A Y Ş E G Ü L S E L M A N _ E K R E M A K K U R T _

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "A Y Ş E G Ü L S E L M A N _ 0 9 0 7 1 5 0 5 E K R E M A K K U R T _ 0 8 0 7 1 5 0 5"

Transkript

1 A Y Ş E G Ü L S E L M A N _ E K R E M A K K U R T _

2 İÇERİK Proje Özet Bilgileri İhale Hakkında Genel Bilgiler Entegrasyon Yönetimi Proje Kapsamı Zaman yönetimi Maliyet Yönetimi Kalite Yönetimi Risk Yönetimi Proje Temini ve Sözleşme Yönetimi İnsan Kaynakları İletişim Kaynaklar

3 PROJE ÖZET BİLGİLERİ İşin Adı : Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri Yüklenici : Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. Güzergah Uzunluğu : 20 km. İstasyon Sayısı : 16 İstasyonlar : Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe

4 İhale Bedeli : 563,899,995,32 İhale Tarihi : Sözleşme Tarihi : İşe Başlama Tarihi : İş Bitim Tarihi : Sözleşmeye Göre İşin Süresi : 1140 gün

5 İBB ANA YÜKLENİCİ: DOĞUŞ İNŞAAT YAPI DENETİM: YÜKSEL PROJE VE EMAY ORTAKLIĞI DANIŞMAN: TUNNELCONSULT TAŞERON FİRMALAR

6 PROJENİN TARİHÇESİ... İhalesi birkaç kez gündeme gelen metro hattının ihalesi 15 Eylül 2011 günü yapılmıştır. İhaleye Türkiye ve birçok ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katıldı.ihaleyi en uygun teklifi veren Doğuş Grubu kazandı.

7 PROJENİN HEDEFLERİ İçerdiği güzergahın trafik sorununa çözüm olmasının yanı sıra bölgede sosyal ve iktisadi kalkınmasına da olumlu etkilerde de bulunması hedeflenmiştir. Şu anda 82 kilometrelik raylı sistemi 1 milyon 372 bin insan kullanmakta devam eden projelerin bitimi ile 5 milyon yolcu raylı sistemleri kullanacağı beklenmektedir.

8 PROJE HEDEFLERİ ANA HATLARI İLE ŞUNLARDIR; İstanbul daki mevcut şehir-içi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanması; Diğer ulaşım hatları ile entegrasyonu sayesinde Asya ve Avrupa arasında doğrudan bir bağlantının kurulması; Raylı sistem hatlarını kullanan çok sayıda yolcu için yolculuk süresinin kısaltılması ve konforun arttırılması; Egzoz gazlarından kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması ve böylece İstanbul daki hava kalitesinin iyileştirilmesi; İstanbul un merkezinde havayla taşınan trafik gürültüsünün azaltılması;

9 Olumsuz hava koşullarında dahi kesintisiz ulaşım imkanı sağlanması; Alan kullanımı bakımından daha az arazi kullanımı gerektirmesi nedeniyle arazi maliyetini minimize etmesi; Ulaşım sistemleri arasında en düşük kaza riskine sahip olması nedeniyle daha güvenli ulaşım imkanı sağlanması; Enerji tüketimin azaltılması (Ulaşım sektöründeki enerjinin yaklaşık 1/3ü kent içi ulaşımda tüketilmektedir. Raylı sistemde 1 birim olan enerji tüketimi, otobüste 1,24, dolmuşta 3,24, otomobilde 6,47 dir.)

10 İHALE HAKKINDA GENEL BİLGİLER Proje için farklı zamanlarda çeşitli ihaleler yapılmıştır ancak bu ihaleler daha sonra iptal edilip, tek bir projede birleştirilmiştir. Projenin yapımı ve yapı denetimi ve danışmanlık için 2 farklı ihale yapılmıştır. Projenin nasıl yapılacağı şartnameler ve belediyenin örnek gösterdiği projelerde belirtilmiştir. Metro hattı inşaatı deneyim gerektiren bir proje olduğu için belirli kriterler yer almaktadır, anahtar personelin en az 5-10 yıllık tecrübeleri olmaları, firmaların teminatları, daha önce bu büyüklükte işler yapmış olmaları gibi çeşitli maddeler bulunmaktadır.

11

12

13 2011 yılında çeşitli ihaleler düzenlenmiştir ancak bunlar iptal edilip projenin tamamı tek bir çatı altında yeniden ihaleye sunulmuştur. ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METRO HATTI İhale Adı : 1.ETAP (ÜSKÜDAR-IHLAMURKUYU ARASI) İNŞAATI İhale Türü - Usulü : Yapım - Açık Kısmi Teklif : Verilemez İhale Branş Kodları : (OKAS) Onay Tarihi : İlanın Şekli : İhale İlanı İşin Yapılacağı Yer : İstanbul Anadolu Yakası İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü İhale Yeri - Tarihi - Saati : M.Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sk. No Merter, Güngören- İstanbul :00 İhale Kayıt No Durumu : İhale İptal Edilmiş Diğer - Kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ile ihale finansmanının dış kredili olarak yürütüleceği dikkate alınarak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı 1. Etap (Üsküdar-Ihlamurkuyu arası) ihalesi ile Üsküdar-Ümraniye- İptal Nedeni : Çekmeköy Metro Hattı 2. Etap (Ihlamurkuyu Çekmeköy Arası ve Depo Sahası arası) İhalelerinin tek bir ihale çatısı altında toplanmasının kamu yararına olacağı gerekçesiyle Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı 1. Etap (Üsküdar- Ihlamurkuyu arası) ihalesi iptal edilmiştir. İptal Tarihi :

14 İhale Adı Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve : Elektromekanik İşleri İhale Türü - Usulü : Yapım - Açık Kısmi Teklif : Verilemez İhale Branş Kodları : (OKAS) Onay Tarihi : İlanın Şekli : İhale İlanı İşin Yapılacağı Yer : İstanbul Anadolu Yakası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası İhale İşleri İhale Yeri - Tarihi - Saati : Müdürlüğü M.Nezihi Özmen Mah. Kasım Sok. No:62 Merter / İSTANBUL :00 İhale Kayıt No Durumu : Sonuç İlanı Yayımlanmış

15

16 PROJENİN TARİHÇESİ...

17 İHALELERİN SONUÇLARI Proje inşaatı ve elektromekanik işlerinin yapımı ihalesi sonucu en düşük fiyatı veren Doğuş İnşaatla görüşmeler sonrasında sözleşme imzalanmıştır. Proje danışmanlığı ve yapı denetimi ihalesinde ise ihaleyi kazanan Yüksel Proje, görüşmeler sonrasında ihaleye katılan ancak 2. sırada kalan Emay ortaklığıyla birlikte Büyük Şehir Belediyesiyle anlaşmıştır.

18 ENTEGRASYON YÖNETİMİ PROJE NASIL BAŞLIYOR? Doğuş İnşaat proje ekibini oluşturuyor, Proje Müdürlüğü, alt birimler için elemanlar ya kendi kadrosundan atanıyor ya da yeni personel alımına gidiliyor. Projenin kazı ve betonarme işleri ve diğer işler için (proje taşeronu, yemek taşeronu, güvenlik taşeronu, makinelerin kiralandığı gibi) taşeronlarla anlaşılıyor. Büyük Şehir Belediyesi Raylı Sistemler Müdürlüğünden, Doğuş İnşaat Proje Müdürlüğüne resmi yazı ile belirlenen alan ve işe başlama yazısı geliyor. Burada yer tespiti yapılan alan belediyeye, vatandaşa ait olabiliyor dolayısıyla belediye bu yerlerin teslimini alıp inşaata başlanmasına uygun hale getiriyor ve kazı başlasın yazısıyla projeye başlanıyor.

19 PROJE NASIL YÜRÜTÜLÜYOR VE DENETLENİYOR?

20 TEKNİK PROJE MÜDÜR YARDIMCISI HAKEDİŞ ŞEFİ TASARIM ŞEFİ PLANLAMA ŞEFİ HAKEDİŞ MÜHENDİSİ (1) HAKEDİŞ TEKNİKERİ (1) TASARIM MÜHENDİSİ (4) TASARIM TEKNİKERİ (2) RAPORLAMA MÜHENDİSİ (1) PLANLAMA MÜHENDİSİ (1)

21 MAKİNE PROJE MÜDÜR YARDIMCISI MUHASEBE MAKİNE ŞEFİ MUHASEBE ŞEFİ MAKİNE MÜHENDİSİ MAKİNE TEKNİKERİ İŞÇİLER TBM BAKIM İŞÇİLERİ UZMAN (2) UZMAN YARDIMCISI (1) TEKNİK ELEMAN (1)

22 KALİTE PROJE MÜDÜR YARDIMCISI KALİTE ŞEFİ SAĞLIK,EMNİYET VE ÇEVRE ŞEFİ KALİTE MÜHENDİSİ SEGMENT FABRİKASI SEÇ MÜHENDİSİ SEÇ TEKNİKERİ

23 PROJE YAPIM EKİBİ İstasyon ve tünel inşaatı için iki farklı ekip çalışmaktadır, bu ekipler kendi içlerinde hiyerarşik bir sistemle çalışmaktadırlar. İSTASYON TÜNEL Yapım Müdürü İstasyon Şefi Saha Mühendisi (5) Formen Düz İşçiler TBM MAKİNE TBM Şefi TBM Mühendisi TBM Operatörü TBM Bakım Elemanları NATM NATM Şefi Tünel Kısım Şefi Vardiya Mühendisi Formen Tünel İşçisi

24 TAŞERONLAR KAZI DESTEK İŞLERİ: AYSON GEO TEKNİK VE DENİZ AŞ. KAZI DESTEK İŞLERİ: TEKNOFEN İSTASYON BETONARMESİ: ECE İNŞAAT PROJE TAŞERONU: PROTON DANIŞMAN: TUNNELCONSULT

25 PROJE NASIL YÖNETİLİYOR, DEĞİŞİKLİKLER NASIL YAPILIYOR? Yatay ve dikey hiyerarşik bir sistemle yönetiliyor, ilgili taşeronlar proje müdür yardımcısı ya da ofisiyle irtibat halinde bulunuyor, yine saha şefleri ilgili ofislerle bağlantı halindedir, örneğin projede yapılacak bir değişiklik varsa saha şefleri tarafından tasarım ofisine belirtilir, tasarım ofisi tasarım şefinin onayıyla düzenlemeyi yapıp uygulatır ancak önemli revizyonlarda proje müdürüne kadar çıkılır. İşçi,formen ve teknik personel arasındaki hiyerarşi

26 PROJE ÇALIŞMALARI NASIL TAKİP EDİLİYOR? Saha mühendisleri ve şefleri işlerin takibinden sorumlular, aynı zamanda yapı denetim firması olan Yüksel Proje ve Emay ortaklığından da bir personel devamlı olarak şantiyeleri takip etmekte, önemli imalatlarda da belediyenin görevlileri bulunmaktadır. Faaliyet raporları sayesinde takip ve denetleme mekanizmaları sağlanmıştır, günlük, haftalık ve aylık olarak raporlamalar yapılmaktadır.

27 PROJE NASIL KAPATILIYOR? Metro inşaatı olduğu için kısım kısım tamamlanmadan bahsedilemiyor, tek seferde tamamlanmış olacak proje yılında inşaatı, 2017 yılının sonunda da test sürüşleri ve kullanımı yapıldıktan sonra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından kabulüne ilişkin bir belge imzalandıktan sonra proje kapanacaktır.

28 PROJE KAPSAMI Proje kapsamında Üsküdar-Çekmeköy istasyonları arasında yer alan yaklaşık 17 km uzunluğundaki ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyonu, yaklaşık 2,7 km lik depo sahası bağlantı tüneli, depo sahası ve bakım alanı ve binaları yapılacaktır.

29

30 İstasyonların 3 boyutlu modellemeleri

31 Raylı Sistem Hattının (Hat-1 Km: ile Km: arası ana hat ve 2,7 km lik depo tünel bağlantı hattı), toplam 16 istasyonun ve Depo Sahası ve Bakım ve Kontrol Merkezi nin : İnşaat işleri, İnce işleri, Giriş- Çıkış yapıları, Demiryolu isleri, Elektrik temini ve dağıtımı, Sinyalizasyon, Kontrol haberleşme, Yardımcı tesisler, Yürüyen merdiven, yürüyen bant, asansör, Çevresel Kontrol, Sistemle ilgili 24 ay süreli işletme ve bakım gözetimi hizmeti verilmesi, Depo sahasında ve Dudullu (Yedek Kontrol merkezi) İstasyonunda trafik kumanda merkezi kurulması ve donanımın temini, Tasarım hizmetleri dahil tüm hattın yapım, temin, montaj, test etme ve işletmeye alma isleri bu proje kapsamında yapılacaktır.

32 Proje kapsamında elektomekanik işler dahilinde tüm istasyonlar ve hatta ; Kontrol ve Haberleşme Sistemi (İletim - Telefon - Telsiz - Anons - Kapalı Devre Televizyon - Saat - Erişim Kontrol - Yolcu Bilgilendirme - Sistem Kontrol ve Veri Toplama - Yolcu Geçiş Kontrolu) Yardımcı Tesisler (Yangından Korunma - Aydınlatma - Sıhhi Tesisat - Kanalizasyon Drenaj) Çevresel Kontrol Sistemi (Özel alanlar - Genel Alanlar - Tünel Havalandırma) Güç temini işleri Sinyalizasyon Sistemi Ray İşleri Yürüyen Merdiven ve Asansör Sistemleri Test ve İşletmeye Alma işlemleri yapılacaktır.

33 ZAMAN YÖNETİMİ Merkezin ve Belediyenin hazırlamış oldukları zaman çizelgeleri bulunmaktadır. Bunlara göre planlama bölümü zaman çizelgesi oluşturmaktadır. Saha şefleri günlük ve haftalık olarak faaliyetleri bu çizelgeye göre kendi belirledikleri programlara göre yapmaktadırlar. Projede ki riskler bağlamında bazı yerde gecikmeler süre aşımları olmaktadır, bu gibi durumlarda Belediyeden işi hızlandırın şeklinde bir resmi yazı Proje Müdürlüğüne gönderilmektedir, aynı şekilde yapı denetimde projenin gecikmesi durumlarında Proje Müdürlüğüne resmi bir yazı göndermektedir.

34 Saha içerisinde zaman yönetiminin denetlenmesi şefliklere aittir, dolayısıyla saha mühendisleri işlerin zamanında tamamlanıp tamamlanmadığının kontrollerini yapıp, raporlayıp şefliklere sunmaktadırlar. Bu raporlar alıcısına göre günlük mail ya da belge şeklinde, haftalık ve aylıklarda ise dergi halinde hazırlanıp, belediyeye, yapı denetim firmasına ve proje müdürlüğü ile Doğuş İnşaat Genel Müdürlüğüne sınırlı sayıda gönderilmektedir. Bu hem işlerin takibi hem de hangi sürede hangi işlerin yapıldığının bilinmesini sağlıyor.

35

36

37 Proje aynı anda tünel kazısı, istasyon yapımı ve malzeme imalatı gibi farklı kısımlarda devam etmektedir. Tünel için kullanılan kazım makineleri gerekli durumlarda başka şantiyelere nakledilebiliyor bu hamleler zamanı etkili kullanmak adına yapılıyor.

38 MALİYET YÖNETİMİ PROJENİN MALİYET TAHMİNİ PROJENİN YAKLAŞIK MALİYETİ İHALE BEDELİ: ,32 Proje ihale olarak açıldığında belediyenin kendi maliyet hesaplarına göre belirlediği bir fiyat vardır, ihaleyi en az fiyatı veren Doğuş İnşaatın kazanmasından sonra görüşmeler sonrasında nihai fiyatta anlaşılmıştır, bu fiyat ihaleyi kazandıkları bedelden yüksek olup gizli bilgi olduğu belirtilerek açıklanmamıştır.

39

40 PROJENİN MALİYET YÖNETİMİ VE DENETLENMESİ Teknik Ofis Proje Müdür Yardımcılığı maliyet kontrollerini yapılıyor. Sözleşmeye göre belirlenen birim fiyat fiyatlar üzerinden yapılan işler için fiyatlar belirleniyor ve Hakediş raporu hazırlanıyor rapor proje müdürünün imzasından sonra yapı denetim firmasına sunuluyor firmada onay verdikten sonra İBB Raylı Sistemler Müdürlüğüne resmi belge olarak gönderiliyor.

41 PROJE İÇİN HANGİ ARAÇ VE MALZEMELER NASIL TEMİN EDİLİYOR? Projede hangi malzemeden ne kadar kullanıldığıyla ilgili kayıtlar muhasebe biriminde toplanıyor. Örneğin tünel şefi malzeme talep fişi yazarak kaç ton demir kullanılacağını belirtip ambardan yani kendi depolarından ya da depoda bulunmayan bir malzeme ise bunu da dışarıdan temini yapılır. Daha büyük demir baş malzemelerde ise taşeronlarla anlaşılıyor.

42

43

44 KALİTE YÖNETİMİ PROJEDE KALİTEYİ SAĞLAYACAK UNSURLAR NELERDİR? Projede kaliteyi sağlayacak çeşitli unsurlar bulunmaktadır, öncelikle proje ekibi bu işte deneyimli ve başarılı kişilerden oluşturulmuştur, bunun yanında tünel yapımı olduğu için malzeme kaliteleri ön planda tutulmuş ve kalite birimi oluşturulmuştur, yine kalite adına NATM kazım tekniğinin yanında TBM makineleri alınmış ve projenin hızlanması ve kalitenin arttırılması hedeflenmiştir.

45 PROJE EKİBİNİN KALİTEYE KATKISI Proje ekibinin tecrübeli olması çoğu konunun merkeze taşınmadan ya da proje müdürüne çıkılmadan çözülmesine imkan vermiştir. Proje ekibinin başarıya giden yolda önemli olduğuna inanıyor, ekibi güçlendirmek adına yeni ve daha deneyimli şefleri bünyelerine katarak devam etmişlerdir. Yine çalışan personelinde kendini geliştirmelerini beklemektedirler.

46 KALİTE BİRİMİNİN KATKILARI Projede segment üretimleri kendi fabrikalarında yapılmaktadır, bu segmentlerin kalite kontrolleri başta olmak üzere, şantiyeye gelen betonun, çeliğin dayanımları, kaliteleri kalite mühendisi tarafından kontrol ediliyor, bu da malzemen kalitesinden ödün verilmemesini sağlıyor.

47 YENİ EKİPMANLARIN KALİTEYE KATKISI NATM ın yanında TBM makinelerinin alınması göçme risklini azaltmıştır. Daha hızlı bir uygulama olması sebebiyle projeyi zaman kalite bağlamında geliştirmeyi hedefleyen bir adım olmuştur.

48 RİSK YÖNETİMİ PROJENİN RİSK ANALİZLERİ NELERDİR? Projenin risk planı tünel yapımının riskleri üzerine oluşturulmuştur. Proje üzerine İTÜ ye bir rapor hazırtalımış, Prof. Dr. Nuh Bilgin in hazırladığı bu rapora göre kazı riskleri belirlenmiştir. Projenin yarı karanlık bir alanda yapılıyor olması sebebiyle işçi yaralanmaları söz konusudur, bu sebeple işçi ve çevre güvenliğine karşı riskler belirlenmiştir. Bunun yanında merkezinde maliyet, süre aşımı gibi durumlar için bir risk analizi de bulunduğu belirtildi ancak gizli bilgi olduğu belirtilerek paylaşılmadı.

49 PROJEDE KAZI RİSKLERİ NELERDİR? Teknik Üniversitenin hazırladığı raporda risk planı yapılmıştır, TBM çalışırken, kazı yapılırken riskli alanların nereleri olduğu, hangi bölgelerin nasıl kazılacağı, alınabilecek önlemler üzerine bir çalışma yapılmıştır. Örneğin NATM tekniğinde zeminde göçme riski olduğu, TBM çalışırken sert ve killi zeminlerde ilerleyememe sorunları çıkabildiği görülmüştür. Bu sorunlar kazı destek projelerinin yerinde her zaman uygulanamadığını göstermiştir, burada uygulama yöntemlerini değiştirmişlerdir ancak bu da sürede sarkmalara sebep olmuştur.

50 PROJEDE ÇEVRESEL RİSKLER NELERDİR? Tünel kazılarından ötürü yüzeyde binalarda oturma ya da açısal dönmeye bağlı çatlaklar oluşabilmektedir. Şantiye alanı çevresinde güvenlik önlemleri alınması gerekmektedir. İnsanların inşaat sırasında zarar görmesini engelleyecek önlemler alınması, şantiye alanında olduklarının bilgilendirmesinin yapılması gerekmektedir çünkü inşaat alanı olduğu için risk oluşturmaktadır. İlgili birim SEÇ şefliğidir, gerekli önlemleri ve düzenlemeleri yapar.

51 PROJEDE İŞÇİ SAĞLIĞI RİSKLERİ NELERDİR? Tünelde imalatlar yapılırken çoğunlukla loş bir ortamda çalışıldığı için araç kazaları ya da işçi kazaları olabilmektedir. Yine bu konuda önlem almak SEÇ in görevidir, SEÇ mühendisi ve teknikeri devamlı olarak şantiyelerde bulunup işçilerin güvenlik önlemlerini alıp almadıklarını denetler, iş güvenliğini sağlarlar. Uymayanlara ise ceza yazılması söz konusudur. Tünelde çalışıldığı için SEÇ birimi alınan işçilere kısa bir tüneldeki riskler ve güvenlik kuralları anlatılıyor.

52 PROJE TEMİNİ VE SÖZLEŞME YÖNETİMİ Proje çizimleri ihalede örnek gösterilen projelere göre yapılmıştır, proje çizimi için Proton la anlaşılmıştır. Proton un yetersiz kaldığı ve süre aşımı riski olan zamanlarda tasarım ofisi de proje modellemeleri yapmaktadır. Proje alanda tam olarak uygulanamadığı için gerekli revizyonları tasarım ofisi yapmaktadır. Sözleşme yönetimi kısmı teknik proje müdür yardımcılığı biriminin içinde bulunan sözleşme mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır.

53 İNSAN KAYNAKLARI Merkezde İnsan Kaynakları departmanı bulunuyor, personel alımı bu şekilde yapılıyor. Bu proje için personeller sözleşme şartlarında bulunan kriterler dikkate alınarak seçilmiştir. Öncelikle kendi kadrolarında bulunan teknik personel projeye atanıyor, kadrolarında bulunmayan eksik birimler içinse yeni personel alımına gidiyorlar. Taşeronların işçileri kendi bünyelerindeki mekanizmaya göre seçiliyor. Teknik İşlerden Sorumlu P.M.YRD. taşeronları belirlediği için işçi kriterlerini de belirleye biliyor.

54 İLETİŞİM PROJE İÇİNDE İLETİŞİM NASIL SAĞLANIYOR? Proje ekibinde iletişim resmi yazılar, mailler ve toplantılarla sağlanıyor. Proje müdür yardımcıları ekipleriyle haftalık toplantılar düzenliyor, üst düzeyde ise proje müdürü, müdür yardımcılarıyla haftalık toplantılar düzenliyor. Doğuş İnşaat Genel Müdürü, Müdür Yardımcısı, Raylı Sistemler Müdürlüğü seviyesinde ki toplantılarsa iki ayda bir düzenleniyor. Bunun dışında ilgili birimler resmi yazılarla ve maillerle düzenli olarak bilgilendiriliyor.

55 PROJE HALKLA İLETİŞİM NASIL SAĞLANIYOR? Yazılı ve görsel medya aracılığıyla projenin tanıtımları yapılıyor. Güncel olarak internet sitesinde de projenin aşamaları yayınlanmaktadır.

56

57 KAYNAKLAR ekap.kik.gov.tr

KENT KONUT TUANA EVLERİ

KENT KONUT TUANA EVLERİ KENT KONUT TUANA EVLERİ KENT KONUT KİMDİR? KENT KONUT KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİR YAN KURULUŞU OLARAK 2005 YILINDA KURULMUŞTUR. GENEL MÜDÜR BAHATTİN YANIK IN ÖNDERLİĞİNDE KOCAELİ GENELİNDE SOSYAL

Detaylı

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA, Aydınlı, Metal Yapı, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği bir projedir.

Detaylı

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88 88 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım probleminin çözümü için raylı sistemlerin yaygınlaşarak İstanbul genelini kapsamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Mevcut raylı sistem hatları

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi

II. Organize Sanayi Bölgesi 2 II. Organize Sanayi Bölgesi 2.1 İmar Planı 25.08.2008 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız 15.09.2008 tarihinde Ankara Valiliği

Detaylı

Proje Genel Bilgileri

Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER PROJESİ Adres: Konsept Mimari Tasarım: Arquitectonica Uygulama Mimari Tasarım: Piramit Mimarlık Statik Tasarım: Yapı Teknik İnş.San. ve Proje Elektrik Tasarım:

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı

06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU

06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU 06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU SARPHAN FİNANS PARK PROJENİN KONUMU Proje, Ümraniye ilçesi Site Mahallesi Finans Merkezi bölgesinde, büyük ölçekli konutların, karma projelerin bulunduğu

Detaylı

a) Adresi : CUMHURİYET MAH. KARAAĞAÇ CAD. NO:5 GÖLBAŞI BELEDİYESİ HİZMET BİNASI

a) Adresi : CUMHURİYET MAH. KARAAĞAÇ CAD. NO:5 GÖLBAŞI BELEDİYESİ HİZMET BİNASI ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPTIRILACAKTIR GÖLBAŞI BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖLBAŞI BELEDİYESİ ATIK SU ARITMA TESİSİ yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIM FORMU Birimi Alt Birim Sınıfı Kadro Ünvanı Uzmanlık Alanı Adı Soyadı Bağlı Olduğu Ünvan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Yapım İşleri Denetleme Şube Müdürlüğü Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

İstanbul Ulaşım A.Ş 1

İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım Ürün & Hizmetler İşletme Hizmetleri İşletme Planlama Trafik Yönetimi İstasyon İşletme Hizmetleri Bakım Hizmetleri Hat ve Araç Bakım Faaliyetleri Mühendislik & Müşavirlik

Detaylı

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU Projelendirme Konsept Projesi ve Mimari Proje: Fehmi Kobal Design Architects Peyzaj Mimarisi: DS Mimarlık

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

2. 1. Raylı Sistemler. Raylı Sistem Proje ve Yapım İşleri ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak

2. 1. Raylı Sistemler. Raylı Sistem Proje ve Yapım İşleri ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ. Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak ULAŞIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ Raylı Sistemler Stratejik Toplu Ulaşımı Yaygınlaştırmak ve Konforu Artırmak Hedef 2. 1. Tablo 8. İstanbul Geneli Raylı Sistem Çalışmaları Mevcut Raylı Sistemler 142,15 İBB 128,65

Detaylı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı İÇERİK İstanbul Ulaşım A.Ş. Hakkında Organizasyon Yapısında İş Güvenliğinin Yeri Temel

Detaylı

Amaçlar Altyapı konusunda uzmanlaşmış detaylı ve sonuç odaklı Tecrübeli bir inşaat mühendisi, Proje Yöneticisi / Proje Yöneticisi pozisyonu arıyor

Amaçlar Altyapı konusunda uzmanlaşmış detaylı ve sonuç odaklı Tecrübeli bir inşaat mühendisi, Proje Yöneticisi / Proje Yöneticisi pozisyonu arıyor Home: + 90 224 443 2540 Ataevler Mah. Emek Cad. No: 60, Cell: + 90 536 330 3257 A blok, Daire 36 Bursa TÜRKİYE Amaçlar Altyapı konusunda uzmanlaşmış detaylı ve sonuç odaklı Tecrübeli bir inşaat mühendisi,

Detaylı

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TALAS BELEDİYESİ 2016 FAALİYET RAPORU 71-78 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde 4734 sayılı

Detaylı

MERSİN ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ PROJESİ REVİZYON TAKİP SAYFASI

MERSİN ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ PROJESİ REVİZYON TAKİP SAYFASI Sayfa No: 1 / 14 REVİZYON TAKİP SAYFASI Rev. No Rev. Tarihi Rev. Yapılan Sayfa No 00 - Yeni Yayın Revizyonun Sebebi 01 6 Beton temini proje sahasına inşa edilen tesisten sağlanacağından, Beton Tesisi ile

Detaylı

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma 46 BELEDİYE 650.000.000,00 46 BALIKESİR İLİ 650.000.000,00 46 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000,00 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 3.224.503,00 46 10 01 02 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.224.503,00 46 10 01

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı İLGİLİ FİRMALARA

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı İLGİLİ FİRMALARA Evrak Tarih ve Sayısı: 18/01/2017-214 T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sayı : 97806279-934.01.11- Konu : Teklif Mektubu İLGİLİ FİRMALARA Mardin Artuklu

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Amaç ve kapsam Bu yönerge, İzmir Büyükşehir

Detaylı

MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ

MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ MIM 802 ŞANTİYE YÖNETİMİ MALİYET YÖNETİMİ Maliyet Yönetimi Belirlenen bütçe sınırları içinde kalmak amacıyla, planlama, tasarım ve yapım süreçlerindeki tüm veya kısmi maliyetlerin yönetimi. Maliyet Yönetimi

Detaylı

Proje Ekibinin ve Proje Ofisinin Kurulması

Proje Ekibinin ve Proje Ofisinin Kurulması NİHAİ FORMU Destek Programı: Destek Sözleşme : Proje Adı: Yararlanıcının Adı: Rapor Adı: Rapor Dönemi: Yararlanıcının Adresi: Doğrudan Faaliyet Desteği TR82/16/DFD/0009 İSTANBUL VE BURSA' DA İLİMİZİ TANITALIM,

Detaylı

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır 1 ASİSTEK YAPI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Deneyimli yönetici kadrosu, uzman ekip ve yüksek

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKIM ONARIM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Karpuzlu

Detaylı

BAŞVURUYA KONU İHALE: 2015/180235 İhale Kayıt Numaralı (Ardahan - Kars) Ayr - Çıldır - Aktaş Yolu Km: 0+000-16+310 Kesiminin Yapım İhalesi

BAŞVURUYA KONU İHALE: 2015/180235 İhale Kayıt Numaralı (Ardahan - Kars) Ayr - Çıldır - Aktaş Yolu Km: 0+000-16+310 Kesiminin Yapım İhalesi TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan V. II. Başkan: Kazım ÖZKAN Üyeler: Ali Kemal AKKOÇ, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Dr. Mehmet AKSOY BAŞVURU SAHİBİ: Varyap Mad. Nak. İnş.

Detaylı

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları Faaliyet ve Proje Bilgileri ÜNİVERSİTE HATTI GÜZERGAH PLANI BursaRay Hafif Raylı Sistemi İzmir Yolundaki mevcut Küçük Sanayi İstasyonu ile Uludağ Üniversitesi İstasyonu arasında uzanmaktadır ve yeni alınacak

Detaylı

TRAMVAY/METRO SÜRÜCÜSÜ (VATMAN)

TRAMVAY/METRO SÜRÜCÜSÜ (VATMAN) TANIM Tramvayı/metroyu şehir içinde güzergah hattı üzerinde kurallara uygun olarak kullanarak yolcu taşıma işini yapan kişidir. A- GÖREVLER - Tramvayı/metroyu yola çıkarmadan önce gerekli kontrolleri yapar,

Detaylı

AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN PROJE YAPIM YÖNETİMİ İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ

AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN PROJE YAPIM YÖNETİMİ İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ PROJE 13 30.12.2013 08071102 SEDA ARSLAN 07071103 OĞUZ BAŞIKÜÇÜK 08071123 UMUT ÖZGÜR KARAKUŞ AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ COĞRAFİ KONUM GENEL BİLGİLER Fotoğraf.1 VAZİYET

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No: 1 / 12 REVİZYON TAKİP SAYFASI Rev. No Rev. Tarihi Rev. Yapılan Sayfa No Revizyonun Sebebi 00 - Yeni Yayın 01 08.08.2014 6 02 6 Kredi kuruluşu teknik danışmanı önerileri doğrultusunda değişiklik

Detaylı

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği. Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği. Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir Kent İçi Raylı Sistemler TÜRSİD Hakkında Sunum Özeti Meslek

Detaylı

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi İstanbul Proje Koordinasyon Bürosunda (İPKB) Çalıştırılmak Üzere ELEMAN

Detaylı

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 ( TEMMUZ 2015 ) KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde;

Detaylı

BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ.

BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ. BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ. İKA ENERJİ KISA TANITIM İŞ SÜREÇLERİ RÜZGAR ANALİZLERİ PROJE YAKLAŞIMI LOJİSTİK YÖNETİMİ SUNUM MALİYET VE NAKİT YÖNETİMİ İSİG YÖNETİMİ RİSK YÖNETİMİ

Detaylı

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV Yıllara yaygın inşaat ve onarım işiyle ilgili faaliyette bulunan ABC İnşaat A.Ş. 10.08.2015 tarihinde okul inşaatı ihalesine katılmış ve 2.000.000 TL teklif bedeli

Detaylı

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Destek Hizmetleri Müdürlüğü. SAYI : M.38.6.TAL.0.38/ 02 02/01/2008 KONU : 2007 Yılı Faaliyet Raporu.

T.C. KAYSERİ TALAS BELEDİYESİ Destek Hizmetleri Müdürlüğü. SAYI : M.38.6.TAL.0.38/ 02 02/01/2008 KONU : 2007 Yılı Faaliyet Raporu. SAYI : M.38.6.TAL.0.38/ 02 02/01/2008 KONU : 2007 Yılı Faaliyet Raporu. YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE İLGİ : 21.11.2007 tarih ve M.38.6.TAL.010/60 sayılı yazınız. İlgi yazı ile istemiş olduğunuz,01.01.2007

Detaylı

YEKA MÜHENDİSLİK YEKA MÜHENDİSLİK

YEKA MÜHENDİSLİK YEKA MÜHENDİSLİK YEKA MÜHENDİSLİK YEKA MÜHENDİSLİK Elektrik - Elektronik Mühendisi Takım Lideri Yavuz YEŞİLKAYA Vizyonumuz Elektrik plan, proje ve taahhüt işlerinde müşterilerimize karşı oluşturduğumuz güvenilirliği koruyarak

Detaylı

22.10.2009 KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ

22.10.2009 KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ Tünel güzergahları ve bağlantı yolları KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli Teknik Bilgiler

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM Bilgi İşlem Müdürlüğü nün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Kuruluş

Detaylı

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh.

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. YAPI İŞYERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği ne göre ÇOK TEHLİKELİ sınıftadır Yapı işyerlerinde

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Meslek Etiği Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 478

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

İNŞAAT İŞLERİNDE KDV TEVKİFATI

İNŞAAT İŞLERİNDE KDV TEVKİFATI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV TEVKİFATI KEMAL OKTAR GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI EMEKLİ MÜDÜR N. HİDAYET YILDIZ YMM & BAĞIMSIZ DENETÇİ KILAVUZ DENETİM YMM SEYFİ AYRAL GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI EMEKLİ MÜDÜR & YMM & BAĞIMSIZ

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İhale İlanı Muhtelif Sokaklarda Tretuar ve Yol Kaplaması Yaptırılacaktır. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÜNEŞLİ VE ATİLLA MAHALLERİNDE MUHTELİF SOKAKLARDA TRETUAR VE YOL KAPLAMASI

Detaylı

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Mühendislik ve mimari yaklaşımların proje sayfalarından yaşanacak alanlar haline gelmesinin bütün süreçlerini yaşayarak edindiğimiz tecrübe ile müşterilerimizin

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası )

II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası ) 2 II. Organize Sanayi Bölgesi (Alcı Türkobası ) 2.1 İmar Durumu Bölgemizde imar faaliyetleri tamamlanmış olup fabrika inşaatlarının yapım süreci devam etmektedir. Bu faaliyetler 2007 yılında kurulan İmar

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK Oturum II : Karayolu Ulaştırması ve Diğer Ulaşım Modları İle Entegrasyonu Fatih TURAN Altyapı Yatırımları Genel Müdür V. Karayolu 3.Ulusal Kongresi,

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Yapı Kontrol Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI

BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI A ) BERİLEFE YAPI PROJE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK FALİYET ALANLARIMIZ Kat Karşılığı Konut Yapılması Çok Katlı Konutların Yapılması Villaların Yapılması Ticari Projelerin

Detaylı

İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR

İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR Nurettin Demir, ndemir@gamanurol.com Bülent Çakar, bcakar@gamanurol.com Banu Tuna, btuna@gamanurol.com GAMA-NUROL Adi Ortaklığı, Türkiye 1.0

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA: 1/7 SAYFA: 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA 01 MART-31 MART 2017 AYLIK FAALİYET 1. GİRİ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı, Fen İşleri Müdürlüğü nün görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153 1) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince anons, askıda ilan, internet gibi yöntemlerle ÇED süreci ve teklif faaliyetle ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapmak, ÇED Yönetmeliği gereğince

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METROSU

MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METROSU MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METROSU MECIDIYEKÖY-MAHMUTBEY METRO PROJESI 18 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı ana hat tünelleri ve viyadükleri, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet

Detaylı

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 1 Giriş 15 Nisan 2000 tarih 24021 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri

Detaylı

KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ

KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ ŞİŞLİ 10 CAN KAYBI SOMA 301 CAN KAYBI VAN 604 CAN KAYBI JAPONYA 15.828 CAN KAYBI ÖLÜ

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ

DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ DOĞRUDAN TEMİN SİSTEMİ 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kamu İhale Genel Tebliği Madde 4-Tanımlar : Doğrudan Temin Tanımı Madde 22: Açıklayan Madde Madde 62 (ı) bendi: Ödeneklerin %

Detaylı

BARAN BAYUK İNŞAAT MÜHENDİSLİK MÜTEAHHİTLİK TAAHHÜT

BARAN BAYUK İNŞAAT MÜHENDİSLİK MÜTEAHHİTLİK TAAHHÜT BARAN BAYUK İNŞAAT MÜHENDİSLİK MÜTEAHHİTLİK TAAHHÜT TANITIM DOSYASI İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA ÇALIŞTIĞIMIZ İŞLERDEN FOTOĞRAFLAR DEVAM EDEN İŞLER MAKİNA PARKI PERSONEL DURUMU YÖNETİCİ CV LERİ İRTİBAT VERGİ

Detaylı

EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN

EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN EMAAR SQUARE DÜNYANIN ÖNDE GELEN GAYRİMENKUL GELİŞTİRME ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLAN EMAAR PROPERTİES PJSC NİN ÜLKE İŞTİRAKİ OLAN EMAAR TÜRKİYE, İSTANBUL

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Sefa Murat Ersoy Adres

Kişisel Bilgiler. Sefa Murat Ersoy Adres Kişisel Bilgiler Sefa Murat Ersoy Adres : KARLIKTEPE MAH. SOGANLIK CAD. SUTCULER SOK. NO:2/9 KARTAL/İSTANBUL Kartal / İstanbul Anadolu / Türkiye Telefonlar : Ev Telefonu 0(216) 488 39 01 E-Posta Cep Telefonu

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

ANTALYA ÇEVRE YOLLARI

ANTALYA ÇEVRE YOLLARI ANTALYA ÇEVRE YOLLARI Toplam 29 km uzunluğundaki 2003 yılından önce 24,6 km si sathi kaplamalı, 4,4 km si BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır. 2003 2008 yılları arasında ise 4,1 km si

Detaylı

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı. 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması :

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı. 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması : Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması : Proje Grubunun Yaptığı veya Denetlediği Mimari Projenin Statik olarak denetlenmesi İnşaat grubu olarak yapılan değişikliklerin

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı YÜKSEK FEN KURULU KARARI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı YÜKSEK FEN KURULU KARARI Karar Konusu : I GİRİŞ YÜKSEK FEN KURULU KARARI... Anonim Şirketi tarafından ihale edilerek birim fiyat sözleşmeye bağlanan İçmesuyu ve İçmesuyu Arıtma Tesisi Yapım İşi ile ilgili olarak görüş istemidir.

Detaylı

2018 Yılı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Görev Tanımları ve Görevlendirmeleri

2018 Yılı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Görev Tanımları ve Görevlendirmeleri ve Unvanı: Umut AYDIN-Daire Başkanı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı/Harcama Yetkilisi 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yüksek Öğretim Kuramlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde

Detaylı

Geleceğe sözümüz var!

Geleceğe sözümüz var! Geleceğe sözümüz var! Bilgi ve deneyim, dört dörtlük koordinasyonun yanı sıra kusursuz zamanlama ile birleştiğinde sonuç mükemmeldir! ENERJİSİNİ BİZDEN ALTINDAĞ İNŞ. TAAH. TİC. İTH. İHR. LTD. ŞTİ. KAYA

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta:

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta: HAKKIMIZDA Likom İnşaat A.Ş., 2013 yılında inşaat mühendisi Sarp Sağtekin tarafından kurulmuştur. Firmamızın kurucusu Sarp Sağtekin, meslek hayatına 2007 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği nden mezun olduktan

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

2.3. ASANSÖR KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

2.3. ASANSÖR KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYETLERİ 2.3. ASANSÖR KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ASANSÖR KONTROLLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Yüksek katlı binalarda, katlar arasındaki yolculukların vazgeçilmezi asansörlerin güvenli olup olmadığı konusu tüm kullanıcıların

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (Planlama Birimi) SIRA ADI 1 Bilgi Edinme -BİMER-CİMER 15-30 Gün 2 Plan Değişikliği 3 İmar Durum Değişikliği 4 Çıkma Talebi 1- İmar planı değişikliklerinde istenecek belgeler ek te sunulmuştur (Telefon

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

MUHTELİF ASFALT KAPLAMA VE PARK SAHASI İŞLERİ SÖZLEŞMESİ (TASLAK)

MUHTELİF ASFALT KAPLAMA VE PARK SAHASI İŞLERİ SÖZLEŞMESİ (TASLAK) TUSAŞ - TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş Kazan ANKARA MUHTELİF ASFALT KAPLAMA VE PARK SAHASI İŞLERİ SÖZLEŞMESİ (TASLAK) İDARE :TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. YÜKLENİCİ : TUSAŞ-Türk Havacılık

Detaylı

A. YAVUZLAR MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK PROJE YÖNETİM HİZMETLERİ

A. YAVUZLAR MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK PROJE YÖNETİM HİZMETLERİ AKARYAKIT İSTASYONU PROJESi Akaryakıt istasyonu projesi,inşaatı,yenilenmesi,dönüştürülmesi ve bakımlarının yapılması projelerinde,proje yönetim ve danışmanlık hizmeti verdiğimiz konular aşağıda detaylandırılmaktadır.bu

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 41

ÖĞRENME FAALİYETİ 41 ÖĞRENME FAALİYETİ 41 AMAÇ: RAYLI SİSTEMLER ALANI Bu öğrenme faaliyeti sonucunda Raylı Sistem alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Ülkemiz demiryolu tarihi üç dönem

Detaylı

ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ

ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Yapı Denetiminin Amacı Denetim, bir faaliyetin planlandığı gibi gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla yürütülen izleme ve yönlendirme çabasıdır. İzleme

Detaylı

DEMA MAKİNA İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

DEMA MAKİNA İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DEMA MAKİNA İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DEMA Makina İnşaat Ltd. 1989 yılında kurulmuş bir mühendislik, tedarik, inşaat (EPC) firmasıdır. Ağırlıklı olarak petrokimya sektöründe faaliyet göstermekte

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ

Detaylı

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler 15 ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler Bölge Müdürlüğümüz Odamızın bir şubesi olarak 2005 yılında yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda ihracat evrakları onayı, harç muafiyet

Detaylı

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 RAPOR İÇERİĞİ PROJE BİLGİLERİ MASTER İŞ PROGRAMI AKTİVİTELER İLERLEME DURUMU MALZEME BİLGİLERİ ÖNEMLİ GELİŞMELER ŞANTİYE RESİMLERİ PROJE BİLGİLERİ PROJENİN KONUMU PROJE

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAKIM ONARIM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Denizli İli Güney İlçesi Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre

Denizli İli Güney İlçesi Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre İhale Tarihleri 12 Ekim 2017 14:30 Denizli İli, Güney İlçesi, Yeni Mahallesi 118 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi İHALE İLANI YAPIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR. T.C. BAŞBAKANLIK

Detaylı

M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş.

M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş. M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş. TÜNELLERDE PLANLAMA, ARAŞTIRMA MÜHENSİDLİK HİZMETLERİ VE TASARIM Mustafa Kemal AKMAN Jeoloji Yüksek Mühendisi Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. Jeolojik Hizmetler

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR İÇ TESİSAT YÖNETİMİ İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİNDE REHABİLİTASYON SABRİ DOĞAN 02.11.2017 İSTANBUL TASARIM-YAPIM SÜRECİ KONTROL - ONAY ve İŞLETMEYE ALMA SÜRECİ İŞLETME SÜRECİ TÜRKİYE 13.500.000

Detaylı

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu.

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu. Faaliyet ve Proje Bilgileri 6.995.86 kişi Belediye otobüslerimizi kullanarak seyahat etmiştir. Ortalama bir günde 9 hatta 44 adet Belediye otobüsleriyle Bursalı hemşerilerimize değişik güzergahlarda toplu

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı