DOMOTEX HANNOVER DE BAŞARININ ANAHTARI ELINIZDE İHİB TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOMOTEX HANNOVER DE BAŞARININ ANAHTARI ELINIZDE İHİB TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR"

Transkript

1 DOMOTEX HANNOVER DE BAŞARININ ANAHTARI ELINIZDE İHİB TARAFINDAN HAZIRLANMISTIR

2 Bu kitapçık İstanbul Halı İhracatçıları Birliği üyesi firmalarımızın her yıl Ocak ayında Almanya nın Hannover şehrinde yapılan Domotex Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı na katılımlarına yardımcı olmak amacıyla İHİB tarafından hazırlanmıştır. Birlik olmaktan bizim anladığımız budur İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) olarak Hannover de düzenlenen Domotex Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı na 1992 yılından bu yana her yıl düzenli olarak milli katılım gerçekleştirmekteyiz. Yirmi yıldan fazla bir süreyi kapsayan tecrübe ve birikimlerimizi sizlere bu kitapçıkta mümkün olduğu kadar sade bir dil ve anlatım ile özetlemeye çalıştık. Bu çalışmayı yaparken değerli meslektaşım Mustafa Kayhan ın deneyimlerinden çok istifade ettik. Bu sebeple öncelikle kendisine ve yıllardır sektöre fuarcılık konusunda hizmet eden fuarlar şubemizden Ali Galip Candemir e teşekkür ederim. Bu kitapçıkta fuar öncesi, fuar süresince ve fuar sonrası dikkat edilmesi gereken konuların yanı sıra, fuar teşvikleri, yurtdışı harcamalarının KDV iadeleri, satış sözleşmesi gibi konularda tavsiye niteliğinde yol gösterici bilgilere yer verdik. Amacımız sizlerin Domotex katılımızın başarılı, verimli ve sorunsuz olmasına katkıda bulunmaktır. Birlik olmaktan bizim anladığımız budur. Uğur UYSAL İHİB Başkanı

3 2 > 3 İÇİNDEKİLER 04 FUAR ÖNCESİ SÜREÇLER FUAR SÜRECİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER FUAR SONRASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER SONUÇ OLARAK Fuar Sürecinde Yapılacak Satışlar Hakkında Çok Önemli Bilgiler İŞİNİZE YARAYACAK PRATİK BİLGİLER ÖRNEK BELGELER YAYIN DİREKTÖRÜ Erkan Ersöz erkanersoz@kucukmucizeler.com EDİTÖR Tuğba Uprak tugba@kucukmucizeler.com GÖRSEL YÖNETMEN Gaye Üzger gaye@kucukmucizeler.com FOTOĞRAFLAR Fatih Yalçın fatihyalcin@kucukmucizeler.com BASKI VE CİLT Matsis Matbaa Hizmetleri Ltd. Şti. Tevfik Bey Mah. Doktor Ali Demir Cad. No: 51 Sefaköy-İstanbul TEL: (212) YAPIM Kaptanpaşa Mahallesi Darülaceze Caddesi Bilaş İş Merkesi A Blok No: 31 K: 6 D: 63 Okmeydanı-İstanbul T: (212) F: (212) Bu çalışma İHİB tarafından üye firmaları bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Yer alan tüm bilgiler görevli kişiler tarafından oluşturulmuş ve bağımsız editörlerce edit edilmiştir. Çalışmada geçen her türlü bilgi ve belgede hata olması ihtimaline karşı tüm içerik tavsiye niteliğindedir. Değerli Meslektaşlarım Domotex Hannover Fuarı yalnızca ülkemiz firmaları için değil, tüm dünyada halı, kilim ve yer döşemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar için son derece önemli bir fuar. Bu fuarda ticaret var, trend var Bu fuarda rekabet var, işbirliği var Ancak bu önemli fuara bilerek, hazırlanarak katılmak lazım. Fırsatları kazanca dönüştürmek ve potansiyeli harekete geçirmek için, fuar sırasında olduğu kadar fuar öncesinde ve fuar sonrasında da yapılması gerekenler var. Ben içinizden birisi bir halıcı olarak yani, bu fuara tam 21 sene kesintisiz olarak katıldım. Yanlışları yapa yapa doğruları öğrendik. Doğruları yaptıkça işlerin kolaylaştığını, imkanların geliştiğini gördük. Şimdi İHİB in katkılarıyla hazırlanan bu kitap vasıtasıyla 21 yıllık deneyimimi sizinle paylaşıyorum bu çalışmayı. Fuarla ilgili süreçleri sizin için kolaylaştıracak bir kullanım kılavuzu gibi görebilirsiniz. Stant müracaatından faturaların kesilmesine, malların geri getirilmesinden, ulaşım olanaklarına kadar her alanda işinizi kolaylaştıracak bilgileri bir araya getirmeye çalıştık. Gerekenleri olabildiğince basit ve anlaşılır bir şekilde maddeler halinde topladık. İHİB, bu konuda sektörümüzün her zaman hizmetinde. Başarınızı ve verimliliğinizi artıracak her konuda her zaman İHİB e danışabilirsiniz. Son derece deneyimli ve iyi niyetli bir ekip size hizmet için orada. Unutmayın, fuar hakkında ne kadar çok şey bilirseniz o kadar başarılı olursunuz. Umarım bu çalışma arzu edilen şekilde size fayda sağlar. Bu vesile ile İHİB e ve onun değerli Başkanı Uğur Uysal a da teşekkür ediyorum. Sektörümüz için atılan her adım milletimizin yararınadır. MUSTAFA KAYHAN MNM A.Ş.

4 4 > 5 A.FUAR ÖNCESİ SÜREÇLER İHİB, sizlerin fuar katılımınızda sadece aracı bir kurumdur. Tüm meslek kuruluşlarında olduğu gibi temel amaç sektörde yer alan firmaların bireysel işlem yapmak yerine, sektörün mümkün olduğunca çok üyesinin birlikte hareket ederek, birlikte olmanın getireceği güç ve avantajın üstüne bir de İHİB in olanaklarını, tecrübesini ve organizasyonunu katarak üyeler adına çok daha olumlu, verimli ve ekonomik sonuçlar yaratmaktır. İHİB de fuar süreci her yıl genel olarak şu şekilde işlemektedir; Domotex fuarının organizatörü Deutche 1. Messe her yıl 30 Nisan a kadar bir sonraki fuar için talep toplamaktadır. Bu tarihten önce yapılacak başvurular için Early Bird Discount adı altında, metrekare başına 3-5 Euro indirim uygulamaktadır. Biz İHİB olarak üyelerimizin en uygun fiyata stand kiralamasını temin amacıyla, 30 Nisan tarihinden önce Deutche Messe ye başvurup bir sonraki fuar için yer talebinde bulunuyoruz. Bu talebimizde alan büyüklüğü için bir önceki yılın gerçekleşen katılım miktarını baz olarak alıyoruz. Bu şekilde sizler fuar katılımınıza ne zaman karar verirseniz verin, her zaman en uygun fiyat üzerinden katılmış oluyorsunuz. Bu fuarın Türkiye de ki resmi sürecini 2. gerçekleştirmek için, İHİB fuar başlangıç tarihinden 7 ay önce Türkiye İhracatçılar Meclisi ne, fuar başlangıç tarihinden 6 ay önce ise Ekonomi Bakanlığı na başvurmakta ve fuar için milli katılım gerçekleştirme izinlerini almaktadır. Bu izin sizlerin fuar ile ilgili teşvikleriniz açısından son derece önemli ve gereklidir. İHİB, Domotex Fuarı için Ekonomi 3. Bakanlığı ndan onay alır almaz, tüm üyelerine fuarın resmi duyurusunu yaparak ön talep toplama işlemine başlamaktadır. Toplanan ön talepler bir değerlendirmeye tabi tutularak, gerekli ise Deutche Messe ye 30 Nisan öncesi bildirilen ön talepte güncelleme yapılmaktadır. Bu güncelleme sonrası Deutche Messe ye bildirilen talep İHİB açısından bağlayıcılık ve sorumluluk içerdiğinden, İHİB de katılım için başvuran üyelerden, katılım taleplerini kesinleştirmek için İHİB Yönetim Kurulunca belirlenen ön ödeme talebinde bulunur. Genel olarak Ağustos ve Eylül aylarında 4. toplanılan talepler doğrultusunda İHİB Deutche Messe her yıl 30 Nisan a kadar bir sonraki fuar için talep toplamaktadır. Bu tarihten önce yapılacak başvurular için Early Bird Discount adı altında, metrekare başına 3-5 Euro indirim uygulamaktadır.

5 6 > 7 stand inşaat firmaları ve nakliyatçı firmalar ile görüşmelere başlar. Gerek stand inşaatı, gerekse nakliyat için ilgili kanunlara uygun olarak çok sayıda firma ile görüşmeler yapılır. İlgili ihaleler açılır ve bu ihalelerde alınan teklifler İHİB Yönetim Kurulunca detaylı olarak incelenip karara bağlanır. İnşaatçı firmaya hem Domotex Fuarı için 5. Birliğimize tahsis edilen alan krokisi hem de katılımcı firmalar tarafından talep edilen alan miktarları iletilir. Bu aşamada inşaatçı firmaya katılımcı firma isimleri verilmez. İnşaatçı firma, söz konusu alanı, talepler doğrultusunda inceleyerek, en uygun yerleşim projesini gerçekleştirmeye çalışır. Yapacağı proje İHİB Yönetim Kurulunun denetim ve onayına tabidir. Küçük, büyük tüm firmaların fuar alanımızda en uygun, en verimli ve adil yerleşimini gerçekleştirmek için Yönetim Kurulumuz pek çok farklı projeler üzerinde çalışmıştır. Fuar alanımız ile ilgili her teknik detay incelenmiş ve sonuçta ortaya tamamen yeni, farklı ve sizlerin de beğeneceğine inandığımız bir proje ortaya çıkmıştır. Nakliyatçı firma seçiminde de aynı 6. süreçlerden geçilerek yapılan ihalede alınan teklifler İHİB Yönetim Kurulunca incelenip karara bağlanır. Nakliyatçı firma ile ilgili önemli bir konu bu fuar için hizmet alınacak gümrükçü konusudur. Bu konuda da geçmişte muhtelif şikayetler ve sıkıntılar yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu konuya yorum getirmeden önce bilinmesi gereken detaylar şunlardır; a) Fuara ortalama olarak firma katılmakta, ortalama olarak 10 TIR mal ve malzeme götürülmektedir. b) Dolayısıyla öncelikle malların fuar öncesi gümrüklü bir antrepoda toplanması, antrepo beyannamelerinin, gümrük çıkış beyannamelerinin ve ilgili diğer gümrükleme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. c) Daha sonra Hannover varışında ve fuar bitiminde dönüş için yine gümrük işlemlerinin yapılması gerekmektedir. d) Son olarak İstanbul a dönüşte yine malların gümrüklü antrepoya girişleri, gümrük giriş beyannamelerinin, antrepo beyannamelerinin düzenlenmesi ve diğer gümrük işlemlerinin yapılması söz konusudur. Yani birbiriyle ilgili çok farklı süreçlerin tam bir kontrol ve uyum içerisinde yapılması söz konusudur. Bu nedenle nakliyatçı firma çalışacağı gümrükçüyü kendisi belirlemektedir. Sonuç olarak fuarla ilgili tüm firmaların evrakları ve işlemleri tek bir gümrükçü üzerinden takip edilerek muhtemel gecikmeler, ilave masraflar ve karmaşıklardan korunma amaçlanmıştır. İHİB Yönetim Kurulu yapılan görüşmeler sonucunda bu yıldan itibaren üyelerimize aşağıda belirtilen avantajları sağlamıştır; Fuara milli katılım kapsamında her yıl ortalama olarak firma katılmakta, ortalama olarak 10 TIR mal ve malzeme götürülmektedir.

6 8 > 9 a) Katılımcı firmalar bu yıl gümrük giriş çıkış beyannamesi ve antrepo beyannameleri için ilave bir ücret ödemeyeceklerdir. b) Geçmiş yıllarda sorun olan yüksek antrepo ücretleri de bu yıl tamamen ortadan kaldırılmıştır. Fuar dönüşü bir firmanın, mallarının gümrükleme işlemlerinin tamamlandığı kendisine bildirildiği tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde mallarını antrepo ücreti ödemeksizin çekebilecektir. Konunun önemi nedeniyle tekrar vurgulamak gerekirse, fuar dönüşü gümrükçü firma katılımcı firmaya Mallarınızın gümrükleme işlemleri tamamlandı, mallarınızı alabilirsiniz bildirimini yaptıktan sonra 3 iş günü içerisinde ilgili firmanın mallarını gümrükten alması gerekmektedir. Firmalar sadece Kapama Beyannamesi için Euro gibi bir ücret ödeyeceklerdir. Kapama beyannamesi götürülen mal miktarından satılan mal miktarı düşülüp geri gelen mal miktarına eşitlendiğini gösterir beyannamedir. Bu süreçlerden sonra İHİB firmaların 7. fuar katılımıyla ilgili sözleşme ve diğer evrakları firmalara iletilir. Bu evraklar katılımcı firma tarafından doldurularak en geç bir hafta içerisinde İHİB e teslim edilir. İHİB firmaların fuar teşviklerinden 8. sorunsuz yararlanmalarını teminen gerekli evrakları katılımcı firmalara iletir. Bu evraklarda katılımcı firma tarafından en geç bir hafta içerisinde doldurularak İHİB e teslim edilir. İHİB bu işlemler sonrası katılım ücretinin 9. yüzde 50 sini firmalardan tahsil eder. Ayrıca bakiye kısım için fuar sonrasına 2 aylık senet alınır. Katılımcı firmalar ile toplantı yapılarak, 10. onaylanmış fuar yerleşim planı üzerinde her bir firmanın alanı yapılacak kura çekimi ile belirlenir. Firmalara fuar ile ilgili detaylı bilgiler aktarılır. Firmaların her türlü talepleri ve soruları alınır ve sonuçlandırılır. İHİB fuar standı belirlenen firmalardan 11. standlarıyla ilgili talep ettikleri teknik detayları toplayarak stand işini üstlenen firmaya iletir. İHİB katılımcı firmalardan İHİB tarafında 12. hazırlatılan fuar kataloğunda yer almasını istedikleri veri, bilgi ve resimleri talep ederek, kataloğu basacak olan firmaya iletir. İHİB katılımcı firma bilgilerini Deutche 13. Messe nin Domotex ile ilgili web sitesi yayınlanması için Messe idaresine bildirir. Messe tarafından iletilen şifreleri katılımcı firmalara ileterek gerekli güncellemelerin katılımcılar tarafından yapılmasını temin eder. Nakliyatçı firma katılımcı firmalardan 14. gerekli evrakları talep eder. Malların teslimi için son tarihi bildirir. Firmalar evrakları ve malları belirlenen süreler içerisinde teslim ederler. Fuar dönüşü bir firmanın mallarının gümrükleme işlemlerinin tamamlandığı kendisine bildirildiği tarihten itibaren firma 3 iş günü içerisinde mallarını antrepo ücreti ödemeksizin çekebilecektir.

7 10 > 11 B. FUAR SÜRECİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER İHİB Fuar katılımı için kendi 15. hazırlıklarını yapar, katalog basımını sonuçlandırır. Stand inşaat ve nakliyatçı firmalarla sürekli iletişim içerisinde bulunup olası sorunlar için çözüm üretir. Domotex fuarı katılımcı firmaların sadece mallarını sergilemediği aynı zamanda satış da yapabildiği bir fuardır. Bu nedenle fuar süreci pek çok teknik ve yasal bilgiler ışığında değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Bu süreç malların İstanbul da gümrükleme işlemlerinin bitimini takiben yola çıkıp Hannover e varmasıyla başlar. Stand inşaat firması da belirlenen takvim doğrultusunda fuar alanına ekip ve ekipmanlarıyla intikal edip çalışmalarına başlar. Bu yıl yeni bir stand inşaat firmasıyla çalışacak olmamızdan dolayı İHİB ten bir yetkilimiz olası gecikme ve sorunları yerinde tespit edip gerekli önlem ve çözümleri zamanında almak maksadıyla, stand inşaat firmasının çalışmaya başladığı tarihten itibaren fuar alanında bulunup, tüm süreçleri yakından takip ve kontrol ile görevlendirilmiştir. Firma temsilcilerinin Hannover e varmasını 1. takiben mallar belirlenen tarihte belirlenen düzenle firmalara teslim edilir. Katılımcı firmaların mallarını en iyi ve hızlı 2. bir şekilde sunumlarını temin amacıyla İHİB fuar alanında yakın destek ve işbirliği sağlar.bu desteği İHİB şu ekiplerin organize çalışmalarıyla gerçekleştirir; a) İstanbul dan gelen İHİB yetkilileri b) İHİB in Hannover den temin ettiği güvenlik, teknik destek ekipleri c) İnşaatcı firma ekibi d) Schenker yetkilileri İHİB özellikle fuar öncesi ve fuar sonunda 3. katılımcıların yemeğe ulaşımlarının nispeten daha zor ve masraflı olduğu zamanlarda tüm katılımcılara belirli bir program dahilinde kumanya dağıtımını da organize eder. İHİB fuar süresince İHİB Yönetim Kurulu nun 4. onayına bağlı olarak Hannover de katılıcıların davet edildiği bir akşam yemeği de organize eder. İHİB ayrıca Halı Tasarım Yarışmaları nda 5. dereceye girip ödül olarak Domotex e davet edilen tasarımcıların da her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıp onlara gerekli desteği verir. İHİB fuar alanımızla ilgili güvenlik ve temizlik 6. işlerini koordine eder. İHİB fuar sonunda yine katılımcılarla ve 7. nakliyatçı firma ile işbirliği içinde malların uygun şekilde paketlenip, evrakların uygun bir şekilde hazırlanmasına ve teslim edilmesine gözcülük yapar. Fuar bitiminde son TIR da yüklenip 8. gümrüklenip yola çıktığında İHİB in fuar alanındaki görevi sona erer. Domotex fuarı katılımcı firmaların sadece mallarını sergilemediği aynı zamanda satış da yapabildiği bir fuardır. Bu nedenle fuar süreci pek çok teknik ve yasal bilgiler ışığında değerlendirilmesi gereken bir süreçtir.

8 12 > 13 C. FUAR SONRASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Malların İstanbul a varmasını takiben nakliyatçı firma katılımcı firmaları bilgilendirerek malların uygun şekilde gümrüklenmesini teminen gerekli evrakları talep eder. Bu evraklar temel olarak, malın fuara gidişi esnasında Türk gümrüğü için hazırladığınız fatura, fuarda yapılan satışlara ait faturalar ve fuar dönüş faturasıdır. Türk gümrüğü de esas olarak fuara ne kadar hangi cins mal götürülmüş, hangileri nasıl satılmış ve geriye hangi mallar dönmüş sorusuna uygun cevap arar. Gümrükleme işlemleri tamamlanır ve mallar katılımcılar tarafından teslim alınır. Malların katılımcı firmalar tarafından teslim alınmasından sonra fuar teşviği için İTKİB Devlet Yardımları Şubesi ne belirli evraklar teslim edilir. İHİB Yönetim Kurulu nca belirlenen bir tarihte katılımcılarla fuarın genel bir değerlendirmesi yapılmak, varsa eksik veya aksayan noktaları tespit etmek ve bir sonraki fuara bu tecrübe ve bilgiler ışığında katılabilmek için genel değerlendirme toplantısı yapılır. SONUÇ OLARAK Değerli Meslektaşlarımız, Kitapçığın başında da belirttiğimiz gibi İHİB sadece aracı bir kurumdur. Yönetim Kurulu üyeleri sizlerden seçilmiştir. Ayrıca tüm üyelerimiz için de yönetim kurul toplantıları açıktır. Amacımız sektörde faaliyet gösteren firma temsilcilerin bir araya gelerek tüm sektör yararına olduğuna inandığı işler için güç birliği yaratmak, ortak akıl ve tecrübeden yararlanmaktır. Bu tamamen gönüllülüğe dayalı bir işlemdir. Ne kadar çok üyemizin katılımı sağlanırsa o kadar iyi sonuçlar alınacağı da doğaldır. Fuar katılımımız bu değerli işbirliği ve katılımız için son derece uygun bir ortam sunar. Yıllardır tekrarlanan bir süreç olmasına karşın tüm sektörün ortak menfaatine yönelik böyle bir çalışma yapılmamış olmasını bir eksiklik olarak gördüğümüz için bu çalışmayı yaptık. Burada da eksiklerin olma ihtimali her zaman mümkündür ve bu süreçte yol alıp çok daha iyisini yapmak ancak siz değerli meslektaşlarımızın yakın işbirliği ve desteğiyle mümkündür.

9 14 > 15! Fuar Sürecinde Yapılacak Satışlar Hakkında Çok Önemli Bilgiler Birliğimizle birlikte fuara katılan firmalar, 1. fuar alanının Gümrüklü Saha özelliğini taşıdığını bilmek durumundadır. Yani fuar alanında bulunan mallar gümrüklenmiş mallar değildir. Bu mallar standınıza geçici gümrük beyanı ile getirilmektedir. Bu nedenle fuar alanını herhangi bir şekilde terk edecek malların öncelikle gümrükleme işlemlerinin yapılması gerekir. Fuar alanından gümrükleme işlemi yapılmaksızın mal çıkartılması gümrük açısından suç oluşturur. Fuar alanına malların girişinde Alman 2. gümrüğü fatura ve ATR talep eder. Her faturada adet, metrekare, birim fiyatı ve CIF değerinin belirtilmesi zorunludur. Fuar süresince standınızda kullanacağınız her türlü sarf malzemesi, broşür v.s. ayrı bir beyanname ve fatura ile fuar alanına girebilir. Bedelsiz diye tanımladığımız bu malzemelerin mutlaka ilgili evrakla uyum sağlaması gerekmektedir. Fuar süresince yapacağınız her bir satış 3. için fatura düzenlenmesi zorunludur. Bu fatura üzerinde mal cinsi, adet, metrekare ve toplam değer bildirilmesi gerekmektedir. Alman gümrüğü fuar bitiminde malınızın serbestce geri dönüşüne izin vermek için temel olarak şu detaylara bakar : Getirdiğiniz mal (cins, adet, m2)-yaptığınız satışlara ait faturalar toplamı (cins, adet, m2) = Geri götüreceğiniz mal (cins, adet, m2) Eğer bu detaylarda tutarlılık yok ise malınızın çıkışına izin verilmez. Fuarda müşterilerinize satış yaparken 4. malların gümrüklenmemiş olduğunu Katılımcı firma hediye dahi etse, Bir (1) adet dahi olsa standından çıkarttığı her bir malın belgesini fuar alanındaki nakliyatçı firma yetkilisine vermek zorundadır.

10 16 > 17 bildirmeniz çok önemlidir. Siz malı sattıktan sonra, bu malların depoya nakli, gerekli belgelerin düzenlenmesi, daha sonra belirlenen nakliyatçıya teslimi, ayrıca yüzde 19 KDV sinin ödenmesi gibi çok farklı işlemlere ve de masraf kalemlerine tabi olacaktır. Eğer siz müşterinizi bilgilendirmeden malı satar iseniz, daha sonra müşteriniz bu masrafların toplamına bakıp malı gümrükten çekme konusunda tereddüt yaşayabilir veya masrafın bir kısmını sizin ödemenizi talep edebilir veya malı hiç çekmeyebilir. Herhangi bir nedenle gümrükten çekilmeyip daha sonra İstanbul a size iade edilmek durumunda kalınan mallar için tüm masrafları siz ödemek zorunda kalırsınız. Söz konusu bu masrafların önemli bir 5. kısmını oluşturan handling elleçleme masraf kalemlerinin tarifesini Schenker değil Deutche Messe fuar organizatörü olarak belirler. Schenker bu tarifeye uygun işlem yapmak zorundadır. Bu tarifelerle ilgili detaylar son fuar toplantısında güncelleşmiş olarak sizlere verilecektir. Katılımcı firma hediye dahi etse, Bir (1) 6. adet dahi olsa standından çıkarttığı her bir malın belgesini fuar alanındaki nakliyatçı firma yetkilisine vermek zorundadır. Aksi takdirde 3 No lu maddede belirtilen gelen mal - satılan mallar = dönen mal formülü hatalı sonuç verecektir. Fuar alanında sizlere sunulan önemli bir 7. kolaylık yapılan küçük adetli satışlarla ilgilidir. Örneğin siz fuar süresi boyunca 9 adet müşteriye küçük adetlerde diyelim toplam 20 halı sattınız. Bu 9 müşterinin her biri için ayrı fatura, T1 Belgesi ve diğer standart masraf kalemlerini ödemek yerine, bu satışlarının hepsini kendi adınıza tek fatura ile ithal edip, dolayısıyla minimum masraf ödeyerek malınızı serbest hale getirme ve serbestçe müşterinize teslim etme imkanınız bulunmaktadır. Bu konuda da güncellenmiş detaylı bilgi son fuar toplantısında sizlere iletilecektir. Bu konu hakkında bilinmesi gereken bir önemli bilgi de EORI numarasıdır. EORI numarası (gümrük numarası) olmayan bir firma kendi adına kati ithalat yapamaz. Eğer firmanız EORI numarası almamış ise fuar başlama tarihinden önce bu numarayı Avrupa gümrük makamlarından almanız önemlidir. Geçmiş yıllarda Almanya da yerleşik bir Türk firma aracılığıyla firma başına ortalama 100 Euro ya bu numara alınmaktaydı. EORI numaranız yok ise önceki paragrafta anlatılan kendi adınıza tek fatura düzenleme işlemini yapamazsınız. Çünkü kati ithalat izniniz yok demektir. Resmi bilgi olmamakla birlikte malı 8. Almanya ya götürürken faturaya yazdığınız değerler, satış değerleriniz ve dönüş fatura değerleriniz öncelikli olarak aranan bir konu değildir. Bu konuda da hassasiyet göstermenizi önermekle birlikte şimdiye kadar Alman gümrüğü sadece hangi cins, kaç adet, kaç metrekare mal geldi kaç adet ve metrekaresi satıldı, geriye dönene malın cinsi, adedi ve toplam metrekaresi nedir detaylarıyla yetinmektedir. Fuar alanında yaptığınız satışlarda 9. mutlaka müşterinize satış sözleşmesi imzalatmanız önerilmektedir. Bu sözleşme müşteri açısından da bağlayıcı hükümler içerdiği için alıcı herhangi bir masraf kalemini veya bahaneyi kullanarak malı çekmeme konusunu iki kez düşünmek zorunda kalır. Ayrıca bu sözleşme olası anlaşmazlık durumunda sizin elinizi güçlendirecek bir belge teşkil etmektedir. Bu sözleşme örneği bu kitapçıkta verilmektedir. Bu sözleşme! EORI numarası (gümrük numarası) olmayan bir firma kendi adına kati ithalat yapamaz. Eğer firmanız EORI numarası almamış ise fuar başlama tarihinden önce bu numarayı Avrupa gümrük makamlarından almanız önemlidir.

11 18 > 19 için sizin özel şartlarınıza uygun değişiklik talebinde bulunmak isterseniz İHİB size yardımcı olacaktır. Fuar alanından yapacağınız toplu 10. satışlar için şunları önermekteyiz; a) Büyük çapta ve Avrupa dışı sevkiyatlarınızı Türkiye den yapın, yani malları İstanbul a geri getirip ihracatını buradan yapınız, b) Almanya ve Avrupa içi nakliyelerinin gümrüklenmiş şekilde olmasını (kati ithalatın ve vergilerin fuarda ödenmesi) temin ediniz c) Nakliyenin navlun karşı taraf ödemeli değil (ex stand/collect), ödenmiş olarak gönderilmesi temin ediniz d) Mümkünse alıcı firmanın nakliyeyi fuar sahasından ülkesine/adresine kendisinin organize etmesini talep ediniz e) Nakliyatçı olarak devamlı halı ekspertizi olan firmaların (Interexpress vs.) görevlendirilmesini temin ediniz. Fuar standınıza başka hiç bir firmanın 11. malını koymayınız. İstanbul dan getirdiğiniz mallar haricinde başka ülke veya kaynaklardan gelecek mallar var ise bunların hepsinin Türk menşeli olması, gerekli evrakların bulunması ve nakliyatçı firmaya bu evrakların teslim edilmesi ve uygun bulunması kaydıyla standınıza koyabileceğinizi unutmayınız. Fuar esnasında Alman gümrük 12. yetkilileri mutlaka standınıza uğrayıp söz konusu standa sizin gerçekten bulunup bulunmadığınızı kontrol edeceklerdir. Ayrıca bu kontrol esnasında standınız bulunan bir veya birkaç malı seçerek bu malları gümrük giriş beyannamesine esas olarak vereceğiniz Packing List üzerinde göstermenizi isteyeceklerdir. Bu nedenle her katılımcı fuar süresince bu Packing List ten bir kopyayı yanında bulundurmalı, her bir malın mutlaka etiketli olmasına özen göstermelidir. Fuar bitiminde mallarınızı paletlerken 13. herbir palete giren malların doğru listelendiğinden emin olunuz. Genel olarak yapılan incelemede sizin dönüş Packing List iniz alınır ve herhangi nolu bir paletiniz açılır ve malların evraka uygunluğu kontrol edilir. Herhangi bir nedenle palette bulunan mallar Packing List te bulunan mallar ile eşleşmez ise o takdirde tüm malınız açılarak sayımı ve kontrolü yapılır. Aynı işlem dönüşte Türk gümrüğünde yapılacak olası kontrol için de geçerlidir. Son gün mallarınızın uygun şekilde 14. paletlenmiş/paketlenmiş ve evrakların da uygun şekilde nakliyatçı firmaya teslim edildiğini görmeden Hannover den ayrılmayınız. Bu işlemi herhangi bir nedenle sizin adınıza imza yetkisi olmayan kişilere bırakmamanız önemlidir. Eğer fuar alanında mal sattığınız 15. firma da Domotex katılımcısı ise ve sizden malları standına teslim etmenizi rica eder veya kendisi transpallet ile götürmek isterse, bu işlemi yapmadan önce mutlaka nakliyatçı firmaya haber verip onay alınız. Aksi takdirde eğer müşteriniz bu mallar ile ilgili gümrükleme işlemi yapmadan fuar alanını terk ederse sorumluluk sizin olacaktır. Eğer siz fuar alanında başka bir 16. katılımcı firmadan mal satın alır ve standınıza getirmek isterseniz yine aynı şekilde nakliyatçı firmaya gerekli tüm bilgileri verip onay almanız çok önemlidir.! Fuar standınıza başka hiç bir firmanın malını koymayınız.

12 20 > İŞİNİZE YARAYACAK PRATİK BİLGİLER Fuar süresince size dağıtılan fuar giriş kartları tüm toplu taşıma araçlarında bilet yerine geçmektedir. Fuar öncesi ve sonrası için bunların geçerli olmadığını unutmayınız. Uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar uygun fiyatlı olduğunu; eğer birleşip 10 kişilik bir grup oluşturursanız ilave indirimler de alabileceğinizi; ucuz fiyatlı charter seferi yapan uçakların da genellikle fuar tarihlerinde yoğun bir şekilde düzenli uçuşlar yaptığını aklınızda tutunuz. 4 5 Hannover e giderken yanınızda götüreceğiniz her bir ticari ürün için mutlaka kendi adınıza kesilmiş Proforma Invoice bulundurmanız, varışta olası bir kontrolde sıkıntı yaşamamanız için önemlidir. Bu ürünlerin değerlerinin zorunlu gümrük beyanı gerektirip gerektirmediğini mutlaka kontrol ediniz. Gidişte veya gelişte USD yi geçen nakit paranın beyana tabi olduğunu, üzerinizde bulunabilecek çeklerin dahi kontrole tabi olduğunu unutmayınız. Gerektiği takdirde Hannover de bulunan Türk bankalarından İstanbul daki banka hesabınıza havale/eft yapabileceğinizi hatırlatırız. Hannover de yapacağınız yemek ve konaklama harcamalarınızın faturalı olmak kaydıyla KDV tutarlarını Almanya da yerleşik aracı kurumların desteğiyle iade olarak alabilirsiniz. 6 Standınızda işçi çalıştırmak isterseniz fuar alanında bulunan Messe ilgili ofisinden destek almanız önerilir. Kaçak işçi çalıştırmak hem yasal değildir hem onlara ödenen ücretler belgelenemeyeceği için gider yazılamaz.

13 22 > 23 Sayın Katılımcımız, KONU: DOMOTEX ÖRNEK BELGELER Birliğimiz patronajında katılacağınız Domotex Hannover Halı ve Yer Döşemeleri fuarı ile ilgili olarak, başlangıçtan son ana kadar titiz bir çalışma gerektiren fuar katılımının kusursuz gerçekleştirilebilmesi, organizasyon yelpazesindeki tüm kuruluşların birlikte çalışması ve üstlendikleri görevleri yerine getirmeleri ile mümkün olabilecektir. Birliğimiz tarafından belirlenen nakliyeci firmanın sizlere zamanında ve sorunsuz hizmet verebilmesi için tarafınızca hazırlanması gereken evrak ve diğer konularla ilgili tüm bilgiler aşağıda tetkiklerinize sunulmuştur. 1- AMBALAJ ŞEKLİ : Almanya ya gidişte ambalaj şekli balya veya paletdir. Her parçanın dışına Firmanızın adı, fuarın adı ve balya numarası ile ağırlığı yazılı etiket yapıştırmanız gerekmektedir. Halıların kurşun mühürlü uçları balyalarda aynı tarafa gelecek şekilde konursa, gümrük muayenesi gerektiği takdirde kolaylık olacaktır. LÜTFEN BALYALARIN AĞIRLIĞININ 100 KG DAN FAZLA OLMAMASINA DİKKAT EDİNİZ. 2- GEREKLİ EVRAK: 2.1 Proforma fatura/çeki listesi Her balya için içindeki halı ve kilimlerin tek tek belirtildiği bir liste olup, kullanacağınız boş örnek ilişiktedir. Ekli örnek listeyi bilgisayarınıza kaydederek kendi antetli kağıdınıza doldurabilirsiniz. Liste formüllü olup, siz ölçüleri ve birim fiatları yazdığınızda otomatik olarak çarpımları yapmaktadır. Kilim, halı ve ipek hali ayrı ayrı ambalajlanıp, listede cinsine göre ara toplam ve en altta icmal ile gösterilmelidir. Her sayfa sonunda sütun toplamlarını alınız. Toplamların hatasız olmasına dikkat ediniz.

14 24 > 25 PROFORMA FATURA/ÇEKİ LİSTESİ 6 NÜSHA OLMALI VE BİR NÜSHASI MÜZEYE TASDİK ETTİRİLMELİDİR. HER NÜSHAYA FİRMANIZIN KAŞESİ GEREKLİDİR. Mal cinsi hem Türkçe/hem Almanca olarak belirtilmelidir. Faturada mal değeri kesinlikle EURO olacaktır ATR Belgesi Belge Ticaret Odası ndan temin edilmektedir. Almanca hazırlanmalıdır. Bu belge mutlaka tanzim edilmelidir. ATR eksikliğinden ötürü ödenecek ilave gümrük resmi katılımcıya ait olacaktır Müze Raporu 1 ASIL 3 SURET OLARAK HAZIRLANMALIDIR. Ölçü listeleri de mutlaka müzeden tasdik ettirilmelidir. Bütün halılarda mühür olmalıdır Taahhütname 2 adet taahhütname örneği ilişiktedir. Her ikisinin de firma kağıdınıza aynısının doldurularak kaşe ve ıslak imza ile hazırlanması gerekmektedir. Taahhütname (A) 3 asıl 1 suret Taahhütname (B) 1 asıl Olarak hazırlanacaktır. Birden fazla GÇB açılacak firmalar beher GÇB için taahhütnameleri ayrı ayrı tanzim edeceklerdir Vekaletname Türkiye çıkış ve giriş gümrük işlemleri için adınıza beyanname açmaya, işlemlerinizi takibe yetkili olabilmemiz için Noterden tasdikli örneği ilişikteki vekaletnamenin 2 NÜSHA OLARAK gümrük firmasına verilmesi gerekmektedir İhracatı Teşvik Belgesi (Varsa) 2.6. Muhabir Banka ile ilgili bilgiler Mali Müşavir adı-soyadı. (Vergi dairesi, no., unvanı) Mali müşavir de firmalar gibi vergi dairesinden yazı alacaktır. Ayrıca ilk defa ihracat yapacaksanız Gümrük tarafından aşağıdaki evrak ikişer nüsha ve noter tasdikli olarak istenmektedir: a) Vergi Dairesi Yazısı (cari yıl tarihli) b) Ticaret Sicil Gazetesi c) İmza Sirküleri d) Faaliyet Belgesi (cari yıl tarihli) 3- HAZIRLANAN EVRAK İLE BALYA/PALET MUHTEVİYATININ UYGUNLUĞU: Bilindiği gibi, her türlü gümrük ve nakliye işleminde, evraklarda beyan edilen mal ve balya adedi ile gerçek mal ve balya adedi kesinlikle birbirinin aynı olmalıdır. Evraklar ile tarafımıza teslim edilecek mal ve balya/palet adedinin birbirini tutması şarttır. 4- MAL VE EVRAKIN TESLİM TARİHİ: Gidiş nakliyesi için yukarıda belirtilen evrakın ve sergilenecek malların teslimatı, nakliyeci firmanının belirlediği tarihlerde yapılacaktır. Depoya mal getirecek araçlarınızın sadece fuar malı taşımasını ve içinde başka mal olmamasını rica ederiz. Ayrıca mal getiren araçlar MUTLAKA BOŞ VE DOLU KANTAR FİŞİ GETİRECEKLERDİR. Sayın katılımcılarımızın bu hususta bizlere anlayışla davranmaları mallarının zamanında Hannover e varabilmesini sağlayacaktır. Araçların Hannover de boşaltılması tarihi Birliğimizce sizlere duyurulacaktır. Daha önceden mallarını isteyen firmalarımızın talepleri karşılanmayacaktır. 7- FUARDA SATIŞLAR: Fuarda yapacağınız her satış için mutlaka fatura tanzim etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle yanınızda antetli kağıt ve kaşe bulundurmanız önemle rica olunur. Hazırlanacak evrakın adetçe fazla ve detaylı olması nedeniyle katılımcıların mümkünse birer dizüstü bilgisayarı götürmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Faturada alıcının adı ve adresi, halı numarası tam ve okunaklı yazılmalı ve toplam bedelin hizasına EX STAND satış olduğu belirtilmelidir. Gümrük mevzuatı yönünden bir problem çıkmaması için yaptığınız bütün satışların nakliyeci firmaya bildirilmesi ve faturalardan 3 er adedin nakliyeci firmaya verilmesi

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 Konu: POLİETİLEN TEREFTALAT (PET) İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR A. Polietilen Tereftalat

Detaylı

2501.00.99.10.00 Saf sodyum klorür 75 2501.00.99.90.11 Kaya tuzu 75 2501.00.99.90.12 Tuzla tuzu 75 2501.00.99.90.13 Deniz tuzu 75

2501.00.99.10.00 Saf sodyum klorür 75 2501.00.99.90.11 Kaya tuzu 75 2501.00.99.90.12 Tuzla tuzu 75 2501.00.99.90.13 Deniz tuzu 75 Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/15) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen

Detaylı

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER 1 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri Başvuru Formu (Ek-2/A) 2 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri İzin Formu (Ek-2/B) 3 Eşyanın bedelsiz gönderilme

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ A.TR DOLAŞIM BELGESİ SATIŞ VE ONAY İŞLEMLERİ ONAY İÇİN; 1. İhracatçı

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59 KONU: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ BAŞVURU, DAĞITIM VE KULLANIM USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR. A. Genel Bilgi 30/06/2014

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih :26/09/2014 Sayı: 2014/67 Ref :6/67. Konu: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN 2014/2 SAYILI TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR.

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih :26/09/2014 Sayı: 2014/67 Ref :6/67. Konu: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN 2014/2 SAYILI TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih :26/09/2014 Sayı: 2014/67 Ref :6/67 Konu: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN 2014/2 SAYILI TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR. 26/09/2014 tarihli ve 29131 sayılı Resmi Gazete de İthalatta

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/07/2014 Sayı: 2014/37 Ref : 6/37

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/07/2014 Sayı: 2014/37 Ref : 6/37 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/07/2014 Sayı: 2014/37 Ref : 6/37 Konu: İTHALATTA KOTA VE TARİFE KONTENJANI İDARESİNE İLİŞKİN 2014/3 SAYILI TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR 15/07/2014 tarihli ve 29061 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2005/14) Kapsam Madde 1 - Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) ve madde adı belirtilen ürünlerin (yalnız karşısında gösterilen

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8 Konu: 4202 GTP Lİ EŞYANIN İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR. A. Genel Bilgi 08/04/2014 tarihli

Detaylı

YURT DIŞI FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2004/6)

YURT DIŞI FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2004/6) YURT DIŞI FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2004/6) Başvuru Mercii: İhracatçı Birlikleri Başvuru Süresi: Bireysel Katılımlarda fuardan önce ön başvuru, fuardan sonra 3 ay Kimler

Detaylı

DIŞ TİCARETE GİRİŞ. Dış Ticarete Giriş 16 Aralık 2014

DIŞ TİCARETE GİRİŞ. Dış Ticarete Giriş 16 Aralık 2014 DIŞ TİCARETE GİRİŞ Ticaret Nedir? Üretilen mal ve hizmetlerin belirli bir ücret karşılığı son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan alım-satım faaliyetlerinin tümüdür. Ticaret genel olarak, iç ve dış

Detaylı

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ 51-Fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlar (9) Navlun makbuzu ve/veya sigorta poliçesinin

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ UÇAK BİLETİ ALIMI, VİZE İŞLEMLERİ VE OTEL REZERVASYONU HİZMET TEMİNİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA: DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Detaylı

05/12/2014 tarihli ve 29196 sayılı Resmi Gazete de İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 1 (Tebliğ No: 2014/3) yayımlanmıştır.

05/12/2014 tarihli ve 29196 sayılı Resmi Gazete de İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 1 (Tebliğ No: 2014/3) yayımlanmıştır. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 08/12/2014 Sayı: 2014/110 Ref : 6/110 Konu: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN 2014/3 SAYILI TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR 05/12/2014 tarihli ve 29196 sayılı Resmi Gazete de İthalatta

Detaylı

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI 31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulması Gereken Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca hazırlanmış olan Konya Sanayi Odası Hizmet Standartları

Detaylı

''LCD TV GÖZETİM'' İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

''LCD TV GÖZETİM'' İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlı İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/10) Kapsam MADDE 1 G.T.İ.P. 1 / 16 Eşya Tanımı CIF Kıymet (ABD Doları/Adet) 8528.12.81.00.00, 8528.12.89.00.00

Detaylı

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR)

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI TAŞINMAZ MAL SATIŞINA AİT (İDARİ ŞARTNAMEDİR) Madde 1. İHALENİN KONUSU ve ŞEKLİ Bolu İli Merkez İlçesi yanında bulunan A Bloktaki taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a,36,37

Detaylı

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi

1- Kaybolan Karne adına firmadan açıklayıcı dilekçe 2- Yeni Karne talep dilekçesi SIRA NO 1 2 3 4 5 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ İADE İŞLEMLERİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ KAYIP İŞLEMLERİ

Detaylı

(Tebliğ No: 2007/12) Kapsam

(Tebliğ No: 2007/12) Kapsam Dış Ticaret Müsteşarlığından: İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2007/12) Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) ve tanımı belirtilen eşyanın (yalnız

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu Ekim 2017 2015 te iyi bir sıçrama yakalamamıza rağmen 2016 ve 2017 de geriledik. İş Yapma Kolaylığı Endeksi, Dünya Sıralaması, 2008-2017 51 57 59-8 55 65 63-6

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130322-14.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130322-14.htm Sayfa 1 / 3 22 Mart 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28595 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/3) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) NİKSAR TİCARET VE SANAYİ

Detaylı

FATURA. No:55/15 Merter - İstanbul Seri : TK- Sıra No : 651323 Dış Ticaret V.D: 547 005 1604 Tarih (Date) : 30.06.2012 İrsaliye No : 182207

FATURA. No:55/15 Merter - İstanbul Seri : TK- Sıra No : 651323 Dış Ticaret V.D: 547 005 1604 Tarih (Date) : 30.06.2012 İrsaliye No : 182207 M) Özel Fatura 61 Seri No'lu KDV Genel Tebliği ile bavul ticaretinin kayıt dışı kalmasının önlenmesi ve bazı desteklerden yararlanılması sağlanmıştır. Bavul ticareti yoluyla ihracat yapacak yabancı uyruklu

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ

KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ SUNUM İÇERİKLERİ Genel Bilgi İthalat işlemleri 1- İlaç ithalatı 2-Laboratuvar ekipmanları ve diğer eşyalar Geçici ithalat işlemleri İhracat işlemleri GENEL

Detaylı

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI BELGE ONAY TASDİK İŞLEMLERİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 01 Belge Hazırlama Oda Sicil

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.)

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.) SUNUŞ PLANI Nasıl Dış Ticaretçi Olunur? Gümrüğe Sunulması Gerekli Olan Evraklar Gümrük Modernizasyonuna Geçiş (BİLGE) ve e-imza Tek Pencere Sistemi Türkiye Gümrük Birliği İlişkileri İthalatta Gümrük Mevzuatı

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR)

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR) EK: 1 Rapor Sayısı : -/...,../../2000 Rapor Ekleri :.. Numarada Muhtelif YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK TESBİT VE TASDİK RAPORU (HAM PETROL VE PETROL ÜRÜNLERİ İTHALATI TALEBİNE İLİŞKİN YILLIK RAPOR) TASDİK YAPAN

Detaylı

çözüm odaklı yaklaşım

çözüm odaklı yaklaşım çözüm odaklı yaklaşım 29 30 proje dahilde işlem gümrük hizmetleri serbest bölge danışmanlığı banka ve kambiyo işlemleri dış ticaret mevzuat danışmanlığı teminat ve taahhütlerin kapatılması uluslararası

Detaylı

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT

İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT İHALE İLANI ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. (İHALE KOMİSYONU) BAŞKANLIĞI NDAN ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. NİN ENA ELEKTRİK ÜRETİM LİMİTED

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam Yalnız Doğal Reçine ve Doğal Reçinelerden Elde Edilen Reçine Asitleri ile Yalnız Titanyum Oksit ve Tungsten Trioksit İçeren Katalizör İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ (20.01.2017

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIRA NO 1 ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ A.TR DOLAŞIM BELGESİ SATIŞ VE ONAY İŞLEMLERİ ONAY İÇİN; 1. İhracatçı

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

ĠTHALATTA GÖZETĠM UYGULANMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2011/2)

ĠTHALATTA GÖZETĠM UYGULANMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2011/2) ĠTHALATTA GÖZETĠM UYGULANMASINA ĠLĠġKĠN TEBLĠĞ Kapsam (TEBLĠĞ NO: 2011/2) Dış Ticaret Müsteşarlığından:13.01.2011 tarih ve 27814 sayılı R.G. MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ, EK-1 de gümrük tarife istatistik pozisyonu

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/40

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/40 Değerli Müşterimiz; Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.06.2018 Sayı : 2018/40 Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. Konu başlıkları; -Yatırım Teşvik Belgesi

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIRA NO 1 ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ A.TR DOLAŞIM BELGESİ SATIŞ VE ONAY İŞLEMLERİ ONAY İÇİN; 1. İhracatçı

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE

EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE . /../.. EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE... projesinde bulunan,. Ada.. Parsel.. Blok... Nolu bağımsız bölümün borcunu bitirmiş bulunmaktayım. Tapu devri için gerekli işlemlerin

Detaylı

Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA

Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA Sayı : TİM.EİB.GSK.00.. İzmir, 17/10/2014 Konu : Foodex Japan 2015 Fuarı Milli Katılım Duyurusu Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA Sayın Yetkili, 03-06

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2)

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; EK I de gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi)

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi) İhracatta Kullanılan Uluslararası Dokümanlar (Kaynak: İGEME Yayınları) Sevk Belgesi: Konşimento (CMR- BİLL OF LOADİNG) Sigorta Belgesi Ticari Faturalar Diğer Belgeler MESLEK KURULUŞLARINCA TASDİK EDİLEN

Detaylı

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2

Tebliğ. Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Gümrük Müsteşarlığından: Tebliğ Gümrük Genel Tebliği (Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Seri No: 2 Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu tebliğ, işlenmiş tarım ürünlerinin tahlili ve vergilendirilmesi ile bu ürünlerin

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Hizmet Veren : ABP Ölçü ve Kontrol Sistemleri İth. Paz. Tur. Tic. Ltd. Şti. Hizmet Alan : 2. HİZMET SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme Eskişehir Yolu 17. Km Çamlık Park

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

POLİETİLEN İTHALATINA İLİŞKİN OLARAK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİĞİMDEN TALEP EDİLEN BİLGİ VE AÇIKLAMALAR A- ÖZET

POLİETİLEN İTHALATINA İLİŞKİN OLARAK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİĞİMDEN TALEP EDİLEN BİLGİ VE AÇIKLAMALAR A- ÖZET POLİETİLEN İTHALATINA İLİŞKİN OLARAK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİĞİMDEN TALEP EDİLEN BİLGİ VE AÇIKLAMALAR A- ÖZET 22 Kasım 2014 tarih ve 29183 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Kota

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9)

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) 30 Aralık 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28158 (3. Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi ndan: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

BELİRLİ TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO:

BELİRLİ TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: EK I 28 Aralık 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26740 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: BELİRLİ TEKSTİL VE KONFEKSİYON ÜRÜNLERİNİN İTHALATINDA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ : 2007/6)

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ADAK KURBAN KARKAS ET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA İSTEKLİ TEDARİKÇİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını,

Detaylı

İHRACAT. Mutlu Yılmaz

İHRACAT. Mutlu Yılmaz İHRACAT İHRACAT Mutlu Yılmaz ISBN 978-605-322-176-0 2014 Optimist Yayım ve Dağıtım Optimist Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti. Sertifika no. : 11970 Telefon : 0216 481 29 17-18 Faks : 0216 521 10 64

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ARAÇ KİRALAMA TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ni : Madde 2 de tanımı ve kapsamı verilen

Detaylı

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 40 Nolu, SM, Serbest Muhasebecilik, SMMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM, Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 BİMER 3071

Detaylı

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs)

14 Beyan Sahibi/Temsilcisi 15 Sevkiyat/Gönderilen Yer. 100 (Dahili kullanım için) 103 Yazı ile net miktar (kg, lt, vs) Formu doldurmadan önce notları okuyunuz KONTROL BELGESİ ASLI EK 32 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2 Gönderen/İhracatçı No 8 Teslim Alan No T 5 3Formlar 4 Yük Listeleri 5 Kalemler 6Kapların Toplamı A HAREKET GÜMRÜK

Detaylı

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği İstanbul, 04.04.2008 Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği DUYURU NO:2008/35 Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yurt

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ AĞ ANAHTARI VE AĞ YÖNETİM YAZILIMI ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 5 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını

Detaylı

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32 Özel fatura (bavul ticareti) 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun "İstisnalar" başlığını taşıyan ikinci kısmındaki 11 inci maddede; ihracat istisnası kapsamında " Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40)

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40) SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26384 (SIRA NO: 40) A) İHRAÇ MALI TAŞIYAN

Detaylı

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca

Detaylı

DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ TAAHÜT HESABININ KAPATILMASI HAZIRLAYAN: MEVZUAT -TEŞVİK ŞUBESİ

DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ TAAHÜT HESABININ KAPATILMASI HAZIRLAYAN: MEVZUAT -TEŞVİK ŞUBESİ Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ TAAHÜT HESABININ KAPATILMASI HAZIRLAYAN: MEVZUAT -TEŞVİK ŞUBESİ 1 KAPATMA MÜRACAATI Firmaların, Dahilde işleme izin belgesi

Detaylı

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS BAŞVURU DOSYASINI HAZIRLARKEN AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ. BAŞVURU DOSYANIZI GETİRMEDEN VEYA KARGO İLE GÖNDERMEDEN ÖNCE

Detaylı

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU *

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU * KAPASİTE İSTEK FORMU SAYIN ÜYEMİZ; MÜRACAATINIZ ESNASINDA FORMDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN VE BELGELERİN EKSİZSİZ OLMASI EKSPERTİZ İŞLEMLERİNİZİ DAHA SERİ VE HIZLI SÜRDÜRÜLMESİ AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.

Detaylı

GENELGE ( ) S.Umman HAMĠDOĞULLARI Genel Müdür V.

GENELGE ( ) S.Umman HAMĠDOĞULLARI Genel Müdür V. T.C. BAġBAKANLIK Gümrük MüsteĢarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.19.00.161.02.03.02 31.12.2009 Konu :Gümrük Müşavirleri Asgari Ücret Tarifesi GENELGE (2009-125) Bilindiği üzere, 5911

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Eylül 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29824 Sermaye Piyasası Kurulundan: YÖNETMELİK 6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNUNUN 13 ÜNCÜ MADDESİNİN DÖRDÜNCÜ FIKRASININ KISMEN İPTALİ ÜZERİNE YATIRIMCI TAZMİN

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ

Özet: tarih ve sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TEBLİĞİ S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 21.09.2011 Sayı: 2011/33 Konu: Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de yayımlandı. Özet: 21.09.2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazete de 21 Seri Nolu Özel Tüketim

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/07/20130723-7.htm Sayfa 1 / 2 23 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28716 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ İTHALATTA HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 )

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) Bilindiği üzere, 02.12.2010 tarihli 27773 sayılı Resmi

Detaylı

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SÜRÜCÜ BELGESİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMETİN

Detaylı

1 DIŞ TİCARET KAVRAMI

1 DIŞ TİCARET KAVRAMI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 DIŞ TİCARET KAVRAMI ve TARİHİ GELİŞİM 11 1.1. Dış Ticaret ve Uluslararası Ekonomi 12 1.2. Uluslararası Ticaret Teorileri 13 1.2.1.Mutlak Üstünlükler Teorisi 13 1.2.2.Karşılaştırmalı

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı malzeme teknik şartnamesi ve ticari şartnamesi ile ihale ek şartları dahilinde iç ve dış piyasadan açık teklif isteme usulüne göre

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler. 3 Mayıs 2016

İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler. 3 Mayıs 2016 İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler 3 Mayıs 2016 İngiltere ye İhracatta Entegre Lojistik Çözümleri Birden fazla tedarikçinin farklı hizmetler için kullanılması, koordinasyon problemlerine ve verimsizliğe

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271 ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271 26 28 Ocak 2016 tarihleri arasında Suudi Arabistan ın Cidde şehrinde düzenlenecek olan Automechanika Jeddah 2016 fuarına Uludağ

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S. 1 Yeni Sürücü Belgesi verme işlemi 2 Fark Sürücü Belgesi verme işlemi 1 - M.T.S. Kursu'na Müracaat Formu (Ek-2 ) 2 - Sürücü Olur Raporu (Son 1 yıl içerisinde Aksaray'dan alınmış ve sınıfına uygun olmalı.)

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIRA NO 1 ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ A.TR DOLAŞIM BELGESİ SATIŞ VE ONAY İŞLEMLERİ ONAY İÇİN; 1. İhracatçı

Detaylı

( T R.G.)

( T R.G.) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/5) (30.12.2017 T. 30286 R.G.) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60)

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) 19 Ocak 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26761 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ekonomik etkili gümrük rejimleri,

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Kapasite raporuna konu işyerinin bulunduğu yerdeki ticaret siciline tescil ettirilmesi ve

Detaylı

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş.

Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor. TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Türkiye de Transit Sistemi Değişiyor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iştiraki olarak 2010 yılında kurulan TOBB UND LOJİSTİK YATIRIM A.Ş, ülkemiz ihracatının

Detaylı

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir.

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir. ''VİETNAM, ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN MENŞELİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNE GÖZETİM'' İTHALATTA G İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/21 ) Kapsam Madde 1-Bu Tebliğ; İthalatta Gözetim Uygulanması

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayfa 1 / 6 44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 28069 Resmi Gazete Tarihi 29/09/2011 Kapsam 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin ikinci fıkrası ile

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/8)

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/8) Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/8) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; EK I de gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen

Detaylı