GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'"

Transkript

1 ORGANİK GÜBRE

2 GENEL BAKIŞ Günümüzde yaklaşık 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun belirlemelerine göre dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyarın üzerinde olacağı göz önünde bulundurulduğunda açlık sorunu önümüzdeki yıllarda önemini artırarak devam edecektir. Ülkeler; bir taraftan yeterli gıda arzını sağlamak üzere gerekli çalışmaları yürütürken, diğer taraftan gıdalarda insan sağlığına zararlı olan pestisit ve gübre kaynaklı Nitrit Nitrat kalıntı kontrollerini titizlikle gerçekleştirmektedir. Üretimde kullanılan gübre ve ilacın bilinçsizce kullanılması ekolojik dengeyi bozmakta; ekolojik dengenin bozulması sürdürülebilir bir tarımsal üretim sistemini yok etmektedir. Kimyasal gübreleme toprakta eksik veya alınmayacak formda bulunan bitki besin elementlerinin; karşılanabilmesi için kimyasal (suni) yollarla elde edilmiş gübrelerin bitkinin kullanımına sunulmasıdır.

3 BİTKİ BESLENME EKSİKLİKLERİNDE KARŞILAŞILAN BAZI PROBLEMLER Bitki beslenmesinde N-P-K elementlerinin yanı sıra iz elementlere de az miktarda da olsa ihtiyaç vardır. Bu elementlerin eksikliğinde;

4 Bitki normal yeşil rengini kaybeder, yaprakları kıvrılır. Kök sistemi iyi gelişemez, bitki bodur kalır. Meyve olgunlaşması gecikir, meyve kalitesi düşer. Meyve şekil bozuklukları görülür.

5 Bitki yapraklarında küçülme görülür. Meyve ve sebzelerde sürgün büyümesi yavaşlar, çiçek ve tomurcuk oluşumu azalır. Fungal ve bakteriyel etmenlere karşı direnci düşer. Hastalıklara açık hale gelir. Bitkilerin kuraklığa karşı direnci azalır. Bitki gelişimi için gerekli olan besin elementlerinin, bitki tarafından alınımı yavaşlar veya tamamen engellenir.bitki besin elementlerinin eksik olması bu gibi problemlere yol açmaktadır. HER CANLI İÇİN OLDUĞU GİBİ, BİTKİLER İÇİN DE BESLENME HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR..

6 LATFARM % 100 ORGANİK N-P-K GÜBRESİ NEDİR? LATFARM % 100 organik N-P-K gübresi LATFARM tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi AR-GE işbirliği ile geliştirilmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan CERES Belgelendirme hizmetleri tarafından verilen organik ürün sertifikasına sahiptir. Ayni zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 863 sayılı lisans ve 5718 numaralı izni ile üretilmektedir. Latfarm Organik N-P-K gübresi (%100) doğal olup içerisinde endüstriyel kaynaklı (yapay) hiçbir kimyasal madde içermez. Doğal yollarla elde edilen azot, fosfor, potasyum içerikli ayrıca diğer bitkisel ekstraktlar, Hümik ve Fülvik asitlerce zengin; bazı bitkisel amino asitleri içeren ve diğer organik kaynaklarla zenginleştirilmiş bir formülasyondur.

7 LATFARM % 100 ORGANİK N-P-K GÜBRESİ YARARLARI LAT FARM % 100 ORGANİK N-P-K GÜBRESİ Sertifikalı Organik Tarım, Global GAP ve diğer geleneksel üretim sistemlerini tamamında ve tüm ürünlerde güvenle kullanılabilir. Kimyasal gübrelerde görülen: Toprakların tuzlanması, insan ve çevre sağlığı için riskli ağır metal birikimi, mikroorganizma varlığında dengenin bozulması, besin maddesi dengesizliği, sularda ötrofikasyon ve nitrat birikimi, ozon tabakasına etkisi ve bitkilerde, tüketenler için kansere neden olan Nitrozamin oluşturması gibi çevre ve insan sağlığı açısından hiçbir riski yoktur. Latfarm Organik Gübresinin kullanımın alanlarında;

8 Üründe %20-25 lere varan verim artışı sağlar Ürün kalitesini arttırır ve meyve olgunlaşmasını hızlandırır.

9 Sağlıklı ve gür kök teşekkülü ile iyi bir yeşil aksam gelişmesi sağlar. Bitkinin kuraklık stresine ve hastalıklara karşı dayanıklılığını teşvik eder. İçeriğinde kimyasal madde bulundurmaması sebebiyle bitkilerde metal ve ağır metal gibi kalıntı sorunu oluşturmaz.

10 Hasatta 20 güne kadar erkencilik sağlar. Sera ürünlerinde hasat süresini 2 aya kadar uzatır. Bitkinin ihtiyacı olan doğal büyüme hormonlarının üretimini teşvik eder.

11 LATFARM ORGANİK GÜBRELERİNİN İÇERİK VE ORANLARI AŞAĞIDAKİ ÇİZELGEDE VERİLMEKTEDİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir

12 ÜRÜNLER AÇIKLAMA Organic Fertilizer NPK Toplam Azot: %1 Fosfor(P2O5): %1 Potasyum(K2O): %1 Organik Madde(en az): %20 Hümik+Fulvik Asit: %12 *8 adet serbest aminoasit Organic Fertilizer Azot Toplam Azot: %1,5 Organik Azot: %1,39 Organik Madde(en az): %20 Hümik+Fulvik Asit: %12 *8 adet serbest aminoasit Organic Fertilizer Fosfor Fosfor (P2O5): %1 Organik Madde(en az): %20 Hümik+Fulvik Asit: %12 *8 adet serbest aminoasit Organic Fertilizer Potasyum Potasyum(K2O): %1,5 Organik Madde(en az): %20 Hümik+Fulvik Asit: %12 *8 adet serbest aminoasit Organic Fertilizer Dengeli=1 Organik Madde(en az): %20 Toplam(N+P2O5): %1 Hümik+Fulvik Asit: %12 *8 adet serbest aminoasit

13 ORGANİK GÜBRE KULLANILMASINDA DİKKAT EDİLECEK UYGULAMA HUSUSLARI Gübrelemede Kullanılacak atomizör ya da pülverizatör kullanımdan önce iyice yıkanarak temizlenmelidir. Yabancı ot ilacı ya da diğer Bitki Koruma Ürünü kimyasallar kullanılmışsa arap sabunu yada sabunlu su ile çok iyi temizlenmelidir. Güneşin dik geldiği zamanlarda gözenekler fazla su kaybını önlemek için kapalı olacağından gübreleme sabah erken ve akşam saatlerinde ve rüzgarsız havalarda yapılmalıdır. Kullanmadan önce LATFARM %100 ORGANİK N-P-K GÜBRESİNİN bulunduğu ambalajları kullanım öncesi iyice çalkalanmalıdır. Uygulama yapıldıktan sonraki 4 saat içinde yağmurla yıkanması halinde uygulama tekrar edilmelidir.

14 DENEMELER YAPILAN DENEME ÇALIŞMA SONUÇLARINA GÖRE ÜRÜNLERDE DİKKATE ALINMASI GEREKEN EN İYİ UYGULAMA ZAMANLARI VE SÜRELERİ İLE VERİLMESİ GEREKEN DOZLAR BELİRLENEREK GÖRSEL TESPİTLERLE BERABER AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR. *2012 yılında yapılan ve aşağıda verilen Deneme çalışmalarında sadece organik Latfarm ürünleri kullanılmış başka herhangi bir gübreleme uygulaması yapılmamıştır. Ayrıca sera hastalık ve zararlılarına karşı herhangi bir Bitki Koruma ilacı uygulaması da deneme parsellerinde yapılmamıştır. Sera ürünü Domates, salatalık, Biber ve Patlıcan Gübreleme Programı farklı seralarda ve çiftçi şartlarında denenmiştir. Bu ürünlere yapılan uygulamalar ile sonuçları erkencilik, kalite ve verim yönüyle çok önemli artışları beraberinde getirmiştir. *Fideler tarihinde dikilmiştir.

15 LAT FARM Sıvı Organik gübresinin Marul (Lactuca Sativa L.) Bitkisinin Gelişimine etkisi Özet Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü serasında gerçekleştirilen denemede Latfarm Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. firmasından sağlanan sıvı gübre 1/100 seyreltilerek 2 haftada bir olmak üzere 3 kez üç tekrarlamalı olarak yapraktan, 1/100 sulandırıldı ve 2 haftada 10 ml her saksıya topraktan uygulandı. Ayrıca hem yapraktan ve topraktan birlikte yukarıda açıklanan miktarlarda uygulanmıştır. Bitkiler fide olarak saksılara dikilmiş ve 8 hafta süreyle geliştikten sonra hasat edilerek yaş ağırlıkları belirlenmiştir. Lat Farm sıvı organik gübre uygulanan bitkilerde kontrol ile istatistiki olarak önemli farklılıklar saptanmıştır. En yüksek verim, topraktan ve yapraktan uygulamada kontrole göre yaş ağırlık artışı %28,27 olarak gerçekleşmiştir. Topraktan uygulamada ise bu artış %21,77 olmuştur Yapraktan uygulamada da yine kontrole yaş ağırlık artışı %20,77 olmuştur. Bu araştırmada Latfarm sıvı organik gübre, bitkilerin daha iyi beslenmesine ve kontrole göre daha fazla yaş ağırlık artışına neden olmuştur. 8 hafta gibi kısa sürede bu olumlu etkinin görülmesi Latfarm sıvı organik gübrenin uzun süreli denemelerde daha fazla ürün artışı sağlayabileceğini göstermektedir.

16 Çizelge I. Denemede Kullanılan Toprağın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Toprak Özellikleri Metotlar Analiz Sonucu (0 30 cm) ph 1 : 2,5 7,9 Kireç (%) Kalsimetrik 7,76 Tuz (%) 1 : 2,5 0,039 Tekstür %Kil,kum,silt(34,39,27) % Kil,kum,silt Bouyoucos Bünye:Killi Tın Org. Mad. (%) Walkey Black 0,76 Toplam N (%) Kjeldahl 0,18 Alınabilir P (ppm) Olsen Spek. 18 Alınabilir K (ppm) A.Asetat ICP 68,9 Alınabilir Ca (ppm) A.Asetat ICP 2656 Alınabilir Mg (ppm) A.Asetat ICP 153 Alınabilir Fe (ppm) DTPA ICP 7,12 Alınabilir Mn (ppm) DTPA ICP 16,53 Alınabilir Zn (ppm) DTPA ICP 1,4 Alınabilir Cu (ppm) DTPA ICP 1,9 Çizelgeden görüldüğü gibi denemede kullanılan toprak hafif alkali, killi tın tekstürde,az organik maddeli,orta kireçli,tuzsuz özelliktedir. Fosfor, azot, çinko, alınabilir kalsiyum ve bitkiye yarayışlı mangan yeterli düzeydedir. Magnezyum, potasyum ve demir miktarı ise fazla düzeydedir.

17 Çizelge 2. Lat Farm sıvı organik gübre uygulamasının marul bitkisinin yaş ağırlığına etkisi Uygulamalar Saksı No Bitki yaş ağırlığı (g) Ortalama yaş ağırlık (g) Kontrole göre artış (%) Kontrol (Toprak) ,38 34,23 32,38 33,66 B Topraktan (1/100 sulandırıldı ve haftada 10 ml her saksıya uygulandı ,27 40,39 42,86 40,84 A 21,3 Yapraktan (1/100 sulandırıldı ve haftada 1 aralıklarla 3 kez uygulandı ,14 41,16 40,23 40,65 A 20,77 Toprak + Yaprak Uygulaması ,14 43,16 42,23 43,17 A 28,27

18 MARUL VERİM DENEMESİ

19 MARUL VERİM DENEMESİ

20 MARUL VERİM DENEMESİ

21 MARUL VERİM DENEMESİ

22 MARUL VERİM DENEMESİ gübreler : Latfarm (N) (2 defa) Latfarm (NPK) (2 defa) 2 aylık sürede 4 defa Latfarm Organic Fertilizer uygulanmıştır. %20 %30 arasında verim artışı Gözlemlenmiştir.

23 Domates, Salatalık, Biber ve Patlıcan Ürünlerinde Gübre Uygulama Cetveli Uygulama Tarihi Kullanılan Gübreler Uygulama Dozu (100 L su için) Uygulama Şekli Organic Fertilizer Azot 1 L Yaprak Uygulaması Organik Fertilizer NPK 2 L Damla Sulama Organik Fertilizer NPK 2 L Damlama Sulama Organik Fertilizer FOSFOR 1 L Yaprak Uygulaması Organik Fertilizer FOSFOR 1 L Yaprak Uygulaması Organik Fertilizer POTASYUM 1 L Yaprak Uygulaması Organik Fertilizer POTASYUM 1 L Yaprak Uygulaması Organik Fertilizer POTASYUM 1 L Yaprak Uygulaması BU GÜBRELEME SONUCU ELDE EDİLEN GÖRSEL VERİLER HEM FOTOĞRAF OLARAK HEMDE VİDEO OLARAK KAYDA ALINMIŞTIR.

24 DOMATES VERİM DENEMESİ

25 DOMATES VERİM DENEMESİ

26 DOMATES VERİM DENEMESİ

27 DOMATES VERİM DENEMESİ Gübreler : Latfarm (N) (1 defa) Latfarm (NPK) (2 defa) Fosfor (2 defa) Potasyum (3 defa) 2 aylık sürede 8 defa Latfarm Organic Fertilizer uygulanmıştır. %8 %15 arasında verim artışı gözlemlenmiştir.

28 SALATALIK VERİM DENEMESİ

29 SALATALIK VERİM DENEMESİ

30 SALATALIK VERİM DENEMESİ Organic Fertilizer Potasyum Uygulaması 1 L /100 L.su(Yapraktan)

31 SALATALIK VERİM DENEMESİ

32 SALATALIK VERİM DENEMESİ Gübreler : Latfarm (N) (1 defa) Latfarm (NPK) (2 defa) Fosfor (2 defa) Potasyum (3 defa) 2 aylık sürede 8 defa Latfarm Organic Fertilizer uygulanmıştır. %20 %25 arasında verim artışı gözlemlenmiştir.

33 BİBER VERİM DENEMESİ

34 BİBER VERİM DENEMESİ

35 BİBER VERİM DENEMESİ

36 BİBER VERİM DENEMESİ Kullanılan Gübreler : Latfarm N (Azot) (1 defa) Latfarm NPK (2 defa) Latfarm P (Fosfor) (2 defa) Latfarm K (Potasyum) (3 defa) 2 aylık sürede 8 defa Latfarm Organic Fertilizer uygulanmıştır. %20 %25 arasında verim artışı gözlemlenmiştir.

37 PATLICAN VERİM DENEMESİ

38 PATLICAN VERİM DENEMESİ Organic Fertilizer Fosfor Uygulaması 2 L /100 L.su(Yapraktan)

39 PATLICAN VERİM DENEMESİ

40 PATLICAN VERİM DENEMESİ Kullanılan Gübreler : Latfarm N (Azot) (1 defa) Latfarm NPK (2 defa) Latfarm P (Fosfor) (2 defa) Latfarm K (Potasyum) (3 defa) 2 aylık sürede 8 defa Latfarm Organic Fertilizer uygulanmıştır. %12 %15 arasında verim artışı gözlemlenmiştir.

41 Çilekte açık alanda yapılan çiftçi şartlarında kurulan denemelerde uygulama damlama yada yapraktan pülverizasyon şeklinde yapılabilmekte ve önemli kalite ve verim artışını beraberinde getirmektedir. Tarafımızdan yapılan denemede sezon boyu her iki uygulama şekli de kullanılmıştır. Ancak sadece damlama yada sadece yapraktan pülverizasyon da uygulanabilir. GÜBRE UYGULAMA ŞEKLİ KULLANILACAK DOZ/MİKTAR KULLANIM SAYISI DÖNEM Organik Fertilizer AZOT Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya /1 Litre 2 defa Dikimden sonra ilk sulamayla ve bundan 10 gün sonra Organik Fertilizer AZOT Damlama sulama 100 Litre Suya /1 Litre 2 defa Organik Fertilizer FOSFOR Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya /1 Litre 1 defa Azot uygulanma sından 10 gün sonra Organik Fertilizer FOSFOR Damlama sulama 100 Litre Suya / 1 Litre 1 defa Organik Fertilizer POTASYUM Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya/ 1 Lt 1 defa Fosfor uygulama sından 10 gün sonra Organik Fertilizer POTASYUM Damlama sulama 100 Litre Suya /1 Litre 1 defa Organik Fertilizer NPK Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya /1 Litre 1 defa Potas uygulamasın dan 10 gün sonra Hasada kadar 10 ar günlük aralıklarla Organik Fertilizer NPK Damlama Sulama 100 Litre Suya /1 Litre 1 defa

42 ÇİLEK VERİM DENEMESİ Organic Fertilizer NPK Uygulaması Potasyum uygulamasından 10 gün sonra Hasada kadar 10 ar günlük aralıklarla 1 L /100 L. su(yapraktan)+1 L / 100 L su (damlamadan)

43 ÇİLEK VERİM DENEMESİ Organic Fertilizer NPK UygulamasI Potas uygulamasın dan 10 gün sonra Hasada kadar 10 ar günlük aralıklarla 1 L /100 L.su(Yapraktan)+1 L / 100 L su (damlamadan)

44 ÇİLEK VERİM DENEMESİ Organic Fertilizer NPK Uygulaması Potasyum uygulamasından 10 gün sonra Hasada kadar 10 ar günlük aralıklarla 1 L /100 L.su(Yapraktan)+1 L / 100 L su (damlamadan)

45 GÜBRE UYGULAMA ŞEKLİ KULLANILACAK DOZ/MİKTAR KULLANIM SAYISI DÖNEM Organik Fertilizer NPK Damla sulama ile 100 Litre Suya/ 2 Litre gün arayla 2 defa Nisan Sonu Mart Başından İtibaren Organik Fertilizer FOSFOR Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya/ 1 Litre 1 defa Çiçeklenme döneminde Organic Fertilizer NPK Organik Fertilizer POTASYUM Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya / 1 Litre 1 defa Temmuz Yapraktan Pülverizasyonla 100 Litre Suya / 1 Litre gün arayla 2 defa Ağutos Eylül Zeytinde denemeler çiftçi şartlarında kurulmuştur. Denemelerde gübre uygulamaları yeşil aksamdan pülverize edilerek ve damlama sulama şeklinde beraberce uygulanmıştır. Ancak sadece yeşil aksam veya damlama sulama ile ürünlerimizin kullanılmasından da benzer sonuçlar alınmıştır. Dolayısıyla bahçenin durumu ve ekipman imkanları dikkate alınarak karma yada tek tip uygulama yapılabilir. BU GÜBRELEME SONUCU ELDE EDİLEN GÖRSEL VERİLER HEM FOTOĞRAF OLARAK HEMDE VİDEO OLARAK KAYDA ALINMIŞTIR.

46 ZEYTİN VERİM DENEMESİ Temmuz NPK Uygulaması 1 L /100 L.su(Yapraktan)

47 ZEYTİN VERİM DENEMESİ Ağutos Eylül NPK Uygulaması gün ara ile 2 defa 1 L /100 L.su(Yapraktan)

48 ZEYTİN VERİM DENEMESİ

49 BELGELERİMİZ

50 VIDEOLARIMIZ Youtube Sayfamız : ZEYTİN GÜBRELEME ÇİLEK GÜBRELEME BİBER GÜBRELEME watch?v=94veuqhvimq watch?v=t1elemm4cow watch?v=1devscjfofg

51 Teşekkür Ederiz.. Adres : Ahi Evren Cad. No: 1 Ata Center Kat : Maslak Istanbul Türkiye Telefon : ( Pbx) Faks : E Posta : latfarm@latekgroup.com twitter.com/latfarm

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU TERRA FARM ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ÜRÜNLERİN ORAN VE İÇERİK BİLGİLERİ BİR SONRAKİ SAYFADA VERİLMİŞTİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir Ürün İçerik Toplam

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit),

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit), Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER Dünya üzerinde çay bitkisi, Kuzey yarımkürede yaklaşık 42 0 enlem

Detaylı

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit)

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit) Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Kabak Çekirdeği Kabuğu ve Pirolizinin Buğday ın Gelişimi ve Bitki Besin Elementi. İçeriklerine Etkisi EMRE CAN KAYA

Kabak Çekirdeği Kabuğu ve Pirolizinin Buğday ın Gelişimi ve Bitki Besin Elementi. İçeriklerine Etkisi EMRE CAN KAYA Kabak Çekirdeği Kabuğu ve Pirolizinin Buğday ın Gelişimi ve Bitki Besin Elementi EMRE CAN KAYA NAZLI ZEYNEP ARIÖZ AYŞENUR ŞAHIN ABDULLAH BARAN İçeriklerine Etkisi 1. GİRİŞ Tarımda kimyasal girdilerin azaltılması

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Âlim Çağlayan 1 Ertan Demoğlu 1 Besinlerin rolü Yeterli bir gübreleme programı sadece bütün besinlerin temel görevleri açık bir

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik;

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik; Azotlu Organomineral Sıvı Gübre MİKROSTİM HAKKINDA MİKROSTİM; gübreleme programının etkinliğini arttırmak ve genellikle topraklarımızda eksikliğine sıkça rastladığımız Fe-Zn-Mg-Mn besin elementleri noksanlığının

Detaylı

KAYISININ GÜBRELENMESİ

KAYISININ GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlar da yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE Çabamız topraklarımız için www.letafet.co LETAMİN BASE HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE Letafet Uluslararası Pazarlama Gıda Satış

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 KALSİYUM

Detaylı

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ Vermisol Naturel Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Kuşbaba Tarım arasında yapılan görüşmeler sonucunda Kuşbaba Tarımın Antalya Hacıaliler mevkiinde

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto-Zinc 15 Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede 104*208 ölçülerindeki

Detaylı

SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ:

SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ: SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ GİRİŞ: Soğan insan beslenmesinde özel yeri olan bir sebzedir. Taze veya kuru olarak tüketildiği gibi son yıllarda kurutma sanayisinde işlenerek bazı yiyeceklerin hazırlanmasında da

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Tarih: 26.02.2013 TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Ülkemiz dış ticaretinde önemli bir yeri olan fındık, ülkemizin Karadeniz Bölgesi ile Sakarya- Düzce yörelerinde yetiştirilmektedir. Dünyada üretilen fındığın %70-75

Detaylı

ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX:

ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX: ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL:0242 322 01 88 FAX:0 242 313 05 27 www.odaktarim.com BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE (BOTANİK PESTİSİT)

Detaylı

KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI. Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02.

KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI. Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02. KEMAL BAY OTEL'İN MUZ BAHÇESİNDE EM ( Efektif mikroorganizmalar ) UYGULAMALARI Elde Edilen Sonuçlar Ve Gözlemler ( 03.09.2004 --04.02.2005 ) Bu Bölgede Naturem'in Akdeniz Bölge Bayii Albi Tarım Ve Hayvancılık

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı Ato Serisi Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli

Detaylı

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti 2 Ağaç Kesim

Detaylı

Elma Ağaçlarında Gübreleme

Elma Ağaçlarında Gübreleme Yayın No: 40 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Elma Ağaçlarında Gübreleme Kadir UÇGUN, Hüseyin AKGÜL Lütfen Dikkat!.. Gübreleme, başarılı bir meyvecilik için gerekli uygulamalardan biridir ve yetiştiriciler tarafından

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers Organik Gübreler / Organic Fertilizers TOPRAKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR Dünyada hayatın varlığı 30-90 cm lik verimli üst toprak tabakasına bağlıdır. Yeryüzü, bin yılda

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Potasyum:

Detaylı

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler. FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler.   FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 Team Crew Yeni Fikirler Üstün Ürünler Ürün Özellikleri: TEAM-CREW besleyici elementler bakımından zengin formülasyonlar ile karakterize edilen NPK formülleridir. önemli miktarlarda azot, fosfor ve potasyum

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti

Detaylı

GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları

GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları GİRİŞ Sulamanın amacı kültür bitkilerinin ihtiyacı olan suyun, normal yağışlarla karşılanmadığı hallerde insan eliyle toprağa verilmesidir. Tarımsal

Detaylı

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

No: 217 Menşe Adı BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI No: 217 Menşe Adı Tescil Ettiren BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun Geçici 1 inci Maddesi uyarınca Mülga 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

BAĞLARDA KÜLTÜREL İŞLEMLER. Doç. Dr. Murat AKKURT

BAĞLARDA KÜLTÜREL İŞLEMLER. Doç. Dr. Murat AKKURT BAĞLARDA KÜLTÜREL İŞLEMLER Doç. Dr. Murat AKKURT BAĞLARDA TOPRAK İŞLEME Amaçlar : Yabancı ot kontrolü Havalandırma ve sıcaklığın düzenlenmesi - mikroorganizma faaliyeti Kaymak tabakasının kırılması Besin

Detaylı

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 ARTESA, Kozluca Kültürevi resmi sponsorudur. Kozluca Köyü- Burdur www.kozlucakulturevi.blogspot.com/ AS QUALITY Formulasyonlar serisi 20-20-20 1 MgO Demir (Fe) HEEDTA % 0,06

Detaylı

Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme Toprak isteği bakımından iyi havalanabilen pulluk tabanı olmayan (geçirimsiz toprak tabakası), derin yapılı,tınlı,killi tın ve kumlu tın gibi topraklarda iyi

Detaylı

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi N, P, K ve Mg un 1:5 ekstraksiyon çözeltisindeki standard değerleri Çok az Az Yeterli Fazla Çok fazla Oldukça fazla N (meq/l)

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad.

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad. Akdem Tarım Zahireciler Sitesi 3. Cad. No : 1 2 17 2 0 0 B i g a Çanakkale - TÜRK YE Tel : +90 286 316 71 62 Fax : +90 286 316 87 73 info@akdemtarim.com.tr www.akdemtarim.com.tr Akdem Tarım Bitki Besleme

Detaylı

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur?

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARKLAR, HANGİ YÖNTEMLER İLE BULUNUR. Bilimsel yöntemleri kullanmadan farkları bulmak,

Detaylı

Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY

Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY Bağ Sulaması Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY Prof. Dr. Sermet ÖNDER Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü (Biyosistem Mühendisliği Bölümü) sermetonder01@gmail.com

Detaylı

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın...

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... granül SEBZE ÜRÜNLERİ Açık Alan Yetiştiricilik Meyvesi Yenen Sebzeler KULLANIM DOZUUYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANI Domates / Biber (Dolmalık,

Detaylı

Gübre Kullanımının Etkisi

Gübre Kullanımının Etkisi 1 Gübre Kullanımının Etkisi Tarımsal üretimi artırmanın en kolay yollarından biri gübre Dünyada gübre kullanımı sürekli artıyor. En çok tüketilen azotlu ve fosforlu gübreler Kirlilik açısından ahır gübresi

Detaylı

Buğday ve Arpa Gübrelemesi

Buğday ve Arpa Gübrelemesi Buğday ve Arpa Gübrelemesi Ülkemizde en geniş üretim alanı bulunan buğday ve arpa çok farklı toprak tiplerinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Toprak ph isteği bakımından hafif asitten kuvvetli alkalin

Detaylı

selenyum durumu Nuray Mücellâ M Cafer TürkmenT rgızistan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale

selenyum durumu Nuray Mücellâ M Cafer TürkmenT rgızistan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale Biga (Çanakkale)( ilçesi tarım m alanlarının selenyum durumu Nuray Mücellâ M Müftüoğlu Cafer TürkmenT ÇOMÜ,, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme BölümüB Çanakkale 1-33 Ekim 2013 Bişkek KırgK

Detaylı

ŞEFTALİNİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN

ŞEFTALİNİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN ŞEFTALİNİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN Şeftali bir ılıman iklim meyve türüdür. Kış mevsiminde dinlenmeye girer ve yapraklarını döker. Dünya üzerinde kış mevsiminde hava

Detaylı

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FAALİYETLERİ ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME Kübra DOĞAN Gübre,

Detaylı

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir.

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar tohum, Netar Gübre ve Netar Biyoteknoloji adı altında faaliyetlerini

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

SIVI KULLANIM REHBERİ

SIVI KULLANIM REHBERİ SIVI KULLANIM REHBERİ 1 İnsanlığın Geleceği: Organik Tarım! İnsanlık için gıda temin etme konusu, günümüzün en acil sorunudur. Yaklaşık 4 milyon çocuk ve 500 milyondan fazla yetişkin açlık nedeniyle direnerek

Detaylı

DOMATES GÜBRELEME PROGRAMI TABAN GÜBRELEME PROGRAMI Fide dikiminden gün önce : Toprak yüzeyine serpilip karıştırılacak.

DOMATES GÜBRELEME PROGRAMI TABAN GÜBRELEME PROGRAMI Fide dikiminden gün önce : Toprak yüzeyine serpilip karıştırılacak. VEYA DOMATES GÜBRELEME PROGRAMI TABAN GÜBRELEME PROGRAMI Fide dikiminden 30-60 gün önce : Toprak yüzeyine serpilip karıştırılacak. GÜBRENİN ADI MİKTARI GÜBRENİN ADI MİKTARI FEEDER -30 KG/ DA FEEDER -5

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

Archived at http://orgprints.org/21162

Archived at http://orgprints.org/21162 MARMARA BÖLGESİNDE BAZI BİTKİ BESLEME UYGULAMALARININ ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANIMI (ÇİLEK) Dr. Burhan ERENOĞLU 1 burhanerenoglu@hotmail.com, Dr. Erol YALÇINKAYA 1 erolyalcinkaya@gmail.com,

Detaylı

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri.

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri. Docto-Fer Topraktan uygulama preparatı Demirin Bitkilerde Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli rolü vardır. Klorofil

Detaylı

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İncirin iklim İstekleri İncir bir yarı tropik iklim meyvesidir. Dünyanın ılıman iklime sahip bir çok yerinde yetişebilmektedir. İncir

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA REZFREE INC Houston, Teksas ta biyoteknoloji ve inovatif sonuç odaklı bir şirket olarak kurulmuş olup, tarım sektöründe inovatif ürünlerin

Detaylı

PAMUK TARIMI TOHUM YATAĞI HAZIRLAMA

PAMUK TARIMI TOHUM YATAĞI HAZIRLAMA LİF BİTKİLERİ PAMUK TARIMI TOHUM YATAĞI HAZIRLAMA Ön bitki pamuk ise toprak işlemesine çubuk kesme ile başlanır. Sap kesiminden sonra toprak pullukla 20-30 cm derinden sürülür. Kışa doğru tarlanın otlanması

Detaylı

Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ

Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ BAKIR SÜLFAT (25Cu) CINKO SÜLFAT HEPTA HIDRAT (22Zn) DEMIR SÜLFAT (17Fe) FOSFORIK ASIT (60P2O5-85) KALSIYUM NITRAT (15NO3-26CaO) MAGNEZYUM NITRAT (11MgO-15SO3) MAGNEZYUM

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr KASIMPATI (KRZANTEM) YETİŞTİRİCİLİĞİ-1

Detaylı

Mantar Kompostu Kullanımının Örtüaltı Domates Yetiştiriciliğinde Bitkinin Potasyum ile Beslenmesi ve Verim Üzerine Etkisi

Mantar Kompostu Kullanımının Örtüaltı Domates Yetiştiriciliğinde Bitkinin Potasyum ile Beslenmesi ve Verim Üzerine Etkisi Mantar Kompostu Kullanımının Örtüaltı Domates Yetiştiriciliğinde Bitkinin Potasyum ile Beslenmesi ve Verim Üzerine Etkisi E Işıl Demirtaş 1 Nuri Arı 1 Ahmet E. Arpacıoğlu 1 Cevdet F. Özkan 1 Harun Kaya

Detaylı

DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR

DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR Prof. Dr. Habil Çolakoğlu 1 Prof. Dr. Mehmet Yıldız 2 Bitkilerin yeterli ve dengeli beslenmesi ile ürün

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler...

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Ortak kaderimiz, yaşam kaynağımız olan toprak, iyi bakıldığında tüm cömertliğini sunar, hor görüldüğünde göz yaşlarımızla sulanır. Kaderimiz, bu cömertliğin

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Çanakkale

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Çanakkale Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Çanakkale Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 5. Ulusal Atatürk Bitki Çay ve Besleme Bahçe Kültürleri ve Gübre

Detaylı

Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Böl., Konya. *sgezgin@selcuk.edu.

Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Böl., Konya. *sgezgin@selcuk.edu. Toprağa Farklı Şekil ve Miktarlarda Uygulanan TKİ-Hümas ın Toprak Reaksiyonu ve luluğuna Etkisi, Bu Etkisinin Diğer Bazı Humik asit Kaynakları ile Karşılaştırılması Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN

Detaylı

ÇAYDA AZOTLU GÜBRENİN EKONOMİK KULLANIMI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA im

ÇAYDA AZOTLU GÜBRENİN EKONOMİK KULLANIMI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA im ÇAYDA AZOTLU GÜBRENİN EKONOMİK KULLANIMI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA im (1 Yıllık Deneme Sonuçlarını İçeren Rapor, 1986) Burhan KACAR 1ii / S.Rıfat YALÇIN 2, Muammer SARIMEHMET 3 Mücella MÜFTÜOĞLU 4 ve Hülya

Detaylı

ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM

ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM Damlama Sulama ve Yaprak Gübreleri Kombi Gübreler ve Mikro Elementler Organik-Organomineral Gübreler İnorganik Sıvı Gübreler Saf Gübreler www.tarimix.com Tam otomatik Gram/Ton

Detaylı

Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi

Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi Hobi, Bahçe ve Endüstriyel Tarım için Organik Sıvı ve Toz Yarasa Gübresi BÜTÜNSEL BİTKİ BESİNİ TOPRAK ZENGİNLEŞTİRİCİ KOLAY KULLANIM TÜM BİTKİ ve TOPRAK ÇEŞİTLERİ İÇİN HİJYENİK + GÜZEL KOKU ÇEVRE DOSTU

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev Potash House P.O. Box 75 Beer-Sheva, 84100 Israel Tel: +972-8-6465731 Fax: +972-8-6465811 novapeak@iclfertilizers.com www.iclfertilizers.com All from a Single Source Products of Rotem Amfert Negev All

Detaylı

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ FARKLI ŞEKİL VE DOZLARDA UYGULANAN TKİ HÜMAS IN EKMEKLİK BUĞDAYIN BAYRAK YAPRAK BESİN ELEMENTİ KONSANTRASYONU, VERİM VE TANE PROTEİN KAPSAMINA ETKİLERİ Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ Bu

Detaylı

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ HAZIRLAYAN YALÇIN YILMAZ ZİRAAT MÜHENDİSİ UZMAN TARIM DANIŞMANI Ülkemizde buğday yaklaşık 9.5 milyon hektar alanda ekilmekte, üretimde yıldan yıla değişmekle birlikte 20 milyon ton

Detaylı

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler Organik Ürünler Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Ekosol Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. Hacırahmanlı Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi Küme Evler No:7 Saruhanlı

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Zeytin

Detaylı

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 1 SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 20-20-0+ME 15-15-15 15-15-15+ME 12-30-12 ÜRE BEYAZ İNCİ AMONYUM NİTRAT CAN AMONYUM SÜLFAT POTASYUM SÜLFAT

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI Gübre Ve Kaynakları Merkez Araştırma Deney Laboratuvarı Adresi : İstanbul Yolu 5. km. No:32 Yenimahalle 06172 ANKARA/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

1-16 Nisan İçerik Raporu

1-16 Nisan İçerik Raporu 1-16 Nisan İçerik Raporu 1 Nisan Çarşamba Kayısı ağaçlarının yaprakları sarımsı ise topraktan beslenmesi yetersizdir. Timac Agro ürünleri ile ihtiyacı olan besinleri sunabilirsiniz. Aslında elma, soğan,

Detaylı