Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver."

Transkript

1 Stok / Fiş Stok Kartı Bilgileri : Malzeme kodları buradan tanımlanır.başlıklar (Kodu,Adı..) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede Malzeme arama yapılabilir.liste üzerinde CTRL-E tuşuna basaray EXCEL e bilgi aktarılabilir.f2 tuşuna basarak Yeni Malzeme Girişi yapılabilir.kırmızı renkli alanlarda F9 tuşu veya Mouse ile 2 defa tıklayarak Arama yapılabilir.sağ taraftaki Resim yazan yer tıklanarak Malzeme resmi buraya alınabilir. Stok Kodları Listesi : Ana Depo da Kalan Miktar ve Tutarları,Minimum-Maksimum Malzeme Listesini Muhasebe ve Grup Kodlarına göre verir. Devir Fişi : Departman veya Ana Deponun Açılış Miktar ve Tutarları bir defaya mahsus buradan girilir. Tesellüm Fişi : İrsaliye,Müstahsil Makbuzu ve Fatura lar buradan girilir.fişno Enter geçilirse Yeni bir fiş, varolan bir fişno yazılırsa düzeltme veya silme işlemi yapılır.satıcı No F9 tuşu ile bulunur veya F8 tuşu ile yeni satıcı açılır.belge ile ilgili bilgiler girildikten sonra Peşin/Kredi olduğu belirtilir.eğer Giriş Otomatik mahsubu kesilecekse bu kısım önemlidir.kredi olarak girilen faturalar satıcının hesabına, Peşin olarak girilenler ise SatınAlma Avanslarına geçer.bilgi girişi yapılırken Kod kısmında F9 ile Malzeme Arama,F8 tuşu ile yeni malzeme açma işlemi yapılabilir.bilgi giriş satırında Miktar yazıldıktan sonra ister Birim Fiyat ister Net Tutar girilebilir.en sağdaki adımdan STOK seçilirse ürün ANA DEPO ya, DIREKT DEPARTMAN Seçilirse Mutfak yadan belirlenen Departman Direkt çıkışı anında yapılabilir.sadece Yiyecek değil istenilen tüm malzemeler Direkt çıkış yapılabilir.direkt çıkış yapılan ürünler için ayrıca Transfer fişi düzenlemeye gerek yoktur.bilgi girişi yapıldıktan sonra alttaki tablodan gri renkli alanlar Excel hücresi gibi seçilerek değiştirilebilir,mouse sağına basıp Satır Silme,Fiş Silme,Stok detay kartını görme,stok olarak girilen bir ürünü Direkt yapma veya tersi,istenilen satıra Detay Açıklama girme,fişin Listesi de yazıcıdan alma gibi işlemler yapılabilir.fiş girişi tamamlandıktan sonra programdan çıkılır veya yeni fiş girişi için Fiş No Sıfırlanır.

2 Transfer Fişi : Ana Depo dan Departmanlara veya Departmanların kendi arasındaki mal alış/veriş leri için kullanılır.tarih ve fişno geçildikten sonra Veren ve Alan Servis departmanları seçilir.belge No, ürünleri isteyen departmanın elle doldurduğu formun üzerindeki numaradır.kod seçildikten sonra üstte yazılan Veren ve Alan Departmanlarında o üründen stoklarındaki Kalan Miktar ve Tutar görülür.veren Departman daki Miktar dan daha fazla Çıkış yapılamaz. Stok Miktarı eksi (-) ye düşemez mesajı gelir.burada Çıkış yapılırken Dikkate edilmesi gereken nokta,seçilen ürün örneğin Whisky 70 CL lik ise Ana Depo dan Departmana çıkılırken ADET, Departmanlar arası transfer işlemi yapılırken CL üzerinden işlem yapılmalıdır.bunun yapılabilmesi için Whisky 70 CL Stok kartında tanımlanırken AD70 (ADET70) gibi bir birim kullanılmalıdır.bu birim Parametre menüdeki Birim kodlarında tanımlı olmalıdır. ( Birim: AD70 Adı:ADET70 Alt Birim:CL Oran: ) Hasar Fişi : Departman veya Ana Depo da zayi olan ürünlerin girişi buradan yapılır. Sayım Fişi : Aysonu nda veya istenilen zamanda yapılan Departman sayımları buradan tek tek girilir.ana Depo için yapılan Sayım ın bilgisayara girilmesine gerek yoktur.çünkü Ana Depo ya giren/çıkan tüm işlemler belgeyle yapılmaktadır Ana Depo da Kalan Miktar ve Tutar Sayım ile tutmak zorundadır.eğer tutmayan malzeme varsa eksik/fazla girilen Tesellüm/Transfer vardır buna göre düzeltmeler yapılır.departmanlarda ise girilen sayımlar Aysonu yapınca bir sonraki

3 Ay ın açılışı olmaktadır.bu nedenle sayımı girilmeyen ürünler varsa bunlar bir sonraki ay da SIFIR (0) olarak başlar.her departman için 1 adet Sayım fişi girilmek zorundadır.aynı departman da 2 farklı sayım fişi olamaz. İnteraktif Sayım Fişi : Normal sayım fişi ile aynı işlemi yapar.tek farkı normal sayım fişinde kullanıcı kendisi malzemeleri seçerek istediklerini girer.burada ise Departman Kodunu yazdıktan sonra o departman olması gereken Kalan Miktar Tutar lar otomatik olarak gelir ve bunların yanına Sayım sonuçları girilir.normal sayım fişine göre kullanımı daha kolaydır. Stok Detay Kartı : İstenilen bir malzemenin verilen Departman ve tarihler arasındaki hareketlerini fiş fiş detaylı olarak gösterir. Fiş Listesi : İki fiş numarası veya iki tarih arası istenilen Devir,Tesellüm,Transfer,Hasar,İade,Sayım Fiş Listeleri alınabilir. Fiş Kontrol Listesi : İki tarih arası istenilen Fiş tipine göre Detay veya İcmal olarak fiş numarası veya iki tarih arası istenilen Devir,Tesellüm,Transfer,Hasar,İade,Sayım Fiş Listeleri alınabilir.

4 Satıcıya İade Fişi : İade tarihini girdikten sonra İade fişno Enter geçilir.alt kısımda hangi Tesellüm den İade yapılacaksa o tesellüm numarası yazılır.gelen listeden iade edilecek ürün 2 defa tıklanıp İade fişine aktarılmış olur.daha sonra istenirse İade fişinin olduğu satırdan Miktar ve Net Tutar değiştirilebilir. Cari Kod Tanımlama : Muhasebe menüdeki Cari Kod Tanımlama programıdır.tesellüm fişi içindeki Satıcı bölümümde F8 tuşu ile yeni satıcı açılabildiği gibi buradanda yeni satıcı tanımı yapılabilir. SatınAlma Menü - Sipariş Fişi: Departmanlara göre Sipariş fişi girilebilecği gibi tüm siparişler Ana DEPO olarakta girilebilir.malzeme Kodu seçildikten sonra o malzemeden ilgili departmandaki ve Ana Depo daki Kalan Miktar Tutar ve en son Satıcı ve Fiyat bilgileri ekrana gelir.siparişler sadece Miktar olarak girilir. Sipariş Detay Kontrol Listesi: İki tarih arası girilen Siparişlerin listesini Stok Son Alış fiyatlarına göre düzenleyip girilen Siparişin tahmini toplam tutarını,satıcı bilgilerini Son Alış ve Tarihini listeler.ayrıca sipariş edilen üründen Ana Depodaki Kalan Miktar Tutar ve Minimum maksimum Stok seviyeleride buradan takip edilebilir. Sipariş Tesellüm Kontrol Listesi: İki tarih arası girilen Siparişlerin gelen Fatura larla karşılaştırmasını yapıp +, - farkları verir. Cost Satış / Ödenmez Fişi: Departmanlarda yapılan Satış/Ödenmez fişleri buradan girilir.satış yapılabilmesi için Reçete tanımlanmış olmalıdır.adisyon no girilen belgenin numarası olup, POS Dep Departmanlarda POS kullanılıyorsa o terminalin numarasıdır girilmesi zorunlu değişldir.fiş Tipi Satış ve Ödenmez olarak seçilebilir.ödenmez seçilmesi durumunda Ödenmez kodu girilmesi zorunludur.üstte tarih ve fişno seçmeden en alttaki Gün Silme işlemi tıklanırsa istenilen bir tarih ve fiş tipindeki tüm kayıtlar hızlı bir şekilde silinebilir.bu işlem daha çok POS kullanan otellerde Satışları otomatik olarak düştükten sonra iptal etmek isteyen kullanıcılar için geçerlidir.

5 Fiş Listesi : İki fiş numarası veya iki tarih arası istenilen Satış ve İkram/Ödenmez Fiş Listelerini almak için kullanılır. Fiş Kontrol Listesi : İki tarih arası istenilen Fiş tipine göre Detay veya İcmal olarak, istenirse Adisyon sıralı olarak fişlerin listesini verir. Satış/Maliyet Listesi:İki tarih arası Satış ve İkram/Ödenmez,Malzeme Tipi,Departman,Grup Koduna göre Satış/Maliyet/Cost listesi verir.ödenmez/ikram seçilirse istenilen bir kişinin yaptığı harcamalar kümülatif olarakta alınabilir. Ödenmez Kodları: Ödenmez/İkram kodları buradan tanımlanır.eğer kişilerin ödenmez ve ikram ları ayrı ayrı takip edilmek isteniyorsa buradan ayrı ayrı kod açılmalıdır.limit bölümüne Yönetim tarafından belirlenen Limit girilir.departmanı bölümüne kişinin çalıştığı departman girilir.

6 İkram/Ödenmez Raporu: İki tarih arası grup koduna göre kişi kişi İkram/Ödenmez raporu verir.ayrıca raporda her personelin her departmandaki Satış/Maliyet/Cost u görülebilir.limit girildiyse raporun en sağında o kişinin toplam harcaması/limiti ve Farkı takip edilebilir. Zimmet: POS kullanıcısı olarak tanımlanan kişiler ekrana otomatik olarak gelir.ilgili kişiye Adisyon veya Sipariş fişi belirtilen 2 numarası arası için o kişiye Zimmet lenir.daha sonra Zimmet Silme den silebilir veya Cost a gelen Adisyon yada Sipariş fişleri Detay Giriş ten girilip gelmeyen adisyon/sipariş fişleri varsa buradan takip edilebilir.pos programı kullanılıyorsa Detay girişi yapmaya gerek kalmadan POS programından kapatılan Adisyonlar buradan otomatik olarak düşer. Reçete Menü Reçete Tanımları: Satış ve İkram/Ödenmez lerin takibinin yapılabilmesi için Reçete tanımı yapılması zorunludur.ayrıca burada tanımlanan Reçeteler POS programı içinde kullanılır.yeni giriş için F2 tuşuna basıldıktan sonra Reçete Grup kodu seçilir,kod otomatik olarak en son numara gelir.kullanıcı isterse Reçete kodunu kendi belirleyebilir.daha sonra Adı,bu reçetenin kaç kişilik (porsiyon) olarak hazırlandığı ve Tipi belirtilir.al sorusu Herşey Dahil sistemi ile çalışan otellerde önemlidir.buraya Herşey Dahilde ücretsiz olarak satılan ürünler için EVET, ücretli satılan ürünler için HAYIR girilmelidir.açılan reçete POS kısmında görünmesin isteniyorsa HAYIR seçilmelidir.daha sonra bu ürün için belirlenen TL veya Döviz li tutar girilir.eğer bu ürünün tüm departmanlarda fiyatı aynı ise alttaki Satış Departmanlarına ayrıca girmeye gerek yoktur.ya da hangi departmanlarda satış fiyatı farklı ise o departmanın üzeri 2 defa tıklanıp sağ tarafa atılır oradan yeni fiyatı değiştirilir.satış yapılırken önce departmanda fiyatı varmı bakılır yoksa Reçete Master daki fiyat uygulanır.istenirse Resim üzeri tıklanarak açılan Reçete ye uygun bir resim belirlenebilir.resim altındaki kutuda bu ürünün Hazırlanışı yazılabilir.reçete Master,Satış Fiyatı ve Reçete Detay girişi olmak üzere 3 tanımda bu ekrandan yapılır.reçete Detay girişi yapılabilmesi için Reçete nin kaydedilmiş olması gerekir.detay giriş Malzeme veya Reçete olarak girilebilir.malzeme seçilirse Stok kartlarındaki,reçete seçilirse Reçeteler içindeki ürünler kullanılır. Reçete Detay Listesi: Girilen Reçetelerin Tek/Tüm olarak alınması ile ilgili rapordur.departman kodu seçilirse o departmandaki Satış fiyatına göre Maliye ve Cost % sini verir.kişi sayısı 1 olarak hazırlanan bir Reçete ye buradan bakarken Kişi Sayısı yazan yere 100 yazıldığında Reçete de girilen Miktar ları 100 kişi ile çarparak buna göre maliyet alınabilir. Reçete Satış/Maliyet Listesi: İstenilen Reçetelerin belirtilen Departman veya Grup koduna göre,ad yada Kod sıralı olarak Satış/Maliye ve Cost % sini verir. Detay Girilmeyen Reçete Listesi: Reçete üzerinde maliyet çıkartmak isteyen işletmeler her reçetenin detayını girmek zorundadır.bu program Detayı girilmeyen Reçeteler varsa onların tespit edilmesi için kullanılır. Kullanılan Malzeme Detay Girilmeyen Reçete Listesi: Herhangi bir Malzeme yada Reçete tanımlı olan Reçeteler in hangilerinde kullanılmış bu programdan bulunabilir. Reçete Ana/Üst/Alt Grup Kodları: Reçete tanımlarında kullanılmak üzere gerekli olan tanımlardır.sırasıyla önce Ana Grup- Üst Grup ve Alt Grup olarak tanımlanır.reçete de Alt grup kullanılır.örneğin ; Yiyecekler Sıcaklar Et Yemekleri

7 gibi.eğer gruplandırma yapılmak istenmiyorsa Ana/Üst/Alt grup üç bölümede Yiyecekler,İçecekler ve Diğer açılması yeterlidir.reçete Grup kodları Listesinden print alınabilir. Satış Fiyatları Transfer: Reçete lerde herhangi bir departmana girilen Satış Fiyatları,istenilen diğer departmana kopyalanabilir. POS MODPOS: Departmanlarda kullanılmak üzere hazırlanmış,istenirse Dokunmatik ekranda da kullanılabilecek POS programıdır.gelen ekrandan Kullanıcı ve şifre girildikten sonra ilgili Departman seçilir.çek (Adisyon) numarası otomatik kullanılıyorsa bu alanın yanındaki Yeni butonuna tıklayarak numaranın otomatik verilmesi sağlanır aksi taktirde Adisyon numarası manuel girilir.veya daha önceden kapatılmamış Açık Adisyon varsa numarası girilerek o Adisyonun bilgilerine ulaşılabilir.masa,garson ve Kişi sayısı girildikten sonra Sol taraftan istenilen bir Grup seçilip o gruba bağlı Ürünler den seçim yapılabilir veya Sol üst köşedeki Search butonu tıklanarak istenilen ürün daha hızlı bir şekilde bulunabilir.pos ekranında Back ile bir önceki ekrana Logout ile ilk ekrana dönülür.exchange Rate e girilip istenilen tarihin kurlarına bakılabileceği gibi çapraz kur sayesinde girilen tutarın diğer kurlar daki karşılıklarına bakılabilir. Qty : Browser da seçili olan üründe Adet değişimi yapar. Transfer Item : Aktif olan adisyon dan yazdırılmamış istenilen ürünleri başka bir adisyona aktarmak için kullanılır. Delete Item : Seçili olan ürünü silmek için kullanılır.ilgili ürün yazdırılmamış ise direkt silinir, yazdırılmış ise eksi ( ) olarak kayıt oluşturur. Cancel Order : Açık adisyonu İptal etmek için kullanılır.bu adisyon hiç açılmamış gibi olur. Hold : Başka bir adisyona işlem yapabilmek için Açık adisyonu Bekletmeye alır. Print : Açık Adisyonda yazdırılmamış ürünleri print etmek için kullanılır. Print (+) : Açık Adisyonda yazdırılmamış ürünleri print edip ayrıca Çek Toplam alır.burada İndirim yapılmak isteniyorsa % veya Tutar olarak girilebilir. PayNow : Ödeme ekranında sırasıyla,indirim,nakit,kredi Kartı,Oda Kredi,Dış Kredi,Ödenmez veya İkram olarak adisyon toplamı birkaç ödeme şekliyle aynı anda kapatılabilir.nakit seçilip açılan ekranda Adisyon toplamından fazla tutar girilirse,müşteriye geri ödenecek rakam da ekranda görünür.oda Kredi kapatılan adisyon anında Müşteri Folio suna geçer onun dışında kapanan adisyonlar sadece POS Kasiyer ve Satış raporunda görünür Önbüro ya aktarılmaz.kasiyer çalışma süresi bittiğinde Önbüro ya Nakit/Kredi Kartı ve Raporunu teslim eder.önkasa aldığı tutar kadar 0001-Cash Folio ya tek kalemde gelir basar. Open Check : Kapatılmamış beklemede olan o departmandaki veya Tüm Departmanlardaki Açık adisyonlar görülüp,istenilen bir adisyon seçilerek o adisyona işlem yapılabilir. Closed Check : Kapatılmış bir adisyon tekrar yazdırılabilir veya Kasiyer in yetkisi varsa ilgili adisyonu silebilir.buradan yapılan Silme işlemi ile Adisyon Oda Kredi ise sadece Kasiyer ve Satış Raporlarından silinir,güvenlik nedeniyle Müşteri folio sundan silinmez.kasiyer Önkasa ya bilgi verir ve Önkasa adisyonu müşteri folio sundan siler. Check Detail : İki tarih arası istenilen Departman daki kapatılmış olan Adisyon ların Detayı buradan takip edilir. POS Cashier : Kasiyer Raporu, Kapatılan tüm adisyonlar Yiyecek/İçecek Oda Kredi/Kasa gibi detaylı olarak görülür.önkasa ile mutabakat bu raporla yapılır. POS Sales : Departman Satış Raporu Hangi üründen kaç adet satılıp ne kadar gelir elde edildiğini verir.ayrıca bu raporda bir Garson un yaptığı tüm satışlar alınabilir.check Type ta Officer/Ent tıklanıp ilgili ödenmez kodu seçilerek o kişinin yapmış olduğu harcamalar da buradan takip edilebilir.

8 POS Couver : Kuver raporu, Adisyon adisyon bir departmandaki Yiyecek/İçecek/Diğer Satış toplamları ile birlikte Kuver-Kişi sayıları buradan alınabilir. Room Inquiry : Oda,Ödenmez ve Kartno ya sorgulama yapar.all Inhouse butonu ile o anda içeride olan tüm müşterilerin listesini verir.gelen ekrandan Oda noya,adı ve Soyadına göre arama yapılabilir. Guest Folio : Seçilen oda veya kart a ait ilgili departmana yapılan harcamaları gösterir. Department Report : Önbüro Departman raporudur.pos tan kapatılan Oda Kredi adisyonları Departman raporu ile karşılaştırılır. Oto Mahsup Giriş Otomatik Mahsubu : Seçilen tarihe ait girilmiş olan bütün TESELLÜM Fişleri için 1 adet Ambar Girişi Oto mahsubu keser.otomatik mahsubun kesilebilmesi için Parametre menüden Şirket Bilgileri & Parametreler kısmındaki Satıcı Hesabı ( 320 ),Satınalma hesabı (196) ve Parametre menüdeki Kdv kodlarında ilgili kdv kodu ve hesap numarası ( 191 ) tanımlı olmalıdır.her güne 1 giriş mahsubu olduğundan oto mahsup kesildikten sonra o güne ait Tesellüm girilir veya değişiklik olursa oto mahsup tekrar kesilmelidir.bu mahsupta 150 Stok Hesabı BORÇ, 191 İndirilecek Kdv BORÇ, 320 Satıcı Hesabı ALACAK veya girilen Tesellüm Peşin ise 196 Satınalma Hesabı ALACAK olarak çalışır. Çıkış Otomatik Mahsubu : Seçilen tarihteki Ana Depo dan Departmanlara yapılan TRANSFER Fişleri için 1 adet Ambar Çıkış Oto mahsubu keser.otomatik mahsubun kesilebilmesi için Stok Parametre menüden Çıkış Oto Mahsup Parametre leri girilmelidir.her güne 1 Çıkış mahsubu olduğundan oto mahsup kesildikten sonra o güne ait Transfer girilir veya değişiklik

9 olursa oto mahsup tekrar kesilmelidir.stok Hesabı ( 150 ) ALACAK, Parametre de belirtilen Departman Koltukaltı hesap veya Gider hesabı BORÇ olarak çalışır. Satıcı İade Otomatik Mahsubu : Seçilen tarihteki Ana Depo dan Satıcı lara İade Fişleri için 1 adet Satıcı İade Oto mahsubu keser.her güne 1 İade mahsubu olduğundan oto mahsup kesildikten sonra o güne ait İade Fişi girilir veya değişiklik olursa oto mahsup tekrar kesilmelidir.stok Hesabı ( 150 ) BORÇ, KDV hesabı BORÇ, Satıcı ( 320 ) hesabı ALACAK olarak çalışır.şirket Bilgilerindeki Parametreler de İade KDV Hesap No girilmiş olmalıdır. Parametre Şirket Bilgileri & Parametreler : Stok programının sorunsuz çalışabilmesi için Parametrelerin buradan düzgün şekilde ayarlanması gerekmektedir.şirket Bilgileri ekranında işletmeye ait bilgiler girildikten sonra Önceki Yıl Şirket kodu ve bu yılki Stok programının hangi Muhasebe ile Entegre çalışacağı burada belirtilmelidir. Parametreler kısmında ise ; Çalışma Ayı : Hangi tarihte Fiş işlemleri yapılmak isteniyorsa burada o ay seçili olmalıdır.bir aya ait tüm giriş/çıkış/rapor işlemleri tamamlandıktan sonra Stok programı için ayrıca bir Aysonu işlemi yoktur.buradan Aykodu değiştirilerek Yeni Ay a ait işlemler yapılabilir.yeni Ay a geçtikten sonra istenirse tekrar bir önceki Aykodu yazılıp eski ay a işlem yapılabilir.buna bağlı olarak ta Raporlar değişir. Fiş İcmal : Tesellüm/Transfer gibi tüm fiş listelerinin altında Grup kodlarına göre Toplam alması isteniyorsa EVET seçilmelidir. Fiş Sayfabaşı : Tesellüm/Transfer gibi Fiş listeleri print edilirken her fiş ayrı sayfada çıksın isteniyorsa EVET seçilmelidir. Tesellüm Satır Açıklama : Tesellüm fişinde Malzemeler girilirken her girilen malzeme için istenirse bir Detay Açıklaması girilebilir.girilen bu açıklamaların Fiş listesinde çıkması için EVET seçilmelidir. Giriş Mah.Stok Hesabı : Giriş Otomatik mahsubu kesilirken her Fatura için 150 hesabını ayrı kessin isteniyorsa DETAY seçilmelidir. Fiş Yazıcısı : Fiş listeleri için kullanılan yazıcıcının Nokta vuruşlu mu Laser yazıcı mı olduğu belirtilir. Malzeme No : Stok programına açılan her yeni Stok Kartı için artan Otomatik numaradır.kesinlikle değiştirilmemelidir. Hareket Fiş No : Tesellüm/Transfer gibi ( sipariş fişi hariç ) tüm fiş tipleri için artan Otomatik numaradır.kesinlikle değiştirilmemelidir. Sipariş Fiş No : Sipariş fişi hariç ) tüm fiş tipleri için artan Otomatik numaradır.kesinlikle değiştirilmemelidir. Mutabakat Miz.Kırılım : Mutabakat Mizanı alınırken kullandığınız Stok hesaplarının kaçıncı kırılımda Toplam alması gerektiği belirtilir.genel de 5 veya 8 girilmelidir. Stok Başlangıç Hesap : Hesap Planındaki 150 Stok başlangıç hesap no girilir. Stok Bitiş Hesap : Hesap Planındaki 150 Stok bitiş hesap no girilir.mutabakat Mizanı belirtilen Stok Başlangıç-Bitiş hesapları arası çıkar. Satıcı Hesap : Hesap Planındaki 320 Satıcı hesap no girilir.

10 SatınAlma Avans Hesap : Ambar Giriş mahsubu için gereklidir.hesap Planındaki 196 veya istenilen SatınAlma Hesabı girilir.peşin olarak girilen Tesellüm fişleri burada belirtilen hesaba atılır.daha sonra bu hesap ile Kasa hesabı çalıştırılarak SatınAlma hesabı sıfırlanır. KDV İade Hesap : Satıcı İade Oto Mahsup için gereklidir. Stok Hesap Numaraları : Stok programında kullanılacak hesapları listeler. Departman Kodları : Stok programında kullanılacak Departman Kodları belirlenir.yiyecek/içecek departmanları Restaurant Yiyecek, Restaurant İçecek gibi ayrı ayrı açılmamalıdır.tek Restaurant yeterlidir.ambar Çıkış Mahsubunda Muh Evet olan departmanlar işlem görür. Birim Kodları : Stok Kartı tanımlanırken kullanılmaktadır.burada açılan kodlar programın düzgün çalışmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Örneğin hep ADET olarak işlem görenler için AD / ADET / AD / 0,000 Stok tarafında ADET Departmanda CL olarak işlem gören ürünler için AD / AD70 / ADET 70 CL / 70,000 Şeklinde açılmalıdır.aynı şekilde AD35,AD100 gibi diğer birimlerde tanımlanmalıdır. Burada önemli olan BİRİMİ yazan kısım Ambara Giriş ve Ambar dan Çıkış ta kullanılacak, ALT BİRİM ise Departmanlar tarafından kullanılacaktır.ana Depo dan 2 AD70 olarak Restaurant a Çıkan ürün, Restaurant stoklarında 140 CL olarak görünecektir.yani işlem yapılan Miktar ile Birim de yazılan Oran çarpılarak departmana gönderilmektedir. KDV Kodları : Stok Kartı ve Tesellüm işlemlerinde kullanılmaktadır.tüm KDV kodları ve bağlı oldukları Hesap numaraları buradan tanımlanır.giriş Oto mahsup kullanılmayacaksa Hesap no yazılmasına gerek yoktur. Stok Grup Kodları : Stok Kartı tanımlanırken ve Raporlar alırken kullanılmaktadır.örnek olarak ; 1-Yiyecekler ( Ana Grup ) 10-Etler ( Üst Grup ) 100-Dana Etleri ( Alt Grup ) kodları açılabilir ve Kod listesi alınabilir. Stok Hesap Değiştirme : Hareket görsün/görmesin Stok Kartı nda yazılan Muhasebe no larını değiştirmek için kullanılır.bu program sadece Stok programından değiştirir,muhasebe programında herhangi bir değişiklik yapmaz. Çıkış Oto Mahsup Parametreleri : Ana Depo dan Departmanlara yapılan Çıkışların Muhasebeleşmesi için gereklidir.çıkış otomatik Mahsubu kullanılacaksa buradan parametreler tanımlanmalıdır.departman Kodu seçtikten sonra ilgili 150 Stok hesabı seçilir.girilen Departman, seçilen Stok hesabını aldığında hangi Ambar Hesap No ya gidecekse ( 740/770 veya Dep Koltukaltı hesabı ) o yazılır.örneğin 0001-Ana Mutfak, Etler alırsa, Ana Mutfak Yiyecek Giderleri olarak tanımlanabilir.cost hesabı ise Aysonu yapılacak olan Cost mahsubu için kullanılabilir.ana Depo Transfer fişi yapılırken hangi departman, hangi 150 hesaplardan Stok çekecekse tek tek hepsi buradan tanımlanmalıdır. Alt Grup Kodu Değiştirme : Stok Kartı tanımlanırken girilen Grup Kodu daha sonra, toplu bir şekilde buradan değiştirilebilir. Otomatik Sayım Fişi : Ana Depo hariç,tüm departmanların elinde Kalan Stok Miktar + Tutar ları kadar Sayım Fişi oluşturur.genelde sezon sonu kapalı olan otellerde departmanların elinde Kalan Stoklar otel açılana kadar hep bir sonraki ay a devredildiğinde kullanılır.oluşturulan sayım fişlerine daha sonradan İnteraktif veya Normal sayım fişi nden girilerek müdahale edilebilir. Sayım Tutarları Güncelleme : Sayım Miktar ları girilirken o anki Ortalama Fiyat neyse Sayım Tutarını o fiyat üzerinde hesap eder.sayım Girildikten sonra Tesellüm/Transfer lerde yada Ortalama Fiyatı değiştiren herhangi bir işlem olursa Sayım Tutarlarının tekrar hesap edilmesi için bu program çalıştırılmalıdır.

11 Cost Aysonu İşlemi : İlgili ay a ait tüm Giriş/Çıkış ve Raporlar alındıktan sonra Departmanlar için girilen Sayım Tutarlarının bir sonraki Ay a Devir olarak geçmesi için bu işlem yapılmalıdır. Cost Aysonu Geri Alma : Cost aysonu işlemi yapıldıktan sonra önceki ay a ait bir işlem yapılmak istenirse buradan Aysonu geri alınabilir. Fiş Tarih Değişikliği: Yanlış girilen her türlü Fiş in Tarihini değiştirmek için kullanılır. Kullanıcı Tanımları: Programı kullanacak olan kişiler ve Yetkilendirme işlemleri buradan yapılır. Cost Aylık İşlemler 1-) İlgili Ay a ait Tesellüm ve Transfer fişleri tamamlandıktan sonra,pos sistem kullanılıyorsa Cost,POS menüdeki POS Transfer programından tarih verilerek gün gün Satışların Stok tan düşülmesi sağlanmalıdır ( Bu işlem için Reçete Detaylarının doğru olarak girilmiş olması gerekmektedir).eğer POS sistem yoksa ve Satış/Ödenmez lerin girilmesi isteniyorsa Cost menüdeki Satış/Ödenmez Fişi nden gerekli işlemler yapılmalıdır. 2-) Aysonu Sayımları için Stok Fiş menüdeki Sayım veya İnteraktif Sayım Fişi kullanılmalıdır. 3-) Sayım girişleri tamamlandıktan sonra Rapor menüden Fiili Fark Raporu ve Diğer istenilen raporlar print edilebilir. 4-) Tüm işlemler tamamlanıp Raporlar alındıktan sonra Parametre menüden Cost Aysonu işlemine girilir.işlem yapılan ay/yıl girilerek Departmanlardaki (Ana Depo Hariç) Fiili Miktar lar bir sonraki Ay ın açılışı olmuş olur. 5-) Parametre menüdeki Şirket Bilgileri, Parametre den Çalışma Ay/Yıl ı değiştirilerek yeni ay a ait işlem yapılabilir.bu arada Cost bir önceki ay a ait Transfer ve Satış Fişi girip Rapor alabilir.cost, Aysonu yapmadan bir önceki ay da işlem yapmaya devam ederken bu arada yeni ay a ait gelen Fatura ve Transfer fişleri Ambar memuru tarafından işlenebilir.ambar Memuru yeni ay a işlem yapmak için, Cost Departmanını beklemek zorunda değildir.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

A - Kurulum; 1 Serkom Restaurant Yönetim Sistemleri 2009-2013. 1) Serkom RYS Program Giriş ekranı,

A - Kurulum; 1 Serkom Restaurant Yönetim Sistemleri 2009-2013. 1) Serkom RYS Program Giriş ekranı, 1 1) Serkom RYS Program Giriş ekranı, Program girişi çalıştırıldıktan sonra aşağıdaki ekran karşımıza gelecektir. Bu ekranda kullanıcı adı ve şifresi sorulmaktadır. Default olarak kullanıcı adı : Admin,

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ)

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) OrSoft bilgisayar programınız, muhasebe temelli olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Hesap Fiş Hesap Planı : Tekdüzen hesap planına göre hesaplar XXX-XX-XXX-XXX düzeninde açılmalıdır.başlıklar (Hesap No,Adı..) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede Arama yapılabilir.liste üzerinde

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı KL Retail D-POS Kullanıcı El Kitabı Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ

NOT: 1 hasta gün içerisinde en çok 3 polikliniğe muayene olabilir. ÖZEL HASTA GİRİŞİ HASTA ARAMA 1- Hastanın adı soyadı tam veya bir kısmı yazılır. 2- Hasta adı tam yazılarak arattırılmak istenirse tam seçeneği veya kısmi seçeneği seçilerek ad ve soyadın bir kısmı yazılır aramayı başlat

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Satış Fatura Özet Raporu SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Herhangi bir cari hesaba düzenlenmiş fatura toplamları alınabildiği gibi belirli bir grup için düzenlenmiş fatura toplamları da alınabilmektedir. Amaç

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU

VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU İçindekiler Giriş 1 Ana Menü 2 Manuel Provizyon 2 VakıfPara İşlemleri 3 Satış İptali 4 İade 5 Ön provizyon Onayı 6 Günsonu 6 Günsonu detay 7 Listeleme 7 Kullanıcı

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

STOK YÖNETİMİ. Stok Hareket Ekstresi

STOK YÖNETİMİ. Stok Hareket Ekstresi STOK YÖNETİMİ Stok Hareket Ekstresi Stok hareketlerinizin detaylarını alabileceğiniz rapordur. Nereye ne kadar, hangi fiyatla ürün satıldığını veya alındığını görüntüleyebilirsiniz. İçeriğinde; tarih,

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi)

LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline (Excelden Logoya Kart Aktarımı/Güncellemesi) LogoKartOnline Gold,Tiger,Tiger2,Unity,Unity2 ile çalışabilmektedir. Aktarımlar Com Obje ile yapılmaktadır. EXCEL den LOGO ya Yada LOGO dan EXCEL

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK Çözüm Bilgisayar Çözüm SIRAMATİK Çözüm Sıra Sistemi Amaç : Hastanelerde çeşitli birimlerde oluşan hasta sıralarının (poliklinik müracaat, poliklinik hasta kabul, ssk eczane vb.) bankolar önünden uzaklaştırılarak,

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı 2016 BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA PERAKANDE SATIŞ Bilnex Pos perakende satış noktalarında (market, mağaza, kırtasiye, kuruyemişçi, hediyelik

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

Kullanıcı Yetkilendirme Formu

Kullanıcı Yetkilendirme Formu Kullanıcı Yetkilendirme Formu Modül Raporlama Listeleme Ekleme Değişiklik İptal Silme Tam Yetki Firmalar Anlaşmalar Rezervasyon Fiyatlandırma Özel Fiyat Verme Rez. Indirimi Fiyat Kilitleme Rez. Avansi

Detaylı

Gü nsonu Raporları... 20. Detaylı Kasada İptal Edilen Ü rü nler... 10 Stok bazında DCS raporu... 11 Mağaza bazında DCS raporu...

Gü nsonu Raporları... 20. Detaylı Kasada İptal Edilen Ü rü nler... 10 Stok bazında DCS raporu... 11 Mağaza bazında DCS raporu... İÇ İNDEKİLER GENIUS RAPORLAR... 3 LİSTE RAPORLARI... 4 Gü nsonu Raporları... 5 Ü rü n Listesi... 6 Ü rü n Listesi(DCS)... 6 Yeni Açılan Stok Kartları Raporu... 7 Detaylı Ü rü n Listesi Raporu... 7 GÜ NSONU

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı