BARTIN ÜNİVERSİTESİ akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BARTIN ÜNİVERSİTESİ akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu"

Transkript

1 BARTIN ÜNİVERSİTESİ akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu 1-GENEL ŞARTLAR a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1)Yabancı Uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, 3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların, 4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine, 5) K.K.T.C. uyruklu olup; K.K.T.C. de ikamet eden ve K.K.T.C. de ortaöğretimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, başvuruları kabul edilecektir. b) Adaylardan; 1) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını Türkiye de veya K.K.T.C. de tamamlayanların, 2) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç), 3) a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç) 4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç), 5) Türkiye deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C. uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, başvuruları kabul edilmeyecektir.

2 Detaylı bilgi için; Bartın Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kabul ve Kayıt Esasları Yönergesi için tıklayınız. 2- BAŞVURU Bartın University of Turkish Republic Admission and Registration Instruction of Foreign Students Başvurular, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi> Uluslararası Öğrenci Başvurusu İşlemleri modülü üzerinden online olarak yapılacaktır. Başvuru yapmak için Tıklayınız. (Başvuru formunun yazıcıdan çıktısını almayı unutmayınız) Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Uluslararası Öğrenci Başvurusu İşlemleri Modülü Kullanım Kılavuzu için Tıklayınız Başvuru için gerekli belgeler: Başvuru esnasında aşağıda yer alan belgelerin Uluslararası Öğrenci Başvuru İşlemleri modülüne yüklenmesi gerekmektedir. Uluslararası Öğrenci Başvuru İşlemleri modülüne yüklenecek belgeler: a) Lise diplomasının aslı ya da Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanan sureti, b) Adayın lisede aldığı dersleri ve bu derslerin notlarını gösteren Not Durum Belgesinin (Transkript) tercüme edilmiş ve Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanmış sureti, c) Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanan fotokopisi. d) Varsa her hangi bir devlet üniversitesi tarafından yapılan YÖS sınavını kazandığına dair belge. AKADEMİK BİRİM İLETİŞİM: Orman Fakültesi: Edebiyat Fakültesi: , Eğitim Fakültesi: , 5208, 5209, 5219, 5202 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: , 5372 Mühendislik Fakültesi: (Dahili: ) Fen Fakültesi: (Dahili: ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: , 5255 İslami İlimler Fakültesi: , 5004, 5006

3 3- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ a) Başvuruların değerlendirilmesi ve yerleştirilecek adayların belirlenmesi ilgili akademik birim tarafından yapılır. b) Başvuru koşullarını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz. c) Akademik birim, müracaat sayısının kontenjandan fazla olması durumunda yedek aday belirleyebilir. d) Üniversitenin birden fazla bölümüne/programına başvuran adayın yerleştirilmesinde başvuruların değerlendirilmesi ve yerleştirilecek adayların belirlenmesi ilgili akademik birim tarafından adayın ortaöğretim başarı puanı ve transkripti veya YÖS puanı değerlendirilerek yapılır. e) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan akademik birimlere yapılan başvuruların değerlendirilmesi, özel yetenek sınavını düzenleyen hükümlere göre yapılır. 4- SONUÇLARIN DUYURULMASI Yerleştirme sonuçları üniversitenin web sayfasında ilan edilir. Üniversite, yerleştirmeye hak kazanan adaylara Öğrenim Vizesi talebinde kullanılmak üzere adayın başvuru formunda belirttiği adresine Kabul Mektubu gönderir. 5- KAYIT Kayıtlar ilgili akademik birim tarafından yapılacaktır. 5.1-Kayıt İçin Gerekli Belgeler: Başvurusu kabul edilen adayın kaydının yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerin ibraz edilmiş olması gerekir. a) Adayın, üniversite tarafından yapılacak Türkçe Dil Sınavında başarılı olduğunu ya da TÖMER in A veya B dil düzeyine ulaştığını gösteren belgenin aslı, b) Lise diplomasının Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanmış tercümesi ve diploma aslı, c) Lise diplomasının ülkemizdeki liselerden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Millî Eğitim Bakanlığından ya da Türkiye Temsilciliğinden alınacak Denklik Belgesi aslı, d) Not Durum Belgesinin (Transkript) Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanmış tercümesi ve aslı, e) Pasaportun fotokopisi ve incelendikten sonra iade edilmek üzere aslı, f) Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, öğrenim ücretleri aşağıda belirtilmiştir. g) Teminatın bloke edildiğini gösteren banka dekontu, teminat miktarı aşağıda belirtilmiştir. ğ) Öğrenim ikamet izin belgesi(öğrenci, kayıt yaptırdıktan sonra en geç bir ay içerisinde kayıt yaptırdığı akademik birime teslim edecektir.) h) 4 adet vesikalık fotoğraf. ı) Varsa her hangi bir devlet üniversitesi tarafından yapılan YÖS sınavını kazandığına dair belge.

4 5.2- Kayıt Takvimi Bartın Üniversitesi Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıt Takvimi *19 Haziran 07 Temmuz 2017 Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuruları Temmuz 2017 Başvuruların Değerlendirilmesi 17 Temmuz 2017 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin ve Yedeklerin İlanı 14 Ağustos 2017 Türkçe Yeterlilik Sınavı Ağustos 2017 Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kesin Kayıtları 21 Ağustos 2017 Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yedek Kontenjanlarının İlanı 28 Ağustos 2017 Türkçe Yeterlilik Sınavı Ağustos 2017 Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yedeklerinin Kayıtları Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun tüm programlarında tarihleri arasında üzerinden Özel Yetenek Modülü nden de ayrıca bir başvuru daha yapacaklardır, değerlendirme işlemleri ise tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitim Fakültesi, Resim-İş Öğretmenliği programlarına müracaat eden adaylarda arasında üzerinden Özel Yetenek Modülü nden de ayrıca bir başvuru daha yapacaklardır, değerlendirme işlemleri ise tarihleri arasında yapılacaktır. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlara başvuru yapacak adaylar özel Yetenek Başvuru ve Değerlendirme Kılavuzlarından ayrıca ayrıntılı bilgi için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu web sitesini ve , nolu telefonlar ile Eğitim Fakültesi no lu telefon ile iletişime geçebilirsiniz. Not: Türkçe Yeterlilik Sınavı, kayıt hakkı kazanan asıl adaylar için 14 Ağustos 2017 tarihinde saat 14:00 de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasında; kayıt hakkı kazanan yedek adaylar için 28 Ağustos 2017 tarihinde saat 14:00 de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasında yapılacaktır.

5 6- KONTENJANLAR Programın Adı Name of Programme Kontenjan Quota BARTIN ÜNİVERSİTESİ BARTIN UNIVERSITY Bartın Orman Fakültesi Bartın Faculty of Forestry Orman Mühendisliği Forest Engineering 10 Orman Endüstrisi Mühendisliği Forest Industries Engineering 10 Peyzaj Mimarlığı Landscape Architecture 3 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters Arkeoloji Archaeology 2 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Contemporary Turkish Dialects and Literatures 5 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (İÖ) Contemporary Turkish Dialects and Literatures (EP) 5 Felsefe Philosophy 1 Felsefe (İÖ) Philosophy (EP) 1 Sosyoloji Sociology 2 Tarih History 1 Tarih (İÖ) History (EP) 1 Türk Dili ve Edebiyatı Turkish Language and Literaturee 5 Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ) Turkish Language and Literaturee (EP) 5 Eğitim Fakültesi Faculty of Education Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences 1 İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Guidance and Psychology Counseling 2 Sınıf Öğretmenliği Teacher Training at Primary School Level 1 Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Teacher Training in Social Studies 1 Türkçe Öğretmenliği Teacher Training in Turkish 1 Fen Fakültesi Faculty of Sciences Biyoteknoloji Biotechnology 1 İstatistik Statistics 1 Moleküler Biyoloji ve Genetik Molecular Biology and Genetics 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Faculty of Economics and Administrative Sciences İktisat Economics 3 İktisat (İÖ) Economics (EP) 3 İşletme Management 3 İşletme (İÖ) Management (EP) 3 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Political Science and Public Administration 2 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İÖ) Political Science and Public Administration (EP) 2 Turizm İşletmeciliği Tourism Management 5 Turizm İşletmeciliği (İÖ) Tourism Management (EP) 5 Yönetim Bilişim Sistemleri Management Information Systems 2 Yönetim Bilişim Sistemleri (İÖ) Management Information Systems (EP) 2 İslami İlimler Fakültesi Faculty of Islamic Sciences İslami İlimler Islamic Sciences 5 İslami İlimler (İÖ) Islamic Sciences (EP) 5 Mühendislik Fakültesi Faculty of Engineering Çevre Mühendisliği Environmental Engineering 2 İnşaat Mühendisliği Civil Engineering 2

6 İnşaat Mühendisliği (İÖ) Civil Engineering (EP) 2 Makine Mühendisliği Mechanical Engineering 2 Makine Mühendisliği (İÖ) Mechanical Engineering (EP) 2 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Metallurgy and Material Engineering 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu School of Physical Education and Sports Antrenörlük Eğitimi Coaching Education 2 Antrenörlük Eğitimi (İÖ) Coach Training (EP) 2 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Physical Education and Sports Teaching 2 Rekreasyon Recreation 2 Rekreasyon (İÖ) Recreation (EP) 2 Spor Yöneticiliği Sport's Management 2 Spor Yöneticiliği (İÖ) Sport's Management (EP) 2 Eğitim Fakültesi Faculty of Education Resim-İş Öğretmenliği Teacher Training in Arts and Crafts 1

7 BARTIN İL GÖÇ İDARESİ DUYURUSU Ön Lisans-Lisans-Yüksek Lisans veya Doktora Öğrencilerinin Ülkemize Girişte Yapacağı İş ve İşlemler: Ülkemize öğrenim amacıyla gelen ve kayıt hakkı bulunan fakat Türkçesinin yetersiz olması nedeniyle üniversite tarafından Türkçe öğrenme kurslarına yönlendirilen öğrencilere durumlarını belgelemeleri kaydıyla bir sonraki eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar Öğrenci İkamet İzni düzenlenir. Yabancı öğrenciler yurt içi veya yurt dışından illerimizde bulunan üniversitelere müracaat ettikten ve eğitim almaya hak kazandıktan sonra yabancılara kazandıkları üniversiteden davet mektubu gönderilir. Davet mektubuna istinaden yabancılar ülkemize giriş yapmak için müracaat ettiklerinde ülke konsolosluğumuza ve sınır kapısı görevlilerimize kendilerine gönderilmiş davet mektubunu ve kalacakları süreyi kapsayan pasaportlarını ibraz ederler. Ülkemize giriş yaptıktan sonra eğitim alabilmeleri için hak kazandıkları üniversiteye müracaat ederek ilk kayıtlarını yaptırırlar. Kendilerine verilen kayıt belgeleri ile vize muafiyeti sona ermeden yeni tarihli ve resimli öğrenci belgeleri ile illerde faaliyet gösteren İl Göç İdaresi Müdürlüklerine Öğrenci İkamet Belgesi alabilmek için müracaat ederler. İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde yabancı öğrenciler ile mülakat yapılır. İkamet alabilmeleri için kendilerinden istenilen belge ve bilgiler yabancılara anlatılarak müracaat etmeleri sağlanır. İlk başvuru esnasında yabancı öğrencilerden istenen belgeler şunlardır: İkamet İzni Başvuru Formu ( adresinden e-ikamet butonuna basılarak ilk başvuru tıklanır, öğrenci ikamet izni seçimi yapılır.) Çıkan formda şahıs bilgileri eksiksiz olarak doldurulup, formun resimli bir çıktısı alınır. Çıkartılan forma ek olarak yabancı şahıslardan; 1. Yabancıdan geçerli süresi olan pasaportu veya pasaportunun yerine geçen giriş belgesinin fotokopisi istenir. Yabancılardan ülkemize giriş yaptıkları pasaportun aslını İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ibraz etmeleri( göstermeleri ) gerekmektedir. 2. Yabancılardan son 6 ay içerisinde çekilmiş (önden yüzü açık, yabancıyı kolaylıkla tanıyabilecek şekilde), arka fonu beyaz ve biyometrik dört (4) adet fotoğraf getirmeleri istenilir. 3. Ayrıca yabancıların ülkemizde kalacakları sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair belge istenir. (Banka cüzdanı, döviz dekontu, maaş veya burs bilgisi vb. gibi) Üniversiteden aldıkları Öğrenci Belgesi mutlaka İl Göç İdaresi Müdürlüğü ne müracaatta ibraz edilir. (Yabancı kişinin yeni kayıt dönemine ait öğrenci belgesi ibraz etmesi şarttır.) 4. Eğitim görecek yabancının on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile Türkiye'ye giriş yapmasına ve eğitim almasına izin verilebilir. 5. Yabancılardan müracaat ettikleri tarihte eğitim alacakları ilde bulunan adliyelerden Adli Sicil Kaydı Belgesi getirmeleri gerekmektedir. Yabancılar kayıt yaptırdıkları Üniversitenin bulunduğu ilde oturmak mecburiyetindedirler. Bu nedenle öğrenim görecekleri ilde kalacakları yurt, pansiyon, otel, motel veya (konut) ev gibi yerler ile ilgili (kayıt belgesi, kontrat vb.) belgeleri müracaat esnasında İl Göç İdaresi Müdürlüğüne tanzim etmek zorundadır. Ayrıca; yabancının ülkemizde kalacağı süreleri kapsayan Geçerli Sağlık Sigortası yaptırması zorunludur. Aşağıdakilerden herhangi biri yeterli olacaktır. Bunlar; Genel Sağlık Sigortası: Yabancı Öğrenciler talep etmeleri halinde okula ilk kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren 3 ay içinde Genel Sağlık Sigortasını öğrenim yapacakları ildeki İl Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yaptırabilirler. Alacakları provizyon belgesini yada başvuru belgesini idaremize

8 teslim etmeleri müracaat sırasında zorunludur. İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmesi Kapsamında Geçerli Sigorta : Yabancılar ülkemize giriş yaparken kendi ülkelerinden yaptıracakları Üniversal nitelikte ve İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri kapsamında bulunan ve Türkiye'de kaldıkları sürede sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge getirmeleri gerekmektedir.( Bu belge yeminli tercüman tarafından Türkçe ye çevrilmeli ve Türkiye deki sigorta şirketlerinin yurt içindeki anlaşmalı olduğu şubelerinden akredite edilmesi kaydıyla geçerlilik sağlar.) Özel Sağlık Sigortası: Yabancılara yönelik Özel Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Bu poliçelerde Hazine Müsteşarlığının Genelgesi uyarınca İş bu poliçe tarih ve 9 sayılı İkamet izni Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge de belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır. İbaresi bulunmakla birlikte yabancıların kayıt yaptırdıkları Üniversitenin bulunduğu il içinde faaliyet gösteren herhangi bir sigortacıdan yapılan ayakta ve yatarak tedaviye uygundur yazısı belirtilmelidir. Ayrıca yabancı öğrencilerin her güz döneminde öğrenci belgelerini ve sigortalarını yenileyerek İl Göç İdaresi Müdürlüğü ne belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Yabancılar il içinde ikamet ettikleri adreslerini değiştirdiklerinde 20 gün içerisinde Müdürlüğümüze yeni adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yaptığımız kontrollerde eksik veya yalan bilgi verdiği anlaşılan yabancıların ikametleri Müdürlüğümüzce resen iptal edilecek ve yabancının ülkemizden çıkışı sağlanacaktır. İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ ELMALIK SOKAK NO:3 BARTIN VALİLİĞİ MERKEZ / BARTIN WEB : E-POSTA: bartin@goc.gov.tr TEL : FAX :

9 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN ALINACAK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BİRİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ (TL) TEMİNAT BEDELİ DÖNEMLİK HARÇ ÜCRETİ YILLIK HARÇ ÜCRETİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 200 TL 193,50 TL 387,00 TL İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 200 TL 156,50 TL 313,00 TL ORMAN FAKÜLTESİ 200 TL 193,50 TL 387,00 TL EĞİTİM FAKÜLTESİ 200 TL 142,00 TL TL EDEBİYAT FAKÜLTESİ 200 TL 142,00 TL TL FEN FAKÜLTESİ 200 TL 142,00 TL 284,00 TL İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ 200 TL 142,00 TL 284,00 TL BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 200 TL 95,00 TL 190,00 TL İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ (TL) TEMİNAT BEDELİ DÖNEMLİK HARÇ ÜCRETİ YILLIK HARÇ ÜCRETİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 200 TL 764,50 TL 1.529,00 TL İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 200 TL 577,50 TL 1.155,00 TL EDEBİYAT FAKÜLTESİ 200 TL 513,50 TL 1.027,00 TL FEN FAKÜLTESİ 200 TL 640,50 TL 1.281,00 TL BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 200 TL 577,50 TL 1155,00 TL İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ 200 TL 513,50 TL 1.027,00 TL Öğrenim Ücretleri Hesap Numarası: Teminat Ücreti Hesap Numarası: TR (Ziraat Bankası) TR (Ziraat Bankası) NOT: Öğrenim ücretleri öğretim yılına ait olup, Bakanlar Kurulunun öğretim yılı için belirleyeceği öğrenim ücretlerine göre değişecektir. Değişiklik halinde fark, ayrıca tahsil edilecektir.

10

11

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 1-GENEL ŞARTLAR a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1)Yabancı Uyruklu

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu

BARTIN ÜNİVERSİTESİ akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci seçme ve yerleştirme kılavuzu 1-GENEL ŞARTLAR a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1)Yabancı Uyruklu

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu (Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım 1. GENEL ŞARTLAR 1- Lise son sınıfta olmaları

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 2 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri Başvuru Tarihi : 24 Haziran 29 Ağustos 2013

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI 1- GENEL Üniversitemiz senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ EK KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR

Detaylı

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU KODU Programın Adı BOŞ KONTENJAN Adalet Meslek Yüksekokulu 105350875 Adalet 2 105370313 Adalet (İÖ) 2 Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 105350293 Anestezi 1 105350309 Çocuk Gelişimi 2 105350893 Eczane Hizmetleri

Detaylı

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar:

(1) Adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvuruları kabul edilecek olanlar: T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR,

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE (Üniversitesi Senatosunun 07.05.2010 tarih ve 2010/01 3 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ 2014 2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KLAVUZU 2014 2015 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz bölüm /

Detaylı

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar Kimler başvurabilir? Adaylardan, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU 2018 2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU (Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Mevzuat 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI 1- Lise son sınıfta ya da lise mezunu olmaları koşuluyla; a) Yabancı uyruklu

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1-GENEL ŞARTLAR Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına başvuru genel şartları şunlardır: a) Yabancı uyruklu olmak,(uyruğu

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI(ÜNİVERSİTELER ARASI) VE KURUM İÇİ (ÜNİVERSİTE İÇİ) YATAY GEÇİŞ KLAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI(ÜNİVERSİTELER ARASI) VE KURUM İÇİ (ÜNİVERSİTE İÇİ) YATAY GEÇİŞ KLAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI(ÜNİVERSİTELER ARASI) VE KURUM İÇİ (ÜNİVERSİTE İÇİ) YATAY GEÇİŞ KLAVUZU "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki

Detaylı

4- Başvurular, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi>Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri modülü üzerinden online olarak yapılacaktır.

4- Başvurular, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi>Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri modülü üzerinden online olarak yapılacaktır. 2017 2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Sınavı İle Yatay Geçiş Kılavuzu

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Sınavı İle Yatay Geçiş Kılavuzu 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Sınavı İle Yatay Geçiş Kılavuzu (Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Mevzuat 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU 2018 2019 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz programlarına

Detaylı

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; GENEL KOŞULLAR Madde 7- Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1) Yabancı uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ GENEL KOŞULLAR Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU 2017 2018 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU (Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Mevzuat 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Uluslararası Öğrenci Programı adaylarının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin

Detaylı

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 2017 EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM YILI YURTDIġINDAN KABUL EDĠLECEK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI, KOġULLARI VE BAġVURU KILAVUZU 2016 2017 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz bölüm /

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ Ek.12.2: 07.02.2018 günlü, 2018/01-12 sayılı Senato kararı ekidir. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ 18.02.2010 günlü, 2010/03-03 sayılı Senato

Detaylı

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ 2015 2016 EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM YILI YURTDIġINDAN KABUL EDĠLECEK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI, KOġULLARI VE BAġVURU KILAVUZU 2015 2016 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz bölüm /

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Senato: 31 Mayıs 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak Madde 1- Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEMEL İLKELER VE KOŞULLAR Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan veya lise son

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri 2 Başvuru Tarihi : 18 Haziran 03 Ağustos 2018

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İLE ORTAÖĞRETİMİN TAMAMINI YURT DIŞINDA TAMAMLAYANLARIN BAŞVURU VE DEĞERLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 2018-2019 eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ" BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ" BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384-

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384- T.. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1-2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının (YÖS) kaldırılması

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İLE ORTAÖĞRETİMİN TAMAMINI YURT DIŞINDA TAMAMLAYANLARIN BAŞVURU VE DEĞERLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 2016-2017 eğitim-öğretim yılı yurt dışı

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2012-2013 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE Senato Tarih 13.06.2018 Sayı 13 KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Üniversitenin

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Faculty of Education Teacher Training in Sciences İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dumlupınar Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı Yıldız Teknik Üniversitesine

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı TARSUS ÜNİVERSİTESİ Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı Tarsus Üniversitesine

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Bu yönerge a. 14.10.1983 tarih ve 2922 sayılı Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Selçuk Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde, birinci

Detaylı

27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ 27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki önlisans

Detaylı

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir.

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir. GEREKLİ BELGELER 1. Başvuru Formu internetten doldurulup çıktı alınacaktır. 2. Geçerli Sınav Sonucu: Başvuru için kullanılacak olan sınav sonucunun (YÖS, SAT, GCE vb.) aslı veya onaylı kopyası. 3. Lise

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Programın Adı , , , 28,244

Programın Adı , , , 28,244 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İLE ORTAÖĞRETİMİN TAMAMINI YURT DIŞINDA TAMAMLAYANLARIN BAŞVURU VE DEĞERLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 01/06/2015 TARİHLİ VE 2015/20/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR.

ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 01/06/2015 TARİHLİ VE 2015/20/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU NUN 01/06/2015 TARİHLİ VE 2015/20/1 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde,

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Düzce Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarına

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

Başvuru Tarihleri : 19 Haziran 12 Temmuz 2017 Değerlendirme Tarihleri : Temmuz 2017 Sonuçları İlan Tarihi : 10 Ağustos 2017

Başvuru Tarihleri : 19 Haziran 12 Temmuz 2017 Değerlendirme Tarihleri : Temmuz 2017 Sonuçları İlan Tarihi : 10 Ağustos 2017 ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İLE ORTAÖĞRETİMİN TAMAMINI YURT DIŞINDA TAMAMLAYANLARIN BAŞVURU VE DEĞERLENDİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; yabancı uyruklu öğrencilerin

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak

Detaylı

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1) AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Kabul eden makam, tarih ve sayı: Senato, 09.08.2018 / 7 Ek ve değişiklikler : Senato,..201..

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı için yabancı uyruklu yüksek

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yurt dışından öğrenci

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Ön lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Acıbadem Üniversitesi Fakülte/Yüksekokul programlarına yurt dışından

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesinde bulunan fakültelerin ve meslek

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GİRİŞ YETENEK SINAVLARI

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GİRİŞ YETENEK SINAVLARI T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ VE MİMARLIK FAKÜLTESİ 2014-2015 Öğretim Yılında Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak programlar ve kontenjanları: GÜZEL

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Bezmialem Vakıf

Detaylı

(Üniversite Senatosunun 13/11/2018 tarihli ve 2018/92 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

(Üniversite Senatosunun 13/11/2018 tarihli ve 2018/92 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) (Üniversite Senatosunun 13/11/2018 tarihli ve 2018/92 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Amaç

Detaylı

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 -

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 - MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BÖLÜM/PROGRAMLARA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI QUOTAS OF MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITY BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS-LİSANS ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- - Bu Yönerge; Yükseköğretim. Kurulu tarafından

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ KILAVUZU Uluslararası Öğrenci Kabul ve Kayıt Takvimi 01.04.2018-04.06.2018 : Başvuru Tarihleri 12.06.2018 : Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul

Detaylı

2015 İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI (29 MAYIS-YÖS 2015) KILAVUZ

2015 İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI (29 MAYIS-YÖS 2015) KILAVUZ 2015 İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI (29 MAYIS-YÖS 2015) KILAVUZ İÇİNDEKİLER 1. 1.29 MAYIS-YÖS 2015 BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ 2. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2017 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ TERCİH KILAVUZU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2017 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ TERCİH KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 017 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ TERCİH KILAVUZU 1.GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.. Üniversitemiz ile adaylar arasındaki haberleşmede, Latin harfleri ile Türkçe veya İngilizce

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA Yabancı uyruklu öğrenci başvurularında kabul edilen sınavlar ve kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir. 2018 Yılı itibariyle Üniversitemiz

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MİLLETLERARASI ÖĞRENCİ ALIMI VE KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Hedef, Muhteviyat, Dayanak ve Tanımlar

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MİLLETLERARASI ÖĞRENCİ ALIMI VE KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Hedef, Muhteviyat, Dayanak ve Tanımlar KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MİLLETLERARASI ÖĞRENCİ ALIMI VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Hedef, Muhteviyat, Dayanak ve Tanımlar Hedef MADDE 1- Bu yönerge, Kastamonu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġI ÖĞRENCĠ ALIM KONTENJANINA BAġVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESĠ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Yurtdışı Öğrenci Alımı Kontenjanından faydalanarak Yıldırım Beyazıt

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI KENDİ İMKÂNLARI İLE ÖĞRENİM GÖRECEK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ (ÖN LİSANS-LİSANS PROGRAMLARI)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI KENDİ İMKÂNLARI İLE ÖĞRENİM GÖRECEK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ (ÖN LİSANS-LİSANS PROGRAMLARI) GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI KENDİ İMKÂNLARI İLE ÖĞRENİM GÖRECEK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ (ÖN LİSANS-LİSANS PROGRAMLARI) LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ! * Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu Yönerge, Uluslararası Antalya Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

Uluslararası Öğrenci Programı Sınavı Öğrenci Kontenjanları

Uluslararası Öğrenci Programı Sınavı Öğrenci Kontenjanları Uluslararası Öğrenci Programı Sınavı Öğrenci Kontenjanları LĠSANS DERECESĠ (Öğrenim Süresi 4 yıllık Programlar) ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ (FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES) PROGRAM

Detaylı

28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.)

28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.) 28.02.2012 Tarihli Senato Kararı (Ankara Üniversitesine Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge nin değiştirilmesi hk.) ANKARA ÜNİVERSİTESİ Karar Tarihi : 28/02/2012 SENATO KARAR ÖRNEĞİ Toplantı

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu Yönerge, Uluslararası Antalya Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı