Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan, adaylığını geri çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ın birçok kez istifasına karşı olduğunu söylediği Fidan yeniden MİT Müsteşarı olarak atandı. Muhalefet ise Fidan ın görevine geri dönmesini hem yasal düzenlemeye hem de siyasi etiğe aykırı buluyor. *** Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Newroz un çözüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını belirterek, tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız dedi. Buna karşılık KCK Öcalan ın çağrısında yer alan 10 maddeyle ilgili henüz devlet tarafından adım atılmadığını, Kandil de düzenlenecek kongreye bizzat Öcalan katılmadan silahsızlanmayla ilgili bir karar almayacaklarını açıkladı. HDP ise Newroz alanında Öcalan ın mesajının kendi görüntüsüyle yayınlanmasını öneriyor. *** YÖK te rektörlerin katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla mücadele ve başkanlık sistemi için üniversitelerden destek istedi. Diğer yandan kişiye özgü bir başkanlık rejiminin inşasına dayalı çalışmalara karşı olduklarını açıklayan akademisyenler Anayasa ya ve demokratik süreçlere saygı başlıklı bir deklarasyon yayımladı. *** Faiz indirimi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın sert eleştirilerine hedef olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı son ekonomik gelişmelerle ilgili Erdoğan a brifing verdi. Brifing sonrası ortak bir mesaj yayınlanmadı. *** Ak Parti, siyasi partilerin "temelli" kapatılması hükmünün yürürlükten kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Muhalefet, bu önerinin tam bir yasaklama olmadığı görüşünde. *** İç Güvenlik Yasa Tasarısının 5 maddesi daha Meclis te kabul edildi. Hükümet, paketin henüz görüşülmeyen maddelerini komisyona çekme kararı aldı. Ancak yasa tasarısında emniyet güçlerine sınırsız yetki veren ve sıkıyönetim getireceği nedeniyle eleştirilen değişiklikler görüşmeleri tamamlanan maddeler içerisinde yer alıyor. *** Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç a suikast girişimi iddiasıyla başlatılan ve Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı nın Kozmik Odası na girilmesine kadar varan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

2 *** Türk Dil Kurumu nun (TDK) internet sitesindeki sözlükte "müsait" kelimesinin anlamlarından birinin "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlanması tartışmalara neden oldu. Kadın örgütleri cinsiyetçi vurgunun kaldırılmasını istedi. *** Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birçok kez gündeme getirilen Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş ta başörtülü bir kadının eylemcilerinin taciz ve saldırısına uğradığı iddiasıyla ilgili polisin yaptığı incelemelerde olayın yaşandığına dair somut bir delile ulaşılamadı Türkiye cinsiyet geçişinde hak ihlalinden mahkum oldu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir transseksüelin cinsiyet geçiş ameliyatı için yaptığı başvuruyu reddeden Türkiye nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi nin (AİHS) özel hayata saygı hakkını düzenleyen 8. maddesini ihlal ettiğine karar verdi. Ameliyat için Mersin de açılan davada Asliye Hukuk Mahkemesi başvurucunun üreme yeteneği olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiş, karar Yargıtay tarafından da onaylanmıştı. AİHM, yerel mahkemedeki sürecin, başvurucunun kendi cinsiyetini belirleme özgürlüğüne müdahale olduğunu vurguladı, cinsiyet geçişinin resmi olarak tanınması konusundaki Avrupa Konseyi kararlarını hatırlatarak, Türkiye yi 7 bin 500 Euro tazminat ödemeye mahkum etti.

3 AYM ye ifade özgürlüğü ödülü Columbia Üniversitesi, Küresel İfade Özgürlüğü Ödülü nü Anayasa Mahkemesi ne (AYM) verdi. Üniversite, AYM nin Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren İnternet Yasası ndaki mevzuat değişiklikleriyle getirilen kısıtlamaları iptal ettiğini ve ayrıca Twitter ve YouTube yasaklarını da kaldırdığını hatırlattı, uluslararası hukuk normlarını teşvik ederek ifade özgürlüğünü güçlendiren yargı kararları nedeniyle ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Berkin hep 14 yaşında... Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından başından gaz kapsülü ile vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Elvan ın ölüm yıldönümünde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenlenirken, polis bir çok kentte yapılan gösterilere müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara, İzmir ve İstanbul da Berkin in ölümünü protesto eden lise öğrencileri polisler tarafından darp edildi, polisler sivillere doğrudan silah doğrulttu. Gezi Parkı eylemlerinde devlet şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 8'inci isim olan Elvan ın ölümüyle ilgili soruşturmada ise bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Ailenin avukatlarından Aycan Çiçek; "Devletin taraf olduğu dosyalarda sık sık karşımıza çıkan bir durum bu. Cezasızlıkla sonuçlandırarak, katilleri aklamaya çalışıyorlar dedi.

4 Üniversite öğrencisi Erdoğan a hakaretten cezaevinde Kayseri de Erciyes Üniversitesi öğrencisi Aykutalp Avşar, Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan bir gösteride Recep Tayyip Erdoğan a diktatör dediği gerekçesiyle yargılandığı davada bir yıl iki ay hapis cezası aldı. Kayseri 7. Asliye Ceza Mahkemesi nin devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla verdiği hüküm nedeniyle polisler tarafından gözaltına alınan Avşar, Kayseri Merkez Kapalı Cezaevi ne gönderildi. Üniversite den afişe sansür İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Kulübü, Sanat Tarihi Merceğinden Güzellik Tarihi başlıklı bir panel için hazırlanan afişte, 16 ncı yüzyılın önemli sanatçılarından İtalyan ressam Tiziano Vecellio nun Amor Sacro e Amor Profano (Kutsal Aşk ve Beşeri Aşk) adlı resmi kullandı. Söz konusu afişi müstehcen bulan Fakülte Genel Sekreteri Aliye Yücel, öğrencilerden kullanılan resmin değiştirilmesini istedi, aksi takdirde afişin sekreterlik tarafından onaylanmayacağı söyledi.

5 Şuna sansür mansür bir şey yapın! cevabını alan öğrenciler Yücel e tepki göstererek etkinliği Sansür tasarımı yapıyoruz sloganıyla duyurdu. AKP yi eleştiren gazeteci Yavuz a ceza! Adana da yaşayan gazeteci Osman Yavuz, Çukurova Plus Haber isimli internet sitesinde yayımlanan bir yazısı nedeniyle hakkında açılan davada 2 bin 240 lira adli para cezası ödemeye mahkum oldu. AKP li yetkililerin şikayeti üzerine Ceyhan 3. Asliye Ceza Mahkemesi nde açılan davada mahkum olan Yavuz; yazısından dolayı Emniyet Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin internet sitesine el koyduğunu ve yayını durdurduklarını hatırlatarak, Yazımda herhangi bir tehdit veya hakaret unsuru yoktu. Sadece eleştiri hakkımı kullandım dedi. Erdoğan'ı eleştiren işçi talimatla işten çıkartıldı Kişisel Facebook adresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren paylaşımlarda bulunan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı A.S., Valilik talimatıyla işten çıkarıldı.

6 Müdürlük, A.S. nin çalıştığı taşeron firmaya gönderdiği gizli damgalı resmi yazıyla işçi hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep ederken, firma avukat Mehmet Bülent Ötkün'den konu ile ilgili hukuki yardım istedi. Dosyayı inceleyen avukatın talebin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğünü düzenleyen hükümlerine ve AİHM'in emsal kararlarına aykırı olduğunu belirtmesi üzerine bu işlemi yerine getirmeyen firma, Valilik tarafından yenilenen ihaleyi kazanamadı. İhaleyi kazanan yeni firma ise A.S. yi işten çıkardı. İzmir de basın açıklaması ve yürüyüş yasağı İzmir Valiliği, kamu güvenliği ve huzuru gerekçesiyle kentte yapılacak basın açıklamalarına, yerlerine ve katılımcı sayısına kısıtlama getirdi. Valiliğin resmi internet sitesinden yayınlanan karara göre, sınırlı sayıda kişinin katıldığı, makul sürede tamamlanan eylemlerin basın açıklaması sayılacağını bildirilirken; siyasi parti, dernek, sendika ve kamu kurumları önünde açıklama yapılması, açıklama öncesinde yürüyüş düzenlenmesi yasaklandı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Valilik kararı geri çekmek zorunda kaldı. Emniyet Baran Tursun Vakfı nın kapatılmasını istedi Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir de yedi yıl önce 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Baran Tursun adına kurulan ve

7 Türkiye genelinde polisin karıştığı olaylarda yakınlarını kaybeden aileler için çalışmalar yürüten Baransav Vakfı nın kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü ne başvurdu. Emniyet, vakfın raporlarıyla Emniyet teşkilatı ve çalışanlarının kamuoyu önünde hedef gösterildiğini ve ahlaka, milli birliğe, milli menfaatlere uygun olmayan yayınlarda bulunulduğunu savundu. Emniyet Genel Müdürlüğü daha önce de vakfın internet sitesi hakkında aynı gerekçelerle suç duyurusunda bulunmuş ancak Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı şikayetle ilgili takipsizlik kararı vermişti. Bakanlık, Vali Mutlu hakkında soruşturma izni vermedi İçişleri Bakanlığı, 2013 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarına polisin müdahalesi sırasında biber gazı fişeğiyle başından yaralanan Dilan Alp i yasadışı örgüt üyesi olmakla suçlayan dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında soruşturma açılması talebini reddetti. Avukatlar Gülizar Tuncer ve Umut Alkaç; Mutlu nun Alp hakkında, elinde molotof vardı, yasadışı örgüt üyesidir, taş atıyordu, militandır, bizde kayıtları var, marjinal grup üyesidir ve tam bir radikal mensuptur diyerek iftira ettiği, yargısız infazda bulunduğu ve masumiyet karinesini ihlal ettiği gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunmuşlardı. Bakanlık, Mutlu nun konuşmasının çarpıtma, dezenformasyon veya iftira amacı taşımadığını, Emniyet tarafından verilen bilgilere göre durumu kamuoyu ile paylaştığını savundu.

8 Gazeteciler Cemiyeti nden ifade ve basın özgürlüğü raporu Merkezi Ankara'da bulunan Gazeteciler Cemiyeti, Özgürlük için Basın projesi kapsamında hazırladığı Şubat ayı ifade ve basın özgürlüğü ihlalleri raporunu yayımladı. Ülkedeki hoşgörüsüzlük ortamının yoğunlaştığına ve kadına yönelik şiddetteki artışa dikkat çekilen raporda, yılın ilk iki ayında kamu görevlilerine hakaret suçundan 67 kişinin gözaltına alındığı, ağır hapis istemli davalar açıldığı kaydedildi. Cemiyet, Cumhurbaşkanı na hakaret suçundan her ay gazeteci, üniversite öğrencisi, işadamı onlarca kişinin gözaltına alınması artık sıradanlaştı dedi. Raporun tam metnine erişim için; content/uploads/2015/03/%c3%96ib_%c5%9eubat_2015_raporu.pdf Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı başladı Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi (TACSO) tarafından Kaos GL ve IHOP (İnsan Hakları Ortak Platformu) ile işbirliği içinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Katılım Sürecinde Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı 12 Mart günü Ankara da başladı.

9 Konferans ile ayrımcılıkla mücadele çerçevesinde uluslararası standartlar ve Türkiye deki uygulamaların tartışılması, AB ülkelerindeki ayrımcılıkla mücadele politikalarının nasıl oluşturulduğu ve uygulandığıyla ilgili deneyimlerin paylaşılması hedefleniyor. DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA *** Düşünce Suçları Müzesi nde bu hafta kadınlar 8 Mart yürüyüşü düzenliyor. Kadınlar eşitlik ve özgürlük talepleriyle kadına yönelik şiddete karşı kadınlar her yerde diyorlar. Ayrıca müzenin avlusunda erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren kadınlar için hazırlanan dijital anıt da yerini aldı yılında öldürülen kadınların sayısı 58 e ulaştı. Ayrıntılar için; DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI İstanbul un Maltepe İlçesi ne bağlı Gülsuyu Mahallesi nde 30 Eylül 2013 te uyuşturucu çetesi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik in ölümüyle ilgili 22 si tutuklu 35 sanığın yargılanmasına 9 Mart 2015 te devam edildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki 16 Mart 2015 e ertelendi. İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kurdî- Der (Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği) İzmir Şubesi hakkında Dernekler Yasası na muhalefet ettiği gerekçesiyle kapatma kararı verdi. İstanbul da Gezi Parkı eylemleri sırasında kamuoyunda kırmızılı kadın olarak tanınan Ceyda Sungur u hedef alarak biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin hakkında açılan davaya 10 Mart 2015 te devam edildi. İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada sanık polis amirlerini, tanık olarak dinlenen amirleri ise sanığı suçladı. Mahkeme hakimi dava dosyasına sunulan bilirkişi raporuna dair sanık avukatının savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi. İstanbul da 8 Şubat 2015 te düzenlenen AKP il kongresinde Berkin Elvan ın ölümünü protesto ederek pankart açtıkları için tutuklanan iki gencin yargılanmasına 9 Mart 2015 te başlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde davada mahkeme heyeti yasadışı örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

10 GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Yalova'da bir kavga esnasında astım hastası olduğunu belirtmesine rağmen polisin biber gazı sıkması neticesinde hayatını kaybeden Çayan Birben davasının 4. duruşması Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Mart 2015 tarihinde görülecek. Taksim'de 1 Mayıs 2014'te yapılan eyleme katıldıkları için gözaltına alınan ve haklarında "Mala zarar vermek", "Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "polise direnmek" iddiasıyla 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen 24 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 19 Mart 2015 tarihinde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri ( tr.org/sites.aspx?siteid=21&mod=cat&id=705 ) takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ

TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ 007 TÜRK YE NSAN HAKLARI HLALLER B LÂNÇOSU YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĐNFAZ (Keyfi Öldürme, Silah Kullanma Yetkisinin Đhlali ve Dur Đhtarına Uymadığı Gerekçesiyle Öldürülen ve Yaralananlar)

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

ISTANBUL ÜNIVERSITESI BGD'YE BELÇIKALI RAKIP

ISTANBUL ÜNIVERSITESI BGD'YE BELÇIKALI RAKIP Portal Adres ISTANBUL ÜNIVERSITESI BGD'YE BELÇIKALI RAKIP : www.memleket.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 13.02.2015 : http://www.memleket.com.tr/istanbul-universitesi-bgdye-belcikali-rakip-592936h.htm

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG. COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE GEÇGEL ve ÇELİK/TÜRKİYE (Başvuru no. 8747/02 ve 34509/03) KARAR STRAZBURG 13 Ekim 2009 İşbu karar AİHS nin 44/2 maddesinde belirtilen

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG.

CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI. (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA ĐNSAN HAKLARI MAHKEMESĐ KONUK - TÜRKĐYE DAVASI (Başvuru no: 49523/99) KARAR STRAZBURG 22 Haziran 2006 Đşbu karar AĐHS nin 44 2 maddesinde belirtilen koşullar çerçevesinde

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE KARYAĞDI TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 22956/04) KARAR STRAZBURG 8 Ocak 2008 İşbu karar AİHS nin

Detaylı

Trans Olmak Suç Değildir!

Trans Olmak Suç Değildir! Trans Olmak Suç Değildir! Anayasa ya göre herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ETEM KARAGÖZ TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 32008/05) KARAR STRAZBURG 15 Eylül 2009 İşbu karar AİHS

Detaylı

: İstanbul Barosu Başkanlığı

: İstanbul Barosu Başkanlığı 31.05.2013 815 İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İHBARDA BULUNAN : İstanbul Barosu Başkanlığı İHBAR EDİLENLER : Şiddet ve zor kullanan kolluk görevlileri, onlara bu yönde emir ve talimat verenler, bu

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no /02) KARAR STRAZBURG. 12 Nisan 2005

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no /02) KARAR STRAZBURG. 12 Nisan 2005 CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE ERTÜRK/TÜRKİYE (Başvuru no. 15259/02) KARAR STRAZBURG 12 Nisan 2005 Sözkonusu karar AİHS nin 44 2. maddesi uyarınca kesinlik

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE KARAARSLAN TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 4027/05) KARAR STRAZBURG 27 Temmuz 2010 İşbu karar AİHS

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE GÖLÜNÇ TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 47695/09) KARAR STRAZBURG 20 Eylül 2011 İşbu karar nihai olup

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/15, 6 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla, Gülen Cemaati ne yakınlığıyla bilinen ve

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ?

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? Bilindiği gibi Dr. Ersin Aslan ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin birinci yılı yaklaşıyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. MEHMET MÜBAREK KÜÇÜK - TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:7035/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRASBOURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ. MEHMET MÜBAREK KÜÇÜK - TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:7035/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRASBOURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYĐ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ MEHMET MÜBAREK KÜÇÜK - TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no:7035/02) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRASBOURG 20 Ekim 2005 İşbu karar AİHS nin 44 2. maddesinde

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ANAYASANıN TEMEL ILKELERI 2 1. madde Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin nitelikleri Cumhuriyetçilik Başlangıç ilkeleri Atatürk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/13462) Karar Tarihi: 22/12/2016 BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Yrd. Başvurucu : Burhan ÜSTÜN

Detaylı

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

Türkiye. İfade, Örgütlenme ve Toplanma Özgürlüğü

Türkiye. İfade, Örgütlenme ve Toplanma Özgürlüğü Ocak 2009 ülke raporu Türkiye 2008 yılında yaşanan ağır bir siyasi kriz nedeniyle yılın büyük bir bölümünde insan hakları reformları kesintiye uğradı. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Temmuz

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen üyesi Hasan Balıkçı anısına iki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 31 Ekim 2012 Nr. Ref.: RK 319/12 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Başvuru No: KI 03/12 Başvurucular Kastriot Gerbeshi Yüksek Mahkeme nin PKL. Nr. 88/2011 sayı ve 21 Eylül 2011 tarihli kararı hakkında

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI Sirküler Rapor 28.03.2013/84-1 ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi, 5.3.2013 tarihli ve 2012/829 sayılı Başvuru Kararında,

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01. Günlük Haber Bülteni 19.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.şanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

HUKUSAL ÇALIŞMALARI. Durum : Kayıt defterine yazılma tarihinin gecikmiş olması nedeniyle davanın reddine karar verildi.

HUKUSAL ÇALIŞMALARI. Durum : Kayıt defterine yazılma tarihinin gecikmiş olması nedeniyle davanın reddine karar verildi. 1. DOSYA : TEMYİZDE Karşı Taraf : Aydın E.D.M. Mahkeme : Aydın 2. İdare Mahkemesi Dosya no : 2002/482 Konu : İdari Kararın İptali HUKUSAL ÇALIŞMALARI Durum : Kayıt defterine yazılma tarihinin gecikmiş

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

Davanın selameti için sürgün

Davanın selameti için sürgün EVRENSEL GAZETESİ Tacize uğrayan kadını davanın selameti için sürmüşler! KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale de amirinin tacizine uğrayan Bakanlık çalışanı kadının sürülmesi ile ilgili soru önergesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf)

HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf) Ankara - 2017 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Nurcan YILMAZ ÖZEL ADİL YARGILANMA HAKKI KRİTERLERİNİN TÜRK İDARİ YARGILAMA HUKUKU AÇISINDAN MUHTEMEL VE GERÇEKLEŞEN ETKİLERİ

Nurcan YILMAZ ÖZEL ADİL YARGILANMA HAKKI KRİTERLERİNİN TÜRK İDARİ YARGILAMA HUKUKU AÇISINDAN MUHTEMEL VE GERÇEKLEŞEN ETKİLERİ Nurcan YILMAZ ÖZEL ADİL YARGILANMA HAKKI KRİTERLERİNİN TÜRK İDARİ YARGILAMA HUKUKU AÇISINDAN MUHTEMEL VE GERÇEKLEŞEN ETKİLERİ S.S. Onar İdare Hukuku ve İlimleri Arşivi Yayın No: 2016/3 İÇİNDEKİLER TAKDİM...VII

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar

MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar 24 Şubat 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) MİT Tasarısı ve Yasin El Kadı lar Fatih Saraç lar ve M.Latif Topbaş lar Değerli Basın Mensupları; --Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile

Detaylı

4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar

4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar 4Baronun Taraf Olduğu Bazı Davalar ALKOLLÜ İÇKİLERE DAİR YÖNETMELİĞİN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA Baromuz, 07.01.2011tarihli 27808 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR AYCAN İRMEZ BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2016/9400) Karar Tarihi: 23/5/2016 BİRİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Burhan ÜSTÜN

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: Günlük Haber Bülteni 09.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:08.03.2015 (1) (2) İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:08.03.2015 İNTERNET

Detaylı

KABUL EDİLMEZLİK KARARI

KABUL EDİLMEZLİK KARARI Priştine, 25 Ocak 2013 Nr. Ref.: RK 364/13 KABUL EDİLMEZLİK KARARI Başvuru No: KI 116/12 Başvurucu Lulzim Ramaj Telekomünikasyon Düzenleme Kurulu nun 1218/2/12 sayı 12 Haziran 2012 tarihli kararı hakkında

Detaylı

: HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A TÜRK MİLLETİ ADINA

: HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A TÜRK MİLLETİ ADINA T.C. ŞANLIURFA 1. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2015/874 KARAR NO : 2016/201 ----------- DAVACI : HÜSEYİN DARTAL İl Sağlık Müdürlüğü, Merkeı/ŞANLIURF A DAVALI : ŞA LIURFA VALİLİLİGİ _V_E_KI.-L -:-.,.. İ ------:

Detaylı

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Taksim in Valilik tarafından yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramına polis şiddeti

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı