ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI"

Transkript

1 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

2 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 19. URAP değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 6. Tüm Üniversiteler arasında 47. Tüm Dünya Üniversiteleri arasında YGS-LYS TERCIHLERINDE %100 DOLULUK ORANI URAP UNIVERSITY RANKING BY ACADEMIC PERFORMANCE

3 20. GURUR YILINDA BAŞARILARIMIZDAN BAZILARI 2016 Webometrics değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 4. Devlet ve Vakıf Üniversiteleri arasında 46. Dünya Üniversiteleri arasında Yükselen Avrupa ve Merkez Asya nın En İyi Üniversiteleri 2016 sıralamasında vakıf üniversiteleri arasında 4. Atılım Üniversitesi Times Higher Education tarafından yayınlanan 2017 Dünya Üniversiteler Sıralamasında Dünyada İlk 500, Türkiye de İlk 4 te.

4 4 Yükseköğretime 20 yıldır hizmet veren Atılım Üniversitesi, ülkemizin en köklü vakıf üniversitelerinden biridir öğretim yılında 3 bölüm ve 4 ön lisans programı ile faaliyete başlayan Üniversitemizde bugün 42 bölüm - program bulunmaktadır de 49 tam zamanlı öğretim elemanı ile başlayan yükseköğretim hizmetimiz bugün 500 ün üzerinde akademik personel ile sürdürülmektedir. Üniversitemizdeki öğrenci / akademisyen ortalaması 11/1 olup, uluslararası standartların üstündedir. Kuruluşunda 259 olan toplam öğrenci sayımız bugün 8543 ü bulmuş, 8365 mezunumuz ise Üniversitemizi, ülkemiz ve dünyada gururla temsil etmektedir. Bireysel potansiyellerini dünya vatandaşı olarak kullanabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla ilerleyişini sürdüren Üniversitemiz, başta akademik yayın performansı olmak üzere; Üniversite - sanayi iş birliği çerçevesinde yürütülen ve her yıl artan projeleri, Girişimci Üniversite Endeksinin düzenlendiği ilk yıldan itibaren ülkemizdeki ilk 50 yükseköğretim kurumu arasında yer alması, Akademik başarı yanında sosyal, kültürel etkinlikleri ile başkentimize ve ülkemize değer katmaktadır. Atılım Üniversitesi; 140 eğitim ve araştırma laboratuvarı, bu laboratuvarlarda yürütülen LAP-BAP-ALP gibi maddi-manevi destek gören etkinlikleriyle geleceğe iz bırakmaya aday öğrenciler için kariyer yolculuklarına hız katacak olanaklar sunmaktadır. Üniversitemiz, m 2,si kapalı alan olmak üzere m 2 alanda hizmet vermekte, Ankara,nın en büyük, en modern kütüphanelerinden birini barındıran kampüs alanı, amfitiyatrosu, spor olanakları, yeşil alanıyla fiziki koşullar açısından da en iyiler arasında yer almaktadır.

5

6 FAKÜLTE VE BÖLÜMLER 6 FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü* Grafik Tasarımı Bölümü * İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü* Mimarlık Bölümü * Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü* HUKUK FAKÜLTESİ* Hukuk* İŞLETME FAKÜLTESİ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü İktisat Bölümü İktisat Bölümü* İşletme Bölümü İşletme Bölümü* Maliye Bölümü * Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü * Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği Bölümü Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü İmalat Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği Bölümü Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Mekatronik Mühendisliği Bölümü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Otomotiv Mühendisliği Bölümü Yazılım Mühendisliği Bölümü SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU Pilotaj Bölümü Havacılık Yönetimi Bölümü Uçak Elektirk-Elektronik Bölümü Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü MESLEK YÜKSEK OKULU UZAKTAN EĞİTİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama* * Bu bölümlerin eğitim dili Türkçe dir.

7

8 ÖSYS YERLEŞTIRME BURSU ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzlarında burslu öğrenci alınacağı belirtilen programlara belirtilen kontenjan ve şartlar dahilinde burslu kayıt olan öğrencilere verilen burstur. LYS sonuçlarına göre %100, %75, % 50 ve % 25 burslu kontenjanlar dahilinde lisans programlarına yerleştirilen lisans öğrencilerden Yabancı Dil Hazırlık Programında öğrenim görecek öğrenciler Hazırlık Programı süresi dahil 10 yarıyıl, doğrudan lisans programına başlayan veya Türkçe eğitim veren bölümlere kaydolan öğrenciler ise 8 yarıyıl süresince, ders ve başarı koşulu aranmaksızın bursluluk oranlarında öğretim ücretinden muaf tutulurlar. Bu süreler sonunda mezun olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yıl bursunun %20 sini, ikinci akademik yıl %50 sini kaybeder. İkinci yıl sonunda mezun olamayan öğrencilerin bursları sona erer. Öğretim dili Türkçe olan lisans programlarına burslu olarak kayıt yaptıran öğrencilerin bursu bölüm öğretim ücretini kapsamakta olup, isteğe bağlı olarak İngilizce eğitim almak üzere Hazırlık Okulunda öğrenimine devam etmeleri halinde Hazırlık Okulu öğretim ücretinin tamamını öderler. Önlisans programlarının burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrenciler 4 yarıyıl süresince ders ve başarı koşulu aranmaksızın bursluluk oranlarına göre öğretim ücretinden muaf tutulurlar. 4 yarıyıl sonunda Üniversiteden mezun olamayan önlisans programı öğrencilerinin bursları sona erer. Lisans veya önlisans programına burslu olarak kayıt olan ancak daha sonra Üniversite içi yatay geçiş yaparak bölüm değiştiren öğrencilerin bursları sona erer. 8 *Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığında yer alan burs koşulları Akademik Yılı için geçerli olup, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti nin sonraki yıllarda ilgili yönetmelik ya da yönetmelik maddelerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.

9 KESINTISIZ BURS

10 ÜSTÜN BAŞARI BURSU 10 Üniversiteye giriş başarısına dayalı olarak verilen burstur. LYS ve YGS sonuçlarına göre (Uzaktan Eğitim Önlisans Programları Hariç) Üniversitemiz %100 burslu lisans programlarına MF-1, MF-3, MF 4, TM 1, TM-2, TM-3, TS-1, YGS-1 ve YGS-6 puan türü ilk sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler ile DİL-1 puan türü ilk sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilerden Yabancı Dil Hazırlık Programında öğrenim görecek öğrenciler Hazırlık Programı süresi dahil 10 yarıyıl, doğrudan lisans Programına başlayan veya Türkçe eğitim veren bölümlere kaydolan öğrenciler ise 8 yarıyıl süresince öğretim ücretinden muaf tutulur ve normal eğitim öğretim döneminde (Ekim-Mayıs ayları arasında ve bu aylar dâhil olmak üzere) 8 ay süresince cep harçlığından yararlandırılırlar. Bu bursu almaya hak kazanan öğrenciler yıl sonu akademik genel not ortalamaları 2.00 nin altına düşmediği sürece cep harçlığından yararlandırılırlar. Cep harçlığından yararlanan öğrencilerin yıl sonu akademik genel ortalamalarının 2.00 ın altına düşmesi, hazırlık sınıfını bir yıl sonunda başarı ile tamamlayamamaları, programa fiilen devam etmemeleri, devamsız ve/veya izinli sayılmaları hallerinde cep harçlığı ödemeleri durdurulur. Bu durumdaki öğrenciler, hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamaları, yıl sonu akademik genel not ortalamalarını 2.00 ve üzerine yükseltmeleri, programa fiilen devam etmeye başlamaları/devamsız/izinli olma durumlarının sona ermesi halinde yeniden cep harçlığından yararlandırılır. Cep harçlığı almaya hak kazanan öğrencilere ödenecek tutar her yıl Üniversite Mütevelli Heyetince belirlenir. *Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığında yer alan burs koşulları Akademik Yılı için geçerli olup, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti nin sonraki yıllarda ilgili yönetmelik ya da yönetmelik maddelerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.

11 KAYIT YAPILAN PROGRAM PUAN TÜRÜ SIRALAMA CEP HARÇLIĞI (aylık) %100 Burslu Lisans Programları MF-1, MF-3, MF 4, TM 1, TM-2, TM-3, TS-1, YGS-1 VE YGS-6 MF-1, MF-3, MF 4, TM 1, TM-2, TM-3, TS-1, YGS-1 VE YGS TL TL DİL TL

12 AKADEMIK BAŞARI BURSU 12 Üniversite lisans öğrenim başarısına dayalı olarak verilen burstur. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler yararlanabilir. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,90-4,00 olan öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf tutulur ve normal eğitim öğretim döneminde (Ekim-Mayıs ayları arasında ve bu aylar dâhil olmak üzere) 8 ay süresince cep harçlığından yararlandırılırlar. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,70 3,89 olan öğrencilere öğretim ücretinin %80 i oranında burs verilir. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,50 3,69 olan öğrencilere öğretim ücretinin %60 ı oranında burs verilir. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,30 3,49 olan öğrencilere öğretim ücretinin %40 ı oranında burs verilir. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,00 3,29 olan öğrencilere öğretim ücretinin %20 si oranında burs verilir. Bu durumdaki öğrencilerin burstan yararlanabilmeleri için öğrenim gördükleri lisans programlarında bulunan tüm zorunlu bölüm derslerini alarak başarı ile tamamlamış ve bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmaları ön koşuldur. Akademik Başarı Burslarından Üniversitemiz lisans programlarında tam ücretli olarak öğrenim gören öğrenciler yararlanır. Bu burs ilk öğretim yılı veya izleyen öğretim yıllarının bahar dönemi sonundaki akademik genel not ortalamasına göre belirlenir. Yaz okulu dönemi sonundaki genel not ortalaması değerlendirmede esas alınmaz. *Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığında yer alan burs koşulları Akademik Yılı için geçerli olup, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti nin sonraki yıllarda ilgili yönetmelik ya da yönetmelik maddelerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.

13 3,00-3,29 ARASINDA %20 BURS 3,30-3,49 ARASINDA %40 BURS 3,50-3,69 ARASINDA %60 BURS 3,70-3,89 ARASINDA %80 BURS 3,90-4,00 ARASINDA %100 BURS + CEP HARÇLIĞI

14 14 SPOR BURSU Türkiye Üniversite Sporları Federasyonlarının belirlediği branşlarda, Üniversitenin takımlarında Üniversite adına yarışmalara katılan öğrencilere verilen burstur. Spor Bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler branşlarındaki ulusal ve uluslarası düzeydeki tüm çalışma, başarı, derece vb. bilgi ve belgeleri bir dosya ile Spor Koordinatörlüğü ne teslim ederler. Spor Bursunun verilmesi öğrencinin eğitim-öğretim başarısı öncelikli olmak üzere, branşındaki Üniversite takımında yer alması ve Üniversiteyi temsil etmesine bağlıdır. Burs verilecek branşlar ve sporcular Spor Koordinatörlüğü nün önerisi, Rektörün olumlu görüşü ile Mütevelli Heyet tarafından belirlenir. Burslar bir yıl için verilmekte olup, öğrenciye sonraki yıllar için de burs alma hakkını vermez. Bursun devam etmesi için hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayarak bölüme, bölüm öğrencilerinin ise en az 1.70 yıl sonu akademik genel ortalaması ile bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanması, ait olduğu takımla ilgili olarak katılmaları gereken aktivitelere (toplantı, antrenman, maç, yarışma vb.) devam etmesi (devam Spor Koordinatörlüğünce takip edilir, devam raporları Koordinatörlükçe verilir) ait olduğu takımdaki oyun başarısının, performansının ve disiplinli çalışmalarının devamı ve disiplin cezası alarak maçlara katılmaktan men edilmemiş olması gerekir. Burslu olduğu öğretim döneminde burs için gerekli şartları kaybeden ve performası yeterli olmayan, toplantılara, antrenmanlara, maçlara, yarışmalara vb. katılmayan öğrencilerin bursları sona erer. *Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığında yer alan burs koşulları Akademik Yılı için geçerli olup, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti nin sonraki yıllarda ilgili yönetmelik ya da yönetmelik maddelerinde değişiklik yapma hakkı saklıdır. SPOR BURSU

15

16 ATILIM ÜNIVERSITESI AKADEMIK YILI KONTENJANLARI PUAN VE SIRALAMALARI Puan ve sıralama ile ilgili bilgiler Akademik Yılına aittir Akademik Yılı için geçerli olacak kesin bilgiler Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Atılım Üniversitesi nde eğitim dili İngilizce olup, 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi yapılmaktadır. Türkçe olarak belirtilen bölümlerde zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi bulunmamakta, eğitim Türkçe olarak 4 yıl sürmektedir. Öğretim dili Türkçe olan lisans programlarına burslu olarak kayıt yaptıran öğrencilerin bursu bölüm öğretim ücretini kapsamakta olup, isteğe bağlı olarak İngilizce eğitim almak üzere Hazırlık Okulunda öğrenimlerine devam etmeleri halinde Hazırlık Okulu öğretim ücretinin tamamını öderler. Ayrıca, Yaz Okulu ders ve öğretim ücreti, tek ders sınav ücreti vb. ücretler öğretim ücreti dışında olup muafiyet tanınmaz ve indirim yapılmaz. Birden fazla burs koşulunu yerine getiren öğrenciler sadece bir burstan yararlanabilir. 16

17 İŞLETME FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA İŞLETME FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İngilizce) (%100 Burslu) TS , Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İngilizce) (%75 Burslu) TS , Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İngilizce) (%50 Burslu) TS , Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İngilizce) (Ücretli) TS , İktisat (İngilizce) (%100 Burslu) TM , İktisat (İngilizce) (%75 Burslu) TM , İktisat (İngilizce) (%50 Burslu) TM , İktisat (Türkçe) (%100 Burslu) TM , İktisat (Türkçe) (%75 Burslu) TM , İktisat (Türkçe) (%50 Burslu) TM , İşletme (İngilizce) (%100 Burslu) TM , İşletme (İngilizce) (%75 Burslu) TM , İşletme (İngilizce) (%50 Burslu) TM , İşletme (Türkçe) (%100 Burslu) TM , İşletme (Türkçe) (%75 Burslu) TM , İşletme (Türkçe) (%50 Burslu) TM , Maliye ( Türkçe ) (%100 Burslu) TM , Maliye ( Türkçe ) (%50 Burslu) TM , Maliye ( Türkçe ) (%25 Burslu) TM , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ( Türkçe ) (%100 Burslu) TM , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ( Türkçe ) (%50 Burslu) TM , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ( Türkçe ) (%25 Burslu) TM , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ( Türkçe ) (Ücretli) TM , Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) (%100 Burslu) TM , Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) (%75 Burslu) TM , Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce) (%50 Burslu) TM , Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%100 Burslu) TM , Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%50 Burslu) TM , Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%25 Burslu) TM , Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Ücretli) TM , Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İngilizce) (%100 Burslu) TM , Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İngilizce) (%50 Burslu) TM , Uluslararası Ticaret ve Lojistik (İngilizce) (%25 Burslu) TM , FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (%100 Burslu) DİL , İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (%75 Burslu) DİL , İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (%50 Burslu) DİL , Matematik (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Matematik (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Mütercim Tercümanlık (İngilizce) (%100 Burslu) DİL , Mütercim Tercümanlık (İngilizce) (%75 Burslu) DİL , Mütercim Tercümanlık (İngilizce) (%50 Burslu) DİL , Psikoloji (İngilizce) (%100 Burslu) TM , Psikoloji (İngilizce) (%50 Burslu) TM , Psikoloji (İngilizce) (Ücretli) TM , PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA

18 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA 18 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (% 75 Burslu) MF , Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , İmalat Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , İmalat Mühendisliği (İngilizce) (%75 Burslu) MF , İmalat Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) MF , Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Makine Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Makine Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Makine Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) (%75 Burslu) MF , Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) MF , Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) MF , SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (%100 Burslu) MF-3 4 Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (%25 Burslu) MF-3 26 Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) (Ücretli) MF-3 10 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) (%100 Burslu) MF-3 4 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) (%25 Burslu) MF-3 26 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) (Ücretli) MF-3 10 PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUANI SIRALAMA

19

20 SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU (4 Yıllık Lisans) PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA HUKUK FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUANI SIRALAMA Pilotaj (İngilizce) (%100 Burslu) MF , Pilotaj (İngilizce) (Ücretli) MF , Havacılık Yönetimi (İngilizce) ( %100 Burslu ) YGS , Havacılık Yönetimi (İngilizce) ( %50 Burslu ) YGS , Havacılık Yönetimi (İngilizce) ( %25 Burslu ) YGS , Havacılık Yönetimi (İngilizce) (Ücretli) YGS , Uçak Elektrik-Elektronik (İngilizce) ( %100 Burslu ) YGS , Uçak Elektrik-Elektronik (İngilizce) ( %50 Burslu ) YGS , Uçak Elektrik-Elektronik (İngilizce) ( %25 Burslu ) YGS , Uçak Elektrik-Elektronik (İngilizce) (Ücretli) YGS , Uçak Gövde-Motor Bakımı (İngilizce) ( %100 Burslu ) YGS , Uçak Gövde-Motor Bakımı (İngilizce) (%50 Burslu ) YGS , Uçak Gövde-Motor Bakımı (İngilizce) ( %25 Burslu ) YGS , Uçak Gövde-Motor Bakımı (İngilizce) (Ücretli) YGS , MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) (Türkçe) (%100 Burslu) YGS , Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) (Türkçe) (Ücretli) YGS , PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA Hukuk Fakültesi (Türkçe) (%100 Burslu) TM , Hukuk Fakültesi (Türkçe) (Ücretli) TM , GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Mimarlık (Türkçe) (%100 Burslu) MF , Mimarlık (Türkçe) (%50 Burslu) MF , Mimarlık (Türkçe) (%25 Burslu) MF , Mimarlık (Türkçe) (Ücretli) MF , İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe) (%100 Burslu) TM , İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe) (%25 Burslu) TM , İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe) (Ücretli) TM , Endüstri Ürünleri Tasarımı (Türkçe) (%100 Burslu) * MF-4 3 Endüstri Ürünleri Tasarımı (Türkçe) (%50 Burslu) * MF-4 17 Endüstri Ürünleri Tasarımı (Türkçe) (%25 Burslu) * MF-4 10 Grafik Tasarımı (Türkçe) (%100 Burslu) * TM-2 3 Grafik Tasarımı (Türkçe) (%50 Burslu) * TM-2 17 Grafik Tasarımı (Türkçe) (%25 Burslu) * TM-2 10 Moda ve Tekstil Tasarımı (Türkçe) (%100 Burslu) * TM-2 3 Moda ve Tekstil Tasarımı (Türkçe) (%75 Burslu) * TM-2 14 Moda ve Tekstil Tasarımı (Türkçe) (%50 Burslu) * TM-2 8 PUAN TÜRÜ KONTENJAN PUAN SIRALAMA * Bu bölümler ilk defa merkezi yerleştirme ile öğrenci kabul edeceği için puan ve sıralama bilgisi bulunmamaktadır. 20

21

22 ÖDEME KOŞULLARI 22 Öğretim ücretinin yarısı ilk kayıt sırasında, diğer yarısı ikinci dönem öncesinde akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ödenir. Dileyen öğrenciler Üniversitemizin anlaşması bulunan banka kredi kartları ile akademik yılı için %5 vade farkı uygulanarak öğretim ücretini 6 eşit taksitte ödeyebilir. Öğretim ücretine; servis, konaklama ve yemek gibi harcamalar dahil değildir. Tabloda belirtilen öğretim ücretlerine KDV dahildir. Tabloda belirtilen öğretim ücreti dışında Pilotaj Bölümü için Euro (KDV dahil) uçuş eğitim bedeli bulunmaktadır. Ödemeler, 2.dönem başında Euro, 4.dönem başında Euro, 6.dönem başında Euro şeklinde yapılacaktır. BURS ORANLARI ÜCRETLİ % 25 ÖSYM BURS % 50 ÖSYM BURSU % 75 ÖSYM BURSU % 100 ÖSYM BURSU HAZIRLIK OKULU, TÜM LİSANS BÖLÜMLERİ TL TL TL TL - UZAKTAN EĞİTİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI TL

23 ÇIFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI Atılım Üniversitesi, başarılı öğrencilerine ikinci bir dalda eğitim görme, diploma ve sertifika alma olanağı sunmaktadır. Çift anadal ve yandal programları, eğitimini sürdüren öğrencilerin ilgi duyduğu başka bir alanda da uzmanlaşmasına fırsat vermektedir. Çift anadal programının amacı, kendi bölümlerinin lisans programlarını üstün başarı ile yürüten öğrencilerin aynı zamanda Üniversitede yürütülen programlar arasında ikinci anadalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. Yandal programının amacı, kendi bölümünde lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sertifika almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. ERASMUS PROGRAMI Erasmus programına başvuran öğrenciler, akademik başarılarına ve mülakat sonuçlarına göre değerlendirilir. Programa kabul edilen öğrenciler bir veya iki yarıyılını yurtdışındaki anlaşmalı bir üniversitede eğitimlerine devam edebilirler. Erasmus programı kapsamında Avrupa daki üniversitelere giden öğrenciler, masraflarının büyük bir kısmını Ulusal Ajans tan aldıkları mali destekle karşılayabilmektedir. Üniversitemiz Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi(ECHE) ne sahip olup, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir.

24 DOĞRU TERCIH BAŞARILI VE MUTLU BIR GELECEK IÇIN TERCIH VE TANITIM GÜNLERI TEMMUZ 2017 ( HAFTA SONLARI DA DAHIL ) Profesyonel rehberlerden tercih danışmanlığı Tanıtım uzmanlarından Atılım Üniversitesinin eğitim, burs, sosyal-kültürel-sportif olanakları ile ilgili detaylı bilgi Bölüm hocalarından dersler, laboratuvar-staj-proje vb. uygulama alanları, çift anadal - yandal, yurt dışı bağlantıları ve bölümlere ilişkin tüm soruların yanıtları, Bölüm öğrencileri ile görüşme ve yerleşke, laboratuvar, sosyal alanları gezme olanağı 24 ÜCRETSIZ SERVISLER Çalışma Saatleri Hafta içi: :30 / Hafta sonu: Ayrıntılı bilgi için:

25

26 FAKÜLTE PROGRAM YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ 26

27 20. GURUR YILINDA SATIR BAŞLARI %93 MEZUN LABORATUVAR ISTIHDAM 10 DOKTORA 33 YÜKSEK LISANS PROGRAMI

28 /atilimuniv /atilimuniv /atilimuniv Kızılcaşar Mahallesi İncek - ANKARA / TÜRKİYE T F

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI 2016-2017 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 26. URAP değerlendirmesinde

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

URAP. URAP değerlendirmesinde. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde. Atılım Üniversitesi; Atılım Üniversitesi;

URAP. URAP değerlendirmesinde. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde. Atılım Üniversitesi; Atılım Üniversitesi; Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 19. URAP değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atılım Üniversitesi (ankara) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atılım Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- Bu yönerge Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesinde lisans ve ön lisans

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

Sayılarla Atılım Üniversitesi

Sayılarla Atılım Üniversitesi Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 150 Laboratuvar 13 Araştırma Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi 250.000 m² (104.000 m² kapalı, 146.000

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar 13 Araştırma ve Hizmet Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 650 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 150 Laboratuvar 13 Araştırma

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

TERCİH BURSU

TERCİH BURSU 1 0.000 TERCİH BURSU 01-ÖSYS 00 0001 00 00 0001 00 001 000 000 001 00 000 001 00 00 00 0001 00 00 000 00 001 00 00 BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çin Dili ve Edebiyatı ( Ücretli ) Çin Dili ve Edebiyatı ( Tam

Detaylı

2012-2013 Atılım Üniversitesi Taban Puanları

2012-2013 Atılım Üniversitesi Taban Puanları - Üniversitesi Taban Puanları - yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları YILLIK BÖLÜMLER Üniversit e Adı Programın

Detaylı

DGS 2009 GİRİŞLİLER İÇİN EK MADDE-1 YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÖLÜM

DGS 2009 GİRİŞLİLER İÇİN EK MADDE-1 YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÖLÜM BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 30 9 SAY-252,779 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ 20 6 SAY-231,824 ELEKTİRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 20 6 SAY-257,144 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 20 6 SAY-271,664 MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 20

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Taban Başarı Sırası Kontenjan İşletme ( %75 Burslu ) TM1 208,18995 466407 36 İşletme

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI BİRİM ADI T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARASI MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI 35774133 ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 59394181 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 23352954 GENEL SEKRETERLİK 53322795 ÖĞRENCİ DEKANLIĞI 26256122

Detaylı

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi %100 B urs %40 İvned ir İmk an im ı yurt dışı imkanları dikey geçiş sınavı ERASMUS çözüm merkezi 1997 2018 09 TEMMUZ Taksim Yerleşkesi YÜKSEK LİSANS DOKTORA SANATTA YETERLİK kesintisiz burs HEDEF GENÇ

Detaylı

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 20 1 7-2 0 1 8 Konte nj an Tabl o s u %100 %40 BURS İMKAN I 1997 2017 09 TEMMUZ çözüm merkezi 1997 kesintisiz burs kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY çap/yandal BEYKENT UNIVERSITY

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2016 LYS EK Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. TEŞVİK BURSU: LYS Puan türünden ilk 1.000'e giren öğrencilere: Eğitim harcı muafiyeti, 10 ay süre ile 300

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programın Adı Puan Türü Genel Kont. Yerleşen Sayısı Min Puan Max Puan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli)

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler (12.12.2012 Tarih ve 2012 / 23 Sayılı Senato Kararı) (17.12.2012 Tarih ve 2012 /25 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) Amaç MADDE 1 1.

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl.

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. Program Kodu ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. 202711666 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 Burslu) TM-1 49 49 256,30367 --- --- 202711806

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Öğretim Süresi Program Adı Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (İng.) Yeditepe Üniversitesi 208-209 Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HESAPLAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (15 Haziran 2014 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır. İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek için başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek

Detaylı

2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi

2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Program Kodu 2014-ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI Program Adı Puan Türü Kontenjan İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşen Aday Sayısı En Küçük Puan En Büyük Puan 203410059 Psikoloji

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı Fakülte Şartları Puan Türü İlgili Yıl Ücret Durumu Burslardan yararlanma

Detaylı

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : OCAK 0 TOPLANTI SAYISI : 0 KARAR 6: Üniversitemize, 0-06 öğretim yılında, yurtdışından öğrenci kabul edilecek aşağıda belirlenen yükseköğretim programları ve kontenjanların

Detaylı

ÖĞR. PUAN GENEL Psikoloji (Ücretli) 4 TM , 60, , , , ,77801

ÖĞR. PUAN GENEL Psikoloji (Ücretli) 4 TM , 60, , , , ,77801 ÖĞR. PUAN GENEL ÖZEL KOŞUL VE 2016-ÖSYS 2016-ÖSYS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. AÇIKLAMAL AR 0,12 BAŞARI EN KÜÇÜK KODU (1) SIRASI PUAN KPSS-1 KPSS-2 KPSS-3 Fen-Edebiyat Fakültesi 202311007 Moleküler

Detaylı

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL Program Adı Hazırlık Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Fen Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417,95847 6.000 0 TL Amerikan Kültürü ve Edebiyatı % 75 Burslu Zorunlu

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (-1): (18 Haziran 2011 Cumartesi, Saat:10:00, Tek Oturum: 120 dakika)

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: TRABZON Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek ve seçkinlerini ödüllendirmek suretiyle eğitim-öğretimin

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER ÖĞR. PUAN GENEL ÖZEL KOŞUL VE 2014-ÖSYS 2014-ÖSYS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. AÇIKLAMALAR 0,12 BAŞARI EN

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

LİsanS, önlisans, özel yetenek

LİsanS, önlisans, özel yetenek B E Y K E N T ü n i v e r s i t e s i PUAN TÜRleri ve eğitim dillerine göre LİsanS, önlisans, özel yetenek 2013-2014 taban puanları 2014-2015 kontenjanları Meslek Yüksekokulu Kod Program Adı Eğitim Burs

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Duyuru Başlama Tarihi :8..05 Son Başvuru Tarihi :04.0.06 Ön Değerlendirme Tarihi :07.0.06 Sınav Giriş Tarihi :.0.06 Sonuç Açıklama Tarihi :4.0.06 MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Burs/İndirim Çeşitleri, Genel Şartlar

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Burs/İndirim Çeşitleri, Genel Şartlar Amaç LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Burs/İndirim Çeşitleri, Genel Şartlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön lisans ve Lisans Düzeyinde

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE ZORUNLU İngiliz Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 54 DİL-1 243,8369 İNGİLİZCE ZORUNLU Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A- KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ (BAŞARI ŞARTINA GÖRE) Açıklamalar: 1- Kurumlar arası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

Ege Üniversitesi Taban Puanları

Ege Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite Adı Programın Adı

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilere verilen burs ve yardımlarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri teşvik etmek, başarılı öğrencileri

Detaylı

C- BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME :

C- BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME : 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Fırat Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programları

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, verilen burslarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 LİSANS KONTENJAN KILAVUZU

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 LİSANS KONTENJAN KILAVUZU İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 LİSANS KONTENJAN KILAVUZU PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE P. TÜRÜ GENEL KONT. OK.BİR MEB ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR 2015-ÖSYS BAŞARI SIRASI 2015-ÖSYS EK PUANLI B.SIRA

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE DUYURUSU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE DUYURUSU SİNOP ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE DUYURUSU BAŞVURU TARİHLERİ : 26 Ocak 6 Şubat 2015 SONUÇLARIN AÇIKLANMASI (ASIL-YEDEK) : 9 Şubat

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

NOT: ÖSYM Yerleştirme Puanlarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-4127/sinav-arsivi.html web adresinden ulaşılabilir.

NOT: ÖSYM Yerleştirme Puanlarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-4127/sinav-arsivi.html web adresinden ulaşılabilir. FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME (ÖSYM) PUANI İLE YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER,

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 154 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 18 TM-3 440,51513 16.900 206010496 HUKUK FAKÜLTESİ (%50 BURSLU) 4 TM-3 439,22937 17.700

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 1/10

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 1/10 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Anadal Bölümü Anadal Bölümü Kurum İçi Yatay Geçiş Yapılabilecek Bölüm İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi GÜZ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 06.09.2018 tarih ve 857/1 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi

Detaylı