Karar Tarihi Karar No 03

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Karar Tarihi Karar No 03"

Transkript

1 Karar No 2017/29: Sayın üyeler, gündemimizin beşinci maddesi, çalışma programları/zabıta tembihnamesi konulu yazısıdır. Zabıta Amirliği ilgi yazısıyla Zabıta Amirliği nce hazırlanan zabıta tembih namesinin belediye meclisince kabul edilerek onaylanmasını talep etmektedir. ORTAKÖY BELEDİYESİ ZABITA TEMBİHNAMESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- GEREKÇE: 5393 sayılı Belediye Kanununun Belediyenin yetkileri ve imtiyazları başlıklı 15. maddesi (b) bendinde Belediye Meclisine beldede huzur, sağlık ve esenliğin sağlanması için kanunların belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, belediye yasakları koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek yetkisini vermiştir. MADDE 2- AMAÇ: Bu yönetmelik 5393 Sayılı Belediye Kanun unun 15/b bendine göre belde sakinlerinin huzur ve esenlik içinde yaşamaları, halkın sağlığını korumak ve belde düzenini sağlamak amacı ile Belediye Kanunları ve diğer kanunlarda belirtilen kabahatler ve bu kabahatlere uymayanlar hakkında uygulanacak yaptırımların belirlenmesi amacı ile hazırlanmıştır. MADDE 3- KAPSAM: Bu yönetmelikteki emir ve yasaklar, Belediyesi sınırları içerisinde Belediye Kanunu ve Belediyeyi ilgilendiren diğer kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde; kent halkına hizmet sunan iktisadi, sınaî, ticari, sosyal ve kültürel faaliyetler gösteren tüm işyerleri, müesseseler ile kent halkını kapsar. MADDE 4- HUKUKİ DAYANAK: Bu yönetmelik 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, 394 sayılı Hafta Tatili Hakkındaki Kanunu, 3194 Sayılı İmar Kanunu, 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun, 4648 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 552 Sayılı Toptancı Halleri K.H.Kararnamesi,1608 Sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Hakkında 16 Nisan 1340 Tarih ve 486 Numaralı Kanun, 3572 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yasası, Belediye Zabıtası Personel Yönetmeliği ve tarihli Et ve Et Ürünleri Yönetmeliği ile Belediyelere görev yükleyen diğer mevzuatlar çerçevesinde hazırlanmıştır.

2 MADDE 5 BELEDİYE ZABITASININ NİTELİĞİ: Belediye zabıtası, belediye sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının sağlığını, huzurunu ve yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumakla; belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirleri almakla ve işlenen belediye suçlarını takiple mükellef bir özel zabıta kuvvetidir. Görevini yaparken zabıtaya karşı gelenler, görev yapmasını zorlaştıranlar, kolluk kuvvetlerine karşı gelenler gibi cezalandırılır. (5393/51) MADDE 6- BELEDİYE ZABITASININ SORUMLULUĞU: Belediye zabıtası amir ve memurları, görevlerine ilişkin kanun, tüzük, yönetmelik ve emirleri bilmekle, hizmetlerini bunların hükümleri dairesinde yapmakla ve görevlerin yerine getirilmesi sırasında birbirlerine yardım etmekle yükümlü ve sorumludurlar. Müstakil görevi olan memur yalnız başına bu hizmetinden sorumlu olduğu gibi, ortaklaşa görev yapanlar, yapılan görevle sınırlı olmak kaydıyla birlikte sorumludurlar. MADDE 7- HİZMETİN GEREĞİNİ YAPMADA UYULACAK ESASLAR: Acil durumlarda, kanun, tüzük ve yönetmeliklerde açıklık olmayan veya işin uygulanma tarzına dair emir bulunmayan yahut bunların uygulanmasında tereddüt hasıl olan işlerde belediye zabıtası memuru kendi sorumluluğu altında durumun gerektirdiği tedbirleri alır, keyfiyeti en kısa zamanda yetkili merciye bildirir. MADDE 8- BAĞLILIK: Belediye zabıta teşkilatı Belediye Başkanına bağlıdır. Belediye Başkanı, zabıta teşkilatı üzerindeki yetkilerini belediye başkan yardımcısına devredebilir. MADDE 9- ZABITANIN GÖREV ALANI: Belediye zabıtası belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde görevli ve yetkilidir. Ayrıca mücavir alan sınırlarında kanunlarla belediyenin yetki ve sorumluluğuna verilmiş hizmetler bakımından da yetkili ve görevlidir. MADDE 10- KENDİSİNE TESLİM EDİLEN EŞYANIN İYİ KULLANILMASI VE KORUNMASI: Zabıta teşkilatı demirbaşına ait olup, kendilerine teslim edilmiş vasıta, malzeme, teçhizat ve eşyayı kaybeden, tahrip eden, kötü ve hor kullanan veya kendi mülkiyetine geçirenler veya bunları görev dışı amaçla kullananlar yahut kullanılmasına sebep olanlar hakkında kanunların ilgili hükümleri uygulanır.

3 MADDE 11- ZABITANIN YARDIM GÖREVLERİ: (1)- Beldenin yabancısı bulunan kimselere yardımcısı olmak. (2)- Savaş ve savaşa hazırlık gibi olağanüstü hallerde sivil savunma hizmetlerinin gerektirdiği ve kendisine verilen görevleri yerine getirmek. (3)- Korunmaya ve bakıma muhtaç ailelerin çocuklarını, sakatları, yaşlıları, tespit halinde sosyal hizmet kurumlarına bildirmek. İKİNCİ B Ö L Ü M MADDE 12- HUZUR- ESENLİK- NİZAMLA İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1- Halkın huzur ve rahatını bozacak fiil ve hareketlerde bulunmak, 2- Belediyeden izinsiz ses yükseltici araçlarla satış, reklam, ilan yapmak ve müşteri celbi maksadıyla bağırıp çağırmak, müzik yayını yapmak ve klakson çalmak, 3- Yüksek sesle başkalarını rahatsız edecek şekilde konuşmak, şarkı söylemek ve itişip kakışarak şakalaşmak, 4- Hayvanları dövmek, eziyet etmek, hayvan oynatmak ve dövüştürmek, 5- Belediyece izin verilen yerler dışında, parklar, yeşil alanlar ve açık arazilerde, piknik yapmak, mangal yakmak, yatmak, içki içmek ve etrafı rahatsız edecek şekilde oturmak, toplanmak, havuzlara girmek vb. davranışlarda bulunmak, 6- Umumi çeşmelerden, tuvaletlerden ve havuzlardan motorlu motorsuz araçlarla veya hortumla inşaatına, evine su almak, bahçe sulamak ve buralarda her çeşit eşya, halı kilim, yün ve taşıt yıkamak yasaktır. 7- Yol, kaldırım, meydan, park, pazaryeri, mezarlıklar, umumi tuvalet, okul bahçesi, hastane ve ibadethanelerin avlularında, terminal, gar, telefon kulübeleri, bankamatikler gibi alanlarda alkollü içki içmek veya banklarda yatmak, 8- Su kaynakları, baraj, gölet veya şehir içme sularına sağlığa zararlı çöp vb. atık maddeleri atmak ve su kaynağının çevresinin kirlenmesine neden olmak. 9- Havuzlara girmek, hayvan sokmak, çöp atmak, parklarda mangal ve ateş yakmak yasaktır. 10- Dükkân ve binaların sokak üzerindeki yüzlerine, sokağa dikey olarak ilan, reklam tabelası asması, 2,5 m yükseklikten az perde güneşlik, saçak, siper yapmak, tretuar üzerine her türlü işaret levhası, reklam panosu dikmek, işyerine ait levha asmak, bahçelerden sarkan ağaç dallarının 3 m. den aşağı ve komşu bahçesine, sokağa sarkmasına meydan vermek. 11- Kapı, pencere, duvar, saçak gibi dışarıdan görünen yerlere tente olarak hasır, çuval, bez vs. gibi görüntü kirliliğine neden olan şeyleri asmak, takmak. 12- Yaya yolu, yol, köprü, üst geçit vs. yerlerde yün, halı, kilim vb. kurutmak, paspasları temizlik amacı ile yola atmak, kötü koku yapacak maddeleri dökmek, sermek. Asfalt yol ve kaldırım üzerinde araç, halı ve her türlü eşya yıkamak. 13- Havuzlara girmek, hayvan sokmak, çöp atmak, parklarda mangal ve ateş yakmak yasaktır.

4 14- Dükkân ve binaların sokak üzerindeki yüzlerine, sokağa dikey olarak ilan, reklam tabelası asması, 2,5 m yükseklikten az perde güneşlik, saçak, siper yapmak, tretuar üzerine her türlü işaret levhası, reklam panosu dikmek, işyerine ait levha asmak, bahçelerden sarkan ağaç dallarının 3 m. den aşağı ve komşu bahçesine, sokağa sarkmasına meydan vermek. 15- Kapı, pencere, duvar, saçak gibi dışarıdan görünen yerlere tente olarak hasır, çuval, bez vs. gibi görüntü kirliliğine neden olan şeyleri asmak, takmak. 16- Yaya yolu, yol, köprü, üst geçit vs. yerlerde yün, halı, kilim vb. kurutmak, paspasları temizlik amacı ile yola atmak, kötü koku yapacak maddeleri dökmek, sermek. Asfalt yol ve kaldırım üzerinde araç, halı ve her türlü eşya yıkamak. 17- Her türlü yıkım, onarım, tadilat ve inşaat çalışması yaparken çevrenin rahatsız olmaması için gerekli tedbirleri almamak ve açılan kuyu, çukur gibi yerleri önlem almadan bırakmak, zamanında kapatmamak. 18- Yolları, meydanları ve sokakları gerekli izni almadan kapatmak, işyerlerinin önünde oturarak gelip geçişi engellemek. 19- Apartman, bina ve işyerlerinde oturan kat malikleri veya kiracıların mesken veya işyerinde oluşan her türlü arızayı (su akıntısı, pis su ve kanal sızıntısı, yağmur oluğu akıntısı vs.) gidermemesi. 20- Ev ve işyerlerinde yakılması ve yanması uygun olmadığı halde soba vs. yakmak, duvarı kırıp baca çıkartmak, komşuları rahatsız etmek, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde soba yakmak. 21- Kamu ve şahıs arazisi üzerine Belediyeden izinsiz her nevi büfe vb. şeyler koymak, inşa etmek. (izinsiz konulanlar belediyece kaldırılarak masrafı ilgiliden tahsil edilir.) 22- İlçemizdeki beton santrallerine ait beton mikserlerinin belediyece belirlenen saatler dışında inşaatlara beton taşımaları. 23- Park, meydan ve yollarda çimlere ve çiçek parklarına basmak, top oynamak, ağaçlara fidanlara her ne suretle olursa olsun zarar vermek, kesmek, budamak, bir şey monte etmek, çiçek koparmak, ağaçlara çıkmak veya bu hareketleri hayvanlara yaptırmak, hayvan bağlamak, ağaçlara ilan yapıştırmak, salıncak kurmak, çivi çakmak, isim yazmak, şekil çizmek ve tahrip etmek, 24- Toprak, kum, mıcır, kömür tozu, saman ve talaş gibi maddeler taşıyan traktör ve kamyonlardan bu maddelerin cadde, sokak ve meydanlara dökülmesine meydan vermek, yükün etrafa savrulmasına ve uçuşmasına mani olmak üzere kamyonların üzerini branda ile örtmemek, 25- İş yerlerinin dışına dondurma dolabı, meyve sebze kasaları, satış tezgâhı, koltuk, kanepe ve gıda maddeleri ile benzeri her türlü malzemeyi çıkarmak, teşhir etmek ve buraları her ne suretle olursa olsun işgal etmek, 26- Binaların pencere, balkon, teras, vs. yerlerine sabit ve lüzumlu tedbirleri almaksızın çiçek saksısı, testi ve her türlü eşya koymak, 27- Her türlü sarnıç, kuyu, kireç kuyusu, mahzen vs. gibi çukurlar ile yol, altyapı ve inşai faaliyetlerde oluşan her türlü çukur ve bacaları üstü açık bulundurmak veya etrafını çevirmemek, gerekli emniyet tertibatı almamak, 28- Hurda araçların kamuya ait alanlara, yol kenarlarına ve boş arazilere bırakılması yasaktır.

5 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM MADDE 13- BELEDİYENİN RUHSATINA VE DENETİMİNE TABİ İŞYERLERİ İLE BURALARDA ÇALIŞANLARIN UYACAKLARI EMİR VE YASAKLAR 1- Belediyeden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açmak ve çalıştırmak. 2- İşyerlerinin tamamı 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik te belirtilen asgari sıhhî ve teknik şartlara uygun olarak çalıştırmamak. 3- Kabukları soyulmadan, pişmeden ve yıkanmadan yenilecek maddelerin satışında bunları temiz vasıtalarla alıp ambalaj veya kutulara koymamak, elle dokunmak. Bu maddeleri sinek ve toz girmeyecek şekilde kapalı yer veya kaplarda bulundurmamak. El sürmeden uygun araçlarla alınıp müşteriye vermemek, bu maddeleri ambalajsız tartıp satmak ve müşterilerin elle tutup bırakmalarına izin vermek, 4- Gıda maddelerinin ayıklama, parçalama, temizleme, tartılma, hazırlama ve ambalajlanmasında kullanılan her türlü alet ve makine, besin maddelerinin evsafını bozmayacak, kirlenmesine mani olacak, küflenmez, paslanmaz, temizliği kolay cins, evsaf ve biçimde olacaktır. Bu işte kullanılacak masa, sehpa, raf ve tezgâhların üzerleri cam, mermer, fayans vb. gibi parlak ve temizliği kolay cinsten bir madde ile kaplanmış olacak ve daima temiz bulundurulacaktır, 5- İş yerleri daima temiz ve tertipli bulundurulacak, temizlik sıhhi ve fenni usullere göre toz kaldırılmadan ve iş saatleri dışında yapılacaktır. Personelin temizliğine ait lavabolar bulaşık yıkamak maksadıyla kullanılmayacaktır, 6- İş yerinde ikamet etmek, yatıp kalkmak veya gıda maddelerinin sıhhi vasıflarını herhangi bir şekilde bozabilecek maksatlarla kullanılmayacaktır, 7- İş yerlerinde çalışanların elbiseleri gıda maddelerine temas edecek yerlere konmayacaktır. İşçilere ait soyunma dolapları bulunacak ve bu yerler gıda imalathaneleri ve hazırlama yerlerinden ayrı bir bölümde olacaktır, 8- Gıda maddeleri sıhhi şekilde ambalajlanmış ve her türlü sıhhi tedbirleri alınmış olarak muhafaza edilecek ve taşınacaktır, 9- İş yerlerinde vergi levhası, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, hafta tatili ruhsatı, iştigal konusuna göre diğer çalışma ve izin belgelerinin aslı ile işyeri sahibinin nüfus cüzdan sureti ile ikametgâh belgesi bulundurulacak ve görünür yere asılacaktır. Ayrıca çalışan tüm personele ait nüfus cüzdan sureti ile ikametgâh belgeleri işyerinde bulundurulacaktır, 10- Gıda imalat ve hazırlama yerlerinden tuvaletlere doğrudan girişçıkış yapılmayacak ve hijyen paspas kullanılacaktır. Ayrıca tüm işyerlerindeki tuvalet ve lavabolarda pedallı çöp kovası, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, tuvalet fırçası, sıvı sabun ve gerekli diğer temizlik malzemeleri ile alafranga tuvalet bulunan yerlerde klozet kapak örtüsü bulundurulacaktır.

6 11- Bozulabilecek gıda maddelerini soğuk hava dolap ve depolarında teşhir ve muhafaza etmemek. 12- Gıda imalathaneleri ve hazırlama yerlerinde sigara içmek ve duvarlara Sigara İçmek Yasaktır ibareli levhalar asmamak. 13- Gıda imalat ve satış yerlerinde hayvan bulundurmak ve beslemek. 14- İşyerlerinde her türlü haşarata karşı gerekli tedbirler almamak ve yetkili firmalarca ilaçlama yapıldığına dair belgeleri işyerinde muhafaza etmemek, görevlilere ibraz etmemek 15- İşyerlerinde iştigal konusuna göre gerekli olan havalandırma ve aydınlatma tertibatını standartlara uygun olarak yapmamak ve işyerlerini daimi olarak sıhhi ve fenni şekilde havalandırmamak. 16- İşyerlerinde iştigal konusu haricindeki malzemeleri bulundurmak, satmak, ayrıca iştigal konusu haricinde faaliyetlerde bulunmak, 17- İşyerlerinde yangına karşı gerekli tedbirleri almamak, yeterli sayıda yangın söndürme cihazını kullanıma hazır halde bulundurmamak. 18- İşyerlerinde terazilerin Ölçüler Kanununa göre damgalanmış ve kontrolleri yapılmamış olması, bozuk, kırık ve ayarı bozuk teraziler kullanmak. 19- Belediyeye ait olup kiraya verilen park, bahçe v.b yerlerde Belediyece tasdik edilen fiyat tarifesi bulundurmamak, çerçevelenip görünür bir yere asmamak, 20- İşyerlerinde perakende olarak satışa arz edilen bütün malların üzerine veya o mala ait olduğu kolayca anlaşılacak şekilde yakınına görünür ve okunabilir şekilde etiket koymamak, malın niteliği icabı etiket koymaya uygun olmayan hallerde ise müşterilerin görebileceği bir yere, etiket muhteviyatını gösterir bir liste asmamak. Buna aykırı hareket edenler hakkında 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre işlem yapılacaktır, 21- Berber ve kuaförlerin kullandıkları aletlerin steril hale getirmek için gerekli sıvı veya steril cihazlarını bulundurmaması, hijyene uyulmaması. 22- Lokanta, pastane, cafe vb. yerlerde 2 nüshalı hesap pusulası kullanmamak, bir nüshanın istesin veya istemesin müşteriye vermemek, daha sonra getirilen her madde getiriliş sırasına göre birim fiyatı ile birlikte müşteri önünde pusulaya yazılması zorunlu olduğundan, işletmecilerin bu kurallara uymaması. 23- Seyyar simit, poğaça, börek ve tatlı satıcıları; önlük giymek el ve genel temizliklerine dikkat etmek, seyyar arabalarını temiz bulundurmak, arabalarının kırık dökük olmamasına dikkat etmek, sağlık karnelerini yanlarında bulundurmak ve arabalarına üretici fırının ismini asmak zorundadır. 24- Tüm işyerleri ve konutların sinek, haşere, fare vb zararlı hayvanların üremesi ve zararları konusunda gerekli önlemleri almaması. 25- İşyeri, dükkân ve mağaza sahiplerinin işyeri dışını ve yaya yollarını her ne suretle olursa olsun işgal etmek.

7 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM MADDE-14- PAZARYERLERİNDE UYULACAK EMİR VE YASAKLAR 1- Pazarcı esnafı Belediyeden Pazar Yeri Çalışma Belgesi alacaktır. Bu belge pazaryerinde hazır halde bulundurulacak ve istendiğinde görevlilere ibraz edilecektir. 2- Pazarcı esnafı kendilerine tahsis edilen pazaryerlerinin bir kısmını veya tamamını başkasına kiralayamaz veya devredemez. 3- Pazarcı esnafından gıda maddesi satanların ve yanlarında çalışan diğer personelin sağlık muayene cüzdanları bulunacak ve her 3 ayda bir sağlık muayenelerini yaptıracaklardır. Sağlık muayene cüzdanları istenildiğinde görevli memurlara gösterilmek üzere yanlarında bulunacaktır. 4- Pazarcı esnafı pazaryerini ve tezgâh yerini temiz tutacak, tezgâhından çıkan çöpleri etrafa atmayacak, uygun vasıfta çöp poşeti kullanacak ve tezgâh yerini çöpler poşetlenmiş ve etrafı temizlemiş olarak terk edecektir. 5- Pazarcı esnafı terazi kullanacak ve teraziler Ölçüler Kanununa göre damgalanmış ve kontrolleri yapılmış olacaktır. Bozuk, kırık ve ayarı bozuk teraziler kullanılmayacaktır. 6- Pazarcı esnafı satmış olduğu malzemeyi eksiksiz ve tam tartacak, yanlış tartarak vatandaşı aldatmayacaktır. 7- Pazarcı esnafı görevli memurlara ve müşterilere kaba ve rahatsız edici davranışlarda bulunmayacak, saygısızlık yapmayacak, her ne suretle olursa olsun yüksek sesle bağırıp çağırmayacaktır. 8- Pazarcı esnafı Belediye tarafından belirlenmiş olan pazar çizgilerinin dışına çıkmayacak, belirlenen çizgiler dışında tezgâh önlerine ve vatandaşların gelip geçtiği pazar ortasına malzeme koymayacaktır. 9- Bozulabilecek gıda maddeleri soğuk hava tertibatı olan dolaplarda muhafaza edilecek ve sıcaklık seviyesi uygun seviyede olacaktır. 10- Pazar yerlerinde ısınmak, aydınlanmak ve atık malzemeyi yok etmek amacı ile lastik, plastik, tahta, patlayıcı, parlayıcı vb. maddeler yakmak. 11- Pazarcı esnafı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine uygun hareket edecek, satmış oldukları malzemeleri bu Kanunda belirtilen hükümler çerçevesinde değiştirecek veya iade alacaklardır. 12- Pazar yerlerinde bağırmak ve megafon vb. aletler kullanarak etrafı rahatsız edici gürültü yapmak yasaktır. 13- Sebze pazarında faaliyet gösteren esnaflarımızın satmış olduğu sebze ve meyvelere her ürün için ayrı ayrı fiyat etiketi yerleştirmeleri; fiyat etiketi yerleştirmeyen sebze pazarı esnaflarına gerekli cezai müeyyidenin uygulanacaktır. 14- Belediye emir ve yasaklarını ihlal etmeyi alışkanlık haline getiren, özellikle aşağıda belirtilen suçları isleyenlerin Çalışma Belgeleri iptal edilerek pazarlardaki faaliyetlerine son verilecektir.

8 (a)deftere tabi olanlar, bir yıl içinde 5 defa fatura ibraz edemeyenler, (b)pazar çizgilerini ihlal edecek şekilde satış yapanlar ve malzeme koyanlar, (c) Hileli satış yaptığı ve Ölçüler Kanununa aykırı hareket ettiği tespit edilenler, (d) Çöp torbası kullanmayan ve tezgâh yerini temizlemeden bırakanlar, (e) Görevli memurlara ve müşterilere saygısız ve kaba davranışlarda bulunanlar, (f) Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine uymayanlar, (g) Açıkta satılması yasak olan malzemeleri satanlar ile soğuk hava dolabı Kullanması gerektiği halde kullanmayanlar, (i) Pazaryerini kiraya verenler ve devredenler, BEŞİNCİ BÖLÜM MADDE- 15-TEMİZLİK İLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1- Her ne suretle olursa olsun yerleri kirletmek, tükürmek, sümkürmek, çevreye çöp, süprüntü, kâğıt, meyve artıkları, yemiş kabukları ile inşaat artıkları vs. atmak, dökmek, etrafı kirletecek veya fena koku neşredecek deri, gübre, paçavra vs. sermek, dökmek, 2- Her türlü yıkımlarda, etrafı rahatsız edici toz ve toprakların etrafa yayılmasına mani olacak tedbirleri almamak, 3- Yol ve caddelerdeki kanalizasyon ve baca menfezlerini tıkayan veya fena koku neşreden maddeler atmak ve dökmek, kanalizasyon ve kanal temizliği için ruhsatsızbaca açmak, kanal veya kanal bağlantısı yapmak, 4- Binaların, abidelerin, yeraltı ve yerüstü geçitlerinin camilerin ve her türlü ibadet yerlerinin yüzlerini, duvarlarını, cadde ve sokaklarla tretuvarları tebeşir, yağlı boya, katran, vs. ile karalamak, şekil çizmek ve kirletmek. 5- Yol, meydan, parklar ve yeşil alanlarda bulunan çeşme, sebil ve havuzları kirletmek, havuz içine malzeme atmak, yüzmek, buralarda eşya ve hayvan yıkamak, sulamak, Yollara paspas atmak, 6- Her çeşit eşya ve malzemenin yükleme, boşaltma ve tamiri sırasında yerleri ve etrafı kirletmek, 7- Kapı, pencere, balkon, teras, hava ve ışık mahallerinden sokağa, caddeye, arsaya, bahçeye veya bitişik evlerin teraslarına ve damlarına çöp, süprüntü, paçavra, kâğıt, yemek artıkları, bulaşık veya çamaşır suyu atmak, dökmek, suları caddeye akacak şekilde çiçek sulamak ve halı yıkamak, 8- Binalardan dışarıya etrafı rahatsız edecek şekilde soba borusu çıkarmak, duman, is vb. şekilde etrafı kirletmek, 9- Her türlü temizlik, boya, tamirat ve tadilat işlerinde etrafı ve gelip geçenleri rahatsız etmemek için lüzumlu koruyucu tedbirleri almamak, 10- İzin verilen yerler dışında şehir şebekesi veya artezyenden suyun boşa harcanmasına neden olarak bahçe, balkon, merdiven ve araç yıkamak. 11- Umumi Tuvaletlerin dışında şehrin cadde ve sokaklarını kirletmek.

9 ALTINCI BÖLÜM MADDE-16- BELEDİYE VE KAMU MALINA ZARAR VERMEKLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1-Belediyeye ait yaya yollarını, asfalt, karo taşlarını, bordür taşlarını, kırmak, bozmak, tahrip etmek ve sıcak asfalta girerek vasfını bozmak.(yapılan hasar ayrıca hesaplanarak tahsil edilir.) 2-Yol ve caddelerdeki kanalizasyon ve baca menfezlerini tıkayacak atık veya fena koku neşredecek maddeler atmak ve dökmek, kanalizasyon kanal temizliği ve kanal bağlantısı için ruhsatsız baca açmak ve kazı yapmak, su bağlantısı için izinsiz kazı yapmak, kanalizasyon ve su borusunu kırmak, zarar vermek. (yapılan hasar ayrıca hesaplanarak tahsil edilir.) 3-Park ve bahçelerdeki her türlü eşya, oyuncak vb. malzemeleri bozmak, kirletmek, yerinden oynatmak, çizmek, kırmak, yazı yazmak. 4-Kamuya ait çeşmelerden kaçak su kullanmak, bunları kırmak, bozmak ve zarar vermek. 5-Şehirde bulunan anıtları kirletmek, çizmek, bozmak, tahrip etmek ve zarar verici davranışta bulunmak. 6- Şehir içerisindeki Belediyeye ait trafik sinyalizasyon ve aydınlatma lambaları, trafik işaret ve sokak levhaları, belediye ses yayın cihazları, kapı numaralarını, çeşme musluklarını, baca ve ızgara kapaklarını, çöp kutularını, sabit ve hareketli alet, edevat, araç ve tesisleri bozmak, otobüs durak ve tabelaları, çöp kutuları vb. kamu mallarını kırmak, bozmak, yerlerini değiştirmek. (yapılan hasar ayrıca hesaplanarak tahsil edilir.) 7- Mevcut su saatlerini ters bağlamak veya saatsiz su kullanmak. YEDİNCİ BÖLÜM MADDE-17- HAYVAN - HAYVAN BESLEME İLE İLGİLİ YASAKLAR 1-Meskûn mahal içerisinde büyükbaş, küçükbaş hayvan ve kümes hayvanı için açık ve kapalı besi olacak şekilde büyük barınaklar yapmak. 2- Belediyeden izin almadan, hayvan sağlık belgesi (menşei şahadetnamesi ) ve hayvan sağlık raporunu ibraz etmeden, hayvanları şehre sokmak veya bunları şehrin içinde bir yerden bir yere götürmek. 3- Belediyeye kaydı olmayan, veteriner karnesi bulunmayan kedi, köpek vs. hayvan bulundurmak. 4-Belediyeye kayıt yaptırılmış ve veteriner karnesi olsa dahi, etrafı rahatsız edecek şekilde kedi, köpek beslemek. 5-Belirlenen alanlar dışında hayvan satışı yapmak, meskûn mahal içerisinde hayvan gezdirmek, otlatmak. 6-Bulaşıcı hastalıklar neticesinde veya şüpheli olarak ölen hayvanları ilgili kurumlara bildirmemek, hayvan leşlerini gelişigüzel yerlere atmak. 7-Cadde ve sokaklara yığınlar halinde hayvan gübresi dökmek ve koymak. 8- Şehir içerisinde arı besiciliği yapmak.

10 SEKİZİNCİ BÖLÜM MADDE-18- TRAFİK İLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1- Yaya yol üzerine ve trafiğe kapalı olan yerlere izinsiz araç, motosiklet bisiklet vb. araçlarla girmek ve park yapmak. 2- İtfaiyeye ait yangın muslukları, Belediye araçlarının su aldığı depoları engelleyecek şekilde buralara park etmek. 3- Belediye denetimli toplu taşıma araçları haricindeki; köy minibüsleri, şehir içi servis araçları gibi araçların şehir içerisinde yolcu almaları, yolcu indirmeleri ve izin verilen yer dışına park etmeleri. 4- Motorlu araçlarla meskûn mahal içerisinde trafiği aksatacak ve tehlikeye sokacak hal ve hareketlerde bulunmak. 5- Galericilerin yol kenarına araç park etmesi ve dışarda araç yıkaması kesinlikle yasaktır. 6- Garaj ücretini ödemeden Otogardan hareket etmek. 7- Otogar mahallinde her ne suretle olursa olsun garaj disiplini ve düzenini bozacak hareketlerde bulunmak. DOKUZUNCU BÖLÜM MADDE-19- KALDIRIM ve YOL İŞGALİ İLE İLGİLİ EMİR ve YASAKLAR 1- Şehrimiz içerisindeki cadde ve sokaklarda yayaların gelip geçmesine tahsis edilmiş olan kaldırımlar, esnaflarımız tarafından ölçüsüzce işgal edilmektedir. 2- Bu işgaller, esnaflarımızın kendi velinimetleri olan müşterilerin çarşıda pazarda rahatça alışveriş yapmalarına engel olmaktadır. 3- Yaz aylarında izne gelen gurbetçi kardeşlerimiz, şehrimizin cadde - sokaklarının kaldırımlarının bu şekilde düzensizce işgal edilmesinden dolayı ilçemizden alış-veriş yapmayıp çevre şehirlere gitmektedirler. Bu durumdan bizatihi esnaflarımız, kendileri zarar görmektedirler. 4- Bundan böyle kaldırım ve yol işgallerine kesinlikle müsaade edilmeyecek ve müsamaha gösterilmeyecektir. 5- İlçemizde faaliyet gösteren manavlarımız dükkânlarının önüne kesinlikle tezgâh kurmayacaklardır. 6- Dükkân önlerindeki ağaç ve elektrik direklerine eşya asarak sergilemek yasaktır.

11 7- Dükkân önlerindeki araç üzerinde ve içinde ürün sergilenmesi kesinlikle yasaktır. 8- İlçemiz caddelerinde faaliyet gösteren oto galerilerimizin yol ve kaldırım işgallerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Araçlarını dükkânlarının içinde sergileyeceklerdir. Bu husus traktör alım-satımı yapan galericiler için de geçerlidir. 9- İlçemiz içinde faaliyet gösteren hububat tüccarları, zaman zaman cadde ve kaldırımları hububat dökerek işgal etmektedirler, bu tür işgallere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. 10- İlçemiz merkezinde bulunan sebze pazarında faaliyet gösteren esnaflarımızın Perşembe pazarı haricindeki günlerde tezgâh açan esnafların her bir m 2 için günlük 0,50 kuruş peşinen tahsil edilecektir. ONUNCU B Ö L Ü M MADDE 20- İLAN REKLAM ve GEZİCİ SATICILAR İLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1- Belediyesi sınırları içerisinde Zabıta Amirliğinden yazılı izin almadan sabit veya hareketli ilan reklam unsuru konulamaz. 2- Belediyenin izni olmadan, herhangi bir şekilde süreli ya da süresiz, tanıtım amaçlı stant kurulamaz, bilgi broşürü veya el ilanı dağıtılamaz. 3- Cadde ve sokaklardaki elektrik, aydınlatma vb. maksatla konulmuş direklere ilan, reklâm, fiyat etiketi, tabela vb. asmak ve yapıştırmak, 4- Fuar alanı, park, meydan ve umuma mahsus yerlerde, belediyeden gerekli çalışma izni almadan, stant açmak ve gösterilen yerler dışında faaliyet göstermek, 5- Belediyelerin almış olduğu ilan reklam kurallarına aykırı hareket edilemez. 6- Gezici olarak izinli satış yapanlar, sattıkları malı nereden aldıklarını belirten alış faturasını daima yanlarında bulunduracak ve görevli personele göstereceklerdir. 7- Belediye Başkanlığı Zabıta Amirliğinden Gezici Satıcı İzni almadan satış yapılamaz 8- Gezici satıcılar ilçe sınırları içerisinde kesinlikle mikrofon ve megafon kullanmayacaklar. 9- Gezici satıcılar ve seyyar satıcılar camii önlerinde satış yapması kesinlikle yasaktır.

12 ONBİRİNCİ BÖLÜM MADDE 21- İMAR İLE İLGİLİ EMİR VE YASAKLAR 1- İnşaatların görünür alanlarına tanıtıcı levha asmamak veya bu levhalar üzerinde gerekli bilgileri bulundurmamak, 2- Binaların tamamını veya kör cephe dâhil herhangi bir cephesini kısmen veya tamamen sıvasız veya boyasız bırakmak, (yapılmadığı takdirde belediyece yapılarak, masrafları mal sahibinden tahsil edilir.) 3- Her türlü bina, apartman ve işyerinden sokağa, ışıklığa ve komşu yan parsellere tecavüz edecek şekilde baca çıkarmak, 4- İlçe merkezi ve ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm mahalleler dâhil olmak üzere mücavir alan dışında, büyük ve küçükbaş hayvan beslemek, ağıl ve ahır yapmak, yine şehir içinde bulunan ev ve apartmanların bahçelerinde veya farklı yerlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde kümes hayvanlarının beslenmesine mahsus yerler yapmak, (daha önce ruhsatlı yapılmış yerler hariç) 5- İnşaat halindeki tamamlanmamış binalar, yıkılacak derecedeki binalar ile içinde oturulamayacak kadar harabe yapılar için sahipleri tarafından gerekli emniyet tedbirlerinin alınmaması, 6- Meydan, yol ve yaya kaldırımlarında; her türlü tamirat ve hafriyatta, gerekli emniyet tedbirlerinin alınmaması ve gerekli levha ve işaretlerinin konulmaması, 7- Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde, yapılan hafriyat, altyapı, inşaat vb. çalışmalar esnasında; açılan çukurların, çökeltme havuzlarının ve sarnıç, kuyu, kireç kuyusu, mahzen vb. çukurların; üzerlerini kapatmamak, etrafına gerekli emniyet tedbirlerini almamak, 8- Belediyeden hafriyat izin belgesi almadan hafriyat yapmak. 9- Mesken ve işyerleri önüne proje dışı ilave sundurma ve benzerlerini yapmak, 10- Yaya ve araç trafiğini aksatacak biçimde, mülkiyet sınırı dışına taşarak, merdiven veya kademeli girişler yapmak, 11- Mesken ve işyerlerinin dış cephelerine takılan klimaların sularını ve balkon korkulukları ile pencere dışına konulan saksıların sularını açığa akıtmak, 12- Binalardan dışarıya çıkan soba borusu, baca, kanalizasyon, fosseptik ve her türlü sanayi sularının, akıntı ve sızıntısını önlemeye yönelik tedbir almamak, 13- Cadde, sokak ve kaldırımlara izin almadan, izin alınsa bile gerekli güvenlik tedbirlerini almadan kömür, kum, çakıl, vb. malzeme dökmek veya bekletmek, 14- Konutlarda, bodrum ve emsali yerlerde kolaylıkla yanabilen şeyleri biriktirmek, koku yapıcı maddeleri depo etmek, konut ve işyerlerinde hurda eşya ve atıklarını izin almadan yakmak, 15- Binalar yıkılırken gerekli güvenlik önlemlerini almamak, 16- Boş arsa içinde çadır veya buna benzer barakalar yapmak. (Arsadaki olumsuzluklar arsa sahibi tarafından ihtara rağmen giderilmediği takdirde Belediye tarafından gerekli düzenlemeler yapılır ve masrafları ilgilisinden tahsil edilir)

13 ONİKİNCİ BÖLÜM YÜKÜMLÜLÜK 5393 Sayılı Belediye Kanununun 13. maddesine göre Belediye sınırları içinde oturan, bulunan veya ilişiği olan her şahıs; Belediyenin Kanunlara dayanan kararlarına, emirlerine ve duyurularına uymakla yükümlüdür. MADDE 22- YÜRÜRLÜK Bu yönetmelik hükümleri n kabulü ile ilan memurluğundan ve Belediyesi resmi sitesinde yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. MADDE 23- CEZAİ HÜKÜMLER Bu yönetmenlikte belirlenen kurallar ile emir ve yasaklara uyulup uyulmadığını denetlemek, kurallara aykırılık halinde ilgilisini men etmek ve hakkında yasal işlem yapmak üzere Belediye Zabıtası yetkili ve görevlidir. Bu yönetmenlikte belirlenen kurallara aykırı davrananlar hakkında 1608 sayılı Umuru Belediyeye müteallik Ahkâmı Cezaiye Hakkında 16 Nisan 1340 Tarih ve 486 Numaralı Kanunun Bazı Maddelerini Muaddil Kanunun birinci maddesi gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesine (emre aykırı davranış ) göre idari para cezası ve yasaklanan faaliyetin menine karar verilir. Ayrıca yasaklanan faaliyetin menine karar verilir. Bu kararda özel veya tüzel kişiye olumsuzluğun giderilmesi için belli bir süre de verilebilir. Belediye Encümeni, Belediye Zabıtası vs. ile edilen/edilecek kararında belirli bir fiilin muayyen bir süre zarfında yapılmasını da emredebilir. Emredilen fiilin ilgili kişi tarafından yapılmaması halinde masrafları % 20 zammı ile birlikte tahsil edilmek üzere belediye tarafından yerine getirilir. Bu madde hükümleri ilgili özel kanunlarda ayrıca hüküm bulunmayan hallerde uygulanır. MADDE 24- YÜRÜTME Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür. Belediyemiz Zabıta Amirliği nce hazırlanan Zabıta Tembihnamesi okunduğu şekilde olup kabul edilerek onaylanmasını açık oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler, kabul etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. İhsan DEMİRYÜREK Yusuf DEMİRCİER Yaşar AKKUŞ Meclis I. Başkan Vekili Katip Üye Katip Üye

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönetmelik; kanun, nizam ve ilgili diğer mevzuatın, Belediyelere

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Küçükçekmece Belediye sınırları içerisinde

Detaylı

Meclis Karar Tarihi 04.03.2008 Meclis Karar Sayısı 4 Yürürlülük Tarihi 04.03.2008 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

Meclis Karar Tarihi 04.03.2008 Meclis Karar Sayısı 4 Yürürlülük Tarihi 04.03.2008 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1- Gerekçe: G İ R İ Ş 1580 Sayılı Belediye Kanununda yeni düzenlemeler yapılmış ve bu kanunun yerini 03.07.2005 tarihinde 5393 Sayılı yeni Belediye Kanunu almıştır. 5393 sayılı Belediye Kanununun

Detaylı

SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ/ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ/ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM SÖĞÜTLÜ BELEDİYESİ/ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Tarihi ve Numarası: 06/05/2014-24 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Söğütlü

Detaylı

KAPAKLI BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

KAPAKLI BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar KAPAKLI BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatın, belediyelere yüklediği

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Sayfa 1 / 8 T.C. GERMENCİK BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Germencik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasakları

Detaylı

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İHTİSAS ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İHTİSAS ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İHTİSAS ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA AMİRLİĞİ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA AMİRLİĞİ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA AMİRLİĞİ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik

Detaylı

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar DENĐZLĐ BELEDĐYESĐ EMĐR VE YASAKLAR YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatın, belediyelere yüklediği

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KASIM 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA TEMBİHNAMESİ. MADDE 1- Bu Tembihnamenin amacı ilçenin düzen ve esenliğini sağlamaktır.

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA TEMBİHNAMESİ. MADDE 1- Bu Tembihnamenin amacı ilçenin düzen ve esenliğini sağlamaktır. T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA TEMBİHNAMESİ MADDE 1- Bu Tembihnamenin amacı ilçenin düzen ve esenliğini sağlamaktır. MADDE 2- Bu Tembihname 20 / 05 / 1930 tarih ve 1498 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. EFELER BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. EFELER BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç; Madde 1 : Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

T.C. GÜNGÖREN BELEDİYESİ BELEDİYE EMİR,YASAK VE MÜEYYİDELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÜNGÖREN BELEDİYESİ BELEDİYE EMİR,YASAK VE MÜEYYİDELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÜNGÖREN BELEDİYESİ BELEDİYE EMİR,YASAK VE MÜEYYİDELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Güngören Belediye Meclisi nin 06.06.2008 tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanan işbu yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik

Detaylı

T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ- KAPSAM-DAYANAK AMAÇ: MADDE 1 Karşıyaka Belediye sınırları içerisinde

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmelik kanunların Belediyelere verdiği görevleri yerine getirmek, esenlik, sağlık

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Araç Kiralama Yönetmeliği İçindekiler 1.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, BAĞLAYICILIK, TANIMLAR VE HUKUKİ SORUMLULUK... 3 1.1. AMAÇ... 3 1.2. KAPSAM...

Detaylı

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4-

Kordon Yönetmeliği Yasal Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3- Tanımlar Madde 4- Kordon Yönetmeliği Atatürk Caddesinin (Birinci Kordon) Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı Arasında Yapılan Düzenleme ve Bu Alanın Kullanım Esaslarına Ait Yönetmelik Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

T.C. MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMİR VE YASAKLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, yerel hizmetler yönünden uygulanmasına gerek görülen kuralları ve bu kuralların

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI AVRUPA YAKASI ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI AVRUPA YAKASI ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI AVRUPA YAKASI ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1)

Detaylı

ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU

ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN ÇALIŞMALAR Zabıta Müdürlüğü ekipleri her gün mesai başlangıcında, hazırlanan günlük çalışma

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTO KİRALAMA İŞYERLERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 2017 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTO KİRALAMA İŞYERLERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 2017 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTO KİRALAMA İŞYERLERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 2017 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Madde 2 Madde 3 Madde 4 Amaç Kapsam Hukuki Dayanak

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

ZABITA YÖNETMELİĞİ Görev, Yetki ve Sorumluluk Görevleri MADDE 10 (1) Belediye zabıtasının görevleri şunlardır: a) Beldenin düzeni ve esenliği ile

ZABITA YÖNETMELİĞİ Görev, Yetki ve Sorumluluk Görevleri MADDE 10 (1) Belediye zabıtasının görevleri şunlardır: a) Beldenin düzeni ve esenliği ile ZABITA YÖNETMELİĞİ Görev, Yetki ve Sorumluluk Görevleri MADDE 10 (1) Belediye zabıtasının görevleri şunlardır: a) Beldenin düzeni ve esenliği ile ilgili görevleri; 1) Belediye sınırları içinde beldenin

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM BELEDİYE VERGİLERİ BİRİNCİ BÖLÜM MESLEK VERGİSİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM BELEDİYE VERGİLERİ BİRİNCİ BÖLÜM MESLEK VERGİSİ XI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...XI GİRİŞ I. BELEDİYENİN TANIMI...2 BELEDİYE GELİRLERİ...5 A. Genel Olarak...5 B. Öz Gelirler...9 C. Devlet Gelirlerinden Ayrılan Paylar...10 D. Borçlanma...12 E.

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

MAHALLİ İDARELER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ

MAHALLİ İDARELER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ Verginin Nevi BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI EMLAK VERGİSİ ORANLARI MAHALLİ İDARELER Bina Vergisi (meskenlerde) % 01 (bindebir) Bina Vergisi (diğerlerinde) % 02 (bindeiki) Arsa Vergisi % 03 (bindeüç) Arazi

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 19 04/05/ /05/2012

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 19 04/05/ /05/2012 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 19 04/05/2012-11/05/2012 1- İlçemiz genelinde huzur ve sükunu bozanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 14 Kişi Hakkında Tretuarı işgal etmekten,1

Detaylı

L A L A P A Ş A B E L E D İ Y E S İ E M İ R V E Y A S A K L A R Y Ö N E T M E L İ Ğ İ

L A L A P A Ş A B E L E D İ Y E S İ E M İ R V E Y A S A K L A R Y Ö N E T M E L İ Ğ İ L A L A P A Ş A B E L E D İ Y E S İ E M İ R V E Y A S A K L A R Y Ö N E T M E L İ Ğ İ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik; Lalapaşa Belediyesi Zabıta Memurluğunun

Detaylı

TEKİRDAĞ / KAPAKLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanımlar ve Hukuki

TEKİRDAĞ / KAPAKLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanımlar ve Hukuki TEKİRDAĞ / KAPAKLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanımlar ve Hukuki Bağlayıcılık. AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmelik, Kapaklı Belediye Başkanlığı

Detaylı

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki.

MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. MECLİS KARAR ÖZETLERİ KARAR SAYISI- 1: Açılış Yoklamanın yapılması ve gündemin tetkiki. Çoğunluk olduğundan oturum açıldı, gündem tetkik edildi. KARAR SAYISI- 2: 2015 Yılı Kasım ayı meclis karar özetlerinin

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 49 09/12/2011-16/12/2011

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 49 09/12/2011-16/12/2011 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 49 09/12/2011-16/12/2011 1) 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 7 Kişi Hakkında Tretuarı işgal etmekten 3 Kişi Hakkında Emre Aykırı Davranıştan, 2 Kişi

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU - 2013 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ : -Belediye Zabıta Müdürlüğü Kadrosu; 1 Zabıta Müdür Vekili, 8 Zabıta Memuru, 1 Daimi İşçi (Zabıta Memuru) 7 Personel Destek hizmeti, 3 Daire Memuru

Detaylı

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR

2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR 2015 YILINDA UYGULANACAK TARİFELER VE HARÇLAR MADDE-1: BAHÇE ATIĞI TOPLAMA, TAŞIMA BE BERTARAF ÜCRETİ a) Kamyonlardan sefer başına 195,00 TL b) Traktörlerden sefer başına 80,00 TL MADDE-2: MAKİNA KİRALAMA

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. İKİNCİ BÖLÜM Belediye Emir Ve Yasakları BABAESKİ BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. İKİNCİ BÖLÜM Belediye Emir Ve Yasakları BABAESKİ BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BABAESKİ BELEDİYESİ EMİR VE YASAKLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatın, belediyelere yüklediği

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

XI. BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI

XI. BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI XI. BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI Verginin Nevi EMLAK VERGİSİ ORANLARI Oranı Bina Vergisi (meskenlerde) % 01 (bindebir) Bina Vergisi (diğerlerinde) % 02 (bindeiki) Arsa Vergisi % 03 (bindeüç) Arazi Vergisi

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 13 23/03/ /03/2012

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI: 13 23/03/ /03/2012 ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 13 23/03/2012-30/03/2012 1- İlçemiz genelinde huzur ve sükunu bozanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 12 Kişi Hakkında Tretuarı işgal etmekten,9

Detaylı

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI Verginin Nevi Bina Vergisi (meskenlerde) Bina Vergisi (diğerlerinde) Arsa Vergisi Arazi Vergisi BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI EMLAK VERGİSİ ORANLARI Oranı % 01 (bindebir) % 02 (bindeiki) % 03 (bindeüç) %

Detaylı

T.C. BİGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİGA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ NİSAN 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ NİSAN 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ NİSAN 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

T.C. B U R S A KESTEL BELEDİYESİ EMİR ve YASAKLARINI BELİRLEYEN ZABITA YÖNETMELİĞİ

T.C. B U R S A KESTEL BELEDİYESİ EMİR ve YASAKLARINI BELİRLEYEN ZABITA YÖNETMELİĞİ T.C. B U R S A KESTEL BELEDİYESİ EMİR ve YASAKLARINI BELİRLEYEN ZABITA YÖNETMELİĞİ A - AMAÇ : Bu yönetmelik, belde sakinlerinin huzur ve esenlik içinde yaşamaları, halkın sağlığını korumak ve belde düzenini

Detaylı

T.C. PAMUKKALE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLAR YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler

T.C. PAMUKKALE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLAR YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler T.C. PAMUKKALE BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLAR YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, yerel hizmetler yönünden uygulanmasına gerek görülen kuralları ve bu kuralların

Detaylı

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜZ (0422)-238-39-29) Telefonundan Veya Belediyemiz Çağrı Merkezi ( 444 8 9 10 )

Detaylı

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Meskenlerin Haiz Olacakları Sağlık Şartlarına Ait Talimatta bu şartlarla ilgili hususlar belirtilmiştir.

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Meskenlerin Haiz Olacakları Sağlık Şartlarına Ait Talimatta bu şartlarla ilgili hususlar belirtilmiştir. Meskenler ve Umuma Mahsus Binalar Sağlığı Hakkında Genelge Tarihi:01.05.2000 Sayısı:5844-2000/33 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100TSH0100005-5844 KONU : Meskenler

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

dışarıya müzik yayını yapmak yasaktır. MADDE 11 : Binalardan sokaklara pis koku yaymak yasaktır. MADDE 12 : Zincirsiz ve bağsız köpek gezdirmek

dışarıya müzik yayını yapmak yasaktır. MADDE 11 : Binalardan sokaklara pis koku yaymak yasaktır. MADDE 12 : Zincirsiz ve bağsız köpek gezdirmek ZABITALARIN GÖREV VE YETKĐ ALANLARINDA ĐŞLENEN KABAHATLER KARŞILIĞINDA UYGULANABĐLECEK OLAN ĐDARĐ YAPTIRIM TÜRLERĐ VE SONUÇLARI YÖNETMELĐĞĐ 1. BÖLÜM AMAÇ: MADDE ;1 - Bu Yönetmelik 5393 sayılı Belediye

Detaylı

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı,nün teşkilat

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

Yazışmalar, Talep ve Şikayetler, İlan,Rapor

Yazışmalar, Talep ve Şikayetler, İlan,Rapor ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ Yazışmalar, Talep ve Şikayetler, İlan,Rapor Birim içi yapılan yazışmalar: 1019 Resmi Kurumlarla yapılan yazışmalar: 1102 BİMER: 83 Talep ve Şikayetler: 2621 Sel mağduru olan vatandaşların

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Satın Alma

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

T.C. KONYAALTI BELEDİYESİ ZABITA TEMBİHNAMESİ

T.C. KONYAALTI BELEDİYESİ ZABITA TEMBİHNAMESİ T.C. KONYAALTI BELEDİYESİ ZABITA TEMBİHNAMESİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik İlçe sakinlerinin huzurlu ve sağlıklı bir düzen içinde

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI MECLİSTE BULUNANLAR

SANDIKLI BELEDİYESİ MECLİS KARAR KAĞIDI MECLİSTE BULUNANLAR Belediye Başkanı: İsmail ELİBOL, Üye: Mevlüt ÖZÇINAR, Osman AKŞİT, Cemal ÖZ, Hakan BOLCAL, Yakup SÖNMEZ, İbrahim POYRAZ, Hasan MUTLU, Yunus AÇIKGÖZ, Mehmet ALTINTAŞ, İsmail ARIK(Bulunmadı), Ahmet PERÇİN,

Detaylı

T.C. ÇAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 38 23/09/ /09/2011. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 38 23/09/ /09/2011. Feruz KUTSAL. Zabıta Müdürü ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK İNTERNET FAALİYET SAYI: 38 23/09/2011-30/09/2011 1. 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 18 Kişi Hakkında Trotuarı işgal etmekten,4 Kişi Hakkında Emre Aykırı Davranıştan, 1 Kişi

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2015 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2015 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2015 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖRDES BELEDİYE BAŞKANLIĞI BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar: MADDE 1- Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatın,

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

(21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) : Konya Büyükşehir Belediyesini

(21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) : Konya Büyükşehir Belediyesini (21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLARI YÖNETMELĠĞĠ

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLARI YÖNETMELĠĞĠ TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI EMĠR VE YASAKLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatın, belediyelere yüklediği

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar no: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu;

01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu; A) Sağlık Ve Temizlik Durumu 01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu; ( ) Yeterli ( ) Yeterli Değil 02. Tezgâhın üzeri mermer, fayans, paslanmaz çelik veya benzeri

Detaylı

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: 3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE DÜZENLENMİŞ BULUNAN İMAR YÖNETMELİKLERİNE SIĞINAKLARLA İLGİLİ EK YÖNETMELİK Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi: 3194-3.5.1985 Resmi Gazete

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİR CETVELİ - B (TASARI) (ÖRNEK: 15) I II III IV V AÇIKLAMASI Tasarı Bütçesi. 1 Vergi Gelirleri 25.000.

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİR CETVELİ - B (TASARI) (ÖRNEK: 15) I II III IV V AÇIKLAMASI Tasarı Bütçesi. 1 Vergi Gelirleri 25.000. 1 Vergi Gelirleri 25.000.000,00 3 Dahilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri 12.349.800,00 9 Dahilde Alınan Diğer Mal ve Hizmet Vergileri 12.349.800,00 51 Eğlence Vergisi 900.000,00 1 Biletle Girilmesi Zorunlu

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI MÜDÜR MÜDÜR?? YARDIMCISI AMİRİ KOMSERİ MEMURU A MERKEZ BÜRO AMİRLİĞİ B EVRAK EKİP AMİRLİĞİ C TRAFİK-MOTORİZE D DENETİM E PAZAR SEYYAR EKİP AMİRLİKLERİ

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Çanakkale Belediyesi

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 01.09.2009 TARİH VE 107 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

Zabıta personelimizin Belediyemiz ve diğer Kamu Kurumlarının düzenlediği seminer ve bilgilendirme toplantılarına katılımı sağlanmıştır.

Zabıta personelimizin Belediyemiz ve diğer Kamu Kurumlarının düzenlediği seminer ve bilgilendirme toplantılarına katılımı sağlanmıştır. ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ Talas Zabıta Müdürlüğü Yönetmeliği ve Talas Belediyesi Zabıta Ceza Talimatnamesi hazırlanarak Belediye Meclisince onaylandıktan sonra kitapçık haline getirtilerek Zabıta memuru personelimize

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. MERSĠN AKDENĠZ BELEDĠYESĠ Zabıta Müdürlüğü

T.C. MERSĠN AKDENĠZ BELEDĠYESĠ Zabıta Müdürlüğü T.C. MERSĠN AKDENĠZ BELEDĠYESĠ Zabıta Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmenliğinamacı, Belediye Zabıta Müdürlüğü nün görev, yetki

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 03.02.2017 Sayısı 10 Özü İlçemizde Katı Atık Mobil Aktarma İstasyonunun yapılması hususunun görüşülmesi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Aliseydi TURHAN, A. Turan

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Karpuzlu

Detaylı

T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. BALIKESĠR EDREMĠT BELEDĠYE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Yapı Kontrol Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRIMLASI(B CETVELİ)

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRIMLASI(B CETVELİ) ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRIMLASI(B CETVELİ) 01 Vergi Gelirleri 25.000.000 3 Dahilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri 12.349.800 9 Dahilde Alınan Diğer Mal ve Hizmet Vergileri

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

T.C ÇAYCUMA BELEDİYESİ PAZARYERLERİ YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYCUMA BELEDİYESİ PAZARYERLERİ YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYCUMA BELEDİYESİ PAZARYERLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç: T.C. ÇAYCUMA BELEDİYESİ PAZAR YERLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Belediye ve mücavir

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 20.12.2013/218-1 BELEDİYE GELİRLERİ KANUNUNDA YER ALAN BAZI MAKTU VERGİ VE HARÇ TARİFELERİNİN BELEDİYE GRUPLARI İTİBARİYLE TESPİTİNE İLİŞKİN BAKANLAR KURULU KARARI YAYIMLANDI ÖZET : Belediye

Detaylı

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi kent merkezi, arkeolojik, kentsel sit alanlarında uygulama esasları EK MADDE (1)

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan günlük çalışma programı

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Amasya Belediyesi Ruhsat ve Denetim

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Temizlik İşleri

Detaylı