ANTALYA ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANTALYA ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ"

Transkript

1 DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

2 (ANTALYA-BURDUR-ISPARTA) FAALİYET RAPORU

3 20-21 Şubat 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul ve seçimler sonucunda göreve başlayan Yönetim Kurulumuz çalışma programı ekseninde, Genel Merkezinde desteğini alarak görevlerini yapmaktadır. Bu süre içinde yaptıklarımız ve yapamadıklarımızın bir özetini sizlerle paylaşıyorum.

4 YÖNETİM KURULU Başkan : Ali KELEŞ II.Başkan : Ünal DOĞRU Yazman : Özgür AKTÜRK Sayman : Bayram Ali ÇELTİK Üye : Cevdet Bertan GÜLLÜDAĞ Üye : Kemal ÖZGÜN ( ) Üye : Hüseyin AKKAYA ( ) Üye : Fatih UÇAR itibaren Üye : Buse Dilara ÖZTAŞKIN ( ) Üye : Kürşad ÇINAR İtibaren

5 Isparta İl Temsilcisi Mahmut MUTLUTÜRK Temsilci Yardımcıları Ali YALÇIN Oya CENGİZ Gökhan OTRU Murat BÜYÜKSARAÇ Burdur İl Temsilcisi Hüseyin TARHAN Temsilci Yardımcıları Süleyman TEKELİ Asuman ÖZER Murat AYAN Servet CEVNİ

6 -Şube etkinlik alanında bulunan üyeler Antalya : 429, Burdur : 55 üye, Isparta : 108 üye olmak üzere toplam üye sayımız 592 dir. Erkek üye sayısı: 432 Kadın üye sayısı: 160 Emekli üye sayısı: 53 Kamuda çalışan üye sayısı: 109 Tescilli büro/şirkette çalışan üye sayısı: 96 Özel Sektörde çalışan üye sayısı: 185 Diğer (İşsiz, iş adresi güncel olmayan,ulaşılamayan) üyelerimiz: 149 Antalya 43 adet, Burdur 8 adet, Isparta 16 adet tescilli büro/şirket bulunmaktadır.

7 1-Örgüte, Örgütlenmeye ve Üyelere Yönelik Çalışmalar -Üye toplantıları Belediyeler, Kamu Kurumları ve Akdeniz Üniversitesi ziyaretlerinde üyelerle toplantı yapılmıştır. 9 Mart Muratpaşa Belediyesini ziyaret 31 Mart Akdeniz Üniversitesi ziyaret

8 - Yeni/Genç üyeler ve istifa etmiş üyelerin yeniden kayıtları için yapılan çalışmalar sayısal veriler Yeni/Genç üyelerin Odaya üye olmaları konusunda kurum ziyaretlerinde, düzenlediğimiz etkinliklerde ve yerel diğer etkinliklerde bir araya gelindiğinde görüşmeler yapılmıştır yılından itibaren 32 adet yeni üye ve 30 adet öğrenci üye Odamıza kaydedilmiştir yılından itibaren 15 üyemiz istifa etmiştir. İstifa gerekçeleri çoğunlukla aidatlar ve mesleğini yapmadıklarıdır. 1 tane istifa eden üyemiz tekrar üyeliğe dönüş yapmıştır. Ayrıca istifa dilekçesi verip, görüşmeler sonucunda üyeliğe devam eden üyelerimiz vardır.

9 -Üye bilgi güncelleme çalışmaları ve sonuçları 2016 yılı içerisinde telefonla aranıp bilgi güncellemesine yönelik çalışmalar sonucunda: Ulaşılan üye sayısı : 497, Ulaşılamayan üye sayısı :86 (telefon yok, telefon değişmiş, yurtdışı vb ) 497 üyenin AKS adresi ile ev adresi kontrol edildi. Bunlardan 487 üyeyle telefon görüşmesiyle güncel olmayan Ev AKS Adresi sisteme girildi. Üye güncelleme formu 54 üyeye mail yoluyla, 66 üyeye posta yoluyla gönderildi. Üyelerimize fotoğraf konusunda sms atılmış ve geriye dönen üyelerimizin resimleri sisteme aktarılmıştır. Oda yükümlülüklerini yerine getiren üyelerimizin kimlikleri yenilenmiştir. Odaya gelen üyelerimizin bilgileri kontrol edilip, üye bilgi güncelleme formu verilerek güncellemeler devam edilmektedir.

10 -İşsiz, ücretli çalışan ve kadın üyelere yönelik kurulan komisyonlar, toplantıları ve kararları İşsiz, ücretli çalışan komisyonumuz oluşturulmamıştır. İşsiz üyelerimizden Cv leri alınmakta ve web sitemizdeki kariyer bölümüne yönlendirilmektedir. İş ilanlarını üyelerimize le duyurulmaktadır. Çalışan üyelerimizin istek ve talepleri Yönetim Kurulumuzda değerlendirilmekte, çözüm olanakları aranmaktadır. Kadın Komisyonumuz 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliklerine ve toplantılarına katılım sağlamıştır.

11 -Üyelere yönelik yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler Isparta ve Burdur İl Temsilciliğimizde mesleki sorunların tartışıldığı, tanışma ve dayanışma yemeğinde bir araya gelinmiştir. Antalya Meslek Odaları arasında düzenlenen geleneksel futbol turnuvasına katılım sağlandı. Komisyon üyeleri ve serbest çalışan üyelerimizle yemekli toplantı yapıldı. 5 Nisan Futbol Turnuvası 14 Haziran 2016-Burdur Temsilciliği üye toplantısı

12 18 Ağustos Tescilli Büro toplantısı 17 Ekim Tescilli Büro toplantısı

13 - İl temsilcileri ile yapılan toplantılar, görüşülen konular, alınan kararlar 4 Mayıs 2016 ve 17 Ekim 2016 tarihinde Burdur İl Temsilciliğimiz, 10 Mayıs 2016, 17 Ekim 2016, 29 Ekim 2016 ve 13 Şubat 2017 tarihinde Isparta İl Temsilciliğimizle toplantı yapıldı. Burdur ve Isparta illerindeki toplantılarda, öncelikle il temsilciliğinin oluşumu noktasında ön yoklama yapılmıştır. Ayrıca, odanın üyelerle olan iletişimin sağlanması, mesleksel alanda odanın il düzeyinde nelerin yapılabileceğiyle ilgili tartışmalar,mesleksel örgütlülüğün önemi, asgari ücret tarifesi, Serbest büroların işleyişiyle ilgili görüşalışverişleri yapılmıştır.

14 4 Mayıs Burdur İl Temsilciliği ziyaret 10 Mayıs 2016-Isparta İl Temsilciliği ziyaret

15 - İşyeri temsilci sisteminin oluşturulup- oluşturulmadığı, ve yapılan işyeri toplantıları Özellikle kamu kurumlarındaki üye kayıpları ve üyelerin temsilcilik konusunda isteksizliği nedeniyle işyeri temsilcilikleri oluşturulmamıştır. Yapılan kurum ziyaretlerinde üyelerle görüşmeler yapılmıştır 26 Nisan 2016-Aksu Belediyesi ziyaret 31 Mayıs AFAD ziyareti

16 - Jeoloji Mühendisliği bölümünün bulunduğu üniversiteler ile ilişkiler, ortak toplantı ve görüşmeler, Yürütme Kurullarında üniversite mensubu kişilerin olması avantaj sağlamaktadır. Gündemdeki konular değerlendirilmektedir. Gerek Yönetim Kurulumuzda, gerekse Isparta İl Temsilciliğimizde görev alan arkadaşların çoğunluğu Üniversite çalışanıdır. Bu nedenle üniversitelerle olan oda ilişkisi olduğunca düzgün yürütülmektedir. 31 Mart 2016 ve 11 Ağustos 2016 da Akdeniz Üniversitesi ziyaret edilmiştir. Görüşmelerde Oda-Üniversite işbirliğin geliştirilmesi ve sürekli hale getirilmesi, mesleksel sorunlar, Jeoloji Mühendisi eğitimi ve uygulamaları, Şube komisyonlarında üniversitedeki üyelerin katılımının önemi vurgulanmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesiyle planlanan üye toplantısı gerçekleştirilememiş olup 2017 yılında gerçekleştirilecektir. Süleyman Demirel Üniversitesi bölüm başkanı 13 Şubat 2017 tarihinde il temsilcisiyle beraber makamında ziyaret edilmiştir.

17 11 Ağustos Akdeniz Üniversitesi ziyaret 13 Şubat Süleyman Demirel Üniversitesi ziyaret

18 11 Ağustos Akdeniz Üniversitesi ziyaret

19 -JeoGenç ile ilişkiler, sorunlar, yapılan toplantı ve etkinlikler Yürütme Kurullarımızda üniversiteden kişilerin olması sayesinde jeogenç üyeleriyle Akdeniz Üniversitesinde doğrudan ilişki sağlanmış, ayrıca genel toplantı yapılmamıştır. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerle ve hocalarla tanışma toplantısında bir araya geldik. Odamızı tanıtıcı 2 günlük stant açtık. Süleyman Demirel Üniversitesiyle planlanan toplantı gerçekleştirilememiş olup 2017 yılında gerçekleştirilecektir yılında baraj, tünel ve su sondajı pompa deneyi hakkında teknik geziler yapmayı planlıyoruz.

20 TMMOB 4 Ekim Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tanışma toplantısı 29 Eylül 2016-Akdeniz Üniversitesi stant

21 -Şube danışma kurulu toplantıları, belirtilen sorunlar, çözüme ilişkin yapılan çalışmalar İlk toplantısını bugün yaptığımız Şube Danışma Kurulu toplantısının 2. toplantısını Ekim-Kasım 2017 gibi düşünüyoruz. -TMMOB Yasa Tasarısına İlişkin yapılan çalışmalar Her türlü platformlarda gerek TMMOB gerek diğer kitle örgütleriyle beraber gerekse kendi basın açıklamalarımızda, ziyaretlerde, röportajlarda, etkinliklerde, toplantılarda konuya ilişkin açıklamalarda bulunulmuştur.

22 2- İdari ve Mali İşleyişe Yönelik Yapılan Çalışmalar -Yönetim Kurulunun düzenli olarak toplanıp- toplanmadığı, yapılan toplantı sayısı Yönetim Kurulu toplantıları her pazartesi olağandışı bir durum olmadıkça düzenli olarak toplanmıştır. Şu ana kadar 44 toplantı yapmış ve 161 karar alınmıştır. Şubenin işleyişi, mesleki sorunlar, uygulama alanları, deprem, ülke-yöre-üye sorunları ile ilgili konular gündem maddeleri olarak ele alınmıştır. -Temsilciliklerle yapılan ortak yönetim kurulu toplantıları Burdur İl Temsilciliğimizle 2, Isparta İl Temsilciliğimiz ile 4 defa toplanılmış olup, irtibat genellikle telefon- le sağlanmaktadır.

23 Temsilcilik ve Şubelerin gelir- gider durumu (Ocak 2017 dahil) GELİR GİDER GELİR GİDER ANTALYA , , , ,07 BURDUR , ,59 675,00 130,00 ISPARTA 6.600, ,80 0,00 0,00 TOPLAM , , , ,07 Gelirlere web gelirleri eklenmemiş, giderlere %25,personel gideri, birlik hissesi, ferdi kaza poliçesi, eklenmemiştir.

24 -Gelen giden evrak sayısı, evrakların zamanında cevaplandırılması 2016 yılı gelen evrak sayısı : 744 giden evrak sayısı: yılı gelen evrak sayısı : 282 giden evrak sayısı: 104 Evraklar zamanında cevaplandırılmaya çalışılmaktadır. -Çalışan personel sayısı Şubemizde 1 adet personel tam zamanlı çalışmaktadır.

25 -JMOBİS veri altyapısının kullanılıp-kullanılmadığı, kullanılmıyorsa buna ilişkin bugüne kadar gösterilen çabalar (temsilciliklerin eğitimi, vb.) JMOBİS veri altyapısı Şubemizde ve Isparta İl Temsilciliğimizde kullanılmaktadır. Burdur İl Temsilciliğimizde kullanılamamaktadır. Eğitim verilmesine rağmen bugüne kadar girilememiştir.burdur İl Temsilciliğimizin mali bilançoları 2013 den beri şubemiz tarafından JMOBİS e girilmektedir. Burdur İl Temsilciliğimizin önümüzdeki günlerde eğitim verilerek 2017 yılında sisteme girilmesi sağlanacaktır. -Mali işleyişin, mizanların zamanında hazırlanmasının kontrolü ve denetimi, eksikliklerin nedenleri ve alınan tedbirler Mali işleyişin, mizanların zamanında hazırlanması kontrolü ve denetimi Yazman, Sayman ve personelimiz tarafından yapılmaktadır. Görülen eksiklikler şifai olarak bildirilmekte ve düzeltilmesi sağlanmaktadır. Antalya, Burdur ve Isparta mizanlarının hepsi tamamlanarak gönderilmektedir.

26 -Üye aidat borçlarının takibi ve tahsili konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar Üye aidat borçlarının takibi ve tahsili konusunda, gerek telefonla ulaşılan gerekse Odaya gelen üyelere aidat borçları ve muafiyetleri konusunda bilgiler verilmiştir. Üyelerimizin aidat borç durumları, AYLAR ÜYELERİN AİDAT BORÇ DURUMU Borcu yok >

27 ÜYELERİN AİDAT BORÇ DURUMU 20% 1% 4% 3% 16% 21% 35% Borcu yok > 60

28 3- Bilimsel-Mesleki Etkinlikler, Eğitim Seminerleri -Yapılan seminer, sempozyum vb. çalışmalar ve sonuçları Mayıs 2016 Uluslararası Katılımlı 7. Jeokimya Sempozyumu, Kasım 2016 Dünya CBS Günü etkinliği düzenlenmiştir.

29 EĞİTİM SEMİNERLERİ ETKİNLİĞİN ADI SÜRE TARİHİ YAS ETÜDÜ VE UYGULAMALARI 2 GÜN KASIM 2016 COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ UYGULAMA EĞİTİMİ 3 GÜN OCAK 2017 ZEMİN VE MÜHENDİSLİK JEOLOJİ ETÜDÜ VE UYGULAMALARI KAYA VE ZEMİNLERDE TAŞIMA GÜCÜ HESAPLAMALARI 2 GÜN OCAK GÜN 1-15 ŞUBAT 2017 NETCAD KURSU 3 GÜN ŞUBAT 2017 ŞEV STABİLİTESİ EĞİTİMİ 2 GÜN MART 2017 JEOLOJİ ÖĞRENCİLERİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ 1 GÜN MAYIS 2017 SONDÖR EĞİTİMİ KURSU (SU) 5 GÜN 1-15 KASIM 2017 SONDÖR EĞİTİMİ KURSU (JEOTEKNİK) 5 GÜN KASIM 2017

30 SEMPOZYUM SÜRE TARİHİ ETKİNLİĞİN ADI BATI TOROSLAR JEOLOJİSİ SEMPOZYUMU 3 GÜN EKİM 2017 PANEL ETKİNLİĞİN ADI ANTALYA VE ÇEVRESİNİN DEPREMSELLİĞİ BURDUR GÖLÜNÜN DÜNÜ-BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ISPARTA VE BURDUR İLLERİNİN DEPREMSELLİĞİ SÜRE TARİHİ 1 GÜN ARALIK GÜN 20 MART GÜN 1-15 NİSAN 2017

31 YAS Etüdü ve uygulamaları eğitimi, katılımcı sayısının yetersizliği nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Özellikle üyelerimize yönelik eğitim çalışmalarında plandığımız tarihlerde gecikmeler olmaktadır. Bunun ana nedeni eğitimleri bundan sonra odamızda yapmak istememizdir. Çoğunuzun bildiği gibi oda binamızda tadilata giriştik. Eğitim amaçlı salon genişletildi. Balkonlar kapatıldı. Yeni mutfak ve wc oluşturuldu. Projeksiyon alındı. Nisan ayı itibariyle geciken eğitimler yapılarak, plandığımız şekilde senesi içinde bitirilecektir.

32 4-Meslek ve Meslek Alanına Yönelik Çalışmalar -Çalışma programı kapsamında meslek alanlarımızda oluşturulan komisyonlar, üye ve toplantı sayıları, toplantılarda alınan kararlar/çalışmalar Meslek alanlarımızla ilgili, uzmanlık, ilgi, beceri ve gönüllülük esas alınarak 12 adet komisyon kurulmuştur. 1-İmar Zemin Etüt Komisyonu : Kürşad ÇINAR,Şerif KIRAN, İsmail MERT, Mustafa KANIK,Hülya ERENLER, Hüseyin AKKAYA, Mehmet Süha AYKURT, Gürkan ÜNLÜER, İhsan TAŞKIN, Suat GEDİK 2-Mühendislik Jeolojisi Komisyonu : Ünal DOĞRU, Öykü AKTÜRK, Hasan AKKOÇAK, İhsan TAŞKIN, Vedat ERGÜN, Mehmet Erdal DURUKAN, Candan ÖZÇELİK

33 3-Su Yönetimi ve Hidrojeoloji Komisyonu : Ali KELEŞ, Elif KORAY, Mehmet Nihat COŞKUN, Önder YAZICI, Özge ULAŞTI, Ümit Deniz GÜVEN, Mehmet Erdal DURUKAN, Şerif KIRAN 4-Bilim ve Teknik Komisyonu : Koray KOÇ, Mehmet ALTUNSOY,Orhan ÖZÇELİK, Mustafa Gürhan YALÇIN, Erdal KOŞUN, Yasemin LEVENTELİ, Mehmet Erkan KARAMAN, Özgür AKTÜRK 5-Laboratuvar Komisyonu : Özgür AKTÜRK, Mustafa ÇITAK, Arif Nihat ÜSTÜNBAŞ, Görkem ÖNCÜ, Bayram UYSAL 6-Maden Komisyonu : Fatih UÇAR, Mehmet KÖSE, Hasan ÖZMEN, Taner GEÇER, Servet KABASARI, Yüksel SİMAV, Mustafa Gürhan YALÇIN, Erdal KOŞUN 7-Jeotermal Kaynaklar, Mineralli Sular ve Tıbbi Jeoloji Komisyonu : Fatih UÇAR, Taner GEÇER, Halil BÖLÜK, Orhan ÖZÇELİK, Ramazan SELCAN, Rafet GÜÇ, Mustafa Gürhan YALÇIN

34 8-Çevre Komisyonu : Bayram Ali ÇELTİK, Taner GEÇER, Mehmet Nihat COŞKUN, Osman Zeki DOĞAN, Ali Ekber KUŞCU, Mehmet ALTUNSOY,Olcay TÜRKAY KIZILKAYA, Ali Hakan TUNÇBİLEK 9-Sondaj Komisyonu : Ali KELEŞ, Vedat ERGÜN, Ragıp ÖZTÜRK, Musa ALKAN, Namık YAVUZLAR, Mustafa Gürhan YALÇIN, Ümit Deniz GÜVEN, Hasan AKKOÇAK 10-Kadın Komisyonu : Buse Dilara ÖZTAŞKIN, Öykü AKTÜRK, Havva AKYOL, Hülya ERENLER, Seval ÇAMLILAR 11-Doğal Kaynaklar ve Afetler Komisyonu : Ünal DOĞRU, Mehmet Nihat COŞKUN, Suat GEDİK, Halil BÖLÜK 12-Sosyal Etkinlikler Komisyonu : Bayram Ali ÇELTİK, Osman Zeki DOĞAN, Cengiz KAYA, Mehmet Tufan TIRLAN, Ümit Deniz GÜVEN, Seval ÇAMLILAR, Koray KOÇ

35 28 Mayıs 2016 tarihinde bütün komisyonlara atanan üyelerle toplantı yapıldı. Jeoloji Mühendisliği mesleğinin önemi, toplum nezdinde saygınlık kazanması, bölgesel sorunlara değinilerek çözüm yollarının belirlenmesi, mesleksel uygulamaların teknik ve bilimsel etik kurallarına uygun yapılması konularında görüş birliğine varıldı. 12 Ağustos 2016 tarihinde Su Yönetimi ve Hidrojeoloji Komisyonu, su kanun tasarısı ve Antalya su kaynakları hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. Antalya Su kaynakları, Boğaçay projesi ve Lara Kruvaziyer projesi görüşüldü. Antalya Su kaynaklarının Korunma alanlarının uygulamalarındaki usulsüzlükler nedeniyle Genel Merkeze dava açılması konusunda ilgili bilgi ve belgeler gönderilmiştir. 29 Ağustos 2016 tarihinde İmar-zemin etüt komisyonu tescilli büro/şirketlerinin imar-zemin etüt raporlarındaki görüşlerinin değerlendirildiği toplantı yapılmıştır.

36 28 Mayıs Komisyon toplantısı 12 Ağustos Su Yönetimi ve Hidrojeoloji Komisyonu toplantısı

37 1 Aralık 2016 tarihinde imar ve zemin etüt komisyon üyesi arkadaşlarının katıldığı, Yapı Denetim Çalıştayına katılım sağlanmış ve Jeoloji Müh. önemini vurgulamıştır. Kadın Komisyonumuz 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliklerine katılım sağlamışlardır.

38 -Genel Merkez Asgari ücret komisyon çalışmalarına katkı ve önerilerin sunulması, komisyon çalışmaları ve sonuçlarının şube yönetimlerinde değerlendirilmesi 17 Ekim 2016 tarihinde Antalya Tescilli Büro/şirketlerdeki SJM, Isparta ve Burdur temsilcileriyle Asgari ücret tarifesi hakkında görüşülmüştür. Varılan sonuçlar Yönetim Kurulunda değerlendirilmiş, 2.Başkanımız Ünal DOĞRU Genel Merkezde yapılan toplantıda şube görüşünü ifade etmiştir. -Mesleki konularda idare ve Yerel yönetimlerle görüşmeler Çalışan meslektaşlarımızın olduğu ve mesleki çalışma alanlarımızın olduğu kurum ve kuruluşlarla düzenli ilişkiler kurmaya özen gösterilmiştir. DSİ, TCK, Belediyeler,ASAT,Üniversiteler, Şehircilik İl Müdürlükleri, İller Bankası gibi kurumlara ziyaretler yapılmış, mesleki sorunlar ve uygulamalar hakkında görüş alış verişleri yapılmış, Oda ve kurum arasındaki iletişim önemi vurgulanmıştır. Kurumlardaki yönetici değişikliklerinde bu görüşmeler yenilenmektedir.

39 18 Mayıs Antalya Büyükşehir Belediyesi ziyaret 7 Haziran Muratpaşa Belediyesi ziyaret

40 29 Mart Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ziyaret 17 Ekim DSİ 13.Bölge Müdürlüğü ziyaret

41 -Meslek alanındaki hizmet çeşitliğinin üyelere tanıtılmasına yönelik çalışmalar Şube alanımızda ağırlıklı çalışma alanı parsel-bina bazında zemin etütleridir. Yeraltısuyu arama ve ilgili izin belgelerinin çalışma alanı havza bazında yasaklamalardan dolayı her geçen gün daralmaktadır. HES projeleri, sulama maksatlı ihale edilen gölet-baraj etütleri çalışma adına çeşitlilik olsa da maalesef genel anlamda yaygın değildir. Madencilik, ÇED Raporlarının Hazırlanması, İş güvenliği, LPG Sorumlu müdürlükle ilgili alanlarda sınırlı da olsa bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

42 -Mesleki konulardaki sorunlar, girişimler, sonuçlar Asgari ücret tespit komisyonun belirlemiş olduğu fiyatların uygulanmasında sorunlar yaşanmaktadır. Asgari ücret tarifesi uygulanmamaktadır. Meslektaşlarımızın üretmiş olduğu hizmetlerin Oda onayına getirmemektedirler. Dolayısıyla sicil işlemleri yapılmamaktadır. Bu konularda tescilli şirket/bürolarla toplantılar yapılmış ama sonuç alınamamıştır. Mesleki sorunlar Üyelerimizin ürettikleri ürünleri sicillerine işletmek zorundadır. TMMOB Yasası gereğidir. Meslektaşlarımız yapılan Başbakanlık genelgesini yanlış yorumlamaktadırlar. Başbakanlık genelgesi raporların denetimin iptaline yöneliktir. TMMOB Yasası yürürlüktedir. Yürürlükteki yasada üyelerin ürettikleri ürünleri sicillerine işletilmesini yükümlü kılmıştır. Bu konuda açılan iki davayı odamız kazanmıştır. Şube olarak üyelerimizle bilgilendirme toplantısı yaptık. Bu Danışma Kurulu toplantısı aracılığıyla da üyelerimizin çalışıp ürettikleri hizmetlerin listelerini isteyip gerekli işlemlerde bulunacağımızı bilmelerini isterim.

43 TMMOB Yasası şöyle demektedir. -Odamız mühendislik mesleğinin genel menfeatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, -Meslek ahlakını ve disiplinini korumak için gerekli gördüğü bütün teşebbüs ve faaliyetlerde bulunmak -Meslek ve meslektaş menfeatları ile ilgili işlerde resmi makamlarla işbirliği yapmak sayılı kanun çerçevesinde hazırlanan son değişiklikleri içeren tarih ve sayılı yönetmeliğimizde Madde-5 de Odamız kuruluş amaçları yazmaktadır.

44 5-Mevzuat Çalışmaların Takibi -Yöneticilerin veya çalışanların oda mevzuat ve genelgelerini takibi, yönetim kurulunda değerlendirilmesinin yapılıp yapılmadığı Şube yöneticileri ve çalışanlar olarak Oda mevzuat ve genelgelerin takibine özen gösterilmektedir. Genel Merkezin yayımladığı veya Şubemize gönderdiği yazılar Yönetim Kurulunda görüşülmektedir. Üyeler ve İl Temsilcilikleri ilgileri bazında gelen yazılar hakkında bilgilendirilmektedir.

45 Yerel idarelerin çıkardığı veya ulusal mevzuatın izlenip, izlenmediği -Yerel idarelerin meslek alanımızla ilgili uygulamalarına ilişkin yapılan çalışma ve girişimler Yerel idarelerin çıkardığı veya ulusal mevzuat ve meslek alanımızla ilgili yapılan çalışmalar mümkün olduğunca takip edilmektedir. -Genel merkez, veya merkezi idare tarafından hazırlanan ve görüş istenen düzenlemelere ilişkin yapılan çalışma ve verilen görüşler Genel Merkezin şubemize gönderdiği yazılar Yönetim Kurulunda görüşülmekte olup, genellikle şube görüşümüz yazılı olarak bildirilmektedir.

46 6-Basın- Yayın, Sosyal ve Toplumsal Alana Dönük Çalışmalar -Mesleki, sosyal ve toplumsal konulara yönelik yapılan basın açıklamaları ve alan etkinlikleri Jeoloji Mühendisliği tanıtımı, çalışma alanları, önemi, Antalya Su kaynakları, deprem, Batı çevre yolu, Boğaçay projesi, zemin etütleri,çevre ve diğer konularda şubemiz görsel ve yazılı basına basın açıklaması yapılmış, Radyo ve Televizyon programlarına katılım sağlanmıştır. Milli bayramlarda ve ülke-bölge etkileyen toplumsal olaylarda alan etkinliklerine ve basın açıklamalarına katılım sağlanmıştır.

47

48

49 7-TMMOB ve Diğer Odalarla Birlikte Yapılan Çalışmalar -İKK ya katılım ve katkılar, Odalar veya diğer örgütlerle yapılan ortak çalışma ve etkinlikler Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu,TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Antalya Kent Konseyi toplantılarına şubemiz düzenli olarak katılmaktadır. 3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Lara Kent Parkı, 1 Mayıs, Batı Antalya Havalimanı Projesi,Uluslar arası işgücü Kanunu Tasarısı, 100. yıl Spor Kompleksi Plan tadilatı, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, 19 Mayıs,19 eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü, Gaziantep de bombalı saldırı, Cinsel suçlarla ilgili düzenleme önergesinin geri çekilmesi, Alakır HES Projesi, Terör, Torba yasa, batı çevre yolu, Soma da maden faciası gibi konularda toplantı ve çalışmalar yapılıp, birçoğu hakkında basın açıklaması yapılmıştır.

50

51 TMMOB

52 Akdeniz Üniversitesi,Harita ve Kadastro Müh. Odasıyla ortaklaşa Dünya CBS Günü nedeniyle iki günlük etkinlik yapılmıştır. İnşaat Mühendisleri Odasında diğer odalarla birlikte Yapı Denetim Yasasında yapılacak olan yeni ve mevcut düzenlemelerle ilgili Yapı Denetim Çalıştayı yapılmıştır. Odamız 3 ayrı masada ikişer kişiyle katılınmıştır. Antalya Su Kaynakları Korunma Alanlarının uygulamalarında yaşanan sorunlar hakkında Antalya Eşgüdüm Kurulunda sunum yapılmıştır. -Diğer oda uygulamaları nedeniyle yaşanan sorunların çözümünde İKK platformlarının kullanılıp kullanılmadığı, buna ilişkin sorun ve değerlendirmeler İKK-Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulları ile uyumlu çalışmaktadır.

53 TMMOB

54 8- Bölgede Meslek Alanımızı da ilgilendiren Çevresel, Sosyal Boyutlu Sorunlar, Girişim-Çalışmalar -Meslek alanımızla ilgili çevremizde yaşanan konularda yapılan faaliyetler, açıklama veya ortak etkinlikler Meslek alanı ile ilgili olsun yada olmasın özellikle kamu yararına varsa çevremizdeki konularda istendiğinde taraf olunabilmekte görüş üretilmekte ortak çalışmalara katkı verilmektedir. Örneğin Boğaçay projesi Lara Kruvaziyer Limanı Projesi Alakır HES Projesi Batı Antalya Havalimanı Projesi Antalya İçme Suyu Kaynakları YAS kaynakları Heyelanlar Taş Ocakları. Benzeri gibi.

55 TEŞEKKÜRLER

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş...

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş... İçindekiler 1-Sunuş... 1 2-Jeoloji ve Jeoloji Mühendisliğine Genel Bir Bakış... 15 2.1-Jeoloji... 15 2.1.1-Jeolojinin Diyalektiği... 16 2.2-Jeoloji Mühendisliği... 26 3-TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1- DANIŞMA KURULLARI ODAMIZ 23. DÖNEM I. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI Odamız 23 Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 17 Temmuz 2010 tarihinde Ankara da gerçekleştirildi.

Detaylı

İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ ÇALDAĞ NİKEL MADENİ KONFERANSI DÜZENLENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİNE KATILIM SAĞLANDI

İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ ÇALDAĞ NİKEL MADENİ KONFERANSI DÜZENLENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİNE KATILIM SAĞLANDI İZMİR ŞUBE SOMA FACİASI KONULU SÖYLEŞİ Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği nde 27 Mayıs 2014 tarihinde Kömür Madenlerinde Jeoloji Mühendisinin Yeri ve Soma Faciası konulu

Detaylı

11. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

11. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2016 2017 11. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU Adres Meltem Mahallesi 3807 Sokak Arıkent Sitesi B Blok No:13B Kat:1 Daire:2 Muratpaşa - Antalya Telefon Faks 0242 237 85 83 e-posta antalya@jmo.org.tr 0242 237 85 84

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte TMMOB Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz Birliğin çalışmalarında

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi.

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. SAMSUN ŞUBE 13.02.2016 tarihinde Şube Genel Kurulu ve 14.02.2016 tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. 1-7 Mart 2016 Deprem haftası nedeniyle basın açıklamaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması İçindekiler 44. Dönem Genel Kurul Gündemi... 11 43. Dönem Organları... 12 43. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 16 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 20 18

Detaylı

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları,

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları, TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI 40. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal, ve kültürel gelişmelerin, yaşam ve meslek alanlarımıza yansımaları ağırlaşarak

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU ÇALIŞMA RAPORU 1-ÖRGÜTLENME KURUMSALLAŞMA 1.1. Yönetim Kurulu, dönem çalışmalarını tüm etkinlik alanını kapsayacak şekilde

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI

TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TRABZON JMO TMMOB TRABZON İKK BİLEŞENLERİYLE HER YÖNÜYLE TRABZON ETKİNLİĞİNE KATILDI TRABZON ŞUBE TRABZON JMO KTÜ JEOGENÇ İLE BULUŞTU TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesine bağlı KTÜ JeoGENÇ Örgütü 13 Şubat 2016 Cumartesi günü kahvaltılı toplantı düzenledi. Trabzon Şubesi Yönetim

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız BÖLÜM 15 TMMOB Çalışmalarında Odamız Bölüm 15 BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte Birliğin Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz bu kurulların çalışmalarında

Detaylı

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ

6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 6. ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 26. Dönem Çalışma Programı nda, Odamız merkez ve şubelerin büro işleyişinde etkinliğini arttırıcı teknik alt yapının güçlendirilerek oda çalışma hedeflerine ulaşılmasına hizmet

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 ŞUBAT-2012 16.02.2012 Madencilik Sektörü Çalışanlarına Yönelik Mesleki Eğitim Verilmesine Başlandı. 27.02.2012 Odamızın Yeni Lokali Hizmete Açıldı.

Detaylı

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI emo izmir şubesi 87 I. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 30. Dönem 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı;

Detaylı

5 Haziran 2012: Dünya Çevre Günü nedeniyle Adana Koza Tv ye demeç verildi.

5 Haziran 2012: Dünya Çevre Günü nedeniyle Adana Koza Tv ye demeç verildi. JMO şube günceleri adana şube 5 Haziran 2012: Dünya Çevre Günü nedeniyle Adana Koza Tv ye demeç verildi. 5 Haziran 21012: Adana nın katı atıklarının toplandığı alanda Koza Tv ye Adana nın çöp sorunları

Detaylı

İLETİŞİM PLANI. Tescil ve Sicil Birimi. Sicil Birimi. Sicil Birimi. Bilgi İşlem Basın Yayın

İLETİŞİM PLANI. Tescil ve Sicil Birimi. Sicil Birimi. Sicil Birimi. Bilgi İşlem Basın Yayın KONU AMAÇ İŞ ARAÇ SORUMLU FAALİYET ÜYELER Etkin ve işlevsel bir üye veri tabanı oluşturarak haberleşme verimliliğini arttırmak Yeni Bilgilerinin Güncellenm esi Mevcut Durum Tanımlanma sı Yeni üye kaydı

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ

10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ 10. TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI AFYONKARAHİSAR İL TEMSİLCİLİĞİ ÇALIŞMA RAPORU 01 OCAK 2016-31 ARALIK 2017 I- TEMSİLCİLİK TANITIM BİLGİLERİ: 1. Yönetsel Durum Temsilci Adı

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Ocak - Şubat 2013 22. Çalışma Dönemi II. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi Açılış konuşmasının devamında Şube Yönetim Kurulu Sekreterimiz Alişan Çalcalı tarafından Şube etkinlikleri ve çalışmalarına

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

8. MESLEK İÇİ EĞİTİMLER

8. MESLEK İÇİ EĞİTİMLER 8. MESLEK İÇİ EĞİTİMLER Odamız 26. Dönemde meslekiçi eğitim çalışmalarına özel bir önem verdi. Bunun için bir yandan yoğun bir eğitim programı hayata geçirirken bir yandan da Eğitim Yönetmeliğimizi değiştirip

Detaylı

jmo dan kısa haberler

jmo dan kısa haberler jmo dan kısa haberler serbest jeoloji mühendisliği ürünlerine ilişkin odaya fatura sunma zorunluluğu hukuka uygun bulundu su ve yaşam raporu` kamuoyuna sunuldu Ankara 4. İdare Mahkemesi, zemin etüdü için

Detaylı

JMO şube günceleri. adana şube. antalya şube

JMO şube günceleri. adana şube. antalya şube JMO şube günceleri adana şube 19 Eylül 2013: 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. 07 Ekim 2013: Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ

2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ 2.9. EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ Şube sınırlarımız içerisindeki Anadolu, Eskişehir Osmangazi, Dumlupınar ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitelerinde eğitim gören EMO-Genç üyelerimize çeşitli etkinlikler düzenlenmiş

Detaylı

NEVŞEHİR İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

NEVŞEHİR İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ NEVŞEHİR İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni Kayıt : Vefat Eden : SMM Üye sayısı :11 Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : YAZIŞMA

Detaylı

ESKİŞEHİR ŞUBE İŞ SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI JEOTERMAL KAYNAK ARAMA YÖNTEMLERİ SEMİNERİ DSİ 3. BÖLGE MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ

ESKİŞEHİR ŞUBE İŞ SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI JEOTERMAL KAYNAK ARAMA YÖNTEMLERİ SEMİNERİ DSİ 3. BÖLGE MÜDÜRÜ ZİYARET EDİLDİ ESKİŞEHİR ŞUBE İŞ SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI JEOTERMAL KAYNAK ARAMA YÖNTEMLERİ SEMİNERİ Jeolojik hizmet veren firmaların ve üyele- rimizin 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu hakkında,

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 06/10/2016 SAATİ : 14:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 1 MECLİS BAŞKAN V. : Emre ŞAHİNCİ T.C. 1-AÇILIŞ : Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Emre ŞAHİNCİ Başkanlığında 06/10/2016 Perşembe

Detaylı

JMO şube günceleri. adana şube. mersin il temsilciliği. haber bülteni TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasý

JMO şube günceleri. adana şube. mersin il temsilciliği. haber bülteni TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasý JMO şube günceleri adana şube 08 09 Şubat 2014: Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi toplantı salonunda yapıldı. 12 Şubat 2014: 10. Olağan Genel Kurul sonucunda seçilen

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 10.00 TOPLANTI YERİ : İMO Toplantı Salonu - ANKARA TOPLANTI BAŞKANI

Detaylı

ERZURUM BİLİRKİŞİLİK BÖLGE KURULU GÜNCELLEME TALEPLERİ KABUL EDİLENLERİN LİSTESİ

ERZURUM BİLİRKİŞİLİK BÖLGE KURULU GÜNCELLEME TALEPLERİ KABUL EDİLENLERİN LİSTESİ ERZURUM BİLİRKİŞİLİK BÖLGE KURULU GÜNCELLEME TALEPLERİ KABUL EDİLENLERİN LİSTESİ SIRA NO SİCİL NO TERCİH EDİLEN ADI - SOYADI BAŞVURU İLİ KABUL EDİLEN TEMEL / ALT UZMANLIK ALANLARI TEMEL / ALT UZMANLIK

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 1977 Yılında Hacettepe ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği eğitimine Lisans düzeyinde başlamıştır. İlk mezunlarını 1981 de verdi. 2010 Yılı Bölüm Sayıları ve Kontenjanları: Bilgisayar

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 24 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır. Şubemiz

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması İçindekiler 45. Dönem Genel Kurul Gündemi... 13 44. Dönem Organları... 14 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 45. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 20 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 22 15

Detaylı

bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları

bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6. MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) Kapsamında Eğitim Çalışmaları Bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarında

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI 27. DÖNEM ÇALIġMA PROGRAMI (2010 2011) ANKARA MAYIS-2010 GĠRĠġ Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmelerin yaşam ve meslek alanlarımıza

Detaylı

Đçindekiler Önsöz. TMMOB Maden Mühendisleri Odası 10. Çalışma Dönemi ( )

Đçindekiler Önsöz. TMMOB Maden Mühendisleri Odası 10. Çalışma Dönemi ( ) Đçindekiler Önsöz Sunuş Mühendisliğin Tanımı Mühendisliğin Tarihsel Gelişimi Türkiye deki Đlk Mühendis-Mimar Örgütlenmeleri Cumhuriyet Döneminde Örgütlenmeler 1954 Yılına Kadar Yasal Süreç TMMOB nin ve

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik.

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar günü saat:12.00 de Galatasaray Lisesi önünde meslektaşlarımızla toplanarak, balonlar pankartlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni kayıt üye sayısı : Vefat eden üye sayısı : Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : İstifa

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

HABER BÜLTENİ DOSYA. JEOLOJİ VE JEOTEKNİK ETÜT RAPORU VE EKLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR'a göre yapılması genelgede

HABER BÜLTENİ DOSYA. JEOLOJİ VE JEOTEKNİK ETÜT RAPORU VE EKLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR'a göre yapılması genelgede aykırı düzenlemeler içermesi nedeniyle, o günkü muhalefet par tileri tarafından Anayasa Mahkemesine götürülmesi sonucu yasa maddelerinin bir çoğu kısmen veya tamamen iptal edilmiştir. Yasa maddelerinin

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

İnsanca Yaşayacak Ücret,

İnsanca Yaşayacak Ücret, İnsanca Yaşayacak Ücret, Güvenceli Gelecek İstiyoruz EMO Ücretli-İşsiz Mühendisler Komisyonu Çalışma yaşamı güvencesizleştiriliyor Güvencesizlik mühendisleri de kapsayan büyük bir işçileştirmeyle yaygınlaştı

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması Sunum Planı Sorumluluk Kapsamındaki Eylem Planları Eylem Planları Kapsamında

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI SÜREKLİ BİLİMSEL TEKNİK KURUL ve ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI SÜREKLİ BİLİMSEL TEKNİK KURUL ve ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI SÜREKLİ BİLİMSEL TEKNİK KURUL ve ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Sürekli Bilimsel Teknik Kurul Ve Çalışma Grupları Yönetmeliği Amaç Madde-1

Detaylı

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 27 Şubat 2008 Üyemiz H. Mehmet Mısırlı ya Meslekte 50. Yıl Plaketi verildi. 04 Mart 2008 Bilgisayar Mühendisi üyelerimizle toplantı 13 Mart 2008 Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliği

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün)

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün) YÖK KALİTE KURULU DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PROGRAMI (Taslak) (25.12.2016 28.12.2016) Zaman Ziyaret Sürecinde Kimler İle Ne Yapılacağı Ziyaretin İçeriği Görüşme Yeri 25 Aralık 2016, Pazar Öğlene

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı

Dr. Ayhan KOÇBAY. Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ayhan KOÇBAY Daire Başkan Yardımcısı (akocbay@dsi.gov.tr) DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Daire Başkanlığımız; 1952 yılında Yeraltısuyu Bürosu olarak kurulmuş, 1956 yılında Yeraltısuları

Detaylı

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 06 Ocak Ankara da Kentleşme ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Düzenleme Kurulu 3. toplantısına Oda Yönetim Kurulu Üyesi Haydar ŞAHĐN 08 Ocak Oda Yönetim Kurulu toplandı.

Detaylı

TMMOB ĐNŞAAT MÜHENDĐSLERĐ ODASI MERSĐN ŞUBESĐ 11. DÖNEM ( ) ÇALIŞMA RAPORU

TMMOB ĐNŞAAT MÜHENDĐSLERĐ ODASI MERSĐN ŞUBESĐ 11. DÖNEM ( ) ÇALIŞMA RAPORU TMMOB ĐNŞAAT MÜHENDĐSLERĐ ODASI MERSĐN ŞUBESĐ 11. DÖNEM ( 2012 2013 ) ÇALIŞMA RAPORU 16 Mart 2012 tarihinde Merada Center da üyelerimizin katılımıyla; Yönetim asıl ve yedek üyeleri ile Genel Kurul Delegeleri

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ FMO DAN HABERLER EĞİTİM FAALİYETLERİ YENİ ÜYELERİMİZ TMMOB DEN HABERLER İLETİŞİM Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ TB ELEKTRİK ÜHENDİSLERİ DASI ANTALYA ŞUBESİ 11. DÖNE (2014-2015) ÇALIŞA RAPRU E TB ELEKTRİK ÜHENDİSLERİ DASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜ 12 BÖLÜ 12 antalya@emo.org.tr 151 E TB ELEKTRİK ÜHENDİSLERİ DASI ANTALYA

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Kent Sağlık Profil Eğitimi İZMİR 19-20-21 ARALIK 2016 SKB-Eskişehir İZMİR SAĞLIKLI

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Kuruluş 1992 TMMOB Kanunu çerçevesinde kurulmuştur. Resmi Gazete yayımlanan yönetmelikler çerçevesinde

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 5. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2013 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ

AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 5. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2013 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ AVCILAR BELEDİYE MECLİSİNİN 5. SEÇİM DÖNEMİ 5. TOPLANTI YILI 2013 SENESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETİ Avcılar Belediye Meclisinin 5. Seçim Dönemi 5. Toplantı yılı 2013 Senesi MAYIS Ayı

Detaylı

JMO şube günceleri. adana şube

JMO şube günceleri. adana şube JMO şube günceleri adana şube 15 Eylül 2012: Odamız Laboratuvar Komisyonu tarafından şube binamızda I. Zemin ve Kaya Mekaniği Laboratuvarları Bölge Toplantısı yapıldı. 19 Eylül 2012: 19 Eylül Mühendis,

Detaylı

DÜNYA YI ARAŞTIRMAYA HOŞGELDİNİZ

DÜNYA YI ARAŞTIRMAYA HOŞGELDİNİZ DÜNYA YI ARAŞTIRMAYA HOŞGELDİNİZ Jeoloji Mühendisliği programının amacı, bu alanda ülkemizin ihtiyaç duyduğu problemlere çözüm konusunda bilimsel ve teknolojik donanımını uygulamayla birleştirebilen, çevreye

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

GÜNEY MARMARA ŞUBE. OCAK/2016 İnegöl Belediyesi Ziyareti. ŞUBAT/2016 Genel Kurullara Katılım. Protesto Katılımı

GÜNEY MARMARA ŞUBE. OCAK/2016 İnegöl Belediyesi Ziyareti. ŞUBAT/2016 Genel Kurullara Katılım. Protesto Katılımı GÜNEY MARMARA ŞUBE OCAK/2016 İnegöl Belediyesi Ziyareti Engin Er, Adnan Kamburoğlu, İlkay Kartal ve Bilal İrgüneş ten oluşan temsil heyetimiz, İnegöl Belediyesi nin düzenlediği Zemin Etüdünde Belediye

Detaylı

:İLHAMİ AKTAŞ İÇ İŞLERİ MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI

:İLHAMİ AKTAŞ İÇ İŞLERİ MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI 2013/1. EĞİTİM :6360 SAYILI BÜYÜKŞEHİR YASASI :İLHAMİ AKTAŞ İÇ İŞLERİ MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANI :TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ :PORTO BELLO OTEL /ANTALYA :BELEDİYEMİZDEN 15 KİŞİ EĞİTİMİN

Detaylı

Değerli PMOGenç üyeleri;

Değerli PMOGenç üyeleri; Değerli PMOGenç üyeleri; TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkez ine PMOGenç üyeleri tarafından son günlerde PMOGenç in işleyişi hakkında sosyal medya üzerinden gerçekleşen tartışmalar sebebiyle iletilen

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET EDİLDİ POSTA BURSA VE YENİ ASYA GAZETESİ NE RÖPORTAJ VERİLDİ HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET EDİLDİ POSTA BURSA VE YENİ ASYA GAZETESİ NE RÖPORTAJ VERİLDİ HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET Şube Yönetim Kurulumuz Demirtaş Organize Sanayi Müdürlüğü İmar Grubu nu 04.04.2014 tarihinde ziyaret etti. HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET Şube Yönetim Kurulumuz Hasanağa Organize

Detaylı

İSTANBUL ŞUBE EĞİTİMLERİMİZ

İSTANBUL ŞUBE EĞİTİMLERİMİZ İSTANBUL ŞUBE 2016-2018 döneminde faaliyetlerimizi İstanbul un her yerinden ulaşması kolay Mecidiyeköy deki yeni adresimizde gerçekleştirdik. Bu dönemde çeşitli eğitimler, kurslar, seminerler, çalıştaylar

Detaylı