EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0"

Transkript

1 EBA İŞ SÜREÇLERİ TEDARİKÇİ ÖDEME TALEBİ Ver 1.0 Yazılıma aşağıdaki internet adresi üzerinden girebilirsiniz. Şirket ağı üzerinden giriş yaptığınızda EBA ya şifre yazmadan giriş yapabilirsiniz. Şirket dışı bağlantılarda ise şifre için kendi bilgisayar kullanıcı adı ve şifrenizi yazmalısınız. Talep Formu, sol kısımdaki Uygulamalar tabından Tedarikçi Ödeme satırındaki + butonuna bastıktan sonra Ödeme Form linkine tıkladığınızda gelecektir. Sürecin amacı, Tedarikçilerimize yapılacak ödeme taleplerinin elektronik ortamda alınıp, ilgili Amir onaylarının alınarak ve takip edilmesini sağlamaktır. Sürecin işleyişi sayfa sonundaki akış şemasında görüldüğü gibidir. Talebinizin hangi aşamada olduğunu EBA yazılımı üzerinden Gönderilenler/Geçmiş veya Ödeme Talebi için hazırlanan rapor linkinden takip edebilirsiniz. Öncelikle Dil ayarınızın Türkçe ve Bölgesel ayarlarınızın da Türkiye olarak ayarlı olduğunu kontrol ediniz. GİRİŞ EKRANI İnternet adresine tıkladığınızda şifre girmeden de sayfa açılacak şekilde düzenlenmektedir. Yazılıma girdikten sonra gelen ekran aşağıdakine benzer olacaktır.

2 1. ADIM - UYGULAMA SEÇİMİ VE TALEBİN OLUŞTURULMASI Formlara sol taraftaki Uygulamalar bölümünden ve ilgili kategorilerden ulaşılmaktadır. Kategori başındaki + işaretine tıkladığınızda alt başlıklar görünecektir. Tedarikçi Ödeme Talep formu, eba kullanıcı tanımı olan tüm çalışanlara açıktır ve herkes doldurup onaya gönderebilir. Eğer eba kullanıcı hesabınız yok ise lütfen IK birimine başvurunuz.

3 Ödeme Formu linkine tıklandığında form taslak olarak açılır. Form üzerindeki Göster Kılavuz butonuna basıldığında okumakta olduğunuz bu kılavuzun pdf halini güncel olarak görüntüleyebilirsiniz. İptal butonu ile istenirse taslak form silinerek süreç sonlandırılabilir. Formdaki ilgili alanlar doldurulduktan sonra Gönder butonuna basıldığında, form ilk olarak ilgili Direktör onayına gönderilir. Formdaki zorunlu alanlar doldurulmadan süreç ilerletilmeye çalışırsa sistem uyarı mesajı verecektir. Personelin direktör ünvanlı amirinin olmadığı durumlarda, sistem sırası ile Grup Müdürü, yoksa Müdür ünvanlı amirleri olup olmadığını kontrol eder. Tüm üst amirler yok ise sistem formu ilk onay için personelin ilk amirine gönderir ve süreç işlemeye başlar. Sistemde unvan bazlı yetki onay tanımı yapılmıştır. Şu an direktör ünvanı için bir yetki onay limiti ( TRY ) belirlenmiştir. Eğer ödeme tutarı belirlenen yetki tutarından küçük ise, direktör onayından sonra, form doğrudan Mali İşler birimine yönlendirilir. Eğer Ödeme tutarı Direktör yetki limitini aşıyor ise direktör onayından sonra, form Genel Md onayına gönderilir. Öncelikle Ödemenin hangi para birimi üzerinden istendiği seçilmelidir. Form ilk açıldığında TRY para birimi seçili olarak gelmektedir. Para birimi değiştirildiğinde Kur değeri SAP den otomatik olarak güncellenmektedir. Formdaki Firma ve Banka Bilgileri altındaki Ekle butonuna basılarak tabloya ekleme yapılır ve ilgili alanlar doldurulur. Tek formda en fazla 3 farklı firmaya ödeme için talepte bulunulabilir.

4 Sistem zorunlu olan ancak boş bırakılan alanlar olduğunda uyarı mesajı verir. Lehdar Ünvanı, Ödeme Nedeni, Banka IBAN No, Tutar zorunlu alanlardır. İstenen Ödeme tutarı Tutar alanına yazılır. TutarTL alanı, Formun ilk doldurulduğu günkü kur değerine göre sistem tarafından otomatik olarak hesaplanır. TutarTL alanı Direktör Onay yetki tutarının karşılaştırılması için kullanılmaktadır. Uyarı mesajı sonrası, üstte yer alan Değişiklik Yap butonuna basılarak bilgilerinde değişiklik yapılabilir.

5 İstenirse form üzerindeki Dosyalar kısmına Ekle butonuna basılarak talebiniz ile ilgili belgeler de eklenebilir. Not bölümü, her adım için opsiyonel alandır. Mesaj yazıp Notu Ekle butonuna bastığınızda yazılan yazılar alttaki tabloya Tarih, Adım, Yetkili ve Notlar başlıkları ile birlikte yazılır. Birden fazla not yazıp tabloya ekleme yapabilirsiniz. Not yazıp, Notu Ekle butonuna basmayı unuttuğunuzda ise sistem formun kaydı sırasında bu işlemi sizin yerinize yapar. Gönder butonuna basıldığında ve işlem başarı ile gerçekleştiğinde talebinizin özet bilgileri ile hangi durumda olduğu gösterilir. Akış tabında Akış Bilgileri, Akış Tarihçesi ve Akış Şema alanları yer alır. Doküman tabından da form detaylarına bakabilir, İletiler tabından ise form sizin onayınızda olmasa bile aynı Outlook taki gibi iç yazışma yapıp, yazışmalarınızı buradan takip edebilirsiniz. Yazışmalar bu alanda saklanır. Akış bilgilerinde form AmirOnayında olarak gösterilir. Formunuzun hangi aşamada olduğunu Rapor bölümünde veya İş Akışı Yönetimi bölümündeki Gönderilenler alanından takip edebilirsiniz. Formun üstündeki Akışı Göster linkine tıklayarak Akış Tarihçesi veya Akış şemasına ulaşabilirsiniz.

6 2. ADIM AMİR ONAYLARI Sol Kısımdaki İş Akışı Yönetimi Onaylar bölümüne tıklayınız. Gelen ekrandaki Süreçler alanından Süreç filtrelemesi yaparak size gelen onay formlarına ulaşabilirsiniz. Amirler, form üzerinde sadece onay yetkisine sahiptirler. İsterlerse dosya alanına bekle ekleme ve Not Alanına açıklama yazma yetkisine sahiptirler. Firma ve Tutar alanlarında güncelleme yapamazlar.

7 Amirler gerekli durumlarda Değişiklikİste butonu ile formu sürecin en başına, Akışı Başlatan yani formu dolduran kişiye geri gönderebilirler. Benzer şekilde Reddet butonu ile talep reddedilip süreç sonlandırılabilir. Bunun için değişiklik veya reddetme sebebi girilir ve Akış Tarihçesinde bu açıklama gözükmektedir. Form ilk olarak ilgili Direktör onayına gelir. Personelin direktör ünvanlı amirinin olmadığı durumlarda, sistem sırası ile Grup Müdürü, yoksa Müdür ünvanlı amirleri olup olmadığını kontrol eder. Tüm üst amirler yok ise sistem formu ilk onay için personelin ilk amirine gönderir ve süreç işlemeye başlar. AmirOnay Mekanizması : Amirler Onaylandı butonu ile formu bir sonraki adıma ilerletirler. Sistemde ünvan bazlı yetki onay tanımı yapılmıştır. Şu an direktör ünvanı için bir yetki onay limiti ( TRY ) belirlenmiştir. Eğer ödeme tutarı belirlenen yetki tutarından küçük ise, direktör onayından sonra, form doğrudan Mali İşler birimine yönlendirilir. Eğer Ödeme tutarı Direktör yetki limitini aşıyor ise direktör onayından sonra, form Genel Md onayına gönderilir. Genel Müdür onayladıktan sonra işlemin yapılması için form Mali İşler birimine yönlendirilir. Mali İşler birimine gönderilen formların durumu Maliİşlerde olarak görünür.

8 3. ADIM MALİ İŞLER EKİBİ SÜRECİN TAMAMLANMASI Maliİşler Ekibi onay ekranına gelen formlar, Maliİşlerde statüsünde görünür. İlgili onayları alınmış formlar için Maliİşler, ödeme için gerekli işlemleri yerine getirmekten sorumludur. EBA formunda sadece işlemin tamamlandığı yönünde onay yetkisine sahiptirler. İsterlerse dosya alanına belge ekleme ve Not Alanına açıklama yazabilirler. Firma ve Tutar alanlarında güncelleme yapamazlar. Eğer ödeme yapılmış ise Tamamlandı butonu ile süreç sonlandırılır. Gerekli durumlarda Değişiklikİste butonu ile formu sürecin en başına, Akışı Başlatan yani formu dolduran kişiye geri gönderebilirler. Benzer şekilde Reddet butonu ile talep reddedilip süreç sonlandırılabilir. Bunun için değişiklik veya reddetme sebebi girilir ve Akış Tarihçesinde bu açıklama gözükmektedir.

9 Form üzerindeki belge geçmişinde kimlerin Onay işlemi verdiğinin bilgisi tutulmaktadır. LİSTEDEN SEÇİME GÖRE DİREKTÖR ONAYI Tedarikçi Ödeme Sürecinde onay aşamasının, formu dolduran kişinin bağlı olduğu Direktör onayına göre değil, listeden seçilen direktöre göre ilerlemesinin istendiği durumlar için ek bir yetkilendirme listesi oluşturulmuştur. Örneğin yetkilendirilmiş yönetici asistanları, doldurdukları Tedarikçi Ödeme Formlarını, bağlı olduğu direktör haricinde, diğer direktörlerin onayına gönderebilirler.

10 Bunun için ilgili kişinin bu süreç için yetki listesine eklenmesi gereklidir. Bu yetkili kişiler formu açtıklarında AmirOnay listesi alanı aktif halde görüntülenir. Eğer AmirOnay Listesi nden herhangi bir Direktör seçilmez ise form, formu dolduran kişinin direktörüne onaya gönderilir. Listeden bir direktör seçilmiş ise form bu sefer, ilk olarak seçilen kişinin onayına gönderilir.

11 İŞ AKIŞI YÖNETİMİ Onaylar: Süreç bazlı Onayınıza gelen formlar Bilgilendirme: Süreç durumu hakkındaki bilgilendirmeler burada saklanır. Sadece ön izleme amaçlı bakılır. Düzeltme, onay işlemleri buradan yapılamaz. Gönderilenler: Kullanıcının başlattığı süreçler buradan takip edilir. Taslaklar: Henüz onaya gönderilmeyen formlar burada listelenir. Kullanıcı form üzerinde değişiklik yapıp süreci başlatabildiği gibi, formu buradan iptal edebilir

12 AKIŞ ŞEMASI İlgi form açılıp üstteki akış tabına tıklandığında sürecin hangi aşamada olduğu bilgileri şemadan takip edilebilmektedir. Adımlar yeşil ok lar ile gösterilmektedir. Rapor Ekranı aşağıda görüldüğü gibidir. Özet bilgi için Ödeme Rapor ve detay bilgi için Ödeme RaporDty kullanılabilir. İlgili satıra tıklandığında girilen form bilgilerine ve akış detaylarına ulaşılabilir.

13

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

İZİN İŞLEMLERİ. Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir.

İZİN İŞLEMLERİ. Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir. 1. İzin Formunun Başlatılması: Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir. 2. İzin Formunun Doldurulması: bilgiislem.bilecik.edu.tr / ebysbilgi.bilecik.edu.tr 1/6

Detaylı

İZİN İŞLEMLERİ. Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir.

İZİN İŞLEMLERİ. Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir. 1. İzin Formunun Başlatılması: Sol üst köşedeki logoya tıklanarak açılan menüden İş Akışları İzin Formu seçilir. 2. İzin Formunun Doldurulması: bilgiislem.bilecik.edu.tr / ebysbilgi.bilecik.edu.tr 1/5

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 14.02.2013 TALM-001-011

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi

Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz, Bilimsel Araştırma Projelerini Otomasyon Sistemi üzerinden nasıl yönetebileceğiniz hakkında yönergeler içermektedir. Yeni otomasyon

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme Versiyon: 2 Tarih: 24.07.2017 İÇİNDEKİLER ASELSAN Tedarikçi Portalı na Giriş... 2 Teklif Oluşturulması...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÇELEBİ SUCCESS PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER SİSTEM KULLANIMI... 3 1. Sisteme Giriş ve Ana Sayfa:... 3 2. Şifre Değiştirme:... 4 3. Sistem Dilini Değiştirme:... 4 4. Performans

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ

YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ YENİ AKOFİS, MÜŞTERİ SİPARİŞ YÖNETİMİ Bu sunum; yeni sitemizde siz müşterilerimizin siparişlerini nasıl yönetebileceğinizi anlatmak üzere hazırlanmıştır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt 20 Haziran 2016 (Pazartesi) - 22 Haziran 2016 (Çarşamba) 1. https://basvuru.marmara.edu.tr/ başvuru sayfamızdan Yeni Kayıt adımıyla kayıt oluşturarak

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ 1. Yeni madde talebinde nasıl bulunulur? 2. Talep edilmiş maddeler nasıl listelenir/düzenlenir/silinir? 3. Editörün atamış olduğu madde nasıl kabul/ret

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu ASELSAN Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon: 2 Tarih : 24.07.2017 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 2 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 6 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU

KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA KULLANIM KILAVUZU KLUPOSTA, üniversitemizde e-posta işlemlerini daha hızlı ve de sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmış olup, Personel Şifre Sıfırlama ve Öğrenci Şifre Sıfırlama olmak

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) (NOT: Kullanıcı adı ve şifreniz

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr -1- Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0 Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı Versiyon 1.0 2009 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1 Giriş... 4 2 Sisteme Giriş... 5 3 Şifre Hatırlatma... 6 4 Ana sayfa... 7 5 Tekliflerim... 8 6

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017

AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 AXA OTOMATİK KATILIM KURUMSAL İŞLEMLER EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2017 1. KURUMSAL

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ ADİ ORTAKLIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

İş Talep Sistemi Kullanım Kılavuzu 1.1. 11/29/2006

İş Talep Sistemi Kullanım Kılavuzu 1.1. 11/29/2006 Yeni sürümde İş Talep programına dosya ekleme modülü ilave edilmiştir. BIM den yapacağınız taleple ilgili döküman eklemek için dosya ekleme modülünü kullanabilirsiniz. Bir talep için en fazla 5 adet dosya

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Kullanım Kılavuzu Değişiklik Numarası: 1.0 25/08/2015 DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Değişiklik No Yayın Tarihi Yayın Nedeni Hazırlayan 1.0 25.08.2015 E-İmza Başvuru Kullanım Kılavuzu 2 / 20 HİZMETE ÖZEL İÇİNDEKİLER

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -DANIŞMANLAR İÇİN- 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

Çağrı Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Çağrı Uygulaması Kullanım Kılavuzu Çağrı Uygulaması Kullanım Kılavuzu Web Çağrı uygulamasıyla açmış olduğunuz çağrılara ilişkin olarak; Tekil bir çağrı numarası (Örnek: 005404) alırsınız. Çağrılarınız, ilgili gruplara otomatik olarak sistem

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu Mart 2012 İçerik 1.1 Kişisel Evrak Aramalarında Bulabileceğiniz Evraklar... 4 1.1.1 Kişisel Gelen

Detaylı

GİRİŞ. Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

GİRİŞ. Bu belge 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. GİRİŞ İskân hizmetleri ile ilgili hak sahipliği, yerleşim yeri, etüt ve yatırım programı, proje seçim tutanakları, taahhüt tutanakları gibi bilgilerin merkeze gönderilmesi, hak sahiplerinin kredi, arsa,

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ

1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ 1 PİYASAYA SÜREN İŞLEMLERİ Bir PS yönetmelik gereğince piyasaya sürdüğü ambalaj miktarının belirli bir miktarını ambalaj atığı şeklinde toplamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü yerine getirebilmek için bir

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI

UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI UZ GAYRİMENKUL GYS MUHASEBE İŞ AKIŞ SÜRECİ DOKÜMANI /Uz Yatırım A.Ş. 2014 Küçükbakkalköy Mahallesi, Serdar Sokak No: 2 Kat: 2-3 ATAŞEHİR / İSTANBUL Sayfa 1 / 13 İçindekiler: 1. M U H A S E B E İ Ş A K

Detaylı