GÜNCELLEMELER SPL NİN BELİRTTİĞİ 17 ŞUBAT 2017 MEVZUAT KESİMİNE GÖRE 22 MART 2017 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜNCELLEMELER SPL NİN BELİRTTİĞİ 17 ŞUBAT 2017 MEVZUAT KESİMİNE GÖRE 22 MART 2017 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR."

Transkript

1 GÜNCELLEMELER SPL NİN BELİRTTİĞİ 17 ŞUBAT 2017 MEVZUAT KESİMİNE GÖRE 22 MART 2017 TARİHİNDE YAPILMIŞTIR. 22 MART 2017 TARİHİNDE MEYDANA GELEN GÜNCELLEMELER SONRASINDA AŞAĞIDAKİ KONULAR BAŞLIK NUMARASINA GÖRE KİTABIMIZA EKLENMİŞTİR TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIRLARIN REHNİ AMAÇLI DEĞERLEME İŞLEMLERİ (EKLENEN BAŞLIK) Bankacılıkta teminat olarak kullanılabilecek varlıkların çeşitlenmesi ile değerleme uygulamalarının kapsamı da genişlemektedir. Ticari kredi kullanımının kolaylaştırılması açısından menkul varlık ve değerlerin de teminat olarak kabul edilmesine yönelik düzenleme yürürlüğe konulmuş, ve rehnin paraya çevrilmesinde alternatif yolların sunulması yoluyla finansmana erişimin kolaylaştırılması hedeflenmiştir. Üzerinde rehin hakkı kurulabilecek taşınır varlıklar arasında; alacaklar, çok yıllık ürün veren ağaçlar, fikri ve sınai mülkiyete konu haklar, hammadde, hayvan, her türlü kazanç ve iratlar, başka bir sicile kaydı öngörülmeyen ve idari izin belgesi niteliğinde olmayan her türlü lisans ve ruhsatlar, kira gelirleri, kiracılık hakkı, makine ve teçhizat, araç, ekipman, alet, iş makinaları, elektronik haberleşme cihazları dâhil her türlü elektronik cihaz gibi menkul işletme tesisatı, sarf malzemesi, stoklar, tarımsal ürün, ticaret unvanı ve/veya işletme adı, ticari işletme veya esnaf işletmesi, ticari plaka ve ticari hat, ticari proje ve vagon gibi çok sayıda mal ve varlığın rehin olarak kullanımı mümkün kılınmıştır. Bu kapsamda sayılanlardan üçüncü kişiler zilyetliğindeki taşınır varlık, hak ve paylı mülkiyet hakları da rehin konusu olabilmektedir. Taraflar, rehin hakkının kurulması öncesinde rehne konu taşınırın değerinin tespiti için değerleme yaptırabilir. Rehinli taşınır varlığın birleşmesi veya karışması durumunda ya da temerrüt sonrası hakların kullanımında, alacaklının başvurusu üzerine rehin verenin yerleşim yerindeki sulh hukuk mahkemesince taşınırın değeri değerleme hizmeti sunan gerçek veya tüzel kişilere 3 gün içinde tespit ettirilir. Bu tespitin yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl geçmedikçe yeniden değer tespiti istenemez. Değerleme hizmeti sunan gerçek ve tüzel kişilerde aranacak nitelikler ile yetkilendirilecek bu kişilere ilişkin diğer hususlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelik ile belirlenecektir. Değerleme uzmanı (eksper), rehin verenin yerleşim yerinde faaliyet gösteren eksperler arasından görevlendirilir. Bu yerde faaliyet gösteren yetkili eksper bulunmaması halinde, eksper en yakın yerde faaliyet gösteren yetkili uzmanlar arasından görevlendirilir. Yetkilendirilen uzmanlar TARES (Taşınır Rehin Sicil Sistemi) internet sayfasında yayımlanacaktır. Rehin sözleşmesinin tarafları, rehin hakkının kurulması öncesinde rehne konu taşınırların değerini herhangi bir değerleme hizmeti almaksızın serbestçe kararlaştırabilir.

2 GAYRİMENKUL PİYASA ÇEVRİMLERİ (DÖNGÜLER) (EKLENEN BAŞLIK) Ekonominin reel üretim hacminde gözlenen iniş ve çıkışlar konjonktür olarak tanımlanır. Başka bir ifade ile konjonktür ekonomideki büyüme ve daralma dönemlerinin dönüşümlü olarak yaşanmasını ifade etmektedir. Genellikle konjonktür dönemleri; tepe, daralma, dip ve genişleme olmak üzere 4 aşamadan oluşmaktadır. Ekonomide olduğu gibi ticari gayrimenkuller de döngüsel bir piyasa özeliği göstermektedir. Gayrimenkul döngüsünün 4 evresi bulunmaktadır; İyileşme (Düzelme) Gelişme Yüksek seviyeli (Aşırı) arz Durgunluk olarak sıralanabilir DİKKAT EDELİM!!! Bu sayfada anlatılan konulardan soru çıkma olasılığı çok yüksek İyileşme Aşaması Genişleme Aşaması Aşırı Arz Aşaması Durgunluk Aşaması Döngünün alt kısmıdır. Doluluk oranlarının, talebin ve kiralama hızının düşük olması ya da minimuma yakın olması muhtemeldir. Genellikle yeni inşaatlar devam etmemekte ve kira artış hızı enflasyon oranının altındaki seviyelerde olmaktadır. Piyasanın durgunluk döneminde olduğu düşüncesiyle toparlanma sürecinin başlangıcının belirlenmesi zordur. Artan alan talebi açısından yükseliş eğilimi görülür. Makroekonomik açıdan bakıldığında, GSYİH büyümesi normal seviyelere geri döner ve çeyreklik verilere göre istihdam artışı güçlenir. Doluluk oranlarında ve kiralarda artış görülür. Kiralar yeni inşaatları haklı kılacak seviyelere yaklaşır ve bazı piyasalarda, aşırı hızlarda artar. Geliştirme faaliyeti toparlanma aşamasına geri dönmeye başlar. Arz ve talebin dengede olduğu en yüksek noktaya (dalganın tepesi) bu aşamada erişilir. Çevrim dalgası üzerinde arz ve talep arasındaki denge sıklıkla aşılır. Boşluk arzının gereğinden fazla olması, ekonomide bir değişikliğin neden olduğu aşırı büyüme veya talebin geri çekilmesinden kaynaklanabilir. Aşırı arz, artan boşluklarla işaretlenmiştir. Kira artışı olumlu, ancak düşük seviyelerde kalabilir. Arz, talep edilenin çok üzerinde gerçekleşir ve yüksek boşluk üretir. Durgunluk döneminde kira artışı olumsuz veya enflasyon oranının altındaki seviyelerde gerçekleşir. Buna ilave olarak, kiracıların cezbedilmesi için operatörler çoğu zaman daha fazla imtiyaz ve kira indirimleri teklif eder. Gayrimenkul piyasalarındaki trendler piyasa göstergelerinin birbirleri ile olan ilişkileri ile ölçülebilir. Bu durum şu şeklide açıklanabilir; Eğer piyasadaki boş yerlerin oranı artarsa kiralar düşmeye başlar ve buna bağlı olarak kapitalizasyon oranları artar. Eğer boşluk oranlarında azalma görülürse, yukarıdaki durumun aksine kira paraları yükselmeye başlar ve kapitalizasyon oranları düşer ve yatırımın geri dönüş süresi veya çarpan katsayıları yükselir.

3 23.6- GYO LARIN YÖNETİM ORGANLARI VE OLUŞUMU (EKLENEN BAŞLIK) Yönetim kurulu üyelerinin 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmaları ve ortaklığın faaliyet konusunu yakından ilgilendiren; gayrimenkul, altyapı, hukuk, inşaat, bankacılık ve finans alanlarında en az 3 yıllık deneyime sahip olmaları zorunludur. GYO larda genel müdür olarak görev yapacak kişinin; 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olması ve altyapı, hukuk, inşaat, bankacılık, gayrimenkul ve finans gibi alanlarda en az 5 yıllık deneyime sahip olması zorunludur. Genel müdürlük görevine son 12 aylık süre içerisinde altı aydan fazla vekalet edilemez. Yönetim kurulu üyeliği görevine veya Genel Müdürlük görevine yeni bir atama yapılması durumunda atamaya ilişkin karar, atanan kişinin koşulları sağladığını belgeleyen belgelerle birlikte atamayı izleyen en geç 10 iş günü içinde Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim A.Ş. (SPL) ne gönderilir. 31- GAYRİMUNKUL DEĞERLEME ŞİRKETLERİ (İÇERİĞİNDE DÜZELTME YAPILAN BAŞLIK) Aşağıdaki koşulları yerine getiren şirketler, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verebilmek amacıyla Kurul listesine alınmak üzere başvuruda bulunabilecektir: Anonim şirket olmaları, Esas sözleşmelerinin 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olması, Ticaret unvanlarında "gayrimenkul değerleme" veya "taşınmaz değerleme" ibaresinin bulunması, Ödenmiş sermayelerinin en az TL olması, (2017 yılı için) Asgari ödenmiş sermayelerini temsil eden hisse senetlerinin tamamının nakit karşılığı çıkarılmış olması, Hisse senetlerinin tamamının nama yazılı olması, Ödenmiş sermayesinin asgari %51'inin, en az iki sorumlu değerleme uzmanına ait olması, 2'si sorumlu değerleme uzmanı olmak üzere en az 5 adet değerleme uzmanının tam zamanlı istihdam edilmesi Faaliyetlerini sürdürebilmek için yeterli mekan, personel ve donanıma sahip olması zorunludur. GAYRİMENKUL DEĞERLEME ŞİRKETLERİNİN ÖDENMİŞ SERMAYELERİ 2017 YILI İÇİN YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR.

4 YAZIM ve TASHİH HATALARININ DÜZELTMELERİ Yıllık Nominal Faiz Oranını devre sayısına bölerek Devre Faiz Oranını buluruz. (DFO = YNFO / n) Dönem Sayısı Nominal Faiz Oranı (%) Efektif Faiz Oranı (%) 1 18,00 18, ,00 18, ,00 19, ,00 19, ,00 19, ,00 19,56 1 nolu sayfada yer alan yukarıdaki tablonun dönem sayılarında düzeltme yapılmıştır. Soru-34: Bir şahıs, sahip olduğu AVM nin yangın sigortası için, bir sigorta şirketine her yıl prim olarak TL ödeme yapmaktadır. Sigortaya başlama tarihinden 20 yıl sonra bir yangın sonucunda AVM yanmış ve sigorta şirketi tazminat olarak bu şahsa TL ödemiştir. Şahıs için 20 yıllık dönem boyunca sigorta şirketine ödenen primlerin % 5 faizle bankada değerlendirilmesi mi, yoksa sigorta yaptırması mı daha kazançlı bir yol olabilir? Soru-37: Arazi üzerinde 8 yıl süreli (geçici) irtifak hakkı tesis edilecektir. Arazinin olduğu gibi kullanılması halinde getirebileceği yıllık ortalama net geliri veya yıllık kirası TL olarak belirlenmiştir. Arazilerde geçerli olan kapitalizasyon oranı % 6 olduğuna göre arazi üzerinde 8 yıl süreli irtifak hakkının peşin bedeli ne olur? DENEME SINAVI 6 DA, 19 NOLU SORUNUN A SEÇENEĞİ VE ÇÖZÜMÜ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DÜZELTİLMİŞTİR 19- Bir gayrimenkulün değeri TL olup, bir kısmı aylık geri ödemeli yıllık %24 faiz oranlı ve 10 yıl vadeli kredi ile finanse edilmiştir. Kredinin aylık eşit taksitleri TL ise, gayrimenkul alımında kullanılan peşinat tutarı kaç TL dir? A) TL B) TL C) TL D) TL E) TL Yanıt anahtarında değişiklik yok Sorunun Çözümü i = 0,02 (0,24 12) (Dönem Faizi) n = 120 (10x12) (Dönem Sayısı) ABD = x ((1, ) (1, x 0,02)) ABD = (Kredi Değeri) = TL (Kullanılan Peşinat) DENEME SINAVI 2 DE, 12 NOLU SORUNUN C SEÇENEĞİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DÜZELTİLMİŞTİR 12- Aşağıdakilerden hangisi yapının inşasında katlanılan doğrudan (direkt) maliyetler arasında yer almaz? A) İnşaatta kullanılan malzeme, ürün ve teçhizat giderleri B) Direkt işçilik giderleri C) Kazı ve çap ücreti, inşaat ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi giderleri D) Şantiye binaları ve geçici çevre çiti E) Proje, proje kontrolü masrafları Yanıt anahtarında değişiklik yok

5 SAYFA 103, ÖRNEK 29 DA KIRMIZI KALEMLE YAZILMIŞ ALAN DÜZELTİLMİŞTİR Örnek-29: Yüzölçümü metrekare olan taşınmazın üzerinde beş yıldızlı otel yatırımı TL kredi kullanılarak bir yılda tamamlanmış ve işletmeye açılmıştır. Otelin yıllık net faaliyet geliri TL olarak tahmin edilmekte olup, söz konusu turizm tesisinin yapım maliyetinin % 60 ı 10 yıl süreli, yıllık % 12 faizli ve yıllık taksit ödemeli banka kredisi ve kalan kısmı girişimcilerden sağlanan kaynak ile finanse edilmiştir. Buna göre; otel yatırımının finansmanında kullanılan kredinin taksit tutarını, ipotek sabitini, borç kapsama oranı ve toplam kapitalizasyon oranını tespit ediniz ve otel yatırımının toplam değeri direk kapitalizasyon yöntemine göre nasıl takdir edilir? Kredi Oranı : 0,60 Özkaynak Oranı : 0,40 Yatırım Tutarı : / 0,60 = Kullanılan Özkaynak : x 0,40 = Kredinin Bugünkü Değeri Üzerinden Yıllık Taksit Tutarı Hesaplanır = A x ((1, ) / (1,12 10 x 0,12)) ,27 = A (Yıllık Kredi Taksiti) Kredi Değeri = Yıllık Borç Ödemesi / Borç Kapitalizasyon Oranı = / Borç Kapt. O. 0,177 = Borç Kapt. O. (ipotek sabiti) Borç Kapsama Oranı = Yıllık Net Gelir / Yıllık Borç Ödemesi Borç Kapsama Oranı = / ,27 Borç Kapsama Oranı = 1,97 Toplam Kapitalizasyon Oranı = 0,60 x 0,177 x 1,97 Toplam Kapitalizasyon Oranı = 0,2092 Gayrimenkul Değeri = Yıllık Net Gelir / Toplam Kapitalizasyon Oranı Gayrimenkul Değeri = / 0,2092 Gayrimenkul Değeri = TL

Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu

Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu 20.10.2016 kabul tarihli 6750 sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu, 28.10.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yasa ile teslimsiz taşınır rehin hakkının

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği FİNANSMANA ERİŞİMDE TEMİNAT OLARAK TAŞINIR REHNİ İMKANI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği FİNANSMANA ERİŞİMDE TEMİNAT OLARAK TAŞINIR REHNİ İMKANI FİNANSMANA ERİŞİMDE TEMİNAT OLARAK TAŞINIR REHNİ İMKANI Ekim 2018 Nedir? Alacağın temini amacıyla borçluya veya üçüncü bir şahsa ait taşınır eşya, alacak veya hak üzerinde kurulan ve alacaklıya borç ödenmediği

Detaylı

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ ECRİN BAYDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII SUNUŞ... IX ÖNSÖZ... XI İÇİNDEKİLER...XV KISALTMALAR...

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 26 Kasım 2018

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 26 Kasım 2018 MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 26 Kasım 2018 29 EKİM İ COŞKUYLA KUTLADIK BİR ZİYARET! İŞDÜNYASI&FİNANS SEKTÖRÜ DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISI İŞ İNSANLARINDAN BANKALARA 10

Detaylı

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAV SORULARI 24.12.2016 CUMARTESİ GAYRİMENKUL DEĞERLEME ESASLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi gayrimenkulün piyasa değerindeki pazarlama süresinden çok daha kısa sürede

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ I- Cari Varlıklar BİLANÇO VARLIKLAR Cari Dönem YTL 31/03/2008 63.806.323 1- Kasa 302 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 61.638.135 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -6.442

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

A) 10 B) 30 C) 50 D) 60 E) 80

A) 10 B) 30 C) 50 D) 60 E) 80 Gayrimenkul Değerleme Esasları 1) Deneme Sınavı II 4) Aşağıdakilerden hangisi piyasaya dayalı Değerleme yaklaşımlarından biridir? A) Satışların karşılaştırılması yaklaşımı B) Yararlılık yaklaşımı C) En

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı II

Gayrimenkul Değerleme Esasları Dönem Deneme Sınavı II Gayrimenkul Değerleme Esasları 2017 2. Dönem Deneme Sınavı II 3) 1) Kredi ya da ipotek kredisi ile satın alınan gelir getiren taşınmazın aylık borç ödeme yeterliliğini gösteren oran aşağıdakilerden hangisidir?

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ I- Cari Varlıklar VARLIKLAR 63.806.323 1- Kasa 302 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 61.638.135 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -6.442 5- Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.174.329 B- Finansal

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR Cari Dönem YTL 31/03/2008 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 87.346.683 1- Kasa 2.207 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 84.103.013 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari

FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO YTL VARLIKLAR Cari BİLANÇO VARLIKLAR I Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4,925,810 1 Kasa 14 2 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 4,889,175 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 466.984.037 400.623.476 1 Kasa 14 247 46 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM Gayrimenkul Değerleme Esasları 25

S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM Gayrimenkul Değerleme Esasları 25 S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1014 Gayrimenkul Değerleme Esasları 25 Bu kitapçıkta

Detaylı

Gayrimenkul Değerleme Esasları 2018/2. Dönem Deneme Sınavı -1-

Gayrimenkul Değerleme Esasları 2018/2. Dönem Deneme Sınavı -1- Özellikler Yapının özelliği Değerler ve oranlar Alış veriş merkezi (AVM) Arsa yüzölçümü (m 2 ) 4.000 m 2 Arsa değeri 8.000 TL/m 2 İmar özellikleri Emsal (E) = 2,2 Yapı maliyet bedeli 2.700 TL/m 2 Yapının

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 26,323,433 32,870,248 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 24,802,294 32,542,783 4- Verilen

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR (31/03/2009)

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR (31/03/2009) VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 443.645.999,64 1- Kasa 14 19.250,24 2- Alınan Çekler 14 11.758,00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 443.614.991,40 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 96.149.109 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 90.035.797 81.142.222 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır.

Ekteki dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcısıdır. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Haziran 2008 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 13 15.828.408 1- Kasa

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen Çekler

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO. (30/09/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa 1.396 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR (3/9/28) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 47.487.893 1- Kasa 1.396 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 47.485.676 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

VARLIKLAR. Dip Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar EGE SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31.12.2014 31.12.2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL)

Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ 31 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço (Para birimi: YTL) 3 Aralık 2005 Tarihi İtibariyle Bilanço Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 3 Aralık 2005 3 Aralık 2004 VARLIKLAR Cari/Dönen Varlıklar 6.366.790 6.05.63 Hazır Değerler 4 43.386 5.50 Menkul Kıymetler (net)

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.251.332.067 3.504.676.959 1- Kasa 14 41.108 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.827.461.297 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.073.578.282 3.504.676.959 1- Kasa 14 50.393 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.622.011.617 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU 12429 TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU Kanun Numarası : 6750 Kabul Tarihi : 20/10/2016 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 28/10/2016 Sayı : 29871 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 58 Amaç ve kapsam

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.775.262.937 3.504.676.959 1- Kasa 14 54.840 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.388.494.332 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) 31.03.2008 AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 344,276,641.97 1- Kasa 20,553.36 2- Alınan Çekler 52,155.00 3- Bankalar 344,242,919.76 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -38,986.15

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 83.669.509 1- Kasa 2.812 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 81.076.375 4- Verilen Çekler

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.914.657.400 2.304.904.212 1- Kasa 14 49.481 18.864 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 2.517.458.090 1.937.834.876 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.781.687.233 2.304.904.212 1- Kasa 14 40.837 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.201.116.591 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.364.314.943 2.304.904.212 1- Kasa 14 38.784 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.961.058.269 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.066.806.799 3.217.463.827 1- Kasa 14 30.243 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.669.454.374 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.504.676.959 3.217.463.827 1- Kasa 14 62.857 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.105.334.647 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.570.626.911 3.217.463.827 1- Kasa 14 50.931 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.232.624.099 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.304.904.212 1.606.048.714 1- Kasa 14 18.864 37.347 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.937.834.876 1.356.733.446 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

51,098,442.43 1- Kasa. 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

51,098,442.43 1- Kasa. 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 51,098,442.43 1- Kasa 294,344.31 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 37,596,894.06 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit

Detaylı

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir.

VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ. 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (Tutarlar Yeni Türk Lirası ''YTL'' olarak ifade edimiştir. VAKIF EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU Cari Dönem Dipnot 30 Eylül 2008 VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar Dipnot 14 28.421.852 1 Kasa 5.772

Detaylı

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Haziran 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Haziran 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Haziran 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I Cari Varlıklar Dipnot Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 30 Haziran 2008 A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 59,889,830

Detaylı

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR

MİLLİ REASÜRANS TÜRK ANONİM ŞİRKETİ ( SİNGAPUR ŞUBESİ DAHİL ) AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 351.751.993,29 1- Kasa 17.379,68 2- Alınan Çekler 46.050,00 3- Bankalar 351.688.563,61 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer Nakit

Detaylı

1) Mülkün yıllık net geliri 120 000 TL dir. Faaliyet gider oranı % 46 ve boģluk oranı % 4 dür. Bu verilere göre Efektif brüt gelir ne kadardır?

1) Mülkün yıllık net geliri 120 000 TL dir. Faaliyet gider oranı % 46 ve boģluk oranı % 4 dür. Bu verilere göre Efektif brüt gelir ne kadardır? Gayrimenkul Değerleme Esasları 1) Mülkün yıllık net geliri 120 000 TL dir. Faaliyet gider oranı % 46 ve boģluk oranı % 4 dür. Bu verilere göre Efektif brüt gelir ne kadardır? A) 240 000 TL B) 260 870 TL

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO AKSİGORTA A.Ş. AKGRT AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari Önceki A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 300.320.894 152.869.536 1- Kasa 381 730 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar Mad.35

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR V A R L I K L A R A-Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.089.165 5.055.138 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 10.039.100 5.055.138 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar 30/06/2012 31/12/2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 162,386,680 111,266,256

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı soruları oldukça kısa net sorulardı. Soruların benzerleri deneme sınavlarımızda ve kitaplarımızda mevcut

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı soruları oldukça kısa net sorulardı. Soruların benzerleri deneme sınavlarımızda ve kitaplarımızda mevcut Sorular bize geldiği hali ile adeta samanlıkta iğne arar gibi derlenmek zorunda kalmıştır. Tabi ki sınavdan sonra herkes kaç doğru yaptığını merak edip aşağı yukarı sınavdan kaç puan alacağını merak etmektedir.

Detaylı

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş)

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 121.197.413 129.963.191 1- Kasa 14 1.418 367 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 107.346.002 98.612.577 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 14

Detaylı

Bağımsız Denetimden. Bağımsız Denetimden YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2006 VE 31 ARALIK 2005 TARİHLERİ İTİBARİYLE

Bağımsız Denetimden. Bağımsız Denetimden YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2006 VE 31 ARALIK 2005 TARİHLERİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Varlıklar Notlar 31.12.2006 31.12.2005 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 60.746.208 36.894.992 1- Kasa 9.735 261.740 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 38.167.009 20.315.062 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI SOLO BİLANÇO BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari SOLO BİLANÇO YTL. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dip Cari A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 257.024.009 1- Kasa 637 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar Mad.35 260.928.960 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

Ergoisviçre Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Yeni Türk Lirası (YTL) olarak ifade edilmiştir)

Ergoisviçre Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Yeni Türk Lirası (YTL) olarak ifade edilmiştir) VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dip not Cari Dönem 31 Aralık 2008 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 175,614,589 1- Kasa 14 30,940 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar 14 126,682,134

Detaylı

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ ve TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR ZURICH SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2012 ve 31.12.2011 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Varlıklar DİPNOT 31/12/2012 31/12/2011 I- Varlıklar 377,590,795 324,701,546 A- Nakit Ve Nakit

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.606.048.714 1.153.712.216 1- Kasa 14 37.347 49.256 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.356.733.446 901.838.577 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

değildir?

değildir? 1) Faiz oranı yıllık %35 olan 1 yıl vadeli finansman bonosunun, yıl sonunda, yıllık %20 enflasyon seviyesinin gerçekleştiği dikkate alındığında, reel faiz oranı yüzde kaçtır? A) 9,5 B) 11 C) 12 D) 12,5

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 635,898,086.65 583,896,838.74 1- Kasa 14 36,621.14 15,605.84 2- Alınan Çekler 14 12,488.00 3- Bankalar 14 635,861,465.51 583,868,744.90

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4.2.3 72.697.782 83.850.008 1- Kasa 14 3.860 17.043 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 72.736.511 83.841.225 4- Verilen Çekler

Detaylı

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO

DENİZ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101.043.459 91.329.169 1- Kasa 225 154 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 97.944.157 88.668.652 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Diğer

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 14 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen

Detaylı

GENEL MUHASEBE. KVYK-Mali Borçlar. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

GENEL MUHASEBE. KVYK-Mali Borçlar. Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi GENEL MUHASEBE KVYK-Mali Borçlar Yrd. Doç. Dr. Serap DURUKAN KÖSE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi KAYNAK KAVRAMI Kaynaklar, işletme varlıklarının hangi yollarla sağlandığını göstermektedir. Varlıklar,

Detaylı

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler

VARLIKLAR II- Cari Olmayan Varlıklar A- Esas Faaliyetlerden Alacaklar Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 2- Sigortacılık Faaliyetler VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 579,235,107.46 443,645,999.64 1- Kasa 14 27,572.45 19,250.24 2- Alınan Çekler 14 5,000.00 11,758.00 3- Bankalar 4.2.3,12.4 579,202,535.01

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR ( ) I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 24,181,516 21,681,608 1- Kasa 14 2,614 1,043 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 19,700,063 18,087,148 4- Verilen Çekler

Detaylı

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU

TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU 12429 TİCARİ İŞLEMLERDE TAŞINIR REHNİ KANUNU Kanun Numarası : 6750 Kabul Tarihi : 20/10/2016 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 28/10/2016 Sayı : 29871 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 58 Amaç

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. ATLAS KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARIYLA SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.633.731 1- Kasa 705 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 2.633.026 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 0 5- Banka Garantili ve Üç Aydan Kısa

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.213 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Bereket Sigorta Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço ARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 217.168.514 224.998.162 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 196.349.340 196.919.812 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. 31 MART 201 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Not 31 Mart 201 31.12.2016 A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 65.422.068 3.511.126 1- Kasa 14 522 99 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 21.23.244

Detaylı

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir.

S.S. KORU SİGORTA KOOPERATİFİ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARİYLE SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası ''TL'' olarak ifade edimiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 42.525.805 59.566.747 1- Kasa 14 1.057 712 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 15.724.816 5.185.303 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-Banka

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipnot 30 Eylül 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200830.09.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 6.093.492,94 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 6.093.492,94 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.696.632 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 149.747.512 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 246.764.728 215.510.556 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 196.571.906 185.279.703 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı