angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450"

Transkript

1 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı 26 Şubat 2010ʼda Gulfstreamʼin Savannahʼdaki merkezinden yapılan açıklamada şirketin ürettiği ve testlerini gerçekleştirdiği ultra geniş kabin ve ultra uzun menzil sınıfındaki G650 modelinin ikincisi de ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. T2 adı verilen ikinci test uçağı, Savannah/Hilton Head International Havalınıʼndan test pilotları Gray Freeman ve Scott Buetheʼin kumandasında kalkışını gerçekleştirerek 2 saat 33 dakikalık sorunsuz uçuşunu gerçekleştirdi. Gulfstream G650 programını 13 Mart 2008ʼde duyurmuş, 29 Eylül 2009ʼda da ilk uçak 7000 kişilik izleyicinin önünde tanıtılmış ve bir ay sonra da ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. Şirket 2012ʼde uçağın servise girmesini planlıyor ve 2011 yılında da Federal Aviation Administration (FAA) ve European Aviation Safety Agency (EASA) sertifikalarının alınması bekleniyor. GULFSTREAM Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450 Körfez Havacılık filosuna yeni jetini ilave etti. Gulfstream G450 model jet, 16 yolcu kapasiteli ve yakıt ikmali yapmadan kıtalararası uçabiliyor. Dünyanın en çok satan, son teknoloji ile donatılmış ve kıtalararası uçabilen Gulfstream G450 jetine kavuşan Körfez Havacılık, iki yıldır filosunda bulunan orta menzilli Hawker 900 XP model jeti ile de devam ediyor metre kabin yüksekliği ve 12 ile 16 yolcu kapasitesine sahip geniş kabini ile rakipleri olan Dassault Falcon 900 ve Bombardier Challenger 605 karşılaştırıldığında hem menzil hem de yolcu kapasitesi olarak çok daha ön plana çıkıyor.

2 Hawker Güneydoğu Asya da İlk Bakım Merkezini Onayladı Hawker Beechcraft Corporation yetkili servis merkezlerine bir yenisini ekledi. Hawker Pacific Singapore, HBC tarafından Güneydoğu Asyaʼdaki ilk yetkili servis ruhsatını aldı. Alınan ruhsat, Hawker Pacific Singaporeʼa tüm Hawker Beechcraft serisi ve 4000 modelinin bakımını yapma olanağı veriyor. Hawker lara Waas/LPV Upgrade Geliyor Hawker Beechcraft Services (HBS) tarafından yapılan açıklamada, Rockwell Collins Pro Line 21 serisi avyonik kullanan modeller için Waas/ LPV sisteminin sertifika işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Sistem ilk olarak King Air C90 GTi modelinde kullanılacak. HBS aynı sistemin 900XP, 800XP ve 750 modellerinde de bu yıl içinde uygulanmaya başlayacağını ve sipariş opsiyonlarına eklendiğini duyurdu. Waas uygulaması operasyonel esneklik ve uçuş maliyetinde kayıpları önleyebiliyor. Direk yüzey navigasyon rotalarını vermesi ile havasahası yoğunluğu ya da inişlerin zor olduğu havaalanları için güzergah çizimlerinde pilota yardımcı oluyor. İlk Hawker 4000 Hindistan a Teslim Edildi Hawker Beechcraft, Mart ayı içinde yeni modeli Hawker 4000ʼi Hindistanʼdaki ilk müşterisine teslim etti. Mumbai Uluslararası Havalanıʼndan uçuşlarını gerçekleştirecek olan Hawker 4000, ismi açıklanmayan müşterisi tarafından hem iş hem de kişisel seyahatlerde kullanılacak. Hawkerʼın ilk olarak Kasım 2005ʼde tanıttığı süper-orta sınıf modeli Hawker 4000, Mart 2007ʼde toplam 130 siparişe ulaştı ve 2009 yılından itibaren teslimlerine başlandı. Standart donanımda 8 kişilik kabini, iş jetlerinde kullanılan ilk karbon kompozit yapısı sayesinde hem kendi sınıfındaki rakiplerinden daha geniş bir alan sağlarken, hem de diğer uçaklarda kullanılan aliminyum yapıdan çok daha hafif olma avantajını getirmekte. Maksimum 6,297 km menzili ve 896 km/h uçuş hızı ile kompozit yapının sağladığı tüm avantajları ile rakiplerini geride bırakıyor. Uçuş sistemleri açısından da üstün özelliklere sahip olan Hawker 4000, günümüzde Boeing B777ʼlerde de kullanılan Honeywell Primus Epic avyonik sistemlerine sahip.

3 EN RAHAT, EN HIZLI TEK PILOTLU IS JETI HAWKER BEECHCRAFT PREMIER 1A PREMIER 1A Max. Menzil Max. Sürat Max. İrtifa Seviyesi Kabin Yüksekliği Kabin Genişliği km 841 km/h m 1,65 m 1.68 m Max. Yolcu 6 Beechcraft Premier, Hawker Beechcraft firmasının Beechcraft bölümünün hafif iş jeti serisine verilen ismidir. Seride Model 390 Premier ve Premier II uçakları bulmakta. Uçak, Cessna CitationJet serisine rakip olarak tasarlandı. The Premier, klasmanındaki uçaklar arasında IFR şartlarında (gece ve kısıtlı görüş alanında) tek bir pilot tarafından kullanılabilecek en hızlı sivil uçak durumundadır. Ayrıca, hafif bir iş jeti için oldukça ferah bir kabine sahip olan Premier 1A, 4.11m uzunluk, 1.68m kabin genişliği ve 1.65m kabin yüksekliği ile rakip sınıftaki diğer modellerden çok daha rahat bir uçuş keyfi ve konforu vermektedir. Premier Iʼin tasarımı 1994 senesi başlarında PD-734 (Preliminary Design) kod adıyla başladı ve bir sonraki senenin başına kadar projenin devam etmesine karar verildi. Uçak, Eylül 1995ʼte senelik National Business Aviation Association toplantısında resmi olarak arz edildi ve ilk prototipin üretimi 1996 senesinin sonlarında gerçekleşti. Premier I prototipi 19 Ağustos 1998ʼte sektöre sunuldu ve ilk uçuşunu 22 Aralık 1998ʼte gerçekleştirdi. Uçus deneme programında 4 prototip kullanıldı ve uçağın FAA sertifikası 23 Mart 2001ʼde alındı. 22 Eylül 2005ʼte de geliştirilmiş Premier IA uçağı sertifikalandırıldı. Astronot Robert Hoot Gibson Premier IA ile 10 Mayıs 2009ʼda, Hawker Beechcraft firmasının Chesterʼdaki uluslararası merkeziyle Cenevre arasındaki 1000 kmʼlik (545nm) mesafeyi 1 saat 13 dakika 30 saniyede katedip ortalama 445 knot (823.8 km/h) yaparak, yeni bir hız rekoru kırdı. Kontrollerin başında olan Gibsonʼa uçak sahibi Robert Kay ve Hawker Beechcraft pilotu Aaron Comber eşlik etti. Şirket elde ettiği verileri doğrulanmaları için National Aeronautic Associationʼa verdi. Premier IA dayanıklı, alaşımlı carbon fiber/ epoxy petekli uçak iskeletlerinden üretilmştir. Premier IA hafif iş jeti klasmanında tek pilot ile uçurulmak üzere sertifikalandırılabilir. Ana güç kaynakları Williams International FJ44-2A motorları olan Premier IA mükemmel dizayn ve son derece modern uçuş enstrümanları ile Hawker Beechcraftʼın jet modelleri ailesinin en küçük ama en iddalı modeli konumundadır.

4 İnşaat Grubu na Yeni Premier 1A Satışı Gerçekleşti Türkiyeʼnin en önde gelen inşaat gruplarından birinin sahibi olan genç iş adamı ve yatırımcı, Mart ayı içinde Premier 1A satış antlaşmasını imzaladı. Türkiye içinde ve Avrupaʼnın çeşitli ülkelerine çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşmak için özel iş jetine yatırım yaptığını açıklayan iş adamının tercih ettiği model, hafif jetler sınıfında sunulan en modern teknolojik uçuş sistemleri ile donatılmış olarak sahibine Kasım 2010 yılında teslim edilecek. Tek pilot ile uçuş sertifikasına sahip olan Premier 1A, Türkiyeʼnin tüm havalanlarına sorunsuz şekilde iniş kalkış gerçekleştirebiliyor. ROLLS - ROYCE Rolls - Royce, United Airlines İle Anlaştı Rolls - Royce, Amerikan United Airlinesʼın 25 adetlik A350 siparişinin motorlarının Trent XWB olması için anlaşmaya vardı. A350 XWBʼlerin United Airlinesʼa 2016 ile 2019 yılları arasında teslim edilmesi bekleniyor. ROLLS - ROYCE Rolls - Royce Singapur da Üretime Başlıyor Rolls-Royce 700 milyon singapur doları yatırımlı Seletar tesisleri için zaman çizelgesini belirledi : 2012 ortasında üretime başlayacak yılında projelendirilen ve 2011ʼin ilk çeyreğinde yapımı tamamlanması beklenen yerleşkede; Trent motorları kurulum ve test tesisi, geniş kirişli (wide chord) pervane kanatları üretme tesisi, bölge çapında bir eğitim merkezi ve de bir adet ileri teknoloji tesisi bulunacak. İlk başta yılda 6000 ünite üretme kapasitesi olacak olan yerleşkenin üretim gücü ek sermaye ile 7600ʼe çıkarılabilecek. Merkezi üretime Boeing 787 Dreamlinerʼların kullanacağı Trent 1000 motorları ile başlayacak. Rolls Royce Operasyon Amiri Mike Terrett; [Trent] motorlarımızın kendine özgü 3-milli tasarımı ve montaj için parçayı bir araya getirmemiz gerekmesi, işin karmaşıklığını ve kullanılan teknolojinin seviyesini gösteriyor. dedi. Singapur Ticaret ve Endüstri bakanı Lim Hng Kiang da Rolls-Royce ile Asya bölgesinde bir üretim ağı kurmak konusunda birlikte çalışacaklarını belirtti.

5 Embraer 2009 u Kar İle Kapattı Brezilyalı uçak üreticisi Embraer 2009ʼun 4. çeyreğin için milyon dolar net kar açıkladı. Son açıklanan kar oranı ile birlikte Embraer 2009 yılını toplamda milyon dolar kazanç ile kapatmış oldu. Embraer, British Airwaysʼe ilk Embraer 190 uçağını mart ayında teslim etti. Uçak, seferlerini British Airwaysʼin altında faliyet gösteren BA CityFlyerʼin filosunda gerçekleştirecek. Teslim edilen uçak, İngiliz Havayollarıʼnın verdiği beşi kesin toplam sekiz siparişten ilki. Geri kalan siparişlerin 2010 yılı içersinde teslimlerinin gerçekleşeceği belirtiliyor. Gulf Air İstanbul a Embraer Serisi İle Uçacak* 2 Mart'tan itibaren İstanbul-Bahreyn arasında seyahat eden Gulf Air yolcuları, hava yolunun Embraer E-170 AR tipi yeni uçakları ile Gulf Air ile seyahatte yeni bir boyutu deneyecekler. 67 koltukluk uçakta yolcular Arap misafirperverliği ile ağırlanmanın yanısıra, her bir koltuk pencere kenarı veya koridor olmak üzere yapılandırılan, tamamı deri kaplı koltuklarda lüks ve konforun keyfini çıkarabilecekler. E170 jetʼin ferah Falcon Gold kabininde 36 inçlik (90cm) koltuk aralığı, 8 inçlik eğim ile 7 koltuk bulunmakta. Seyahat sırasında çalışmayı tercih eden yolcular ise dizüstü bilgisayarları için kabin içindeki elektrik prizlerini kullanabilirler. Ekonomi sınıfı yolcular ise 31 inçlik (77.5cm) koltuk aralığı ile hayal kırıklığına uğramayacaklar. Her iki sınıfta da teknolojinin en son örneğini yansıtan 3000'in üzerinde video ve ses kanallı uçak içi eğlence sistemleri bulunuyor. Gulf Air CEOʼsu Samer Majali: E-jet ailesini seçmemizin nedeni Embraerʼin rekabetçi ürün sunabilme esnekliğidir. Kapasite, güvenirlik, konfor ve ekonomik olan bu uçak, dünyadaki bölgesel taşımacılık standartlarını belirlemede kendini ispat etmiştir. Bölgesel jetler bölgesel seyahatte, yolcularımız için yeni bir konsepti başlatacaklar. *Ref: Airport Haber 10 Mart 2010

6 Embraer Gelecek Planlarını Açıkladı Embraer sektöründe rakipleri tarafından maruz kaldığı baskıya, var olan ürünlerini geliştirerek ya da yeni bir ticari uçak tasarlayarak, 12 ila 18 ay içinde cevap vermeyi amaçlıyor. Hedeflerindeki zaman çizelgesinden bahsederken, Embraerʼin Havayolu Piyasası Başkan Yardımcısı Mauro Kern, karar verme aşaması hakkında bundan daha kısa olabilir diyor. Birtakım kavramsal çalışmalar yaptıklarını ve düşük & yüksek hızda Turbopropʼlar, E-Jet ailesine geliştirmeler ve açık rotorlu motor teknolojisi kullanan geniş uçak modellerini incelediklerini belirtti. İlgilenilen bir ürün de, E-195 modelinin uzatılmış versiyonu olan ve şirket içindeki adı E-195X olan model. Kern, senelerinin yeni bir uçak modeli çıkartmak için doğru olmadığını vurgulayarak, Airbus ve Boeing şirketleri gibi mükemmel müşteri tabanları olan şirketlerle rekabeti arttırır şeklinde açıkladı. Kern, sektöre yeni giriş yapan ürünlerin bu iki önemli üretici karşısında hatırı sayılır zorluklarla karşılaşacaklarını belirtti. Kernʼe gore, açık rotor gibi teknolojilerin civarında yürürlüğe girmeleriyle birlikte, bu teknolojiyi kullanan uçakların operasyon masraflarının düşeceğini belirtti. Ayrıca Kern, Embraerʼin gelecekteki yeni E-Jet tasarımları hakkında büyük bir merak olduğunu da itiraf etti. Nihayetine ermiş bir karar vermek istiyoruz, diyen Kern, Embraerʼin amacının, ben de mentalitesinden ziyade ürünleri ile müşterilerine değer sağlamak olduğunu vurguladı. DELTA EKO HAVACILIK ve SAVUNMA, UZAY TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. Istanbul Harman Sokak 46B/1, Şenlik, Florya, İSTANBUL Tel: Fax: Ankara Cinnah Caddesi, No:106/6, Çankaya, ANKARA Tel: Fax:

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM Gulfstream G650 Test Uçuşları Geniş gövde Gulfstream G650ʼnin test uçuşları 2009ʼun son periyodunda kaldığı yerden 2010ʼda

Detaylı

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı.

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı. HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 78 22-01-2010 angar Investor Newsletter THY Yine Motorlarını Tercih Etti Türk Hava Yolları alımına yeni karar verdiği 14 adet A321 ve 6 adet A319 tipi A

Detaylı

HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010

HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010 HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010 Airex 2010 8. Defa Kapılarını Açıyor 30 Eylül - 03 Ekim Her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleşecek olan Airex 2010 Havacılık Fuarıʼnda, Hawker Beechcraft

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010 angar HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010 2010 Dünya Kupası nda Embraer den Müşterilerine Tam Destek Embraer, 2010 Dünya Kupası süresince Güney Afrikaʼya gelecek lüks jetlerine

Detaylı

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında BUSINESS AVIATION İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında Aralık ayı ortasında Hawker Beechcra+ tara[ndan yapılan duyuruyla yeni geliş2rilmekte olan ilk Hawker 800XPr modeli jet, geliş2rme programı kapsamında

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 angar Alitalia Yeni E 190 Siparişi Verecek Embraer, İtalyan şirke1 Alitalia nın EMB 190 modelini Bombardier in CRJ 900/ 1000 ve Sukhoi nin

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com E- Jet Siparişleri 1000 e Ulaş2 Fransa da gerçekleş/rilen 49. Paris Havacılık Fuarı nda açıklandığı üzere, Embraer in yeni dönem sacşlarının

Detaylı

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U THK UÇUŞ OKULLARI ş THK ş Eğitim Hizmetleri Türkiye'de sivil havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılığa kazandırılması ile ilgili 86 yıldan b yana faaliyetlerini sürdüren Türk Hava Krm; Türkiye'de

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Paris Air Show Özel Sayısı www.deltatrade.com Embraer in Paris Air Show 2011 deki başarısı Müşteri Kesin Sipariş Opsiyon Sriwijaya (Endonezya) 20 10 Kenya

Detaylı

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 Embraer den Farnborough 2010 da Gövde Gösterisi Bu hafta İngiltere de düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarında dünyanın en büyük üçüncü uçak imlatçısı Brezilya nin EMBRAER

Detaylı

BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL

BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL SAYI 12, Mayıs 2013 BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL LEGACY 500 EBACE E DAMGA VURDU LEGACY KRALLIĞI E- 195 VIP SHUTTLE BELÇİKALI LINEAGE 1000! 3 Ruag Münih:Lineage 1000 Yeni Bakım Merkezi BUSINESS AVIATION

Detaylı

PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ?

PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ? PLASTİK YOLCU UÇAĞI GERÇEKTEN PLASTİK Mİ? Yeni nesil yolcu uçakları evlerdeki basit plastikten yapılmadı. Gövdeleri, fiberglasa benzeyen fiber takviyeli plastik kompozitlerden üretildi. Uçak Gövdesinde

Detaylı

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2)

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) 3000 m Uçuş Tavanı 80 Km Uçuş Menzili 10 + Saat Uçuş Zamanı 10 Kg Yük Kapasitesi 50 Km Canlı Video Aktarımı Burkut çok

Detaylı

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi www.alanyatirim.com.tr Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi 25 Temmuz 2018 ÖZET BİLGİLER 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları nın ana faaliyet konusu yurt içi ve yurt dışında yolcu ve kargo hava taşımacılığı

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

Ankara ya Ana Hava Dağıtım Merkezi (Hub) Olarak Değer Katmak (Developing Ankara as an Aviation Hub)

Ankara ya Ana Hava Dağıtım Merkezi (Hub) Olarak Değer Katmak (Developing Ankara as an Aviation Hub) Ankara ya Ana Hava Dağıtım Merkezi (Hub) Olarak Değer Katmak (Developing Ankara as an Aviation Hub) Sunum İçeriği Havacılık Sektörüne Genel Bakış Hava İşletmeciliği ve Ana Dağıtım Merkezleri Ankara nın

Detaylı

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM 2014) Dünyanın en büyük uçağı olan An-225 Mriya, tasarımcısının adını taşıyor. SSCB dağılınca çürümeye terk edilen uçak, 2001 de yenilenip uçuruldu. ANTONOV

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST UÇACAKSANIZ EN İYİSİYLE UÇUN IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST Zorlu Air faaliyetlerini 1992 yılından bu yana Türkiye nin en büyük kuruluşlarından biri olan Zorlu Holding bünyesinde sürdürmektedir. Zorlu

Detaylı

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI BUSINESS AVIATION SAYI 11, Mayıs 2013 AMERİKALI PHENOM 300 LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI LINEAGE 1000, 10.000. UÇUŞ SAATİNİ TAMAMLADI!

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

HAVACILIK GENEL HAVACILIK

HAVACILIK GENEL HAVACILIK HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ Havacılık faaliyetleri kaça ayrılır? Nasıl Sınıflanır? Kuralar neden koyulmaktadır? Havacılık kurallarını kim koyar? Havacılık kurallarında rol alan havacılık organizasyonları

Detaylı

Türk Hava Yolları (Güncelleme)

Türk Hava Yolları (Güncelleme) www.alanyatirim.com.tr Türk Hava Yolları (Güncelleme) Analiz - Yorum 08 Nisan 2019 Türk Hava Yolları için 25 Temmuz 2018 tarihli değerlememizden sonraki dönemde yaşanan hem yurtiçi hem global ekonomik

Detaylı

Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor

Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor Pilotsuz uçuş, evde bagaj teslimi ve ayakta seyahat geliyor İngiliz Daily Telegraph gazetesi, uçak yolculuğunda 5, 10, 20 ve 50 yıl içinde yaşanabilecek gelişmeleri yazdı. 27.07.2017 / 08:34 Pilotsuz uçaklardan,

Detaylı

HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI

HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI Buket TOPEL Kurulu Üyesi TEI, Tusaş Motor Sanayi A.Ş 21 Aralık 2012 Dünyada Havacılığın Seyri Kaynak: Dünya Bankası, OECD, ICAO, Boeing, Airbus ve

Detaylı

Yýllarca Yollarca Þampiyon

Yýllarca Yollarca Þampiyon Yýllarca Yollarca Þampiyon nadolu Isuzu, dünya teknolojisinde Türkiye'ye uygun araçlar A üretiyor. Her yolda, her koþulda yüksek performans gösteriyor. Þampiyon Isuzu, yüksek kalitesi sayesinde uzun yýllar

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 17 Mart 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL İstanbul da yoğun kar yağışı trafik büyümesini sınırladı... Şubat ayında kötü hava koşulları arz büyümesini %5.4 seviyesine

Detaylı

*İlk aşamada, bahsedilen problemin matematiksel modelinin kurulması gerekmektedir. İlgili modelin açık ve kapalı formunu birlikte veriniz.

*İlk aşamada, bahsedilen problemin matematiksel modelinin kurulması gerekmektedir. İlgili modelin açık ve kapalı formunu birlikte veriniz. Yöneylem Araştırması Proje Ödevi Teslim Tarihi: 04.12.2017 *İlk aşamada, bahsedilen problemin matematiksel modelinin kurulması gerekmektedir. İlgili modelin açık ve kapalı formunu birlikte veriniz. Filo

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 14 Ocak 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL 2014 sonuçları beklentinin altında kaldı... Ancak önümüzde güçlü bir yıl görünmekte... 2014 yılı sonuçları şirket tahminleri

Detaylı

BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri

BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri BUSINESS AVIATION Sayı 14, Eylül 2013 Oyun Kurucu: LEGACY 450 Çin Yapımı İlk Legacy 650 Brezilya da İş Havacılığı Patlaması Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri Embraer Ürün Destek Alanında Zirvede! 3

Detaylı

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Borsa İstanbul Kodu: THYAO Genel Bakış Türkiye nin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Skytrax tarafından son dört senedir Avrupa

Detaylı

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak UYGULAMA 1 Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak Uçak Tipi HTK-224-TF-1 BOYUTLAR Kanat Alanı 77.3 m 2 Kanat Açıklığı

Detaylı

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, 1 Aralık 2007 Ocak-Eylül 2007 dönemi mali sonuçlarına ilişkin verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Son yıllarda Türk Hava Yolları olarak elde ettiğimiz başarılı sonuçlar hepimiz

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com CIT Aerospace ten 30 adet E- Jet Siparişi Embraer ve dünyanın önde gelen ulaşım finans kuruluşlarından CIT Grup, 10 adedi kesin olacak

Detaylı

TÜRK HAVA SAHASININ ETKİN KULLANIMI. Hava Ulaşımındada Duble yollar ve Tünellere İhtiyaç var

TÜRK HAVA SAHASININ ETKİN KULLANIMI. Hava Ulaşımındada Duble yollar ve Tünellere İhtiyaç var TÜRK HAVA SAHASININ ETKİN KULLANIMI Hava Ulaşımındada Duble yollar ve Tünellere İhtiyaç var NİSAN 2013 Sektörün Büyüklüğü Havayolu İşletmelerimiz Faaliyet Alanları Uçak Sayısı Koltuk Sayısı Kargo Kapasitesi

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 15 Haziran 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL Trafik Büyümesinde Olumlu Sinyaller... Trafik büyümesinde 2Ç15 itibariyle beklediğimiz canlanmaya parallel olarak,

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 15 Nisan 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL En Zayıf Çeyrek Geride Kaldı... 2Ç15 ten İtibaren Güçlü Trafik Büyümesi Bekliyoruz... 2015 yılının ilk çeyreği kötü

Detaylı

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr ELEKTRİKLİ ARAÇLAR Elektrikli Araçlar www.pilotcar.com.tr Yenilikçi bir gerçeklikle dinamik, sıradışı bir marka PC2 PC4 Piyasalardaki elektrikli araçlara yeni bir soluk... PILOTCAR, Pilot Taşıt Koltukları

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 17 Ağustos 20 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL Düşük baz etkisi verilere yansıdı, ancak sonuçları hala olumlu buluyoruz Haziran ayında Ramazan etkisi ile ertelenen

Detaylı

ATLAYIŞLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR EFES HAVAALANI - SELCUK - İZMİR

ATLAYIŞLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR EFES HAVAALANI - SELCUK - İZMİR ATLAYIŞLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR EFES HAVAALANI - SELCUK - İZMİR Tandem atlayışı için daha önceden eğitim almış olmanız ya da bir belge gerekmemektedir. Sadece on beş dakikalık bir brifing sonrasında tecrübeli

Detaylı

Elazığ Havalimanı. [vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Hata ARA. Yetişkin.

Elazığ Havalimanı. [vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Hata ARA. Yetişkin. Günümüzün gözde havalimanlarından birisi olan inşaası 1938 yılında başlamıştır. 1940 yılında tüm çalışmalar bitip hizmete açılmış, günümüzde ise uçuş faaliyetlerine hala devam etmektedir. 1996 bir restorasyona

Detaylı

SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI

SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI SEYRÜSEFER VE YARDIMCILARI DME (DISTANCE MEASURING EQUIPMENT) MESAFE ÖLÇME CİHAZI DME (Mesafe Ölçme Cihazı) Havacılıkta yaygın olarak kullanılan bir radyo seyrüsefer yardımcısıdır. Taşıtın yer istasyonundan

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Sivil Havacılıkta Çalışma Alanları, Fırsatlar ve Başarı Örnekleri Hava Aracı ve Komponent Üretimi İtki Sistemleri Talaşlı imalat Hassas döküm Kimyasal

Detaylı

Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış

Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış 17 Şubat 2015 Havayolu Sektörü - 2015 e Bakış Havayolu Sektörü Küresel Görünüm Havayolu sektörünün küresel toplam cirosu 2014 senesinde 751 milyar dolar olarak kaydedilirken, sektör toplamda 58 milyon

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Uçakta Bulundurulması Gereken Evraklar Gerekli dokümanların uçakta bulundurulması ve kontrollerde gösterilmesi gerekir. Bu belgelerin/evrakların eksik olması

Detaylı

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Küresel Havacılık Sektörü Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi THY Kargo 24 Saat İçindeki Hava Trafiği Hava Trafiği Gelişimi (1950 2007) ve Bugün Hava trafiği

Detaylı

DOC008. Doküman Kodu: 008. Yayınlanma Tarihi:

DOC008. Doküman Kodu: 008. Yayınlanma Tarihi: DOC008 Doküman Kodu: 008 Yayınlanma Tarihi:15.08.2017 Yürürlük Tarihi:1.10.2017 BÖLÜM 1 GENEL Tarih:01.09.2017 Bölüm: 1 Sayfa:1 BÖLÜM 1 GENEL 1.1 KONU Bu talimat Genel Havacılık kapsamında olan ve Ercan

Detaylı

Keşke Kelimesini Unutun!

Keşke Kelimesini Unutun! OPTUM CVX Serisi Keşke Kelimesini Unutun! Yeni Case IH Optum CVX Serisi; yeni, sınıfında fark oluşturan kaporta dizaynı, farklı tasarımı, güçlü ve ekonomik motor gücü seçenekleri, her türlü koşulda etkin

Detaylı

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS Yeni Tourliner. Keyifli bir yolculuk zamanı ETKİLEYİCİ BİR OTOBÜS Yeni Tourliner ilk bakışta hayranlık uyandırır. Sadece ekstra yüksek yolculuk konforu, mükemmel

Detaylı

Baktrans bir Bakioğlu Holding kuruluşudur.

Baktrans bir Bakioğlu Holding kuruluşudur. Baktrans bir Bakioğlu Holding kuruluşudur. Baktrans Havacılık Hizmetleri Hava Taksi VIP Taşımacılık Kurumsal Taşımacılık Turizm Amaçlı Geziler / İzmir Şehir Turları Hava Fotoğraf & Video Çekimleri Hasta

Detaylı

Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo

Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo 40 23 58.3 N 29 06 51.9 İnşaat çalışmalarına 2015 yılı içinde başladığımız çok amaçlı A tipi gümrüklü ve gümrüksüz depo ve antrepo yaklaşık 32 dönüm arazi üzerine kurulacaktır.

Detaylı

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR

Innovation by Inspiration TEVI.COM.TR YARATICI DÜŞÜNME ILE YENILIK Endüstriyel, Ticari, Kamu, Yer Destek Hizmetleri ve daha fazlası geniş bir yelpazede kullanım alanı ile sağlam ve güvenilir yük taşıyıcılar, personel taşıyıcılar ve çekiciler

Detaylı

UYGULAMA 2. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir

UYGULAMA 2. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir UYGULAMA 2 Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470, Eskişehir HTK-224-TF-2 BOYUTLAR Kanat Alanı 77.3 m 2 Kanat Açıklığı 26.34 m Boyu 26.16 m Yüksekliği 8.61 m MOTORLAR

Detaylı

Türkiye de Uçuş Eğitim Simülatörü Sektörünün Mevcut Durumu ve Hedefleri Çalıştayı

Türkiye de Uçuş Eğitim Simülatörü Sektörünün Mevcut Durumu ve Hedefleri Çalıştayı Türkiye de Uçuş Eğitim Simülatörü Sektörünün Mevcut Durumu ve Hedefleri Çalıştayı Savunma Sanayii Müsteşarlığı 26 Kasım 2010 Tamer KÖŞKER Proje Ofisi Yöneticisi KaTron Savunma Uzay ve Simülasyon Teknolojileri

Detaylı

Mega kentin mega projesi...

Mega kentin mega projesi... Mega kentin mega projesi... 200.000 m 2 kapalı alan... İstanbul 500 milyar USD ihracat hedefiyle yoluna devam eden Türkiyemizin lokomotifi. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın gıpta ile baktığı mega

Detaylı

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti

* Güvenilir Dişli Grubu. * Islak Disk Fren. Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans. Daha küçük direksiyon. *Yüksek Manevra Kabiliyeti Yüksek Verimlilik ve Güçlü Performans Hidrolik pompa motoru Düşük hıza ayarlanabilen Motorlu hidrolik pompa çıkış gücü, yüksek performans ve uzun kullanım ömrü sağlar. Forkliftin operatör tarafından değiştirilebilen

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Hava İşletici Sertifikaları Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A), Havacılık Teknik Denetleme Yönetmeliği (SHY 21), Ticari Hava Taşıma İşletmeleri

Detaylı

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk,. Dzerzhinskogo,104 B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel:. +375-17-3882020 SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti Erzurum Şehri Ön Teklif Minsk 2016 Teknik

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Bakım ve Yer İşletme Gereksinimleri Bütün Hava Koşullarında İşletme UÇUŞA ELVERİŞLİLİĞİN SÜREKLİLİĞİ Uçuşa elverişliliğin sürekliliğini sağlamak için; belli

Detaylı

Kastamonu Havalimanı uçak bileti

Kastamonu Havalimanı uçak bileti Devlet Hava yolları tarafından İstanbul-Kastamonu seferlerine ilk olarak 1959 yılında başlamış olan Kastamonu Havaalanı, yolcu sayısının yetersizliği nedeni ile bir süre uçuşları iptal edilmiş bir tesistir.

Detaylı

INSA467 Bölüm İki Kentsel Yolcu Taşıma Modlarını Karşılaştırılması

INSA467 Bölüm İki Kentsel Yolcu Taşıma Modlarını Karşılaştırılması INSA467 Bölüm İki Kentsel Yolcu Taşıma Modlarını Karşılaştırılması İçerik Nüfusa göre kent tanımı ABD Avrupa Toplu Taşıma Araç Türlerinin Karşılaştırılmaları Kentsel Yolcu Taşıma Modlarının Teorisi ABD'de

Detaylı

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ VI. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI UHUK-2016-000 28-30 Eylül 2016, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA

Detaylı

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti.

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. www.lapisteknoloji.com info@lapisteknoloji.com LAPİS Havacılık Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Havacılıkta Mutlak Güvenlik Kaynak: F. Banal EASA (Fmr) Director, Approvals and Standardisation Makine Ürün GÜVENLİK ZİNCİRİ Kullanıcı İnsan Destek

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur.

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. 1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. OYAK, Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. OYAK ın otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton,

Detaylı

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK Türkiye nin MİLLİ YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK 2015 yılında 5 milyar ciroya ulaşan savunma sanayisi sektörü, 1.7 milyar lık ihracata imza atıyor. Türk savunma sanayisinin her

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi. Diğer tanımlar. Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir? Tedarik Zinciri: Hizmet Örneği. Bölüm I Tedarik Zinciri Yönetimine Giriş

Tedarik Zinciri Yönetimi. Diğer tanımlar. Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir? Tedarik Zinciri: Hizmet Örneği. Bölüm I Tedarik Zinciri Yönetimine Giriş Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm I Tedarik Zinciri Yönetimine Giriş Doç. Dr. Kazım Sarı Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü Beykent Üniversitesi İşletmeler daima müşteri gereksinimlerini rakiplerinden

Detaylı

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı...

SAFİR ve SAFİR VIP. Yolculuk Keyfinin Tanımı... SAFİR ve SAFİR VIP Yolculuk Keyfinin Tanımı... Safir VIP ile yolculuğunuz daha konforlu... Beklenti ve taleplerin her gün arttığı yolcu taşımacılığı sektöründe Temsa, yolculuk keyfinin tanımını değiştiriyor

Detaylı

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA Havacılık Emniyeti 1. Hafta Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA İstanbul Kültür Üniversitesi Hava Lojistiği ve Sivil Havacılık Yer Hizmetleri Bölümleri Tanışma Tevfik UYAR, Uçak Mühendisi & MBA E-posta

Detaylı

NEW HOLLAND. TR6 Serisi

NEW HOLLAND. TR6 Serisi NEW HOLLAND TR6 Serisi New Holland markası, çiftçilerimizden aldığı desteği kendi tecrübesi ile birleştirerek yüksek teknolojiye sahip traktörler üretiyor. NEW HOLLAND TR6 Serisi TR6 Serisi 4 Silindirli

Detaylı

THK GÖKÇEN HAVACILIK. THK Gökçen Havacılık Faaliyet Alanları

THK GÖKÇEN HAVACILIK. THK Gökçen Havacılık Faaliyet Alanları THK GÖKÇEN HAVACILIK İsmini, THK tarafından yetiştirilmiş dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen den alan Gökçen Havacılık, 1986 yılında Türkiye de havacılık sanayisini kurmak, sivil sportif ve

Detaylı

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Giriş Hat Bakımı AMAC Aerospace in en yeni hangarı Türkiye'nin Güney Batısında, popüler turizm destinasyonu Bodrum-Milas Havalimanı'nda yer almaktadır ve

Detaylı

Hazırlayan: Mert S. ALBAYRAK. Ankara Bölge Md.

Hazırlayan: Mert S. ALBAYRAK. Ankara Bölge Md. Hazırlayan: Mert S. ALBAYRAK Ankara Bölge Md. Dünden Bugüne Hareket 60 yıldan uzun bir zamandır müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunmaktadır, Bu hizmetler

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları FLI MAP Çeşitli helikopterlere monte edilebilen Fli Map in geliştirdiği taşınabilir lazer altimetre sistemi pazardaki hızlı, detaylı ve doğru veri toplama ihtiyaçlarını gidermek için geliştirilmiştir.

Detaylı

DENEYSEL SPORTİF AMAÇLI İKİ KİŞİLİK HAFİF HAVA ARACI TASARIMI OKTAY DÖNMEZ

DENEYSEL SPORTİF AMAÇLI İKİ KİŞİLİK HAFİF HAVA ARACI TASARIMI OKTAY DÖNMEZ DENEYSEL SPORTİF AMAÇLI İKİ KİŞİLİK HAFİF HAVA ARACI TASARIMI OKTAY DÖNMEZ 1 Takdim Planı Deneysel Hafif Hava Aracının Tanımı Tasarım Yöntemi Tasarım Girdilerinin Tespiti Kanat Tasarımı Kanat Malzemelerinin

Detaylı

Uluslararası Piyasalar

Uluslararası Piyasalar Uluslararası Piyasalar Market Update Piyasa Gündemi ABD Hisse Senedi Piyasası ABD Merkez Bankasının gerçekleştirmiş olduğu 2018 yılının ilk FOMC toplantısının ardından yeni aya yükseliş hareketleri ile

Detaylı

ETS Türkiye'ye Hoşgeldiniz!

ETS Türkiye'ye Hoşgeldiniz! ETS Türkiye'ye Hoşgeldiniz! Şirketimize gösterdiğiniz ilgi için sizlere teşekkür ederiz. 1993 den beri, korozyon ve pas problemleri, temizlik sorunları, otel, marin, havacılık ve savunma sanayi gibi sektörler

Detaylı

HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER

HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER İlk helikopter fikri Leonardo da Vinci nin değildir. Ondan çok önce Çinliler, ucuna kuş tüyleri taktıkları çubuğu çevirip bırakınca uçan oyuncak yapardı.

Detaylı

Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo

Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo Rodaport Gümrüklü Antrepo ve Depo 40 23 58.3 N 29 06 51.9 İnşaat çalışmalarına 2015 yılı içinde başladığımız çok amaçlı A tipi gümrüklü ve gümrüksüz depo ve antrepo yaklaşık 32 dönüm arazi üzerine kuruldu.

Detaylı

BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ

BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ COVER PAGE PAGE No. 1 PAGE No. 2 BAJAJ AUTO (GÜNLÜK) ULAŞIMIN DÜNYA LİDERİ Bajaj, dünyada en çok güvenilen 3 tekerli taşıt markasıdır. Bajaj RE dünyada günde 58 milyondan fazla yolcu taşımaktadır. 25 ten

Detaylı

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı...

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı... PRESTİJ SD Rahatlığın Tanımı... Tasarruflu... Kısa ve orta mesafe taşımacılık alanında, personel taşımacılığı, transfer turları, VIP taşımacılığı ve özel turlara uygun olarak üretilen Prestij SD, konforu

Detaylı

TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75

TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75 TT4 Serisi TT4.50 TT4.55 TT4.65 TT4.75 Gelişmiş Özellikler ve Seçkin Konforun Yeni Temsilcisi TT4 Serisi Geniş ve klimalı kabini, modern görünümü, güçlü transmisyonu, powershuttle opsiyonu, sürüngen vitesi

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

Strong Barrier Safe Passage BAHÇE KAPI MOTORLARI. yaşam alanınıza katılan değer

Strong Barrier Safe Passage BAHÇE KAPI MOTORLARI. yaşam alanınıza katılan değer Strong Barrier Safe Passage BAHÇE KAPI MOTORLARI yaşam alanınıza katılan değer 3 HAYATTA ÖNEM VERDİĞİNİZ HERŞEYİN KONFORU VE GÜVENLİĞİ İÇİN R ENDÜSTRİYEL OTOMASYON ŞEHİR OTOMASYONU EV OTOMASYONU Biz kendimize

Detaylı

Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s

Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s Yıl: 4, Sayı: 17, Aralık 2017, s. 616-634 Tüzün Tolga ĠNAN 1 AĞIRLIKLI ORTALAMA ANALĠZĠ KAPSAMINDA HAVAYOLLARININ KOLTUK, KABĠN ĠÇĠ EĞLENCE VE BAGAJ PARAMETRELERĠ AÇISINDAN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ 2 Özet Bu

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 19 Ekim 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL Eylül Ayında Zayıfladı. Ancak 3Ç15 Verileri Hala Güçlü Eylül 2015 te trafik büyümesi Temmuz ve Ağustos a kıyasla yavaş

Detaylı

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey Türkiye, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması için Rusya ile anlaşma imzaladığını

Detaylı

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr ELEKTRİKLİ ARAÇLAR Elektrikli Araçlar www.pilotcar.com.tr Yenilikçi bir gerçeklikle dinamik, sıradışı bir marka PC2 PC4 Piyasalardaki elektrikli araçlara yeni bir soluk... PILOTCAR, Pilot Taşıt Koltukları

Detaylı

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI Skyline Ulaşım Ticaret A.Ş. bir Koçoğlu Grup iştirakidir. KOÇOĞLU GRUBU HAKKINDA M. Şükrü Koçoğlu tarafından 1981 yılında kurularak,

Detaylı

ÖZEL UÇUŞ İZNİ BELGESİ VERİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT (SHT-ÖUİB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖZEL UÇUŞ İZNİ BELGESİ VERİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT (SHT-ÖUİB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: ÖZEL UÇUŞ İZNİ BELGESİ VERİLME KURALLARINA İLİŞKİN TALİMAT Amaç (SHT-ÖUİB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı, uygulanabilir

Detaylı

Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ. Image here

Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ. Image here Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ Image here Makaslı Kapasite: 400 KG Hızı: 0,5-0,15 m/sn Kat ve Durak: 2/2 Askı Tipi: Makaslı Kat Rumuzları: 0,1 Makina Dairesi: Aşağıda Seyir: max-1700 mm Sistem: Hidrolik

Detaylı

PUTZMEISTER. KONYA SEMİNERİ ve BÖLGE YETKİLİ SERVİSİ MERTSAN MAKİNA ZİYARETİ. Marketing. 12 Haz 2014

PUTZMEISTER. KONYA SEMİNERİ ve BÖLGE YETKİLİ SERVİSİ MERTSAN MAKİNA ZİYARETİ. Marketing. 12 Haz 2014 PUTZMEISTER KONYA SEMİNERİ ve BÖLGE YETKİLİ SERVİSİ MERTSAN MAKİNA ZİYARETİ 12 Haz 2014 Marketing PUTZMEISTER KONYA SEMİNERİ Müşterilerle Konya buluşması Türkiye genelinde periyodik olarak düzenlenen eğitim

Detaylı

Yusuf ÇUHAN Operation Manager 17 September 2012

Yusuf ÇUHAN Operation Manager 17 September 2012 Yusuf ÇUHAN Operation Manager 17 September 2012 International Civil Aviation Organization (ULUSLAR ARASI SİVİL HAVACILIK BİRLİĞİ) European Aviation Safety Agency (AVRUPA SİVİL HAVACILIK EMNİYET AJANSI))

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 17 Eylül 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL Talepte Toparlanma Devam Ediyor Türk ayında bir kez daha güçlü trafik sonuçları açıklarken yurt dışı rotalarda toparlanmanın

Detaylı

TRJet ekibi sahip olduğu

TRJet ekibi sahip olduğu TRJet le standartlar yeniden tanımlanıyor TRJet ekibi sahip olduğu TRJet Ekibi engin havacılık deneyimiyle, kıtalar ve iş kültürleri arasında bir köprü kuruyor. Global çaptaki vizyonu ve yenilenmeye olan

Detaylı

Resim 1: Londra'nın en son önemli yapısı, "The Gherkin", 30 St Mary Axe, Kaynak: Swegon AB

Resim 1: Londra'nın en son önemli yapısı, The Gherkin, 30 St Mary Axe, Kaynak: Swegon AB Wall Street Journal kararını verdi: dünyanın herhangi bir yerinde son 30 yılda inşa edilmiş en ilham verici ve şık yeni gökdelen. 30 St Mary Axe te mükerrer sigorta şirketi Swiss Re tarafından kullanılan

Detaylı

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici

Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici Kuzey Kore'nin füzeleri dünyanın gündeminde: Yeni füze ABD'yi vurabilir mi? Kuzey Kore'nin yeni füzesi ABD'ye ulaşabilir mi? Uzmanlara göre Kuzey Kore'nin denemeleri Batı açısından kaygı verici. 18.05.2017

Detaylı