Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme."

Transkript

1 Kullanıcı Rehberi Kolay Arama Başlarken Kopya Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki HTML/PDF dosyalarına başvurun. Güvenli ve doğru kullanım için makineyi kullanmadan önce "Önce Bunu Oku"daki Güvenlik Bilgileri'ni okuduğunuzdan emin olun.

2 Makinenin Kontrol Paneli Adları ve İşlevleri Rehberi Görüntü paneli Her işlev, işlem durumu ve mesajlar için tuşları gösterir. Bkz. Getting Started. 222[Sıfırla] tuşu Mevcut ayarları silmek için basın. 333[Program] tuşu (fotokopi, Doküman Sunucusu ve tarayıcı modu) Sık kullanılan ayarları kaydetmek veya kayıtlı ayarları geri çağırmak için basın. Bkz. Convenient Functions. Modlar silindiğinde veya sıfırlandığında veya ana güç düğmesi açıldıktan hemen sonra, başlangıç ekranı için varsayılanları programlamak üzere basın. Bkz. Convenient Functions. 444[Araya Gir] tuşu Araya giren kopyalar yapmak için basın. Bkz. Copy/ Document Server. 555Ana güç göstergesi Ana güç düğmesini açtığınızda ana güç göstergesi yanar. 666[Enerji Koruyucusu] tuşu Düşük Güç modu veya Uyku moduna geçmek veya çıkmak için basın. Bkz. Getting Started. Makine Düşük Güç modunda olduğunda, [Enerji Koruyucusu] tuşu yanar. Uyku modunda, [Enerji Koruyucusu] tuşu yavaşça yanıp söner. 777[Oturum aç/oturumu kapat] tuşu Oturum açmak veya oturumu kapatmak için basın. 888[Kullanıcı Araçları] tuşu Gereksinimlerinizi karşılayacak varsayılan ayarları değiştirmek için basın. Bkz. Connecting the Machine/ System Settings. Genişletilebilir sarf malzemelerin nereden sipariş edileceğini ve bir arıza oluşursa aranacak numarayı öğrenebilirsiniz. Bu ayrıntıları aynı zamanda yazdırabilirsiniz. Bkz. Maintenance and Specifications. 999[Kağıt Ayarı] tuşu Kağıt kaseti ayarlarını belirtin. Bkz. Paper Settings.

3 1111[Sayaç] tuşu Sayaç değerini kontrol etmek ve yazdırmak için basın. Bkz. Maintenance and Specifications. 1111[Dil] tuşu Görüntü dilini değiştirmek için basın. Bkz. Getting Started. 1111[Basit Ekran] tuşu Basit ekrana geçiş yapmak için basın. Bkz. Getting Started. 1111[ # ] tuşu (Enter tuşu) Girilen değerleri veya belirtilen öğeleri onaylamak için basın. 1111[Başla] tuşu Kopyalama, yazdırma, tarama veya gönderme için basın. 1111[Örnek Kopya] tuşu Birden çok set yapmadan önce yazdırma kalitesini kontrol etmek için kopyaların veya baskıların tek kopya setini yapmak için basın. Bkz. Copy/ Document Server. 1111[Durdur] tuşu Kopyalama, tarama veya yazdırma gibi devam eden bir işi durdurmak için basın. 1111[Sil] tuşu Girilen bir sayısı silmek için basın. 1111Sayı tuşları Kopya sayılarını ve seçilen işlev için verileri girmek üzere kullanın. 1111Veri Girişi göstergesi (yazıcı modu) Makine, bir bilgisayardan yazdırma işleri alırken yanıp söner. Bkz. Print. 2222[Durum Kontrolü] tuşu Makinenin sistem durumunu, her bir işlevin çalışma durumunu ve mevcut işleri kontrol etmek için basın. Ayrıca iş geçmişini ve makinenin bakım bilgilerini de görüntüleyebilirsiniz. 2222İşlev tuşları İşlev tuşlarına fabrika varsayılan ayarı olarak herhangi bir işlev kaydedilmemiştir. Sık kullanılan işlevleri, programları ve web sayfalarını kaydedebilirsiniz. Ayrıntılar için, bkz. Getting Started. 2222[Ana] tuşu [Ana] ekranı açmak için basın. Ayrıntılı bilgi için, "[Ana] Ekranı Kullanma" bölümüne bakınız. 2222Ekran parlaklığı sürgüsü Görüntü paneli parlaklığını ayarlar. 2222Medya erişim lambası Medya yuvasına bir bellek depolama aygıtı takıldığında yanar. 2222Medya yuvaları SD kart veya USB flaş bellek aygıtı takmak için kullanın. Basit Ekran Basit Ekran tuşuna bastığınızda, ekran basit ekrana geçer. İşlemleri daha kolay yapacak şekilde, harfler ve tuşlar daha büyük bir boyutta görüntülenir. Belirli tuşlar basit ekranda görünmez.

4 Hızlı Referans Kopya Rehberi Ipucu Kağıt Boyutu Kağıt tasarrufu yapmak için... (Basic Copying) Kağıt Boyutu Şaryo camı üzerindeki ölçeği kullanarak kağıt boyutunu kontrol edebilirsiniz. Otomatik Görüntü Yoğunluğu Koyu dokulu orijinaller, arkaplan çoğaltılmayacak şekilde kopyalanacaktır. Otomatik Kağıt Seçimi Otomatik olarak uygun bir kağıt boyutu seçer. Fotokopi çekmek için... (Paper Specifications and Adding Paper, Basic Copying ) Kontrol panelinin sol alt köşesindeki Ana tuşuna basın, ve sonra [Ana] ekrandaki [Fotokopi] simgesine basın. Sıfırla tuşuna basın. Orijinalleri yerleştirin. Şaryo Camı (Yüz aşağı) Oto. Doküman Besleyici (Yüz yukarı) Orijinalin tek taraflı mı çift taraflı (dubleks) mi olduğunu kontrol edin. [Dub./Birl./Seriler] basın. Orijinal ve kopya tiplerini ve/veya yönünü seçin. Orijinalleri yerleşitirin, ardından Başla tuşuna basın. Dubleks 1 Taraflı 2 Taraflı İki adet 1 taraflı sayfayı tek bir 2 taraflı sayfa üzerine kopyalar. 2 Taraflı 2 Taraflı Bir adet 2 taraflı sayfayı tek bir 2 taraflı sayfa üzerine kopyalar. Kombine 1 taraflı Kombine Çoklu 1 taraflı veya 2 taraflı orijinali kopya kağıdının bir yüzüne kopyalar. İstenilen ayarları yapın. Kopya sayısını girin. Başla tuşuna basın. 2 taraflı Kombine Birden çok 1 taraflı orijinal sayfasını kopya kağıdının iki yüzüne kopyalar. Birden çok 2 taraflı orijinal sayfasını kopya kağıdının iki yüzüne kopyalar. Küçültme/Büyütme yapmak için... Oto. Küçült / Büyüt [Oto. Küçült / Büyüt]'e basın. Kağıt boyutunu seçin. Orijinalleri yerleştirin, ardından Başla tuşuna basın. Önayarlı Küçültme/Büyütme [Küçült/Büyüt]'e basın. Bir oran seçin ve ardından [OK] tuşuna basın. Orijinalleri yerleştirin, ardından Başla tuşuna basın. (Kağıt boyutu otomatik olarak seçilir.) (Basic Copying) Daha fazla Kombine işlevi için, bkz. Copy/ Document Server.

5 Dokümanınızı sonlandırmak için... Zımba Zımbalama konumlarından birini seçin (Kopyalar otomatik olarak harmanlanır). Kopya setlerinin sayısını girin. Orijinalleri yerleştirin ve Başla tuşuna basın. (Basic Copying) Doküman Sunucusu Neden kullanmalı... Sık kullanılan dokümanları merkezde depolamak ve talep üzerine yazdırmak için. Ağ yükünü azaltmak için. Kopya modunda kullanmak için... [Dosyayı Sakla]'ya basın. (Basic Copying) Bir dosya adı, kullanıcı adı veya gerekirse parola girin. Delgeç Delik delme konumlarından birini seçin (Kopyalar delik zımbalanır). Kopya setlerinin sayısını girin. Orijinalleri yerleştirin ve Başla tuşuna basın. Gerektiğinde doküman saklamak için bir klasör belirtin. [OK] tuşuna basın. Orijinalleri yerleştirin. Orijinale yönelik tarama ayarlarını yapın. Başla tuşuna basın. Zımbalama ve Delme işleri aynı zamanda yapılabilir. Sonlandırmanın kullanılabilmesi konfigürasyonunuza bağlıdır. Makine taranan orijinalleri bellekte depolar ve bir set kopya çıkarır. Dokümanınızı bulmak için, kontrol panelinin sol altında bulunan Ana tuşuna basın ve [Ana] ekrandaki [Doküman Sunucusu] simgesine basın. Daha fazla Doküman Sunucusu işlevi için, bkz. Copy/ Document Server. Gelişmiş özellikler Küçült/Büyüt Yakınlaştır: Çoğaltma oranını %1'lik dilimler halinde belirtebilirsiniz. Büyütme: Yatay ve dikey çoğaltma oranlarını ayrı ayrı belirleyebilirsiniz. Seri Kopyalar 2 taraflı bir orijinalin önünü ve arkasını ayrı ayrı 2 sayfaya kopyalar. Kitapçık/Dergi İki veya daha fazla orijinali sayfa sırasına göre kopyalar. (Basic Copying, Advanced Copying) Düzenle/Damgala Görüntü Tekrarı/Çift Kopyalar: Orijinal görüntü tekrar tekrar kopyalanır. Ortalama: Görüntüyü merkeze taşır. Sil: Orijinal görüntünün merkezini ve/veya dört kenarını birden siler. Damgalar: Tarih, sayfa numaraları vs. ile birlikte kopyalar. Kapak Sayfası / Ara Sayfa Ön Kapak / Arka Kapak: Kapak sayfaları oluşturur. Ata: Orijinalin belirli sayfalarını atanan sayfalara kopyalar. Bu rehberde yer alan bölüm referansları paketteki OI CD ile Copy/ Document Server'a atıfta bulunur.

6 Hızlı Referans Tarayıcı Rehberi Tarayıcı işlevlerini kullanmak için bazı ayarların önceden yapılması gerekir. Bu ayarlar hakkındaki detaylar için CD-ROM'da bkz. Connecting the Machine/ System Settings ve Scan. Tarama yapmak için... E-postaya taramak için: Hedef(ler)i seçmeden önce, [Kime] seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Gerektiğinde [Bilgi] veya [Gizli Bilgi]'ye basın, ardından hedef(ler) i seçin. Sadece E-postaya taramak için E-posta gönderenini belirleyin. Güvenlik ayarlarına bağlı olarak, oturum açan kullanıcı [Gönderen Adı] olarak belirtilebilir. Mevcut tarama işlevleri: E-postaya Tara Klasöre tara (SMB/FTP/NCP) WSD (Web Services on Devices) Kullanarak Tara Sabit Diske Depola Bellek Depolama Aygıtına Depola Dağıtım Sunucusuna Tara TWAIN Sürücüsü yoluyla tara,, ve hakkında ayrıntılı bilgi için, verilen CD-ROM'daki Scan bölümüne bakınız. E-postayı göndereni belirtmek için [Gönderen Adı]'na basın. Bir gönderen seçin. [OK] tuşuna basın. Alım onay e-postası için, [Alım Bildirimi]'ne basın. Sadece E-postaya taramak için Gerekirse bir konu satırı girin. [Konu]'ya basın. Konuyu girin. [OK] tuşuna basın. Başla tuşuna basın. E-posta'ya Tara/Klasöre Tara İşlevini Kullanmak İçin... (Basic Procedure for Sending Scan Files by , Basic Procedure When Using Scan to Folder) Kontrol panelinin sol alt köşesindeki Ana tuşuna basın, sonra [Ana] ekrandaki [Tarayıcı] simgesine basın. Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Eğer önceki ayar kalmışsa Sıfırla tuşuna basın. [E-posta] veya [Klasör] sekmesine basın. Orijinalleri yerleştirin. Gerekirse, taranacak orijinale göre tarama ayarlarını belirtin. Gerekirse, dosya adı ve dosya formatı gibi ayarları belirtmek için [Dosya Tipi / Adı Gönder]'e basın. Hedefi/hedefleri belirtin. Birden çok hedef belirtebilirsiniz.

7 Makinenin sabit diskine kaydetmek için... (Storing and Saving the Scanned Documents) Kontrol panelinin sol alt köşesindeki Ana tuşuna basın, sonra [Ana] ekrandaki [Tarayıcı] simgesine basın. Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Eğer önceki ayar kalmışsa Sıfırla tuşuna basın. Orijinalleri yerleştirin. [Dosyayı Kaydet]'e basın. [HDD'ye Kaydet]'e basın. Gerekirse, [Kul. Adı], [Dosya Adı], [Parola] ve [Klasör Seç] gibi kayıtlı dosya bilgilerini belirtin. [OK] tuşuna basın. Gerekirse çözünürlük ve tarama boyutu gibi tarayıcı ayarları belirtmek için [Tarama Ayarları] tuşuna basın. Başla tuşuna basın. Hafıza depolama aygıtına kaydetme hakkında ayrıntılı bilgi için, verilen CD-ROM'daki Scan bölümüne bakınız. Ne işe yarar? Taranan dosyaların daha sonra (ortak) kullanım için makinenin sabit diskinde depolanması. (Bkz. Scan.) Bir E-posta hedefi kaydetmek için... (Registering Addresses and Users, Connecting the Machine/System Settings ) Kullanıcı Araçları/Sayacı tuşuna basın. [Adres Defteri Yönetimi]'ne basın. [Program / Değiştir]'in seçili olduğunu kontrol edin. E-posta adresini kaydetmek istediğiniz adı seçin. Ad tuşuna basın veya sayı tuşlarını kullanarak kayıtlı numarayı girin. [E-posta]'ya basın. "E-posta Adresi" altında [Değiştir]'e basın. E-posta adresini girin. [OK] tuşuna basın. [OK] tuşuna basın. [Çıkış] tuşuna basın. Kullanıcı Araçları tuşuna basın. Klasörlerin kaydedilmesi ile ilgili ayrıntılar için, bkz., Connecting the Machine/ System Settings. Makinenin sabit diskine depolanmış dosyaların listesini görüntüleme (Storing and Saving the Scanned Documents) Kontrol panelinin sol alt köşesindeki Ana tuşuna basın, sonra [Ana] ekrandaki [Tarayıcı] simgesine basın. [Kayıtlı Dosyayı Seç]'e basın. Saklanan dosyaların kaydedileceği klasörü belirtin. Saklanan dosyaların listesi görüntülenir. Bu rehberde yer alan bölüm referansları, paketteki OI CD ile Scan Settings'e atıfta bulunur. ve Connecting the Machine/ System

8

9 İÇİNDEKİLER Kılavuzları Okuma...6 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 6 Modele Özgü Bilgiler... 7 Ana Özelliklerin Adları Kolay Arama Ne Yapmak İstediğinize Göre Arama...9 Masraflarımı Azaltma... 9 Dokümanları Kolay Bir Şekilde Elektronik Formatlara Dönüştürme...10 Hedefleri Kaydetme...11 Makineyi Daha Etkin Kullanma Makineyle Yapabilecekleriniz [Ana] Ekranını Özelleştirme Çeşitli İşlevleri Kullanarak Kopyalama Yapma Çeşitli İşlevleri Kullanarak Veri Yazdırma...15 Kayıtlı Dokümanı Kullanma...16 Kopyalama İçin İki Makineyi Bağlama Tarayıcıyı bir Ağ Ortamında Kullanma...18 Taranan Dosyaların içerisine Metin Bilgisi Gömme...18 Bilgi Sızmasını Önleme (Güvenlik İşlevleri) Tarama Koşullarını ve Dağıtımını Merkezi Olarak Kontrol Etme Bir Bilgisayar Kullanarak Makineyi İzleme ve Ayarlama...20 Yetkisiz Kopyalamayı Önleme Başlarken Parça Adları ve İşlevleri Rehberi...23 Dikkat Lambası İşlevlerine Kılavuz...26 Makine Seçeneklerinin İşlev Rehberi...29 Makinenin Harici Seçeneklerinin İşlev Rehberi Ekran Dilini Değiştirme...31 [Ana] Ekranı Kullanma...32 [Ana] Ekrana Simge Ekleme Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme İşlevleri bir Programa Kaydetme Gücü Açma/Kapatma

10 Ana Gücü Açma Ana Gücü Kapatma...43 Makinede Oturum Açma...45 Kimlik doğrulama Ekranı Görüntülendiğinde Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama Kontrol Panelini Kullanma Kontrol Panelini Kullanarak Oturum Açma...45 Kontrol Panelini Kullanarak Oturumu Kapatma Orijinalleri Yerleştirme Orijinalleri Şaryo Camına Yerleştirme Orijinalleri Oto Doküman Besleyiciye Yerleştirme Kopya Temel Prosedür Oto. Küçült / Büyüt...51 Dubleks Kopyalama...53 Orijinal ve Kopya Yönünü Belirleme...55 Birleştirerek Kopyalama Tek Taraflı Kombine...58 İki Taraflı Kombine...59 Çoklu Bypass Tepsisinden (Tepsi 7) Özel Boyutlu Kağıda Kopyalama...62 Zarflara Kopyalama Çoklu Bypass Tepsisinden (Tepsi 7) Zarfların Üzerine Kopyalama Geniş Yüksek Kapasiteli Kasetten Zarfların Üzerine Kopyalama...64 Harmanla...65 Set Sayısını Değiştirme Doküman Sunucusu'nda Veri Saklama Yazdırma Hızlı Kurulum...69 Yazıcı Sürücüsü Özelliklerini Görüntüleme...70 Standart Yazdırma PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken Sayfaların Her İki Tarafına Yazdırma...72 PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken taraflı Yazdırma Türleri

11 Birden Çok Sayfayı Bir Sayfada Birleştirme...73 PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken Birleştirerek Yazdırma Türleri Zarflar üzerine Yazdırma Kontrol Panelini Kullanarak Zarf Ayarlarını Yapılandırma...75 Yazıcı Sürücüsünü Kullanarak Zarflar üzerine Yazdırma...75 Doküman Sunucusunu Kullanarak Kaydetme ve Yazdırma Doküman Sunucusunda Dokümanları Saklama...77 Doküman Sunucusunda Saklanan Dokümanları Yönetme Tarama Klasöre Tarayı Kullanırken Temel Prosedür Windows'la Çalışan bir Bilgisayarda Paylaşımlı Klasör Oluşturma/Bilgisayarın Bilgilerini Onaylama Bir SMB Klasörünü Kaydetme SMB Kayıtlı Klasörünü Silme...85 Hedef Yolunu Manuel Olarak Girme Tarama Dosyalarını E-postayla Göndermek için Temel Prosedür E-posta Hedefini Kaydetme E-posta Hedefini Silme E-posta Adresini Manuel Olarak Girme...90 Tarama Dosyalarını Kaydetmek için Temel Prosedür...91 Listeden Seçilen Kayıtlı bir Dosyayı Kontrol Etme Dosya Tipinin Belirlenmesi...94 Tarama Ayarları'nı Belirtme Doküman Sunucusu Verileri Kaydetme...97 Kayıtlı Dokümanları Yazdırma Web Image Monitor Baş Sayfayı Görüntüleme Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt Yükleme Kağıt Yükleme için Önlemler Kaset 1'e Kağıt Yükleme

12 Kaset 2 ve 3'e Kağıt Yükleme Çoklu Bypass Tepsisine (Tepsi 7) Kağıt Yükleme Yüksek Kapasiteli Kasete Kağıt Yükleme Geniş Yüksek Kapasiteli Kasete Kağıt Yükleme Kapak Takma Ünitesine Kağıt Yükleme Mükemmel Ciltleyicinin Kapak Takma Ünitesine Kapak Sayfalarını Yükleme Sabit Yönlü Kağıt veya İki Taraflı Kağıt Yükleme Tavsiye Edilen Kağıt Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri Kağıt Depolama Bir Özel Kağıdı Kaydetme Kağıt Kitaplığından Kağıdın Adını Seçme Kağıt Adı Kağıt Kitaplığında Görüntülenmeyen bir Kağıdı Kaydetme Mevcut Bir Kağıdı Değiştirerek Yeni bir Özel Kağıt Kaydetme Toner Ekleme Toner Bittiğinde Taranan Dokümanları Gönderme Kullanılmış Toneri İmha Etme Menü Öğeleri ve İşlevleri Sorun Giderme Bir Durum Simgesi Görüntülendiğinde [Durum Kontrolü] Tuşu Yandığında veya Yanıp Söndüğünde Makine bir Sesli Uyarı Verdiğinde Makineyi Kullanırken Sorun Yaşadığınızda Birden Fazla İşlev Aynı Anda Gerçekleştirilemediğinde Kopyalama/Doküman Sunucusu İşlevini Kullanırken Görüntülenen Mesajlar Bağlantılı Kopyalama İşlevini Kullanırken Yazıcı İşlevini Kullanırken Mesajlar Görüntülendiğinde Yazıcı İşlevini Kullanırken Kontrol Panelinde Mesajlar Görüntülendiğinde Yazıcı İşlevini Kullanırken Hata Günlüklerine veya Raporlarına Yazdırılan Mesajlar Tarayıcı İşlevini Kullanırken Görüntülenen Mesajlar Tarayıcı İşlevini Kullanırken Kontrol Panelinde Görüntülenen Mesajlar İstemci Bilgisayarda Görüntülenen Mesajlar Diğer Mesajlar Belirdiğinde

13 Orijinalleri Tararken veya Saklarken Bir Sorun Olduğunda Ana Ekran Düzenlenemediğinde Adres Defteri Güncellendiğinde Hedefle İlgili bir Sorun Nedeniyle Veri Gönderilemediğinde Kullanıcı Sertifikasıyla İlgili bir Sorun Nedeniyle Makine Çalıştırılamadığında Oturum Açarken Sorunlar Meydana Geldiğinde Kullanıcı bir İşlemi Gerçekleştirmek için İzine Sahip Olmadığında LDAP Sunucusu Kullanılamadığında DİZİN

14 Kılavuzları Okuma Kılavuzlarda Kullanılan Semboller Bu kılavuzda aşağıdaki semboller kullanılmıştır: Makine kullanılırken dikkat edilecek hususları ve kağıt sıkışması, orijinallerin zarar görmesi ya da veri kaybı için olası nedenlerin açıklamalarını gösterir. Bu açıklamaları okuduğunuzdan emin olun. Makinenin işlevleriyle ilgili ek açıklamaları ve kullanıcı hatalarının çözümü hakkındaki talimatları gösterir. Bu sembol, her bir bölümün sonunda yer alır. İlgili daha fazla bilgiyi nerede bulabileceğinizi gösterir. [ ] Makinenin görüntü veya kontrol panelindeki tuşların adlarını belirtir. Verilen bir CD-ROM'da bulunan bir dosyada kayıtlı talimatları gösterir. (başlıca Avrupa) (başlıca Kuzey Amerika) A Bölgesi ve B Bölgesi modellerinin işlevlerindeki farklılık iki sembolle gösterilmiştir. Kullanmakta olduğunuz modelin bölgesiyle eşleşen sembolle gösterilen bilgiyi okuyun. Kullanmakta olduğunuz modeli hangi sembolün temsil ettiğine dair ayrıntılı bilgi için bkz. S.7 "Modele Özgü Bilgiler". 6

15 Modele Özgü Bilgiler Bu bölüm makinenizin ait olduğu bölgeyi nasıl tespit edeceğinizi açıklamaktadır. Makinenin arkasında, konumu aşağıda gösterilen bir etiket vardır. Bu etiket makinenizin ait olduğu bölgeyi tespit hakkında ayrıntıları içerir. Etiketi okuyun. CWW201 Aşağıdaki bilgiler bölgeye özeldir. Makinenizin bölgesine karşılık gelen sembolün altındaki bilgiyi okuyun. (özellikle Avrupa) Etiket şunları içeriyorsa, makineniz A Bölgesi modelidir: KOD XXXX V (başlıca Kuzey Amerika) Etiket şunları içeriyorsa, makineniz B Bölgesi modelidir: KOD XXXX -17, V Bu kılavuzdaki boyutlar iki ölçüm birimiyle verilmektedir: metrik ve inç. Eğer makineniz A Bölgesi modeliyse, metrik birimleri kullanın. Eğer makineniz B Bölgesi modeliyse, inç birimlerini kullanın. 7

16 Ana Özelliklerin Adları Bu kılavuzda, makinenin önemli özellikleri aşağıdaki şekilde adlandırılmaktadır: Oto. Doküman Besleyici ADF LCIT RT5070 Yüksek Kapasiteli Kaset (LCT) LCIT RT5080 Geniş Yüksek Kapasiteli Kaset (Geniş LCT) Multi-Folding Unit FD5020 Çoklu katlama ünitesi Decurl Unit DU5030 Kıvrıklık önleyici ünite Ring Binder RB5020 Spiralli ciltleyici Perfect Binder GB5010 Mükemmel ciltleyici Trimmer Unit TR5040 Kenar kesici 8

17 1. Kolay Arama Ne yapmak istediğinizi belirterek bir açıklama araması yapabilirsiniz. Ne Yapmak İstediğinize Göre Arama Ne yapmak istediğinizi belirterek bir prosedür araması yapabilirsiniz. Masraflarımı Azaltma BRL059S Çok sayfalı dokümanları kağıdın her iki tarafına yazdırma (Dubleks Kopya) Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Çok sayfalı dokümanları tek yaprağa yazdırma (Birleştir) Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Ne kadar kağıt tasarrufu sağlandığını kontrol etme ([Bilgi] ekranı) Getting Started bölümüne bakınız. Elektrik tüketimini azaltma Getting Started bölümüne bakınız. Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. 9

18 1. Kolay Arama Dokümanları Kolay Bir Şekilde Elektronik Formatlara Dönüştürme BQX138S Taranan dosyaları gönderme Scan bölümüne bakınız. Taranan dosyaların kaydedildiği klasörün URL'sini gönderme Scan bölümüne bakınız. Taranan dosyaları paylaşılan bir klasöre kaydetme Scan bölümüne bakınız. Taranan dosyaları bir depolama ortamına kaydetme Scan bölümüne bakınız. Taranan dosyaların içerisine metin bilgisi yerleştirme Scan bölümüne bakınız. Elektronik biçimlere dönüştürülen dokümanları yönetme ve kullanma (Doküman Sunucusu) Copy/ Document Server bölümüne bakınız. 10

19 Ne Yapmak İstediğinize Göre Arama Hedefleri Kaydetme CAY062 Hedefleri Adres Defteri'ne kaydetmek için kontrol panelini kullanma Scan bölümüne bakınız. Makineyi Daha Etkin Kullanma BQX139S Sık kullanılan ayarları kaydetme ve kullanma (Program) Convenient Functions bölümüne bakınız. 11

20 1. Kolay Arama Sık kullanılan ayarları başlangıç ayarları olarak kaydetme (Vrsay.Olark.Prgrmla.)(Fotokopi Makinesi/Doküman Sunucusu/Tarayıcı)) Convenient Functions bölümüne bakınız. Sık kullanılan baskı ayarlarını yazıcı sürücüsüne kaydetme Print bölümüne bakınız. Yazıcı sürücüsünün başlangıç ayarlarını sık kullanılan baskı ayarlarına değiştirme Print bölümüne bakınız. Sık kullanılan programlara veya web sayfalarına kısayol ekleme Convenient Functions bölümüne bakınız. İşlev ve kısayol simgelerinin sırasını değiştirme Convenient Functions bölümüne bakınız. 12

21 Makineyle Yapabilecekleriniz Makineyle Yapabilecekleriniz Bu bölüm, makinenin özelliklerini açıklamaktadır. [Ana] Ekranını Özelleştirme Her bir işlevin simgeleri [Ana] ekranda görüntülenir. CWW101 [Ana] ekrana sık kullanılan programların veya web sayfalarının kısayollarını ekleyebilirsiniz. Programlar veya web sayfaları, kısayol simgelerine basarak kolayca geri çağrılabilir. Sadece kullandığınız işlevlerin ve kısayolların simgelerini görüntüleyebilirsiniz. İşlev ve kısayol simgelerinin sırasını değiştirebilirsiniz. [Ana] ekrandaki özelliklerin ayrıntıları için, Getting Started bölümüne bakınız. [Ana] ekranı istediğiniz gibi özelleştirmek hakkında ayrıntılar için, Convenient Functions bölümüne bakınız. 13

22 1. Kolay Arama Çeşitli İşlevleri Kullanarak Kopyalama Yapma CWW102 Kopyaların üzerine damga yazdırabilirsiniz. Damgalar; arkaplan numaraları, taranmış görüntüler, tarihler, sayfa numaraları ve metinleri içerebilir. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Kopya görüntüsünü küçültebilir veya büyütebilirsiniz. Oto. Küçült/Büyüt fonksiyonu, makinenin orijinal boyutunu otomatik olarak bulmasını sağlar. Ayrıca, makinenin, belirttiğiniz kağıt boyutunu baz alarak, uygun bir çoğaltma oranını seçmesini sağlar. Orijinal sayfanın yönü, kopya için kullandığınız sayfanın yönünden farklıysa makine, orijinal görüntüyü 90 derece döndürerek görüntünün kopya kağıdına uymasını sağlar. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Dubleks, Birleştir, Kitapçık, ve Dergi gibi fotokopi işlevleri, tek bir kağıda çoklu sayfaları kopyalayarak kağıt tasarrufu yapmanıza imkan verir. Dubleks kopyalama hakkında ayrıntılar için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Kombine kopyalama hakkında ayrıntılar için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Kitapçık ve dergi işlevleri hakkında ayrıntılar için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Ayraçlı kağıt ve OHP asetatları gibi çeşitli türlerdeki kağıtların üzerine kopyalama yapabilirsiniz. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Sonlandırıcı, kopyaları harmanlamanıza, zımbalamanıza ve delmenize imkan tanır. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Çoklu katlama ünitesi, kopyalarınızı katlamanıza imkan tanır. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Spiralli ciltleyici, kopyalarınızı bir spiral dişlisi ile ciltlemenize imkan tanır. 14

23 Makineyle Yapabilecekleriniz Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Mükemmel ciltleyici, kitapçık şeklinde ciltlemek için toplanan sayfaların sırtına yapıştırıcı uygulamanıza imkan tanır. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Çeşitli İşlevleri Kullanarak Veri Yazdırma CWW103 Bu makine, ağ ve yerel bağlantıları desteklemektedir. PDF dosyalarını, bir PDF uygulaması açmaya gerek olmaksızın, yazdırma için doğrudan makineye gönderebilirsiniz. Print bölümüne bakınız. Yazıcı sürücüsünü kullanarak daha önceden bilgisayarlardan gönderilmiş olup makinenin sabit diskinde kaydedilen yazdırma işlerini yazdırabilir veya silebilirsiniz. Şu yazdırma işleri türleri seçilebilir: Örnek Yazdırma, Kilitli Yazdırma, Bekletilen Yazdırma ve Kayıtlı Yazdırma. Print bölümüne bakınız. Sonlandırıcı, baskılarınızı setlemenize, zımbalamanıza ve delmenize imkan tanır. Setleme hakkında ayrıntılar için, Print bölümüne bakınız. Zımbalama hakkında ayrıntılar için, Print bölümüne bakınız. Delme hakkında ayrıntılar için, Print bölümüne bakınız. Çoklu katlama ünitesi, baskılarınızı katlamanıza imkan tanır. Çoklu katlama hakkında ayrıntılar için, Print bölümüne bakınız. Spiralli ciltleyici, baskılarınızı bir spiral dişlisi ile ciltlemenize imkan tanır. Print bölümüne bakınız. 15

24 1. Kolay Arama Mükemmel ciltleyici, kitapçık şeklinde ciltlemek için toplanan sayfaların sırtına yapıştırıcı uygulamanıza imkan tanır. Print bölümüne bakınız. Çıkarılabilir bir bellek aygıtına kaydedilmiş dosyaları yazdırabilir ve yazdırma kalitesi ve yazdırma boyutu gibi baskı koşullarını belirtebilirsiniz. Print bölümüne bakınız. Kayıtlı Dokümanı Kullanma Fotokopi, yazıcı veya tarayıcı modunda taranmış olan dosyaları makinenin sabit diskinde saklayabilirsiniz. Web Image Monitor ile, kayıt edilmiş dosyaları ağ yoluyla aramak, görüntülemek, yazdırmak, silmek ve göndermek için bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca, yazdırma ayarlarını değiştirebilir ve birden fazla doküman yazdırabilirsiniz (Doküman Sunucusu). CWW104 Tarayıcı modunda taranan kayıtlı dokümanlara da bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Dosya formatı dönüştürücüyü kullanarak fotokopi, Doküman Sunucusu veya yazıcı modunda kaydedilen dokümanları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Doküman Sunucusu'nun kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Fotokopi modunda Doküman Sunucusu ile ilgili ayrıntılı bilgi için Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Yazıcı modunda Doküman Sunucusu ile ilgili ayrıntılı bilgi için, Print bölümüne bakınız. Tarayıcı modunda Doküman Sunucusu ile ilgili ayrıntılı bilgi için, Scan bölümüne bakınız. 16

25 Makineyle Yapabilecekleriniz Kopyalama İçin İki Makineyi Bağlama Kopya bağlantı elemanı (konnektör) ile iki makineyi birbirine bağlayabilirsiniz. Bir makineye (ana makine) bir kopyalama işi verdiğinizde, kopyalama işinin eşzamanlı olarak her iki makinede de yapılabilmesini sağlamak için (Bağlantılı Kopyalama) veriler diğer makineye (alt makine) aktarılır. CWW105 Büyük hacimli kopyalama işlerini daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Makinelerden birinde kağıt bitse veya kağıt sıkışması nedeniyle makine dursa bile diğer makine çalışmaya devam ederek işi tamamlayabilir. Copy/ Document Server bölümüne bakınız. 17

26 1. Kolay Arama Tarayıcıyı bir Ağ Ortamında Kullanma CWW106 E-posta özelliğini kullanarak taranan dosyaları belirtilen hedeflere gönderebilirsiniz (Taranan dosyaları e-posta ile gönderme). Scan bölümüne bakınız. Taranan dosyaları doğrudan klasörlere gönderebilirsiniz (Taranan dosyaları Klasöre Tara ile gönderme). Scan bölümüne bakınız. ScanRouter dağıtım yazılımı *1 (Ağ dağıtım tarayıcısı) için bu makineyi dağıtım tarayıcısı olarak kullanabilirsiniz. Taranan dosyaları dağıtım sunucusuna kaydedebilir veya aynı ağ üzerinde bilgisayardaki bir klasöre gönderebilirsiniz. Scan bölümüne bakınız. Tarama dosyalarını bir müşterinin bilgisayarına göndermek için Cihaz üzerindeki Ağ Hizmetlerini (WSD) kullanabilirsiniz. Scan bölümüne bakınız. *1 ScanRouter dağıtım yazılımı artık satılmamaktadır. Taranan Dosyaların içerisine Metin Bilgisi Gömme Bilgisayar kullanmadan taranmış bir dokümandan metin bilgisini çıkartabilir ve dosyanın içerisine gömebilirsiniz. Bir dokümanı bu işlevi kullanarak taradıysanız, gömülü metin, metin arama işlevi kullanılarak aranabilir veya başka bir dokümana kopyalanabilir. 18

27 Makineyle Yapabilecekleriniz CWW107 Bu işlevi kullanmak için OCR ünitesi gereklidir. Şu dosya türlerinden birini seçebilirsiniz; [PDF], [Yüksek Sıkıştrm. PDF] veya [PDF/A]. Bu işlev, optik olarak çeşitli dillerdeki karakterleri tanıyabilir ve bir sayfada yaklaşık karaktere kadar algılayabilir. Scan bölümüne bakınız. Bilgi Sızmasını Önleme (Güvenlik İşlevleri) CWW108 Dokümanlara yetkisi olmayanların erişimini önleyebilir ve bunların izin olmaksızın kopyalanmasını durdurabilirsiniz. Makinenin kullanımını kontrol edebilir ve makine ayarlarının yetkisiz değiştirilmesini önleyebilirsiniz. Parolaları ayarlayarak, ağ üzerinden yetkisiz erişimi önleyebilirsiniz. Bilgi sızması riskini en aza indirmek için sabit disk üzerindeki verileri silebilir veya şifreleyebilirsiniz. Her kullanıcı için işlevlerin kullanımını sınırlayabilirsiniz. 19

28 1. Kolay Arama Güvenlik Rehberi bölümüne bakınız. Tarama Koşullarını ve Dağıtımını Merkezi Olarak Kontrol Etme Bir gruptaki ayrı her kullanıcının hedeflerini ve tarama ayarlarını yönetmek ve taranan veriyi dağıtırken bu bilgileri kullanmak için Windows Server 2008 R2 veya sonraki sürümünde yer alan dağıtımlı tarama yönetimi (DSM) sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca bu sistemi, ağı kullanan insanlar hakkındaki bilgileri ve makinenin tarayıcı işlevlerini merkezi olarak yönetmek için de kullanabilirsiniz. İletilen dosyalar ve kullanıcı bilgileri kontrol edilebilir. A xxx@xxx.xxx 600 dpi 600 dpi A xxx@xxx.xxx CWW109 Dağıtımlı tarama yönetim sistemini kullanmak için bir Windows sunucusu kurmalı ve yapılandırmalısınız. Bu sistem, Windows Server 2008 R2 veya sonrası sürümler tarafından desteklenmektedir. Dağıtımlı tarama yönetim sistemini kullanarak dosyaların iletilmesi hakkında ayrıntılar için, Scan bölümüne bakınız. Bir Bilgisayar Kullanarak Makineyi İzleme ve Ayarlama Web Image Monitor'ü kullanarak, makine durumunu kontrol edebilir ve ayarları değiştirebilirsiniz. 20

29 Makineyle Yapabilecekleriniz CWW110 Hangi kasette kağıt bittiğini kontrol edebilir, Adres Defteri'ne bilgi kaydedebilir, ağ ayarlarını belirleyebilir, sistem ayarlarını yapılandırabilir ve değiştirebilir, işleri yönetebilir, iş geçmişini yazdırabilir ve kimlik doğrulama ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. Bkz., Web Image Monitor Yardım. Yetkisiz Kopyalamayı Önleme Yetkisiz kopyalamayı önlemek için çıktılara gömülü desen yazdırabilirsiniz. Kopyalanamaz Kopyalanamaz CWW111 21

30 1. Kolay Arama Fotokopi işlevini veya yazıcı sürücüsünü kullanarak, yazdırılan dokümana bir desen gömebilirsiniz. Doküman makineye Veri Kopyalama Güvenliği ünitesi ile kopyalanırsa, korunan sayfalar kopyada gri olarak çıkacaktır. Bu şekilde, gizli bilginin kopyalanmasını riskini en aza indirebilirsiniz. İzinsiz kopyalamaya karşı korunan bir doküman, Veri Kopyalama Güvenliği ünitesi olan bir makinede kopyalanıyorsa, makine bip sesi ile izinsiz kopyalamaya teşebbüs edildiğini kullanıcılara bildirir. Doküman, Veri Kopyalama Güvenliği Ünitesi olmayan bir makinede kopyalanırsa, gizli metin kopyada, kopyalamanın yetkisiz olduğunu göstermek için dikkat çekici biçimde yazdırılır. Fotokopi işlevini veya yazıcı sürücüsünü kullanarak, yetkisiz kopyalamayı önlemek için yazdırılan dokümana metin gömebilirsiniz. Doküman, kopyalayıcı veya çok işlevli bir yazıcı tarafından Doküman Sunucusunda kopyalanır, taranır veya kaydedilirse, gömülü metin, bu tür yetkisiz kopyalamadan vazgeçirmek için kopyada dikkat çekici biçimde görünür. Ayrıntılar için, yazıcı sürücüsünün Yardım kısmına ve Güvenlik Rehberi'ne bakınız. Fotokopi modunda bu işlevin kullanılması hakkında ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Yazıcı modunda bu işlev hakkındaki ayrıntılar için, Print bölümüne bakınız. 22

31 2. Başlarken Bu bölüm, bu makineyi kullanmaya nasıl başlanacağını anlatmaktadır. Parça Adları ve İşlevleri Rehberi Makinenin havalandırmalarını kapatmayın. Bu, dahili bileşenlerin aşırı ısınması sebebiyle yangın riski oluşturur. Ön ve sol görünüm CWW Ana güç düğmesi Makineyi kullanmak için, ana güç düğmesi açık olmalıdır. Kapalıysa, ana güç düğmesinin kapağını açın ve düğmeyi açın. 2. ADF ADF'yi şaryo camı üzerindeki orijinaller üzerine doğru indirin. ADF'ye bir dizi orijinal yüklerseniz, ADF orijinalleri otomatik olarak birer birer besler. 23

32 2. Başlarken ADF, bir orijinalin her iki tarafını aynı anda tarar. 3. Şaryo camı Orijinalleri yüzleri aşağı gelecek şekilde buraya yerleştirin. 4. Kontrol paneli "Makinenin Kontrol Paneli Adları ve İşlevleri Rehberi" bölümüne bakınız. 5. Toner kartuşu kapağı Toner kartuşlarını değiştirmek için açın. 6. Sol ön kapak Kağıt sıkışmalarını gidermek veya AC güç düğmesini açmak/kapatmak için açın. 7. Sağ ön kapak Kağıt sıkışmalarını gidermek için açın. 8. Kağıt kasetleri (Kaset 1 3) Kağıdı buraya yükleyin. Kaset 1, sağ taraftaki kağıtlar bittiğinde sol taraftaki kağıtların sağa kaydığı ikili (tandem) bir kasettir. Kağıt beslemesi yapılırken tepsinin sol ön tarafında bir gösterge yanar. 9. AC güç düğmesi Makinenin gücünü tamamen kapatmak için basın. Normal kullanımda AC güç düğmesi açık tutulmalıdır. Düğme sol ön kapağın içindedir. Ayrıntılar için, Maintenance and Specifications bölümüne bakınız. 24

33 Parça Adları ve İşlevleri Rehberi Ön ve sağ görünüm 1 2 CWW Uyarı ışığı Bkz. S.26 "Dikkat Lambası İşlevlerine Kılavuz". 2. ADF'nin kağıt desteği Daha büyük kağıtları desteklemek için bu kağıt desteğini çekin. 25

34 2. Başlarken Arka ve sol görünüm CWW Havalandırma delikleri Aşırı ısınmayı önleyin. 2. Toprak kaçağı kesicisi Kullanıcıları elektrik şokuna karşına korur. Toprak kaçağı kesicisi kontrolü hakkında ayrıntılar için, Maintenance and Specifications bölümüne bakınız. Dikkat Lambası İşlevlerine Kılavuz Makinede kurulysa dikkat lambasına basmayın veya çekmeyin. Böyle yapmak dikkat lambasının veya makinenin hasara uğraması veya bozulmasıyla sonuçlanabilir. 26

35 Parça Adları ve İşlevleri Rehberi CUV121 Dikkat lambası kağıt sıkışması veya kağıdın bitmesi söz konusu olduğunda kullanıcıya ışık yoluyla haber verir. Lambanın renkleri ve anlamları şu şekildedir: Lamba Durum Alt lamba mavi ışık verir. Alt lamba mavi yanıp söner. Üst lamba kırmızı ışık verir. Yazdırma Tarama Veri girişi Hata oluştu (Örnek) Servis çağrısı mesajı belirdiğinde Kağıt Sıkışması Kağıt Yok Toner Kalmadı Hafıza Taşması Görüntü panelindeki mesajı okuyun, ve ardından uygun eylemi yapın. Ayrıntılar için, Troubleshooting bölümüne bakınız. 27

36 2. Başlarken Lamba Üst lamba sarı yanıp söner. Uyarı (Örnek) Durum Toner neredeyse bitmek üzere. Atık toner şişesi hemen hemen dolu. Görüntü panelindeki mesajı okuyun, ve ardından uygun eylemi yapın. Ayrıntılar için, Troubleshooting bölümüne bakınız. 28

37 Makine Seçeneklerinin İşlev Rehberi Makine Seçeneklerinin İşlev Rehberi Makinenin Harici Seçeneklerinin İşlev Rehberi CWW Booklet Finisher SR5060 Birden çok kağıt yaprağını harmanlar, yığınlar ve zımbalar. Sırt dikişi işlevi, birden çok kağıt yaprağını ortadan zımbalar ve bunları kitapçık halinde katlar. Aşağıdaki kağıt kasetlerini içerir: Sonlandırıcı üst tepsisi Sonlandırıcı ayırma tepsisi Sonlandırıcı kitapçık tepsisi Sonlandırıcıya isteğe bağlı bir delgeç birimi kurulduğu takdirde, kopyalar delinebilir. 2. Kenar Kesici Kitap bloğuna sırt dikişi yapıldıktan sonra kitap bloğunun ön kenarını keser. 3. Spiralli ciltleyici Sayfaları bir spiral dişlisi ile ciltler. 4. Çoklu katlama ünitesi Şu katlamaları uygular: Yarım Katlama, Mektup Dışa katlama, Mektup İçe katlama, Çift Paralel Katlama, Kapı Şeklinde Katlama ve Z-katlama. 5. Kapak Takma Ünitesi Kopyalanan veya basılan kağıtların içine kapak veya ayırma sayfaları ekler. 29

38 2. Başlarken 6. Kıvrıklık önleme ünitesi Kağıt sıkışmalarını önlemek için sayfalardaki kıvrımları düzleştirir. 7. Geniş LCT sayfa kağıt alma kapasitesi vardır. SRA3 veya / 5 boyutuna kadar kağıtları yükleyebilirsiniz. 8. Finisher SR5050 Birden çok kağıt yaprağını harmanlar, yığınlar ve zımbalar. Aşağıdaki kağıt kasetlerini içerir: Sonlandırıcı üst tepsisi Sonlandırıcı ayırma tepsisi Sonlandırıcıya isteğe bağlı bir delgeç birimi kurulduğu takdirde, kopyalar delinebilir. 9. Mükemmel ciltleyici Kitapçık şekilinde ciltlemek için toplanan sayfaların sırtına yapıştırıcı uygular. 10. Kopyalama bağlayıcısı (konnektörü) Bağlı kopyalama işlevini kullanmanıza imkan vermektedir. 11. LCT yaprak alma kapasitesi vardır. 12. Çoklu bypass tepsisi (Tepsi 7) 500 sayfa kağıt alma kapasitesi vardır. 30

39 Ekran Dilini Değiştirme Ekran Dilini Değiştirme Ekranda kullanılan dili değiştirebilirsiniz. İngilizce varsayılan olarak ayarlanmıştır. 1. Görüntülenmesini istediğiniz dil belirene kadar [Dil] tuşuna basın. CWW225 31

40 2. Başlarken [Ana] Ekranı Kullanma Her bir işlevin simgeleri [Ana] ekranda görüntülenir. Sık kullanılan programların veya web sayfalarının kısayollarını [Ana] ekrana ekleyebilirsiniz. Eklenen kısayolların simgeleri [Ana] ekranda görülür. Programlar veya web sayfaları, kısayol simgelerine basarak kolayca geri çağrılabilir. [Ana] ekranı görüntülemek için, [Ana] tuşuna basın CWW [Fotokopi] Fotokopi çekmek için basın. Fotokopi işlevinin nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. 2. [Tarayıcı] Orijinalleri taramak ve görüntüleri dosya olarak kaydetmek için basın. Tarayıcı işlevinin nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılı bilgi için, Scan bölümüne bakınız. 3. [Yazıcı] Makineyi bir yazıcı olarak kullanma ayarlamaları yapmak için basın. Yazıcı işleviyle ilgili nasıl ayarlamalar yapabileceğinize ilişkin ayrıntılı bilgi için, Print bölümüne bakınız. 4. Ana ekran görüntüsü Kurumsal logo gibi bir görüntüyü [Ana] ekranda görüntüleyebilirsiniz. Görüntüyü değiştirmek için, Convenient Functions bölümüne bakınız. 5. / Bir sayfada simgeler görüntülenmediğinde sayfaları değiştirmek için basın. 32

41 [Ana] Ekranı Kullanma 6. Kısayol simgesi [Ana] ekrana programların veya web sayfalarının kısayollarını ekleyebilirsiniz. Kısayolların nasıl kaydedileceğinin ayrıntıları için, bkz., S.33 "[Ana] Ekrana Simge Ekleme". Program numarası, kısayol simgesinin en altında görülür. 7. [Adres Defteri Yönetimi] Adres Defteri'ni görüntülemek için basın. Adres Defterinin kullanılması hakkında ayrıntılar için, Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. 8. [Tarayıcı] Web sayfalarını görüntülemek için basın. Tarayıcı işlevinin nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılı bilgi için, Convenient Functions bölümüne bakınız. 9. [Doküman Sunucusu] Makinenin sabit diskine dokümanları kaydetmek veya yazdırmak için basın. Doküman Sunucusu işlevinin nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. [Ana] Ekrana Simge Ekleme Fotokopi veya tarayıcı modunda kayıtlı programlara veya Sık Kullanılanlar'da kayıtlı Web sayfalarına, tarayıcı işlevini kullanarak kısayollar ekleyebilirsiniz. Ayrıca işlevlerin simgelerini ve [Ana] ekrandan sildiğiniz dahili yazılım uygulamalarını da gözden geçirebilirsiniz. Doküman Sunucusu modunda kayıtlı programların kısayolları [Ana] ekranına kaydedilemez. 32 karaktere kadar olan kısayol adları standart bir ekranda görüntülenebilir. Kısayolun adı 32 karakterden daha uzunsa, 32. karakterin yerine "..." gelir. Basit bir ekranda sadece 30 karakter görüntülenebilir. Kısayolun adı 30 karakterden daha uzunsa, 30. karakterin yerine "..." gelir. Programın nasıl yapılacağıyla ilgili ayrıntılar için bkz. S.37 "Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme". Web sayfalarını Sık Kullanılanlar'a kaydetme işlemiyle ilgili ayrıntılar için, Convenient Functions bölümüne bakınız. Ortak Sık Kullanılanlar'da kayıtlı web sayfalarının kısayolları, [Ana] ekrana kaydedilebilir. Kullanıcı kimlik doğrulaması etkinleştirildiğinde, Kullanıcı Sık Kullanılanları'na kayıtlı Web sayfalarının kısayolları da kullanıcının [Ana] ekranına kaydedilebilir. [Program] ekranını kullanarak bir kısayolun kaydedilmesi işlemiyle ilgili ayrıntılar için, Convenient Functions bölümüne bakınız. En fazla 72 işlev ve kısayol simgesi kaydedebilirsiniz. Sınıra ulaşılırsa kullanılmayan simgeleri silin. Ayrıntılar için, Convenient Functions bölümüne bakınız. 33

42 2. Başlarken Simgelerin konumunu değiştirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için, Convenient Functions bölümüne bakınız. [Ana] ekrana Web Image Monitor kullanarak simge ekleme 1. Web Image Monitor'ü başlatın. Ayrıntılı bilgi için, Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. 2. Web Image Monitor'de yönetici olarak oturum açın. Ayrıntılar için, Güvenlik Rehberi bölümüne bakınız. 3. [Aygıt Yönetimi]'ne gidip [Aygıt Ana Yönetimi]'ne tıklayın. 4. [Simgeleri Düzenle]'ye tıklayın. 5. Eklemek istediğiniz konumun [ Simge eklenebilir.] noktasına gelin ve ardından [Ekle] düğmesine tıklayın. 6. Eklemek istediğiniz işlev veya kısayol simgesini seçin. 7. [OK] düğmesine dört kez tıklayın. [Ana] ekrana Kullanıcı Araçları'nı kullanarak simge ekleme Aşağıdaki işlemde, fotokopi programına bir kısayol [Ana] ekrana kaydedilmektedir. 1. Bir programı kaydedin. 2. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. CWW222 34

43 [Ana] Ekranı Kullanma 3. [Ana'yı Düzenle] düğmesine basın. 4. [Simgeyi Ekle] düğmesine basın. 5. [Programla] sekmesine basın. 35

44 2. Başlarken 6. [Fotokopi Programı] seçiminin yapıldığından emin olun. 7. Eklemek istediğiniz programı seçin. 8. [Boş] görüntülenmesini istediğiniz konumu belirtin. 9. [OK] öğesine basın. 10. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. Sadeleştirilmiş ekrandaki konumu kontrol etmek için ekranın sağ üst köşesindeki [ basın. ] simgesine 36

45 Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme İşlevleri bir Programa Kaydetme İşlevlere bağlı olarak, kaydedilebilecek program sayısı farklıdır. Fotokopi: 50 program Doküman Sunucusu: 25 program Tarayıcı: 25 program Aşağıdaki ayarlar programlara kaydedilebilir: Fotokopi: Orijinal tipi, yoğunluk, Orijinal Boyut, Karışık Boyutlar, Yığın, Orijinal Yön, Ters Yönü, kağıt kaseti, Dosyayı Kaydet (Kullanıcı Adı, Dosya Adı ve Parola hariç), Oto. Küçült / Büyüt, Kenar Boşl. Oluştur, Çıktı/Özelleştir İşlev/Sonlandırıcı, Damga (Damga Yazısı içindeki Baş. No.'yu Değiş. hariç), Kapak/Ara Sayfası, Düzenle, Dub./Birl./Seri, Küçült/Büyüt, kopya sayısı Doküman Sunucusu (başlangıç doküman yazdırma ekranında): Tarayıcı: Çıkış/Sonlandırıcı, Damga, Kapak/Ara Sayfası, Düzenle, 2 Taraflı / Kitap, baskı sayısı Tarama Ayarları, yoğunluk, Orijinal Besleme Tipi, Dosya Tipi / Adı Gönder (Güvenlik Ayarları ve Başlangıç No. hariç), Dosyayı Kaydet (Kullanıcı Adı, Dosya Adı ve Parola hariç), Adres Defterinden seçilen Hedefler, Önizleme, Yazı, Konu, Güvenlik, Alım Bildirimi Bu bölümde, fotokopi işlevi örnek olarak kullanılarak işlevlerin bir programa nasıl kaydedileceği açıklanmaktadır. 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekran üzerindeki [Fotokopi] simgesine basın. CWW Bir programda saklamak istediğiniz tüm işlevlerin seçilmesi için kopyalama ayarlarını düzenleyin. 37

46 2. Başlarken 3. [Program] tuşuna basın. 4. [Programla] öğesine basın. CWW Kaydetmek istediğiniz program numarasına basın. 6. Program adını girin. 7. [OK] öğesine basın. 8. [Çıkış] tuşuna basın. Program adı için 40'e kadar karakter girebilirsiniz. Belirli bir program varsayılan olarak kaydedildiğinde, sahip olduğu değerler [Program] tuşuna basmadan, modlar silindiğinde veya sıfırlandığında ve makine açıldıktan sonra görüntülenen varsayılan ayar olarak kaydedilir. Convenient Functions bölümüne bakınız. Bir program içerisinde belirttiğiniz kağıt kaseti boş olduğunda ve içerisinde aynı boyutta kağıt bulunan birden fazla kağıt kaseti varsa, [Kağıt Kaseti Önceliği: Fotokopi] altında öncelik verilen kağıt kaseti ilk olarak seçilecektir. Ayrıntılı bilgi için, Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. Makinenin Adres Defteri'nde kayıtlı hedefler tarayıcı modunun bir programına kaydedilebilir. Hedefler, tarayıcı modunun bir programına sadece [Tarayıcı Özellikleri] içerisinde [Hedefler için Program Ayarı] için [Hedefleri Dahil Et] seçildiğinde kaydedilebilir. Ayarlarla ilgili ayrıntılar için, Scan bölümüne bakınız. 38

47 Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme Koruma kodları olan klasör hedefleri tarayıcı modunun bir programına kaydedilemez. Programlar, porgram silinmemiş ya da üzerine yazılmamışsa gücü keserek ya da [Sıfırla] tuşuna basarak silinmez. Karşısında olan program numaraları için ayarlar daha önceden yapılmıştır. Programlar [Ana] ekrana kaydedilebilir ve kolayca geri çağrılabilir. Ayrıntılı bilgi için, Convenient Functions bölümüne bakınız. S.33 "[Ana] Ekrana Simge Ekleme". Doküman Sunucusu modunda kayıtlı programların kısayolları [Ana] ekranına kaydedilemez. Program örnekleri Fotokopi modu Program adı Program açıklaması Efekt Ekonomik kopyalama Tarihli gizli kopyalama Konferans malzemesi kopyası Dergi kopyalama Birleştirilmiş boyutlu kopya Şirket ünvanı kopyası basma [Dub./Komb./Seriler]'de [2 Tarafı Birleş.] seçeneğini seçin. [Damga] bölümünde, [Önayarlı Damga] ve [Tarih Damgası] altında [GİZLİ]'yi belirtin. [Dub./Birl./Seri]'de [2 Tarafı Birleş.]'i ve [Çıktı/Özelleştir İşlev/ Sonlandırıcı]'da [Zımba]'yı belirtin. [Dub./Birl./Seri]'de [Dergi] ve [Çıktı/Özelleştir İşlev/ Sonlandırıcı]'da [Zımba: Orta] öğesini seçin. [Karışık Boyutlar]'ı ve [Oto. Küçült / Büyüt]'ü belirtin. [Damga]'da [Kullanıcı Damgası]'nı belirtin. Kağıt ve toner tasarrufu yapabilirsiniz. Kopyalara "GİZLİ" ve tarih yazdırarak güvenlik bilincini arttırabilirsiniz. Konferans materyallerini etkin bir şekilde kopyalayabilirsiniz. Kağıt tasarrufu yapabilirsiniz. Ayrıca dışarıdan bir baskı şirketine bastırmak yerine broşür gibi baskı işlerini de kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Yönetilmesi daha kolay olması için farklı boyutlarda kopyaları tek boyutta kağıda yazdırabilirsiniz. Çalışma veya mimari çizimlerinin kopyalarına şirket unvanını bastırabilirsiniz. Şirket unvanının önceden makineye kaydedilmiş olması gerekir. 39

48 2. Başlarken Program adı Program açıklaması Efekt Z-katlama kopyalama Küçük resim kopyalama Saklama kopyası: XXXX (XXXX kısmını bir klasör adı ile değiştirin) [Çıktı/Özelleştir İşlev/ Sonlandırıcı]'da [Z-katlama]'yı belirtin. [Dub./Birl./Seri]'de [1 Tarafı Birleş.]'i belirtin. [Dosyayı Kaydet] içerisindeki [Kyddlck.Hdf.Klasör] içinde bir klasör belirtin. A3 boyutu kağıt A4 boyutuna katlanır. Yönetilmesi daha kolay olması için farklı boyutlarda kopyaları tek boyutta kağıda yazdırabilirsiniz. Kağıttan tasarruf sağlamak için sekize kadar sayfayı tek bir kağıda kopyalayabilirsiniz. Saklanan dosyaları kullanıcı adına veya kullanım amacına göre düzenlemek için klasörleri kullanabilirsiniz. Tarayıcı modu Program adı Program açıklaması Efekt Kolay PDF tarama Yüksek sıkıştırmalı PDF tarama Uzun süreli saklama taraması [Tarama Ayarları]'nda [Tam Renk.: Yazı / Foto] öğesini seçin. [Dosya Tipi / Adı Gönder]'de, [Dosya Tipi] altında [PDF]'yi seçin ve [Dosya Adı] altında "Londra şubesi: günlük rapor" gibi iş ayrıntılarını girin. [Tarama Ayarları]'nda [Tam Renk.: Yazı / Foto]'yu ve [Dosya Tipi / Adı Gönder]'de [Yüksek Sıkıştrm. PDF]'yi seçin. [Dosya Tipi / Adı Gönder] bölümünden [PDF/A] seçeneğini seçin. Dokümanları etkin bir şekilde tarayabilirsiniz. Taranan dokümanların veri boyutunu sıkıştırabilirsiniz, böylece onları gönderebilir ve saklayabilirsiniz. Dokümanları kolayca "PDF/A" dosya formatına dönüştürebilirsiniz, bu format uzun süreli saklama için uygundur. 40

49 Sık Kullanılan İşlevleri Kaydetme Program adı Program açıklaması Efekt Birleştirilmişboyutlu tarama Dijital imza tarama Dosya taramayı bölme Yüksek çözünürlükle tarama Yığın doküman tarama XXXX'e tara (XXXX kısmını bir hedef adı ile değiştirin) Depolama tarama: XXXX (XXXX kısmını bir klasör adı ile değiştirin) [Tarama Ayarları] içerisinde [Tarama Boyutu] içinde [Karma Orij. Boyutlar]'ı seçin ve [Düzenle] altından [Küçült / Büyüt] içerisinde taranan verinin bitirme boyutunu belirtin. [Dosya Tipi / Adı Gönder] içerisinden, [Dosya Tipi] için [PDF] belirtin ve ayrıca [Dijital İmza] belirtin. [Orij. Besleme Tipi]'nde [Böl]'ü belirtin. [Dosya Tipi / Adı Gönder]'de, [Dosya Tipi] içinde TIFF formatını belirtin. Ayrıca [Tarama Ayarları]'nda daha yüksek bir çözünürlük belirtin. [Orij. Besleme Tipi]'nde [Yığın]'ı seçin. Makinenin Adres Defteri'nde kayıtlı listeden e-posta veya klasör hedeflerini seçin ve ardından tarama ayarlarını belirtin. [Dosyayı Kaydet] içerisindeki [Kyddlck.Hdf.Klasör] içinde bir klasör belirtin. Taranan verileri yeniden yazdırırken boyutun aynı olması için bu işlemi atlayabilirsiniz. Herhangi bir veri müdahalesinin tespit edilebilmesi için sözleşme gibi önemli bir belgeye dijital imza ekleyebilirsiniz. Belirtilen sayfa sayısında gruplara bölerek çok sayfalı bir orijinali tek bir dosya olarak tarayabilirsiniz. Taranan belgeler orijinallerin detaylarını olabildiğince korur ancak veri boyutu oldukça büyük olabilir. Çok sayıda orijinale çoklu tarama uygulayabilir ve taranan orijinalleri tek bir iş olarak kaydedebilirsiniz. Sıklıkla kullandığınız hedefleri ve tarama ayarlarını kaydederseniz, taranmış bir dosyayı gönderirken bunları belirtme prosedürünü atlayabilirsiniz. Saklanan dosyaları kullanıcı adına veya kullanım amacına göre düzenlemek için klasörleri kullanabilirsiniz. Takılı seçeneklere bağlı olarak, bazı işlevler kaydedilemez. Ayrıntılar için, Getting Started bölümüne bakınız. 41

50 2. Başlarken Yukarıda verilen program adları sadece örnektir. Amacınıza göre bir programa herhangi bir ad atayabilirsiniz. İş ayrıntılarına veya taranacak doküman tipine bağlı olarak, bir programın kaydedilmesi önerilemez. 42

51 Gücü Açma/Kapatma Gücü Açma/Kapatma Ana güç düğmesi, makinenin sol üst tarafındadır. Bu düğme açıldığında, ana güç açılır ve kontrol panelinin sağ tarafındaki ana güç göstergesi yanar. Bu düğme kapatıldığında, ana güç kapanır ve kontrol panelinin sağ tarafındaki ana güç göstergesi söner. Bu yapıldığında makinenin gücü kapanır. Seçeneklerin ne kadar güç çektiğini kontrol edin ve ardından ana makinenin bağlandığı prizden ayrı ancak yakında bulunan bir prize fişleri takın. Ana Gücü Açma 1. Güç kablosunun duvardaki prize sıkıca takıldığından emin olun. 2. Ana güç düğmesi kapağını açın ve ana güç düğmesine basın. Ana güç göstergesi yanar. CWW213 Ana Gücü Kapatma Güç kablosunu duvardaki fişten çıkartırken, kablodan değil fişten tutarak çekin. Kablodan tutarak çekmek güç kablosuna zarar verebilir. Hasarlı güç kablolarının kullanılması yangın veya elektrik çarpmasıyla sonuçlanabilir. Makine çalışırken gücü kapatmayın. Ana gücü kapatırken ana güç düğmesini basılı tutmayın. Aksi halde makinenin gücü zorla kapatılır ve sabit diske veya hafızaya zarar vererek arızalara yol açabilir. 43

52 2. Başlarken 1. Ana güç düğmesi kapağını açın ve ana güç düğmesine basın. Ana güç göstergesi söner. Makine kapandığında, ana güç otomatik olarak kapanır. Kontrol paneli üzerindeki ekran kaybolmuyorsa, servis temsilcinizle irtibat kurun. 44

53 Makinede Oturum Açma Makinede Oturum Açma Kimlik doğrulama Ekranı Görüntülendiğinde Eğer Temel Kimlik Doğrulama, Windows Kimlik Doğrulama, LDAP Kiml.Doğr., veya Entegrasyon Sunucusu Kimlik Doğrulama etkin ise, ekranda kimlik doğrulama ekranı görüntülenir. Makine, sadece kendinize ait Oturum Açma Kullanıcı Adı ve Oturum Açma Parolası'nı girdikten sonra çalışır hale gelir. Eğer Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama etkin ise, Kullanıcı Kodu'nu girinceye kadar makineyi kullanamazsınız. Makineyi kullanabiliyorsanız, oturum açmış olduğunuz söylenebilir. Çalışır halden çıkınca, oturumu kapattığınızı söyleyebilirsiniz. Makinede oturum açtıktan sonra, yetkisiz kişilerin kullanımını önlemek için oturumu kapattığınızdan emin olun. Kullanıcı yöneticisinden Oturum Açma Kullanıcı Adı, Oturum Açma Parolası ve Kullanıcı Kodu'nu isteyin. Kimlik doğrulama ile ilgili ayrıntılar için, Güvenlik Rehberi bölümüne bakınız. Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama'da girilecek Kullanıcı Kodu, Adres Defteri'nde Kullanıcı Kodu olarak kayıtlı sayısal değerdir. Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama Kontrol Panelini Kullanma Eğer Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama etkinse, size Kullanıcı Kodu'nu girmenizi hatırlatan bir ekran görünür. 1. Kullanıcı Kodu girin (sekiz haneye kadar) ve sonra [OK]'e basın. Kontrol Panelini Kullanarak Oturum Açma Bu bölüm, Temel Kimlik Doğrulama, Windows Kimlik Doğrulama, LDAP Kiml.Doğr. veya Entegrasyon Sunucusu Kimlik Doğrulama tanımlandığında makinede oturum açma prosedürünü anlatmaktadır. 45

54 2. Başlarken 1. [Oturum Aç] tuşuna basın. 2. Oturum Açma Kullanıcı Adı'nı girin ve daha sonra [OK] tuşuna basın. 3. Oturum Açma Parolası girin ve daha sonra [OK] tuşuna basın. Kullanıcı kimliği doğrulandığında, kullanıyor olduğunuz işlevin ekranı görünür. Kontrol Panelini Kullanarak Oturumu Kapatma Bu bölüm, Temel Kimlik Doğrulama, Windows Kimlik Doğrulama, LDAP Kiml.Doğr. veya Entegrasyon Sunucusu Kimlik Doğrulama tanımlandığında makinede oturumu kapatma prosedürünü anlatmaktadır. Makinenin yetkisi olmayan kişiler tarafından kullanımını önlemek için, makineyi kullanmayı tamamladıktan sonra daima oturumu kapatın. 1. [Oturum Aç/Oturum.Kapat] tuşuna basın. 2. [Evet] seçeneğine basın. CWW226 46

55 Orijinalleri Yerleştirme Orijinalleri Yerleştirme Orijinalleri Şaryo Camına Yerleştirme ADF'yi indirirken ellerinizi menteşelerden ve şaryo camından uzak tutun. Aksi halde parmaklarınız ya da ellerinizi sıkışabilir ve yaralanabilir. ADF'yi zorlayarak kaldırmayın. Aksi takdirde, ADF'nin kapağı açılabilir veya hasar görebilir. 1. ADF'yi kaldırın. ADF'yi 30 dereceden fazla kaldırdığınızdan emin olun. Aksi halde, orijinalin boyutu doğru bir şekilde algılanamayabilir. 2. Orijinalin yüzü aşağı gelecek şekilde şaryo camı üzerine yerleştirin. Orijinal, sol arka köşeye hizalanmalıdır. Taranacak ilk sayfayla başlayın. 1 CWW Yerleştirme işareti 3. ADF'yi indirin. Orijinalleri Oto Doküman Besleyiciye Yerleştirme Sensörü engellemediğinizden veya orijinali düzensiz olarak yüklemediğinizden emin olun. Bunu yapmak, makinenin orijinalin boyutunu hatalı olarak algılamasına veya kağıt sıkışması mesajı görüntülemesine neden olabilir. Aynı zamanda, üst kapağın üzerine orijinaller veya başka nesneler yerleştirmediğinizden emin olun. Bunu yapmak arızaya neden olabilir. 47

56 2. Başlarken 21 CWW Sensörler 1. Orijinal kılavuzunu orijinalin boyutuna göre ayarlayın. 2. Hizalanmış orijinalleri ADF'ye yüzleri sıkıca yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Sınır işaretini geçecek kadar çok orijinal yerleştirmeyin. İlk sayfa en üstte olmalıdır. 2 CWW Sınır çizgisi 2. Orijinal kılavuzu 48

57 3. Kopya Bu bölümde sık kullanılan fotokopi işlevleri ve işlemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde yer almayan bilgiler için, CD-ROM'daki Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Temel Prosedür Orijinalerin fotokopilerini çekmek için, orijinalleri şarjo camına veya ADF'ye yerleştirin. Şaryo camı üzerine bir orijinal yerleştirirken, kopyalanacak ilk sayfayla başlayın. Orijinalleri ADF'ye yerleştirirken, ilk sayfa üstte olacak şekilde ayarlayın. Orijinali şaryo camı üzerine yerleştirme hakkında ayrıntılar için bkz. S.47 "Orijinalleri Şaryo Camına Yerleştirme". Orijinali ADF'ye yerleştirme hakkında ayrıntılar için bkz. S.47 "Orijinalleri Oto Doküman Besleyiciye Yerleştirme". Düz kağıt dışındaki bir kağıt üzerine kopyalama yapmak için, kullandığınız kağıdın ağırlığına göre kağıt tipini [Kaset Kağıt Ayarları] bölümünden belirtin. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekrandaki [Fotokopi] simgesine basın. CWW Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Önceden kalan ayarların bulunması durumunda, [Sıfırla] tuşuna basın. 3. Orijinalleri yerleştirin. 4. İstenilen ayarı yapın. 5. Sayı tuşlarıyla çekilecek kopya sayısını girin. Girilebilecek azami kopyalama miktarı 9999'dur. 6. [Başla] tuşuna basın. Şaryo camına orijinali yerleştirirken bütün orijinaller tarandıktan sonra [ ] tuşuna basın. Yığın modu gibi bazı işlevler, ADF'ye orijinalleri yerleştirirken [ ] tuşuna basmanızı gerektirebilir. Ekranda görüntülenen mesajları takip edin. 49

58 3. Kopya 7. Kopyalama işi bittiğinde, ayarları temizlemek için [Sıfırla] tuşuna basın. 50

59 Oto. Küçült / Büyüt Oto. Küçült / Büyüt Makine otomatik olarak orijinal boyutu algılar ve daha sonra seçmiş olduğunuz kağıdın boyutuna dayalı olarak uygun bir çoğaltma oranı seçer. CKN008 [Oto. Küçült / Büyüt] öğesine bastıktan sonra bir çoğaltma oranı seçerseniz, [Oto. Küçült / Büyüt] iptal edilir ve görüntü otomatik olarak döndürülemez. Bu, aynı boyuttaki kağıda farklı boyutta orijinaller kopyalamak için kullanışlıdır. Orijinaliniz üzerine kopyaladığınız kağıttan farklı yönde yerleştirilmişse, makine orijinal görüntüyü 90 derece döndürüp kopya kağıdına sığdırır (Döndürerek Kopyalama). Örneğin, A3 (11 17) orijinalleri A4 (8 1 / 2 11) kağıda sığdırmak için A4 (8 1 / 2 11) kağıt bulunan bir kaset seçip ardından [Oto. Küçült / Büyüt] düğmesine basın. Resim otomatik olarak döndürülür. Döndürerek Kopyalama ile ilgili ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Bu işlevle kullanabileceğiniz orijinal boyut ve yönler şöyledir: (özellikle Avrupa) Orijinalin yeri Orijinal boyutu ve yönü Şaryo camı A3, B4 JIS, A4, B5 JIS, A5, 8 1 / 2 13 ADF A3, B4 JIS, A4, B5 JIS, A5, B6 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 1 / 2 13 (başlıca Kuzey Amerika) Orijinalin yeri Orijinal boyutu ve yönü Şaryo camı 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11, 5 1 / / 2 ADF 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11, 5 1 / / 2, 10 14, 7 1 / / 2, A3, A4 51

60 3. Kopya 1. [Oto. Küçült / Büyüt] öğesine tıklayın. 2. Kağıt boyutunu seçin. 3. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. 52

61 Dubleks Kopyalama Dubleks Kopyalama 1 taraflı sayfaları veya bir adet 2 taraflı sayfayı 2 taraflı tek sayfa üzerine kopyalar. Kopyalama esnasında, görüntü, tutucu kenara pay bırakmak için kaydırılır. CKN009 İki tür Dubleks mevcuttur. 1 Taraflı 2 Taraflı Bir 2 taraflı kağıt üzerine iki adet 1 taraflı sayfayı kopyalar. 2 Taraflı 2 Taraflı 2 taraflı bir sayfa üzerine 2 taraflı bir sayfa kopyalar. Çıkan kopya görüntüsü, orijinalleri yerleştirdiğiniz yöne göre değişecektir ( veya ). Orijinal yönü ve tamamlanan kopyalar Kağıdın her iki tarafına kopyalama yapmak için, çıktının görünmesini istediğiniz şekilde orijinali ve kopyalama yönünü seçin. Orijinal Orijinallerin yerleştirilmesi Orijinal Yönü Yön Kopya Üst Üste Üstten Alta Üst Üste 53

62 3. Kopya Orijinal Orijinallerin yerleştirilmesi Orijinal Yönü Yön Kopya Üstten Alta 1. [Dub./Birl./Seriler] tuşuna basın. 2. [Dubleks] tuşunun seçildiğinden emin olun. [Dubleks] seçilmemişse, [Dubleks] tuşuna basın. 3. Doküman çıkışının olmasını istediğiniz biçime göre [1 Taraflı 2 Taraflı] veya [2 Taraflı 2 Taraflı] seçeneğini seçin. Orijinalin veya kopyanın yönünü değiştirmek için, [Yön] öğesine tıklayın. 4. [OK] öğesine basın. 5. Orijinalleri yerleştirin. 54

63 Dubleks Kopyalama 6. Orijinal yönü seçin. 7. [Başla] tuşuna basın. Orijinal ve Kopya Yönünü Belirleme Orijinal iki taraflıysa veya kağıdın her iki tarafına da kopya istiyorsanız, orijinallerin ve kopyaların yönünü seçin. Üst Üste Üstten Alta CKN011 CKN [Yön] tuşuna basın. 55

64 3. Kopya 2. Orijinal iki taraflıysa, [Orijinal:] için [Üst Üste] veya [Üstten Alta] seçin. 3. [Kopya:] için [Üst Üste] veya [Üstten Alta] seçin. 4. [OK] öğesine basın. 56

65 Birleştirerek Kopyalama Birleştirerek Kopyalama Bu mod, çoğaltma oranını otomatik olarak seçmek ve orijinalleri tek bir kopya kağıdı sayfasına kopyalamak için kullanılabilir. Makine, %25 ile %400 arası bir çoğaltma oranı seçer. Orijinalin yönü, kopya kağıdınınkinden farklıysa, makine düzgün kopyalar yapmak için görüntüyü otomatik olarak 90 derece döndürür. Orijinalin yönü ve Kombine görüntü konumu Kombine görüntü konumu, orijinalin yönüne ve birleştirilecek orijinal sayısına göre farklılık gösterir. Dikey ( ) orijinaller CKN015 Yatay ( ) orijinaller Orijinalleri yerleştirme (ADF'ye yerleştirilen orijinaller) Kombine işlevinde kopyalama sırası için varsayılan değer, [Soldan Sağa]'dır. Orijinalleri ADF'de sağdan sola kopyalamak için, baş aşağı yerleştirin. Soldan sağa doğru okunan orijinaller CKN016 57

66 3. Kopya CKN010 Sağdan sola doğru okunan orijinaller CKN017 Tek Taraflı Kombine Birkaç sayfayı birleştirerek bir sayfaya sığdırır. CKN014 Altı tür Tek Taraflı Birleştirme şekli vardır. 1 Taraflı 2 Orijinal 1 Tarafı Birleş. iki 1-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 1 Taraflı 4 Orijinal 1 Tarafı Birleş. Dört 1-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 1 Taraflı 8 Orijinal 1 Tarafı Birleş. Sekiz 1-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 2 Taraflı 2 Sayfa 1 Tarafı Birleş. Bir 2-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 58

67 Birleştirerek Kopyalama 2 Taraflı 4 Sayfa 1 Tarafı Birleş. iki 2-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 2 Taraflı 8 Sayfa 1 Tarafı Birleş. Dört 2-taraflı orijinali sayfanın bir tarafına kopyalar. 1. [Dub./Birl./Seriler] tuşuna basın. 2. [Kombine] öğesine basın. 3. [Orijinal:] için [1 Taraflı] veya [2 Taraflı] seçeneğini seçin. [2 Taraflı] seçeneğini seçtiyseniz, yönü değiştirebilirsiniz. 4. [1 Tarafı Birleş.] seçeneğine basın. 5. Birleştirilecek orijinal sayısını seçin. 6. [OK] öğesine basın. 7. Kağıt boyutunu seçin. 8. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. İki Taraflı Kombine Orijinallerin muhtelif sayfalarını bir sayfanın iki tarafında birleştirir. 59

68 3. Kopya CKN074 Altı tür İki Taraflı Kombine şekli vardır. 1 Taraflı 4 Orijinal 2 Tarafı Birleş. Dört 1-taraflı orijinali, bir tarafta iki sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 1 Taraflı 8 Orijinal 2 Tarafı Birleş. Sekiz 1-taraflı orijinali, bir tarafta dört sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 1 Taraflı 16 Orijinal 2 Tarafı Birleş taraflı orijinali, bir tarafta sekiz sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 2 Taraflı 4 Sayfa 2 Tarafı Birleş. İki 2-taraflı orijinali, bir tarafta iki sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 2 Taraflı 8 Sayfa 2 Tarafı Birleş. Dört 2-taraflı orijinali, bir tarafta dört sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 2 Taraflı 16 Sayfa 2 Tarafı Birleş. Sekiz 2-taraflı orijinali, bir tarafta sekiz sayfa olacak şekilde bir kağıda kopyalar. 1. [Dub./Birl./Seriler] tuşuna basın. 2. [Kombine] öğesine basın. 60

69 Birleştirerek Kopyalama 3. [Orijinal:] için [1 Taraflı] veya [2 Taraflı] seçeneğini seçin. 4. [2 Tarafı Birleş.] seçeneğine basın. 5. [Yön] tuşuna basın. 6. [Orijinal:] ve/veya [Kopya:] için [Üstten Üste] veya [Üstten Alta] seçin ve ardından [OK] öğesine basın. 7. Birleştirilecek orijinal sayısını seçin. 8. [OK] öğesine basın. 9. Kağıt boyutunu seçin. 10. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. 61

70 3. Kopya Çoklu Bypass Tepsisinden (Tepsi 7) Özel Boyutlu Kağıda Kopyalama Yatay olarak 139,7 487,7 mm (5,50 19,20 inç) ve dikey olarak 100,0 330,2 mm (3,94 13,00 inç) uzunluğuna sahip kağıt, çoklu bypass tepsisinden (Tepsi 7) beslenebilir. Ancak hangi seçeneklerin kurulu olduğuna bağlı olarak yatay ve dikey uzunluk sınırlama aralığının değişiklik gösterdiğini unutmayın. Baskılar sonlandırıcının ayırma tepsisine verildiğinde: Yatay uzunluk: 139,7 487,7 mm (5,50 19,20 inç), dikey uzunluk: 139,7 330,2 mm (5,50 13,00 inç) 1. Kağıdı çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) yüzü yukarı bakacak şekilde yerleştirin. 2. [Kaset 7]'ye basın. 3. [Kağıt Boyutu] seçeneğine basın. 4. [Özel Boyut Programla] tuşuna basın. 5. Rakam tuşlarıyla yatay boyutu girin ve daha sonra [ ] öğesine basın. 6. Rakam tuşlarıyla dikey boyutu girin ve daha sonra [ ] öğesine basın. 7. [OK] tuşuna iki defa basın. 8. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. 62

71 Zarflara Kopyalama Zarflara Kopyalama Bu bölümde, normal boyutlu ve özel boyutlu zarflara nasıl kopyalama yapılacağı anlatılmaktadır. Orijinali şaryo camının üzerine ve zarfı çoklu bypass tepsisinin (Tepsi 7) veya geniş LCT'nin içerisine yerleştirin. Kağıt kalınlığını, baskı yaptığınız zarfların ağırlığına göre belirtin. Kağıt ağırlığı ve kağıt kalınlığı ile kullanılabilecek zarfların boyutu arasındaki ilişkinin ayrıntıları için, bkz. S.120 "Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri". Zarfları kullanma, desteklenen zarf türleri ve zarfların nasıl yükleneceği hakkında ayrıntılar için bkz. S.137 "Zarflar". Dubleks işlevi zarflarla kullanılamaz. Dubleks işlevi belirtilmişse, ayarı iptal edin. Özel boyutlu zarflar üzerine kopyalamak için zarfın boyutunu belirtmelisiniz. Zarfın yatay ve dikey uzunluğunu belirtin. CWR081 : Yatay : Dikey Yatay boyutta kapağın tamamen açık boyutunu dahil ettiğinizden emin olun. Çoklu Bypass Tepsisinden (Tepsi 7) Zarfların Üzerine Kopyalama 1. Zarfları çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) yüzü yukarı bakacak şekilde yükleyin. 2. [Kaset 7]'ye basın. 3. [Kağıt Boyutu] seçeneğine basın. 63

72 3. Kopya 4. Zarf boyutunu belirleyip ardından [OK] düğmesine basın. 5. [Özel Kağıt] düğmesine basın. 6. [Zarf] öğesini seçin, ardından [OK] tuşuna basın. 7. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. Geniş Yüksek Kapasiteli Kasetten Zarfların Üzerine Kopyalama Bu işlevi kullanmadan önce, [Kaset Kağıt Ayarları] altından kağıt boyutunu ve türünü belirtin. Kağıt tipi olarak [Zarf] seçin. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. 1. Zarfların yerleştirildiği kağıt kasetini seçin. 2. Orijinalleri yerleştirin, ve ardından [Başla] tuşuna basın. 64

73 Harmanla Harmanla Makine kopyaları sırasıyla setler halinde toplar. Harmanla/Ayırarak Harmanla Kopyalar sırasıyla setler halinde toplanır. Ayırarak Harmanla kullanmak için, bir sonlandırıcı gereklidir. Bir set veya bir işe ait kopyaların her çıkarılışında, sonraki kopya her bir set veya işi ayırmak için kaydırılır. CKN [Harmanla / İstifle] altında Harmanla işlevini ( ) seçin. 2. Sayı tuşlarını kullanarak kopya seti sayısını girin. 3. Orijinalleri yerleştirin. Sonlandırmanın tipini onaylamak için, [Örnek Kopya] tuşuna basın. 4. [Başla] tuşuna basın. Set Sayısını Değiştirme Kopyalama işlemi sırasında, kopya setlerinin sayısını değiştirebilirsiniz. Bu işlev, yalnızca Harmanla işlevi seçildiğinde kullanılabilir. 1. "Kopyalanıyor..." mesajı görüntülendiğinde, [Durdur] tuşuna basın. 65

74 3. Kopya 2. Rakam tuşlarını kullanarak kopya seti sayısını girin. 3. [Devam et] tuşuna basın. Kopyalama tekrar başlar. 66

75 Doküman Sunucusu'nda Veri Saklama Doküman Sunucusu'nda Veri Saklama Doküman Sunucusu, bu makinenin sabit diskindeki kopyalama özelliğiyle okunan dokümanların saklanmasına olanak tanır. Böylece, daha sonra gerekli koşulları uygulayarak bunları yazdırabilirsiniz. Doküman Sunucusu ekranı üzerinden kayıtlı dokümanları kontrol edebilirsiniz. Doküman Sunucusu ile ilgili ayrıntılar için bkz. S.97 "Verileri Kaydetme". 1. [Dosyayı Sakla] öğesine basın. 2. Bir dosya adı, kullanıcı adı veya gerekiyorsa parola girin. 3. Gerektiğinde doküman saklamak için bir klasör belirtin. 4. [OK] öğesine basın. 5. Orijinalleri yerleştirin. 6. Orijinal için tarama ayarlarını yapın. 7. [Başla] tuşuna basın. Taranan orijinalleri hafızada saklar ve bir kopya seti yapar. Başka bir doküman saklamak istiyorsanız, bu işlemi kopyalama tamamlandıktan sonra yapın. 67

76 68 3. Kopya

77 4. Yazdırma Bu bölümde sık kullanılan yazıcı işlevleri ve işlemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde yer almayan bilgiler için, CD-ROM'daki Print bölümüne bakınız. Hızlı Kurulum Yazıcı sürücülerini bu makine ile birlikte gelen CD-ROM'dan kolaylıkla kurabilirsiniz. PCL 6 yazıcı sürücüsü, Hızlı Kurulum kullanılarak ağ ortamı altında kurulur ve Standart TCP/IP bağlantı noktası ayarlanır. Sürücüleri kurmak için Yazıcıları Yönetme izni gereklidir. Yöneticiler grubu üyesi olarak oturum açın. 1. Tüm programlardan çıkın. (Bu kılavuzu kapatmayın.) 2. Verilen CD-ROM'u bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne takın. [AutoPlay] iletişim kutusu açılırsa, [Run SETUP.EXE] seçeneğine tıklayın. Windows 8 veya Windows Server 2012 çalıştıran bir bilgisayar kullanıyorsanız, ekranın sağ üst kısmında belirdiklerinde sürücüye ve CD-ROM adlarına tıklayın ve ardından [Run SETUP.EXE] üzerine tıklayın. 3. Bir arayüz dili seçin, ardından [OK]'e tıklayın. 4. [Hızlı Kurulum]'a tıklayın. 5. Yazılım lisans sözleşmesi [Lisans Anlaşması] iletişim kutusunda görünür. Anlaşmayı okuduktan sonra, [Anlaşmayı kabul ediyorum.] seçeneğine tıklayın ve [Sonraki] düğmesine tıklayın. 6. [Sonraki] öğesine tıklayın. 7. [Select Printer] iletişim kutusundan kullanmak istediğiniz makine modelini seçin. 8. [Install]'a tıklayın. 9. Kullanıcı kodunu, varsayılan yazıcıyı ve paylaşımlı yazıcıyı gereken şekilde yapılandırın. 10. [Continue] öğesine tıklayın. Kurulum başlar. [Kullanıcı Hesabı Denetimi] iletişim kutusu açılırsa, [Evet] veya [Devam] düğmesine tıklayın. 11. [Finish] tuşuna basın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istendiğinde, görüntülenen talimatları izleyerek yeniden başlatın. 12. Yükleyicinin ilk penceresinde [Çıkış] düğmesine tıklayın ve ardından CD-ROM'u çıkartın. 69

78 4. Yazdırma Yazıcı Sürücüsü Özelliklerini Görüntüleme Bu bölümde, [Yazıcılar ve Fakslar] sekmesinden yazıcı sürücüsü özelliklerinin nasıl açılacağı açıklanmaktadır. Yazıcı özelliklerini değiştirmek için Yazıcıları Yönetme izni gereklidir. Yöneticiler grubu üyesi olarak oturum açın. Bireysel kullanıcıların makine varsayılan ayarlarını değiştiremezsiniz. Yazıcı özellikleri iletişim kutusunda yapılan ayarlar tüm kullanıcılara uygulanır. 1. [Başlat] menüsünde, [Aygıtlar ve Yazıcılar] öğesine tıklayın. 2. Kullanmak istediğiniz yazıcı simgesine sağ tıklayın. 3. [Yazıcı özellikleri] seçeneğine tıklayın. 70

79 Standart Yazdırma Standart Yazdırma Varsayılan ayar 2 taraflı yazdırmadır. Sadece bir tarafa yazdırmak istiyorsanız, 2 taraflı yazdırma ayarını [Kapalı] olarak seçin. Makine Düşük Güç modunda veya Uyku modundayken USB 2.0 vasıtasıyla bir yazdırma işi gönderirseniz, iş yazdırma tamamlandığında bir hata mesajı görülebilir. Bu durumda, dokümanın yazdırılıp yazdırılmadığını kontrol edin. PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken 1. Pencerenin sol üst köşesindeki WordPad menü düğmesine tıklayın ve ardından [Yazdır] düğmesine tıklayın. 2. [Yazıcı Seç] listesinde, kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. 3. [Tercihler] öğesine tıklayın. 4. "İş Tipi:" listesinde, [Normal Yazdırma] seçeneğini seçin. 5. "Doküman Boyutu:" listesinden yazdırılacak orijinalin boyutunu seçin. 6. "Yönlendirme:" listesinden, orijinalin yönü olarak [Dikey] veya [Yatay] seçeneğini seçin. 7. "Giriş Kaseti" listesinden, üzerine yazdırmak istediğiniz kağıdı içeren kağıt kasetini seçin. "Giriş Kaseti:" listesinden [Oto Kaset Seçimi]'ni seçerseniz, kaynak kaseti belirtilen kağıt boyutu ve tipine göre otomatik olarak seçilir. 8. "Kağıt Tipi:" listesinde, kağıt kasetinde yüklü olan kağıt tipini seçin. 9. Birden fazla kopya yazdırmak istiyorsanız, Kopyalar: kutusunda set sayısını belirtin. 10. [OK]'e tıklayın. 11. Yazdırma işlemini uygulamanın [Yazdır] iletişim kutusundan başlatın. 71

80 4. Yazdırma Sayfaların Her İki Tarafına Yazdırma Bu bölümde, yazıcı sürücüsü ile her bir sayfanın her iki tarafına yazdırma açıklanmaktadır. Her iki tarafına da yazdırma işlemi yapılabilen kağıt tipleri şunlardır: Düz, Geri Dönüştürülmüş, Renk 1, Renk 2, Antet, Önc.Yzdrlmş., Önceden Delikli, Sarı, Yeşil, Mavi, Mor, Fildişi, Turuncu, Pembe, Kırmızı, Gri, Bono, Karton, Kaplı (Parlak), Kaplı (Mat) PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken 1. Pencerenin sol üst köşesindeki WordPad menü düğmesine tıklayın ve ardından [Yazdır] düğmesine tıklayın. 2. [Yazıcı Seç] listesinde, kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. 3. [Tercihler] öğesine tıklayın. 4. [Detaylı Ayarlar] sekmesine tıklayın. 5. "Menü:" kutusunda, [Düzenle] simgesine tıklayın. 6. "2 taraflı:" listesinde çıktı sayfalarını ciltlemek için yöntemi seçin. 7. Gerekirse başka yazdırma ayarlarını da değiştirin. 8. [OK]'e tıklayın. 9. Yazdırma işlemini uygulamanın [Yazdır] iletişim kutusundan başlatın. 2 taraflı Yazdırma Türleri Ciltlenecek olan kenarı belirterek, ciltli sayfaların hangi yöne doğru açılacağını seçebilirsiniz. Yönlendirme Sola Aç Üste Aç Dikey Yatay 72

81 Birden Çok Sayfayı Bir Sayfada Birleştirme Birden Çok Sayfayı Bir Sayfada Birleştirme Bu bölümde, birden fazla sayfanın tek bir sayfaya nasıl yazdırılacağı açıklanmaktadır. Kombine yazdırma işlevi birden fazla sayfayı küçültülmüş boyutta tek bir sayfaya yazdırarak kağıt tasarrufu yapmanızı sağlar. PCL 6 Yazıcı Sürücüsünü Kullanırken 1. Pencerenin sol üst köşesindeki WordPad menü düğmesine tıklayın ve ardından [Yazdır] düğmesine tıklayın. 2. [Yazıcı Seç] listesinde, kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. 3. [Tercihler] öğesine tıklayın. 4. [Detaylı Ayarlar] sekmesine tıklayın. 5. "Menü:" kutusunda, [Düzenle] simgesine tıklayın. 6. "Düzen:" listesinden birleştirme şablonunu seçin ve ardından "Sayfa Sırası:" listesinden sayfaları birleştirmek için yöntemi belirleyin. Her sayfa etrafına bir sınır çizgisi çizdirmek için, [Çerçeve Kenarı Çiz] öğesini seçin. 7. Gerekirse başka yazdırma ayarlarını da değiştirin. 8. [OK]'e tıklayın. 9. Yazdırma işlemini uygulamanın [Yazdır] iletişim kutusundan başlatın. Birleştirerek Yazdırma Türleri Bu işlev 2, 4, 6, 9 veya 16 sayfayı bir tek sayfaya küçülterek basmanıza ve sayfaları birleştirme sırasını belirlemenize izin verir. 4 ya da daha fazla sayfayı tek bir kağıtta birleştirecekseniz, seçebileceğiniz 4 şekil mevcuttur. Aşağıdaki çizim 2 ve 4 sayfa kombinasyonları için örnek sayfa sıralama çizimlerini göstermektedir. Yaprak başına 2 Sayfa Yönlendirme Soldan Sağa/Üstten Alta Sağdan Sola/Üstten Alta Dikey Yatay 73

82 4. Yazdırma Yaprak başına 4 Sayfa Sağ, sonra Aşağı Aşağı, sonra Sağa Sol, sonra Aşağı Aşağı, sonra Sola 74

83 Zarflar üzerine Yazdırma Zarflar üzerine Yazdırma Hem yazıcı sürücüsünü hem de kontrol panelini kullanarak kağıt ayarlarını uygun şekilde yapılandırın. Kontrol Panelini Kullanarak Zarf Ayarlarını Yapılandırma 1. Zarfları kağıt kasetine yükleyin. 2. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. CWY Zarfların yüklendiği kağıt kasetini seçin. 4. [Manuel Kağt.Ayarları] öğesine basın. 5. "Kağıt Tipi" alanında [Zarf] öğesine basın ve "Kağıt Kalınlığı" alanında uygun öğeyi seçin. 6. [Kağıt Boyutu] sekmesine basın. 7. Zarf boyutunu belirleyip ardından [OK] öğesine basın. 8. [OK] öğesine basın. 9. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. Yazıcı Sürücüsünü Kullanarak Zarflar üzerine Yazdırma PCL 6 yazıcı sürücüsünü kullanırken 1. Pencerenin sol üst köşesindeki WordPad menü düğmesine tıklayın ve ardından [Yazdır] düğmesine tıklayın. 2. [Yazıcı Seç] listesinde, kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. 3. [Tercihler] öğesine tıklayın. 4. "Doküman Boyutu:" listesinden zarf boyutunu seçin. 75

84 4. Yazdırma 5. "Giriş Kaseti:" listesinden zarfların yüklü olduğu kağıt kasetini seçin. 6. "Kağıt Tipi:" listesinden [Zarf]'ı seçin. 7. Gerekirse başka yazdırma ayarlarını da değiştirin. 8. [OK]'e tıklayın. 9. Yazdırma işlemini uygulamanın [Yazdır] iletişim kutusundan başlatın. 76

85 Doküman Sunucusunu Kullanarak Kaydetme ve Yazdırma Doküman Sunucusunu Kullanarak Kaydetme ve Yazdırma Doküman Sunucusu, makinenin sabit diskinde doküman saklamanızı sağlayarak bunları gerektiği gibi düzenleyip yazdırmanıza imkan verir. PageMaker gibi kendi sürücülerine sahip uygulamalar bu işlevi desteklemez. Doküman Sunucusuna veri gönderilirken dosya transferi işlemini iptal etmeyin. Bu işlem düzgün bir şekilde iptal edilmeyebilir. Bir yazdırma işini yanlışlıkla iptal ederseniz, aktarılan veriyi silmek için makinenin kontrol panelini kullanın. Doküman Sunucusunda saklanan dokümanları silmek hakkında ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server veya Web Image Monitor Yardım bölümüne bakınız. Doküman Sunucusu'nda en fazla dosya saklanabilir 'e ulaşıldıktan sonra yeni bir dosya saklanamaz dosyadan daha az dosya kayıtlıysa bile aşağıdaki durumlarda yeni bir dosya saklanamaz: Bir dokümandaki sayfa sayısı 'i aşıyor. Makinede saklanan sayfaların ve gönderilen verinin toplam sayısı 'e ulaştı (Yazdırma verisine bağlı olarak daha az olabilir). Sabit disk dolu. İstemci bir bilgisayarda oluşturulan veriyi Doküman Sunucusuna gönderebilirsiniz. Doküman Sunucusunda Dokümanları Saklama Makine Doküman Sunucusu olarak kullanılmıyorsa, sunucuda saklanabilecek dokümanların azami sayısı teknik özelliklerde açıklanan sayıdan daha az olabilir. 1. Pencerenin sol üst köşesindeki WordPad menü düğmesine tıklayın ve ardından [Yazdır] düğmesine tıklayın. 2. "Yazıcı Seç" listesinde, kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. 3. [Tercihler] öğesine tıklayın. 4. "İş Tipi:" listesinden [Doküman Sunucusu] öğesine tıklayın. 5. [Detaylar...] seçeneğine tıklayın. 6. Gerektiği şekilde bir kullanıcı kimliği, dosya adı, parola ve kullanıcı adı girin. 77

86 4. Yazdırma 7. "Klasör Sayısı" kutusu içerisinde dokümanın depolanacağı klasör sayısını belirtin. "Klasör Sayısı:" kutusu içerisinde "0" belirtildiğinde, dokümanlar Paylaşımlı klasör içerisinde saklanacaktır. 8. Klasör bir parola ile korunuyorsa, "Klasör Parolası:" kutusu içerisine parolayı girin. 9. [OK]'e tıklayın. 10. Gerekirse başka yazdırma ayarlarını da değiştirin. 11. [OK]'e tıklayın. 12. Yazdırma işlemini uygulamanın [Yazdır] iletişim kutusundan başlatın. Kontrol panelini kullanarak Doküman Sunucusu içerisinde saklanan dokümanları yazdırabilirsiniz. Ayrıntılar için bkz., S.99 "Kayıtlı Dokümanları Yazdırma". Doküman Sunucusunda Saklanan Dokümanları Yönetme Bu makine TCP/IP kullanılarak bir ağ yazıcısı olarak yapılandırılmışsa, ağa bağlı bir istemci bilgisayardan DeskTopBinder veya Web Image Monitor kullanarak makinenin Doküman Sunucusu içerisinde saklanan dokümanları görüntüleyebilir veya silebilirsiniz. Kontrol panelini çalıştırmadan uzaktan bu makine üzerinde yazdırma veya çalışma yapabilirsiniz. 78

87 5. Tarama Bu bölümde sık kullanılan tarayıcı işlevleri ve işlemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde yer almayan bilgiler için, CD-ROM'daki Scan bölümüne bakınız. Klasöre Tarayı Kullanırken Temel Prosedür Bu işlemi gerçekleştirmeden önce, Scan bölümüne bakın ve hedef bilgisayar ayrıntılarını onaylayın. Ayrıca Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakın ve hedef bilgisayarın adresini adres defterine kaydedin. 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekranındaki [Tarayıcı] simgesine basın. CWW Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Eğer önceki ayar kalmışsa, [Sıfırla] tuşuna basın. 3. [Klasör] sekmesine basın. 4. Orijinalleri yerleştirin. 79

88 5. Tarama 5. Gerekirse, taranacak orijinale göre tarama ayarlarını belirtin. Örnek: Dokümanı renkli/dubleks modunda tarama ve PDF dosyası olarak kaydetme. [Orijinal Türü] sekmesinde [Tarama Ayarları], [Tam Renk.: Yazı / Foto] seçeneğine basın ve ardından [OK] düğmesine basın. [Orij. Besleme Tipi], [2 Taraflı Orijinal] düğmesine basın ve ardından [OK]'e basın. [Dosya Tipi / Adı Gönder] altında, [PDF] seçeneğine basın ve ardından [OK] düğmesine basın. 6. Hedefi belirtin. Birden çok hedef belirtebilirsiniz. 7. [Başla] tuşuna basın. Windows'la Çalışan bir Bilgisayarda Paylaşımlı Klasör Oluşturma/Bilgisayarın Bilgilerini Onaylama Aşağıdaki prosedürler Windows kurulu bir bilgisayarda paylaşılan klasörün nasıl oluşturulduğunu ve bilgisayarın bilgilerinin nasıl teyit edildiğini açıklar. Bu örneklerde, işletim sistemi Windows 7 Ultimate'tır ve bilgisayar bir ağ etki alanı üyesidir. Onaylanan bilgileri not edin. Adım 1: Kullanıcı adı ve bilgisayar adının teyit edilmesi Taranan dokümanları göndereceğiniz kullanıcı adı ve bilgisayarın adını teyit edin. 1. [Başlat] menüsünde, [Tüm Programlar]'a, ardından [Aksesuarlar]'a gidin, ve sonra [Komut İstemi]'ne tıklayın. 2. "ipcnfig/all" komutunu girin ve ardından [Enter] tuşuna basın. 3. Bilgisayarın adını teyit edin. Bilgisayarın adı [Host Adı] altında görüntülenecektir. Ayrıca IPv4 adresini de teyit edebilirsiniz. [IPv4 Adres] altında görüntülenen adres bilgisayarın IPv4 adresidir. 80

89 Klasöre Tarayı Kullanırken Temel Prosedür 4. Sonraki aşamada "set user" komutunu girin ve ardından [Enter] tuşuna basın. ("set" ve "user" arasına bir boşluk bıraktığınızdan emin olun.) 5. Kullanıcı adını teyit edin. Kullanıcı adı [USERNAME] altında görüntülenir. Adım 2: Microsoft Windows kurulu bir bilgisayarda paylaşımlı klasör oluşturma Windows'ta paylaşımlı klasör oluşturun ve paylaşımı etkinleştirin. Aşağıdaki prosedürde, Windows 7 Ultimate altında çalışan ve bir etki alanına katılan bir bilgisayar örnek olarak kullanılmıştır. Paylaşımlı klasör oluşturmak için bir Yönetici grup üyesi olarak giriş yapmanız gerekir. Eğer adım 6'te "Herkes" seçiliyse, oluşturulan paylaşımlı klasör kullanıcıarın tamamı tarafından erişiliyor olacaktır. Bu bir güvenlik riskidir, biz sadece belirli kulanıcılara erişim hakkı vermenizi tavsiye ederiz. "Herkes" seçeneğini iptal etmek ve kullanıcı erişim haklarını belirtmek için aşağıdaki prosedürü kullanın. Bir paylaşılan klasör oluşturmadan önce basit dosya paylaşımı ayarını devredışı bırakın. 1. Aynen normal bir klasör oluşturduğunuz gibi bilgisayarda istediğiniz yerde bir klasör oluşturun. 2. Klasöre sağ tıklayın ve ardından [Özellikler] seçeneğine tıklayın. Windows XP'yi kullanırken, klasöre sağ tıklayın ve ardından [Paylaşım ve Güvenlik] seçeneğine tıklayın. 3. [Paylaşım] sekmesinde, [Gelişmiş Paylaşım...] öğesini seçin. Windows XP'yi kullanırken, [Paylaşım] sekmesinde, [Bu klasörü paylaş] seçeneğini seçin. Adım 5'e ilerleyin. 4. [Bu klasörü paylaş] onay kutusunu seçin. 5. [İzinler] öğesine tıklayın. 6. [Grup veya kullanıcı adları:] listesinde, "Herkes" öğesini seçin ve ardından [Kaldır] seçeneğine tıklayın. 7. [Ekle...] seçeneğine tıklayın. 8. [Kullanıcı ve Grupları Seç] penceresinde, [Gelişmiş...] seçeneğine tıklayın. 9. Bir veya daha fazla nesne türünü belirleyin, bir yer seçin ve [Şimdi Bul] seçeneğine tıklayın. 10. Sonuç listesinden, erişim izni vermek istediğiniz grupları ve kullanıcıları seçin ve ardından [Tamam] seçeneğine tıklayın. 11. [Kullanıcı ve Grupları Seç] penceresinde, [Tamam] seçeneğine tıklayın. 81

90 5. Tarama 12. [Grup ve kullanıcı adları:] listesinde, bir grup veya kullanıcı seçin ve ardından izinler listesinin [İzin Ver] sütununda, [Tam Denetim] veya [Değiştir] onay kutusunu seçin. Her grup ve kullanıcı için erişim izinlerini yapılandırın. 13. [Tamam] tuşuna tıklayın. 3. Adım: Oluşturulan paylaşılmış klasör için erişim ayrıcalıklarını belirtme Diğer kullanıcıların veya grupların klasöre erişimine izin vermek amacıyla oluşturulan klasör için erişim ayrıcalıkları belirtmek için, klasörü aşağıdaki şekilde yapılandırın: adımda oluşturulan klasöre sağ tıklayın ve ardından [Özellikler]'e tıklayın. 2. [Güvenlik] sekmesinde, [Düzenle...] öğesine tıklayın. 3. [Ekle...] seçeneğine tıklayın. 4. [Kullanıcı ve Grupları Seç] penceresinde, [Gelişmiş...] seçeneğine tıklayın. 5. Bir veya daha fazla nesne türünü belirleyin, bir yer seçin ve [Şimdi Bul] seçeneğine tıklayın. 6. Sonuç listesinden, erişim izni vermek istediğiniz grupları ve kullanıcıları seçin ve ardından [Tamam] seçeneğine tıklayın. 7. [Kullanıcı ve Grupları Seç] penceresinde, [Tamam] seçeneğine tıklayın. 8. [Grup ve kullanıcı adları:] listesinde, bir grup veya kullanıcı seçin ve ardından izinler listesinin [İzin Ver] sütununda, [Tam Denetim] veya [Değiştir] onay kutusunu seçin. 9. [Tamam] tuşuna tıklayın. Bir SMB Klasörünü Kaydetme 1. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. 2. [Adres Defteri Yönetimi] öğesine basın. 3. [Programla / Değiştir] öğesinin seçili olduğundan emin olun. 4. [Yeni Program] tuşuna basın. 5. "Ad" altındaki [Değiştir] ögesine basın. Ad girişi görüntüsü belirir. 6. Adı girin ve [OK] tuşuna basın. 7. [ Sonraki] tuşuna basın. 82

91 Klasöre Tarayı Kullanırken Temel Prosedür 8. "Başlığı Seç" altında kullanmak istediğiniz sınıflandırma için tuşa basın. Seçebileceğiniz tuşlar aşağıdaki gibidir: [Sık]: Başlangıçta gösterilen sayfaya eklenir. [AB], [CD], [EF], [GH], [IJK], [LMN], [OPQ], [RST], [UVW], [XYZ], [1]'den [10]'a: Seçili başlık altında yer alan öğe listesine eklenir. Her başlık için [Sık] seçeneğini ve başka bir tuş seçebilirsiniz. 9. [Kiml.dğr.Bilgisi]'ne basın, ve sonra [ Sonraki]'ne basın. 10. "Klasör Kimlik Doğrulama"nın sağında yer alan [Diğ.Kim.Doğ.Bil.Belirtin] tuşuna basın. [Belirtmeyin] seçildiğinde Dosya Aktarımı'nın "Varsayılan Kullanıcı Adı / Parola (Gönder)" ayarlarında belirlediğiniz SMB Kullanıcı Adı ve SMB Parolası geçerli olur. 11. "Oturum Açma Kull.Adı" altında [Değiştir] seçeneğine basın. 12. Hedef bilgisayarın oturum açma kullanıcı adını girip ardından [OK] tuşuna basın. 13. "Oturum Açma Parolası" altında [Değiştir] seçeneğine basın. 14. Hedef bilgisayarın parolasını girip ardından [OK] tuşuna basın. 15. Onaylamak için parolayı yeniden girin ve [OK] tuşuna basın. 16. [Klasör] öğesine basın. 83

92 5. Tarama 17. [SMB] öğesinin seçili olduğunu kontrol edin. 18. [Değiştir] veya [Ağa Göz at] ögesine basın, ve sonra klasörü belirleyin. Bir klasör belirlemek için, ya yolu kendiniz girebilir ya da ağa göz atarak klasörün yerini manuel olarak belirleyebilirsiniz. 19. Yolun doğru ayarlandığını kontrol etmek için [Bağlantı Testi] öğesine basın. 20. [Çıkış] tuşuna basın. Bağlantı testi başarısız olursa ayarları kontrol edip yeniden deneyin. 21. [OK] öğesine basın. 22. [Çıkış] tuşuna basın. 23. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. SMB klasörünün yerini manuel olarak belirleme 1. "Yol" altında [Değiştir] öğesine basın. 2. Klasörün bulunduğu yolu girin ve ardından [OK] düğmesine basın. Örneğin: hedef bilgisayarın adı "User" ve klasör adı "Share" ise, yol \\User\Share şeklinde olacaktır. 84

93 Klasöre Tarayı Kullanırken Temel Prosedür Ağ, otomatik IP adresleri alınmasına izin vermiyorsa, hedef bilgisayarın IP adresini de yola dahil edin. Örneğin: Hedef bilgisayarın IP adresi " " ve klasör adı "Share" ise, yol \ \ \Share olacaktır. 3. [OK] öğesine basın. Girilen yol biçimi doğru değilse bir mesaj görüntülenir. [Çık] tuşuna basıp yolu yeniden girin. Ağa Göz At'ı kullanarak SMB klasörünü bulma 1. [Ağa Göz at] öğesine basın. Makineyle aynı ağı paylaşan istemci bilgisayarlar görüntülenir. Ağ görüntüsü yalnızca erişmeye yetkili olduğunuz istemci bilgisayarları listeler. 2. Hedef bilgisayarı içeren grubu seçin. 3. Hedef bilgisayarın bilgisayar adını seçin. Bu bilgisayara bağlı paylaşılan klasörler görüntülenir. Seviyeler arası geçiş için [Bir Seviye Yukarı] öğesine basabilirsiniz. 4. Kaydetmek istediğiniz klasörü seçin. 5. [OK] öğesine basın. SMB Kayıtlı Klasörünü Silme 1. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. 2. [Adres Defteri Yönetimi] öğesine basın. 3. [Programla / Değiştir] öğesinin seçili olduğundan emin olun. 4. Klasörünü silmek istediğiniz adı seçin. Ad tuşuna basın veya sayı tuşlarını kullanarak kayıtlı numarayı girin. Kayıtlı ada, kullanıcı koduna, klasör adına veya e-posta adresine göre arama yapabilirsiniz. 5. [Klasör] öğesine basın. 85

94 5. Tarama 6. Şu an seçili olmayan protokole basın. Bir onay mesajı görünür. 7. [Evet] seçeneğine basın. 8. [OK] öğesine basın. 9. [Çıkış] tuşuna basın. 10. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. Hedef Yolunu Manuel Olarak Girme 1. [Manuel Giriş] tuşuna basın. 2. [SMB] tuşuna basın. 3. Yol alanının sağ tarafındaki [Manuel Giriş] tuşuna basın. 4. Klasör yolunu girin. Aşağıdaki örnekte, paylaşımlı klasör adı "user" ve bilgisayar adı "desk01"dir: \\desk01\user 5. [OK] öğesine basın. 6. Hedef ayarına bağlı olarak, bilgisayarda oturum açmak için kullanıcı adını girin. Yazılım tuşları klavyesini görüntülemek için kullanıcı adı alanının sağındaki [Manuel Giriş] tuşuna basın. 7. Hedef ayarına bağlı olarak, bilgisayarda oturum açmak için parolayı girin. Yazılım tuşları klavyesini görüntüleyerek parolayı girmek için [Manuel Giriş] tuşuna basın. 8. [Bağlantı Testi] öğesine basın. Belirtilen paylaşılan klasörün olup olmadığını kontrol etmek için bağlantı testi gerçekleştirilir. 9. Bağlantı testi sonucunu kontrol edin ve ardından [Çıkış] tuşuna basın. 10. [OK] öğesine basın. 86

95 Tarama Dosyalarını E-postayla Göndermek için Temel Prosedür Tarama Dosyalarını E-postayla Göndermek için Temel Prosedür 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekranındaki [Tarayıcı] simgesine basın. CWW Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Eğer önceki ayar kalmışsa, [Sıfırla] tuşuna basın. 3. [E-posta] sekmesine basın. 4. Orijinalleri yerleştirin. 5. Gerekirse, taranacak orijinale göre tarama ayarlarını belirtin. 87

96 5. Tarama Örnek: Dokümanı renkli/dubleks modunda tarama ve PDF dosyası olarak kaydetme. [Orijinal Türü] sekmesinde [Tarama Ayarları], [Tam Renk.: Yazı / Foto] seçeneğine basın ve ardından [OK] düğmesine basın. [Orij. Besleme Tipi], [2 Taraflı Orijinal] düğmesine basın ve ardından [OK]'e basın. [Dosya Tipi / Adı Gönder] altında, [PDF] seçeneğine basın ve ardından [OK] düğmesine basın. 6. Hedefi belirtin. Birden çok hedef belirtebilirsiniz. 7. E-posta göndericisini belirtmek için, [Gönderen Adı] öğesine basın ve ardından [OK] öğesine basın. 8. Okundu Durumu Bildirimi özelliğini kullanmak için, [Alım Bildirimi] seçeneğine basın. [Alım Bildirimi] seçeneğini seçerseniz, seçili e-posta göndereni, e-posta alıcısı e-postayı açtığında e-posta bildirimi alacaktır. 9. [Başla] tuşuna basın. E-posta Hedefini Kaydetme 1. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. 2. [Adres Defteri Yönetimi] öğesine basın. 3. [Programla / Değiştir] öğesinin seçili olduğundan emin olun. 4. [Yeni Program] tuşuna basın. 5. "Ad" altındaki [Değiştir] ögesine basın. Ad girişi görüntüsü belirir. 6. Adı girin ve [OK] tuşuna basın. 7. [ Sonraki] tuşuna basın. 8. "Başlığı Seç" altında kullanmak istediğiniz sınıflandırma için tuşa basın. 88

97 Tarama Dosyalarını E-postayla Göndermek için Temel Prosedür Seçebileceğiniz tuşlar aşağıdaki gibidir: [Sık]: Başlangıçta gösterilen sayfaya eklenir. [AB], [CD], [EF], [GH], [IJK], [LMN], [OPQ], [RST], [UVW], [XYZ], [1]'den [10]'a: Seçili başlık altında yer alan öğe listesine eklenir. Her başlık için [Sık] seçeneğini ve başka bir tuş seçebilirsiniz. 9. [E-posta] öğesine basın. 10. "E-posta Adresi" altında yer alan [Değiştir] seçeneğine basın. 11. E-posta adresini girin. 12. [OK] öğesine basın. 13. [OK] öğesine basın. 14. [Çıkış] tuşuna basın. 15. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. E-posta Hedefini Silme 1. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. 2. [Adres Defteri Yönetimi] öğesine basın. 3. [Programla / Değiştir] öğesinin seçili olduğundan emin olun. 89

98 5. Tarama 4. E-posta adresini silmek istediğiniz adı seçin. Ad tuşuna basın veya sayı tuşlarını kullanarak kayıtlı numarayı girin. Kayıtlı ada, kullanıcı koduna, klasör adına veya e-posta adresine göre arama yapabilirsiniz. 5. [E-posta] öğesine basın. 6. "E-posta Adresi" altında yer alan [Değiştir] seçeneğine basın. 7. [Tümünü Sil] öğesine ve ardından [OK] tuşuna basın. 8. [OK] öğesine basın. 9. [Çıkış] tuşuna basın. 10. [Kullanıcı Araçları] tuşuna basın. E-posta Adresini Manuel Olarak Girme 1. [Manuel Giriş] tuşuna basın. 2. E-posta adresini girin. 3. [OK] öğesine basın. 90

99 Tarama Dosyalarını Kaydetmek için Temel Prosedür Tarama Dosyalarını Kaydetmek için Temel Prosedür Kayıtlı her bir dosya için bir parola belirtebilirsiniz. Parola-korumalı olmayan dosyalar, aynı yerel alan ağındaki diğer kullanıcılar tarafından DeskTopBinder kullanılarak erişilebilir. Kayıtlı dosyaları, yetkisiz erişimden parola belirterek korumanız önerilir. Makinede kayıtlı olan tarama dosyası bazı arıza durumlarında yitirilebilir. Önemli dosyalarınızı saklamak için sabit diski kullanmamanızı öneririz. Tedarikçi firma, dosyaların yitirilmesi nedeniyle oluşan herhangi bir zarardan sorumlu olmayacaktır. 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekranındaki [Tarayıcı] simgesine basın. CWW Önceki ayarlardan herhangi birinin kalmamasına dikkat edin. Eğer önceki ayar kalmışsa, [Sıfırla] tuşuna basın. 3. Orijinalleri yerleştirin. 4. [Dosya Kayd.] öğesine basın. 5. [HDD'ye Kaydet] tuşuna basın. 91

100 5. Tarama 6. Gerekiyorsa, [Kullanıcı Adı], [Dosya Adı], [Parola] ve [Klasör Seç] gibi kayıtlı dosya bilgilerini belirtin. Kullanıcı Adı [Kullanıcı Adı] düğmesine basın ve ardından bir kullanıcı adı seçin. Kaydedilmemiş bir kullanıcı adı belirtmek için [Manuel Giriş] düğmesine basıp adı girin. Bir kullanıcı adı belirttikten sonra, [OK] düğmesine basın. Dosya Adı [Dosya Adı] düğmesine basın, bir dosya adı girin ve ardından [OK] düğmesine basın. Parola [Parola] düğmesine basın, bir parola girin ve ardından [OK] düğmesine basın. Onay için parolayı tekrar girin ve ardından [OK] tuşuna basın. Klasör Seç Dosyaların içinde saklanacağı klasörü belirtin ve ardından [OK] düğmesine basın. 7. [OK] öğesine basın. 8. Gerekirse, çözünürlük ve tarama boyutu gibi tarayıcı ayarları belirtmek için [Tarama Ayarları] tuşuna basın. 9. [Başla] tuşuna basın. Birden fazla kümeye ayrılmış orijinalleri tarıyorsanız, sonrasında ilave orijinalleri yerleştirin. Listeden Seçilen Kayıtlı bir Dosyayı Kontrol Etme Bu bölüm, kayıtlı dosyaların listesinden seçilen bir dosyanın önizlemesinin nasıl yapılacağını açıklamaktadır. 1. [Kayıtlı Dosyayı Seç] tuşuna basın. 2. Saklanan dosyaların kaydedileceği klasörü belirtin. 3. Kayıtlı dosyaların listesinden, kontrol etmek istediğiniz dosyayı seçin. Bir dosyadan daha fazlasını seçebilirsiniz. 92

101 Tarama Dosyalarını Kaydetmek için Temel Prosedür 4. [Önizleme] tuşuna basın. 93

102 5. Tarama Dosya Tipinin Belirlenmesi Bu bölüm, göndermek istediğiniz bir dosyanın dosya tipinin belirlenmesine ilişkin prosedürü açıklamaktadır. Dosya türleri, dosyaları e-posta ya da Klasöre Tara işleviyle gönderirken, saklanan dosyaları e-posta ya da Klasöre Tara işleviyle gönderirken ve dosyaları bellek depolama aygıtına kaydederken belirtilebilir. Aşağıdaki dosya türlerinden birini seçebilirsiniz: Tek Sayfa: [TIFF / JPEG], [PDF] Çok sayfalı orijinalleri tararken, tek sayfalı bir dosya seçtiğiniz takdirde, her bir tek sayfa için bir dosya yaratılır ve gönderilen dosya sayısı, taranan sayfa sayısı ile aynıdır. Çok sayfalı: [TIFF], [PDF] Çok sayıda orijinal tararken, çok sayfalı bir dosya seçerseniz, taranmış sayfalar tek bir dosya olarak birleştirilir ve gönderilir. Seçilebilir dosya türleri tarama ayarlarına ve diğer ayarlara göre değişir. Dosya türleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için, Scan bölümüne bakınız. 1. [Dosya Tipi / Adı Gönder] tuşuna basın. 2. Bir dosya türü seçin. Dosya Tipi [PDF] olarak ayarlanmışsa, PDF Dosyası Ayarı'nı gerektiği gibi yapılandırın. 94

103 Dosya Tipinin Belirlenmesi 3. [OK] öğesine basın. 95

104 5. Tarama Tarama Ayarları'nı Belirtme 1. [Tarama Ayarları] öğesine basın. 2. Çözünürlüğü, tarama boyutunu ve diğer ayarları gerektiği şekilde belirtin. 3. [OK] öğesine basın. 96

105 6. Doküman Sunucusu Bu bölümde sık kullanılan Doküman Sunucusu işlevleri ve işlemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde yer almayan bilgiler için, CD-ROM'daki Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Verileri Kaydetme Bu bölümde Doküman Sunucusu'nda dokümanları kaydetme prosedürü açıklanmaktadır. Doğru parolayla erişilen bir doküman, işlemler tamamlandıktan sonra dahi seçili kalır ve diğer kullanıcılar tarafından erişilebilir. İşlem sonrasında, doküman seçimini iptal etmek için [Sıfırla] tuşuna bastığınızdan emin olun. Doküman Sunucusu'nda saklanan dokümana kayıtlı kullanıcı adı, dokümanların yazarını ve içeriğini tanımlamak içindir. Gizli dokümanları diğer kullanıcılardan korumak için değildir. Tarayıcı ile tarama yaparken, tüm diğer işlemlerin sona erdiğinden emin olun. Dosya Adı "COPY0001" ve "COPY0002" gibi bir dosya adı otomatik olarak taranan dokümana eklenir. Dosya adını değiştirebilirsiniz. Kullanıcı Adı Parola Dokümanları saklayan kullanıcı veya kullanıcı grubunu tanımlamak için bir kullanıcı adı kaydedebilirsiniz. Bunu atamak için, Adres Defterinde kayıtlı kullanıcı adını seçin ve adı doğrudan kaydedin. Güvenlik ayarına bağlı olarak, [Kullanıcı Adı] yerine [Erişim İzinleri] görünebilir. Adres Defteri hakkında ayrıntılar için, Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. İzinsiz yazdırmayı önlemek amacıyla, kaydedilen dokümanlar için bir parola belirleyebilirsiniz. Korumalı bir dokümana, sadece parola girilmişse erişilebilir. Dokümanlar için bir parola tanımlanırsa, dosya adının sol tarafında kilit simgesi görünür. 97

106 6. Doküman Sunucusu 1. Kontrol panelinin sol alt kısmındaki [Ana] tuşuna bastıktan sonra [Ana] ekrandaki [Doküman Sunucusu] simgesine basın. 2. [Tarama Ekranına] tuşuna basın. 3. [Kyddlck.Hdf.Klasör] öğesine basın. CWW Dokümanın içerisinde saklanacağı bir klasör belirtin ve ardından [OK] öğesine basın. 5. [Kullanıcı Adı] öğesine basın. 6. Kullanıcı adını belirtin ve ardından [OK] düğmesine basın. Gösterilen kullanıcı adları, Adres Defterine kaydedilmiş adlardır. Ekranda görünmeyen bir adı belirtmek için, [Manuel Giriş] düğmesine basın ve ardından bir kullanıcı adı girin. 7. [Dosya Adı] öğesine basın. 8. Bir isim girin ve ardından [OK] tuşuna basın. 9. [Parola] öğesine basın. 10. Sayı tuşlarıyla bir parola girin ve daha sonra [OK] öğesine basın. Parola için dört ila sekiz hane kullanabilirsiniz. 11. Çift-kontrol için, parolayı yeniden girin ve daha sonra [OK] öğesine basın. 12. Orijinali yerleştirin. 13. Orijinal tarama koşullarını belirleyin. 14. [Başla] tuşuna basın. Orijinal taranır. Doküman Doküman Sunucusu içerisinde kaydedilir. Tarama sonrasında, klasörlerin bir listesi görüntülenecektir. Liste görünmezse, [Taramayı Sonlandır] öğesine basın. 98

107 Kayıtlı Dokümanları Yazdırma Kayıtlı Dokümanları Yazdırma Doküman Sunucusu'nda kayıtlı dokümanları yazdırır. Yazdırma ekranında belirtebileceğiniz öğeler aşağıdakilerdir: Kağıt kaseti Yazdırma sayısı [Çıkış/ Sonlandırıcı] ([Çıkış], [Sonlandırıcı], [Katlama Ünt.], [Mükm. Ciltleme]) [Damga] ([Arka plan Numaral.], [Önayarlı Damga], [Kullanıcı Damgası], [Tarih Damgası], [Sayfa Numaralandırma], [Damga Yazısı], [Yetkisiz Kopya Engllm.]) [Kapak/Ara Sayfası] ([Ön Kapak], [Arka Kapak], [Ata/Bölüme], [Ara Sayfa]) [Düzenle] ([Knr.Boş.Ayarı], [Gör. Düz.]) [2 Taraflı / Kitap] ([1 Taraflı Yazdırma], [2 Taraflı Üstten Üste], [2 Taraflı Üstten Alta], [Dubleks], [Kitapçık], [Dergi]) Her bir işlevle ilgili ayrıntılar için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. 1. Bir klasör seçin. 2. Yazdırılacak dokümanı seçin. 3. İki veya daha fazla döküman yazdırırken, 2. adımı tekrar edin. En fazla 30 doküman yazdırılabilir. 4. Yazdırma koşullarını belirlerken [Yazdırma Ekranına] tuşuna basın ve sonra yazdırma ayarlarını yapılandırın. 5. Sayı tuşlarıyla, yazdırma kopya sayısını girin. Girilebilecek azami miktar 9999'dur. 6. [Başla] tuşuna basın. 99

108 Doküman Sunucusu

109 7. Web Image Monitor Bu bölümde sık kullanılan Web Image Monitor işlevleri ve işlemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'da kayıtlı veya Web Image Monitor Yardımında bulunan Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız. Baş Sayfayı Görüntüleme Bu bölümde Baş Sayfa ve Web Image Monitor'ün nasıl görüntüleneceği açıklanmaktadır. Bir IPv4 adresi girerken bölütlere sıfırlarla başlamayın. Örneğin: Adres " " ise bunu, " " olarak girmeniz gerekir. 1. Web tarayıcınızı başlatın. 2. Web tarayıcınızın URL çubuğuna " IP adresi veya ana bilgisayar adı)/" girin. Web Image Monitor'ün Baş Sayfası görüntülenir. Makinenin ana bilgisayar adı DNS veya WINS sunucusuna kayıtlıysa, bunu girebilirsiniz. Şifreli iletişim için bir protokol olan SSL'i ayarlarken, sunucu kimlik doğrulamanın yayınlandığı ortam altında, " IP adresi ve ana bilgisayar adı)/" adresini girin. Web Image Monitor aşağıdaki alanlara ayrılmaktadır: CXA Menü alanı Bir menü öğesi seçerseniz, içeriği görüntülenir. 2. Başlık alanı Kullanıcı moduna ve yönetici moduna geçiş yapmaya yönelik iletişim kutusu görüntülenir, ardından her bir modun menüsü görüntülenir. 101

110 7. Web Image Monitor Yardım bağlantısı ve anahtar sözcük arama için iletişim kutusu görüntülenir. 3. Yenile/Yardım (Yenile): Makine bilgilerini güncellemek için çalışma alanının sağ üst köşesindeki simgesine tıklayın. Bütün tarayıcı ekranını yenilemek için Web tarayıcısının [Yenile] düğmesine tıklayın. (Yardım): Yardım dosyası içeriğini görüntülemek veya kopyalamak için Yardım'ı kullanın. 4. Temel Bilgiler alanı Makinenin temel bilgilerini görüntüler. 5. Çalışma alanı Menü alanında seçilen öğenin içeriğini görüntüler. 102

111 8. Kağıt ve Toner Ekleme Bu bölümde, kağıt kasetine nasıl kağıt yükleneceği ve önerilen kağıt boyutları ve tipleri anlatılmaktadır. Kağıt Yükleme Kağıt Yükleme için Önlemler Kağıt yüklerken, parmaklarınızı sıkıştırmamak veya yaralamamak için dikkat edin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Makineye tek seferde çok sayıda sayfa beslenmemesi için kağıtları yerleştirmeden önce havalandırın. Kasette yalnızca birkaç kağıt varken kağıt yüklerseniz, çoklu besleme söz konusu olabilir. Kalan kağıtları çıkarın, yeni kağıtlarla birlikte istifleyin ve daha sonra kasete yüklemeden önce istifin tamamını havalandırın. Kırışık veya bükülmüş kağıtları yüklemeden önce düzeltin. Kasetlerdeki gereksiz ayraçlı kağıtları otomatik olarak çıkartmaya ayarlanmış kağıt tükendiğinde, ayraçlı kağıdı döngünün başından tekrar yükleyin (ilk kağıt). Kağıt kasetine ilk kez kağıt yüklerken veya kağıt kasetindeki kağıt boyutunu veya tipini değiştirdiğinizde kağıt ayarlarını Kaset Kağıt Ayarları'ndan uygun şekilde belirttiğinizden emin olun. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kullanılabilen kağıt boyutları ve tipleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için bkz. S.120 "Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri". Bazen makinede hareket eden kağıttan bir hışırdama sesi duyabilirsiniz. Bu ses, arızaya işaret etmemektedir. Kağıt havalandırma Geniş LCT'ye kaplı kağıt, etiket kağıdı veya 163,1 300,0 g/m 2 (60,1 lb. Kapak 165,0 lb. İndeks) kalınlığında kağıt yüklendiğinde, yaprakları iyice havalandırmanız önemlidir. Eğer kağıt iyi havalandırılmamışsa sıkışmalar meydana gelebilir. 103

112 8. Kağıt ve Toner Ekleme 1. Sayfaları hızla çevirerek desteyi gevşetin. CVA Desteyi kısa kenarlarından tutarak kağıtlar arasında boşluk oluşturmak için kağıt destesini öne ve arkaya doğru esnetin. Bunu bir kaç kez tekrarlayın. CVA069 CVA

113 Kağıt Yükleme 3. Kağıtlar arasında boşluk olduğundan emin olun. CVA071 Kaset 1'e Kağıt Yükleme (özellikle Avrupa) Kaset 1 sadece A4 kağıdı kullanır. Kaset 1'den (LCT) 8 1 / 2 11 kağıt üzerine yazdırmak istiyorsanız, servis temsilcinizle irtibata geçin. (başlıca Kuzey Amerika) Kaset 1 sadece 8 1 / 2 11 kağıt alabilir. Kaset 1'den A4 kağıt üzerine yazdırmak isterseniz, servis temsilcinizle iletişim kurun. Kaset 1 sağ tarafına yüklenen kağıt bittiğinde, sol taraftaki kağıt otomatik olarak sağa alınır. Kaset kağıdı alırken Kaset 1'i dışarı çekmeyin; kasetten gelen sesin kesilmesini bekleyin. Sağ istif için, kağıdın sağ kenarını kasetin sağ kenarı ile hizalayın. Sol istif için, kağıdın sol kenarını kasetin sol kenarı ile hizalayın. 1. Kağıt kasetini, durana kadar dikkatlice çekin. CWW Kağıtları düzeltin ve yazdırma yüzü aşağı gelecek biçimde yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. 105

114 8. Kağıt ve Toner Ekleme Tüm kaset dışarı çıkartılır CWW302 Tepsinin sol yarısı çıkartılır CWW Kağıt kasetini, yerine tamamen oturana kadar dikkatlice itin. Kaset 1 kullanımda olsa bile kağıt yükleyebilirsiniz. Kaset 1'in sol yarısı, kullanılırken de çıkartılabilir. Kaset 2 ve 3'e Kağıt Yükleme Her kağıt kaseti aynı şekilde yüklenir. Aşağıdaki örnek prosedürde kağıt, Kaset 2'ye yüklenmiştir. Kağıt kenarlarının sağ taraf ile hizalı olduğunu kontrol edin. Kağıt kaseti yerleştirilirken fazla baskı uygulanarak itilirse, kasetin yan parmaklıklarının konumu yerinden kayabilir. Az sayıda kağıt yerleştireceğiniz zaman, yan parmaklıkları çok sıkmadığınızdan emin olun. Yan parmaklıklar kağıda çok sıkıştırılırsa, kenarlar kırışabilir, kağıt sıkışabilir veya ağırlığı 52,3-63,0 g/m 2 (14,0-16,9 lb. Bond) arasında ise kağıt buruşabilir. 106

115 Kağıt Yükleme 1. Kağıt kasetindeki kağıdın kullanılmadığını kontrol edin ve ardından kağıt kasetini durana kadar dikkatlice çekin. CWW Kağıtları düzeltin ve yazdırma yüzü aşağı gelecek biçimde yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. CWW Kağıt kasetini, yerine tamamen oturana kadar dikkatlice itin. Yan parmaklık ve uç parmaklık pozisyonlarını ayarlayarak Kaset 2 ve 3'e çeşitli boyutlarda kağıt yüklenebilir. Ayrıntılar için, Paper Specifications and Adding Paper bölümüne bakınız. Çoklu Bypass Tepsisine (Tepsi 7) Kağıt Yükleme OHP asetatlarına, yarı şeffaf kağıtlara ve kağıt kasetlerine yüklenemeyecek kağıda kopyalama yapmak için çoklu bypass tepsisini (Tepsi 7) kullanın. Aynı anda yükleyebileceğiniz maksimum sayfa sayısı kağıdın türüne bağlıdır. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Yükleyebileceğiniz maksimum sayfa sayısı için bkz. S.120 "Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri". Kağıt kenarlarının sol taraf ile hizalı olduğunu kontrol edin. 107

116 8. Kağıt ve Toner Ekleme Az sayıda kağıt yerleştireceğiniz zaman, yan parmaklıkları çok sıkmadığınızdan emin olun. Yan parmaklıklar kağıda çok sıkıştırılırsa, kenarlar kırışabilir, kağıt sıkışabilir veya ağırlığı 52,3-63,0 g/m 2 (14,0-16,9 lb. Bond) arasında ise, kağıt buruşabilir. 1. Yan parmaklıkları kağıt boyutuna göre ayarlayın ve daha sonra kağıdı dik tutarak yazdırılacak tarafı yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. 2. Uç parmaklığı ayarlayın. 1 CWW309 2 CWW Uç parmaklık 2. Genişletici Uç parmaklığı çıkarmak için stopere aşağı doğru basarak sağa kaydırın. CWW

117 Kağıt Yükleme 3. Çoklu bypass tepsisindeki (Tepsi 7) yükseltme düğmesine basın. 1 CWW Yükseltme düğmesi Tepsi yukarı doğru hareket ederken yükseltme düğmesinin lambası yanıp söner ve durduğunda yanmaya devam eder. Kağıt eklemek veya sıkışmış kağıtları çıkarmak istediğinizde tepsiyi aşağı hareket ettirmek için yükseltme düğmesine basın. Çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) A4, 8 1 / 2 11 veya daha büyük kağıt yüklerken, kağıt desteğini dışarı çekin. Antetli kağıt, belirli bir yönde yerleştirilmelidir. Ayrıntılar için bkz., S.116 "Sabit Yönlü Kağıt veya İki Taraflı Kağıt Yükleme". Çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) zarf yükleyebilirsiniz. Zarflar, belirli bir yönde yüklenmelidir. Ayrıntılar için bkz., S.137 "Zarflar". Otomatik olarak algılanmayan kağıt boyutlarını belirtin. Otomatik olarak algılanan boyutlarla ilgili ayrıntılar için bkz. S.120 "Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri". Boyutların nasıl belirtileceği hakkında ayrıntılı bilgi için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Çoklu bypass tepsisinden (Tepsi 7) kopyalama yaparken, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) ayraçlı kağıt yükleme Ayraçlı kağıdı yerleştirirken, daima ayraç parmaklığını kullanın. Ayraçlar çoklu bypass tepsisinin (Tepsi 7) sağ tarafına ayarlanmalıdır. 109

118 8. Kağıt ve Toner Ekleme 1 2 CWW Ayraç parmaklığı 2. Uç parmaklık Yüksek Kapasiteli Kasete Kağıt Yükleme LCT Kaset 4, Kaset 5 ve Kaset 6 olarak tanımlanır. (genellikle Avrupa) Kaset 6'ya yalnızca A4 kağıt yüklenebilir. Kaset 6'dan A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11 veya 5 1 / / 2 kağıda yazdırmak istiyorsanız, servis temsilcinizle irtibat kurun. (genellikle Kuzey Amerika) Kaset 6'ya yalnızca 8 1 / 2 11 kağıt yüklenebilir. Kaset 6'dan A5, B5 JIS, A4 veya 5 1 / / 2 kağıda yazdırmak istiyorsanız, servis temsilcinizle irtibat kurun. Kağıt kenarlarının sol taraf ile hizalı olduğunu kontrol edin. 1. Kağıt kasetindeki kağıdın kullanılmadığını kontrol edin ve ardından kağıt kasetini durana kadar dikkatlice çekin. CWW Kağıdı yazdırma tarafı yukarı gelecek şekilde kağıt kasetine yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. 110

119 Kağıt Yükleme CWW Kağıt kasetini, yerine tamamen oturana kadar dikkatlice itin. Yan parmaklıkların ve uç parmaklığın pozisyonlarını ayarlayarak Kaset 4 ve Kaset 5'e çeşitli boyutlarda kağıt yüklenebilir. Ayrıntılar için, Paper Specifications and Adding Paper bölümüne bakınız. Geniş Yüksek Kapasiteli Kasete Kağıt Yükleme Geniş LCT; Kaset 4, Kaset 5 ve Kaset 6 olarak tanımlanır. Kağıt kenarlarının sol tarafla aynı hizada olup olmadığını kontrol edin. 1. Kağıt kasetindeki kağıdın kullanılmadığını kontrol edin ve ardından kağıt kasetini durana kadar dikkatlice çekin. CWW Kağıdı yazdırma tarafı yukarı gelecek şekilde kağıt kasetine yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. 111

120 8. Kağıt ve Toner Ekleme CWW Kağıt kasetini, yerine tamamen oturana kadar dikkatlice itin. [Kaset Kağıt Ayarları] içerisinde Kağıt Ağırlığı 5 ila 7, [Kaplı: Parlak], [Kaplı: Mat] veya [Etiketli Kağıt]'ı seçerseniz, geniş LCT içerisinde yüklü kağıdı havalandırmak için otomatik olarak dışarı hava üflenir. Bu kağıdı yüklemeden önce havalandırın. Ayrıntılar için bkz., S.103 "Kağıt havalandırma". Yandaki ve uçtaki parmaklıklar ayarlanarak geniş LCT içine çeşitli boyutta kağıtlar yüklenebilir. Ayrıntılar için, Paper Specifications and Adding Paper bölümüne bakınız. Geniş LCT içerisine zarf yükleyebilirsiniz. Zarfları yüklerken, doğru yönde yerleştirin. Ayrıntılar için bkz., S.137 "Zarflar". Kapak Takma Ünitesine Kağıt Yükleme Sensör üzerine hiçbir şey koymayın veya dokümanları sensör üzerinde bırakmayın. Bu, kağıt boyutunun doğru olarak taranmamasına veya kağıt sıkışmalarına neden olabilir. 1. Serbest bırakma mandalına basarken, yan parmaklıkları yüklenecek olan kağıt boyutuna hizalayın. CWW

121 Kağıt Yükleme 2. Kağıdı düzenli bir şekilde yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Gerekirse, yan parmaklıkları yüklemiş olduğunuz kağıda hafifçe yaslayın. 1 CWW Kağıt desteği Kağıdı basılı tarafı yukarı (ön taraf) gelecek şekilde yükleyin. Kitapçık sonlandırıcı kullanıyorsanız, sayfaları yazdırılacak tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Kağıdı kapak takma içine kağıt kasetindeki kağıt ile aynı doğrultuda yükleyin. Makineye yüzünüz dönükken, zımba konumu veya delgeç deliği konumu kağıdın sol tarafında olacaktır. A4 (8 1 / 2 11) boyutundan daha büyük kağıt yüklerken, kağıt desteğini dışa çekin. Kapak takma ünitesine kağıt yüklemek için, ADF'deki orijinallerin yönünü aşağıda gösterildiği gibi hizalayın. Kapak Takma ADF Mükemmel Ciltleyicinin Kapak Takma Ünitesine Kapak Sayfalarını Yükleme Kapak sayfalarının uzunluğu/boyutu sırt kalınlığına bağlıdır. 113

122 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıdı yönünde yükleyin. Sensör üzerine hiçbir şey koymayın veya dokümanları sensör üzerinde bırakmayın. Bu, kağıt boyutunun doğru bir şekilde algılanmamasına veya kağıt sıkışmalarına neden olabilir. Sırt kalınlığının tahmin edilmesi Bu bölüm, yaklaşık sırt kalınlığı ve kapak sayfası uzunluğu/boyutunun nasıl hesaplanacağını açıklamaktadır. Bir kapak sayfasının uzunluğunun ve boyutunun kitap bloğunun sırt kalınlığına bağlı olduğuna dikkat edin. Aşağıdaki liste A4 boyutu veya 8 1 / 2 " 11 boyutlu, 80,0 g/m 2 (20,0 lb. Bond) kağıt için için örnekleri gösterir: 10-sayfalı kitap bloğu: 1 mm (0,04 inç) 30-sayfalı kitap bloğu: 3 mm (0,12 inç) 50-sayfalı kitap bloğu: 5 mm (0,20 inç) 80-sayfalı kitap bloğu: 8 mm (0,32 inç) 100-sayfalı kitap bloğu: 10 mm (0,40 inç) 200-sayfalı kitap bloğu: 20 mm (0,80 inç) Kitap bloğu sırt kalınlığına göre kapak sayfası boyutunu belirleyin. Kapak sayfasının uzunluğunu hesaplamak için aşağıdaki eşitliği kullanın: Kapak sayfasının asgari uzunluğu (mm/inç) = kitap bloğu sayfasının uzunluğu (mm/inç) 2 + sırt kalınlığı (mm/inç) Aşağıdaki boyutlarda olan bir kitapçığı mükemmel ciltlemek için, 440 mm (17,4 inç) veya daha fazla olan bir kapak sayfası uzunluğu belirleyin: CWW Kitap blok sayfasının uzunluğu 2. Sırt kalınlığı 3. Kapak sayfasının uzunluğu Kapakların ve orijinallerin yönü ve ciltleme konumu Bu bölüm, kapakların ve orijinallerin yönleri ve ciltleme konumları hakkında bilgi vermektedir. 114

123 Kağıt Yükleme Kapakları ve orijinalleri okundukları yönde yerleştirin. Kapağın kapak takma ünitesine yerleştirilmesi Kitap blok sayfasının ADF'ye yerleştirilmesi Ciltleme pozisyonu Soldan ciltleme Üstten ciltleme *1 Sağdan ciltleme *1 Orijinal Yönünde (okunamayan yön)'ü seçin ve ardından üstten ciltlemeyi seçin. 1. Yan parmaklığı hafifçe tutarak yüklenecek kağıt boyutu ile hizalayın. CWW Kağıdı yukarı bakar ve düzenli istiflenmiş şekilde yükleyin. Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. 115

124 8. Kağıt ve Toner Ekleme CWW324 Kağıt bloğunun sırt kalınlığı 23 mm'yi (0,9 inç) aşarsa kitapçığı mükemmel ciltlemeyle ciltleyemezsiniz. Makinenize bağlı olarak, yazıcı işlevi için kapakların ve orijinallerin yön seçimi prosedürü birazcık farklı olabilir. Ayrıntılar için, kendi makinenize ait prosedüre başvurun. Mükemmel ciltleyici kapak takma tepsilerine 251,0 g/m 2 (138,8 lb.indeks) veya daha ağır olan kalın bir kağıdı yüklerken, kağıt greninin besleme yönüne dik olduğundan emin olun. Birbirine yapışma ihtimalinin yüksek olduğu sayfaları (kaplı kağıt sayfaları gibi) yüklerken, yüklemeden önce tam olarak havalandırdığınızdan emin olun. Havalandırma sıkışmaların önlenmesine yardımcı olur ve bir defada bir sayfanın beslenmesine olanak tanır. Mükemmel ciltleme işlemi kuşe kağıdı çizebilir. Sabit Yönlü Kağıt veya İki Taraflı Kağıt Yükleme Sabit yönlü kağıt (üstten alta) veya iki taraflı kağıt (örneğin antetli kağıt, delgeçle delinmiş kağıt, veya kopyalanmış kağıt) orijinallerin ve kağıdın yerleştirilmesine bağlı olarak doğru bir şekilde yazdırılmayabilir. Kullanıcı Araçları için ayarlar Fotokopi modu Fotokopi / Doküman Sunucusu Özellikleri menüsü altında [Giriş / Çıkış] içerisindeki [Antet Ayarı]'nı [Evet]'e ayarlayın ve sonra orijinali ve kağıdı aşağıda gösterildiği şekilde yerleştirin. Yazıcı modu Yazıcı Özellikleri altında [Sistem] bölümünde [Antet Ayarı] seçeneğini [Oto. Algıla] veya [Açık (Her Zaman)] olarak belirleyin, ve ardından kağıdı aşağıda gösterildiği gibi yerleştirin. Antet ayarları hakkında ayrıntılar için Copy/ Document Server veya Print bölümüne bakın. Orijinal yönü ve kağıt yönü Simgelerin anlamları aşağıdaki gibidir: 116

125 Kağıt Yükleme Simge Anlamı Kağıdı taranan veya yazdırılan tarafı yukarı bakacak şekilde yerleştirin veya yükleyin. Kağıdı taranan veya yazdırılan tarafı aşağı bakacak şekilde yerleştirin veya yükleyin. Orijinal yönü Orijinal yönü Şaryo camı ADF Okunabilir yön Okunamayan yön Kopya Tarayıcı Kağıt yönü Fotokopi modu 117

126 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kopyalama tarafı Tek taraflı Kaset 1 Kaset 2-3 LCT Çoklu bypass tepsisi (Tepsi 7) veya geniş LCT İki taraflı Yazıcı modu Baskı tarafı Kaset 1 Kaset 2-3 LCT Çoklu bypass tepsisi (Tepsi 7) veya geniş LCT Tek taraflı İki taraflı Fotokopi modunda: İki taraflı kopyaların nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılar için, bkz. S.53 "Dubleks Kopyalama". Yazıcı modunda: [Antet Ayarı] için [Oto. Algıla] ayarlandığında antetli kağıda yazdırmak için, yazıcı sürücüsü ayarlarında kağıt tipi olarak [Antet] seçeneğini belirtmelisiniz. Eğer bir yazdırma işi işin yarısında bir taraflı yazdırmadan iki taraflı yazdırmaya değiştirilirse, bir taraflı yazdırma ilk kopyadan sonra farklı yönde olabilir. Tüm kağıtların çıktılarının aynı 118

127 Kağıt Yükleme yönde olduğunu temin etmek için, bir taraflı ve iki taraflı yazdırma için farklı giriş kasetleri belirtin. Ayrıca, bir taraflı yazdırma için belirtilmiş olan kasetin iki taraflı yazdırma için devredışı bırakılması gerektiğini unutmayın. İki taraflı baskıların nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılar için, bkz. S.72 "Sayfaların Her İki Tarafına Yazdırma". 119

128 8. Kağıt ve Toner Ekleme Tavsiye Edilen Kağıt Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri Bu bölüm, tavsiye edilen kağıt boyutları ve türlerini anlatmaktadır. Çok kuru veya çok nemli olduğu için kıvrılan kağıt kullanırsanız, zımba tıkanması veya kağıt sıkışması oluşabilir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar için tasarlanan kağıdı, ısınan üniteye yapışabileceği ve kağıt sıkışmasına yol açabileceği için kullanmayın. OHP asetatlarını yerleştirirken, sayfaların önünü ve arkasını kontrol edin ve doğru bir biçimde yerleştirin; aksi halde, kağıt sıkışması meydana gelebilir. Kaset 1 Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3 256,0g/m 2 (14,0 lb. Bond 141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 52,3 256,0g/m 2 (14,0 lb. Bond 141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 A4 8 1 / 2 11 *1 8 1 / yaprak yaprak 2 A4 *1 Yukarıda belirtilen boyutlardan herhangi bir boyuttaki kağıt yüklemek için, servis temsilcinizle irtibat kurun. 120

129 Tavsiye Edilen Kağıt Kaset 2 ve 3 Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3 256,0g/m 2 (14,0 lb. Bond 141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 52,3 256,0g/m 2 (14,0 lb. Bond 141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 52,3 256,0g/m 2 (14,0 lb. Bond 141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 13, 8 13, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, Kaset Kağıt Ayarları menüsünü kullanarak kağıt boyutunu seçin: 8 1 / 4 14, 8 10, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Özel boyut: Dikey: 139,7-330,2 mm Yatay: 139,7 457,2 mm 500 sayfa 500 sayfa 500 sayfa Dikey: 5,50-13,00 inç Yatay: 5,50 18,00 inç Yarı Saydam kağıt A3, A4, B4 JIS, B5 JIS *1 OHP asetatları A4 *1 *1 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. 121

130 8. Kağıt ve Toner Ekleme Çoklu bypass tepsisi (Tepsi 7) Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3 216,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 5 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, sayfa A3, A4, A5, A6, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

131 Tavsiye Edilen Kağıt Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3 216,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 5 *1 B5 JIS, B6 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5 *2, *2, 12 3 / / 5 *2, 12 3 / / 2 *2, *2, SRA3 *2, SRA4 *2, SRA4, mm *2, mm, mm *2 500 sayfa 52,3 216,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 5 A4, A5, B5 JIS, B6 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5 *2, *2, 12 3 / / 5 *2, 12 3 / / 2 *2, *2, SRA3 *2, SRA4 *2, SRA4, mm *2, mm, mm *2 Özel boyut: *3 Dikey: 100,0-330,2 mm *4 Yatay: 139,7-487,7 mm 500 sayfa Dikey: 3,94-13,00 inç *4 Yatay: 5,50-19,20 inç 123

132 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi Yarı Saydam kağıt A3, A4, B4 JIS, B5 JIS *5 OHP asetatları A4, 8 1 / 2 11 *5 Ayraçlı kağıt *6 A4, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 11 *5 Zarflar Dikey: 100,0-330,2 mm *4 Yatay: 139,7-487,7 mm 10 yaprak Dikey: 3,94-13,00 inç *4 Yatay: 5,50-19,20 inç *1 Kağıt boyutunu seçin. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. *2 LCT takılı ise yukarıda belirtilen kağıt boyutları kullanılamaz. *3 Kağıt boyutunu girin. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. *4 LCT takıldığında, azami özel genişlik 305,0 mm'dir (12,1 inç). LCT takıldığında, azami özel genişlik 330,2 mm'dir (13,1 inç). *5 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. *6 Ayraç parmaklığı gereklidir. LCT (Kaset 4 ve 5) Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3 216,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 5 Kağıt boyutu seçiciyi kullanarak kağıt boyutunu seçin: A4, A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11, 5 1 / / sayfa Yarı Saydam kağıt A4, B5 JIS *1 Etiket kağıdı *2 A4, 8 1 / 2 11 *1 OHP asetatları A4, 8 1 / 2 11 *1 Ayraçlı kağıt *3 A4, 8 1 / 2 11 *1 124

133 Tavsiye Edilen Kağıt *1 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. *2 Sadece Kaset 5'e kağıt yükleyebilirsiniz. *3 Ayraçlı kağıt tutucusu gereklidir. LCT (Kaset 6) Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3-163,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond-60,0 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 4 52,3-163,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond-60,0 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 4 A4 8 1 / 2 11 *1 A5, B5 JIS, 8 1 / 2 11, 5 1 / / sayfa sayfa A4, A5, B5 JIS, 5 1 / / 2 Yarı Saydam kağıt A4, B5 JIS *2 OHP asetatları A4, 8 1 / 2 11 *2 *1 Yukarıda belirtilen boyutlardan herhangi bir boyuttaki kağıt yüklemek için, servis temsilcinizle irtibat kurun. *2 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. 125

134 8. Kağıt ve Toner Ekleme Geniş LCT (Kaset 4 ve 6) Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond-141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, sayfa A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

135 Tavsiye Edilen Kağıt Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond-141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 Kaset Kağıt Ayarları menüsünü kullanarak kağıt boyutunu seçin: A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm sayfa 52,3-256,0 g/m 2 (14,0 lb. Bond-141,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 1 Kağıt Ağırlığı 6 A4, A5, A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Özel boyut: Dikey: 100,0-330,2 mm *1 Yatay: 139,7-487,7 mm sayfa Dikey: 3,94-13,00 inç *1 Yatay: 5,50-19,20 inç Yarı Saydam kağıt A3, A4, B5 JIS *2 127

136 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi OHP asetatları A4, 8 1 / 2 11 *2 Ayraçlı kağıt *3 A4, 8 1 / 2 11 *2 Zarflar Dikey: 100,0-330,2 mm *1 Yatay: 139,7-487,7 mm 10 yaprak Dikey: 3,94-13,00 inç *1 Yatay: 5,50-19,20 inç *1 100,0 ve 139,2 mm (3,94 ve 5,49 inç) arasında kağıt yüklemek için kartpostal yan parmaklıkları gereklidir. *2 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. *3 Ayraç parmaklığı gereklidir. Geniş LCT (Kaset 5) Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 40,0-300,0 g/m 2 (10,7 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 0 Kağıt Ağırlığı 7 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, sayfa A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

137 Tavsiye Edilen Kağıt Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 40,0-300,0 g/m 2 (10,7 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 0 Kağıt Ağırlığı 7 Kaset Kağıt Ayarları menüsünü kullanarak kağıt boyutunu seçin: A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm sayfa A4, A5, A6 *1, B5 JIS, B6 JIS *1, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm 129

138 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 40,0-300,0 g/m 2 (10,7 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 0 Kağıt Ağırlığı 7 Özel boyut: Dikey: 100,0-330,2 mm *1 Yatay: 139,7-487,7 mm sayfa Dikey: 3,94-13,00 inç *1 Yatay: 5,50-19,20 inç Yarı Saydam kağıt A3, A4, B5 JIS *2 OHP asetatları A4, 8 1 / 2 11 *2 Ayraçlı kağıt *3 A4, 8 1 / 2 11 *2 Etiket kağıdı A4, 8 1 / 2 11 *2 Zarflar Dikey: 100,0-330,2 mm *1 Yatay: 139,7-487,7 mm 10 yaprak Dikey: 3,94-13,00 inç *1 Yatay: 5,50-19,20 inç *1 100,0 ve 139,2 mm (3,94 ve 5,49 inç) arasında kağıt yüklemek için kartpostal yan parmaklıkları gereklidir. *2 Sınır işaretinin üzerinde kağıt istiflemeyin. Bir seferde yerleştirebileceğiniz azami yaprak sayısı kağıdın kalınlığına ve durumuna bağlıdır. *3 Ayraç parmaklığı gereklidir. 130

139 Tavsiye Edilen Kağıt Kapak Takma Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 64,0 216,0 g/m 2 (17,1 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 2 Kağıt Ağırlığı 5 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2, yaprak 2 A3, A4, A5, B4 JIS, B5 JIS, 11 17, 8 1 / 2 11, 8 13, 5 1 / / 2,

140 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 64,0 216,0 g/m 2 (17,1 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 2 Kağıt Ağırlığı 5 Kaset Kağıt Ayarları menüsünü kullanarak kağıt boyutunu seçin: B5 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 2 11, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 5 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm 220 yaprak 2 64,0 216,0 g/m 2 (17,1 lb. Bond 79,9 lb. Kapak) Kağıt Ağırlığı 2 Kağıt Ağırlığı 5 A4, A5, B5 JIS, 8 1 / 2 14, 8 1 / 2 13, 8 1 / 4 14, 8 1 / 4 13, 8 10, 7 1 / / 2, 8K, 16K, 11 15, 11 14, 10 15, 10 14, / 5, 13 19, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, SRA4, mm, mm Özel boyut: Dikey: 139,7-330,2 mm Yatay: 139,7-487,7 mm 220 yaprak 2 Dikey: 5,50-13,00 inç Yatay: 5,50-19,20 inç 132

141 Tavsiye Edilen Kağıt Mükemmel ciltleyici kapak takma ünitesi Kağıt tipi ve ağırlığı Kağıt boyutu Kağıt kapasitesi 90,0-300,0 g/m 2 (24,1 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 3 Kağıt Ağırlığı 7 Otomatik olarak tespit edilebilen kağıt boyutları: A3, 8K, yaprak (veya 24 mm yüksekliğe kadar) 2 90,0-300,0 g/m 2 (24,1 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 3 Kağıt Ağırlığı , 12 18, Kaset Kağıt Ayarları menüsünü kullanarak kağıt boyutunu seçin: B4 JIS, 11 17, 12 18, 11 15, / 5, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, mm 200 yaprak (veya 24 mm yüksekliğe kadar) 2 90,0-300,0 g/m 2 (24,1 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) Kağıt Ağırlığı 3 Kağıt Ağırlığı 7 A3, B4 JIS, 8K, 11 15, / 5, 12 3 / / 5, 12 3 / / 2, 13 18, SRA3, mm Özel boyut: Dikey: 257,0 330,2 mm Yatay: 364,0 487,7 mm 200 yaprak (veya 24 mm yüksekliğe kadar) 2 Dikey: 10,12 13,00 inç Yatay: 14,34 19,20 inç 133

142 8. Kağıt ve Toner Ekleme Kağıt kalınlığı Kağıt kalınlığı *1 Metrik Bond kağıdı Kapak kağıdı İndeks kağıdı Kağıt Ağırlığı 40,0 52,2 0 *2 g/m 2 10,7-13,9 lb. Bond 14,8 18,9 lb. Kapak 22,1 28,9 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 52,3 63,0 1 *2 g/m 2 14,0-16,9 lb. Bond 19,0 23,0 lb. Kapak 29,0 34,9 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 2 63,1 80,0 g/m 2 17,0-21,0 lb. Bond 23,1 29,9 lb. Kapak 35,0 44,0 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 3 80,1 105,0 g/m 2 21,1-28,0 lb. Bond 30,0 38,9 lb. Kapak 44,1 58,0 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 4 105,1 163,0 g/m 2 28,1-43,0 lb. Bond 39,0 60,0 lb. Kapak 58,1 90,0 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 5 163,1 220,0 g/m 2 43,1-58,9 lb. Bond 60,1 80,9 lb. Kapak 90,1 121,0 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 6 220,1 256,0 g/m 2 59,0-68,0 lb. Bond 81,0 94,0 lb. Kapak 121,1 141,0 lb. İndeks Kağıt Ağırlığı 7 256,1 300,0 g/m 2 68,1-80,0 lb. Bond 94,1 110,0 lb. Kapak 141,1 165,0 lb. İndeks *1 Kullanmakta olduğunuz kağıt minimum veya maksimum ağırlığa yakınsa baskı kalitesi düşer. Kağıt ağırlığı ayarını daha ince veya daha kalın olarak değiştirin. *2 40,0-63,0 g/m 2 (10,7-16,9 lb. Bond) ağırlığında kağıt yüklerken, kağıt türüne bağlı olarak kenarlar kırışabilir veya kağıt sıkışabilir. Saydam kağıt ya da OHP asetatları gibi bazı kağıt türleri çıkarılırken ses çıkarabilir. Bu ses, herhangi bir soruna işaret etmez ve yazdırma kalitesini etkilemez. Yukarıdaki tablolarda belirtilen kağıt kapasitesi örnektir. Kağıt tipine bağlı olarak gerçek kağıt kapasitesi daha düşük olabilir. Kağıt yüklerken, istif yüksekliğinin kağıt kasetinin sınır işaretini geçmediğinden emin olun. Birden çok kağıt besleme gerçekleşirse, kağıtları iyice havalandırın veya kağıtları çoklu bypass tepsisinden (Tepsi 7) teker teker yükleyin. Makinenin her tepsiden yapılan çok sayfalı kağıt beslemelerini otomatik olarak algılayıp algılamayacağını belirleyebilirsiniz. Operatörler için Düzenleme Ayarları menüsünde, bir çoklu yaprak besleme algılandığında mevcut işlerin askıya mı alınacağını devam mı ettirileceğini belirleyebilirsiniz. Bununla birlikte, kağıdın durumuna bağlı olarak, makine çoklu yaprak beslemeyi 134

143 Tavsiye Edilen Kağıt doğru şekilde algılamayabilir. Operatörleri için Düzenleme Ayarları hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kırışık sayfaları yüklemeden önce düzeltin. Kağıt Tutamını Düzenle işlevi, kağıt tipine ve greninin yönüne bağlı olarak kıvrıklığı tamamen gideremeyebilir. Uzun grenli kağıdın kıvrıklığı düzgün biçimde giderilmezse, bunun yerine kısa grenli kağıdı deneyin. Kağıt Tutamını Düzenle işlevi hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kağıdın boyutuna, ağırlığına ve türüne göre, kopyalama/yazdırma hızı normalin altında olabilir. 163,1-300,0 g/m 2 (60,1 lb. Bond-165,0 lb. İndeks) ağırlığında kalın kağıt yüklerken, bkz. S.136 "Kalın kağıt". Zarfları yüklerken, bkz. S.137 "Zarflar". Antetli kağıda kopyalarken veya yazdırırken, kağıt yerleştirme yönü, kullanıyor olduğunuz işleve bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ayrıntılar için bkz., S.116 "Sabit Yönlü Kağıt veya İki Taraflı Kağıt Yükleme". İki veya daha fazla kasete aynı boyutta ve aynı türde kağıt yüklerseniz, birinci kasetteki kağıt bittiği zaman, makine otomatik olarak [Oto. Kağıt Seçme Uygula] için [Evet] seçili kasetlerden birinden besleme sağlayacaktır. Bu işlev Oto.Kaset Değiştirme olarak adlandırılır. Bu, yüksek sayıda kopyalama yaparken yeniden kağıt yerleştirmek amacıyla kopyalama işinin yarıda kesilmesini önler. Kağıt kasetlerinin kağıt tipini [Kağıt Tipi] sekmesinin altında belirtebilirsiniz. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Oto.Kaset Değiştirme fonksiyonunu ayarlama prosedürü ile ilgili ayrıntılar için, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Etiket kağıdı yüklerken: Belirtilen etiket kağıdını kullanmanızı öneririz. Kağıdın yönde yüklenmesi tavsiye edilmektedir. [Kağıt Tipi] için [Kaset Kağıt Ayarları]'nda [Etiketli Kağıt]'ı seçin ve [Kağıt Ağırlığı] altında uygun bir kağıt kalınlığı seçin. OHP asetatlarını yerleştirirken: Belirtilen OHP asetatlarını kullanmanızı öneririz. Bir defada bir sayfa yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. OHP asetatlarına kopyalama yaparken, Copy/ Document Server bölümüne bakınız. Kullanacağınız zaman OHP asetatlarını iyice havalandırın. Bu şekilde OHP asetatlarının birbirine yapışması ve yanlış beslenmesi önlenir. Kopyalanan veya yazdırılan sayfaları teker teker çıkartın. Kağıdın Saydam kağıt yerleştirirken: yönde yüklenmesi tavsiye edilmektedir. Bir defada bir sayfa yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. 135

144 8. Kağıt ve Toner Ekleme Saydam kağıt yerleştirirken, daima uzun grenli kağıt kullanın ve kağıt yönünü grenine göre ayarlayın. Saydam kağıt nemi kolayca emer ve kıvrılır. Yüklemeden önce saydam kağıttaki kıvrıklığı düzeltin. Kıvrılmış kağıdın düzleştirilmesi için ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kopyalanan veya yazdırılan sayfaları teker teker çıkartın. Kaplı kağıt yüklerken: Parlak kağıt kullanmak istiyorsanız, [Kağıt Tipi] olarak [Kaplı: Parlak] seçeneğini seçin. Mat kağıt kullanmak istiyorsanız (ipek, mat ve saten kağıt dahil) [Kağıt Tipi] olarak [Kaplı: Mat] seçeneğini seçin. Kaplı kağıdı özel kağıtla birlikte kullanma ayarları hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kaplı kağıt veya parlak kağıt yüklerken, kullanmadan önce her zaman kağıdı havalandırın. Kaplı kağıt yığınlarını beslerken bir kağıt sıkışması meydana gelirse veya makinede tuhaf bir ses olursa, kaplı kağıdı bir seferde bir adet olacak şekilde besleyin. Geniş LCT'den ilk kez kaplı kağıt veya NCR kağıda yazdırmadan önce, servis temsilcinizle irtibat kurun. Geniş LCT'ye kaplı kağıt yüklemek için, kağıt türü olarak [Kaplı: Parlak] veya [Kaplı: Mat] seçeneğini belirlemeli ve [Kağıt Ağırlığı] altında uygun bir kağıt kalınlığı seçmelisiniz. Kalın kağıt Bu bölümde, kalın kağıtla ilgili çeşitli ayrıntılar ve tavsiyeler sunulmaktadır. Kaset 1-3, geniş LCT, çoklu bypass tepsisi (Tepsi 7) veya LCT Kaset 4 ve 5'e 163,1 g/m 2 (60,1 lb. Kapak) veya daha ağır kalın kağıt yüklerken, sıkışma ve görüntü kalitesi kaybını önlemek için aşağıdaki tavsiyeleri izleyin. Kaset 1-3'e kalın kağıt yüklerken, en az 20 sayfa yüklediğinizden emin olun. Ayrıca, yan parmaklıkların kağıt istifiyle aynı seviyeye geldiğinden emin olun. Kalın ve pürüzsüz kağıtlara yazdırırken kağıt sıkışması veya yanlış beslenme meydana gelebilir. Bu gibi sorunları önlemek için, pürüzsüz kağıtları yüklemeden önce iyice havalandırdığınızdan emin olun. Kağıtlar havalandırıldıktan sonra yine sıkışmaya ve birlikte beslenmeye devam ederse, bunları çoklu bypass tepsisinden (Tepsi 7) birer birer besleyin. Kalın kağıt yüklerken, kağıt yönünü aşağıdaki şemada gösterildiği gibi grenine göre ayarlayın. Böyle yapmamak kağıt sıkışmasına, işaretli kenarlara veya kağıt kenarlarının katlanmasına neden olabilir. 209,0 g/m 2 (77.4 lb. Kapak) veya daha ağır kağıt kullanmak da kağıt sıkışmasına neden olabilir. 136

145 Tavsiye Edilen Kağıt Kağıt greni yönü Kağıt 64,0 g/m 2 (17,1 lb. Bond) veya daha az 64,0 g/m 2 (17,1 lb. Bond)'dan daha ağır kağıt [Kaset Kağıt Ayarları] içinde kaset için kağıt kalınlığı olarak [Kağıt Ağırlığı 5], [Kağıt Ağırlığı 6] veya [Kağıt Ağırlığı 7]'yi seçin. Kalın kağıt yukarıda belirtildiği gibi yüklense bile, kağıt türüne bağlı olarak normal işlemler yapılamayabilir ve normal baskı kalitesi elde edilemeyebilir. Çıktılarda, belirgin dikey buruşukluklar oluşabilir. Çıktılar belirgin ölçüde kırışabilir. Katlanmış veya kırışık çıktıları düzleştirin. Kıvrılmış kağıdın düzleştirilmesi için ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için, Paper Settings bölümüne bakınız. Zarflar Bu bölümde, zarfların yüklenmesi açıklanmaktadır. Kapakçığın uzunluğu ve biçimine bağlı olarak sıkışmalar oluşabilir. Yalnızca genişliği en az 139,7 mm (5,5 inç) olan zarflar yüklenebilir. Zarflara yazdırmak için, bunları Geniş LCT veya çoklu bypass tepsisine (Tepsi 7) yükleyin ve uygun kağıt türünü belirlediğinizden emin olun. Zarfları yüklemek için, zarfların kapaklarını açın ve yazdırılacak yüzü yukarıya bakacak şekilde yönde yerleştirin. 137

146 8. Kağıt ve Toner Ekleme CDL070 Yandan açılır zarflara yönde kopyalıyorsanız, kapaklar geniş LCT veya çoklu bypass tepsisinin (Tepsi 7) sağ tarafında olmalıdır. yönde kopyalıyorsanız, geniş LCT veya çoklu bypass tepsisinin (Tepsi 7) alt tarafında olmalıdır. Zarfları yazdırma yüzü yukarıya gelecek şekilde yüklediğinizden emin olun. Zarfları yönde yükleme CDL081 Zarfları yönde yükleme Tavsiye edilen zarflar CWW373 Önerilen zarflarla ilgili bilgi için, yerel bayinizle iletişim kurun. Zarfların depolanması Depolanan zarfları kapalı plastik torbalarda muhafaza edin ve sadece gerek duyulan miktarları çıkarın. Yazdırma esnasında zarf eklemeyin, bu sıkışmalara sebep olabilir. 138

147 Tavsiye Edilen Kağıt Zarf ve kapak boyutunun [Kaset Kağıt Ayarları]'nda belirlendiğinden emin olun. Ayrıntılar için, Paper Specifications and Adding Paper bölümüne bakınız. Zarf kullanırken [Kaset Kağıt Ayarları]'ndaki [Kağıt Ağırlığı]'nı zarflar için kullanılan iki kağıtla aynı değere ayarlayın. Zarfları yüklemeden önce, içerdeki havayı gidermek ve kenarları veya katlanmaları düzlemek için üzerlerine bastırın. Zarfları yüklerken sınır işaretinin aşılmamasına dikkat edilmelidir. Aşağıdaki durumlardan herhangi biri devam ediyorsa, her seferinde bir zarf yerleştirin: Zarf sıkışması Zarf beslemesinin yapılmaması Aynı anda birden çok zarf beslemesi yapılması %50'den fazla nem seviyeleri, kırışıklık veya baskı hatalarına sebep olabilir. Belirli zarf tipleri kırışık, kirli veya baskı hatası ile çıkabilir. Zarf üzerine tek bir renk veya görüntü yazdırılıyorsa, zarfın daha kalın olduğu birbiri üzerine gelen kenarlarında çizgiler oluşabilir. Zarfın yatay boyutu 297 mm (11,7 inç) veya daha küçükse, kağıt sıkışması olabilir. Bu durumda Eğiklik Algılama'yı kapatın. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. 127,0 g/m 2 (47,0 lb. Kapak)'tan kalın zarfların üzerine yazdırırken, [Operatörler için Düzenleme Ayarları]'nın [Kağıt Tutamını Düzenle] özelliği için [Tutam Düznl.: Güçlü] veya [Tutam Düznl.: Güçlü] öğesini kullanmayın. Kağıt Depolama Kağıdı saklarken, aşağıdaki önlemlere daima uyulmalıdır: Kağıdı doğrudan güneş ışığına maruz kalacak yerlerde saklamayın. Kağıdı nemli alanlarda depolamaktan kaçının (nemlilik: %70 veya daha az). Tüm kalın kağıtlarınızı birlikte aynı ortamda, sıcaklığın C (68 77 F) arasında ve nemin %30-65 arasında olduğu bir odada saklayın. Düz bir yüzeyde saklayın. Kağıtları dikey konumda saklamayın. Kağıt paketini açtıktan sonra kağıtları plastik torbalarda saklayın. 139

148 8. Kağıt ve Toner Ekleme Bir Özel Kağıdı Kaydetme 100 adede kadar özel kağıt kaydedilebilir. Kağıdınızı kaydetmeden önce kağıdın adını, boyutunu ve tipini kontrol edin. Kağıdınızın boyutunun ve tipinin kullanmak istediğiniz kağıt kasetine uygun olduğunu kontrol edin. Kasetin uygunluğu, kağıdın boyutuna ve tipine bağlıdır. Kullanılabilen kağıt boyutları ve tipleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için bkz. S.120 "Tavsiye Edilen Kağıt Boyutları ve Türleri". Kayıtlı özel kağıtların sayısı maksimuma ulaştığında, yeni bir özel kağıt kaydedemezsiniz. Gereksiz olan özel kağıtları listeden silin ve kayıt işlemini yeniden yapmayı deneyin. Ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kağıt Kitaplığından Kağıdın Adını Seçme 1. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. CWY [Özel Kağıdı Düzenle] öğesine basın. 3. [Kğt.Kitaplğndn.Geri Çağır] öğesine basın. 4. Kaydetmek istediğiniz kağıdın adını seçin. Seçmek istediğiniz kağıdı listeden bulmak için [ Önceki] veya [ Sonraki] öğesine basın. İki veya daha fazla kağıt türü seçebilirsiniz. 140

149 Bir Özel Kağıdı Kaydetme 5. [Özel Kağıda Programla] öğesine basın. 6. [Evet] seçeneğine basın. 7. [Çıkış] tuşuna iki defa basın. 8. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. [Kaset Kağıt Ayarları] ekranını [Çıkış] öğesine basarak da kapatabilirsiniz. [Özel Kağıdı Düzenle] ekranında, kağıt boyutu ayarı gibi kayıtlı özel kağıt ayarlarını kontrol edebilir ve değiştirebilirsiniz. Özel kağıdı değiştirmek hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. Kağıt Adı Kağıt Kitaplığında Görüntülenmeyen bir Kağıdı Kaydetme İstediğiniz kağıt, kitaplığın kağıt listesinde yoksa veya kağıdın adını bilmiyorsanız aşağıdaki işlemler yapılabilir: Kağıt tipini kağıt kitaplığından seçme Kağıt kitaplığında hem piyasada bulunan her türlü kağıda hem de her kağıt tipine en uygun olan yazdırma koşulları bulunmaktadır. Kağıdın ürün adını bilmeseniz de kağıt tipini kağıt kitaplığından seçebilir ve bu kağıdı özel kağıt olarak kaydedebilirsiiz. Seçebileceğiniz kağıt tipleri şunlardır: Düz, Parlak kaplı, Mat kaplı, Zarf, Asetat ve Yarı Saydam. Her tip ağırlığa göre birkaç kategoriye bölünmüştür. Kağıdın tipini ve ağırlığını manüel olarak ayarlama Özel kağıdın tipini ve ağırlığını manüel olarak belirleyerek kaydedebilirsiniz. Kağıt tipini kağıt kitaplığından seçme Kağıdın tipini kağıt kitaplığından seçerek özel kağıt olarak kaydedebilirsiniz. Seçebileceğiniz kağıt tipleri şunlardır: Düz, Parlak kaplı, Mat kaplı, Zarf, Asetat ve Yarı Saydam. 141

150 8. Kağıt ve Toner Ekleme 1. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. CWY [Özel Kağıdı Düzenle] öğesine basın. 3. [Kğt.Kitaplğndn.Geri Çağır] öğesine basın. 4. Kağıdınız için en uygun olan tip ve ağırlık kombinasyonunu seçin. Kağıt kitaplığının ilk sayfasında ve sonraki sayfalarında kağıt tipi listesi görüntülenir. Seçmek istediğiniz kağıdı listeden bulmak için [ Önceki] veya [ Sonraki] öğesine basın. 5. [Özel Kağıda Programla] öğesine basın. 6. [Evet] seçeneğine basın. 7. [Çıkış] tuşuna iki defa basın. 8. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. [Kaset Kağıt Ayarları] ekranını [Çıkış] öğesine basarak da kapatabilirsiniz. [Özel Kağıdı Düzenle] ekranında, kağıt boyutu ayarı gibi kayıtlı özel kağıt ayarlarını kontrol edebilir ve değiştirebilirsiniz. Özel kağıdı değiştirmek hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. 142

151 Bir Özel Kağıdı Kaydetme Kağıdın tipini ve ağırlığını manüel olarak ayarlama 1. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. CWY [Özel Kağıdı Düzenle] öğesine basın. 3. [ Programlanmd. ] olan bir sayı seçin. Listede gezinmek için [ Önceki] veya [ Sonraki] öğesine basın. 4. [Kağıt Adı] için [Değiştir] öğesine basın. 5. Kağıdın adını yazın ve [OK] öğesine basın. 6. [Kağıt Boyutu] için [Değiştir] öğesine basın. 7. Kağıt boyutunu seçin ve daha sonra [OK] öğesine basın. 8. [Kağıt Ağırlığı] için [Değiştir] öğesine basın. 9. Kağıt ağırlığını belirledikten sonra [OK] öğesine basın. Kağıt ağırlığını değiştirdiyseniz [Değiştir] düğmesine basın. 10. [Kağıt Tipi] için [Değiştir] seçeneğine basın. 11. Kağıt türünü belirtin ve ardından [OK] öğesine basın. Kağıt türünü değiştirdiyseniz [Değiştir] düğmesine basın. 143

152 8. Kağıt ve Toner Ekleme 12. [Kaplı Kağıt Tipi], [Kağıt Rengi], [Delikli veya Değil], [Dublekste Uygula] ve [Oto. Kağıt Seçimini Uygula] gibi diğer öğeleri gerektiği şekilde belirtin. [Kaplı Kağıt Tipi], [Kağıt Rengi] veya [Delikli veya Değil] seçeneğini değiştirdiyseniz ve [OK] düğmesine bastıysanız, [Gelişmiş Ayarlar]'ın başlatılacağını bildiren bir mesaj görünür. Bu ayarlar için değişiklikleri uygulamak için, [Değiştir]'i seçin. Değişiklikleri iptal etmek için [Değiştirme]'yi seçin. 13. [OK] öğesine basın. 14. [Çıkış] tuşuna basın. 15. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. [Kaset Kağıt Ayarları] ekranını [Çıkış] öğesine basarak da kapatabilirsiniz. Parlak kağıt kullanmak istiyorsanız, [Kaplı Kağıt Tipi] için [Parlak] seçeneğini seçin. Mat kağıt kullanmak istiyorsanız (ipek, mat ve saten kağıt dahil) [Kaplı Kağıt Tipi] olarak [Mat] seçeneğini seçin. Özel kağıt ayarları hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. [Gelişmiş Ayarlar] ile ilgili ayrıntılar için makine yöneticinize danışın. Mevcut Bir Kağıdı Değiştirerek Yeni bir Özel Kağıt Kaydetme Kayıtlı özel kağıt ayarlarını açıp değiştirerek bu kağıdı yeni bir özel kağıt olarak kaydedebilirsiniz. Bu işlev, mevcut bir kağıtla aynı tipte ama farklı boyutta olan bir kağıdı kaydederken kullanılır. Değiştirdiğiniz ayarlara bağlı olarak yeni kaydedilmiş bir özel kağıdın ayrıntıları şöyle olacaktır: Seçilen özel kağıdın ayarları değiştirilmediyse: Seçilen özel kağıdın tüm ayarları, yeni kaydedilen özel kağıda kopyalanır. Seçilen özel kağıdın [Kağıt Adı], [Kağıt Boyutu], [Dublekste Uygula], [Oto. Kağıt Seçimini Uygula] veya [Gelişmiş Ayarlar] ayarları değiştirildiğinde: Değişiklikler yeni kaydedilen özel kağıda uygulanır. Seçilen özel kağıdın [Kağıt Ağırlığı], [Kağıt Tipi], [Kaplı Kağıt Tipi], [Kağıt Rengi] veya [Delikli veya Değil] ayarları değiştirildiğinde: Değişiklikler yeni kaydedilen özel kağıda uygulanır ve ayarlara uygulanan değişikliklere göre gelişmiş ayarları varsayılan değerlerine sıfırlanır. Kağıt kitaplığından kaydedilmiş bir özel kağıdı değiştirirken, [Kağıt Adı], [Kağıt Boyutu], [Dublekste Uygula] ve [Oto. Kağıt Seçimini Uygula] ayarlarını değiştirebilirsiniz. [Ürün Adı] kısmından marka adını ve veri sürümünü de onaylayabilirsiniz. 144

153 Bir Özel Kağıdı Kaydetme 1. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. CWY [Özel Kağıdı Düzenle] öğesine basın. 3. [ Programlanmd. ] olan bir sayı seçin. Listede gezinmek için [ Önceki] veya [ Sonraki] öğesine basın. 4. [Başka Bir Özel Kağıdın Ayarlarını Kullan] öğesine basın. 5. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz özel kağıdı seçin. 6. [OK] öğesine basın. 7. Özel kağıt için ayarları (kağıdın adı, boyutu ve türü gibi) gerektiği şekilde değiştirin. [Kağıt Ağırlığı], [Kağıt Tipi], [Kaplı Kağıt Tipi], [Kağıt Rengi] veya [Delikli veya Değil] seçeneğini değiştirdiyeseniz ve [OK] düğmesine bastıysanız, [Gelişmiş Ayarlar]'ın başlatılacağını bildiren bir mesaj görünür. Bu ayarlar için değişiklikleri uygulamak için, [Değiştir]'i seçin. Değişiklikleri iptal etmek için [Değiştirme]'yi seçin. 8. [OK] öğesine basın. 9. [Çıkış] tuşuna basın. 10. [Kağıt Ayarı] tuşuna basın. [Kaset Kağıt Ayarları] ekranını [Çıkış] öğesine basarak da kapatabilirsiniz. Özel kağıt ayarları hakkında ayrıntılar için, Paper Settings bölümüne bakınız. 145

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme.

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Kullanıcı Rehberi Kolay Arama Başlarken Kopya Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki HTML/PDF

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Baºlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Baºlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Baºlarken Kopya Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Bu kılavuzda yer almayan bilgiler

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Kağıt kılavuzlarda bulunmayan

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Kağıt kılavuzlarda bulunmayan

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Getting Started Copy Fax Print Scan Document Server Web Image Monitor Adding Paper and Toner Troubleshooting Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Getting Started Copy Fax Print Scan Document Server Web Image Monitor Adding Paper and Toner Troubleshooting Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlangıç Kopyalama Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme.

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Kullanıcı Rehberi Kolay Arama Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Getting Started Copy Fax Print Scan Document Server Web Image Monitor Adding Paper and Toner Troubleshooting Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcının Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcının Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcının Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme.

Kullanıcı Rehberi. Kolay Arama. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Kullanıcı Rehberi Kolay Arama Başlarken Fotokopi Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki HTML/PDF

Detaylı

Kullanıcının Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcının Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcının Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlangıç Kopyalama Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlangıç Kopyalama Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım için

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Getting Started Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Getting Started Copy Fax Print Scan Document Server Web Image Monitor Adding Paper and Toner Troubleshooting Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlangıç. Kopyalama. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlangıç Kopyalama Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopyalama. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopyalama. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopyalama Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Mürekkep Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Bu kılavuzda yer almayan bilgiler

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Başlarken

İÇİNDEKİLER. 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. 2. Başlarken Kullanıcı Rehberi İÇİNDEKİLER Kılavuzları Okuma...6 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 6 Modele Özgü Bilgiler... 7 Önemli Özelliklerin Adları... 8 1. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Yapmak İstediğiniz

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopyalama. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopyalama. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopyalama Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Mürekkep Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için,

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Bu kılavuzda yer almayan bilgiler

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Kopya. Faks. Yazdırma. Tarama. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Kopya Faks Yazdırma Tarama Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Ek Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Başlarken. Fotokopi. Faks. Yazdırma. Tarama. Doküman Sunucusu. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Başlarken Fotokopi Faks Yazdırma Tarama Doküman Sunucusu Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Güvenli ve doğru kullanım

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... 2 YAZDIRMA YAYINLAMA İŞLEVİ.........................................................................

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix AirPrint Kılavuzu AirPrint hakkında bilgiler Ayar Prosedürü Yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. AirPrint hakkında bilgiler

Detaylı

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu.? Menüler GHI PRS 7 * ABC JKL TUV

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Bir kopyalama görüntüsünü küçültme veya büyütme 1. Ana ekrandan Kopyalama düğmesine dokunun. 2. Küçült/Büyüt düğmesine dokunun. 3. Önceden tanımlanmış

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Baºlarken. Yazdırma. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Sorun Giderme.

Kullanıcı Rehberi. Bu Makineyle Yapabilecekleriniz. Baºlarken. Yazdırma. Web Image Monitor. Kağıt ve Toner Ekleme. Sorun Giderme. Kullanıcı Rehberi Bu Makineyle Yapabilecekleriniz Baºlarken Yazdırma Web Image Monitor Kağıt ve Toner Ekleme Sorun Giderme Makine Bilgileri Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki HTML/PDF

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Kullanþm Talimatlarþ. Uygulama Sitesi

Kullanþm Talimatlarþ. Uygulama Sitesi Kullanþm Talimatlarþ Uygulama Sitesi İÇİNDEKİLER Kılavuz Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...3 Notlar... 3 Uygulama Sitesinde Ne Yapabilirsiniz?... 4 Uygulama Sitesine

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

Kullanıcı Rehberi. Başlarken. Yazdırma. Sorun Giderme. Sarf Malzemelerini Yenileme ve Değiştirme

Kullanıcı Rehberi. Başlarken. Yazdırma. Sorun Giderme. Sarf Malzemelerini Yenileme ve Değiştirme Kullanıcı Rehberi Başlarken Yazdırma Sorun Giderme Sarf Malzemelerini Yenileme ve Değiştirme Bu kılavuzda yer almayan bilgiler için, verilen CD-ROM'daki HTML/PDF dosyalarına başvurun. Bu makineyi kullanmadan

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery sunucusu üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ Hızlı Başvuru Kılavuzu Özel kağıda, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programındaki Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin ve ardından Özellikler veya

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Windows ile özel kağıtlara, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programının Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin

Detaylı

Sürüm 1.0 Şubat 2013. Xerox Color J75 Press Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Sürüm 1.0 Şubat 2013. Xerox Color J75 Press Hızlı Başlangıç Kılavuzu Sürüm 1.0 Şubat 2013 2012 Xerox Corporation. Tüm hakları saklıdır. Xerox ile Xerox ve Design Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerde Xerox Corporation'ın ticari markalarıdır. BR4008 İçindekiler

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

Kullanım Talimatları Kullanıcı Rehberi

Kullanım Talimatları Kullanıcı Rehberi Kullanım Talimatları Kullanıcı Rehberi Güvenli ve doğru kullanım için, makineyi kullanmadan önce "Güvenlik Bilgisi"ni okuduğunuzdan emin olun. İÇİNDEKİLER 1. Makine Rehberi Kılavuz Hakkında Bilgi...5

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tarama Yönetici Kılavuzu Mayıs 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 5 Renk kalitesi kılavuzu Bu kılavuz, renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Kalite menüsü Yazdırma Modu

Detaylı

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI

KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI KV-S1058Y / KV-S1028Y Belge tarayıcıları İŞLETMENİZİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE TARAMA YAPIN ÇALIŞMA BIÇIMINIZE UYGUN TASARLANMIŞ AĞ TARAYICILARI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma İÇİNDEKİLER 1. Tüm Kullanıcılara Giriş...3 Kılavuz Hakkında Bilgi...3 Ticari Markalar...4 RICOH Smart Device Connector nedir?... 5 RICOH

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Önsöz 1. Manuals for This Machine

Önsöz 1. Manuals for This Machine Önsöz 1. Manuals for This Machine Makine ile yapmak istediğiniz işlemlerle ilgili olan kılavuzlara başvurun. About This Machine Makineyi kullanmadan önce bu kılavuzdaki Güvenlik Bilgilerini mutlaka okuyun.

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı