Bu toprakları Vatan Yapan ŞEHİTLERİMİZİ Saygıyla Anıyoruz... Yönetim Kurulu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu toprakları Vatan Yapan ŞEHİTLERİMİZİ Saygıyla Anıyoruz... Yönetim Kurulu"

Transkript

1 1

2 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Ocak - Şubat 2012 Sayı: 34 Yayın Sahibi Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Satılmış ÇALIŞKAN Genel Yayın Yönetmeni Yunus ATİKTÜRK Sorumlu Yazı İşleri Müdürü M. Ercüment ALDEMİR Yazı Kurulu Osman AYDIN Ali SELÇUK YÖNETİM YERİ Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Merkezi G.M.K Bulvarı 55/7 Maltepe - ANKARA Tel: (0312) Faks: (0312) tumemekder@tumemekder.org.tr web : Bu toprakları Vatan Yapan ŞEHİTLERİMİZİ Saygıyla Anıyoruz... YAYIN TARİHİ : YAYININ TÜRÜ : YAYGIN SÜRELİ YAYIN ARALIĞI : İKİ (2) AY YAYIN DİLİ : TÜRKÇE Grafik & Tasarım Sibel CEBE Basım Yeri: Özyurt Matbaacılık Büyük Sanayi 1. Cadde Süzgün Sok. No: 7 İskitler / ANKARA Tel: Fax : Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu

3 3 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ Satılmış ÇALIŞKAN Genel Başkan

4 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 4 HAK VERİLMEZ ALINIR Yunus ATİKTÜRK II. Başkan Tarihte başlayan haklı hak mücadelemiz nihayet sonuçlanmak üzere. Ancak biz toplumun dengesi, hayatın tecrübeli ve her zaman devletin milletin yanında olan şükretmesini bilen emekliler. Yine ihmal ediliyoruz yine hakkımız olanı tam alamıyoruz. Biz çoğumuz aktif çalışma hayatından çekilmiş ama geçim standartlarından dolayı ömrümüzün kalan yıllarında huzuru ve rahatı bulmak yerine büyük bir kısmımız çalışmak zorunda kalıyor. Yıllardır dondurulan veya verilen küçük dilimli, enflasyonun bile altında kalan maaş zamları ile eriyen emekli maaşları ile yaşamaya çalışan emekliler. Bugün rahat koltuklarında oturan bürokratlar, modern fabrikalarda çalışan işçiler büyüyen Türkiye nin idari kadrolarında yer alan memurlar bürgün sizde emekli olacaksınız ve bizim mücadelemizi siz devralacaksınız bizim attığımız temeller üzerine mücadelenizi vereceksiniz ama ümit ederiz ki bunlara hiç gerek duyulmayacak imkân ve sosyal haklara sahip olursunuz. Bugün içinde bulunduğumuz durum itibari ile bu ülkeyi yönetenler sesimizi bir nebze duyurabildik ve yıllaradır verdiğimiz mücadele sonucunda intibah yasası çıktı ancak bu yine emekliye bir kadirlik yapılmıyor mu işçinin memurun sendikası var hükümetle masaya oturduğu andan itibaren anlaşmanın bittiği güne kadar olan hakları veya maaş farkları toplu olarak ödenirken yine emekliye yanlış yapılıyor ve yasallaşmış haklarımızdan doğan alacaklarımızı bile 2013 ocak ayına atıyorlar. Şimdi sizlere soruyorum bu adalet mi, bu ülkenin kalkınmasında bugünlere gelmesinde ömrünü vermiş insanlara yapılan bir yanlış değil mi? Bizde işçi veya memur sendikaları gibi sokaklara inseydik binlerce kamu görevlisini meşgul etseydik veya medya önünde her türlü hak arayışı veya taciz olaylarına girseydik acaba bizim hakkımız olan ama 2013 yılına atılan ödemelerimizi toplu alabilir miydik diye düşünmüyor değilim. Sizce yasallaştıktan itibaren toplu olarak intibah farklarımızı almak hakkımız değil mi? Bizce yıllardır bizden alınanlara haksızlıklara karşılık bu hak yıllardır geçim sıkıntısı içerisindeki emeklinin yüzünü güldürecek duasını alacak sıkıntılarını bir nebze çözecek bir davranış olurdu diyoruz ve takdiri bu ülkeyi yöneten arkadaşlarımıza ve evlatlarımıza bırakıyoruz.

5 5 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ Osman AYDIN Genel Sekreter

6 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 6 YURTTA SULH CİHANDA SULH M.Ercüment ALDEMİR Genel Mali Sekreter Bizler birçok ülkenin hasta adam diye adlandırdığı bir ülkeyi yoktan var etmiş, amma bu olayları yaparken içten ve dışarıdan tüm düşmanların haince hareketlerine maruz kalmıştık. Biz ulusça bunları unutmadık ve de unutmayacağız bu böyle bilinsin. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ne demiş YURTTA SULH CİHAN- DA SULH sözü tüm ülkelere yol gösterici olması lazımken maalesef bu böyle olmamaktadır. Ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda başka ülkeleri yok saymakta ve onları küçük görmektedirler. Ülkemiz ellerindeki kıt imkânlarla yedi düvele karşı çarpışıp ülkemizi savunmakta iken içerdeki yabancı meraklıları ve hain düşüncedeki hain çeteler ülkemizi içten vurmakta hatta yabancılarla beraber olup alçakça hareket etmekteydiler. Ama sağduyulu halkımız 7 den 70 e erkek, bayan demeden savaştık. Elindeki kıt silahlarla savaşırken aç-susuz ülkelerini kanının son damlasına kadar mücadele ettiler. Biz katliam yapmadık ülkemize karşı savaş açanlarla mücadele yaptık. Ülkemiz tam bir mozaiklerden kurulmuştur. Bir yanda Abazalar, Lazlar, Göçmenler, Kürtler, Arap asıllı vatandaşlar ve daha niceleri. Bir bakıyorsunuz camilerimizde mübarek ezan sesleri, kiliselerde çan sesleri var mı başka bir ülkede böyle çok renklilik? Zannetmem ki olsun. Ama hepimiz Türk vatandaşıyız ve bundan da gurur duyuyoruz. Bizler geçmişimizle gurur duyarken hiç kimseye zulüm etmedik. Edemeyiz de. Biz her zaman düşmüşün yardıma muhtaç olanın yanında olmuşuz. Eğer ülkemize elini dilini uzatan olmazsa bizlerde hiçbir şey yapmayız. Türkler daima barıştan yanayız, savaştan daima uzak durmuşuzdur. Fransa bile Kanuni Sultan Süleyman Han dan kralı için bizden yardım talep etmiştir. YURTTA SULH, CİHANDA SULH bizlerin düsturudur.

7 7 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ Ali SELÇUK Genel Eğt. Teşk. Sekreteri

8 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 8 GEÇ KALINMIŞ AMMA YİNEDE İYİLEŞTİRME Nazım ÖZTÜRK İstanbul Şube Başkanı YASASI Tarihinde 2000 öncesinde emekli olan ve gelişmekten pay almayan emeklilerin maaşlarında düzenleme yapan kanun yani İYİLEŞTİR- ME (intibak) yasası Meclisten geçmiş ve Tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızda onaylamıştır. Cumhuriyet tarihimizde emeklilerimizin uğradığı haksızlıkları emekli maaşlarındaki eşitsizliği yaşam stantlara göre düşük olduğunu göz önüne alınarak Büyük Millet Meclisi genel kurulunda bütün siyasi partilerimizin grup başkanları söz alarak emeklilerimizin uğradığı haksızlıkları ve maaşların düşük olduğunu dile getirip müzakeresi yapılmıştır. Emeklilerimizin uğramış olduğu haksızlıkları Parlemontomuz da Milletvekillerimizin tartışmasını ve intibak yasasının müzakeresinin yapılıp yasalaşması hususunda büyük emek sarf eden genel Başkanımız Sayın Satılmış ÇALIŞKANI İstanbul şube yönetimi olarak canı gönülden tebrik ediyor, başarının devamını diliyoruz. Değerli emekli arkadaşlarım yapılan mücadelelerde müzakerelerden doğru beyan ve inandırıcı hesaplamalar esastır. Bu nedenle genel başkanımız Sayın Satılmış ÇALIŞKAN ın hazırlamış olduğu haksızlığa uğramış emeklilerimizle ilgili ve intibak yasasının içeren taslak Sayın Çalışma Bakanımızın ve bakanlar kurulu tarafından kabul görmüş o taslak üzerinden müzakereler yapılmıştır. Bu genel merkezinin doğru ve başarılı çalışmanın bir örneğidir. Değerli emekli arkadaşlarım emeklilerin haklarını aramak uğramış olduğu haksızlıkları giderebilmek için elbirliği ve güç birliğine ihtiyaç vardır. Bu nedenle Türkiye genelinde şa yakın şubelerimiz şubelerimize emeklilerimizin emrinde hizmet vermektedir. Üye olmayan emeklilerimiz şubelerimize gelip üye olmalarını beklemekteyiz, Emeklilerimizin elbirliği ve güç birliği sağladığı zaman kazanan yine emeklilerimiz olacaktır. Bu vesile ile emekli hanımların kadınlar gününü kutlar bütün emeklilerimize sağlık esenlikler dilerim.

9 9 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ İYİLEŞTİRME YASASI Kazım BÜYÜKBAHÇECİ Kayseri Şube Başkanı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyin 2000 yılı öncesi işçi emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yapmış olduğu direktifle çalışmalar yapıldı, dernek genel merkezimizin de yapmış olduğu katkılarıyla mecliste kabul edildi ve Sayın Cumhurbaşkanımızda süratle onayladı. Peki, onaylanan İYİLEŞTİRME (İN- TİBAK) YASASI gerçekten 2000 yılı öncesi işçi emeklilerinin dertlerine çare oldu mu? Ayrıca Süper Emeklilerin 2 daire parası ödeyerek satın almış oldukları prim günlerine ne oldu onlar için ayrıca bir artış verildi mi? O zamanlar bu kişilerin sayısı bin civarlarında idi ya şimdi, beklide sayıları yarıya indi, onlardan bazıları eceli ile bazıları da intihar etti. Süper emekliler o paralarıyla altın ya da gayrimenkule yatırsaydılar hepsi zengin olurlardı. Amma ya şimdi? Ayrıca hastaneye, ilaca katkı payları vermekten iflahımız kesildi. Şimdi sayın yetkililerimizden ricamız bu katkı paylarının kesilmemesi, emekli olup ta çalışan emeklilerimizden kesilen SOS- YAL GÜVENLİK DESTEK PRİMLE- RİNİN alınmamasıdır. İntibak ile ilgili çalışmalarından dolayı Sayın Bakanımıza ve Genel Başkanımız nezdinde tüm yönetim kuruluna çok teşekkür ederim. Tüm emekli kardeşlerime Kayseri den selamlarımızı ve saygılarımızı sunarız.

10 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 10 KIYMETLİ Ali Rıza KAMANLI Kırıkkale Şube Başkanı EMEKLİ KARDEŞLERİM! Yıllarca emekli olarak derneğimizin üyesiydim. Daha sonra arkadaşlarımın istekleri doğrultusu ile merhum büyüğümüz Sayın Osman ERİM Beyin yerine Kırıkkale Şube başkanlığına seçimle geldim. Ekibimle anlayışla görevimize devam etmekteyiz. Amacımız genel merkezimizle el ele omuz omuza emekli kardeşlerimiz için canla başla yasalar çerçevesinde mücadele etmekteyiz. Tüm sivil kuruluşlar içerisinde daima birinci sırada yer almakta olan TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLE- Rİ DERNEĞİ her zaman işçi ve bağ-kur emeklileri için vermiş oldukları mücadele diğer sivil toplum kuruluşlarını geride bırakmaktadır. Tüm şubelerimiz genel merkezin önderliğinde il ya da ilçelerde derneğimizin flamasını gururla dalgalandırmayı hedeflemiş, günden güne şubelerinin sayısını çoğaltarak hedefine koşar adımlarla ilerlemektedir. Kıymetli emekli kardeşlerim başta genel başkanımız ve genel merkez yönetimi kurulu olarak İYİLEŞTİRME (intibak) TA- SARISI konusunda gece gündüz demeden çalışmakta, hazırlamış olduğu bu konu ile ilgili dosyaları tek tek ilgililere iletmektedir. Hükümetimiz ve bu konu ile ilgili birimlere bu konular anlatılmaktadır. Umarız ki Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Bey ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK Beyin yoğun çalışmaları sayesinde yıllardır dört gözle hasretle beklediğimiz İntibak (İYİLEŞTİRME) Yasa tasarısı yüce meclisten çıktı amma tam olarak istediğimiz gibi olmadı kanısındayım. Birçok işçi emeklisi de benimle aynı kanıda. Kırıkkale şube başkanı olarak tüm emekli kardeşlerimizi hürmetle selamlarım.

11 11 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ EMEKLİYE DUYURU Dar gelirli olan emekli arkadaşlarımızın kredi kartı kullanmadan ay sonunu zor getirmektedirler. Bu kredi kartlarına her yıl en azından 45(KIRK BEŞ) TL. Kart aidat parası aldıkları kamuoyunda bilinmekte ve zaman zamanda basında böyle bir aidatın haksız olduğu ifade edilmektedir. Tüketici hakları derneği olarak usulsüz olarak alınan bu aidatların, Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay kararları gereğince alınamayacağı açıklanmış ve kişilerin müracaatları halinde yıllarca geriye doğru ödemelerin alınabileceği açıklanmıştır. Nasıl bir dilekçe yazarak bu haksız kesilen aidatların alınması için örnek yazılmış dilekçe örneği aşağıya çıkartılmıştır. Bu dilekçeye göre talep etmeleri uygun olacağını, eğer dilekçeye 15 gün içerisinde menfi ve müspet cevap vermezlerse bankadan aldığınız dokümanlar ve evrakları bulunduğunuz İl ve İlçedeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmaları halinde Hakem Heyeti tüketici lehine olan kararını uygulamayan banka ya icra yolu uygulayabilecektir. DİLEKÇE ÖRNEĞİ..BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: Kredi kartı üyelik aidatının iadesi Hk. Bankanızın numaralı kredi kartı müşterisiyim. Her yıl bankanıza,anılan karta ait kredi kartı aidatı ödemekteyim. Ancak, çeşitli tüketici mahkemeleri ve Yargıtay kararıyla da Kredi kartı aidat ücretlerinin haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir. Ayrıca, bu konuda, Yargıtay 13.Hukuk Dairesince verilen ve ekte sunulan 2011/4736 esas ve 2011/11579 sayılı son karara göre ise söz konusu yıllık kart aidatının BK.125 Md ve HGK 2010/ sayılı kararı uyarınca on yıl geriye dönük olarak tüketiciler tarafından alınabileceğine ilişkin hükmü de kesinleşmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede ve yukarıdaki gerçekler doğrultusunda; 1-..yılla sınırlı olmak üzere şimdiye kadar bankanıza yaptığım kredi kartı aidatı ödentilerinin.. yıl geriye dönük olarak ve dökümünü içeren bir listenin tarafıma verilmesini. 2- yıl geriye dönük olarak benden kesilen yıllık kart ücretlerinin toplam miktarının yasal faizi ile birlikte defaten tarafıma iadesini, Aksi takdirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerinin bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollarla başvuracağımı bildiririm. Adı, Soyadı Saygılarımla,././2012 ADRES İMZA

12 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ YILININ İLK BAŞKANLAR KURULUNU YAPTIK cumartesi günü derneğimiz genel merkez toplantı salonunda 2012 yılının ilk başkanlar kurulunu gerçekleştirdik. Toplantıya genel sekreter Osman AYDIN beyin açılış konuşmasıyla başlandı. Daha sonradan genel başkan Satılmış ÇA- LIŞKAN ın konuşmasıyla devam edildi. Genel başkanımız günün konusu olarak İNTİBAK tasarısı hakkında şube başkanlarına bu tasarı ile ilgili geniş bir açıklama yaptı, şube başkanlarımıza bulundukları illerin iktidar ve muhalefet parti milletvekilleri ile konuşarak İNTİBAK konusun da sunduğumuz dosyaları iletmeleri ve bu konuda bilgilendirmelerini bildirdi. Dernek olarak komisyonlarda izlemekte olduğumuz ve tüm çalışmaları tek tek izahat etmiştir. Bütün şube başkanlarımız genel merkez yönetim kuruluna teşekkürlerini sunmuşlardır.

13 13 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ

14 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 14 Bandırma şubemiz dernek binasında gerçekleştirdiği genel kurulunda divan başkanlığını genel merkez başkanı Satılmış ÇALIŞKAN yapmıştır. Genel başkan ÇA- LIŞKAN üyelere derneğimiz faaliyetleri hakkında bilgiler vermiş ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur. Genel kurula genel merkez II. Başkanı Yunus ATİKTÜRK ve Genel Mali Sekreteri M. Ercüment AL- DEMİR de katılmışlardır. BANDIRMA ŞUBEMİZ GENEL KURULUNU YAPTI Yeniden Başkanlığa seçilen şube başkanı Halit ÖZ- DEMİR ve heyetine başarılar dileriz.

15 15 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ TURHAL ŞUBEMİZ AÇILDI Genel Merkez ve Ankara Şubesi yönetiminin katılımı ile Turhal İlçemizde yeni bir şubemiz açıldı. Günden güne yeni şubelerimiz bir çığ misali çoğalmakta ve emekli kardeşlerimizin yoğun ilgisi bize kuvvet vermekte amma kibirlenmeden böbürlenmeden yolumuza devem etmekteyiz. Şube başkanı Sayın Ahmet ATICI ve yönetiminin tertiplemiş olduğu şube açılımı kıymetli misafirlerimiz, üyelerimiz ve Turhal halkının yoğun katılımı ile Dualar eşliğinde açılmıştır. Açılış sırasında Genel Başkanımız Satılmış ÇALIŞKAN tüm üyelere derneğimizin kuruluş amaçlarını ve yapmış olduğumuz faaliyetler konusunda bilgiler vermiş ve en son İntibak tasarısı konusunda da bilgi alış verişinde bulunmuştur. Üyelerin teşekkürleri ile açılış töreni son bulmuştur. Açılışa katılan tüm üyelere, misafirlerimize ve açılışa çiçek yollayan tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.

16 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 16 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ KONAK ŞUBEMİZİN ZİYARETİ Derneğimizin İzmir Konak Şube başkanı Sayın Baki ARAT Bey ve yönetim kurulu AK Parti İl kadınlar kolu başkanı Sayın Özen KIZILIRMAK ve başkan yardımcısı Saliha BOZKURT hanımefendilere yapmış oldukları yardımlarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulunmuşlar ve plaket sunmuşlardır.

17 17 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BİZDEN HABERLER BİZDEN HABERLER BİZDEN HABERLER BİZDEN HABERLER BİZDEN HABERLER Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Körfez Şubemiz Şube Başkanı Cemil AKGÜN ve Yönetim Kurulu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. İbrahim KARAOSMANOĞLU ziyaret etti.

18 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ SAĞLIK KÖŞESİ 18 Yaşlılık Hastalıkları Geriatrik Psikiyatri Tıbbın gelişmesi ve yaşam koşullarının kolaylaşması sonucunda yaşama süresi uzamakta ve beraberinde çeşitli sorunlar da getirmektedir. Bu sorunların psikiatrideki önemi, beyin ve beyin damarlarında ki bozuklukların ve buna bağlı akıl hasta lıklarının 60 yaşından sonra daha cok görülmesidir. Dolayısıyla bunamalar, depresyonlar, nörotik reaksiyonlarla daha cok karşılaşılmaktadır. Yaşlılık demansları (kronik beyin sendromu) genellikle ilerleyicidir. İlk belirti genel likle yakın geçmişe ait olayların unutul ması ve zihin çalışmasının azalması şek linde başlar. Daha sonra konuşması anla şılmaz duruma gelen yaşlı kimse, en ba sit işleri yapamaz olur. Tam bir oryantasyon bozukluğu meydana gelir. Apati veya hafif öfori görülebilir. Halüsinasyonlar bir derecede biline bulutlanmasına ya da gör me bozukluğuna işaret eder. Bunama nedeni çoğunlukla damar sertleşmesidir. Akut konfüzyon yani bilinç kaybı sık sık görülür. Demansın erken safhalarında yahut bir krizden sonra emosyonel bozukluklara sık rastlanır. Or ganik hastalığın tersine bunların tedavisi mümkündür. Depresyon, dietle ilgili yeter sizliklere, vitamin eksikliği yahut elektrolit bozukluğuna yol açabilir. Beslenme yetersizliği, ise zayıflık, adinami ve organik hastalıklara neden olabilir. Bazı ilaçların çok kere yaşlı kimselerde istenmeyen yan et kileri de önemlidir. Nöroleptik denen ilaç lar, tansiyon düşüklüğüne, idrar tutukluğuna veya akut glokomaya sebep olabi lirler. Bazı tansiyon ilaçları (Metildopa) depresyona, müshil veya idrar söktürücü ilaçlar potasyum yetersizliğine ve buna bağlı genel güçsüzlüğe yol açabilir. Barbitüratlar, bromürler, antidiyabetik ilaçlar konfüzyon durumlarına neden olabilirler. Depressif yahut akıl dengeleri bozulmuş yaşlı kimseler doktora pek gitmezler. Ak rabaları ise onlara hasta değil, yaşlı gö züyle baktıklarından durumları ileri bir saf haya varıncaya kadar hekime götürmezler. Yaşlıların toplum içinde yararlı olmaları isteniyorsa, sosyal ihtiyaçlarının sağlan ması kadar, genel tıbbi bakımlarına da önem verilmelidir. Bu yardım gündüz bakımı, kısa süreli kli nik bakım veya iki ayda bir klinik bakım şeklinde olabilir. Yatalak olanlar, idrarla rını tutamayanlar bir sağlık kurumuna alın malıdır. Şiddetli emosyon yahut davranış bozuklukları gösteren hastaların ise bir nkıl hastanesinde tedavi edilmeleri gere kir.

19 19 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ ŞUBELERİMİZ ŞUBELER AD-SOYAD DER. TEL.NO. CEP TELEFONLARI GENEL MERKEZ GENEL BAŞKAN GENEL MERKEZ GENEL MERKEZ FAX ADANA AHMET KAHRAMAN AFYON SELAHATTİN KÖRLEK ANKARA SATILMIŞ ÇALIŞKAN ANKARA/BEYPAZARI MUZAFFER AYIK ANKARA/ÇAYIRHAN ORHAN ALPER ANKARA/POLATLI H.RAHMAN TETİK ARTVİN HÜSEYİN BİLGİN BALIKESİR ALİ RIZA ÇETİN BALIKESİR/BANDIRMA HALİT ÖZDEMİR BARTIN/KOZCAĞIZ İBRAHİM ALBAYOĞLU BARTIN/KUMLUCA MEHMET GİRİTLİ BİLECİK/BOZÖYÜK NECMİ ÖZ BİNGÖL HACI AKBULUT BOLU İSMAİL BAYRAKÇEKEN BURSA ZEKİ ERCAN DENİZLİ KAMİL KÜNARLIOĞLU DÜZCE FERİDUN ALGANOĞLU ELAZIĞ MEHMET KAYABAŞ ESKİŞEHİR BEKİR ACAR GAZİANTEP AHMET DAŞ ISPARTA/YALVAÇ ALİ UĞURTAY İSTANBUL/EYÜP İLHAN KARATAY İSTANBUL/KARTAL NAZIM ÖZTÜRK İZMİR/BAYRAKLI HÜSEYİN KAYA İZMİR/ÇİĞLİ İHSAN AKSOY İZMİR/KONAK BAKİ ARAT KARABÜK ORHAN BAŞESKİ KASTAMONU/KÜRE ŞERAFETTİN ÇETİN KAYSERİ KAZIM BÜYÜKBAHÇECİ KIRIKKALE A. RIZA KAMANLI KIRŞEHİR ALİ SELÇUK KIRŞEHİR/MUCUR İBRAHİM TATLISU KOCAELİ ALİ GENÇ KOCAELİ/KÖRFEZ CEMİL AKGÜN KONYA OSMAN AYDIN KÜTAHYA/EMET HİMMET SEZGİN LÜLEBURGAZ HASAN KIRCI MALATYA MEHMET TANGÜNER MANİSA/ALAŞEHİR HÜSEYİN ÖZKAN MERSİN/SİLİFKE BEDRİ SAPANCI NEVŞEHİR/AVANOS İBRAHİM SERMET SAKARYA/ARİFİYE KUDDÜS TAŞ SAMSUN ABDULLAH EREN ŞANLIURFA ŞIH MÜSLÜM CİVELEK TOKAT SAMİM ÜÇGIRAM TOKAT/TURHAL AHMET ATICI UŞAK AYTEKİN AKIN VAN NACİ ŞAHİN ZONGULDAK MUSTAFA SARIOĞLU ZONGULDAK/ALAPLI KAZIM UYSAL ZONGULDAK/DEVREK CEMİL KÖSELER ZONGULDAK/EREĞLİ MEHMET AKDENİZ ZONGULDAK/GÖKÇEBEY CEVAT BAŞ ZONGULDAK/GÖKÇEBEY CEVAT BAŞ

20 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ 20 İNSANA ŞİDDETE HAYIR! HAYIR!

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Yönetim Kurulu. TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Kasım - Aralık 2011 Sayı: 33 Yayın Sahibi. Özyurt Matbaacılık

Yönetim Kurulu. TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Kasım - Aralık 2011 Sayı: 33 Yayın Sahibi. Özyurt Matbaacılık 1 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Kasım - Aralık 2011 Sayı: 33 Yayın Sahibi Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Satılmış ÇALIŞKAN Genel

Detaylı

İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI

İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI İŞTE TIP FAKÜLTELERİNİ 2017 TUS BAŞARI SIRALAMALARI TIP FAKÜLTESİ TUS TEMEL PUAN TUS KLİNİK PUAN 49,23365 49,27767 ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) (Tam Burslu) 51,79166

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez.

2015 Konsensus. Tüm hakları saklıdır. Gizli, özel bilgi içerir. Konsensus un yazılı izni olmadan açıklanamaz veya üretilemez. EKİM 2015 1. Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri 2. Amaç 3. Künye 4. Siyasi Tercihler 1 Kasım 2015 5. Örneklem (lerin kimlerle yapıldığı) 2015 2 Konsensus un Geçmiş Seçim Tahminleri EKİM 2015 İstanbul

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitedeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 100211015 ADIYAMAN Acil Tıp K 3 100290052 ADIYAMAN Adli Tıp K 1 100290053 ADIYAMAN Çocuk Cerrahisi K 1 100211042 ADIYAMAN

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

İlk Müracaat Yeri : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

İlk Müracaat Yeri : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İkinci Müracaat Yeri : Adana Valiliği Adana Bölge Müdürlüğü İsim : Rıfat KALKAN İsim : Burhan TERZİOĞLU Adres : İnönü Cd. No:65 Seyhan/ADANA Adres : Adana Valiliği Tel : 0 322 352 57 22-359 91 72 Tel :

Detaylı

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE

RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE RUH HASTALARININ SEVK VE AYAKTAN TAKİPLERİ HAKKINDA GENELGE Temel Sağlık Hizmetleri G.M.Tarih:27.02.98 Sayı:2195 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI:B100TSH0140005/2195 KONU:Ruh

Detaylı

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) kodu D İL İLÇE TEŞ SINIF KD A 1 2 3 4 5 6 7 8 9 92 11 12 13 14 15 16 17 310010001 25215 ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE

Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE Hemşirelik (MF-3) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. ACIBADEM Ünv. (İSTANBUL) (TB) Özel 40800 48700 389,6254 380,2946 6 6 6 6 ŞİFA Ünv.

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2015-ÖSYS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI *** LÜTFEN TERCİHLERİNİZİ BELİRLEMEDEN ÖNCE BAKINIZ KOŞULLARINI OKUYUNUZ. PROGRAM PROGRAM ADI SÜRE

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 KAYFOR 15 02 KASIM 2017 ISPARTA TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 HM KİRİŞ & H GÜL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1 Yerleştirme KURUM ADI ADI 310010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 86,60289 86,60289

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ

Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ Anket Durumu : Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlanmadı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016 Sayı: 236 Yıl:20 Temmuz 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06100 Balgat/Ankara Tel : 0.312 295 30 00 Faks : 0.312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yeni Seçilen

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-ÖSYS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI *** LÜTFEN TERCİHLERİNİZİ BELİRLEMEDEN ÖNCE BAKINIZ KOŞULLARINI OKUYUNUZ. KODU PROGRAM ADI KONTENJAN

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA İZMİR GAZİANTEP ANKARA MERSİN ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK ÇANAKKALE HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ YALOVA AYDIN EDİRNE ANTALYA KAYSERİ ISPARTA BOLU UŞAK BİLECİK

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 3A GAZİ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Adalet MYO Adalet YGS-3 388,141 427,210 50 3A AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANTALYA Adalet MYO Adalet

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT.

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 84,54093 84,54093 110140001 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ (ERZURUM MERKEZ Merkez) 7 0 78,00955 78,32632 110180001 BAYBURT

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA ANKARA ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK EDİRNE ANTALYA HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ KAYSERİ SAKARYA YALOVA AYDIN BALIKESİR ISPARTA BOLU KIRIKKALE BİLECİK ORDU

Detaylı

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR 901311321 11111 ADALET BAKANLIĞI ANKARA 4 901311551 11112 MALİYE BAKANLIĞI ANKARA 5 901311828 11113 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA 3 901311436 11114 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralaması 2017 2018 Taban ları ve Başarı Sıralaması Üniversite Adı Fakülte Adı Bölüm Adı Taban Türü Kont. Yerl. Koç Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi (Bk. 789) Uluslararası (İngilizce) (Tam Burslu) MF-3

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KADRO KODU KURUM ADI KADRO UNVANI 30020125061 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,04434 77,04434 30020125063 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (KIRŞEHİR / MERKEZ - Merkez)

Detaylı

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında 81 ilde bulunan 122 okulun makine/teçhizat donanım ihtiyaçları karşılanmıştır. Bununla birlikte proje çerçevesinde verilecek

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ARALIK 2016 Bu eserin tüm telif hakları Samsun Ticaret ve Sanayi Odası na aittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası nın ismi kaydedilmek koşulu ile alıntı yapmak

Detaylı

TASARI AKADEMİ YAYINLARI

TASARI AKADEMİ YAYINLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile ve Tüketici Bilimleri 4 EA 2 4 249412 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 4 EA 5 15 220 228166 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL

PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL PROGRAM EKİNİN GAYRİ RESMİ ÇEVİRİSİDİR. E K L E R EK 1.1... 4 DAİMİ İKAMET EDENLERİN SAYISI, TOPLAM NÜFUS, İLLERE GÖRE ŞEHİR VE KIRSAL YERLEŞİMLERDEKİ NÜFUS %'Sİ... 4 EK 1.2... 6 KİŞİ BAŞI REEL GSYİH,

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

EKPSS-2015/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2015/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) Kadro Kodu Kurum Adı Kadro Adı Yerl. 290220001 ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMİ (BURSA / MERKEZ - Taşra) 1 1 0 75,76029 75,76029 290220003 ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

Naili Moran Türkiye Atletizm Şampiyonası

Naili Moran Türkiye Atletizm Şampiyonası Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : İzmir Kategori : 14 Yaş Erkekler Tarih : 30 Haziran.1-2 Temmuz 2017 Katılan Sporcu Sayısı : 66 Yarışma : Cirit Atma

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 30 MART 2014 30 MART 2014 AraştırmaHakkında Araştırma, 30 Mart 2014 günü, Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) yöntemi ile mahalli seçimlerde oy kullanan toplam 1383 seçmen ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (MF-4) ÜNİVERSİTE D/Ö 2015 2014 2015 2014 2015 2015 2014 2014 B.SIRA B.SIRA T.PUAN T.PUAN KON. YER. KON. YER. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (İngilizce) Devlet 372 440

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) BURSA KOCAELİ İZMİR MERSİN İSTANBUL ANKARA ESKİŞEHİR ÇANAKKALE DENİZLİ ZONGULDAK ANTALYA KONYA MUĞLA MANİSA HATAY BALIKESİR EDİRNE TEKİRDAĞ YALOVA SAKARYA

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün -

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün - YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 205 BAŞARI SIRASI 205 TABAN PUANI Aktüerya İstanbul Devlet Marmara Üniversitesi Örgün Basım

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 310010002 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 67,37392 67,37392 310040001 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZYOTERAPİST (AFYONKARAHİSAR MERKEZ Merkez) 1 0 77,44521

Detaylı

Naili Moran Türkiye Atletizm Şampiyonası

Naili Moran Türkiye Atletizm Şampiyonası Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : İzmir Kategori : 14 Yaş Erkekler Tarih : 30 Haziran.1-2 Temmuz 2017 Katılan Sporcu Sayısı : Hava Sıcaklığı : 66 1.Gün 41 C 2.Gün 44 C 3.Gün Yarışma

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

TERÖRÜ LANETLİYORUZ! Şüheda göğdesi, bir baksana, dağlar, taşlar.. O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ! Şüheda göğdesi, bir baksana, dağlar, taşlar.. O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar. 1 TERÖRÜ LANETLİYORUZ! TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Ağustos - Eylül 2011 Sayı: 32 Yayın Sahibi Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan

Detaylı

SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI ( PUANLARI VE PUAN TÜRLERİNİ DİKKATE ALMAYINIZ ) Program Adı

SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI ( PUANLARI VE PUAN TÜRLERİNİ DİKKATE ALMAYINIZ ) Program Adı SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI ( PUANLARI VE PUAN TÜRLERİNİ DİKKATE ALMAYINIZ ) Program Adı Puan Genel Yerleşen Türü Kontenjan Aday Sayısı Min Puan Mesleki

Detaylı

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 2 Afyon Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik , AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 2 Afyon Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik , AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 1 PROGRAM ADI (2) 0,12 BAŞARI EN KÜÇÜK 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 2 Bolu Sağlık Yüksekokulu 3 Hemşirelik 150000 364,91641 1 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR

Detaylı

Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları ( Karşılaştırmalı)

Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları ( Karşılaştırmalı) Hemşirelik (MF-3 YGS-2) Taban Puan ve Başarı Sıralamaları (- Karşılaştırmalı) EN EN 1 ACIBADEM ÜNV (İSTANBUL)(Tam B) 7 7 MF-3 389,6254 385,0987 40800 58500 2 BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNV (İSTANBUL)(Tam B) 15

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

Tüm Emeklilerimizin Emekliler Günü Kutlu Olsun

Tüm Emeklilerimizin Emekliler Günü Kutlu Olsun 1 TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL ve YETİMLERI DERNEĞİ HABER BÜLTENİ Mayıs-Haziran 2012 Sayı: 36 Yayın Sahibi Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Satılmış ÇALIŞKAN Genel

Detaylı

Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı

Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı Toplumun Kamu Yönetimine ve Kamu Hizmetlerine Bakışı Fikret Adaman (Boğaziçi Üniversitesi) Ali Çarkoğlu (Sabancı Üniversitesi) Burhan Şenatalar (İstanbul Bilgi Üniversitesi) 1 Çalışmanın Yöntemi 8 Kasım-23

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail: info@pollmark.com.tr Ekim

Detaylı

2013-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2013-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KURUM ADI UNVANI 310010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ANBAR MEMURU (BOLU / MERKEZ - MERKEZ) 1 0 75,69951 75,69951 310010019 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - MERKEZ) 1 0 73,21259

Detaylı

2014-ÖSYS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI

2014-ÖSYS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI 2014-ÖSYS SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI PROGRAM KODU LÜTFEN TERCİHLERİNİZİ BELİRLEMEDEN ÖNCE AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ. PROGRAM ADI KONTENJAN ABANT

Detaylı