TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI"

Transkript

1 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP Ġstanbul, 30 Mart 2011 NO: 19 KONU: Vakfımızın 2010 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.... Vakfımızın, 2010 yılı çalıģmaları aģağıda ilgili oldukları bölümler itibariyle özetlenmiģ, tarihli Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu iliģikte sunulmuģtur. ÜYELĠK - EMEKLĠLĠK Emeklilik talebinde bulunan vakıf yararlananlarının emeklilik iģlemleri ay içerisinde, aylık tahsisleri ise, emeklilik talebini takip eden aydan itibaren Vakıf Senedimiz ve Munzam Sosyal Güvenlik Hakları Yönetmeliğimiz hükümleri doğrultusunda gerçekleģtirilmiģ ve ikramiye ödemeleri yapılmıģtır. Yönetim Kurulumuzca, emeklilerimiz ile diğer hak sahiplerine ödenmekte olan gelir ve aylıklar, 2010 yılı için Ocak ayı ödeme döneminden baģlayan yılın ilk altı aylık dönemi için % 4 ve Temmuz ayı ödeme döneminden baģlayan yılın ikinci altı aylık dönemi için de % 3 oranında olmak üzere yıllık bazda uçtan uca % 7,12 oranında artırılmıģtır. Bankamız kadrosunda yeni göreve baģlayan vakıf yararlananlarının giriģ kayıtları tamamlanmıģ, ücretsiz izin kullananların iģlemleri sonuçlandırılarak, bu sürelerini hizmetlerine saydırmak isteyenlerin talepleri yerine getirilmiģtir. Bankamız kadrosundan istifa veya iģ akdi feshi nedenleriyle ayrılan eski vakıf yararlananlarından birikmiģ aidatlarını talep edenlerin aidatları faizli bakiyesi ile kendilerine ödenerek Vakfımızla iliģkileri kesilmiģ, Vakıftan yararlanma haklarını isteğe bağlı olarak devam ettirmek isteyenlerin talepleri Vakfımız Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanmıģ ve talep sahiplerine gerekli bildirimler yapılmıģtır. Primlerini ödemede gecikmeye düģenlerin borçlarının takibi titizlikle yürütülmüģtür. Ġsteğe Bağlı Olarak Vakıftan Yararlanma Yönetmeliği nin 4. maddesi uyarınca, 360 gün prim ve katılma payı ödeme süresini doldurmuģ olan isteğe bağlı olarak vakıftan yararlananlara, 2009 Ekim ile 2010 Ekim dönemi TÜFE değiģim oranını geçmemek kaydıyla prime esas aylıklarını artırabilecekleri hususu ve yatıracakları 2011 yılı prim tutarları bildirilmiģtir.

2 Vakfımızdan aylık veya gelir alanların yoklama iģlemleri, önceki yıllar paralelinde 15 Ekim Kasım 2010 tarihleri arasında, aylık alan yetim kız ve erkek çocuklar için yapılmıģtır. Muhtaç anne, baba ve kız kardeģler ile dul eģlere iliģkin yoklama bilgileri bizzat Vakfımız tarafından temin edilmiģtir. Yoklama iģlemleri sırasında tespit edilen nedenlere bağlı olarak, 13 ü kız ve 6 sı erkek çocuk olmak üzere, toplam 19 kiģinin yetim aylığı kesilmiģtir. Vakfımız faaliyetlerinin duyurulması ve vakıf yararlananları ile iletiģimin hızlandırılarak etkinleģtirilmesi amacıyla Vakfımız adına bir internet sitesi kurulmasına iliģkin çalıģmalar tamamlanmıģ ve adresli internet sitemizin hizmete açıldığı 10 Haziran 2010 tarih ve 15 sayılı Genel Mektup ile vakıf yararlananlarına duyurulmuģtur. Vakıf yararlananları ile diğer hak sahiplerine ait dosyaların manyetik ortamda yedeklerinin oluģturulması ve elektronik arģiv sistemine aktarılması iģlemlerine 2010 yılı içerisinde de devam edilmiģtir. Operasyonel iģlemlerin merkezileģtirilmesi kapsamında Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. Ġç Operasyonlar Bölümü tarafından gerçekleģtirilmekte olan emekli, dul ve yetim aylıklarına haciz uygulanmasına ve icra ödemelerine iliģkin iģlemler, tüm süreç Vakfımız tarafından üstlenilmek üzere devir alınmıģ ve uygulama değiģikliği Bankamızın 25 Kasım 2010 tarih ve sayılı Genel Mektubu ile üyelerimize duyurulmuģtur. Dul ve yetimlerimiz ile emekli, faal ve isteğe bağlı vakıf yararlananlarının Vakfımıza yazılı ve sözlü olarak ilettikleri sorunların Vakıf Senedimiz ile yönetmeliklerimiz çerçevesinde tatminkar çözümlere ulaģtırılması için azami gayret gösterilmiģtir. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu nun 23/11 maddesine göre emekli aylığı ödemesinde vergiden istisna edilen miktarlar, değiģiklik tarihleri itibariyle aģağıdaki gibidir. DeğiĢiklik Tarihi Ġstisna Tutarları (TL) ,44 TL ,58 TL itibariyle Vakıf yararlananlarımızın sayıları, 2009 sonu rakamlarıyla karģılaģtırılmalı olarak aģağıdaki tablolarda gösterilmiģtir. FAAL VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK FAAL VAKIF YARARLANANLARI ĠSTEĞE BAĞLI VAKIF YARARLANANLARI TOPLAM PRĠM ÖDEYEN VAKIF YARARLANANI SAYISI EMEKLĠ VAKIF YARARLANANLARI TABLOSU FARK EMEKLĠ ( I ) MÜTEVEFFA DOSYA SAYISI ( II ) AYLIK ÖDENEN DOSYA SAYISI (I+II) DUL VE YETĠM SAYISI ( III ) AYLIK ÖDENEN KĠġĠ SAYISI ( I+III )

3 3 SOSYAL YARDIMLAR Sosyal Yardımların Yapılmasının Esaslarını Belirtir Yönetmelik çerçevesinde, tabii afetlerden zarar gören vakıf yararlananlarına verilen yardımın azami tutarı TL ve evlenme dolayısıyla verilen yardımın azami tutarı TL olarak belirlenmiģ, yurt dıģında tedavi için verilen yardımın miktarının ise TL olarak devam etmesi uygun görülmüģtür. Tabii Afetlerden Zarar Görenlere Yapılacak Yardımların Esaslarını Belirtir Yönetmelik gereğince yapılmakta olan yardımın azami tutarı da TL olarak tespit edilmiģtir. ArtıĢların tarihinden geçerli olması Yönetim Kurulu muzca tarihinde karara bağlanmıģ ve değiģiklikler tarih ve 16 sayılı Genel Mektup ile vakıf yararlananlarına duyurulmuģtur. Ölüm Yardımı Yönetmeliği uyarınca yapılmakta olan ölüm yardımının TL'ye, kazaen maluliyet yardımının TL'ye, vakıf yararlananlarından tahsil edilen ölüm yardımı aidatının ise 80.- TL'ye yükseltilmesi ve aidatın yarısının Nisan 2010 aylıklarından, yarısının da Ağustos 2010 aylıklarından tahsil edilmesi; Prim, Aidat ve Katılma Payları Yönetmeliği uyarınca mevcut vakıf yararlananlarından alınan maktu yıllık aidat ile Vakfa yeni kaydedilenlerden alınan maktu giriģ aidatının 72.- Ģer TL olarak tespit edilmesi ve maktu yıllık aidatın 6.- TL lik aylık eģit taksitler halinde, maktu giriģ aidatının ise yeni vakıf yararlananının ilk aylığından defaten tahsil edilmesi Yönetim Kurulu muzca tarihinde karara bağlanmıģ ve tarihi itibariyle uygulamaya giren değiģiklikler tarih ve 182 sayılı Tamim ile çalıģanlarımıza ve emeklilerimize duyurulmuģtur. HUKUKĠ ĠġLEMLER - RAPORTÖRLÜK - ĠNSAN KAYNAKLARI Vakfımızın taraf olduğu davalar takip edilerek, Vakfımız lehine sonuçlar elde edilmiģtir. Vakfımız alacaklarının tahsili amacıyla icra takipleri yapılarak alacaklarımızın bir an evvel tahsili yoluna gidilmiģtir yılında Vakfımızın taraf olduğu toplam dava ve icra takibi sayısı 210 olup, bunlardan 81 tanesi dava, 129 tanesi ise icra takibidir. Yönetim Kurulumuzun talep ettiği veya Vakıf Ġdaresinin ihtiyaç duyduğu hukuki araģtırmalar veya mütalaalar hazırlanmıģtır. Tapu sicil müdürlükleri ve diğer resmi kuruluģlarda kullanılan belgeler hazırlanarak, noterden tasdikleri yaptırılmıģtır. Yönetim Kurulumuz aylık olağan toplantıları dıģında ihtiyaç duyuldukça ara toplantılar yapmıģtır. Ayrıca yıl içinde, MaaĢ Komisyonu kuruluģ amacı doğrultusunda toplantılar yapmıģtır. Yönetim Kurulumuzun sekreterya hizmetleri özenle yerine getirilmiģ; gruplar arası organizasyon ve iģbirliği, iģ tanımı ve iģ basitleģtirmesine önem verilerek, insan kaynaklarımız rasyonel ve verimli Ģekilde istihdam edilmiģtir.

4 4 GAYRĠMENKULLERĠMĠZ 2010 yılında küresel ekonominin uygulamaya konulan devlet desteklerinin katkısıyla toparlanmaya devam etmesi paralelinde Türkiye ekonomisinde gözlenen kuvvetli büyüme performansı, ekonomiye güveni ve yabancıların ilgisini arttırırken, gayrimenkul sektörü için de moral kaynağı olmaya devam etmiģtir. Konut kredilerinde görülen talep ve geniģleme konut sektörünü olumlu etkilemiģ, ancak talep artıģına karģın fiyatlar ve kiralar durağanlığını korumuģtur. Bu kapsamda, gayrimenkul sektöründe mevcut projeler devam ederken yeni projelere de baģlanmıģtır. Vakfımız ve çoğunluk hissesine sahip olduğu iģtiraklerinin aktiflerindeki arsa nitelikli taģınmazlarımız ile ilgili olarak önceki yıllarda baģlatılan imar durumu iyileģtirme ve proje geliģtirme çalıģmalarına 2010 yılında da devam edilmiģtir yılında da binalarımızın periyodik bakım, onarım ve yenileme çalıģmaları tasarruf ilkelerine azami surette özen gösterilerek zamanında yaptırılmıģtır. GeçmiĢ yıllarda olduğu gibi bu yıl da binalarımızın tamamı all risk kapsamında Anadolu Anonim Türk Sigorta ġirketi nce sigortalanmıģtır. Yapılan araģtırmalar, Türkiye nin batı kesimlerinde kiracılık oranının artmaya devam ettiğini ve Ġstanbul da her 10 aileden yaklaģık 4 ünün kiracı olduğunu gösterse de, 2010 yılında Türkiye genelinde konut kiralarındaki durağanlık devam etmiģ, Ġstanbul ve Ġzmir de konut kiralarında çok sınırlı artıģlar gözlenirken, Ankara da gerileme görülmüģtür yılında, kiracılarımız tarafından boģaltılan konut ve iģyerlerinin, piyasa koģullarına uygun Ģekilde, süratle yeni kiracılara kiralanması için azami gayret gösterilmiģ, kiraları piyasa rayicinin altında kalan kiracılar ile görüģmeler yapılarak kiraların arttırılmasına çalıģılmıģ, kira artırım talebimize olumsuz yanıt veren kiracılarımız aleyhine kira tespit davaları açılmıģ ve kiracısı olduğu konut veya iģyerini kira kontratındaki koģullar nedeniyle boģaltmak isteyen bazı kiracılarımızla da piyasa koģullarına uygun yeni kontratlar imzalanmıģtır. Gayrimenkul piyasasında gözlenen olumsuzluklara rağmen, 2010 yılında kira gelirlerimiz, bir önceki yıla göre 8,2 artıģla, toplam ,51 TL olarak gerçekleģmiģtir. ĠġTĠRAKLERĠMĠZ 2010 yılında da iģtiraklerimizin durumları yakından takip edilerek, Genel Kurul toplantılarına iģtirak edilmiģ, kar dağıtım kararı alanlardan temettüler zamanında tahsil edilmiģ ve sermaye artırım kararlarına göre bedelli ve bedelsiz hisse senetleri alınmıģtır. GerçekleĢtirmiĢ olduğu % 46,12 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı neticesinde Bankamızdan ,31 TL tutarında bedelsiz hisse senedi alınmıģtır. Yapılan bu sermaye artırımı sonucunda Vakfımızın Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. ye ait nominal hisse senedi tutarı ,71 TL den ,26 TL ye yükselmiģtir. Ġstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda hisse senetlerinin ulaģtığı fiyatlar göz önüne alınarak, Yönetim Kurulumuzun, uygun piyasa koģullarının oluģması halinde, Vakfımızın sahip olduğu Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. C Grubu hisse senetlerinin nominal TL lik kısmının satıģını öngören tarihli ve TL lik kısmının satıģını öngören tarihli kararlarına istinaden toplam nominal TL tutarındaki ĠĢ-C hisse senedi toplam TL karģılığında yıl içerisinde muhtelif tarihlerde ĠMKB de satılmıģtır.

5 5 Yönetim Kurulumuzun tarihli toplantısında satıģına karar verilen TL nominal değerdeki Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.ġ. hisse senetleri değiģik tarihlerde TL karģılığında ĠMKB de satılmıģtır. Yıl içerisinde, tamamına yakın kısmı Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. hisse senetleri ile ilgili olmak üzere, toplam ,25 TL nakit temettü geliri tahsil edilmiģtir. FON YÖNETĠMĠ ve MUHASEBE 2010 yılı, 2008 in son aylarında baģlayan küresel krizin etkilerinin azaldığı ve ekonomik toparlanmanın sürdüğü bir yıl olmuģtur. Bununla birlikte, özellikle ABD, Euro Bölgesi ve Japonya gibi geliģmiģ ülkelerde toparlanma süreci oldukça yavaģ ve sancılı bir Ģekilde yürümektedir. Avrupa da yaģanan borç krizi, Yunanistan ın ardından milli gelirine kıyasla kamu borç stoku en yüksek ülkelerden biri olan Ġrlanda üzerinde de etkili olmuģ ve buna bağlı olarak Euro, ABD Doları karģısında önemli ölçüde değer kaybetmiģtir. Global piyasalarda artan risk algılaması paralelinde hisse senetleri piyasalarında önemli dalgalanmalar yaģanmıģtır. GeliĢmekte olan ülkeler ise krizin etkisinden çabuk sıyrılmıģ ve dünyadaki bol likidite ortamının da etkisiyle geliģmiģ ülkelere göre daha hızlı büyümeye baģlamıģtır. Diğer geliģmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye de de, geliģmiģ ülkelerin aģırı geniģletici para politikası uygulamalarını sürdürmeleri paralelinde, yabancı sermaye giriģleri yoğunlaģmıģtır. Bu doğrultuda, ĠMKB-100 endeksi kriz öncesi seviyelerini aģmıģ ve sabit getirili menkul kıymetlerin getirileri gerilemiģtir yılına genel olarak bakıldığında Türk Lirası, ABD Doları ve Euroya karģı reel olarak değer kazanmakla birlikte, yılın son aylarında bu trend yön değiģtirmiģtir. Kredi derecelendirme kuruluģu Fitch, Türkiye nin kredi notunu BB+ olarak teyit ettiğini ve görünümünü durağandan pozitife çevirdiğini açıklamıģtır. Böylece Türkiye, yatırım yapılabilir seviyeye bir adım daha yaklaģmıģtır. Dalgalanmaların ve belirsizliğin devam ettiği bir dönemde asgari risk alarak Vakfımız fonlarını en iyi Ģekilde değerlendirmek amacıyla, geçmiģ yıllarda olduğu gibi, Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. Sermaye Piyasaları Bölümü, Hazine Bölümü ve ĠĢ Portföy Yönetimi A.ġ. ile iģbirliği yapılmıģ, fonlarımız Hazine Bonosu, Devlet Tahvili, yatırım fonu ve vadeli mevduatta değerlendirilmiģtir. Vakfımız aktif toplamı, bir önceki yıla göre % 64,79 oranında artarak tarihi itibariyle ,25 TL ye ulaģmıģtır. Vakfımız gelirlerinin ,32 TL ve giderlerinin de ,61 TL olarak gerçekleģmesi sonucunda, 2010 yılında Vakfımızın ,71 TL gelir fazlası oluģmuģtur.

6 6 Bilgi edinilmesini ve çalıģan ile emekli vakıf yararlananlarına duyurulmasını rica ederiz. Saygılarımızla, TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI Ġbrahim Hızlıkan Müdür Füsun TümsavaĢ Yönetim Kurulu BaĢkan Vekili EK: 1. Bilanço (1 sayfa) 2. Gelir-Gider Tablosu (1 sayfa)

7 AKTİF TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI BİLANÇOSU ( TL) PASİF HAZIR DEĞERLER ,62 TİCARİ BORÇLAR ,15 KASA 135,44 ALINAN DEPOZĠTO VE TEMĠNATLAR ,15 BANKALAR ,18 DİĞER BORÇLAR ,62 MENKUL KIYMETLER ,89 ÖLÜM YARDIMI FONU ,62 ÖZEL KESĠM TAH. SEN. VE BONO ,92 KAMU KESĠMĠ MENKUL KIYMETLER ,97 ÖDENECEK VERGİ VE DİĞER YÜKÜM ,20 ÖDENECEK VERGĠ VE FONLAR ,20 TİCARİ ALACAKLAR (KISA VADELİ) ,00 VERĠLEN DEPOZĠTO VE TEMĠNAT ,00 GEL. AY. AİT GEL.VE GİD. TAH ,19 DİĞER ALACAKLAR ,69 GELECEK AYLARA AĠT GELĠRLER ,60 VAKIF YARARLANANLARINDAN GĠDER TAHAKKUKLARI ,59 ALACAKLAR (KISA VADELĠ) ,69 GEL.AY.AİT GİDER VE GELİR TAH ,57 GELĠR TAHAKKUKLARI ,57 DİĞER BORÇLAR (UZUN VADELİ) ,32 VAKIF YARARLANANLARINA BORÇLAR ,32 TİCARİ ALACAKLAR (UZUN VADELİ) ,72 VERĠLEN DEPOZĠTO VE TEMĠNAT ,72 ÖDENMİŞ SERMAYE 5,00 DİĞER ALACAKLAR (UZUN VADELİ) ,38 VAKIF YARARLANANLARINDAN ALACAKLAR ,38 SERMAYE YEDEKLERİ ,32 MALİ DURAN VARLIKLAR ,56 ĠġTĠRAKLER YENĠDEN DEĞERLEME ARTIġI ,05 ĠġTĠRAKLER ,76 DĠĞER SERMAYE YEDEKLERĠ ,27 DĠĞER MALĠ DURAN VARLIKLAR ,80 MADDİ DURAN VARLIKLAR ,82 GEÇMİŞ YILLAR GELİR FAZLASI ,74 ARAZĠ VE ARSALAR 2.000,00 GEÇMĠġ YILLAR GELĠR FAZLASI ,74 YER ALTI VE YER ÜSTÜ DÜZENLERĠ ,00 BĠNALAR ,55 DEMĠRBAġLAR ,98 DÖNEM NET GELİR GİDER FAZLASI ,71 BĠRĠKMĠġ AMORTĠSMANLAR ,80 DÖNEM NET GELĠR FAZLASI ,71 YAPILMAKTA OLAN YATIRIMLAR ,09 TOPLAM AKTİFLER ,25 TOPLAM PASİFLER ,25 NAZIM HESAPLAR ,21 NAZIM HESAPLAR ,21 BİLANÇO TOPLAMI ,46 BİLANÇO TOPLAMI ,46

8

9 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GELİR-GİDER TABLOSU (TL) GELİRLER GİDERLER PRĠM VE AĠDATLAR ,74 VAKIF YARARLANANLARI GĠDERLERĠ ,88 ĠġTĠRAK GELĠRLERĠ ,47 PERSONEL GĠDERLERĠ ,75 FAĠZ GELĠRLERĠ ,92 DIġARIDAN SAĞLANAN FAYDA VE HĠZMETLER ,74 MENKUL KIYMET GELĠRLERĠ 1.205,66 ÇEġĠTLĠ GĠDERLER ,78 GAYRĠMENKUL GELĠRLERĠ ,08 VERGĠ VE HARÇLAR ,85 DĠĞER GELĠRLER ,45 AMORTĠSMANLAR ,74 KAMBĠYO ZARARLARI ,87 GELĠR FAZLASI ,71 TOPLAM ,32 TOPLAM ,32

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TAMĠM Ġstanbul, 2 Nisan 2009 NO: 181 KONU: Vakfımızın 2008 Yılı Faaliyetleri ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 29 Şubat 2012 NO: 24 KONU: Vakfımızın 2011 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TAMĠM Ġstanbul, 2 Nisan 2009 NO: 220 KONU: Vakfımızın 2008 Yılı Faaliyetleri ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.... Vakfımızın,

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 05 Nisan 2013 NO: 27 KONU: Vakfımızın 2012 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir-Gider Tablosu

Detaylı

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU

GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU GROUPAMA INVESTMENT BOSPHORUS HOLDĠNG A.ġ. 2014 YILI FAALĠYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI SERMAYE: 900.953.369,00 TL GROUPAMA SA. 900.953.369,00 TL YÖNETĠM VE DENETĠM KURULU Yönetim Kurulu BaĢkan Üye Üye Dominique

Detaylı

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 9,688858131 0,830449827 1,557093426 1,029411765 0,282352941 0,007785467 0,47992091 86,12 MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RAPORUN DÖNEMİ : 01.08.2011-31.07.2012 ORTAKLIĞIN ADI : Meray Yağ Sanayii

Detaylı

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 9,688858131 0,830449827 1,557093426 1,029411765 0,282352941 0,007785467 0,47992091 86,12 MERAY YAĞ SANAYİİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RAPORUN DÖNEMİ : 01.08.2010-31.07.2011 ORTAKLIĞIN ADI : Meray Yağ Sanayii

Detaylı

TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016

TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP Ġstanbul, 12 Nisan 2016 NO: 34 KONU: Vakfımızın 2015 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul, 10 Nisan 2015 NO: 32 KONU: Vakfımızın 2014 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İZMİR ELEKTRİK, SU, HAVAGAZI, OTOBÜS VE TROLEYBÜS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ESHOT) 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2.

Detaylı

TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA

TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA TARĠH VAKFI YÖNETĠM KURULU BAġKANLIĞI NA Ġstanbul, 03.05.2015 Tarih Vakfı ve vakfa bağlı Döner Sermaye ĠĢletmesi hesapları ile ilgili olarak 31.12.2013 ve 31.12.2014 kesitlerinde tespit edilen durum aģağıda

Detaylı

TEK DÜZEN HESAP PLANI

TEK DÜZEN HESAP PLANI 27/09/2008 tarih ve 27010 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Yönetmeliğinin 50. maddesine göre, yeni vakıflar ile mülhak, cemaat ve esnaf vakıflarının, muhasebe kayıtlarını tutacakları

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI. GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI GENEL MEKTUP İstanbul,10 Nisan 2014 NO: 29 KONU: Vakfımızın 2013 Yılı Faaliyetleri ile Bilançosu ve Gelir Tablosu

Detaylı

İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İSTANBUL ELEKTRİK,TRAMVAY VE TÜNEL İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İETT) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN

Detaylı

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 3 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

KAYSERİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAYSERİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAYSERİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İSKİ) 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL)

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) EK-1 AKTĠF (VARLIKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) PASĠF (KAYNAKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 31/12/2007 31/12/2008 31/12/2007 31/12/2008 I- DÖNEN VARLIKLAR 752,362.23 967,168.07

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU 27/3/2007 İÇİNDEKİLER Sayfa No I. GİRİŞ ve İDARİ FAALİYETLER 3 KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 ÜST YÖNETĠM 5 SERMAYE

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 2

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik

Detaylı

TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI Ġstanbul, 23 Mayıs 2011

TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI Ġstanbul, 23 Mayıs 2011 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. MENSUPLARI MUNZAM SOSYAL GÜVENLĠK VE YARDIMLAġMA SANDIĞI VAKFI Ġstanbul, 23 Mayıs 2011 TAMĠM Konu : Olağan Genel Kurul Toplantısı NO : 183 TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ.... Vakfımız Olağan

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI 31.12.2015 VE 31.12.2016 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2017 ĠÇĠNDEKĠLER: 1. RAPOR ÖZETĠ

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir)

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) İncelemeden Bağımsız Geçmiş Den. Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.06.2011 31.12.2010 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

BALIKESĠR AYVALIK BELEDĠYESĠ 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

BALIKESĠR AYVALIK BELEDĠYESĠ 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU BALIKESĠR AYVALIK BELEDĠYESĠ 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Eylül 2016 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş - BĠLANÇO İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.01 31.1.011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 40.794.59 19.73.168 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 0.311.637 14.714.69 Finansal Yatırımlar Not.7 7 7

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Esnek Emeklilik

Detaylı

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTAKYA TİC. İMAR A.Ş. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik

Detaylı

01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01 OCAK 30 EYLÜL 2012 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Takasbank A.ġ. 2012 Yılı III. Dönem Faaliyet Raporu ĠÇĠNDEKĠLER BaĢlık... Sayfa Yönetim Kurulu BaĢkanı nın Döneme ĠliĢkin Değerlendirmeleri...

Detaylı

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1 Ankara,10.12.2014 YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU TASDĠKĠ YAPAN Adı Soyadı : A.Kemal KASAPOĞLU YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRĠN

Detaylı

ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ADANA BĠLĠM VE TEKNOLOJĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN

Detaylı

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR 1. ve 2. SORULARI AġAĞIDAKĠ BĠLGĠLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. ĠĢletme, satıģ mağazasında daha çok mal sergileyebilmek için yeni bir vitrin ile asma kat yaptırmıģtır. 1. Mağazanın iģletmenin aktifine kayıtlı

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası ("TL") olarak ifade edilmiģtir.

31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiģtir. 31 ARALIK 2011 TARĠHĠ ĠTĠBARIYLA BĠLANÇO (FĠNANSAL DURUM TABLOSU) BAĞIMSIZ DENETĠMDEN BAĞIMSIZ DENETĠMDEN AKTİF KALEMLER (31/12/2011) (31/12/2010) Not TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER 4 II.

Detaylı

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI BAŞKANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ

Detaylı

2017 Yılı Mali Tabloları

2017 Yılı Mali Tabloları 2017 Yılı Mali Tabloları A. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği 2017 Yılı Gelir Gider Tablosu ve 2017 Yılı Bilançosu Tablo 1: Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği nin 31.12.2017 Tarihli Bilançosu TÜRKĠYE

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüģülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 01.10.2018 günlü birinci BirleĢiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2018

Detaylı

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU TURKISH BANK A.ġ. 1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU A-BANKAMIZDAKĠ GELĠġMELER 1-ÖZET FĠNANSAL BĠLGĠLER Bankamızın 2008 yıl sonunda 823.201 bin TL. olan aktif büyüklüğü

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU 27/03/2008 ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No I. GĠRĠġ ve ĠDARĠ FAALĠYETLER 3 1.1. KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 1.2. YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 1.3.

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇERİK BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI DÜZENLİLİK DENETİM RAPORU BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI PERFORMANS DENETİM RAPORU

Detaylı

TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU DÖNEMĠ MALĠ RAPORU

TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU DÖNEMĠ MALĠ RAPORU TOHUM SANAYĠCĠLERĠ VE ÜRETĠCĠLERĠ ALT BĠRLĠĞĠ (TSÜAB) 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEMĠ MALĠ RAPORU Sayın Üyeler; Bilindiği üzere, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği

Detaylı

Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve

Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve Dönem sonu muhasebe uygulamalarının aģamaları: 1. Muhasebe dıģı envanter iģlemleri 2. Muhasebe içi envanter kayıtları (6 no lu gruptaki gelir ve gider hesaplarının kapanıģ kayıtları hariç) 3. 7 no lu gider

Detaylı

ġġrketler MUHASEBESĠ

ġġrketler MUHASEBESĠ ġġrketler MUHASEBESĠ ANONĠM ġġrket KURULUġU Can Anonim ġirketi 1 Kurucu Ortak Tarafından KurulmuĢtur. Ana SözleĢmeye Göre ġirket Sermayesi 500.000 TL'dir. KuruluĢ Kaydı ġöyledir. 501 ÖDENMEMĠġ SERMAYE

Detaylı

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden GeçmiĢ Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31/03/2012 31/12/2011

Detaylı

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER Türkiye İş Bankası A.Ş. Munzam Sandık Vakfı 27 Ekim 2016 Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 28.03.2001 tarih ve 4632 sayılı Bireysel

Detaylı

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 MERKEZ : ĠSTANBUL KAYITLI SERMAYE : 200.000.000 YTL ÇIKARILMIġ SERMAYE : 23.400.000 YTL DÖNEM : 01.01.2008 31.03.2008 FAALĠYET KONUSU : Esas olarak Türkiye de kurulmuş veya kurulacak olan,

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir)

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. 0 BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) İncelemeden Bağımsız Geçmemiş Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.09.2011 31.12.2010 VARLIKLAR

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI

Detaylı

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU 27/3/2008 ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No I. GĠRĠġ ve ĠDARĠ FAALĠYETLER 3 1.1. KISACA HSBC YATIRIM MENKUL DEĞ. A.ġ. 3 1.2. YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI

Detaylı

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR Bu rapor Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.04.2008 30.06.2008 dönemine iliģkin geliģmelerin, Fon Kurulu tarafından

Detaylı

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 3 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

Uygulama 10 Çözümü: Aktif Toplam Pasif Toplam

Uygulama 10 Çözümü: Aktif Toplam Pasif Toplam Uygulama 10 Çözümü: A Özer Kalem İşletmesi'nin 01.12.2016 Tarihli Kuruluş Bilançosu P KASA 80.000 BĠRĠKMĠġ AMORTĠSMANLAR 20.500 BANKALAR 54.000 BANKA KREDĠLERĠ 4.500 ALACAK SENETLERĠ 26.000 BORÇ SENETLERĠ

Detaylı

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK

Detaylı

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR Bu rapor Oyak Emeklilik A.ġ. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.04.2008 30.06.2008 dönemine iliģkin geliģmelerin,

Detaylı

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0)

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) 2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) SORU 1: MEMLEKET Ticaret A.ġ. nin 30.1.2013 tarihli geçici mizanı, 2013 Aralık ayında

Detaylı

TÜRKĠYE ĠNSAN HAKLARI KURUMU 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRKĠYE ĠNSAN HAKLARI KURUMU 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRKĠYE ĠNSAN HAKLARI KURUMU 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇERİK MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI DÜZENLİLİK DENETİM RAPORU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇERİK MERSĠN ÜNĠVERSĠTESĠ 1 MERSĠN ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 11 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI MERSĠN ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 YILI DENETĠM

Detaylı

MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MARMARİS BELEDİYESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. MARMARĠS BELEDĠYESĠ 2017 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU MALĠ HĠZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2017 İÇİNDEKİLER I. OCAK HAZİRAN

Detaylı

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI 1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI Sosyal Konut Projesi başvuruları, 9 Şubat 18 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşağıda yer alan başvuru şartları ile kabul

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇERİK ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ 1 ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 15 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 YILI DENETĠM

Detaylı

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN

Detaylı

ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU 1 ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU

Detaylı

Mart 2013 Aylık Rapor

Mart 2013 Aylık Rapor Mart 2013 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BĠLGĠLER GLOBAL MENKUL DEĞERLER A.ġ A. FONUN ADI: B TAHVĠL BONO FONU B. KURUCUNUN ÜNVANI: GLOBAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. C. YÖNETĠCĠ ÜNVANI AZ GLOBAL PORTFÖY YÖNETĠMĠ

Detaylı

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL)

HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (MİLYON TL) AKTİF (VARLIKLAR) HÜRGÜÇ GAZ. TİC. TURİZM VE ORG. A.Ş. 31 ARALIK 1998 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO I.DÖNEN VARLIKLAR 2,433,801 2,919,245 A- HAZIR DEĞERLER 57,865 424,947 1- Kasa 3,507 614 2- Bankalar

Detaylı

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. B TİPİ LİKİT FONU BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ.2009 TARİHLİ BİLANÇOSU (Birim Aksi belirtilmedikçeb Bir Yeni Türk Lirası (TL)( VARLIKLAR 9 8 I- Hazır Değerler 822 130 A-Kasa

Detaylı

TÜRKĠYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRKĠYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRKĠYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI 2015 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2016 ĠÇĠNDEKĠLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN

Detaylı

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU AKTĠF (VARLIKLAR) +-------------------------------+-----------------------------------------------+------------------------------------------------+

Detaylı

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR

OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR OYAK EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR Bu rapor Oyak Emeklilik A.ġ. Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.07.2008 30.09.2008 dönemine iliģkin

Detaylı

ING EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR

ING EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR ING EMEKLĠLĠK A.ġ. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR Bu rapor ING Emeklilik A.ġ. Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011 31.03.2011 dönemine iliģkin geliģmelerin,

Detaylı

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI

DENIZBANK A.S. VE BAGLI ORTAKLIKLARI KONSOLIDE BILANÇOLAR AKTIF KALEMLER Dipnot ( 31/12/2005 ) ( 31/12/2004 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKIT DEGERLER VE MERKEZ BANKASI (5.I.1) 170,980 268,682 439,662 106,476 294,200 400,676 1.1.Kasa 40,328-40,328

Detaylı

ING EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR

ING EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR ING EMEKLĠLĠK A.ġ. LĠKĠT EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU ÜÇ AYLIK RAPOR Bu rapor ING Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011 31.03.2011 dönemine iliģkin geliģmelerin, Fon Kurulu tarafından hazırlanan

Detaylı

Mart 2013 Aylık Rapor

Mart 2013 Aylık Rapor Mart 2013 Aylık Rapor 1- FONU TANITICI BĠLGĠLER GLOBAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. A. FONUN ADI: B TĠPĠ LĠKĠT FONU B. KURUCUNUN ÜNVANI: GLOBAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. C. YÖNETĠCĠ ÜNVANI AZ GLOBAL PORTFÖY YÖNETĠMĠ

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU I. SUNUġ 1. Tarihsel GeliĢim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı DeğiĢimleri Merrill Lynch Menkul Değerler

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 31.03.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi :

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi : 01 OCAK 2011-30 EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. Giriş 1- Raporlama Dönemi : 01.01.2011-30.09.2011 2- Ortaklığın Unvanı : İş Portföy Yönetimi AŞ Şirket Hakkında Genel Bilgi ĠĢ

Detaylı

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1

TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan : TEKDÜZEN HESAP PLANI VE ĠZAHNAMESĠ HAKKINDA TEBLĠĞ (26.01.2007 tarih ve 26415 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) 1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

(Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 1)

(Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 1) (Dönemsonu Sınavı Uygulaması - 1) Faaliyetine devam eden ve gıda maddeleri alım satımı ile uğraşan Özer KALEM (tek şahıs) İşletmesi'nin 01.12.2016 tarihli bilânço verileri aşağıdaki gibidir. Kasadaki para

Detaylı

BURSA NĠLÜFER BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

BURSA NĠLÜFER BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU BURSA NĠLÜFER BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ekim 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU

MNG BANK A.Ş. BİLANÇOSU BİLANÇOSU Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş Bağımsız Denetimden Geçmiş AKTİF KALEMLER Dipnot (30/09/2006) (31/12/2005) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 10.069 2.643 12.712

Detaylı

GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI

Detaylı

AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BĠLANÇO V A R L I K L A R I- CARĠ (DÖNEN) VARLIKLAR A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 48.156.928,18 9.492.142,59 1- Kasa 14 2.828,93 942,93 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 48.154.099,25

Detaylı

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI

TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu TEKDÜZEN MUHASEBE HESAP PLANI 1 DÖNEN VARLIKLAR 10 HAZIR DEĞERLER 100 KASA 101 ALINAN ÇEKLER 102 BANKALAR 103 VERİLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU

ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU ŞEKERBANK T.A.Ş. KONSOLİDE BİLANÇOSU MİLYAR TÜRK LİRASI AKTİF KALEMLER Dipnot ( 30/06/2004) ( 31/12/2003 ) TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER VE MERKEZ BANKASI (1) 69.949 59.419 129.368 107.671

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda

Detaylı