Guvernörün Mesajı. Ocak Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Guvernörün Mesajı. Ocak Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık."

Transkript

1 Ocak 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ GÖRÜYLE çalışalım HG HARİKA GÖNÜLLERLE içinden geldiğimiz topluma HG HİZMET GÖTÜRELİM BÖYLECE DOKUNDUĞUMUZ HAYATLARIN HG HAKLI GURURUNU YAŞAYALIM ve YAŞATALIM olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Kulüplerimizin Ocak ayına tarihlenmiş Guvernör Ziyareti Toplantılarına katıldık. Kulüplerimiz tarihlerinde BİR İLKİ gerçekleştirerek Guvernör Ziyaretlerinde Asamble Sunumunun tamamını dönem hedeflerine uygun olarak My Rotary den on-line olarak yaptı. Böylece Kulüplerimiz Uluslararası Rotary nin EACH ONE - REACH ONE - TEACH ONE sloganını layıkıyla hayata geçirmiş oldular. Bugüne ve geleceğe çok faydalı bir Kulüp Hizmeti armağan ettiler. Yapacaklarını ve yaptıklarını Kulüplerinin hafızasına kaydettiler ve silinmeyecek arşivini yarattılar. Ne mutlu UR Hedefleri yolunda azimle ilerleyen diyerek Döneme başlamış ve ROTARY İLE Kulüplerimize ve Değerli Üyelerine. İNSANLIĞA HİZMET GÖTÜRMEKTEN hep birlikte yorulacağımız bu yorgunluktan 12 Ocak 2017 Perşembe akşamı Beykoz mutlu olacağımız ve keyif alacağımız bir Rotary Kulübümüze gittik. Beykoz Rotary dönem olmasını dilemiştik. Dileklerimiz sizler Kulübümüz Başkanı Polat Çınar ve Değerli sayesinde yerine gelmeye başladı. Ocak Eşi Sibel in, Beykoz Rotary Kulübü Ailemizin Ayında hep birlikte yorulmaya devam ettik sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ama hedeflere yaklaştığımızı hissettikçe ile kuşatıldık. mutluluğumuz da aynı oranda artmaya başladı. Kulüplerimiz sayesinde doğru yolda

2 19 Ocak 2017 Perşembe akşamı Fenerbahçe Rotary Kulübümüze gittik. Fenerbahçe Rotary Kulübümüz Başkanı Serdar Saraçoğlu ve Değerli Eşi Fatma nın, Fenerbahçe Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. 13 Ocak 2017 Cuma akşamı Galatasaray Rotary Kulübümüze gittik. Galatasaray Rotary Kulübümüz Başkanı Nilgün Özbudak ın ve Dönem Eşi Eylül ün, Galatasaray Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. 20 Ocak 2017 Cuma akşamı Bakırköy Rotary Kulübümüze gittik. Bakırköy Rotary Kulübümüz Başkanı İbrahim Bozat ın ve Bakırköy Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. 16 Ocak 2017 Pazartesi akşamı Sarıyer Rotary Kulübümüze gittik. Sarıyer Rotary Kulübümüz Başkanı Aygül Yeprem in ve Sarıyer Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. 23 Ocak 2017 Pazartesi akşamı Kadıköy Rotary Kulübümüze gittik. Kadıköy Rotary Kulübümüz Başkanı İrfan Yakal ve Değerli Eşi Arzu nun, Kadıköy Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık.

3 24 Ocak 2017 Salı akşamı Gayrettepe Rotary Kulübümüze gittik. Gayrettepe Rotary Kulübümüz Başkanı Emre Teker ve Değerli Eşi Ebru nun, Gayrettepe Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. Sevgili Dostlarım ve Yol Arkadaşlarımız, Hatırlarsanız; öyle zamanlar olur ki nereye gittiğiniz önemini yitirir çünkü asıl önemli olan kiminle gittiğinizdir demiştim. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Guvernör Ziyareti Toplantılarında gördük ki bizler kimlerle gittiğimizin farkındayız ve Hedefe 2420.Bölge Rotary Ailemizle birlikte varmanın ne kadar büyük bir anlamı olduğunu bu ziyaretlerde bir kere daha anladık, bunu yüreğimize ve My Rotary e not ettik. Bu ziyaretlerden aldığımız motivasyonla DÖNEM HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZE OLAN İNANCIMIZ 30 Ocak 2017 Pazartesi akşamı Fatih PEKİŞMİŞ OLARAK Ocak Ayı Guvernör Rotary Kulübümüze gittik. Fatih Rotary Ziyaretlerimizi tamamladık ve böylece Kulübümüz Başkanı Kadri Buldanlı ve Kulüplerimizin % 93 ini ziyaret etmiş olduk. Değerli Eşi Özlem in, Fatih Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev UR 2420.Bölgemizin son 5 yıllık Üyelik sahipliği ile kuşatıldık. Gelişim Tablosu aşağıdadır: 31 Ocak 2017 Salı akşamı Gebze Rotary Kulübümüze gittik. Gebze Rotary Kulübümüz Başkanı Ali Kolcuoğlu ve Değerli Eşi Perinur un, Gebze Rotary Kulübü Ailemizin sıcak, güler yüzlü, misafirperver ev sahipliği ile kuşatıldık. Dönem Üye Sayısı Artış/Azalış % ,59% ,03% ,50% ,83% ,80% * 78 * 3,86% * * Dönem Hedefi

4 31 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 23 Kulübümüz net üye artışı sağlamışlardır, tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 31 Ocak 2017 tarihi itibarıyla ALL STAR ÜYELERİ Kulüplerimizin TAMAMI APF- Annual Program Funds hedeflerini ve Polio Fund hedeflerini My Rotary de belirlemişlerdir, tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 31 Ocak 2017 tarihi itibarıyla ALL STAR ÜYELERİ Kulüplerimizin TAMAMI TRF-The Rotary Foundation a bağış yapmışlardır. UR 2420.Bölgemiz "ALL STAR TEAM" Üyeleri olarak bütün Kulüplerimizin Başkanları, Sekreterleri, Saymanları-Vakıf Komitesi Başkanları TRF-The Rotary Foundation'a "KURULUŞUNUN 100.YILINDA" destek vererek Bölgemizi "CLUB OFFICERS GIVING" de %100 statüsüne yükseltmişlerdir. Bu Hedefe ulaşmak için birlikte çalıştığımız bütün Kulüplerimize yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kulüplerimizin TRF-The Rotary Foundation katkıları tablosu aşağıdadır; Açıklama Miktar APF-Annual Program Funds $39.047,50 POLIO Funds $26.164,06 Other Funds $31.518,94 Endownment Funds $105,00 TOPLAM $96.835,45 Bölgemiz Kulüplerinden % 100 Paul Harris Dostu Kulüp Bayrağı almaya hak kazanmış olanların tarihsel sıralama listesi aşağıdadır: 1 ERENKÖY RK YEŞİLKÖY RK TOPKAPI RK KADIKÖY RK SARIYER RK ATAKÖY RK ATAŞEHİR RK BOSTANCI RK FINDIKLI RK MASLAK RK SUADİYE RK BAYRAMPAŞA RK BEYOĞLU RK CADDEBOSTAN RK GAYRETTEPE RK İZMİT RK KÖRFEZ RK FENERBAHÇE RK TARABYA RK YENİKÖY RK YALOVA RK

5 Döneminde yukarıdaki 21 Kulübümüzün arasına katılmak isteyen Kulüplerimize duyurulur: Bölge Rotary Vakfı Komitesi, Kulüplerimizin Rotary Vakfı Komitesi Başkanlarının kendilerine başvurmasını bekliyorlar. 04 Ocak Çarşamba akşamı Ravouna 1906 Cafe de Rotary Kültür Sanat Komitesi Başkanı Çağnur Gürsan ın organizasyonunda fotoğraf sanatçısı Alberto Modiano yu izledik. 07 Ocak 2017 Cumartesi günü "All Star Team Üyelerinden" Çekmeköy Rotary Kulübü Başkanımız Sevgili Öznur Çeviker ile Sevgili Eşi Ozan Şirin'in mutlu günlerine, Sağlıklı, Huzurlu ve Mutlu bir hayatın uzun bir şekilde önlerinde olduğuna "ŞAHİT" olduk. 05 Ocak Perşembe akşamı Büyükçekmece Rotary Kulübümüzün MÜHÖ -Meslekte Üstün Hizmet Ödülü etkinliğine katıldık. Midwood Istanbul Film Stüdyo Kompleksi kurucusu Ahmet San a, bölgedeki termal kaynakların değerlendirilmesi için çalışan Jeoloji Prof.Dr.Ali Malik Gözübol a ve uzun yıllardan beri Gürpınar ve Büyükçekmece sahillerinde buzlu badem satan örnek esnaf Recep Dayan a ödüllerini verdik.

6 11 Ocak Çarşamba akşamı Conrad Otel de Zekeriyaköy Rotary Kulübümüzün organizasyonunda caz dinledik. 15 Ocak 2017 Pazar günü Kadıköy Rotary Kulübümüz tarafından Conrad Bosphorus Istanbul Otel de organize edilen UR 2420.BÖLGE KULÜPLER YARIYIL MOTİVASYON TOPLANTISINI gerçekleştirdik. Hedefimiz; İnsanlığa Hizmet Götürmek üzere hizmet üreterek geçirdiğimiz dolu dolu bir yarıyılın güzelliklerini paylaşmak, Bölge hedeflerimizin güncel durumunu paylaşmak, İyi uygulamaları paylaşmak, İkinci yarıyıl için planlarımızı gözden geçirmek ve eylem planları yapmak, en önemlisi de Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Göstergesidir diyerek motivasyonumuzu ikinci yarıyıl için arttırmak idi. 14 Ocak Cumartesi akşamı Dragos Rotary Kulübümüzün Conrad Otel deki toplantısına katıldık. Küresel Bağış Projelerinin son detaylarını görüştük.

7 Kadıköy Rotary Kulübümüz Başkanı İrfan Yakal ve Eşi Arzu ya emeği geçen bütün Kadıköy Rotary Ailemiz teşekkür ettik. 18 Ocak Çarşamba akşamı Çekmeköy Rotary Kulübümüzün MÜHÖ-Meslekte Üstün Hizmet Ödülü etkinliğine katıldık. Mario Levi ve Can Ertuna ya ödüllerini verdik. 17 Ocak Salı akşamı Yeşilköy Rotary Kulübümüzün MÜHÖ-Meslekte Üstün Hizmet Ödülü etkinliğine katıldık. Sıradışı Rapçi İlkokul Öğretmeni Ahmet Naç a ödülünü verdik.

8 21 Ocak Cumartesi günü Yeşilköy Rotary Kulübümüz Başkanı Özlem Güven'e ve Yeşilköy Rotary Ailemize katılımcıları Endüstri 4.0 Konferansında ağırladıkları için teşekkür ediyoruz. Konferans konuşmacılarımız; Siemens'den Ali Rıza Ersoy, Ford Otosan'dan Hayriye Karadeniz Arçelik'ten Mustafa Esenlik'ti. 21 Ocak Cumartesi akşamı Caddebostan Rotary Kulübümüzün organizasyonunda Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde Küresel Bağış Projeleri olan Kistik Fibrozis yararına düzenledikleri etkinliğe katıldık. Çok verimli geçen konferansta konuk konuşmacılarımız bizi; buhardan elektriğe, elektrikten elektroniğe, elektronikten makinelerin birbirleriyle konuştukları Endüstri 4.0'a doğru güzel bir yolculuğa çıkardılar. Gecenin sonunda "Hisse-i Şayia" oyununun başrol oyuncusu tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay'a "Meslekte Üstün Hizmet Ödülünü" eşim Nur Albak ile birlikte sahnede takdim ettik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün söylediği gibi Sanat ın Önünde Saygı İle Eğildik. Konferanstan ayrılırken katılımcıların aklında Endüstri 5.0 ve sonrası nasıl olacak acaba sorusunun olduğuna eminim. Muhteşem etkinliği düzenleyen ve katılan Rotary Ailemize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

9 Aynı akşam HG Ekibimizle yaklaşan etkinlikler konusunda bir toplantı yaptık. 28 Ocak Cumartesi akşamı Rotary Kültür Sanat Komitesi Başkanı Çağnur Gürsan ın organizasyonunda Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi nde müzik dinletisine katıldık. 22 Ocak 2017 Pazar günü Rotary nin Kuruluşunun 112.Yılı Kutlama Etkinliğini organize eden Kalamış Rotary Ailemizle hazırlıkların gözden geçirildiği bir toplantı yaptık. Etkinliğin sonunda organizasyonu gerçekleştiren Rotary Kültür Sanat Komitesi Başkanı Çağnur Gürsan a ve bizlere şahane bir dinleti sunan sanatçılara teşekkür ettik. 25 Ocak Çarşamba günü Çekmeköy Rotary Kulübümüz Başkanı Öznur Tekiner iş arkadaşlarıyla birlikte ziyarete geldi. Polio Kutumuz biraz daha şenlendi.

10 29 Ocak Pazar günü Kozzy Kozyatağı Kültür Merkezi nde yapılan Bölge Rotaract Yarıyıl Motivasyon Toplantısına katıldık. 29 Ocak Pazar günü Göksu Rotary Kulübümüzün GDB Bülent Çehreli ve Sacide nin Ocakbaşı Toplantısına katıldık. Küresel Bağış Projelerinin son detaylarını görüştük. Sevgili Rotary Ailemiz, BRT-Bölge Rotaract Temsilcisi Avnihan Kırışık ve GLDBRT-Gelecek Dönem Bölge Rotaract Temsilcisi Ayda Akyıldız ile Rotaract Kulüplerimiz ve Başkanlarıyla, Bölge Rotaract Temsilcilerimiz ve Rotary Bölge Görevlilerimizle, Rotaract Ailemizle gurur duyduğumuz bir gün yaşadık. Rotary ve Rotaract'ın "İnsanlığa Hizmet Götürme" yarışında birbirlerine nasıl sinerji sağladıklarını gördük. UR 2420.Bölgemiz "ALL STAR TEAM" Üyelerinden ; Maslak Rotary Kulübümüz; 15 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Türk Rotary'sinin 3 Bölgesiyle içinde bulunduğu 10 Bölge ile 652 Kulübün oluşturduğu Zone 20B'de "Presidential Citation Dashboard" kayıtlarına göre; bütün gerekleri yerine getirip YEŞİL IŞIK yakan İLK 5 KULÜPTEN birisi olma başarısını göstermiştir. Bu Hedefe ulaşan Maslak Rotary Kulübü Ailemize ve aynı hedefe ulaşmak için bu yolda hızla ve istikrarla ilerleyen bütün Kulüplerimize yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 15 Ocak 2017 Pazar günü UR 2420.BÖLGE KULÜPLER YARIYIL MOTİVASYON TOPLANTISINDA Bölge Rotary Vakfı Başkanı GDG Haluk Ulusoy ile birlikte POLIO Bayrağı ve EREY Bayrağı almaya hak kazanan Kulüplerimize bayraklarını teslim ettik.

11 YENİKÖY ROTARY KULÜBÜMÜZ DRAGOS, YENİKÖY, MASLAK, SARIYER, ACARKENT ROTARY KULÜPLERİMİZ SARIYER ROTARY KULÜBÜMÜZ PERA ROTARY KULÜBÜMÜZ Sevgili "ALL STAR TEAM" Üyeleri, Hedeflerimizi gerçekleştirmek için; MASLAK ROTARY KULÜBÜMÜZ CADDEBOSTAN ROTARY KULÜBÜMÜZ ACARKENT ROTARY KULÜBÜMÜZ DOSTLAR HG HAYDİ GELİN ROTARYENLERİN HG HAYAL GÜCÜNÜ ROTARY NİN HG HARİKA GÜCÜNÜ HG HER GÜN BIKMADAN USANMADAN HG HAREKETE GEÇİRELİM BÖYLECE HG HERKES GÖRSÜN ÜLKEMİZ ve TOPLUM İÇİN YAPTIKLARIMIZI HG HEDEFE GÖTÜRELİM ROTARY İ HEP BİRLİKTE DEMİŞTİK. ISTANBUL ROTARY KULÜBÜMÜZ YARIYIL MOTİVASYON TOPLANTISINDA BUNU GÖRDÜK, YAŞADIK, YAŞATTIK, PAYLAŞTIK, GURURUNU HİSSETTİK.

12 Ne mutlu bizlere sizlerle birlikte bu yolu yürüyoruz, Ne mutlu bizlere sizlerle birlikte hedefe varacağımız için, Ne mutlu bizlere sizler gibi "ALL STAR TEAM" üyelerindeniz, Ne mutlu bizlere sizleri tanıdık. Ne mutlu bizlere sizlerle çalıştık. Ne mutlu bizlere sizlerle aynı yöne bakabildik. Huzurunuzda saygı ve sevgi ile eğiliyorum. Ocak Ayı Guvernör Mektubuma Dönem Hedeflerini Gerçekleştireceğimize Olan İnancımı Tazeleyerek Son Veriyorum. Bir sonraki Guvernör Mektubuna kadar sağlık, mutluluk, huzur ve başarı diliyorum, hoşça kalın. Rtn.Özcan Albak Dönem Guvernörü ( ) UR 2420.Bölge

13 Guvernör Eşinin Mesajı - Ocak 2017 S evgili Rotary Ailem, Yeni umut ve heyecanlarla 2017 yılına ve Rotary dönemimizin 2. Dönemine Ocak ayı itibariyle girmiş bulunuyoruz. 15 Ocak 2017 tarihindeki yarıyıl motivasyon toplantımızdaki yaptığımız sunumlarda belirttiğimiz üzere, projelerimizin önemli bölümünü tamamladık. Aldığımız motivasyon ile dönemimizin ikinci bölümünde de projelerimizin kalan kısmını gerçekleştireceğiz. Yeni yılın ilk günlerindeki kar ve hava muhalefeti nedeniyle bazı toplantılarımızı ertelemek zorunda kaldık. Yağan karlar hayatımızı zorlaştırsa da bembeyaz görüntüsüyle ruhlarımızı arındırdı. 3 Ocak Salı: Galata RK Başkan eşimiz Seda Tokgöz ü işyerinde ziyaret ederek yapacağı dönem projesi hakkında bilgilendik. 4 Ocak Çarşamba: Dolmabahçe Innerwheel Başkan-üyeleri ve 12 Ocak Perşembe: Beykoz RK Guvernör ziyareti gerçekleştirildi, Dönem Başkanı Polat Çınar heyecan verici projesini paylaştı. Sarıyer Belediyesi ile Ayazağa da yapılacak olan Anaokulu Projesinin son planlamalarını yaptık. 13 Ocak Cuma: Galatasaray RK Guvernör Ziyaretinde meslek hizmet ödülü W-20 /Türkiye kurucusu Dr. Gülden Türktan a takdim edildi. 14 Ocak Cumartesi: Dragos RK nın aylık toplantısına katılarak GG Projesini detaylandırdık. GDG eşi sevgili Ülkü Somer i misafir ederek Rotary-Innerwheel ortak projesi olan Bakliyat yemek kitabı için çalıştık. HG Ekibimiz eşleriyle yarıyıl motivasyon toplantısı sunumunu hazırladık. Akşam ise Beyoğlu Ravouna Otel de Kültür Sanat Komitesi Sevgili Çağnur Gürsan organizasyonunda Fotoğraf Sanatçısı Alberto Modiano yu dinledik. 5 Ocak Perşembe: Büyükçekmece RK Meslek Hizmet Ödülünü Universal Film Stüdyoları tarzında proje yapan Ahmet San a takdim ettik. 7 Ocak Cumartesi: Çekmeköy RK Dönem Başkanımız Öznur Tekiner ve Ozan Şirin in nikahında şahitlik yaptık. Bembeyaz karlarla kaplı bir günde hayatlarını birleştiren başkan ve sevgili eşine mutluluklar diliyoruz. 9 Ocak Pazartesi: Hava muhalefeti dolayısıyla Kadıköy RK ziyaretimiz iptal oldu. 10 Ocak Salı: Beyoğlu RK meslek hizmet ödül töreni hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. Yarıyılda eşler için hazırladığımız hediyelerimizi teslim aldık. 11 Ocak Çarşamba: Dragos RK nın Conrad Otel de düzenlediği caz gecesinde GG Projesi için fon yaratıldı. 15 Ocak Pazar: Conrad Otel de yapılan Yarıyıl Motivasyon Toplantımızda ilk 6aylık dönemimizin çalışmalarını kulüpler ve eşler olarak ayrı oturumlarda sunumlarla değerlendirdik. 33 adet Braille Alfabe Yazı Makinasını $ lık bölümünü gerçekleştirip kabartma düşler görme engelliler okulundaki öğrencilere teslim ettik. Bu projeye destek veren kulüplerimize teşekkür belgelerimizi takdim ettik. Lotus Sertifikaları ile okul projemize destek olan ilk 3 kulübümüze teşekkür belgelerimizi verdik. Engelli salıncağı projesi gerçekleştiren kulüplerimize de teşekkür belgelerimizi takdim ettik. Değerli Konuşmacı Prof. Dr. Acar Baltaş ı ortak top- lantıda, Prof. Dr. Zuhal Baltaş ı eşler toplantı- sındaki motive edici konuşmalarını dinledik. Eşlerimizin gerçekleştirdiği yüksek bütçeli başarılı projelerle gurur duyduk. Destek veren tüm kulüp ve başkanlara çok teşekkür ettik. Yarıyıl Motivasyon Toplantımızı organize eden ve kusursuz olması için büyük emek harcayan Kadıköy RK Dönem Başkanı İrfan Yakal ve Sevgili Arzu ya ve tüm Kadıköy RK ya teşekkür ediyoruz.

14 16 Ocak Pazartesi: Dönem öncesi belirttiğim, benzer STK larla ortak projelerde buluşma çerçevesinde Innerwheel bölge toplantısına katılarak bölge başkanı Sayın Müge Es e görme engelliler projemize verdiği destek için teşekkür ettik. Akşam ise Sarıyer RK Guvernör ziyareti mizi yaptık. Üyesi olduğumuz ve yıllardır birlikte hizmet götürdüğümüz dostlarımızla Guvernör olarak ziyaretimiz çok gururlu ve keyifliydi. 17 Ocak Salı: Kabartma Düşler Görme Engelliler / Parıltı Okulu nda okuyup, Microsoft ta çalışmakta olan Sevgili Duygu Kayaman ın hayatını anlatan Duygu lu bir hikaye film çekiminde rol alarak ROFİFE Film Festivali için hazırladık. Yeşilköy RK Meslek Hizmet Ödül töreninde sıradışı ilkokul öğretmeni Ahmet Naç a ödülünü takdim ettik. 18 Ocak Çarşamba: Çekmeköy RK Meslek Hizmet Ödül Töreni nde Yazar Mario Levi ye ve Savaş Muhabiri Can Ertuna ya takdim ettik. 19 Ocak Perşembe: Fenerbahçe RK Guvernör ziyaretini kalabalık bir katılım ve yeni üyeler kabul töreniyle gerçekleştirdik. ve yaptıkları projeler için sevgili başkanımız Serdar Saraçoğlu ve eşi Fatma ya teşekkür ettik. 20 Ocak Cuma: Bakırköy RK Guvernör ziyaretimizi Güneşli Wyndham Otel de gerçekleştirdik. 21 Ocak Cumartesi: Meslek Hizmet Komitemizin Endüstri 4.0 Meslek Seminerine katılarak Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Tesislerinde çok ilgi çekici bir sunum ile bilgilendik. Tiyatrosunda HİSSE-İ ŞAYİA oyununda 800 kişinin katılımıyla Kistik Fibrozis Projesine fon sağlandı. Oyunun sonunda da yılların eskitemediği değerli tiyatro sanatçısı sanatçı Zihni Göktay a Caddebostan Rotary Kulübü tarafından Meslek Üstün Hizmet Ödülü takdim edildi. 22 Ocak Pazar: Kalamış RK ile Rotary Kuruluş gecesi için çalışma yaptık. Kulübümüz Sarıyer RK nın 40 kişi katılımlı Ocakbaşı toplantısı ile bir adet yazı makinası temin ettik. 23 Ocak Pazartesi: Kadıköy RK Guvernör ziyaretini gerçekleştirdik. Yarıyıl motivasyon toplantımızı organize ettikleri ve değerli projeleri ve eş projelerine katkıları için sevgili başkanımız İrfan Yakal ve sevgili Arzu ya teşekkür ettik. STK larla ortak projesi olarak yazı makinası için Lions Kulüp desteğine teşekkür ettik. Kadıköy RK Üyesi Prof. Dr. Necmettin Pamir e Dünya Cerrahi Derneği tarafından verilen ödüle istinaden Rotary Özel Ödülü takdim ettik. 24 Ocak Salı: Kalamış Innerwheel toplantısına katılarak Innerwheel-Rotary işbirliği için tarafıma teşekkür sertifikası takdim edildi ve Konuk Konuşmacı Rtn.Haluk Gültekin in Ben Karar Veriyoruz konulu konuşmasını ilgiyle izledik. Bu işbirliği için çaba sarfeden Kalamış Innerwheel Başkanı sevgili Belkıs Ünver e ve GD Bölge Başkanı Nur Üstaş a teşekkür ediyorum. 25 Ocak Çarşamba: Çekmeköy RK Başkanımız Öznur Tekiner ile dönem projesini ofisimizde çalıştık. 28 Ocak Cumartesi: Kültür Sanat Komite Başkanı sevgili Çağnur Gürsan ın Kadıköy Yel değirmeni Sanat Merkezinin Gotik ortamında organize ettiği opera aryaları ve düetlerini genç ve muhteşem seslerden kalabalık bir dinleyici kitlesiyle izledik. 29 Ocak Pazar: Kadıköy Belediyesi Kozzy Salonunda Bölge Rotaract Yarıyıl Motivasyon toplantısına katıldık. Rotary nin geleceği olan Rotaract larımızın yaptığı çalışmalar ile gurur duyduk. 30 Ocak Pazartesi: Fatih RK Guvernör ziyaretini gerçekleştirdik. 31 Ocak Salı: Gebze RK Guvernör ziyaretini gerçekleştirdik. Aynı günün akşamı CADDEBOSTAN RK Harbiye Muhsin Ertuğrul DÖNEM PROJELERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLER ANAOKULU PROJESİ Sarıyer Belediyesi tarafından Ayazağa da tahsis edilen yeni arazi için Anaokulu komitesi GY miz sevgili Durmuş-Nurgül Üstdağ tarafından yeni proje çalışması tamamlanmış olup belediye ve guvernörlük imza onayına sunulmuştur.

15 GÖRME ENGELLİLER YAZI MAKİNASI Kabartma Düşler Parıltı Okulu ndaki öğrenciler için temin edilecek 45 adet Braille Yazı Makinasının 33 adedinin alımı gerçekleşmiş olup, toplam bedeli USD bütçesi oluşmuştur. Dragos RK nın Global Grand için çalışması ile 30 adetlik bölümü tamamlanmış olup onay beklenmektedir. Aynı proje için Göksu RK nın 10 adet makine için GG Projesi onay aşamasına gelmiştir. Yarıyıl motivasyon toplantısında projeye katkıda bulunan destekçilere ve kulüplere teşekkür belgeleri takdim edildi. DEVAM EDEGELEN PROJELER ENGELLİ SALINCAĞI : 1 adet salıncağımız daha İnanç Grubu tarafından monte edilmek için park izni beklenmektedir. Bugüne kadar engelli salıncağı projesini tamamlayan Beykent ve Sarıyer RK ya Yarıyıl Motivasyon Toplantısında teşekkür belgeleri takdim edildi. SPİNA BİFİDA: Beykoz RK ve Galatasaray RK Tarafından Farkındalık seminerleri verileceği belirtildi. FARKINDALIK PROJELERİ ÇEVRE KARBON AYAK İZİ : Çevre Komitemiz Kulüp ziyaretleriyle sunumuna devam etmektedir. 1 mart 2017 de Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü nde farkındalık semineri yapılacaktır. İNGİLİZCE ÖĞRENİM PROJESİ : Rotary Ailesine yönelik iş birliği yaptığımız American Life, International House Dil Okullarında İngilizce eğitimi devam etmektedir. Bu proje kapsamında Kabartma Düşler Parıltı Okulu ndaki öğrencilere de İngilizce öğrenimi Ocak ayı itibariyle Dragos RK Projesi olarak başlamıştır. Rotaract ve Interact kulüplerimiz de dil öğrenim projesine dahil edilmişlerdir. LOTUS SERTİFİKALARI : Dönem projelerimize fon sağlayacak olan Lotus Sertifikalarımız kulüplerimiz tarafından yoğun talep görmekte ve projelerimize fon yaratılmaktadır. Rotary ile İNSANLIĞA HİZMET GÖTÜRÜP dönemimizin simgesi Lotus Çiçekleri gibi hayatlara dokunarak sağlık, mutluluk için HG HER GÜN HG HER GECE HG HEP GÜZELLİKLERLE HG HİZMET GÖTÜRÜYORUZ. Sevgilerimle VODAFON İLE ÇEVRE : Vodafon un Yeşile saygı aplikasyonu kulu p ziyaretlerinde tanıtılmakta olup, buradaki kazanımla Tema Vakfı na fidan bag ı- şı yapılmakta oldug u belirtilmektedir. Rtn. Nur ALBAK UR Bölge Guvernör Eşi

16 Dünya Başkanının Mesajı John F. Germ BAŞKAN Şubat tarihinde Rotary'nin 112. kuruluşunu kutlayacağız. İlk Rotary Kulübünün kurucusu Paul Harris ile birlikte Şikago'da yaptığı ilk toplantıdan bu yana dünyanın ve aynı zamanda Rotary'nin geçirdiği değişiklikler inanılır gibi değil. Belli bazı noktalarda 1905 yılı ile günümüz arasında mukayese yapmak kolay. Teknolojide, tıpta ve toplumda önemli değişiklikler yaşandı yılındaki dünya haritasını bugünküyle karşılaştırdığımız zaman farkı hemen görürüz. Karşılaştırma yapamadığımız şey ise var olanlarla olabilecekler. 'Rotary olmasaydı dünyamız bugünkü durumundan ne kadar farklı olurdu' sorusuna cevap vermek kolay değil. Bu 112 yıl içinde Rotary birçok sorunun karşında durdu. Çatışmalara barışla, fakirliğe eğitimle yanıt verdik. Sağlık hizmetlerinde fark ettiğimiz eksikliğe küçük köylerdeki kliniklere çeşitli ekipman bağışlarından çocuk felci hastalığının bütün dünyadan kökünün kazınmasına kadar küçük büyük projelerle yanıt verdik. Rotary hiç kurulmamış olsaydı veya dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir Rotary kulübü akreditasyon almamış olsaydı ya da bugün Rotaryen olan biri bir Rotary kulübüne üyeliği reddetmiş olsaydı, acaba, ne gibi farklılıklar olamayacaktı; asla bilemeyeceğiz! Tam bir inanç ve güvenle ifade etmek isterim ki, günümüzde dünyamız Rotary'siz bir dünyanın olabileceğinden çok çok daha iyi bir yer ve her biriniz sayesinde günümüzde Rotary daha güçlü. Dünya Rotary'e her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Dünya günümüzde bizim cesaretimize, iyimserliğimize ve idealistliğimize ihtiyaç duyuyor. Dünya günümüzde bizim sunabileceğimiz anlayışın, işbirliğinin ve umudun sesine ihtiyaç duyuyor. Tüm ülkelerin vatandaşlarının beraberce başarıyla, severek ve dostça çalışabileceğini kanıtlamış bir kurum örneğine ihtiyaç duyuyor. Yaptığımız çalışmaların tam etkisini hiçbirimiz bilemeyiz. Yaptığımız veya söylediğimiz şeylerin, aldığımız kararların, değerlendirdiğimiz veya kaçırdığımız fırsatların neleri etkilediğini bilemeyiz. Bana öyle geliyor ki niyet hayırlı olduğunda, bunun akıbeti de hayırlı oluyor; bir yaşam biçimi olarak Kendinden Önce Hizmet prensibini seçtiğimizde ise bunun bizi götüreceği yol iyi bir yol olacaktır. Hiç kimse geleceği bilemez. Gelecekte ne gibi değişikliklerin olacağını da kimse bilemez. Ancak Rotary'e ve Rotaryenlere inanıyorum; her geçen yıl yaptığınız insanlığa Hizmet Götüren yeni yeni çalışmalarla dünyayı daha iyi yaşanır bir yer yapacağınıza inanıyorum.

17 Vakıf Başkanının Mesajı Kalyan Banerjee ROTARY VAKFI BAŞKANI Vakfımızın barışa olan uzun vadeli taahhüdü Bu Şubatta gelin, Rotary Barış Merkezlerinin başarsını ve bu merkezlerden mezun olanların tüm dünyada "Barış ve Çatışmaların Önlenmesi/Çözüm" Ayını onurlandırmak adına yaptıkları önemli çalışmaları kutlayalım. Bence, barış merkezlerinin Vakfımızın barış çabalarını onlarca yıl boyunca desteklemesinden sonra 2002 yılında kurulmuş bulunduğunu vurgulamak da çok önemli. 1930'lu yıllarda, Fransa ve Almanya kulüpleri günümüzde ülkelerarası komite olarak bilinen ilk petit comité'yi, diğer bir deyişle dostluk komitesini kurdular. Her iki ülke de yıkıcı bir savaşın yaralarını sarmakla meşguldü; ancak, öncenin düşman tarafları çok iyi biliyordu ki kırılgan olmasına karşın barış korunmaya layık bir değerdir. İkinci bir dünya savaşı umutlarını kırmış olsa da, barışa inanmış bu Rotaryenler 1950 yılında yeniden toplandı. Rotaryenler uluslararası dostluk ve hizmeti geliştirmek için 250 ülkelerarası komite kurdu. Rotaryenler uluslararası anlayışın en hızlı kişisel ilişkilerle geliştiğine uzun zamandır inanıyordu. Yurtdışı öğrenim programları ve uluslararası ticari geziler henüz yaygınlaşmamışken, Vakfımız farklı yaşam biçimlerini ve ticaret yöntemlerini deneyimlemeleri amacıyla akademisyenleri ve genç profesyonelleri yabancı ülkelere gönderiyordu. Bu tür hayat değiştirici maceralar birçok katılımcının dünyayı kendilerini misafir edenlerin gözüyle görmelerine yardım etti ki, bu kişiler aslında yakın arkadaşlarıydı. Vakfımız her yıl eğitimin, sağlık hizmetlerinin, ekonomik fırsatların, temiz su ve sağlıklı yaşam ortamlarının herkesçe ulaşılabilir olmaması gibi çatışmaların temel nedenlerini oluşturan nedenleri ortadan kaldırmaya dönük projelere milyonlarca dolar harcıyor. Küresel bağışlarımızın tek bir koşulu var: barış çıtasını biraz daha yükseltmek! Böyle bir projeye destek almak için sponsorların içinde iki farklı ülkeden kulüpler olmalı. Yerel ortamda bilinenleri uluslararası ve Vakıf kaynaklarıyla birleştirmenin yanında, bu projeler sponsor kulüpler arasında çoğunlukla uzun süreli hizmet ilişkilerine zemin veren dostlukların da kurulmasına vesile oluyor. Uluslararası dostluklar kurulması için en uygun ortamlardan biri de elbette yıllık Rotary konvansiyonu; çünkü konvansiyona onlarca ülkeden Rotaryen katılıyor. Bu yıl Atlanta'da Rotary Vakfının Dünyada İyi Şeyler Yapmada 100. Yılını kutlayacağız. Yılın bu en büyük doğum gününde bana ve binlerce Rotaryen dostunuza katılmanızı umuyorum! H a z ı r l a y a n l a r Ö z c a n A L B A K M u r a t S E V İ N Ç S e v t a p A Y T U Ğ R a f e t S A L T I K Ş u b a t H e r H a k k ı M a h f u z d u r U R B ö l g e H İ A K Y a y ı n l a r K o m i t e s i

Ortaköy Rotary Kulübü Devir-Teslim Beykoz Rotary Kulübü Devir-Teslim

Ortaköy Rotary Kulübü Devir-Teslim Beykoz Rotary Kulübü Devir-Teslim 2017-2018 DÖNEM TAKVİMİ 1-Jul-17 Anıtkabir Ziyareti (3 Bölge Ortak) 2420-2430 - 2440 2-Jul-17 Çorlu Rotary Kulübü Devir Teslim Istanbul Rotary Kulübü Devir Teslim 4-Jul-17 Bostancı Rotary Kulübü Lüleburgaz

Detaylı

04 Temmuz 2017 Salı. 05 Temmuz 2017 Çarşamba. 06 Temmuz 2017 Perşembe. 07 Temmuz 2017 Cuma. 08 Temmuz 2017 Cumartesi. 10 Temmuz 2017 Pazartesi

04 Temmuz 2017 Salı. 05 Temmuz 2017 Çarşamba. 06 Temmuz 2017 Perşembe. 07 Temmuz 2017 Cuma. 08 Temmuz 2017 Cumartesi. 10 Temmuz 2017 Pazartesi 2017-2018 DÖNEM TAKVİMİ 01 Temmuz 2017 Cumartesi Anıtkabir Ziyareti (3 Bölge Ortak) 2420-2430 - 2440 02 Temmuz 2017 Pazar Çorlu Rotary Kulübü Devir Teslim 04 Temmuz 2017 Salı 05 Temmuz 2017 Çarşamba 06

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Aralık Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık.

Guvernörün Mesajı. Aralık Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Aralık 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Şubat 2017

Guvernörün Mesajı. Şubat 2017 Şubat 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz Ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Ekim 2016

Guvernörün Mesajı. Ekim 2016 Ekim 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980 ROTARY Tarih:17.02/2014 Pazartesi Sevgili Rotaryen Dostlarımız, Dönemimizin 32 uncu, Kulübümüzün 1743 ıncı Toplantısını 17.02.2014 tarihinde Marmara Yelken Kulübü nde gerçekleştirdik. Guvernör Yardımcımız

Detaylı

Temmuz ayı ile birlikte kolları sıvadık ve hep birlikte ROTARY ile yaşamları değiştirmek için yola çıktık.

Temmuz ayı ile birlikte kolları sıvadık ve hep birlikte ROTARY ile yaşamları değiştirmek için yola çıktık. Değerli Rotary Ailem, Rotaract ve İnteract Kardeşlerim, Yılın son ayını bitirdiğimiz ve yepyeni umutlarla, yepyeni bir yıla başlamanın heyecanını yaşadığımız bu günlerin hepimiz için sağlık ve neşe içinde

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Ağustos Kulüplerimizin Ağustos ayına tarihlenmiş Guvernör Ziyareti Toplantılarından

Guvernörün Mesajı. Ağustos Kulüplerimizin Ağustos ayına tarihlenmiş Guvernör Ziyareti Toplantılarından Ağustos 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HEP GÜLÜMSEYEREK HG HİZMET GÖTÜRELİM ve HG HİZMETLERİMİZLE GÜLÜMSETELİM

Detaylı

Dönem Kulüp Bülteni

Dönem Kulüp Bülteni 2016- Dönem Kulüp Bülteni U. Rotary Başkanı 2420 Bölge Guvernörü 6.ncı Gr. Guv. Yrd. Kulüp Başkanı John F.GERM Özcan ALBAK Çetin ÜSTAŞ Halide ABUKAY Derneğin Yaşı Kuruluş Tarihi Charter Tarihi Dernek No.

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Mayıs olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri,

Guvernörün Mesajı. Mayıs olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, Mayıs 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HG HEP GÜLÜMSEYEREK HG

Detaylı

21 Mart Su Yaşamdır Paneli ve Forumu

21 Mart Su Yaşamdır Paneli ve Forumu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Başkanın Mesajı Kulüp Toplantı No: 1104 Dönem Toplantı No: 34 Bülten No: 34 Toplantı Yeri: Divan Otel Taksim Toplantı Tarihi: 25 Mart 2016 Toplantı Saati :19:00-22:00

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Mart olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri,

Guvernörün Mesajı. Mart olduğumuzu daha kuvvetli bir şekilde hissetmeye başladık. Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, Mart 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

SUADİYE ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ 1. ASAMBLESİ

SUADİYE ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ 1. ASAMBLESİ Gelecek Dönemin Bakanlık Teması na baktığımızda bizlere unları anlatmakta olduğunu düünüyorum; Dünyada hizmetin etrafını çevreleyen bir tema. Biz Rotaryenlerin lokal ve uluslararası alanda çocuk felcini

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Nisan Citation şartlarını yerine getirmiş olan Kulübümüze Ön Tamamlama Sertifikasını teslim ettik.

Guvernörün Mesajı. Nisan Citation şartlarını yerine getirmiş olan Kulübümüze Ön Tamamlama Sertifikasını teslim ettik. Nisan 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü Devir Teslim Ataköy Rotary Kulübü Devir Teslim Bayrampaşa Rotary Kulübü Devir-Teslim

Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü Devir Teslim Ataköy Rotary Kulübü Devir Teslim Bayrampaşa Rotary Kulübü Devir-Teslim 2017-2018 DÖNEM TAKVİMİ 01 Temmuz 2017 Cumartesi Anıtkabir Ziyareti (3 Bölge Ortak) 2420-2430 - 2440 02 Temmuz 2017 Pazar Çorlu Rotary Kulübü Devir Teslim Istanbul Rotary Kulübü Devir Teslim 04 Temmuz

Detaylı

Guvernörün Mesajı HAZİRAN 2017

Guvernörün Mesajı HAZİRAN 2017 HAZİRAN 2017 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı Yeri : PODYUM DAVET Kuruluş Tarihi : 28.02.2003 Toplantı Gün /Saati : Salı 19.30 Chartered : 10.02.2004 Kulüp No : 64494 Sevgili Dostlarım, BAŞKAN IN MEKTUBU Kulübümüzün 638. Dönemimizin 17. Toplantısını

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2016-17 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:14 Kulüp Toplantı No: 884 Dönem Toplantı No:14 Toplantı Tarihi: 2.11.2016 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: John Germ U.R. 2420. Bölge

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Kasım 2016

Guvernörün Mesajı. Kasım 2016 Kasım 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Eylül Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde;

Guvernörün Mesajı. Eylül Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; Eylül 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde; HG HER GÜN HG HİZMET GÖTÜRMEK için başka bir HG HEYECANLI GÜN HEP GÜLÜMSEYEREK HG HOŞ

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:5 Kulüp Toplantı No: 931 Dönem Toplantı No: 15 Toplantı Tarihi: 17.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

03/03/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

03/03/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 03/03/2011 Kulübümüzün 1270. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı Yeri : PODYUM DAVET Kuruluş Tarihi : 28.02.2003 Toplantı Gün /Saati : Salı 19.30 Chartered : 10.02.2004 Kulüp No : 64494 Sevgili Dostlarım, BAŞKAN IN MEKTUBU UR. Başkanı John F. GERM UR. 2440

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1105 Dönem Toplantı No: 35 Bülten No: 35 Toplantı Yeri: Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 30 Mart 2016 Toplantı Saati :12:30-13:30 Hizmetlerinizi

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt.

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt. Kuruluş Tarihi: 19 Nisan 1974 Charter: 13339 District 2430 Zone 20 B 2016-2017 Dönemi Bülten no: 33 UR Başkanı John F. Germ UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci UR 2430. Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı

Detaylı

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE K.R.Ravindran UR Başkanı 2015-2016 Canan Ersöz UR 2430.Bölge Guvernörü 2015-2016 Hasan Karamustafaoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör

Detaylı

Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı.

Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı. Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı. UR 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Bes ve Eğitim Asamblesi 3-7 Nisan 2013 de Antalya

Detaylı

Maslak Rotary Kulübü

Maslak Rotary Kulübü K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1077 Dönem Toplantı No: 5 Bülten No: 5 Toplantı Yeri :Maslak Steinberger Otel Toplantı Tarihi: 12 Ağustos 2015 Toplantı Saati :12.30 13.30 Hizmetlerinizi

Detaylı

Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ. U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE. U.R Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU

Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ. U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE. U.R Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE U.R. 2430. Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU 8.Grup Guvernör Yardımcısı : Emine PEHLİVAN Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ TARİH : 20-03-2012 TOPLANTI SAYISI : 812

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı No : 363 Tarih : 02/11/2010

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı No : 363 Tarih : 02/11/2010 Kuruluş Tarihi : 28.02.2003 Chartered : 10.02.2004 Kulüp No : 64494 En iyi bireyler, Kendilerinden çok ait olduğu toplumu dü ünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına, ya amını adayan insanlardır.

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR.

KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR. KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR. 1905 yılında kurulan Uluslararası Rotary (UR), zaman ilerledikçe, başarılı olması ve ayakta kalabilmesi için sağlam bir finansal desteğe ihtiyaç duymuştur. Bu ihtiyaç

Detaylı

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28.

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28. Toplantı No: 1092 - Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: 11.01.2015 Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 28 1 Kuruluş Tarihi: 19.03.1993 - Charter Tarihi: 23.04.1997 Yönetim Kurulu & Başkanın

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016 2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016 2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO

DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO DALYAN INNER WHEEL KULÜBÜ 2014-2015 BÜLTEN TARIHI: 27.01.2015 TOPLANTI NO: 5 BÜLTEN NO : 5 2014-2015 Dönemi Uluslararası Teması ; Light The Path Yolu Aydınlat International Inner Wheel Başkan Abha Gupta

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:22 Kulüp Toplantı No:956 Dönem Toplantı No: 40 Toplantı i: 03.04.2018 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420. Bölge

Detaylı

Rotaract kulübümüzde asambleye katılarak çalışmalarını sunmuşlardır. Kendilerini çalışmalarındna dolayı kutluyorum.

Rotaract kulübümüzde asambleye katılarak çalışmalarını sunmuşlardır. Kendilerini çalışmalarındna dolayı kutluyorum. , Toplantı Yeri ve Zamanı: Cemil Topuzlu Cad. Büyük Kulüp Çiftehavuzlar Kadıköy İST., Salı, Rotaryen Saat:20:00 Toplantı No: 1401 Bülten No: 17 Tarih: 04 Aralık 2012 Web Adresi : www.rotarysuadiye.com

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Başkanın Mesajı Kulüp Toplantı No: 1103 Dönem Toplantı No: 33 Bülten No: 33 Toplantı Yeri: Maslak Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 16 Mart 2016 Toplantı Saati :12:30-13:30

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993 K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1089 Dönem Toplantı No: 17 Bülten No: 17 Toplantı Yeri :Maslak Cumhuriyet Koleji Toplantı Tarihi: 18 Kasım 2015 Toplantı Saati :10:00 15:30 Hizmetlerinizi

Detaylı

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 35.

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 35. Toplantı No: 1099 - Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: 29.02.2016 Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 35 1 Kuruluş Tarihi: 19.03.1993 - Charter Tarihi: 23.04.1997 Yönetim Kurulu & Başkanın

Detaylı

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

16/12/2010. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 16/12/2010 Kulübümüzün 1259. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:4 Kulüp Toplantı No: 929 Dönem Toplantı No: 14 Toplantı Tarihi: 10.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ

ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ Kuruluş : 29 Eylül 1997 Charter : 10 Haziran 1999 Rtn.Haluk ULUSOY Dönemi 2420.Bölge Guvernörü Rtn.Refiye ERİŞÇİ Dönem Başkanı Rtn.Ron D.BURTON Dönemi R.I President Toplantı

Detaylı

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE K.R.Ravindran UR Başkanı 2015-2016 Canan Ersöz UR 2430.Bölge Guvernörü 2015-2016 Hasan Karamustafaoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör

Detaylı

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 33.

Toplantı No: Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 33. Toplantı No: 1097 - Toplantı Yeri: WELLBORN OTEL - Toplantı Tarihi: 15.02.2016 Toplantı Saati: 19:30 - Dönem Toplantı No: 33 1 Kuruluş Tarihi: 19.03.1993 - Charter Tarihi: 23.04.1997 Yönetim Kurulu & Başkanın

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

Ron D. BURTON. Uluslararası Rotary Başkanı. U.R. 2440 Bölge Guvernörü Esat KARDIÇALI. VII. Grup Guvernör Temsilcisi Erhan GÖKDAĞ

Ron D. BURTON. Uluslararası Rotary Başkanı. U.R. 2440 Bölge Guvernörü Esat KARDIÇALI. VII. Grup Guvernör Temsilcisi Erhan GÖKDAĞ Uluslararası Rotary Başkanı Ron D. BURTON U.R. 2440 Bölge Guvernörü Esat KARDIÇALI VII. Grup Guvernör Temsilcisi Erhan GÖKDAĞ Toplantı Yeri: Kordon Otel Çarşamba 12.30-14.00 En iyi bireyler, kendinden

Detaylı

Kaan Kobakoğlu Guvernör. Rotary : Fark Yaratır. YOLUMUZ AÇIK OLSUN. Rotaryen saygı ve sevgilerimle..

Kaan Kobakoğlu Guvernör. Rotary : Fark Yaratır. YOLUMUZ AÇIK OLSUN. Rotaryen saygı ve sevgilerimle.. KASIM 2017 Değerli Rotary Ailemiz, Dönemimiz hızla ilerlerken tüm kulüplerimizin yüzlerce projeyi gerçekleştirmiş olmasını görmek; kimi zaman başlangıcında, kimi zaman proje devam ederken ve kimi zaman

Detaylı

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım,

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım, 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ NO : 1 ( Temmuz 2015 ) ANKARA-OSTİM Sevgili Dostlarım, K.R. (Ravi) RAVİNDRAN Uluslararası Rotary Başkanı 2015 2016 Dönemi Canan ERSÖZ UR.2430. Bölge Guvernörü 2015 2016 Dönemi

Detaylı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı Sevgili Dostlarım, Dönemimizin 2 ayını geride bıraktık. Yaz aylarının güzel günlerini tatil ile değerlendiren dostlarımız artık Ankara ya döndüler. Çocukların okulları başladı. Sevgili Çocuklarımıza yeni

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:11 Kulüp Toplantı No:938 Dönem Toplantı No: 22 Toplantı i: 04.12.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420. Bölge

Detaylı

2430. BÖLGE ANKARA OSTİM ROTARY KULÜBÜ http://www.ostimrotary.org.tr Yazışma Adresi : 30. Sok. no: 113 Ostim ANKARA Tel: 385 15 23 / Faks: 354 79 61 e-mail: cenkaraca@tnn.net / otkur@hotmail.com 11. Grup

Detaylı

16/06/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

16/06/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 16/06/2011 Kulübümüzün 1282. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ

ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ 1470. TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 12 Kasım 2015 Wyndham Otel, Ankara KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk, kardeşlikle süslü Daha mutlu bir ülke yaratmaya

Detaylı

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE K.R.Ravindran UR Başkanı 2015-2016 Canan Ersöz UR 2430.Bölge Guvernörü 2015-2016 Hasan Karamustafaoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ BÜLTEN

BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ BÜLTEN Dönem: 2018 2019 / Sayı: 12 UR BAŞKANI BARRY RASSİN 2420. BÖLGE GUVERNÖRÜ HASAN AKBAYRAK 12. Grup Guvernör Yardımcısı Sinan DEVİN YÖNETİM KURULU Kulüp Başkanı Kulüp Başkan Yrd. ve GDB Kulüp Sekreteri Güler

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:7 Kulüp Toplantı No: 933 Dönem Toplantı No: 17 Toplantı Tarihi: 7.11.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

GÖLCÜK ROTARY KULÜBÜ

GÖLCÜK ROTARY KULÜBÜ GÖLCÜK ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 Toplantı No 1076 - Bülten No - Toplantı Yeri WELLBORN HOTEL - Toplantı tarihi 21.09.2015 - Toplantı Saati 10:30 - Dönem Toplantı

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993 K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1088 Dönem Toplantı No: 16 Bülten No: 16 Toplantı Yeri :Maslak Steinberger Otel Toplantı Tarihi: 11 Kasım 2015 Toplantı Saati :12:00 13:30 Hizmetlerinizi

Detaylı

Haziran 2015 Bülteni. UR 2015 2016 Başkanı. K.R. Ravindran. 2420.Bölge Guvernörü. Mufit Ülke ve Sema Ülke. Mehmet Sabri ve Aylin Görkey

Haziran 2015 Bülteni. UR 2015 2016 Başkanı. K.R. Ravindran. 2420.Bölge Guvernörü. Mufit Ülke ve Sema Ülke. Mehmet Sabri ve Aylin Görkey Haziran 2015 Bülteni UR 2015 2016 Başkanı Değerli Rotaryen Dostlarım, Kulübümüz kısa Haziran ayı bölgemizde çok yoğun bir şekilde yapılan devir teslim töreniyle noktalamadan önce devir aldıım bu görevin

Detaylı

24/02/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

24/02/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 24/02/2011 Kulübümüzün 1269. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk, kardeşlikle

Detaylı

10/02/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

10/02/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 10/02/2011 Kulübümüzün 1267. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

NO: 04 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ

NO: 04 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ NO: 04 Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun Bölge : UR2430 Kuruluş : 30.03.1993 Charter : 16.12.1994 - no : 3498 UR Başkanı : K. R. Ravindan UR 2430 Bölge Guvernörü : Canan

Detaylı

BÜLTEN. Aynı dili konuşamayabiliriz, geleneklerimiz, göreneklerimiz, dinimiz ve rengimizde farklı olabilir.

BÜLTEN. Aynı dili konuşamayabiliriz, geleneklerimiz, göreneklerimiz, dinimiz ve rengimizde farklı olabilir. Mutlu Günlerimiz BÜLTEN Kuruluş : 25/08/1983 - Charter : 19/06/1987 UR 2430. Bölge - Kulüp No : 24794 Tarih : 15.07.2014 - Kulübün 1.415, Dönemin 4. Toplantısı Toplantı Günü, Yeri ve Saati : Her Salı Belediye

Detaylı

BÜLTEN. Türk Rotary ailesi olarak, Atatürk ün Devrimlerine ilelebet sahip çıkacağımızı tekrar sizlerin huzurunda belirtmek isterim.

BÜLTEN. Türk Rotary ailesi olarak, Atatürk ün Devrimlerine ilelebet sahip çıkacağımızı tekrar sizlerin huzurunda belirtmek isterim. Mutlu Günlerimiz BÜLTEN Kuruluş : 25/08/1983 - Charter : 19/06/1987 UR 2430. Bölge - Kulüp No : 24794 Tarih : 11.11.2014 - Kulübün 1.429, Dönemin 18. Toplantısı Toplantı Günü, Yeri ve Saati : Her Salı

Detaylı

Toplantı Ajandası. Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve Ortak. Konu: Dağdan iple iniş

Toplantı Ajandası. Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve Ortak. Konu: Dağdan iple iniş Dedeman Gayrettepe Oteli ıstanbul, Türkiye E-Mail: info@galatasarayrotary.org Web: www.galatasarayrotary.org Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:9 Kulüp Toplantı No: 936 Dönem Toplantı No: 20 Toplantı Tarihi: 20.11.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&Ġsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI Kuruluş 13 Mart 2007 Charter 30 Mayıs 2007 Dönem: 2011-2012 Tarih: 27.12.2011 Sayı: 26 U.R ve BÖLGE YÖNETĠMĠ YÖNETĠM

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

DÖNEMİ ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

DÖNEMİ ÖDÜL YÖNETMELİĞİ 2017 2018 DÖNEMİ ÖDÜL YÖNETMELİĞİ (Aşağıdaki tüm Proje ve Çalışmalardan My Rotary e giriş yapılabilen her uygulama için 5 puan ilave edilir) GENÇLI K ANA KOMİTESİ ÖDÜL YÖNETMELİĞİ 1. Kulübünüz Eylül 2017

Detaylı

Guvernörün Mesajı. Temmuz Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri,

Guvernörün Mesajı. Temmuz Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, Temmuz 2016 Guvernörün Mesajı Sevgili Rotary Ailemiz ve Dönemimizin ALL STAR TEAM üyeleri, 01 Temmuz 2016 tarihinde ; HG HER GÜN HG HEP GÜLÜMSEYEREK HG HİZMET GÖTÜRELİM ve HG HİZMETLERİMİZLE GÜLÜMSETELİM..

Detaylı

B A ġ K A N I N M E K T U B U

B A ġ K A N I N M E K T U B U 1/11 Sevgili Dostlarım, B A ġ K A N I N M E K T U B U 10 Mart 2018 akşamı gerçekleştirdiğimiz 54. Kuruluş balomuzun hazırlıkları ve telaşı nedeniyle 30. Dergimizi zamanında yayınlayamadık. Bu haftaki toplantımızın

Detaylı

BURSA BADEMLÝ ROTARY KULÜBÜ BADEMLÝBÜLTEN KURULUÞ: 27.05.2010 / CHARTER: 21.06.2010 / KULÜP NO: 83357 2012-13 U.R. Baþkaný Sakuji TANAKA U.R. 2440. Bölge Guvernörü Güneþ ERTAÞ 1. Grup Guvernörü Yrd. Denizhan

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 14. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 14. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 14. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

GUVERNÖR MEKTUBU GUVERNÖR MESAJI

GUVERNÖR MEKTUBU GUVERNÖR MESAJI GUVERNÖR MEKTUBU SAYI: 1 / Temmuz 2015 GUVERNÖR MESAJI Sevgili Rotary Ailem, 2014-2015 Dönemi başlar başlamaz Temmuz ayının ilk haftası bizim ÇATI olarak tanımladığımız Bölge Sekreteryası ile toplandık.

Detaylı

BAŞKANIMIZ SERHAT SOYDAN DÖNEM FAALİYETLERİMİZ HAKKINDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİ

BAŞKANIMIZ SERHAT SOYDAN DÖNEM FAALİYETLERİMİZ HAKKINDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİ BAŞKANIMIZ SERHAT SOYDAN DÖNEM FAALİYETLERİMİZ HAKKINDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİ Bugün tüm Türkiye de okullar sömestr tatiline girdi. Çocuklarımız yarıyılda çalışmalarının neticesini karnelerinde gördüler.

Detaylı

ÜYELER. 246. Toplantı Bilgileri. Konuklar. Rtn. Namık EREN Zafer KILIÇ Muhittin GÖKBULUT

ÜYELER. 246. Toplantı Bilgileri. Konuklar. Rtn. Namık EREN Zafer KILIÇ Muhittin GÖKBULUT KURULUŞ 29.04.2005 CHARTER 13.06.2006 2420. BÖLGE ÇORLU/TÜRKİYE John KENNY UR BAŞKANI Nuri ÖZGÜR UR 2420. Bölge Guvernörü Mehmet Sabri GÖRKEY 12. Grup Guvernör Yrd. Haftalık toplantı ve etkinlik raporu

Detaylı

Sevgili Rotary Ailem merhaba,

Sevgili Rotary Ailem merhaba, Sevgili Rotary Ailem merhaba, Eylül ayında Toplum Liderleri Geliyor adlı projemize kaynak yaratabilmek için Spa Sağlık projemizi gerçekleştirdik.projemize katılan üyelerimiz ve yakınları aktiviteyi çok

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 3. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 3. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 3. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt.

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt. Kuruluş Tarihi: 19 Nisan 1974 Charter: 13339 District 2430 Zone 20B 2016-2017 Dönemi Bülten no: 30 UR Başkanı John F. Germ UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci UR 2430. Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı

Detaylı

ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ ANKARA KALE ROTARY KULÜBÜ ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARACT KULÜBÜ ORTAK TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ ANKARA KALE ROTARY KULÜBÜ ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARACT KULÜBÜ ORTAK TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARY KULÜBÜ ANKARA KALE ROTARY KULÜBÜ ANKARA BAHÇELİEVLER ROTARACT KULÜBÜ ORTAK TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 22 Ekim 2015 Wyndham Otel, Ankara KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz

Detaylı

Pera Müzesi Meslek Gezisi

Pera Müzesi Meslek Gezisi Rotary Serving Humanity John. F. Germ Uluslararası Rotary Başkanı Üyelere Duyurudur Bu duyuru Geri Kazanılmış Kağıt a basılmıştır Rotary İnsanlığa Hizmet Götürür Özcan Albak UR 2420. Bölge Guvernörü Toplantı

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ Ron D. BURTON U.R. Başkanı 2013 14 Gürkan OLGUNTÜRK U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2013 14 H.Ediz PARLAR 3. Grup Guvernör Yardımcısı Perihan SEFEROĞLU (Başkan) Serkan SOLAK (Asbaşkan) Hüseyin MURSAL (Kulüp

Detaylı

OR-AN ROTARY KULÜBÜ. Kuruluş : 7 Ekim 1997. Sakuji Tanaka UR BAŞKANI 2012 2013. Murat ÖZ 2430.BÖLGE GUVERNÖRÜ 2012-2013

OR-AN ROTARY KULÜBÜ. Kuruluş : 7 Ekim 1997. Sakuji Tanaka UR BAŞKANI 2012 2013. Murat ÖZ 2430.BÖLGE GUVERNÖRÜ 2012-2013 OR-AN ROTARY KULÜBÜ Kuruluş : 7 Ekim 1997 Sayı : 1 01 Temmuz 31 Temmuz Sevgili Rotary Ailem, Sakuji Tanaka UR BAŞKANI 2012 2013 Murat ÖZ 2430.BÖLGE GUVERNÖRÜ 2012-2013 Selim SOYDEMİR 11. Grup Guvernör

Detaylı

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İçerik İçerik Rotary Hakkında İnsanlık için barış ve iyi niyet ile Kendinden Önce Hizmet Hizmet idealini gerçekleştirme Dostluğu Geliştirme

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

BURSA BADEMLÝ ROTARY KULÜBÜ BADEMLÝBÜLTEN KURULUÞ: 27.05.2010 / CHARTER: 21.06.2010 / KULÜP NO: 83357 2012-13 U.R. Baþkaný Sakuji TANAKA U.R. 2440. Bölge Guvernörü Güneþ ERTAÞ 1. Grup Guvernörü Yrd. Denizhan

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1112 Dönem Toplantı No: 42 Bülten No: 40 Toplantı Yeri: Maslak Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 11 Mayıs 2 016 Toplantı Saati :12:30-13 : 30 Hizmetlerinizi

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

BURSA BADEMLÝ ROTARY KULÜBÜ BADEMLÝBÜLTEN KURULUÞ: 27.05.2010 / CHARTER: 21.06.2010 / KULÜP NO: 83357 2012-13 U.R. Baþkaný Sakuji TANAKA U.R. 2440. Bölge Guvernörü Güneþ ERTAÞ 1. Grup Guvernörü Yrd. Denizhan

Detaylı

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ 30 Kasım Pazartesi günü saat 17:00 da BTEC Programının öğrenciye kazandırdıkları, programın temel gereklilikleri, başvuru koşulları, BTEC programında ölçme ve

Detaylı

BARRY RASSIN N.ALTAN ARSLAN HAKAN DORUK UR Başkanı UR Bölge Guvernörü Grup Mavi Guvernör Yrd

BARRY RASSIN N.ALTAN ARSLAN HAKAN DORUK UR Başkanı UR Bölge Guvernörü Grup Mavi Guvernör Yrd KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 2430. BÖLGE ORDU/TÜRKİYE BARRY RASSIN N.ALTAN ARSLAN HAKAN DORUK UR Başkanı UR 2430. Bölge Guvernörü Grup Mavi Guvernör Yrd. 2018-2019 2018-2019 2018-2019

Detaylı