Dosya oluşturma ve kaydetme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dosya oluşturma ve kaydetme"

Transkript

1 Word 2007

2 Dosya oluşturma ve kaydetme

3 Yeni Dosya Oluşturma Microsoft Word dosyası açıldıktan sonra Office tuşuna basılır Yeni(New) seçilir

4 Yeni Dosya Oluşturma Boş word dosyası oluşturmanın dışında önceden hazırlanmış dosyalardan herhangi biri de seçilerek işlem yapılabilir. Boş sayfa seçilir(blank document) Oluştura basılır(create)

5 Dosya Aktarma Yakın zamanda açılmış dosyalar ekranda belirir. (Recent Documents) Office tuşuna basılır Open(Aç) seçilir

6 Dosya Aktarma Aranan dosya türü istenirse dosya türü (Files of type) kısmından filtrelenebilir. Gelen ekrandan dosyanın bulunduğu konuma gidilir. İstenilen dosya seçilir ve Aç butonuna basılır

7 Dosya kaydetme Save As komutu Dosya ilk defa kayıt kaydedilirken Dosyanın türünde değişiklik yapılacakken Dosyanın konumu değiştirilecekken Dosyanın ismi değiştirilecekse kullanılır Office tuşuna basılır Save As seçilir. İstenilen dosya türü seçilir

8 Dosya Kaydetme İstenilirse dosya türü burada da değiştirilebilir. Dosya konumu belirlenir. Dosya ismi verilir

9 Dosya kaydetme Kaydedilmiş olan dosyanın üzerinde tekrar kayıt yapılmak isteniyorsa Save komutu kullanılır. Bu komuta şekilde görüldüğü gibi hızlı erişilebileceği gibi office butondan da erişilebilir.

10 Dosya Yazdırma

11 Baskı ön izleme Çıktı alınmadan önce çıktının nasıl gözükeceğine dair ön izleme buradan yapılır. Office tuşuna basılır. Print seçilir. Baskı ön izleme(print Preview) seçilir.

12 Baskı ön izleme

13 Hızlı Yazdırma Daha önce tanıtılmış olan yazıcılar arasından geçerli (default) olan yazıcıya hiçbir ekstra özellik belirlemeden gönderir. Hızlı Yazdır seçeneği kullanılmadığında tanıtılmış olan diğer yazıcılar seçilebilir ve ekstra ayarlar yapılabilir. Office tuşuna basılır. Print seçilir. Hızlı Yazdır(Quick Print) seçilir.

14 Yazdırma Ayarları Baskı önizleme seçildiğinde yazdırma ayarlarına da ulaşılır Margins kısmından Windows un tanımladığı sayfa kenar boşluları kullanılarak kenar boşluklarında değişiklik yapılabilir. Orientation kısmından yazının sayfaya dikey ya da yatay şekilde basılacağı belirlenir. Size kısmındaysa çıktı alınacak kağıt tipi belirlenir. Yuvarlak içine alın kısımdan ekstra ayarlar yapılabilinmektedir..

15 Yazdırma Ayarları

16 Yazdırma Ayarları

17 Yazdırma Ayarları

18 Metin Düzenleme ve Biçimlendirme

19 Metin Seçme

20 Metin Seçme

21 Metin Seçme ( klavye kullanarak)

22 Metin Biçimlendirme Renklendirilmiş kısımlar yazı tipi ve yazı boyutunu değiştirmektedir. İlk renklendirilmiş bölüm yazı boyutunu artırıp azaltmaktadır İkinci kısımda yapılmış biçimlendirmeleri resetlemektedir.

23 Metin biçimlendirme Renklendirilmiş kısım sırasıyla Metni kalınlaştırma Metni Italik yapma Metnin altını çizme Metnin ortası boyunca çizme Taban çizgsinin altında küçük harfler yazma Metin satırının üstünde küçük harf yazma Harfleri büyük küçük yapmaya yarar

24 Metin Biçimlendirme İlk kısım sırasıyla metni işaretleme kalemiyle işaretlenmiş gibi görünmesini ve metnin renklendirilmesini sağlar Alttaki kısım ise ekstra ayrıntılar için kullanılır.

25 Metin Arama ve Değiştirme Bul, istenilen harf-sayı- kelime-metini dosyada tarayarak bulunmasını sağlar. Değiştirme işlemi ise istenilen sayının, harfin, kelimenin, metnin yine istenilen bir harf-sayı- kelime-metin ile değiştirilmesini sağlar

26 Metin Arama ve Değiştirme İstenirse aranan sözcüğün birebir eşleşmesi, aranan kelimenin başta ya da sonda bulunması hatta formatı bile belirtilebilir. Sözcük metnin belli bir kısmında ya da tamamında aratılabilir. Aranan kelime metin içinde bulunduğunda işaretlenebilir.

27 Metin Arama ve Değiştirme Aramadaki işlemler değiştirmede de yapılabilmektedir. Zaten değiştirme işlemi önce arama yapmakta sonra da değiştirmektedir. Değiştirme işleminde istenirse değiştirme işlemi format değiştirilerek te yapılabilmektedir.

28 Geri al, yinele, tekrarla Kırmızı alanda görünen tuşlar geri al ve yinele tuşlarıdır. İlk tuş yaptığınız değişikleri geri alabilmenize imkan verirken ikince tuş geri almış olduğunuz değişikliği tekrar eski haline getirmektedir.

29 Kopyala, yapıştır, taşı Daha önce seçme yöntemlerini görmüştük. Seçim yapıldıktan sonra fareye sağ tıklandığında açılan menude kes, kopyala ve yapıştır komutları ekranda gözükmektedir. Seçili metin önce kopyala komutuna basılarak kopyalanır. Sonra istenilen yere yine fare ile sağ tıklandıktan sonra açılan menu den yapıştır komutu seçilerek yapıştırılır. Taşıma işlemi kopyala komutu yerine kes komutu kullanılarak birebir aynı şekilde yapılır.

30 Paragraf Biçimlendirme

31 İçeri Girdiler Paragraf biçimlendirme kırmızı dikdörtgen ile çevrelenmiş alandan yapılmaktadır. İçeri girdiler sayfa sınırları içinde paragrafın içe ya da dışa doğru hareket etmesini sağlarlar. İçeri girdiler kırmızı oval çizginin içinde kalan bölümden yapılmaktadır.ilk tuş içe doğru hareketi sağlarken ikinci tuş dışa doğru hareketi sağlar. Altta görülen kırmızı kare ile daha ayrıntılı ayarlar yapılabilmektedir.

32 İçeri Girdiler Ayrıntılı ayarlarda içeri girdilerin uzunluğu daha ayrıntılı yapılabilmekte ve ilk satıra özel girdi ayarı yapılabilmektedir.

33 Hizalama Paragraf satırlarının sayfaya nasıl yerleşeceği buradan ayarlanmaktadır. Sola dayalı, ortalı, sağa dayalı ve hizalı olmak üzere dört şekilde ayarlanabilmektedir.

34 Satır Aralıklarını Değiştirmek Paragraftaki satır aralıkları istenirse değiştirilebilmektedir. Şekilde görüldüğü gibi hızlı ulaşım üstünden ayarlar yapılabileceği gibi ayrıntılı ayarlardan da yapılabilmektedir.

35 Sekme Kullanma Sekme kullanabilmek için cetvelin açık olması gerekmektedir. Cetveli açmak için Görünüm sekmesinden Cetvel seçili olmalıdır.

36 Sekme Kullanma Sekme sayfa üzerinde istenilen yerde yazıların hizalı olmasını sağlamaktadır. Cetvel üzerinde istenilen yere fare sol tuşu ile basıldığında sayfaya sekme konulmaktadır.

37 Sekme Kullanma Sekmenin üzerine fare ile çift tıklandığında sekme ayarları açılmaktadır. Buradan farklı sekme türleri seçilebilmektedir.

38 Sayfa biçimlendirme

39 Kenarlıkları ayarlama Word 2007 de sayfa kenarları iki farklı yolla ayarlanabilir. o 1. yol: Sayfa kenarında yer alan cetvel aracını kullanarak elle ayarlama işlemidir. o 2. yol: Daha kesin sınırlarla ayarlama işlemini tamamlayabileceğiniz menüdeki araçları kullanmaktır. o Öncelikle 1. yolla kenar boşluklarının nasıl ayarlandığına bakalım:

40 Kenarlıkları ayarlama 1. Cetvel aracını kullanabilmek için, cetvel görünüm sekmesinde aktif hale getirilmelidir. 2. Kenar boşlukları cetvel üzerine fare ile gelinerek kenar boşluğu yazısı görüldüğünde, fare ile çekilerek ayarlanmalıdır.

41 Kenarlıkları ayarlama o Şimdi ise 2. yolla kenar boşluklarının nasıl ayarlandığını görelim: 1. Öncelikle Sayfa Düzeni sekmesini açarız ve Kenar Boşlukları aracına tıkladığımızda karşımıza gelen hazır düzenlerden birisini seçerek kullanabiliriz. 2. Hazır düzenlerden birisini kullanmak istemiyorsak ve kenar boşluklarını kendimiz girmek istersek açılan pencerenin en altındaki bölüme tıklarız.

42 Kenarlıkları ayarlama Açılan pencerede sayfaların kenar boşluklarını kendi istediğimiz şekilde girebileceğimiz kutucuklar bulunmaktadır. Ayrıca ayarladığımız kenar boşluklarının sayfaların tümünde mi yoksa ayarladığımız yerden sonra mı geçerli olacağını belirleriz.

43 Sayfa sunumunu ayarlama Sayfaları dikey ve yatay düzenler arasında değiştirme işlemidir. Sayfanın sunumunu ayarlama iki farklı yolla yapılabilir: o 1. yol: Sayfa Düzeni sekmesi altında yer alan Yönlendirme kısa yolunun kullanılmasıdır. o 2. yol: Sayfa Yapısı penceresi açılarak burada yer alan Yönlendirme bölümünün kullanılmasıdır. o Öncelikle 1. yolla sayfa düzeninin nasıl değiştirildiğine bakalım:

44 Sayfa sunumunu ayarlama Sayfa Düzeni sekmesi altında yer alan Sayfa Yapısı bölümündeki Yönlendirme aracı kullanılarak sayfanın yatay veya dikey olarak konumlandırılması mümkündür. 2. yolla sayfa düzenini ayarlamak için, işaretli düğmeye basılarak Sayfa Yapısı penceresi açılmalıdır.

45 Sayfa sunumunu ayarlama Sayfa Yapısı penceresinde Yönlendirme bölümü kullanılarak sayfanın düzeni dikey veya yatay olarak ayarlanabilir.

46 Sayfa numaralandırma Sayfa numaralandırma işlemi sizi sayfa numaralarını elle girmekten kurtarır. Bu işlemin kendiliğinden halledilmesi belgeniz üzerinde yaptığınız değişikliklerden sonra sayfa numaralarının yeniden ayarlanması gerekliliğini ortadan kaldırır. Sayfa numaralarının hangi biçimde olacağı ve nerede bulunacağı konusunda birçok seçenek sunulmuştur. Numaralandırma işleminin nasıl yapıldığı örnek üzerinde gösterilmiştir:

47 Sayfa numaralandırma 1. Word 2007 penceresinde Ekle sekmesine tıkladıktan sonra Üstbilgi/Altbilgi bölümünde yer alan Sayfa Numarası tuşuna basarız. 2. Açılan pencerede sayfa numaralarının sayfanın neresinde yer alacağını ve biçimlerinin nasıl olması gerektiğini belirleriz.

48 Sayfa numaralandırma İlk sayfayı kapak olarak kullanacaksak, sayfa numaralarını bir sonraki sayfadan başlatmamız mümkündür. Bunun için Sayfa Yapısı penceresini (ana pencerede Sayfa Düzeni sekmesi altında) açmalıyız. Düzen sekmesi altındaki Üstbilgiler ve altbilgiler bölümünde İlk sayfada farklı seçeneğini aktif hale getirirsek verdiğimiz sayfa numaraları ikinci sayfadan başlayacaktır.

49 Sayfa boyutu seçme Sayfa boyutu seçme işlemi çalıştığımız belgenin amacına uygun olarak yapılır. Sayfa boyutu seçildikten sonra belgenin çıktısını alacaksak yazıcımızda uygun boyutta kağıtların hazır olduğundan emin olmalıyız. Sayfa boyutu seçilirken kullanılabilecek yaygın standartlaşmış ölçüler vardır (A3, A4, vb.). Bunların dışındaki ölçüler elle girilebilecek olsa da uygulamada tercih edilmemektedir.

50 Sayfa boyutu seçme Sayfa boyutu seçme işlemi ana pencerede Sayfa Düzeni sekmesi açıldıktan sonra, Sayfa Yapısı bölümündeki Boyut penceresi açılarak yapılır. Yaygın ölçüler açılan pencerede sıralanmıştır. Kendi belirleyeceğimiz bir sayfa boyutu kullanmak istersek Tüm sayfa boyutları bölümüne tıklayarak değerleri girebiliriz.

51 Üst başlık, alt başlık Üst başlık ve alt başlıklar belgeniz içerisindeki tüm sayfalarda yer almasını istediğiniz açıklamalardır. Bu açıklamalar adından da anlaşılabileceği gibi sayfanın üst ve alt kenarlarında yer alırlar. Üst ve alt başlıklar istediğiniz bir metinden oluşabileceği gibi bir resim, logo veya bunların bir karışımından da oluşabilir. Şimdi sayfalarımıza üst ve alt başlıklar nasıl eklenir görelim:

52 Üst başlık, alt başlık Alt başlık eklemek için ana pencerede üstbilgi ve altbilgi bölümünde yer alan altbilgi tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan biçimlerden birini seçeriz. Alt başlık olarak bütün sayfalarda yer almasını istediğimiz metni girdikten sonra iş tamamlanır.

53 Üst başlık, alt başlık Üst başlık olarak bir metin yerine bir logo eklemek için yine ana pencerede Ekle sekmesinin altındaki Üstbilgi tuşuna basıp ilk karşımıza gelen biçimi seçeriz. Bu aşamada alt başlıkta olduğu gibi bir metin yazmak yerine sayfalarımızın üst kısmına bir logo ekleyeceğiz. Yukarıda açılan tasarım penceresindeki Ekle bölümü altında Resim i seçeriz

54 Üst başlık, alt başlık Açılan pencerede eklemek istediğimiz resmi seçtikten sonra pencerenin sağ alt köşesinde yer alan ekle tuşuna basarız. Ekle tuşuna bastıktan sonra belgemizin bütün sayfalarının başında resimde görüldüğü gibi bir logo üst başlık olarak yer alacaktır.

55 Sayfa arka planı Sayfa arka planı belgemizin daha iyi görünmesini sağlamak veya belgenin amacını ve önemini belirtmek için kullanılabilir. Sayfa arka planı olarak bir dolgu kullanabileceğimiz gibi bir resim veya bir metin de kullanabiliriz. İlk önce belgenin niteliğine yönelik bir yazıyı sayfa arka planına nasıl yerleştireceğimize, daha sonra da sayfa arka planını nasıl daha iyi görünür hale getireceğimize bakalım:

56 Sayfa arka planı Ana pencerede Sayfa Düzeni sekmesinin altında yer alan Sayfa Arka Planı bölümünde Filigran tuşuna bastığımızda karşımıza gelen menüden istediğimiz bir metni seçebiliriz. Biz bu örnekte özel filigran seçeneğiyle devam edelim.

57 Sayfa arka planı Karşımıza çıkan menüde metin filigranı seçildikten sonra uygun metin bir listeden seçilebilir veya elle girilebilir. Resimde de görüldüğü gibi seçtiğimiz filigran sayfalarımızın arka planına yerleşir.

58 Sayfa arka planı Ana pencerede Sayfa Düzeni sekmesinin altında yer alan Sayfa Arka Planı bölümünde Sayfa Rengi tuşuna bastığımızda karşımıza çıkan menüden bir sayfa rengi seçebiliriz. Biz bu örnekte bir doku örneğini sayfalarımıza yerleştireceğiz.

59 Sayfa arka planı Açılan pencerede Doku sekmesi altındaki seçeneklerden birini seçeriz ve Tamam tuşuna basarak onaylarız. Sayfalarımızın yeni görünümü şekildeki gibi olacaktır.

60 Stiller

61 Stil kullanma Word 2007 de stiller belgelerimizin nasıl gözükeceğini belirleyen araçlardır. Stiller belgemizin tümünü etkilerler ve belgemizdeki başlık paragraf ve diğer öğeleri teker teker değiştirmemiz gerekliliğini ortadan kaldırır. Hazır kullanabileceğimiz birçok stil olduğu gibi kendi stillerimizi yaratarak da kullanabiliriz. Önce hazır olan stillerin nasıl kullanılacağına bakalım:

62 Stil kullanma Belgemizin görüntüsü üzerinde bir stil uygulamadan önce şekildeki gibidir. Ana pencerenin Giriş sekmesinde Stiller bölümünde yer alan hazır stillerden birini seçtiğimizde oluşan belgenin görünümü.

63 Stil oluşturma Stil yaratma beğendiğimiz bir metin öğesinin daha sonra kolayca ulaşılıp kullanılabilmesini sağlayan bir yöntemdir. Örneğin üzerinde değişiklikler yapıldıktan sonra karar kıldığımız bir başlık stilini kaydetmek istersek, öncelikle ana pencerenin Stiller bölümüne gelip Stiller penceresini açarız. Daha sonra bu pencerenin sol alt köşesinde yer alan Yeni Stil tuşuna tıklarız.

64 Stil oluşturma Bu aşamadan sonra açılan pencerede, yeni oluşturduğumuz stile bir isim veririz ve bu stili artık yeni oluşturacağımız belgelerde kullanabiliriz.

65 Stil düzenleme ve silme Şekilde de görüldüğü gibi yeni oluşturduğumuz stil Stiller bölümünde yerini almıştır. Bu stil üzerinde değişiklik yapmak için stil isminin yanında yer alan ok işaretini tıkladığımızda çıkan menüden Değiştir bölümünü tıklarız. Karşımıza çıkan düzenleme penceresinde istediğimiz değişikliği yaptıktan sonra pencerenin en altında yer alan Bu şablona dayalı yeni belgeler kutucuğunu aktif hale getirip tamam tuşuna basarız.

66 Stil düzenleme ve silme Oluşturduğumuz ve daha sonradan üzerinde değişiklikler yaptığımız İş İlanları Başlığı stilini silmek için yapmamız gereken stili kendi atası olan konu başlığı stiline geri çevirmektir. Çevirme işlemi tamamlandığında eski stilimiz silinmiş olacaktır ve Stiller menüsünden kalkacaktır.

67 Belge doğrulama

68 Dilbilgisi kontrolü Dilbilgisi kontrolü belgelerimizde yer alan yazım ve dilbilgisi hatalarının bulunması ve düzeltilmesi anlamına gelir. Bu iş için Word 2007 nin içinde yer alan araçların nasıl kullanıldığını görelim: Şekilde görülen örnek belgenin içinde yazım ve dilbilgisi hataları vardır. Bunları düzeltmek için Yazım ve Dilbilgisi aracını kullanacağız.

69 Dilbilgisi kontrolü Yazım ve Dilbilgisi aracına tıklanarak açıldığında karşımıza gelen ekranda bize uygun düzeltme seçenekleri sunulmaktadır. Hataları bize sunulan seçenekler ve kendi isteklerimiz doğrultusunda düzelttikten sonra belgemiz kontrol edilmiş olur.

70 Eşanlamlıları bulma 1. Belgelerimizdeki sözcüklerin eşanlamlılarını bulmak için ilgilendiğimiz sözcüğün üzerine gelerek farenin sağ tuşuna tıklamamız ve Eş Anlamlılar bölümüne bakmamız yeterlidir. 2. Bir diğer yol ise, ilgili sözcüğü seçtikten sonra Gözden Geçir sekmesi altında yer alan Yazım bölümünde Eş Anlamlılar kısa yolunu kullanmaktır.

71 Kelime arama ve çeviriler İlgilendiğimiz bir sözcüğün çevirisini bulmak, eş anlamlı diğer sözcüklere bakmak ve gerekirse değiştirmek için ana pencerenin Gözden Geçir sekmesi altındaki Yazım bölümünü kullanırız. Sözcüğü seçtikten sonra Araştır tuşuna basarak yanda yer alan bölümü kullanabiliriz.

72 Belge doğrulama ayarları Word 2007 bazı yazım ve dilbilgisi hatalarını biz yazarken düzeltirken bir kısmını da işaretleyerek kontrol etmemiz için uyarır. Bunun gibi, yazım denetimiyle ilgili ayarları kendi isteklerimiz doğrusunda değiştirmemiz mümkündür. Ofis Düğmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede Word Seçenekleri tuşuna basarak ayarlarla ilgili bölüme ulaşırız.

73 Belge doğrulama ayarları Açılan pencerede Yazım Denetleme bölümüne tıkladığımızda sözü edilen otomatik düzeltme ve uyarı seçeneklerini değiştirebiliriz. Ayrıca, pencerenin en altında yer alan seçenekleri kullanırsak geçici olarak üzerinde çalıştığımız belgenin hatalarını gizleyebiliriz.

74 Numaralandırma ve madde imi

75 Madde imleri ile liste hazırlama Madde imleri ile liste hazırlamak için liste seçilmeli ve ana pencerenin giriş sekmesi altındaki paragraf bölümünden Madde İşaretleri tuşuna basılmalıdır.

76 Numaralı liste hazırlama Numaralı liste hazırlamak için, ilgili metni seçtikten sonra giriş sekmesi altındaki paragraf bölümünde yer alan Numaralandırma tuşuna basmamız yeterlidir.

77 Liste düzenleme Alt seviye liste elemanı Listeleri düzenlemek için Enter, Tab ve (Shift+Tab) tuşlarını kullanırız. Listede bir satırın sonuna gelip Enter a basarsak yeni bir liste elemanı oluşturmuş oluruz. Var olan bir elemanı bir alt seviye liste elemanı haline getirmek için Tab tuşunu, bir üst seviye liste elemanı haline getirmek için de Shift+Tab tuşunu kullanırız.

78 Tablo işlemleri

79 Tablo Hazırlama Yeni bir tablo şu şekilde oluşturulur: Önce ekle(insert), daha sonra açılan pencerede tablo(table) butonuna basılır.

80 Tablo Hazırlama Bu aşamada iki alternatif vardır ; İstenilen sayıda satır ve sütun seçilerek tablo oluşturulur.

81 Tablo Hazırlama tablo ekle(insert table) seçeneği kullanılarak istenilen satır ve sütun sayısı girilir, tamam a tıklanır.

82 Eldeki Metinden Tablo Oluşturma Tablo oluşturulacak metin seçilir. Önce ekle daha sonra tablo butonuna basılır.

83 Eldeki Metinden Tablo Oluşturma Daha sonra metni tabloya dönüştür(convert text to table) tıklanır ve açılan pencereden sütun sayısı seçilir.

84 Eldeki Metinden Tablo Oluşturma Genişlik ayarı seçimi ve text leri ayırmak için sembol seçimi yapılır. Oluşturduğumuz tablo aşağıdaki şekildedir;

85 Excel Tablosu Ekleme Excel tablomuzda word belgemize eklemek istediğimiz sütunları seçilip Ctrl+C (kopyala) işlemi yapılır. Word belgemizde sırasıyla Giriş-Yapıştır-Özel Yapıştır seçimleri yapılır. Paste Special diyalog kutusunda Microsoft Office Excel Çalışma Sayfası seçimi yapılır.

86 Tabloları Değiştirme Tabloda sütun değişikliği için; Tablo seçilir. Daha sonra tasarım tab ı altında tablo araçları (table tools) tıklanır.

87 Tabloları Değiştirme ilk sütun(first column), son sütun(last column) ya da şeritli sütunlar(bounded column) seçiminden uygun olan yapılır. Tabloda satır değişikliği için; Aynı şekilde tablo araçları (table tools) seçiminden sonra, üstbilgi satırı, toplam satırı yada şeritli satırlar seçiminden uygun olanı yapılır.

88 Tablo Biçimlendirme Tablo sitilini oluşturmak için; tabloya tıklanır ya da hücreleri seçilir. tablo araçları(table tools) tab ı altında tasarım seçilir.

89 Tablo Biçimlendirme tablo stillerinin sağ tarafındaki ok ya da tablo sitilleri (table styles) tab ı kullanılarak mevcut sitiller gözlemlenir. istenilen sitil seçimi yapılır.

90 Tablo Biçimlendirme Tablo rengini oluşturmak için; aynı şekilde tabloya tıklanır ya da hücreleri seçilir, daha sonra tablo araçları (table tools) tab ı altında design seçilir. gölgelendirme (shading) butonu tıklanır. tema seçmek için bir renge ya da standart renklere tıklanır.

91 Tablo Biçimlendirme Tablo çerçevesi oluşturmak için; aynı şekilde tabloya tıklanır yada hücreleri seçilir, daha sonra tablo araçları(table tools) tab ı altında tasarım seçilir. Çerçeve özellikleri için genişlik(width) çizgi sitili(line style), kalem rengi(pen color) butonları kullanılır. Kenarlıklar(border) butonu tıklanır ve seçim yapılır.

92 Tablo Biçimlendirme Tablo özellikleri için; tablo seçimi yapılır. tablo araçları(table tools) ve düzen(layout) seçilir. özellikler(proporties) butonu tıklanır.

93 Tablo Biçimlendirme tablo(table) tabı ında hizalama(alignment) seçimi yapılır. soldan girinti(indent) belirlenir. metin kaydırma(text wrapping) opsiyonu belirlenir. tamam tıklanarak çıkılır.

94 Tablo Biçimlendirme Tabloda kılavuz çizgilerini düzenlemek için; aynı şekilde tablo seçildikten sonra tablo araçları(table tools) ve düzen(layout) seçilir. kılavuz çizgilerini göster(view gridlines) butonu ile tablo kılavuz çizgileri açılır ve kapanır.

95 Tablo Biçimlendirme Tablo, tablo satır ve sütunlarının boyutlarını değiştirmek için; Tablonun bir köşesi yada satır-sütun çizgileri seçilip sürüklenerek boyut değişikliği yapılabilmektedir.

96 Tablo İçinde Hesaplama Yapma Tablo içinde hesaplama yapmak için; Hesaplama sonucunun yazılacağı hücre seçilir. tablo araçları(table tools) ve düzen (layout) seçilir.

97 Tablo İçinde Hesaplama Yapma formül(formula) butonu tıklanır. işlev yapıştır(paste function) oku tıklanır. fonksiyon seçimi yapılır.

98 Tablo İçinde Hesaplama Yapma örneğin a1-a4 hücreleri içindeki değerin ortalamasını almak için formül; =Average(a1,a4) olacaktır. sayı biçimi(number format box) kullanılarak numaralar için biçim girilir. Desimal yüzde göstermek için %0.00 tıklanır. ortalama göstermek için sayı biçim kutusuna 0 girilir.

99 Çizelge işlemleri

100 Çizelge Oluşturma Çizelge yaratmak için; Ekle (insert) tab ı daha sonra grafik (chart) butonu tıklanır. açılan sol pencerede bir kategori tıklanır.

101 Çizelge Oluşturma istenilen çizelge tipi seçilir, tamam tıklanır.

102 Çizelge Oluşturma Çizelge yaratmak için, excel çalışma sayfasında örnek veri değiştirilir.

103 Çizelge Oluşturma Çalışma sayfasını kapatmak için, Excel çalışma sayfasında kapat(close) butonuna tıklanır ve Word e geçilir.

104 Çizelge Verilerini Görüntüleme çizelge seçilir, tıklanır. grafik araçları(chart tools) altında tasarım tıklanır.

105 Çizelge Verilerini Görüntüleme verileri düzenle(edit data) butonu tıklanır. excel çalışma sayfasında kapat(close) tıklanır, word e dönülür ve istenilen değişiklikler yapılır.

106 Çizelge Görünümü Değiştirme Çizelge sitilini değiştirmek için; çizelge seçilir, grafik araçları(chart tools) altında tasarım tıklanır. grafik düzenleri(chart layouts) değiştirmek için ilgili seçim ok kullanılarak yapılır. çizelge sitilleri(chart style) değiştirmek için ilgili seçim ok kullanılarak yapılır.

107 Çizelge Görünümü Değiştirme Çizelge başlığını değiştirmek için; çizelge seçilir, grafik araçları(chart tools) altında düzen(layout) tıklanır. etiketler(chart titles) butonu tıklanır. Başlık göstermemek için yok(none), başlığı boyutlandırmadan göstermek için ortalanmış başlık yer paylaşımı(centered overlay title), merkeze yerleştirmek için grafiğin üstüne(above chart) seçilebilir.

108 Çizelge Görünümü Değiştirme Veri ve eksen başlıklarını değiştirmek için; çizelge seçilir, grafik araçları (chart tools) altında düzen(layout), eksen başlıkları (axis titles) butonu tıklanır. eksen başlıkları eklenir ya da çıkarılır.

109 Çizelge Görünümü Değiştirme Açıklama eklemek için; Gösterge (legend) tıklanır, ilgili açıklama pozisyonu seçilir.

110 Çizelge Görünümü Değiştirme Veri etiketi eklemek için; veri etiketleri(data labels) tıklanır, her bir veri serisi için çizelgede veri etiketi eklemek için seçim yapılır.

111 Çizelge Görünümü Değiştirme Çizelgede kılavuz çizgileri eklemek eklemek için; kılavuz çizgileri(gridlines) tıklanır, major ve minor kılavuz çizgileri göstermek yada saklamak için ilgili seçimler yapılır.

112 Çizelge Görünümü Değiştirme Çizelgede eğim çizgisi eklemek için; çizelge seçilir, grafik araçlarında(chart tools) düzen(layout) tıklanır, eğilim çizgisi(tredlines) eklenip çıkarılabilir.

113 Metin ve sayı sıralama

114 Metin ve Sayı Sıralama sıralamak istediğimiz metin seçilir. giriş tabı altında paragraf grubundan sırala (sort) butonu tıklanır.

115 Metin ve Sayı Sıralama açılan pencerede tek bir liste sıralamak için paragraf seçilir. Eğer birden fazla liste sıralayacaksak alan seçimi yapılmalıdır. Tür alanından sıralanacak verinin tipi(metin-sayı-tarih) seçimi yapıldıktan sonra sıralama opsiyonu(azalan-artan) seçimleri yapılır.

116 Tablo İçinde Sıralama Yapmak tablo seçilir, giriş tabı tıklanır, tablo araçları(table tools) altında düzen(layout) tıklanır. sırala(sort) butonu tıklanır. Sıralanacak sütun adı seçilir.

117 Tablo İçinde Sıralama Yapmak seçilen hücrenin türü, tür listesi kullanılarak seçilir. Azalan ve artan sıralama opsiyonu belirlenir. diğer sütun adı ve sıralama opsiyonları seçilir, tamam tıklanır.

118 Resimlerle çalışmak

119 Resimlerle Çalışmak Dosyaya resim ekleyebilmek için; Ekle (insert) tab ı, daha sonra resim (picture) butonu tıklanır. eklemek istenilen resmin bulunduğu dosya seçilir ve dosyaya tıklanır.

120 Resimlerle Çalışmak Bu aşamada ekle butonuna tıklanır, açılan menüde dosyaya bağla, sonra ekle ve bağla tıklanır.

121 Resimi Değiştirmek Resim seçilir, biçim (format) tabında resmi değiştir (change picture) butonu tıklanır. daha sonra başka bir resim seçilir ve ekle(insert) ile eklenir.

122 Resime Stil Eklemek Resim üzerine tıklanır, resim araçları (picture tools) altında biçim (format) tabına tıklanır. resim stilleri grubundan seçim yapılır.

123 Resime Biçim Eklemek resim seçilir, resim araçları (picture tools) dan biçim (format) altında resim şekli (picture shape) butonuna tıklanır.

124 Resime Biçim Eklemek uygun olan biçim seçilir.

125 Resime Çerçeve Eklemek Resim seçilir, biçim (format) tabı altında resim kenarlığı (picture border) tıklanır. Uygun olan renk seçilir.

126 Resime Efekt Eklemek Resim seçilir, biçim(format) tabından resim efektleri(picture effect) tıklanır. 3-Boyut ayarları seçilir.

127 Resime Efekt Eklemek Gölge (shadow), yansıma (reflection), parıltı (glow), kenar (soft edges) tipleri belirlenir.

128 Smartart ile çalışmak

129 Smartart ile Çalışmak Smartart grafiği oluşturmak için; Ekle (insert) tabından Smartart butonu tıklanır. kategori seçimi yapılır.

130 Smartart ile Çalışmak Pencerenin ortasından smartart stili seçilir, tamam tıklanır, smartart grafiği oluşturulur.

131 Smartart Grafiğini Düzenlemek Metin penceresi tıklanır, ilgili metin yazılır. Girinti ayarı için yükselt (promote) ve indirge (demote) kullanılır.

132 Smartart Grafiğini Düzenlemek yeni satır eklemek için enter, silmek için delete kullanılır. işlemler bittiğinde çıkış için smartart grafiğinin dışına tıklanır

133 Smartart Grafiğinden Şekil Çıkarmak Smartart grafiği seçilir, silinmek istenilen şekil seçilir, delete ile silinir.

134 Smartart Grafiğine Şekil Eklemek Grafikteki şekil seçilir, smartart araçları nda tasarım tabı seçilir. Yeni şekil eklemek için şekil ekle (add shape) butonu tıklanır.

135 Smartart Grafiğinde Şekilleri Değiştirmek Grafikte şekil seçilir, smartart araçlarında biçim(format) butonu tıklanır. Şekil değiştir butonu tıklanır ve grafikte bir şekile tıklanır.

136 Şekillerle çalışmak

137 Şekillerle Çalışmak Şekil çizmek için; Ekle(insert) tabı ve şekiller(shapes) butonu tıklanır. Bir şekil seçilir ve uygulanır.

138 Şekilin Boyutunu Değiştirmek Şekil seçilir ve şeklin yanında çıkan kutu ile boyut elle değiştirilebilir. Ya da çizim araçları (drawing tools) altında biçim (format) tabı kullanılarak boyut değiştirilebilir.

139 Şekli Ayarlamak şekil seçilir, şekil üzerindeki sarı elmaslar seçilip sürüklenerek ayarlama yapılır.

140 Şekili Değiştirmek Şekil seçilir, biçim(format) tabı tıklanır. Şekli düzenle(edit shape) tıklanır, şekli değiştir(change shape) seçilir ve yeni şekil tıklanır.

141 Şekili Kopyalamak Şekil seçilir, giriş tab tıklanır. kopyala(copy) butonu, daha sonra yapıştır(paste) tıklanır.

142 Çizgi Çizmek ekle(insert) tabından şekiller(shapes) buton tıklanır. şekil galerisindeki formlardan biri seçilir, çizim yapılır.

143 Çizim nesneleri ekleme

144 WordArt araç çubuğu WordArt, gölgeli veya aynalı (yansıtılmış) metin gibi dekoratif efektler oluşturmak için 2007 Microsoft Office sistemi belgelerinize ekleyebildiğiniz bir metin stili galerisidir. WordArt metnini, şekilde yer alan herhangi bir metni değiştirebildiğiniz gibi değiştirebilirsiniz. WordArt'a dönüştürmek istediğiniz metni seçin. Ekle sekmesindeki Metin grubunda WordArt'ı ve ardından, istediğiniz WordArt'ı tıklatın.

145 Diyagram ve kuruluş grafiği ekleme Ekle sekmesindeki Çizimler grubunda SmartArt'ı tıklatın. SmartArt Grafiği Seçme galerisinde, Hiyerarşi'yi tıklatın, bir kuruluş şeması düzenini (Kuruluş Şeması gibi) tıklatın ve Tamam'ı tıklatın. Metninizi girmek için aşağıdakilerden birini yapın: SmartArt grafiğindeki şekli tıklatın ve metninizi yazın. Metin bölmesindeki [Metin] öğesini tıklatın ve metninizi yazın. Metni başka bir konumdan veya programdan kopyalayın, Metin bölmesindeki [Metin] öğesini tıklatın ve metninizi yapıştırın.

146 Özel karakterler

147 Özel Karakterler Eklemek Ekle(insert) tabında simge (symbol) butonu tıklanır.

148 Özel Karakterler Eklemek diğer simgeleri görmek için yazı tipi listesine tıklanır. simge eklemek için ilgili simgeye çift tıklanır.

149 Belge paylaşımı

150 Dosya Gönderme Word 2007 de dosya gönderme işlemi Office Düğmesi tıklanıldığında (sol üst köşede) çıkan menüden Gönder kısmı seçilerek yapılır. Burada 4 farklı seçenek karşımıza çıkar. E-posta PDF Eki olarak E-postayla gönder XPS Eki olarak E-postayla gönder Internet Faksı

151 Dosya Gönderme E-posta Çalışmanın bir kopyasını e-posta eki olarak gönderir. PDF Eki olarak E-postayla gönder Çalışmanın bir kopyasını PDF dosya biçimine dönüştürdükten sonra e-posta eki olarak gönderir. XPS Eki olarak E-postayla gönder Çalışmanın bir kopyasını XPS dosya biçimine dönüştürdükten sonra e-posta eki olarak gönderir. Internet Faksı Çalışmayı Internet faks hizmetini kullanarak istenen bir faks numarasına gönderir.

152 Belgeleri Şifre ile Koruma Word 2007 de belge şifreleme işlemi Office Düğmesi tıklanıldığında çıkan menüden Hazırla kısmı altında bulunan Belgeyi Şifrele seçilerek yapılır. Açılan pencereye belgeyi şifrelemede kullanılacak olan parola girilir.

153 Dosya İnceleme Word 2007 de dosya inceleme işlemi Office Düğmesi tıklanıldığında çıkan menüden Hazırla kısmı altında bulunan Belgeyi İncele seçilerek yapılır. Sunucuyu görünmeyen veriler veya kişisel bilgiler açısından denetlemek için kullanılır. Açıklamalar ve düzeltmeler Belge özellikleri ve kişisel veriler Özel XML verileri Üst bilgiler, alt bilgiler Görünmeyen içerik

154 Büyük dokümanlarla çalışma

155 Çapraz referanslar Çapraz referanslar (çapraz başvurular) belgede bulunan başlık, şekil ve tablo gibi öğelere başvuruda bulunmak amacıyla kullanılır. İçerik başka bir konuma taşındığında çapraz başvurularda otomatik olarak güncelleştirilirler. Çapraz başvurular Office menüsünden Başvurular tabı altından seçilerek eklenir.

156 Çapraz referanslar Çapraz başvuru butonu tıklandığında ekrana gelen pencereden belgede bulunan başvuru yapılabilecek başlık, şekil ve tablo gibi öğelerden istenilen öğe seçilir.

157 İçindekiler hazırlama İçindekiler sayfası hazırlamak için öncelikle belge oluşturulurken metindeki başlıklara Giriş tabında bulunan seçeneklerden yazı stili olarak başlık özelliği kazandırılması gerekmektedir. İçindekiler tablosunda ana başlık ve alt başlıklar seçilen başlık düzeylerine göre karşımıza çıkacağı için burada başlık düzeylerinin ayarlanması gerekmektedir. Örnek olarak konunun ana başlığı (Başlık 1), alt başlığı (Başlık 2), ikinci alt başlığı (Başlık 3) olarak seçilmelidir.

158 İçindekiler hazırlama Başlık ayarları doğru bir şekilde yapıldıktan sonra içindekiler sayfası Başvurular tabında bulunan içindekiler butonu tıklanarak belgeye otomatik olarak eklenir. Bu menüden istenilen içindekiler stili seçilebilir. Belgede yapılan değişikliklerin içindekiler tablosunda etkili olabilmesi için içindekiler tablosu üzerinde sağ tıklanarak ya da Başvurular tabında bulunan Tabloyu Güncelleştir üzerine tıklanarak tablo güncellenebilir.

159 İndeks hazırlama İndeks tablosu oluşturmaktaki amaç okuyucunun aradığı bir kelimenin geçtiği sayfa ya da sayfalara kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Öncelikle Başvurular şeridinde ( Ribbon ) Dizin kısmında Girdiyi İşaretle seçeneğini tıklıyoruz. Şimdi ise indeks tablosunda bulunmasını istediğimiz kelimeleri yazımızın içerisinden seçip, seçtikten sonra az önce karşımıza gelen pencerede Asıl girdi kısmındaki boş kutucuğa tıklıyoruz. Tıkladığımızda aynı kelimenin oraya geçtiğini görmekteyiz. Belgemizde bulunan istediğimiz kelimenin geçtiği tüm sayfaları indekslemesi için Tümünü İşaretle butonuna tıklıyoruz. Eğer sadece işaretle dersek o anki seçmiş olduğumuz kelimeyi ve sayfasını indeksler. Bizim amacımız ise bu kelimenin tüm belge içersinde geçtiği sayfaları indekslemek. Burada istediğimiz kadar kelimeyi seçip aynı işlemleri yapabilmekteyiz.

160 İndeks hazırlama İndekslenecek kelimeler seçildikten sonra Başvurular şeridinde Dizin kısmından Dizin Ekle yi tıklıyoruz. Karşımıza Dizin penceresi gelmekte, bu pencereden; Sekme öncüsü: İndeks tablosunun sekme öncüsü belirtilebilir. ( nokta, düz çizgi ya da yok vb. ) Biçimler: İndeks tablosunun biçimi seçilebilir. ( süslü, modern, klasik vb. ) Sütunlar: İndeks tablosunun sütun sayısı belirtilebilir. Buradan istenilen özellikler verilir ve Tamam butonuna tıklanıp indeks tablosu oluşturulur.

161 Yer imleri Yer imleri (işaretleri), daha sonra başvurmak üzere adlandırdığınız ve tanımladığınız bir metnin konumunu veya seçimini tanımlar. Örneğin daha sonra düzeltmek istediğiniz bir metni tanımlamak için yer işareti kullanabilirsiniz. Metnin yerini belirlemek için belgeyi kaydırmak yerine Yer işareti iletişim kutusunu kullanarak söz konusu metne ulaşabilirsiniz. Yer işaretlerine çapraz başvurular da ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir belgeye yer işareti ekledikten sonra o yer işaretine çapraz başvurular oluşturarak metin içinde başka yerlerden o yer işaretine başvurabilirsiniz.

162 Yer imleri Yer işareti atamak istediğiniz metin veya öğeyi seçin veya yer işareti eklemek istediğiniz yeri tıklatın. Ekle sekmesinin Bağlantılar grubunda Yer İşareti'ni tıklatın. Yer işareti adı altında bir ad seçin veya kendiniz bir ad yazın. Yer işareti adları bir harfle başlamalıdır ve sayı içerebilir. Yer işareti adında boşluk olamaz. Ancak, sözcükleri ayırmak için alt çizgi kullanabilirsiniz (örneğin, "İlk_başlık"). Ekle düğmesini tıklatın.

163 Adres Mektup birleştirme

164 Adres Mektup birleştirme Adres listenizdeki e-posta alıcılarına kişiselleştirilmiş e-posta göndermek istiyorsanız, e-posta iletilerini oluşturmak için adres mektup birleştirme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Her ileti aynı tür bilgiye sahip olmakla beraber iletilerin içeriği benzersizdir. Örneğin, müşterilerinize ait e- postalarda her ileti müşterinin adına hitap edecek şekilde kişiselleştirilebilir. Her iletideki benzersiz bilgiler bir veri dosyasındaki girişlerden gelmektedir. Ayrıca, adres mektup birleştirme özelliğine sahip e-posta iletileri, her kullanıcının söz konusu iletilerin tek alıcısı olduğu bağımsız bir postadır. Bu, bir e-postayı alıcı grubuna yayınlamaktan veya alıcıları iletinin gizli karbon kopya satırında gizlemekten farklıdır.

165 Adres Mektup birleştirme Adres mektup birleştirmeyi gerçekleştirmek için Postalama sekmesindeki komutlar kullanılır. Adres mektup birleştirmeyi işlem süresince size adım adım yardımcı olacak Adres Mektup Birleştirme görev bölmesi kullanılarak gerçekleştirilebilir. Görev bölmesini kullanmak için Postalar sekmesinde önce Adres Mektup Birleştirmeyi Başlat'ı, ardından Adım Adım Adres Mektup Birleştirme Sihirbazı'nı tıklatın. İşlemin 1.Adımında Belge türü seç öğesi altındaki E-posta iletileri seçeneğini tıklatın.

166 Adres Mektup birleştirme Veri dosyası yaratma Programınızdaki veriler, metin dosyası, çalışma kitabı veya veritabanı gibi dış veri kaynaklarından gelebilir. Bu dış veri kaynağı, dış veri kaynağının konumunu bulma, veri kaynağına oturum açma ve erişim sağlama işlemlerinin nasıl yapılacağını açıklayan bilgiler kümesi niteliğindeki bir veri bağlantısı üzerinden programınıza bağlanır. Dış veri kaynağına bağlanmanın en büyük avantajı şudur: Verileri tekrar tekrar kopyalamadan bu verileri periyodik olarak analiz edebilirsiniz. Verilerin tekrar tekrar kopyalanması zaman alan ve hata yapmaya elverişli bir işlemdir. Çoğu veri kaynağının programınız, bağlantı dosyanız ve veri kaynağınız arasında veri akışını düzenleyebilmesi için ODBC sürücüsü ya da OLE DB sağlayıcısı gereklidir.

167 Adres Mektup birleştirme Veri dosyası seçme Açılan Adres Mektup Birleştirme Sihirbazının 3. adımında aşağıdakilerden birini yapın: 1. Outlook'taki Kişiler listesini kullanmak istiyorsanız, Outlook Kişilerinden Seç'i tıklatın. 2. Microsoft Office Excel çalışma sayfası, Microsoft Office Access veritabanı veya başka türden bir veri dosyasına sahipseniz Varolan Listeyi Kullan seçeneğini tıklatın ve ardından dosyayı Veri Kaynağını Seç iletişim kutusunda bulun. 3. Henüz bir veri dosyanız yoksa, Yeni liste yaz'ı tıklatın ve ardından listenizi oluşturmak için açılan formu kullanın. Liste, yeniden kullanabileceğiniz bir veritabanı (.mdb) olarak kaydedilir.

168 Adres Mektup birleştirme Adres mektup birleştirme alanlarını veri dosyanızla eşleme Word'ün veri dosyanızdaki adres veya selamlama öğesine karşılık gelen bir sütun bulduğundan emin olmak için Word'deki adres mektup birleştirme alanlarını veri dosyanızdaki sütunlarla eşlemeniz gerekir. Alanları eşlemek için Postalar sekmesinin Alan Yaz ve Ekle grubundaki Alanları Eşleştir seçeneğini tıklatın. Açılan Alanları Eşleştir iletişim kutusunda adres ve selamlama öğeleri sol tarafta listelenir, Veri dosyanızdaki sütun başlıkları ise sağ tarafta listelenir.

169 Adres Mektup birleştirme E-posta iletilerini gönderme Postalar sekmesinde Bitir ve Birleştir'i ve sonra da E- posta İletileri Gönder'i tıklatın. Kime kutusunda, alıcıların e-posta adresini depolayan alanın adını seçin. Konu satırı kutusuna iletiyle ilgili bir konu yazın. Belgeyi, e-posta iletisinin gövdesi olarak göndermek için Posta biçimi kutusunda HTML'yi veya Düz metin tıklatın ya da belgeyi ek olarak göndermek için Ek'i tıklatın.

word sayfa seçilir(blank document) Create)

word sayfa seçilir(blank document) Create) Yeni(New) seçilir word sayfa seçilir(blank document) Create) Dosya Aktarma Office Open(Aç) seçilir Recent Documents) Dosya Aktarma Aranan dosya türü istenirse dosya türü (Files of type Gelen u konuma gidilir.

Detaylı

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. Word 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. Word 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101 BİL 101 - Bilişim Teknolojileri Word 2007 http://bil.etu.edu.tr/bil101 Dosya oluşturma ve kaydetme Yeni Dosya Oluşturma Microsoft Word dosyası açıldıktan sonra Office tuşuna basılır Yeni(New) seçilir Yeni

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

D osya oluşturm a ve kaydetm e

D osya oluşturm a ve kaydetm e / D osya oluşturm a ve kaydetm e Yeni Dosya Oluşturma Microsoft W ord dosyası açıldıktan sonra O ffice tuşuna basılır Yeni(New) seçilir Yeni Dosya Oluşturma Boş word dosyası oluşturmanın dışında önceden

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. Hafta Konuları 1. Genel Bilgiler 2. Excel penceresinin tanıtımı 3. Sekmelerin tanıtımı 4. Temel Kavramlar 5.

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu:

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu: Resim-2 Resim-1 WORD 2010 PROGRAMI Word programı metin oluşturma programıdır. Bu metin oluşturma işleminin yanında resim, şekil, tablo, grafik, wordart gibi birçok nesne ekleyerek çeşitli belgeler ortaya

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesnelerin nasıl eklendiğini ve nasıl biçimlendirildiğini öğreneceğiz. 6.1. Resim Ekleme Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi 7.2.4. Makrolar Kelime işlemci programında sık kullanılan bir görevi (çok kullanılan düzenleme ve biçimlendirme işlemlerini hızlandırma, birden çok komutu birleştirme, iletişim kutusu içinde daha kolay

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 TABLO HAZIRLAMA : Word 2002/II TAB AYARLARI :

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 TABLO HAZIRLAMA : Word 2002/II TAB AYARLARI : MICROSOFT WORD 2002 TAB AYARLARI : Yazımı belli bir sütundan başlatmak için kullanılır. Tab (durak) ayarı yapıldıktan sonra her Tab tuşuna basıldığında eklenti noktası yerleştirilen tab ayarlarına gelir.

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi MİCROSOFT WORD Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997-2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek.

Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. Microsoft Word 2010 programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. Amaçlarımız 2 Kelime işlemcilerin işlevlerini öğrenmek. Başlıca kelime işlemcileri tanımak. programı hakkında temel bilgileri öğrenmek. da metin biçimlendirmek. 1 Kelime İşlemcilerin İşlevleri 3 Kelime

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 14.HAFTA Hesap Tabloları Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim CEBECİ Bu

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir?

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir? MICROSOFT OFİS * EXCEL * WORD * POWERPOINT EXCEL Microsoft Excel Nedir? Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal veriler) tablolar ya da listeler halinde

Detaylı

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu BÖLÜM 6 6. BELGELER ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER 6.1. Git işlemi Yazılan belgeler rapor, ödev, kitap tez gibi sayfalarca uzunlukta olabilir. Sayfalarca uzunluktaki belgede herhangi bir sayfaya gitmek

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar)

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) İnternete Bağlanma: İnternette, için tarayıcı adı verilen programlar ile gezinti yapılır. Pek çok tarayıcı program vardır. İnternet

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

"Her zaman düzeltme öner" seçeneği işaretliyse solda bulunan pencerenin "Öneriler" bölümünde düzeltme önerir.

Her zaman düzeltme öner seçeneği işaretliyse solda bulunan pencerenin Öneriler bölümünde düzeltme önerir. ARAÇLAR: Yazım ve Dilbilgisi (F7): Yazılan belgede bulunan yazım hatalarını bulmak için kullanılır. Microsoft'un hazırladığı Office programı ile birlikte bilgisayara yüklenen sözlük (custom.dic) kullanılanarak

Detaylı

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Hücreleri Biçimlendirme ELEKTRONİK ÇİZELGE Formülleri Kullanma Verileri Sıralama Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Elektronik Çizelge de sayıları; bin ayracı, yüzde oranı, tarih/saat ve para

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojisi. Ders 5

Temel Bilgi Teknolojisi. Ders 5 Temel Bilgi Teknolojisi Ders 5 1 SAYFA DÜZENİNİ AYARLAMAK Kenar Boşluklarını Değiştirmek Kenar boşlukları, sayfa kenarlarındaki boş alanlardır. Genellikle, metin ve grafikleri bu kenar boşluklarının arasında

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

4. HAFTA MS OFFICE WORD 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA

4. HAFTA MS OFFICE WORD 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 4. HAFTA MS OFFICE WORD 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 4. Hafta Konuları 1. Sayfaları düzenlemek Sayfa kenar boşluklarını belirlemek Sayfa yönlendirmesini değiştirmek

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Bölüm-6 Excel XP - 1 -

Bölüm-6 Excel XP - 1 - Bölüm-6 Excel XP - 1 - EXCEL PROGRAMININ BAŞ LATILMASI VE ÖZELLİ KLERİ Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Hesap tablosu programları pek çok hesaplamanın bir tablo üzerinde yapılmasını Sağlar.

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ ÇALIŞMA TABLOSU (SAYFASI) İŞLEMLERİ Tablo seçimi: Çalışma kitabında işlemler normal olarak etkin bir çalışma tablosunda yapılır. Bazı hallerde birden fazla çalışma tablosu etkin hale

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Web Sitesi Yönetim Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sitelerindeki içerikler üzerinde ekleme, silme, değiştirme gibi güncelleme işlemlerini,

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Programın açılması Ana ekranın tanıtılması Sekmeler menüsünün tanıtılması Seçili sekmeye göre açılan şeritlerin tanıtılması Veri Girişi Formül ekleme

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak.

Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak. Amaçlarımız 2 Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak. Microsoft Excel 2010 da bilgi girişi yapabilmek. Excel de

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı