Çamaşır Makinesi Kullanımı;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çamaşır Makinesi Kullanımı;"

Transkript

1

2 Çamaşır Makinesi Kullanımı; Makinenin günlük temizliği yapılarak, makina ile ilgili notlar (arıza, program sonu, içindeki tekstil) okunduktan sonra ana şalter- 1 -konumuna getirilir. Su vanaları ve buhar vanası kontrol edilip blöf yapılır (su boşaltma). Çamaşırların cinsine ve rengine göre ayrımı yapılır, bu arada varsa hasarlı olanlar ayrılır, kullanılamayacak kadar hasarlılar bir tutanakla ıskartaya; diğerleri onarılmak üzere Terzihaneye yönlendirilir. Renkli ve lekeliler ayrılır ve diğer çamaşırlardan ayrı olarak yıkanır.

3

4 Normal kirliler yıkama makinesine tonajına göre doldurulur. (makinenin tonajı 60kg dır). Yıkanacak tekstiller, makine kapak karşısından hep sağ tarafa bakacak şekilde yüklenir. Yükleme işleminden sonra kapak arasına tekstil sıkıştırmadan düzenli olarak kapatılıp uygun kimyasallar ve uygun program seçilerek, start tuşuna basılır. Yıkanacak tekstil türüne göre makineler tüm yıkama ve sıcaklık ayarlarını kendisi yapmaktadır. Program süresince makine sıcaklığı, zaman ve program adımları takip edilir. Herhangi bir arıza esnasında acil stop butonuna basılarak makina kapatılır.

5 Program sonrasında tekstilin çıkarılacağı çamaşırhane arabasının iç temizliği kontrol edilip boşaltma yapılıp bir sonraki işlem alanına götürülür. Yıkanacak malzemeler bittikten sonra yıkama makineleri talimatına uyularak kapatılır. Yıkanan tekstiller günlük olarak makina kg. göre tutulan raporla çamaşırhane ofisine bildirilir.

6 Yıkamada Kullanılan Kimyasallar Ana Yıkama Kimyasalı Yardımcı Yıkama Kimyasalı (Ağır Yağ Ve Kir Çözücü) Ağartıcılı Yıkama Kimyasalı Yumuşatıcı

7 Silindir Ütü Çalıştırma

8 Silindir ütünün günlük temizliği ve bir önceki çalışma döneminden kalan notlar kontrol edilerek işleme başlanır. Silindir ütünün taşıyıcı paletleri, tekstil yürütme ipleri ve makaraları kontrol edilip ana şartel açılarak enerji verilir. Buhar dönüş vanası kapatılarak dönüşe göre ayarlanıp bir önceki çalışma döneminde, içinde oluşan veya birikmiş olan suyun tahliyesi yapılıp, tahliye vanaları kapatılıp dönüş vanası açılarak, buhar vanası yarım açılıp ısıtma butonuna basılır

9 Silindir gövdesinin çabuk ısınması için gövde düşük hızda çalıştırılır. İlk ısıdan sonra buhar vanası tam açılır, ısıtma işlemi devam eder. Silindir ütüden verilecek tekstil, silindir ütü masası üzerine düzenli bir şekilde açılır ve açarken kontrolü yapılır. Silindir ütüye tekstil verilirken seri olması için düzenli açılması gerekmektedir. Silindir gövdesi yeterli ısıya ulaşınca gövde toplarının temizliği için parafinli bez verilir.

10 Katlama bölümündeki hazırlık sonrasında tekstile göre uygun hız seçilerek kişiler tarafından tekstil silindir ütüye verilir. Geç fark edilen yırtık veya lekeli tekstil kenarı katlanarak, katlama bölümündeki görevli arkadaşa söylenir. Tekstil takibi ve sınıfı hakkında bilgi aktarımı yapılır. Katlama sonucunda biriken tekstil raflara yerleştirilip kullanıma sunulur.

11 Ayrıca restaurant tekstili önceden kurutma makinesinde nemi alınıncaya kadar kurutulur, bundaki amaç silindire daha hızlı ve düzenli verebilmektir. Herhangi bir tekstil sıkışmasında ve sarmasında acil stop butonuna basılarak silindir ütü durdurulur. Acil stop butonlarının iş kaza önlemelerinde önemi büyüktür. İş bitiminde buhar vanaları kapatılıp soğutma motoru butonuna basılır, hızı artırılır. (azami:30)

12 Silindir Ütü Yardımcı Ekipmanlar Parafin Parafin Kumaşı Taşıyıcı İpler

13 Kurutma Makinası Çalıştırma

14 Buhar vanası açılmadan önce makinanın günlük bakımı ve temizliği yapılıp, alt ve üst elekleri temizlenerek makina ile ilgili not olup olmadığı kontrol edilip, işleme başlanır. Buhar gelişinden sonra kurutma makinalarının her birisinin dönüş vanaları açılarak içinde kalan soğuk hava ve birikmiş olan su buhar artığı, borularda kalan diğer kalıntılar blöf yapılarak atılır. Makine kapağı açılıp içi kontrol edilerek kg'ına göre tekstil yüklenir.

15 Yükleme sırasında tekstil gözle takip edilip, lekeli ve diskart olanlar ayrılır. Yükleme işleminden sonra kapak kapatılıp uygun program seçilip, ısı ve zaman ayarlanır. Kurutma işlemi devamınca makina programı ısısı ve zamanı gerek elle gerek gözle takip edilir.(kontrol amacı tekstilin fazla ısınıp sararmasını önlemek) Kurutma sonrasında tekstilin soğutma programı başlatılır.

16 Soğutma işlemi bitiminde temiz çamaşırhane arabasına bastırmadan boşaltma işlemi yapılır. Her yüklemeden sonra makinanın alt, üst elekleri kontrol edilir ve işleme devam edilir. Şift tesliminde katlanmış olan tekstil in sayımı alınarak çamaşırhane ofisine teslim edilir. Kurutma işleminde makinenin arıza durumunda acil stop butonuna basılır. Yetkili kişiye haber verilir. (Kurutmadan çıkan tekstile parfüm sıkılarak, tekstilin güzel kokması sağlanır)

17 Pres Ütü

18 Pres ütü temizliği, alt üst sünger ve koruma kumaşları kontrolü yapılır. Şalter açılır enerji verilir. Buhar vanası açılarak tahliye yapılır, alt yanak vakum motoru kontrol edilir. Ütüye hazır olan tekstilin yırtık, sökük vb. kontrolü yapılır. Preste ütülenecek tekstilin pres alt yanağından bol buhar verilerek kırışıklıkları açılır.

19 Parlama riski taşıyan kumaşlara dikkat edilmesi önemlidir. Pres ütüye uygun olan tekstil alt yanağa düzgün ve gergin olarak yatırılır. Pres ütüde olan hatalı kırışıklıklar el ütüsü ile düzeltilir. Ütü işlemi bitirildikten sonra buhar vanası ve enerjisi kesilip temizliği yapılır. Preste yapılan tekstilin sayımı yapılıp üniforma sorumlusuna teslim edilir.

20 Paskaralı El Ütü:

21 Paskaralı el ütü temizliği, alt sünger ve koruma kumaşı kontrolü yapılır. Şalter açılır enerji verilir. Buhar vanası açılarak tahliye yapılır, vakum motoru kontrol edilip buhar basıncını ve ütü sıcaklığını ütü yapılacak kumaşa göre ayarlar. Ütüye hazır olan tekstilin yırtık, sökük vb. kontrolü yapılır.

22 Ütülenecek tekstilin türüne göre ters çevrilerek dikişleri ve kırışıklıkları açılır. Ütüye uygun olan tekstil düzgün ve gergin olarak yatırılır. Parlama riski taşıyan kumaşlara dikkat edilmesi gerekir.(teflon takılması, ütü bezi )

23 Ütüde olan hatalı kırışıklıklar püskürtme su ile yumuşatılıp el ütüsü ile tekrar düzeltilir. Ütü işlemi bitirildikten sonra (ütünün taban temizliğini parafinli kumaş ile temizlenir) buhar vanası ve enerjisi kesilip temizliği yapılır. Ütüde yapılan tekstilin sayımı yapılıp üniforma sorumlusuna teslim edilir.

24 Markalama Makinası Markalama makinası temizliği yapılıp, mürekkebi markalama şeridi kontrol edilir. Enerji verildikten sonra hava basıncı ve ısı derecesi ayarlanır. Markalanacak kumaşın özelliğine göre, markalama işlemi yapılır. Markalama makinasına uygun olmayan, kumaşların (naylon, polyester, ligra vb.) etiketlerine markalama tabancası ile numaralandırma işlemi yapılır. (pantolonlarda cep işlerine, gömleklerin sol alt kenarına tişörtlerin alt dikiş kısımlarına)

25 Kullanılan Yardımcı Ekipmanlar: Kumaş Kalemi Tel Zımba Markalama Şeridi Markalama Tabancası

26 Kuru Temizleme Makinası

27 Kuru temizleme makinası hassas, değerli kumaşların, yıkama prosedürüne uygun olmayan yıkama ile çıkmayan lekelerin, aynı zamanda deforme olmaması gereken tekstillerin temizliğini sağlayan bir ekipmandır. Kuru temizleme makinasının temizliği yapılıp enerji verilir

28 Hava basıncı, buhar basıncı kontrol edilip, 1.ve 2.tanktaki kimyasalların göz kontrolünü yaptıktan sonra havalandırma programının start butonuna basılarak havalandırma işlemine başlanır. İşlem sonunda kuru temizleme yapılacak tekstillerin ayırma işlemi renk ve tekstilin türüne göre yapılır. Cep kontrolü, risk taşıyan kumaşlar, (eriyen plastikler, baskılı olanlar, aksesuarlar vb.) iadeye ayrılır.

29 Lekeli olanlar leke üzerinde çalışılması için leke paskarasına götürülür. İşlem süresi boyunca makina sürekli kontrol edilmelidir. Program bitiminden sonra bir sonraki işlem için hazırlık yapılır. Kirlenen kimyasal kaynatma tankında temizlenmeye alınır. Temizlenen kimyasalın temiz tankına dönüşümü takip edilir. Kaynatma kazanı soğuduktan sonra kazanın temizliği yapılır, enerji ve vanalar kapatılır.

30 Kullanılan Yardımcı Ekipmanlar: Devantör Nötürleyici

31 Leke Paskarası

32 Makine temizliği yapılıp, enerji verilir. Buhar, hava basıncı ve vakum kontrolü yapılır, kontrol işlemleri bitiminde lekeye tabii olan tekstil üzerinde çalışılması için leke paskarasına yatırılır. İşleme başlamadan önce maske takılır. Lekeye uygun kimyasal seçilir. Kimyasal önce tekstile zarar vermeyecek uygun bir bölgede deneme yapılır

33 Tekstilin üzeri su tabancası ile çevrilir. Kimyasal uygun ise lekenin orta kısmına kimyasal püskürtülerek veya damlama işlemi ile lekenin kumaş üzerinde parçalanması uygunluğu tespit edilir. Lekeyi çevresinden iç kısma doğru çıkarma işlemine başlarız. Daha sonra buhar tabancası ile tekstile zarar vermeden lekeyi ve kimyasalı kumaş üzerinden atarız.

34 Leke çalışması biten tekstil uygun bölümlerde işleme tabi tutulur. Leke paskarasının temizliği yapılıp enerjisi kesilir. NOT: Hava ve buhar basıncı ekipman için çok önemlidir. Bir leke çalışmasından diğerine geçmeden önce leke paskarasında kimyasal kalmamalıdır.

35 Kullanılan Yardımcı Ekipmanlar SEKAFİX 1 (Kan,protein çözücü,yemek lekeleri) SEKAFİX 2 (Çim,çay,kahve renkli içecek lekeleri ) SEKAFİX 3 (Yağlı boyalar, tükenmez kalem, ruj lekeleri) STAİN GURUPLARI (A-B-C)

36 o STAİN A ; Pas çözücü o STAİN B ; Tükenmez ve keçeli kalem, doğal ve madeni yağ, krem, ruj, oje, ayakkabı boyası, zift, katran, yağlı boya, mum, zamk, mayonez, çikolata o STAİN C ; Meyve ve sebze suları,çay,kakao,kahve,dondurma,hardal,marmelat,reç el,kırmızı şarap,yemek sosları, çimen nikotin, mürekkep

ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s.

ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s. ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s.) Tekstil Sevkiyatı Crystal Hotels tesislerinde tekstil

Detaylı

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE NEDİR? Bir tekstil yüzeyinde türlü nedenlerle oluşan kısmi renk değişiklikleri ve kirlenmelere leke denilmektedir.

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Hijyeni Ürünleri M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı M665 Fosfatsız Ana Yıkama Çamaşır Deterjanı Özel aktif madde kombinasyonu ile fosfata ihtiyaç duymadan yüksek performans sağlar.

Detaylı

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR?

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? Kombi Bakımı Kombiler her yıl kış aylarına girmeden bakımlarının yapılması gereken sistemlerdir. Kombiler de yapılan bakım sayesinde gaz tüketiminiz düşer ve petekleriniz

Detaylı

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü AL-100 Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü ////////////////////////////////////////////////////// Sanayide kullanılan makinelerin çalışma koşullarından dolayı yüzeylerinde oluşan yağ ve kir artıklarının

Detaylı

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ Crystal Hotels tesislerinde konsept veya yapıya göre oda düzeninde farklılıklar olabilmektedir. Gardırop içindeki askılar 8 adet plastik düzgün olarak askı kafaları duvar tarafına

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

MUTFAK CİHAZLARI KULLANIMI DESTEK DOKUMANI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI

MUTFAK CİHAZLARI KULLANIMI DESTEK DOKUMANI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI KULLANIMI 1. MAKİNANIN DAHA ÖNCEDEN TEMİZ OLMASINA DİKKAT EDİN 2. MAKİNAYI AÇMA KAPAMA DÜĞMESİNİ KULLANARAK ÇALIŞTIRIN 3. DİLiMLEYECEĞİNİZ MALZEMEYE

Detaylı

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI TEZGAH VE BAKIM TALİMATI PRES TEZGAHI 1.Malzemeye uygun olarak kurs ayarı ve koç masa arası mesafe ayarını yap. 2. Kalıpları tezgaha monte et. 3.Tezgahın şalterini aç. 4.Tezgahta çalışmaya başla. 5.Presleme

Detaylı

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. PRES 150 KULLANIM KILAVUZU 1. MAKĐNA ÖZELLĐKLERĐ Makine otomatik bant kalkmalıdır. Lastik otomatıyla beraber otomatik çalışır. Dokunmatik ekran ve Türkçe menüyle kolay kullanım. Üst bant alt

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03 15.07.2011 00-1 - 5 ÜRT.02.01 TC 03 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı unda kullanılan Falaise 95 Tatlı makinesinin uygun şekilde CIP ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ÇAMAŞIRLARI ÜTÜLEME ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU

ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU ÇALKALAMALI SU BANYOSU MODEL: H11900 H11960 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mehmet Özlüses, Sibel Akın, Dilek Baytaş, Dr. Kaya Süer Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria HAKKIMIZDA GRIA Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, müşteri memnuniyeti ilkesi kabul ederek, genç ve tecrübeli kadrosuyla endüstriyel mutfak sektöründe hizmet vermektedir.

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

SÜT TOZU TEKNOLOJİSİ

SÜT TOZU TEKNOLOJİSİ SÜT TOZU TEKNOLOJİSİ SÜT TOZLARININ TANIMI VE BİLEŞİMİ Süt tozu, yağlı ve yağsız taze sütlerin suyunun mümkün olduğu kadar uçurulması suretiyle elde edilen kurutulmuş bir süt ürünüdür FAO ve WHO standartlarına

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI

ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI Günay Torna, tulumba hamuru dökme, lokma hamuru dökme ve çikolata rende makinaları başta olmak üzere endüstriyel mutfak makinelerinin üretimini yapmakta ve daha bir çok

Detaylı

HAVA DEVRELERİ VE DİZEL MOTORUNUN İLK HAREKETE HAZIRLANMASI VE ÇALI TIRILMASI

HAVA DEVRELERİ VE DİZEL MOTORUNUN İLK HAREKETE HAZIRLANMASI VE ÇALI TIRILMASI HAVA DEVRELERİ VE DİZEL MOTORUNUN İLK HAREKETE HAZIRLANMASI VE ÇALI TIRILMASI HAVA DEVRELERİ Gemi dizel motorlarda yakıtın yanması için silindire sevk edilen emiş (dolgu) havası ile motorun ilk hareketi

Detaylı

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ SU BANYOLARI HALKALI KAPAKLI MODELLER: J11695K J11330K - J11540K KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MYO CAM İŞLEME ATÖLYESİ CİHAZLARI KULLANIM TALİMATI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MYO CAM İŞLEME ATÖLYESİ CİHAZLARI KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ: Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda hizmet veren Cam İşleme Atölyesindeki tüm cihazların kullanımlarının bilgilendirilmesi ile güvenlik önlemlerinin sağlanmasıdır. 2. KAPSAM: Naci Topçuoğlu Meslek

Detaylı

Sağlık için temizlik!

Sağlık için temizlik! Sağlık için temizlik! ENDÜSTRİYEL ÇAMAŞIR YIKAMA HİZMETLERİ Endüstriyel Çamaşır Yıkama Hizmeti sektöründe olan tecrübemizin getirdiği birikimle teknolojinin buluştuğu yer olan OXİ LAUNDRY olarak biz; Teknolojik

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.02.2012 03 04.08.2014 1-11 ÜRT.10.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Süzme Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN Otellerimizdeki bulaşıkların yıkama yükünü üstlenen konveyorlu ve flight-type bulaşık makineleri işletmeler için hayati önem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-6 ÜRT.01.02 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, Ön Proseste UF&RO hattında konsantre sütün hazırlanması, yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji Kaynakları MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji kaynakları Yakıtlar Doğa kuvvetleri Özel doğa kuvvetleri Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Katı Sıvı Gaz Odun Petrol Doğal Gaz Hidrolik Güneş Rüzgar

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 00-1-5 ÜRT.04.01 TP 02 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, yoğurt departmanında etüvlerin uygun kullanılması için etkin bir yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1-7 ÜRT.02.01 TF 01 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı dolumunda kullanılan Falaise 95 Tatlı dolum makinesinin uygun şekilde çalıştırılması için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

BEGO. Duplikat cihazı. Kullanma Talimatı

BEGO. Duplikat cihazı. Kullanma Talimatı BEGO Duplikat cihazı Kullanma Talimatı Güvenlik Önlemleri: Gelovit yalnız jel şeklindeki duplikat maddelerinin ısıtılması için uygundur. Bunların haricindeki diğer kullanımlar amacına uygun değildir.bu

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Dezenfeksiyon ya da sterilizasyon öncesinde cerrahi aletlerin ön yıkama ve paketlenmesinde standart

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ

YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ Yıkama Haslığı Testinin Amacı: Yıkama haslığı testi, boyalı ve/veya baskılı tekstil mamullerinde rengin değişik yıkama şartlarına karşı gösterdiği dayanıklılığı

Detaylı

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI Sayfa: 1/15 FİHRİST Dewpoint Dewpoint değeri düşük F4 trafo termik arızası Trafo bobin arızası Cihaz kapakları açık Soğutma

Detaylı

ÜTÜCÜ TANIMI. Isıtılmış ütü ile giyim eşyası, tekstil ürünleri vb eşyaların ara ve son ütüleme işlemini yapan ve bu ürünleri şekillendiren kişidir.

ÜTÜCÜ TANIMI. Isıtılmış ütü ile giyim eşyası, tekstil ürünleri vb eşyaların ara ve son ütüleme işlemini yapan ve bu ürünleri şekillendiren kişidir. TANIMI Isıtılmış ütü ile giyim eşyası, tekstil ürünleri vb eşyaların ara ve son ütüleme işlemini yapan ve bu ürünleri şekillendiren kişidir. A-GÖREVLER İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda,

Detaylı

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212) 549 94

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet ventilleri

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Deterjanları M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı Fully Built Detergent with Oxygen Based Bleach, Enzymes and TAED Phosphate Free Özel aktif madde kombinasyonu

Detaylı

Çorum Detay Halı Fabrikası. https://www.corumdetayhali.com

Çorum Detay Halı Fabrikası. https://www.corumdetayhali.com Çorum Detay Halı Fabrikası https://www.corumdetayhali.com Çorum Detay Halı Yıkama Fabrikası 2007 yılında kurulmuştur.otomasyon ve temizlik sistemlerimiz ile Çorumda tekiz. Doğa dostuyuz Avrupa ve TSE standartlarını

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.04.2013 00-1-6 ÜRT.11.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretimini gerçekleştirmek için gerekli olan temizlik ve hijyeni

Detaylı

Klima Sistemleri ve Problemler

Klima Sistemleri ve Problemler Klima Sistemleri ve Problemler Durum Havalandırma sisteminden kötü kokular gelmesi Klima soğutma kapasitesinin azalması Klima evaparatörünün kaçak yapması ve arızalanması Sebep Klima sistemlerinde biriken

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- Kişisel Bakım Yapma : Kişisel bakımını tekniğine uygun olarak yapabilme. : Hedef kitleye göre ortalama öğrenme

Detaylı

Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar ARC SOLVENT 1 YAĞ VE LEKE SÖKÜCÜ SOLVENT

Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar ARC SOLVENT 1 YAĞ VE LEKE SÖKÜCÜ SOLVENT ARC SOLVENT 1 YAĞ VE LEKE SÖKÜCÜ SOLVENT SOLVENT 1 HANGİ AMAÇLA GELİŞTİRİLDİ? SOLVENT 1 mekanik tip ekipmanın ve metal parçaların temizlenmesi, polyester kumaşlardan leke çözme ve yağ giderimi için formüle

Detaylı

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir.

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. Su tankı Basınçlandırma elemanları Dağıtım sistemi Miktar göstergeleri Su boşaltım elemanları Lavabolar Su servis

Detaylı

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Ürün grubu: Tüm Bulaşık Makineleri KONU: Metal kaplarda ve makine içerisinde pas lekesi, yüzeyde renk değiştirme(kararma),

Detaylı

DesignCad Basit İmalat Adımları

DesignCad Basit İmalat Adımları Masa üstünden DesignCad ikonu çift tıklanarak açılır. Sol sütundan Klasör seçilir, (bluz,ceket, etek) orta sütundan (Model Bölümü) model seçilir ve mouse ile çift tıklanarak Model Tasarım sayfasında açılır.

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ)

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ) T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON GRUBU ÜNİTE PLANI (TEMEL HASLIK TESTLERİ) DERS YIKAMA HASLIĞI TESTİ HAZIRLAYAN SEMA MUTLU-616082402 ÖĞRETİM ELEMANI Yrd. Doç. Dr. RASİM BAŞAK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Laundry Hygiene Products

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Laundry Hygiene Products Çamaşır Hijyeni Ürünleri Laundry Hygiene Products ÇAMAŞIR DETERJANLARI / Laundry Detergents M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı M604 Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı Yüksek Performans Phosphate

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği

ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği TUĞLA VE KİREMİT ÜRETİMİ Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Tuğla ve kiremit

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet Ventilleri

Detaylı

PROFESYONEL HALI TEMİZLİĞİ PROFESSIONAL CARPET CLEANING

PROFESYONEL HALI TEMİZLİĞİ PROFESSIONAL CARPET CLEANING PROFESYONEL HALI TEMİZLİĞİ PROFESSIONAL CARPET CLEANING KRALLARA... SİZE LAYIK HALILAR İÇİN Saraylardan evinize gelen halılara yer açın... Kendinizi çok özel hissedeceksiniz. / BİZE DAİR... Setkim Kimya

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

TAM OTOMATİK OPTİK CAM RODAJ MAKİNASI VE APARATLARI KULLANMA KILAVUZU

TAM OTOMATİK OPTİK CAM RODAJ MAKİNASI VE APARATLARI KULLANMA KILAVUZU TAM OTOMATİK OPTİK CAM RODAJ MAKİNASI VE APARATLARI KULLANMA KILAVUZU OPTİKER MAKİNA OPTİKER SERİSİ A-100 1000 MODEL VE SONRASI İÇİNDEKİLER TAŞLAMA MAKİNESİNİN ÇALIŞMAYA HAZIRLANMASI.sayfa 3 MAKİNENİN

Detaylı

KOMMAN OTOMATİK HALI YIKAMA MAKİNALARI 2500/3500/4300 MODELLERİ KULLANIM KLAVUZU

KOMMAN OTOMATİK HALI YIKAMA MAKİNALARI 2500/3500/4300 MODELLERİ KULLANIM KLAVUZU KOMMAN OTOMATİK HALI YIKAMA MAKİNALARI 2500/3500/4300 MODELLERİ KULLANIM KLAVUZU İÇİNDEKİLER 1- ÜRÜN TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 2- TAŞIMA VE YERLEŞİM 3- ELEKTRİK 4- MAKİNANIN DEVREYE ALINMASI 5- UYARILAR

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1 - 7 ÜRT.02.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Sütlü Tatlı Bölümünde üretilen tatlıların üretilmesini ve kontrolünü sağlamak. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK: Sütlü tatlı bölümünde üretilen tatlıların üretim aşamalarının

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

FinishPlus Mükemmel Ütüleme

FinishPlus Mükemmel Ütüleme FinishPlus Mükemmel Ütüleme FinishPlus Mükemmel Ütüleme Daima Daha İyi Miele kalite demektir. "Daima Daha İyi" sloganı 110 yıldan uzun süredir Miele nin felsefesidir. Bu mükemmel çamaşır bakımı işlemleri

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Duraflow Kullanım Kılavuzu

Duraflow Kullanım Kılavuzu Duraflow Kullanım Kılavuzu BLOVER KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar.

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar. 1. AMAÇ : Hidrolik preste, sıcak ezme işleminden geçmiş tekli gövdelerin ve boruların yine sıcak ezme işlemi ile birleştirilerek nasıl çeki kolu üretildiğini açıklamak. 2. UYGULAMA : 2.1.Sıcak Ezmede Çalışacak

Detaylı

Yalı Mahallesi Turgutpaşa Caddesi Halk Sokak No: 1/C Kartal / İstanbul Sayfa 1 / 5

Yalı Mahallesi Turgutpaşa Caddesi Halk Sokak No: 1/C Kartal / İstanbul Sayfa 1 / 5 Selenoid Valf GENEL MAKSAT SOLENOİD VALFLER Kullanıldığı Yerler Su, hava, yanıcı olmayan gazlarda ve temiz ve korozif olmayan akışkanlarda kullanılır. Genel maksat grubu solenoid vanalar olarak anılır.

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına getirin ve ütüleyin. Zor ütülenen bölgeler için dikey buhar

Detaylı

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9 NİP MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Cumhuriyet Mah. Çilek Sok. No:7/A Yakacık Kartal / İstanbul Tel :. 0216 3773420 Faks :. 0216 3773420 Web : http://www.nippompa.com E.posta : info@nippompa.com

Detaylı

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ HİDROLİK KURTARMA SETLERİ Kesici ve ayırıcılar; tüm dünya ülkelerinde kurtarma operasyonları, trafik kazaları ve afet yönetimlerinde kullanılmak üzere çeşitli güçlerde ve ebatlarda tasarlanmıştır. İstanbul

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARDI ÇAMAŞIRHANE GÖREVLİSİ REFERANS KODU / RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/

ULUSAL MESLEK STANDARDI ÇAMAŞIRHANE GÖREVLİSİ REFERANS KODU / RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/ ULUSAL MESLEK STANDARDI ÇAMAŞIRHANE GÖREVLİSİ SEVİYE 2 REFERANS KODU / RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/ Mesleki Yeterlilik Kurumu, 2011 Sayfa 1 Meslek Adı. / Yönetim Kurulu Onay Tarihi/00 Meslek: ÇAMAŞIRHANE GÖREVLİSİ

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 5 Zeytinyağı

Detaylı

SOĞUK MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI UYARI TEHLİKE Motoru çalıştıracağınız vakit, Zincir frenini frenleme konumuna itiniz. Motorun çalıştırılması esnasında zincirin dönmesi tehlikeli olabilir. Yakıt deposuna yakıt

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-10 ÜRT.05.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında yapılan ürünlerin üretilmesinde kullanılan alet ve ekipmanların mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan

Detaylı