4. Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "4. Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı"

Transkript

1 4. Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarı AGROSİVAS 2017 Tarım Aletleri ve Tarımsal Kooperatifçilik Hayvancılık Endüstrisi, Arıcılık ve Gıda Tohum, Gübre, Zirai İlaç ve İlaçlama Teknolojisi Seracılık Ekipmanları, Jeotermal ve Topraksız Tarım MİLLİ TARIM VE SİVAS KOSGEB tarafından desteklenmektedir AĞUSTOS 2017 Sivas Fuar Alanı BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

2 Tarımsal üretimde teknolojik yeniliklerin kullanılması ve ilimizin kalkınmasına doğrudan katkıda bulunan Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı; Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık sektörünü, sektördeki makina ve teçhizatları yakından takip etme kolaylığı getirmektedir. Nüfusumuzun önemli bir kısmı geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlamaktadır. Bunun yanında çok geniş ve verimli tarım arazilerinin işlenmesi yanında korunması da önem arz etmektedir. Üreticilerimizin ve sanayicilerimizin bilinçlenmesi ve yeni tarım teknolojileri ile tanışmasında en büyük payı da fuarlar almaktadır. Tarım Fuarları üreticilerin teknolojik gelişmelerden, bilgi ve yeniliklerden haberdar olmasının sağlandığı ve tarımsal bilgilere birinci elden ulaşıldığı organizasyonlar olması açısından büyük önem arz eder. Fuarlar arz ve talebin pazarda buluşmasını sağlamakta olup teknik işbirliği ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin temelleri en sağlam biçimde fuarlarda atılmaktadır. Bir tarım kenti olan Sivas ın hak ettiği tarımsal potansiyele ulaşmasında kurulacak olan fuarların önemi büyüktür. Dolayısıyla ülkemiz tarımının gözbebeği konumunda olan ilimiz için Tarım Fuarı daha önemli bir hale gelmektedir. Her geçen yıl kalitesini ve katılım oranını arttıran ve bu yıl 4. sü düzenlenecek olan Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı nın ilimizin ulusal ve uluslararası pazar oluşumuna katkıda bulunacağı ümidiyle ilimiz ve bölgemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Davut GÜL Sivas Valisi Düzenleyen Kuruluşlar Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Destekleyen Kuruluşlar T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas İl Özel İdaresi Sivas Ticaret Borsası Cumhuriyet Üniversitesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Tarım Konseyi Türkiye Ziraat Odaları Birliği

3 FUARIN AMACI Sivas Tarım Fuarı nın amacı tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle/yatırımcılarla bir araya getirmektir. İlimiz tarım potansiyelinin yüksek olduğundan dolayı bölge üreticisi, tüketicisi ve paydaşlarının bu organizasyondan faydalanmalarını sağlamaktır. Çiftçilerin uygun fiyatla girdi temini, ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin tanıtımı ve bölge için cazibe merkezi oluşturulması hedeflenmektedir. Sivasımız, modern tarım tekniklerini kullanan, optimum düzeyde sağlıklı, kaliteli ve güvenli ürün yetiştiren, bu ürünleri iç ve dış pazara sunan, insan, bitki, hayvan sağlığı ve hayvan refahı kurallarına önem veren, tarıma dayalı sanayisi gelişmiş bölge ekonomisinde daha fazla pay alan tarım şehri vizyonuna sahiptir. Bu vizyon doğrultusunda tarım ekipmanları ve teknolojileri şehrimiz için büyük önem taşımaktadır. Sivas'ta Ağustos 2017 tarihiri arasında 4. kez yapılacak olan Sivas Tarım Fuarı için düşünülen tarihin seçilmesindeki sebepler ise; belirtilen dönemde İlimizde hasat işlemlerinin sona ermiş olması ve yeni üretim sezonunun Eylül ayında başlıyor olması, çiftçinin elinde yeterli sermaye bulunduğundan Alet - Ekipmanın alıma dönüşmüş olması, yine bu tarihte ilimizde konaklamak üzere gelen arıcıların yoğun olması ve yurtdışında ve diğer illerde yaşayan Sivaslıların Sivas ta bulunmasıdır. Ayrıca Kangal Köpeği ve Kangal tipi Akkaraman ırkı koyunların sergilenmesi, İlçelere stantlar oluşturularak üretimi yapılan ürünleri direk tüketiciye sunmaları, temel olarak belirlenen konu ile ilgili seminerler ve konferanslar düzenlenmesi de tarım fuarının yan amaçları olmaktadır.

4 SİVAS TA TARIM Tarım ürünlerinde tahıl, baklagiller ve sanayi ürünleri başta yer alır. Tarım ürün miktarı mevsim şartlarına göre her sene değişmektedir. Bitkisel üretim olarak ülke genelinde Sivas; korunga, yulaf ve tohumluk patates üretim alanında Türkiye 1. si, tritikale üretim alanında Türkiye 2. si, buğday ve aspir üretim alanında Türkiye 3. sü, yonca üretim alanında Türkiye 5. si, şekerpancarı ve patates üretim alanında Türkiye 7. si, arpa üretim alanında Türkiye 9. su, mürdümük üretim alanında Türkiye 11. si, çavdar üretim alanında Türkiye 16. si, fiğ üretim alanında Türkiye 19. su, kayısı üretim alanında Türkiye 8. si, vişne üretim alanında Türkiye 15. sidir. TARIM EKİPMANLARI VE TEKNOLOJİLERİ Tarımsal üretimde birim alandan yüksek verim elde edilmesi, iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi başlıca amaç olmaktadır. Tarımsal mekanizasyon ise bu amaca hizmet eden en önemli faktördür. Tarımda makine kullanımı, diğer tarım teknolojisi uygulamalarından farklı olarak, verim artışını doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden biz tarımsal mekanizasyonun Sivas için büyük önem taşıdığını düşünmekteyiz. Sivas, tarım makineleri sektöründe birçok tedarikçiyi barındıran bir şehirdir. AGROSİVAS 2017, gerek il gerek ülke gerekse dünya çapında tarımsal ekipman üreticileri ve satıcıları için önemli bir buluşma noktası olacaktır.

5 HAYVANCILIK Hayvancılık sektörü, ülke çapında yapılan devlet teşvikleriyle birlikte sürekli bir artış trendine geçmiştir. Sivas ise bu trende en iyi şekilde uyum sağlamayı başarmış ve sahip olduğu coğrafi avantajları en iyi şekilde değerlendirmeye başlamıştır. Bütün bu gelişmeler sonucu Sivasımızda, besi ve süt hayvancılığı alanında büyük gelişmeler gözlenmektedir. Ayrıca bal sektöründe Sivas, Türkiye nin en önemli bölgelerinden biridir. Millî Tarım Politikası nın önemli ayağı olan, yerli üretimi destekleyici Milli Hayvancılık Projesi kapsamında, Damızlık Düve Üretim Merkezi ilan edilen 32 ilden biri de Sivas tır. Bu proje kapsamında 32 ili kapsayan bölgede en az 500 baş kapasiteli damızlık gebe düve merkezlerinin kurulması öngörülmektedir. Ayrıca, Damızlık-Koç Teke Üretim Merkezleri ve Mera Hayvancılığı Yetiştirici Bölgesi olarak belirlenen iller arasında da yer alan Sivas, Üretim Merkezleri ve Yetiştirici olarak en önemli iller arasında yer alacaktır. Büyükbaş hayvan sayısı 2016 yılı verilerine göre , Küçükbaş hayvan sayısı ise civarındadır. Sivas ta hayvancılığın tarım gelirleri içindeki payı ülke ortalamasının iki katı olup, Hayvancılık Sivas çiftçisinin temel geçim kaynağıdır. İl topraklarının çok geniş bir kısmını kaplayan mera ve yaylalar hayvancılığa çok elverişlidir. Çayır ve meralar çoktur. Sivas, 2016 yılı itibariyle ton bal üretimi ve adet kovan varlığıyla, arıcılık işletme sayısında Türkiye 2. si, Bal mumu üretiminde Türkiye 3. sü, Bal üretiminde Türkiye 7. si, kovan sayısında Türkiye 7. si, sığır (melez) sayısında Türkiye 7. si, manda sayısında Türkiye 9. sıradadır. Ayrıca ildeki Kangal Köpekleri ile de Ülke sınırlarını aşan bir üne sahiptir. YERLİ IRKLARIMIZ Tarım ve hayvancılık şehri olan Sivas ta, dünya çapında üne kavuşmuş Kangal Köpeğinin yanında Kangal Akkaraman ırkı koyunu, cüsse, ağırlık ve yükseklik olarak en büyük koyun tipidir. Diğer koyunlara göre bir fazla olan kaburga sayısı ile önemli bir fark yaratıyor. Kangal Koyunu et olarak karkas ağırlığı tüm koyunlardan daha fazla olma özelliğini taşırken, yün kalitesi olarak ta merinostan sonra geliyor. Ayrıca Kangal Koyunları süt veriminde de diğer koyunlardan ayrılıyor. Bazı Kangal Koyunları 4-5 litreye kadar süt verebilirken, dünya üzerinde bu özellikte başka bir koyun türü bulunmuyor. En az Kangal Köpeği kadar marka haline gelebilecek Kangal Akkaraman Koyununu marka haline getirmek için çalışmalara başlandı.

6 ET VE SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ET VE ET ÜRÜNLERİ Son yıllarda, devlet tarafından yatırımcılara verilen büyük teşvikler özellikle Sivas bölgesinde büyük ilgi uyandırmıştır yılında açılışı gerçekleştirilen et ve süt entegre tesisi çiftçilere düzenli bir pazar oluşturacaktır. Bu sayede et ürünleri sektöründe büyük bir potansiyele sahip Sivas, sektörde söz sahibi olacaktır. Geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz fuarda Et ve Et Ürunleri İşleme Teknolojileri yatırımcıların yoğunlaştığı en önemli noktalardan birisi olmuştur. AGROSİVAS 2017, Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri konusunda söz sahibi firmaları bir araya getirerek hem bölgedeki mevcut et ürünleri üreticilerinin verimini hem de yeni yatırımcıların Sivas a olan ilgisini arttırmayı amaçlamaktadır. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Süt sığırcılığı hassas dengeleri gerektiren bir sektördür. Yemleme miktarı, tesis hijyen koşulları gibi birçok değişken üretimin verimliliğini ve kalitesini doğrudan etkilemektedir. Özellikle Sivas gibi süt sığırcılığının büyük oranda gelişmekte olduğu bir bölgede geçen yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz fuarda konuyla ilgili teknolojik yenilikler üretimde verimliliği ve kaliteyi arttırarak Sivas Süt Hayvancılığı sektörüne büyük katkılar sağlamıştır. AGROSİVAS 2017, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri konusunda en önemli firmaları bir araya getirerek süt ve süt ürünleri üreticileriyle buluşturmayı hedeflemektedir.

7 ORGANİZASYON HİZMETLERİ; TANITIM FAALİYETLERİ Fuar öncesinde sektörle ilgili tüm kuruluşlara fuar katalogu gönderilecek, bölgesel televizyon kanallarında, sektörle ilgili tüm dergilerde ve gazetelerde, sektörel internet portallarında fuar reklamları yayınlanacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına, kooperatiflere ve birliklere, fuar afişleri ve el ilanları gönderilecek. Kentin önemli merkez noktalarına ve çevre illerin anayollarına bez afişler asılacak. Radyolarda fuarın duyurusu yapılacak. Ülke genelindeki tüm Ziraat Odalarına, Büyükelçiliklere, Yerli ve Yabancı Ticaret ve Sanayi Odalarına ve Ticaret Borsalarına fuarın duyurusu yapılacaktır. Standart Stand FUAYE ANA HALL KAPI KATILIM ÜCRETLERİ: STANDLI KAPALI ALAN ÜCRETLERİ: m² arası 180,00.-TL + KDV m² arası 170,00.-TL + KDV 251 m² ve üstü 160,00.-TL + KDV Kapalı alanda en küçük stand 24 m² dir KDV oranı %18 dir STANDSIZ AÇIK ALAN ÜCRETLERİ: m² arası 90,00.- TL + KDV m² arası 80,00.- TL + KDV 501 m² ve üstü 70,00.- TL + KDV Açık alanda en küçük yer 50 m² dir KDV oranı %18 dir Standlı Alanda Ücrete Dahil Olan Hizmetler: Standart Stant kurulumu, masa, sandalye, zemin halısı, her 3 m² ye 1 adet 100 w spot ile aydınlatma, üçlü priz ile 220 V monofaz elektrik hattı (Ekstra elektrik kullanımı ve 380 V triphase hat kullanımı ücretlendirilmektedir), alınlık yazısı, genel aydınlatma, genel güvenlik (fuarın açık olduğu saatlerde standının güvenliği katılımcıya aittir), genel temizlik hizmetleri (stand içi temizlik katılımcıya aittir), fuar katalogunda 1 sayfa olarak firma bilgilerine yer verilmesi. (Stant kurulmayacak olan kapalı ve açık alan firmalarına yalnızca elektrik bağlantısı verilecektir.) SİVAS FUAR ALANI 4 Eylül San. Sit. Karşısı, Yeni Adliye Sarayı Yanı Buhara Caddesi Okullar Bölgesi Yeni Stadyum Barbaros Bulvarı Farabi caddesi Toptancılar caddesi Gültepe caddesi D200 Erzincan Erzurum Çevre Yolu E88 FUAR ALANI Sivas Yozgat Yolu 4 Eylül Sanayi Sitesi Yeni Sivas Adliyesi AÇIK ALAN YERLEŞİM ANA GİRİŞ KATILIMCI PROFİLİ: Tarım Makineleri ve Ekipmanları Aksesuarları Sera Konstrüksiyon ve Ekipmanları Çapa Makinesi ve Diğer Makine Üreticileri ve ithalatçıları İş Makineleri Kümes Hayvanları ve Kümes Ekipmanları Hayvansal Üretim Makineleri Toprak Ölçüm Sistemleri Veterinerlik Hizmetleri Meyve, Et, Süt Sanayi Ürün İşleme Makineleri Ürün Ambalajlama, Paketleme Makineleri Ürün Depolama Makineleri ve Sistemleri Toprak Islah, Drenaj Teknolojileri, Sulama Ekipman ve Sistemleri Üreticileri ve İthalatçıları, Tarım İlaçları, İlaçlama Malzeme ve Sistemleri Üreticileri ve İthalatçıları Zirai İlaç Firmaları Kesme Çiçekçilik Gübre, Organik ve Ekolojik Tarım Peyzaj Sera, Isıtma, Soğutma, Havalandırma Sistemleri İklimlendirme ve Sera Otomasyonu Sebze ve Meyve Fidancılığı Çiçek, Meyve ve Sebze Tohumu Bahçe Ekipmanları Multi Viyol Arıcılık, Balıkçılık Devekuşu,Tavukçuluk Ambalaj Sanayi Üreticileri ve ihtiyaçları Hububat Bakliyat Üreticileri Soğutma Depolama Elleçme Mak. Arı Ürünleri Üreten Firmalar Polinasyon ve Tohum üreticileri Kamu Kurum ve Kuruluşları Araştırma Enstitüleri Tarımsal Yayıncılık Birlikler ve Kooperatifler Danışman Firmalar ZİYARETÇİ PROFİLİ: Sektördeki Toptancılar Bayiiler ve Perakendeciler Tarım Teknolojileri Araç, Gereç, Malzeme Üreticileri ve İthalatçıları Gıda ve Ziraat Mühendisliği Fakülteleri Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Tarım Bakanlığı Yetkilileri Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yöneticileri ve Üyeleri Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Yöneticileri ve Üyeleri TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetici ve Üyeleri Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği Yönetici ve Üyeleri Gönüllü Kuruluşlar Çiftçiler Sivil Toplum Örgütleri Belediyeler Ticaret Borsaları Sanayi ve Ticaret Odaları Kooperatifler Yurtdışı Heyetleri Yatırımcılar...

8 AGROSİVAS 2016 FUAR SONUÇ RAPORU Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Anadolu daki Büyük Buluşmasına Rekor Sayıda Ziyaretçi ve Katılımcı! KATILIMCI VE ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ Fuarın düzenlendiği toplam net alan m 2 dir. Türkiye geneli 38 İlden 230 firma katılımı gerçekleşti. Dört günlük fuar süresince den fazla kişi ziyaret etti. 70 milyon TL lik ticari hacmin oluşması sağlandı. Tel: Fax: info@showfuar.com

AGROSİVAS 2015. II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

AGROSİVAS 2015. II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı AGROSİVAS 2015 II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı YERLİ IRK ÖZEL BÖLÜM Tarım Aletleri ve Tarımsal Kooperatifçilik Hayvancılık Endüstrisi, Arıcılık ve Gıda Tohum, Gübre, Zirai İlaç ve İlaçlama Teknolojisi

Detaylı

AGROSİVAS 2016. III. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı. 01-04 Eylül 2016 Sivas Fuar Alanı

AGROSİVAS 2016. III. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı. 01-04 Eylül 2016 Sivas Fuar Alanı AGROSİVAS 2016 III. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Tarım Aletleri ve Tarımsal Kooperatifçilik Hayvancılık Endüstrisi, Arıcılık ve Gıda Tohum, Gübre, Zirai İlaç ve İlaçlama Teknolojisi Seracılık

Detaylı

AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Tarım Aletleri ve Tarımsal Kooperatifçilik Hayvancılık Endüstrisi, Arıcılık ve Gıda Tohum, Gübre, Zirai İlaç ve İlaçlama Teknolojisi Seracılık Ekipmanları,

Detaylı

SİVAS DEĞERLERİ Eylül 2017 Sivas Fuar Alanı DÜZENLEYEN KURUMLAR

SİVAS DEĞERLERİ Eylül 2017 Sivas Fuar Alanı DÜZENLEYEN KURUMLAR SİVAS DEĞERLERİ 07-10 Eylül 2017 Sivas Fuar Alanı DÜZENLEYEN KURUMLAR AMAÇ VE HEDEF Türkiye Cumhuriyeti nin de temellerinin atıldığı SİVAS, Anadolu nun en eski ve en önemli kentlerinden biridir. Tarım

Detaylı

2. BOLU FUARI MAYIS BOLU BELEDİYESİ YAŞAMKENT SERGİ ALANI

2. BOLU FUARI MAYIS BOLU BELEDİYESİ YAŞAMKENT SERGİ ALANI 2. BOLU FUARI 2017 TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA BÖLÜMÜ SANAYİ, TİCARET VE TURİZM BÖLÜMÜ KOBİ ÖZEL BÖLÜMÜ 11-14 MAYIS BOLU BELEDİYESİ YAŞAMKENT SERGİ ALANI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan Kooperatif ürünlerini

Detaylı

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan KOOPERATİFÇİLİĞİN

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir.

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir. 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir. İnsanoğlu binlerce yıl önce tohumdaki özelliği keşfettiği zamandan beri

Detaylı

ORGANİZASYON HİZMETLERİ;

ORGANİZASYON HİZMETLERİ; ORGANİZASYON HİZMETLERİ; TANITIM FAALİYETLERİ Fuar öncesi sektörle ilgili tüm kuruluşlara fuar broşürü gönderilecek, sektör dergilerinde ve bölgesel gazetelerde fuar reklamları yayınlanacak, ilgililere

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir.

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir. 2 2, 8 2 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde sektörün önde gelen kuruluşlarının katılımı ile düzenlenecektir. Tarım sektörleri arasında, yüksek katma değer oluşturan hayvancılık,

Detaylı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı

12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı www.adiguzelgrup.com 12. Uluslararası Yapı Ürünlerİ ve Teknolojİlerİ Fuarı 16 19 Mayıs 2013 Trabzon Dünya Tİcaret Merkezİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER 19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde ANKARA BAL ve ARICILIK FUARI ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı nda ATİS Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir. Arı yetiştirici birlikleri, bal üreticileri

Detaylı

Tarım Sayımı Sonuçları

Tarım Sayımı Sonuçları Tarım Sayımı Sonuçları 2011 DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ İstatistik ve Araştırma Dairesi Ocak 2015 TARIM SAYIMININ AMACI Tarım Sayımı ile işletmenin yasal durumu, arazi kullanımı, ürün bazında ekili alan, sulama

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI Sivas İli 28.6 bin metrekarelik toprağı ile ülkemizin toprak büyüklüğü sıralamasında 2. sıradadır.

Detaylı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 12.01.2016 İZMİR KURULUŞ KANUNU Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri 1863 yılında Memleket Sandıkları adı altında Mithat Paşa tarafından atılmıştır. 1972 yılında çıkarılan

Detaylı

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Jeotermal Kaynaklı Sera) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MENDERES TARIMA DAYALI İHTİSAS SERA (Süs Bitkileri Ve Çiçekçilik)

Detaylı

28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) SPONSORLUK DOSYASI. Destekleriyle. Organizatör.

28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) SPONSORLUK DOSYASI. Destekleriyle. Organizatör. 28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) Destekleriyle www.favturkey.com SPONSORLUK DOSYASI Organizatör FAV TURKEY FUARI 28 EYLÜL 01 EKİM 2017 DE KAPILARINI AÇIYOR Bir ilke imza atan İstanbul

Detaylı

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ

KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KERIM MUZAÇ SUNUM PLANI İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1.Kırsal Kalkınma Yatırımları 2. Genç Çiftçi Projesi

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

Sağlıklı Tarım Politikası

Sağlıklı Tarım Politikası TARLADAN SOFRAYA SAĞLIKLI BESLENME Sağlıklı Tarım Politikası Prof. Dr. Ahmet ALTINDĠġLĠ Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ahmet.altindisli@ege.edu.tr Tarım Alanları ALAN (1000 ha)

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

AR&GE BÜLTEN. İl nüfusunun % 17 si aile olarak ifade edildiğinde ise 151 bin aile geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır. İzmir İlinin Son 5 Yıllık Dönemde Tarımsal Yapısı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ İzmir, sahip olduğu tarım potansiyeli ve üretimi ile ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Halen Türkiye de üretilen; enginarın

Detaylı

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015 BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI 05-08 KASIM 2015 2 3 4 5 : : : : : : : : : EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI FUARIN KÜNYESİ 6 7 { { EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65.

A R A Z İ V A R L I Ğ I ALAN(Ha) PAYI(%) Tarım Arazisi (Kullanılmayan hali Araziler Dahil) (*) 254.960 44,7. Çayır Mera Alanı (*) 65. TARIMSAL YAPI 1. İlin Tarımsal Yapısı İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 28.651 çiftçi ailesinden 141.077 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2013 yılı Bitkisel ve Hayvansal in

Detaylı

TARIM SEKTÖRÜ REHBERİ Guide for Turkish Agricultural Sector

TARIM SEKTÖRÜ REHBERİ Guide for Turkish Agricultural Sector YURT İÇİ TARIMSAL İÇERİKLİ FUARLAR 1 24 Şubat 2011 27 Şubat 2011 Gıda / Gıda Tek 2011 10.Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, İçecek, Unlu Mamuller ve ve Mağaza Market Ekipmanları Gıda ve İçecek Ürünleri,

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YILI FUAR TAKVİMİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YILI FUAR TAKVİMİ NO SON GÜNCELLEME 13.12.2016 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU 13 19.01.2017 22.01.2017 16 26.01.2017 29.01.2017 20 02.02.2017 05.02.2017 43 16.02.2017 19.02.2017 52 22.02.2017 26.02.2017 54 23.02.2017 26.02.2017

Detaylı

KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı)

KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı) KONYA SÜT SEKTÖR RAPORU (Konya Süt Eylem Planı) 2 SUNUŞ PLANI Temel Tarımsal Göstergeler Konya Tarımının 2023 Vizyonu Sağılan Hayvan Varlığı Süt Üretim Kapasitesi Süt Sektöründe Teknoloji Kullanımı Durumu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ AÇILAN BAHÇE BİTKİLERİ I KAYITLANAN ÖĞRENCİ SAYISI Meyve Sebze Kurutma Tekniği 19 AÇILDI Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 12 AÇILDI

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BÖLÜM: TAGEM.ORG.01 Yayınlanma Tarihi Revizyon No:05 Revizyon tarihi: 15.11.2016 Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Daire Başkanlığı Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı Bitki

Detaylı

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir.

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir. Çaldıran Tarihçesi: İlçe birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medler, Bizanslılar, Urartular, İranlılar ve son olarak Osmanlı devleti bu ilçede hâkimiyet sürmüşlerdir. İlçenin tarih içerisindeki

Detaylı

SAKARYA DA TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR ANALİZİ VE ÖNERİLER RAPORU PROJESİ SAHA ARAŞTIRMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI

SAKARYA DA TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR ANALİZİ VE ÖNERİLER RAPORU PROJESİ SAHA ARAŞTIRMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI SAKARYA DA TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR ANALİZİ VE ÖNERİLER RAPORU PROJESİ SAHA ARAŞTIRMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI 1995 yılında TÜBİTAK Bilim Kurulu kararıyla kuruldu. Kurucuları arasında; TÜBİTAK, TOBB, TTGV,

Detaylı

9. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı Kasım 2017

9. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı Kasım 2017 9. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı de Yeni Yerinde %60 Daha Büyük 2325 Kasım İstanbul BEYLİKDÜZÜ FUAR MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi (ZF 301) Matematik (ZF 301) Toprak Bilgisi Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik (ZF

Detaylı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 1 Kredilerde Son 8 Yılda 54 Kat Artış 2 Tarımsal Kredilerin Sektörel Dağılımı (%) 3 Son 7 Yılda 3,8 Milyon Çiftçiye 39 Milyar TL Kredi

Detaylı

EGE CANLI HAYVAN FUARI KATILIMCI VE ZİYARETÇİYE 5 YILDIZLI HİZMET! FUARCILIK TARİHİNDE BİR İLK:

EGE CANLI HAYVAN FUARI KATILIMCI VE ZİYARETÇİYE 5 YILDIZLI HİZMET! FUARCILIK TARİHİNDE BİR İLK: EGE CANLI HAYVAN FUARI HAYVANCILIK, SÜT TEKNOLOJİLERİ, ÇİFTLİK EKİPMANLARI, SERA VE TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI FUARCILIK TARİHİNDE BİR İLK: KATILIMCI VE ZİYARETÇİYE 5 YILDIZLI HİZMET! Uluslararası ziyaretçilerin

Detaylı

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler

Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Tarımsal Destekler ve Tohumculuktaki Gelişmeler 12 Mart 2011, ANTALYA Türkiye de tarım sektörü Temel Göstergeler Türkiye 2002 Tarım % Türkiye 2009 Tarım Nüfus (milyon)

Detaylı

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir.

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir. BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI Matematik Botanik (ZF306 ) Bahçe Bitkilerine Giriş Fizik Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu Genel Meyvecilik Bahçe Bitkilerinde Hasat ve Muhafaza I I Genel

Detaylı

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş

2016 Özalp Tarihçesi: Özalp Coğrafyası: İlçe Nüfus Yapısı: Yaş Grubu Erkek Kadın Toplam 0-14 Yaş Yaş Yaş Yaş Yaş Özalp Tarihçesi: Özalp ilçesi 1869 yılında Mahmudiye adıyla bu günkü Saray ilçe merkezinde kurulmuştur. 1948 yılında bu günkü Özalp merkezine taşınmış ve burası ilçe merkezi haline dönüştürülmüştür. Bölgede

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR ARICILIK ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ (İkinci Öğretim) ORGANİK TARIM SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ TARIMSAL

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Doç.Dr.Tufan BAL 7.Bölüm Tarımsal Finansman ve Kredi Not: Bu sunuların hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.İ.Hakkı İnan ın Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Kitabından

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002034 17/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/176 Sayın Üyemiz, 1. Irak Agrofood 2013 Fuarı

Detaylı

07-10 Eylül 2016. Altınpark Expo Center / ANKARA 10. 10. 10. Uluslararası Yerel Yönetimler Zirvesi. Bu fuar KOSGEB desteğinden yararlanmaktadır.

07-10 Eylül 2016. Altınpark Expo Center / ANKARA 10. 10. 10. Uluslararası Yerel Yönetimler Zirvesi. Bu fuar KOSGEB desteğinden yararlanmaktadır. 07-10 Eylül 2016 Altınpark Expo Center / ANKARA 2016 Bu fuar KOSGEB desteğinden yararlanmaktadır. 10. 2016 10. 2016 10. Uluslararası Yerel Yönetimler Zirvesi Merkez: Gaz Mustafa Kemal Bulvarı No: 137 PK:

Detaylı

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR

TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR TARIM ĠL/ĠLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ĠSPĠR ĠLÇESĠNDE YAPILAN ÇALIġMALAR ERZURUM ġubat- 2010 İLİMİZİN GENEL DURUMU ARAZĠ DAĞILIMI ALAN ARAZĠNĠN CĠNSĠ (hektar) % ĠĢlenebilen Tarım arazisi 460.252 18,2 Çayır-Mera

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

TÜRKİYE NİN STRATEJİK VİZYONU PROJESİ

TÜRKİYE NİN STRATEJİK VİZYONU PROJESİ İÇİNDEKİLER TÜRKİYE NİN STRATEJİK VİZYONU 2023 PROJESİ - SEKTÖREL PERSPEKTİF - STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA, SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM, GIDA

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Salı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Salı BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama I Bahçe Bit. Hasat ve Muh. Bahçe Bitkileri Fizyolojisi Proje Hazırlama Tekniği Bitki Fizyolojisi -302 Botanik (Elvan

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ Tarih Fuar Link IFEXPO 4 6 Şubat 4 6 Şubat 13. Uluslararası İstanbul İç Giyim, Çorap İSTANBUL İPLİK http://www.tuyap.com.tr/fuarlar/ifexpo-13- uluslararasi-istanbul-ic-giyim-corap-fuari#fuar-profili

Detaylı

ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI

ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI ANADOLU TARİH ve KÜLTÜR TURİZMİ FUARI Anatolian History and Culture Tourism Fair 01-04 KASIM 2012 KAYSERİ DÜNYA TİCARET MERKEZİ SUNUŞ Anadolu tarihi dendiği zaman tarihi yalnız yalın anlamı ile değil kentin

Detaylı

Biyosistem mühendisi bir sistem mühendisidir. Sistem mühendisi, doğa ve

Biyosistem mühendisi bir sistem mühendisidir. Sistem mühendisi, doğa ve Biyosistem Mühendisliği Tarımsal üretimin gerçekleşmesi için sadece toprak, su ve hava gibi etmenlerin bir arada olması yeterli olmamakta, bunlarla beraber bitki ve hayvanlarla olan ortak yapılanma en

Detaylı

Türkiye den Tarım sektörü ile ilgili firmaların yeni pazarlara açılabilmesi ve ticari potansiyelini genişletmesi,

Türkiye den Tarım sektörü ile ilgili firmaların yeni pazarlara açılabilmesi ve ticari potansiyelini genişletmesi, SAYIN YETKİLİ; Türkiye ve KKTC Tarım sektörünü bir araya getirmeyi amaçladığımız Türkiye&Kıbrıs Tarım sektör buluşması (ortak iş platformu) organizasyonu 01-04 Nisan 2010 tarihleri arasında Girne Acapulco

Detaylı

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BULDAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Behiye AKSOY(DENGİZ), Nazif EKİCİ Buldan Tarım İlçe Müdürlüğü ÖZET Bu çalışma da Buldan merkez, belde köylerinde hayvan yetiştiriciliği ve yakın gelecekteki durumu incelenmiştir.

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

POLAGRİ 17 FUAR BİLGİLENDİRME FORMU

POLAGRİ 17 FUAR BİLGİLENDİRME FORMU GRİ 17 FUAR BİLGİLENDİRME FORMU TARIM GIDA HAYVANCILIK MAKİNE HİZMET POLA www 27-30 NİSAN arimfuari.com 27-30 NİSAN FUAR ALANI www.polatlitarimfuari.com www.zumrutfuarcilik.com.tr Organizasyon FUAR HAKKINDA

Detaylı

agro MAYIS 2017 NKARA TARIM ve HAYVANCILIK FUARI Ankara Tarım ve Makineleri, Hayvancılık ve Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Kırsal Hizmetler Fuarı

agro MAYIS 2017 NKARA TARIM ve HAYVANCILIK FUARI Ankara Tarım ve Makineleri, Hayvancılık ve Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Kırsal Hizmetler Fuarı NKARA agro TARIM ve HAYVANCILIK FUARI 18-21 MAYIS 2017 ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ Ankara Tarım ve Makineleri, Hayvancılık ve Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Kırsal Hizmetler Fuarı ANKARA AGRO 2017 Ankara, tarım

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu ZF-301 Bahçe Bit. Giriş -303 Genel Meyvecilik (Elvan ÜSTÜN) -303 Sosyal Seçmeli Dersler: l ve Reklk ZF201-203

Detaylı

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş 2016 YILINDA UYGULANACAK TARIMSAL DESTEKLER BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Amaç ve Kapsam 1. Tarımsal üretimde sertifikalı ve çevreye duyarlı üretimi yaygınlaştırmak, gıda ve yem güvenliğini, erkenciliği,

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı

29 MART 1 NİSAN 2016. III. TÜRK-ARAP GIDA ve GIDA TEKNOLOJİLERİ. I. TÜRK-ARAP TARIM ve TARIM TEKNOLOJİLERİ İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

29 MART 1 NİSAN 2016. III. TÜRK-ARAP GIDA ve GIDA TEKNOLOJİLERİ. I. TÜRK-ARAP TARIM ve TARIM TEKNOLOJİLERİ İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 29 MART 1 NİSAN 2016 III. TÜRK-ARAP GIDA ve GIDA TEKNOLOJİLERİ I. TÜRK-ARAP TARIM ve TARIM TEKNOLOJİLERİ İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB Fuarcılık, Türk-Arap Ülkeleri

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının amacı Amaç: Doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri adı ile

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi:

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin ne zaman ve kimler tarafından hangi tarihte kurulduğu kesin bilinmemekle beraber, bölgedeki yerleşimin Van Bölgesinde olduğu gibi tarih öncesi dönemlere uzandığı

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2016 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları : KKTC-16-TDKB-01 Bu program T.C. Lefkoşa

Detaylı

2016 YILI YURTİÇİ FUAR TAKVİMİ

2016 YILI YURTİÇİ FUAR TAKVİMİ 13 Ocak 16 15 Ocak 16 28 Ocak 16 31 Ocak 16 4 Şubat 16 7 Şubat 16 4 Şubat 16 7 Şubat 16 10 Şubat 16 13 Şubat 16 11 Şubat 16 14 Şubat 16 25 Şubat 16 28 Şubat 16 9 Mart 16 13 Mart 16 2. Ağrı-VIP Tarım ve

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER ENF101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Dersi Yükseltme ve Tekrar Alan Öğrencileri için) Tarih Saat Sınav Yeri 01.04.2017 TBB306 TARIMDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 07.04.2017 10:30 TYS408

Detaylı

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON Türkiye de Tarımsal Yayım Kamu Yayımı Özel Yayım Tarımsal Yayım Sistemi Tarımsal yayım ve diğer hizmetlerin

Detaylı

28 EYLÜL 1 EKİM 2017 İFM

28 EYLÜL 1 EKİM 2017 İFM 28 EYLÜL 1 EKİM 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) 28 EYLÜL 1 EKİM 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) İHRACATIN KALBİ FAV TURKEY DE ATACAK! Sebze-meyve, kuru gıda ve kesme çiçekçilik, alt sektörleri ile Türkiye

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARSUS TİCARET BORSASI Ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerden, tarımsal üretimin bir kısmı doğrudan tüketilirken, bir kısmı sanayide hammadde olarak işlenerek değişik gıdalara dönüştürülmektedir. Tarımsal

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KİLİS Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Matematik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak

Detaylı

www.turkcoat-paintistanbul.com / www.paintistanbul-turkcoat.com 24-26 Mart 2016

www.turkcoat-paintistanbul.com / www.paintistanbul-turkcoat.com 24-26 Mart 2016 www.turkcoat-paintistanbul.com / www.paintistanbul-turkcoat.com 6. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Türkiye

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA TOHUMLUK MTS , KG 521,749.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA TOHUMLUK MTS , KG 521,749. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2017-31/0/2017 Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.91 0.166 9,534,079.60 KG 7,75,642.33 1435 ARPA YEMLİK MTS- 0.75 0.5 0.16 11,540.00 KG 14,2.0 1 ARPA YEMLİK TTS 0.0 0.90 0.407

Detaylı