşhis ve tedavisi için diş hekiminin talebi ile yapılan periapikal, sefalometrik, panoramik, el- bilek gibi röntgenlerinin çekimi ve banyosu ile ilgili hizmetleri kapsar. 66. Radyoloji üniteleri sağlık tesislerinde; polikliniklerden kolaylıkla ulaşılabilir, merkezi bir yerde planlanmalıdır. 67. Engelli ve bu durumda olan hastaların rahatlıkla ulaşabileceği ve hizmeti alabileceği şekilde tasarlanmalıdır. 68. Hasta mahremiyetine uygun olarak tek kişilik alanlar tasarlanmalıdır. 69. Cihazların, cihaz kullanım talimatında belirtilen sürelerde periyodik bakımları yapılmalıdır. Kalibrasyonları sağlanan her cihazın üzerinde cinsini modelini ve kalibre edildiğini belgeleyen künyeler ulunmalıdır. 70. Çalışanların dozu metre kullanmalı ve TAEK tarafından okutulmalı ve raporları saklanmalıdır. 71. Tüm radyoloji üniteleri TAEK tarafından yasal prosedür içerisinde ruhsatlandırılmalıdır.

8 72. Çalışan ve hasta güvenliğine uygun tedbirler alınarak, radyolojik alanda bulunmaması gereken kişiler için işitsel ve görsel uyaranlar görülebilecek alanlara asılmalıdır. Diş Protez Laboratuar Hizmet Sunumu: 73. Bu hizmetler, diş hekimi eliyle hastandan elde edilen ve sterilliği sağlanmış ölçü, model ve kayıtlar üzerinde, meslek bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak ve diş hekiminin vereceği bilgiler ile talepler dikkate alınarak, ağız protezleri, çene-yüz protezleri, ortodontik aygıtları yapmak ve gerektiğinde yapılmış protezler ile aygıtları onarmak işlemlerinden ibaret olup, sağlık tesislerinde verilen protez- ortodontik tedavi hizmetlerinin diş protez laboratuar safhalarını kapsayan hizmetlerdir. 74. Diş Protez diş protez laboratuarı, kliniklerden gelen organik maddelerden su ile arıtılmış ve dezenfekte edilmiş ölçüleri hava geçirmeyen kapalı kaplar içerisinde ve üzerinde kliniğin ismi, hastanın adı soyadı, doktorun adı soyadı ile hekimin taleplerini ve hastanın sağlık geçmişi hakkında bilgi içeren künye ile teslim alınır. 75. Diş protez laboratuar işleyişi, diş protez laboratuar sorumlusu diş hekimi ve diş protez tekniker/ teknisyeninin sorumluluğunda yürütülür. 76. Diş protez diş protez laboratuarlar yaptıkları işlemler ve işlemlerin teslim edilmeleri hakkında çalıştıkları birimlere görsel ve işitsel olarak bildirimde bulunmalıdır. 77. Sorumlu diş protez teknikeri/teknisyeni tarafından belirlenen diş protez teknikeri/ teknisyeni işi belirtilen gün içerisinde kliniğe teslim etmek zorundadır. 78. Ölçü kaşıkları tekrar kullanıma geçinceye kadar standart dezenfeksiyon ve sterilizasyon aşamalarından geçirilmelidir. 79. Protez yapımının her aşamasında bilimsel kriterlere uygun olup olmadığı kontrolör veya sorumlu diş teknikeri/teknisyeni kontrol eder ve herhangi bir uygunsuzlukta hekimle yazılı olarak irtibata geçer. 80. Diş protez laboratuarında oluşan kullanılmış ölçü maddesi, alçı, mum gibi tıbbi atıkların uygun mevzuata göre toplanması ve depolanması gerekmektedir. 81. Diş protez laboratuarından kliniğe geri gönderilecek parçalar da temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. 82. Klinikten gelen ölçülerin fazlalık kısımları düzeltilerek, mikroorganizma ve organik madde sayısı azaltılmalı ve orta düzeyli (tübetkülosidal etkili) bir dezenfektan kullanılmalı ve artık dezenfektanı uzaklaştırmak için akan suyun altında tekrar yıkanmalıdır. 83. Diş protez laboratuarının tıbbi ve teknik donanımı; iş sağlığı ve güvenliği, temizlik ve sağlık kurallarının yerine getirilmesine elverişli ve uygun olmalıdır. 84. Çalışan teknisyen sayısı kadar vakumlu çalışma masası, mikro- motor ve hizmet için gerekli diğer tıbbi cihaz, araç- gereç ve sarf malzemesi bulunmalıdır. 85. Teknisyenlere günlük iş dağıtımının eşit olarak sağlanması, biten işlerin kliniklere gönderilmeye hazır hale getirilmesinin sağlanması, takibinin yapılması, diş protez

9 laboratuvarda kullanılan tıbbi cihaz, araç-gereç, sarf malzemesi ve benzerlerinin kullanılır halde bulundurulmasından diş protez laboratuar sorumlusu diş protez teknisyeni sorumludur. 86. Çalışan ve hasta güvenliğinin sağlanması için, kullanılan tüm malzemelerin bakımlarının cihaz kullanım talimatına uygun olarak yapılıp, kalibrasyonlarının tamamlandığını gösteren künyeler cihazların üzerinde bulunmalıdır. 87. Çalışan güvenliği ve meslek hastalıkları açısından diş teknisyenlerinin kullanacakları iş kıyafetlerinin temininden ve kullandırılmasından diş protez laboratuar yetkilisi sorumludur. 88. Sürekli dikkat gerektiren ince işlerin yapıldığı yerler olan diş protez laboratuvarların en az 500 lux ile aydınlatılmasının sağlanması gerekir. 89. Diş protez laboratuarın tıbbi ve teknik donanımı; iş sağlığı ve güvenliği, temizlik ve sağlık kurallarının yerine getirilmesine elverişli ve uygun olmalıdır.

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

HASTA YATIŞ TALİMATI

HASTA YATIŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: UÜ-SK bünyesinde günübirlik girişim hizmeti sunan birimlerde (poliklinik, klinik, ve ameliyathane) hasta yatış, çıkış, bakım, ücretlendirme ve HYBS işlemlerinin standart ve etkin şekilde

Detaylı

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI 1

YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI 1 Personel Uzman Diş Hekimi Doktoralı Diş Hekimi Ağız Diş Hizmetlerinde Çalışan Personeller YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMLARI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Çocuk Diş Hekimliği

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi'nde tedavi olmak üzere başvuran hastaların hastane ortamına en kısa sürede uyumunun

Detaylı

BÖLÜM I POLİKLİNİK HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Poliklinik hizmet sunumu kriterleri belirlenirken, hastanın kaliteli bir sağlık hizmetini, mümkün olan en

BÖLÜM I POLİKLİNİK HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Poliklinik hizmet sunumu kriterleri belirlenirken, hastanın kaliteli bir sağlık hizmetini, mümkün olan en BÖLÜM I POLİKLİNİK HİZMET SUNUMU SÜRECİ 1. Poliklinik hizmet sunumu kriterleri belirlenirken, hastanın kaliteli bir sağlık hizmetini, mümkün olan en iyi fiziksel ortamlarda ve en kısa sürede alması amaçlanmalı

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Madde 5.9.3 teki laboratuar numunelerinin 01 toplama ve taşıma talimatları ifadesi değiştirildi. 15.07.2014 Poliklinik hizmet tarih ve saatleri

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Radyoloji Teknisyeni Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; poliklinik muayenesi sonucunda, yatan hastalarda veya dışardan başka bir

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Meryem İSKENDEROĞLU SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı 1-5 Nisan 2018 1 AMELİYATHANE

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Bakan Onayı: 17.10.2007-9379 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK HİZMETİ SUNUMUNDA POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN HASTALARIN HEKİMİNİ SEÇMESİNE VE DEĞİŞTİRMESİNE İMKÂN VERECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi;

Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; Laboratuvarda çalışılan tüm test ve uygulamaları içeren rehber hazırlanmalıdır. Test ve uygulama rehberi; o Örnek türünü, o Örnek kabul ve ret kriterlerini, o Örnek alımı ile ilgili kuralları, o Örneklerin

Detaylı

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Her yatağın başında tıbbi gaz sistemine bağlı hasta başı paneli bulunmalıdır. Hasta odalarında lavabo, banyo ve tuvalet bulunmalıdır. Yatak başı bağlantılı

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Kartal Yavuz Selim Hastanesine gelen kişilerin sağlık durumları hakkında tek hekimin yetkisi dışında kalan hususlara karar vermek. 2.KAPSAM: Bu prosedür, Sağlık Kurulu Başkanı,

Detaylı

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı Turgut Özal Tıp Merkezi nde bulunan tüm medikal cihazların Biyomedikal Birimi tarafından periyodik bakım, kalibrasyon ve arıza giderim işlemlerinin yapılarak

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GÖZ HASTALIKLARI SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/...

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/... T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100THG0100002-3120 25.02.2004-3109 KONU : Semt Poliklinikleri Yönergesi... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/... Yataklı tedavi

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Hastanedeki akılcı ilaç kullanımına yönelik uygulamaların belirlenmesi. 2. KAPSAM : Hastalara verilecek ilaç tedavilerinin uygunluğunu, bunun kontrolü için kurulan Akılcı ilaç kullanımı sorumlu

Detaylı

1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak.

1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak. 1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak. 2.0 KAPSAM: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetlerini kapsar. 3.0 SORUMLULAR: Başhekim

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı Emriye GEÇER Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı İlaç Güvenliği Sözel İstem Uygulamaları Advers Etki Bildirimi Tıbbi Sarf Malzemede Beklenmeyen Etkiler ve Hatalı

Detaylı

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar

LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar LABORATUVAR CİHAZLARI BAKIM ONARIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Sorumluluk ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1)İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Laboratuvarlarında bulunan

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti almak için başvuran hastaların doğru yere yönlendirilerek,

Detaylı

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI GENELGESİ (SAĞLIK BAKANLIĞI) Çarşamba, 20 Ocak :55 -

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI GENELGESİ (SAĞLIK BAKANLIĞI) Çarşamba, 20 Ocak :55 - İlgi: 01 T.C. İlgi: 01 SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.100.TSH.150004/010/99-15882 Konu : Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları 10.10.2006 GENELGE 2006/104

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

HASTA DOSYASININ TUTULMASI VE MUHAFAZASI PROSEDÜRÜ

HASTA DOSYASININ TUTULMASI VE MUHAFAZASI PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı; Hastanemizden hizmet alan hastalarımız ve hastalıkları ile ilgili verilerin,

Detaylı

HASTA TRANSFERİ 2014

HASTA TRANSFERİ 2014 HASTA TRANSFERİ 2014 AMAÇ: Hastane içerisindeki bir birimden başka bir birime veya hastane dışında bir sağlık kuruluşuna transferi gereken hastanın transferi sırasında dikkat edilecek hususları belirlemek.

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Genel Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü

Genel Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Genel Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü Doküman Numarası TBH/602/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4.

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI amaç ve hedefi Tarihi veren kişi e katılacaklar i Yöntemi aşamaları yeri süresi i içerik içi gerekli meteryal Etkinlik değerlendirme yöntem Enfeksiyon önlenmesi Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini

Detaylı

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır.

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitelerinin giriş-çıkış kuralları belirlenmelidir. Tüm yüzeyleri pürüzsüz, yuvarlak köşeli, gözeneksiz, kolay temizlenebilir, dezenfekte edilebilir

Detaylı

Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir.

Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir. Diyaliz hastaları için ulaşım hizmeti verilmelidir. Ulaşım hizmeti için araç tahsis edilmelidir. Diyaliz ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Kadın ve erkek hastalar için ayrı olmak üzere hasta

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 GÜVENLİ HASTA TRANSFERİ PROSEDÜRÜ KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 Amaç: Hastane içerisindeki bir birimden başka bir birime veya hastane dışında

Detaylı

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Hasta cerrahi bir tedavi uygulanacağı zaman ameliyathane ekibi tedaviyi tümü ile devralır Operasyon sırasınca hastanın

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

Hasta Transferi AMAÇ TEMEL İLKELER. Dikkat Edilecek Noktalar

Hasta Transferi AMAÇ TEMEL İLKELER. Dikkat Edilecek Noktalar AMAÇ Hastanın tetkik/ tedavi amacıyla bir klinikten diğerine/ ameliyathaneye, tetkik/ tanı birimlerine veya hastane dışı sağlık kurumuna transferinin var olan sağlık durumunun ve bakımın sürekliliğini

Detaylı

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: KLN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1.AMAÇ:

Detaylı

1. Hasta müracaatları elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmektedir. (A-B)

1. Hasta müracaatları elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmektedir. (A-B) GRUPLANDIRMA REHBERİ TANIMLAR H (Hekim) :Her bir Hekimin muayene, bilgilendirme ve eğitim amaçlı olarak kullandığı birincil sorumlu olduğu alanlardır. O(Ortak): Aile Sağlığı Birimlerinde görev yapan bütün

Detaylı

Palyatif Bakım Hizmetleri Yönergesi ve Planlama. Dr. Mustafa Emre YATMAN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı

Palyatif Bakım Hizmetleri Yönergesi ve Planlama. Dr. Mustafa Emre YATMAN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Palyatif Bakım Hizmetleri Yönergesi ve Planlama Dr. Mustafa Emre YATMAN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Palyatif Bakım Hizmetleri Yönergesi SUT ta Palyatif Bakım

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ TIBBİ DOKÜMANTASYONA GİRİŞ ÖĞR. GÖR.DR. AYSU KURTULDU TIP SEKRETERLİĞİ VE GÖREVLERİ Tıp sekreterliği kavramı Tıbbi

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 12.03.2016 Hastane Logosu yenilendi. 02 1/5 1. ÇALIġTIĞI BÖLÜM Ameliyathane 2. BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM / YÖNETĠCĠ

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ

AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ Ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Engelli hastalar için düzenleme yapılmalı, o Hasta koltuğu başlığı (tetiyer) arkaya katlanabilir olmalı,

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/5 ların yaralanma riskinin azaltılması Hastanelerimizde kesici ve delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemelerin yapılması -Enfeksiyon Kontrol tedavisini sağlayan tüm sağlık personeli

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İŞE ALIM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, EMEK BORU (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde işe alınacak

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

GÜVENLĠ HASTA TRANSFERĠ PROSEDÜRÜ. Doküman Kodu: SHB.PR.04 Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarihi: 02/ Sayfa No: 1 / 5

GÜVENLĠ HASTA TRANSFERĠ PROSEDÜRÜ. Doküman Kodu: SHB.PR.04 Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarihi: 02/ Sayfa No: 1 / 5 Doküman Kodu: SHB.PR.04 Yürürlük Tarihi: 11.2009 Revizyon No/Tarihi: 02/07.2015 Sayfa No: 1 / 5 AMAÇ: Hastane içerisindeki bir birimden başka bir birime veya hastane dışında bir sağlık kuruluşuna transferi

Detaylı

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ

1 ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ İŞLEYİŞ Yürürlük i:11.10.2012 Revizyon i:03.06.2014 Sayfa: 1/5 Revizyon açıklaması - Revize edildi. - İptal edildi. - Yeni eklendi. KAPSAM: Endoskopi Ünitesi Hazırlayan Mahmut ATAŞ Endoskopi

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI KOD YÖN.PL.06 YAY. TAR OCAK 2013 REV.TAR OCAK REV. NO 02 SYF. NO 1/5 S. NO PLANLANAN FAALİYET SORUMLULAR PLANLANAN FAALİYET DÖNEM Her doktor ve hemşire odasında el hijyeni malzemeleri (alkol bazlı el antiseptikleri,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/6 1.AMAÇ; 1.1.Yatışına karar verilmiş veya ücret bilgisi almak isteyen hastalara ameliyat ve tedavi fiyatları ile ilgili bilgi vererek, taburcu aşamasında

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ [MESLEK BAZINDA BÖLÜM UYUM REHBERİ] DYÖN RH03 Rev:0 Bu rehber kalite bilincinin temel alındığı fakültemizde mesleki olarak kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla

Detaylı

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Anestezi uygulanacak hastaların ameliyathaneye kabulü öncesinde

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı