RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir."

Transkript

1

2 RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir.

3 RAYDER, UNIFE nin (Uluslararası Demiryolu Sanayicileri Birliği) Türkiye den tek üyesidir.

4 RAYDER, Metro ve Tramvay Araçlarının yerli üretilmesi çalışmalarına öncülük etmektedir.

5 Eskişehir'de tesis edilecek Raylı Sistemler AR- GE Merkezi ve Test Yolu kurulması çalışmalarına katılmakta ve destek vermektedir.

6 URAYSİM Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi, Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje 2011 yılından beri gündemde yılı Kalkınma Planında yer aldı 166 milyon 500 bin TL olan proje bütçesi 400 milyon TL ye çıkarıldı. 27 Km lik bir test yolu olacak İlk etapta şehiriçi raylı sistem ve konvansiyonel hat araçları testleri yapılacak 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

7 Üniversitelerimizde, Demiryolu ve Raylı Sistemler Bölümlerinin açılması için çalışmalar yapmaktadır. Hızla artan Raylı Sistem yatırımlarına karşılık yeterli kalifiye eleman yok.

8 Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Kent İçi Raylı Sistemler Genel Müdürlüğü'nün kurulması çalışmalarına destek vermektedir.

9 Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) benzeri bir yapılanmanın Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde de oluşturulması konularında çalışmalar yapmakta ve kanunla kurulacak bir Ulaşım Sanayi Müsteşarlığı (USM) yapısının ulaşım sektörüne öncülük edeceği ve gelişmesine büyük bir ivme kazandıracağı gerekçesiyle çalışmalar yapmaktadır.

10 YERLİ SANAYİ ENVANTERİ OLUŞTURMAKTADIR.

11 NEDEN YERLİLEŞTİRME?

12 6 EYLÜL 2001 tarih ve sayılı Resmi Gazetede Kritik sektörlerde yerli üretici lehine avantaj sağlanması na dair bir genelge yayınlanmıştır. 13 EYLÜL 2014 tarih ve sayılı Resmi Gazetede Yerli Malı tebliği ile 4734 saylı Kamu İhale Kanunu kapsmında Fiyat avantajı uygulanacak mal alımlarında, istekliler teklif edilen malın yerli malı olduğunun belirlenmesi ve belgelendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirtilmiştir.

13 Raylı Sistemler in de içinde bulunduğu kritik sektörlere yatırım için teşvik uygulamaları yürürlüğe girmiştir.

14 Yerli üretimin teşvik edilmesi ile, yılı arası ihaleler incelendiğinde araç fiyatlarında ciddi düşüşler gözlenmiştir. Cari açığı kapatmak, döviz çıkışını engellemek Yabancı yatırımların Türkiye de yatırım yapmasını sağlamak Kritik bazı teknolojilerde, yerli üreticilerin teknoloji transferi yapmasını sağlamak 500 Milyar USD İhracat hedefine katkı sunmak 2023 yılı hedeflerine ulaşmak İstihdam artışı sağlamak Marka oluşturmak

15

16 Toplam Kamu Harcamaları içinde Ulaştırma Bakanlığı nın yatırım payı ; 2003 yılında %17 iken 2013 yılında %45 lere çıkmıştır.

17 TCDD tarafından son 11 yılda 20 Milyar TL lik yatırım yapılmış ve 2023 yılına kadar 50 Milyar USD lik bir yatırım hedeflenmektedir.

18 2023 yılına kadar hedef 3500 km YHT 8500 km Hızlı Tren 1000 km Konvansiyonel hat yapımı Ve toplam km ye ulaşmaktır.

19 Ankara-İzmir Ankara-Sivas Ankara-Bursa YHT hatları tamamlanarak Ülke nüfusunun %46 sına karşılık gelen 15 ili YHT ile birbirine bağlamaktır.

20 Demiryolu payını 2023 yılına kadar; Yolcu taşımalarında %10 Yük taşımalarında %15 e çıkarmak hedeftir

21 LOJİSTİK MERKEZLER YAPILIYOR Yeşilbayır/İstanbul İSTANBUL Ereğli Karasu Halkalı/İstanbul Halkalı Kartal Sapanca Köseköy/İzmit ADAPAZA Gemlik RI BİLECİK Bozüyük/Bilecik Gökköy/Balıkesir ANKARA BALIKESİ BURSA ESKİŞEHİR Sincan R Polatlı Hasanbey/Eskişehir Aliağa İZMİR EDİRNE MANİSA Uşak UŞAK Turgutlu Torbalı Kemalpaşa/İzmir AYDIN Güllük ANTALY A AFYON Kaklık/Denizli BARTIN Alanya Yerköy Gelemen/Samsun SAMSU N Hanlı Sivas Boğazköpr Boğazköprü/Kayseri ü KAYSER DİYARBAKI İ Türkoğlu/K.maraş MALATY R Kurtala A KONYA Mardin n Kayacık/Konya MARDİ Cizre Ulukışla ŞANLIURFA Narlı N Nusaybi Habur Habur n BOLOGNA FREIGHT ADANA GAZİANTE VILLAGE Karkamış Mürşitpın KARAMAN P ar Manavga Yenice/Mersin t MERSİN HALEP TRABZON ERZİNCAN ELAZIĞ Kars KARS Palandöken/Erzurum ERZURUM Hizmette Kamu Olan 1.Etabı Sektörü Tamamlanan İnşaat ve Projelendirmesi Devam Eden adet Lojistik Merkez planlandı. Samsun, Uşak ve Halkalı işletmeye alındı. Denizli, İzmit, Eskişehir, Kayseri, Mardin, Erzurum ve Balıkesir devam ediyor. Özel Sektör

22 BALO Projesi, Anadolu'da üretilen ürünleri demiryoluyla daha ekonomik olarak Avrupa'ya ulaştırmayı hedefleyen en büyük lojistik projelerinden biridir..

23 ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEMLER

24

25 İSTANBUL İÇİN İHALEYE ÇIKILAN YENİ METRO HATLARI

26 İstanbul Belediyesi 9 yıllık bütçesi olan 60 Milyar TL nin 24,6 Milyar TL sini ulaşım giderlerine ayırmıştır.

27 2019 Yılına kadar 450 km, 2040 yılı sonunda 1000 km uzunluğunda bir raylısistem ağına ulaşmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemlerde yerli araç ve ekipman kullanılmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

28 SİP Yönetimi ile yerlilik oranlarını yukarılara taşımak hedefleniyor. İstanbul un 2019 yılına kadar ihtiyacı olan 1000 Adet metro araç üretimini bu proje ile yönetmek hedeflenmiştir. Böylece, yabancı üreticilerin Türkiye ye yatırım yapması, kilit teknolojilerde teknoloji transferi yapılması sağlanacak ve büyük bir istihdam gücü yaratılacaktır.

29 İstanbul Belediyesi Hacıosman-Yenikapı hattı için 68 adet metro araç alımı yaptı. Ve bu ihalede yerlilik oranı %40 olarak belirlendi. Araçları Eurotem üretecek

30 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı için 300 adet metro araç alım ihalesi yapıldı.bu araçları Eurotem üretecek. Bu ihalede; 1. PARTİ (36 TREN SETİ)TESLİMDE YERLİLİK ORANI EN AZ %40 2. PARTİ (39 TREN SETİ)TESLİMDE YERLİLİK ORANI EN AZ %50 olarak belirlendi.

31 METRO TREN SETİ ( 4 ARAÇLI DİZİ ) PURSANTAJ TABLOSU (Oranlar-Üst Limitler) (Rolling Stock Breakdown) Sıra Ekipman veya Hizmet Tanımı Oran(% ) Türü Menşei 1 Proje Yönetimi /Project Management 3% Hizmet 2 Tasarım ve Mühendislik /Design and Engineering 4% Hizmet 3 Montaj /Final Assembly 8% Hizmet 4 Test ve Devreye Alma /Test and Commissioning 1% Hizmet 5 Araç Gövdesi ve Dış Giydirmeler / Car Body and Exterior Surface 12% Ekipman 6 İç Giydirmeler /Interior Surface 9% Ekipman 7 Araç Bogi ve Kiriş Şasisi /Bogie and Bolster Frame 5% Ekipman 8 Araç Bogi Donanımları /Bogie Equipment 14% Ekipman 9 Cer Sistemi /Traction System 10% Ekipman 10 Pantograf /Pantograph 1% Ekipman

32 11 Yardımcı Sistem / Auxiliary System 3% Ekipman Yazılım Dâhil Tren Kontrol Sistemi /Train Control System With Software Araç İçi ve Dış Aydınlatma /Int. and Ext. Lighting 4% Ekipman 1% Ekipman 14 Klima Sistemi / HVAC 6% Ekipman 15 Kapılar / Doors 3% Ekipman 16 Yolcu Bilgilendirme Sistemi) / PIS-PAS 3% Ekipman 17 Pnömatik Sistem / Pneumatic System 1% Ekipman 18 Frenler / Brakes 3% Ekipman 19 Kuplör/ Coupler %2 Ekipman 20 Körük /Gangway %2 Ekipman Batarya-YG- AG Kutusu / Battery- HV-LV Box Kablo ve Kablo Demetleri /Cable and Cabling 2% Ekipman 3% Ekipman 100%

33 Bu ihalede, FİYAT DIŞI UNSURLAR %30 FİYAT %70 OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ.

34 Tablo-1 Fiyat Dışı Unsurların Ağırlık Dağılım Tablosu FİYAT DIŞI UNSURLAR AĞIRLIK PUANI Tren Enerji Tüketimi 45 İşletme Ömrü Süresince Tren Bakım Maliyeti 1 Trenin (dizinin) AW3 te taşıdığı yolcu sayısı Garanti Süresinin Aynı Şartlarda İlave 2 Yıl Daha Uzatımı TOPLAM 100

35 ALİAĞA ÇİĞLİ İZMİR BANLİYÖ - METRO - TRAMVAY HATLARI ÇİĞLİ DEPO SAHASI MAVİŞEHİR ALSANCAK ALİAĞA BANLİYÖ (Mevcut) KARŞIYAKA TRAMVAYI (Planlanan) BORNOVA TRAMVAYI (Planlanan) EGE ÜN.HST EVKA-3 METRO ÜÇYOL EGE ÜN. HAST.(Mevcut) BOSTANLI HALKAPINAR DEPO SAHASI HALKAPINAR BASMANE KONAK TRAMVAYI (Planlanan) KONAK FAH. ALTAY NARLIDERE MEVCUT BANLİYÖ HATLARI EGERAY KUZEY HATTI ALSANCAK - ALİAĞA (56.5 km, 21 İstasyon) EGERAY GÜNEY HATTI ALSANCAK - TEPEKÖY (51.5 km, 15 İstasyon) METRO (Mevcut) OTOGAR HALKAPINAR OTOGAR METRO (Planlanan) KEMALPAŞA ANKARA İZMİR HIZLI TREN (Planlanan) MEVCUT HAFİF RAYLI SİSTEM HATLARI ÜÇYOL - EGE ÜNİV. HAST. (11.5 km, 10 İst.) EGE ÜNİV. HAST. - EVKA-3 (2.3 km, 2 İst.) İNCİRALTI FAH. ALTAY NARLIDERE METRO (Planlanan) EVKA-3 EGE ÜN. HAST. KARŞIYAKA ALSANCAK ÜÇKUYULAR BORNOVA HALKAPINAR DEPO VE ATÖLYE SAHASI ÜÇYOL ÜÇYOL DEÜ KAMPÜS ÜÇYOL FAH. ALTAYMETRO METRO (Planlanan) YAPIM AŞAMASINDA HAFİF RAYLI SİSTEM HATLARI ÜÇYOL - FAHRETTİN ALTAY (5.5 km, 6 İst.) ŞİRİNYER (Yapımı Devam Ediyor) ALSANCAK TEPEKÖY BANLİYÖ (Mevcut) 35 ÇİĞLİ DEPO ve ATÖLYE SAHASI CUMAOVA DEPO ve ATÖLYE SAHASI CUMAOVA PLANLANAN HAFİF RAYLI SİSTEM HATLARI BUCA TRAMVAYI (Planlanan) HALKAPINAR - OTOGAR (4.5 km, 5 İst.) FAHRETTİN ALTAY - NARLIDERE (4.5 km, 5 İst.) ÜÇYOL - DEÜ TINAZTEPE KAMPÜSÜ (11 km, 7 İst.) NARLIDERE - URLA (36 km, 28 İst.) DEÜ KAMPÜS PLANLANAN TRAMVAY HATLARI KONAK TRAMVAYI (12.3 km, 23 İst.) KARŞIYAKA TRAMVAYI (9.9 km, 20 İst.) BUCA TRAMVAYI (5.1 km, 9 İst.) BORNOVA TRAMVAYI (4.4 km, 9 İst.)

36 İZMİR KONAK/KARŞIYAKA TRAMVAY İHALESİ SONUÇLANDI GÜLERMAK TARAFINDAN YAPILACAK OLAN PROJENİN, 38 ADET VAGONU EUROTEM TARAFINDAN ADAPAZARI FABRİKASINDA ÜRETİLİYOR.

37 İZMİR TRAMVAYLARI

38 KAYSERİ TRAMVAY ALIM İHALESİ TAMAMLANDI. 30 ADET ARAÇ BOZANKAYA TARAFINDAN ÜRETİLECEK 6 ADET ARAÇ TESLİM EDİLDİ 24 ARAÇ EYLÜL AYI İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK.

39 KAYSERİ BELEDİYESİ

40 BURSA BELEDİYESİ 12 ADET TRAMVAY VE 60 ADET LRV ARAÇ ALIM İHALESİ TAMAMLANDI. ARAÇLAR DURMAZLAR TARAFINDAN ÜRETİLECEK

41

42 KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 12 ADET TRAMVAY ALIM İHALESİ TAMAMLADI ARAÇLAR DURMAZLAR TARAFINDAN ÜRETİLECEK.

43 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 18 ADET TRAMVAY ALIM İHALESİNİ TAMAMLANDI. BU İHALEDE YERLİ FİRMALARA %6 ORANINDA FİYAT AVANTAJI UYGULANDI ARAÇLAR EUROTEM TARAFINDAN ÜRETİLECEK.

44 SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 8 ADET TRAMVAY ALIMI İHALESİNİ TAMAMLADI ARAÇLAR DURMAZLAR TARAFINDAN ÜRETİLECEK.

45 METRO-LRT-TRAMVAY İŞLETMEKTE OLAN ŞEHİRLERİMİZ ISTANBUL : Tram, LRT ve Metro 1090 adet 145 km. 156 km yapımı devam ediyor, 148 km ihale aşamasında ANKARA : LRT ve Metro 228 adet 101 km. 237 araç gelecek. İZMİR : LRT ve Metro 219 adet 138 km. 38 adet tramvay gelecek. BURSA : LRT ve Tram 174 adet 46 km

46 ADANA : LRT 36 adet 27 km. ESKİŞEHİR : Tramvay 33 adet 37 km KAYSERİ : LRT /Tram 38 adet 34 km. 24 adet gelecek. KONYA : Tramvay 110 adet 56 km. ANTALYA : Tramvay 21 adet 37 km. SAMSUN : Tramvay 21 adet 16 km GAZİANTEP : Tramvay 15 adet 9 km Toplam 1985 adet 646 km

47 PARİS araç sayısı 4100 LONDRA araç sayısı 4500 NEWYORK araç sayısı 7500

48

49 2023 YILINA KADAR RAYLI SİSTEMLERE 50 MİLYAR USD YATIRIM TÜLOMSAŞ DA MİLLİ HIZLI TREN ÜRETİMİ TÜVASAŞ DA MİLLİ EMU VE DMU SET ÜRETİMİ TÜDEMSAŞ DA MİLLİ YÜK VAGON ÜRETİMİ

50 RAYLI SİSTEM PLANLAMASI YAPILAN ŞEHİRLER - Trabzon - Malatya - Denizli - İzmit - Kahramanmaraş - Adapazarı - Mersin - Afyon - Aydın - İskenderun - Rize - Şanlı Urfa - Elazığ - Erzurum - Diyarbakır - Isparta -Antakya

51 2023 YILINA KADAR TÜRKİYENİN RAYLI TAŞIT İHTİYAÇLARI METRO, TRAM, LRT HIZLI TREN SETİ 350 DİZEL LOKOMOTİF 250 ELEKTRİKLİ LOKOMOTİF 500 BANLİYÖ TREN SETİ 350 DMU SET 111 EMU SET 60 ADET DOUBLE DECK EMU YÜK VAGONU

52 YERLİ ARAÇ ÜRETİMİ YAPAN KURULUŞLARIMIZ

53 Türkiye de Raylı Sistem Araçları Üreten Kuruluşlar; TÜLOMSAŞ TÜVASAŞ TÜDEMSAŞ : Eskişehir de dizel ve elektrikli lokomotifler üretiyor. : Adapazarı'nda yolcu vagonları, EMU/DMU setler üretiyor. : Sivas'ta yük vagonları üretiyor. DURMAZLAR A.Ş. : Bursa da Tramvay ve Hafif Metro araçları üretiyor. İST. ULAŞIM A.Ş. : İstanbul da tramvay ve hafif metro araçları üretiyor. BOZANKAYA A.Ş.: Metro ve Tramvay araçları üretiyor. RAILTUR : Kayseri de tanker vagonları üretiyor ve ihraç ediyor.

54 Ray, Travers ve Makas Üretimi yapıyoruz. Karabük te Kardemir fabrikası çeşitli ebatlarda ray üretimi yapıyor. Çankırı da Vademsaş Makas Fabrikasında makas üretimi yapılıyor. Sivas da Sitaş beton travers üretiyor. Tren tekerlek takımı üretimi için MKE-KARDEMİR işbirliği kuruldu

55 Türkiyenin ilk yerli LRV aracı Green City

56 İstanbul Ulaşım A.Ş., Tasarımı ve Mühendisliği kendine ait olan İstanbul Tramvayı nı INNOTRANS 2014 de sergiledi.

57 DURMAZLAR TARAFINDAN ÜRETİLEN İLK YERLİ TRAMVAY İPEKBÖCEĞİ INNOTRANS DA SERGİLENDİ

58 NEDEN DEMİRYOLU TEKNOLOJİSİ? NEDEN YERLİLEŞTİRME?

59 Günümüz ulusal ve uluslararası demiryolu pazarına bir bakacak olursak; TÜRKİYE km lik hızlı tren ve yük taşımacılığı için ulusal demiryolu ağı projesi (15 yıllık projeksiyon) ve üzeri nüfusa sahip şehirlerimizde; Tramvay, LRV, Metro Sistemleri ve Sinyalizasyon Alt Yapı Gereksinimi; Toplam: 7000 Adet, (15 yıllık projeksiyon) Türkiye Toplam Hacim: 50 Milyar Dolar ARAP YARIMADASI Arabistan içinde Mekke-Medine, Cidde, Riyad, Lübnan, Ürdün, Suriye üzerinden Türkiye rotalı yolcu taşıma amaçlı hızlı tren projesi. Ayrıca, Basra körfezi ile Türkiye arasında planlamış hızlı yük taşımacılığı projeleri şu anda ihale aşamasında (7 yıllık projeksiyon) Arap Y.adası Toplam Hacim: 460 Milyar Euro (580 Milyar Dolar) AMERİKA Yeni raylı sistem yatırım projeleri geliştiriyor. Amerika Toplam Hacim: 50 Milyar Dolar

60 AVRUPA BİRLİĞİ km lik yeni demiryolu ağı yapımı planladı: km. lik kısmı yüksek hızlı tren (250 km/h), km. lik kısmı yük taşımacılığı (160 km/h), (15 yıllık projeksiyon) Avrupa Toplam Hacim: 170 Milyar Euro (220 Milyar Dolar) ÇİN Mevcut km lik demiryolu ağını km ye çıkaracak. Çin Toplam Hacim: 250 Milyar Dolar dan daha fazla RUSYA Ülke içindeki mevcut ve aynı zamanda çok eski olan raylı sistemleri modernize edecek, yeni yüksek hızlı tren ağı tesis edecek ve yeni yük lokomotifleri temin edecek. Rusya Toplam Hacim: 500 Milyar Dolar 20 yıllık bir projeksiyonda Türk Cumhuriyetleri, Hindistan, Pakistan ve Afrika Ülkeleri gibi diğer potansiyel pazarlar da dahil edilirse; yaklaşık 1,85 TRİLYON DOLARLIK bir pazar söz konusudur!..

61 SONUÇ Yerli Üretim mutlaka Devlet Otoriteleri tarafından gerekli yasa ve düzenlemeler ile desteklenmeli, SSM gibi Ulaştırma Sanayi Müsteşarlığı kurulmalı Raylısistemler için Off Set Yasası çıkarılmalıdır.

62 Türkiye Demiryolu Taşımacılığının üretim merkezi olacak. Stratejik konumu ile Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Avrupa ya yönelik projeler geliştirmek isteyen demiryolu ekipmanı üreticileri için mükemmel bir yatırım merkezi.

63 TEŞEKKÜRLER

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir.

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. RAYDER, UNIFE nin (Uluslararası Demiryolu Sanayicileri Birliği) Türkiye den tek üyesidir.

Detaylı

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir.

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. RAYDER, UNIFE nin (Uluslararası Demiryolu Sanayicileri Birliği) Türkiye den tek üyesidir.

Detaylı

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI

LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI LOJİSTİK YATIRIMLARI KONFERANSI TOPLAM KAMU YATIRIM HARCAMALARI İÇİNDEKİ BAKANLIĞIMIZ YATIRIMLARININ PAYI Cari fiyatlarla Bakanlığımız yatırımlarının toplam kamu harcamaları içindeki payı %17 den %46

Detaylı

erusis Eskişehir

erusis Eskişehir erusis2015 - Eskişehir RAYDER, Raylı sistemler sektöründe araç, ürün, mühendislik ve hizmet üreten sanayicilerimiz ile bilgi üreten akademisyenlerimizin oluşturduğu bir organizasyon olarak; üyelerinin

Detaylı

Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı

Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Burhanettin Güvenç ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Hakkımızda Ülkemizde Raylı Ulaşım Sistemleri Üreten Sanayicilerimiz ; Destekleyici Kurum ve Kuruluşlarımız ile birlikte İş Birliği, Güç Birliği ve Milli

Detaylı

UDHB TCDD SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI HEDEFLERİ

UDHB TCDD SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI HEDEFLERİ TCDD SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI HEDEFLERİ 17.05.2016 TARİHSEL GELİŞİM ve MEVCUT DURUM EDİRNE ZONGULDAK TEKİRDAĞ Bandırma BALIKESİR İSTANBUL İZMİT BİLECİK BURSA ESKİŞEHİR ÇANKIRI ANKARA KIRIKKALE SAMSUN

Detaylı

METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi

METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi METRO VE TRAMVAY ARAÇ TALEPLERi, YERLi ARAÇ üretimi ve RAYLI SiSTEMLERiN GELECEĞi Ahmet Gök RAYDER Genel Sekreter / İstanbul Ticaret Odası 24.01.2012 Sunum Özeti Raylı sistem çalıştıran ve planlayan illerimiz,

Detaylı

Sönmez ALEV. 2. Uluslararası Demiryolu Endüstrisi ve Pazarı Konferansı 10 Eylül 2015, İstanbul. İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com.

Sönmez ALEV. 2. Uluslararası Demiryolu Endüstrisi ve Pazarı Konferansı 10 Eylül 2015, İstanbul. İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com. Sönmez ALEV İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com.tr Başkan Vekili & Genel Müdür Y.K.Murahhas üye & Genel Müdür Yd sonmez.alev@izban.com.tr Mayıs 2000 İzmir Metrosu İşletmeye Başladı 11 Km &

Detaylı

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir.

RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. Emel SAKARYA RAYDER RAYDER, Demiryolu sektörü için araç,ürün, mühendislik,hizmet üreten sanayiciler ve akademisyenlerimizin derneğidir. RAYDER, Metro ve Tramvay Araçlarının yerli üretilmesi çalışmalarına

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

YÜK DAİRESİ BAŞKANLIĞI

YÜK DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜK DAİRESİ BAŞKANLIĞI SORU-1: Yük taşımacılığı için nereye müracaat etmem gerekir. CEVAP-1: Yük taşıması için taşımanın yapılacağı işyerine veya bağlı olduğu Bölge Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

TÜRKİYE SİSTEMDE ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR

TÜRKİYE SİSTEMDE ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR KAPAK TÜRKİYE RAYLI SİSTEMDE ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR Hazırlayan: DENİZ SARI Fotoğraflar: Dünya Gazetesi Fotoğraf Arşivi ARTIK KENDİ TRAMVAYI İLE METROSUNU ÜRETEN HATTA MİLLİ HIZLI TRENİNİ DE HAYATA GEÇİRMEYİ

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU 1 TOPLAM NÜFUS, 2007 2013 NÜFUSUN GELİŞİMİ, 1927-2013 YILLIK NÜFUS ARTIŞ HIZI, 1927 2013 NÜFUS YOĞUNLUĞU NÜFUSUN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI YAŞ GRUPLARINA GÖRE NÜFUS MEDYAN YAŞ NÜFUSU EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

Süleyman KARAMAN Director General of TCDD & RAME Chairman

Süleyman KARAMAN Director General of TCDD & RAME Chairman TURKISH STATE RAILWAYS (TCDD) Süleyman KARAMAN Director General of TCDD & RAME Chairman Developments in the Region 9th RAME Meeting was held in October 11, 2011 in Aqaba/Jordan. 10th RAME Meeting was held

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 1. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 16/12/2010 tarihli toplantısında, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Tüzel

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri ve İzmir Tramvay Sistemi Projesinin inşaat

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

ANADOLU RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KÜMELENMESİ

ANADOLU RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KÜMELENMESİ ANADOLU RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KÜMELENMESİ Ülkemizde Raylı Ulaşım Sistemleri Üreten Sanayicilerimiz, Destekleyici Kurum ve Kuruluşlarımız İş Birliği, Güç Birliği ve Milli Marka inancıyla bir araya gelerek,

Detaylı

SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ

SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ SURİYE ARAP CUMHURİYETİNE YAPILAN İHRACAT ANALİZİ Sayfa 1 / 12 İLLER BAZINDA SURİYE YAPILAN İHRACAT -2011 Sayfa 2 / 12 GAZIANTEP SURİYE 98.011.759,68 HATAY SURİYE 102.197.108,56 SAKARYA SURİYE 2.432.730,63

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2016 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

DEMİRYOLLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI

DEMİRYOLLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI DEMİRYOLLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI Haziran2013 İÇİNDEKİLER DEMİRYOLLARININ DÜNÜ DEMİRYOLLARININ BUGÜNÜ DEMİRYOLLARININ YARINI DEMİRYOLLARINDA DÜNDEN BUGÜNE YIL 2013 YIL 2009 YIL 2008 YIL 2004 YIL 2003

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

NEVZAT GÜNER LİMANLAR DAİRESİ BAŞKANI

NEVZAT GÜNER LİMANLAR DAİRESİ BAŞKANI NEVZAT GÜNER LİMANLAR DAİRESİ BAŞKANI GÜNDEM Mevcut Durum 2023 Hedefleri 2 DEMİRYOLU HATLARI EDİRNE ZONGULDAK İSTANBUL SAMSUN KARS Adapazarı BANDIRMA BURSA ESKİŞEHİR ANKARA SİVAS ERZİNCAN ERZURUM POLATLI

Detaylı

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 01.03.2001-24333 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; İthal ve ihraç edilecek gıdaların kontrolü

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014)

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014) 7942 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADANA TÜM İLÇELER Taşra YH 12 9 2001 7943 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra YH 12 5 2001 7944 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli AFYONKARAHİSAR

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

HIZLI TREN FABRİKASI TAMAMLANDI ÇOK YAKINDA ÜRETİME GEÇİYOR

HIZLI TREN FABRİKASI TAMAMLANDI ÇOK YAKINDA ÜRETİME GEÇİYOR HIZLI TREN FABRİKASI TAMAMLANDI ÇOK YAKINDA ÜRETİME GEÇİYOR Türkiye de son 4-5 yıl içersinde demiryolu sektörüne verilen önemin artması, yapılacak yatırımların büyüklüğü ve kısa zamanda hayata geçecek

Detaylı

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR 2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR Alan Adı İl Adı Atama Puanı Ek2 Puanı Hizmet Süresi Başvuru Atama Bilişim Teknolojileri ANKARA 42,000 10 3269

Detaylı

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ

İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ KAPILARININ TESPİT VE İLANINA DAİR TEBLİĞ Yayımlandığı R.Gazete: 01.03.2001-24333 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı; İthal ve ihraç edilecek gıdaların kontrolü

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

DİL KURSLARI İNDİRİM HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ

DİL KURSLARI İNDİRİM HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ DİL KURSLARI İNDİRİM HİZMETİ HİZMET BİRİMLERİMİZ Hizmet Birim Sayısı 163 İl Sayısı 55 İlçe Sayısı 134 İLLER İLÇELER HİZMET BİRİMLERİ ADANA ÇUKUROVA AMERİKAN KÜLTÜR ADANA SEYHAN AMERİKAN KÜLTÜR ADANA ÇUKUROVA

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesinde, Aliağa dan Cumaovası na kadar mevcut 80 km uzunluğundaki TCDD ye ait demiryolu alt yapısı geliştirilerek, standardı yükseltilmiş

Detaylı

ANKARA. İngilizler Tarafından İnşa Edilen Hatlar Fransızlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar Almanlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar İSTANBUL İZMİR

ANKARA. İngilizler Tarafından İnşa Edilen Hatlar Fransızlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar Almanlar Tarafından İnşa Edilen Hatlar İSTANBUL İZMİR 1898 YILINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN ASYA'DAKİ TOPRAKLARINDAKİ YABANCI DEMİRYOLLARI (*) ANKARA KÜTAHYA Kasaba Ödemiş Tire Söke MANİSA AYDIN KONYA MERSİN ADANA HALEP HUMUS ŞAM İngilizler Tarafından İnşa

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERDE ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERDE ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM TAPU VE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLULAŞTIRILMIŞ PROJELERDE ALT PROJE SEÇİMİ VE ÖDENEK TAHSİSİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2018 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

YERLİLEŞTİRME LOCALISATION

YERLİLEŞTİRME LOCALISATION Turkey Railway Infrastructure & Rolling Stock Summit YERLİLEŞTİRME LOCALISATION Ali Osman Koyun Head of R&D Dept. / TULOMSAS 24-25 October 2013 / İstanbul TÜLOMSAŞ ÜRÜN KONSEPTİ TYPE OF PRODUCTS OF TULOMSAS

Detaylı

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE RAKAMLARLA ALANYA YÜZÖLÇÜMÜ 2.751 KM² ORMAN ALANI 178.971 HEKTAR TARIM ARAZİSİ 26.129 HEKTAR AKDENİZ E KIYISI 70 KİLOMETRE BELEDİYE 17 KÖY

Detaylı

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER 48,1 ŞANLIURFA 22,5 8,0 6,1 3,6 11,7 AKPARTİ BDP SP CHP DİĞER KARARSIZ 25-30 Ekim 2013 tarihleri arasında 2830 kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

MINISTRY OF CUSTOMS AND TRADE LOCAL CUSTOMS OFFICES +90 242 259 13 21 +90 242 259 13 25

MINISTRY OF CUSTOMS AND TRADE LOCAL CUSTOMS OFFICES +90 242 259 13 21 +90 242 259 13 25 MINISTRY OF AND TRADE LOCAL 1 Liman Mahallesi P.K. 30 07070 ANTALYA +90 242 259 13 21 +90 242 259 13 25 +90 242 259 09 39 antgumbm@gumruk.gov.tr BATI AKDENİZ ( ANTALYA ) 1- Antalya Gümrük Müdürlüğü 2-

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 1 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan İşkollarındaki Ve Sendikaların Üye na İlişkin 2016 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında

Detaylı

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ. Stratejik Yatırımların Teşviki KDV İstisnası ü ü ü ü. Bölgesel Teşvik Uygulamaları UYGULAMALAR YENİ TEŞVİK SİSTEMİ 15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi 4 farklı uygulamadan oluşmaktadır: 1- Genel Teşvik Uygulamaları 2- Bölgesel

Detaylı

ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL

ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL MÜŞTERİ FİYATLARI ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL 10-Avc ADANA 118,65 TL 3.084,90 TL 0,119 TL 10-Avc ANKARA 78,75 TL 2.047,50 TL 0,079 TL 10-Avc ANTALYA 111,30 TL 2.893,80 TL 0,111 TL 10-Avc BALIKESİR

Detaylı

MÜŞTERİ FİYATLARI ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL

MÜŞTERİ FİYATLARI ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL MÜŞTERİ FİYATLARI ÇIKIŞ VARIŞ TON/TL TIR/TL KG/TL 10-Avc ADANA 113,40 TL 2.948,40 TL 0,113 TL 10-Avc ANKARA 75,60 TL 1.965,60 TL 0,076 TL 10-Avc ANTALYA 106,05 TL 2.757,30 TL 0,106 TL 10-Avc BALIKESİR

Detaylı

-Dry Ports Structuring in Turkey-

-Dry Ports Structuring in Turkey- Ministry of Transport, Maritime Affairs and Communications of the Republic of Turkey 2nd Meeting of the Working Group on Dry Ports -Dry Ports Structuring in Turkey- Bülent SÜLOĞLU Head DG for Dangerous

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 15.09.2015 / 10526123 DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 15.09.2015 / 10526123 DAĞITIM YERLERİNE Sayı :73421605/166.01 Konu :Gürbulak Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün Faaliyete Geçmesi T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü 15.09.2015 / 10526123 DAĞITIM YERLERİNE

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesinde, Aliağa dan Cumaovası na kadar mevcut 80 km uzunluğundaki TCDD ye ait demiryolu alt yapısı geliştirilerek, standardı yükseltilmiş

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

RAILWAY PROJECTS OF TURKEY ON TRANS-ASIAN RAILWAY NETWORK. Selen GÜNEL SUSUZ Head of Department

RAILWAY PROJECTS OF TURKEY ON TRANS-ASIAN RAILWAY NETWORK. Selen GÜNEL SUSUZ Head of Department RAILWAY PROJECTS OF TURKEY ON TRANS-ASIAN RAILWAY Selen GÜNEL SUSUZ Head of Department 13 June 2017 CURRENT STATUS RAILWAY Total Lines, Length of Electrified and Signaled Lines Total Railway Network 12.532

Detaylı

İZMİR HAFİF RAYLI SİSTEMİ. Mustafa ÇINARLI Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi mustafa.cinarli@emo.org.tr

İZMİR HAFİF RAYLI SİSTEMİ. Mustafa ÇINARLI Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi mustafa.cinarli@emo.org.tr İZMİR HAFİF RAYLI SİSTEMİ Mustafa ÇINARLI Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi mustafa.cinarli@emo.org.tr Kent içi toplu ulaşımın tamamlayıcı unsuru olarak gelişen raylı sistemlerin

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 18.01.2019 Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2016 2017 2018* 14 II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 12 10 8 6 11,5 4

Detaylı

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr 30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırmanın amacı; 2014 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehirlerde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini tespit etmek ve kamuoyu

Detaylı

OSB ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN

OSB ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN ADI TÜKETİCİLER İÇİN ÜRETİCİLER İÇİN TT: 1,3130 Kr/kWh TT: 0,9860 Kr/kWh SH: 3,1040 Kr/kWh ÇT: 0,7270 Kr/kWh Adana Hacı ÇT: 0,9681 Kr/kWh Güç Bedeli: 108,0300 Sabancı Güç Bedeli: 198,6800 Güç Aşım Bedeli:

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL 1 Kasım 2013 17:15 2 Kasım 2013 17:14 3 Kasım 2013 17:13 4 Kasım 2013 17:12 5 Kasım 2013 17:11 6 Kasım 2013 17:10 7 Kasım 2013 17:08 8 Kasım 2013 17:07 9 Kasım

Detaylı

1. KDV İstisnası. 4. Faiz desteği

1. KDV İstisnası. 4. Faiz desteği YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR Karar Tarihi:14.07.2009 Karar Sayısı:2009/15199 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih ve Sayısı:16.07.2009/227290 Yürürlükte olan düzenleme üç farklı kategoride

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK)

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) 97 98 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) 2011 yılı içinde uygulanacak olan tüm en az

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

EK-1 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ GRUBU POSTA-KARGO İŞLEME GRUBU TOPLAM ÜNİTE

EK-1 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ GRUBU POSTA-KARGO İŞLEME GRUBU TOPLAM ÜNİTE 1 ADANA 8 0 8 Adliyesarayı PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Cemalpaşa PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Çarşı PTT Merkezi Müdürlüğü 2 Çukurova PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Sarıçam PTT Merkezi Müdürlüğü 1 Ceyhan PTT Merkezi Müdürlüğü

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE 22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki S.NO 1 2 LİSTE BATI AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) 1 Antalya

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8 Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2018* 2017 2016 2015 YILLIK 2,6 IV -3,0 III 1,8 II 5,3 I 7,4 YILLIK 7,4 IV 7,3 III 11,5 II 5,3 I 5,3 YILLIK 3,2 IV 4,2 III -0,8 II

Detaylı

2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI

2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI 2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI 2016 yılında 726 firma ile 777 milyon dolar ihracat, 44 firma ile 344 milyon dolar ithalat yaparak 1 milyar 121 milyon dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirmiştir. 2016 yılı

Detaylı

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1 İçindekiler Bölüm 1 2004 Yılı Dört Aylık Sonuçlar Bölüm 2 Teyit Sonuçları Bölüm 3 Internet Üzerinden İhale İşlemi Yapan İdarelerin İllerine ve Yapılarına Göre Dağılımları 2 2003 yılında ve 2004 yılının

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE EBE ADANA İZMİR ANKARA MERSİN KOCAELİ DENİZLİ ESKİŞEHİR KAYSERİ EDİRNE AYDIN ZONGULDAK BALIKESİR TEKİRDAĞ SAKARYA MUĞLA KONYA ANTALYA YALOVA ÇANAKKALE UŞAK KIRKLARELİ AFYONKARAHİSAR BOLU OSMANİYE GİRESUN

Detaylı

1 TCDD YATIRIMLARIN FİNANSMANI TOPLAMI (5. Madde) (1.A + 1.B + 1.C) 10.278.908 36.468.712 6.308.565 38.252 11.445.053 480.962 0 3.265.438 1.

1 TCDD YATIRIMLARIN FİNANSMANI TOPLAMI (5. Madde) (1.A + 1.B + 1.C) 10.278.908 36.468.712 6.308.565 38.252 11.445.053 480.962 0 3.265.438 1. TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (1+2) 11.419.449 56.218.583 6.832.32 38.252 14.129.653 745. 5.. 1 TCDD YATRMLARN FİNANSMAN (5. Madde) (1.A + 1.B + 1.C) 1.278.98 36.468.712 6.38.565 38.252 11.445.53 48.962

Detaylı

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Konu: Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezi 03.06.2005/8148 VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Bilindiği üzere Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetim işlemleri 18.07.1997

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ TEŞVİK BELGELERİ 1//2010-31//2010 TARİHLERİ ARASINDA VERİLEN TEŞVİK BELGELERİ () Sn Belge No Belge Tarihi Firmanın Adı Yatırımın Sektörü Yatırımın Yeri Firmanın Adresi Yatırımın Belge Türü Cinsi 1 2 3

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT -İllerin Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada niceliksel bir büyüme anlayışından ziyade, niteliksel bir Sosyo-ekonomik gelişme

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

Türkiye Bankacılık Sistemi Banka, Şube, Mevduat ve Kredilerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı

Türkiye Bankacılık Sistemi Banka, Şube, Mevduat ve Kredilerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı Bankacılar Dergisi, Sayı 61, 2007 Türkiye Bankacılık Sistemi Banka, Şube, Mevduat ve Kredilerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı 1. Banka ve şube sayısı Türkiye de 2006 yıl sonu itibariyle 46 banka, 6.802

Detaylı

ELEKTRİKLİ RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ 2015 MEHMET BAYRAKTUTAR CER DAİRESİ BAŞKANI

ELEKTRİKLİ RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ 2015 MEHMET BAYRAKTUTAR CER DAİRESİ BAŞKANI ELEKTRİKLİ RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ 2015 MEHMET BAYRAKTUTAR CER DAİRESİ BAŞKANI 1 MİLLİ YHT EMU SETİ İş ÜRETİMİ Paylaşımı PROJESİ Bilindiği üzere Hükümetimizin destekleri ile TCDD Genel Müdürlüğümüzce alınan

Detaylı