N Ġ S A N - M A Y I S - H A Z Ġ R A N

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "N Ġ S A N - M A Y I S - H A Z Ġ R A N 2 0 1 1"

Transkript

1 A Y L I K H A B E R B Ü L T E N İ N Ġ S A N - M A Y I S - H A Z Ġ R A N B U S AY I M I Z D A Kanun ve Yönetmelik ten Alıntılar 1. Etik İkilem Örneği 2. Kurul un Yeni Logosu 2 3 Saygıdeg er okurlar, Nisan-Mayıs-Haziran sayımızda, sizlere Etik Kurul un etik ku ltu ru geliştirmeye yo nelik yapmış oldug u etkinlikler ile etik konusu hakkında bilgilendirici notları sunuyoruz. Bu l- ten de, Etik Kurul un mevzuatından o rnekler, Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası nda yapılan sunum ve etkinlikler, Eylu l ayında başlaması planlan Kamuda Etik Ku ltu ru n Geliştirilmesi adlı AB projesi ve farkındalık eg itimleri hakkında çeşitli bilgiler yer almaktadır. Etik Haftası 4 Kurul un Gerçekleştirdiği 5-6 Faaliyetler, Sunumlar ve Katıl- Kurul daki Diğer 7 Gelişmeler Kurul un Vermiş 8 Olduğu Eğitim- Bilgilendirici 9- Notlar 10 Yabancı Ülkelerdeki Etik Kurul- 10 larından Letonya Örneği Bu lten de de go zlemleyeceg iniz gibi, Kurul umuz etik ku ltu ru n geliştirilmesinde sadece kamu kurumları ile çalışmamakta, aynı zamanda, etik deg erler ku ltu ru nu yaymak için o zel sekto r ve sivil toplum o rgu tleri ile çok yo nlu faaliyetler yapmaktadır. Kurul olarak, etik deg erlerin u lkemizde daha da gu çlenmesi için tu m kişilerin ve kurumların su rdu ru lebilir işbirlig i yapmaları gerektig ine inanıyoruz. Etik Kurul olarak AB projeleri gibi etik farkındalıg ı arttırıcı faaliyetlerin planlanması ve yu ru tu lmesinde sivil toplum ve o zel sekto r temsilcileri ile daha aktif işbirlig i yapmaya o nem veriyoruz. Bu çerçevede, kamu, o zel sekto r ve sivil toplum temsilcilerinin katılımlarından oluşacak, u lkemizin etik sorunlarını deg erlendirecek ve bunlarla ilgili ço zu m o nerilerini kamuoyu ile paylaşacak Etik Platformu kurmayı amaçlıyoruz. Etik ku ltu ru n yerleşmesinde o nemli rolu olan etik eg iticileri de yog un olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Etik Kurul un profesyonel etik eg iticileri; Tu rkiye nin do rt bir yanında eg itim vermekte, kurumların isteg ine go re de etik konusunda eg itim vermek isteyen eg iticiler yetiştirmektedir. Faaliyetlerimize ek olarak, Kurul hakkında bilgilendirici bir video hazırlanmış olup, Web sitemizde yayımlanmıştır. Yine, Kurul umuz yeni logosunu belirlemiştir. Tu m bu bilgilerin detaylarını sizlerle Bu ltenimizde paylaştık. Faaliyetlerimizin temel amacı, u lkemizin etik standartlarını daha yu kseg e taşımak ve uluslararası alanda u lkemizle ilgili algının pozitif yo nde gelişmesine katkı sag lamaktır. Son u ç ayda Kurul daki gelişmeleri ve Kurul un yapmış oldug u etkinlikleri kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ KAMU GO REVLI LERI ETI K KURUL BAŞKANI

2 S A Y F A 2 Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ten Alıntılar Yönetmelik in Başvuru ve Re sen İnceleme Usul ve Esasları nın 39. ve 40. maddelerine bir önceki Haber Bültenimizde yer vermiştik. Bu sayımızda Yönetmelik te yer alan geçici iki maddeden bahsedeceğiz. Geçici Madde 1 e göre, Yönetmelik in Resmi Gazete de yayımlanma tarihinden önce ( ) gerçekleşmiş etik davranış ihlalleri hakkında Kurul a şikayet ve ihbar yapılamaz. Geçici Madde 2 ye göre, Yönetmelik in Resmi Gazete de yayım tarihinden itibaren üç ay içinde kapsam içine giren kamu görevlileri Yönetmelik in 23. maddesi ile düzenlenen etik sözleşme belgesini imzalar. İmzalanan sözleşme kamu personelinin özlük dosyasına konur. YÖNETMELİK TEKİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİNDEN BİR MADDE Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları hakkında Yönetmelikte yer alan Savurganlıktan Kaçınma başlıklı 17. maddeye göre: Kamu görevlileri, kamu bina ve taşıtları ile diğer kamu malları ve kaynaklarının kullanımında israf ve savurganlıktan kaçınır; mesai süresini, kamu mallarını, kaynaklarını, işgücünü ve imkanlarını kullanırken etkin, verimli ve tutumlu davranırlar.

3 S A Y F A 3 Kurum personeline anket uygulamak isteyen bir araştırmacının müracaatını inceleyen İnsan Kaynakları Müdürü, ankette yer alan sorulardan bazılarının ileride başına iş açabileceğini düşündüğü için dilekçeyi kurumun üst yöneticisine havale etmiştir. Müdürün davranışı etik açıdan doğru mudur? Müdür, sorumluluk almaktan kaçınmıştır. Dilekçeyi havale etmek yerine, keyiflikten uzak ve tarafsız bir şekilde değerlendirerek karar vermeliydi. Kaynak: Kamu Görevlileri Etik Rehberi. Hazırlayan: Dr. Mustafa Lütfi Şen. 2. Basım, Ankara ETİK KURUL UN YENİ LOGOSU

4 KURUL DAKI FAALI YETLER S A Y F A 4 I. Etik Haftası Mayıs 2011 tarihlerinde Kurulumuz ülke genelinde Etik Haftasını kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler planlamıştır. Bu çerçevede Kurul, Ankara da yer alan kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının etik komisyonu başkan ve üyeleri ile etik eğiticilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve akademisyenlerin katılımıyla 25 Mayıs ta Sayıştay Konferans Salonu'nda Etik Kültürün Geliştirilmesinde Kamu-Sivil Toplum İşbirliği Sempozyumu başlıklı bir etkinlik düzenlemiştir. Sayıştay Başkanı Dr. Recai AKYEL ile Kamu Görevlileri Başkanı Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ'ın açılış konuşmalarının ardından, Kurul umuzda görevli Başbakanlık Uzmanı ve Proje sorumlusu Ahmet Coşkun, Kurul un 2013 te yürütmesini planladığı "Etik Kültürün Geliştirilmesinde Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum İşbirliği konulu Projeyi tanıtmıştır. Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel konuşmasında, Etik Haftası'nın etik kültürün gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu ve yolsuzluğun önlenmesinde devletin, sivil toplumun ve bireyin aynı derecede sorumluluk sahibi olduğunu vurgulamıştır. Akyel konuşmasında, herkesin öncelikle kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtmiş ve konuşmasını "Haydi Etik konusunda yarışalım" diyerek tamamlamıştır.

5 KURUL DAKI FAALI YETLER S A Y F A 5 I. Etik Haftası (5. sayfadan devamı) Seminerde, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ ın konuşmasında, etiğin hayatımızın her alanında geçerli olan bir değerler bütünü olduğunu kabul etmemiz gerektiğini, ancak bu değerleri bireyin tek başına yaşatmasının mümkün olmadığını vurgulamıştır. Bu sorumluluğu tek bir kuruma yüklemenin de doğru olmayacağını, dolayısıyla, etik kültürü geliştirirken tüm kişi ve kurumların birlikte sorumluluğunun önemli olduğunu belirtmiştir. Prof. ERYILMAZ ayrıca, dünyada ortaya çıkan ekonomik, sosyal, politik krizler döneminde etiğin hükümetler ve toplum nazarında öneminin arttığını, ancak söz konusu kriz dönemleri bitiminde insanların etiği geri plana attığını belirtmiştir. Prof. ERYILMAZ, bu uygulamanın yanlış olduğunu, önemli olanın sürdürülebilir bir etik politikanın sağlanması olduğu mesajını vermiştir. Kurul umuz Üyelerinden Emekli Büyükelçi Filiz DİNÇMEN 'in başkanlığında yapılan ikinci oturumda, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İnayet AYDIN, Şeffaflık Derneği'nden Dr. Ufuk BATUM, Polis Akademisi'nden Prof. Dr. İbrahim CERRAH konuşmalar yapmış ve yine sivil toplumun etik kültürün geliştirilmesindeki rolü ve önemi üzerinde durmuşlardır.

6 KURUL DAKI FAALI YETLER S A Y F A 6 II. Diğer Sunumlar ve Faaliyetler Yine Etik Haftası sebebiyle, Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ, 25 Mayıs ta Sayıştay Salonu nda kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının etik komisyonu başkan ve üyeleri ile etik eğiticilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve akademisyenlerin de bulunduğu 350 kişilik bir gruba seslenmiştir. Başkan Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ, Etik Haftası nedeniyle çeşitli kurumlarda da konuşmalar yapmıştır. Bunlar: 24 Mayıs ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın üst düzey yönetici ve personeline etik konusunda bir sunum; 27 Mayıs ta da Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu nun üst düzey yönetici ve personeline Yönetime Etik Bakış konulu bir sunum; 3 Haziran da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nın üst düzey yöneticileri için düzenlenen etik konulu toplantıda açılış konuşmasını yapmıştır Mayıs tarihleri arasında Kurul da görevli Burcu Kumrulu ve Seda Kartal Yazganarıkan, Kirazlıdere Askeriye Eğitim Merkezi nde NATO ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü nün savunma ve askeri alandaki yozlaşma ve yolsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla yürüttükleri proje kapsamında yapılan bir eğitim programına katılmışlardır.

7 S A Y F A 8 Kurul daki Diğer GeliĢmeler I. Marmara Belediyeler Birliği ile İmzalanan Eğitim Protokolü 28 Nisan da Kurulumuz, Marmara Belediyeler Birliği ile "Belediyelerde Etik Yönetim" başlığı altında Eğitim Protokolü imzalamıştır. Protokolün imza töreninde Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ, etik yönetimi vurgulayan bir sunum yapmıştır. Protokolün amacı, Marmara Belediyeler Birliği'ne üye belediye personelinin ve meclis üyelerinin her türlü faaliyet alanında etik ilkelerin uygulanması için bilinç düzeyinin geliştirilmesine katkı sağlayacak eğitim ve seminer programlarını organize etmektir. II. Kamuda Etik Kültürün Geliştirilmesi Projesi (TYEC 2) Avrupa Konseyi nin teknik destek sağladığı Yolsuzluğun Önlenmesi için Etik Projesinin (TYEC 1) devamı niteliğinde olan Kamuda Etik Kültürün Geliştirilmesi Projesinin (TYEC 2) finansal antlaşması 2010 yılında imzalanmıştır. Kurul, Projenin uygulamasına Eylül ayında başlamayı planlamaktadır. 2 yıl sürecek olan Projenin bütçesi 1,5 milyon Avrodur. Projenin metni ve yürüteceği faaliyetler hakkında daha detaylı bilgiye İnternet adresinden ulaşabilirsiniz.

8 KURUL UN VERMĠġ OLDUĞU EĞĠTĠMLER S A Y F A 8 Etik Kurul da görevli Başbakanlık Uzman Yardımcısı Ömer KARACA 13 Nisan da Çubuk Kaymakamlığı nda birim amirleri ve diğer personelden oluşan 140 kişilik bir gruba, 20 Nisan da Ankara İncirli Lisesinde görev yapan 100 öğretmene, 27 Nisan da Germencik Kaymakamlığı nda görevli 18 personele, 16 Mayıs ta Milli Savunma Bakanlığı nda çalışan 96 personele görevde yükselme amaçlı, 23 Mayıs ta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nda görevli 57 uzman yardımcısına, 24 Mayıs ta Hazine Müsteşarlığı nda görevli yönetici ve diğer personelden oluşan 75 kişilik bir gruba, 26 Mayıs ta Ulaştırma Bakanlığı nda yönetici ve diğer personelden oluşan 143 kişilik bir gruba ve yine aynı gün Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü nde yönetici ve diğer personelden oluşan 20 kişilik bir gruba, 27 Mayıs ta Düzce Belediyesi nde yönetici ve diğer personelden oluşan 57 kişilik bir gruba, 30 Mayıs ta Polatlı Kaymakamlığı nda yönetici ve diğer personelden oluşan 104 kişilik bir gruba, 31 Mayıs ta TBMM de yönetici ve diğer personelin katıldığı toplam 470 kişiye, 1 Haziran da Şereflikoçhisar Kaymakamlığı nda yönetici ve diğer personelden oluşan 61 kişilik bir gruba, 2 Haziran da Gölbaşı Kaymakamlığı nda yönetici ve diğer personelden oluşan 74 kişilik bir gruba, 6 Haziran da Ankara Ayrancı Lisesindeki öğretmen ve öğrencilerden oluşan 113 kişiye, 8 Haziran da Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreterliği nde yönetici ve diğer personelden oluşan 21 kişilik bir gruba 9 Haziran da Kazan Kaymakamlığı nda yönetici ve diğer personelden oluşan 110 kişilik bir gruba 30 Haziran da Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi nde (ASKİ) çalışan 42 kişilik bir gruba etik konusunda seminerler vermiştir.

9 KURUL UN VERMĠġ OLDUĞU EĞĠTĠMLER S A Y F A 9 II. Ömer KARACA ve Kurul da Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak görev yapan Burcu KUMRULU, 19 Nisan da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ndaki 31 personele etik eğiticiliği yapabilmeleri amacıyla eğitim vermişlerdir. III. 5 Mayıs ta Burcu Kumrulu, Ankara da bulunan Nevzat Ayaz Anadolu Kız Meslek Lisesinde 250 kişilik bir öğrenci grubuna etik konusunda seminer vermiştir. Avrupa Birliği ne Entegrasyon Sürecini Destekleme Faaliyetleri Projesinin (SEI) mali kaynağından karşılanmak üzere gerçekleştirilen Etik Komisyonları İhtiyaç Analizi Projesi Mart ayında bitmiştir. Proje kapsamında gerçekleştirilen Kurul u tanıtıcı görsel filme şu linkten anasayfatasari/2011/ etik_barkovizyon_filmi_son.wmv ya da adresinden Tanıtım Filmi ikonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.

10 Letonya Letonya, kamu sektöründe yolsuzluğa karşı verdiği mücadeleyi güçlendirmek ve etik değerleri yaymak amacıyla 2002 yıllında Yolsuzluğu Önleme ve Mücadele Bürosunu kurmuştur. Orijinal dilinde kısaca KNAB olarak bilinen büro, bağımsız bir kamu birimidir ve denetimi Bakanlar Kurulu na ve bu denetimin uygulaması ise Başbakan a aittir. Letonya nın Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Yasası na göre, KNAB a yolsuzlukla mücadele ve kamudaki etik algıyı artırmak amacıyla geniş görevler verilmiş ve yetkiler tanınmıştır. Buna göre KNAB, kamu görevlilerinin faaliyetlerini ve siyasi partilerin finansmanını etik boyutlarıyla denetlemekte, ön-duruşma tarzında inceleme yapmakta ve halkı kamu sektöründeki yolsuzluklar ve etik dışı davranışlar hakkında eğitmektedir. Büro, her ne kadar yeni bir kurum olsa da, 2005 yılında halk arasında yapılan bir ankete göre Letonya nın en çok güvenilir kamu kurumu kabul edilmiştir. KNAB ın organizasyon yapısına baktığımızda, 2011 itibari ile kurumda 141 kişi çalışmaktadır. Büro da çalışanların yaş ortalaması 37 dir ve genel olarak hukuk, siyaset bilimleri, ekonomi ve işletme diplomaları bulunmaktadır. KNAB ta bir yönetici ve iki yönetici yardımcısı bulunmaktadır. Yönetici, 5 yıl görev yapmak üzere sadece bir dönem seçilebilir. Her yardımcı, Büro nun iki ayrı ana biriminden sorumludur. Bu birimler şöyledir: Önleyici amaçlı Birim, kamu görevlilerinin özellikle menfaat çatışmasından kaynaklanan durumları önlemeye yöneliktir. Bu görevinin yanı sıra, siyasi partilerin finansmanını denetler; yolsuzlukla mücadele konularında araştırmalar yapar; etik ve yolsuzluk konularında kamu görevlilerine ve halka hitap eden eğitim programları düzenler. İnceleme Birimi, yolsuzluk yapanları ve etik dışı davranan kamu görevlileri ve siyasetçiler hakkında inceleme yapar ve gerek gördüğü takdirde soruşturma başlatır. Bu iki ana birimin yanı sıra, KNAB ın halkla ilişkiler, dış ilişkiler, bilgilendirme, eğitim gibi yan birimleri de bulunmaktadır. Kurum hakkında daha fazla bilgi için, sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bülteni Hazırlayan: Dr. Seda KARTAL YAZGANARIKAN KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU

AYLIK HABER BÜLTENİ EKİM-KASIM-ARALIK 2011

AYLIK HABER BÜLTENİ EKİM-KASIM-ARALIK 2011 EKİM-KASIM-ARALIK 2011 Bu sayıda: Başkan dan Mesaj 1 Kurul daki Yenilikler 2 Kurul un Vermiş Olduğu Eğitimler 3 Bir Kurul Üyemizi Tanıtıyoruz 4 Yönetmelik teki Etik Davranışlarından bir Madde ve Etik İkilem

Detaylı

AYLIK HABER BÜLTENİ. Başkan dan Mesaj. Bu sayıda: Saygı değer okurlar,

AYLIK HABER BÜLTENİ. Başkan dan Mesaj. Bu sayıda: Saygı değer okurlar, AYLIK HABER BÜLTENİ Başkan dan Mesaj Yıl 4, Sayı 1 Saygı değer okurlar, Kamu Görevlileri Etik Kurulu, etik ihlallerle ilgili yaptığı inceleme ve araştırmalar, Türkiye nin dört bir yanında verdiği etik

Detaylı

T E M M U Z - A Ğ U S T O S - E Y L Ü L 2 0 1 1

T E M M U Z - A Ğ U S T O S - E Y L Ü L 2 0 1 1 A Y L I K H A B E R B Ü L T E N İ T E M M U Z - A Ğ U S T O S - E Y L Ü L 2 0 1 1 Saygıdeğer Okurlar, B U S AY I M I Z D A Kurulumuzun, Temmuz-Ağustos-Eylül ayları Haber Bülteni nin üçüncü yıl sayısı ile

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONUNUN 2009 YILI FAALİYET RAPORU

GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONUNUN 2009 YILI FAALİYET RAPORU GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONUNUN 2009 YILI FAALİYET RAPORU GENEL BİLGİLER Etik ilkeler, yasaların düzenlemediği veya kimi zaman düzenlemekte yetersiz kaldığı öznel durumlara ilişkin davranış

Detaylı

İÇİNDEKİLER Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

İÇİNDEKİLER Hata! Yer işareti tanımlanmamış. İÇİNDEKİLER I- GİRİŞ...3 II- ETİ MADEN ETİK KOMİSYONU...4 III- 2014 YILI FAALİYETLERİ...4 a) Eğitim...4 b) Hediye ve Bağışlar...5 c) Eti Maden Birinci Seviye Etik İlkeleri...5 IV- SONUÇ...6 ETİ MADEN İŞLETMELERİ

Detaylı

Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi

Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi Saydamlığın Artırılması Ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Strateji Belgesi "Yolsuzluk" kavramı ile yasal olmayan hedefler için yasal yolların zorlanması ya da usul dışı yollarla aşındırılması

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Kütahya

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. AMAÇ T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

KAMU ETİĞİ ÇALIŞMALARI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONUNDA GÖREV YAPANLAR

KAMU ETİĞİ ÇALIŞMALARI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KOMİSYONUNDA GÖREV YAPANLAR KAMU ETİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR Karayolları Genel Müdürlüğü Etik Komisyonu Etik Eğiticileri Etik Davranış İlkeleri Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi ve Mevzuat Etik Komisyonu Kararları ve Faaliyetler KAMU

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR

T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ; MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Efeler Belediyesi

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ 1 GEREKLİ FORM, BELGE, RAPOR ve İZİN İŞLEMLERİ 2 3 BAŞVURU İŞLEMİ EVRAK VE BİNA İNCELEME

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) KİḊR; kurumun bes yıl ic inde en az bir defa gerc ekles tirilecek

Detaylı

1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015. Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi

1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015. Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi 1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015 Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi Değerli Sektör Temsilcisi; 1. Konum Belirleme ve Uydu Navigasyonu

Detaylı

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ İlgi: a. 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve görevleri hakkında kanun, b. 17 Aralık

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) 20 HAZİRAN 2011, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği

Detaylı

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ

GENÇLİK VE BAĞIŞ KÜLTÜRÜ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ EKİM 2015 Pİ GENÇLİK DERNEĞİ İÇİNDEKİLER TABLOSU I çindekiler Ön Bilgilendirme 1 Katılımcı Profili 2 Gençlik Alanında Çalışan Bir STK ya daha önce bağış yaptınız mı ya da yapmayı düşünür müsünüz? 3 Faaliyet

Detaylı

T.C ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü. REVİZYON NO :0 Süreç Tanımlama Tablosu Sayfa: 1/7 S.NO ALT SÜREÇ S.

T.C ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü. REVİZYON NO :0 Süreç Tanımlama Tablosu Sayfa: 1/7 S.NO ALT SÜREÇ S. YAYIN TARİHİ :26.0.20 DÖKÜMAN NO :OKM..L.(7.).0 Süreç Tanımlama Tablosu Sayfa: /7 S.NO ALT S.NO DETAY....2.2.2.2.2.2....2...2..2.2.2. 2 İdari 2. Evrak 2.. 2 İdari 2. Evrak 2..2 Belediye Başkanı ile Görüşme

Detaylı

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Alpaslan AZAPAĞASI konuşmalarında, günümüzde hukuk fakültesi öğrencilerinin meslek yaşamına girmeden uygulama ile ta

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Alpaslan AZAPAĞASI konuşmalarında, günümüzde hukuk fakültesi öğrencilerinin meslek yaşamına girmeden uygulama ile ta Hukuk Klinikleri Protokolü imza töreni 3 Kasım 2016 tarihinde Ankara Hakimevi nde gerçekleştirilmiştir. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal UÇAR, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Kenan İPEK, Müsteşar

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM 1 ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Özel Kalem

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016

TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016 TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016 Uluslararası Genç Derneği ve İstanbul Bilimler Akademisi (İBA)'nın Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle düzenlediği

Detaylı

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Kabul Tarihi..: 03/ 08 / 2010 Kanun No : 5393 Madde No...: 15-18 Meclis Sayı No..: 56 YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ KAPSAM DAYANAK BİRİNCİ

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Aralık 2018 WOW Hotel satinalmazirvesi.org Değerli Yönetici, Sürdürülebilir etik satınalma yaklaşımı çerçevesinde satınalma mesleğini güçlendirme misyonu ile ön plana çıkan TÜSAYDER,

Detaylı

T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR

T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016 Sayı: 236 Yıl:20 Temmuz 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06100 Balgat/Ankara Tel : 0.312 295 30 00 Faks : 0.312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yeni Seçilen

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2013 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI Stratejik Amaç 1: Kurumsal

Detaylı

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI Berna ERKAN Sunuş ASOSAI (Asya Sayıştayları Birliği) ve

Detaylı

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ. Özel Kalem Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esasları Yönergesi

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ. Özel Kalem Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esasları Yönergesi ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ Özel Kalem Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Esasları Yönergesi BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -2008 YILINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ARTIK RASTLAMIYORUZ -PLAKET VERDİĞİMİZ İŞVERENLER DÜZENLİ PRİMLERİNİ ÖDEYEN,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR: Amaç Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Ruhsat

Detaylı

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 - NEDEN GÖRÜNÜRLÜK? Farkındalık: Geniş kitlelere ulaşarak Ajans destekleri hakkında farkındalık

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı

ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı Sürdürülebilir Marka Şehir: İzmir Araştırması ELÇİN ÜNER GfK Türkiye Yönetici Ortağı Araştırmanın Amacı İzmir in sürdürülebilirlik konusunda bir marka şehir olması yolunda İzmir de yapılan / yapılması

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin/Mezitli Gençlik Kolları ile TBMM de bir

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176 KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ileti5176 Kanun Numarası : 5176 Kabul Tarihi : 25/5/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 8/6/2004 Sayı :25486

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

DAHA İTİBARLI BİR TÜRKİYE İÇİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ MESLEK ETİK STANDARTLARI

DAHA İTİBARLI BİR TÜRKİYE İÇİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ MESLEK ETİK STANDARTLARI DAHA İTİBARLI BİR TÜRKİYE İÇİN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ MESLEK ETİK STANDARTLARI Büyük Resim / Dünya Yolsuzluk Verileri Yolsuzluk küresel pazarda iş yapma maliyetini %10 artırıyor Yolsuzluk gelişmekte olan ülkelerde

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 693)

TBMM (S. Sayısı: 693) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 693) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ 21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ Seher ÖZER ÜTÜK Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) ve Uluslararası Sayıştaylar Birliği

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu MUSTAFA ÖZTÜRK Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu KİŞİSEL BİLGİ ADRES: Cumhuriyet Mh. Esat Paşa Cad. İşman Huzur St. C Bl. NO:10/3 Üsküdar, İstanbul, Türkiye

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ*

Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ* Sayın Başkan, Bilal ERYILMAZ kimdir, kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Prof. Dr. Bilal ERYILMAZ* Kamu Görevlileri Etik Kurulu nun sunmuş olduğu hizmetleri üç ana başlık altında toplayabiliriz: Etik davranış

Detaylı

a) "Bakanlık" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) "Bakan" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını,

a) Bakanlık deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) Bakan deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görev yapan memurların

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

TARİH KONU YER KATILIMCI SAYISI Mehmet PEKER

TARİH KONU YER KATILIMCI SAYISI Mehmet PEKER ETİK KOMİSYONU KARARLARI VE FAALİYETLER Kurum Personelinin Katıldığı Toplantı, Seminer ve Faaliyetleri TARİH KONU YER KATILIMCI SAYISI 27.05.2008 Etik İlkelere İlişkin Uluslar arası İller Bankası Standartlar

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU Resmi Gazete Sayısı: 26111, 29183 HAZIRLAYAN: TANER GÜLER - STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA MÜDÜRÜ AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Bu

Detaylı

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ ın sosyal sorumluluk anlayışı ile başlattığı İş güvenliğinde meslek lisesi öğrencileri ile el ele projesinde,

Detaylı