İçindekiler. Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilik Taciz ve Aşağılama Sağlık ve Güvenlik Gizlilik. 3. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri. 1.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler. Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilik Taciz ve Aşağılama Sağlık ve Güvenlik Gizlilik. 3. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri. 1."

Transkript

1 İş Ahlakı ve Etiği

2 1. Başlangıç İçindekiler Uygulanabilirlik Yasalara Uygunluk 2. İş Ortamı Fırsat Eşitliği ve Çeşitlilik Taciz ve Aşağılama Sağlık ve Güvenlik Gizlilik 3. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Şirket garimenkul kullanımı Fiziksel Kaynak ve Teknoloji Fikri Mülkiyet Gizli bilgi E posta kullanımı Müşteriler, Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflarla İlişkiler Müşteriler ile İlişkiler Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflar Hediye ve Eğlence Cirolar Medya, Analist ve Yatırımcı Talepleri Kayıt tutma 4. Çıkar Çatışmaları 5. Rüşvet 6. Çevre, HSE ve Sürdürülebilirlik 7. İnsan hakları Son not

3 Başkandan mesaj Sayın İ. Deniz COŞKUNSU Uluslararası iş yaptığımızdan beri, gerek Dünya ya gerekse kendi çalışanlarımıza, bir saygınlık çizgisi olarak kabul ettiğimiz aşağıda belirlenmiş Code of ethics ve business conduct maddelerini; honesty, trust, protecting the living and the environment conceptlerini esas kabul ederek açıklamanın memnuniyeti ve sorumluluğu içinde ilgililerle paylaşmanın gerekliliğini düşünüyoruz.

4 Ad meliora Hep daha iyiye doğru

5 1. Başlangıç DORCE nin Etik kodlarının amacı DORCE nin prensiplerini tutmak ve desteklemektir ve günlük çalışmalardaki herhangi hatalara izin vermemektir. Sadece bu kodların prensiplerine uyulmasını garantileme amaçlı olmamak üzere, aynı zamanda DORCE nin aşağıdaki uluslararası yasalarını garantilemektir; Onur Kişiliklerin değişikliği Yasalara uyum Kalite Sağlıklı ve güvenli bir işyeri korumak Çevreyi korumak ve içinde çalıştığımız topluma yararlı olmak Bütünlük ve güven Etik davranış Bu ortak değerler DORCE nin kimliğini, hangi başarıları hedeflediğini ve nerede çalışırsa çalışsın iz bıraktığını anlatır.

6 Mükemmelikte birçok derece vardır. Cicero

7 Uygulanabilirlik Bu kod tüm DORCE çalışanlarına uygulanmaktadır, ve buna örnek olarak yöneten Yönetimde dahildir. Bu kod aynı zamanda DORCE yüklenicileri ve ajanları tarafına aktarılıp takip edilmelidir, DORCE adına çalışan tüm temsilcileri kapsar ama kısıtlı değildir. Her Müdür, Memur ve Çalışan Kanunu anlamaktan sorumludur ve Etik Kanunu okumuş ve anlamış olduğunu belirten onay formunu imzalamalıdır. Her birey bu Kanunu ve yürürlükteki tüm politikaları, yasa ve yönetmeliklere uymalıdır ve herhangi bir ihlali bildirmelidir. Bu Koda uymakta herhangi bir başarısızlık, bir Denetleyici veya Yöneticisi tarafından disiplin cezalarına neden olacaktır. Herhangi bir Denetleyici veya Yöneticisi bu Koda ihlal eden herhangi bir eylemden haberdar ise ve bu eylemi bildirmez ise, O kişi aynı sonuçlara tabi olacaktır.

8 DORCE dürüsttür.

9 Yasalara uygunluk DORÇE'nin hedefi ana yargı yasa ve yönetmelikleri sürdürmek ve itaat etmektir ve daha tüm dünya çapında iş yerlerinde, ilgili tüm uluslararası standartlara uymaktır. Herhangi yasadışı aktivite veya davranış, bu kodda tam olarak tanımlanmıyorsa bile yasaktır. Herhangi bir hükümette kod ile yasalar arasında uyuşmazlık olduğunda, konu Hukuk Departmanının dikkatine bildirilmelidir.

10 DORCE daha iyi ticaret yapmak için çalışıyor.

11 3. İş Ortamı Eşit fırsat ve çeşitlilik DORCE tüm çalışanlarına adaletli, etikce davranır ve hernerede çalışılıyorsa çalışma sırasında ayırımcılığı yasaklar. DORCE nin politikası eşit iş imkanalarını yaş, cinsiyet, cinsel tercih, sağlık durumu veya özürü, ırk, din, uyruk, medeni hal, aile durumları, ülke, politika görüşü, vb. Ayrımı yapmadan sunmaktır. DORCE çocuk çalıştırma ve zorla çalışmayı kesinlikle yasaklar. Taciz ve aşağılama DORCE nın aşağılama, cinsel taciz, işyerinde küçümseme, şirket içinde herhangi bir şahısa karşı tehditler dahil çalışma esnasında meydana gelenlere karşı sıfır toleransı vardır. Taciz ve aşağılamaya mağdur kalan tüm çalışanlar sorunlarını amirlerine, yönetime veya IK departmanına iletmelidriler.

12 Önce güvenlik!

13 Sağlık ve Güvenlik Çalışanların sağlığı ve güvenliği DORÇE için bir önceliktir ve birincil bir sorumluluk olarak görülüyor. Çalışanlar güvenliğe, sağlığa ve çalışma süresinde etkilenen çalışma arkadaşlarının ve diğerlerin iyiliğine en yüksek yükümlülük göstererek şirket adına kararlar almalıdır. Tüm çalışanların uygulanabilir yasa ve mevzuatlara uyması mecburidir. Şirket içinde veya şirket ekipmanı çalıştırırken herhangi birinin alkol veya herhangi bir uyuşturucu kullanması, taşıması, dağıtması, satın alması, satması yasaktır ve kontratın bitirilmesine yol açabilir. Herhangi uyuşturucu madde etkisi altında olan herhangi çalışan şirket içine giremez, şirket ekipmanı kullanamaz, ve şirket işlerine giremez. Şirket gerekirse alkol aramaları ve testleri gerçekleştirebilir.

14 Gizlilik DORCE önyargı olmadan, tıpkı kendi gizli bilgilerini koruduğu gibi bilgi gizliliğine saygı duyar ve bunlar ticari ve gizli bilgileri ve ortak, tedarikçi yüklenici, rakip ve müşterilerden gelen bilgileride kapsar. Pazarlıklar, idari prosedürler, finansal işlemlerele ve uzmanlıklarla ilgili herhangi bilgi, doküman ve diğer veriler üçüncü taraflara verilmemelidir.

15 Gizlilik (devamı) Gizli bilgiler bir denetçinin veya direktörün yazılı onayı olmadan kullanılmamalı, paylaşılmamalı ve yayınlanmamalıdır. Kişisel gizli bilgilerin yasa ve yönetmeliklere uygun işlenmesi lazımdır. Gizli bilgiler sadece kendi amacı için kullanılmalıdır. DORÇE çalışanların da tüm müşterileri, tedarikçileri ve diğer üçüncü tarafların gizli bilgilerin korunması konusunda benzer bir özen göstermelidir.. Şirket çalışanlarının kişisel bilgilerilerine özel hayat hakları kapsamında saygı duyar. Bu durumda çalışanların dosyaları ve diğer bilgileri gizlidir ve yayınlanmamalıdır, sadece şirket kapsamında gerektiğinde veya yasal gereksinimlerden dolayı yayınlanabilir.

16 DORCE farklılıklara değer verir.

17 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Fiziksel Kaynak ve Teknoloji Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, araçlar gibi Şirket kaynakları, sadece şirket iş amaçlı olarak kullanılmalı ve taşınabilir. Bu tarz kaynaklar şirketten yazılı form doldurulmadan şirket dışına çıkarılamaz. Her çalışan şirket malzemelerini uygun şekilde kullanmalıdır, üçüncu şahıslarla paylaşılmamalıdır ve yanlış kullanımdan kaçınmalıdır. Fikri Mülkiyet Çalışanlar şirketin ünvan, domain, patentler, iş bilgisi, ticari gizli bilgileri ve herhangi buluşları korumaktan sorumludur.

18 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Şirket gayrimenkul kullanımı Gizli bilgi Şirketin ilgili departmanının izini olmadan; çalışanlar şirketin politikasını, planlarını, stratejilerini, teknik finansal muhasebe bilgileri, fiyat ve tutar tabloları, draft kontrat formatı, müşteri veritabanı, proje veritabanlarını herhangi iş arkadaşı veya iştirakçılar, ortaklar, müşteriler, gibi 3. şahıslar ile, dokümanlar gizli veya gizli olmasa bile paylaşmamalıdır.

19 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Şirket gayrimenkul kullanımı E mail kullanımı E mailler herhangi kişisel bilgi, reklam, sosyal içerik veya uygunsuz içerikler için kullanılmamalıdır. Şirket yazılım, ekipman, veya hasabının e mail veya internet kullanımı ihlali olduğunda; bu durumla ilgili olanlarla ilgili yasal işlemlere başvurulacaktır.

20 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Müşteriler, Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflarla İlişkiler Müşteri Politikamız mühendislik hizmetleri ile optimum üretim oluşturarak müşterilerinin fiyat / kalite beklentileri için teknolojik araçlar, yenilikler ve uygun çözümler aracılığıyla elde yüksek düzeyde kalite, hizmet ile müşteri memnuniyetini artırmaktır. Tüm çalışanlar dürüstçe, kibarca, ve adalet çerçevesinde tüm müşterilerle ve olası müşterilerle herhangi politik veya uyruk ayrımı yapmadan irtibat etmeye teşvik edilir. Müşterilerle talep ve şikayet gibi konular belgelenerek ilgili departmana rapor edilmelidir.

21 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Müşteriler, Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflarla İlişkiler Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflar Çalışanlar tedarikçi, ortak ve üçüncü taraflara dürüst, kibar ve adaletli şekilde davranmalıdır ve hiçbir politik, veya uyruk ayrımı yapılmamalıdır. Tedarikçiler, Ortakları ve Üçüncü Taraflar DORCE davranış kodunu okumalıdır.

22 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Hediye ve eğlence Dorce iş ilişkilerini ve iş kararlarını etkileme amaçlı olan değerli hediyeleri kabul etmeyi veya hediye etmeyi uygunsuz ve kabul edilemez olarak görür. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması için hediye ve eğlenceler sadece gerektiğinde ve ölçülü şekilde uygulanmalıdır. Çalışanlar şirket yönetimine aldığı hediye ve eğlence konusunda bilgi verip kayıt almalıdır. Devlet çalışanlarına ve memurlarına hediye vermek veya eğlence hediye etmek kesinlikle yasaktır.

23 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Onaylar Yönetimin veya Reklam Departmanının onayı olmadan, şirket katalogları, CD, USB, prezantasyon, posterler, reklam dokümanları, malzemeler, vs gibi hiçbir reklam dokümanları ticari starteji olarak yayınlanmamalıdır ve hiçbir çalışan şirket ismini kullanarak bir işe bu onay olmadan giremez.

24 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Medya, Analist ve Yatırımcı talepleri Sadece onayı olan personel Facebook, Twitter, özel şirket dizinleri, şirket websayfaları gibi sosyal medyada şirket tanıtım içeriklerini yönetme ve yayınlama hakkı vardır. Bir personel dışarıdan gelen şirketle ilgili bilgi taleplerini yönetime ve reklam departmanına bildirmelidir. Personel yönetimin onayı olmadan bu tarz taleplere şirket adına cevaplamamalıdır. Şirket politikasına uygun olarak ve sadece şirket yönetimi onayıyla birlikte sadece direktörler analist ve yatırımcılara şirket ile ilgili irtibata geçebilir.

25 4. Firmamızın İş Uygulama İlkeleri Arşivleme Şirketin legal, finansal, muhasebe, fiyat, ve teknik bilgi gibi önemli ve hassas dokümanları Doküman arşivleme prosedürüne uygun olarak arşivlenmelidir. Personel dosyaları şirket prosedürlerine göre yapmakta ve saklamakta sorumludur ve herhangi işlemin orijinalini, saklamamalıdır, değiştirmemelidir, bozmamalıdır, yok etmemeli veya saptırmamalıdır.

26 Şirket bilgilerini koruma

27 4. Çıkar Çatışması DORCE nin ticari kararları hiçbir zaman kişisel sebep ve ilişkilerden etkilenmez. DORCE kişisel ve aile çıkarları için kendi gayrimenkul, bilgi ve posisyonunu kullanmaz. DORCE personelinin DORCE olanakları, şirket bilgileri ve gayrimenkulunu, pozisyonlarını kullanarak kişisel kazanç yapması yasaktır. Personel, DORCE ve müşterilerinin zararına sebep olacak aktivitelerde bulumamalıdır. Çıkar çatışmasına yol açan veya oluşturan herhangi durumda supervisor veya yöneticiye aktarılmalıdır.

28 5. Rüşvet Herhangi bir ülkeden herhangi bir devlet memuruna rüşvet vermek DORCE politikasına karşıdır, ve bu rüşvetin ödenmesi iş kaybına sebep olsa bile bu durum geçerlidir. DORCE ve personelinin rüşvet vermesi ve uygunsuzca müşterileri etkilemesi yasaktır. Tüm rüşvete karşı yasalara uymalıdırlar. Herhangi devlet veya kamu memuruna hediye veya ödeme yapılması için yönetimin onayı gereklidir. Yukarıdakilere aykırı herhangi bir davranış disiplin cezalarına neden olur ve iş sözleşmesinin feshi yapılabilir.

29 6. Çevre, HSE ve Sürdürebilirlik DORCE çevreye, insan sağlığı ve güvenliğine ve etraftaki grupların sürdürebilirliğine uygun olarak yönetme ve faaliyet göstermeye kenini adamıştır. Personelin, yüklenicilerin ve çeveredki grupların sağlık ve güvenliği DORCE için çok önemlidir. DORCE politikalarından en önemlisinden biride herhangi uygulabnabilir sağlık, güven, ve çevre yasa ve regülasyonlara uymaktır. Her personel bu politikaya uymalıdır ve tüm ilgili programlara, standartlara ve prosedürlere uymalıdır. DORÇE her zaman yerel toplumun sosyal ekonomik sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Hiçbirşekilde güvenlik, sağlık, toplum, sosyo ekonomik sürdürebililik ve çevre riske atılmamalıdır.

30 DORÇE çalışanlarına saygı duyar.

31

32 7. İnsan Hakları DORÇE evrensel insan haklarını desteklemektedir ve insan hakları ihlalleri kınamaktadır. DORÇE çalışanlara itibar ve saygı ile davranır ve işyerinde daha fazla çeşitliliği teşvik etmektedir. DORCE aynı zamanda yüklenicilerine, temsilcilerine, vs. Çalışanlarına karşı davranışlarına ve toplumlarla çalışmaya teşvik ediyor ve bunların insan haklarına göre yapılmasına dikkat çekiyor.

33 7. Son not DORCE nin ticari performansı, legal ve etik sorumluluğu bu davranış kodundakilerden ileridedir. DORCE uyumlu bir işyeri elde etmek için elinden geleni yapmaktadır ve uluslararası standartlarda doğru şekilde iş yürütmeyi ve hem bügün hem gelecekte etik ve legal bir yaklaşım izlemeyi prensip edinmiştir.

34 Teşekkürler

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU

RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU RÖNESANS İŞ ETİĞİ ve DAVRANIŞ KURALLARI KILAVUZU Rönesans, kurulduğu günden bu yana tarafsızlık, adillik, şeffaflık, dürüstlük, güven ve iş ahlakı başta olmak üzere en üst düzeyde etik ilkeleri benimsemiş

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

Univar ın yol gösteren ilkeleri

Univar ın yol gösteren ilkeleri Davranış Kuralları Vizyonumuz En iyi kişilerin çalışmak isteyeceği bir şirket. Müşterilerle tedarikçiler arasında benzersiz bir bağlantı sağlayarak, kimyasal dağıtım alanında dünya lideri olmak. 2 Univar

Detaylı

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI Çimtaș Etik Davranıș Kuralları; Çimtaș ın Vizyon, Misyon, Değer ve Stratejileri ile uyumlu kurumsal uygulama prensipleri ile bireysel davranıș kurallarını tanımlamak ve Çimtaș ın müșterileri, tedarikçileri

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00 DAVRANIŞ KURALLARI 1 İÇİNDEKİLER TEMEL PRENSİPLER VE SORUMLULUKLAR 3 ŞÜPHE DUYULAN HALLER 3 PAZAR VE REKABET 4 Rakiplere yönelik tavır Reklam BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ 4 Fikri mülklerin korunması Verilerin

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOK.NO YAYIN TARİHİ : EEK.02 :02.11.2015 EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA ASF.ÜZERİ 26. KM. CUMHURİYET MAH.NO.31 HONAZ-DENİZLİ TELEFON: 0.258.814 50

Detaylı

ETİK KURALLAR EL KİTABI

ETİK KURALLAR EL KİTABI ETİK KURALLAR EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 - İş Etiği El Kitabı, Çalışanların şirket etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, şirketin

Detaylı

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. ETİK İLKELERİ GİRİŞ Etik İlkeler; Türkiye Halk Bankası A.Ş. çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir.

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir. Elektronik sürüm, şu adreste bulunmaktadır: www.danaher.com/suppliers Supplier Code of Conduct (Tedarikçi Davranış Kuralları) bağlantısına tıklayın. TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Haziran 2013'te revize

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna International Inc. Policy on Gifts & Entertainment 1 RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her ülkedeki

Detaylı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı İŞ AHLAKI KURALLARI Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı GİRİŞ Monier Grubu, çatıların potansiyelinin, insanların yaşamlarını ve evlerini daha iyi hale getirebilecek

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI E-Tuğra EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. (E-Tugra EBG Information Technologies and Services Corp.) BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi EBG-GPOL-01 03 20.05.2016

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama

İş Etiği Kuralları. 3. Uygulama İş Etiği Kuralları 1. Amaç Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( EGCYO veya Şirket ) İş Etiği Kuralları, Şirket faaliyetlerini yerine getirirken başvurulacak bir davranış rehberi

Detaylı

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası : 1/ 5 1. Amaç Bu politikanın amacı rüşvetçilik ve yolsuzluk karşıtı politikaları ve davranışları tanımlanmak, rüşvetçilik ve yolsuzluk durumlarında Kuralkan ın bulunduğu konumu belirlemek ve bu mücadelede

Detaylı

Distribütör İş Etiği Kuralları

Distribütör İş Etiği Kuralları Distribütör İş Etiği Kuralları Giriş Parker Hannifin Distribütör İş Etiği Kuralları (Kurallar), Parker distribütörleri için yasalarla ve kabul edilebilir mesleki ahlak kurallarıyla uyumluluğa ilişkin minimum

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Colgate Tedarikçimiz, Zaman içinde Colgate-Palmolive Şirketi etik ticari uygulamaları ve yüksek düzeyde dürüstlük ilkelerini kullanan saygı

Detaylı

EKOL LOJİSTİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ Eylül 2012 Değerli Çalışma Arkadaşlarımız; 22 yıl önce yola koyulduğumuz ilk günden itibaren, içinde bulunduğumuz durum her ne olursa olsun artan rekabet koşullarına

Detaylı

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir:

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir: İhbar Politikası İHBAR POLİTİKASI 1. Genel bakış Amcor, etik uygulamalarda en yüksek standartlarla, dürüst ilişkileri ve görevi kötüye kullanma olay veya iddialarını iyi niyetle ihbar eden kişileri korumayı

Detaylı

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI Tüm Prysmian Group çalışanları, hangisi daha kısıtlayıcı ise onu dikkate alarak, Rüşvetle Mücadele Politikası veya görev aldıkları veya faaliyet gösterdikleri ülkelerde

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER Davranış Kuralları 1. Giriş Dachser de tüm davranışların temeli ulusal ve uluslararası düzeyde yasal olarak bağlayıcı

Detaylı

DACHSER İş Davranış Kuralları

DACHSER İş Davranış Kuralları DACHSER İş Davranış Kuralları 1. Önsöz DACHSER'deki tüm faaliyetlerin temeli gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bağlayıcı olan düzenlemelere uymamızın yanı sıra kendi isteğimiz ile taahhüt etmiş

Detaylı

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL yaptığı işlerde en yüksek iş etiği değerlere ulaşmayı hedefleyen, bu hedefe profesyonelce tertiplenmiş, donanımlı ve yüksek vasıflı kadroları ve kullandığı ileri teknoloji

Detaylı

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU NEDEN BURADAYIZ? İŞ ETİĞİNİN ŞİRKET PERFORMANSINA ETKİSİ 100% 80% 60% 40% 20% 0% ŞİRKET DEĞERİ 1975 1985 1995 2005 Mali varlıklar Gayrı-mali varlıklar Mali ve gayri-mali

Detaylı

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası Politika ve Prosedürler Onaylayan: Grup CEO su Bölüm: Grup Şirket Sekreterliği İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Politika... 3 5. Sorumluluk... 5 6. İhbar Hattı İletişim Bilgileri...

Detaylı

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ Yukarıdaki sorulara olumlu yanıt verilemiyorsa rehberlik alana kadar karar alınmamalı ve eylemde bulunulmamalıdır.

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Doküman No: EBG-GPOL-01 Revizyon No: 01 Tarih:01.08.2011 Sayfa No: 1/5 Amaç: Bu Politikanın amacı E-TUĞRA EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş. nin ve hizmet sunduğu birimlerin sahip olduğu bilgi

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her ülkedeki her türlü iş girişiminde rüşvet veya uygunsuz ödeme

Detaylı

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları 2 Quintiles, sürdürülebilir iş uygulamalarına bağlıdır. Uluslararası olarak kabul gören standartlara dayanan bu Tedarikçiler için Davranış Kuralları ( Kurallar

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI Amaç ve Kapsam Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. 1- Amaç Bu politikanın amacı, Hazine Müsteşarlığı nın 27/04/2011 tarihli ve 2011/8 sayılı Sigorta Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI EGE KİMYA SAN.VE TİC.A.Ş ETİK DAVRANIŞ KURALLARI Tüm çalışanlarımızdan, şirketimizin kültür bütünlüğünü sağlayacak tavır ve davranışlar sergilemeleri, EGE KİMYA nın saygınlığını ve kurumsal yapısının güvenilirliğini

Detaylı

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri Giriş Etik İlkeleri Bu ilkelerde SIG'ye yapılan her türlü referans ATC ve ATCI'yı da içerir. SIG plc bir dizi temel ilkeye sahiptir ve inandığı değerleri korumanın önemli olduğunu düşünmektedir. Çalışanlarının,

Detaylı

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 -ÇALIŞAN OLARAK SÖZÜMÜZ- 4 -İLKELERİMİZ- 5 -AMAÇ- 6 -VIZYONUMUZ- 6 -DEĞERLERIMIZ- 6 -KURUMSAL YÖNETİM- 7 Yönetim kurulu

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

Etik ve Bütünlük. Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz

Etik ve Bütünlük. Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz Etik ve Bütünlük Uyumluluk Üçüncü şahıslar için kılavuz i Üçüncü şahıslar ifadesiyle Syngenta veya bizim adımıza ürün veya hizmet tedarik eden kişileri ya da şirketleri kastetmekteyiz. ii Kamu görevlisi

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ

ETİK KURALLAR YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 8 1. AMAÇ Sanko Havlu çalışanlarının görevlerini yerine getirirken uymaları gereken kuralları, ilkeleri ve çalışma ortamına ait düzenlemeleri içermekte, çalışanlara şirketin etik kurallarına

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç: Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı SAF GYO A.Ş nin ( Şirket ) faaliyet gösterdiği sektörde

Detaylı

İş İlkeleri Bildirgesi

İş İlkeleri Bildirgesi İş İlkeleri Bildirgesi BANKA YATIRIMLAR HAYAT SİGORTASI BİREYSEL EMEKLİLİK ING Grup (ING) global bir finansal hizmetler kuruluşudur. Misyonumuz müşterilerimize finansal geleceklerini yönetmeleri amacı

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ Ekim 2014 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE İLKELERİ 1.0 Amaç ve Arka Plan Bilgileri Bu İlkeler, BİLGİ nin faaliyetlerinde rüşvet

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

ERBİL BEYTAR İŞÇİNİN KİŞİLİĞİNİN VE KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI

ERBİL BEYTAR İŞÇİNİN KİŞİLİĞİNİN VE KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI ERBİL BEYTAR İŞÇİNİN KİŞİLİĞİNİN VE KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 KİŞİLİK HAKKI VE KİŞİLİĞİN KORUNMASI 1. KİŞİLİK KAVRAMI VE İÇERİĞİ...5

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

Tedarikçi Davranış Kuralları

Tedarikçi Davranış Kuralları Tedarikçi Davranış Kuralları TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI ve iştirakleri dünyanın dört köşesinde müşteriler, tedarikçiler, demir ve metal, yapı malzemeleri ve teknolojik ekipman üreticilerinin yanı sıra

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Bilgi Güvenliği Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikası Sürüm No: 4.0 Yayın Tarihi:11.05.2014 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu

Detaylı

«İdealler ve Gerçekler» Araştırması

«İdealler ve Gerçekler» Araştırması «İdealler ve Gerçekler» Araştırması 12 Haziran 2014 GfK 2012 Etik Zirvesi 12 Haziran, 2014 1 Araştırmanın amacı İş dünyası temsilcileri nezdinde «etik» ve «itibar» konularında İDEALLER VE GERÇEKLER arasındaki

Detaylı

Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları. Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International

Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları. Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Tedarikçi Etik ve Davranış Kuralları Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Tedarik Zinciri Ekibinin Mesajı Magna da güçlü tedarikçiler, başarımızın önemli bir parçasıdır. Müşterilerimize

Detaylı

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz. ELECTROLUX TEDARİKÇİ İŞYERİ STANDARDI Bu belgenin orijinal İngilizce Tedarikçi İşyeri Standardının çevirisi olduğunu unutmayın. Bu çeviri yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Uyuşmazlık olması durumunda İngilizce

Detaylı

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna Internatinal Inc. 1 ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna çalışanları, Magna nın en iyi çıkarına göre hareket etmekle görevlidir.

Detaylı

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ İş yönetimi Değerlerimiz Yönetmelik Genel İlkeleri DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz ve İş Ortaklarımız Dünyadaki

Detaylı

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri Compliance TRUMPF Davranış İlkeleri Değerli personelimiz, TRUMPF şirketinde, ürünlerimizde ve süreçlerimizde ve aynı zamanda davranış şeklimizde de örnek olabilecek kalite standardı için çaba sarf ediyoruz.

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

Administrative Policy Turkish translation from English original

Administrative Policy Turkish translation from English original Davranış Kuralları Tüm birimler KONE nin misyonu kentsel hayatın akışını geliştirmektir. Vizyonumuz ise, binaların tüm kullanım süresi boyunca kullanıcı ve müşterilerimize kolaylık ve etkinlik sağlayarak

Detaylı

Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü. Code of Conduct

Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü. Code of Conduct Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü Code of Conduct içerik tablosu Davranış Kodeksi... 3 Yasalara riayet edilmesi... 3 İnsan hakları... 3 Çocukların çalıştırılması... 3 Karşılıklı saygı, eşit muamele, çeşitliliğin

Detaylı

VESUVIUS plc. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Politikası RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR

VESUVIUS plc. Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Politikası RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR 1. Giriş VESUVIUS plc RÜŞVETİ VE YOLSUZLUĞU ÖNLEMEK VE İÇİN İŞ KURALLARINA İLİŞKİN ESASLAR Bu Politika iş etiği konusunda rehberlik sağlamak için hazırlanmıştır. Bu politika tüm Vesuvius şirketlerinin

Detaylı

EFAMA Davranış ve Etik Kuralları. Avrupa Fon Yönetimi Endüstrisi için Genel Etik Kurallar. Başlıca Prensipler - Haziran 2004 İtibariyle

EFAMA Davranış ve Etik Kuralları. Avrupa Fon Yönetimi Endüstrisi için Genel Etik Kurallar. Başlıca Prensipler - Haziran 2004 İtibariyle EFAMA Davranış ve Etik Kuralları Avrupa Fon Yönetimi Endüstrisi için Genel Etik Kurallar Başlıca Prensipler - Haziran 2004 İtibariyle GİRİŞ EFAMA Genel Davranış ve Etik kuralları, Avrupa yatırım fonu endüstrisinin

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI

EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI EUROMEDIC ŞĐRKETLER GRUBU DAVRANIŞ KURALLARI Đçindekiler Başlıklar Sayfa 1 Giriş ve genel bakış... 1 1.1 Giriş ve Genel Politika Açıklaması... 1 1.2 Davranış Kuralları... 1 1.3 Sorularınız olduğunda -

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ KARAR 2018/176 Üniversitemiz Mevzuat Komisyonu toplantısında incelenen Bilişim Güvenliği Yönetimi Sistemi Yönergesinin aşağıda belirtildiği şekliyle toplantıya katılanların oy birliğiyle uygun olduğuna;

Detaylı

(TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.)

(TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.) DİŞHEKİMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMLARDA YAPACAKLARI YAYINLARDA UYMALARI GEREKEN ETİK KURALLAR (TDB Merkez Yönetim Kurulunun 25-26 Şubat 2009 Tarihli Toplantısında Kabul Edilmiştir.) Dişhekimliği alanında

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Tedarikçimiz, Hill's Pet Nutrition, 1939 yılında olağanüstü bir veterinerle başlayan şefkat geleneğini temsil etmektedir. Misyonumuz insanlarla

Detaylı

ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI

ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI LERİ VE İŞ AHLAKI ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI www.orcoint.com 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 1. YASALARA VE ŞİRKETE KARŞI SORUMLULUK 3 1.1. Yasa ve Yönetmeliklere Uyum 1.2. Adil Rekabet 1.3. Şirket Bilgi ve Sırlarının

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

MÜDEK. Etik Kurallar

MÜDEK. Etik Kurallar ETİK KURALLAR MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ARI Teknokent ARI 2 Binası A Blok 7. Kat İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maslak 34469 İstanbul Tel: (212) 276-7560/731 Faks:

Detaylı

Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı

Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı Tedarikçi Yönetimi - Kurumsal Sosyal Uygunluk - 2015 Yılı Eğitim Programı Kurumsal Sosyal Uygunluk Eğitim Hizmetleri Intertek, sağladığı eğitim hizmetleri ile kurumsal sosyal uygunluk alanında farkındalık

Detaylı

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Şubat 2018 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Temel İlkeler... 4 4.1. Yasalara ve mevzuata uyum... 4 4.2. İnsan haklarına

Detaylı

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır?

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? 1 Giriş Kurumumuz ISO 9001 Standardı na uyum sağlanması, Ülkeler arası sınırların ortadan kalkmakta olduğu günümüz dünyasında eğitimde rekabet gücümüzün artmasını

Detaylı

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz? 3 4. Bilgileri Ne Zaman ve Hangi Araçlarla Topluyoruz? 4 5. Ne Tür Kişisel

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI 1 DIEBOLD NIXDORF INCORPORATED VE DÜNYA GENELİNDEKİ BAĞLI ŞİRKETLERİ ( DIEBOLD NIXDORF ) DIEBOLD NIXDORF UN İŞ ETİĞİ DAVRANIŞ KURALLARI VE TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARINA (

Detaylı

10. HALKLA İLİŞKİLERDE ETİK. Page 1

10. HALKLA İLİŞKİLERDE ETİK. Page 1 10. HALKLA İLİŞKİLERDE ETİK Page 1 HALKLA İLİŞKİLERDE AHLAK Halkla ilişkiler faaliyetlerinin gelişmesinde gerek ulusal ve gerekse de uluslararası meslek ahlak kuralları yardımcı olmuştur. Page 2 ETİK KAVRAMI

Detaylı

. Ilke ve degerlerimiz

. Ilke ve degerlerimiz . Ilke ve degerlerimiz Georg Fischer Mesleki Davranış Kuralları Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Önsözü Sevgili meslektaşlarım Georg Fischer Mesleki Davranış Kuralları iş faaliyetlerimizi dayandırdığımız

Detaylı

Code of Conduct ımız.

Code of Conduct ımız. Code of Conduct ımız. Değerleri birlikte yaşamak. Beraber değerler yaratmak. Deutsche Telekom!" === İçindekiler Önsöz 4 Ön açıklamalar 6 Şirket prensibi 6 Yürütme 7 Uygulama ve geçerlilik 7 Hukuk ve ahlak

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Çalışan İlişkileri 3. Şirket Dışı İlişkiler 3.1. Paydaşlarla İletişim 3.2. Hissedar İlişkileri 3.3. Devlet İlişkileri 3.4. Sosyal Sorumluluk 3.5. Müşteri İlişkileri

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Haziran 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ ve AMAÇ İşbu Çevre Politikası nın ( Politika ) amacı Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

Çıkar Çatışmalarının Etkin Yönetimi. Av. Gökçe Türkoğlu & Av. Altuğ Özgün. Hidiv

Çıkar Çatışmalarının Etkin Yönetimi. Av. Gökçe Türkoğlu & Av. Altuğ Özgün. Hidiv Çıkar Çatışmalarının Etkin Yönetimi Av. Gökçe Türkoğlu & Av. Altuğ Özgün Hidiv 16.03.2017 Bu veya benzeri durumlarla hiç karşılaştınız mı? Bir ana tedarikçiniz siz ve bir meslektaşınıza Wimbledon için

Detaylı

Code of Business Conduct Etik Davranış Kuralları

Code of Business Conduct Etik Davranış Kuralları Code of Business Conduct Etik Davranış Kuralları ROSEN 8607 CoC BR_RZ.indd 1 14.10.2008 13:51:50 Uhr 2 Code of Business Conduct Önsöz Değerli Çalışanlarımız: Robert Bosch tarafından 1886 yılında Hassas

Detaylı

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI P21-BT-002 Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Koç Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir. 2. KAPSAM Bu politika, tüm Koç Üniversitesi

Detaylı

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası 1. Amaç Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası Bu politika metni ile Şişecam Topluluğu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki taahhütlerinin ve bu konudaki yaklaşımının açık ve net

Detaylı

Etik İlkeler ve Kurallar

Etik İlkeler ve Kurallar Ek. 2 PERSONEL YÖNETİMİ DERNEĞİ PERYÖN Etik İlkeler ve Kurallar 1 Amaç Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye de İnsan Kaynakları Yönetiminin en üst düzey ve standartlarda gerçekleştirilmesini amaçlayan

Detaylı