RESİM SANATI GİRİŞ. haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RESİM SANATI GİRİŞ. haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati"

Transkript

1 RESİM SANATI haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Resim Eğitimi ve Resim Kültürünün evrensel değerler taşıdığı ve sınırlar tanımadığı için, tutumlu değerler içeren Resim dilinin öğrenilebileceği bilinmelidir. Resim dilinin sadece Resim Eğitimi sayesiyle ezberleneceği de bir gerçektir. Bu ise, gözetleme, görsel okuryazarlık, yansıma ve analizden ibaret olan Resim algılama yetisiyle mümkündür. Ancak bu şekilde sanat anlayışı alanında gereken bilgiler öğrenilerek Resim Sanatının engin ufuklarına girilebilir. Sanat, nihayetinde bir nevi yaratıcılık olduğu için, yaratıcılık yasaları, aynı zamanda sanat yasalarının ta kendileridir. UZAK HEDEFLER Resim Sanatının hedefi, çağdaş eğitim sistemi sayesiyle gözetleme ve görsel iletişim alanında, algılama ve ifade etme kabiliyet ve bilgilerinin kazandırılmasıdır. Bu şekilde gelişigüzellikten bilinçli ve rasyonelliğe yol açılır; sanat duygusal ve görsel bir bir karmaşa yerine us a dayalı bilinçsel bir analizin ifadesi olarak ortaya çıkmaktadır. Sanat yaratıcılığının temel hedefi ne kadar daha az masrafla bir sanat eserinin gün yüzünü görmesinden ibarettir. Bu eser bileşik ve kargaşa bir yapıt yerine daha basit ve izleyiciye daha yakın olan vasıfları içermelidir. GENEL HEDEFLER Analitik-düşünsel süreçler elde edilecek sonuçlara kıyasen daha önemlidir; onların sayesiyle ve yaratıcı bir eğitimin uygulanması sonucu öğrenciler arasında ilgi ve etkinliklerin arttırılması temin edilmelidir. Bunun çerçevesinde öğrencilerin özgür, özerk ve çok kültürlüğe açık demokratik vasıf ve özellik edinmeleri sağlanmalıdır. İlerideki dönemdeki yaratıcılıkla ayak uydurabilecek ve çok dinlilik karşısında hoşgörülü bir kişiliğin sağlanması temin edilmelidir.

2 ÖZEL HEDEFLER Doğanın analitik-soyut açıdan gelişmesi ve öğrencinin kendi kendini yetiştirmesi kabiliyetleri edinmesinin özünde öğrencinin geniş kapsamlı, açık, dinamik ve esnek bir eğitimden geçmesinden ibarettir. Bu sayede, çağdaş demokratik koşullarda bir birey olarak öğrencinin bireysel zirveye ulaşabilmesi için ilk sırada insancıl etik ve estetik değerlerinin ilerletebilmesi için sağlıklı bir ortam temin edilmelidir. BAŞARININ ÖNKOŞULLARI Program alanına ilişkin fonksiyonel sistem ve bilimsel esaslara dayalı esnek bir yöntem. Öğretmen Öğrenci asrasında karşılıklı, esnek ve yaratıcı bir ilişki; Öğretmen Resim Sanatı ve bu alandaki gelişmeleri yakından tanımalıdır. Öğrenci ise güçlü bir kavrama, algılama, ifade ve analiz yeten eklerine sahip olmalıdır. OBJEKTİF...(İntuitivite), bilinçli gelişme, özgüven, yaratıcılık, kontemplasyon, iluminasyon, uygulama ve Kosova toplumunun çağdaş demokratik süreçlerde takdim edilebilmesi kabiliyeti için gerekli olanlar: I. Gözetleme sayesiyle edinilen sanat becerilerinin kullanılması. Maddi şekil kompozisyonlarının restaurasyonu alanında öğrencilerin bireysel becerilerinin gelişmesi için eski metotlardan yararlanabilmeleri için şuna ihtiyaçları vardır: II. Sanatsal eserlerin restaurasyon tekniklerinin öğrenilmesi. Gözetleme, algılama, ifade ve analizlerini piyasaya göre belirleyebilmeleri için öğrencilerin şu becerilerinin olması şarttır: III. Kuramsal açıdan takdim yeteneği. Yaşadıkları ortamlarda resim eserlerinin uygulanması için şu yetenekleri ilerletilmiş olmalı:

3 IV. Estetik değerlendirme becerisi. Resim sanatı uygulamasının temel faktörü konseptinin geliştirilmesi için öğrencilerin şu vasıflara sahip olmaları gerekir: V. Fikir ve duyguların, uzaysal plastik şekillendirme olarak- sanat ile ifade edilmesi. PROGRAM İÇERİĞİ HAYATIN MUTLULUK OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞTE GÖRDÜM. UYANDIĞIM ZAMAN HAYATIN ÇABA OLDUĞUNU GÖRDÜM. ÇALIŞTIM VE ÇABANIN ASLINDA HAYATIN NEŞESİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM. Program içeriğinin amacı öğrencinin bireysel inceleme sonucu sanat eserlerin betimlenmesi hakkında görsel okur-yazarlık ve algılama kabiliyetini aşılamaktan ibarettir. GÖRSEL VE ALGILAMA KONUSUNDA RESİM SANAT SÜRECİ. Resim yaratıcılığı alanında kilitsel faktörler olarak iç ve dış etkilerden geçiş safhası. ALT LER: Basit ve bileşik Resim unsurları ve Resim sanat eserlerinin istikrarlı elementleri olarak görsel okur-yazarlık ve algılama safhalarının gelişimi. Resim eserleri ve onların uygulanması sonucu, bileşik sanat eserlerini gözetleme ve algılama kabiliyeti. Gözetlenme ve algılama sayesiyle eksikliklerin ortadan kaldırılıp esere bir tazeliğin kazandırılması ve Sanat eserinin oluşumuna katılan Resim elementlerinin sentezi. Gözetleme ve algılama kabiliyetinden hareket ederek, her Resim eseri şahıstan şahısa değişliklik göstermektedir. Hırs, ihtiras, koşulların kalitesi, soğuk - sıcak, kuru nemli, alıştırma, sinir istikrarlığı ve asabiyet, durgunluk hali, dinlenme ve huzurdan sonra doğan esin in etkileri sezilir.

4 I. EDİNİLEN GÖZETLEME VE ALGILAMA KABİLİYETİ İLE SANATSAL BECERİLERİN UYGULANMASI Vurgulanması gereken özellikler: el, göz ve us un uyumunun sağlanması, temas, inceleme Kosova da yaratılan çağdaş Resim kültürünü yakından tanıma. Daha üst seviyelerde gözetleme ve algılama kompozisyon ilkeleri hakkında bilginin edinilmesinde tüm bunlar gözönünde bulundurulmalıdır: kontrast harmoni ritım balans denge orantı hakimiyet yekvücutluk Resim kompozisyonların çizilmesi. ANTİKVİTET BAKIM VE ONARIMI VASITASIYLA RESİM SANAT STRÜKTÜRÜ VE ONUN ANALİZİ Bulunduğu ortam ve tarih sürecinde yapıldığı malzemeye göre her cisim değişik bir şekilde davranmaktadır. Genel olarak bakıldığında bu cisim ve eşya çürüme ve parçalanıp ufalma özelliği göstermektedir. Ancak onların bakıp korunması yönündeki teknikler hakkında yeterli bilgiler alındığı takdirde onların hızlı bir şekilde yok olmaları önlenmektedir. ALT Antik bir döneme ait bir cisimde Resim elementlerinden oluşan sanat eserinin bir bütün olarak analizi. Eski üstadların kullandıkları basit Resim elementlerin analitik sıralınışı. Eski üstadların eserlerinde günümüze kadar korunan bileşik Resim elementlerinin analizi ve onların bakımı. Eski sanatçıların kullandıkları malzeme ve tekniklerinin yansıması olan Resim elementleri arasında görülen çeşitlilik.

5 II. SANATSAL İFADELERİN RESTAURASYON TEKNİKLERİNİN ÖĞRENİLMESİ. 10 DERS Resimdeki bu sanat elemanlarının araştırılmasında yapılması gereken işler: çizgi, forma, tekstür, renk renklerin ilişkileri valer, ışık gölge, malzemenin kalitesi Aşağıda belirtilen eski eserlerin korunması için belirtilen ön bilgiler temin edilmeli: Porselan ve çömlekçilik ürünleri, cam, heykel, metal, fildişi ve kemik, mobilya, kumaş ve kilim, resim, şark resimleri, grafik, kitap, eski mimari eser onların enteriyer ve eksteriyerleri. YAŞADIĞIN TOPLUMDA RESİM SANATI ALT : III. KURAMSAL TAKDİM YETENEĞİ. 5 DERS Dünya ve Kosova tarihi içinde Resim Sanatı dönemleri Sanayi üretiminin gelişmesi resim dalında estetik kriterlerin gelişmesine endekslidir Endüstri estetiğinin etkisi İletişim aracı olarak Resimin dili. Kosova Resim Güzel Sanatlarına genel bir yaklaşım Resim Sanatının gelişmesi için tarihi koşullar ve Kosova daki Türklerin yaratıcılığı Kosova Türk Resim sanatında sezilen etkiler. RESİM SANATI İLE İFADE ETME KONUSUNDA RESİM DÖNEMLERİ Öğrencilerin resim sanatı ile ifade etme yetileri çocuğun büyüme ve yaşına endekslidir. Sözgelişi ortaokul çağındaki öğrencilerde başlayan entelektüel realizm safhası, öğrencide görülen olgunlaşma sonucu yavaş yavaş vizüel realizme dönüşmektedir.

6 ALT Resim Dilinin başlangıcı ilk çizgiden başlanarak resim yoluyla final çalışmanın tamamlanmasına kadar. Resim yoluyla sanatsal yapıtın yaratılmasında Resim elemanlarının karakteristik dönemleri. Dünyada ve Kosova da sanatsal yaratıcılık hareketlerinin gelişme safhaları hakkında değişik algılama ve ifade etme kabiliyeti IV. ESTETİK YÖNDEN DEĞERLENDİRME YETENEĞİ. 8 DERS Kosova da yaratan Türk resamların eserlerinde Resim sanat unsurları ve onların estetik yönde değerlendirmeleri sözkonusu olduğu zaman, devamda belirtilen inceleme ve araştırmaların, resimin yaratıcılığı etaplarında yapılması zaruri görülmektedir. Dokuz etap: Birincisi noktadan hareket eder ve biçim ile form la ilgilidir İkincisi noktanın devinimini sağlar Üçüncüsü çizginin ortaya çıkmasını etkiler Çizgi sayesiyle ortaya çıkan üçüncü boyut dengeyi sağlar Hareket ve sabit planda görülen uyum simetriye yol açar Dördünci etap strüktürel problematiğe aittir müzik resim taktı Beşinci etap doğa ve uzayla ilgilidir Altıncı etap hareket ile hareket içgüdüsü farklarından ortaya çıkar: aktif, medyatik ve pasif Yedinci etap algılama yetisiyle sağlanan hareketten geçer Sekizinci ve dokuzuncu etap hareketin derinliklerine iner. Estetik inceleme: renk yüzey hacim ve mekân Çizim teknikleri: kurşun kalem pene tuş lavire edilmiş tuş Resim teknikleri: yağlı boya

7 pastel karma teknik malzemenin serbest seçimi VİZÜEL OLMAYAN ALANDA UZAYSAL PLASTİK BİÇİMLENDİRME Uzaysal plastik biçimlendirme alanı bir görsel içeriğinin her tür açık veya kapalı mekânlarda şekillendirmesini kapsamaktadır. ALT V. UZAYIN PLASTİK BİÇİMLENDİRİLMESİ SANATI İLE FİKİR VE DUYGULARIN İFADE EDİLMESİ. 8 DERS Modelcilik: uzaysal plastik biçimlendirme teknikleri: alçı bronz odun tel diğer malzemeler ile çalışma. Multimedyum: bilgisayar grafiği grafik dizaynı sanayi dizaynı mimari; enteryer ve eksteryer sahne ve kostüm. Vizüel olmayan alanda plastik biçimlendirme incelemelerinin yapıldığı sırada tüm bunların gözönünde bulundurulması gerekir. Söz buradayken, öğrencilerin mevcut olan eserlere göre uyum sağlamaları yerine bu alanda işlenen konu ve ders programının öğrencilerin ihtiyaçlarına göre uyumlaştırılması ihtiyacının altı çizilmelidir. Çünkü yapılan değişiklikler hakkında öğrencilerin bilgisi yoktur ve bu alanda kendilerine gereken bilgilerin verilebilmesi için değişiklikleri bizaat incelemeleri beklenmektedir. Araştırılacak alanlar şunlardır: Duygu, sezi, müzik ve vizüel olmayan diğer auditiv uyarıcılar, örneğin, sır, hayal, düş, gerçek, gelecek temsiller hakkında vizüel önseziler, değişik din kitapları ve metinlerinden görülmeyen ve olağanüstü şeylerin yaşanması, uzayın oluşması konusunda fikir ve düşünceler.

8 RESİM GRAFİK TEKNİKLERİ VE MALZEMELERİ Malzemeler: plastik, seramik, balçık, alçı, bronz, odun, taş, tel, teneke-saç, alüminyum ve bakır folyaları ve diğer malzemeler ile çalışma. Resim Grafik teknikleri: çizim, tuş, pastel, akvarel, guvaş, temper, yağlı boya, kolaj, fresk, heykel, mozaik, vitraj, tapiseri, yüksek baskı, derin baskı, yüzeysel baskı, batık ve restorasyonda kullanılan diğer malzeme ve kimyasal reagensler. MOTİF VE DESTEK İnsan çevresi, doğa şekilleri türler; doğa olayları; İnsanlar, onların durumu ve çevreleri; Hayvanlar türler Diğer derslerden edinilen motivasyon; yazın eserlerinden esinleşme Kosova kültür zenginliği ve Kosova da yaşayan Türk halkının yaratıcılığından motivasyon Tarihi olaylar ve halkın gelenek ve göreneklerinden ilhamlaşma Motif ve ilham kaynağı olarak Resim ve kompozisyon elemanları Vizüel olmayan alandan, insanın iç dünyasından motivasyon. RESİM SANAT ESERLERİ Kosova ve dünya yaratıcılığında Resim sanatı eserleri Resim sanatı alanında Kosova ve dünya çapında yaratılan eserler ve onlarla ilgili yapılan analiz ve yorumlardan hareket ederek sanatın anlaşılması Kosova ve özellikle Türk resim sanatı ve kültür eserleri ile ilgili değini ve yorumların derlenmesi. SERGİ VE TANITIMLARIN TERTİPLENMESİ Bireysel, kolektif ve tematik sergilerin örgütlenmesi. Sergi, müze, galeri ve kiltir merkezlerine ziyaretlerin tertiplenmesi ve gezilerin örgütlenmesi.

9 METODOLOJİ VE KAZANIMLAR Kendi kendini eğiten öğrencilerin yaratıcılık ve hayal gücünü bireysel ve orijinel bir yeteneğin ifadesi olarak geliştirmesiyle öğrencilerin hedefe doğru yönelmeleri sağlanmalıdır. Öğrencilerin gruplar halinde çalışmalarının temin edilmesiyle kendi uzmansal bilgi, tecrübe ve yetenekleri artırılmalıdır. Bu yönde sürekli olarak çalışılarak istisnaların azami bir şekilde ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Yaratıcı grup ve timler halinde etkinliklerini sürdüren öğrencilerin çalışmaları süresinde güven ve özgüvenlerini arttırarak, doğru çözümlere götüren çözüm ve yollardan sapmaları önlenmelidir. EVAULASYON NOT VERME VE DEĞERLENDİRME Kosova da yaratılan Resim Sanatı ve yaratıcılığı için öğrencilerde doğru ve isabetli bir yaklaşım temin edilerek onların yaratıcılık değerlerinin ifade edilmesi ve toplumda uygulanmaları sağlanmalıdır. Bu arada human ekoloji, beraberlik, cinsiyetler, uluslar ve değişik din toplulukları arasında hoşgörü sağlanarak bu şekilde özde değerin arttırılması temin edilmektedir. Çerçeve veya uygulama programda içerilen sanat değerlerinin algılanması sayesiyle derleme ve ilkelerin kompozisyonu sayesiyle resim sanat eserlerini öğrencilerin gözetleme ve ifade edebilme yetisi kazanmaları hedeflenemktedir. Yaratıcılık ve orjinallik yanı sıra resim sanatı alanında duyarlı olan esneklik, akıcılık, özetleme ve yeniden definisyon yapılması becerileri edinilmeli. Bu şekilde zafiyetlerin farkedilmesi ve onların ortadan kaldırılması becerisi edinilmektedir. Kullanacağı malzeme ve başvuracağı teknikler konusunda kendi başına karar vererek yaşadığı toplumsal ortamda ve diğer kamuoyunda onları takdim edebilme vasıfları kazanmalıdır. Resim ve tematik içeriği, uygulanan resim tekniklerini, onun içerdiği estetik elementleri, resim sanatı alanındaki mesajlarını kavrayabilmesi için öğrencinin yetenekli olması yanı sıra Resim sanatı alanındaki eserler ve Kosova kültür zenginliği için ilgi göstermesi de gerekmektedir. Çalışmaya karşı profesyonel bir yanaşım sergileyen öğrencinin çıkar, özgirişim, sabır, kararlılık ve bağımsızlık gibi önsezi ve vasıflara da sahip olması hedeflenmektedir.

RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati

RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Yapısı ve uğraşı alanı ne olursa olsun tüm dersler, insan için ve insanlık adına sevgi, saygı, dayanışma ve rahat yaşama için

Detaylı

RESİM İŞ EĞİTİMİ 6. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati 7. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati

RESİM İŞ EĞİTİMİ 6. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati 7. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati RESİM İŞ EĞİTİMİ 6. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati 7. Sınıf Yıllık toplam 18 ders saati 6. Sınıf GİRİŞ Yapısı ve uğraşı alanı ne olursa olsun tüm dersler, insan için ve insanlık adına sevgi, saygı,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

Mühendislik Tasarımı İlkeleri (MFGE 202) Ders Detayları

Mühendislik Tasarımı İlkeleri (MFGE 202) Ders Detayları Mühendislik Tasarımı İlkeleri (MFGE 202) Ders Detayları Ders Adı Mühendislik Tasarımı İlkeleri Ders Kodu MFGE 202 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 2 1 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ

RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Öteden beri kişioğlunun resim çizme ve yaratıcı özelliğinin içinde gizlenmiş bir değer olarak varolduğu bilinmektedir. Böyle bir

Detaylı

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR?

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Temel sanat eğitimi çizgi, form, mekân, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin temeli Bauhaus a, Johannes Itten in

Detaylı

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim I ICM 111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Ülkemizde sanat ve tasarım sektörü, gerek yaratılan

Detaylı

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM ESTETİK ve SANAT 1.1 Düşünürlerin Estetik Kuramına İlişkin Genel Görüşleri... 3 1.1.a. Estetik Düşüncesine Genel Bakış... 5 1.1.b. Gerçekliğin Estetiksel Olarak Algılanması... 6

Detaylı

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat!

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Sanat eğitimi, çizgi, form, mekan, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin

Detaylı

Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları

Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları Mimarlık İlke ve Kavramları (MMR 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık İlke ve Kavramları MMR 111 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Resim Kurs Programı PROGRAMIN DAYANAĞI :

Detaylı

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS TEMEL TASARIM SINIF 10 - D ÜNİTE STRÜKTÜR KONU MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel olarak kumral ve açık

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları

Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Serbest El Çizim Teknikleri EÜT 142 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Kimyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları

Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları Mimari Kalıtı Koruma (MMR 482) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Kalıtı Koruma MMR 482 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

RESİM-İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74

RESİM-İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 RESİM-İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 GİRİŞ Üçüncü milenyuma adım attığımız bu yıllarda, demokratik süreçler, yüksek teknolojik gelişim ve son derece gelişmiş medya iletişimi damgasını

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 GİRİŞ Altıncı sınıf Teknoloji dersi önceki senelere ait bilgilerin devamı ve genişlemiş halidir. Teknoloji dersi, öğrencileri değişik tecrübe ve etkinliklerin

Detaylı

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarımında Desen I GRT111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 2. Kazanımlarla ilgili olarak programda örneklerine bakınız.. ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden

Detaylı

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Modelaj-Maket GTM 024 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Maket Yapımı ICM 494 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Form İnşa GRT114 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İç Mimariye Giriş ICM 121 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları

Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları Grafik Tasarıma Giriş (GTM 028) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarıma Giriş GTM 028 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı ICM 304 Bahar 2 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

SANAT VE TASARIM ALANI

SANAT VE TASARIM ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI SULU BOYA RESİM KURS PROGRAMI Ankara, 2017 1 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI....3 PROGRAMIN DAYANAĞI... 3 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

RESİM İŞ EĞİTİMİ GİRİŞ. HEDEF Etrafımızdaki çevre ile uyumun sağlanması ÖZEL HEDEFLER HEDEFLER 1. GÖZLEM GÖRME, İŞİTME, DOKUNMA,

RESİM İŞ EĞİTİMİ GİRİŞ. HEDEF Etrafımızdaki çevre ile uyumun sağlanması ÖZEL HEDEFLER HEDEFLER 1. GÖZLEM GÖRME, İŞİTME, DOKUNMA, RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Resim sanatı günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Bu sınıflarda okuyan çocuklar, resim sanatı

Detaylı

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları

Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Lojistikte Güncel Konular (LOG425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Lojistikte Güncel Konular LOG425 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Endüstri Ürünleri Tasarımı I

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Endüstri Ürünleri Tasarımı I 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Endüstri Ürünleri Tasarımı I EUT201 Güz 4 6-7 12 Önkoşul(lar)-

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

FAKÜLTE KURULU KARARLARI

FAKÜLTE KURULU KARARLARI T.C GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJĐ ENSTĐTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ MĐMARLIK FAKÜLTESĐ DEKANLIĞI Toplantı Tarihi : 11.04.2012 Toplantı Sayısı : 2012/06 Oturum Sayısı : 01 FAKÜLTE KURULU KARARLARI Prof.Dr.Tülay ESĐN (Başkan)

Detaylı

Gözlem ve çağrışım; yaratıcılık ve ifade becerisi; analiz ve değerlendirme.

Gözlem ve çağrışım; yaratıcılık ve ifade becerisi; analiz ve değerlendirme. RESİM İŞ SANATI haftalık 1, yıllık toplam 37 ders saati GİRİŞ Dünya da çağdaş gelişmeler, yeni yeni atılımlarla resim sanatı alanına da yansımaktadır. Kosova toplumunun Avrupa ve dünya standartlarını yakalama

Detaylı

Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki organik sektör için yeni bir konsept

Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki organik sektör için yeni bir konsept Alman-Türk İşbirliği Organik Tarım Çift taraflı işbirliği projesi (proje numarası TUR 11-01) Inter-Cluster Organics Closing Conference Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki

Detaylı

RESİM-İŞ EĞİTİMİ GİRİŞ

RESİM-İŞ EĞİTİMİ GİRİŞ RESİM-İŞ EĞİTİMİ (haftalık ders sayısı 1 yıllık toplam 37 ders saati) GİRİŞ Resim sanatı günlük hayatımızın ayrılmaz bir bölümü şeklini almış bulunmaktadır. Toplumsal bir varlık olan insanın ister toplumsal

Detaylı

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI YÖK ten 1 Mart 2 de Doktora programımıza olur alınması ile Fakültemizin dikey kuruluşu tamamlanmış olmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Detaylı

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları

Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Yaz Stajı (LOJ 499(Y)) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı LOJ 499(Y) Her İkisi 0 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: Bilgisayar Grafiği II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Bölüm Adı: Dersin Adı: Bilgisayar Grafiği II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Dersi Alan Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Adı: Bilgisayar Grafiği II Dersin Düzeyi: Doktora

Detaylı

Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları

Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sinema ve Tasarım GTM 002 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: GSH 1003 Dersi Veren Birim: ORTAK ZORUNLU DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI Dersin Türkçe Adı: Halk Oyunları Dersin Orjinal Adı: Halk Oyunları Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu:

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları

Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri EÜT 251 Güz 3 0 0 3 3

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ... 1 Okul Öncesi Eğitim... 1 Okul Öncesinde Resim Eğitiminin Gerekliliği... 3 Okul Öncesi Resim Eğitiminde Temel İlke ve Yaklaşımlar...

Detaylı

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri ICM 463 Güz 1 2 0 2 4

Detaylı

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sahne Tasarımı ICM 354 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (EUT461) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (EUT461) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (EUT461) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ TANIM Bir olay, düşünce veya duyguyu iki veya üç boyutlu olarak tasarlayan ve bunu resim ve heykel gibi sanat alanlarına uyarlayan sanatçılara yardımcı ara elemandır. A-GÖREVLER - Üç boyutlu tüm şekillerin

Detaylı

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları

Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Akademik İngilizce IV (ENG202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce IV ENG202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 201 Dersin

Detaylı

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI

3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI 3-4 Yaş Grubu Yaz Okulu Programı ETKİNLİK İÇERİĞİ VE AMAÇLARI ÇOCUK ZUMBASI Çocukların eğlenerek, iskelet ve kas sistemlerini güçlendirmeleri, doğru bir fiziksel gelişim göstermeleri amaçlanır. Etkinliğin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI GUAJ BOYA RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI GUAJ BOYA RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI GUAJ BOYA RESİM KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI..1 PROGRAMIN DAYANAĞI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları

Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sayısal Ortamda Modelleme MMR 261 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları

Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Gündelik Hayat ve Konut GTM 007 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i -

Detaylı

Yakın çevre ile işlevsel bağların kurulması

Yakın çevre ile işlevsel bağların kurulması RESİM İŞ EĞİTİMİ haftalık 2, yıllık toplam 74 ders saati GİRİŞ Psiko fiziksel bakımdan birinci ve ikinci sınıf arasında büyük farklar yoktur. Dolayısıyla, ikinci sınıflara ait ders plan ve programları

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları

Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlıkta Temel Tasarım II MMR 102 Bahar 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Serbest El Çizim İÇM 114 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi I Dersin

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı II (EÜT 202) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı II (EÜT 202) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı II (EÜT 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı II EÜT 202 Bahar 4 6 0 7 13 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları

Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Otomotiv Tasarımı (GTM 072) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Tasarımı GTM 072 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları

Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları Portfolyo Tasarımı (EÜT 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Portfolyo Tasarımı EÜT 412 Bahar 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Perspektif Ders No : 069017006 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Tasarımı GTM 042 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANASANAT ATÖLYE III (RESİM) Ders No : 0310380091 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 10 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar. 2.Sanat ve Teknoloji. 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili. 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler

1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar. 2.Sanat ve Teknoloji. 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili. 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler 1.Estetik Bakış, Sanat ve Görsel Sanatlar 2.Sanat ve Teknoloji 3.Fotoğraf, Gerçeklik ve Gerçeğin Temsili 4.Görsel Algı ve Görsel Estetik Öğeler 5.Işık ve Renk 6.Yüzey ve Kompozisyon 1 7.Görüntü Boyutu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI EYLÜL 25 EYLÜL 29 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL 22 EYLÜL (1. Hafta) 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: 1.1. Görsel İletişim ve Biçimlendirme

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı Tarihi (EUT244) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı Tarihi (EUT244) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı Tarihi (EUT244) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı Tarihi EUT244 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul

Detaylı

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır.

EĞİTİM SÜRESİ: Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır. Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Bilindiği gibi topraktan şekillendirilerek pişirilen her şeye SERAMİK denir. Seramik, insanların tarihi kadar eski ve köklü bir uğraş olarak günümüze kadar uzanmıştır.

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I ICM 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (GTM 047) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (GTM 047) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Animasyon (GTM 047) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3

Detaylı

ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ZORUNLU DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ SINIFLAR İLKOKUL ORTAOKUL DERSLER 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 6 6 5 5 Matematik 5 5 5 5 5 5

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı OYUNCULUK VE KARAKTER OLUŞTURMA OYU 421 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I ICM 213 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları

Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları Tasarım Yönetimi (EÜT 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tasarım Yönetimi EÜT 312 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları

Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları Pazarlama (EÜT 321) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama EÜT 321 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel İngilizce II ENG122 Bahar 4 0 0 4 4 Ön Koşul Ders(ler)i ENG121 Dersin Dili

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı IV EÜT 302 Bahar 4 6 0 7 15 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI. Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-YARIYILI Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersi Alan Birim(ler): Dersin Adı: Grafik Tasarımında Tipografi II Dersin

Detaylı

Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri

Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2017/2018 Güz Dönemi Lisansüstü Programlara Öğrenci Alımı Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri Anabilim/ Anasanat Dalları Program KONTENJAN TC Uyruklu

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

İmalat Teknolojisi Teorisi I (Metal Şekillendirme) (MFGE 303) Ders Detayları

İmalat Teknolojisi Teorisi I (Metal Şekillendirme) (MFGE 303) Ders Detayları İmalat Teknolojisi Teorisi I (Metal Şekillendirme) (MFGE 303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İmalat Teknolojisi Teorisi I (Metal Şekillendirme)

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Üretim Yöntemleri (MFGE 205) Ders Detayları

Üretim Yöntemleri (MFGE 205) Ders Detayları Üretim (MFGE 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Üretim MFGE 205 Güz 2 2 0 3 6.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 SERAMİK

Detaylı