English Time FİHRİST. English Time a Hoşgeldiniz. 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "English Time FİHRİST. English Time a Hoşgeldiniz. 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları"

Transkript

1

2 FİHRİST a Hoşgeldiniz Hakkında Vizyon, Misyon ve Kalite Politikamız Eğitim Programları Öğretmen Kadrosu Sınıflar Eğitsel Aktiviteler Online Eğitimler Genel İngilizce Eğitim Programları 6 Kurluk Eğitim Sistemi Başarı Garantisi Başarı Ortalamasını belirleyen Unsurlar Sınavlara Hazırlık Programları Ulusal Sınavlara Hazırlık Programları YDS LYS-5 Proficiency Uluslararası Sınavlara Hazırlık Programları TOEFL IELTS TOEIC GMAT GRE SAT FCE CAE CPE BEC BULATS 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları Kids Time Junior Time Teenage Time Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları Mesleki İngilizce Dil Eğitim Programları Genel İş İngilizcesi Turizm İngilizcesi Hukuk İngilizcesi Diğer Mesleki İngilizce Eğitim Programları (90 saat) Diğer Mesleki İngilizce Eğitim Programları (30 saat) Skills Workshops Konuşma Sınıfları Kurumlara Yönelik Eğitim Programları In House Eğitimler Şubelerde Verilen Eğitimler Seviye Tespit Sınavı Danışmanlığı

3 a Hoşgeldiniz Küçülen dünyada, büyüyen haberleşme ihtiyacı herkesin ortak ikinci bir dil bilmesini zorunlu kılıyor. İkinci bir dil bilenler hem iş dünyasındaki gelişmeleri yakından takip edebiliyor, hem de gelecekte farklı ülkelerde de çalışabilme şansını yakalayabiliyor. Onlar için dünya, sadece kendi ülkelerinden ibaret değil! m e İngilizce eğitiminizin başlangıcından sonuna kadar eksiksiz bir eğitim programı sunar. Yoğun pedagojik programlarla kısa sürede İngilizce dil becerinizi anlayabilir ve konuşabilir bir düzeye getirir. ish Ti da eğitimler, yetişkinlere İngilizce öğretebilme bilgi ve becerisine sahip, üniversite mezunu, uluslararası sertifikalara sahip tecrübeli ve anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilir. Kelimeleri gerçek telaffuzları ile öğrenirken, uzman yabancı eğitmenlerle birlikte hem farklı kültürleri tanımak hem de gerçek hayatta İngilizceyi yaşayarak ve kullanarak dil yeteneğinizi geliştirebilme fırsatına sahip olursunuz. En gl Yurtdışında bir üniversitede okumayı planlıyorsanız, iş yaşamınızda ya da eğitim hayatınızda İngilizceye gereksinim duyuyorsanız, kariyerinizde ilerlemek için ya da sadece İngilizce bilgi düzeyinizi geliştirmek için, ; İngiltere ve Türkiye'nin en iyi lokasyonlarında bulunan tüm okulları ile amaçlarınıza ulaşmanız için size bu hizmeti sunmaya hazır. Sizleri 'a davet ediyor ve eğitiminiz boyunca misafir etmeyi heyecanla bekliyoruz. Gelin, siz de hayatınızın en önemli kararlarından birini verin ve İngilizce bilenlerden olun. şimdi İngilizce zamanı!

4 Hakkında Dil Okulları bilgi çağında eğitime duyulan ihtiyaç doğrultusunda küresel ortamdaki bilgiye ulaşmak isteyen birey ve şirketlerin gelişimine kaliteli İngilizce eğitimi vererek katkıda bulunmak amacıyla 1997 yılında kurulmuş Türkiye nin en büyük ve en kaliteli dil okuludur yılından itibaren Türkiye, İngiltere ve Amerika'daki kurumlarında İngilizce dil eğitimi alanındaki faaliyetlerini başarı ile yürüten 'i geçen mezun öğrencisinin yanı sıra mevcut durumda okuyan 'in üzerinde öğrencisine de eğitim vermektedir. Türkiye`nin ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören ve çeşitli alanlarda birçok ilki gerçekleştirerek ödüller alan tek Türk Dil Okulu olma özelliğine sahip olan eğitim yılı itibariyle toplam 21 merkezi noktadaki şubelerinde hizmet vermeye devam etmektedir. Dil Okulları nın Türkiye'deki 20 şubesinin 12'si İstanbul`da yer almaktadır. Bunlar sırasıyla; Şirinevler, Bakırköy-1, Bakırköy-2, Kadıköy-1, Kadıköy-2, Taksim- 1, Taksim-2, Taksim-3, Mecidiyeköy, Beylikdüzü, Pendik ve Maltepe şubeleridir. İstanbul dışında ise Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ ve İzmit'de de şubelerimiz bulunmaktadır. Yurtdışında faaliyet gösteren ilk Türk sermayeli dil okulu olma özelliğine sahip olan Dil Okulları nın İngiltere Londra'da da şubesi bulunmaktadır.

5 Vizyon, Misyon ve Kalite Politikamız Vizyonumuz Yerel ve küresel açıdan her alanda eğitimi ihtiyaç olarak gören bireyi ve organizasyonları hedef kitlesi içinde düşünen, çağın getirdiği sürekli değişime dinamik organizasyonel yapısıyla cevap veren, her alanda özgün ve inovatif açılımları ile hizmet sağladığı kitlelerin memnuniyetlerini en yüksek seviyelerde tutabilen, kaliteli ve güvenilir bir dünya markası olmaktır. Misyonumuz Temel etik değerlerimizi, sunduğumuz hizmetlere en iyi şekilde yansıtarak faaliyette bulunduğumuz tüm alanlardaki evrensel kuralları eksiksiz olarak yerine getirmek, bu yaklaşımımız ile toplumun başta İngilizce eğitimi olmak üzere tüm alanlarda ilerlemesine, bilgi oranının yükselmesine öncülük etmektir. Aynı zamanda içinde bulunduğu iş dünyasında faaliyet gösteren markasını itibarı yüksek bir kurum olarak profesyonel ve dinamik yöneticiler ile geleceğe taşımaktır. Kalite Politikamız Hizmet verdiğimiz tüm bireylerin ihtiyaç ve beklentilerini her zaman en hızlı, en doğru ve en kaliteli şekilde karşılayarak memnuniyetlerini arttırmak, hizmet kalitemizi tüm faaliyetlerimizde sürekli olarak iyileştirmek ve hedeflediğimiz başarıyı sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ederek en yüksek verimliliği sağlamaktır.

6 İlkelerimiz İngilizce dilini uluslararası eğitim standartlarına sadık kalarak, kaliteden ödün vermeden, öğrencilerine mümkün olan en kısa sürede ve kalıcı olarak öğretmeyi kendine görev bilmiştir. Bu amacı gerçekleştirmek ve öğrencilerin sonsuz güvenini kazanabilmek için aşağıdaki ilkeleri değişmez olarak kabul etmiştir. ; Sadece anadili İngilizce olan, alanlarında uzman, diplomalı ve sertifikalı yabancı öğretmenlerle eğitim verir. Bütün şubelerinde tecrübeli ve uzman yabancı eğitim müdürleri bulundurur. Yüksek kalitede ders kitaplarını ve dokümanlarını öğrencilerine ücretsiz sağlar. Öğrencilerini ihtiyaç duydukları alanlara ve İngilizce seviyelerine göre en uygun sınıflara yerleştirir. Pedagojik ve uluslararası standartlara uygun bir eğitim verir. Kur sonunda, sınavlarında başarısız olan öğrencilerine "başardınız" demez. Devamsızlığı %10'u aşmamış ve ev ödevlerini eksiksiz tamamladığı halde üst kura geçemeyen öğrencilere ücretsiz tekrar hakkı verir. English Time

7 Özetle İnsana yatırımı temel almak, Tüm iş planlarını müşteri memnuniyetine dayandırmak, Uzman personel ile çalışmayı ilke edinmek, Başarının paylaştıkça artacağına inanmak, Profesyonel disiplin ve amatör bir ruh ile çalışan kadroya sahip olmak, Yerel ve küresel bakış açısına sahip bir kurum olarak sektördeki öncü rolünü korumak. Bizim İçin En Değerli Referans Başarı İle Mezun Olan Öğrencilerimizdir. Sadece öğretmenlerinin iyi olması tek başına bir dil okulunun iyi olması için yeterli bir kriter değildir. Diğer çalışanların da özenle seçilmiş olması gerekir. Bizim için, öğrencilerimizin mutluluğu ve memnuniyeti en ön sıradadır. Tüm istek ve sorunlarınızla birebir ilgilenilir, kantin görevlisinden şube müdürüne kadar herkes, eğitiminizin sorunsuz ve yüksek kalitede tamamlanması için çalışırlar.

8 Eğitim Sistemimiz Dil Okulları tüm eğitim programlarında öğretmen merkezli interaktif bir eğitim modeli uygular. Communicative Approach İletişimsel Yaklaşım ilkesinden hareket ederek hazırlanmış eğitim programlarımızda öğrencilere İngilizce dilinin tüm işlevlerinin etkili ve doğru kullanımı sistemli bir şekilde öğretilir. Tüm eğitim programlarının ana dili İngilizce olan yabancı hocalarla gerçekleştirildiği Dil Okulları nda İngilizce eğitim programları 6 kurluk eğitim sistemi baz alınarak gerçekleştirilmektedir. 6 kurluk eğitim sistemi öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçlarına yönelik İngilizce dil eğitim programlarının içeriklerini kapsayan ve öğrencilerin bu içerikler doğrultusundaki tanımlamalara göre en uygun sınıflara yerleştirilmesini sağlayan ilkeler bütünüdür. Eğitim süreleri farklı program seçenekleri ve bu programların yoğunluğuna bağlı olarak 1 ile 15 hafta arasında değişir. Hafta içi sabah (ekstra yoğun), hafta içi öğleden sonra (ekonomik program), hafta içi akşam (yoğun), hafta sonu sabah ve hafta sonu öğleden sonra olmak üzere 5 farklı program uygulaması mevcuttur. Dil Okulları nda uygulanan eğitim programları müfredat, metodoloji ve ölçme - değerlendirme sistemi açısından Avrupa Dil Yeterlilik standartlarına da (CEFR) uyumludur.

9 Eğitim Programlarımız Genel İngilizce Eğitim Programları dışında çeşitli meslek gruplarına yönelik Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları, ulusal ve uluslararası İngilizce dil sınavlarına yönelik hazırlık programları ve 18 Yaş Altı Gruba Yönelik İngilizce Dil Eğitim Programlarının da öğrencilere sunulduğu da tüm eğitim programlarımız, deneyimli akademik kadromuzun pedagojik bilgi ve tecrübeleri ile öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları doğrultusunda özenle oluşturulmuştur. Dil Okulları nda uygulanan eğitim programları aşağıdaki başlıklar altında toplanmıştır; Genel İngilizce Eğitim Programları Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları (ESP English for Specific Purposes) Mesleki İngilizce Dil Eğitim Programları (English for Careers) Skills Workshops Konuşma Sınıfları (Conversation Classes) Sınavlara Hazırlık Programları Ülkemizde Uygulanan Sınavlara Hazırlık Programları Uluslararası Sınavlara Hazırlık Programları 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları (Kids Time, Junior Time, Teenage Time)

10 6 Kurluk Eğitim Sistemi 1 LEVEL BEGINNER ELEMENTARY Approx. No. of words Mastered Council of Europe Cambridge Exams INTERMEDIATE 5 PRE- INTERMEDIATE UPPER- INTERMEDIATE 6 ADVANCED Breakthrough A1 BASIC USER INDEPENDENT USER PROFICIENT USER Effective Waystage Operational Threshold B1 Vantage B2 A2 Proficiency C1 KET Key English Test PET Preliminary English Test FCE First Certificate in English CAE Certificate in Advanced English Mastery or Proficiency C2 TOEFL (IBT) TOEIC (listening score) IELTS , ,5-9.0 ESP

11 Fihrist e Dön Genel İngilizce Eğitim Programları

12 Genel İngilizce Eğitim Programları da Genel İngilizce Eğitim Programları her biri 120 ders saatinden oluşan toplam 6 seviyeden oluşur ve 6 seviye toplamda 720 saatte Tüm seviyelerdeki eğitim programları öğrencilerin pedagojik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. İlk dört seviye de Genel İngilizce, son iki seviye de ise akademik ağırlıklı Genel İngilizce eğitimi verilmektedir. Seviyeler; Prep Class (Hazırlık) Beginner (Başlangıç) Elementary (Temel) Pre - Intermediate (Ön orta) Intermediate (Orta) Upper - Intermediate (Üst Orta) Advanced (İleri) Sınıflar ayrıntılı bir seviye tespit sınavı sonucunda aynı seviyedeki öğrencilerden oluşturulur. her seviye için sınıfta verdiği 120 saatlik eğitimi HUB isimli dil eğitim laboratuvarlarındaki Online Eğitim Destek Programı (OEDP) ve diğer sınıf dışı aktivitelerle (konuşma, dinleme, yazma, gramer, workshop programları, online eğitimler, sinema vs gibi) desteklemektedir. eğitim programları içerisinde yer alan Genel İngilizce eğitimlerini alanlarında uzman anadili İngilizce olan yabancı eğitmenlerle vermektedir.

13 Genel İngilizce Eğitim Programlarında Seviyeler PREPARATION (Hazırlık) : Bu program daha önce hiç İngilizce eğitimi almamış öğrenciler için hazırlanmıştır. Türk öğretmenler eşliğinde 24 saatlik bu eğitim programında alfabe, sayılar basit cümle ve soru kalıpları öğretilir. Hazırlık eğitimi tüm şubelerimizde ücretsiz olarak verilmektedir. A1, Level 1, Beginner (Başlangıç) : Öğrenciler basit konular üzerinde yabancılarla konuşma yapabilir. Basit cümleler kurarak yazabilir ve okuyabilirler. A2, Level 2, Elementary (Temel) : İngilizce'yi çok az kullanabilen öğrencilerimiz için oluşturulan bu kurda eğitimini tamamlayanlar basit konular üzerinde, ana dili İngilizce olan yabancılar ile konuşabilecek, basit cümleler ile yazılar yazabilecek ve kolay konu başlıklarını okuyabilecek seviyede İngilizce bilgisine sahip olurlar. B1, Level 3, Pre-Intermediate (Ön - orta) : Öğrenciler günlük konular üzerinde yabancılarla kolaylıkla iletişim kurabilir, karmaşık cümleler kurup anlamlı paragraflar içeren yazılar yazabilir. B2, Level 4, Intermediate (Orta) : İngilizce'yi belli sınırda akıcı ve bilinçli konuşabilen öğrencilerimiz için oluşturulan bu kurda eğitimini tamamlayan öğrenciler birçok farklı konu üzerinde ana dili İngilizce olan yabancılarla uzun konuşmalar yapabilecek, okuduğunu kolayca anlayabilecek seviyede İngilizce bilgisine sahip olurlar. C1, Level 5, Upper Intermediate (Üst - orta) : Öğrenciler birçok farklı konu üzerinde yabancılarla uzun konuşmalar yapabilir, uzun anlamlı cümleler kurabilir, orjinal kitapları okuyup anlayabilir. C2, Level 6, Advanced (İleri) : İngilizce'yi iyi derecede okuyan, yazabilen ve konuşabilen öğrencilerimiz için oluşturulan bu kurda eğitimini tamamlayanlar, ana dili İngilizce olan yabancılarla her konu üzerinde konuşabilecek, tartışabilecek, iletişim kurmada problem yaşamayacak seviyede İngilizce bilgisine sahip olurlar. TOEFL, IELTS gibi sınavlarda yüksek skorları hedefleyebilirler.

14 Genel İngilizce Eğitim Programlarının Zamanları 1 kur = 120 saat PROGRAMLAR GÜNLER DERS SAATLERİ HAFTA İÇİ SABAH (EKSTRA YOĞUN) HAFTA İÇİ ÖĞLEDEN SONRA (EKONOMİK PROGRAM) HAFTA İÇİ AKŞAM (YOĞUN) HAFTA SONU SABAH HAFTA SONU ÖĞLEN Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma Cumartesi Pazar 10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:30-13:50 17:00-17:50 18:00-18:50 19:00-19:50 20:00-20:50 21:00-21:50 09:00-09:50 GÜNLÜK /HAFTALIK DERS SAATİ 1 KUR SÜRESİ 4 saat / 20 saat 6 hafta 2 saat / 10 saat 12 hafta 3 saat / 15 saat 8 hafta Cumartesi Pazar 10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 15:00-15:50 16:00-16:50 17:00-17:50 18:00-18:50 4 saat / 8 saat 4 saat / 8 saat 15 hafta 15 hafta AÇIKLAMA Hafta içi ekstra yoğunlaştırılmış sabah programlarında 1 kur 6 haftada Hafta içi öğleden sonra programlarda 1 kur 12 haftada Hafta içi akşam yoğun programlarda 1 kur 8 haftada Hafta sonu programlarında 1 kur 15 haftada Hafta sonu programlarında 1 kur 15 haftada

15 Başarı Garantisi Başarı garantisi öğrencinin kur sonunda başarısız olması durumunda belirli koşulları sağlaması şartıyla ihtiyacı kadar ders saatini ya da kurun tamamını hiçbir ek ücret ödemeden tekrar etmesi anlamına gelmektedir. Ücretsiz tekrar hakkı 6 ay içerisinde kullanılması gerekmektedir. En gl ish Ti m e Başarı Garantisinin Koşulları Öğrencinin derslere devamsızlığının % 10 'u geçmemesi Ev ödevlerinin tamamının yapılmış olması Öğrencinin sınavlara vaktinde girmiş olması Ödemelerin taahhüt edildiği tarihte yapılması (1 aydan fazla gecikmiş olmaması) İyi niyet kuralı

16 Başarı Ortalamasını Belirleyen Unsurlar Derse Katılım (Participation):15 % (Derse devamlılık, sorulara verilen yanıtlar, sınıfta Türkçe konuşulmaması, öğrencinin diğer öğrencilerle uyumu) Ti m e Ev Ödevleri (Homework): 15 % Ödevlerin zamanında ve düzgün yapılması başarı ortalamasını belirleyen unsurlardan birisidir. Ders ve aktivite saatleri dışında öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmeleri için kur boyunca farklı içeriklerde ev ödevleri verilmektedir. Verilen ev ödevleri eğitim boyunca alınan bilgilerin kalıcı olmasını sağlar. Yapılan ev ödevleri öğretmenler tarafından kontrol edilerek varsa öğrencinin eksiklikleri doğrultusunda ekstra ödevler verilir. gl ish Blok Sınavı: 70 % Kur sonlarında 4 blok sınavının ortalaması alınarak öğrencinin bir üst kura geçmesini sağlayacak başarı ortalaması belirlenir. Tüm blok sınavlarının sonunda Genel İngilizce Eğitim Programlarında hedeflenen başarı ortalaması ve kur geçme notu minimum 70 tir. En arasında öğretmenin görüşü alınarak öğrenci bir üst kura geçirilebilinir. 64 ve altı puan alan öğrenci hiçbir koşulla bir üst kura geçirilemez. Sınavlarda kopya çektiği tespit edilen öğrencinin sınav notu 0 olarak değerlendirilecektir. Make Up Test (Telafi Sınavı) : Sınavlara zamanında katılmak öğrencilerin en önemli sorumluluklarından biridir. Sınava zamanında katılmayan öğrenciler mazeretleri kabul edilmesi durumunda her seviyede bir defaya mahsus olmak üzere telafi sınavından yaralanabilirler. Telafi sınavları sınavdan sonraki bir hafta içerisinde, şubenin belirlediği saat ve günlerde yapılmaktadır. Öğrenci bu zaman dilimi içinde sınava katılmazsa sınav notu 0 olarak hesaplanır.

17 Genel İngilizce Eğitim Materyalleri Genel İngilizce Eğitim Programlarında materyal olarak TEG Publication yayınlarının Genel İngilizce serisi kullanılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları doğrultusunda İngilizce eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla TEG Publication tarafından hazırlanmış İngilizce hikaye kitapları bulunmaktadır. Basılı eğitim materyalleri dışında öğrencilerine öğrenim düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre Speexx, EDO veya Digi English online eğitim paketlerinin birini ya da hepsini ücretsiz olarak sunmaktadır.

18 Genel İngilizce Eğitim Programlarında Sertifikalar Genel İngilizce Eğitim Programlarında her kur sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanırlar. Her seviyede öğrencinin sadece 1 defa sertifika alma hakkı vardır. Genel İngilizce Eğitim Programlarında verilen sertifikalar 3 e ayrılmaktadır. Katılım Sertifikası (Certificate of Participation) : Öğrenci eğitimini tamamlamış ancak başarısız olmuşsa katılım sertifikası almaya hak kazanır. Başarı Sertifikası (Certificate of Completion) : Öğrenci eğitimini not ortalaması ile tamamlamış ise başarı sertifikası almaya hak kazanır. Üstün Başarı Sertifikası (Certificate of Completion With Academic Excellence) : Öğrenci eğitimini not ortalaması ile tamamlamış ise üstün başarı sertifikası almaya hak kazanır.

19 Fihrist e Dön 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları

20 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları da 4-17 yaş grubuna dahil öğrencilerin İngilizce eğitimleri alanlarında uzman, pedagojik formasyon sahibi eğitmenler tarafından verilmektedir. Her yaş grubunun öğrenme şekli ve ihtiyaçlarının farklılığı nedeni ile verilen eğitimler 3 ana yaş grubuna göre ayrılarak 3 alt marka dahilinde verilmektedir. Buna göre; 4-6 yaş grubu eğitimleri Kids Time 7-13 yaş grubu eğitimleri Junior Time yaş grubu eğitimleri Teenage Time tarafından sağlanmaktadır.

21 Fihrist e Dön Kids Time Eğitim Programları

22 Kids Time Eğitim Programları Kids Time İngilizce eğitim programlarının amacı 4-6 yaş grubundaki öğrencilerin uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmelerini sağlamaktır. Kids Time İngilizce eğitimleri uzman Türk İngiliz eğitmenlerden oluşan eğitmen kadrosu tarafından çocuklarımızın dili en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak üzere, tam donanımlı ve modern sınıflarda verilmektedir. Kids Time eğitim programları 3 kurda toplam 240 saat olarak sunulmaktadır. Bir kur süresi 80 ders saatinden oluşmaktadır. Kids Time İngilizce eğitim programlarında tüm eğitim materyalleri öğrencilere ücretsiz olarak verilmekte ve öğrencilerin gelişimleri doğrultusunda ek kaynaklarla da desteklenmektedir. Kids Time eğitimleri özel ders olarak veya kurumlara yönelik uygulanmaktadır.

23 Kids Time Eğitim Materyalleri Kids Time eğitimlerinde Oxford yayınlarının Play Time serisi kullanılmaktadır. (Playtime Starter-A-B) Ayrıca öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları doğrultusunda İngilizce eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla TEG Publication tarafından hazırlanmış İngilizce hikaye kitapları bulunmaktadır. Basılı eğitim materyalleri dışında öğrencilerine öğrenim düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre Speexx, EDO veya Digi English online eğitim paketlerinin birini ya da hepsini ücretsiz olarak sunmaktadır.

24 Fihrist e Dön Junior Time Eğitim Programları

25 Junior Time Eğitim Programları Junior Time İngilizce eğitim programlarının amacı 7-13 yaş grubundaki ilkokul 1. sınıftan orta öğretim 4. sınıflara kadar okuyan öğrencilerin uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmelerini sağlamaktır. Junior Time İngilizce eğitimleri, bu yaş grubuna yönelik eğitimlerde uzman Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerden oluşan eğitim kadrosu tarafından çocuklarımızın dili en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak üzere, tam donanımlı ve modern sınıflarda verilmektedir. Sınıflar minimum 10, maksimum 14 kişiden oluşmaktadır yaş grubu ilköğretim öğrencileri için özel olarak düzenlenen Junior Time eğitim programlarında her bir kur 120 saatten oluşmakta olup, 4 seviye içermektedir. Tüm öğrenciler eğitime başlamadan önce detaylı bir seviye tespit sınavının ardından seviyelerine ve yaş gruplarına göre sınıflara yerleştirilirler.

26 Junior Time Eğitim Programlarında Seviyeler Junior Time İngilizce eğitimleri Avrupa Dil Standartları çerçevesinde A1 seviyesinden başlayarak dört seviyede verilmektedir. Junior 1 (Seviye 1) Junior 2 (Seviye 2) Junior 3 (Seviye 3) Junior 4 (Seviye 4) Junior 1 grubu daha önce İngilizce ile hiç tanışmamış veya İngilizce düzeyi henüz başlangıç aşamasındaki öğrencilere yönelik hazırlanmıştır. Junior 2 grubu ise okulda veya okul dışında İngilizce ile tanışmış, belirli bir düzeyde İngilizce bilgisine sahip öğrencileri hedeflenmektedir. Junior 3 grubu ortaöğretim 1-2 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip öğrencilere yönelik hazırlanmıştır. Junior 4 grubu ortaöğretim 3-4 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip öğrencilere yönelik hazırlanmıştır.

27 Junior Time Eğitim Programlarının Zamanları Okul Dönemi Eğitim Programları: Eğitimler hafta sonlarında 1 gün, sabah veya öğleden sonra olarak verilmektedir. Cumartesi veya pazar günü iki farklı grupta verilmektedir. Öğrenciler bu günlerden kendileri için uygun olan birini seçebilmekte, sabah veya öğleden sonra gruplarından birine katılabilmektedirler. Program Hafta Sonu Sabah Programı Hafta Sonu Öğleden Sonra Programı Junior Time Okul Dönemi Hafta Sonu İngilizce Eğitim Programları 1 Kur = 120 Saat Günler Cumartesi ya da Pazar Cumartesi ya da Pazar Günlük Ders Saatleri 09:00-09:40 09:50-10:30 10:40-11:20 11 :30-12:10 14:00-14:40 14:50-15:30 15:40-16:20 16:30-17:10 Haftalık Ders Saati 1 Kur Süresi 4 saat 30 hafta 4 saat 30 hafta Yaz Dönemi Eğitim Programları: Sadece hafta içi gruplarında haziran ağustos aylarını kapsayan dönemde yapılır. Toplamda 120 saat süren yaz dönemi İngilizce eğitim programları normal derslerin yanı sıra gezi, yarışma, oyun ve diğer pek çok sürpriz etkinlik ile sosyal aktiviteyi de kapsamaktadır. Program HAFTA İÇİ PROGRAMI (EKSTRA YOĞUN) Junior Time Yaz Dönemi Hafta İçi İngilizce Eğitim Programları Kur = 120 Saat Günler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe Günlük Ders Saatleri 10:00-10:40 10:50-11:30 11: :30-13:10 Haftalık Ders Saati 1 Kur Süresi 4 saat / 16 saat 7,5 hafta

28 Junior Time Eğitim Materyalleri Ti m e Junior eğitimlerinde Oxford yayınlarının Magic Time ve serisi okutulmaktadır. En gl ish Ayrıca öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları doğrultusunda İngilizce eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla TEG Publication tarafından hazırlanmış İngilizce hikaye kitapları bulunmaktadır. Basılı eğitim materyalleri dışında öğrencilerine öğrenim düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre Speexx, EDO veya Digi English online eğitim paketlerinin birini ya da hepsini ücretsiz olarak sunmaktadır.

29 Fihrist e Dön Teenage Time Eğitim Programları

30 Teenage Time Eğitim Programları Teenage Time İngilizce Eğitim Programlarının amacı yaş grubundaki lise öğrencilerinin uluslararası bir standartta İngilizce öğrenmelerini sağlamaktır. Teenage Time İngilizce eğitimleri, bu yaş grubuna yönelik eğitimlerde uzman Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerinden oluşan eğitim kadrosu tarafından dili en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak üzere, tam donanımlı ve modern sınıflarda verilmektedir. Teenage Time İngilizce eğitimleri okul dönemi ve yaz dönemi olmak üzere iki ayrı dönemde sunulur. Okul dönemi programlarında dersler hafta sonu sabah ya da öğleden sonra olmak üzere 1 gün ve 4 saat için gerçekleştirilir. Okul dönemi Teenage Time İngilizce eğitimlerinde 1 kur 120 ders saati olmak üzere 30 haftada Yaz dönemi programlarında dersler sabah olmak üzere 4 günde gerçekleştirilir. Günlük 4 ders saati olmak üzere toplamda haftalık 16 saat eğitim gerçekleştirilir. Okul dönemi Teeanage Time İngilizce eğitimlerinde 1 kur 120 ders saati olmak üzere 7,5 haftada Tüm öğrenciler eğitime başlamadan önce detaylı bir seviye tespit sınavının ardından seviyelerine ve yaş gruplarına göre sınıflara yerleştirilirler. Sınıflar minimum 10, maksimum 14 kişiden oluşmaktadır. Teenage Time İngilizce eğitim programlarında kaliteli ve geniş içerikli eğitim materyalleri kullanılmaktadır. Tüm eğitim materyalleri öğrenciler eğitime başladıklarında ücretsiz olarak verilmekte ve öğrencilerin gelişimleri doğrultusunda ek kaynaklarla da desteklenmektedir.

31 Teenage Time Eğitim Programlarında Seviyeler yaş grubu lise öğrencileri için özel olarak düzenlenen Teenage Time eğitimleri Avrupa Dil Standartları çerçevesinde A1 seviyesinden başlayarak her bir kur 120 saatten oluşmakta olup, 2 seviye içermektedir; Teenage 1 (Seviye 1) Teenage 2 (Seviye 2)

32 Teenage Time Eğitim Programlarının Zamanları Teenage Time Eğitim Programlarının Zamanları Teenage Time Eğitim Programları okul dönemi ve yaz dönemi olmak üzere iki ayrı dönemde sunulur. Okul Dönemi Eğitim Programları: Eğitimler hafta sonlarında 1 gün, sabah veya öğleden sonra olarak verilmektedir. Cumartesi veya pazar günü iki farklı grupta verilmektedir. Öğrenciler bu günlerden kendileri için uygun olan birini seçebilmekte, sabah veya öğleden sonra gruplarından birine katılabilmektedirler. Program Hafta Sonu Sabah Programı Hafta Sonu Öğleden Sonra Programı Junior Time Okul Dönemi Hafta Sonu İngilizce Eğitim Programları 1 Kur = 120 Saat Günler Cumartesi ya da Pazar Cumartesi ya da Pazar Günlük Ders Saatleri 09:00-09:40 09:50-10:30 10:40-11:20 11 :30-12:10 14:00-14:40 14:50-15:30 15:40-16:20 16:30-17:10 Haftalık Ders Saati 1 Kur Süresi 4 saat 30 hafta 4 saat 30 hafta Yaz Dönemi Eğitim Programları: Sadece hafta içi gruplarında haziran - ağustos aylarını kapsayan dönemde yapılır. Toplamda 120 saat süren yaz dönemi İngilizce eğitim programları normal derslerin yanı sıra gezi, yarışma, oyun ve diğer pek çok sürpriz etkinlik ile sosyal aktiviteyi de kapsamaktadır. Program HAFTA İÇİ PROGRAMI (EKSTRA YOĞUN) Junior Time Yaz Dönemi Hafta İçi İngilizce Eğitim Programları Kur = 120 Saat Günler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe Günlük Ders Saatleri 10:00-10:40 10:50-11:30 11: :30-13:10 Haftalık Ders Saati 1 Kur Süresi 4 saat / 16 saat 7,5 hafta

33 Teenage Time Eğitim Materyalleri Ti m e Teenage Time eğitimlerinde Oxford yayınlarının Magic Time ve serisi okutulmaktadır. En gl ish Ayrıca öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları doğrultusunda İngilizce eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla TEG Publication tarafından hazırlanmış İngilizce hikaye kitapları bulunmaktadır. Basılı eğitim materyalleri dışında öğrencilerine öğrenim düzeyleri ve ihtiyaçlarına göre Speexx, EDO veya Digi English online eğitim paketlerinin birini ya da hepsini ücretsiz olarak sunmaktadır.

34 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitimlerde Sertifikalar 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programlarında her kur sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanırlar. Her seviyede öğrencinin sadece 1 defa sertifika alma hakkı vardır. 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programlarında verilen sertifikalar 3' e ayrılmaktadır. Katılım Sertifikası (Certificate of Participation) : Öğrenci eğitimini tamamlamış ancak başarısız olmuşsa katılım sertifikası almaya hak kazanır. Başarı Sertifikası (Certificate of Completion) : Öğrenci eğitimini not ortalaması ile tamamlamış ise başarı sertifikası almaya hak kazanır. Üstün Başarı Sertifikası (Certificate of Completion With Academic Excellence) : Öğrenci eğitimini not ortalaması ile tamamlamış ise üstün başarı sertifikası almaya hak kazanır.

35 Fihrist e Dön Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları

36 Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları da çeşitli meslek gruplarına ve spesifik ihtiyaçlara yönelik Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları da sunulmaktadır. Bu programlara katılan öğrenciler İngilizce yi bir takım profesyonel becerilerle iletişim kurmak ve mesleki bazı özel fonksiyonları gerçekleştirmek için öğrenmektedirler. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programlarına katılmak isteyen öğrencilerin 6 kurluk eğitim sistemimize göre en az 4. kur seviyesinde İngilizce dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. Seviyesi 4. kur dan az olanların, Genel İngilizce Eğitim Programına katılmaları gerekmektedir. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları işletmelerin yada bireylerin ihtiyaçlarını cevaplamaya yönelik 3 ana alanda İngilizce öğrenimini kapsar; Mesleki İngilizce Eğitim Programları (English for Careers) Skills Workshop Konuşma Sınıfları (Conversation Classes) Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programlarında eğitimler modüler sisteme göre verilmekte olup modül sayısı program içeriğine bağlı olarak değişmektedir. Modül bitirme süreleri haftalık ders yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Sınıflar ayrıntılı bir seviye tespit sınavı sonucunda aynı seviyedeki öğrencilerden oluşturulur.

37 Fihrist e Dön Mesleki İngilizce Eğitim Programları

38 Mesleki İngilizce Eğitim Programları Mesleki İngilizce Eğitim Programları (English for Careers) iş alanlarına göre mesleki dil eğitimi almak isteyen bireylere ya da kurumlara uyarlanmış programlardır. Mesleki İngilizce Eğitim Programları ile herhangi bir uzmanlık ya da sektör spesifik dil eğitimi almak isteyen bireylere ya da kurumlara seçtikleri alanlara yönelik İngilizce eğitimi sunulmaktadır. Mesleki İngilizce Eğitim Programları ile bireylere ya da kurumlara meslekleri doğrultusunda en çok ihtiyaç duyacakları kelimeler ve cümle yapıları öğretilir. Mesleki İngilizce Eğitim Programlarında Genel İngilizce eğitimlerinden farklı olarak, sadece mesleklere yönelik İngilizce eğitimlerine odaklanılmaktadır. Mesleki İngilizce Eğitim Programlarına katılmak isteyen öğrencilerin 6 kurluk eğitim sistemine göre en az 4. kur seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. Seviyesi 4. kur dan az olanların, Genel İngilizce Eğitim Programlarına katılmaları gerekmektedir. Sınıflar ayrıntılı bir seviye tespit sınavı sonucunda aynı seviyedeki öğrencilerden oluşturulur. Mesleki İngilizce Eğitim Programlarının modül sayısı program içeriğine bağlı olarak değişmektedir. Bir modül süresi 30 ile 90 ders saati arasında değişmektedir., Mesleki İngilizce Eğitim Programlarında her modül için sınıfta verdiği eğitimi Skills Workshop dahilinde sunulan workshop programları ve online eğitim paketleri ile de desteklemektedir.

English Time FİHRİST. English Time a Hoşgeldiniz. 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları

English Time FİHRİST. English Time a Hoşgeldiniz. 18 Yaş Altı Gruba Yönelik Eğitim Programları. Özel Amaçlı İngilizce Dil Eğitim Programları FİHRİST a Hoşgeldiniz Hakkında Vizyon, Misyon ve Kalite Politikamız Eğitim Programları Öğretmen Kadrosu Sınıflar Eğitsel Aktiviteler Online Eğitimler Genel İngilizce Eğitim Programları 6 Kurluk Eğitim

Detaylı

Akademi Time English

Akademi Time English FİHRİST English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi ne Hoşgeldiniz English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi Hakkında Vizyon, Misyon ve Kalite Politikamız English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi Programları

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YENİ DÖNEM KURSLARI Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YTÜ SEM) halen Yıldız Kampüste sürdürdüğü programlarına ek olarak Davutpaşa

Detaylı

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV)

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA SEVİYE BAŞLANGIÇ (BEGINNER) İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) LİSTE FİYATI 990,00 TL 1.494,00 TL IMO YA ÖZEL 891,00 TL 1344,00

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z YDS IELTS TOEFL BEGINNER ÇEVİRİ İŞ İNGİLİZCESİ ELEMENTARY HAZIRLIK ATLAMA...Since 1976 PRE-INTERMEDIATE INTERMEDIATE UPPER-INTERMEDIATE ADVANCED www.izmirfast.com

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

CETC. Küçük sınıflarımızdan ofis. oluşturduğu rahatlığı ve kişisel

CETC. Küçük sınıflarımızdan ofis. oluşturduğu rahatlığı ve kişisel CETC Türkiye de Butik İngilizce nin tek yaratıcısı ve kurucusudur. Profesyonel ve kaliteli eğitime duyulan büyük ihtiyaç nedeniyle kurucular, 17 yıllık eğitim deneyimleriyle 15 yıllık iş deneyimlerini

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

Değerli Baro Mensubu,

Değerli Baro Mensubu, Değerli Baro Mensubu, AmericanLIFE Dil Okulları olarak Baro Mensupları ve 1.derece yakınlarına (eş, çocuk, kardeş, anne, baba) dil öğrenmeleri için destek vermekteyiz. AmericanLIFE & İstanbul Barosu İş

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır. GMC FILM EĞİTİM Araç Kaplama, Cam Filmi, Seramik Kaplama eğitiminiz için, bildiğimiz herşeyi sizinle paylaşıyoruz... GMC Film Akademi eğitim uzmanları, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel

Detaylı

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor?

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? On5yirmi5.com Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? İşte İngilizce kursu düzenleyen üniversiteler... Yayın Tarihi : 3 Şubat Çarşamba (oluşturma : 12/27/) Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları İN YABANCI D İNGİLİZCE Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim

Detaylı

Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak;

Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak; AKADEMİ Carismax Akademi ye Hoşgeldiniz Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak; Profesyonel Araç Yıkama Eğitimi Far Yenileme ve Temizleme Eğitimi Motor Temizliği ve Koruma Sistemleri

Detaylı

Enhancing Vocational Language Skills and Working Culture Awareness of European Construction Professionals (EVLAC) http://evlac.mku.edu.

Enhancing Vocational Language Skills and Working Culture Awareness of European Construction Professionals (EVLAC) http://evlac.mku.edu. Anket 1: Dil eğitimi ihtiyacı olan kişilere yöneliktir. Sayın ilgili, Bu anket çalışmasının çıktıları Avrupa daki inşaat sektörü çalışanlarının dil becerilerini ve çalışma kültürü bilgilerini arttırmak

Detaylı

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum.

ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. ESL programın direktörü olarak, Arkansas State Üniversitesi nin TICE uluslararası ingilizce programına hoşgeldiniz diliyorum. Programımızın size akademik ve sosyal başarı için gerekli ingilizce dil yeteneğini

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE Bournemouth

E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE Bournemouth E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE 1-23 24+ Genel İngilizce (20 Ders) 150 140 Yoğun Genel İngilizce (24 Ders) 170 160 IELTS ( Sınav ücreti 170) 150 140 FCE (Sınav Ücreti 145) 150 140 CAE (Sınav Ücreti 145) 150

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR HOST/HOSTESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR HOST/HOSTESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR HOST/HOSTESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için:

BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ. İletişim için: 3 BRÜKSEL DEKİ ÖZEL DİL OKULUNUZ İletişim için: YAZ OKULUNDA BAŞLANGIÇ SEVİYESİNDE - İŞ İNGİLİZCESİ Business English Beginners dil programımız temel seviyede bir İngilizceye sahip olan herkesi kapsayan

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MİSYON İTÜ nün vizyonu; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında öncü çalışmaların

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIŞ GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIŞ GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIŞ GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

SAĞLIK STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SAĞLIK STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SAĞLIK STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON PERSONEL EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI Kadıköy Maarif Geleneğiyle İngilizce Eğitim de, İhtiyaçlarınıza Özel Çözümler KALEV KİMDİR?

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU w w w. y d y o. u l u d a g. e d u. t r Y A B A N C I D İ L K U R S L A R I AVRUPA DİL KRİTERLERİNE UYGUN AKADEMİK DİL EĞİTİMİ Kurumumuzda Avrupa Dil Kriterleri nin CEF (Common

Detaylı

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600 ALGONQUIN COLLEGE CAPILANO UNIVERSITY CENTENNIAL COLLEGE Kanada Sertifika Programları BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, T.C. Süleyman Şah Üniversitesi yabancı dil hazırlık

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ETKİLİ VE HIZLI OKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ETKİLİ VE HIZLI OKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ETKİLİ VE HIZLI OKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI

2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI 2013 TEACHER TRAINING & LONDRA DENEYİMİ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT) PROGRAMI Program Tarihi Program Ücreti Son Başvuru Tarihi 27 Ocak 2013 / 3 Şubat 2013 (7 Gece) Programın Amaçları Genel Amaçlar ; - İngilizce

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Sayı Konu : 61217792-000- "V^T/ Tû 2 ^ : İngilizce Dil Okulu OWç.î72014 TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin

Detaylı

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK 0216 418 1 419 MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE PROGRAMI HAKKINDA Değerli Oda Mensuplarımız ve Stajyerlerimiz, Denetim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR STAND ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR STAND ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ FUAR STAND ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

SİZE 4 AYDA İNGİLİZCE ÖĞRETECEĞİMİZİ İDDİA EDİYORUZ.

SİZE 4 AYDA İNGİLİZCE ÖĞRETECEĞİMİZİ İDDİA EDİYORUZ. Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları olarak yabancı dil eğitiminde 104. yılımızı geride bırakmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Türkiye de 160, yurtdışında 12 temsilciliğimiz ve her yıl başarıyla,

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIN ALMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIN ALMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü PAZARLAMA VE PERAKENDE SATIN ALMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ 25 MART 2015 İşbirliği Çerçevesinde Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi İçin İletişim: DOĞUŞ BÜYÜKARSLAN Kurumsal Satış

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin;

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 85 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL III Ders No : 0020050023 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI - 9 Şubat 2015 TARİH 3 Kasım 2014 Pazartesi 1.YAZILI SINAVLARI 4 Kasım 2014 Salı 1.YAZILI SINAVLARI 5 Kasım 2014 Çarşamba 1.YAZILI SINAVLARI 6 Kasım 2014 Perşembe 1.YAZILI SINAVLARI 7 Kasım 2014 Cuma 1.YAZILI

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI TEMEL SEKRETERLİK HİZMETLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI TEMEL SEKRETERLİK HİZMETLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI TEMEL SEKRETERLİK HİZMETLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL Okul sahile birkaç dakika yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Özel bir okul olan Interactive English Language School sadece yetişkinlere yönelik eğitim

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ KOZMETİK SATIŞ DANIŞMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ KOZMETİK SATIŞ DANIŞMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ KOZMETİK SATIŞ DANIŞMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü (Türkçe) Yoğun rekabet koşulları altında olan

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Haliç Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programında uygulanacak

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director

Hoş geldiniz. İsmail Hakkı ŞAHİN, Dip-TEFL/MBA Managing Director Residental Executive Programme İNGİLİZCE probleminize profesyonelce çözüm... Dile kolay, dil eğitiminde 26 yıl... KENT SCHOOL OF ENGLISH ISTANBUL www.kentenglish.com Hoş geldiniz Global bir köye dönüşen

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ MÜŞTERİ HİZMETLERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ MÜŞTERİ HİZMETLERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ MÜŞTERİ HİZMETLERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI 2018-2019 Yetişkin Dil Kursları İngilizce Kursu Almanca Kursu Fransızca Kursu Arapça Kursu İspanyolca Kursu YDS Hazırlık Kursu İngilizce Konuşma

Detaylı

Bankacılık Programı na katıl.

Bankacılık Programı na katıl. . Üniversite veya yüksek okuldan 2013 yılında mezun olduysan, Bankacılık sektörünü kendine uygun görüyorsan, Kurumsal hayatın gereklerini yerine getirmeye hazırsan, bankademi Bankacılık Programı na katıl.

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI YÖNETİCİ ASİSTANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GİYİM AKSESUARLARI DİKİMİ (ŞAL - ETOL - ŞAPKA - ÇANTA) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ - 2 (BLUZ - KADIN GÖMLEĞİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI İçindekiler İngilizce Hazırlık Programı 4 ÖNSÖZ 5 PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ 6 AKDEMİK TAKVİM 8 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 10 SINAV TÜRLERİ 12 DÜİYES 14 HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI Sevgili öğrenciler,

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE DEPO GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

PAZARLAMA VE PERAKENDE DEPO GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü PAZARLAMA VE PERAKENDE DEPO GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE KONUŞMA VE OKUMA Ders No : 0050030023 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri

Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri Turizm sektörü birikimi ve tecrübesiyle, 2009 Haziran ayı içerisinde Platinyum Turizm A.Ş. ünvanlı kurduğumuz firmayla çalışma hayatına başladık. Çeşitli Kamu Kurumları

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 008

Detaylı

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI SEKRETERLİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME KATI YAKITLI KALORİFER ATEŞÇİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME KATI YAKITLI KALORİFER ATEŞÇİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME KATI YAKITLI KALORİFER ATEŞÇİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 200 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

MATBAA CİLTLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MATBAA CİLTLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MATBAA CİLTLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SERAMİK(HAMUR) ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SERAMİK(HAMUR) ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SERAMİK(HAMUR) ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ PROTEZ TIRNAK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ PROTEZ TIRNAK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ PROTEZ TIRNAK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ HALI DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ HALI DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ HALI DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, yabancı bir dilde öğrenim gören

Detaylı

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet 1. Yabancı dil Hazırlık Programından nasıl muaf olabilirim? 1.1 Hazırlık programına yeni kayıt yaptıran zorunlu fakülte öğrencileri (sadece Mühendislik Fakültesi, İngilizce

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ ARTİSTİK ÇİZİM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı