Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik..."

Transkript

1

2

3 Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik... Yangın, günlük hayatımızda gerek verdiği maddi zararları açısından, gerekse toplum ve insan üzerinde bıraktığı etkileri açısından, üzerinde ısrarla durulması ve mutlaka etkilerinin en aza indirilmesi gereken bir sorundur. AKSAY Yangın ve Güvenlik Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti yılında bu düşünce ile kuruldu. Kuruluş amacımız yangın sektöründe özellikle endüstriyel tesislerin korunması konusunda çalışmaktır. Temel amacımız, endüstriyel yangın tehlikelerine doğru ve akılcı çözümler üretmektir. Endüstriyel yangın tehlikelerine uygun çözümler üretirken, ulusal ve uluslararası kuralları uygulayarak bu kuralların gerektirdiği kalitede ve onaylara sahip ürünleri kullanarak çözüm üretmektedir. Temel hedefimiz sorun değil çözüm üretmektir. Bu yönü ile AKSAY Yangın, yetişmiş kadrosu, yurt dışı çözüm ortakları ve özel çözüm yöntemleri ile sektördeki yerini almıştır. Deneyimli kadrosu ile kendi içinde iş bölümü yapmış olup, malzeme satışı, sistem dizaynı ve projelendirme, teknik servis hizmetlerini farklı departmanları ile vermektedir. Faaliyet Alanlarımız Danışmanlık Sahada Risk Analizi Projelendirme Malzeme Temini Uygulama ve Montaj İşletmeye Alma Kontratlı Bakım hizmetlerini yürütmekteyiz. Ürünlerimiz Köpüklü Söndürme Sistemleri Sprinkler Sistemleri Gazlı Söndürme Sistemleri Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri Endüstriyel Gaz Algılama Sistemleri Davlumbaz Söndürme Sistemleri Kuru Tozlu Söndürme Sistemleri Hidrant Sistemleri Yangın Pompaları vb. konularında deneyimli kadrosu ve özel çözümleri ile hizmetinizdedir.

4 SULU SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Sprinkler sistemleri gelişen teknolojiye bağlı olarak artan yangın tehlikelerine karşı geliştirilmiş sulu söndürme sistemleridir: Islak Borulu, Kuru Borulu, Deluge (Baskın) ve Pre-Action sistem tiplerinden oluşmaktadır: AKSAY, RELIABLE SPRINKLER CO. firması işbirliği ile Sprinkler Sistemleri konusunda; Dizayn, Projelendirme, Malzeme Temini, Montaj - Devreye Alma ve Kontratlı Bakım konularında hizmetinizdedir. Sprinkler sistemlerinin doğru tasarlanması mal ve can emniyetinin korunması için kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu amaçla Saha Özelliklerinin Titizlikle incelenmesi Riskin Doğru irdelenmesi ve Belirlenmesi Koruma Standardının Belirlenmesi Koruma Yönteminin Belirlenmesi Su Kaynaklarının Belirlenmesi Sistemin Projelendirilmesi Sistemin Hidrolik Hesaplarının Yapılması Malzeme Seçimi ve Temini Montaj işlemlerinin Gerçekleştirilmesi Projeye Uygun Montaj Yapıldığının Kontrolü Test ve Devreye Alma Ürün Yelpazesi Islak Alarm Vanaları ve Aksesuarları Kuru Tip Alarm Vanaları ve Aksesuarları Deluge Vanalar ve Aksesuarları Pre Action Vanalar ve Aksesuarları Su Motor Gongları İtfaiye Bağlantı Ağızları Akış Monitor Switchleri Basınç Anahtarları Test ve Drenaj Vanaları O.S&Y Yükselen Milli Vanalar N.R.S Vanalar ve Post İndikatörler Kelebek Vanalar Check Vanalar Küresel Vanalar Debi Ölçer Cihazlar

5 SULU SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Sprinkler başlıkları Dik Tip (Upright) Sprinkler Sarkık Tip (Pendent) Sprinkler Konvansiyonel Sprinkler Sarkık Gömme Tip (Recessed Pendent) Sprinkler Duvar Tipi Yatay (Horizontal Sidewall) Sprinkler Duvar Tipi Dikey (Vertical Sidewall) Sprinkler Gizli Tip (Concealed) Sprinkler ELO Tip Sprinkler ESFR Tip Sprinkler Kuru Tip (Dry) Sprinkler Spray Nozullar Binanın kullanım amacı ve içerdiği risk dikkate alınarak yukarıda belirtilen sprinkler başlıkları tercih edilmektedir. Standart Tepkili, Hızlı Tepkili ve Geniş Koruma Etkili seçenekleri mevcuttur.

6 SULU SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Spray Nozullar Açık tip nozullar parlayıcı sıvı tehliklerine karşı, konveyorler, yatay kurutucular, trafolar, ve benzeri tehlikeleri korumak amacı ile kullanılır. Su-spreyi ile koruma son derece önemlidir. Koruma planlanırken kullanılacak nozul; Riskin doğru alanızı Nozul yerleşimi, Montaj yüksekliği, İstikamet veya boşaltma açısı, Boşaltma tipi (Spray, perdeleme vb.) Su basıncı, Rüzgar hızı ve yönü, v.b. değişken parametrelere bağlı olarak seçilir. Her sistem her bir nozul için gerekli boşalma özellikleri (kapasite, sprey kapsaması, sprey açısı v.s.) korunacak mevcut tehlike için hesaplanarak tasarlanır. Spray sistemler manual ve otomatik kumandalı tasarlanabilir. Spray Sistemlerin Kullanım Alanları ; Yakıt tankların koruması Yağ-dolu elektriksel cihazlar, Açık parlayıcı sıvı depolama ve proses ekipmanları, Kablo ve Tesisat Galerileri Yürüyen Merdiven ve Ekskalatörler Yatay sürekli kurutucuları Trafolar ve Jeneratörler Vb. endüstriyel uygulamalar ALARM TEST VALVE INBAL DELUG VALVE IN CAS FI F OPEN AN R TURN TO TO "O"O " ALARM TEST VALVE IN CAS FI F OPEN R TURNAN TO "O DLE " ALARM TEST VALVE INBAL DELUG VALVE IN CAS FI F OPEN AN R TURN TO TO "O"O " ALARM TEST VALVE IN CAS FI F OPEN R TURNAN TO "O DLE "

7 YANGIN DOLAPLARI TS EN 671-1'e Uygun Yangın Dolapları Hortum serme ve bağlama gibi eğitimlere sahip olmayan personelin bulunduğu yapılarda kullanılan ve hortum uzunlukları 30 metreye kadar olan dolap çeşitleridir. Özel durumlarda hortum boyları uzatılabilir. Ancak içi su ile dolu hortumu sürüklemek eğitimli olmayan personeli zorladığı ve esnek kullanımı ortadan kaldırdığı için maksimum 30m uzunluğa sahip hortum içeren tipleri tavsiye edilir. Sıva üstü, sıva altı, cihaz bölmeli köpüklü tip, sac veya cam kapaklı tipleri mevcuttur. TS EN 671-2'e Uygun Yangın Dolapları Yetişmiş yangın söndürme görevlisi bulundurmak zorunda olan yapılarda ve bina dışı uygulamalarda (Hidrant Sistemleri ile birlikte) kullanılır. 11/2-2 ve 21/2 hortumlu modelleri mevcuttur. Ülkemizde sıklıkla 2 ve 21/2 ölçüye sahip hortumlar tercih edilir. Dahili alanlar da Sıva üstü, Sıva altı, Cihaz hazneli, Tek makaralı, Çift makaralı, Köpük Kullanabilen tipler olmak üzere üretilmektedir.

8 Akıllı binalar için kalıcı çözümler YİVLİ BAĞLANTI ELEMANLARI Yivli Boru Bağlantı Elemanları Yivli boru bağlantıları kaynaklı imalatın yapılmasının mümkün olmadığı yerlerde sıklıkla kullanılır. Ayrıca yivli boru bağlantıları diğer bağlantı türlerine göre işçilik süresini kısalttığı için tercih edilir. Boru montaj şartlarının zor olduğu alanlarda boru güzergâhında esneklik sağlar. Boru parçalarının kolaylıkla sökülüp takılmasına olanak sağlayan bağlantı türü olduğundan tesisatta gerekli görülen noktalarda ve tesisatın depremden korunmasına yönelik uygulamalarda, kısmi olarak da kullanılmaktadır. Borulara yiv açılarak üzerinde contaları bulunan kaplinler vasıtasıyla birleştirilir.

9 Suyun gücü ile söndürür SU SiSi SiSTEMi (WATER MIST) Ultrafog kara ve deniz uygulamalarında yangını yüksek basınçlı su sisi sistemlerini kullanarak söndürmek konusunda uzmanlaşmıştır: Yüksek Basınçlı Su Sisi (Water Mist 1 Sistemleri kullanılan özel nozullar vasıtası ile suyu mikron mertebesinde sis halinde boşaltır. Su damlacığının yüzey alanı maksimum hale geldiğinden ortam ısısı ile birleşerek hızla buharlaşır. Buharlaşan su ortam ısısını düşürür, Oksijen ile yer değiştirerek Oksijen seviyesini düşürür ve yangını hızlı kontrol eder. Konvansiyonel sulu söndürme sistemlerindeki hasar oranı, Water Mist Sistemlerinde suyun hacmi azaltıldığından ciddi oranda azalır. Suyun kullanılmasından maksimum verim alınır. Yüksek Basınçlı Water Mist Sistemlerinin Temel Karakteristikleri Çevreye ve Ozon Tabakasına Zarar Vermez Ortam Isısını Emerek ve Oksijen Seviyesini Düşürerek Söndürme Yapar LokalSöndürmeAmaçlı Kullanılabilir Toksik Gazların ve Dumanın Yıkanarak Uzaklaştırıtmasını Sağlar Korunan Ekipman için Son Derece Güvenli Yaşam Mahallerinde Güvenli Konvansiyonel Sulu Sistemlere Nazaran, Su Kaynaklı Minimum Hasar Yeniden Parlamayı Önler Seçici Vanalarta Çoklu Boşaltma Olanağı Sağlar Küçük Mahallerde Silindir Sataryalı Tipleri Kullanılabilir Büyük Mahallerde Pompalı Modelleri Kullanılabilir Minimum Boru Çapı Gerektirir Kullanım Alanları Yanıcı ve Parlayıcı Sıvı Yangınları Endüstriyel Pişirme Sahaları Yaşam Mahalleri Mutfak Davlumbaz Sistemleri Türbin ve Jeneratör Odaları Yürüyen Merdiven ve Eskalatörler Kablo ve Tesisat Galerileri Bilgi İşlem Merkezleri Arşiv ve Tarihi Eserler Değerli Malzeme Depoları Metrolar ve Toplu Taşıma Araçları Deniz Toplu Taşıma Araçları Gemi Makine Daireleri ve Yaşam Mahalleri

10 YANGlN POMPALARI Patterson Pompa imalatı konusunda öncelikli tercih edilecek markalar arasında yer almaktadır. Üretimi aralığı GPM ( lt./ dak.) olup, dizel ve elektrikli yangın pompaları mevcuttur. Belirtilen aralıktaki pompa grupları UL listeli ve FM onaylıdır. Yangın Po m pa Tipleri Dikey Hat Tipi Pompa Dikey HatTipi Yangın Pompaları Sondan EmişliYangın Pompaları YatayBölünebilirGövdeli Yangın Pompaları Dik Türbin Tip Yangın Pompaları Dik Türbin Tip Pompa Farklı ihtiyaçlarınız için uzman kadromuz ile çözüm üretmeye devam ediyoruz. Yatay Bölünebilir Gövdeli Pompa GLOBAL VISION DEBi ÖLCÜM CiHAZLARI Global Visian sadece dünya standardında Yangın Pompa Debimetrelerini dizayn eder ve üretir. Uygulama şeklinize bağlı olarak kaynak veya yivli bağlantılı modelleri mevcuttur.

11 Mükemmel kontrolün sanatsal hali DELUGE VE PRE-ACTION VANALAR... Standart olarak 11/2" - 12" aralığında FM onaylı üretim yapılmaktadır. Vananın kontrolü için kesintisiz kevlar takviyeli kauçuk diyafram kullanılmaktadır. Bu hal ile aynı vanada trim değişikliği yapılarak; Kuru Ala rm Vanası Deluge Vana Pre-Action Vana Basınç Düşürücü Vana Basınç Ayarlama Vanası Pompa Aşırı Basınç Tahliye Vanası haline dönüşebilmektedir. Vana üzerinde hareketli parça bulunmamaktadır. istendiğinde vana uzaktan kumanda ile açılıp kapatılabilir. Talep edilmesi durumunda vananın açma kapama işlemi; çok hızlı, hızlı, yavaş veya çok yavaş gerçekleştirebilir. Kuru Alarm Vanası Deluge Vana Pre-action Vana Pompa Basınç Emniyet Vanası Basınç Düşürücü Vana

12 KÖPÜKLÜ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ KÖPÜK NEDİR? Yangın söndürme köpüğü; köpük konsantresinin su ve hava ile basınç altında oluşturduğu kabarcıklar topluluğudur. Köpük üç bileşenden oluşur. Köpük konsantresi Su Hava Köpük Konsantresi Su Düşük yayılımlı köpüklü söndürme sistemleri, nispeten depolama tankları, tanker dolum sahaları, köpüklü sprinkler sistemleri gibi yanıcı ve parlayıcı sıvı içeren özel risklere uygulanabilir. Bu sistemler köpük kabarcıklarını sıvı yüzeyine boşaltır. Böylece soğutma ve yanıcı sıvı yüzeyi üzerinde yoğunlaşmış battaniye (tabaka) oluşturarak yangını söndürür. Yüksek yayılımlı köpük sistemleri; alanın köpük ile doldurulmasının istendiği, hava ile yangın temasının engellenmeye çalışıldığı yerlerde kullanılabilir. Su ve Köpük Solüsyonu Hava İyi yapılmış köpükler; Sağlamlık Yapışkanlık Yangını Hızlı Kilitleme Isıya Dayanıklılık Buhar Tutma, Yeniden Parlamanın Engellenmesi Yangını Etkili Biçimde Söndürme v.b. özelliklerini taşımalıdır. Köpük Kabarcıkları Yangın köpükleri genleşme oranlarına göre üç sınıfa ayrılır. Düşük Genleşmeli Köpükler : 20:1 'e kadar Orta Genleşmeli Köpükler : 20:1-200:1 arası Yüksek Genleşmeli Köpükler : 200:1 'den yüksek Köpük Konsantresi Tipleri Protein Esaslı Köpük Konsantresi (P) Flouroprotein Esaslı Köpük Konsantresi (FP) Alkollere ve Solventlere Dayanıklı Flouroprotein Esaslı köpük Konsantresi (FP-AR) Su ile Film Yapıcı Flouroprotein Esaslı Köpük Konsantresi (FFFP) Alkollere ve Solventlere Dayanıklı Su ile Film Yapıcı Flouroprotein Esaslı Köpük Konsantresi (FFFP - AR) Su ile Film Yapıcı Sentetik Esaslı Köpük Konsantresi (AFFF) Alkollere ve Solventlere Dayanıklı Su ile Film Yapıcı Sentetik Esaslı Köpük Konsantresi (AFFF AR) Sentetik Bazlı Yüksek Genleşmeli Köpük Konsantreleri (Meteor P+)

13 KÖPÜKLÜ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Düşük Genleşmeli Köpüklü Söndürme Sistemleri Gelişen endüstri ile birlikte özellikle üretim proseslerimize sayılamayacak tipte, çok çeşitli kimyasal maddeler girmekte ve yaşanan yangın riskinin boyutu buna bağlı olarak artmaktadır. Su ile söndürmenin mümkün olmadığı veya çok yüksek miktarlarda su kullanımı gereken durumlarda suya köpük konsantreleri eklenerek yangına müdahale edilmektedir. Sıvı yangınlarında kullanıldığı gibi A sınıfı yangınlarda da son derece etkili alternatif söndürme sistemidir. Özellikle petrokimya tesisleri ve yanıcı parlayıcı madde üretilen veya depolanan tesislerde köpük kullanımı oldukça yaygındır. Köpüklü söndürme sistemleri otomatik veya manual dizayn edilebilir. Yüksek Genleşmeli (HI - EX) Köpüklü Söndürme Sistemleri HI - EX (High Expansion Foam System) Köpüklü Söndürme Sistemleri Türkiye Genel Distrübütörü olduğumuz SOLBERG tarafından geliştirilen donanım, kurulum ve bakım açısından son derece ekonomik ve esnek çözümler sunan, Konvansiyonel Köpüklü Söndürme Sistemlerine alternatif olarak karşımıza çıkan sistemlerdir. HI-EX nedir? Özel köpük konsantresi ve köpük jeneratörleri kullanılarak, su ve köpük karışımının jeneratörlerin tiplerine bağlı olarak ortalama 1/600 1/900 oranında genleştirilmesi ile elde edilen büyük köpük kabarcıklarının bir arada bulunduğu söndürme sistemidir. HI-EX Sisteminde kullanılan jeneratörler sıklıkla dışardan enerjiye ihtiyaç duymaz. Mevcut pompa basıncını kullanarak su ve köpük karışımını özel nozulları vasıtası ile çarptırma yüzeyine göndererek genleşmesini sağlar. HI-EX köpüklü söndürme sistemi jeneratörleri köpük yapmak için kullanacakları havayı ortamdan temin edebildikleri gibi dışardan da temin edebilir. Yeni nesil köpük jeneratörleri sıklıkla iç ortam havasını kullanarak köpük üretmektedir. İç ortam havasını kullanmak söndürme işlemine ilave katkı sunar. Ortamda yanma ile ortaya çıkan ısı, duman vb. zararlı etkileri köpük içine hapsedilir. Yanma sonucu ısınan ortam havasını kullanması nedeni ile yanmanın devamı için gerekli ısıyı ve ortamda mevcut olan Oksijeni köpük içine hapseder. Ortamdaki oksijen seviyesini ve ortam ısısını düşürür.

14 KÖPÜKLÜ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ HI-EX Sistemi kullanıldığında, ortamdan ısı ve oksijen emilerek yanma için gerekli iki önemli etkeni ortadan kaldırılır. Bu sebeple hızla yangını kontrol eder. Yapısı içinde bulunan su nedeni ile soğutma etkisi gösterir. Malzemenin üzerini örtmesi nedeni ile de malzemenin ortam ile ilişkisini keser ve yangını güvenle söndürmenizi sağlar. Yapısındaki minimum su miktarından dolayı konvansiyonel köpük sistemlerine nazaran su baskını nedeniyle oluşacak zarar ihmal edilebilir boyuttadır. Neden İç Ortam Havasını Kullanan HI-EX Sistemler? Alevi ve ısıyı hızla kontrol eder Genleşen köpük ortamdaki ısıyı içine hapseder Genleşen köpük ortamdaki oksijeni içine hapseder Yapısındaki su nedeni ile soğutma sağlar Ortamın tansiyonunu düşürür Riskin üzerini örter ve yanmanın devamını engeller Jeneratörlerin hacim içine esnek konumlandırılması Geniş sahalarda esnek kurulum imkanı sunar Göreceli düşük su tüketimi gerektirir Göreceli düşük pompa kapasitesi gerektirir Göreceli düşük yangın suyu rezervi gerektirir Düşük borulama maliyeti ve yerinde kurulum olanağı Minimum bakım gerektirir Ek duman ve ısı tahliyesi gerektirmeyebilir Hava borusu ve duvar açıklıkları gerektirmez Kurulduğu alanın yapısal bütünlüğünü korur Basitleştirilmiş konumlandırma ve montaj kolaylığı Çevre dostudur Yukarıda belirtilen özellikleri nedeni ile hızlı ve etkin söndürme sağlar. Tesisinizde maksimum koruma sağlar. Çünkü sistem söndürme amaçlı tasarlanır.

15 KÖPÜKLÜ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ Köpüklü Söndürme Sistemi Kullanım Alanları Kimya Fabrikaları Solvent ve Hidrokarbon depolama alanları Boya üretim ve depolama alanları Katı Malzeme Depoları Raflı Depolama Alanları Jeneratör ve Motor Test Odaları Kablo ve Tesisat galerileri Enerji Üretim Alanları Jeneratör Odaları Uçak Hangarları Helikopter Hangarları Gemi Makine Daireleri ve Kargo Alanları Kazan Daireleri Yanıcı, Parlayıcı Ortamlarda Buhar Bastırma Endüstriyel Uygulamalar Ürün Yelpazesi Mobil Köpük Aplikatörleri Sabit Köpük Aplikatörleri Mobil Köpük Oranlayıcılar Hat tipi köpük Oranlayıcılar Sabit Tavanlı Tank Köpük Hücreleri Yüzer Tavanlı Tank Köpük Hücreleri Yarı-Yüzey Altı Köpük Enjeksiyon Üniteleri Yüzey Altı Köpük Enjeksiyon Üniteleri Yatay ve Dikey Bladder Tanklar Bladder Tank Tipi Oranlayıcılar Hidrolik Konsantrasyon Vanalar Köpük Pompaları Pompa Tipi Oranlayıcılar Yüksek Genleşmeli Köpük Jeneratörleri Mobil Köpük Jeneratörleri Köpük Nozulları Su ve Köpük Monitörleri Mobil Kullanım Amaçlı Monitörler Sabit tip monitörler Kendinden salınımlı Monitörler Hidrolik Kumandalı Monitörler Uzaktan Kumandalı Monitörler AKSAY kurulduğu günden bu yana özellikle hızlı yanıcıların kullanıldığı petrokimya sektöründe köpüklü söndürme sistemleri tasarımını, malzeme tedarikini ve kurulumunu gerçekleştirmektedir.

16 FIREMIKS KÖPÜK DOZAJLAMA POMPALARI Köpüklü sistemlerde suya köpüğü enjekte etmek için kullanılmaktadır. Dışarıdan ek enerji kaynağına gereksinim duymaz. Türbine giren su çıkmak için türbini çevirir. Dönen türbin mili, mile bağlanan kaplin vasıtası ile de köpük pompasını çalıştırır. Çalışan pompa köpük konsantresini alarak türbinin çıkışına enjekte eder. Su kaybı söz konusu değildir. Türbini çeviren suya köpük konsantresi eklenerek söndürme yapılacak alana; borular ile taşınarak saha uygulama elemanları vasıtası ile korunan alana uygulanır. Su motoru(1) ve köpük pompası (2) birbirine direk olarak kaplinle bağlandığı için sistem orantılı çalışmaktadır. Su motoru içinden geçen suyun debisi ne kadar fazla olur ise, su motoru o kadar fazla döner ve daha fazla köpük pompalanır. Su motoru ne kadar yavaş dönerse, aynı orantıda o kadar az köpük pompalanır. Yani sistem oransal çalışır. NFPA 11 gereği %3 karışım oranı için hidrolik türbinli köpük pompalarında istenen temel özellik 3 l. suya karşı 0.09 l. köpük konsantresi enjekte edilmesini gerektirir. FIREMIKS bu kapasiteyi %100 sağlamaktadır. Köpük pompasını çalıştıran hidrolik türbinli motorun kanatçık sayısı ne kadar fazla ise oranlama o oranda hassas ve kesintisiz olur. FIREMIKS l/dak. aralığında değişken kapasitelere sahip ürün seçeneği sunmaktadır.

17 FIREMIKS KÖPÜK DOZAJLAMA POMPALARI Neden FIREMIKS tercih edilmelidir? FIREMIKS köpük pompalarında türbine ilk hareketi vermek için l/dak. su yeterlidir. Çünkü dizayn edilen ürün 10 kanatçıktan oluşmaktadır. Bu özellik benzer ürünlerde 4 kanatçık ile sınırlıdır. Türbin kanatçıkları hareketlidir. Bu nedenle; FIREMIKS Köpük dozajlama pompası NFPA 11 gereği eksiksiz oranlama yapmaktadır. Köpük Pompasının dişli olması veya pistonlu tip olması kesintisiz oranlama sağlar. Köpük Pompasının dozajlaması akış orantılıdır. Çalışma verimi basınç değişimlerine bağlı kalmaksızın her durumda yüksek verimli ve etkilidir. Tüm yangın söndürme kimyasalları ile çalışabilme imkanı vardır.1%, 3% veya 6% arasında dozajlama yapabilme yeteneğine sahiptir. Düşük, Orta ve Yüksek genleşmeli köpüklü söndürme sistemlerinde kullanılabilir. FIREMIKS köpük pompalarının paralel kullanılmasıyla kapasite artırılır böylece güvenlik ve koruma artırılabilir. FIREMIKS köpük pompaları ve ekipmanları NFPA 11, özellikle paragraf 4.5, 4.6, 9.1 and uygun olarak üretilmektedir. Ayrıca NFPA 1901, özellikle paragraf , tüm standartları sağlamaktadır. Dönen türbin kabul edilebilir oranda sessizdir. (90dB) Bakım amaçlı dişli pompalarda stand-by pozisyonunda duran 3 ay aralıklarla pompayı el ile çevirmek yeterlidir. Bu durum pompanın sıkışmasını önler. Pistonlu pompalarda bakım prosedürünü uygulamak gerekir. Basit ve anlaşılır dizayn. Verimli ve çevre dostudur. Bu nedenle FIREMIKS tercih edilir.

18 tesis edilen yangından korunum s istemlerinin zor da varlıklarını sürdürebilmeleri için sismik askılama yapılması gerekir.

19 MUTFAK DAVLUMBAZ SÖNDÜRME SİSTEMİ Günümüz şartlarında endüstriyel mutfaklarda oluşan yangınlara karşı işletmelerin korunması için geliştirilmiştir. Temel prensip minimum söndürücü madde kullanarak maksimum koruma gerçekleştirmektir. Bu amaçla özel nozullar geliştirilmiştir. Kullanılan kimyasal madde kolay temizlenebilir özellikte olup, tekrar alev almayı engeller. Kullanılan söndürücü maddenin kolay temizlenmesi nedeni ile üretime çok hızlı bir şekilde geri dönülebilir: Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemi; silindirler, aktivasyon elemanları, borular ve boşaltma nozulları ile paket olarak kullanıma sunulmaktadır.

20 ENDÜSTRİYEL YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ Endüstriyel sahalarda hacim söndü rm e ve lo kal uygulama amaçlı kullanılabilen etkin bir söndürme sistemidir. ABC ve BC sınıfındaki yangınlar için son derece etkilidir: Sistem paket olarak söndürücü silindir/silindirler, tetikleme düzeneği ve boşaltma nozullarından oluşmaktadır. Diğer sistemlere nazaran daha etkindir. Sistemde söndürücü madde olarak özel üretilmiş Kuru Kimyevi Toz kullanılmaktadır. Hızlı alev kapatma ve yeniden tutuşmayı engellemesi nedeni ile tercih edilir. Sistemin Temel Özellikleri Hacimsel Uygulamalarda Etkin Lokal Uygulamalarda Etkin ABCveya BCSınıfındakiYangınlara Uygun Hızlı Alev Kapatma Yeniden Tutuşmayı Engelleme Düşük MaliyetliYerinde Kurulum Çevreye Saygılı Dolu m Maliyeti Düşük Uygulama Alanları Yanıcı ve Parlayıcı Depoları Araç Boya Kabinleri Kazan Daireleri Jeneratör Odaları Akaryakıt istasyonları

21 ARAÇ SÖNDÜRME SİSTEMİ Ağır iş makineleri, yolcu ve yük taşıma araçlarının motor bölümlerinde oluşabilecek yangınları kontrol etmek ve söndürmek amacı ile geliştirilmiştir. Sistem paket olarak, Kontrol paneli, algılama düzeneği, söndürücü silindiri veya silindirleri ile boşaltma nozullarından oluşmaktadır. Sistemde söndürücü madde olarak özel üretilmiş Kuru Kimyevi Toz kullanılmaktadır. Sistemin Temel Özellikleri Digital Panel Üzerinden Sürekli Kontrol imkanı Algılamada Çoklu Alternatif Seçeneği Etkili Söndürme Hızlı Alev Kapatma Yeniden Tutuşmayı Engelleme Düşük Maliyetli Yerinde Kurulum Çevreye Saygılı Dolum Maliyeti Düşük

22 hızlı, temiz ve güvenli...

23 gökyüzü ile arkadaş...

24 hızlı, temiz ve güvenli...

25

26 Akıllı binalar için kalıcı çözümler ISI VE DUMAN VENTİLASYONU Duman Ventilasyon Kapakları Duman a sistemi yangınla birlikte oluşan ısı ve dumanın atmosfere kontrollü bir şekilde atılması amacı ile kullanılan sistemlerdir. Duman ventilasyon sistemi ile donatılan işletmelerde; Yangın çıkan alana giren personel veya itfaiye elemanı kurtarma, soğutma veya söndürme işlemi sırasında daha rahat çalışır. Bir noktada yangın nedeni ile açığa çıkan duman ve ısı diğer noktalara yayılmadan dışarı atılır. Hacim içinde yer alan ürünler, sistemler, yapı elemanları zarar görmeyecek veya hasar azalacaktır. Isının içeride birikerek artmasına engel olunur, yangının ivmesi düşürülür ve hacim içinde bulunan ürün ve sistemlerin tutuşma sıcaklığına ulaşmasına engel olunur. Toksik gazların içeride kalması engellenir. Biriken ısının taşıyıcı yapı elemanlarına etki etmesine fırsat vermeyerek, yapının statiğinin bozulmamasını sağlanır. Yangınlardaki ölümlerin çoğu duman zehirlenmelerinden olmaktadır. Dumanın hızla tahliyesi sağlanarak ortama yayılma hızı ve miktarı azaltılır ve böylece insan ölümleri daha az olur. Dumanın çatıdan atılması ısınında beraberinde atılmasını sağlar. Özellikle çelik binaların ısıdan dolayı ağır hasar alması ve yıkılması önlenebilmektedir. Yangın sigorta primleri daha az ödenir. Tek katlı yapılarda, atrium olan tesislerde, kubbeli mimarilerde, pozitif basınçlandırması olmayan büyük şaft ve asansör kuyularında, yangının başlaması ile beraber ısı ve dumanın üst kotlarda birikmesi süratle gerçekleşir.

27 Akıllı binalar için kalıcı çözümler YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ Akıllı Adresli Yangın Algılama Sistemleri Yangın alarm sistemleri son yıllarda giderek yaygınlaşmaktadır Özellikle Avrupa uyum yasaları ve Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliğinin yayınlanması ile hem kamu hem de özel sektörde yangın alarm sistemlerinin uygulama alanları genişlemektedir. Yangına karşı can ve mal güvenliğimizi sağlamak amacıyla tesis ettireceğimiz yangın algılama ve alarm sisteminin en önemli ve ayırt edici özelliği Doğru ve Erken uyarı verebilmesi olmalıdır. Günümüzde modern teknolojiye dayalı, yangının birden çok belirtisini algılayabilen ve bu bilgilerin farklı mahal ve çevresel koşullara göre değerlendirilmesini sağlayacak algoritmalara sahip sistemler ile yanlış alarmsız hızlı yangın algılama ve uyarı mümkündür. Yangın algılama ve alarm sistemlerindeki en son teknoloji elektronik adreslenebilir interaktif sistemlerdir. Doğru ve hızlı algılama yapabilen interaktif yangın algılama sistemleri ile yatırımlarınızı etkin bir şekilde koruyabilirsiniz.

28 Akıllı binalar için kalıcı çözümler YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ Konvansiyonel Sistemler Yangın alarm sistemleri son yıllarda giderek yaygınlaşmaktadır. Özellikle Avrupa uyum yasaları ve Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliğinin yayınlanması ile hem kamu hem de özel sektörde yangın alarm sistemlerinin uygulama alanları genişlemektedir. Yangın Algılama ve İhbar Sistemlerinim temel işlevi yangının kaynağının kısa sürede bulunmasını sağlamaktır. Yangının kaynağının bulunmasındaki sürenin, dikkate ahnmadan yapılan projelendirmeler veya algılama elemanlarının tipinin doğru seçilmemesi sistemin ana işlevini tam olarak yerine getirememesine neden olacaktır. Ayrıca algılayıcı tipinin ortam koşullarına uygun olarak seçilmemesi yanlış alarmlara neden olacağından, sistemin güvenilirliğinin ortadan kalkması sonucunu doğuracaktır. Göreceli olarak küçük mekanların kontrol edilmesi için konvansiyonel yangın algılama ve ihbar sistemleri tercih edilir.

29 Akıllı binalar için kalıcı çözümler YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ EP203 Söndürme Control Paneli ve Aksesuarları EP203 Söndürme Control Paneli 3 algılama zonu ve 1 söndürme bölgesinden oluşmaktadır. Bu 3 zondan herhangi biri veya bunların kombinasyonları alarm durumunu active etmek için yada söndürmeyi başlatabilmek için kullanılabilirler. Olay hafızalıdır. 500 olaya kadar hafızasında tutar. Olay hafızasını sadece yetkilendirilmiş personel görebilir. 0 5 dakika aralığında söndürme işleminin geciktirilmesi tanımlanabilir. LCD ekranlıdır. Panele tuş takımı ile verilen komutlar ekrandan takip edilebilir. Panel söndürme konumunda iken LCD ekran renk değiştirir ve tanımlı ise geri sayma işlemi görüntülenir. EN belgeli ve LPCB onaylıdır. EP203 Söndürme Kontrol Panelinin Genel Özellikleri; Zamanıyla birlikte listeleyen olay hafızası Söndürmenin başlamasını engelleyebilmek için abort butonu Panelin önüne monte edilmiş sistem durumunu ve programlamasını gösteren LCD ünite Ön panele monte edilmiş boşaltmayı başlatan iki adet release butonu ve biri kullanıcı seviyesi ayarı diğeri de otomatik ile manuel arasında geçiş sağlayan iki adette anahtar bulunmaktadır. Kısadevre ve açıkdevre arızalarına karşın panel tarafından sürekli denetlenen 3 adet konvansiyonel algılama zonu bulunmaktadır. Bu 3 zondan herhangi biri veya bunların kombinasyonları alarm durumunu active etmek için yada söndürmeyi başlatabilmek için kullanılabilirler. Kısadevre ve açıkdevre arızalarına karşı denetlenen 3 adet konvansiyonel siren zonu (2 tanesi 1. Seviye, 1 tanesi 2. seviye) Manuel söndürme, Flow switch, Düşük basınç, Mod, Bekletme ve Durdurma uçları için 6 adet izleme girişi Yardımcı çıkışlar : Genel alarm, bölgesel alarm, Hata, 1.seviye ve 2.seviye alarm Söndürme çıkışlarını 2 adet selenoid ve metron a kadar desteklemektedir. Ayarlanabilir söndürme gecikmesi, enerji sağlayabilme süresi ve akış zamanı Alarm sayacı Reset, mod, sarj edilmemiş ve, bekletme ve durdurma çıkısları için role kartı 8 adete kadar çıkabilen sistem durumuyla ilgili ve boşaltma işlemini başlatabilen uzaktan kontrol üniteleri için bağlantı 8 adete kadar çıkabilen ekonomi kontol üniteleri için bağlantı imkanı Kullanıcının yetkı duzeyını belırlemek için gösterge bölümünde buton ve anahtarlar

30 Akıllı binalar için kalıcı çözümler YANGIN ALGILAMA SİSTEMLERİ Hava Örneklemeli Sistemler Aktif Hava Emmeli Duman Algılama Nedir? Korunan mahalden bir boru şebekesi vasıtasıyla çektiği havayı, çok hassas bir dedektörde sürekli olarak izleyerek çok küçük miktarlardaki dumanı algılayabilen sistemlerdir. Hava Emmeli Duman Algılama Neden Kullanılır? İşletme devamlılığı için en erken algılama Gereksiz gaz deşarjlarının önlenmesi Güvenli bir tahliye için ekstra zaman ihtiyacı Dumanı algılama zorluğu Toz ve rutubet gibi zorlayıcı etkenler Estetik ve göze çarpmayan algılama ihtiyacı Bakım için dedektörlere erişim zorluğu Kullanım Alanları Telekomünikasyon tesisleri Bilgisayar odaları Üretim tesisleri Metro istasyonları Tiyatro ve Sinemalar Alış-Veriş Merkezleri Halka Açık Yapılar Temiz odalar Depolar Uçak hangarları Atriumlar Soğuk depolar Yeraltı tünelleri Madenler

31

32 YANGIN VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Perpa Ticaret Merkezi Kat 11 No B Blok Okmeydanı - İstanbul Tel: (Pbx) Fax: aksay@aksayyangin.com

SULU SÖNDÜRME S STEMLER

SULU SÖNDÜRME S STEMLER SULU SÖNDÜRME S STEMLER Kalite, Karşılıklı Güven ve Süreklilik... Yangın, günlük hayatımızda gerek verdiği maddi zararları açısından, gerekse toplum ve insan üzerinde bıraktığı etkileri açısından, üzerinde

Detaylı

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ

SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ SU VE KÖPÜK MONİTÖRLERİ Kalite, Güven ve Süreklilik... Su ve Köpük monitörleri riskli veya etkilenen bölgeye en kısa zamanda, güvenli mesafeden gerekli ve doğru miktarda su veya köpük vermek için kullanılan

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI

YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI YANGIN SİSTEMLERİ TASARIMI VE EKİPMANLARI Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi İÇERİK Yangın Standartlar,Yönetmelikler ve Onaylar Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Yağmurlama sistemi Yangın pompa grubu Hidrantlar

Detaylı

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ I. SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ II.SU SİSİ SİSTEMLERİ UYGULAMA ÇEŞİTLERİ Düşük Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com SPRİNKLER SİSTEMLERİ SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE OLAN DONANIM

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Bölüm 6 Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri 177 STANDART TEPKİLİ SPRİNKLER MODEL K-FAKTÖRÜ SICAKLIK DUYARGASI BAĞLANTI ÇAPI U.S. METRİK UPRIGHT PENDENT GİZLİ TİP PENDENT 5mm Cam Bulb 5mm Cam Bulb

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ

YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ YANGIN SÖNDÜRME KÖPÜKLERİ KÖPÜK NEDİR? Yangın söndürme köpüğü; köpük konsantresinin su ve hava ile basınç altında oluşturduğu kabarcıklar topluluğudur. Köpük üç bileşenden oluşur Köpük konsantresi Su Hava

Detaylı

VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010

VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010 VICTAULIC FİYAT LİSTESİ NİSAN 2010 VICTUALIC KAPLİN BAĞLANTI ŞEKLİ Yuva Yiv Vida Somun Conta Yiv SES VE TİTREŞİM ALICI ÖZELLİK DEPREM (SİMSİK) GERİLİMLERİNİ ALMA ÖZELLĞİ GENİŞLEME, BÜZÜLME ve AÇISAL HAREKET

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

SPRİNKLER ve TEKNİK ÖZELLİKLERİ. Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi

SPRİNKLER ve TEKNİK ÖZELLİKLERİ. Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi DuyarVana.com.tr SPRİNKLER ve TEKNİK ÖZELLİKLERİ Ümit KALAYCI Makine Y. Mühendisi SPRİNKLER Yangını söndürmek veya kontrol altına almak için suyu özel bir yöntemle yanan bölge üzerine boşaltan yağmurlama

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-125 OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ HFC

Detaylı

SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ

SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ SPRĐNKLER YANGIN SÖNDÜRME SĐSTEMLERĐ Sprinkler sistemi, yangın söndürme sistemleri içinde en eski olanlardan bir tanesi olmasına rağmen günümüzde yaygın kullanımına devam edilmektedir. Dünyada 18. yüzyılın

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU

YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU YANGIN SÖNDÜRME VE MÜDAHALE SİSTEMLERİ SUNUMU FİRMAMIZ HAKKINDA. ARD olarak insan hayatına verdiğimiz önem ve sorumluluk bilinci ile çıkmış olduğumuz yolda, senelerdir siz müşterilerimize zamanında, güvenilir

Detaylı

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ.

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ. BLT YAPI PROJE YÖNETİM LTD.ŞTİ. Levent Mah.Sümbül Sok.No8 BEŞİKTAŞ İSTANBUL TARİH REF.NO. 20.02.2014 KB-45373 İLGİ KONU Sayın Bahriye ASLAN MECAPLAST FABRİKA BİNASI İMALAT-DEPOLAMA Sayın Bahriye ASLAN

Detaylı

KSB Yangın Setleri NFPA 20

KSB Yangın Setleri NFPA 20 KSB Yangın Setleri NFPA 20 National Fire Protection Association (N.F.P.A.) (Ulusal Yangın Önleme Derneği) NFPA, yangın pompaları ve otomatik sprinkler sistemlerini içeren, 1896 da yayınlanan bir Amerikan

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

Levent Karakoç ARTI YANGIN PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ŞTİ. Page 1

Levent Karakoç ARTI YANGIN PROJE VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ŞTİ. Page 1 FireDos Sabit yangın söndürme sistemlerinde kullanılan yangın söndürme sıvıları (Köpük konsantreleri, Class A ve Wetting ajanları, Jel v.b) için oranlama/karıştırma pompası Konvansiyonel Köpük Karıştırma

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA...

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler Duyar Yangın...2 Victaulic Yangın...10 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...22 Sürgülü Vanalar...29 Kelebek Vanalar...35 Aktüatörler...39 Buhar Vanaları...40

Detaylı

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ içindekiler index İzlenebilir Kelebek Vana Akış Anahtarı İzleme Anahtarı Alarm Vanası Çek Vanalar Test ve Dranaj Vanası Akış Ölçer Yükselen Milli Yangın Hidrantı İndikatörler

Detaylı

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.

www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin. www.pmdyangin.com A.Eğlence Mah. Gn. Dr. Tevfik Sağlam Cad. No:63 / 71 Etlik - Keçiören / ANKARA Tel./Fax : +90 312 323 33 00 info@pmdyangin.com HFC-227ea OTOMATİK/ MANUEL GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Detaylı

Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi

Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi Yangın Tesisatı Vanaları ve Sprinkler Teknik Şartnamesi Upright (Dik Tip) Sprinkler Otomatik sprinkler 68 O C (155 O F) sıcaklıkta mayi dolu camın patlamasıyla su püskürten, bağlantı çapı ½ NPT olan, gövdesi

Detaylı

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır.

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır. EN 12845 standardı Avrupa topluluğu ülkelerinin tamamında hayat koruma önlemleri ve sistemleri için belirli kuralları ve binalar ile endüstride kullanılan yangını önlemeye yönelik sabit sprinkler sistemlerinin

Detaylı

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri...

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri... FİYAT LİSTESİ 1 ARALIK 2011 İçindekiler Balans Vanaları...2 Küresel Vanalar...6 Sürgülü Vanalar...13 Kelebek Vanalar...19 Aktüatörler...23 Buhar Vanaları...24 Emniyet Ventilleri...27 Kondenstoplar...28

Detaylı

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri

Yangın Semineri, İzmir 2018 Yangın Sistemlerinde Kullanılan Ekipmanların Özellikleri ve Gereklilikleri If the you can read this Click on the icon to choose a picture or Reset the slide. To Reset: Right click on the slide thumbnail and select reset slide or choose the Reset button on the Home ribbon (next

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri

ÜRÜN KATALOĞU. Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN Yangın Söndürme KATALOĞU Sistemleri Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri LENİS TEKNİK 2016 SPRINKLER

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi 4.1 Islak Borulu Sprinkler Sistemi Seçim Kriterleri 4.1.1 Islak borulu sprinkler sisteminde borular, sürekli olarak basınçlı su ile dolu durumda tutulur. 4.1.2

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...34 Kelebek Vanalar...41 Aktüatörler...45 Buhar Vanaları...46 Emniyet Ventilleri...49

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

www.refleksyangin.com.tr

www.refleksyangin.com.tr REFLEKS YANGIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ A.Ş. Cumhuriyet Mah. Abdi İpekçi Cad. Mermer Sk. No: 2 Kartal / İSTANBUL Tel No: +90 (216) 469 10 78 (pbx) Santral Gsm: +90 (533) 968 29 94-95 Faks No: +90 (216) 469

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ TROPİKAL TİP HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com YENİ NESİL YÜKSEK VERİMLİ SHELL & TUBE TEKNOLOJİSİ Evaporatörler; yüksek verimli, yivli kanatlı boru teknolojisi

Detaylı

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları NFPA (National Protection Association), Amerikan Yangından Korunma Kurumu'dur. Bu kurum, ABD'de uygulanması zorunlu

Detaylı

FİYATI - $ FİYATI - $

FİYATI - $ FİYATI - $ http:///altkategori.aspx?id=98 YANGIN SİSTEMLERİ TESİSAT VANALARI VE EKİPMAN MALZEMELERİ 15.03.2017 ISLAK, KUR,U, BASKIN, ALARM VANASI, AKIŞ ANAHTARI, TEST DRENAJ VANASI, YÜKSELEN MİLLİ VANA, İZLENEBİLİR

Detaylı

YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir. YANGIN GRUBU VANA VE ARMATÜR 54 VANA VE ARMATÜR

YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir. YANGIN GRUBU VANA VE ARMATÜR 54 VANA VE ARMATÜR VANA VE ARMATÜR Dolaplarımız CE belgelidir. 54 VANA VE ARMATÜR PENDENT (SARKIK) SPRİNGLER UPRIGHT (DİK TİP) SPRİNGLER Kaplama Sıcaklık PENDENT (SARKIK) STANDART TEPKİLİ (5mm) 4001 1/2" Beyaz Boyalı 68

Detaylı

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık

Irmak Yangın. Irmak. Yangın Sistemleri ve Danışmanlık Irmak Yangın Irmak Yangın Sistemleri ve Danışmanlık ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLERİMİZ DANIŞMANLIK İLETİŞİM ÜRÜNLERİMİZ Yangın Söndürme Cihazları Yangın Dolapları Yangın İhbar Zil ve Butonları Yağmurlama

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU

YANGIN SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU YANGIN SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU DUYAR, 45 yılı aşkın tecrübesi ile HVAC konusunda konut, sanayi ve gemi-inşaat sektörlerinde lider konuma yükselmiştir. Çok sayıda sertifika ve patentli ürünlerinin yanına

Detaylı

SADIK PRES SANAYİ ÜRÜN KATALO U

SADIK PRES SANAYİ ÜRÜN KATALO U ÜRÜN KATALO U - 2014 TSE EN 671-1 CE BELGESİ TSE EN 671-2 ISO 9001:2008 Ü R E T İ M B A 1971 N D I HAKKIMIZDA Firmamız 1971 yılında ANKARA Demir Sanayinde Sadık ÖKÖN tarafından kurulmuş, ve Radyatör Konsolu,

Detaylı

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT

FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT FEZA Bandırma Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi Tanıtım Dosyası ALMATY INVESTMENT Mayıs, 2015 Edincik, Bandırma 1 İçindekiler İçindekiler... 2 Yönetici Özeti... 3 1 TESİS GENEL TANITIMI... 4 1.1 Tesis

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

BÖLÜM 5 SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE SU İHTİYACI

BÖLÜM 5 SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE SU İHTİYACI BÖLÜM 5 SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE SU İHTİYACI 5.1 Sprinkler sistemi su ihtiyacının belirlenmesi 5.1.1 Sprinkler sistemleri için gerekli su ihtiyacı aşağıda verilen yaklaşımlara göre belirlenmelidir. 1. Tehlike

Detaylı

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK

YAVUZ YANGIN GÜVENLİK YAVUZ YANGIN GÜVENLİK GÜVENİLİR ORTAĞINIZ İLETİŞİM Batı Bulvarı ATB İş merkezi G Blok No: 175 Macunköy / Yenimahalle /ANKARA Telefon: 0 (312) 397 85 25 Faks 0 ( 312) 397 85 26 E-posta: info@yavuzyangin.com

Detaylı

YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI II.Yangın Sempozyumu ve Sergisi SPG (LPG) DEPOLARINDA YANGIN RİSKİ ve YANGIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI Sunan Tanju ATAYLAR KARİNA Tasarım, Danışmanlık ve Eğitim Hiz. Ltd.Şti. 11 Haziran 2003 Ankara 1 Sunuş

Detaylı

Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Teknolojik Sistemler İnşaat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri Yangın Algılama ve Otomatik Söndürme Sistemleri FIREFLY UV IR Spark / Kıvılcım Alev Dedektörleri

Detaylı

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Mak. Müh. Ercan ERGİÇAY Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Hizmetler Birimi 28 Eylül 2018 1 İçerik 1- Sulu Sistem Projelendirme

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

SOLENOİD KONTROL VANASI

SOLENOİD KONTROL VANASI SOLENOİD KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri, 207 yılından itibaren Tayfur

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

VANA VE ARMATÜR YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir... YANGIN GRUBU

VANA VE ARMATÜR YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir... YANGIN GRUBU Dolaplarımız CE belgelidir... 53 PENDENT (SARKIK) SPRİNGLER UPRIGHT (DİK TİP) SPRİNGLER Kaplama Sıcaklık PENDENT (SARKIK) STANDART TEPKİLİ (5mm) 4001 1/2" Beyaz Boyalı 68 C 28.60 PENDENT (SARKIK) HIZLI

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Serdar GÜLTEK Makine Müh., FPE, M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Serkan KÜÇÜK Kimya Müh., M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Toz Patlaması Parametreleri

Detaylı

VANA VE ARMATÜR YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir... YANGIN GRUBU

VANA VE ARMATÜR YANGIN GRUBU. Dolaplarımız CE belgelidir... YANGIN GRUBU Dolaplarımız CE belgelidir... 53 PENDENT (SARKIK) SPRİNGLER UPRIGHT (DİK TİP) SPRİNGLER Kaplama Sıcaklık PENDENT (SARKIK) STANDART TEPKİLİ (5mm) 4001 1/2" Beyaz Boyalı 68 C 28.60 PENDENT (SARKIK) HIZLI

Detaylı

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri

Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Tekstil Mamüllerinin Depolanması ve Yangın Riskleri Kullanılan elyaf (lif) tipi ve depolama şekli yangın riskini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Elyafın tipi, yapısı ve depolanma şekli yanma davranışını

Detaylı

BÖLÜM 5 Sprinkler Sistemlerinde Su İhtiyacı

BÖLÜM 5 Sprinkler Sistemlerinde Su İhtiyacı BÖLÜM 5 Sprinkler Sistemlerinde Su İhtiyacı 5.1. Sprinkler Sistemi Su İhtiyacının Belirlenmesi 5.1.1. Sprinkler sistemleri için gerekli su ihtiyacı aşağıda verilen yaklaşımlara göre belirlenmelidir. 1.

Detaylı

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ FM 200 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMİ FM 200 NEDİR? FM 200 (CF3 CHFCF3 Heptafluoropropane) karbon,flüor ve hidrojenden oluşan bir bileşiktir. FM 200 ÜN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

Yangından Korunma Ürünleri

Yangından Korunma Ürünleri Yangından Korunma Ürünleri Yangın tesisatlarında son teknoloji YANGINDAN KORUNMADA İŞLETMENİZİ İHTİYAÇ DUYDUĞU HERŞEY SPRINKLER VE AKSESUARLAR yangın güvenliği ve söndürme sistemleri konusunda ve uygulama

Detaylı

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü EK Yangın Emniyet Sistemleri Uluslararası Kodu (International Code for Fire Safety Systems FSS Code) nda İdarenin Takdirine, Düzenlemesine veya Onayına Bırakılan Teknik Konular Paragraf 1/4: Yangın söndürücü

Detaylı

PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ

PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ PATLAYICI ORTAMLARIN DENETİMİ 1 GİRİŞ Kimya, petrokimya, doğal gaz, petrol, kimyasal madde depolama tesisleri ve benzeri sektörler gibi yanıcı maddelerin kullanıldığı, depolandığı ve taşındığı işyerlerinde

Detaylı

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır...

Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Yarınları olmayan teknolojilere, bugünden hayır... Mekanikte çözüm ortağınız... 1992 yılında faaliyetine başlayan Serkon A.Ş., ısıtma-soğutma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri sektörüne hizmet

Detaylı

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU

HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ TEKNİK KATALOĞU HFC227ea/FM-200 GAZLI OTOMATİK YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ DİKİŞLİ SİLİNDİR ÇELİK ÇEKME SİLİNDİR 1 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SİLİNDİRLERİ

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri-2

Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yağmurlama sistemi Amaç Yangına erken tepki verilmesinin sağlanması Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi Sistem hangi elemanlardan oluşur? Yağmurlama başlıkları

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

KSB Yangın Setleri VdS

KSB Yangın Setleri VdS KSB Yangın Setleri VdS Alman VdS Onayı Almanya da yaklaşık 50 yıldır kullanılan yangın standardıdır VdS Kurumu; Alman Sigortacılar Birliği olup; yangın standartlarını belirler, malzeme onaylarını ve testlerini

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ

BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ 8.1 Genel Esaslar 8.2 Bölgesel Kontrol Vanaları 8.3 Kesme ve Kontrol Vanaları 8.4 Alarm Vanaları 8.4.1 Islak Alarm Vanası 8.4.2 Kuru Alarm Vanası 8.4.3 Ön Tepkili

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme) 2. Adreslenebilir Sistemler Noktasal Bilgilendirme 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme)

Detaylı

FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR

FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR FM-200 GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ SEÇİMİ, TASARIMI VE UYGULAMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR 1. Nerelerde FM-200 gazlı yangın söndürme sistemi kullanmalıyım? FM-200 gazlı yangın söndürme sistemi

Detaylı

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş.

MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. MMO 2016 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ BARIŞ TOPAL Yangın Güvenliği Uzmanı DETAY YANGIN DANIŞMANLIK, TASARIM VE EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş. İÇERİK GAZLI YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ 1. GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİNE

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir.

UL 448 standardı, yangın sistemlerinde kullanılan pompaların tasarımlarının nasıl yapılması gerektiğini ve test koşullarını içermektedir. SDS // SNK YANGIN YANGIN POMPALARI UL Kimdir, Ne yapar: UL (Underwriters Laboratories Inc.) 5 ana stratejik dalda (Ürün Güvenliği, Çevre, Sağlık, Üniversite ve Doğrulama Servisleri) faaliyet gösteren uluslararası

Detaylı

EMNİYET VENTİLİ (EV)

EMNİYET VENTİLİ (EV) EMNİYET VENTİLİ (EV) SABİT AYARLI Ağustos 018 TANITIM Sabit ayarlı emniyet ventilleri kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşan basıncı tahliye ederek, önceden belirlenmiş bir değere sınırlamak amacıyla

Detaylı

YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ

YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ YANICI PARLAYICI SIVI DEPOLARINDA KÖPÜKLÜ SPRİNKLER SİSTEMLERİ ÖZET Su ile söndürülmesi mümkün olmayan yanıcı-parlayıcı sıvılar, kimsayal özelliklerinden dolayı kolayca alevlenme özelliğine sahiptirler.

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA...

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... Duyar Yangın...2 Victaulic Yangın...10 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...22 Sürgülü Vanalar...29 Kelebek Vanalar...35 Aktüatörler...39 Buhar Vanaları...40

Detaylı

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları Krom Mutfak San. Tic. Ltd. Sti. 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla

Detaylı

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır.

Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır. Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır. 1 FAB-ER Yapı geçmiş tecrübelerini ve birikimlerini bir araya getirerek bağlantı elamanları ve yangın ekipmanları alanında imalat ve satış yapmaktadır. Geçmiş tecrübelerini

Detaylı

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL Geleceğin İçin Duyar lı Ol Fiyat Listesi 28 EYLÜL 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38

Detaylı

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise;

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise; 7. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 7.1

Detaylı

İTFAİYEDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME ARAÇ-GEREÇ VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI

İTFAİYEDE KULLANILAN YANGIN SÖNDÜRME ARAÇ-GEREÇ VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR VE MALZEMELRİN TANITIMI, KULLANIMI VE BAKIMI D- LANSLAR Yangına su gönderilmesinde kullanılan hortumlardan gelen suyun yangına işlemek için hortumun ucuna takılan ve basınçlı suyu sıkıştırmak yoluyla daha fazla basınçla verilmesini sağlayan bakır,

Detaylı

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU 6. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 6.1

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN www.ayteksogutma.com LOAD Rahat kullanım ve güvenlik için hammadde yükleyicisi ana kontrol ünitesinden ayrıdır. İzole edilmiş filtresi

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ. www.ayteksogutma.com AYTEK COOLING SYSTEMS -W SU SOĞUTMALI MERKEZİ CHILLER ÜNİTESİ www.ayteksogutma.com Master serisi merkezi soğutma üniteleri; tüm gaz hattı, hidrolik hattı ve elektrik tesisatı tamamlanmış, yerinde çalışmaya

Detaylı

EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42. Türkiye Temsilcisi. CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com.

EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42. Türkiye Temsilcisi. CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com. EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42 Türkiye Temsilcisi CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com.tr MÜKEMMEL NİŞASTA JELATİNİZASYONUNUN BAŞLADIĞI AN ANDRITZ FEED & BIOFUEL

Detaylı

Yangın Korunum Sistemleri

Yangın Korunum Sistemleri HAKKIMIZDA Şirketimiz 1991 yılında İstanbulʼda kurulmuş olup, 1998 yılında ÖZTÜRK YAPI ve ENDÜSTRİ MALZEMELERİ TİC. ve SAN. LTD.ŞTİ olarak güven ve hizmetin birlikte sağlanması düşüncesiyle hareket ederek

Detaylı

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi TS EN 85+A Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi ETNA Yangın Pompa Sistemleri Yangında En Önemli Standart Nedir? Neden TS EN 85+A ye Uygun Yangın ETNA Yangın Pompa Sistemlerl İhtiyacınızın

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji Kaynakları MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji kaynakları Yakıtlar Doğa kuvvetleri Özel doğa kuvvetleri Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Katı Sıvı Gaz Odun Petrol Doğal Gaz Hidrolik Güneş Rüzgar

Detaylı

Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi

Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi Adreslenebilir Hava Örneklemeli Çok Hassas Yangın Algılama Sistemi Bu sistemler adından da anlaşılacağı üzere havadan örneklemeler alıp, kendi haznesine getirerek yangını algılayan sistemlerdir. Şaşırtıcıdır

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tepekulu Kongre ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No:40 Kat:M1-M2 Bayraklı 35053 İZMİR / TÜRKİYE Tel : +90 (232)

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Temiz kullanım sıcak suyu için doğru seçim 1 Neden Modul-plus? Modul Plus, tüm dünyada otel renovasyonları için temiz sıcak su üretiminde ilk tercihtir. Spor tesislerinde,

Detaylı

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ Verimli membran teknolojisi Dünyanın en iyi geçirgenlik (permeability) özelliğine sahip membranları % 95 - % 99.5 arasında azot safiyeti Az sayıda hareketli parça NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

Detaylı

OKG-175 GAZ ABSORBSİYON DESORBSİYON DENEY SETİ

OKG-175 GAZ ABSORBSİYON DESORBSİYON DENEY SETİ 2014 OKG-175 GAZ ABSORBSİYON DESORBSİYON DENEY SETİ 0 www.ogendidactic.com GAZ ABSORBSİYON VE DESORBSİYON EĞİTİM SETİ 1 TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Deney seti endüstriyel proseslerdeki absorpsiyon işlemi uygulamalarına

Detaylı