İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3."

Transkript

1

2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uludağ 1.3. Erzurum Palandöken 1.4. Kayseri Erciyes 1.5. Kastamonu Ilgaz 1.6. Ağrı Bubi Dağı 1.7. Antalya Saklıkent 1.8. Ankara Elmadağ 1.9. Bitlis Merkez Bingöl Yolaçtı (Kurucadağ) Gümüşhane Zigana Kars Sarıkamış Erzincan Bolkar (Ergan) Isparta Davraz İzmir Ödemiş Bozdağ Elazığ Sivrice Hazarbaba 2. Yurtdışı Kayak Merkezleri 2.1. Bulgaristan Borovets 2.2. Bulgaristan Pamporovo 2.3. Romanya Poiana Brasov 2.4. Fransa Courchevel 2.5. Fransa Val D lsere 2.6. Fransa La Plagne 2.7. Fransa Alpe D Huez 2.8. İsviçre St Moritz 2.9. İsviçre Avarios Avusturya Kitzbühel İtalya Courmayeur Norveç Lillehammer A.B.D. Apsen A.B.D. Vail

3 2.15. Kanada Whistler BÖLÜM I: TANIM Spor, insan bedenini fiziki yönüyle geliştirdiği gibi oyunlar, hareketler, yarışmalar vasıtasıyla aynı zamanda insan seciyesini, egosunu, davranış niteliğini ve yapısını belirleyen yeni bir bilim dalıdır. Dağ turizmi ve spor denilince akıla ilk gelenlerden biri de kayaktır. Kayak yapmak bir çok insan için büyük keyif ve heyecan veren bir spordur. Bunun yanı sıra kayak için herkesin hayatı boyunca kesinlikle denemesi gereken bir eğlence denilebilir. Pistten aşağı süzülürken yer çekimi kaybolur, insanın yüzüne vuran rüzgarla birlikte ve arzu edilen yönlere doğru hafif veya sert, keyifli, ve teknik hareketlerle inme gerçekleştirilir. Kayak merkezleri; otel, pansiyon, kamu binalarının dinlenme tesisleri vs. gibi konaklama yerlerini müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. Her yaşa hitap eden kusursuz coğrafyaları ve temiz havalarıyla, kayak merkezleri adeta birer sağlık tesisi haline gelmişlerdir. Kayak, kızak, buz pateni, snowboard gibi spor etkinlikleri ve cafe, disco, restaurant, bar gibi eğlence yerleri de müşterilere sunulan diğer hizmetlerdir. BÖLÜM II: KAPSAM Kayağa gerekli olan lift, teleferik, tele-ski, tele-siege gibi tamamlayıcı unsurlar da kayak merkezlerinde yer almaktadır. Lift, tele-ski ve tele-siege kayakçıların ve snowboardçuların kullanımına açık olup tele-siege ve tele-ferik kayak yapmayan turizmcilerin de kullanımına açıktır.

4 Ayrıca buz pateni için geniş buz pateni alanları ve kısa mesafede doğal kızak gezi amacıyla da motorlu kızaklar diğer aktiviteler arasında yer almaktadır. BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLERİ 1. Yurtiçi Kayak Merkezler Ülkemizde ve dünyada kayak sporları kış mevsiminin vazgeçilmez turistik aktiviteleri arsında yer alırken her geçen yıl, kış turizmine paralel olarak kayak merkezlerinde büyük gelişmeler görünmektedir. Türkiye de toplam 16 kayak merkezi bulunmaktadır. Bunlar: 1.1. Bolu Kartalkaya : Bolu Şehir Merkezine 54 km. uzaklıktaki kayak merkezinde normal kış koşullarında 3 metre kar yağışı görünmektedir. Kayak için en uygun zaman Aralık- Mart dönemidir. Kayak Merkezine özel araç, halk otobüsü veya minibüs gibi araçlarla ulaşılabilir. Yarı ılıman bir iklime sahip olan yörede, Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi orman örtüleri ile kaplı bir tesistir. Kayak alanı metre yükseklik kuşağı üzerinde yer almaktadır. Kartalkaya da toplam yatak kapasitesi olan 2 adet konaklama tesisi bulunmakta olup otellerde lokanta, yüzme havuzu, disko-bar, oyun salonu vb. mevcuttur. Tesislerde 2 adet tele-siege, 6 adet tele-ski ve 3 baby-lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi kişi/saattir. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km. yi bulmaktadır. Ayrıca tesislerde birçok aktivite (Alp Kayağı, Kayaklı Koşu ve Tur Kayağı) mevcuttur.

5 1.2. Bursa Uludağ : Bursa Şehir Merkezi ne 30 km. uzaklıkta olan Türkiye nin en gözde kış sporları merkezi Uludağ da kayak için en uygun zaman Aralık-Mart dönemidir metreye ulaşan doruğu (Kara Tepe) ile Batı Anadolu nun en yüksek dağıdır ve yöre olarak da yarı ılıman bir iklim kuşağına sahiptir. Kayak alanı metre yükseklikte bulunan merkezde kar kalınlığı zaman zaman 3 metreyi bulmaktadır. Merkezde 27 konaklama tesisi bulunmaktadır ve bunların 15 i özel sektöre 12 si ise kamu kuruluşlarına aittir. 8 tele-siege ve 7 tele-ski olmak üzere toplam 15 mekanik sistemle kişi/saat taşıma kapasitesine sahip olan tesiste 13 farklı pist bulunmaktadır. Ayrıca önceki yıllarda daha çok İstanbullular ın ilgisini çeken merkez son yıllarda Rus ve Hollandalı turistlerin de akınına uğramaktadır Erzurum Palandöken : Erzurum Türkiye nin en yüksek ve en soğuk illerinden biridir. Yılın 150 günü karla örtülü olan ilimiz normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı almaktadır. Erzurum Şehir Merkezi ne 4 km. mesafede olan Erzurum dağı deniz seviyesinden metrededir. Kış mevsimi boyunca şehir merkezinden Palandöken Kayak Merkezi ne halk otobüsü seferleri yapılmaktadır. Kayak alanı m. yükseklik kuşağı üzerinde yer almakta ve karasal iklim nedeniyle, mevsim boyunca toz kar üzerinde kayak yapılmaktadır. Kayak için en uygun zaman ise Aralık-Mayıs dönemidir. Üç alan üzerinde günde toplam 32 bin kişinin kayak yapabileceği, uluslararası yarışmalar hatta kış olimpiyatlarının düzenlenebileceği, 6 bin kişinin doğrudan istihdam edilebileceği öngörülmektedir. Ancak bölgede henüz çok sınırlı sayıda otel, konaklama tesisi, kayak evi ve lokanta hizmet vermektedir. Merkezin en uzun pisti 12 km. olmak üzere toplam 40 pist bulunmaktadır. Merkezde 5 adet tele-siege (toplam kişi/saat kapasiteli), 1 adet tele-ski (300 kişi/saat kapasiteli), 2 büyük lift (toplam kapasiteli) ve 1 adet gondol lift (1.500 kişi/saat kapasiteli) hizmet vermektedir. Palandöken kayak merkezinin en önemli özelliği ise ışıklandırma yapıldığı için geceleri müzik eşliğinde kayak yapılabilmesidir Kayseri Erciyes: metre yükseklik ile Orta Anadolu nun en yüksek doruğu olan ve şehir merkezine 25 km. mesafede bulunan Erciyes Dağı sönmüş bir volkan durumundadır. Yılın her mevsiminde, kalıcı kar üzerinde kayak yapmanın mümkün olduğu dağa, Kayseri şehir merkezinden özel araçlarla ulaşmak mümkündür. Kayak alanları m. yükseklikleri arasında değişirken kayak için en uygun zaman Kasım-Nisan dönemidir. Normal kış koşullarında kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede, kar genellikle toz kar niteliğindedir. Yaz Kayağı, Tur Kayağı ve Helikopterli Kayak yapılmasının mümkün olduğu tesiste dört devlet konuk evi, bir de otel mevcuttur.

6 Merkezde toplam kişi/saat kapasiteli 2 adet tele-ski ve 1 adet tele-siege olmak üzere toplam 3 adet mekanik tesis mevcuttur. Merkez kış sezonunda yerli ve yabancı turistleri ağırlamakta, özellikle İsrailli ve Rus gruplardan sonra, oteller Hollandalı ve Avusturyalı turist gruplarının akınına uğramaktadır. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından da tescillenmiş kayak pistlerinin bulunduğu kayak merkezinde ayrıca yarışmalar da düzenlenmektedir Kastamonu Ilgaz : Karadeniz Bölgesi, Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında, zirvesi m. olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içerisinde yer alan tesis Kastamonu şehir merkezine 40 km. mesafededir. Kayak pistleri metre yükseklikleri arasında bulunan ve kayak mevsimi Aralık-Nisan aylarında sürmekte olan Ilgaz merkezinde normal kış koşullarında kar kalınlığı santimetredir. Kayak Merkezi nde 5 adet Devlet Konukevi ve 2 adet otel ve tesise 3 km. uzaklıkta bir otel daha bulunmaktadır. Tesislerde sağlık hizmetleri, kayak dersi ve kayak malzemeleri hizmetleri bulunmaktadır yılı başında Bostan mevkiinde 5 yıldızlı, 320 yatak kapasiteli bir otel ve 88 apart daireden oluşan bir kompleks hizmete girmiştir. Kayak merkezinde bir adet çift iskemleli tele-siege ile 1 adet tele-ski bulunmaktadır. 700 m. uzunluğundaki tele-siege 700 kişi/saat kapasitede, 950 m. uzunluğundaki tele-ski ise kişi/saat kapasitededir Ağrı Bubi Dağı : Tesis, Doğu Anadolu Bölgesi, Ağrı ili sınırları içinde yer almaktadır. Türkiye nin en büyük dağı olan Ağrı Bubi Dağı metrede olup şehir merkezine 18 km. mesafede bulunmaktadır. Karasal iklimin hüküm sürdüğü kayak merkezinde kayak sezonu Aralık ve Nisan ayları arasındadır. Alpin türü çayırlarla kaplı merkezde normal kış koşullarında kar kalınlığı 1-2 metreye ulaşmaktadır, ancak Bubi Dağı kayak merkezi henüz kış turizmine istenilen düzeyde hizmet verememektedir. Ağrı İl Özel İdare Müdürlüğü ne ait bir kayak evi ve 60 kişilik bir kafeterya hizmete girmiştir. Uzunluğu m. genişliği ise 205 m. olan bir kayak alanına sahip Merkezin hizmetleri yetersiz kalmaktadır Antalya Saklıkent : Akdeniz Bölgesi nde, Beydağları üzerinde bulunan tesis Antalya ya yakınlığı nedeni ile günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerden biridir. Tesise özel araç, tur otobüsü ve taksi ile 1,5 saatte ulaşmak mümkündür metre yüksekliği olan Bakırlı Dağı ndaki kayak merkezinde, kayak alanı metre arasındadır. Kar yağışına bağlı olarak kayak mevsimi 2-3 ay sürmektedir, ve kayak mevsiminde kar kalınlığı ancak cm dir.

7 14 yatak kapasiteli bir pansiyon ve 100 yatak kapasiteli konaklama yerlerinin de bulunduğu tesiste 80 kişilik restoran, kafeterya ve kır kahveleri bulunmaktadır. Ayrıca tesiste 240 kişi/saat ve 340 kişi/saat kapasiteli 600 ve 800 metrelik 2 adet teleski hizmet vermekte ve farklı zorluk derecelerinde toplam 3 km lik pist bulunmaktadır. Saklıkent, özellikle yerli ve yabancı turistlerin yeni gözde kayak merkezi haline gelmiştir. Yabancı turistleri ilk sırada Almanlar oluştururken Rus ve Hollandalı turistlere de rastlamaktadır Ankara Elmadağ : İç Anadolu Bölgesi, Ankara ili sınırları içinde yer alan ve şehir merkezine 18 km. uzaklıkta bulunan Elmadağ ın yüksekliği metreye ulaşmaktadır. Şehir merkezinden kayak tesislerine ulaşım üniversite araçları ve özel araçlarla mümkündür. Karasal iklimin hüküm sürdüğü merkezde kayak sezonu Ocak- Mart dönemidir ve bu dönemlerde kar kalınlığı cm yi bulmaktadır. ODTÜ-Hacettepe-Ankara Üniversiteleri ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait kayak evi, Turizm Bakanlığı'na ait bir otel ve şahıslara ait iki restoranın bulunduğu tesislerde ayrıca kapalı yüzme havuzu, sauna, diskotek ve restoran mevcuttur. Hava kuvvetlerine ait tele-ski, kar üstü aracı ve kafeterya da hizmet vermektedir. Elmadağ ın merkezde 900 metre uzunluğunda 250 metre genişliğinde bir adet pisti bulunmaktadır Bitlis Merkez : Doğu Anadolu Bölgesi nde, Diyarbakır-Tatvan-Van karayolu üzerinde, Van Gölü nün yaklaşık 25 km. güneydoğusunda yer alan Bitlis, aynı zamanda kış sporları yerleşim yeridir. Kayak alanları kentin içerisindedir ve her gün çeşitli illerden karşılıklı otobüs seferleri düzenlenmektedir. Kayak sezonu Aralık ayında başlamakta ve Nisan ayına kadar sürmektedir. Sürekli kar yağışı alan bir bölge olan Bitlis te kar kalınlığı santimetredir. Yöre ılıman karasal bir iklime sahiptir. Kayak alanları Kent merkezinin doğu ve batı kesimlerinde yer almaktadır. Doğudaki Dideban (1.821 m.) ve Sapgör Dağları ile batıdaki Altınkalbur Dağları kayak alanı olarak kullanılmaktadır. Kayak merkezinde bir kayak evi bulunmakta ve kayak tesisleri batıdaki Altınkalbur Dağları nda yer almaktadır. Uzunluğu 726 m. kapasitesi saatte 720 kişi olan bir adet tele-ski tesisi bulunmaktadır ve pistler orta ve zor olarak adlandırılan zorluk derecesindedir Bingöl Yolaçtı (Kurucadağ) : Doğu Anadolu Bölgesi, Bingöl ili sınırları içinde bulunan kayak merkezi şehir merkezine 25 km. mesafede bulunmaktadır. Sezon genellikle Şubat ve Mart ayları arasındadır. Karasal iklime sahip olan kayak merkezinde 50 yatak kapasiteli bir Kayakevi bulunmaktadır. Sağlık ve diğer hizmetler için Bingöl Kent merkezinden faydalanılmaktadır. Saatte 499 kişi kapasiteli 925 uzunluğundaki tele-siege ve metre uzunluğundaki bir pist de tesiste yer alan unsurlar arasındadır.

8 1.11. Gümüşhane Zigana : Zigana Kayak Merkezi Karadeniz Bölgesi nde Gümüşhane il sınırları içerisindedir metre yüksekliğe sahip olan kayak merkezine şehir merkezinden özel araç veya yolcu otobüsleri ile ulaşmak mümkündür. Kayak sezonu Aralık ayında başlayıp Nisan ayına kadar devam etmektedir. Kar kalığı normal kış koşullarında cm yi bulmaktadır. Genellikle ormanlık alan ile kaplı olan kayak merkezinde kayak alanları m. yüksekliklerinde ve çim ile kaplıdır. Kayak merkezinde bir Kayak Evi bulunurken, birer adet tele-ski ve baby-lift mevcuttur ve uzunluğu 661 metre, kapasitesi ise toplam 843/saat kişidir Kars Sarıkamış : Tesis Kars ın Sarıkamış ilçesinde metre yüksekliğindeki Çamurludağ dadır. Sarıkamış Kayak merkezi Kars Havaalanı na 50 km, şehir merkezine ise 60 km. uzaklıktadır. Kar kalitesi açısından Türkiye de çok büyük bir önem kazanmış olan Sarıkamış kayak merkezi çamlar arasında toplam 12 km. yi bulan 5 etaplı piste sahiptir. Kayak alanı metre yükseklikleri arasında yer almaktadır ve kayak için en uygun zaman Aralık-Mart dönemidir. Normal kış koşullarında kar kalınlığı 1,5 metreyi bulmakta iken ayrıca tesis sadece Alpler de bulunan Kristal Kar a sahiptir. Sarıkamış ve çevresi, Alp disiplini, Kuzey disiplini ve Tur Kayağı etkinlikleri için çok uygun koşullara sahiptir. Kayak merkezinde 2 si devlet Konuk Evi olmak üzere bir çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Merkezde 2 adet tele-siege ve 1 adet tele-ski hizmet vermektedir. Sarıçam Kayak Tesisleri saatte kişi kapasiteli, diğer tele-siege ise saatte 800 kişi kapasitelidir Erzincan Bolkar (Ergan) : Bolkar Kayak Merkezi (Akbulut Tesisleri) Erzincan a 40 km mesafede Bolkar Dağları nda kuruludur. Normal kış koşullarında kayak mevsimi Aralık ve Nisan ayları arasıdır ve bu aylarda kar kalınlığı cm yi bulmaktadır. Merkezde bir Kayak Evi, metre uzunluğunda saatte kişi kapasiteli bir tele-ski ile, 300 metre uzunluğunda baby-lift bulunmaktadır. Pist uzunluğu metre olup kolay-orta düzeydedir. Pist genişliği ise metre ve ortalama meyil %20 dir.

9 1.14. Isparta Davraz : Davraz Kayak Merkezi Akdeniz bölgesinde Isparta il sınırları içerisinde il merkezine 26 km. uzaklıktadır. Davraz Dağı Akdeniz Bölgesi nin Göller yöresinde, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası nı kuşatan dağ kütlelerinden biri olup, metre yüksekliğindedir. Karasal iklimin hüküm sürdüğü merkezde kayak mevsimi Aralık-Nisan ayları arasıdır ve bu aylarda kar kalınlığı cm yi bulmaktadır. Çıplak bir yapıya sahip olan dağda çeşitli kış sporlarına imkan veren parkurlar bulunmaktadır. Kayak Merkezi nde 50 yatak kapasiteli ve 150 kişilik restoran bulduran Kayak Evi nin yanısıra İl Merkezi nde ve Eğirdir İlçesi nde bulunan toplam 600 yatak kapasiteli oteller mevcuttur. Tesiste saatte kişi kapasiteli metre uzunluğunda bir adet tele-siege bulunup, alt istasyon yüksekliği metreye ulaşırken üst istasyon ise metrededir. Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı, Snow Board, Tele Mark gibi çeşitli aktiviteler ise 4 km. ye ulaşan uzun parkurlar sayesinde yapılabilmektedir İzmir Ödemiş Bozdağ : Bozdağ Kayak Tesisi İzmir in Ödemiş İlçesi nde, Bozdağı Köyü sınırları içinde Bozdağı'nda kurulmuştur. İzmir'e 110 km uzaklıkta olan Bozdağ m. yüksekliktedir. İzmir Ödemiş Bozdağı nda Aralık ayından Mart ayına kadar kayak yapmak mümkündür. Normal kış koşullarında kar kalınlığı cm. civarındadır ve tesis Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Kayak alanları m. yükseklikleri arasında ve özellikle dağın kuzeye bakan yamaçlarında Alp disiplini kayak uygulamaları yapmak için elverişli bir ortam sunmaktadır. Doğal karın yanı sıra kar yapma makineleri ile pistlerde daha da zengin bir kar görünümü elde edilmektedir. Kayak Merkezinde 3 açık pist, 10 tane doğal pist mevcuttur. Bu pistlerin uzunluğu 500 m.den başlayıp, metreye ulaşmaktadır. Merkezde kiralık olarak 150 ye yakın yatak, 30 snowboard bulunmakta, ayrıca Kayak Merkezi yaklaşık kayakçıya aynı anda hizmet verebilmektedir. İzmir-Ödemiş-Bozdağ Kış Sporları Merkezi kapsamında Özel İdare tarafından 1 telesiege ve 2 tele-ski olmak üzere toplam 3 adet mekanik tesis tamamlanmıştır. Bozdağ Kayak Merkezi tesisleri, 22 bungalov, 12 otel odası, şömine restoran, cafe, bar, kayak okulu, alışveriş merkezi ve sağlık hizmetleri ile organize olmuştur Elazığ Sivrice Hazarbaba : Elazığ ın Sivrice İlçesi sınırlarında Hazarbaba Dağı nda olan Kayak Tesisi 1999 yılında hizmete girmiş olup henüz gelişme aşamasındadır m. zirvesi bulunan Hazarbaba Dağı nda normal kış koşullarında kar kalınlığı cm. civarındadır. Kayak sezonu ise Aralık ayında başlayıp Mart ayına kadar devam etmektedir. Hazarbaba Kayak merkezinde Kayak Evi ve kafeterya olmak üzere 2 bina mevcuttur.

10 Tesisin mevcut tele-ski, 2000 yılında büyütülerek metreye çıkartılmış, kayak pisti geliştirilerek amatör ve profesyonel kayakçılara rahat bir şekilde kayak yapma imkanı sağlamaktadır. 2. Yurtdışı Kayak Merkezleri Türkiye de hızla gelişen ve son yıllarda sayısı artan kar turizmi merkezlerini, bu alanda dünyada önde gelen Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve İskandinav ülkelerindeki merkezlerle karşılaştırdığımızda, bu alanda Türkiye nin tesisleşme ve popülarite açısından oldukça gerilerde olduğu görünmektedir. Her dört yılda bir düzenlenen Kış Olimpiyatları da tüm kış sporlarının yapılabildiği yöreler başta olmak üzere düzenlenen yerlere büyük popülarite sağlamıştır. Türkiye nin de Kış Olimpiyatları na aday olmayı planlaması, yurtiçi kayak merkezlerinin dünya çapında tanınmasını sağlayabilecektir. Kış sporları organizasyonu ilk kez 1908 yılında İngiltere-Londra da buz pateni ve buz hokeyi yarışmaları ile başlayıp 1. Dünya Savaşı sonrasında 1920 yılında Belçika- Anvers te yinelendikten sonra kayak yarışmalarının da organizasyona dahil olmasıyla olimpiyat oyunları düzenlenmesi fikri ortaya atılmıştır. İlk Kış Olimpiyatları nın 1924 Chamonix-Fransa ile başlayan sürecinde ABD 4 kez, Fransa 3 kez, İsviçre, Norveç, İtalya, Avusturya ve Japonya ikişer kez düzenleme hakkını elde etmiştir. Almanya, Yugoslavya ve Kanada ise birer kez organizasyon üstlenmiştir. Kış Olimpiyatları nın kronolojisi aşağıdadır: 1) 1924-Chamonix (Fransa) 2) 1928-Saint Moritz (İsviçre) 3) 1932-Lake Placid (Amerika) 4) 1936-Garmisch-Partenkirchen (Doğu Almanya) Dünya Savaşı nedeniyle yapılamadı Dünya Savaşı nedeniyle yapılamadı. 5) 1948-Saint Moritz ( İsviçre) 6) 1952-Oslo (Norveç) 7) 1956-Cortina d Ampezzo (Italya) 8) 1960-Squaw Valley (Amerika) 9) 1964-Innsbruck (Avusturya) 10)1968-Grenoble (Fransa) 11)1972-Sapporo (Japonya) 12)1976-Innsburck (Avusturya) 13)1980-Lake Placid (Amerika) 14)1984-Sarajevo (Yunanistan) 15)1988-Calgary ( Kanada) 16)1992-Albertville (Fransa) 17)1994-Lillehammer (Norveç) 18)1998-Nagano (Japonya) 19)2002-Salt Lake City ( Amerika) 20. Olimpiyat Oyunları 2006 da Torino (İtalya) da, 21. Oyunlar da 2010 da Vancouver (Kanada) da düzenlenecektir.

11 Yurtdışındaki büyük kayak merkezlerinden bazıları aşağıdadır: 2.1. Bulgaristan Borovets : Bulgaristan ın Güneybatısı nda Sofya ya 70 km. uzaklıkta bulunan Borovets Dağı nın yüksekliği metredir. Borovets, Bulgaristan ın en iyi ve en uzun kayak pistlerine sahip olup tesis 1976 ve 1977 yılları arasında olimpiyatlar için hazırlanmış dünyadaki en büyük kayak merkezlerinden birisidir. Son derece orijinal aktiviteler ve uygun fiyatlarından dolayı Avrupa daki diğer kayak merkezleri arasında en çok bilinenidir. Türkiye ile olan sınır komşuluğundan dolayı son yıllarda sık gidilen merkezler arasında adına sıkça rastlanmaktadır. Kasım ayında başlayan sezon Mayıs ayı sonuna kadar devam etmektedir. 11 teleskiye sahip olan Borovets in toplam pist uzunluğu 50 km. en uzun pisti ise 6 km. dir Bulgaristan Pamporovo : Bulgaristan ın en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Pamporovo, denizden m. yükseklikte bulunmaktadır. Bölgenin en önemli özelliği Antalya Saklıkent e benzemesidir; yani kar ve güneşin bir arada sunulmasıdır. Kar kalınlığı ortalama 1.40 metre civarında olup kayak için en uygun zaman Aralık-Nisan ayları arasındadır. Tesisin diğer bir özelliği ise çok geniş ormanlara ve temiz bir havaya sahip olmasıdır. Yaklaşık 20 km. uzunluğunda 8 pist vardır ve bunlar 1 i kolay, 2 si orta, 1 i zor ve 4 ü ise çok zor derecelere sahip olan pistlerdir. Ayrıca yeni öğrenenler için 4 adet eğitim pisti, cross-country ciler için 3 adet de track mevcuttur. Pistlere ulaşım 5 tele-siege ve 13 tele-skiyle sağlanmaktadır. Kayak dersleri günde 2-4 saat olmak üzere 1 günden 13 güne kadar değişebilmektedir. Bölgede yıllık ortalama sıcaklık 8,5 C, yılın en soğuk ayı olan Ocak ayında ise ortalama hava sıcaklığı -3 C ye kadar düşebilmektedir Romanya Poiana Brasov: Poiana Brasov, Brasov şehrine 13 km. mesafede bulunan, Güneş Yaylası adı ile bilinen, Postavarul dağlarının eteğinde, metre yüksekliktedir. Tesiste çok sayıda lüks otel mevcuttur. Tesiste 4 kolay, 4 orta ve 4 zor olmak üzere, toplam uzunluğu 12 km. olan 12 pistten (1 slalom, 1 büyük slalom, 3 iniş, süper büyük slalom) en uzunu 2,3 kilometre olup bu pistlere 1 gondol, 3 teleferik ve 8 tele-siege ile saatte kişi rahatlıkla taşınabilmektedir. Poiana Brasov, snowboard tutkunları için de son derece ideal pistlere sahiptir. Yer ışıkları sayesinde akşam e kadar kayak yapılmakta, ayrıca 2 tramplen, suni buz paten sahası, spor alanları, göl ve binicilik merkezleri de bulunmaktadır Fransa Courchevel : Courchevel Tesisleri Fransa nın ve dünyanın en önemli kış tatil merkezidir. Yeni kayağa başlayanlar için ideal bir yer olan bu merkezde kolay pistlerde teknik hareketleri öğrenip ana pistlerde en iyi kayak imkanları mevcuttur.

12 1.850, ve metre yükseklikte üç kayak merkezine sahip olan tesislerde çok iyi kayak bilenler için uygun yükseklik metre iken, metre ise tam bir kayak kasabası havasındadır. Kayak sezonu Aralık ve Nisan ayları arasında olup m. de 1.850m. ye göre fiyatlar daha ucuzdur. Merkez 3 tele-ferik, 69 oturmalı lift, 93 çekmeli lift ve 35 tele-sieje sahiptir. 45 lüks oteli ile 1 milyondan fazla turist ağırlayan bu merkezde kayak alanlarının kalitesinin yanında atlama pistleri ile birlikte dünyanın en geniş kayak alanını oluşturmaktadır. Üç Vadi nin en modern kayak merkezi olan yörede bir de kayak okulu bulunmaktadır. Merkezde, dünyaca ünlü barlar, gece kulüpleri, restoranlar, alışveriş merkezleri vb. mevcuttur Fransa Val D Isere : Yeni kayağa başlayanlar için biraz zor olsa da profesyonel kayakçılar için dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biridir. La Grande Motte bölgenin en yüksek yeridir. Amatör kayakçılar La Dailla ve Bellevarde pistlerinde kayağın teknik hareketlerini uluslararası ünlü kayak okulu hocaları ile öğrenmektedir. 4 tele-ferik, 49 tele-siege, 41 tele-ski, 6 lift sahip olan kayak merkezinde 1992 kış olimpiyatları düzenlenmiştir. Merkezde çok sayıda mağazalar, restoranlar, barlar, kafe ler, sinema, gece kulüpleri, yüzme havuzuve ayrıca buz pateni, hokey, paraşüt vb. aktiviteler de yapılmaktadır Fransa La Plagne : Kayağa yeni başlayanlar için ideal bir yer olan La Plagne Kayak Merkezi metre yükseklikte olup Fransa Alpleri nde bulunmaktadır. Merkez 1 tele-ferik, 32 tele-siege, 47 tele-ski ve 9 adet lifte sahiptir. Ayrıca tesiste buz pateni, squash, disco gibi çok sayıda aktiviteler de yapılmaktadır Fransa Alpe D Huez : 220 km pist uzunluğu ve metre yükseklikteki bu kayak merkezi çok sayıda kayakçının ilgisini çekmektedir. Her seviyede kayak pistinin bulunduğu tesiste, 23 tele-siege, 48 tele-ski, 6 tele-ferik ve 9 lift bulunmaktadır. Alpe D Huez Fransa nın en ünlü 5 kayak merkezinden biridir. Alpe D Huez zaman içerisinde ulaşımı gittikçe kolaylaşan, liftleri ve pistleri sayesinde ün salmış canlı bir kasabadır. Ayrıca, dünyadaki üç büyük tele-ferikten birine sahip olan merkez aynı zamanda Avrupa nın en modern lift sistemine sahiptir İsviçre St Moritz : Dünya sosyetesinin en gözde kayak merkezlerinden biri olan St Moritz kayak merkezi metre yükseklikte bulunmaktadır. Kayak için en ideal ayları Aralık ve Nisan olan tesiste 8 tele-ferik, 8 tele-siyej, 41 teleski, 3 finiküler ve 8 gondol mevcuttur.

13 Kayak dışında buz pateni ve buz hokeyi, kış golfü, yüzme havuzu, kapalı squash, müze, cafeler, restoranlar vb. çeşitli aktiviteler de hizmete sunulmaktadır İsviçre Avarios : Kayağa yeni başlayanlar için ideal bir yer olan bu merkez Port Du Soleil in Avariaz kasabasında bulunmaktadır metrede kurulmuş olan kayak merkezinin en büyük özelliği köye araç girişinin yasak olmasıdır ve ulaşım at arabası ile sağlanmaktadır. Dünyanın en iyi pistlerine sahip olan Avarios ta Les Lindarets ve La Tete de Linga köyün en meşhur pistleridir. Merkez toplam 228 adet lifte sahiptir Avusturya Kitzbühel : Alpler deki en güzel manzaraya sahip bir kayak merkezi olan Kitzbühel, tipik bir Tirol kasabasıdır. Kitzbühel 100 yıllık kayak turizmi geçmişiyle dünyanın en gelişmiş kayak merkezlerinden biri unvanını almıştır. Merkez metre yükseklikte bulunmakta ve dünyaca ünlü Hahnenkamm Downhill kayak yarışlarına ev sahipliği yapan bölgede 81 kolay, 69 orta ve 13 zor pist bulunmaktadır. Toplam pist uzunluğu 160 km, en uzun pist ise 14 km dir. Ayrıca 2 büyük tele-ferik, 6 gondol, 27 tele-siege, 28 tele-ski ile kayak pistlerine ulaşım kolayca sağlanmaktadır. Hahnenkamm gondolu ile saatte kişi pistlere kolayca taşınabilmektedir kişi/saat kapasitesiyle dünyanın en gelişmiş lift ağı bu bölgede bulunmaktadır Tek bir lift pass-card ile tüm bölgedeki pistler ve liftlerden faydalanabilmek mümkündür. Ücretsiz otobüs seferli, Aquarena Havuz, diğer kayak merkezlerine ulaşım gibi birçok avantaj sağlamaktadır. Bir kayak okulu, cafeler, alış-veriş merkezleri, buz pateni, çamur banyonu gibi birçok aktivite de tesisin hizmetleri arasındadır İtalya Courmayeur : Mont Blanc Tüneli nin başlangıç noktası olan Courmayeur, metre yükseklikte bir İtalyan köyüdür. Sırtını, Avrupa nın en yüksek dağı olan Mont Blanc a (4.810 metre) dayamış olan tesisin kayak için en yüksek çıkış noktası 3.470, en düşük nokta ise metredir. Merkezde 30 tane lift mevcuttur ve pistlerin toplam uzunluğu 100 km dir. Kış turizmi için her türlü aktivitelerin çokça bulunduğu Courmayeur da ayrıca kayak okulları da bulunmaktadır. Kayak için en ideal zaman Kasım ve Nisan ayları arasındadır. Courmayeur, konaklama açısından Alp Dağı ndaki diğer kayak merkezlerine oranla daha hesaplıdır. Köy merkezinde, lüks tesislerden pansiyonlara kadar her türlü alternatifi bulmak mümkündür Norveç Lillehammer : 1980 li yıllara kadar doğal kar örtüsünün dışında hiçbir sportif veya turistik aktiviteyi barındırmayan Lillehammer kenti, kış olimpiyatları fikri ile hareketlenerek yoğun bir tesisleşmeye giderek 1994 yılında Kış Olimpiyatları organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır. Bölge de halen bir çok tesis bulunmakta ve turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

14 2.13. A.B.D Aspen : Uçsuz bucaksız tepeleriyle A.B.D nin en ünlü kayak merkezleri arasına girmeye başaran tesis dört ana tepeden oluşmasına rağmen ulaşım sistemi çok üst düzeydedir. Merkez m. yükseklikte bulunmaktadır ve merkezde pek çok konaklanacak yer mevcuttur. Kayak sezonu Kasım ayında başlayıp Nisan ayında bitmektedir. Liftlerin en yüksek noktası metre olurken en düşük noktası ise metredir. Merkezde 20 adet lift bulunmaktadır ve toplam kişi/saat kapasiteli mekanik sisteme sahiptir. Toplam yatak kapasitesi dir A.B.D Vail : ABD nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Vail metre yükseklikte bulunmaktadır. Kayak için en uygun zamanın Kasım ile Nisan ayları arasında olduğu tesiste kayak pistleri ile metre arasında bulunmaktadır. Merkezde 193 pist mevcuttur. Mekanik sistem sayısı 33 e ulaşan merkezin taşıma kapasitesi toplam kişi/saattir. Merkezde ayrıca restoranlar, kayak okulları, cafeler, alışveriş merkezleri mevcuttur Kanada Whistler : 2010 kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Vancouver ve Whistler de dev kayak merkezi bulunmaktadır. Tesis Whistler dağında ve metre yükseklikte bulunmaktadır. Toplam lift sayısının 16 olduğu merkezde 2 adet gondol lift, 6tele-ski, 2 adet üçlü tele-siege, 1 çift tele-siege ve 5 surface lift mevcuttur. Toplam mekanik sistem kişi/saat kapasitelidir. Merkezin en uzun pisti 11 km. olmak üzere toplam 100 den fazla pist bulunmaktadır. Whistler kayak merkezinde çok sayıda eğlence mekanları bulunmaktadır (restoranlar, barlar, kayak okulu vs.). NOT: Bilgiler ISI Veri Tabanı ve Basın-Yayın Organlarından Derlenmiştir.

NDEK LER BÖLÜM I: TANIM

NDEK LER BÖLÜM I: TANIM NDEK LER BÖLÜM I: TANIM BÖLÜM II: KAPSAM BÖLÜM III: KAYAK MERKEZLER 1. Yurtiçi Kayak Merkezleri 1.1. Bolu Kartalkaya 1.2. Bursa Uluda 1.3. Erzurum Palandöken 1.4. Kayseri Erciyes 1.5. Kastamonu Ilgaz 1.6.

Detaylı

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet...

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... Palandöken Kayak Merkezi 2 Doğal iklim şartları ile 6 ay boyunca kayak yapmaya elverişli kar kalitesi, uzun pistleri ve tesisleri ile dünyanın

Detaylı

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU Turizm Raporları No:2 Süleyman TOY Emine Bilgen EYMİRLİ Murat KARAPINAR Erzurum 2010 KUZEYDO U ANADOLU KALKINMA AJANSI

Detaylı

Kaya Palazzo Ski Mountain

Kaya Palazzo Ski Mountain Kaya Palazzo Ski Mountain Otel Özelliklerii Genel Bilgi Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden beklediğiniz ne varsa, çok daha fazlası Kartalkaya'da. Lüks butik dağ oteli konseptiyle Aralık 2011'de hizmete

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Grand Yazıcı Uludağ. Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Grand Yazıcı Uludağ - Uludağ Otel Bilgisi Grand Yazıcı Uludağ Grand Yazıcı Uludağ; Bursa Uludağ 1. Oteller Bölgesi'nde 235 odası ile hizmet vermektedir. Açık büfe olarak hizmet veren restoranında dilediğiniz

Detaylı

TÜRSAB KIŞ TURİZMİ RAPORU BU KIŞ FİYATTA RAKİPLERİ SOLLADIK

TÜRSAB KIŞ TURİZMİ RAPORU BU KIŞ FİYATTA RAKİPLERİ SOLLADIK TÜRSAB KIŞ TURİZMİ RAPORU BU KIŞ FİYATTA RAKİPLERİ SOLLADIK Deniz, kum, güneş denildiğinde ilk akla gelen ülkeler arasına yerleşen Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine

Detaylı

T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi

T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Isparta Davraz Dağı - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi Isparta Davraz Da - Karl yayla K fl Sporlar Turizm Merkezi 1 Davraz Da ı, 2635 m zirve yüksekli

Detaylı

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili Hotel Saint Ivan Rilski & SPA 4* Otel HB Konaklamalı Bansko Merkezi Yürüyerek Sadece 15 Dakikalık Mesafededir. (Açık Büfe

Detaylı

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18 3 DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler Erzurum da Kış Turizmi Palandöken Kayak Merkezi Konaklı Kayak Merkezi Kandilli Kayak Merkezi Atlama Kuleleri

Detaylı

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA ERZURUM OTELLER RENAISSANCE POLAT HOTEL Hotel:Özgün dağ oteli mimarisiyle tasarlanan Polat Renaissance; standart, corner ve dubleks suite olmak üzere 234 adet yaz - kış klimatize edilebilir odası ve 693

Detaylı

http://www.cankiri.gov.tr

http://www.cankiri.gov.tr http://www.cankiri.gov.tr Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nde yer alan, inşaatı %95 oranında tamamlanan Resmi Kurum Binasında 5 Şubat

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI Emine Bilgen EYMİRLİ ... 2... 3... 4... 7... 11 2.1. İklim Koşulları... 11 2.2. Kayak Merkezleri... 12 2.1.1. Palandöken Kayak Merkezi... 12 2.1.2. Konaklı Kayak

Detaylı

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ İZMİR DEN KARS A SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE AKTARMASIZ UÇUŞ İMKANI!!!!! SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ 4* HABİTAT OTEL DE TAM PANSİYON KONAKLAMA SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ- 5 ÇAYI AKŞAM YEMEĞİ KARS HAVALİMANI

Detaylı

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Flat Seaview 2 Özet Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Açıklama Balkonda güneş doğarken kahvaltı

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül ft o\ I V-i :p --( a * > Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın Kitap / Kayıp Gül Röportaj / Dr. Süleyman Ozüpekçe El Sanatları / Geleneksel Sanatlarımız/

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir)

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) Gayrimenkul değerlemesi ve gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermekte olan İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. nin Haziran-2011 de yayınladığı raporun

Detaylı

türkiye talep profili 2014

türkiye talep profili 2014 1 AKDENİZ TURİSTİK OTELCİLERİ VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ türkiye talep profili 2014 ilk yarı Sonuçları (özet değerlendirme) 30 YIL 1984-2014 AKTOB ARAŞTIRMA /EROL KARABULUT GECELEMELER % 10, GELİR % 6 ARTTI

Detaylı

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri Türkiye de Sıcaklık Türkiye de Yıllık Ortalama Sıcaklık Dağılışı Türkiye haritası incelendiğinde Yükseltiye bağlı olarak

Detaylı

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 6 EKİM 2010 6 EKİM 2010 TRABZON KAZANACAK! Zihni Ağırman /TAKA GAZETESİ Trabzon büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Sadece Trabzon değil,

Detaylı

ERZİNCAN, ERZURUM VE SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZLERİNİN RAYBÜS İLE ENTEGRASYONU ARAŞTIRMASI

ERZİNCAN, ERZURUM VE SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZLERİNİN RAYBÜS İLE ENTEGRASYONU ARAŞTIRMASI [Sıra dışı bir özet ile okuyucularınızın ilgisini çekin. Bu, genellikle belgenin kısa bir özetidir. İçeriğinizi eklemeye hazır olduğunuzda, burayı tıklatarak yazmaya başlayabilirsiniz.] ERZİNCAN, ERZURUM

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU ULUSLARARASI MADALYA SAYILARI (2015 ve 2016 SEZONLARI) ALP DİSİPLİNİ (16-22) KUZEY DİSİPLİNİ (5-9) KAYAKLA ATLAMA (7-0) BİATLON (13-0) SNOWBOARD (0-4)

Detaylı

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE Otel Adı Adres Grand Kartal Otel Kartalkaya Mevkii P.K. 50 14200 BOLU, TÜRKİYE Telefon +90 374 234 50 50 Faks +90 374 234 50 47 Web Sitesi E-posta www.grandkartal.com info@grandkartal.com Açılış Tarihi

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel Otel Bilgisi Limak Arcadia Golf Resort Otel Etkileyici bir Akdeniz manzarasına karşı, plajın hemen yanında yer alan Limak Arcadia Golf Resort, etkileyici mimarisi ile palmiye ağaçları arasında görkemli

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

www.egirdiruygulamaoteli.com Sayfa 1

www.egirdiruygulamaoteli.com Sayfa 1 Otelimiz kendine özgü atmosferiyle okulumuzda verilen kaliteli eğitimin sonucunda oluşan ürünü, siz saygıdeğer misafirlerimize öğrencilerimiz aracılığı ile sunmaktan mutluluk duymaktayız. www.egirdiruygulamaoteli.com

Detaylı

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail.

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail. ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,TEPE MAHALLESİ MEVKİİ I17-D-23-A PAFTA, 210 ADA-16 PARSELE AİT REVİZYON+İLAVE NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/5000 25/02/2015 Küçüksu Mah.Tekçam

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

RAMADA RESORT LARA 01.04.2013. 0090 242 352 43 33 www.ramadaresortlara.com. sales@ramadaresortlara.com. reservation@ramadaresortlara.

RAMADA RESORT LARA 01.04.2013. 0090 242 352 43 33 www.ramadaresortlara.com. sales@ramadaresortlara.com. reservation@ramadaresortlara. Bölgenin önemli turistik ve tarihi yerleri arasında bulunmamız, hem şehir merkezine hem havaalanına sadece 5 dakika uzaklıkta olmamız bizi en iyi tatil yeri yapıyor. Mavi gökyüzü, benzersiz yeşillik ve

Detaylı

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine;

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; Kış Spor Oyunlarına katılacak üniversitelerimiz (Kendi imkanları ile kalacak üniversiteler hariç) MEB Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde kalacaklardır.

Detaylı

Kış Olimpiyatları Tarihimize Kısa Bir Bakış

Kış Olimpiyatları Tarihimize Kısa Bir Bakış Kış Olimpiyatları Tarihimize Kısa Bir Bakış www.olimpiyatkomitesi.org.tr 1948 1960 1968 1984 1992 1998 2006 2014 1936 1956 1964 1976 1988 1994 2002 2010 2018 Sarajevo 84 Güney Kore nin ev sahipliğindeki

Detaylı

Neden Kampnet Organizasyon?

Neden Kampnet Organizasyon? Neden Kampnet Organizasyon? Kampnet Organizasyon konusunda uzman ve tecrübeli kadrosu ile kamp organizasyonları konusunda hizmetler vermektedir. Organizasyonumuza ait spor salonu - kondisyon merkezimiz

Detaylı

ULUDAĞ ZONE. Tam Pansiyon Plus alkoclar.com.tr KIŞ E-KATALOG

ULUDAĞ ZONE. Tam Pansiyon Plus alkoclar.com.tr KIŞ E-KATALOG ULUDAĞ ZONE Alkoçlar Zone Otel Uludağ 2.Gelişim Bölgesi Alkoçlar Zone Otel Bursa t. +90 224 285 22 88 f. +90 224 285 22 40 2013-2014 KIŞ E-KATALOG Alkoçlar Merkez Sıraselviler Caddesi No:17 Taksim, İstanbul

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu.

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. İ T A L Y A Yaz Okulu 12-18 yaş L I G N A N O 2019 Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. Okulumuz Adriatik sahillerinin en gözde turizm mekanı olan

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

: Toplam 21.336 m² kullanım alanı olan tesis, çam ormanı içinde ve Ölüdeniz e 2,5 km mesafededir.

: Toplam 21.336 m² kullanım alanı olan tesis, çam ormanı içinde ve Ölüdeniz e 2,5 km mesafededir. Adı : Montana Pine Resort Açılış Tarihi : 1993 Kategori Pansiyon Adres Havaalanı Ölüdeniz : 4 Yıldız : Yarım Pansiyon : Hisarönü, Ölüdeniz, 49304 Fethiye-Muğla, Turkey : 65 km (Dalaman Havalimanı) : 2,5

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ Özgür ZEYDAN Öğr. Gör. Dr. Kasım 2014 Ankara Sunum Planı Önceki bildirimlerde Turizm bölümleri İklim Değişikliği

Detaylı

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele MUĞLA İLİ, FETHİYE İLÇESİ, GÖCEK MAHALLESİ, 265 ADA 1 PARSEL, 266 ADA 1 PARSEL 433 ADA 1 PARSEL ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele 1 İÇİNDEKiLER BÖLUM -1: TAŞINMAZLARA YÖNELiK MEVCUT DURUM ANALiZi...

Detaylı

İnce Burun Fener Fener İnce Burun BATI KARADENİZ BÖLGESİ KIYI GERİSİ DAĞLARI ÇAM DAĞI Batıdan Sakarya Irmağı, doğudan ise Melen Suyu tarafından sınırlanan ÇAM DAĞI, kuzeyde Kocaali; güneyde

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI SAYI : KONU : T.Ü.S.F. / 159 "ÜNİLİG" Kış Spor Oyunları Hk. 27 / 01 / 2015 İ V E D İ. ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına)

Detaylı

B A S I N Ç ve RÜZGARLAR

B A S I N Ç ve RÜZGARLAR B A S I N Ç ve RÜZGARLAR B A S I N Ç ve RÜZGARLAR Havadaki su buharı ve gazların, cisimler üzerine uyguladığı ağırlığa basınç denir. Basıncı ölçen alet barometredir. Normal hava basıncı 1013 milibardır.

Detaylı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı TÜRK TURİZMİ Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı 2 45.000.000,00 40.000.000,00 35.000.000,00 30.000.000,00 25.000.000,00 20.000.000,00 15.000.000,00 10.000.000,00 5.000.000,00 Turizm Gelirleri ve Turist

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk meydanı ile Avrupa lı turistlerin en popüler

Detaylı

Alternatif Turizm Kapsamında Kahramanmaraş İli Yedikuyular Bölgesi Dağ ve Kış Sporları Turizmi İçin Öneriler

Alternatif Turizm Kapsamında Kahramanmaraş İli Yedikuyular Bölgesi Dağ ve Kış Sporları Turizmi İçin Öneriler Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Nisan 2016 20 (2): 583-599 Alternatif Turizm Kapsamında Kahramanmaraş İli Yedikuyular Bölgesi Dağ ve Kış Sporları Turizmi İçin Öneriler Abdullah KARAMAN

Detaylı

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar TURİZMDE ARZ Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Bir yerin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Çekicilikler (Attractions) Erişim (Accessibility)

Detaylı

Esenyurt un Parlayan Güneşi

Esenyurt un Parlayan Güneşi Esenyurt un Parlayan Güneşi Esenyurt un Parlayan Güneşi TEKNİK ÖZELLİKLERİ Esenyurt un Parlayan Güneşi Turgutreis Group tarafından inşa edilen Esila KENT, 17.000 m² üzerine konumlandırılmış 6 blok 407

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ A1 KATI SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL)

Detaylı

Alanya / Demirtas: Akdeniz'de harika bir yer engelsiz ve tekerlekli sandalye erişilebilir daireler

Alanya / Demirtas: Akdeniz'de harika bir yer engelsiz ve tekerlekli sandalye erişilebilir daireler Alanya / Demirtas: Akdeniz'de harika bir yer engelsiz ve tekerlekli sandalye erişilebilir daireler Daire sekli: Apartman Kat: 1 Kat Sayisi: 5 Komisyon vardır: hayır Mutfak: Mutfak Mobilyası Banyo: Dus

Detaylı

DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM

DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM ( 27 AĞUSTOS 1 EYLÜL ) DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM DOĞU KARADENİZ GEZİLERİNDE Yurdumuzun eşsiz mozaiğinden değişik bir bölümü izleyeceksiniz. Bu bölgede size ilginç gelecek bir kültüre, apayrı insan

Detaylı

Dağlar sizi çağırıyor

Dağlar sizi çağırıyor Dağlar sizi çağırıyor Kış mevsiminin en güzel sporudur kayak... Önceden lüks olarak görülse de artık her kesime hitap ediyor. Kayak merkezi sayısındaki artış ve gelişen teknoloji bu sporu herkes için ulaşılır

Detaylı

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ 1) SÜMELA MANASTIRI Trabzon un Maçka ilçesinde yer alan, tarihiyle ve mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Sümela Manastırı, geniş bir alana yapılmıştır. Kesin olarak yapım tarihi bilinmese de M.S. 365-395

Detaylı

COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701

COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701 COĞRAFYA ARAZİ KULLANIMI VE ETKİLERİ ASLIHAN TORUK 11/F-1701 Türkiye de Arazi Kullanımı Türkiye yüzey şekilleri bakımından çok farklı özelliklere sahiptir. Ülkemizde oluşum özellikleri birbirinden farklı

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI KAYAK ALANLARININ YÖNETİMİ VE GÜVENLİĞİ: PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ UYGULAMASI DOKTORA TEZİ ORCAN MIZRAK Tez Danışmanı

Detaylı

Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi

Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi 300 m uzunluğundaki Mavi Bayrak'lı bir kumsalda kurulu olan Tusan Beach Resort, Ege Denizi'nin ışıltılı sularına

Detaylı

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir.

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir. KATEGORİ: 5 Yıldızlı bir oteldir.( ULTRA ALL INCLUSIVE ) ADRES: Bahçelievler Cad.No 119 Turgutreis / TELEFON : +90 252 /3820000 FAX:+90 252/3820101 WEB SİTESİ:www.lablanchehotel.com E.MAİL: info@lablanchehotel.com

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

ÖNEMLİ DUYUR AFRODİT SPORTS FARKIYLA SİZE ÖZEL FİZYOTERAPİST TÜM SPORCULARIMIZA ÜCRETSİZ HİZMETİNİZDE DİR

ÖNEMLİ DUYUR AFRODİT SPORTS FARKIYLA SİZE ÖZEL FİZYOTERAPİST TÜM SPORCULARIMIZA ÜCRETSİZ HİZMETİNİZDE DİR ÖNEMLİ DUYUR AFRODİT SPORTS FARKIYLA SİZE ÖZEL FİZYOTERAPİST TÜM SPORCULARIMIZA ÜCRETSİZ HİZMETİNİZDE DİR TÜRKİYE KOÇ SPOR FEST ÜNİVERSİTELER ARASI TÜM MÜSABAKALAR MAYIS AYI - HOTEL 1 Tripolis Hotel Pamukkale

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20142012 YILI ALANSAL YILI YAĞIŞ YAĞIŞ DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2014

Detaylı

Gardenia Residence G1

Gardenia Residence G1 Gardenia Residence G1 Özet Side Merkezde bulunan lüks dairemiz, olağanüstü büyüklüğe sahip ortak havuzuyla,5 kişilik ailenin rahatlıkla konaklayabileceği, konumdadır. Açıklama Side Merkezde,denize 800

Detaylı

Mutlu Bir Yaşam İçin

Mutlu Bir Yaşam İçin Mutlu Bir Yaşam İçin Akıllı Yatırım Gayrimenkul yatırımcısının ilk kriteri, yaptığı yatırımın ne kadar zamanda kendisine geri döneceğidir. Bundan dolayı ; elini taşın altına daha fazla koyan inşaat firmalarının

Detaylı

YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA

YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA CEVAP 1: (TOPLAM 10 PUAN) 1.1: 165 150 = 15 meridyen fark vardır. (1 puan) 15 x 4 = 60 dakika = 1 saat fark vardır. (1 puan) 12 + 1 = 13 saat 13:00 olur. (1 puan) 1.2:

Detaylı

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi KİMLİK KARTI Başkent: Roma Yüz Ölçümü: 301.225 km 2 Nüfusu: 60.300.000 (2010) Resmi Dili: İtalyanca Dini: Hristiyanlık Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 29.500 $ Şehir Nüfus Oranı: %79 Ekonomik Faal Nüfus

Detaylı

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai nin Jeostratejik Konumu Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi gören Dubai, Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Eski

Detaylı

LARA FAMILY CLUB

LARA FAMILY CLUB Bölgenin önemli turistik ve tarihi yerleri arasında bulunmamız, hem şehir merkezine hem havaalanına sadece 15 dakika uzaklıkta olmamız bizi en iyi tatil yeri yapıyor. Mavi gökyüzü, benzersiz yeşillik ve

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest

Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı. SAHINİnvest Yenİlİkçİ. UZMAN. Başarılı SAHINİnvest 02 03 Siriustown Antalya Kundu da Sİrİustown la Yaşamın Keyfİne Varın! Doğa, kültür ve tarih kokan Antalya da Siriustown Residence ile sunulan kaliteli yaşam ayrıcalıkları

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

THE GREEN PARK KARTEPE SPOR KÖYÜ. Kartepe 5 Yıldızlı Kamp ve Turnuva Merkezi

THE GREEN PARK KARTEPE SPOR KÖYÜ. Kartepe 5 Yıldızlı Kamp ve Turnuva Merkezi THE GREEN PARK KARTEPE SPOR KÖYÜ Kartepe 5 Yıldızlı Kamp ve Turnuva Merkezi Muhteşem Samanlı Dağları nın zirvesinde yer alan, The Green Park Kartepe Resort & SPA, bir tarafta Sapanca Gölü diğer yanda İzmit

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

Esnek Kapadokya Tatili Paketleri. İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun

Esnek Kapadokya Tatili Paketleri. İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun Esnek Kapadokya Tatili Paketleri İstediğinizi Seçerek Tatil Paketinizi Kendiniz Oluşturun Eko Transfer Paketi Kayseri Havalimanı, Nevşehir Havalimanı, Nevşehir Otogarı, Ürgüp Otogarı, Göreme Otogarı Otel

Detaylı

2.Gün 14/06/2018 Chamonix La Fregere Lac Blanc Lacs Noirs Planplaz Telesiyej Chamonix - Les Houches

2.Gün 14/06/2018 Chamonix La Fregere Lac Blanc Lacs Noirs Planplaz Telesiyej Chamonix - Les Houches Chamonix Trekking Turu Mont Blanc ın Eteklerinde Yürüyüş... Tarih : 13-06-2018-17-06-2018 Şehirler : Chamonix Otel : 3* Ulaşım : Türk Havayolları tarifeli seferi ile Ücret : 1410 EURO Tek Kişilik Oda Farkı

Detaylı

FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ ŞUBAT 2017

FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ ŞUBAT 2017 O FRUIT LOGISTICA BERLIN,ALMANYA VARŞOVA,POLONYA YURTDIŞI İŞ GEZİSİ TEKLİFİ 08-12 ŞUBAT 2017 Otel Bilgisi andel's by Vienna House Berlin 4**** (8-10 Şubat 2017 otelimiz ) Landsberger Allee 106, Lichtenberg,

Detaylı

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB GENEL BİLGİ Kategori Konsept Açılış Yılı : 2014 Yenilenme Yılı : 2014 JACARANDA BEACH LUXURY CLUB Fact Sheet / Yaz 2015 : 5 Yıldız : Ultra Herşey Dahil Oda Sayısı : 225 Kredi Kartı : Visa, Master Card

Detaylı

Sayın Yetkili, 02 Aralık 2011

Sayın Yetkili, 02 Aralık 2011 , 1971 YILINDAN BUGÜNE 40 YILLIK TECRÜBENİN VERMİŞ OLDUĞU ÜSTÜN DENEYİMİ GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. ; YEPYENİ BİRVİZYONLA; DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE BÜYÜME

Detaylı

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım

İTALYA. Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYA FİZİKİ ÖZELLİKLERİ Coğrafi konum Yer şekilleri İklimi BEŞERİ ÖZELLİKLERİ Nüfusu Tarım ve hayvancılık Madencilik Sanayi,Turizm,Ulaşım İTALYANIN KİMLİK KARTI BAŞKENTİ:Roma DİLİ:İtalyanca DİNİ:Hıristiyanlık

Detaylı

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu Özet Sonuçlar *2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30.05 oranında düşüş gösterirken 2017 ilk 9 ayında yüzde 28 artış kaydedilmiştir. *Türkiye'ye en çok

Detaylı

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ Sayılarla Türk Turizmi Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Özel Hastaneler Yönetmeliği SAYILARLA TÜRK TURİZMİ TÜRK

Detaylı

FACTSHEET SUMMER 2018

FACTSHEET SUMMER 2018 FACTSHEET SUMMER 2018 VILLA SUNFLOWER APARTS & SUITES Genel Villa sunflower hotel alanya merkezde bulunur. Villa sunflower Aparts & Suites 9000 m2 lik bir alan üzerine kurulmuştur ve 6 binadan oluşur.

Detaylı

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Özet Villa ANYA; D Marin Göçeğin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı

Detaylı

Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi

Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Batihan Beach Resort & Spa ILICA MEVKII, LONG BEACH, - 09440 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Uzun Plaj üzerinde ideal bir konumda yer alan bu otel, pek çok mağaza, butik, kafe, bar, restoran ve gece kulübüne

Detaylı

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Harikulade bir tabii oluşum olan Milli Park, eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması ve Afrika ile Avrupa arasındaki

Detaylı

Süha Derbent ile Kuzey Norveç te Fotograf Çekimi

Süha Derbent ile Kuzey Norveç te Fotograf Çekimi Süha Derbent ile Kuzey Norveç te Fotograf Çekimi Oslo (1) / Alta (5) 6 Gece 7 Gün Tur Özeti Tur Adı: Süha Derbent ile Kuzey Norveç te Fotograf Çekimi Tur Tarihi: 6 Gece 7 Gün Tur Fiyatı: Zorluk Derecesi:

Detaylı

112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012

112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012 1 112. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1.DÖNEM / 15-19 Ekim 2012 TK.1A Türk Hava Yolları direkt HONG KONG uçuşu / 11-20 Ekim 2012 HONG KONG ELEKTRONİK & ÇİN İTHAL İHRAÇ FUARI 1. DÖNEM

Detaylı

ZİRVEDE YERİNİZİ ALIN.

ZİRVEDE YERİNİZİ ALIN. ZİRVEDE YERİNİZİ ALIN. TRABZON Zigana Dağları ve Karadeniz arasında yer alan Trabzon, M.Ö. 756 yılından beri bir yerleşim yeri oluşuyla hem İstanbul hem de Roma dan daha eski ve köklü bir kenttir. Pek

Detaylı